Review militèr

Helikopter militer kacilakan ing Afghanistan, nyebabake pitung prajurit AS lan papat warga Afghanistan

36

Paling ora ana 11 wong sing tiwas amarga kacilakan helikopter Sikorsky UH-60 Black Hawk ("Black Hawk") saka pasukan koalisi internasional ing provinsi Kandahar ing Afghanistan kidul, Interfax nglaporake AP.

Pitu sing tiwas yaiku prajurit Amerika. Sadurungé ana kabar babagan tiwas telung prajurit AS lan papat personel militer saka negara liya.

Helikopter militer kacilakan ing Afghanistan, nyebabake pitung prajurit AS lan papat warga Afghanistan

Kajaba iku, bencana kasebut nyebabake nyawa telung anggota pasukan keamanan Afghanistan lan penerjemah Afghan liyane. Pasukan koalisi nyelidiki penyebab kacilakan kasebut.

Kangge, militan Taliban ngaku tanggung jawab kanggo mudhun helikopter. Komando pasukan koalisi ora bisa menehi komentar babagan keterlibatan militan ing kedadeyan kasebut.

Wiwit awal taun iki, 221 tentara AS tiwas ing Afghanistan. NATO ngrencanakake mundur pasukan saka negara kasebut sadurunge pungkasan taun 2014.
Sumber asli:
http://www.newsru.com
36 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. mbuwang
    mbuwang 17 Agustus 2012 11:36
    +4
    Aku seneng kabar yen Taliban dikenalake menyang polisi lan saiki korban ing antarane amer bakal tuwuh, iki ujare pimpinan Taliban. nglirik We ndeleng dhewe konfirmasi saka pangandikane.
    1. Dmitry69
      Dmitry69 17 Agustus 2012 11:40
      +3
      Dadi ora ana baris, banjur + ngguyu
      1. INTER
        INTER 17 Agustus 2012 12:26
        -1
        Iki minangka tandha yen dheweke kudu metu saka kono lan cepet.
    2. lelikas
      lelikas 17 Agustus 2012 11:52
      -3
      BIS,,,

      apa wae sing diomongake, aku seneng.
      1. waf
        waf 17 Agustus 2012 12:04
        +2
        Quote: lelikas
        apa wae sing diomongake, aku seneng.


        Aku ora pengin ngirim warta iki, nanging maca komentar sampeyan ....... Aku kudu .... moderate semangat sampeyan sethitik!

        Ora ana sing pribadi ... mung warta lan kasunyatan! prajurit

        Ing tanggal 13 Agustus 2012, sajrone penerbangan saka Uganda kanggo nguatake misi militer Uni Afrika ing Somalia (AMISOM), telung helikopter tempur Mi-24 Angkatan Udara Uganda tabrakan ing Kenya.

        Helikopter kasebut tumuju saka Uganda menyang Somalia kanggo melu nyerang pasukan penjaga perdamaian Uni Afrika ing kutha pelabuhan pesisir Kismayo, sing dikuwasani dening para Islamis saka klompok Al-Shabaab.

        Pasukan Uganda minangka mayoritas saka 17 pasukan perdamaian Uni Afrika ing Somalia.



        Detasemen papat helikopter Angkatan Udara Uganda mabur liwat wilayah Kenya saka lapangan udara Uganda Soroti tanggal 12 Agustus 2012.

        Pimpinan detasemen kasebut yaiku helikopter transportasi Mi-17V-5 (nomor buntut Angkatan Udara Uganda AF-603), detasemen kasebut uga kalebu siji helikopter tempur Mi-24V (nomer AF-803) lan loro helikopter tempur Mi-24P (siji). kanthi nomer AF- 808 lan siji kanthi nomer sing ora dingerteni).



        Kabeh helikopter ana 10 kru lan 18 prajurit liyane (kalebu limang penumpang ing saben Mi-24).

        1. mbuwang
          mbuwang 17 Agustus 2012 12:07
          +3
          Kutipan saka waf
          Sajrone penerbangan saka Uganda kanggo nguatake misi militer Uni Afrika ing Somalia (AMISOM), telung helikopter tempur Mi-24 saka Angkatan Udara Uganda tabrakan ing Kenya.

