Review militèr

Pasukan khusus wadyabala negara Arab

68
Formasi pasukan khusus saiki ana ing tentara meh kabeh negara Arab. Kaya angkatan bersenjata negara-negara kasebut, dheweke isih enom, lan asale saka unit udara sing wiwit digawe ing taun 50-an. Bubar, ana kecenderungan ing tentara negara-negara Timur Tengah kanggo mbangun potensial tempur lan kapabilitas pasukan khusus, utamane kanthi nglengkapi pertempuran sing luwih modern lan sarana khusus. Kualitas latihan personel terus ditingkatake.

Pengalaman nggunakake tempur pasukan khusus Arab ing pirang-pirang peperangan lan "konflik bersenjata ing Timur Tengah, uga analisis tumindak sajrone latihan militer nuduhake yen ing mangsa perang, pasukan khusus dipasrahake karo sawetara tugas kanggo nindakake pengintaian. , serangan lan sabotase tumindak ing mburi garis mungsuh kanggo entuk informasi, nglakokaké serangan surprise ing pasukan mungsuh lan nindakake tumindak subversif saka macem-macem alam. mungsuh.

Tugas pengintaian kalebu entuk informasi babagan klompok pasukan, utamane nganggo lapis baja, penerbangan lan udhara, wilayah posisi lan posisi peluncuran unit rudal, lokasi lan kemungkinan mungsuh nggunakake bahan kimia lan bakteriologis. gaman, titik kontrol, gudang senjata lan materiel, perusahaan kanggo ndandani lan produksi peralatan militer. Tugas serangan pasukan khusus yaiku, sepisanan, nyiyapake penyergapan lan nyetel lapangan ranjau ing dalan kanggo maju cadangan mungsuh, utamane. tank, uga panangkepan lan penylametan wilayah penting lan obyek ing mburi garis mungsuh nganti pendekatan pasukan utama. Pengalaman perang Arab-Israel nuduhake yen ing sawetara kasus komando Arab nggunakake formasi pasukan khusus kanggo tumindak minangka unit senjata gabungan biasa. Kadhangkala iki amarga kabutuhan operasional (kanggo ndandani celah pertahanan kanthi paling ora sawetara pasukan), nanging luwih asring - ora ngerti babagan spesifik panggunaan pasukan khusus.

Misi subversif kalebu ngilangi pos komando lan kontrol, situs peluncuran lan peluncur rudal, sumber pasokan banyu, komunikasi, gudang, perusahaan militer, lsp.

pasukan khusus Arab wis mbuktekaken piyambak uga ing Course saka musuhan, ing kabèh kasil nepaki tugas diatur dening printah lan inflicting karusakan sensitif ing mungsuh. Dheweke duwe akeh operasi sing kandel, sukses lan asli ing akun kasebut.

Ing wektu tentrem, ing akèh negara Arab, pasukan khusus, minangka bagéan saka angkatan bersenjata, asring ngrampungake tugas ora dadi luwih ing baris saka departemen militèr, nanging ing baris saka struktur related kanggo njamin keamanan rezim ngatur. Dheweke aktif melu perang nglawan formasi bersenjata ilegal, kelompok teroris, melu panyebaran kerusuhan, lan uga digunakake kanggo ngilangi akibat saka bencana alam lan bencana. Ing sawetara negara Arab, pasukan khusus tentara dadi basis kanggo nggawe formasi sing padha kanggo lembaga penegak hukum liyane.

Umumé, pasukan khusus minangka elit angkatan bersenjata negara Arab. Padha diawasi dening personel sing dipilih kanthi teliti. Tulang punggung kader komando kasebut dumadi saka perwira unit lan institusi pengintaian, dene pribadhi lan sersan biasane diwakili dening sukarelawan. Salah sawijining syarat utama kanggo prajurit pasukan khusus yaiku biografi "resik" lan pengabdian tanpa syarat kanggo rezim sing ana ing negara lan pimpinane. Kajaba iku, ing sawetara negara, pasukan khusus dianggo mung dening wong saka suku utawa komunitas agama tartamtu.

Malah ing penampilan, komando mbandhingake apik karo kanca-kancane tentara, arang banget nemokake "komando" utawa "ranger" Arab kanthi seragam sing kusut, ora dipasang, kotor, lan luwih suwe. Tingkat disiplin militer uga luwih dhuwur ing kene. Pasukan khusus disebut padhang, jeneng warni - "Saika" ( "Kilat"), "Magavir" ("Wedi"), etc.

Unit pasukan khusus Arab bersenjata karo pribadi (RPG, bedhil mesin, senapan otomatis lan penembak jitu, bedhil submachine, pistol) lan klompok (senjata mesin, mortir ringan lan MLRS, peluncur rudal anti-tank portabel, senapan recoilless). Dheweke uga dilengkapi macem-macem model senjata edged, piranti orientasi, piranti mbledhos, peralatan pengintaian, stasiun radio kompak, peralatan kamuflase lan peralatan pelindung pribadi. Ing pembuangan pasukan khusus ana macem-macem jinis kendaraan - darat, udhara lan segara. Ing sawetara negara, pasukan khusus bersenjata karo kendaraan tempur infanteri, operator personel lapis baja lan kendaraan pengintaian tempur. Akèh-akèhé senjata lan peralatan sing diwenehi model modern saka produksi Western, Soviet (Rusia), Eropah Wétan lan Cina. Mung Mesir lan Irak sing bisa ngasilake senjata lan peralatan tartamtu kanggo pasukan khusus. Latihan pasukan khusus kalebu latihan umum lan khusus, uga indoktrinasi. Ing pirang-pirang cara padha karo proses latihan formasi sing padha ing tentara liyane. Nanging ana uga sawetara beda. Sing paling khas yaiku perhatian sing tambah kanggo tumindak ing wilayah ara-ara samun, sing ana gandhengane karo fitur alam lan iklim ing pirang-pirang negara ing Timur Tengah lan Timur. Ing wektu sing padha, emphasis khusus diwènèhaké kanggo mulang personel militèr carane kanggo urip nalika padha ing ara-ara samun kanggo dangu tanpa komunikasi karo donya njaba. Sampeyan uga kudu dicathet yen ing pirang-pirang negara Arab, latihan pasukan khusus utamane adhedhasar metode Barat (Amerika, Inggris utawa Prancis). Ing wektu sing padha, ing negara kaya Suriah, Irak, sebagian Mesir lan Yaman, pengalaman Soviet sing cocog uga digunakake. Fitur khas liyane saka pasukan khusus Arab yaiku jurang sing gedhe banget ing kualitas latihan personel dibandhingake karo unit tentara konvensional. Bentenipun ing kene luwih dhuwur tinimbang, contone, ing angkatan bersenjata negara NATO.

