Review militèr

Si vis pacem, para bellum - Die Pistole 08 "Parabellum"

27
Petugas garis ngarep, para veteran NKVD, intelijen lan SMERSH kenal karo pistol iki. Digawe ing awal abad, dirancang banget uga, liwati liwat rong perang donya lan ngaku akeh nyawa. "Parabellum" isih digunakake nganti saiki. Kanggo sing durung ngerti, dheweke dadi misteri. Desain pistol sing ora biasa lan critane wong-wong sing nembak kasebut nyebabake legenda lan spekulasi babagan kekuwatan iki. gaman. Desain serem nduweni daya memikat. Komunikasi karo dheweke bisa ngganti karakter wong. Parabellum unik. Kanggo kabeh critane pangembangan senjata otomatis, ora ana sing nemokke pistol karo desain luwih asli, efisien lan ergonomis. Sistem gegaman iki wis narik minat profesional para pejuang militer, penembak olahraga, tukang bedhil lan, mesthi, perwira intelijen meh satus taun.



Kedaden sing pistol iki dirancang ing kasuksesan dening loro engineers Jerman. Ing taun 1893, penemu Hugo Borchardt paten pistol otomatis karo sistem ngunci tong minyak mboten umum adhedhasar prinsip mati tengah bagean obah - bolt, nyambungake rod lan bloodworm. Sistem mekanik diwilang kanthi matématis, makarya kanthi dipercaya, nduweni akurasi perang sing dhuwur banget lan penetrasi peluru sing nyengsemake. Nanging, kaya sing dingerteni para tukang bedhil, mung senjata sing apik banget sing bisa ditembak kanthi apik. Desain pistol Borchardt njijiki. Ora ana imbangan bobot kaya mengkono, lan mulane pistol, sing nduweni perang becik saka mesin, ora kena nalika njupuk "kanthi tangan". Iku "bebek elek", mung model kerja saka gagasan teknik sing sukses.

Pitung taun sabanjure, ing taun 1900, konsep teoretis Borchardt diwujudake ing sistem senjata nyata dening desainer Jerman liyane Georg Luger, sing ngganti tata letak senjata kasebut. Genggeman pistol entuk sudut inklinasi sing optimal lan diatur kanthi ortopedi kanthi ukuran rata-rata telapak tangan penembake. Desainer nyelehake spring bali ing gagang miring, sing bisa nyuda ukuran senjata lan massa bagean obah. Sampeyan bisa ngedhunake tong minyak sadawane sumbu okehe - lan amba mbuwang sak dijupuk melorot. Pusat gravitasi pindah maju - lan gegaman entuk imbangan bobot sing sampurna. Gun iki suda ing ukuran, dadi entheng lan nyaman. Kabeh iki digayuh nalika njaga linuwih, akurasi lan kapasitas desain sistem. Georg Luger ngupayakake tujuan nggawe gegaman geni portabel, ultra-tepat lan jarak jauh kanggo atlit, alas, pemburu lan lelungan, sing cocog kanggo kaslametan ing kahanan sing angel, bisa nahan mungsuh kanthi jarak maksimal saka perang pistol. Nanging ora mung kuwi. Senjata kasebut digawe kanggo tujuan komersial - supaya bisa dituku. Desainer sing ora dingerteni, nanging duwe bakat kanthi cara dhewe, jelas nggarap. Munculé gegaman iki nyetel psyche kanggo ciri kekejeman Teutonik abad tengah saka aristokrat Jerman. Senapan kasebut menehi psikoenergetik destruktif sing ora bisa dingerteni kanggo pemilike - menehi inspirasi kanggo agresivitas sing nyerang wong-wong sing nyekel tangane. Iki nampa jeneng komersial sing cocog "Parabellum" (saka tembung Latin: "Si vis pacem, para bellum" - "Yen sampeyan pengin tentrem, nyiapake perang"). Bebek elek wis dadi layangan.

Ing versi komersial sipil, Parabellum diprodhuksi (lan isih diprodhuksi) ing kaliber 7,65 mm. Ing siji wektu, iku favorably beda-beda ing bobot, karakteristik linear lan balistik saka liyane saka senjata otomatis.

