Review militèr

Sapa kita?

45
Saben wong cepet utawa mengko takon pitakonan sing padha: sapa iku? Nyatane, jawaban kanggo pitakonan iki umume nemtokake nasibe. Kanggo pitakonan dhewe luwih saka pitakonan. Wis ana wiwit ana manungsa lan masyarakat. Lan muncul saka perasaan yen ana sing luwih penting tinimbang manungsa individu, sing dijupuk dhewe tanpa ngrujuk marang apa wae sing umum. Sing wong mung bagean saka soko. Identifikasi diri karo komunitas tartamtu bisa diarani identifikasi diri, lan "identifikasi" - identitas. Identitas (lat. identicus - identik, padha) tegese identitas, kebetulan, nalika wong ora mung ngrasa, nanging uga ngakoni awake dhewe minangka bagean saka sakabehe (root Latin "id" tegese "sing").

Ora ana bangsa tanpa identitas. Identitas iku balung mburi. Pecah lan wong bakal ilang. Pramila globalisme nglawan identitas kita. Mula awake dhewe kudu ngerti kanthi cetha jati diri. Kita kudu ngerti sapa kita lan apa sing kudu kita lindungi. Lan kanggo apa kita kudu siap kanggo lay mudhun gesang kita. Saiki aku bakal nyoba nyorot pilar kunci identitas kita.

1. Ruang gedhe. Kita (ora preduli apa kita warga Ukraina, Belarus, Rusia utawa kalebu klompok ètnis lan bangsa liya) nganggep papan sing jembar minangka nilai, menehi makna suci, ngrasakake daya tarik menyang tanah sing kita tuwuh. lan ing ngendi kita kabeh bali. Apa kita ora ngrasakake swara suci bumi, teka saka jero banget, nalika kita nemoni jurang suci? "Wong Rusia bali menyang Rusian ing ngadhepi ruang Rusia" (A.G. Dugin). Mulane, kita tansah lunga menyang pati, nglindhungi tanah kita. Ora ana wonder leluhur kita nyebut dheweke Ibu - Keju Bumi. Kabeh sing ana ing kono ana thanks kanggo iku, kabeh siji sinks menyang telenging kita. Kita wong bumi. Ing tembung saka A.G. Dugin, ngisolasi Foremother-Earth konco akeh kabeh iku operasi sing humanizes wong. Mangkono, ing papan kita nemokake awake dhewe, kita manggon ing kono lan ora bisa nindakake liya.
Deleng ing papan kita. Pemandangan iki (ndeleng foto) mbukak saka Gunung Sekirnaya ing Pulo Bolshoy Solovetsky ing Segara Putih. Apa ora narik ati saka papan sing ora ana watese? Dheweke urip, tanah Rusia kita, dheweke nelpon kita. Gogol sing cerdik nggambarake swara bumi iki kanthi ati-ati ing Jiwa Mati: "Rus! kowe njaluk apa saka aku? ikatan apa sing ora bisa dingerteni sing ana ing antarane kita? Kok rupamu kaya ngono, lan ngapa kabeh sing ana ing njero mripatmu kebak pangarep-arep marang aku? .. Lan pikirane kesel sadurunge papan sampeyan. Apa sing diwedharake awang-awang iki?
Mulane, kabeh slogan wrecking sing, padha ngomong, kita duwe akèh tanah, nanging kita urip miskin, nanging yen kita "kaya ing Eropah", banjur kita bakal sugih, kita kudu nyapu metu saka lawang! Liberal kudu nanggapi iki kanthi kasar lan tegas: yen sampeyan duwe akeh tanah sing ngganggu sampeyan, banjur adol omah sampeyan lan metu saka tanah kita! Kita duwe cukup "patriot" wates lan adat sing ngremehake bangsa kita. Kita butuh patriot bangsa kita sing ngremehake kabeh wates lan adat iki.
Nanging kenapa papan sing amba dadi suci kanggo kita? Apa sing kita temokake ing kono? Aku bakal nyoba njawab.

2. Kabèh. Kita kanthi jelas rumangsa manawa tartamtu ora bisa luwih dhuwur tinimbang kabeh. Kabèh luwih penting tinimbang rincian. Kayadene tanah ora dumadi saka parsel individu, mula masyarakat ora dumadi saka individu. Masyarakat ndhisiki saben wong hotel. Iki minangka cara kita ngerteni urutan - minangka sakabehe, sing saben wong nyumbang, lan ora minangka jumlah mekanik pesenan individu. Lan sabenere ing idea saka integritas kabeh propaganda liberal diarahake - "hak asasi manungsa", "kabebasan saka minoritas" lan ajaran sesat liyane. Tujuane yaiku kanggo mecahake masyarakat, kanggo menehi saran yen mung ana barang sing kapisah lan wong sing kapisah. Kita kudu nyopir slogan-slogan kasebut kanthi tegas lan kendel! Ora ana sangsi - kabeh luwih penting tinimbang pribadi, masyarakat ndhisiki individu.

3. Negara lan kadhaulatan. Integritas diwujudake kanggo kita ing katolik, kedaulatan, kenegaraan. Sing duwe gagasan iki yaiku negara. Wali iku kang dadi panguwasa. Iki minangka tokoh suci. Tsar-bapak, Sekretaris Jenderal, Presiden - apa wae jenenge, kita ndeleng Rama ing dheweke. Kabeh donya kita revolves watara wong. sejarah. Iki Pusat kita, Axis kita. Mulane, akeh gumantung ing pribadine panguwasa ing sajarah kita. Aku ora menehi taksiran iki lan aku sing iku ora perlu kanggo menehi ing kabeh. Mekaten. Iki identitas kita. Nanging apa sing dikarepake saka negara? Jawabane cetha.