Mesir. Unit pisanan saka pasukan udhara lan khusus digawe ing negara ing 1953. Pasukan khusus Mesir duwe pengalaman tempur sing sugih. Dheweke melu aktif ing perang karo Israel ing taun 1956, 1967 lan 1973. Kaca sing paling padhang crita Pasukan khusus Mesir - partisipasi ing permusuhan ing perang Oktober 1973. Banjur "komando" ana ing antarane sing pisanan nyabrang Terusan Suez lan nyekel garis pertahanan Israel "Barleya". Miturut laporan pers manca, ing minggu pisanan pertempuran, unit pasukan khusus, tumindak saka ambush ing arah tank-mbebayani, numpes puluhan tank mungsuh lan kendaraan lapis baja liyane kanthi bantuan Malyutka lan RPG-7 ATGM. "Kejutan" sing ora nyenengake kanggo wong Israel yaiku lapangan ranjau sing disetel dening "komando". Subdivisi saka saboteurs, kalebu saka Angkatan Laut, nindakake sawetara operasi sukses ing mburi pasukan Israel.

Nanging ana conto ala ing sajarah pasukan khusus Mesir. Kaping pisanan, iki minangka operasi sing gagal kanggo mbebasake pesawat penumpang sing dicekel teroris (1978 lan 1985).

Ing taun 1990-1991 sajrone krisis ing Teluk Persia, unit pasukan khusus dikirim menyang Arab Saudi lan Uni Emirat Arab, nanging ora melu aktif ing permusuhan.

Ing pasukan darat Mesir saiki ana enem kelompok (resimen) "komando". Angkatan Laut uga nduweni unit pasukan khusus (perenang tempur). Ing konteks aktivitas aktif para ekstremis Islam ing negara kasebut, panguwasa akeh nglibatake pasukan khusus tentara ing operasi kanggo ngilangi kelompok teroris lan geng Islamis. Unit komando melu kabeh latihan utama Angkatan Bersenjata Mesir, sajrone aksi gabungan ditindakake karo unit pasukan darat lan Angkatan Laut.

Siria. Pasukan khusus Siria asalé saka perusahaan udhara pisanan ing angkatan bersenjata nasional sing dibentuk ing taun 1958. Pasukan khusus aktif melu ing perang Arab-Israel taun 1967, 1973 lan 1982. Dadi, ing Oktober 1973, dheweke nindakake operasi sing wani lan sukses kanggo nyekel pusat intelijen Israel lan pos komando ing Gunung Hermon (Jabel Sheikh) kanthi pendaratan helikopter. Mateni fasilitas iki, miturut pengamat militer asing, ngganggu kontrol Angkatan Bersenjata Israel ing sisih lor Dataran Tinggi Golan nganti pirang-pirang dina. Siria "Magavir" lan anti-tank ambushes konco garis mungsuh aktif lan efektif digunakake. Minangka asil saka serangan wani ing pos komando saka 188. Brigade waja, komandan lan sawetara perwira Staff senior tiwas.

Ing wulan Juni 1982, nalika agresi Israel nglawan Libanon, "komando" Siria. miturut pers manca, operasi konco garis mungsuh, padha numpes liyane tank Israel karo bantuan saka Fagot lan Milan ATGMs saka tanker ing perang tank.

Ing taun 1990-1991 Sajrone krisis ing Teluk Persia, salah sawijining resimen pasukan khusus Angkatan Bersenjata Siria ana ing Arab Saudi, nanging ora aktif ing permusuhan.

Pasukan darat Angkatan Bersenjata Siria saiki duwe siji divisi (telung resimen) lan wolung resimen khusus pasukan khusus. Umume wong-wong mau minangka bagean saka kontingen militer Siria ing Libanon, ing ngendi dheweke nindakake tugas kanggo njaga stabilitas politik domestik lan keamanan umum. Personil unit pasukan khusus Siria diwakili akeh wong saka komunitas Alawite ing Libanon. Ing pasukan darat negara iki ana telung resimen pasukan khusus lan siji resimen "rangers" lan unit tambahan. Komando kasebut nganggep minangka pasukan reaksi cepet nasional kanggo ngatasi masalah njamin keamanan lan njaga ketertiban ing wilayah republik kasebut. Kajaba iku, ing taun 1996, Angkatan Laut Libanon mbentuk unit pasukan khusus dhewe. Saiki wis ana 100 wong, nanging ing mangsa ngarep direncanakake nambah jumlah dadi 300 personil militer. Tugas utama pasukan khusus angkatan laut yaiku nglawan penyakit sing ana ing Libanon sajrone pirang-pirang taun minangka terorisme. Instruktur Amerika lan Inggris melu aktif ing nggawe unit iki lan latihan personel. Sawetara personil militer dilatih ing Amerika Serikat. Miturut sawetara ahli, malah saiki pasukan khusus angkatan laut Libanon bisa dianggep minangka salah siji saka unit paling kuat saka kelas iki ing negara-negara Timur Tengah.
Pengarang:
68 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Rumata
    Rumata 21 Agustus 2012 09:52
    +1
    Ing foto kasebut, prajurit Pasukan Pertahanan Israel =) ...
  2. Odessa
    Odessa 21 Agustus 2012 10:05
    +8
    Aku upvoted artikel kasebut, nanging prajurit Arab ora apik, utamane pasukan khusus, amarga ora ana pangkalan latihan dhasar, kurang luwih, iki pasukan khusus Mesir, lan liyane (ing negara tetanggan. ) dadi, parodi pasukan khusus, pemain airsoft ing tembung siji.
    1. Letnan kolonel
      Letnan kolonel 21 Agustus 2012 10:15
      +2
      Ester, aku ora ngerti, utawa luwih angel setuju karo sampeyan, amarga aku yakin yen masalah kasebut dudu kewarganegaraan, nanging prentah !!
      Aku weruh pasukan khusus Yordania, dheweke cukup dilatih lan disiplin sing paling ketat!
      1. Odessa
        Odessa 21 Agustus 2012 10:24
        0
        Letnan kolonel,
        Alibek, aku nulis babagan tetanggan sing paling cedhak, wong Yordania ora ala, nanging luwih murah tinimbang wong Mesir kanthi sawetara poin. ora malah cocog.
        1. Letnan kolonel
          Letnan kolonel 21 Agustus 2012 10:46
          +2
          Kutipan: Odessa
          nanging padha kalah karo wong Mesir kanthi sawetara poin.

          Kanggo Mesir, aku ngerti manawa saka pirang-pirang negara ing saindenging jagad, pasukan khusus dilatih ing pusat pelatihan !!
          lan minangka kanggo pasukan khusus Israel, iki mesthi incomparable, nanging maneh, sampeyan kudu setuju pitakonan ing Kepemimpinan!
          Ora angel ngajari wong mlaku, mlumpat, mateni, nanging aku luwih angel ngerti apa sing kudu ditindakake lan cara ngatur !!!
          1. Odessa
            Odessa 21 Agustus 2012 10:55
            0
            Letnan kolonel,
            Kaya biasane, dheweke pancen bener, kanthi argumentasi dhewe, dheweke mangsuli pitakon sing diajukake, ora duwe profesionalisme, lan vayadli bakal katon, Rusia mulang nari. ngguyu tari oriental dhewe. Aku komentar luwih ora perlu eseman
      2. Karish
        Karish 21 Agustus 2012 18:09
        +2
        Kutipan saka Yarbay
        Aku weruh pasukan khusus Yordania, dheweke cukup dilatih lan disiplin sing paling ketat!

