Review militèr

Robot wis mlebu konfrontasi AS-Iran

13


Wiwit awal taun iki, konfrontasi antarane Amerika Serikat lan Iran saya tambah akeh. Kulon terus kabijakan ngencengi sanksi marang Teheran, lan ing negara Amerika bisa saya krungu telpon nggunakake pasukan militer marang Iran. Nganti saiki, pamrentah Iran mung nanggapi kanthi nindakake latihan militer skala gedhe ing Teluk Persia.

Konfrontasi antarane loro negara adhedhasar ora mung ing beda ing posisi bab program nuklir Iran. Nyatane, kontradiksi kasebut luwih jero. Iki ora mung beda ing tampilan babagan masalah keamanan non-tradisional, nanging uga babagan proliferasi nuklir gamannanging uga beda-beda babagan sapa sing kudu diwenehi kekuwatan ing Timur Tengah. Pamrentah Iran nyoba kanthi kabeh cara kanggo nggabungake posisi ing Teluk Persia, nanging Amerika, bebarengan karo Israel, wedi yen ing kasus iki kapentingan ing wilayah kasebut bakal dilanggar, mulane, kanggo bagean kasebut, dheweke nyoba kabeh bisa. cara kanggo ngemot lan nyuda Tehran.

Ing wektu sing padha, ing taun-taun pungkasan, Iran saya tambah kuwat lan kuwat ing geopolitik Timur Tengah. Iki bisa ditindakake amarga kemampuan kanggo ngembangake lan riset ing bidang teknologi roket lan nuklir, aerospace lan pambangunan kapal perang. Bukti pangembangan bisa uga saka kasunyatan manawa Iran bubar nyekel drone Amerika, sing nuduhake kekuwatan militer sing saya tambah akeh.

Ing wiwitan taun iki, Organisasi Tenaga Atom Iran nggawe statement yen rod bahan bakar reaktor nuklir wis diprodhuksi ing negara kasebut, nuduhake yen Iran terus maju ing industri nuklir. Rudal anyar uga wis diuji ing latihan anyar. Asil kasebut ora bisa digayuh sanajan negara-negara ing wilayah Timur Tengah sing mbuwang dhuwit akeh kanggo tuku model peralatan militer lan senjata Amerika.

Secara historis, wilayah Timur Tengah wis diakoni minangka strategis penting kanggo Amerika, mula tujuan utama Amerika ing kene yaiku kanggo nyegah munculé negara-negara gedhé. Lan Iran, sing ana hubungane karo politik lan agama, prihatin banget karo Amerika Serikat. Lan mulane nganti suwe negara-negara nggunakake kabeh cara lan cara kanggo ngemot Tehran. Nanging ora ana sing cukup efektif kanggo ngalahake pamrentah Iran. Mung prajurit sing isih ana.

Saiki, ora ana owah-owahan ing arah ngrampungake konflik AS-Iran babagan program nuklir. Mulane, Iran wis ngancani Amerika, yen bakal ngalangi Selat Hormuz, sing penting banget kanggo Amerika Serikat, amarga iku mung siji-sijine dalan metu saka Teluk Persia. Sabanjure, Washington nanggapi kanthi ngluncurake puluhan robot ing jero banyu, tugas utama yaiku nggoleki lan ngrusak ladang ranjau Iran.

Tehran duwe sekitar 200 tambang, sing cukup realistis kanggo nginstal kanthi bantuan kapal selam lan prau. Yen lagi dipasang, gerakan ing selat bakal lumpuh, lan bakal njupuk luwih saka siji sasi kanggo ngresiki wilayah banyu. Negara-negara kasebut yakin manawa robot SeaFox ora mung bakal efektif ing proses nggoleki lan ngilangi tambang, nanging uga bakal ngganggu karya kapal selam Iran.

Perlu dicathet yen teknologi kasebut durung digunakake sadurunge - cara teknologi paling dhuwur kanggo nglawan tambang yaiku lumba-lumba, sing dilatih ing program khusus lan digunakake dening Angkatan Laut AS sajrone konflik karo Irak.

