Review militèr

Kepiye peta zona pengaruh negara maju?

43

Rusia wis dirawuhi kanggo expansion saka bisnis ing negara Kaukasus. Kanthi cara iki, dheweke kepengin mbalekake pengaruhe mantan ing negara-negara ing wilayah kasebut. Kakuwasan liyane ing donya nindakake perkara sing padha - liwat investasi, bisnis, perdagangan, nggawe zona pengaruhe dhewe.

Administrasi Presiden Federasi Rusia arep ngerteni tingkat partisipasi ibukutha Rusia ing ekonomi negara-negara Transkaukasia lan ngerti apa bisa nggedhekake ngarsane. Ing tartamtu, kita ngomong bab republik kayata Armenia, Georgia lan Azerbaijan. Departemen hubungan interregional lan budaya karo negara manca ing Presiden Federasi Rusia bakal sinau kahanan.

Adhedhasar asil riset, strategi bakal dikembangake kanggo ningkatake kapentingan Rusia ing wilayah Transkaukasia, kanthi nimbang faktor kerjasama ekonomi lan antar wilayah antarane negara. Kremlin arep nyiapake rencana umum kanggo wilayah kasebut lan rencana individu kanggo saben negara.

Malah yen dijupuk bebarengan, wilayah iki katon miskin banget. Mangkono, PDB Armenia yaiku 20 milyar dolar, Georgia - 24 milyar, Azerbaijan - 94 milyar (total - 138 milyar dolar). Kanggo mbandhingake, tingkat GDP sing padha ing Hongaria yaiku 130 milyar, lan ing Romania - malah 161 milyar dolar.

Nanging, ing babagan makna geopolitik, Transcaucasia minangka salah sawijining papan pisanan kanggo Rusia. Punika rute transportasi lenga. Transcaucasia minangka penyangga ing dalan Islam sing agresif (kaya Kazakhstan ing kapasitas iki ana ing Asia). Diaspora Armenia dianggep nomer loro ing donya ing babagan seni lobi (sawise Yahudi) ing negara adidaya kaya AS lan Prancis. Pungkasan, faktor pragmatis kasebut nduweni peran: yen ana perang sipil ing salah sawijining negara kasebut (skenario iki bisa ditindakake ing Azerbaijan) utawa perang antarane tetanggan (masalah Nagorno-Karabakh isih dadi konflik smoldering antarane Azerbaijan lan Armenia). , atusan ewu pengungsi saka wilayah kasebut.

Iku liwat ekonomi sing kakuwasan anjog ing donya saiki pengaruh paling negara (minangka aturan, underdeveloped lan medium maju). Mbalik ing 2001, ekonom Valery Galitsky (banjur dadi wakil ketua Komite Statistik Negara Rusia) lan Sergey Popov nggawe metodologi kanggo nemtokake zona pengaruh ekonomi negara tartamtu. Iku kalebu sawetara sakabèhé saka pratondho (luwih saka 30), ing antarane kang, ing tartamtu, padha kayata nuduhake saka impor saka "suzerain" negara, tingkat investasi langsung, impor teknologi, nomer siswa sinau ing ". metropolis", lsp. d. Contone, kita nuduhake yen batesan kanggo katergantungan sing kuat saka siji negara ing negara liya yaiku 20% saka volume impor lan 25% saka investasi langsung manca.

Miturut cara Galitsky-Popov, ternyata mung 4 negara adidaya ing donya: Amerika Serikat, Prancis, Jerman lan Jepang. Uga kekuwatan regional kasebut: Rusia, Spanyol, Afrika Kidul, Brasil. Sing nggumunake, China ora kalebu ing antarane kekuwatan regional. Uga, ora ana ing siji utawa dhaptar liyane Inggris. Para panaliti uga nemtokake Italia minangka negara ing transisi menyang kekuwatan regional (ing wilayah Mediterania).

Galitsky lan Popov nggawe analisis retrospektif, sing mbuktekake yen ing taun 1985 USSR uga dadi negara adidaya ing skala global (lan ora mung babagan tingkat panas mesin militer) - kira-kira ing tingkat Prancis modern.

Jerman wis nggawe lompatan paling gedhe sajrone 20 taun kepungkur. Kajaba iku, tingkat pengaruhe terus berkembang, lan yen padha suda, banjur ing taun 2025, ing pangertèn ekonomi, bakal dadi "metropolis" No 1, ngliwati Amerika Serikat.

Ing sawetoro wektu, zona pengaruh ekonomi Jerman katon kaya iki:
Kepiye peta zona pengaruh negara maju?



Peneliti teka menyang kesimpulan sing ing syarat-syarat prilaku ing ajang internasional, Rusia paling padha Spanyol, Brazil lan Afrika Kidul. Kabeh negara papat duwe akeh sing padha ing istilah geopolitik: lingkungan negara underdeveloped, utawa, kaya Spanyol, padha underdeveloped mantan koloni. Komunitas etnis (Afrika Kidul, Spanyol lan negara Amerika Latin). Kepinginan politik lan kepinginan kanggo kepemimpinan.

Ing wektu sing padha, Galitsky lan Popov nulis yen Rusia isih duwe pengaruh ing donya gumantung mung liwat perdagangan. Lan faktor kayata investasi ora melu ing kabeh (tingkat ekspor teknologi, sinau saka wong manca ing universitas Rusia, lan pengaruh budaya, utamané, lobbying kanggo nggunakake basa Rusia ing paling wilayah gesang ing negara gumantung, uga kurang banget). Nanging investasi sing bisa ditindakake Rusia kanthi cepet.