        Sugeng sonten, Alibek.
        Ing Yordania, pasukan khusus utamané dianggo dening Circassians lan Badui. Prajurit sing profesional banget. Miturut cara, padha tansah wis. amarga sekolah Inggris. Nalika perang Arab-Israel, siji-sijine sing perang kanthi mantep yaiku legiun Yordania. Dene liyane, aku setuju karo Ester, aku ora ngerti carane Mesir ora katon ing ngendi wae, lan wong Siria pancen omong kosong. Mung marches lan jendhela klamben, lan iki umume saka sumber cukup kawruh.
        1. pimply
          pimply 21 Agustus 2012 18:34
          +1
          Dianggep yen dheweke mung siji. Nyatane, wong Siria, lan Mesir, lan Irak piye wae perang kanthi apik. Kabeh iki kacathet ing memoar para pemimpin militer Israel. Nanging wong Yordania luwih apik tinimbang tanggane kanthi militer.
        2. Letnan kolonel
          Letnan kolonel 21 Agustus 2012 21:02
          +1
          Quote: Karish
          pasukan khusus ing Yordania

          Mung 10 taun kepungkur aku dadi tamu ing kana sajrone 5 dina lan ndeleng apa sing dakcritakake!
          Sampeyan mbokmenawa ngerti liyane!
          Matur nuwun kanggo bantuan!
    2. igor67
      igor67 21 Agustus 2012 10:23
      +3
      Odessa,
      sugeng enjang, kados pundi Yordania, pasukan khusus, kelompok anti-terorisme

      Dipercaya yen Unit Tujuan Khusus (ChSN) kaping 71 dumadi saka kira-kira 100-200 pejuang - mung sukarelawan, biasane Badui, Circassians lan Chechen. Sadurunge pejuang bisa dadi calon kanggo layanan ing unit iki, mesthine kudu dadi prajurit pasukan khusus sing wis nampa latihan dhasar, paling kamungkinan saka instruktur saka pasukan khusus US utawa SAS UK. Sukarelawan kudu ngliwati komisi medis khusus, tes kanggo nemtokake koefisien kabisan mental, kabugaran fisik, ketahanan lan stabilitas psikologis.

      Hubungan internasional pasukan khusus Yordania disengkuyung lan dikembangake kanthi kuat. CSN kaping 71 duwe sejarah kerja sama karo akeh unit kontra-terorisme ing saindenging jagad. CHSN Yordania dilatih bebarengan karo Detasemen Delta 1 saka Pasukan Khusus Angkatan Darat AS (uga karo klompok sing padha saka FBI) ​​lan pasukan khusus AS liyane. CHSN kaping 71 njaga hubungan sing cedhak karo Resimen Airborne 22 ing Inggris Raya, GIGN Prancis lan pasukan khusus Oman. Akeh anggota komando pasukan khusus Kraton Yordania ngenteni dina nalika CHSN kaping 71 bisa mbukak latihan karo Ya-mam, klompok anti-teroris Polisi Nasional Israel, lan Sayeret Matkal, unit intelijen Israel. Staf Umum Kementerian Pertahanan.

      Kerjasama kuwi ora adoh. Ing musim semi 1997, Menteri Pertahanan Israel Yitzhak Mordechai ngunjungi Amman lan dadi tamu kehormatan Brigadir Abdullah Bin al-Hussein lan pasukan khusus Kerajaan Yordania. Menteri Pertahanan Israel - mantan paratrooper lan jenderal utama - melu latihan kanggo pasukan khusus Yordania, nonton latihan skuadron helikopter Super Puma lan UH-1 ing komando Pangeran Faisal.
      1. Odessa
        Odessa 21 Agustus 2012 10:42
        0
        igor67,
        Anyar, ngguyu
        Kerjasama kuwi ora adoh. Ing musim semi 1997, Menteri Pertahanan Israel Yitzhak Mordechai ngunjungi Amman lan dadi tamu kehormatan Brigadir Abdullah Bin al-Hussein lan pasukan khusus Kerajaan Yordania.
        1. igor67
          igor67 21 Agustus 2012 10:46
          0
          Odessa,
          Esther !!!!Aku ngerti ironi sampeyan, aku cepet-cepet nemokake kabeh babagan pasukan khusus Yordania, aku lagi kerja lan kita miwiti mbales babagan Internet sedulur
          1. Odessa
            Odessa 21 Agustus 2012 10:56
            0
            igor67,
            Aku ngerti ironi sampeyan, mung aku cepet nemokake kabeh babagan pasukan khusus Yordania, aku lagi kerja lan kita miwiti represi babagan Internet

            Provider bangkrut? ngguyu
            1. igor67
              igor67 21 Agustus 2012 11:00
              0
              Odessa,
              kanggo nambah jumlah produk diprodhuksi, minangka wortel, padha diijini nggunakake Internet, akeh buruh diwenehi logins dhewe, nanging nalika kita tambah output dening 20 ton, kene sampeyan lan pecut, saliyane kanggo Internet, padha Cut akeh.
              1. Odessa
                Odessa 21 Agustus 2012 11:07
                +2
                igor67,
                kanggo nambah jumlah produk sing diprodhuksi, minangka wortel, diijini nggunakake Internet, akeh buruh diwenehi login dhewe.

                Apa aku ilang ngguyu Lan sampeyan, perusahaan kopi sing ditugasake kanggo Review Militer?
                nanging nalika kita tambah output 20 ton

                Iki amarga kasunyatan manawa sampeyan, sajrone jam kerja, nyusup ing situs kasebut, apa logis? wassat
                kene sampeyan lan mecut, saliyane Internet, padha Cut akeh iku.

                Apa sampeyan ngomong babagan sunat?
                1. igor67
                  igor67 21 Agustus 2012 11:23
                  +1
                  Kutipan: Odessa
                  Napa aku ora keno Lan sampeyan, perusahaan produksi kopi, wis ditugasake ing Review Militer?

                  nanging kepiye saiki, kanthi seneng komunikasi ing situs kasebut, aku menehi kopi sing enak, malah ngombe ing Rusia, kaya sing diencerake ing kana.
                  Kutipan: Odessa
                  Apa sampeyan ngomong babagan sunat?

                  iki pratyut basa
                2. Letnan kolonel
                  Letnan kolonel 21 Agustus 2012 11:26
                  +1
                  Kutipan: Odessa
                  Napa aku ora keno Lan sampeyan, perusahaan produksi kopi, wis ditugasake ing Review Militer?

                  Kutipan: Odessa
                  Iki amarga kasunyatan manawa sampeyan, sajrone jam kerja, nyusup ing situs kasebut, apa logis?