          Sereg, sampeyan bisa njlentrehake manawa pilot kasebut Rusia utawa Uganda? Foto kasebut katon kaya sawetara wong Afrika ...
          1. waf
            waf 17 Agustus 2012 12:17
            +1
            Quote: spender
            wong Uganda?


            Lyosha, mung Ugagndians!+!
            1. mbuwang
              mbuwang 17 Agustus 2012 12:21
              +2
              Kutipan saka waf
              mung Ugagndians!+!

              Piye wae dadi luwih gampang ing jiwa, alhamdulillah wong lanang kita ora mati, Mi-24 uga seneng misuwur minangka helikopter "tank" sing bisa dipercaya, nanging nyatane dheweke "ngaco" ing pangopènan utawa "bajingan". munggah" karo bahan bakar utawa disimpen Uganda masalah sak latihan pilot, Rusia ora mengaruhi. IMHO nglirik
        2. PLO
          PLO 17 Agustus 2012 12:10
          +1
          kacilakan kuwi ora kelakon.
          kanggo 3 bebarengan lan iku bab teknologi? aku ora yakin
          salah siji sabotase utawa teledor

          ps kelingan para ksatria Rusia (
          1. waf
            waf 17 Agustus 2012 12:19
            +2
            Kutipan saka olp
            kacilakan kuwi ora kelakon.


            Setuju banget +

            Ing kene sampeyan langsung maca komentar menyang titik saka Spenders, sing pisanan babagan introduksi Taliban?

            Apa ora sabotase?

            Aku langsung kelingan bab sing padha ... kedadean elek ing Cam Ranh!
        3. bacut
          bacut 17 Agustus 2012 12:31
          +4
          Aja nglanggar aturan
        4. lelikas
          lelikas 17 Agustus 2012 13:45
          +1
          Yen sampeyan mikir yen ilang sawetara wong Afrika Amerika bakal mbayangi kabungahanku - muspra.
          Yen iki nyatane yen helikopter kita uga tiba - banjur maneh muspra - kabeh sing mabur tiba - durung ana sing isih ana ing udhara ....
          Aku tau dianggep Hawk helikopter ala, mung kabar apik sethitik sadurunge wiwitan dina apa.
          1. Maju
            Maju 18 Agustus 2012 15:16
            0
            Quote: lelikas
            mung kabar apik sadurunge wiwitan dina kerja.

            Ojo lali .. dina kerjamu mulai jam 13... belay
    3. Eraser
      Eraser 17 Agustus 2012 12:19
      -1
      Apa sampeyan ndhukung teroris?
      1. BSSR
        BSSR 17 Agustus 2012 12:48
        +2
        Kutipan: Eraser
        Apa sampeyan ndhukung teroris?
        Dheweke ora preduli sapa sing kudu ndhukung nglawan Amerika.
        Aku kepingin weruh sing pejuang kita sing njabat ana simpati karo, padha mbokmenawa ora ngemu dushman ing dhuwur. Inggih, bener, diwenehi savagery saka Afghans
    4. sergey32
      sergey32 17 Agustus 2012 13:18
      +6
      mbuwang,
      Prajurit mati, sanajan dudu sekutu kita. Dheweke ora bakal bali menyang kulawargane. Saka ngendi asale kabungahan kuwi? Kita ora kudu bungah amarga susahe wong liya.
      1. tanke
        tanke 17 Agustus 2012 17:24
        +3
        Aku maca komentare lan ah .. wah, saka ngendi asale bungah lan seneng saka kabar babagan sedane WONG ???
        1. lelikas
          lelikas 17 Agustus 2012 17:31
          -3
          Sampeyan bisa terus nindakake iki lan luwih, Aku manawa sampeyan apik ing.
          Kanggo wong-wong sing ana ing tangki, aku ngelingake sampeyan - wong-wong sing paling disenengi iki nyedhiyakake roh-roh karo stingers, sing nggawa turntable KITA sing wong-wong kita seda.
          Pira layang bela sungkawa sing wis ditampa saka wong Amerika biasa???
          Dadi terusake proses saka kiriman sampeyan.
          1. tanke
            tanke 17 Agustus 2012 17:59
            0
            Urip lan mikir kaya iki luwih, aku ora keberatan, aku bakal tetep karo pendapatku
          2. tanke
            tanke 17 Agustus 2012 18:37
            0
            Kajaba iku, ana uga Vietnam, aja lali sing saben wong tumindak ing kapentingan dhewe, plus ing 2001 padha mbayar 3000 nyawa resik kanggo Penyetor, Aku ora mbecikake kanggo Afghanistan, nanging aku ngukum wong-wong mau, kaya sampeyan, nanging moyoki mayit. dudu sipat wong Rusia, iku dosa ...
            1. lelikas
              lelikas 17 Agustus 2012 18:53
              0
              Dadi aku ora ngerti sampeyan - ing siji topik sing sampeyan duwe mati ngamuk- iki normal, lan wong mung Abkhazians, jenderal saka saperangan saka kiriman ndhuwur njaluk bantuan kanggo muter amers menyang watu - lan kene kabeh putih lan alus - paling aku jujur ​​ngomong mratelakake panemume, nanging sampeyan terus, terus.
              Lan ya, aku ora moyoki mayit