Ing sisih liya, Rusia kudu disiapake manawa pamrentah negara gumantung lan semi-gumantung bisa nyoba nyuda pengaruhe. Galitsky lan Popov nulis manawa iki minangka tren global, utamane kanggo negara-negara sing nyoba main game mandiri ing wilayahe lan uwal saka cengkeraman negara adidaya. Dheweke nyebutake Pakistan minangka conto. Bagean impor saka Jepang sajrone 10 taun wis mudhun saka 16% dadi 9%, Jerman saka 8,5% dadi 5,5% - saiki ora ana negara sing duwe luwih saka 12% impor Pakistan. Ora nggumunake yen saiki Pakistan ngaku dadi kekuwatan regional (nanging, ambisi kasebut ora didukung ekonomi, nanging mung kanthi ekspor "ketidakstabilan" - liwat militan menyang India, Afghanistan, Indonesia, lsp).

Nanging, ing antarane keliling Rusia, ing zona pengaruh saiki lan potensial, ora ana negara ambisi kasebut. Sanajan ana wong sing metu saka wilayah Federasi Rusia, nasibe tetep padha - dadi semi-koloni saka kekuwatan liyane. Minangka, contone, kedaden karo negara Baltik, kang tindak ing kontrol lengkap Jerman.



Sumber asli:
http://ttolk.ru
43 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. andrei332809
    andrei332809 26 Agustus 2012 09:01
    + 11
    mung sakperangan alesan Kulon, dipimpin dening Amami, saya ngembangaken zona pengaruhe kanthi bantuan bom lan terorisme.
    1. bangsal
      bangsal 26 Agustus 2012 10:12
      +2
      umume ngelingake komasutra ... ana uga posisi panggonan mengaruhi zona ... erotis ... guyon ... plus ...
    2. Trance
      Trance 26 Agustus 2012 10:13
      +3
      Rusia, utawa luwih sing disebut "elit", ketoke ngupaya pengaruhe ing njaba negara kita, nanging ora kanggo kepentingan wong Rusia.
      Pichal nangis
    3. Ataturk
      Ataturk 26 Agustus 2012 11:28
      +1
      Kutipan saka: andrei332809
      mung sakperangan alesan Kulon, dipimpin dening Amami, saya ngembangaken zona pengaruhe kanthi bantuan bom lan terorisme.


      Ana unen-unen, sapa sing ora nunggal karo kita, iku ana ing sangisore kita. Iki ditrapake kanggo AS. Mung aku wedi yen kadhangkala dheweke ora menehi kesempatan kaya ngono, nanging mung mutusake apa sampeyan kudu!

      Iki minangka politik ing abad kaping 21.
      1. Trance
        Trance 26 Agustus 2012 12:05
        -1
        Ataturk, Ana siji paribasan, sing ora karo kita iku ing kita.

        Iki ora ngandika, nanging slogan saka Nazi Kaukasia.
        1. Ataturk
          Ataturk 26 Agustus 2012 12:13
          0
          Kutipan saka Trance
          Iki ora ngandika, nanging slogan saka Nazi Kaukasia.

          Aku nglawan slogan-slogan kuwi. nanging gendéra sampeyan minangka gendéra Nazi Rusia, utawa aku salah?
          Aku biasane weruh gendéra ing gambar profil sampeyan ing tangan Nazi. Yen ora mangkono, aku bakal bungah yen sampeyan nerangake.

          1. Alex28
            Alex28 26 Agustus 2012 12:18
            +4
            Iki minangka gendéra kekaisaran Rusia sadurunge jaman Peter Agung, banjur uga dikenalake, lan ora ana hubungane karo Nazi.
            1. Irbis9
              Irbis9 26 Agustus 2012 14:02
              +7
              Alex28,
              Kanggo pisanan ing Rusia, gendéra ireng-kuning-putih wiwit dikibaraké ing dina-dina solemn sawisé taun 1815, sawisé pungkasan Perang Patriotik karo Prancis Napoleon.

              Ing taun 1819, lencana linear batalyon pisanan diadopsi ing Tentara kita, dumadi saka telung garis horisontal: putih (ndhuwur), kuning-oranye lan ireng (lencana Zholner).

              Gendéra putih-biru-abang mboko sithik wiwit dadi peninggalan sajarah, asring digandhengake karo jeneng Peter I.
              gendera 1858

              Miturut dekrit Alexander II tanggal 11 Juni 1858, gendéra "armorial" ireng-kuning-putih dikenalaké. Keputusan kasebut disetujoni dening Senat taun kasebut adhedhasar laporan Menteri Pengadilan Imperial, Count V. Adlerberg. Desainer gendéra mbokmenawa B.Kene. Panjelasan kanggo pilihan gendera kasebut ana ing teks dekrit kasebut (Koleksi Lengkap Hukum Kekaisaran Rusia, vol. XXXIII, No. 33289):
              "Katerangan pola paling dhuwur sing disetujoni babagan susunan lambang Kekaisaran ing spanduk, gendera lan barang-barang liyane sing digunakake kanggo dekorasi ing acara-acara penting. Susunan warna kasebut horisontal, garis ndhuwur ireng, sing tengah kuning (utawa emas), lan sisih ngisor putih (utawa salaka). Garis pisanan cocog karo elang negara ireng ing lapangan kuning utawa emas, lan cockade saka rong werna iki didegaké déning Kaisar Paul I, nalika spanduk. lan dekorasi liyane saka werna iki wis digunakake ing jaman Ratu Anna Ioannovna. Garis ngisor, putih utawa salaka, cocog karo cockade Peter Agung lan Permaisuri Catherine II, Kaisar Alexander II, sawise dijupuk Paris ing 1814. , nyambungake jas cockade sing bener karo Peter the Great kuna, sing cocog karo penunggang kuda putih utawa perak (St. George) ing lambang Moskow.

