Review militèr

Pasukan payung Rusia nyoba mortir 120mm anyar

44
Pasukan payung Rusia nyoba mortir 120mm anyar

Prajurit brigade serangan udara Distrik Militer Kidul nindakake tembak langsung nggunakake mortir semi-otomatis 120-mm anyar, ujare Kolonel Igor Gorbul, juru wicoro distrik kasebut.

Penembakan kasebut ditindakake minangka persiapan kanggo latihan militer-strategis "Caucasus-2012", sing bakal dianakake ing sisih kidul Rusia ing wulan September.

Gorbul, ngendika yen kru mortir nindakake luwih saka 30 tembakan kanthi jarak 800 nganti 8000 meter.

Mortir 120-mm 2B23 "Nona-M1" kanthi laras bedhil sing ditarik nduweni akurasi dhuwur lan tingkat fragmentasi sing mbledhos dhuwur. Awak mortir kasusun saka limang wong, iku bisa parachuted saka pesawat transportasi ing platform parasut.

Mortar bisa nggunakake sembarang jenis sing kasedhiya 120 mm babak lan target target ing sawetara saka 200 kanggo 12000 meter.

Brigade nampa mortir Nona-M1 ing pungkasan taun 2011.

Pamrentah Rusia wis nyedhiyakake 20 triliun rubel ($ 641 milyar) kanggo peralatan teknis tentara Rusia, miturut bagean senjata modern kudu 2015 persen ing 30 lan 2020 persen ing 70.
Sumber asli:
http://www.militaryparitet.com
44 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ShturmKGB
    ShturmKGB 22 Agustus 2012 16:55
    0
    Nona koyone ora anyar... opo modifikasi? Ana uga ing basis ulat ...
    1. Sith Gusti
      Sith Gusti 22 Agustus 2012 17:23
      +2
      Fitur

      Bobot, kg: 420 514 (ing Maret)
      Dawa, mm: 2366..2950 3610 (ing Maret)
      Dawane tong minyak, mm: 2800
      Jembaré, mm: 2118
      Dhuwur, mm: 2693..3699 1350 (ing Maret)
      Awak (pitungan): 5
      Kaliber, mm: 120
      Piranti anti-recoil: damper spring lan piring dhasar
      Sudut elevasi: +42..+85
      amba rotasi: -8..+8
      Tingkat geni, tembakan / min: 10 (OFM), 8 (OFS)
      Jarak efektif, m: 7200 (OFM), 8800 (OFS)
      Kisaran maksimum, m: 12800 (ARS)
      Sight: MPM-44M

      Konstruktor: Central Research Institute "Precision Engineering"
      Dirancang dening: 2003
      Produser: OAO Motovilikhinskiye Zavody
      Taun produksi: saka 2003
      Biaya salinan yaiku 4,27 yuta rubel.
      1. lelikas
        lelikas 23 Agustus 2012 01:14
        +2
        Ing mratelakake panemume, kanggo 4,2 lyama karo wong, UAZ kudu kacarita ing kit.
        1. Vanek
          Vanek 23 Agustus 2012 06:27
          +1
          Quote: lelikas
          Ing mratelakake panemume, kanggo 4,2 lyama karo wong, UAZ kudu kacarita ing kit.


