Review militèr

Urip kanthi cara apa wae

52
"Ing perang, kaya perang," ujare wong Prancis. Nanging ing perang sampeyan kudu bisa ora mung kanggo menang. Seni utama ing perang yaiku kanggo urip. Urip ora mung kanthi biaya apa wae, nanging menang lan slamet. Kanggo urip, nahan kepinginan kanggo urip, ora ngilangi beban apa sing wis ambruk - pati kanca, kasusahan manungsa, kekejeman.

Biasane kita ora mikir babagan kasunyatan sing, saliyane tatu "biasane" ing kondisi pertempuran, prajurit bisa nandhang faktor liya. Boten biyasa menawi dipun rembag kados pundi anggenipun tiyang, senajan pejuang ingkang sampun pengalaman, ngadhepi pejah bola-bali, ningali mripatipun kanca ingkang sekarat lan boten saged mitulungi, dados kejem ing manahipun boten kesupen. ngidini.

Kabeh iki pas karo konsep "perang", sanajan iku tandha paling angel. Nanging ora mung perwira lan prajurit pasukan khusus, yaiku, wong-wong sing, miturut profesine, siyap kanggo apa wae - kasusahan, kesulitan, ndeleng pati.

Lan apa karo wong enom sing mung 18? Apa dheweke tansah siap nampa syarat-syarat "game". Sawise kabeh, mung ing film wong ora wedi, pahlawan super nyata ngladeni kanthi gampang, mati lan gampang nandhang kasusahan.

Ora biyasa ngomong babagan kekurangan. Nanging kekurangan sing kadhangkala dadi faktor sing paling penting amarga wong bisa cilaka utawa malah mati. Mesthi, ora ana sing kebal saka kacilakan. Nanging kemungkinan awak ora winates. Turu sing ora cukup, lan luwih-luwih turu kanthi gangguan, entheng (sing ora umum ing kahanan lapangan) ora menehi istirahat kanggo sistem saraf pusat. Wiwit sanajan postur wong sing turu, rasa nyaman, anget ing ngimpi iku penting banget kanggo kahanan istirahat, kanggo ngilangi ketegangan ing sistem saraf. Sing luwih elek kondisi turu, sing luwih "rapuh", sing luwih elek awak ngaso.

Sistem saraf nanggepi banget banget marang kahanan kurang turu kronis. Wong sing ora bisa turu ngrasa lemes, ora kepenak, kadhangkala gampang nesu, luwih cepet kesel, lan luwih angel konsentrasi. Ora perlu dicritakake, sanajan ing irama saben dina sing biasa, angel kanggo wong kaya ngono. Nanging apa ing kahanan pertempuran?

Mesthi, awak bisa ngimbangi negara iki kanggo wektu sing suwe, nggunakake kemampuan cadangan, nanging ora ana watesan, 3-4 dina (kanggo wong sing kuwat lan terlatih).

Nanging, cepet utawa mengko ana teka "inhibisi keterlaluan" saka sistem saraf. Otak kelangan kemampuan kanggo konsentrasi, nanggapi kanthi cukup lan pas wektune kanggo kahanan kasebut, lan iki bisa nyebabake nyawane wong. Ana sing Laka banget ridiculous nalika kita mung ora duwe wektu ora mung kanggo nanggepi, nanging malah kanggo ngerti apa kedaden.

Nanging, saliyane kurang turu, kita ora kudu lali babagan faktor sing luwih penting kanggo kesehatan manungsa - iki minangka kahanan sing stres.

Ing kahanan pertempuran, ora bisa maneh ngomong babagan stres - iki hiperstress kronis kanthi efek kumulatif sing gedhe, yaiku, efek akumulasi. Wong mung ora metu saka kahanan kaku, meh ora bisa ngendhokke. Kerusakan bisa kedadeyan kapan wae, lan sifate beda banget.

Sawetara ilang rasa kasunyatan. Padha dadi indifferent kanggo urip dhewe lan kabeh watara wong. Padha tumindak kaya mesin, mung tindakake pesenan.

Tumraping liyan, iki kaandharake ing samar-samar, ilang rasa wedi lan bela dhiri, yaiku, kahanan kang ora kentekan niat, sing akibate kadang tumindak heroik.

Katelu, padha gupuh. Padha dicekel kanthi gupuh. Ilang ngendhaleni, padha wiwit njerit lan thrashing babagan.

Kabeh kahanan kasebut minangka reaksi sistem saraf pusat kanggo hiperstress. Karakter kasebut, pisanan kabeh, gumantung saka jinis kegiatan saraf, ing stabilitas sistem saraf, kemampuan kanggo nahan stres.

