Review militèr

Pistol Roth-Sauer M1900

3
Karya gabungan saka gunsmiths misuwur meh tansah ends mung karo asil positif, utamané nalika loro gunsmiths duwe bayangan cukup apik, pengalaman, lan salah siji saka wong-wong mau spesialisasine ing pangembangan amunisi. Iki "duet" iki kawangun ing 1898, nalika Karel Krnka ninggalake Gatling Company amarga ambruk lan entuk proyek ing pabrik cartridge Georg Roth. Ing kasunyatan, padha langsung wiwit nggarap sawetara proyèk janjeni, salah siji kang culminated ing katon saka pistol minangka Roth-Sauer M1900.

Ngomong babagan penampilan gaman, banjur kudu dicathet menawa bedhil iku ayu kanthi cara dhewe lan ora cukup biasa, nanging iki minangka rasa. Pistol kasebut dadi relatif kompak lan entheng. Bobot yaiku 655 gram, lan dawane 170 milimeter. Sampeyan kudu nyatet dhewe sing gegaman ora duwe kontrol ing lumahing sisih, kang ndadekake pistol Roth-Sauer M1900 cukup warata lan nyaman kanggo nyandhang. Sampeyan uga ora bisa ngliwati kabeh pigura gegaman, sing nuduhake produksi pistol sing rada angel, sing, mesthi, kena pengaruh rega. Fitur penting saka pistol Roth-Sauer M1900 yaiku nggawe dhasar kanggo adaptasi kanggo macem-macem amunisi. Ide iki saka Georg Roth, sing ngrancang nggawe pistol sing padha supaya bisa adaptasi karo syarat pelanggan kanthi ngganti sawetara unsur. Ternyata wis dileksanakake, nanging, kaya sing kedadeyan, ora perlu. Akibaté, senjata dibangun ing asas rodo menarik lan mboten umum, kang bakal luwih cocok kanggo pistol nggunakake cartridges kuat saka sing dikembangaké dening Roth kanggo gegaman iki.

Otomasi gegaman dibangun miturut skema kanthi stroke dawa tong minyak, saluran sing dikunci nalika bolt diuripake. Dadi sawise ditembak, gas bubuk menehi tekanan ora mung ing peluru, nyoba nyurung ing sadawane tong minyak, nanging uga ing ngisor lengen, sing ndadékaké awal gerakan tong minyak lan bolt bali. Duwe tekan titik nemen sawijining, rana wis ditanggulangi, lan tong minyak wiwit bali menyang posisi asli, nalika kasus kartrid ngginakaken wis dibusak saka kamar. Bali menyang panggonane, tong minyak ngeculake bolt, sing maju, nglebokake kartrij anyar menyang kamar, lan bali menyang engagement karo tong minyak. Kanthi kabeh iki, amunisi ana kaliber 7,65x13 milimeter, sing umume nggawe wong kepengin weruh kepiye energi cukup kanggo ngeset kabeh struktur kasebut. Nanging, bedhil kasebut makarya lan makarya kanthi sampurna kanggo nggawe produksi massal. Alamiah, gegaman iki wis drawbacks, nanging kita ora bakal ngadili strictly, sawise kabeh, kita ngomong bab model saka pungkasan XIX - awal abad rong puloh.

Kaping kabeh, iku worth kang lagi nyimak prosedur ora trep banget kanggo loading senjata. Kanggo mbukak bedhil, perlu kanggo mbusak bolt kanthi manual saka tong minyak kanthi ngowahi sing pisanan lan narik maneh. Cartridges dilebokake siji-sijine utawa kanthi bantuan klip liwat jendhela kanggo ejecting cartridges ngginakaken. Ing asas, ing wektu sing wis ana varian saka pistol karo majalah diijolke, lan kok gunsmiths mutusaké kanggo ora nggunakake idea iki ora cetha. Kerugian serius kaloro yaiku pemandangan senjata, kalebu pemandangan ngarep lan mburi sing ora diatur, sing terakhir digawe ing bentuk pandhuan kanggo klip lan digawe saka logam sing ora paling angel, sing nyebabake deformasi konstan, lan iki efek deplorable ing akurasi gegaman. Umumé, gegaman ora sambat babagan akurasi, mung pandelengan gagal. Katelu drawback tenan pinunjul saka pistol iki nalika reloading gegaman, iku perlu kanggo nyekeli bolt nalika narik maneh tanpa ngowahi kontrol sekring. Gagal kanggo tundhuk karo aturan iki mimpin ora mung kanggo wedging saka bolt, nanging uga kanggo nyandhang saka mekanisme safety, kang nyuda safety saka gegaman.

