Review militèr

Fitur saka karya PMCs

13
Fitur saka karya PMCs


Deskripsi posisi PMC:
PMC ngadopsi sistem peringkat militer lan kualifikasi sing padha disebut SKU. Dewan perusahaan netepake pangkat khusus karyawan miturut pangkat gaya militer, umume ditampa ing analogi negara-negara ing bawana Amérika Lor, umume analogi Amerika Serikat (wilayah registrasi perusahaan). , amarga wangun "Kepatuhan" trep ing karya misi sipil. Ing Angkatan Darat AS, wangun pamaréntahan sing padha wis diadopsi - pangkat (ranger internal) - posisi. Sing. Saben posisi duwe judhul khusus sing cocog. Nanging uga pangkat utawa SKU (kode manajemen khusus) nggambarake tingkat analog latihan karyawan, jumlah taun ing kegiatan profesional sing terus-terusan, pengalaman kerja militer utawa sipil sadurunge gabung karo PMC.

Contone, kanggo njupuk posisi Team-lieder (kapten), sampeyan kudu ngawula ing paling limang taun ing unit serangan ing pangkat saka pejabat padha utawa pasukan khusus liyane, wis melu ing musuhan, utawa makarya ing polisi kanggo wolung taun, ing analogi, 10 taun ing struktur keamanan khusus. Uga, pelamar kerja kudu ngalami latihan ulang khusus ing SEC (The Special Educational Center) utawa duwe gelar sing padha. critane latihan ing pusat donya profil iki, ngendi padha nyedhiyani kawruh praktis khusus kanggo spesialis keamanan kanggo zona pertempuran.

I&C karyawan PMC:

Buruh enom:
1. Sersan Mayor - posisi lan M & A saka pegawe nalika mlebu kontrak.
2. Sersan Mayor - jabatan lan SKU saka komandan kelompok nganti 3-5 wong.
3. Spesialis 1.2.3.4 - pangkat kanggo spesialis kanthi indikasi kelas, padha karo Angkatan Darat AS, dipasang ing SKU pisanan. Punika mangertos sing iki dudu posisi printah, nanging tingkat kelas.

Karyawan senior (petugas):
1. Letnan Kolonel - Wakil. Manajer proyek.
2. Kolonel - Kepala proyek ekspedisi.

Pimpinan:
1. Brigadir Jenderal 1 - Kepala ekspedisi, sing duwe luwih saka telung kantor ing subordinasi lan dheweke rampung ngatur proyek kasebut. Wakil CEO saka perusahaan.
2. Letnan Jenderal 3 - Direktur perusahaan sing mlebu. timbalan Direktur Umum.
3. Umum 4 (Umum) - Direktur Umum perusahaan.

Buku saka kutipan sing kasedhiya ditulis dening salah siji saka geese alam bébas pisanan - asli saka USSR

Saka buku dening I. Koval "An Unorthodox Soldier" tampilan Rusia

Taktik, cara lan senjata para pemberontak ing Irak

Kanggo ngerti inti saka PMCs, apa karyawan saka struktur iki ngadhepi ing kinerja tugas resmi, iku perlu, minangka padha, kanggo njaluk menyang "bengkel" sing, utawa ing tembung liyane, menyang wilayah karya. Conto sing apik banget yaiku kahanan ing Irak ing tengah dekade pisanan abad kaping 1. Pandhuan iki bakal mbantu. Iki nyedhiyakake informasi babagan strategi, taktik, cara kanggo nindakake perjuangan bersenjata para pemberontak ing Irak nglawan pasukan Koalisi, lan, kanthi mangkono, nglawan PMC Barat, minangka komponen sistemik saka proses iki.

Kajaba iku, kita menehi sawetara informasi babagan sistem tartamtu. gaman. Ing sawetara kasus, senjata tartamtu sing dicakup ing pandhuan iki asring ora digunakake dening pemberontak; Nanging, senjata kuwi isih ana ing Irak lan, mulane, nggunakake sengaja sistem iki tetep bisa.

Supaya bisa narik kawigaten babagan populasi sing luwih akeh, manual iki diterbitake ing tingkat UNCLOSITE. Uga, tingkat rinci (digambarake ing kene) tetep relatif profesional lan jembar, sanajan informasi sing luwih spesifik bisa uga kasedhiya.

