Review militèr

American ngalami tank serbu T14

12
Kerjasama antarane Inggris lan Amerika Serikat babagan ijol-ijolan gagasan ing lapangan tank kawicaksanan, uga pangembangan syarat kanggo senjata tank, diwiwiti ing Juni 1940, nalika misi tank Inggris teka ing Amerika Serikat kanggo milih tank kanggo tentara. Asil pisanan kerjasama iki urutan tank medium M3 Grant. M3 - tank sing diowahi miturut syarat UK. Kepala ATC, Mayor Jenderal C. M. Wesson, ngirim misi Amerika menyang Britania Raya ing September 1941 kanggo njupuk informasi langsung babagan panggunaan tank tempur, penilaian Inggris babagan senjata Amerika, uga panemu lan syarate. kendaraan mangsa. Ing antarane gagasan sing dibahas yaiku gagasan tank kanthi waja abot lan bedhil kaliber sing luwih gedhe, kebutuhan sing nalika iku dialami dening angkatan bersenjata Inggris sing ana hubungane karo pengalaman perang ing Gurun Kulon karo pasukan Jerman. (Thanks kanggo alesan iki, lan amarga kuciwo ing modifikasi pisanan saka tank Churchill, Inggris miwiti pangembangan tank abot A27L ("Centaur"). - panggantos bisa kanggo "Churchill").

American ngalami tank serbu T14


Pandangan Inggris iki nemokake pangerten ing September 1941 karo American Ordnance Service, sing ing wektu iku ngembangake M6 abot lan mbela gagasan babagan kebutuhan tank abot kanggo Angkatan Darat AS. Ing Desember 1941, layanan artileri lan teknis miwiti sinau babagan tank abot serbu sing nyukupi syarat Inggris lan kalebu sawetara solusi desain sing padha karo T1 (M6) lan tank medium M4, supaya bisa nggunakake unit lan komponen sing terakhir. Tank kasebut kudu digandhengake karo meriam M75 3 mm, kanthi kemungkinan ngganti karo bedhil 6-pounder (57 mm kaliber) Inggris. Kekandelan waja maksimum saka 75 kanggo 100 millimeters. Sampeyan iki ngrancang nggunakake tank Ford karo panggantos sakteruse karo liyane kuat.

Misi tank Inggris anyar teka ing AS ing Maret 1942, utamane kanggo ngatasi masalah pasokan, nanging kemungkinan mbangun tank serbu T14 sing dirancang Amerika ing AS kanggo Inggris uga dianggep. Persetujuan ditindakake karo ATS kanggo nyedhiyakake 8,5 ewu kendaraan, sawise sinau rinci babagan proyek kasebut diwiwiti. Loro mesin eksperimen dibangun ing 1943, nanging tes nuduhake perlu kanggo nyaring suspensi lan trek. Ing taun 1944, salah sawijining tank dikirim menyang Inggris kanggo uji coba lan modifikasi, nanging ing wektu kasebut prioritas ing kebijakan tank Inggris wis diganti kanggo nggunakake tank cruiser bersenjata. Minangka tank infantri abot, padha mutusaké kanggo njaga Churchill dipunéwahi. Mangkono, kapentingan Inggris ing T14 ilang. Ing Desember 1944, ATS mandheg ngrampungake proyek kasebut. Tank ora tau tekan tahap produksi.

Tank T14 sing dipasang nduweni transmisi sing padha karo tank M4 lan mesin tank Ford standar. Nanging kanggo nyuda kacepetan maksimum, rasio pindah wis suda. Umumé, persenjataan kasebut mbaleni M4, lan trek lan suspensi dijupuk saka M6.

Karakteristik teknis tank serbu T14 sing berpengalaman:
bobot pertempuran - 38102 kg;
kru - 5 wong;
Ukuran:
Dawane - 6197 mm;
Jembar - 2773 mm;
Dhuwur - 3128 mm;
persenjataan;
Gun - M3 kaliber 75 mm,
Senapan mesin - Browning kaliber 7,62 mm lan 12,7 mm;
Booking - saka 19 kanggo 133 mm;
Engine - carbureted, 8-silinder, V-shaped, Ford GAZ, daya 520 hp;
Sasis saka sisih siji - 8 interlocked pasangan rodha dalan, 4 support rollers, ngarep drive wheel;
Kacepetan maksimum - 22 km / h;
cadangan daya ing dalan gedhe - 160 km;
Rintangan kanggo ngatasi:
Dhuwur tembok - 0,62 m;
Jembaré parit 2,70 m;
Dhuwuré alur iku 0,90 m.
12 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kars
    Kars 28 Agustus 2012 10:54
    +5
    durung tekan tahap produksi.