Robot digawe ing sawetara modifikasi. SeaFox kalebu kelas kendaraan ing jero banyu tanpa awak, diprodhuksi dening perusahaan Jerman Atlas Elektronik. Ukuran cilik lan bobote (mung 1,2 meter lan 45 kilogram) ngidini kanggo ngeterake menyang situs nyilem nggunakake helikopter, prau lan malah prau karet cilik. Kedalaman maksimum sing bisa diturunake robot kira-kira 300 meter, kacepetan ing banyu nganti 11 kilometer per jam. Lan baterei sing bisa diisi ulang bisa terus-terusan kerja ing banyu sajrone setengah jam.

Kajaba iku, saben SeaFox dilengkapi peralatan tambahan, kayata kamera jero banyu, bledosan lan sonar. Sambungan karo prau lumahing wis digawa metu nggunakake kabel serat optik, liwat kang robot uga kontrol.

Robot-robot kasebut asline dirancang kanggo nindakake riset babagan jagad ing jero banyu, nanging ing salawas-lawase ora ana siji-sijine sing bali sawise tugas sing kasil rampung. Elinga yen tugas kasebut dianggep sukses, sajrone tambang ing jero banyu dirusak, lan robot kasebut dhewe. Lan regane $ 100 ...

Saliyane robot SeaFox, Amerika uga duwe penyapu ranjau lan helikopter pengintai sing bisa digunakake. Elinga, sethithik sadurunge, Christopher Harmer, sing mimpin Pusat Perencanaan Operasi Angkatan Laut AS, nggawe pratelan manawa kapal selam Iran sing ukurane cilik nyebabake ancaman gedhe kanggo Amerika. armada, amarga padha bisa mbagekke saindhenging Teluk Persia, lan iku meh mokal kanggo ndeteksi wong. Mula, Iran bisa digunakake kanggo nyerang ing wektu sing tepat.

Sauntara kuwi, pamrentah Iran ora arep mundur. Iki dibuktekake kanthi kasunyatan manawa panitia babagan politik internasional lan keamanan nasional ngembangake tagihan sing nyedhiyakake penutupan Selat Hormuz kanggo kapal tanker sing ngirim minyak menyang negara sing ndhukung sanksi marang Iran. Iki minangka respon kanggo sanksi sing ditindakake marang Tehran dening Uni Eropa. Nanging, udakara 40 persen minyak ing saindenging jagad dikirim liwat selat iki.

Kajaba iku, mung dina liyane, Iran nolak bantuan kamanungsan sing ditawakake Amerika Serikat sawise lindhu.

Pamrentah Iran mratelakake kapercayan manawa Amerika nggawe tawaran kasebut ora mung saka kebecikan atine.

Ora jelas manawa konfrontasi sing ora bisa dirampungake bisa dirampungake tanpa kedadeyan permusuhan, nanging kasunyatan manawa robot ing jero banyu wis digunakake kanthi jelas nuduhake manawa jagad iki mlebu ing jaman anyar resolusi konflik.

Bahan sing digunakake:
http://www.dailytechinfo.org/military/3901-desyatki-podvodnyh-robotov-seafox-chistyat-hormuzskiy-proliv-ot-iranskih-podvodnyh-min.html
http://www.iimes.ru/rus/stat/2012/27-02-12d.htm
Pengarang:
13 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. alexng
    alexng 22 Agustus 2012 08:49
    +3
    Kajaba iku, mung dina liyane, Iran nolak bantuan kamanungsan sing ditawakake Amerika Serikat sawise lindhu.