O. Valetsky, I. Bogoslavets njupuk bagéyan ing analisis

Perang Asymmetrical

Kertu trump utama markas tugas taktis ing Amerika Serikat lan MTR ing Kawa wiwitan perang ing 2002-03 lan pancasan strategis sakteruse ana sing utama "musuh" bagean saka negara, kang partisan. -gerakan sabotase lan detasemen mungsuh bisa kawangun, iku ara-ara samun lan ing, nggunakake kaunggulan technical lan supremasi udhara, iku bakal gampang kanggo break kabeh usaha dening oposisi kanggo nguripake perang menyang tumindak gerilya long-term sukses.

Nanging kabeh ramalan kasebut ora kelakon, kanthi gampang. Teroris (kaya sing saiki diarani saben wong sing ora setuju karo acara resmi Washington ing donya) utawa kelompok pemberontak (kaya wong liya, sing tegese luwih cedhak) ing Irak nglakokake perang gerilya nglawan pasukan Koalisi lan pamaréntahan resmi Irak nganti saiki. Kang, ing mratelakake panemume, ora nggambarake nasional, klan lokal, kapentingan agama saka asosiasi struktural sajarah-nasional. Kepiye kedadeyan yen terrain, sing dikarepake dening komando SOF AS, ora menehi kauntungan kanggo pasukan pendhudhuk? Serangan, penyergapan, pamboman, sniping, sabotase, lan taktik siluman umum minangka cara militer utama sing efektif banget kanggo ngatasi pasukan Koalisi. Lan ternyata gunung lan pass ora dibutuhake kanggo sukses, ing ngendi gerakan pasukan lan pasukan dhukungan angel. Ing Irak, para pemberontak mbantah kabeh doktrin pasukan khusus AS, sing, mesthi, adhedhasar pengalaman umum nglancarake perang modern ing wilayah manca, kalebu USSR. Wilayah sing mbukak kanthi jelas ditampilake minangka obyek sing gampang ing aspek teritorial, kanggo ngontrol pambentukan tumindak agresif marang pasukan pendhudhukan. Nanging ternyata iki kasunyatan erroneous lan kaunggulan technical karo nominasi ing sawetara jenis lingkungan papan donya ora hukum kanggo sukses.

Pemberontak ing Irak dipeksa nggunakake taktik paling anyar nggunakake kondisi maksimal kanggo ngrumitake anané pasukan Koalisi lan struktur pendukung ing lemah. Sing isih digunakake nganti saiki. Dheweke nggunakake pembunuhan, penculikan, operasi informasi kanggo medeni lan ngontrol populasi ing wilayahe lan ing kontrol "zona dual".

Ing tembung siji, kombinasi kabeh keputusan gerilya taktik iki bisa diarani - perang asimetris. Peperangan asimetris utawa perang gerilya ing Irak ngindhari kontak karo mungsuh dening CC sing diwenehake lan ing wektu sing padha ngirim serangan menyang panggonan-panggonan sing ringkih ing struktur pembentukan lan basis saka Pasukan Koalisi (sabanjuré CC).

(Secara harfiah, "Asimetris" tegese ora cocog. Tegese tembung kasebut dhewe ngemot makna tumindak saka pihak sing nentang. Ora cocog karo tumindak lan taktik sing ditawakake mungsuh kanthi macem-macem alasan ing medan perang. Asimetri dibayangke ing kabeh, nganti milih "medan perang" iki. Minangka aturan, sisih asimetris nduweni hak iki. Pangertèn umum sing penting yaiku kanggo ngindhari kahanan ing ngendi mungsuh bisa diwenehi kesempatan kanggo nggunakake kekuwatane ing kontak militer. nanging ing wektu sing padha, kanthi kabeh cara, nambah momen lan ngeksploitasi kelemahane Miturut definisi iki, perang paling modern asimetris.)

