Review militèr

Kendaraan lapis baja Jerman ing Perang Donya II. Tank super abot Pz Kpfw "Maus"

27
Gelombang megalomania sing nyapu sadurunge Perang Donya II nyentuh akeh negara ing bangunan tank. Contone, ing USSR ing 1934, ing tingkat cukup dhuwur, padha dianggep proposal kanggo mbangun kendaraan wojo bobot 300 ton, lan tank T-39 bobot 95 ton wis dikembangaké. Proyèk-proyèk monster baja uga digawa dening Amerika, Jepang, lan Inggris. Nanging, mung wong Jerman sing bisa ngetrapake gagasan iki.

Kendaraan lapis baja Jerman ing Perang Donya II. Tank super abot Pz Kpfw "Maus"
Prototipe saka Jerman Super Heavy tank "Maus" 205/1 (Pz.Kpfw.VIII Maus) kanthi menara model, ditarik metu saka lendhut nalika nyoba laut ing Boblingen (Boblingen), Jerman


F. Porsche tanggal 8 Juni 1942 diundang kanggo rapat karo A. Speer lan A. Hitler. Salah siji saka telu ngajokaken ngrancang tank ageng bersenjata karo 128- utawa malah 150-mm meriam. Dadi, nanging saiki kasunyatan iki dianggep minangka inisiatif pribadi saka Fuhrer.

Pimpinan bangunan tank Panzerwaffe lan Jerman G. Guderian, ketua komisi perbaikan tank S. von Heidekampf lan G. Knipkamp sacara kategoris mbantah pengalihan pasukan kanggo implementasi proyek kasebut. Ora ana pesenan resmi kanggo karya desain. Iki enggal dilalekake. Mung ora Porsche.

Dadi ketua Panzerkommission (komisi tank) lan njupuk kauntungan saka lokasi Hitler, Porsche isih bisa setuju karo pihak kasengsem ing produksi mobil. Krupp badhe mbangun lambung, Daimler-Benz nyawisaken mesin, lan Alkett badhe nindakaken majelis umum. Miturut cara, F. Porsche arep nginstal mesin diesel hawa-digawe adhem desain dhewe ing mobil, kang padha ora ngatur kanggo Pabrik ing wektu sing. Kahanan kasebut ditanggulangi dening Speer, sing mbujuk desainer nggunakake MB517 diesel.






Ing wulan Agustus 43, dheweke wiwit ngrakit prototipe ("Porsche 205") sing dilengkapi mesin MB509. Pasokan senjata lan menara telat amarga tambah akeh bom sekutu penerbangan perusahaan Krupp. Senadyan iki, test saka sasis karo mbukak ballast saka massa padha tinimbang menara wis digawa metu ing Desember. Tank iki dirakit kanthi lengkap ing Mei 1944, lan sewulan sabanjure dites.

Prototipe kapindho digunakake diesel. Usaha kasebut ora sukses, amarga kobongan sing kedadeyan sajrone tes ngrusak grup mesin, lan karya luwih lanjut ditundha tanpa wates. Ing April 1945, nalika Tentara Abang nyedhaki papan latihan Kummersdorf, loro tank kasebut diobong.

Komponen kapisah, kayata kothong kanggo undercarriage lan turret, digawe kanggo sangang tank. Nggunakake bagean wadi lan kumpulan, spesialis Soviet ngatur kanggo ngumpulake siji "mouse" karo senjata, nanging tanpa cocog "isi". Tank iki saiki dipamerake ing Kubinka ing Museum Kendaraan Lapis Baja.

Ing "Maus" kekandelan saka waja, unprecedented kanggo taun-taun kasebut, nyerang: saka 200 nganti 240 milimeter ing bagian ngarep menara lan awak. Persenjataan kalebu loro bedhil: 128 mm lan 75 mm dumunung ing sisih tengen.

Maus karo menara tiruan




F. Porsche uga digunakake transmisi electromechanical favorit ing mobil iki. Dinamo kasebut didhukung dening sepasang motor listrik traksi - siji motor listrik saben trek. Masalah ngatasi alangan banyu ing sisih ngisor tank super abot Pz Kpfw "Maus" uga ditindakake. Ing kasus iki, listrik kudu dikirim liwat kabel saka mobil ngadeg ing pesisir.

Desainer pancen pengin nggunakake suspensi asline, sing nduweni bar torsi longitudinal kanthi efisiensi dinamis sing dhuwur. Nanging, malah perusahaan anjog ora bisa, supaya padha kudu nginstal suspensi spring saka pabrik Skoda ing Mouse. Ing salah siji sisih sasis ana 12 pindho rollers interlocked ing pasangan lan drive wheel dumunung ing mburi.