          Ora ketompo carane loro UAZs. Banjur telu.
          1. vylvyn
            vylvyn 23 Agustus 2012 08:07
            +3
            Ditambah pasokan seumur hidup min. Ya, kanggo nenek-nenek kuwi, roda kudu saka Pirelli karo disk titanium, lan kabeh mortir dilapisi watu Swarovski, ditambah karo lampu neon barel. Dear Nona.
            Luwih murah tuku sistem mortir 120-mm anyar saka Marinir AS. Pitungan - 1 wong. Aku ngetik koordinat sing dibutuhake menyang semak, lan sistem kasebut dhewe murub saka 0 nganti 20 putaran saben menit, sanajan ing penggemar, sanajan ing pola checkerboard, sanajan ing garis lurus, ora ketompo carane. Ing wektu sing padha, ngisi ulang dhewe (tanpa campur tangan manungsa), dongeng. Simpenan misale jek 40 menit, Aku ora ngelingi persis. Padha nuduhake ing panemuan. Nemokake dening mantan Marine. Pentagon ing ecstasy, Marine-penemu karo grandmas.
            Lan kita mung stupidly oborzeli lan puguh. Lan nalika sampeyan poke ing snout karo model manca, padha wiwiti nesu lan teka munggah karo kabeh limo alesan. Lan kabeh wiwit nguwuh-uwuh babagan patriotisme, sanajan dheweke dhewe bakal pindhah menyang Kemer, Sharm el-Sheikh, Dubai lan liya-liyane, sing jelas ora ana ing Rusia.
    2. recon
      recon 23 Agustus 2012 07:59
      +1
      NONA 2S9 - dipasang bedhil self-propelled. Ora jelas kenapa mortir iki dijenengi padha.
      1. PLO
        PLO 23 Agustus 2012 11:58
        0
        amarga iki bener mortir saka Nona-s ing versi ditarik

        balistik lan amunisi padha
      2. lelikas
        lelikas 23 Agustus 2012 12:00
        0
        NONA - rodo, program kanggo nggawe "universal" 120 mm gun, minangka asil - NONA-S, SVK, lan, ing kasunyatan, mortir kita.
  2. Aron Zaavi
    Aron Zaavi 22 Agustus 2012 16:55
    +7
    Aku ora seneng mortir 120mm ditarik. Inggih, 82mm bali lan kasebut, 120mm wektu dhuwur kanggo sijine waja, lan ana akeh conto ing donya lan ing Rusia uga, nanging sampeyan ora bisa break liwat konservatif.
    1. rumpeljschtizhen
      rumpeljschtizhen 23 Agustus 2012 01:49
      -2
      Kene sampeyan sebagian bener. Aron Zaavi mortir jinis iki ing saindhenging donya numpak waja nanging bisa dibongkar lan dioperasikake kanthi kapisah saka kendaraan lapis baja.
      (mergo sawetara alasan kita nglirwakake iki)


      contone luwih saka 40 taun
      Miturut pendapatku, Profesor ngirim artikel rinci saka siji utawa rong sasi kepungkur .... babagan versatility mortir kuwi.
      lan ditarik iku, nuwun, perang donya kapindho ..... (lan ora karo Jerman, nanging karo kita) .. sampeyan ora bisa ngomong apa-apa kabar apik
      lan ora perlu menehi conto babagan NONU, iki jenis senjata sing beda
      1. PLO
        PLO 23 Agustus 2012 02:29
        0
        nanging bisa dibongkar lan dioperasikake kanthi kapisah saka kendaraan lapis baja


        lan ora perlu menehi conto babagan NONU, iki jenis senjata sing beda


        kemampuan kanggo operate kanthi kapisah saka kendaraan lapis baja kaya mortir 120mm minangka mitos
        Ora ana apa-apa yen mortir iki diarani ditarik lan bisa diangkut, mortir 200kg (paling entheng) ora bisa diseret, lan luwih akeh amunisi kasebut, mula sanajan dibongkar, mesthine isih ana. mobil karo amunisi cedhak, kang nyuda makna dismantling kanggo ora

        ing kasus iki, loro nona-s lan hosta cukup iso dibandhingke karo mortir iki lan nuduhake sisih paling apik loro ing syarat-syarat mobilitas lan keamanan, etc.
        1. rumpeljschtizhen
          rumpeljschtizhen 23 Agustus 2012 16:44
          0
          PLO apa sampeyan ngomong iku
          http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=n6XXBIysV5I
          3 menit video saka 20 detik
          iku cetha nuduhake carane 120 mm mortir unloaded lan murub dhewe
          mythologised sampeyan iku kita. negatif
          1. PLO
            PLO 23 Agustus 2012 16:51
            0
            iku cetha nuduhake carane 120 mm mortir unloaded lan murub dhewe
            mythologised sampeyan duwe kita