              nanging kita tresna kabeh.
              1. tanke
                tanke 17 Agustus 2012 21:24
                0
                Ojo omong omong kosong, aku iki ngomong opo reaksine wong kito nek wong mati, piye wong amerika opo wong liyo, aku yo gak ndue opo, opo menurutmu amers nang foto iku elek. lan komentator kita sing bungah ing pati iku apik? kanggo aku loro-lorone ala. Wong Ortodoks ora tumindak kaya ngono. Foto-foto iki kabeh wis katon 1000 kali. Oalah, yen dideleng saka swasana ati sampeyan, apa sampeyan bakal nindakake sing padha?

                ing siji topik sampeyan duwe goose crap mati


                1. lelikas
                  lelikas 17 Agustus 2012 23:04
                  0
                  Nanging sampeyan ora kudu ngadili wong liya dhewe, kanthi pribadi aku ora bakal ngimpi babagan kaya ngono sanajan ing ngimpi elek. Dheweke ora tau dadi kancaku, mesthi dadi mungsuh potensial, perang lan mati kanggo dhuwit lan aku seneng.
                  Sawise kabeh, sampeyan sing nulis iki babagan wong Georgia, utawa ora kabeh wong kanggo sampeyan?
                  Apa sampeyan bakal luwih tenang - Aku atheis, sawise ditampa ing pipi siji, aku menehi owah-owahan, lan sampeyan tansah ngganti liyane? (uga, mung jujur, miturut Ortodoks).
                  Mulane, aku nganggep regejegan kita sing ora ana gunane.
                  Good luck.
                  1. tanke
                    tanke 18 Agustus 2012 00:38
                    0
                    Kanggo sawetara alesan kirim iki dibusak, nanging aku bakal mbaleni
                    babagan statement sampeyan

                    ing siji topik sampeyan duwe goose crap mati


                    Apa ditulis tembung kanggo tembung utawa ora?

                    Sampeyan ngelingake sawetara media sing narik tembung metu saka konteks umum lan dilebokake ing ngendi sing cocog karo dheweke. Waca maneh komentarku ing topik kasebut babagan iki maneh, ora kaya wong liya, sampeyan ora ngerti kanthi bener, aku njamin sampeyan .
                    1. lelikas
                      lelikas 18 Agustus 2012 01:18
                      0
                      Ya, paling kabeh

                      Wong mati ing Abkhazia - iki warga sipil lan peacekeepers lokal, kanggo apa-apa! Lan ing tlatah Georgia, mahasiswa saka Amerika tiwas, omong kosong, sing mlayu tanpa looking bali saka wong kaya Konyukhov., adhedhasar nomer ageng warga sipil disimpen saka shelling Georgian, etc., kita nganggep dheweke pahlawan

                      opo aku salah paham??
                      s, s, - kiriman kasebut minangka tanggapan kanggo -Saakashvili iku wong mati, nanging wong mati ing kono.
      2. Maju
        Maju 18 Agustus 2012 15:21
        0
        Kutipan: sergey32
        Prajurit mati, sanajan dudu sekutu kita. Dheweke ora bakal bali menyang kulawargane.