Taktik asimetris sing digunakake dening para pemberontak sajrone periode kasebut ing Irak, nganti saiki, bisa dipérang dadi kategori ing ngisor iki:

Panggunaan serangan, sing bisa kasebut "Dead End" IEDs" (Iki minangka aksi ambush nggunakake Piranti Explosive Improvised, nalika, sawise detonasi, pasukan unggul disematake dening geni ora langsung)

Serangan Taktis Kasebar saka Agresi Target (RTCA) - iki kalebu serangan, penyergapan, "nyiptakake perang cilik" ing wilayah tugas target lan, kanthi mangkono, penarikan kabeh klompok taktik sing beroperasi miturut rencana sing wis direncanakake. Utawa tataran pungkasan saka "mundur" rampung dipun tilar saka awal banget, kang menehi wangun iki perjuangan bersenjata status khusus lan daya kanggo pengaruhe mungsuh. Iki dijupuk saka obyek, fettering kanggo wektu bisa, nyebabake karusakan nyata kanggo polisi, pasukan, administrasi sipil, karo tumindak musuhan aktif saka tembok obyek iki (bagean saka kutha), nggunakake senjata abot digawa. ing advance menyang wilayah agresi, ngiring dening pertambangan lan undermining kabeh obyek bebarengan karo dhewe.;

 Siluman lan ilang cepet saka zona serangan, ndhelikake kelompok serangan, lan nggunakake kamuflase. Kamuflase nuduhake kemampuan kanggo ilang ing antarane populasi sipil;

Disregard kanggo Hukum Konflik Bersenjata ditetepake dening Konvensi Eropah ngiring dening tentara Western - ie. ora tundhuk karo struktur Eropa manajemen database. Contone, nggunakake tameng manungsa, pengebom bunuh diri, bocah-bocah lan institusi sipil liyane kanggo serangan rudal, lsp...

 Operasi informasi. Operasi iki ora karo sistem media, kaya sing katon. Iki minangka bentuk perjuangan informasi kanthi nggunakake teknologi disinformasi. Tujuane kanggo mbingungake mungsuh babagan kekuwatan, lokasi, tujuane, lsp.

Kaya sing wis kacathet, para pemberontak ing Irak umume ngupaya supaya ora ana konsep nglakokake perjuangan bersenjata "kekuatan nglawan kekuwatan", ing pangerten tentara biasa babagan kewajiban konvensional. Lan luwih seneng nggunakake taktik "ilang" saka panggonan kontak, sing ditindakake dening kahanan pasukan CC. Kanggo iki, serangan lan penyergapan, operasi bunuh diri, lan taktik liyane sing padha apik. Sing utama ing tumindak kasebut yaiku nggawa kebingungan menyang sistem perang. Nalika pasukan Koalisi klumpukne nyiyapake cordons lan nindakake sweeps, utawa Samsaya Awon, miwiti kampanye Retribusi utama, paling saka pemberontak ninggalake utawa "kamuflase" ing wilayah ing populasi lokal. Tingkat lemah saka jaringan agen kanggo pasukan khusus KS lan intelijen khusus CIA diterangake kanthi ora mungkin ana rahasia saka agen kanggo wektu sing suwe ing wilayah kasebut lan retribusi kejam saka Mujahidin. Padha numpes sederek agen kanggo generasi kapitu, lan iki mbok menawa motivator utama kanggo nolak kanggo kerjo bareng karo penjajah. Dhuwit ora ngrampungake apa-apa. Dhuwit, minangka aturan, dijupuk, nanging asil banget.