            Aku ora nulis iku mokal, aku nulis kanggo apa?
            apa bisa dadi titik dismantling kuwi saka chassis poto-propelled?
            kanggo versatility mitos?
            lan carane bisa ditulis ing kahanan pertempuran?

            goblok sampeyan kita
            1. rumpeljschtizhen
              rumpeljschtizhen 23 Agustus 2012 18:07
              0
              nglirik Apa sing sampeyan ora seneng babagan versatility? lan makna dismantling sasis poto-propelled katon kabeh ndonya, nanging sampeyan ora.
              Conto ing kahanan pertempuran ing sasis poto-propelled luwih mobile (luwih aman). Sampeyan kudu dadi ing pertahanan, mangga dibongkar (apik 3 menit)
              1. PLO
                PLO 23 Agustus 2012 18:35
                0
                ing saindenging jagad ndeleng lan sampeyan ora weruh.

                Inggih, ngomong apa gunane, amarga sampeyan ndeleng

                Conto ing kahanan pertempuran ing sasis self-propelled luwih mobile. (Protected

                Aku pancen setuju, nanging ing kasus iki Nona lan Khosta luwih efektif tinimbang keshet Israel amarga proteksi waja sing luwih apik, jarak sing luwih gedhe, daya tembak, kompartemen kru sing luwih trep kanggo kru, kemampuan kanggo murub "langsung" geni, kemampuan kanggo ngatasi alangan banyu

                Sampeyan kudu dadi ing pertahanan, mangga dibongkar (apik 3 menit)


                lan ing neraka karo pertahanan (lan umume) sampeyan kudu dismantle, carane iki bakal nambah kuwalitas gelut?
                njupuk luwih cepet, luwih tepat, bakal luwih kuwat? Ora
                dadi luwih kebal? ora, yen padha nutupi kemungkinan sing pitungan bakal mati luwih
                banjur apa sih?
                1. rumpeljschtizhen
                  rumpeljschtizhen 23 Agustus 2012 23:55
                  +1
                  Di hormati PLO ora nglanggar, ing kene aku ndeleng masalah pikiran sampeyan (lan kepemimpinan saka jaman Soviet) kepinginan kanggo macem-macem armada persenjataan karo peralatan khusus ing USSR nalika mbah putri ora ngetung pertahanan sing digulung lan apa sing nyebabake.
                  ing cendhak, ana isih ora manunggalaken 3 jinis pangrusak ing armada
                  ing tank lan 4 jinis ing layanan
                  Aku wedi yen aku bakal kelangan count
                  Lan sateruse, ing perang, unifikasi menang, sing dibuktekake dening Tentara Merah 1941-1945 (nuwun sewu populisme)
                  lan kanggo gawé NONU lan liyane setuju karo karakteristik menang, nanging tanpa universalization ora duwe bathi
                  iki strategi MO, Aku ndhukung
                  (Apa sampeyan wong militer yen ora rahasia?)
                  1. PLO
                    PLO 24 Agustus 2012 01:27
                    0
                    Dear olp, ora nyinggung, ing kene aku ndeleng masalah pikirane (lan kepemimpinan saka jaman Soviet) kepinginan kanggo macem-macem armada persenjataan karo peralatan khusus ing USSR

                    Aku dhewe kanggo manunggalaken senjata, nanging aku pancene ora ngerti apa kauntungan saka mortir self-propelled kaya cachet relatif kanggo nona-s lan sarwa dumadi.
                    sampeyan bisa menehi paling sawetara kaluwihan bobot saka cache liwat nona / inang? apa versatility? lan kok sampeyan pengin nggawe mortir ditarik saka mortir poto-propelled?
                    lan pratelan sampeyan babagan inersia pikiranku pancen ora ana dhasare