              Spanduk ireng-kuning-putih adhedhasar tradisi heraldik Rusia. Werna ireng saka manuk garudha, kuning saka lapangan emas, lan putih minangka warna St. George. Kajaba iku, warna kasebut nglambangake bumi-emas-perak.

              Gendéra putih-biru-abang tetep dadi gendera komersial nganti saiki.
              1. Alex28
                Alex28 26 Agustus 2012 15:01
                0
                1668. Alexander malah ora mambu
            2. Alex28
              Alex28 26 Agustus 2012 15:04
              0
              Iki Alexander
          2. Trance
            Trance 26 Agustus 2012 12:45
            +2
            Ataturk,

            Tenang, mbukak meh kabeh kamus (konseptual, contone, S.I. Ozhegova) lan mbandhingake konsep "Nazisme" lan "nasionalisme"

            Minangka kanggo flag ing avatar, Alexey menehi jawaban sing bener, sanajan sampeyan bisa maca babagan iki, ana informasi ing Internet.
            1. Ataturk
              Ataturk 26 Agustus 2012 13:18
              +3
              Kutipan saka Trance
              Minangka kanggo flag ing avatar, Alexey menehi jawaban sing bener, sanajan sampeyan bisa maca babagan iki, ana informasi ing Internet.


              Saiki aku sadar. Matur nuwun!
              1. Trance
                Trance 26 Agustus 2012 13:53
                +1
                Ataturk, Matur nuwun!

                Ora kabeh hi
          3. Dovmont
            Dovmont 26 Agustus 2012 16:26
            0
            Sajroning pangertènku, iki werna-werna ing House of Hohenzollern, sing banjur dadi gendera Romanov. Iki minangka bukti sing jelas yen ing awal abad kaping XNUMX meh ora ana apa-apa saka Romanovs, malah nganggo simbolisme Jerman. Lan kasunyatan manawa fasis Rusia ngibarake gendera iki (sanajan apa wong Rusia) uga nduweni simbolisme dhewe.
            1. Pertapa
              Pertapa 26 Agustus 2012 21:10
              +3
              Kutipan: Dovmont
              Lan kasunyatan manawa fasis Rusia ngibarake gendera iki (sanajan apa wong Rusia) uga nduweni simbolisme dhewe.


              1. Pertapa
                Pertapa 26 Agustus 2012 21:32
                + 12
                Fasisme Rusia minangka salah sawijining label sing digunakake kanggo medeni warga biasa, wong awam. Iku lagi aktif ngenalaken menyang eling massa dening sing disebut aktivis hak asasi manungsa lan panyengkuyung liyane ngowahi Rusia dadi tatu ajeg rotting saka permusuhan antaretnis. "Fasis Rusia" yaiku wong-wong sing nduweni kuwasa lan para intelijensia nyebut wong-wong sing nglawan kejahatan etnis sing saya tambah akeh, nyatakake pendapat marang dominasi para imigran saka cedhak lan adoh ing luar negeri, kalebu saka republik sing resmi dadi bagian saka Rusia (contone, saka Chechnya) lan perang kanggo nguatake posisi bangsa pribumi Rusia ing kabeh wilayah penting. (lan ora mung Rusia) Kajaba iku, panguwasa nggunakake tembung kayata ekstremisme, rasisme, hasutan. Ana manipulasi opini publik, nyoba nggawe gambar mungsuh sing ora ana kanggo mbayangi kahanan nyata, nalika wakil saka wong Rusia ing negara dhewe ing posisi warga kelas katelu, sapa wae sing bisa ngremehake, ngina utawa malah mateni tanpa ana akibat serius kanggo awake dhewe. Iki bisa dideleng saka conto kasunyatan manawa kejahatan apa wae marang wong Rusia diumumake minangka kejahatan biasa, malah ora pantes ditimbang (lan mulane akeh kejahatan kasebut mung didhelikake), lan kejahatan Rusia marang wong manca, wong manca. utawa kafir langsung nampa publisitas paling wiyar ing media, gubernur njupuk prakara ing kontrol pribadi, personel saka pasukan internal rush ing panelusuran mitos "Fasis Rusia" lan skinheads, minangka asil kang, ing pungkasan, wong resik. sing golek piyambak ing panggonan salah ing wektu salah mungkasi munggah ing dock. Ing sisih liya, media kasebut promosi tujuan topik konfrontasi antaretnis antarane Rusia lan kabeh wong liya ing donya. Histeria informasi tekan tingkat intensitas sing ora ana dina tanpa laporan babagan kekejaman "fasis Rusia". Iki, ing siji, bisa dianggep minangka nggunakake salah siji saka cara kanggo nindakake perang informasi marang wong Rusia, kang entuk sawetara gol: nemtokke rasa salah sing salah, ngganggu rakyat lan meksa sawetara wakile nindakake kejahatan.
                1. Pertapa
                  Pertapa 26 Agustus 2012 22:13
                  +3
                  Uga ing media demokratis lan liberal kita, istilah kasebut populer fasisme komunis (abang-coklat)
                  istilah sing diciptakaké déning pendukung oligarki kanggo nyebut komunis kanggo mbingungake rakyat. Fasisme klasik - wangun diktator pamaréntahan anak didik saka oligarki - pimpinan, nggunakake idea saka kaunggulan saka bangsa titular negara liwat liyane saka wong ing donya, sing bisa lan kudu diowahi dadi abdine wong sing dipilih. Komunisme tansah ngaku hak milik umum, kesetaraan bangsa lan gotong royong, lan dadi mungsuh utama fasisme. Demokrasi liberal Barat tansah nganggep bangsa-bangsa ing negara berkembang minangka inferior, sing bisa dipateni kanthi impunity, dirampok, dibuwang menyang kios budak bebas demokrasi liberal. Mulane, pratandha kayata implementasine kediktatoran oligarki, sikap marang wong-wong ing negara berkembang minangka inferior, iku gawan sabenere ing wangun oligarkis pamaréntahan ing Kulon, nanging ora ing komunis. Ana liyane distorsi lan distorsi lengkap makna saka tembung asli supaya luwih gampang kanggo ngapusi wong ing negara kontrol. Sanajan aku dudu panyengkuyung Komunis, amarga aku percaya manawa prasyarat ora objektif utawa subyektif (utamane psikologi manungsa modern) kanggo implementasine gagasan iki wis diwasa ing masyarakat modern. Dilarang mlumpat kanggo sosialisme lan komunisme tanpa nggawe ing negara berorientasi nasional
                  kapitalisme negara industri
                  beda karo mung ideologi fasis kolonialisme neoliberal saka TNC global adhedhasar sistem predator kapentingan utang.
          4. Pertapa
            Pertapa 26 Agustus 2012 20:58
            +3
            Kutipan saka Ataturk
            Aku weruh gendéra ing gambar profil sampeyan ing tangan Nazi.