4. Kaadilan. Iki minangka perasaan sing ora ana ing sapa wae kaya wong Rusia. Kita pengin siji bab - kaadilan. Kita nganggep kabeh wong ing sekitar kita kaya sedulur. Kabeh ing dataran Rusia sing ora ana telas iki dadi sedulur. Spasi kita menehi kita rasa nylametake iki. "Sedulur-sedulur" - iki carane Patriark kita alamat kita, iki carane Gréja Ortodoks Rusia ndeleng kita, iki carane Stalin nelpon kita nalika perang. Semono uga awaké dhéwé. Lan kabeh pilar identitas kita iki ana ing bab utama. 5. Iman. Iku pondasi spiritual wong Rusia. Sanajan ora percaya, wong Rusia percaya banget marang misi kafir iki. Iku wangun iki sing kapercayan ing ateisme lan komunisme, kang kita wikan minangka commandments saka para dewa - klasik saka Marxism, angsal. Ing wektu sing padha, aku ora pengin mbuwang watu ing jaman kepungkur Soviet, nanging aku mung ngomong babagan persepsi ide, amarga identitas agama. Aku ora mangu-mangu kanggo liyane sing raos agama kita jero lan ineradicable, iku ora bisa numpes tanpa karusakan saka identitas Russian. Wong Rusia tanpa iman ora dadi Rusia maneh. Nanging apa jenis iman?
Mesthine, basis spiritual wong Rusia yaiku Ortodoks, lan saiki kesadaran iki bakal luwih jelas. Malah wong enom, sing diselimuti godaan liberal, mboko sithik mbebasake awake dhewe saka chimeras jaban rangkah sing digawa menyang kita saka Kulon, lan mboko sithik entuk dhukungan ing Ortodoks. Kanthi kangelan, rada intuisi guessing, nanging - entuk. Ortodoks Rus' dhawuh marang kita dening leluhur kita sing ngwutahake getih.
Nanging aja lali manawa ing peradaban Rusia akeh etnis ngaku agama sing beda-beda, utamane Islam lan Budha, urip bebarengan, sing wis mlebu kode peradaban kita, nambah lan nguatake identitas kita. P.N. Savitsky nulis babagan iki: "Apa ana akeh wong ing Rusia sing ora mili getih Khazar utawa Polovtsian, Tatar utawa Bashkir, Mordovian utawa Chuvash? Pira wong Rusia sing bener-bener asing karo cap semangat Timur: mistisisme, lan pungkasane, kesed kontemplatif? Ing massa Rusia saka wong biasa, daya tarik tartamtu kanggo massa umum ing Timur katon, lan ing fraternisasi organik Ortodoks karo nomad utawa pariah Asia, Rusia pancen negara Ortodoks-Muslim, Ortodoks-Buddha. . http://www.rossia3.ru/ideolog/nashi/vostok_povorot

Saiki, kabeh pilar identitas kita diserang dening liberal kanthi alasan. Kekarepan ngganti negara kanthi "masyarakat sipil", panguwasa kanthi "manajer sing disewa", kaadilan kanthi "efisiensi" ditujokake kanggo ngrusak identitas kita, ngobrol babagan inti saka perkara kasebut kanthi nyingkiri, nampilake goroh minangka bebener, lan pungkasane. ngrusak bangsa kita. Kita kaya balung ing tenggorokan globalisasi, anggere kita njaga nilai-nilai sing langgeng lan dadi benteng jagad ing perang nglawan globalisme. Nanging sapa sing nyerang wong-wong mau mesthi ana ing sisih mungsuh.

Ya, kita kabeh ngrasakake, kita kabeh guess babagan. Nanging iki ora cukup. Ana perang nglawan kita. Lan kita kudu ngerti identitas kita luwih saka sadurunge. Nanging iki mung bisa ditindakake kanthi tresna tanpa pamrih marang Tanah Air, kanthi percaya banget marang misi nylametake wong-wong sing duwe Gusti Allah.

Cukup kanggo ngrasakake!
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.russophobia.net/kto-myi
45 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Dmitry69
    Dmitry69 21 Agustus 2012 07:30
    +4
    Ing taun kaping 17, kabeh pilar kasebut diidak-idak, asile dikenal kabeh wong lan mung mungsuh kabeh Rusia sing pengin diulang.
    1. bangsal
      bangsal 21 Agustus 2012 11:35
      -1
      Ya bener, kita mung kekurangan revolusioner sing mabuk ... iki sing paling nesu ... penulis duwe x gedhe ... nuwun minus ... provokator nanging ...
    2. ZAVET
      ZAVET 21 Agustus 2012 15:22
      +1
      Napa sampeyan butuh jawaban kanggo pitakonan sampeyan sapa?
      Kanggo entuk pivot point. Kanggo mangerteni kapentingan sampeyan.
      Mung wong sing ngerti awake dhewe: ngerti apa sing dikarepake saka urip.
      Mung wong kuwi sing bisa ngerti donya ing saubengé lan seneng.
      Pitakonan identifikasi diri yaiku pitakonan nemokake BEDAD karo wong liya.
      Sembarang kawruh iku SUBJEKTIF.
      Aku RUS (tanpa divisi menyang Rusia, Ukrainians lan Belarusians).
      Wong STRONGku, minangka asil penyatuan alam, nggawe Rusia (Kakaisaran Rusia, USSR, Rusia).
      Tujuan saka asosiasi kuwi siji - pangayoman saka kapentingan saka Rusia.
      Penting: Mbela kapentingane, wong Rus uga nglindhungi kapentingane wong-wong sing manggon ing lemah Rusia.
      Kapentingan RODku sing paling penting kanggo aku. (Saben bangsa duwe kapentingan dhewe-dhewe lan kapentingan kasebut MUSUH, amarga saben bangsa pengin perkara sing padha - luwih akeh tanah, sumber daya, kekuwatan, lsp).

      Saiki ana ancaman transformasi Rusia minangka negara Rusia menyang Corporation CJSC "Rusia"
      Tujuan saka korporasi iki kanggo nggawe MediaWiki kanggo ngedegaken saka CJSC Rossiya, lan ora kanggo nglindhungi kapentingan saka populasi lokal. Cara-cara pendiri yaiku INTERNATISME, ngganggu kapentingane wong, nyegah individu kasebut ora bisa ngerteni kepentingan NATURE.