Pengaruh faktor kasebut mundhak utamane ing kahanan perang gerilya, nalika mungsuh tansah tumindak dumadakan. Kita bisa ngomong babagan istirahat ing antarane gelut kanthi kondisional, amarga ora ngerti suwene suwene. Pancen angel ngaso tanpa ngerti saka sisih endi lan kapan nyana serangan.

Lan perang, misale jek, terus karo populasi sipil, sing minangka faktor stres tambahan liyane.

Kita ora kudu lali babagan nutrisi. Ing kahanan kaya mengkono, awak perlu, pisanan kabeh, pangan ngemot jumlah gedhe saka vitamins. Kekurangan panganan protein (alami, dudu produk daging kaleng) ing diet uga ngrusak pertahanan awak.

Mesthine, angel ing kahanan pertempuran kanggo nyedhiyakake diet prajurit kanthi kabeh produk seger sing dibutuhake. Nanging, panggunaan, sebutno, kompleks vitamin sintetik sing seimbang bakal efektif banget.

Nutrisi sing ora cukup, kurang turu, tingkat stres sing dhuwur banget nyuda pertahanan awak pejuang.

Statistik dokter militer nuduhake yen siji sing tatu ana loro sing lara. Mesthine, sajrone periode permusuhan aktif, jumlah tatu tambah akeh. Nanging nomer ngomong kanggo awake dhewe.

Kadhemen secara harfiah "mow mudhun" wong, utamané ing mangsa mangsa. Saka jumlah kasebut, 50% disebabake dening penyakit saluran pernapasan ndhuwur lan infeksi pernapasan akut. Faktor kayata nutrisi, kurang turu lan stres sing nyebabake kelemahane pertahanan awak. Kajaba iku, pengaruhe penting banget supaya wong ora mung lara, nanging dadi luwih angel, kadhangkala, komplikasi serius.

Kita ora kudu lali manawa akeh prajurit, wong sing ora dilatih, umure 18 taun. Padha ora disiapake ora mung psikologis, nanging, sing luwih penting, fisiologis. Sawise kabeh, pambentukan awak manungsa, miturut ahli fisiologi, rampung ing umur 20 taun. Lan iki tegese reaksi awak marang kabeh "kahanan" permusuhan bakal luwih akut. Gangguan sing bisa kedadeyan bisa uga duwe akibat sing ora bisa dibatalake. Apa sampeyan ora mikir babagan umur nalika wajib militer bakal luwih "nguntungake" kanggo wong enom. Para ilmuwan percaya yen umur optimal kanggo wajib militer yaiku 21 taun. Dadi, ing tentara Amerika lan Jerman, laku iki wis ana kanggo sawetara taun lan kebak sabdho.
Pengarang:
52 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. rubah
    rubah 23 Agustus 2012 08:57
    +5
    banyune akeh... ngulon terus sekolah nganti umur 21, rampung.. njupuk conto saka wong-wong mau?
    1. baron.nn
      baron.nn 23 Agustus 2012 15:00
      +3
      rubah:
      Wong ing 18 lan ing 20 iku wong temen beda! Ing 20, sampeyan kudu disusun dadi tentara, lan liyane, kanggo 6 sasi, ora kanggo setahun. Nanging saben 5 taun kanggo nelpon kanggo Fees kanggo 3 sasi! Mung kanthi cara iki bakal ana cadangan nyata !!! Apa gunane prajurit sing njabat, contone, ing artileri 20 taun kepungkur? Lan kabeh teknologi wis diganti lan umume akeh banyu mili ing ngisor jembatan!
    2. joker
      joker 23 Agustus 2012 15:02
      0
      Mangga mbayar manungsa waé kanggo topik ing forum, inovasi sing dibahas ing situs, punika link http://forum.topwar.ru/topic/2832-%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1% 82%D0%B8% D0%BD%D0%B3-%D0
      %BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0
      %B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/

      Dadi mengko, kaya moderator, ora bisa.
    3. pimply
      pimply 23 Agustus 2012 15:29
      0
      Ngomong aku, ngendi ing Kulon padha sinau nganti 21 siji ing sekolah? Inggih, mung menarik.
      1. Odessa
        Odessa 23 Agustus 2012 15:33
        +1
        pimply,
        Ngomong aku, ngendi ing Kulon padha sinau nganti 21 siji ing sekolah?