Militer Kaiser ing Jerman njupuk pendekatan praktis kanggo desain asli. Dheweke ngusulake manawa penemu nambah kaliber sistem kasebut dadi 9 mm lan dianjurake supaya pistol kasebut diadopsi dening Bundeswehr. Kartrid 9 mm kanthi peluru "potongan conthong" (kanthi platform ngarep sing rata sing ngremukake jaringan target urip ing impact lan nyebabake kejut) dirancang khusus kanggo pistol. Kanthi nambah kaliber Parabellum, kuwalitas sing nggumunake saya tambah akeh sing isih kesengsem ing jaman saiki. Ing taun 1908, sistem gegaman iki diadopsi dening tentara Jerman kanthi jeneng kode "Pistol 08m (die Pistole 08). Kualitas tempur senjata anyar kasebut kanthi lengkap ing konflik skala gedhe partisan lan semi-partisan sing bisa maneuver, sing nyabrang. globe sawise Perang Donya I. Nalika iku, ora ana senjata sing luwih apik saka kelas iki. Parabellum wiwit diprodhuksi ing China, Meksiko, Iran, Turki, Spanyol. Dheweke ana ing layanan ing Swiss, Holland, Bulgaria lan negara liyane. kanthi jeneng Borchardt-Luger.

Si vis pacem, para bellum - Die Pistole 08 "Parabellum"


Automasi pistol adhedhasar stroke mundur cendhak tong minyak. Sistem gegaman sing bisa dipindhah digawe saka tong minyak karo panrima, ing njero dipasang bagean saka mekanisme ngunci lan mekanisme perkusi. Barel karo ngarsane ngarep ing moncong disambungake menyang panrima nggunakake sambungan Utas. Panrima nduweni wujud garpu. Ing garpu, bolt karo mekanisme perkusi lan ejector diselehake lan gerakane. Rana kasebut diartikulasikan karo batang penghubung, lan sing terakhir nganggo cacing getih. Bloodworm duwe untu massive sing sesambungan karo lumahing beveled pigura pistol nalika sistem movable wis braked sawise rollback. Kabeh sambungan engsel-lever ing piranti minangka mekanisme engkol, ing ngendi rana minangka slider. Tong lan panrima sing dipasang karo bagean kasebut bisa pindhah ing alur ing arah longitudinal. Bloodworm ing prapatan karo rod nyambungake wis loro rollers karo lumahing knurled, digawe karo minangka salah siji Piece, kang menehi gegaman dipikir mboten umum. Loro ngethok jero ing pigura iki ngidini bloodworm kanggo ngapusi mudhun ing panrima supaya sumbu engsel tengah dadi luwih murah tinimbang sumbu engsel ngarep lan mburi.

Ing posisi maju, rana dikunci, amarga batang penghubung lan cacing getih mbentuk sudut sing tumpul ing antarane, kanthi pucuk mudhun. Nalika dipecat, tekanan saka gas bubuk ditularaké liwat lengen klambi menyang bolt. Panrima ngalangi Tambah amba obtuse antarane engsel lan bloodworm, lan ing tumindak saka pasukan recoil, kabeh sistem diterangake ing ndhuwur ing negara dikunci gerakane bali dening bab 6 mm. Mbukak kunci diwiwiti sawise peluru ninggalake tong minyak, nalika rollers bloodworm "mlaku menyang" lumahing profil pigura. Cacing getih wiwit munggah munggah karo rollers, sambungan articulated-lever cepet liwat posisi mati, sawise kang bloodworm nampa Tambah cetha ing kacepetan sudut amarga curvilinearity saka lumahing profil. Batang penghubung lan cacing getih dilipat, rana mbukak. Nalika bolt dibukak, rod nyambungake jago drummer karo untu cocking. Cacing getih disambungake kanthi tuas transmisi menyang spring bali sing ana ing gagang, sing ngasilake sistem sing bisa dipindhah menyang posisi asline sawise energi recoil wis mandheg. Nalika maju, bolt njupuk kartrij saka majalah lan dikirim menyang tong minyak. Nalika pemicu dipencet, gear lever dipasang ing tutup pemicu tumindak ing uncoupler saka pemicu lever dipasang ing panrima. Tuas pemicu muter ing sumbu, ngeculake drummer, ngrusak primer. Ana sing dijupuk, lan proses reloading wiwit maneh. Nalika tong minyak gerakane karo panrima bali relatif kanggo pigura, uncoupler "mlaku" ing lumahing sisih lever pindah lan dipasang nang awak. Ing posisi iki, njupuk isih mokal - sampeyan kudu ngeculake pemicu.