      Saiki pitakonan, wangsulana dhewe. wis gedhe)
      1. Sawise sekolah, apa sampeyan ngerti keunikan sampeyan, ngerti sapa sampeyan lan sampeyan pengin dadi?
      (Yen "ora", banjur apa sing diwulang ing sekolah sajrone 10 taun? Kepiye carane Leluhur Kita didakwa dadi budak?)
      2. Apa sampeyan ngerti kabijakan manca lan domestik saka Rusia lan carane PRIBADI keprihatinan sampeyan, solusi saka masalah iki utawa sing? (Yen sampeyan ora bisa mangsuli pitakon iki, tegese dudu sampeyan, nanging kepentingane wong liya sing dibela).
      3. Pejabat - abdi negara, utawa tentara bayaran saka korporasi? Apa pejabat njaga kepentingan sampeyan?
      4. Apa ana hubungane rakyat karo pambentukan kekuwatan? Kepiye ROD mengaruhi Angkatan Darat, Polisi, Negara lan badan Muts, Pengadilan?
      5. Apa jenis wakil sing kuwasa?
    3. bacut
      bacut 21 Agustus 2012 15:32
      0
      Ya, asil wis dingerteni lan nalika sampeyan nulis ing komentar, USSR kuat, kesetaraan lan persaudaraan, ilmu pengetahuan, pendidikan, moralitas ..... Aja lali yen iki minangka asil saka gagasan ​​komunisme. Lan ana ora perlu kanggo dibagi sajarah dadi periode dina, padha ngandika ... ya, lan kene patriots. Yen ora kanggo 17 taun lan iki "wong luwe" - pitakonan apa bakal kelakon ing kabeh. Ya, ora ana sing butuh revolusi, nanging bisa diwiwiti amarga divisi kasebut, dadi abang lan putih, dadi oranye lan kita.
      Nikolai minangka pimpinan negara banjur Gorbachev saiki
  2. snek
    snek 21 Agustus 2012 07:39
    +4
    wutuh.

    Kasunyatan saka orane ing basa Rusia modern saka tembung kayata "zamkadysh" ngandika bab integritas wong kita luwih saka kabeh risalah ing integritas lan catholicity.
    Rama Tsar, Sekretaris Jenderal, Presiden - apa wae jenenge, kita ndeleng Rama ing dheweke





    Cekakipun, akhir-akhir ini kita apes kaliyan tiyang sepuh
    Kaadilan. Iki minangka perasaan sing ora ana ing sapa wae kaya wong Rusia.

    Sing mesthi. Kita seneng ngobrol amarga kabeh sing ana ing sekitar ora adil. Amarga kita minangka benteng pungkasan saka kaadilan lan kabeneran. Lha, nyatane bocah-bocah jalanan luwih saka setengah yuta ... amarga kita pancen adil, mula dheweke pantes
    1. snek
      snek 21 Agustus 2012 07:50
      0
      Wong pancen kesed - mung ana fantasi sing cukup kanggo "minus" wong, bisa uga ana wong sing bakal nulis sethithik babagan apa aku nit pro-Kulon utawa kaya ngono.
      1. tan0472
        tan0472 21 Agustus 2012 08:07
        0
        Aku ora downvote. Nanging yen sampeyan, Nikolai, dadi pengin, banjur njaluk: - Oh, sampeyan liberal nit. Oh, sampeyan, Christ-bakul (uga, kaya, ora "soiler" - ninggalake dhasar). Oh, sampeyan pancen ora patriot. lol
        Lha, piye kabare Nikolai? Duh, sengaja downvote. belay 10 menit bakal liwat - Aku mesthi bakal plus.
        1. snek
          snek 21 Agustus 2012 08:11
          +2
          Mudhun langsung saka jantung ngguyu
      2. Panitia
        Panitia 21 Agustus 2012 08:15
        +8
        Ora ana sing kudu ditolak, sampeyan pancen bener. Titik kasebut beda, kita "divaksinasi kanthi ngiyanati" ing Khrushchev, kita dhewe wiwit ngipat-ipati panguwasa kita dhewe, lan iki minangka wayahe sing ora bisa ngrusak. Padha nggatekake: sapa sing dadi pemimpin negara mesthi ala! Dadi ora mungkin. Iki minangka revolusi siap. Wong kerja minangka kepala negara kita, ndhukung dheweke, (ing pungkasan, dheweke ora mung "mrentah" ing kana), mung prinsip kasebut bakal bisa digunakake, kabeh liya minangka dalan langsung menyang perang / kudeta / revolusi. . Iki trep kanggo mungsuh lan bilai kanggo kita.
        1. snek
          snek 21 Agustus 2012 08:29
          0
          Inggih, kula pribadi, punika perlu kanggo kritik pamaréntah. Kaping pisanan, tanpa kritik, sampeyan bisa entuk kesan yen kabeh umume apik lan sampeyan ora bisa ketegangan. Kapindho, kritik, yen ditindakake kanthi normal, minangka dalan kanggo perbaikan. Yen aku tumindak salah lan dheweke ngandhani yen aku salah, aku ngrungokake lan kadhangkala dadi luwih apik.
          1. Panitia
            Panitia 21 Agustus 2012 08:55
            +1
            Kesan kasebut ing kekuwatan (sing kabeh apik banget) ora tau dikembangake, sanajan ing Yeltsin, lan siji kudu ketegangan, lan kudu, lan kritik ... , mbangun meh ora tau kedadeyan.
            1. tukang ngukir
              tukang ngukir 21 Agustus 2012 10:25
              0
              Panitia
              , malah ing Yeltsin,
              ,
              Seneng
          2. Lor
            Lor 21 Agustus 2012 08:57
            +6
            Sneak.