            Ataturk, ing diagram iki ana sajarah gendéra Kakaisaran Rusia, sanajan gendéra 1914 ilang ing kana, nanging iki ora kritis. Apa sebabe digunakake akeh?panguwasa" и "nasionalis" sampeyan kudu takon wong-wong mau. Cukup aja bingung nasionalis Rusia karo Nazi lan skinheads asing kanggo negara Rusia lan gerakan nasional. Iki minangka ideologi tujuan lan tugas sing beda-beda. Umumé, topik iki mbutuhake artikel sing kapisah, nanging sing penting yaiku dheweke pengin kanthi sengaja nggandhengake Rusia. gerakan negara-patriotik karo fascism, anti-Semitism (lan ora karo anti-Zionism), Nazisme, chauvinism daya gedhe, etc. artificially depriving wong Rusia saka hak kanggo identitas nasional lan poto-netepake dhewe.
            1. Trance
              Trance 26 Agustus 2012 23:47
              +1
              Stanislav, matur nuwun kanthi sanget, informasi objektif apik
      2. Kyrgyz
        Kyrgyz 26 Agustus 2012 15:09
        0
        Kutipan saka Ataturk
        Iki minangka politik ing abad kaping 21.

        Dheweke minangka kabijakan abad 17-19, kegagalan mung ing abad kaping 20.
  2. DeamonFIre
    DeamonFIre 26 Agustus 2012 09:03
    +1
    Informatif..
  3. apro
    apro 26 Agustus 2012 09:09
    +2
    Iku menarik kanggo ndeleng peta saiki pengaruh Rusia lan USSR ing 1953. Dina iki, pengaruh negara ing ngendi dhuwit pindhah, lan rubles kita gumantung ing dollar SGA, supaya mikir bab ngendi kapentingan Rusia lan ngendi SGA. .
  4. Cebep0317
    Cebep0317 26 Agustus 2012 09:09
    +4
    Aku wonder kok dadi karo China sing ora klebu ing nomer superpowers? Piye wae angel dipercaya yen ora mengaruhi ekonomi sanajan ing tingkat regional.
    1. haron
      haron 26 Agustus 2012 12:46
      +2
      Ekonomi Cina dibangun kanthi ekspor sing murah (bagian singa). ing wektu sing padha, padha gumantung banget marang "pemberi", sing nyedhiyakake: A - teknologi lan peralatan kanggo produksi barang lan B - adol barang. Kanthi njupuk salah sawijining benang, "pemberi" bisa ngalangi akses China menyang pasar manca.
      Mangkono, China bisa nandur modal ing negara liya mung dhuwit utawa garis produksi sing diwenehake dening panyedhiya. Nanging, ana cukup populasi dhewe lan kudu diwenehi panganan. Dhuwit mung dhuwit lan ora ana sing bisa ngomong babagan kerjasama jangka panjang karo negara liya. Dheweke nandur modal sawetara triliun ing bentuk utangan pemerintah, contone .... Yunani. lan banjur dumadakan konser karo metu saka zona euro. Utawa dheweke pengin tuku pirang-pirang ton emas ... lan dumadakan mundhak kaping pindho luwih larang ...
      Mbokmenawa, wong Tionghoa ora seneng ndeleng pasuryan tartamtu ing antarane anggota dewan perusahaan "raja-raja ing bumi" - iki bisa dingerteni.
    2. s1n7t
      s1n7t 26 Agustus 2012 23:51
      0
      Ya, lan aku eling - malah ana informasi sing bubar manawa Amerika Serikat nyoba ngusir RRC saka Afrika, umpamane. Lan pranyata padha ora ana! ngguyu
  5. gunung
    gunung 26 Agustus 2012 09:16
    +4
    Informasi sing menarik.
    Jerman wis samesthine kanggo njupuk timbal.
    Aku ora bakal nglawan yen Jerman lan Rusia dibagi zona pengaruh ing Eurasia.
    Aku heran kenapa AS dianggep ora duwe pengaruh ing Eropa?
    Iku misale jek kula sing iki ora bener.
    1. Alexander Romanov
      Alexander Romanov 26 Agustus 2012 10:10
      +4
      Kutipan saka gunung geni
      Aku heran kenapa AS dianggep ora duwe pengaruh ing Eropa?

      Bab sing bener wis dingerteni, lan Jepang lan Korea Kidul ora kalebu ing dhaptar, peta ora lengkap lan ora nggambarake kabeh pengaruh.
    2. Karabin
      Karabin 26 Agustus 2012 13:14
      +1
      Kutipan saka gunung geni
      Aku ora bakal nglawan yen Jerman lan Rusia dibagi zona pengaruh ing Eurasia.