Nanging, nalika fitur nyata saka super raksasa wiwit katon cetha, ana tugas resmi kanggo desain versi competitive. Tugas kasebut ditampa dening perusahaan Henschel kanthi sebutan E100. Kanggo mindhah mobil 140-ton kanthi kacepetan kira-kira 40 km / jam, mesin 800-daya kuda kudu digunakake. Persenjataan - 150- lan 75-mm bedhil nalika njaga leladen padha karo Pz Kpfw "Maus". Hitler dhewe mungkasi pangembangan mesin iki. Mesthi, E100 utawa Maus ora dianggep serius minangka senjata standar kanggo Panzerwaffe. Paling apik, dheweke diwenehi peran kothak pil seluler sing digunakake ing interval antarane benteng infantri. Ing babagan iki, kacepetan ora diwenehi wigati.



Ing Jerman, dipercaya manawa tank raksasa minangka bangku tes kanggo nyoba macem-macem solusi desain kanggo kendaraan lapis baja ing mangsa ngarep.

Karakteristik teknis tank super abot Pz Kpfw "Maus":
Taun release - 1944;
bobot pertempuran - 188 ton;
kru - 6 wong;
Ukuran utama:
Dawane awak - 9230 mm;
Dawane karo gun maju - 10090 mm;
Jembar - 3670 mm;
Dhuwur - 3660 mm;
Keamanan:
Kekandelan saka piring waja saka bagean ngarep awak (amba saka inclination kanggo vertikal) punika 200 mm (35 derajat);
Kekandelan saka piring waja ing sisih awak (sudut inclination menyang vertikal) - 180 mm (35 derajat);
Kekandelan saka piring waja saka sisih ngarep menara 240 mm;
Kekandelan saka piring waja saka gendheng lan ngisor awak - 100 mm lan 50 mm;
Persenjataan:
Gun merek - KwK44;
Kaliber (dawa laras) - 128 mm (55 klb.) Lan 75 mm (36,5 klb);
Amunisi - 32 lan 200 tembakan;
Jumlah bedhil mesin, kaliber - 2 pcs. 7,92 mm;
Amunisi - 10 ewu babak;
Mobilitas:
jinis engine lan merek - MB509;
daya engine - 1080 liter. karo.;
Kacepetan maksimal ing dalan gedhe yaiku 20 km / jam;
sumber bahan bakar - 4800 l;
cadangan daya ing dalan gedhe - 186 km;
Tekanan tanah rata-rata yaiku 1,45 kg/cm2.











27 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. stas57
    stas57 18 Agustus 2012 08:47
    +6
    palu lan arit ing foto pisanan ngirim)