Ing kasus iki, tuas transmisi pindhah menyang sisih lan ngeculake uncoupler, sing, miturut tumindak spring, mlebu saka omah tuas pemicu lan dadi ing sangisore tuas transmisi. Yen sampeyan saiki mencet pemicu, dijupuk bakal mbaleni. Mekanisme pemicu mung ngidini geni siji. Sekring ing posisi "Gesichert" - gendéra diturunake, bar sekring mblokir pengungkit pemicu. Ngunci drummer cocked banget dipercaya.




Kanggo mbukak "Parabellum" pencet latch majalah, banjur copot majalah, nglengkapi karo cartridges. Toko sing dilengkapi dipasang ing gagang. Bloodworm nyekel rollers, gerakane munggah lan mudhun minangka adoh minangka bakal pindhah lan dirilis. Senjata wis siyap kanggo murub. Indikator anané kartrij ing kamar kasebut yaiku posisi ejector sing diangkat. Iki mbukak prasasti "Geladen" -charged. Nalika kartrij pungkasan wis digunakake, rana dikunci kanthi wektu tundha rana lan sistem sing bisa dipindhah mandheg ing posisi sing bisa dipindhah. Kanggo nutup rana, perlu mbusak utawa rada ngeculake majalah kasebut lan rada menehi feed cacing getih maneh. Ing ngarsane kartrid ing toko lan sistem movable mbukak, bloodworm uga dipakani maneh dening rollers - nalika rana ninggalake wektu tundha rana.

"Parabellum" dianggo banget andal. Pasokan kartrij saka majalah menyang kamar ngilangi distorsi lan nempel kartrid - ing papan sing sempit saka garpu kothak baja, kartrij mung ora duwe "metu". Pistol ora wedi karo wedhi lan bledug - "diunekake" sawise ditembak saka jendhela bukaan cilik panrima sawise kasus kartrij sing dibuwang dening tekanan residu gas bubuk. Resource "Parabellum" punika 25 ewu nembak. Menarik yen mekanisme sing luwih tuwa lan luwih "tamparan", luwih alus mundur lan, mulane, "uncalan" kurang nalika dipecat. Amarga backlash sing ora bisa dihindari ing antarane bagean-bagean sistem sing obah, momentum recoil sacara berurutan tumindak ing saben-saben lan ora dirasakake banget. Kanthi bolongan sing dijaga kanthi apik lan apik, mekanisme nyandhang meh ora ana pengaruh ing akurasi perang.

Perawatan, konservasi, reresik lan pelumasan "Parabellum" ditindakake kanthi cara sing biasa. Perlu dicathet yen baja senjata Jerman, ora kaya Rusia, banget "seneng teyeng." Mulane, kudu diresiki kanthi luwih teliti. Bore "Parabellum" ora dilapisi krom. Jerman, kaya kita, ora ngerti carane chrome barel ing dina. Desain "Parabellum" dipikirake kanthi rinci paling cilik lan diitung kanthi presisi Jerman sing bener. Nyatane, iki minangka senjata api kompak, ing ngendi bagean lan mekanisme kerjane adhedhasar pitungan teknik sing paling ketat. Saben rinci, imbangan mekanik lan bobot ing proses interaksi karo bagean lan mekanisme liyane, resistensi logam, diwilang kanthi teliti. Saka sudut pandang mekanik, sistem kasebut cocog - nggunakake energi bubuk bubuk kanthi maksimal kanggo ngeculake peluru lan minimal - kanggo ngisi maneh senjata. Iki digayuh amarga massa rana sing relatif cilik lan spesifik interaksi karo bagean obah liyane. Sistem senjata dirancang mung ing cara iki bisa akselerasi relatif abot (7,9 g) peluru kanggo kacepetan 330 m / s. cendhak - 85 mm tong minyak. Laras kasebut dhewe dibor menyang taper cahya lan diproses kanthi resik banget. Akurasi pertempuran Parabellum pancen mutlak lan nganti saiki durung ngluwihi pistol otomatis pertempuran - panyebaran peluru kanthi jarak 25 meter cocog karo diameter koin limang kopeck. Sampel utama - holster cendhak "Parabellum" kanthi yakin "nemu" target ing sirah kanthi jarak nganti 100 meter. Pistol uga diprodhuksi kanthi dawa laras 200 mm lan bar ngarahake, kaya bedhil, kanthi jarak 300 meter, kanthi kecepatan awal peluru konvensional 390 m / s. Kanthi bokong-holster sing dipasang, pistol kuwi sejatine minangka karabin otomatis sing entheng. Ana uga versi latihan Parabellum ing kaliber 5,6 mm lan model khusus karo silencer kanggo njupuk bisu.