Umumé, tumindak para pemberontak ditargetake utamane ing panangkepan lan kontrol wilayah regional, nalika Koalisi, kesel amarga permusuhan, nyimpulake babak ing zona perjanjian utawa "mbebasake" wilayah kasebut, nransfer kontrol menyang pemerintah. pasukan. Iki minangka titik paling rawan saka sistem manajemen database ing wilayah manca, ing ngendi non-combatants dadi mungsuh kanthi kacepetan kilat, luwih-luwih, sing koordinasi lan ngerti. Pangecualian utama kanggo aturan iki yaiku Operasi Fallujah ing April lan November 2004, nalika markas fraksi ngrancang operasi kanggo ngontrol provinsi Anbar. Lan kanggo wektu tartamtu kasil. Nanging relatif cendhak lan kanthi bantuan mobilisasi pasukan sing akeh banget, sing dhewe minangka tugas sing angel banget lan entuk dhuwit. Nanging sanalika para pemberontak debugged sistem kanggo nyediakke senjata lan amunisi kanggo provinsi, kumpulan bom lampus dilatih teka saka Suriah - kabeh bali menyang normal. Babak anyar iki malah luwih nggegirisi lan luwih kejem. Partai Islam Irak minangka penghubung utama antarane kabeh kelompok Sunni lan kabeh wong Irak sing setya marang Ba'ath. Lan saiki luwih cenderung nasionalis tinimbang agama. Sing nggumunake, unit tempur partai ora nggunakake taktik shahid nganti desa, lan tumindake mung diarahake marang kontraktor militer AS lan non-Irak. Sarana perjuangan, kayata penculikan lan nggunakake martir, digunakake dening brigade Omar lan sawetara kelompok radikal Bin-Malik lan Al-Ansar, sing banjur mlebu Detasemen Mujahidin Irak ing surah pisanan ing taun 2006. Taktik bunuh diri minangka taktik utama. Banjur, sadurunge acara diterangake, padha tumindak independen, perang utamané karo Syiah. Omar, ing sisih liya, perang karo unit Badar, militan Syiah sing setya marang pamaréntah Irak. Tentara Ansar-al Sunnah (Partisans of the Law) tumindak sacara teritorial ing Kurdistan lan minangka arah paling radikal ing Islam - doktriné cedhak banget karo Al Qaeda, nanging nglawan organisasi iki.

Periode kunci taktik anyar nglawan "tentara salib", minangka para pemberontak disebut pasukan KS, yaiku periode 08.2004-06. Iki minangka periode refleksi babagan pengalaman sadurunge perjuangan lan kesadaran babagan owah-owahan sing bakal teka. Ing wektu iku, pemberontak nyiapake serangan massive, lan ora mung ing Anbar, loro fisik lan psikologis, nuduhake koherensi lan complicity antarane pimpinan kelompok. Iki utamané cingak CIA, lan dipeksa kanggo extort biaya anyar kanggo perang khusus saka Pemerintah AS. Nalika iku PMC wiwit aktif digunakake kanggo perang, wis sadar lan ngrancang, lan ora kaya ing 2003-04, nalika pengawal keamanan pribadi mung rampung ing zona perang unplanned.

Ing Anbar, para pemberontak nyerang konvoi pengawal keamanan pribadi Amerika, mateni kabeh, lan kanthi mangkono, nyebabake gugup ing Pentagon dhewe. Ing wektu sing padha, bom lampus ditindakake ing pirang-pirang pemukiman ing propinsi sing beda-beda, sing nyebabake nyawa akeh warga sipil. Sawetara razia sing diatur kanthi apik ditindakake ing sawetara pos polisi lan stasiun ing Anbar lan Dial. Destabilisasi kahanan ing sektor kasebut tekan puncak ing dina kapindho. Ing sawetara panggonan, anggota administrasi lan pemerintah lokal tiwas. Pentagon dipeksa menehi sanksi marang Markas Mahkamah Konstitusi kanggo njupuk langkah-langkah kanggo ngembangake operasi militer ing provinsi Anbar kanggo ngrusak lengkap lemah.

Taktik Dead End

Jeneng sing padha lair saka spesifik tumindak detasemen pemberontak. A buntu yaiku nalika tumindak mungsuh sing luwih lengkap lan kuwat dibatasi dening faktor tartamtu, kalebu terrain, blok kutha, kuburan, lan bangunan liyane. Lan faktor iki digunakake kanggo wong-wong mau. Tegese, operasi militer dadi buntu.