      Kaya sing wis dipérang, apa sing banjur dadi ngerti.
      1. alexng
        alexng 26 Agustus 2012 17:34
        +1
        Saka statement:
        "Minangka kula kabeh ..." Cross out.
        "Kepriye aku karo kowe kabeh..." Nyabrang.
        "Iya, kowe kabeh arep menyang ..." Cross out.
        "Tulung aku preinan maneh."


        Kabeh ing ndhuwur mung ditrapake kanggo trolls.

        Liburan maneh. Tur kali iki yaiku Kaukasus Lor - Pantai Kaukasia Segara Ireng - Kerch - Sevastopol. Lan bali menyang Rusia ing Belogorye.
  6. tan0472
    tan0472 26 Agustus 2012 09:27
    +7
    "Miturut metode Galitsky-Popov, ternyata mung 4 negara adidaya ing donya: AS, Prancis, Jerman lan Jepang."
    Rusia dhewe kaya bawana, nanging kacathet minangka kekuwatan regional.
    Dheweke lucu - Galician-Popov iki. Nyuwun
  7. 6o6 wis
    6o6 wis 26 Agustus 2012 10:01
    +2
    Lan meh kabeh wong dikuasai saka London ...
    1. Alex28
      Alex28 26 Agustus 2012 10:41
      +3
      Wall Street ngatur kabeh.
      1. Ataturk
        Ataturk 26 Agustus 2012 11:30
        +2
        Kutipan: Alex28
        Wall Street ngatur kabeh.


        Pancen bener!!! Ora ana liyane!
        1. Alex28
          Alex28 26 Agustus 2012 11:51
          +1
          Aku ora mikir adoh, nanging kita bakal weruh mengko.
      2. haron
        haron 26 Agustus 2012 12:51
        +2
        Inggih, dalan tembok didorong dening dalan liyane. Wall Street mung minangka papan catur kanthi potongan, kaya Pentagon, Langley utawa Fed. Dadi kanggo ngomong salah siji saka paprangan.
  8. Alex28
    Alex28 26 Agustus 2012 10:01
    +1
    Apa ing zona pengaruh ami. kelalen kalebu Eropah?
  9. SPBOBL
    SPBOBL 26 Agustus 2012 11:42
    +3
    Iku dhuwur wektu kanggo Rusia kanggo ngranggeh pengaruh, ora mung negara saka Warsawa Pakta, TAPI lan Ngartekno mindhah NATO, dipimpin déning Yankees, bali menyang popuasia .... nganti nggunakake Yao, digunakake sampeyan wis ora sengaja okueli . .. tsuki..
    1. Alex28
      Alex28 26 Agustus 2012 11:50
      +2
      Aku setuju banget karo sampeyan, nanging saiki ora bisa.
    2. Aron Zaavi
      Aron Zaavi 26 Agustus 2012 11:54
      +4
      Lan yen dheweke uga nanggapi nganggo senjata nuklir? opo
  10. Alex28
    Alex28 26 Agustus 2012 11:47
    0
    Minus sijine, supaya nerangake apa aku salah?
    1. s1n7t
      s1n7t 26 Agustus 2012 23:54
      0
      Ora, aku menehi plus). Kanggo ujar sampeyan bener - saiki ora mungkin. Aku malah bakal nambah - ing mangsa ngarep banget.
  11. SPBOBL
    SPBOBL 26 Agustus 2012 12:02
    0
    nanging sampeyan ora weruh impudence, ketekunan unpardonable, etc. karo kang sampeyan pencet methodically. Sampeyan kudu miwiti karo disintegration saka varshas. Perjanjian lan ekspansi NATO, lan kabeh konsisten ...
    1. Aron Zaavi
      Aron Zaavi 26 Agustus 2012 14:08
      +2
      Sampeyan mbutuhake sekutu kaya sing lagi turu lan weruh dheweke mandheg? Cedhak Stalingrad, ora ana gunane yen sekutu Reich wis kena pukulan kanggo ngubengi.
      1. Alex28
        Alex28 26 Agustus 2012 22:21
        0
        Aaron. Bener com. plus.Perjanjian dhewe disebut "Warsawa".Lha, apa jenis allies padha .... Dadi soko kanggo dilat.
        1. s1n7t
          s1n7t 27 Agustus 2012 00:22
          +2
          Saka kabeh ATS, mung ana siji sekutu nyata - DDR. Ing 90th, nalika mundur saka pasukan lagi ditindakake, dheweke tiba ing perusahaan "bonzes" lokal - saka SED, MGB, Kreizamt lan wiwitane. garnisun (ana tanker). Dheweke kandha - kita bakal urip tanpa sampeyan, nanging sampeyan ora bakal duwe sekutu maneh. Sawise mundur saka pasukan, aku teka ing Jüterbog, ketemu wong Jerman sing akrab, ora miskin. Kanggo "grossbeer" dheweke nyiksa aku - kenapa sampeyan nyerah? Kita pracaya sampeyan ... Lyrics, mesthi. Nanging ing beyo saka "dilat" - sampeyan salah, kanggo sijine iku mildly. Isih enom, mbok menawa?
          Sawetara lirik liyane. Yen prajurit-sedulur-ing-senjata teka menyang tavern ngendi kita nyebul bir, banjur wong tuwa bakal teka kanggo kita lan takon apa kita keberatan yen padha njupuk kaca saka bir kene? Iki ora "dilat", dadi adat karo wong-wong mau - sampeyan bisa ngombe bir, nanging ora karo perwira. Sawise kita "apik" meja padha munggah mug kanggo pakurmatan saka tentara Soviet. Kita, mesthi, nanggepi - omben-omben kanggo NNA. Aku kudu ujar manawa warga sipil asring melu roti panggang. mung. Saka ati. Menapa malih, ing Mitrop ing stasiun sepur Potsdam, warga sipil nate ngadeg nganggo kacamata). Nyuwun pangapunten kanggo akeh beeches.
  12. Alex28
    Alex28 26 Agustus 2012 12:05
    +1
    Nganti kita mlumpat saka ketergantungan dolar, kabeh bakal kaya ngono.Sanajan langkah pisanan wis ditindakake, Rusia lan China wis setuju kanggo mbayar dhuwit ing mata uang nasional.
    1. s1n7t
      s1n7t 27 Agustus 2012 00:25
      +1
      Iki nemtokake! Lan ana wong sing wis demokratisasi kanggo nindakake iki. Nanging - kene sampeyan ora kene, lan iku pleases)
  13. Ataturk
    Ataturk 26 Agustus 2012 12:09
    +2
    Aku sangsi banget yen karo pimpinan Kremlin saiki, pengaruh ing negara-negara pasca Soviet wis owah. Luwih, luwih akeh negara saka ruang pasca-Soviet bakal pisah saka persatuan karo Rusia.