                  La-mati)))))))))))))))))))))))
                  1. Alexander Romanov
                    Alexander Romanov 21 Agustus 2012 11:33
                    +1
                    Kutipan saka Yarbay

                    La-mati)))))))))))))))))))))

                    Halo Alibek, ya, setengah saka saita saiki kerja. Porn nadonla - dipindhah menyang review militer ngguyu
                    1. igor67
                      igor67 21 Agustus 2012 11:39
                      +1
                      Kutipan: Alexander Romanov
                      porno nadonla

                      halo Alexander, pacar kita dilarang, situs online uga, uga, akeh film ing YouTube,
                      1. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 21 Agustus 2012 11:50
                        +1
                        Halo Igor, apa tegese nglarang porno, kepiye ing jagad modern sampeyan bisa kerja ing kahanan kaya ngono ngguyu
                      2. igor67
                        igor67 21 Agustus 2012 11:55
                        +1
                        Alexander Romanov,
                        Kutipan: Alexander Romanov
                        Piyé carané panjenengan isa nyambut gawé ing kahanan kaya ngono ing jaman saiki?

                        saka memori Sasha, saka memori belay
                      3. Odessa
                        Odessa 21 Agustus 2012 12:00
                        +2
                        igor67,
                        saka memori Sasha, saka memori

                        Sapa sing peduli, nanging Romanov kerjane kanthi inersia ngguyu sedulur
                      4. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 21 Agustus 2012 12:01
                        +1
                        Kutipan: Odessa
                        Romanov dianggo kanthi inersia

                        Romanov ora bisa maneh, nanging lenggah ing ngarep - terus hearth prajurit
                      5. igor67
                        igor67 21 Agustus 2012 12:04
                        +1
                        Alexander Romanov,
                        guyon. Dheweke: Mas, aku mikir babagan sampeyan kabeh wengi, Dheweke: Tide sing dikasihi ngumbah kabeh.
                      6. Karish
                        Karish 21 Agustus 2012 18:16
                        0
                        Kutipan saka igor67
                        woy Alexander, kita duwe bathhouse kanggo pacar

                        Ing kita administrator sistem padha ora pass Avtahat mida.
                    2. Letnan kolonel
                      Letnan kolonel 21 Agustus 2012 11:41
                      +1
                      Halo Sasha))) mesthi luwih apik ing kene)))))))
                      Lan jujur, aku uga luwih trep kanggo nulis ing kantor tinimbang ing omah)))
                      1. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 21 Agustus 2012 11:53
                        +4
                        Kutipan saka Yarbay
                        Aku luwih gampang nulis ing kantor tinimbang ing omah.

                        Alibek, ya, luwih trep kanggo kabeh wong ing karya, ora ana sing ngganggu ngguyu
                    3. Karish
                      Karish 21 Agustus 2012 18:15
                      0
                      Kutipan: Alexander Romanov
                      Halo Alibek, ya, setengah saka saita saiki kerja. Porn nadonla - dipindhah menyang review militer

                      Ya, nanging subnet wong, kanthi meh 8 ewu. komputer, neraka ngerti kok admins begalan. saiki mung saka omah nangis
                      1. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 21 Agustus 2012 18:25
                        +1
                        Quote: Karish
                        Ya, nanging subnet wong, kanthi meh 8 ewu. komputer, neraka ngerti kok admins begalan.

                        Apa maksudmu?
                      2. Odessa
                        Odessa 21 Agustus 2012 18:33
                        +2
                        Alexander Romanov,
                        Deleng, salah sawijining video favoritku.
                      3. pimply
                        pimply 21 Agustus 2012 18:37
                        +1
                        Yamamniki. Ya, wong lanang padha sibuk. Padha ditahan kanggo dangu. Nanging banjur ...
                      4. Letnan kolonel
                        Letnan kolonel 21 Agustus 2012 21:10
                        0
                        musike keren)))))
                        lan sapa Yamams?Kaya Alpha Soviet?
                      5. Odessa
                        Odessa 21 Agustus 2012 21:17
                        0
                        Letnan kolonel,
                        Yamam minangka unit pasukan khusus anti-teroris polisi Israel, November pungkasan ing Amerika Serikat ing turnamen antarane pasukan khusus, padha njupuk Panggonan 1!
                        Kaya Alpha Soviet?

                        Lan ing dina, ora mung ing Soviet, Rusia, lan malah ing Ukraina ana.
                      6. pimply
                        pimply 23 Agustus 2012 16:10
                        0
                        sing endi? Ana sing kontroversial, ana sawetara sumpah biasa babagan topik iki ing Waronline.

                        PS. Nemokake link. Wong tuwa ing kana maneh nyebar kritik. Ya, kompetisi kasebut meh ora bisa diarani internasional.
                        http://www.waronline.org/forum/viewtopic.php?t=22633&sid=e330a62cab2aee4368c371f

                        4bf23f2f5
                      7. penasaran
                        penasaran 23 Agustus 2012 16:19
                        0
                        YAMAM minangka jinis OMSN-SOBR
                      8. igor67
                        igor67 21 Agustus 2012 19:53
                        0
                        Ing karya karo 8 ewu komputer, admin nglarang akses menyang Internet. Saiki mung saka omah
      2. Letnan kolonel
        Letnan kolonel 21 Agustus 2012 21:05
        0
        Kutipan saka igor67
        Sadurunge fighter dadi calon kanggo layanan ing unit iki
        Aku mikir pitakonan ing kene yaiku Raja Yordania dhewe minangka perwira pasukan khusus, kaya sing dakngerteni!
        1. Odessa
          Odessa 21 Agustus 2012 22:11
          +2
          Letnan kolonel,
          Ing kene, wakil saka dinasti raja Yordania, Raja Abdullah.
          Kedadeyan menarik kedaden kanggo salah siji mbah kakungipun, ing Yordania (sawetara oppositionists) mutusaké kanggo nindakake kudeta. sing diancam mati.Sawise kedadean iki, dinasti wiwit seneng marang wong Kristen.Beda karo Mesir tetanggan.
    3. Aron Zaavi
      Aron Zaavi 21 Agustus 2012 12:32
      +2
      Inggih, yen kita mbandhingaké Mesir lan serials, sing terakhir iku sirah lan pundhak ndhuwur. Aku kelingan biyen ing Tironut kita diwenehi conto tumindake wong Siria cedhak Sultan Yakub. Paling ora ing 601 kita kudu sinau kanthi serius babagan benteng Siria kanggo kemungkinan terobosan. Cukup serius kabeh.
      1. Odessa
        Odessa 21 Agustus 2012 12:54
        +2
        Aron Zaavi,
        Aku kelingan biyen ing Tironut kita diwenehi conto tumindake wong Siria cedhak Sultan Yakub.