        Dheweke mbokmenawa ora ana ing sekolah, nanging kaya ing Amerika Serikat, nalika umure 21 taun, dheweke wis umur wassat
        1. pimply
          pimply 23 Agustus 2012 15:48
          0
          Aku ngerti. Nanging dheweke katon yakin yen ing umur iki dheweke ora lulus saka kuliah, nanging sekolah 8)
      2. Alex28
        Alex28 23 Agustus 2012 20:07
        +1
        Ing Kulon, padha sinau nganti 28 lan ditambah pendidikan sing luwih dhuwur, meh nganti pensiun.
        1. pimply
          pimply 23 Agustus 2012 20:12
          0
          Ngrembug babagan sekolah
  2. gorko83
    gorko83 23 Agustus 2012 09:32
    +4
    Aku ora bakal ujar manawa Kulon duwe pendhidhikan sing paling apik.
    1. baron.nn
      baron.nn 23 Agustus 2012 15:02
      +1
      gorko83:
      Ing Kulon, spesialis sing fokus fokus dilatih. Yen dheweke sinau dadi manajer, mula dheweke ora diajari dhasar pajak ... Lan ing negara kita akuntan nyinaoni pemasaran, manajemen, lan sejarah jagad kuno kanthi sinau budaya ...
      1. Karish
        Karish 24 Agustus 2012 07:00
        +2
        Kutipan saka baron.nn
        Ing Kulon, spesialis sing fokus fokus dilatih. Yen dheweke sinau dadi manajer, mula dheweke ora diajari dhasar pajak ... Lan ing negara kita akuntan nyinaoni pemasaran, manajemen, lan sejarah jagad kuno kanthi sinau budaya ...

        Rasi lintang Cassiopeia uga bisa ditemokake lan ngerti sejarah partai, kimia anorganik, nanging sakperangan alesan, minangka manajer, dheweke ora ngerti apa-apa.
      2. Lampung
        Lampung 24 Agustus 2012 08:20
        +2
        Kutipan saka baron.nn


        Ing Kulon, spesialis sing fokus fokus dilatih. Yen dheweke sinau dadi manajer, mula dheweke ora diajari dhasar pajak ... Lan ing negara kita akuntan nyinaoni pemasaran, manajemen, lan sejarah jagad kuno kanthi sinau budaya ...


        nggih. Nanging, ana pembangunan sing komprehensif. Lan iku ora ala. nglirik
    2. Karish
      Karish 24 Agustus 2012 06:57
      0
      Kutipan saka: gorko83
      Aku ora bakal ujar manawa Kulon duwe pendhidhikan sing paling apik.

      Lan ing endi sing paling apik, ing sisih wétan. lor opo ngidul? ngguyu
  3. itr
    itr 23 Agustus 2012 10:53
    +3
    Sviridov Sergey apa sampeyan pengin ngomong karo artikel iki ???
    1. ing13
      ing13 23 Agustus 2012 19:50
      +1
      Ing kene aku duwe pitakonan sing padha.
      Lan pitakonan liyane muncul: Apa sampeyan ahli teori lan nulis iki saka sudut pandang akademik, utawa sampeyan dhewe melu permusuhan lan ngerti iki saka pengalaman sampeyan dhewe?
      1. pimply
        pimply 23 Agustus 2012 19:58
        +4
        Aku melu, nanging kakiyatan kita ing wektu iku rada cilik, perusahaan ora nandhang sangsara marga saka irretrievable pertempuran losses sak telung taun layanan. Data sing daklaporake dirangkum adhedhasar sawetara perang lan pertempuran terus-terusan, sing diwulangake ing kursus. Kajaba iku, aku minangka bagean saka unit medis cadangan, mung dirancang kanggo ngatasi evakuasi, bagean kasebut melu operasi militer lan anti-teroris. Ing asas, data dikonfirmasi. Asring ana kombinasi. Ing sipil, post-trauma malah luwih umum, contone, nalika roket tiba ing wilayah pedunung, kaku post-traumatic, lan ora ciloko fisik, iku kedadeyan biasa.

        Aku bakal nambah sing 15-30% saka sing dituduhake ora kudu dadi luwih. Nanging bisa teka. Iku gumantung ing akeh faktor. Kajaba iku, durasi beda.
        1. ing13
          ing13 23 Agustus 2012 22:38
          +1
          Iki kudune ditulis ing artikel, amarga artikel kasebut dianggep ditulis dening non-peserta. Sampeyan perlu kanggo mbukak cara parrying faktor negatif iki, utawa teka karo jeneng liyane, yen artikel katon durung rampung. Nanging, matur nuwun kanggo jawaban lan ing kasus apa wae kanggo artikel kasebut, sanajan aku menehi minus, mesthi luwih gampang kanggo menehi kritik tinimbang nindakake.
          1. pimply
            pimply 23 Agustus 2012 22:40
            +1
            Ora artikelku. A little sadurungé aku sengaja hubungan karo komentar liyane. Dadi luwih apik kanggo takon penulis ing komentar saka tingkat pisanan
    2. bassoon
      bassoon 23 Agustus 2012 21:52
      -1
      Sviridov Sergey apa sampeyan pengin ngomong karo artikel iki ???
      Mangan vitamin.
  4. DDT_1976
    DDT_1976 23 Agustus 2012 11:06
    +4
    Ya, ana masalah sing beda banget ing kene: kanggo sinau ilmu militer kanthi "bener" (C), para wajib militer kudu sinau luwih suwe, lan nganti saiki wajib militer mung 1 taun. Mung dheweke bakal duwe wektu kanggo nyekel senjata ing tangane.