    Kepiye hubungan resmi antarane Moskow lan Tbilisi bisa bali menyang trek sing ramah? Kajaba, mesthi, Moscow ora mulihake integritas teritorial menyang tapel wates sing sadurunge ambruk USSR.

    Iku padha karo Azerbaijan, tanpa Karabakh.

    Wong Armenia angel urip, jarene sapa sing mbayar pesen musik, nganti saiki ing babagan ekonomi, Armenia ora seneng yen ana ing pos terdepan cedhak Moskow, amarga pakan utama yaiku bangsane dhewe, mung saka kulon, sing kapentingan Western suwene iki outpost Pro-Rusia bakal punika pitakonan menarik.

    Sabanjure Uzbek, apa sing nyebabake dheweke ninggalake CSTO? Apa sing mengaruhi kasunyatan sing Kazakhstan lan Kyrgyzstan ditarik menyang serikat anyar?

    Apa sing mengaruhi kepala Tajikistan kanggo ngunggahake rega pangkalan militer, mula pindhah saka Moskow.

    Baltik wis ilang, menehi paspor Rusia menyang warga lokal ora dadi solusi, cepet utawa mengko dheweke bakal ngerti lan ngunggahake skandal, kayadene pedunung kutha Vyru lan wilayah Pskov sing wewatesan karo Rusia lan Estonia.

    Ukraina wis suwe ngarahake integrasi Kulon. Bapak, dudu iwak, dudu daging. Aku ora ngerti arahe.

    Lan saiki sing utama, yen Rusia ngidini Kulon ngalahake Suriah lan Iran, Rusia uga bakal kelangan kanca njaba.

    Dadi iki gambar.
    1. Alex28
      Alex28 26 Agustus 2012 12:50
      0
      Inggih, ora kabeh dadi ala banget. Saka kabeh sing kasebut ing ndhuwur, mung Kazakhstan minangka sekutu murni, liyane kanggo nenek, Nalika iku duwe bathi kanggo kekancan karo China, banjur kita bakal weruh.
      1. Ataturk
        Ataturk 26 Agustus 2012 13:20
        0
        Kutipan: Alex28
        Saka kabeh sing kasebut ing ndhuwur, mung Kazakhstan minangka sekutu murni

        Kazakhstan gabung karo Uni Turki.

        Kutipan: Alex28
        Nalika iku duwe bathi kanggo kekancan karo China, iku bakal katon ing kono.

        Lan ngrungokake pratelan tanahe saben dina? Apa iki kudu rampung utawa ora?

        Wis 2 pulau wis disuguhake, apa maneh?
        1. Alex28
          Alex28 26 Agustus 2012 14:14
          0
          1Kazakhszan ana ing CES, lan Uni Turkic meh ora naleni. 2Tapel wates antarane Rusia lan China wis rampung diwatesi.
    2. Pertapa
      Pertapa 27 Agustus 2012 00:09
      +2
      Kutipan saka Ataturk
      Luwih, luwih akeh negara saka ruang pasca-Soviet bakal pisah saka persatuan karo Rusia.


      hubungan loropaken ... ing donya saka purebred lan kaslametané ing sembarang cara iku mokal ing asas. Saiki kabijakan "pemerasan reged" wis dadi mode.
      Upaminipun Karimov nggawe statement Uzbekistan ora duwe masa depan, kajaba minangka bagean saka Rusia " banjur Kremlin bakal langsung menehi dhuwit kanggo apa Karimov ngandika bener. Lan Amerika Serikat ora bakal menehi maneh kanggo ngomong. Iki apa bener kedaden, mung ing wangun luwih veiled.Akeh negara saka mantan Uni cara mung kanggo urip liwat blackmail reged.
    3. s1n7t
      s1n7t 27 Agustus 2012 00:41
      +1
      SW. Ataturk, kadhangkala menarik kanggo maca sampeyan, nanging ing kene sampeyan nulis sampah sing ora ana ing dalan. Watesan Georgia nalika pisah saka Uni minangka masalah. Yagene wong kudu ngelu iki? Kajaba iku, iku dudu sapi suci - yen nesu, kaya ngono. Kita uga bakal kuwatir babagan Sudan!)))
      Miturut cara, sampeyan lan aku meh sebangsa - aku lair ing Republik Sosialis Soviet Otonomi Nakhichevan. Ora cukup Azerbaijan, nanging isih. "Sampeyan minangka bintang katresnanku, Azerbaijan" - Magomayev ngrungokake kanthi seneng)
  14. Stasi.
    Stasi. 26 Agustus 2012 12:28
    +1
    Artikel kasebut informatif lan menarik. Mung ana siji kesimpulan - Rusia kudu nindakake ekspansi supaya bisa ngolehake posisi Soviet sing ilang lan nglindhungi kepentingane ing papan pasca-Soviet lan ing jagad iki. Luwih akeh negara berkembang ing donya, luwih akeh kemungkinan kanggo pembangunan. Artikel kasebut ora nganggep krisis Eurozone, saengga kabeh gambar bisa diganti kanthi dramatis. Anane Uni Eropa sing dadi pitakonan. Lan ing wektu sing padha, kamungkinan kanggo njaga pengaruh bisa dipertanyakan.
    1. Ataturk
      Ataturk 26 Agustus 2012 12:38
      +2
      Kutipan: Stasi.
      Luwih akeh negara berkembang ing donya, luwih akeh kemungkinan kanggo pembangunan. Artikel kasebut ora nganggep krisis Eurozone, saengga kabeh gambar bisa diganti kanthi dramatis.