    lan, ya, kanggo tentara Soviet saka model 1945, pamisah "iku" ora bakal angel.
    ing siji tembung - ora nyimpen)
    1. pring
      pring 18 Agustus 2012 15:02
      0
      ana ing menara sampeyan uga bisa ndeleng lintang))))
      iku guyon)))) eseman
      1. Lich
        Lich 18 Agustus 2012 18:51
        0
        Ya, lintang iku mung ana sing dibalikake, apa gunane?))
      2. spd2001
        spd2001 20 Agustus 2012 12:53
        0
        "Stirlitz" ora mung ana ing Abwehr. prajurit
        1. Alex
          Alex 17 Februari 2014 13:14
          +3
          Kutipan saka spd2001
          "Stirlitz" ora mung ana ing Abwehr.
          Stirlitz bener-bener njabat ing RSHA, luwih tepat, ing departemen VI.
  2. maksiv1979
    maksiv1979 18 Agustus 2012 09:05
    +3
    carane iku Ajaib) kanggo ngirim menyang ngarep, iku ora cetha
  3. itr
    itr 18 Agustus 2012 09:10
    +3
    Apa dheweke nembak paling sethithik siji?
    1. kriyon
      kriyon 18 Agustus 2012 09:31
      0
      ora .. bedhil ora tau dipasang ing menara ...
  4. Sakhalin
    Sakhalin 18 Agustus 2012 09:36
    +2
    Wunderwaffle, wunderwaffle banal lan ora liya.
  5. Volkhov
    Volkhov 18 Agustus 2012 09:44
    + 10
    Iki minangka keajaiban kanggo pertahanan dhasar lemah sawise perang - mulane nduweni ukuran "terowongan", waja njaba lan kacepetan kurang.
    "Tikus" mesthine bakal nyusup metu saka bolongan kasebut lan ngusir pasukan pendaratan, kaya Su - 100 ing Playa Giron, nanging ing kahanan perang nuklir sing luwih abot.
    Hitler ngerti babagan pangkalan evakuasi lan seneng, nanging Guderian ora ngerti lan mikir babagan pertahanan lapangan, sing akeh T 4 luwih migunani.
    Jerman mung ndhelikake maksud liya ing mburi sing katon bodho, mula iki minangka mungsuh sing luwih mbebayani tinimbang sing katon sepisanan.
    1. Astronot
      Astronot 18 Agustus 2012 16:25
      +1
      Tikus uga kanggo pertahanan dhasar lemah?
      1. Volkhov
        Volkhov 23 Agustus 2012 11:30
        -1
        Tikus - bedhil self-propelled kanggo cangkang nuklir. Pisanan "granat khusus" ana ing kaliber "Dora" (800 mm), banjur fisika majeng lan dadi bisa kanggo nggawe ing kaliber "Tikus" (280 mm). Ukuran instalasi didikte dening bedhil, lan kaliber dictated dening ilmu lan teknologi saiki kasedhiya.
        Plenipotentiary (Menteri) kanggo Tenaga Nuklir ing Jerman kasebut ing 42. Tanduran pengayaan tanah - Auschwitz, lemah - ing pagunungan Harz.
        1. Alex
          Alex 17 Februari 2014 13:16
          +2
          Volkhovyen sampeyan maca omong kosong babagan program nuklir Nazi, ora lucu maneh.
    2. Aryan
      Aryan 18 Agustus 2012 19:11
      +1
      ing foto pisanan, ing sadawane garis banyu saka lendhut, sampeyan bisa ndeleng yen dheweke ndudhuk rawa menyang f * ck banget, utawa dheweke ndhudhuk trowongan kaya ngono?
      lan samono uga, tegesing tandha kang katon palu lan arit iku ora cetha, yen ana sing ngerti, mulangi wong enom.
      1. Volkhov
        Volkhov 24 Agustus 2012 11:57
        0
        Tes normal kalebu jamming lan narik metu - sing nggumunake yaiku 180t ditarik metu.
        Bagéyan saka pangkalan evakuasi ana ing wilayah USSR (Pechenga, FJL), mbok menawa tank iki ana ing modifikasi "Soviet", ing kontras karo tropis.
  6. rawa-rawa
    rawa-rawa 18 Agustus 2012 09:47
    + 20
    Iki mbokmenawa anggota kru tank iki. eseman
    1. Gagak1972
      Gagak1972 18 Agustus 2012 22:06
      +1
      Ing laboratorium rahasia 1st Reismacht ... lol
  7. waras
    waras 18 Agustus 2012 10:10
    +3
    rawa-rawa,
    ngguyu Ora kalebu!! ngguyu
  8. maksiv1979
    maksiv1979 18 Agustus 2012 10:26
    -7
    pancen ora ngerti engineers Jerman, kok, ngendi? Putin ora nyetel tugas kasebut kanggo kita ...
  9. xoma58
    xoma58 18 Agustus 2012 16:30
    + 14
    Nalika sampeyan ngadeg ing jejere tank Jerman ing Kubinka, kayata Mouse, Macan, Panther, sampeyan ngerti kanthi jelas apa kewan sing nggegirisi sing dirusak dening mbah kakung. Sawetara kaget sanajan ndeleng "Macan" sing ngadeg kanthi tentrem. Ing foto aku jejere "Maus", dhuwurku 177 cm.
    1. Maju
      Maju 18 Agustus 2012 18:33
      +6
      Kutipan saka xoma58
      mbah kakung kita

      Ora mung simbah, nanging BAPAK uga! Bapakku perang wiwit taun 1941-1945. prajurit
  10. maksiv1979
    maksiv1979 18 Agustus 2012 16:59
    -2
    Ora angel nggawe telek gedhe kanthi wesi, menehi dhuwit menyang pabrik bangunan lokomotif lan nggawe puluhan iki kanggo sampeyan, nganti kali pisanan lan jembatan) bakal mbela bengkel
    1. griha988
      griha988 18 Agustus 2012 19:28
      -2
      pancen setuju karo sampeyan! Aku ora bisa nguripake ilat kanggo nelpon iki "ajaib saka engineering" panginten tank!
  11. KARBON
    KARBON 18 Agustus 2012 23:41
    0
    Gunung kasebut nglairake tikus