    Iki ora cukup kanggo persiapan sing apik. Ing USSR, rancangan kasebut ana ing tentara kanggo 2 taun, ing angkatan laut - 3 taun.
    1. baron.nn
      baron.nn 23 Agustus 2012 15:03
      +1
      DDT_1976:
      Lan akeh sing ora dibutuhake saka wajib militer ... Ora butuh wektu suwe kanggo ngajari carane njupuk lan taktik perang ing lapangan. Lan profesional kudu kerja ing spesialisasi militer sing kompleks! Apa tujuane nelpon? Siapke cadangan yen ana musuhan. Dadi kita kudu nyiapake cadangan.
    2. pring
      pring 23 Agustus 2012 20:22
      +3
      Aku mung arep takon, lan sapa sing bakal dadi tentara kanggo 2 taun saiki ????
      biyen iku konsep PERLU !!!!!
      lan saiki ..... ora komentar kaya sing diomongake!!!!
      1. pimply
        pimply 23 Agustus 2012 20:29
        +1
        Lan sapa sing ujar manawa butuh rong taun? Wong sing bisa nindakake tugas sing dibutuhake bisa dilatih sajrone nem sasi nganti setahun, nalika bisa nggabungake. Yen sampeyan nambah intensitas - banjur kanggo wektu sing luwih cendhek. Tentara ora duwe sikap sing jelas marang prajurit lan sistem liburan sing kompeten - kanthi cuti normal sajrone siji nganti telung dina seminggu utawa loro.
      2. Lampung
        Lampung 24 Agustus 2012 08:24
        0
        Kutipan saka bambu

        Aku mung arep takon, lan sapa sing bakal dadi tentara kanggo 2 taun saiki ????
        biyen iku konsep PERLU !!!!!


        Biyen dudu sing PERLU, nanging sing ora ngladeni dideleng celaka. Iku ana ing getih, soko wis digunakke saka kanak-kanak - wong kudu ngawula, digunakake iku ora wong.
        Lan saiki ? Saiki dheweke ngethok - wong, apik! Dicekel (persis kejiret) tegese - goof.
        Iki minangka "kabijakan partai", ora becik.
    3. singupac
      singupac 23 Agustus 2012 22:15
      +2
      Lan apa? Aku njabat 2 taun, nanging aku isih kudu latihan. Ingkang utama ing kene ora urip layanan, nanging latihan terus-terusan sing kompeten supaya katrampilan ora ilang.
      1. pimply
        pimply 23 Agustus 2012 22:18
        0
        Mesthi, biaya taunan dibutuhake, paling ora kanggo wektu sing cendhak. Senajan, jujur, aku piye wae wis break karo senjata - bab telung taun, lan skills sing padha hammered hard sak preparation ora ilang. Dheweke nindakake kabeh kanthi otomatis.
      2. Uruska
        Uruska 24 Agustus 2012 21:24
        0
        Kene, sepur! Lan apa jenis mesin?
        1. pimply
          pimply 25 Agustus 2012 03:43
          0
          Ing foto? An-94
  5. sanyabasik
    sanyabasik 23 Agustus 2012 11:20
    +9
    Artikel punika ambigu. Penulis nuduhake kesimpulan saka dokter militer. Kayane aku ngomong babagan wong-wong militèr sing, tanpa kaleng cola, gulungan kertas jamban lan sabun cair, ora bisa nyerang.
    Elingi pengalaman Perang Patriotik Agung: miturut crita para peserta, para prajurit ing kadhemen lan keluwen praktis ora kena pilek.
    Faktor mobilisasi sing paling kuat yaiku kesadaran yen sampeyan mbela tanah sampeyan, tanah air. Lan iki kudu digawa munggah lan instilled ing eling saka lair. Saiki, aku nganggep iki rada masalah ing hubungane karo wong-wong sing sinau lan manggon ing London wiwit cilik, lan wong-wong sing nelpon kita tresna Motherland, tuku property ing luar negeri lan nyimpen dhuwit ing bank-bank Swiss.
    1. pimply
      pimply 23 Agustus 2012 15:49
      0
      Sapa sing ngomong yen sampeyan ora lara? Apa sampeyan duwe link sing jelas? Contone, aku wis ndeleng statistik sing beda-beda, kalebu sing mati amarga penyakit.
    2. singupac
      singupac 23 Agustus 2012 18:31
      0
      Nanging ing kasunyatan kita, iku luwih minangka obat ajaib kanggo kabeh penyakit, kajaba sing serius, - kepinginan, kaya-kaya, ora diterangake. kanggo sampeyan. Bisa dikandhakake yen obat kasebut bakal dadi mobilisasi banget kanggo pulih kanthi cepet.
    3. Karish
      Karish 24 Agustus 2012 07:05
      0
      Kutipan saka sanyabasik
      prajurit ing kadhemen lan keluwen prakteke ora nandhang sangsara marga saka colds.