      Pracayaa, krisis ing Eropa ora kuwat kaya sing sampeyan pikirake, nanging kasunyatan manawa Rusia gabung karo WTO bakal nyebabake ekonomine.



      Kajaba iku, Rusia lungguh ing jarum lenga, sing uga ora apik.




      Kutipan: Stasi.
      Anane Uni Eropa sing dadi pitakonan. Lan ing wektu sing padha, kamungkinan kanggo njaga pengaruh bisa dipertanyakan.

      Mangga kandhani sebab ambruk Zona Euro.

      Ora nglanggar sampeyan, Aku wis kanggo Eropah luwih saka sapisan, Aku ngerti saben bolongan. Kajaba saka Eropah kidul, padha duwe sistem kuwat banget. Pamrentah nyambut gawe ing kono kanggo kepentingane rakyat. Standar urip lan tingkat sosial beda.

      Amarga kabeh cadangan lan sumber daya Rusia, warga Rusia kudu manggon ing coklat lan mentega.

      Kabeh sing kedadeyan ing jagad iki, kabeh sing kedadeyan ing Rusia, aku bisa ujar manawa kepala KREMLIN adoh banget kanggo wong Rusia. Ing kasunyatan, hubungane karo meh kabeh wong rusak. Padha njarah-rayah negara lan akeh kesenengan liyane.

      Muga-muga aku salah.
      1. Karabin
        Karabin 26 Agustus 2012 14:09
        +2
        Kutipan saka Ataturk
        Amarga kabeh cadangan lan sumber daya Rusia, warga Rusia kudu manggon ing coklat lan mentega.

        Masalah mung yaiku nalika milih pemimpin kanggo awake dhewe, sing, ing teori, kudu dadi abdine rakyat, kita, miturut tradisi, njagong ing gulu master, boyars lan tsar. Tsar, bangsawan lan bar nganggep iki minangka peparinge Gusti lan ora pengin dadi abdine wong, nanging mung dadi master, mula dheweke tumindak minangka master ing sektor sing dipasrahake. Dene panemune wong-wong, sing duwe ora kasengsem, wah, bisa uga sethithik, sadurunge pemilihan. Sing sarwa beda-beda, kita katon apes. Dheweke bakal ngedol estate lan mbuwang menyang pemilik liyane minangka tamu sing mbayar. Nanging, saben bangsa pantes kanggo urip sing padha manggon.
      2. Alex28
        Alex28 26 Agustus 2012 14:44
        0
        Babagan zona euro, kabeh serius banget ing kene. Ing tingkat paling serius, metune Yunani saka zona euro lagi dibahas. Kajaba iku, diakoni anggota anyar (Polandia, Republik Ceko, negara Baltik.)
      3. julukan 1 lan 2
        julukan 1 lan 2 26 Agustus 2012 16:19
        +6
        Kutipan saka Ataturk
        Amarga kabeh cadangan lan sumber daya Rusia, warga Rusia kudu manggon ing coklat lan mentega.