                    (Apa sampeyan wong militer yen ora rahasia?)

                    ora rahasia
                    Aku ora ana hubungane karo militer
                    ora ngladeni, lan ora mesthi kudu, dudu dheweke khusus mowed, nanging ora ngupayakake
                    1. rumpeljschtizhen
                      rumpeljschtizhen 24 Agustus 2012 02:51
                      +1
                      Aku weruh kauntungan ing mratelakake panemume lan ing mratelakake panemume saka militèr Western ing rumus kanggo efficiency, biaya, lan ing kene iku dadi metu sing kaya menang Israel (Aku nyoba kanggo ngirim iki kanggo sampeyan, iku ora nggawe raos. kanggo ngasilake mesin khusus kelas iki)
                      luwih gampang nggawe platform universal ... uga, contone, bakal ana boomerang kurang ajar ing kit kanggo duwe Ural utawa Kamaz kanthi pitungan kanggo mortir.
                      Ing kene sampeyan bisa nggawa panrima mortir Swedia menyang sasis khusus. Nanging wong Swedia wis ora perang suwene 300 taun, mula dheweke nggawe ... lan kita ora peduli babagan lemak ... standar tunggal
      2. Kolyma
        Kolyma 23 Agustus 2012 02:33
        -1
        rumpeljschtizhen,
        (mergo sawetara alasan kita nglirwakake iki)
        Aku percaya yen sing diarani "kita" pancen ora bakal nglengkapi Angkatan Udara kanthi peralatan apa wae, utawa mung sing diimpor, kayata "lynx" adhedhasar iveco. Mula para payung kaya biyasane kudu metu dhewe-dhewe. Dadi yen ngenteni luwih suwe, para pejuang bakal ora mung nggawa mortir 120 mm ing awake dhewe, nanging uga sinau babagan nakal saka pinggul nganggo 2A42, lan utamane sing duwe 2A72 utawa ATGM nganggo tangan loro, nanging Pak. Menteri Pertahanan, Pak?
        1. rumpeljschtizhen
          rumpeljschtizhen 24 Agustus 2012 01:20
          0
          Aku wedi melu regejegan babagan Angkatan Udara dhewe, kabeh wong bakal nyengkuyung uga, ora wong bodho sing lungguh.
          1. Kolyma
            Kolyma 24 Agustus 2012 09:25
            0
            apa hubungane gangguan otak jero, dear? Wong gemblung ora tekan "palung pakan", mung "individu" sing melek sing ora kekurangan intelijen sing dipilih ing kana ... Yen wis kumpul, dheweke ora bakal nambali armada BMD-1 sing wis rusak iki lan BMD-2 ing Angkatan Udara. Utawa apa sampeyan, kaya Recon, yen aku ngerti dheweke bener, naively pracaya yen "Nona" ana, banjur masalah wis ditanggulangi? Wong lanang, umure pira? Apa kita bakal terus berkembang utawa bakal terus maju? .... Aku ora setuju, aku ora weruh sikap sing tepat marang Angkatan Udara lan pendapat komandhane.
    2. recon
      recon 23 Agustus 2012 08:00
      0
      padha wis ana, "Nona" 2S9 shoots sembarang 120 mm tambang, Wh lan produksi manca.
      1. Kolyma
        Kolyma 24 Agustus 2012 09:26
        +1
        ya, dheweke bisa nindakake sepisan, aku ora percaya ...
  3. Manager
    Manager 22 Agustus 2012 17:06
    0
    yen mortir abot, mung kanggo waja. Yen entheng, mula bisa digawa menyang 1 wong. Aku ora weruh titik ing mortir penarik. Aku ora ngerti apa sing bakal dikandhakake para mortir sing berpengalaman.
    1. recon
      recon 23 Agustus 2012 08:03
      0
      wong siji ora bisa biasane nggawa malah mortir ènthèng, kang apik. Ora ana gunane kanggo nggawe mortir luwih cilik tinimbang mortir perusahaan - ora ana gunane, luwih gampang kanggo smack karo VOG. Sing AGS, sing lesung tansah nganggo petungan wong loro.
  4. Drapper
    Drapper 22 Agustus 2012 17:11
    +1
    Ana 240 mm "Tulip", ana mortir, lan iki mbokmenawa adhine.
  5. tverskoi77
    tverskoi77 22 Agustus 2012 17:15
    +3
    Sing apik, sing paling penting kuat. Aku ngemot amunisi ing mburi lan masang mortir.
    1. neodim
      neodim 22 Agustus 2012 17:33
      +1
      Babagan ngarahake:
      Apa sampeyan butuh komputer balistik sing terintegrasi karo LSI?
      Utawa "body kit" sing ora perlu?
      Mangkene apa sing bakal ditindakake mungsuh potensial:

      "Pemasangan mortir derek 120 mm "NAGA FIRE"

      Laboratorium militèr AS wis ngembangake instalasi mortir 120-mm anyar "DRAGON FIRE", adhedhasar mortir Prancis kanthi laras bedil "2R2M" perusahaan "TDA", minangka sistem mortir independen, bobot lan dimensi tempur sing bakal ngidini. bakal diangkut menyang posisi tembak dening pesawat "V -22 OSPREY" utawa ditarik dening kendaraan saka seri "HMMWV" lan geni karo remot kontrol radio. [13, 15]


      Pangembangan konsep sistem loading durung rampung (ora kaya mitra Prancis). Nanging, miturut data awal, iku uga bakal (kaya ing "2R2M") kalebu laras breech-loading rifled, majalah kanggo 33 poto lan sistem loading gun otomatis, gegandhengan karo komputer kuat saka sistem kontrol XM95 specialized. Ing wektu sing padha, jangkauan lan akurasi DRAGON FIRE saiki bisa dibandhingake karo 2R2M.
      http://www.bestreferat.ru/referat-177203.html

      Iku bakal wektu kanggo mikir bab akurasi-kacepetan mencet target.

      Ing kene ing 82mm, kita duwe sampel sing cukup mung bobote 13kg! :
      kajawi meneng (saka sisih lesung eseman ) ditembak ing jarak 1200m.
      diarani Gall.
  6. Dzhuga
    Dzhuga 22 Agustus 2012 17:20
    +1
    ShturmKGB,
    Yen memori nglayani versi ulat, iki Nona-S sing wis diuji wektu. Nona-M1 anyar wis manunggal lengkap karo amunisi.
    Aron Zaavi
    Dadi aku dhewe ora ngerti kaluwihan ditarik - loro wektu kanggo nggawa saka marching menyang posisi tempur, lan ora ana pertahanan lengkap babagan pitungan ...
    Plus mung kamungkinan saka udhara landing, nanging uga ana ing "lawas", wojo "Nona" ...
    Paling kamungkinan, prakara kasebut ana ing biaya piranti sing luwih murah dibandhingake karo "adhine".

    Lan pikirane pungkasan - kaya sing dakngerteni, versi self-propelled yaiku artileri resimen, nanging versi ditarik luwih saka batalyon ...
    1. Lampung
      Lampung 22 Agustus 2012 17:35
      +2
      Kutipan saka Dzhug
      lan wektu kanggo nggawa saka marching menyang posisi pertempuran, lan ora ana pertahanan lengkap babagan pitungan ...


      Wektu kanggo nggawa menyang pertempuran cilik kanggo pitungan apik.
      Lan kanggo insecurity ... Dadi mortir saka posisi ditutup sing ngaco munggah, utawa didhelikake konco soko. Iku supaya gampang ora kanggo nemokake lan ora kanggo njaluk iku. Yen mesthi kabeh diatur kanthi BENER. nglirik
    2. Aron Zaavi
      Aron Zaavi 22 Agustus 2012 17:37
      +2
      120 mm minangka mortir batalyon. Lan sampeyan bisa nggawe ing basis saka mesin lawas. http://www.army-guide.com/rus/product4142.html
      1. rawa-rawa
        rawa-rawa 22 Agustus 2012 17:49
        0
        Quote: Aron Zaavi

        120 mm minangka mortir batalyon. Lan sampeyan bisa nggawe ing basis saka mesin lawas.