      Nah, iki saka dongeng sing padha - Peluru wedi karo kendel, bayonet ora njupuk kendel.
      Elinga paling ora perang Finlandia. Nganti 40% saka personel ilang amarga penyakit, komplikasi saka wong-wong mau lan frostbite.
  6. ventilasi
    ventilasi 23 Agustus 2012 11:21
    +8
    Minangka kanggo kadhemen ing perang, kabeh iku persis ngelawan. Aku dhewe dadi dokter militer, aku ngerti statistik Perang Dunia II lan aku dhewe melu perang Chechnya. Sajrone perang, awak digerakake lan jumlah selesma, yen ora tiba, mula ora tuwuh persis. Dheweke dhewe beku ing lemah ing wayah esuk bebarengan karo kantong turu lan paling ora inai ...
    1. leon-iv
      leon-iv 23 Agustus 2012 11:38
      +2
      Ing kene aku duwe pitakon kanggo sampeyan.
      Ing tingkat apa kudu latihan medical kanggo privates lan penembake kanggo orderlies.
      Kepiye sampeyan menehi rating komposisi kit pertolongan cemas.
      1. pimply
        pimply 23 Agustus 2012 16:59
        +1
        Pengalaman kabeh operasi militer nuduhake yen sajrone jam (sing diarani jam emas) sawise tatu, prajurit kudu ana ing rumah sakit kanthi peralatan lengkap. Ing paprangan, sing utama:
        a) Mbusak saka zona tembak
        b) Priksa saluran napas
        c) mungkasi getihen
        d) Stabilisasi kondisi lan persiapan kanggo transportasi (sing diarani "bukaan vena", lsp.)

        Kabeh. Iki minangka dhasar kanggo wong sing tatu supaya bisa urip. Cepet njaluk sing tatu menyang rumah sakit. Lan prajurit lan prajurit kudu njamin iki.

        Dadi sampeyan kudu
        a) Bubuk kanggo pembekuan getih kanthi cepet lan klamben "cepet" sing nyaman
        b) Sandhangan
        c) tabung ambegan
        d) tandu sing cedhak lan selimut kompak (supaya korban ora nandhang hipotermia - lan iki asring kedadeyan kanthi mundhut getih).
      2. ventilasi
        ventilasi 24 Agustus 2012 05:12
        0
        Ing tingkat nyediakake perawatan medis darurat kanggo ciloko, kobong, keracunan. Respirasi buatan lan pijet jantung tertutup. Instruktur sanitasi kudu diwulang luwih akeh, kanggo menehi kawruh sing luwih jembar. Butuh wektu suwe kanggo nulis program latihan. Kit pertolongan cemas (kotak abang) AI-2 dirancang kanggo perang gedhe kanthi nggunakake senjata nuklir, kimia lan bakteriologis. Kanggo perang lokal, mung promedol lan antibiotik saka komposisi sing cocog.
        1. pimply
          pimply 24 Agustus 2012 13:20
          0
          Aku ora ngerti program latihan Rusia kanggo instruktur medis. Aku duwe Israel, 16 minggu
    2. bacut
      bacut 23 Agustus 2012 11:55
      +3
      Aku setuju karo sampeyan, pancen arang banget yen para pejuang duwe suhu, kadhemen. Badan tumindak kanthi cara sing beda. Nanging babagan
      Dheweke dhewe beku ing lemah ing wayah esuk bebarengan karo kantong turu lan paling ora inai ...
      sampeyan kudu ngerti statistik penyakit prostat lan ora kabeh apik banget ing kene
      1. perwira
        perwira 23 Agustus 2012 14:53
        +2
        Kutipan: bachest
        sampeyan kudu ngerti statistik penyakit prostat lan ora kabeh apik banget ing kene