Dhewe kudu ngomong babagan mekanisme pemicu gegaman, sing uga ora umum. Kasunyatane yaiku kompresi lengkap saka mainspring ora kedadeyan sajrone gerakan mundur saka rana, mung dikompres sebagian, lan banjur didandani. Dheweke cocking dumadi nalika pemicu ditekan.

Sawetara tembung kudu diucapake babagan amunisi sing digunakake ing senjata kasebut. Kasunyatan iku pistol Originally dirancang kanggo cartridges Browning, nanging, ketoke, Roth wanted ora mung kanggo nggawe MediaWiki saka dodolan pistol, nanging uga amunisi kanggo iku. Akibaté, senjata digawe ing kartrij Roth, sing kurang efektif tinimbang kartrij Browning, nanging uga luwih murah. Nanging iki ora mbantu pistol dadi nyebar, nanging, ing nalisir, nggunakake amunisi sethitik-dikenal dadi alesan utama kanggo ora gelem konsumen kanggo tuku senjata iki. Kajaba iku, kita kudu ora lali sing ing wektu desain pistol cukup angel kanggo ngerti, lan, patut, wungu uneg-uneg babagan linuwih, utamané ing latar mburi perjuangan antarane revolver lan pistol otomatis. Nanging, senadyan popularitas sing kurang, pistol iki diprodhuksi sacara massal, perusahaan Sauer njupuk produksi, lan perusahaan Rota ngasilake amunisi kanggo senjata kasebut. Bener, iki nemtokake jeneng pistol, ngilangi sebutan Krnk ing kono.

Umumé, menehi gambaran saka bedhil iki, iku kudu nyatet sing mesthi gegaman unik saka sawijining jinis. Nggabungke sawetara solusi menarik bebarengan, sampel iki nuduhake yen ing awal abad rong puloh, gunsmiths mikir luwih wiyar lan ora Hung munggah ing rencana senjata padha. Nanging, siji bisa mbantah kanthi cara sing beda. Sawise kabeh, iku ing wektu sing wis dicenthang apa hak ana lan apa ora, lan minangka asil, luwih gampang kanggo ngleksanakake lan luwih dipercaya opsi senjata menang.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
weaponsland.ru
3 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. bangsal
    bangsal 25 Agustus 2012 09:49
    +1
    Inggih, conto khas saka cabang sisih evolusi senjata laras cendhak lengen cilik ... mung nyuwun diserahake ... sampeyan bisa ndeleng sing gawenan tangan ... apik banget ... plus ..
  2. CRONOS
    CRONOS 27 Agustus 2012 00:28
    0
    Aku duwe pitakonan! Lan saka crumb iki sampeyan bisa paling ora babras sparrow? ngguyu Lan kenapa mukjizat iki digawe kabeh? Kepiye gantungan kunci hiburan? Nyuwun
    1. tukang ngeruk
      28 Agustus 2012 09:45
      0
      Gantungan kunci bobote 655 gram? Mesthine, kartrid ora paling efektif, nanging wiwitan abad kaping rong puloh))) Wong ing wektu iku duwe gagasan sing rada beda babagan amunisi, kalebu kanggo pertahanan diri.
    2. aversun
      aversun 19 Februari 2013 04:42
      0
      "Amunisi 7,65x13, sing padha banget karo kartrid Hungaria 7,65x13 SR Frommer, nanging padha karo amunisi mung ana ing kekuwatane, ora bisa diijolake, amarga kartrij Roth nduweni lengen sing luwih kenthel lan alur sing luwih sempit. peluru kartrid bobot padha karo 5,55 gram. Nanging, kartrid iki wis suwe dadi lungse lan ora efektif. Nanging, amunisi iki ora bisa diarani lemah, sanajan kasunyatane kalah karo kartrid sing luwih sukses. pistol Roth-Sauer M7.65 nyedhiyakake kekalahan mungsuh kanthi yakin ing jarak nganti 7.8 meter, sing luwih saka cukup kanggo pertahanan diri lan shooting rekreasi. babagan biaya sing luwih murah tinimbang kartrid Browning sing padha, lan ing wektu sing padha ora kalah karo karyane.

      http://ohrana.ru/weapon/pistols/3555/
  3. Alex
    Alex 3 Februari 2014 13:06
    +1
    Sistem sing menarik kanggo ngunci tong minyak kanthi ngowahi bolt. Soko kaya Kalashnikov. Aku wonder yen iki digunakake ing pistol nang endi wae liya?

    Kirill, kaya biasane, matur nuwun lan ora kurang gedhe "+" !!!!