        Lan sapa sing nimbali wong-wong mau menyang negara sing berdaulat? Kita nelpon Jerman ing 1941? Dadi, apa sing kudu getun babagan kabeh wong Jerman sing mati ing wilayah USSR? Sawise kabeh, dheweke uga ora bali menyang kulawargane.. recourse
    5. mbuwang
      mbuwang 17 Agustus 2012 13:23
      +2
      Quote: spender
      iku pimpinan Taliban sing ngandika


      Aku nemokake ing ngendi aku maca lan menehi kutipan

      Pimpinan Taliban sing nyepelekake ujar dina Kamis manawa para militan wis nyusup polisi lan tentara Afghanistan lan sukses mateni pasukan koalisi sing dipimpin AS.

      Pimpinan gerakan gerilya Afghan, Mullah Mohammad Omar, ngirim email menyang media ing wayah wengi Idul Fitri, sing menehi tandha pungkasan wulan suci Ramadhan.

      Miturut Umar, Pasukan keamanan Afghan mbantu para pejuang Taliban sing wis nyusup pangkate, mateni prajurit asing, lan banjur, bebarengan karo senjata sing diterbitake pemerintah, menyang kamp pemberontak.

      «Dheweke bisa gampang mlebu pangkalan, institusi lan pusat intelijen mungsuh, ujare pimpinan Taliban. - Sawise iku, kanthi gampang nindakake serangan sing nemtokake lan koordinasi, nyebabake karusakan abot ing mungsuh.".

      Serangan ing personel militer asing dening prajurit Afghan, perwira polisi lan militan berseragam saya mundhak, nanging koalisi kasebut ujar mung 10 persen serangan kasebut bisa disebabake dening Taliban sing disusupi.
  2. andrei332809
    andrei332809 17 Agustus 2012 11:44
    +3
    ora sia-sia yen amas pengin helikopter kita, ayo padha sinau mabur, "peacekeepers"
    1. Armata
      Armata 17 Agustus 2012 11:50
      +3
      NOEEEEEE luwih becik ora sinau. Ayo kabeh tetep kaya.
      1. andrei332809
        andrei332809 17 Agustus 2012 12:00
        +2
        lokomotif.
        kita bakal duwe iklan ala yen padha tiba dhewe
      2. waf
        waf 17 Agustus 2012 12:13
        +2
        Quote: Lokomotif uap
        luwih becik ora sinau. Ayo kabeh tetep kaya.


        Zhenya, halo, +! Kanggo sampeyan pungkasan komentar, kabeh warta dawa ora pas! Nyuwun

        Awak saka helikopter pisanan iki bisa nglaporake ing radio babagan kebangkrutan darurat, kabeh wong pitu ing kapal kasebut ora tatu serius lan sawise nemokake helikopter kasebut dievakuasi. Kanggo helikopter AF-808 sing kobong, kru loro kasebut tiwas ing kokpit.



        Nasib lima wong liyane ing kapal ora dingerteni lan lagi digoleki.



        Alasan kanggo mundhut bebarengan telung helikopter Mi-24 lagi diselidiki.

    2. waf
      waf 17 Agustus 2012 12:07
      +2
      Kutipan saka: andrei332809
      Ayo padha sinau mabur, "peaceepers"


      Nah, sampeyan terus, .. kabeh ora cocog.

      Kabeh papat helikopter nggawe pendaratan penengah kanggo ngisi bahan bakar ing Kisumu (ing Uganda cedhak tapel wates karo Kenya) lan ing Nanyuki (ing Kenya), nanging sawise njupuk saka titik pungkasan ing 13 Agustus ing lapangan udara Garissa ing Kenya cedhak tapel wates karo Somalia. ing 18:13 ing 17 Agustus, teka mung anjog Mi-5V-XNUMX.

      Kabeh telu Mi-24 ora teka ing panggonan sing dituju ing Garissa.