        Bebener sing bener. Lungguh bokong setengah wuda ing waja es minangka cara sing bener kanggo prostatitis.
        1. bacut
          bacut 23 Agustus 2012 14:56
          0
          Utamane nginep ing wayah wengi ing metu. Salju, udan, turu ing lemah. Kita duwe setengah platoon sing mlaku menyang jamban ing wayah wengi ... Lan banjur sampeyan malah ngadeg ing lemah ing beret tarpaulin ing divorce kanggo babagan rong puluh menit ing -30 Frost lan kabeh sores lawas nyusup metu
    3. perwira
      perwira 23 Agustus 2012 14:45
      0
      Kutipan saka ventich
      Minangka kanggo kadhemen ing perang, kabeh iku persis ngelawan.

      Kabeh apik wae. Kaping pirang-pirang ing tentara sajrone latihan aku beku nganti balung, aku ora nate wahing. Aku kaget banget. Sadurunge lan sawise tentara, 2 kaping ing mangsa, aku duwe ORZ. Kabeh artikel iki minangka ocehan bocah-bocah saka wong cerdas non-combatant.
    4. pimply
      pimply 23 Agustus 2012 15:50
      0
      Nyatane, nalika. Miturut pengalaman sanitasi militèr, dheweke uga lara, yen ora luwih, nanging kurang nggatekake ing kahanan operasi tempur dhewe, kajaba bisa uga kasus sing ekstrem. Nanging banjur, sawise operasi - kabeh sores menek ing akeh. Amarga padha miwiti kanggo mokal. Lan apa sing bisa diobati kanthi siji pil mbutuhake antibiotik.
      1. singupac
        singupac 23 Agustus 2012 18:35
        -1
        Apa sampeyan siap nampa hadiah saka Hizbullah?
        1. pimply
          pimply 23 Agustus 2012 18:37
          +1
          Apa sampeyan bisa nindakake sing luwih rumit?
        2. pring
          pring 23 Agustus 2012 20:29
          0
          sampeyan wis entuk???
          sanajan vryatli, kecanthol ing wong))) ngguyu
  7. Nurlan
    Nurlan 23 Agustus 2012 11:25
    0
    Kanggo nelpon 2 kaping maneh utawa luwih? Iku ora bakal kelakon maneh, ing mratelakake panemume. Amarga saiki, utamane ing wektu krisis, ora ana gunane negara apa wae kanggo ndhukung akeh wajib militer kanthi biaya kas negara.
  8. atos_kin
    atos_kin 23 Agustus 2012 11:28
    +3
    "Colds secara harfiah "mow mudhun" wong, utamané ing mangsa mangsa.

    Nanging mbah kakungku, prajurit garis ngarep sing ngliwati kabeh perang ing garis ngarep (memori abadi), sebaliknya, ujar manawa ing kahanan stres sing terus-terusan, para prajurit meh ora ngalami selesma. Dheweke menehi conto nalika ing Nopember jembatan ponton nyabrang Dnieper dibangun ing sangisore salju, ing banyu jero dada nganti pirang-pirang jam, ora ana sing watuk utawa wahing.
    1. leon-iv
      leon-iv 23 Agustus 2012 11:39
      0
      Duc adrenaline khrenachil liwat pinggiran di lan ora ana wektu kanggo lara.
      Lan ora ana majalah kesehatan))))
  9. Apollo
    Apollo 23 Agustus 2012 12:29
    +1
    Artikel punika minus pasti negatif Wong lanang iku kudu olah raga, ngompa biceps, kuwat lan ora nongkrong ing warung lan bar, kudu kuwat ora mung ing awak nanging uga ing roh, yen penulis nulis bab putrane ibu. banjur aku rada ngerti dheweke.

    Aku mikir ngono, kemungkinan penulise salah alamat!!!
  10. sapulid
    sapulid 23 Agustus 2012 12:49
    +4
    Sialan, penulis ngomong babagan SIKAP ATI-TITI KEPADA PERSONEL RF AF kanggo nyuda RUGI.

    Kabeh bantahan babagan "anak-anake ibu" asale saka ora duwe pikiran utawa saka ngremehake nyawane "sapi", sing kanggo dheweke minangka prajurit.