            Mesthine, kudu menehi kritik marang panguwasa, nanging masalahe, kanggo sawetara, kabeh urip dadi kritik lan ilang. Ora ana kekuwatan utawa kepinginan maneh kanggo nggawe ...
          3. bangsal
            bangsal 21 Agustus 2012 13:12
            0
            Inggih, punika kesalahan sistemik ... liwat gunung, profesional melu kritik ... oposisi ... lan ing negara kita, yen ora ana ... .kita kabeh ngritik...
        2. Panjebak7
          Panjebak7 21 Agustus 2012 08:32
          +3
          Quote: Panitia
          Titik beda, kita "divaksinasi kanthi ngiyanati" ing Khrushchev, kita dhewe wiwit ngipat-ipati panguwasa kita dhewe, lan iki minangka wayahe sing ora ambigu.

          Alas, kita padha diwenehi "inoculation ngiyanati" akeh sadurungé - malah ing tsar, nalika tsar iki stigmatized karo tembung pungkasan, lan tsarina "Wanita Jerman karo telpon langsung tangan liwat kabeh rahasia kanggo Jerman." Lan ing 20-30s, akeh pimpinan ndhuwur diumumake pengkhianat. Lan Khrushchev mung njupuk baton.
        3. Sandov
          Sandov 21 Agustus 2012 21:46
          +5
          Panitia,
          Artikel ing sembarang plus. Kita bangsa, dudu amersky rabble. Mulane, sampeyan kudu ngurmati negara lan gendera negara. Nanging sampeyan kudu ndeleng kekurangan lan kaluwihan saka pimpinan sampeyan. Wong Ukraina lan Rusia iku siji wong. Aku ora bakal bosen mbaleni iki. Tikus Amerskie ngrusak persatuan kita.
    2. 1 tanki
      1 tanki 21 Agustus 2012 08:49
      +8
      Kutipan saka snek
      Cekakipun, akhir-akhir ini kita apes kaliyan tiyang sepuh


      Kita duwe demokrasi, lan demokrasi minangka pilihan mayoritas, lan ora ngetutake pendapat minoritas sing rame. Tantrums "agen asing" yen kita ora ana gunane lan kabeh wis ala karo kita, amarga luwih gampang ngritik tinimbang nyambut gawe kanggo kabecikan Tanah Air.
      Ing taun 2000, aku milih Putin, amarga aku nganggep dheweke minangka pangarep-arep kanggo lair maneh Rusia. Putin mbenerake pangarep-arepku. Miturut panemune, dheweke dadi negarawan, dudu tukang boros. Kanggo dheweke, kebangkitan Motherland luwih penting, lan dudu pendapat saka WASHINGTON utawa Kulon. Mula, aku milih dheweke ing taun 2004 lan 2012. Karo Gorbachev lan Yeltsin, aku setuju, kita padha ora begja. Ana raos kontradiktif kanggo Medvedev: ing tangan siji, tumindak nemtokake ing konflik 08.08.08, lan kepinginan kanggo modernisasi, lan ing tangan liyane, reformasi gerah lan cepet-cepet saka Kementerian Dalam Negeri.

      Kutipan saka snek
      Lha, nyatane bocah-bocah jalanan luwih saka setengah yuta ... amarga kita pancen adil, mula dheweke pantes


      Lan kenapa ora 10 yuta bocah sing ora duwe omah, utawa, ayo ngomong milyar sekaligus? Aku kaget banget karo tokoh kasebut lan kanggo kaping pindho aku kaget saka ngendi asale. Kasunyatan bilih sawetara bocah ditinggal tanpa wong tuwa ora ateges ora ana sing peduli.
      Aku bisa ngomong dhewe yen ing kanak-kanak aku iki bener ditinggal tanpa wong tuwa, nanging negara (USSR) ngurus aku. Aku diwenehi panganan, dilatih, mlebu institusi pendidikan sing luwih dhuwur. Banjur aku nikah lan duwe anak telu. Saiki aku duwe kabeh: kulawarga, apartemen, proyek lan akeh kuwatir saben dina. Aku setuju yen kita (uga ing negara liya) duwe anak sing ora dilindhungi dening perawatan negara, nanging kasunyatan manawa masalah kasebut ora ditanggulangi minangka goroh.

      Kutipan saka snek
      Wong pancen kesed - mung ana fantasi sing cukup kanggo "minus" wong, bisa uga ana wong sing bakal nulis sethithik babagan apa aku nit pro-Kulon utawa kaya ngono.


      Aku iki WARGA RUSIA lan aku ora nganggep awakku minangka nits pro-Kulon sing jahat, nanging aku pancen kesed kanggo mbantah karo sampeyan, amarga saben kita bakal tetep karo pendapat kita dhewe. Kanggo kula, regejegan ing prakara iki ora pungkasan ing dhewe, kanggo kula kepinginan kanggo nggawe urip ing Rusia luwih penting saka kepinginan kanggo pour ember saka slops lisan liwat. Kita duwe kekurangan sing kudu ditindakake, lan ora nangis lan ngenteni wong sing bakal nindakake pakaryan iki kanggo kita. Nanging kita uga duwe prestasi sing wis diraih sajrone sejarah, lan utamane sawise taun 2000.
      Nicholas, aku pengin sampeyan kabeh sing paling apik lan apik ing urip.
      1. snek
        snek 21 Agustus 2012 09:27
        -2
        Kutipan saka 1tankist
        nanging aku pancen males kanggo padu karo sampeyan,

        Duh Gusti, yen setengah lembar iki "keset banget kanggo padu karo aku," banjur apa sing bakal kelakon yen kepinginan kasebut muncul? Iku dadi jenis medeni.
    3. joker
      joker 21 Agustus 2012 10:55
      0
      Aku setuju.
      Iki minangka cara kita ngerteni urutan - minangka sakabehe, sing saben wong nyumbang, lan ora minangka jumlah mekanik pesenan individu.


      Mung wiwit jaman USSR wis dadi adat sing dadi pengkhianat marang tanah air. eseman Lan saiki sing luwih sukses yaiku kulit sing rusak, utama. Meri, lan ageng, sing apa gawan ing wong Rusia, modern, Aku bakal nggawe leladen maneh.