        Apa dadi adoh, kita duwe 120 mm mortir diinstal ing MTLB.
        1. rawa-rawa
          rawa-rawa 22 Agustus 2012 17:53
          +2
          "Aibat" -560 potongan digawe.
          1. PLO
            PLO 22 Agustus 2012 18:18
            +1
            dikuwataké ngisor?
            misale jek padha nyoba sadurungé ing USSR kanggo sijine liyane 120mm ing mtlb, nanging ngisor ora bisa tahan bali

            kita, banget, pungkasanipun ngganti tentara meriem batalyon saka ditarik menyang mortir poto-propelled

            2S34 Khosta

            1. rawa-rawa
              rawa-rawa 22 Agustus 2012 18:27
              +1
              Kutipan saka olp
              dikuwataké ngisor?

              Ing kawitan ana masalah, nanging padha ditanggulangi masalah iki karo anti-recoilers, yen ora, padha ora bakal rampung dadi luwih, kabeh trik ing iku ing sistem kontrol geni digital, "Soltam". Isih ora ana 82mm mortir. mung ing kasus.
              1. PLO
                PLO 22 Agustus 2012 18:36
                +2
                ketemu
                apa crossbars?

                apa apike suo, sarwa isih menyang pasukan tanpa asuno, stoolkin nyisakke dhuwit.
                1. rawa-rawa
                  rawa-rawa 22 Agustus 2012 18:40
                  0
                  Kutipan saka olp
                  apa crossbars?

                  Kanggo palu totoan menyang lemah, Aku ora ngerti apa padha needed. eseman
                2. tverskoi77
                  tverskoi77 23 Agustus 2012 10:50
                  +1
                  Iki minangka landmark.
          2. Aron Zaavi
            Aron Zaavi 22 Agustus 2012 19:15
            +1
            Dadi ditanggulangi masalah subsidence saka ngisor.
            1. rawa-rawa
              rawa-rawa 22 Agustus 2012 19:51
              +1
              Quote: Aron Zaavi

              Dadi ditanggulangi masalah subsidence saka ngisor.

              Aku solusi iki luwih, kaya aku ngerti anti-recoilers didhelikake ing casing, kita wis masalah liyane ing kualitas kurang saka produksi.
              1. Aron Zaavi
                Aron Zaavi 22 Agustus 2012 19:59
                +1
                ora weruh. "Keshet" Aku ketemu, nanging sistem iki ora
                1. rawa-rawa
                  rawa-rawa 22 Agustus 2012 20:03
                  0
                  Quote: Aron Zaavi