    Kanthi ARI, penulis lunga. Ing wayah esuk, sirah, kaya-kaya teka ing lemah, kanthi beku. Ngalami dhewe.
  11. lelikas
    lelikas 23 Agustus 2012 12:55
    +1
    Umur wajib militer sing paling optimal yaiku tentara kontrak, nalika wong nemtokake dhewe apa dheweke siap ngladeni utawa ora.
    Ing umur 21, akeh sing wis duwe kulawarga lan kerja normal, sapa sing bakal nyerahake kabeh saka karsane dhewe?
    Senajan aku saiki, luwih saka sepisan, ndeleng ing wajib militer, kejiret dhewe mikir, apa jenis bocah.
  12. SIT
    SIT 23 Agustus 2012 13:05
    +1
    Penulis nulis babagan hiperstress lan tambah stres ing sistem saraf pusat. Ing wektu sing padha, dheweke ora nyebutake apa sing kudu ditindakake kanthi akibat kasebut ing urip sipil. Kepiye carane njupuk sindrom Vietnam, Afghan, Chechen iki? Apa sing kudu dadi rehabilitasi wong-wong sing ngalami permusuhan sing kuat lan banjur tiba-tiba ketemu ing urip biasa?
  13. Lampung
    Lampung 23 Agustus 2012 13:17
    +1
    aku inget sekolah...
    Taun kaping 88, UP adohe pitung km, saka kali sing ngluwihi Detasemen wis perang wiwit wiwitan, wiwit tanggal 79. Kira-kira setengah saka kita bakal ngisi mangroups lan LH. Kudu diisi maneh sawise latihan. Nganti tanggal 89 Februari, isih ana "gerbong" wektu, nanging kayane kita ora bakal duwe wektu kanggo perang kasebut. Sanajan ... banjur ora ana sing ngerti.
    Mulane aku kelingan kabeh iki.
    Ing UP, aku sinau dadi penembak SPG-9.
    Sajrone telung sasi latihan, aku mung weruh dheweke SEKALI !!! Aku mung weruh tanpa njupuk. SEKALI!!!
    AKS dipecat ping telu. Two blanks (mbagekke 20 babak saben, sijine ing chain lan bang) lan sapisan pertempuran (lying telung babak saben). Sing uga EVERYTHING!
    Ora ana maneh sing diwulangake. Nanging ora, padha ngajari kanggo dig ing lying mudhun. ngguyu Uga sapisan.
    Miturut cara, agul-agul Pundhak kita wis ing UE menarik. Wiwit RI. Aku duwe taun 1914, kaya sing dakelingake saiki.
    Banjur latihan rampung, kabeh wong ing "papan" lan ... halo, MMG.
    Nanging, matur nuwun marang Gusti Allah lan pujian kanggo "mbah kakung" lan perwira, dheweke mulang kanggo njupuk saka kabeh sing ana lan kabeh sing padha ngerti !!!
    Lan UP... ngguyu
  14. gregor6549
    gregor6549 23 Agustus 2012 13:59
    -1
    Ing babagan kaslametan kanthi biaya apa wae, migunani kanggo menehi perhatian marang pengalaman Pasukan Pertahanan Israel. Ing kana, para prajurit diwenehi instruksi sing jelas. Dheweke ditawan - sampeyan duwe hak ngomong kabeh sing sampeyan ngerti kanggo nylametake urip lan bali menyang omah kanthi sehat. Mangkono, negara nerangake marang saben wong yen urip saben prajurit luwih larang tinimbang rahasia sing bisa dicritakake marang mungsuh. Ing wektu sing padha, kabeh wong ngerti manawa akses prajurit menyang rahasia banget diwatesi lan paseksene, ing prinsip, ora bisa nyebabake karusakan sing signifikan ing negara sing dibela, lan uga saiki ana akeh cara kanggo ngeculake ilat. sembarang "pahlawan" saliyane kepinginan. Iku misale jek kaya trifle, nanging iki duwe efek paling positif ing moral saka militèr lan sikap saka sederek menyang tentara. Kanggo wong Israel, prajurit iku wong sing nglindhungi lan kudu diajeni.
    1. zynaps
      zynaps 23 Agustus 2012 20:05
      0
      Kutipan saka: gregor6549
      Ing babagan kaslametan kanthi biaya apa wae, migunani kanggo menehi perhatian marang pengalaman Pasukan Pertahanan Israel. Ing kana, para prajurit diwenehi instruksi sing jelas. Dheweke ditawan - sampeyan duwe hak ngomong kabeh sing sampeyan ngerti kanggo nylametake urip lan bali menyang omah kanthi sehat.


      nanging "Stupid Pindos" (TM) mrentahake prajurite sing dicekel kanggo laporan mung jeneng, pangkat lan nomer pribadi. lan ora duwe masalah khusus karo semangat juang. kok dadi? karo demokrasi, padha ngomong, Doodles nindakake luwih apik tinimbang Israel?