Umume, pemberontak Mujahidin nyoba ngindhari keterlibatan geni langsung karo Kendaraan Infantri Bradley sing nganggo lapis baja AS, Kendaraan Korps Marinir (IFV) lan tank Abrams, sing nyedhiyakake kauntungan utama ing pertempuran langsung, luwih seneng nindakake operasi stalemate nggunakake senjata, sing diarani "geni ora langsung". hukum taktik dileksanakake ing musuh kanggo mungsuh. Sing. kanggo nyerang nalika iku rampung ora dikarepke kanggo militèr lan keamanan struktur Koalisi, ing panggonan rampung ora cocog kanggo counterattack a, ing pasukan sing ora saged cepet mbentuk operasi nanggepi. Ing wektu sing padha, perlu kanggo nyebabake karusakan maksimal marang tenagane mungsuh lan nggunakake mesin propaganda kanthi maksimal kanggo ngindoktrinasi populasi marang para penjajah lan ngrusak kahanan sipil umum. Iki bakal ngidini NC nggawe kesalahan, lan pasukan Mujahidin nindakake operasi militer jangka panjang lan ngontrol wilayah kasebut. Minangka aturan, ing wektu iki, pejabat kutha sing kerja sama karo pamrentah anyar bakal dirusak. Lan iki minangka tujuan utama tumindak kasebut. Pamungkas. Mengko, pasukan Koalisi lan pasukan pamaréntah, nalika nguwasani wilayah maneh, ngadhepi karo kasunyatan sing ora ana sing sijine gubernur. Lan saham maneh tetep karo pemberontak. Mung rakyate sarujuk tanpa mangu-mangu, nuduhake idin sauntara, lan mungsuh ora duwe pilihan. Apa sing kedadeyan sabanjure wis jelas. Ing kene Pentagon nemokake dalan metu kanggo narik PMC supaya adhedhasar ing kutha-kutha kasebut, sawise pasukan kasebut nindakake operasi mardika lan para gubernur ngadeg maneh. Kabeh pangayoman administrasi kutha-kutha Arab wiwit ditransfer menyang kontraktor Pentagon, PMC Kulon (Amerika lan Inggris).

Piranti Explosive Improvised (IED)

IED minangka senjata utama para pemberontak. Ditingkatake saka prasaja nganti kompleks: saka tambang siji sing dilengkapi, diunekake dening tim kawat, nganti pirang-pirang amunisi ing rute sing dawa, diunekake dening kontrol radio (REMOTE CONTROL). IED paling canggih dilengkapi sensor intruder (EFP), bersenjata REMOTE CONTROL lan dilengkapi sensor gerak inframerah pasif.

Serangan bom bunuh diri cukup umum. Iki minangka kendaraan sing diiseni VBIED, lan rompi bunuh diri sing dianggo "martir". IEDs ("shaheed") minangka senjata paling efektif ing arsenal pemberontak babagan jumlah korban ing insiden. Serangan VBIED kaping pirang-pirang uga digunakake kanggo target stasioner kayata pamblokiran dalan lan pos pemeriksaan, uga marang target seluler kayata konvoi pasokan, sing ing taun 2005 100% ditransfer menyang PMC.

Puncak perang bunuh diri teka ing taun 2005. Nalika ing sawetara sasi nomer massive saka explosions padha digawa metu ing Dial, Anbar, Baghdad, Karbala lan El Najaf. Loro-lorone instalasi militer, rute strategis, uga obyek sipil lan agama padha bebarengan. Cacahe korbane kacilakan. Salah sawijining serangan teroris kasebut nyebabake nyawa 50-250 wong. Lan kadhangkala jumlah korban tekan 1000 wong, kanthi keracunan karo hrorinil.

geni ora langsung

mortir. Mortir bisa digunakake ing cara sing disebut "mburu-lan-cepet-penarikan".

Taktik sing padha wis digunakake ing Afghanistan lan digunakake dening militan Hizbullah lan Hamas ing Palestina. Pejuang Irak masang macem-macem sistem peluncur roket utawa mortir ing mburi truk utawa ing truk pickup, kadhangkala kanthi sengaja nggawe bolongan ing atap mobil sedan sing prasaja supaya bisa ngeculake senjata lan ora katon dening patroli.

Padha murub sawetara volleys simultaneous lan pindhah menyang posisi anyar sadurunge kesawang dening spotters seni mungsuh. Pemberontak uga bisa ninggalake sistem kasebut sawise digunakake kanggo nggampangake nylametake - yen wis cukup suwe, ujare, ing konvoi, pengiring utawa pangkalan sing disebar. Peralatan sing ditinggalake kadhangkala kepepet karo bom mbledhos dhuwur utawa ninggalake "panggonan" kanggo sistem geni ora langsung liyane kanggo nelpon lan banjur numpes Unit Koalisi unsuspecting sing ngrebut peralatan, sawise lokasi obyek wis signaled.