      Cepet, Mi-24V (AF-803) sing tabrakan ditemokake, sing nggawe "pendaratan keras" ing wilayah Gunung Kenya lan rusak. Kabeh prajurit pitu ing kapal padha tatu. Mengko, ing esuk Agustus 14, sawise search dawa uga ing wilayah kidul Gunung Kenya, Kenya Wildlife Service ketemu loro-lorone nabrak helikopter Mi-24P ing alas ing taman nasional. Helikopter siji malik nalika kebangkrutan darurat, lan helikopter kapindho (AF-808) kobong kabeh.

      1. andrei332809
        andrei332809 17 Agustus 2012 12:34
        +1
        vaf
        Agresor Amerika ngganggu urusan internal USSR ing saindenging jagad
        1. waf
          waf 17 Agustus 2012 13:19
          +3
          Kutipan saka: andrei332809
          Agresor Amerika ngganggu urusan internal USSR ing saindenging jagad


          Andrei, apa sampeyan nerangake marang aku, ora wajar, kepiye ing USSR? recourse

          matur nuwun, ora ngerti lol +! nglirik

          Aku ngirim komentarku kanggo nanggepi komentar saka siji ...... sing seneng banget ...... saiki mbayangno yen padha nulis padha ing situs ...... mung ing tangan liyane, nalika teknik falls kita???

          uga, ndhukung kanggo tumindak dushmans .. iki umume ... brilliance Nyuwun , sanajan kita saiki duwe kabeh ... mantan lan dushmans .. lan Ceko .... padha mlebu "sedulur" ...... wektu kuwi wong bodho
          1. andrei332809
            andrei332809 17 Agustus 2012 13:28
            +1
            Ora, aku mung nyenengake dhewe.
            saiki aku bakal munggah ing gema matzah, maca carane padha nglindhungi pusek, ngguyu.
            humor fm ngaso dibandhingake echo
          2. lelikas
            lelikas 17 Agustus 2012 14:10
            +1
            Oh, oh, oh, yen padha ngirim bantuan kamanungsan utawa obat-obatan ing kana, aku isih bakal kesel, nanging bener.
            Babagan Afghan, salah sawijining sedulurku ndhukung dheweke.
            Ayo padha melas kanggo kabeh, kita uga bakal menyang kuburan Nazi - kita bakal lay kembang - amarga padha mati.
      2. ing cadangan
        ing cadangan 17 Agustus 2012 18:19
        0
        Ora jelas nerangake helikopter kaping 4 mabur, telu ambruk, ora komunikasi, ora ngandhani apa sing kedadeyan. Yen sampeyan wis kenek, iku angel ora kanggo sok dong mirsani.
  3. Diktator1412
    Diktator1412 17 Agustus 2012 11:49
    +2
    Sikorsky UH-60 Black Hawk dudu helikopter sing ala. Sampeyan pancene. Helikopter sing apik diterbangake dening wong ala sing tangane metu saka papan sing salah.
  4. peteng
    peteng 17 Agustus 2012 11:56
    +4
    Kula bela sungkawa dumateng keluarga korban, nyuwun pangapunten.
  5. beech
    beech 17 Agustus 2012 11:58
    +2
    ora ngerti saka ngendi tangane tuwuh, nanging ing peluncur granat duh dheweke pancen kudu ana !!!
  6. s1n7t
    s1n7t 17 Agustus 2012 12:03
    0
    Kasus langka nalika kita meh padha karo penilaian ing kene)
  7. peteng
    peteng 17 Agustus 2012 12:18
    +1
    ps kelingan para ksatria Rusia (
    Lan aku kelingan KA52, sing tiba ing wektu tentrem ....
  8. Ngerti
    Ngerti 17 Agustus 2012 12:22
    +2
    nuwun sewu prajurit
    seneng kanggo helikopter
  9. Vanek
    Vanek 17 Agustus 2012 12:48
    +3
    Wong mati, sapa wae lan apa wae - iki wong pisanan. Banjur apa wae.