      Kaadilan. Iki minangka perasaan sing ora ana ing sapa wae kaya wong Rusia. Kita pengin siji bab - kaadilan. Kita nganggep kabeh wong ing sekitar kita kaya sedulur.


      Iki omong kosong, keadilan apa, mung kita durung duwe tentara, yen ana, aku ora bakal nolak kanggo mulihake ketertiban ing kabupaten sing paling cedhak. Lan umume, kanggo wong Rusia modern, rasa keadilan iku asing, saiki saben wong nyeret kemul ing awake dhewe, tanpa dipikirake kepentingan wong liya.

      Umumé, artikel kasebut nyerang Nazisme, kita dadi balapan sing sampurna nalika mung ana kekurangan lan gantungan ing Amerika Serikat. Aku Rusia lan aku bangga iku, lan aku ora bangga kasunyatan sing kita super duper wong, nanging amarga aku lair kene lan aku bangga karo sajarah gedhe lan kamenangan saka tentara kita. Lan artikel kaya mengkono sing ditulis dening patriot jingoistic iku omong kosong murni, kanggo nambah ajining dhiri wong sing kalah.
      1. snek
        snek 21 Agustus 2012 11:08
        0
        Kutipan saka Joker
        Umumé, artikel kasebut nyerang Nazisme, kita dadi balapan sing sampurna nalika mung ana kekurangan lan gantungan ing Amerika Serikat. Aku Rusia lan aku bangga iku, lan aku ora bangga kasunyatan sing kita super duper wong, nanging amarga aku lair kene lan aku bangga karo sajarah gedhe lan kamenangan saka tentara kita. Lan artikel kaya mengkono sing ditulis dening patriot jingoistic iku omong kosong murni, kanggo nambah ajining dhiri wong sing kalah.

        Kajaba iku, aku setuju banget. Pranyata dadi bangga utamané saka kepungkur, nanging saiki - sampeyan nyoba kanggo nggawe paling sethithik luwih apik. Lan krungu babagan carane kita paling jujur, paling apik, paling adil lan paling kuat pancen ngganggu.
  3. Panitia
    Panitia 21 Agustus 2012 07:42
    +2
    Ya, pasukan tartamtu wis ngadeg lan terus ngadeg ing mburi kabeh perang / revolusi / kudeta. Nanging tanpa 17 akeh perkara sing ora bakal ana. Ya, lan sampeyan ora bisa terus-terusan mbantah sejarah sampeyan, yen ana, mung bangga, lan ngidoni sejarah KITA - dheweke bakal ngidoni tanpa kita. Lan wong-wong sing nyepelekake dheweke ...
  4. tan0472
    tan0472 21 Agustus 2012 07:43
    -2
    Artikel kasebut minangka kumpulan slogan. Lan sawetara sing ambigu. Apa tegese "Sejarah kita kabeh ana ing dheweke (raja)." Penulis percaya yen Putin minangka tsar.
    Miturut panemuku, sapa sing duwe raja ing sirahe, ora ana raja, lan pangon liyane, dibutuhake.
    1. tukang ngukir
      tukang ngukir 21 Agustus 2012 10:32
      +1
      Iku mung nyatakake yen pribadine kuwat pengabdian kanggo Motherland kita kudu dadi kepala negara kita. Ing asas, label lan mabuk nuduhake yen iki supaya.
  5. Pakdhe Seryozha
    Pakdhe Seryozha 21 Agustus 2012 08:09
    +1
    Kutipan saka: tan0472
    Artikel kasebut minangka kumpulan slogan. Lan sawetara ambigu

    Persis. Lan smearing saka jenis snot ing sumber daya militèr-analitis serius wis bubar dadi sawetara jenis mania. Utamane nguwatirake yen penulis nyebarake atas jenenge kabeh wong:
    We cetha aran

    Kita pengin siji

    Ya kita kabeh ngrasakake

    Cara nglirwakake pendapat pribadi minangka universal mesthi rada ngganggu.
    Aku kaya ngarep-arep sing sumber iki isih bakal nerbitaké analytics lan informasi, lan ora sikap saka penulis individu, diwenehi metu meh minangka Misi Sajarah
    Sampeyan kudu luwih andhap asor.
    1. tan0472
      tan0472 21 Agustus 2012 08:18
      +2
      Kutipan: Pakdhe Seryozha
      Aku kaya ngarep-arep sing analytics lan informasi isih bakal diterbitake ing sumber iki, lan ora sikap saka penulis individu, diwenehi metu meh minangka Misi Sajarah

      Lan dheweke bisa dadi penulis lan mbayangake awake dhewe dadi misi, utawa dheweke kepengin dadi presiden. Kanggo dheweke, artikel kasebut minangka "analitik lan informasi."
  6. Bairat
    Bairat 21 Agustus 2012 08:36
    -5
    "Ora ana bangsa sing ora duwe jati diri, jati diri dadi tulang punggung, rusak lan bangsa bakal ilang."
    Wong Rusia iku profesional banget ing bab iki, carane akeh wong wis break balung mburi - ora kanggo count Tatar Russified, kang ora ngelingi salah siji basa utawa kekerabatan, iku conto nyata.
  7. Beck
    Beck 21 Agustus 2012 08:36
    0
    Apa sing bakal daktulis saiki bakal nyuarakke artikel kasebut, nanging, saka sudut pandangku, ing arah sing ngelawan. Ing arah sing peradaban planet iki obah saiki.

    Wiwit wiwitane urip sing migunani, manungsa urip ing masyarakat. Kang tulus dianggep dhewe, kinasih, paling. Lan dheweke siap menehi akeh kanggo kemakmuran masyarakat, ora kalebu uripe. Perkembangan peradaban lan kemajuan kabeh wektu nggedhekake masyarakat ing ngendi wong urip. Lan wong kanthi otomatis nransfer raos saka cilik kanggo liyane.