Pistol sing diprodhuksi sadurunge perang ing macem-macem pabrik ing Jerman ana kualitas dhuwur banget, karo wates gedhe saka safety karo akurasi Manufaktur paling dhuwur, lan kebersihan sampurna saka lumahing apa bagean. "Parabellums", supaya ing negara liyane saka bahan akeh Samsaya Awon, digawe ora supaya kasebut kanthi teliti, uga murub cukup prayoga - kualitas shooting ditemtokake dening pitungan engineering digabungake ing desain.



Cartridges 9x19, digunakake kanggo njupuk saka "Parabellum" (padha disebut "08 Parabellum"), ing syarat-syarat kinerja lan fitur desain, mbok menawa paling praktis kanggo otomatisasi pistol. Kasus kartrij saka amunisi kasebut rada tirus saka tengah awak menyang moncong (kanthi 0,3 mm), sing menehi ekstraksi luwih gampang sawise ditembak. Kanthi munculé bedhil submachine sing dirancang kanggo kartrid iki, produksi amunisi kanthi peluru "cone dicukur" mandheg, lan Jerman ngalih menyang produksi "08" Parabellum "cartridges kanthi peluru ogival (bentuk endhog), sing paling cocok kanggo operasi otomatis saka bedhil submachine. Cartridges iki dadi sukses banget sing wiwit iku wis digunakake kanggo murub saka akèh-akèhé saka sistem pistol lan bedhil submachine.Sadurungé perang, Jerman gawé varian amunisi karo biaya wêdakakêna tambah dening 20% ​​- kang disebut "karbin kartrij 08". Ing long-barreled "Parabellumah" peluru saka kartrij kuwi akselerasi kanggo kacepetan 470-500 m / s.

Fitur mekanisme nyedhiyakake pistol kanthi tingkat geni sing dhuwur lan efek peluru sing tambah ing target ing jarak sing adoh kanggo geni pistol. Iki dirancang kanggo penembake sing dilatih lan dilatih, nanging sanajan kanggo pamula, gampang ditembak lan gampang ditembak. Thanks kanggo gagang ortopedi, "Parabellum" lenggah ing tangan kaya sarung tangan. Barel dumunung kurang - meh ing tingkat tangan shooting. Sistem ngunci mbukak munggah, lan mulane gegaman "knocks" rada nalika murub. Saka "Parabellum" sampeyan bisa nindakake geni kanthi cepet. Sawetara ora nyaman saka loading menehi ganti rugi kanthi akurasi shooting sing apik banget - ing jarak pandang ing alas sing dituju, dheweke kenek ana. Kajaba iku, dheweke langsung kenek, saka tembakan pisanan. Iku apik banget kanggo njupuk bali saka pistol iki, supaya mungsuh ing kadohan hormat. Gagang sing cenderung ngidini sampeyan njupuk kanthi efektif saka weteng, tanpa ngarahake, ing siluet, kanthi kuping ing peteng. Senjata iki becik nalika njupuk ing target mlaku. Kekuwatan mekanik saka pistol ngidini kanggo digunakake minangka knuckles kuningan ing kontak tangan-kanggo-tangan. Mulane, "Parabellum" ana indispensable kanggo pramuka garis ngarep, saboteurs, pemain saka misi khusus, mercenaries lan teroris.

Intine, "Parabellum" minangka senjata pemburu aristokrat, nanging mung bisa mburu wong. Penampilane, lan sensasi fisik sing ditimbulake, nuwuhake rasa percaya diri lan intransigence brutal, miturut teori fasis superman. Kualitas senjata kasebut nyenengake semangat olahraga para ranger Jerman ing perang nglawan partisan sing kurang bersenjata, lan ngelak getih para pejabat SS, sing seneng-seneng nembak warga sipil.