    Ngaso kanthi tentrem!
  10. UzRus
    UzRus 17 Agustus 2012 13:13
    +1
    Hmm, ana wong sing apes banget ... Dheweke kudu metu saka kono lan cepet!
  11. timurpl
    timurpl 17 Agustus 2012 14:32
    0
    Kayane dheweke seneng ngomong babagan kabeh peralatan sing rusak - dudu kekalahan pertempuran ...
    -Inggih, mikir babagan iki, dheweke mandheg ngowahi sekrup amarga proyektil RPG sing macet, Bedouin ngluncurake, lan Bedouin dudu wong militer, tegese ora kalah perang ...
  12. MSergio
    MSergio 17 Agustus 2012 15:41
    +1
    Kutipan saka timurpl
    Kayane dheweke seneng ngomong babagan kabeh peralatan sing rusak - dudu kekalahan pertempuran ...
    -Inggih, mikir babagan iki, dheweke mandheg ngowahi sekrup amarga proyektil RPG sing macet, Bedouin ngluncurake, lan Bedouin dudu wong militer, tegese ora kalah perang ...


    Mesthi terjun menyang badai utawa awan stratus. Saiki lagi musim udan, saben dina ana bledheg lan asor meh 100%. kudu ana ing bagean kasebut.
  13. mar.tira
    mar.tira 17 Agustus 2012 20:41
    0
    Pasukan Bantuan Keamanan Internasional (ISAF)? Apa wong-wong mau sing ditembak mati dening Taliban? Sampeyan ngerti sepira kasusahan lan pati sing ditindakake dening prajurit rejeki ing saindenging jagad, Irak, Afghanistan, Libya, Panama, ing endi wae akeh getih sing diwutahake, tentara bayaran iki wis kacathet.
  14. suharev-52
    suharev-52 17 Agustus 2012 22:26
    0
    Nalika iku ora becik kanggo pirembagan bab wong mati ing cara iki, Aku aran kepuasan saka mundhut AS ing Afghanistan. Aku bakal nerangake apa. Iku Amerika sing mulang petani Afghan carane nangani Stingers. Banjur dheweke dhewe mlebu ing Afghanistan lan saiki ngalami kerugian. Getun bisa nyebabake pati warga sipil, lan matine prajurit, lan luwih-luwih ing wilayah manca, ORA kudu nuwuhake simpati. Apa prajurit iki bisa duwe getih nganti sikut? Ing getih saka populasi sipil. Lan apa sing bakal sampeyan simpati karo pati saben pembunuh? Ikhlas.
  15. peteng
    peteng 17 Agustus 2012 23:41
    0
    Nalika iku ora becik kanggo pirembagan bab wong mati ing cara iki, Aku aran kepuasan saka mundhut AS ing Afghanistan.
    Aku ora pengin upset, nanging nalika wong nampa kepuasan saka pati wong liya, banjur kelainan mental cukup bisa kanggo wong.
    Kayane dheweke seneng ngomong babagan kabeh peralatan sing rusak - dudu kekalahan pertempuran ...
    -Inggih, mikir babagan iki, dheweke mandheg ngowahi sekrup amarga proyektil RPG sing macet, Bedouin ngluncurake, lan Bedouin dudu wong militer, tegese ora kalah perang ...

    Yen kacilakan, bledosan otak dhewe, mati amarga sembrono, lan liya-liyane. Iki dudu kekalahan pertempuran, iki kerugian saka efek sekunder. Iki ditindakake kanggo perusahaan asuransi, sing banjur mbayar asuransi.
  16. GEOKING95
    GEOKING95 19 Agustus 2012 21:40
    +1
    suharev-52
    Kutipan: suharev-52
    Apa prajurit iki bisa duwe getih nganti sikut? Ing getih saka populasi sipil. Lan apa sing bakal sampeyan simpati karo pati saben pembunuh? Ikhlas.

    lan prajurit USSR ora duwe getih iki nalika ana prajurit ing Afghanistan!
    ana sawetara prajurit sing mateni wong sipil kanggo seneng-seneng, nanging ana prajurit sing ora tau nindakake iki, nanging tansah tentrem marang warga sipil.
    Ing sawijining dina, aku ora bakal seneng karo wong mati, apa wae sing ditindakake!
    Ya, ana pangecualian (Saakashvili, Putin lan Kokoiti)
    Gusti Allah maringi urip, Gusti kudu njupuk wong, oh ora manungsa