        Ing taun apa sadurunge, nalika pasukan Soviet wis basis ing Suriah, padha kuwat ing syarat-syarat latihan, lan taun mengko, karo mundur saka pasukan, wong Siria ilang sawetara kawruh, nanging Nanging, sawise ditembak mudhun pesawat Turki. mbuktekaken sing liyane dilatih Nanging iki ditrapake kanggo nimbali udhara, lan ora kanggo pasukan khusus Suriah.
        1. Aron Zaavi
          Aron Zaavi 21 Agustus 2012 13:00
          +2
          Ing taun 1982, nalika batalion tank diserang.
          1. Odessa
            Odessa 21 Agustus 2012 13:13
            +1
            Aron Zaavi,
            Ing 1982 taun

            Nalika wadyabala Sovyèt ana ing Suriah, lan Uni wis kuwasa, banjur Suriah luwih kuwat, kang kudu dibuktèkaké. menehi saran pribadi marang pimpinan militer Siria, babagan masalah strategis lan teknis.
            1. igor67
              igor67 21 Agustus 2012 13:28
              +1
              Odessa,
              Esther, nang endi wae aku mulai wedi karo sampeyan, amarga ing komentar babagan pitakonan serius sampeyan duwe jawaban sing profesional banget keprungu
              1. Letnan kolonel
                Letnan kolonel 21 Agustus 2012 13:57
                +2
                Kutipan saka igor67
                Esther, nang endi wae aku mulai wedi karo sampeyan, amarga ing komentar babagan pitakonan serius sampeyan duwe jawaban sing profesional banget

                Aku sok dong mirsani iki !!
                Lan wingi aku weruh salah siji komentar marang Isak, aku sadar yen aku ora salah !!
        2. pimply
          pimply 21 Agustus 2012 17:53
          0
          Odessa. Mung wong Siria sing dihargai, sanajan ing awal 2000-an
          1. Odessa
            Odessa 21 Agustus 2012 18:04
            +1
            pimply,
            Odessa. Mung wong Siria sing dihargai, sanajan ing awal 2000-an

            Dheweke wis dirating banget, saiki wis katon kaya 2012, nanging ora ana pangertèn ing pasukan khusus Siria, uga saka intelijen Siria. Saiki lagi mateni geni, senajan bisa mateni cemlorot kanthi siji klik .Slammed kaya suckers pungkasan!
            1. pimply
              pimply 21 Agustus 2012 18:40
              0
              Odessa. Iki banget debatable. Nalika ana lonjakan kaya ngono, ora ana sing ngarepake. Apa sampeyan ngelingi ambruk USSR? Kahanan karo Komite Darurat Negara, lsp? Lan KGB meh ora bisa disebut struktur sembrono.

              pasukan khusus Siria - iku beda. Ana penembak jitu sing cukup dhuwur, ana batalyon komando - tingkat latihan kira-kira unit infanteri Israel, sing ora ala, ana unit pasukan khusus sing kapisah kanthi tingkat latihan sing luwih dhuwur.
              1. Odessa
                Odessa 21 Agustus 2012 18:57
                0
                pimply,
                Miturut Tinjauan Militer Asing, pasukan khusus muncul ing Suriah ing taun 1958. Banjur perusahaan parasut dibentuk ing tentara. Pasukan khusus aktif melu ing perang Arab-Israel (1967, 1973 lan 1982). Ing Oktober 1973, dheweke nindakake operasi sing wani lan sukses kanggo ngrebut pusat intelijen lan pos komando Israel ing Gunung Hermon kanthi ndharat helikopter, sing ngrusak komando Israel ing Dataran Tinggi Golan sisih lor nganti pirang-pirang dina. Pasukan khusus Siria kanthi aktif lan efektif nggunakake serangan anti-tank ing mburi garis mungsuh. Miturut pers asing, ing Juni 1982, sajrone agresi Israel marang Libanon, komando Siria, sing operasi ing mburi garis musuh, ngrusak tank Israel luwih akeh nganggo ATGM Fagot lan Milan tinimbang tanker sajrone pertempuran. Ing taun 1990-1991, nalika Badai Gurun, salah sawijining resimen pasukan khusus ana ing Arab Saudi, nanging ora melu ing permusuhan.

                Pasukan darat Siria saiki duwe siji divisi (telung resimen) lan wolulas resimen (kelompok) pasukan khusus. Meh kabeh padha ngabdi ing Libanon. Unit antiteror minangka bagéan saka Pengawal Republik.

                Kesetiaan pasukan khusus marang presiden saiki wis dijamin dening dheweke sanajan dheweke dadi ahli waris. Ing pertengahan 90-an, bapake menehi Bashar hak kanggo ngresiki jajaran pimpinan ndhuwur negara. Ing taun 1995, Bashar mecat komandan pasukan khusus, Jenderal Ali Haidar, lan ing wektu sing padha nangkep putra kepala intelijen militer.
                Lan sawise 95, kabeh pengintaian lan pasukan khusus wiwit suda, ya, padha dilatih, nanging ing comparison (ndeleng komentar ing ndhuwur) iki dudu pasukan khusus, nanging pangkat sing luwih lemah.
            2. Letnan kolonel
              Letnan kolonel 22 Agustus 2012 07:21
              +1
              Kutipan: Odessa
              Yen padha ngerti cara kerjane, mula gerakan oposisi, sanajan formasi cilik, bakal ditindhes, saiki lagi mateni geni, sanajan bisa mateni percikan kanthi siji klik.

              Kajaba iku, ana wektu sing cukup!
              Cetha yen iki ora bakal rampung ing Libya!
              Ana titik liyane ing kene, siji kanca apik saka mine urip lan makarya ing Libya kanggo dangu, supaya nalika acara wiwit, kang ana ing mundhut, ngandika meh kabeh populasi padha agen saka layanan khusus!
              Ing kono, tangga teparo nyelaki pepadhane, sedulur marang sedulur!!Dheweke pancen ora percaya karo kedadeyan kasebut, kaget!
              Iku misale jek kula sing pitakonan ing kene nyogok advance pejabat!
            3. penasaran
              penasaran 23 Agustus 2012 16:22
              0
              Odessa
              Aku setuju karo sampeyan, ketoke iku perlu kanggo bisa sadurungé ing oppositionists, kahanan wis ilang
          2. Odessa
            Odessa 21 Agustus 2012 18:59
            0
            Iki minangka salah sawijining acara efektif paling anyar.
            Pasukan khusus Siria nindakake operasi sing sukses kanggo mbebasake kutha Morek ing provinsi Hama, pemukiman Khan Sheikhun lan Taman A ing provinsi Idlib saka militan. Tinimbang telung dina sing diwenehake, kabeh operasi njupuk enem jam. Sajrone pertempuran, akeh militan sing tiwas lan tatu, 62 teroris ditawan lan saiki ngakoni partisipasi ing pembunuhan, penculikan lan serangan ing pos pemeriksaan.

            Pitu mobil polisi sing sadurunge dicolong, senapan sniper modern, ATGM Fagot, bazooka, mortir, PKS, pencitra termal kanggo kendaraan lapis baja, piranti night vision, silencer, bom TNT, 250 kg direbut maneh saka bandit. Bahan peledak C-4, 4 motor. Ing kutha Khan Sheikhoun, mobil jebakan sing kepepet booby karo 800 kilogram bahan peledak dicekel, sing ora diresiki. Dheweke njupuk dheweke 2 kilometer saka kutha lan njeblug. Nanging, jeblugan kasebut nyebabake jendela ing pirang-pirang omah.

            Kita pribadi ngomong karo telung anggota Al Qaeda (cabang Jabhat Al Nusra): a emir enom pimply pimply-minded saka salah siji pinggiran kutha Damaskus, mahasiswa pertambangan lan 50 taun Salafi Frenchman saka Marseille (paling kamungkinan instruktur militèr manca saka Legion), dijupuk karo gegaman ing tangan ing paprangan ing Al Haffa.
      2. pimply
        pimply 21 Agustus 2012 17:51
        +1
        Andas lara? Kanca sing njabat ing 603.