    Nanging banjur prajurit Amerika nguwasani profesi welders lan kolektor saka kethokan.
    1. igor67
      igor67 28 Agustus 2012 15:18
      +2
      Kars,
      ora ceme. Andrey, ora adoh saka topik, nanging aku ngerti iki mobil favorit, aku tau ngirim gambar, nanging wingi ing kesempatan aku njupuk video, sanadyan iku ora bisa metu banget.
      1. Kars
        Kars 28 Agustus 2012 15:38
        0
        Matur nuwun kanthi sanget. Yen bisa, njupuk foto utawa video saka Israel Super Sherman karo bedhil 105 mm.
        1. igor67
          igor67 28 Agustus 2012 15:41
          0
          Aku duwe gambar, aku bakal nggawe video ing wusana, lan maneh aku duwe pitakonan bab mobil kita, carane dhuwur padha mestine, apa jog pembalap lagi wae pas apik?
          1. Kars
            Kars 28 Agustus 2012 15:44
            0
            Kutipan saka igor67
            wutah apa padha dikarepake

            Ya, kita duwe percepatan populasi.
            Dadi ana lelucon babagan kapal selam Jerman --- padha guyon yen nalika dirancang, para desainer lali nyritakake babagan kru. Aku mikir babagan sing padha ing kene.
            1. igor67
              igor67 28 Agustus 2012 15:50
              +1
              sampeyan ora ngerti . Carane ngirim sawetara foto ing saurutan. lan ora apa bakal anyar saben wektu
              1. Kars
                Kars 28 Agustus 2012 15:52
                0
                Domuchayu KV 2. Aku bakal milih utawa nggawe super-sherman utawa Centurion SHOT.
                Aku pengin soko saka Arab-Israel, lan ana Merkava 2 lan 3. Kanthi papat, aku bakal ngenteni nganti padha nindakake karo kabeh stuffing.
          2. igor67
            igor67 28 Agustus 2012 22:16
            +1
            mobil beku
    2. igor67
      igor67 28 Agustus 2012 15:54
      0
      tampilan mburi..
      1. Kars
        Kars 28 Agustus 2012 15:56
        +1
        Kepiye carane nerjemahake tandha?
        1. igor67
          igor67 28 Agustus 2012 16:09
          +1
          Manungsa waé. Naik tank mbebayani.Kars,
          Aku seneng Centurion SHOT. Aku rukun kaya bocah. Iki minangka tuas driver SHOT.
    3. igor67
      igor67 28 Agustus 2012 16:24
      +1
      Kars,
      nggawe tembakan perwira, mobil gedhe, kabeh padha, Inggris
  2. Utara
    Utara 28 Agustus 2012 11:21
    0
    Dadi, wong nggawe monster metu saka wesi lan mikir sing tank invincible lan invulnerable, lan banjur wong pinter katon, nemokake Efek Kumulatif lan teka munggah karo RPG simbah buyut lan adoh kita lunga!
    1. Kars
      Kars 28 Agustus 2012 11:30
      +1
      Quote: Utara
      wong pinter mbukak efek kumulatif

      Kanggo saben wong wicaksana, cukup kesederhanaan.
  3. kotdavin4i
    kotdavin4i 28 Agustus 2012 11:27
    +1
    Kanggo miwiti perang, waja ing 100 mm lan bedhil 75 mm apik ... sayangé ora rampung.
  4. AlexMH
    AlexMH 28 Agustus 2012 12:16
    +1
    Pungkasan 41 dudu wiwitan perang. Jerman nalika iku wiwit ngrancang "macan". Syarat tank, utamane babagan persenjataan, menehi kesaksian babagan kesalahpahaman lengkap Amerika babagan tren pangembangan kendaraan lapis baja. Yen KV kita dikembangaké karo bedhil 76 mm ing 39-40, lan malah banjur iku cetha yen iki ora cukup, banjur ing awal 42 tank abot karo bedhil, kang rada ringkih kanggo medium. dianggep minangka anakronisme ing pertengahan 30-an
  5. Andrei
    Andrei 28 Agustus 2012 15:40
    0
    AlexMH,
    ing kabeh, aku setuju karo sampeyan, nanging iki ora ngagetne ... Amerika sadurunge perang ora mbayar manungsa waé kanggo tank kaya, contone, USSR, mungguh, padha meh ora pengalaman desain, nanging padha duwe. buruh sing nduweni kualifikasi dhuwur lan kapasitas sing dibutuhake + dheweke ora duwe akeh komandan "precocious" kaya kita lan luwih akeh perhatian dibayar kanggo masalah latihan kru, supaya desain cacat lan cacat ing desain, sanajan ora tansah nyukupi syarat wektu, padha luwih saka nutup kerugian dening kualitas Manufaktur kendaraan wojo lan latihan kru, nalika kita wis ngelawan. Kabeh teka karo pengalaman lan uga teka karo wektu.
  6. reged
    reged 5 September 2012 17:55
    0
    Aturan T-34!!!