      prajurit marang prajurit pasulayan. wong bisa mbengkongake buntut sapi lan ora bisa menehi apa-apa kajaba saka gambar pawon lapangan. lan liyane bisa ngomong akèh iku menarik. lan apa saiki? pendidikan prajurit sing mung ngurmati integritas kulite dhewe bisa nuntun sampeyan adoh. Lan ora ing ngendi sampeyan pengin. amarga motivasi prajurit supaya ora cilaka bangsane dhewe ora mung sepele, lan luwih angel kanggo nuwuhake perasaan iki ing prajurit lan warga negara tinimbang ngembangake kompleks pengawetan diri kewan.
      1. pimply
        pimply 23 Agustus 2012 20:34
        +1
        Jeneng, pangkat, nomer pribadi - iki apa, miturut Konvensi Jenewa, tawanan perang kudu laporan.
    2. pimply
      pimply 23 Agustus 2012 20:14
      0
      Aku ora ngelingi soko ing IDF karo topik "ngomong apa sampeyan pengin". Aku elinga "ing panangkaran, sampeyan duwe hak njaluk saka sampeyan mung nomer pribadi, jeneng lan nomer unit."
  15. nnz226
    nnz226 23 Agustus 2012 14:42
    0
    Pengalaman lan statistik Perang Patriotik Agung, kanthi gampang, mbantah artikel iki. ana akèh sing tatu, nanging kanggo saben wong tatu - 2 lara - matur nuwun. Kosok baline, kabeh peserta nyathet yen ora ana selesma ing ngarep. Lan babagan turu: sawetara unit perang sajrone pirang-pirang minggu - jelas yen dheweke ora cukup turu, nanging uga ora semaput.
    Lan postulat awal - kanggo urip kanggo menang - bener.
  16. singupac
    singupac 23 Agustus 2012 16:43
    +1
    Nalika aku njabat, kita duwe sawetara umur 18 taun (biasane 19-20). Lan sing umur 18 wis bisa menehi rintangan kanggo sawetara wong diwasa. Ing umum, umur 18 taun iku bocah sing apes lan bodho, nanging nyatane yen ngerti, dheweke dadi pi.. awake dhewe ora sedhih.
  17. TOXOR
    TOXOR 23 Agustus 2012 19:34
    +2
    Artikel iki akeh ngomong babagan sistem saraf, mesthine, saben pejuang duwe kekuatan tarik dhewe, nanging pisanan, sadurunge dikirim menyang papan sing panas, dheweke takon: apa sampeyan pengin utawa ora, sampeyan bisa tahan utawa kepiye? Kapindho, yen dumadakan sampeyan isih setuju, supaya ora katon kaya bajingan ing ngarepe kolega, pengalaman batin menehi margin tambahan safety kanggo awak, lan saiki psikolog kerja ing saben bagean sing bakal nemtokake sampeyan. ajrih perang, mung wong bodho tan ajrih, lan ingsun ugi wedi, temen sira wus biasa, lan punggawa politik nuli ngandika parentah, yen arep slamet, ngrungokna senapati, kang slamet luwih. urip siji prajurit enom ........................ Lan gangguan saraf wis ana ing "warga" lan banjur abuh kaya ngono nganti pirang-pirang taun, lan saiki kabeh biasa wae.......
    1. pimply
      pimply 23 Agustus 2012 19:37
      +1
      Post-trauma minangka masalah sing kapisah. Sajrone operasi pertempuran - saka 15 kanggo 30% saka losses ing wong. Lan nyatane - bab sing angel banget, wong, sawise kabeh, ora digawe saka wesi
  18. Andrei
    Andrei 23 Agustus 2012 23:19
    +1
    Artikel sing apik ... sayang banget yen ora saben wong "ing ndhuwur" diwenehi ngerti iki ... kapan prajurit kita bakal dianggep wong lan ora bisa dikonsumsi? ... sanajan ana sing ganti saiki ... aku mikir sampeyan perlu kanggo mesthekake yen barak duwe coziness maksimum lan comfort, lan ing lapangan metu kanggo luh telung kulit kahanan kaya mengkono sing malah Samsaya Awon saka musuhan nyata (cetha sing karo sawetara leladen ... pati / bundhas saka comrade , lan luwih-luwih, sampeyan ora bisa niru dhewe lan liya-liyane), nanging ing wektu sing padha, psikologis nyiapake para pejuang kanggo kondisi kasebut lan ora luwih saka barak sing resik, anget, ing ngendi dheweke mangan lan nyanyi, nanging langsung ing rawa-rawa ing udan ana kodhok lan ngombe banyu rawa (kaya iku kudu disiapake). dheweke ... artikel sing migunani kanggo penulis +