        Ya, ana wong Siria kanthi serius mbangun. Pertahanan multilevel.
        1. Aron Zaavi
          Aron Zaavi 21 Agustus 2012 21:06
          +2
          ya wis. 603 iku Lahav, aku ana ing 601 Asaf kanggo dangu. nangis
    4. jasorgho
      jasorgho 21 Agustus 2012 16:27
      0
      Aku ora ngerti, nanging apa bab penaklukan saka khalifah Arab utawa, contone, exploitasi Salah piyambak. Lan aja ngomong iki marang Goril Khazbola, yen dheweke ora ngerti cara perang)) Aku ora ngerti babagan Hamas ..
    5. pimply
      pimply 21 Agustus 2012 17:49
      +1
      Aku ora bakal ngomong. Wong Siria lan Mesir nduweni peringkat sing cukup dhuwur ing tentara Israel. Utamane, komando Siria - tingkate kira-kira padha karo unit infantri Israel - lan iki luwih saka nem wulan latihan intensif. Yordania duwe tingkat latihan sing dhuwur, dheweke dianggep luwih apik tinimbang liyane.
      1. penasaran
        penasaran 23 Agustus 2012 16:24
        0
        Saiki minangka kesempatan sing apik kanggo nuduhake latihan sampeyan karo pasukan khusus Siria
  3. Letnan kolonel
    Letnan kolonel 21 Agustus 2012 10:12
    +1
    **Sisih utama yaiku bagean saka kontingen militer Siria ing Libanon, ing ngendi dheweke nindakake tugas kanggo njaga stabilitas politik internal lan keamanan umum** - apa ora Suriah wis mundur kontingen militer saka Libanon ??
    1. Odessa
      Odessa 21 Agustus 2012 10:46
      +1
      Letnan kolonel,
      Paling kamungkinan, kita ngomong babagan mundur sebagean. Bisa uga sawetara sawetara unit ing Libanon, amarga Nasralah relatif ngajeni Assad.
      1. Alexander Romanov
        Alexander Romanov 21 Agustus 2012 10:52
        +1
        Kutipan: Odessa
        Nasrala

        Esther nemtokake, Nasrala minangka jeneng kulawarga utawa kahanan pikiran?
        Kutipan: Odessa
        , relatif, hormat nuduhake Assad

        Dadi ora sogokan rampung saka amers ora njupuk.
        1. Odessa
          Odessa 21 Agustus 2012 11:09
          +1
          Alexander Romanov,
          Esther nemtokake, Nasrala minangka jeneng kulawarga utawa kahanan pikiran?

          Surname kuwi wassat Syekh Hassan Nasrallah, salah sawijining pimpinan Hezbalon, manggon ing bunker, lemu.
        2. Letnan kolonel
          Letnan kolonel 21 Agustus 2012 11:13
          +1
          Kutipan: Alexander Romanov
          Dadi ora sogokan rampung saka amers ora njupuk.

          Dear Alexander!!
          Kabeh alangan yaiku para amers ora menehi sogokan!))))
          Luwih larang kanggo sampeyan dhewe, Israel bakal nyuwek amers kanggo iki))))
      2. Letnan kolonel
        Letnan kolonel 21 Agustus 2012 10:57
        +1
        Kutipan: Odessa
        Paling kamungkinan, kita ngomong babagan mundur sebagean. Bisa uga sawetara sawetara unit ing Libanon, amarga Nasralah relatif ngajeni Assad.
        lan menyang ngendi Nasral ??
        Sanadyan kontingen kasebut ditarik, nanging bantuan sing diwenehake Suriah marang para militan neocinima!Tanpa Suriah, Nasral wis suwe dadi pengkhotbah utawa tahanan sing tentrem!
        1. Odessa
          Odessa 21 Agustus 2012 11:11
          +1
          Letnan kolonel,
          Tanpa Suriah, Nasral wis suwe dadi pendakwah sing tentrem

          Ora mungkin kuburan bongkok bakal ndandani.
          utawa dikunjara!

          Ya, dheweke wis manggon ing bunker, ing tahanan omah, supaya bisa ngomong wassat
          1. Letnan kolonel
            Letnan kolonel 21 Agustus 2012 11:19
            +1
            Kutipan: Odessa
            Ora mungkin kuburan bongkok bakal ndandani.

            Sawise perestroika, aku weruh akeh wong humpbacked didandani sawise cuffs apik sing aku ora bakal kaget ing koreksi bisa !!
            Wong-wong bongkok sing dakgambarake, ing pamer-pameran lan ing statement sing kasar, luwih adhem tinimbang Nasraly!
            Mung ing negaraku wis ana pengalaman mbenerake, nanging aku ora ngerti yen dheweke duwe spesialis kelas sing padha karo kita))) !!
            1. igor67
              igor67 21 Agustus 2012 11:25
              +1
              Letnan kolonel,
              sugeng enjing!! kancaku, pripun kabare ajimu?
              1. Letnan kolonel
                Letnan kolonel 21 Agustus 2012 11:40
                +2
                Sugeng enjing))) apik banget))
                Aku main turnamen backgammon ing akhir minggu)))
                1. Karish
                  Karish 21 Agustus 2012 18:20
                  +1
                  Kutipan saka Yarbay
                  Sugeng enjing))) apik banget))
                  Aku main turnamen backgammon ing akhir minggu)))

                  Backgammon!!!!! +++++++++
                  Dawa utawa cendhak?
                  1. Letnan kolonel
                    Letnan kolonel 22 Agustus 2012 07:14
                    0
                    Mesthi dawa
            2. Odessa
              Odessa 21 Agustus 2012 11:39
              0
              Letnan kolonel,
              Mung ing negaraku wis ana pengalaman kanggo mbenerake

              Iki wis jelas, ana sing mbenerake, lan ana sing dibenerake. Dadi, ing kene sampeyan kalebu sing pertama ya
              1. Letnan kolonel
                Letnan kolonel 21 Agustus 2012 12:10
                +2
                Aku ora mbenerake)))) Aku dadi saksi !!
                Aku ki apikan!!
                Mung rong taun sawise pakaryan panjelasan, ing panggonan sing ora adoh, militan * wani * dadi lucu lan malah wiwit ngomong kanthi kompeten lan sopan))
                1. Odessa
                  Odessa 21 Agustus 2012 13:25
                  0
                  Letnan kolonel,
                  Mung rong taun sawise pakaryan panjelasan, ing panggonan sing ora adoh, militan * wani * dadi lucu lan malah wiwit ngomong kanthi kompeten lan sopan))

                  Cara sampeyan luwih kenceng, mungguh, lan tumindak luwih intelligible lan luwih efisien ing kontingen kuwi. Lan ing Israel, kaya ing resort, padha diijolke. Padha mangan kaya kanggo mateni, ngunjungi sanak keluarga, ijin nonton televisi. lan nggunakake komputer, ijin kanggo duwe dhuwit + kesempatan kanggo entuk pendidikan sing luwih dhuwur. Kepiye sampeyan seneng konten iki, ing papan sing ora adoh. . Where padha bakal Feed lan anget.
                  Lan rata-rata wong Israel malah luwih seneng sawise ngunggahake pajak.
                  1. Letnan kolonel
                    Letnan kolonel 21 Agustus 2012 14:03
                    0
                    Kutipan: Odessa
                    Lan ing Israel, kaya ing resort.