    Originally ana guwa lan genus. Wong saka klan mbela guwa lan bektine marang klan. Banjur klan-klan manunggal lan nggawe taler. Suku kasebut wis duwe wilayah eksistensi - lembah, siji utawa liyane bagean kali, telung pagunungan, lan liya-liyane. Lan wong saka suku kasebut tresna marang lembah lan mbela watese. Banjur, sawetara suku nyawiji lan nggawe bangsa lan mbatesi wates eksistensi geografis lan teritorial. Lan maneh, kabeh perasaan sing paling apik saka wong kasebut ditujokake marang wong-wong mau lan menyang wilayah sing dienggoni wong-wong mau. Ing abad kaping 17-20, bangsa-bangsa bersatu kanggo nggawe bangsa-bangsa, lan negara-negara bersatu dadi negara kanthi wates sing jelas. Manungsa bangsa iku dudu marang guwa lan kulawarga, nanging kanggo kabeh bangsa.

    Ing wayahe sajarah iki, kemajuan peradaban globalizes ora mung ilmu lan ekonomi. Nanging malah preduli saka karsane wong individu, kemajuan liwat fase penultimate ing Bumi. Formasi geopolitik sing gedhe saiki dibentuk. Nalika wis, ing wates sing padha, bangsa lan negara nyawiji. Secara historis, iki kedadeyan ing China, ing ngendi atusan wong manunggal ing sawijining negara. Ing Rusia. Ing India. Secara historis, nanging ora sadar, iki kedadeyan ing Amerika, ing ngendi satus wong mbentuk negara anyar. Sadar iki kedadeyan ing Eropa sing diarani Uni Eropa. Serikat serikat pekerja kasebut direncanakake ing Amerika Kidul, lan ing Asia (Liga negara Arab), lan ing Afrika.

    Subtly, imperceptibly kanggo akeh, sprouts saka tataran pungkasan dituduhake. Ilmu wis manunggal ing skala global, ekonomi nasional intertwined, wates (Eropa) dibusak. Inggris dadi basa komunikasi internasional. Ngerti dheweke, wong Tionghoa lan Argentina saling komunikasi. Digawe, kanggo eksistensi ing mangsa ngarep, negara siji - PLANET EARTH. Karo wong siji - MANUNGSA. Lan basa manungsa bakal dadi siji, bisa uga Cina, sing paling mungkin ditambah karo basa liya, Inggris. Lan kanggo kita, wong, planet liya bakal dadi negara liya lan bangsa liya bakal dadi pikiran planet liyane iki. Lan pangembangan alam sing kaya mengkono ora bisa diendhegake kanthi karsa sing kapisah. Suwene wektu sing bakal ditindakake kanggo pangembangan kasebut ora dingerteni. Amarga proses iki ora kasar, nanging evolusi.
    1. tukang ngukir
      tukang ngukir 21 Agustus 2012 10:46
      +1
      Ing mratelakake panemume, sampeyan ora kejawab kasunyatan penting. Penyatuan kasebut mesthi ditindakake ing babagan finansial, ideologis lan, utamane, ing babagan militer sing luwih kuwat. Pitakonan yaiku ideologi apa sing ditindakake pimpinan iki lan apa sing ana gandhengane bisa nampa ideologi kasebut. Saiki umume ideologi wis diputusake lan konflik militer ing antarane pusat-pusat utama bakal mateni: Rusia, China, Anglo-Saxon. Budaya Persia sing luwih ringkih ing pangertèn militèr mesthi wis disapu dening Anglo-Saxon yen ora ana wiwitan sing ora dikarepke saka penguatan Rusia lan China sing tangi, sing dumadakan nyadari yen mung dipeksa metu saka Afrika lan ora melu Rusia. Ing wayahe, Anglo-Saxon jelas luwih kuwat tinimbang kita karo China, nanging konflik militer tegese pungkasane kabeh peradaban, mula dheweke nindakake perjuangan ideologis ing ruang urip kita. Apa kita bakal bosok saka njero tanpa gelut??? Sing pitakonan.
      1. Beck
        Beck 21 Agustus 2012 15:55
        -1
        Carvel.

        Mesthi, manunggal ing sasi watara kuwat. Saiki, ing mratelakake panemume, watara kuwat lan adil. Aku pracaya ing apik. Lan ora ketompo carane saiki, ing tataran sajarah iki, ideologis ora perang, nanging ing mangsa ngarep kita bakal teka ing negara - Bumi lan bangsa earthlings.
        Ora ana sing bosok saka njero, tegese wong, dudu kekaisaran. Aku ora mikir manungsa bodho kanggo ngrusak awake dhewe.
  8. Romeohihnic
    Romeohihnic 21 Agustus 2012 08:38
    +5
    Kanggoku, patriotisme diwujudake kanthi tresna marang kulawarga, putra, garwa, ibu, lan sing paling penting, ing tanah kelahiran RUSIA !!!
  9. Sasha.28blaga
    Sasha.28blaga 21 Agustus 2012 08:43
    +2
    Aku bungah sing penulis artikel saka Ukraina.
  10. taurus
    taurus 21 Agustus 2012 09:39
    0
    Tsar-bapak, Sekretaris Jenderal, Presiden - apa wae jenenge, kita ndeleng Rama ing dheweke.

    Aja umum. Aku ora weruh. Senajan, mbok menawa, aku pengin. Mesthi wae sadurunge. Amarga judhule Rama tegese pembela kepentingan kabeh wong, nanging ora sawetara wong sing dipilih lan, luwih-luwih, pribadi.

    Kabeh ing dataran Rusia sing ora ana telas iki dadi sedulur.

    Nanging apa bab wong-wong sing manggon ngluwihi Urals? Ora sedulur maneh? Penulis wis menehi sebagian besar Tanah Air menyang China, AS utawa wong liya ??

    Malah wong enom, sing diselimuti godaan liberal, mboko sithik mbebasake awake dhewe saka chimeras jaban rangkah sing digawa menyang kita saka Kulon, lan mboko sithik entuk dhukungan ing Ortodoks. Kanthi kangelan, rada intuisi guessing, nanging - entuk.