Informasi kasebut gampang ditularake liwat wong-wong dhewe ing polisi lokal. Laku iki nggawa asil sing apik. Iki minangka cara pasukan tugas seluler pasukan khusus MP AS ing provinsi Anbar dirusak ing taun 2005, sing ditugasake ngilangi geng pemberontak ing wilayah Syiah, sing ana persetujuan babagan perlindungan. Mangkono, destabilisasi maksimum kahanan kasebut uga diraih. Pimpinan PMC, sing duwe kontrak Koalisi kanggo demining lan mbuwang amunisi lan tambang, wedi karo kegiatan, licik (sawetara kelompok PMCs ditimbali menyang panggonan sing diduga amunisi ditemokake lan diunekake dening sinyal radio. ) lan kakuwatane para militan, wiwit ora gelem netepi kuwajibane sadurunge.

Perang sing efektif banget saka para pemberontak nglawan PMC yaiku taktik pelecehan. Dummies sing asring digunakake ing taktik iki nduweni peran utama. Roket improvisasi wis digunakake ing taktik "set-lan-lali" (yaiku, peluncur sing ngarahake obyek, disambungake menyang piranti timer lan sumber daya, lan bersenjata kanggo "menembak").

Rudal mbutuhake luwih akeh perencanaan lan wektu pangiriman lan instalasi luwih suwe tinimbang taktik siluman. Instalasi palsu sing dilalekake lan "bocor" dadi jebakan kanggo tim pasukan khusus lan kanggo kelompok PMC sing gelut karo unit "geni ora langsung" ing zona keamanan sing dirundingake. Kadhangkala instalasi kasebut ngalangi dalan nganti pirang-pirang dina, amarga ora ana tim khusus pasukan khusus teknik ing papan kasebut, lan pasukan keamanan Irak mung bisa mblokir wilayah sing mbebayani. Klompok pengiring Rusia kudu ngalami kahanan sing padha.

Serangan kasebar

Pemberontak lan teroris Irak nggunakake taktik gerilya klasik sing umure pirang-pirang abad. Padha perang tanpa ngarep; padha buyar lan pindhah ing kelompok cilik kanggo tetep ora dideteksi; padha ngindhari konfrontasi langsung karo konsentrasi pasukan mungsuh sing unggul; dheweke nyerang jalur komunikasi lan pasokan pasokan menyang cabang sing terisolasi - diiringi kabeh iki kanthi serangan lan penyergapan gedhe ing macem-macem wilayah. Kadhangkala, ngalahake unit COP nganti pirang-pirang wulan saka wilayah kasebut. Wiwit pambentukan panentu CS ing provinsi-provinsi ditindakake miturut skema tartamtu (iki minangka syarat) nggunakake sumber daya saka macem-macem departemen, kalebu sipil, Mujahidin kanthi lengkap ngumpulake informasi babagan unit struktural kasebut lan nyerang, awujud razia ing pangkalan, awujud pamblokiran dalan, kidnapping, lsp.

Serangan kasebar (uga dikenal minangka operasi distributed utawa operasi kasebar non-linear, diterangake ing teknik "Perang Gerilya utawa Countering SO Forces") minangka pendekatan non-linear kanggo pertahanan wilayah tartamtu. Klompok cilik ing mode semi-otonom kanthi lokasi, sing diarani ruang perang Amerika (istilah saka metodologi perang), tetep sing paling penting angel dipahami lan didhelikake saka Angkatan Udara Koalisi lan artileri. Apa sing ndadekake pasukan para pemberontak lan Koalisi meh padha yaiku meksa wong-wong mau, kanthi prasaja, perang kontak. Lan mung kauntungan ing iku COP ing wangun tank lan armored personel operator. Nanging nglawan wong-wong mau, Mujahidin uga nggawe taktik counteraction dhewe. Aktivitas pengintaian pasukan SOF Amerika Serikat lan Inggris meh dikurangi dadi nol, amarga manajemen, komando lan kontrol tumindak sel-sel tempur Mujahidin kasebut desentralisasi. Sistem proteksi zona ditugasake menyang jaringan sel kasebut. Nalika unit Koalisi nglebokake ruang perang kasebut ing misi, unit-unit sing sadurunge kasebar gabung lan nyerang saka pirang-pirang arah. Ing taun 2003, doktrin perang gerilya tiba ing tangan para perwira Saddam kanthi bentuk "Dokumen Pemberontak". Lan ing Mei 2004, lurung-lurung ing Baghdad lan patroli Mahkamah Konstitusi bisa ngerti dheweke kanthi cara sing paling apik. Unit-unit Pasukan Khusus Marinir lan Angkatan Darat nemoni jinis perlindungan iki ing Fallujah nalika April 2004 lan November 2004, banjur ing Dial.