                    Aku ora mung iku!
                    Asring kita dididik maneh saka ora duwe pangarep-arep lan weruh yen dheweke ora bisa nindakake apa-apa, wektu kasebut wis liwati!
                    Akeh sing wis owah, ing taun 90-an isih bisa kekacoan, nanging saiki wis ora ana maneh permissiveness !!
  4. Skiff
    Skiff 21 Agustus 2012 10:16
    +2
    Miturut artikel kasebut, setengah saka sukses pasukan khusus teka saka ATGM Rusia, nanging aku mikir yen separo kapindho sukses teka saka penasehat militer kita.
  5. leon-iv
    leon-iv 21 Agustus 2012 10:17
    +1
    pasukan khusus Arab?
    Ora anak, iki apik tenan (C)
    1. Aron Zaavi
      Aron Zaavi 21 Agustus 2012 12:36
      +2
      Ora babar pisan. Wong Arab sing umume dianggep minangka pejuang sing ora duwe dhasar. Apa sing dakkandhakake. Elinga Afghanistan lan Chechnya. RA, sawise kabeh, uga nyoba ing waos. Ora gula.
      1. penasaran
        penasaran 23 Agustus 2012 16:26
        0
        Iku mung sabotase, raids lan ambushes - iki unsur sing
  6. vitus
    vitus 21 Agustus 2012 10:17
    +1
    Aku wedi yen amarga panyebaran Arab Spring kanthi cepet ing kabeh negara ing ndhuwur, pengalaman unit lan tentara bakal tambah akeh!
    Umumé, ing kabeh kejujuran, kabeh warriors apes iki (asli Arab) saya raked wong ing kabeh perang lan konflik, saka kanca "BEST" sing, Israel!
    Dadi apa sing kudu diomongake!
    1. Odessa
      Odessa 21 Agustus 2012 10:31
      +2
      vitus,
      Ora bakal bangkit.Penyelenggara Arab Springs iku bandit, karyane kikuk, militan dipateni nganggo bedhil mesin, atur tembakan kacau, kanggo medeni, iki sketsa potret oposisi Siria, umume nyanyi. Kanggo akeh ing Rusia, Putin kudu disalahake kanggo kabeh, lan ing Suriah, Assad disalahake kanggo kabeh, sanajan apel ora lair taun kepungkur.
      1. vitus
        vitus 21 Agustus 2012 10:42
        0
        Odessa (3)Salam, O AMAZON sing ayu! tresna
        Assad kudu disalahake, sanajan kasunyatane apel ora lair taun kepungkur.

        Inggih, kita bakal mbuwang dheweke APPLES AND GRENADES (kanthi radius striking gedhe); taun iki!
  7. Isk1984
    Isk1984 21 Agustus 2012 10:23
    0
    Napa, banjur, spesialis sing dipuji saka negara-negara Arbia ora bisa ngrusak Israel? Kaping pinten penasehat kita narik, lan pinten peralatan kita rusak ....
  8. bangsal
    bangsal 21 Agustus 2012 10:52
    +1
    Prinsip operasi unit khusus ... mlayu ... poked ... lan mlayu ... nganti padha kejiret ... yaiku, tumindak nglawan formasi sing, ing prinsip, ora duwe pertahanan ing aspek iki ... contone pasukan strategis Rusia minangka indikatif ... ing ngarsane aku, saka limang latihan ... pasukan terjun payung ora bisa ngrampungake tugase sanajan sepisan ... yaiku, kanggo nembus rudal ... praktis ora ana bedane ing pasukan khusus saka macem-macem negara ... kaya padha ora ditawan dening penembak jitu ... kok ... jahat ... Aku ora menehi rating artikel ...
    1. Letnan kolonel
      Letnan kolonel 21 Agustus 2012 11:02
      0
      Quote: bangsal
      paratroopers gagal kanggo ngrampungake tugas malah sapisan.

      Maneh, pitakonan saka printah!
      Aku begja bisa kenalan karo komandan pisanan saboteurs angkatan laut ing Armada Kaspia, Kapten First Rank Pashchits!
      Aku njamin, dheweke lan kanca-kancane bakal nembus rudal apa wae!
      wong mikir mirunggan malah saiki senadyan umur tuwa!
      1. bangsal
        bangsal 21 Agustus 2012 12:51
        +1
        Ya, ora ana resepsi nglawan kethokan ... utamane yen KPTV digunakake minangka scrap .... Bedane pasukan khusus lagi nyiapake tugas ... lan formasi anti-sabotase pasukan rudal kasebut diasah khusus. kanggo nglawan pasukan khusus ... lan luwih gampang ing pertahanan kene ... pasukan khusus apik nglawan, ayo ngomong, nglawan formasi konvensional ... lan yen nglawan sing dilatih ... banjur masalah diwiwiti ing kene ... dening cara, kanggo pedunung Crimea ... Azerbaijan ing Crimea nuntut status otonomi ... katon ing Newsland ...
        1. Letnan kolonel
          Letnan kolonel 21 Agustus 2012 12:55
          +1
          Quote: bangsal
          . lan luwih gampang pertahanan ing kene ...

          Iku mesthi!
          Nanging apa sing ditindakake wong-wong Pashchit ana apa-apa !!
          Nganti saiki, aku nganggep saboteurs angkatan laut paling apik ing Segara Kaspia, amarga sekolah kasebut dijaga kanthi apik!
          Dheweke nindakake sing ora mungkin sajrone latihan, nanging aku ora bakal mbantah karo sampeyan, mungkin sampeyan ngerti luwih akeh!
          1. SIT
            SIT 21 Agustus 2012 15:13
            0
            Kutipan saka Yarbay
            Nganti saiki, aku percaya yen kita duwe saboteurs angkatan laut paling apik ing Kaspia

            Apa sampeyan ngerti apa Halulai? Aku ora ngerti, mesthi, ing wayahe, nanging ing wektu Uni, goal wong iki US Navy Guam. Iki 100% tiket siji arah. Ya, ora muspra, persiapan kasebut cocog. Kanggo efisiensi, ing sembarang operasi khusus, unsur luck utawa nasib ala minangka urutan gedhene luwih gedhe tinimbang ing tentara biasa. Miturut iki, bisa kedadeyan yen pangkalan laut Guam bakal dadi kuburan kapal.
            1. bangsal
              bangsal 21 Agustus 2012 16:38
              0
              Sadurunge tentara ing DOSAAF, aku njaluk crusts saka nglangi ing jero banyu ... nyilem mangsa utamané paweling .... garis safety dadi kabut putih ... sampeyan ora bisa ndeleng bukaan ... iku gemeter . .. nanging aku tansah kelingan pangandikane instruktur ... iwak lan penyelam macet ing cara sing padha ... kaya aku ngerti, pasukan khusus angkatan laut diwulangake kanthi cara sing ora bakal ngidini bentrokan ... kanthi tenang ... ditutupi ... umume, sing utama ing tentara yaiku mlaku ... banjur tembak sing apik ... pertempuran tangan-tangan-tangan ora malah ing sepuluh kaping pindho ...
        2. Letnan kolonel
          Letnan kolonel 21 Agustus 2012 21:13
          +1
          Quote: bangsal
          Azerbaijan ing Crimea nuntut status otonomi.