Ing ngarep, pistol iki ora utamané nuduhake dhewe. Akurasi lan jangkoan kasebut ora diklaim ing latar mburi karya senjata otomatis liyane sing ngatasi masalah taktik kanthi kapadhetan geni sing tambah. Nanging, perwira kita ora kantun kesempatan kanggo mbusak "Parabellum saka Jerman matèni - minangka gegaman holster pribadi, iku incomparably luwih apik tinimbang layanan TT."

Operatives, kita lan Jerman, ora seneng Parabellum. Iku ora cocok kanggo nindakake ing kanthong, ora ana poto-cocking, kang perlu kanggo tabrakan dumadakan teka, iku ora bisa nggunakake tangan siji kanggo nggawa senjata menyang posisi "pertempuran". Sekring ora diuripake kanthi ora trep lan ora ngunci bagean sing obah - nalika sekring urip, rana mbukak. Ing kasus kontaminasi abot, ing Frost, karo kartrij rusak, thickening saka pelumas, bloodworm ora ngunci bolt rampung - uncoupler tekan tuas pindah, lan ing posisi iki sistem ngunci mandheg, amarga pasukan bali. spring ora cukup. Ing jarak sing adoh, iki ora duwe peran - kanggo ngirim kartrij, cukup kanggo mbanting cacing getih kanthi tangan saka ndhuwur, nanging ing jarak sing cedhak saka perang detektif "titik kothong" wektu tundha bisa dadi pungkasan.

"Parabellum" angel digawe. Teknologi manufaktur mbutuhake akeh operasi penggilingan. Malah toko wis giling. Mula, wiwit taun 1938, Jerman wis menehi pilihan sing ora akurat lan ergonomis, nanging luwih praktis lan diadaptasi kanggo nindakake geni dadakan ing jarak sing cedhak, Walter R-38, sanajan Parabellum terus diprodhuksi nganti dina pungkasan. perang. Aku weruh pistol ersatz kuwi diprodhuksi ing 1945 karo grip plastik lan majalah cap saka wesi roofing.