Penipuan lan Konspirasi (D&D)

Cara paling umum saka D&D pemberontak (singkatan Inggris) yaiku ndhelikake kabeh faktor perjuangan bersenjata. Taktik D&D minangka prosedur sing mapan ing ngendi klompok - nyebar dadi subkelompok lan sel cilik; ndhelik ing bangunan; nggunakake bagean cabang, trenches, lan trowongan; maneuvering ing wong akeh sipil ing lurung-lurung; nganggo sandhangan sipil, dheweke tetep unit tempur sing terkoordinasi kanthi apik, kanthi sistem kontrol sing apik, ora bisa dimangerteni karo taktik modern kanthi nggunakake teknologi elektronik.

Panyebaran, siluman ing wong akeh, nyampur karo warga sipil ing lanskap kompleks kutha, nggawe bisa mbatalake karya Angkatan Udara COP lan sistem VOC sing adhedhasar lemah.

Pertempuran ing distrik Sadr City Baghdad 2004, 2006; shelling saka "Zona Ijo"; perang wengi ngganggu ing Haifa 2004-2005 (wilayah Baghdad), nalika penembak jitu wengi kanthi tenang nyerang target, mbatalake kabeh klompok taktik ing kendaraan lapis baja kanthi peralatan paling anyar - kabeh taktik (D&D).

Nglirwakake Hukum Konflik Bersenjata

Nalika pasukan Koalisi kudu netepi aturan utawa sing disebut "Undhang-undhang Angkatan Bersenjata", para pemberontak ora. Dheweke bebas milih rencana tumindak lan counteraction. Para gerilyawan ngarep-arep bisa ngeksploitasi komitmen Koalisi marang Undang-Undang Angkatan Bersenjata kanggo entuk keuntungan taktik. Para mujahidin nggunakake tameng manungsa, posisi nyerang ing bangunan kutha sing diarani "dilindungi" kayata mesjid lan sekolah, lan asring nggunakake "prank ala" kayata pura-pura nyerah lan nggawe gencatan senjata miturut syarat para tamu. Padha ndhelikake bahan peledak (IED) ing mayit manungsa lan kewan, kanthi ati-ati nyamar spacer menyang sistem kabel; nyerah palsu ing pertempuran cedhak dening waving gendéra putih lan banjur diperlokaké minangka pendekatan Unit Pasukan Koalisi. Panggunaan mobil sing dicolong, gaman, seragam (seragam polisi ISF) kanggo penyergapan ing dalan gedhe, aktivitas favorit Alibaba lan komandan lapangan, contone, nalika Zarkauvi. Klompok PMC sing asring dadi korban utama saka macem-macem iki.

Para pemberontak sengaja nggunakake non-combatants minangka tameng manungsa. Meh kabeh serbuan lan sorties saka detasemen Zarkawi ing Baghdad, Bakqub, El Falluja, nggunakake titik tembak, nahan mungsuh, ing wilayah pendhudhuk sing padhet, ing sekolah, madrasah, omah teh. Kadhangkala iki minangka sifat nggunakake populasi sipil dening Mujahidin minangka sandera lan kanthi cara mbukak, nyegah warga sipil ninggalake sing disebut "ruang perang". Ing Fallujah, ing saindhenging April 2004, padha nyegah metu saka sipil saka zona musuhan mbesuk, nglarang evakuasi ing pain saka pati lan retribusi nganti generasi kapitu. Pitungan iku prasaja - tameng manungsa forges tumindak COP, amarga. bakal angel kanggo wong-wong mau kanggo ngatasi masalah utama - penindasan saka titik-titik kunci saka Mujahidin. Ing ngarsane nomer ageng sipil njamin operasi pemberontak loro iku: salah siji TCTerms dilindhungi nimbulaké karusakan maksimum kanggo pasukan Koalisi, utawa padha nggawe korban ageng saka geni saka kafir. Kaloro kasus kasebut ana ing tangan Pusat Al-Qaeda - pelanggan utama operasi sing ora stabil kasebut.