          Apa iki guyon ?? lan pira sing manggon kompak ing kana?
          Ing Georgia, padha manggon urutan gedhene lan ora nuntut!
          Aku ora ngandel yen wong Azerbaijan, ing ngendi wae, ora aktif sacara politik!
          1. bangsal
            bangsal 21 Agustus 2012 21:18
            0
            Aku ngandhani sampeyan menyang ngendi ... Ana 10 wong ing Crimea ... mungkin setan ngapusi ... mungkin padha ngrokok ... Nyuwun pangapunten, nanging katon kaya Ukraina ...
            1. Letnan kolonel
              Letnan kolonel 21 Agustus 2012 21:27
              0
              Aku nyawang Ward, nanging aku ora nemokake babagan Ingushetia lan Gréja Ortodoks Rusia!
              Quote: bangsal
              Mungkin setan diapusi ... mungkin dheweke ngrokok ...

              Aja percaya - iki disinformasi! Dheweke ora bakal ngrokok banget !!
              Iku nyoba kanggo pass off angan-angan!
              Saiki kabeh media Rusia bakal ngomong babagan iki!
          2. amba kurang
            amba kurang 22 Agustus 2012 09:22
            0
            Mungkin wong Azerbaijan ora aktif, nanging ing wiwitan taun 90-an, ing Gurzuf kita, wong-wong Azerbaijan ngethok wong, banjur ora nglilani wong-wong mau dicekel lan kabeh rampung ing pogrom, padha numpes kabeh kios, iki nyebar menyang Yalta banjur padha. padha dijupuk metu dening bus ing tutup saka polisi huru-hara .. . Banjur tak kabeh warga ing katon non-Slavic.
            Jare wong-wong, ojo kondhang yen lagi sepi.
            Saiki kita kabeh pancen urip ayem lan tentrem.
        3. amba kurang
          amba kurang 21 Agustus 2012 21:59
          0
          ing awal 90, Azerbaijan wis ninggalake ing tutup saka polisi huru-hara, yen perlu, mbaleni
  9. vorobey
    vorobey 21 Agustus 2012 11:12
    +6
    Pasukan khusus Arab. Aku elinga Saudis utawa Emirat tau nyerang pesawat
    1. Letnan kolonel
      Letnan kolonel 21 Agustus 2012 11:17
      +3
      Kutipan saka vorobey
      Aku elinga Saudis utawa Emirat tau nyerang pesawat

      lan liquidated penumpang tentrem lan pramugari!!
    2. penasaran
      penasaran 23 Agustus 2012 16:29
      0
      Mulane dheweke duwe kontraktor sing larang regane lan dhuwit
  10. amba kurang
    amba kurang 21 Agustus 2012 20:41
    +1
    Siji mbah kakung, mantan marinir ing Sevastopol, urip, ujar manawa dheweke nglatih kreta. Dadi, ora ana pejuang saka wong-wong mau, mung wong Kristen sing bisa nggawe unit siap tempur luwih utawa kurang, lan nalika instruktur Rusia ing mburi nyurung dheweke, dheweke isih bisa nindakake apa-apa, Nalika wong Arab wiwit mrentah wong Arab, kekacoan lengkap diwiwiti, banjur padha nedha awan, banjur sholat utawa diare, ora bisa mulang perang lan mati kanggo ibu pertiwi.
    1. Odessa
      Odessa 21 Agustus 2012 20:54
      +1
      amba kurang,
      Siji mbah kakung, mantan marinir ing Sevastopol, urip, ujar manawa dheweke nglatih kreta

      Simbah duwe saraf baja, yen dilatih wong Arab, dheweke duwe + lan ngormati!
      1. amba kurang
        amba kurang 21 Agustus 2012 21:05
        0
        Dheweke ora ngrembug pesenan ing tentara, dheweke malah duwe penghargaan Arab, bintang final kaping 6. Bener, mung ing foto, Dheweke wis dijupuk ing serikat, kaya rahasia lan sampeyan ora bisa mbukak. partisipasi
        1. Odessa
          Odessa 21 Agustus 2012 21:09
          +1
          amba kurang,
          Dheweke malah duwe penghargaan Arab, lintang 6-nuding ageng.

          Lan sampeyan bisa njlentrehake saka titik iki, menarik banget opo
          1. Letnan kolonel
            Letnan kolonel 21 Agustus 2012 21:21
            +1
            Kutipan: Odessa
            Lan sampeyan bisa njlentrehake saka titik iki, menarik banget
            Aku uga mikir, yen mbah kakung nglatih sing salah))))))
            Nanging pandonga ora bisa bingung karo apa wae))))
            Aku mikir negara Israel ngormati kesabaran lan karya mbahku)))
          2. amba kurang
            amba kurang 22 Agustus 2012 09:09
            0
            Odessa,
            ngisor padha wis wrote sing lintang paling kamungkinan wolung-nuding
            , mbah kakung mung kari foto. Lumrahe ora ana dokumene. Foto dijupuk saka 10-15 meter, ngadeg karo wong akeh lan ora bisa ngomong luwih tepat. , Simbah saka sekolah lawas lan rincian ing ngendi dheweke lan apa sing ditindakake sanajan ing sangisore 100 gram, dheweke menehi dosis banget.
        2. Letnan kolonel
          Letnan kolonel 21 Agustus 2012 21:22
          0
          Kutipan saka biglow
          lintang 6 titik

          Mungkin 8 final ??
          1. Rumata
            Rumata 21 Agustus 2012 21:36
            0
            utawa 5-
            Nanging sing jelas kok dijupuk =)
        3. igor67
          igor67 21 Agustus 2012 22:18
          0
          Ing taun 83, aku duwe guru NVP, letnan kolonel, dheweke dadi penasihat militer ing Siria, dheweke sing nembak pesawat Israel nganggo Panah, mula dheweke nggawa pesenan menyang sekolah, miturut pendapatku, bintang wolung. lan layang awujud gulungan saka Assad Sr.
          1. Rumata
            Rumata 21 Agustus 2012 23:37
            +1
            Saka Siria mathuk gambaran saka Order of Bravery saka telung jinis (gelar pisanan, kaloro lan katelu)
  11. VadimSt
    VadimSt 22 Agustus 2012 01:31
    +1
    Pasukan darat Angkatan Bersenjata Siria saiki duwe siji divisi (telung resimen) lan wolung resimen khusus pasukan khusus. Umume wong-wong mau minangka bagean saka kontingen militer Siria ing Libanon, ing ngendi dheweke nindakake tugas kanggo njaga stabilitas politik domestik lan keamanan umum.
    Aku ora ngerti.. Artikel sing, karo mambu saka freshness rong taun? Utawa stabilitas politik internal lan keamanan publik Libanon, kanggo Suriah, luwih penting saiki tinimbang ing Suriah dhewe?