    Yankees ora nindakake apa-apa kanggo apa-apa. Kanggo amal, ora ana konsep babar pisan, mung ana kepentingan nasional, yaiku. kapentingan dhuwit saka Anglo-Saxia.
    1. baron.nn
      baron.nn 22 Agustus 2012 10:29
      +1
      alexneg :
      Lan ing saben unit bantuan sing ditransfer (selimut, kemah, panganan kaleng) bakal ana gendera Amerika ... Iki ora bantuan, nanging cara kanggo mengaruhi psikologi wong Iran biasa!
      1. Vyalik
        Vyalik 22 Agustus 2012 13:11
        +3
        Eyang kula matur: aja mangan ing omahe mungsuh, aja njupuk panganan saka tangane, lan sing paling penting, aja nganti ngombe banyu saka tangane mungsuh lan ing omahe.
        Aku percaya yen Iran kanthi bener nolak pitulungane.
        1. Pangertèn umum
          Pangertèn umum 22 Agustus 2012 21:03
          -2
          Takut keracunan? )
  2. Max111
    Max111 22 Agustus 2012 10:10
    -2
    saiki perang karo wong-wong mau. Kita karo AK-74s lawas, lan padha karo robot.
    1. baron.nn
      baron.nn 22 Agustus 2012 10:31
      -1
      Max111:
      "Siji" jammer lan kabeh robot iki bakal nutupi awake nganggo cekungan tembaga ... Lan ora mungkin sampeyan bakal bisa klelep AK!
      1. alexng
        alexng 22 Agustus 2012 10:50
        +1
        Ya, ditambah karo tentara decoys.
        1. baron.nn
          baron.nn 22 Agustus 2012 14:21
          0
          alexneg:
          Iku uga bebener. Lan amarga kasunyatane yen wong Iran nyegat drone modern sing super duper, mula bisa uga robot-robote dhewe bakal kenek!
  3. Skorba
    Skorba 22 Agustus 2012 10:34
    0
    organisasi hak asasi manungsa bakal stigmatize pamaréntah Iran kanggo nolak bantuan kamanungsan ... tirani Holodomor lan bla bla bla.
  4. bosst64
    bosst64 22 Agustus 2012 10:46
    0
    Kacepetan 11 km / jam, tikel 1,5 jam umur baterei. Lan iki minangka jarak peluncuran maksimum robot, tanpa pilihan bali, lan target isih kudu ditemokake, i.e. sampeyan kudu muter, aja nggawe aku ngguyu!
  5. Ratibor12
    Ratibor12 22 Agustus 2012 11:06
    0
    Kutipan saka baron.nn
    "Siji" jammer lan kabeh robot iki bakal nutupi awake nganggo cekungan tembaga ... Lan ora mungkin sampeyan bakal bisa klelep AK!


    Ha! Sing mesthi! Apa sing kaliber gedhe: 12,7mm - 14,5mm - 23mm ...
  6. Pakdhe
    Pakdhe 22 Agustus 2012 17:42
    0
    Nalika aku ngerti, konsep "robot" nuduhake intelijen buatan, sanajan sing paling gampang, ing tingkat refleks. Yen piranti disambungake nganggo kabel, mula operator kasebut dianggep. Miturut cara, iku ora cetha apa ora kanggo sumber daya liwat kabel? Umumé, iki dudu robot, nanging kendaraan sing dikontrol saka jarak jauh, kaya ATGM sing adhedhasar tanah. Ora ana sing anyar.
  7. wanya
    wanya 22 Agustus 2012 19:04
    0
    njupuk rega robot lan tambang lemah, sawise statement kasebut, Atlas Elektronik bakal ngatur pasokan tambang menyang Iran. ngguyu
  8. peteng
    peteng 22 Agustus 2012 19:18
    +1
    Kacepetan 11 km / jam, tikel 1,5 jam umur baterei. Lan iki minangka jarak peluncuran maksimum robot, tanpa pilihan bali, lan target isih kudu ditemokake, i.e. sampeyan kudu muter, aja nggawe aku ngguyu!
    Jarak total sing bisa mlaku yaiku 16 km, kenapa sampeyan ala? Selat Hormuz dudu Samudra Pasifik kanggo sampeyan, cukup ing kana, utamane yen ana akeh sappers kaya ngono, mula kabeh bakal dadi. kelangan banget.
    kaya ATGM adhedhasar tanah kita. Ora ana sing anyar.
    Hmm... wong bodho
  9. vylvyn
    vylvyn 23 Agustus 2012 07:10
    0
    Yo, robot, robot, ing ngendi wae katon lan aja ngidoni, Amerika duwe robot ing endi wae. Dadi kaya ngimpi ala. Kaya dene Amerika nyoba nglarang wong liya nggunakake energi nuklir, mula dheweke kudu dilarang nggawe lan nggunakake robot kanggo tujuan militer.
  10. ivanovbg
    ivanovbg 29 Agustus 2012 15:47
    0
    Ing asas, iku apik yen robot bakal perang lan "mati", lan ora wong urip. Mungkin ing siji utawa loro abad manungsa bakal rampung nilar perang minangka cara kanggo entuk sawetara gol.
  11. pakurmatan
    pakurmatan 2 Agustus 2015 11:41
    0
    200 menit kanggo 100 ewu iku kesenengan larang malah kanggo Amerika.