                  ora weruh. "Keshet" Aku ketemu, nanging sistem iki ora

                  Iki diinstal ing Pethel kanggo bab rong sasi ing situs iki ana artikel.
                  http://topwar.ru/14667-elbit-systems-predstavila-spear-minometnuyu-sistemu-dlya-
                  hamerov.html
  7. Lampung
    Lampung 22 Agustus 2012 17:32
    0
    Ora, satus rong puluh iku BARANG !!!
    Ya, iku abot, nanging sampeyan ora bisa nyeret, nanging iku apik banget.
    Lan yen sampeyan nindakake, supaya ana 82mm. "ananis". nglirik
  8. sapulid
    sapulid 22 Agustus 2012 17:58
    0
    Nona, bab iku apik, nanging sampeyan ora bisa masang nang endi wae. 12000 meter apik banget. Tanpa anané tank firepower, kebangkrutan, mung tengen. Mung biaya sing diragukan. Apa padha digawe saka campuran emas lan platinum? Ing kono, mung pipa grooved, rana lan pot karo rodha. Sial, omong kosong iki, luwih saka 120000 dolar? Padha mung freaked metu. Sial, apa pancene ora bisa ngumumake kompetisi? Kajaba iku, ing mortir kanthi tembakan kanthi tliti (amunisi).
  9. Komentar wis dibusak.
    1. KuygoroZhIK
      KuygoroZhIK 22 Agustus 2012 21:21
      +1
      Aku tundukake sirahku!
    2. Biasa
      Biasa 22 Agustus 2012 23:48
      0
      Kutipan: Spartach
      Swamp sundel karo iPads lan cowards star-belang.
      Dadi aku ora ngerti ... Ternyata kita ana rawa ing kene ... Lan sampeyan ana ing Novosibirsk, uga, sing paling bener.
      Ora, cetha yen ing ibukutha dhuwit ora kaya ing ngendi wae ing Rusia. Nanging kapan Muscovites mrentah Rusia saka Moskow? Ora ana sing kaya ngono. Kabeh wong Rusia, kadhangkala saka Stavropol, kadhangkala saka Sverdlovsk, lan sing saiki saka St.
      Lan aku duwe crita babagan Novosibirsk.
      Iku bali ing taun 1989, ing pabrik pesawat. Kanthi konversi, kita nguwasani produksi mesin kanggo ekonomi nasional. Mobil iki direncanakake bakal diprodhuksi ing sawetara kutha, kalebu Novosibirsk. Uga, wong Siberia teka ing pabrik kita kanggo ngganti pengalaman lan nguwasani mobil anyar. Wong lanang biasa, ora usah ngombe. Nalika iku padha ngumpul ing meja sawise karya, lan mangan 300 gram saben sadulur. kene padha nyuwil liwat; Moscow ngguyu, Siberia mluku, lan liya-liyane ...
      Dina sabanjuré aku takon salah siji saka wong-wong mau: pinten padha njaluk mbayar ing Novosibirsk kanggo nggawe bagean padha aku? 24 rubel - jawaban. Aku wis kaget - dheweke mbayar 2 rubel 50 kopecks. Pira wektu sampeyan nglampahi siji rinci? 2-3 dina jawaban. Ora lucu banget, aku nganti 12 dina yen kerja lembur. Iki minangka bedane produktivitas lan upah. Lan ora ana apa-apa kanggo ngomong babagan budaya produksi; Warga Novosibirsk ninggalaken tas lengkap saka macem-macem piranti lan piranti kanggo nyepetake lan nggampangake karya.
  10. DERWISH
    DERWISH 23 Agustus 2012 02:32
    -1
    minangka tansah! kapan prajurite bakal diajeni kabeh maju lan mundur
  11. mambu
    mambu 23 Agustus 2012 06:20
    +2
    Mortir minangka senjata sing bisa mbuwang ranjau, yen laras kasebut dipukul, mula, gumantung saka kemampuan teknis kanggo ngarahake ing bidang vertikal lan dawane laras, yaiku meriam, meriam howitzer, howitzer utawa mortir. bedhil bore ora Count amarga saka elevations sudhut lan Vo Dadi luwih kaya hibrida saka mortir karo mortir (judging dening piring). Inggih, sawetara tembung serius. Sapa sing nganakake studi babagan efektifitas panggunaan tempur (Nona-B)? Aku lagi wae ngatur kanggo gawe uwong yakin sawetara pemimpin kanggo ngganti omong kosong iki kanggo 2S1 ing gunung sawise kabeh Unit saka 2B14 (Nona) bebarengan kapenuhan munggah karya, malah nyeret pecahan aluminium ing towbar lan liyane ... Sapa sing bisa ngomong carane akeh bocah lanang sing tiwas lan tatu parah amarga piranti ngunci obturating ??? Semono uga, yen mung kanggo ngethok rampokan ... Lan muga-muga pasukan pendaratan sukses
  12. Basque
    Basque 24 Agustus 2012 19:42
    +1
    Lesung sing ditarik iku wingi.