        Kenapa dumadakan = kudu? Produksi sarana produksi kasebar ing USSR - kanggo ngatur perusahaan anyar kanggo komponen sing ilang UTAWA kanggo ngatur produksi anyar ing tahap kemajuan teknologi sing paling dhuwur? Iku misale jek kula sing iki mengaruhi trampling sing kita mirsani ing negara. Iki kudu dimangerteni lan diramalake supaya ora nglilani industri mudhun ing dalan sing salah. Butuh jenius teknis kanggo nindakake iki. Padha ora muter, sayangé, lan ing bathuk ora ditulis, sing IKI perlu kita,
        20 taun - reeling! Kabeh wis lawas lan ketinggalan jaman. Krutani PU - ing 5-10 taun ing buntut kemajuan.
        Dadi ana pangarep-arep yen ITU kabeneran.
        Lan kaping 2: pisanan, perlu kanggo nyegerake kompleks industri militer - lan iki minangka tugas sing angel banget. Lan miturut klasik: Komplek militèr-industri - nguripake kabeh industri ing negara.
        Lan negara ora bakal manggon ing coklat banget rauh! Kenging punapa? Ya, amarga pertahanan wilayah sing akeh banget bakal mangan coklat sing padha nganti suwe! Lan mung nalika RUSIA bakal diblokir kanthi urutan gedhene babagan PDB AS lan China, mung banjur coklat INI bakal menyang masarakat.
        Dadi ora perlu TALES! Ayo nggulung lambe. Kita dudu sing pertama nyekel lan nyusul.
        Nanging pergolakan politik kudu diuripake maneh, rakyat kudu ngerti kabeh sing ana, lan ora ngrungokake swarane mungsuh.
      4. Stasi.
        Stasi. 26 Agustus 2012 18:26
        +3
        Dear Ataturk! Mesthi, sampeyan bener babagan kasunyatan manawa pamrentah Rusia saiki adoh saka ideal, lan sampeyan uga bener babagan WTO - ora bakal nggawa keuntungan kanggo Rusia. Ora pelanggaran kanggo sampeyan ngandika, nanging misale jek sing luwih seneng nguripake mripat wuta kanggo masalah ana ing Eurozone. Sampeyan takon babagan alasan ambruk Uni Eropa, mangga. Alesan pisanan yaiku ekonomi. Nalika negara-negara Eropah Kulon wiwit nampa negara-negara tilas blok sosialis, Pakta Warsawa, dadi pangkat, ora ana sing nganggep manawa ing Kulon lan ing Timur ana sistem ekonomi sing beda-beda lan wong sing kerjane beda. Pramila, pranyata negara-negara sugih dadi donor kanggo negara-negara miskin, utamane negara-negara Eropa Timur, sing lungguh ing gulu Jerman lan Prancis. Jerman ora bisa seneng karo kahanan iki, Jerman ora pengin dadi sapi awis. Lan masalah Yunani mung pratandha pisanan. Alasan kapindho yaiku demografi. Wong Éropah jaman saiki duwé anak luwih sithik, cacahé wong tuwa saya akèh lan prosentase wong enom saya suda. Eropah mboko sithik dijupuk dening wong saka Asia, Afrika, Timur Tengah lan Amerika Latin. Paling ora ana telung anak ing kulawargane, lan wong Eropa luwih seneng ngetutake prinsip penghasilan ganda lan ora ana anak. Bubar, buku dening publicist Jerman Thilo Sarazzin "Jerman. Likuidasi "diterbitake ing ngendi Sarazzin langsung ngandhani yen populasi Jerman saya suda kanthi cepet lan negara kasebut tambah akeh ditaklukake dening wong Turki. Lan ing 10 taun, bakal ana telung non-Eropa kanggo saben Eropah. Ora mungkin ing kahanan iki wong bisa mikir yen Eropa bakal slamet. Yen Eropa kepengin nglestarekake identitas lan kamardikane, kudu ngilangi kawicaksanan toleransi lan multikulturalisme, kudu nundhung kabeh wong non-Eropa. Aku ragu banget yen politisi Eropa bakal duwe keberanian kanggo njupuk langkah-langkah radikal kasebut. Dadi tebak aku bener apa ora.
  15. tref11
    tref11 26 Agustus 2012 13:50
    +2
    Kanggo pengaruhe, sampeyan kudu duwe pengaruh. Iki kudu jelas kanggo kabeh wong. Tanpa gangguan ing media, kita bakal kalah perang ing Georgia. Sampeyan kudu nandur modal dhuwit, lan ora cilik, nanging iki wilayah. , sayangé, kamenangan saiki kanggo wong sing pinter ngomong.
  16. Alex28
    Alex28 26 Agustus 2012 14:32
    +1
    Ataturk nyerat "Ora ana pelanggaran kanggo sampeyan, aku wis ana ing Eropah luwih saka sepisan, aku ngerti saben bolongan. Loro saka Eropah kidul, padha duwe sistem kuwat banget. Pamrentah makarya ana kanggo entuk manfaat saka wong." ----- Luh luh. Kabeh pamrentah nyambut gawe kanggo ngladeni kantong dhuwit cilik (aku manggon ing Jerman). Ing perusahaan sing aku kerja, 40% wong kerja saka Leifirma, yaiku nampa 7.50 € saben jam (Aku entuk 14 €) prabédan iku katon. Coba panganan kulawarga.
  17. Warik
    Warik 26 Agustus 2012 15:45
    +4
    Apa Iran ana ing zona pengaruh Jerman? Yagene dheweke ora ngadeg kanggo dheweke, nanging Rusia nindakake! Inkonsistensi...
  18. Alexei
    Alexei 26 Agustus 2012 17:02
    +2
    Gegayutan karo Amerika Serikat ... Mesthine, kanthi utang kaya sing diduweni ... Donya kabeh kudu mluku kanggo mbayar. Iki wilayah sing jembar banget. nglirik
  19. cornel
    cornel 26 Agustus 2012 18:18
    +3
    Aku maca, artikel iku omong kosong utawa info lawas. Utamane rampung babagan ora mlebu ing dhaptar China) China nandur modal nomer sing ora nyata ing ekonomi ing saindenging jagad, lan uga dagang karo akeh negara ing saindenging jagad. Yen kita pirembagan bab aspek ekonomi saka pengaruh "donya, kakuwasan regional", banjur padha bakal count dening dhuwit, sing invests carane akeh ngendi lan perdagangan turnover ..... Yen ora, Prancis minangka daya donya! Zona pengaruh - negara-negara Afrika Kulon, bekas koloni (lan dudu sing paling maju lan padhet pedunungé)
  20. Arsen
    Arsen 26 Agustus 2012 21:29
    +1
    Inggih, Uzbekistan wis klebu ing zona amers, piye wae kita klik liwat iku, sayangé. Sampeyan ora bisa menehi sampeyan.
  21. suharev-52
    suharev-52 26 Agustus 2012 21:59
    +4
    Artikel iki ora nggambarake kahanan nyata ing prakara iki. Aku ora ngerti: salah siji penulis ora duwe informasi lengkap, utawa nyoba kanggo lay dhasar kanggo teori kang dibangun? Artikel - minus. Ikhlas.
  22. Kolyan 2
    Kolyan 2 27 Agustus 2012 00:14
    0
    Baltik ilang, menehi paspor Rusia menyang warga lokal ora dadi solusi, cepet utawa mengko dheweke bakal sadar lan ngunggahake skandal, kayadene pedunung kutha Vyru lan wilayah Pskov sing wewatesan karo Rusia lan Estonia.

    Aku ora ngerti babagan vyra, nanging ing wilayah Pskov wiwit 91. lan ora ana skandal utawa malah nix Aku ora bakal minus, wong. kita ora bisa tansah ing ngerti ing jaringan, sampeyan ora bisa tansah pracaya.