Sawisé Perang Donya II, produksi pistol pertempuran "Parabellum" iki mandegake. Ora dimodernisasi - ora ana sing bisa nggawe sistem otomatisasi sing luwih maju. Upaya desainer liyane kanggo ngrancang senjata kanthi prinsip sing padha ora kasil. Konsep hubungan antarane desain Parabellum lan tata letak gerakane tetep ora bisa ditanggulangi. Fenomena impact desain njaba pistol iki ing psyche penembake durung diteliti. Ing pirang-pirang negara, versi tempur Parabellum wis diumumake minangka senjata pemusnah sing ditargetake lan dilarang digunakake. Senadyan kasunyatan sing liwat 50 taun kepungkur, akeh pistol iki dikirim kanggo remelting, Parabellum wis slamet kanggo dina iki. Kapentingan ing dheweke ora ilang: "Parabellum" minangka obyek sing dikarepake kanggo kolektor senjata lan barang sing bisa didol ing toko barang antik militer. Ana senjata kasebut ing musium, lan ing ... arsenals pasukan khusus - kanggo karya sing tepat.
Pengarang:
27 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. bangsal
    bangsal 29 Agustus 2012 08:53
    +4
    Siapke perang ... mung genre klasik ... ditambah artikel ... pistol tentara sing apik banget ... dipercaya lan ora sopan ... limang taun kepungkur aku nyekel siji sing ora ditemokake ing tanganku ... reresik lan lubrication, padha dijupuk saka iku padha karo cartridges sing padha karo dheweke ...
    1. wadimus
      wadimus 29 Agustus 2012 09:07
      +1
      Kano padha. Wis iki ing omah kanggo sawetara wektu. Mesin ing ngendi wae.
    2. Tirpitz
      Tirpitz 29 Agustus 2012 09:42
      0
      Sayange, aku ora nyekel sing asli lan ora nembak. Nanging ing toko senjata dheweke nyimpen salinan (pugach). Ya, ana sing agresif, nalika sampeyan nyekel kaya ngono lan sampeyan pengin njupuk. Sampeyan ora entuk perasaan kaya ngono saka PM.
      1. bosst64
        bosst64 29 Agustus 2012 11:01
        +2
        Aku duwe plastik nalika isih cilik. Bocah-bocah padha cemburu.
        1. Kakang Sarych
          Kakang Sarych 29 Agustus 2012 11:58
          -1
          Lan aku duwe plastik - nanging saiki aku ora bakal nolak sing asli, wong sing nggantheng, sawise kabeh! Dadi aku bener-bener mungsuh senjata sing digunakake pribadi, iku kepinginan estetis ...
          1. Sipil
            Sipil 30 Agustus 2012 09:02
            0
            Aku mung duwe asosiasi karo Luger iki (sanajan Walter p-38 ana ing pigura)
            1. komsomolets
              komsomolets 31 Januari 2014 20:41
              0
              Dadi, wong sing mateni, dudu gaman. Gegaman minangka alat sing nganggo ujung loro - bisa nylametake nyawa, utawa bisa uga njupuk kaya ing foto.
  2. parabelum
    parabelum 29 Agustus 2012 09:44
    +2
    Ing mratelakake panemume, bedhil paling ayu ing donya, ana soko ing ...
  3. ShturmKGB
    ShturmKGB 29 Agustus 2012 10:08
    +1
    Senjata kasebut digawe kanthi bakat lan katresnan, digawe dening ahli seni, aristokrat bedhil!
  4. Vital 33
    Vital 33 29 Agustus 2012 11:16
    0
    Sawise dijupuk saka iki, ya, bab iku luar biasa. Iku pancene duwe efek psikologis ...
    Lan banter banget, tambang liyane ora kaya ngono ...
  5. iwanniegrozny
    iwanniegrozny 29 Agustus 2012 11:23
    +4
    Kanggo penulis: Bundeswehr yaiku angkatan bersenjata Jerman pasca perang (FRG), lan nalika pistol dilebokake ing layanan, angkatan bersenjata Jerman diarani Reichsheer
    1. Vital 33
      Vital 33 29 Agustus 2012 11:27
      +2
      Dadi, Reichswehr, lan ora "heer".))))
      1. iwanniegrozny
        iwanniegrozny 29 Agustus 2012 11:33
        0
        Nanging ora kabeh - Reichswehr minangka angkatan bersenjata Jerman periode 1919-1935
        1. Vital 33
          Vital 33 29 Agustus 2012 11:35
          0
          Ngapunten kebodohanku... aran
        2. s1n7t
          s1n7t 1 September 2012 23:10
          0
          Reichswehr - angkatan bersenjata, lan Heer - pasukan darat. Yen aku ora lali Jerman) Dadi ana Heer ing Bundeswehr uga. Padha uga Wehrmacht. Padha diprentahake dening OKH, lan kabeh dening OKW.
  6. atesterev
    atesterev 29 Agustus 2012 11:32
    0
    "Dheweke menehi saran marang penemu kanggo nambah kaliber sistem kasebut dadi 9 mm lan dianjurake supaya pistol kasebut diadopsi dening Bundeswehr."

    Nalika iku ora ana Bundeswehr, ana Tentara Imperial Jerman - Reichsheer
  7. cucun
    cucun 29 Agustus 2012 12:03
    0
    Aku ora njupuk pistol iki, nanging aku tansah seneng desain saka gambar lan MMG. Ana mamang kuwat sing saka 100 m ing sirah ... Apa sampeyan mikir?
    1. Igarr
      Igarr 29 Agustus 2012 14:15
      +2
      Kita ora mikir babar pisan.
      Ing sirah saka 300 m lan saka Makar sampeyan bisa mateni.
      Yen sampeyan entuk.
      ...
      Ing kene padha.
      Kanggo njupuk kaya ngono, sampeyan kudu njupuk pirang-pirang taun.
      Lan duwe tangan kanggo bisnis iki. Kanthi sirah.
      ...
      nanging ing umum, gun brutal kuwi. Ora pengin metu saka tangan.
  8. Baron Wrangel
    Baron Wrangel 29 Agustus 2012 12:31
    +2
    pungkasanipun, ing mratelakake panemume, jeneng bener kanggo pistol iki "Luger" saka macem-macem modifikasi, lan mung rong jinis "Luger" padha Parabellums! , dadi ana sawetara rolas modifikasi. Iki pistol paling collectible ing donya, sawetara salinan biaya puluhan ewu dolar. Sawetara Amérika duwe koleksi paling gedhe, Miturut cara, ana uga paling larang Luger parabellum! Mesthine kanggo yuta, nanging aku ora bisa ngomong manawa. Ana klub kabeh penyayang Luger!!! Lan ing mratelakake panemume, pistol iki kalebu ing ndhuwur 5 pistol ing abad kaping 20 ing par karo Mauser, revolver, colt lan berret. Sayange kita ora nindakake apa-apa supaya ayu .. Nanging mungkin wong bakal duwe pendapat dhewe!
  9. saruman
    saruman 29 Agustus 2012 14:27
    0
    Pistol Luger minangka barang khusus ing jagad bedhil. Penggemar pistol iki malah menehi saran supaya senjata iki dicopot saka kelas pistol lan digawe kelas katelu sistem senjata pribadi, ing par karo revolver lan pistol.