    Inggih, inggih. Ing endi penulis nemokake pemuda sing kaya ngono? Bisa uga wong-wong nom-noman dadi iman, nanging maneh kanthi cara Amerika - padha mlaku-mlaku, sparkling karo awak wuda, nindakake debauchery, nanging ing wektu sing padha ajeg rawuh ing pasamuan.
  11. konsep1
    konsep1 21 Agustus 2012 09:42
    -2
    Saka wiwitan, ditambahake artikel kaya kabeh ditulis kanthi bener. Banjur sawetara endapan katon. Penulis nulis piye wae ora ana ing kene, ujare, akeh getih sing beda-beda dicampur ing kita. Utawa mungkin giliran?
  12. 8 perusahaan
    8 perusahaan 21 Agustus 2012 09:53
    -2
    "Sedulur-sedulur" - iki carane Patriark kita alamat kita, iki carane Gréja Ortodoks Rusia ndeleng kita, iki carane Stalin nelpon kita nalika perang. "

    Deleng, penulis eling carane Stalin tresna marang Ortodoks nalika ditekan. Yagene sampeyan, penulis, ora nulis carane Stalin numpes Ortodoks Rusia? Aku elinga kene, nanging aku ora ngelingi ana, huh? Dadi aku bakal ngelingake sampeyan:

    Sajrone periode saka 1929 nganti 1933, kira-kira patang puluh ewu ulama pasamuwan dicekel. Ing Moskow lan wilayah Moskow mung ana patang ewu wong sing dicekel. Akèh-akèhé sing dicekel dihukum penjara ing kamp-kamp konsentrasi, sisané ditembak. Miturut komisi pamaréntahan kanggo rehabilitasi para korban penindasan politik ing taun 1937, 136.900 ulama Ortodoks dicekel, sing 85.300 ditembak; ing taun 1938, 28.300 dicekel, 21.500 ditembak; ing taun 1939, 1.500 dicekel, 900 ditembak; ing taun 1940, 5.100 dicekel, 1.100 ditembak; ing taun 1941 4.000 dicekel, 1.900 ditembak. Ing musim semi taun 1938, panguwasa nganggep Gréja Ortodoks Rusia wis dirusak sacara fisik lan ora perlu njaga aparat negara khusus kanggo ngawasi Gréja lan ngetrapake pesenan sing represif. Ing tanggal 16 April 1938, Presidium Soviet Supreme saka SSR mutusake kanggo likuidasi komisi Presidium Komite Eksekutif Pusat SSR babagan masalah kultus. Saka 25 gréja ing taun 1935, sawisé rong taun dianiaya ing taun 1937 lan 1938, mung 1277 gréja sing tetep ing Rusia Soviet, lan 1744 gréja rampung ing wilayah Uni Soviet sawisé aneksasi wilayah kulon Ukraina, Belarus lan negara Baltik. Dadi, ing kabeh Rusia ing taun 1939 ana luwih sithik gréja tinimbang ing Wilayah Ivanovo mung ing taun 1935.
    1. Skorp56
      Skorp56 24 Agustus 2012 13:08
      0
      8 perusahaan,
      "Sajrone periode saka 1929 kanggo 1933 dicekel ....." lan luwih ing teks.

      Kita rampung uncritically rakulino kanggo siji versi: USSR saindhenging sajarah rotted Ortodoks. Kabeh iku bener (kaya biasane) luwih rumit lan menarik, kanthi akeh subtleties, fakta sing didhelikake lan kesempatan sing ora bisa diwujudake.
      Cukup kanggo ndeleng paling ora ing Wiki, ngetik telusuran "Stalin lan Ortodoks" utawa ing video iki - http://rutube.ru/video/40961fee95df43289d49de532287d2f3/#
      Kanthi materi kasebut sampeyan kudu ngatur luwih saka kanthi teliti))).
  13. gratis
    gratis 21 Agustus 2012 09:56
    +1
    Pikiran padhang sing apik banget! Konsentrasi lan menyang titik. A plus gedhe kanggo penulis!
  14. Bairat
    Bairat 21 Agustus 2012 10:11
    -1
    Quote: perusahaan 8
    Sajrone periode 1929 nganti 1933, kira-kira patang puluh ewu ulama pasamuwan dicekel.

    Menehi link kanggo sumber, digunakake padha kerep nyoba kanggo samubarang kang angel kula ing bab Stalin minangka "pacangan saka Ortodoks."
    1. 8 perusahaan
      8 perusahaan 21 Agustus 2012 11:13
      0
      Kutipan saka Bairat
      Menehi link menyang sumber


      Nanggepi panjalukan kanggo ukara "1937 pendeta Ortodoks ditangkep dening komisi pemerintah kanggo rehabilitasi korban penindasan politik ing taun 136.900," 182 pranala katon ing Yandex. milih.
  15. Tatar ala
    Tatar ala 21 Agustus 2012 10:43
    +5
    Kutipan saka Bairat
    Menehi link kanggo sumber, digunakake padha kerep nyoba kanggo samubarang kang angel kula ing bab Stalin minangka "pacangan saka Ortodoks."

    Apa sampeyan butuh link? Kanggo martakaké, kanggo mbantah, kanggo mbuktekaken?

    Sampeyan kudu dingerteni manawa ing macem-macem tahap pangembangan USSR, ana macem-macem pendekatan kanggo kaslametane Kakaisaran ...
    Ana wektu lan dheweke nyoba mbangun sosialisme babagan ateisme ...
    Lan wektu wis teka lan "ateis" utama, sing sinau kanggo 12 taun ing seminari teologi, sadhar yen tanpa bantuan saka wong Rusia lan Gréja Ortodoks Jerman ora bisa mimpin adoh, bali kabeh kanggo sawijining panggonan ...

    Apa ana kanggo invent - kabeh wis cetha.
    1. DIMS
      DIMS 21 Agustus 2012 10:51
      +3
      Nanging, atheis utama padha leluhur Stalin, kene iku ora worth slandering wong.
  16. serge
    serge 21 Agustus 2012 12:45
    +3
    Sapa kita? Kita wong Rusia! Gusti Allah karo kita! (Vladimir Monomakh).