    Mung gedhe lan saka waja)
  12. Rico1977
    Rico1977 18 Agustus 2012 23:57
    -1
    ana telung clurut ing total - pisanan kita diobong ing plataran Staff Umum Jerman - kutha Zossen, kaloro ing plataran Reich Chancellery - padha perang, lan katelu tindak meh kabèh. Dheweke ana ing Kubinka. Iku isih cetho carane monsters iki diobong - ing loro bangunan lan kabeh ing ngarepe padha kenek saka kabeh sing bisa, lan bedhil saka 45 kanggo 152 mm lan tank lan infantri karo apa padha bisa, nanging kalah metu - loro nawakke. diobong mudhun.
    1. Prokhor
      Prokhor 19 Agustus 2012 20:27
      +1
      Ngendi informasi sing padha perang?
      1. Rico1977
        Rico1977 19 Agustus 2012 20:52
        -1
        Buku Ouspensky "Privy Advisor to the Leader", penulis buku "Unknown Soldiers" - Aku sinau ing akademi, dadi kasengsem, lan mriksa ing Arsip Tengah Departemen Pertahanan Federasi Rusia nalika aku lagi nyiapake. diploma, ana kesempatan. Bener, sayange ora akeh sing ngerti
        1. Alex
          Alex 17 Februari 2014 13:28
          +2
          Kutipan saka Rico1977
          Buku Ouspensky "Privy Advisor to the Leader"
          Nah, iku mesthi daya ...
      2. Kars
        Kars 19 Agustus 2012 21:27
        +3
        Quote: Prokhor
        Informasi ngendi

        ana film dokumenter))))))))))))
    2. Kars
      Kars 20 Agustus 2012 00:19
      0
      Kutipan saka Rico1977
      kapindho ing plataran Kanselir Reich

      Ana KV 2
      1. Kars
        Kars 20 Agustus 2012 00:20
        0
        Lan ana foto bangunan ing pabrik Kruppp ing Panzerschreck 5 pp 86-88
        nyuwun pangapunten yen ora dipotong. mung tutup.
      2. Zerstorer
        Zerstorer 20 Agustus 2012 14:27
        0
        )) Lan aku maca iki nang endi wae ... Ora saka buku saka "Exprint" Publishing house dening sembarang kasempatan?
        1. Rico1977
          Rico1977 21 Agustus 2012 12:32
          -2
          Ora, Ouspensky bisa dipercaya. Ya, data kasebut dikonfirmasi. Mungkin ana tank prefabricated - hulls saka sawetara, turrets saka liyane - nanging mesthi padha clurut, malah ana gambar ing arsip. Ing Zossen - ana bolongan ing sisih menara ing sisih tengen nyedhaki buritan - ora kurang saka 152 mm hit. Apa mbengkongaken saka dheweke utawa saka liyane ora jelas. Sayange ora bisa nggawe gambar lan salinan ana, lan ora ana sing kudu ditindakake - 2001, aku ora duwe ponsel. Ana uga analisis menarik saka waja, sing ana akeh kurang impurities lan tambahan saka ing waja Jerman taun 1941, amarga kang waja dadi luwih penetrable lan luwih pecah. Yen ora, iku bakal dadi masalah kanggo nembus, piye wae, aku dudu teknisi sing dakeling-eling ... Sanajan umume, sapa sing bener saiki angel ditetepake ...
    3. Alex
      Alex 17 Februari 2014 13:27
      +2
      Kutipan saka Rico1977
      total ana telung tikus - pisanan kita diobong ing plataran Staff Umum Jerman - kutha Zossen, kaloro ing plataran Reich Chancellery - padha perang,
      Ora perlu kanggo niru crita - Mouses ora perang, padha ora tenan dites lan nglumpuk.
  13. Jarum
    Jarum 19 Agustus 2012 00:53
    +3
    Sajrone perang, Porsche nggawe kendaraan lan amfibi kabeh terrain, lan saiki dadi mobil sing keren.
  14. Basque
    Basque 25 Agustus 2012 14:47
    0
    Kelangan Nanging padha bisa sijine Engine ing trek lan diangkut 98 ton dening Piece saka wesi ing 1945. Nanging sampeyan kudu njupuk dipikir nyedhaki ing Piece menarik saka wesi.
  15. Alex
    Alex 17 Februari 2014 13:31
    +2
    Kayane Porsche mung ora ana apa-apa ing pungkasan perang, mula dheweke kerja keras kanthi kebodohan: dheweke nggawe tank kanggo nggawe tank.