    Quote: Baron Wrangel
    Sayange kita ora nindakake apa-apa dadi elek .. Nanging bisa uga ana sing duwe pendapat dhewe


    Ya, sayang banget yen pistol ora tau digawe ing Rusia, sing bakal duwe pengaruh serius marang tukang gun ing saindenging jagad minangka produk Luger, Walter, Browning lan, mesthi, Mauser sing gedhe. TT minangka variasi sistem Browning sing apik banget, PM paling apik, miturut pendapatku, ngolah sistem Walther (PPK).
    Mung APS ngadeg kapisah. APS minangka pistol sing apik tenan sing kudu dibanggakake. Siji-sijine kekurangane yaiku dheweke ora bisa nemokake niche taktik ing pasukan kasebut
    1. Victor123
      Victor123 29 Agustus 2012 22:05
      0
      Quote: saruman
      lan miturutku, pangolahan sistem Walter (PPK)

      Salah, Saruman! Makarov njupuk saka Walter PPK mung pilihan ngiringake njaga pemicu kanggo mbusak rana. Lan iku! Liyane iku sampeyan. Yen bab katon - banjur kabeh pitakonan kanggo John Moses Browning. Kabeh sing bisa digawe - kang digawe!
  10. gembul
    gembul 29 Agustus 2012 16:34
    0
    Aku tau maca yen wektu iku wong-wong kita seneng karo Korovin sing aneh. Lan iki ya ...
  11. KORVIN
    KORVIN 29 Agustus 2012 20:36
    0
    Iku tega sing versi modern karo pigura plastik a la Glock lan majalah kanggo 18 babak tau tekan produksi.
  12. Understudy
    Understudy 30 Agustus 2012 00:58
    0
    Quote: saruman
    TT minangka variasi sing apik banget saka sistem Browning

    Katon mung njaba. Nyatane, TT minangka variasi saka Colt.
    1. Novosibirsk
      Novosibirsk 30 Agustus 2012 01:10
      -1
      Wah, ngrusak stereotipe. Lan apa jenis variasi colt?
  13. Aku mikir
    Aku mikir 30 Agustus 2012 01:02
    +1
    desain banget miskin saka gegaman iki. Rincian paling rumit lan cilik banget. Meh individu pas bagean kanggo saben sampel. Skema kinematik sing apik. Ora bisa dipercaya. Aku duwe siji lan masalah kabeh wektu. Iku macet, banjur ora ngeculake lengen klambi. Mungkin, mesthine, dheweke kejiret ala, lan sanajan sawise perang, dheweke tetep ana ing kahanan sing ora apik kanggo wektu sing suwe ... Artikel kasebut ora ala, nanging senjata kasebut dudu sing paling apik ...
  14. Understudy
    Understudy 30 Agustus 2012 01:50
    0
    Kutipan: Novosibirsk
    Lan apa jenis variasi colt?


    Colt M1911 Kab
    1. Novosibirsk
      Novosibirsk 30 Agustus 2012 11:01
      0
      Ya, sampeyan bener, iki minangka kejutan lengkap kanggo aku, aku kudu ngakoni yen aku tansah ngira yen TT dicopot saka Browning ora mung sacara eksternal nanging uga ing njero! Aku katon, dibandhingake disassembly saka loro - mesthi, meh siji kanggo siji. Aku lunga menyang wiki - lan ana info sing padha. Matur nuwun, gap ditutup. Lan kepiye tampilan Browning 903 ...
      1. tukang ngeruk
        tukang ngeruk 30 Agustus 2012 13:49
        0
        Aku bakal menarik kanggo maca materi iki kanggo sampeyan) kabeh bakal tiba ing panggonan. http://ohrana.ru/blogs/topic/50471/
        1. Novosibirsk
          Novosibirsk 30 Agustus 2012 15:48
          0
          Matur nuwun, kula badhe mriksani.
  15. Kolonel Ireng
    Kolonel Ireng 30 Agustus 2012 19:03
    0
    Matur nuwun kanggo http://ohrana.ru/blogs/topic/50471/, menarik banget. Ing sawetara forum, aku maca memoar saka spesialis babagan carane wong tuwa umur 70-80 taun (mantan opera) mlebu galeri shooting. Dheweke ngalahake kaleng 3 liter kanthi pukulan tangensial saka Luger kanthi rong tembakan. "Lho, kok tembak ngono?" "Nanging kepiye carane nahan penjahat sing mlayu saka sampeyan? (!!!) Ora ana tembung ...