    Karakter Rusia nggabungake keramahan lan resepsi wong liya sing ora sopan, nggedhekake kesalahane, kemampuan kanggo ngguyu.
    awake dhewe lan ora seneng kritik sing ora ana gandhengane, moralitas kolektif lan penolakan informan, individualisme lan kepinginan kanggo "mati kanggo rakyat",
    lan ora kanggo awake dhewe, kekejeman ing mungsuh lan kasihan marang wong sing dikalahake, kabecikan lan kekurangan pilihan nuansa taktik, inisiatif
    lan ngarep-arep nasib ("mungkin"), ngelak kanggo kegiatan lan apathy (kesed) tanpa ana obyek kegiatan utawa gagasan, maksimalisme lan
    kemampuan kanggo dadi isi karo sethitik, katresnan kamardikan, katresnan kanggo Motherland lan ora seneng kanggo negara, nanging subordination kanggo iku (sing asalé saka konsep negara minangka organizer saka repulse kanggo mungsuh external)

    Negara Rusia duwe kaluwihan tinimbang wong liya sing, ketoke, langsung dikontrol dening Gusti Allah piyambak,
    digunakake iku mokal kanggo ngerti carane iku ana ing kabeh (Minich).

    Fitur non-alternatif saka Rusia yaiku kapinteran, kemauan, sabar, steadfastness ("Rusia ora nyerah"), wani, kebecikan, disinterestedness, loman, responsif, welas asih, loman, pangapunten, openness, ikhlas, straightforwardness, kejujuran, gullibility, lack of hypocrisy saben dinten ( "Esem "Kulon" ditetepake minangka "ngguyu tanpa alesan minangka tandha wong bodho"), intelektualitas, kebebasan spiritual, gampang komunikasi, jembar panemu lan tumindak, ora praktis, ora nggatekake konvensi, rasa sing luwih dhuwur. kaadilan, kepinginan kanggo urip kanthi bebener lan nggoleki bebener.

    Ing Kulon pasamuwan tanpa Gusti Allah, ing Rusia Gusti Allah tanpa pasamuwan (Klyuchevsky).
  17. serge
    serge 21 Agustus 2012 13:04
    0
    Ruang gedhe lan Ortodoks (aturan, tatanan donya, Ortodoks muncul sadurunge Kristen) minangka akibat saka karakter Rusia,
    dudu sababe. Tresna marang Tanah Air, Tanah Air (lan prentahe para leluhur), lan ora kanggo aparat negara, kanthi utawa tanpa raja, minangka dhasar persatuan kita.
  18. Bairat
    Bairat 21 Agustus 2012 13:17
    0
    Kutipan saka serge
    ("Rusia ora nyerah"),

    Molotsy. Yen ana, ana 4.5 yuta tawanan ing Perang Donya II.
    1. Sandov
      Sandov 21 Agustus 2012 21:59
      +1
      Bairat,
      Airat ngendi sampeyan njaluk intoleransi kuwi marang Rusia. Aku duwe kanca Tatar, sanadyan saka Urals, ora saka Kazan. Slav lan Tatar wis urip bebarengan kanggo abad. Ora ana Roma utawa negara Kulon liyane, nanging Great Tartary ana. Nalika Perang Donya II, Tatar uga dicekel. Ora kabeh padha pengkhianat.
  19. begemot
    begemot 21 Agustus 2012 13:51
    +1
    Secara historis, negara kasebut nggawe terobosan ing perkembangane sing durung nate ditindakake sadurunge kanggo wong liya sajrone jaman kepunahan kediktatoran lan langsung sawise. Dadi ana ing Ivan the Terrible, ing Peter 1, ing Stalin. Alesan kanggo iki yaiku penindasan sing paling abot dening kediktatoran, pisanan kabeh, saka birokrasi, sing menehi wong kesempatan kanggo nyadari awake dhewe ing wektu sajarah sing cendhak nalika tumor kanker iki ora duwe wektu kanggo entuk kekuatan maneh lan ngisi. kabeh ruang urip karo dhewe, nutup sembarang path pembangunan. Saiki kita nyakseni kanthi lengkap invasi walang iki. Yen dominasi birokrat ora diilangi ing mangsa ngarep, impen para globalisator kanggo mbebasake Rusia, lan ora kudu militer, bisa uga kelakon, sanajan ora diilangi. Lan globalizers bakal lay mudhun balung supaya Rusia obah ing sadawane dalan saka birokrasi lan birokrasi luwih, supaya, Gusti Allah ngalang-alangi, pamaréntah pusat ora dikuwataké lan revived, bisa mbusak sistem dipakani lan nggunakake. Mulane dheweke dadi histeris ing rawa lan liya-liyane, anggere demokrasi ing versi sing dileksanakake marang kita ana, Rusia ora bakal duwe kesempatan kanggo ngilangi maneh.
  20. serge
    serge 21 Agustus 2012 13:54
    -1
    bairat (2)
    ("Rusia ora nyerah"),
    Molotsy. Yen ana, ana 4.5 yuta tawanan ing Perang Donya II.
    --------------------
    Kemampuan kanggo ngerteni ungkapan utawa paribasan kanthi swiwi kanthi harfiah mung kena.
    1. Bairat
      Bairat 21 Agustus 2012 14:20
      -2
      Sing. sampeyan nggunakake catchphrase mung dening cara, amarga muni kelangan. OK. Kanggo masa depan, piye wae nyorot, nggawe cathetan utawa liya-liyane, ujare paribasan teka ing papan kasebut, ora digatekake.
  21. Fase
    Fase 21 Agustus 2012 15:36
    -1
    Penulis terus-terusan nulis: "We aran", "kita pengin", "kita aran". Aku kaya kanggo alamat penulis pitakonan dhewe, ngadeg ing judhul: "Sapa kita?". Artikel punika minus lemak.
    1. Alex28
      Alex28 22 Agustus 2012 00:15
      -1
      Rusia, lan ora ketompo apa warga negara.