  16. LAO
    LAO 1 September 2012 22:44
    0
    Conto apik banget babagan desain! Bab liyane sing ora jelas - kenapa ora bisa dirampungake lan digawa menyang syarat modern? Luwih gampang kanggo nambah tinimbang nggawe sing anyar. Aku pengin duwe conto minangka "informasi kanggo pamikiran."
  17. banz
    banz 3 September 2012 12:10
    0
    Artikel apik, lan R 08 mung super. Aku duwe kasempatan kanggo terus ndudhuk kuwi, Aku ora pengin menehi adoh.
  18. sasha 19871987
    sasha 19871987 14 September 2012 10:17
    0
    salah sawijining simbol perang donya 2
  19. Bosch
    Bosch 11. november 2012 15:10
    0
    Aku ora kudu njupuk, nanging aku nyekeli ing tanganku .... iku dumunung apik ing tanganku!
  20. Witold
    Witold 29 Juni 2013 22:40
    +2
    Aku njupuk mau meh ajeg sapisan saben 2 minggu, tk. saliyane Glock lan Tanfulio, aku duwe Luger Artileri 41g, lan Luger kaliber 7.63 Mauser 1918. Loro-lorone ing kondisi apik banget.
    1. Baron Wrangel
      Baron Wrangel 4 Juli 2013 08:33
      +1
      Kutipan: Witold
      Aku njupuk mau meh ajeg sapisan saben 2 minggu, tk. saliyane Glock lan Tanfulio, aku duwe Luger Artileri 41g, lan Luger kaliber 7.63 Mauser 1918. Loro-lorone ing kondisi apik banget.

      iri! aku pengen koleksi iki :)
  21. Witold
    Witold 29 Juni 2013 22:45
    0
    Lan iki kaliber 7.63 Mauser 1918.
  22. Witold
    Witold 29 Juni 2013 22:55
    0
    Dheweke karo saham asli. Miturut cara, saka Artileri karo bokong aku njaluk menyang tong minyak kanggo 300 m.
  23. Alex
    Alex 27 Januari 2014 20:08
    +1
    Artikel sing apik, aku bakal nambah menyang celengan. Respect kanggo penulis lan "+"!
  24. Lechik2000
    Lechik2000 13 Februari 2014 00:43
    0
    Parabellum R08 - impen kita kanggo bocah-bocah Veliky Novgorod ing pungkasan taun 70-an - awal 80-an (minangka legenda bocah kasebut ujar manawa pistol kasebut ora dijaga kanthi apik - padha bosok kaya kabeh senjata Jerman), aku durung weruh siji-sijine sing bener, ora kaya 7,92 senapan kartrid Jerman…
    Aku elinga ing 1985 padha ndudhuk munggah loro tas ransel - ing 20 centimeters ditutupi karo pecahan saka bata lan bumi, padha nggawa menyang ngarep lan guncang - bab satus cartridges Jerman "shakers" - mesiu ing wong apik, banjur kita menyang. SA suwene 2 taun, teka lan nyoba amunisi iki garing nganti 5 taun saben tembakan ... loro saka telu dibuwang saka karabin k96 ...
    Banjur layanan ing badan Kementerian Dalam Negeri, banjur layanan ing TFR, banjur mung layanan luwih ing Departemen Dalam Negeri. PENSIUN MIA.
    Banjur menehi anak 10 taun "Gletcher P08 (Parabellum) pistol pneumatik" - iki ora iklan - iki ngimpi kanak-kanak kanggo nyekel salinan pas (bobot lan ukuran) saka Parabellum.
    Lingkaran ditutup...