Ing taun 2004 ing Baghdad, panyengkuyung Muhtada al-Sadr nutup sekolah lan ngorganisir mogok kerja kanggo nggawe efek saka akeh warga sipil ing lingkungan Sadr City Baghdad. Para pemberontak uga nggunakake demonstrasi kanthi tentrem minangka tutup lan sarana uwal sawise nindakake serangan.

Infrastruktur kutha kayata bangunan, kuil, museum, lan reruntuhan bangunan bisa digunakake minangka benteng taktis. Lan kanthi mangkono, dheweke bisa mutusake nuansa politik, agama, budaya, utawa sejarah, ing arah siji utawa liyane. Pemberontak sengaja ngenggoni struktur kasebut lan nindakake database saka wong-wong mau, meksa pasukan Koalisi supaya ora nyerang, utawa paling ora mbatesi tembakan bali kanggo nyilikake korban sipil. Contone, nalika pemberontakan Tentara Mahdi ing taun 2004, pasukan militer AS ora langsung nyerang salah siji saka telung masjid paling suci ing Islam Syiah - Kuil Ali, Najaf, lan Kuil Hussein lan Abba ing Karbala - amarga wedi pemberontakan sing ora diatur dening penduduk lokal.

Ing wulan April 2004, Tentara Mahdi Sadr nglancarake perang sengit ing sekitar Masjid Alla Kufah ing Najaf, nalika Al-Sadr ngalang-alangi awake dhewe ing Kuil Ali. Tentara Mahdi nggunakake masjid lan kuil minangka benteng perang ing Karbala lan Kufah. Tanggal 11 Mei 2004, pasukan Resimen Lapis Baja 1 AS lan Batalyon 2, Korps Marinir 15 nyerang Masjid Mukhaiyam ing Karbala kanggo ngusir para pejuang Mahdi, sing banjur pindhah menyang bangunan cedhak lan nyiapake papan perlindungan ing sektor sipil kutha. Sabanjure, para pejuang Mahdi, nglumpukake maneh ing sekitar Kuil Abba lan Kuil Hussain, mung 600 kaki ing sisih wétan Masjid Mukhaiyam, ngluncurake serangan balik gedhe-gedhe marang pasukan AS nggunakake mortir lan RPG.

Ing Najaf, Mei 2004, para pejuang Tentara Mahdi disebar ing lingkungan lan pinggiran pemukiman, kalebu reruntuhan lokal, lan perang saka mburi tembok dhuwur beteng lan kuburan Wadi al-Salam (Lembah Damai), sing paling gedhe. Kuburan Syiah ing donya.

Mung ana siji asil - liwat wektu, dadi cetha kanggo pasukan pendhudhukan sing padha ora bisa nggunakake taktik "bumi scorched" (Vietnam lan Afghanistan minangka conto apik iki), yen ora, iku ngancam bakal destabilize kahanan. Ing wektu sing padha, mung ana siji solusi - gencatan senjata lan transfer kontrol menyang pasukan perjanjian. Minangka aturan, liwat wektu, wilayah maneh liwat ing kontrol pemimpin pemberontak lan bunder ganas dijupuk, kesel Alien.

Sakliyane wektu, zona perjanjian dadi luwih elek tinimbang sing "non-perjanjian", pemberontakan anyar pecah ing basis agama lan etnis, para pemimpin daerah asring ora duwe daya kanggo ngrampungake masalah, lan dheweke dhewe asring tiwas sajrone wabah kasebut. panganiaya. Lan sanajan dheweke bisa nyingkiri pati kasar, kanthi nggunakake pengawal manca - sing profesional, ngalangi para pemberontak kanggo sawetara wektu, nylametake "awak", kabeh padha, karir politik ing wilayah kasebut rampung. Wong iki kaya mati. Akibaté, memungsuhan aktif maneh unfolding, kang nggawa korban anyar lan karusakan, menehi munggah kanggo lapisan anyar warga gelo lan diremehake.

Wiwit 2008, unit pemberontak dadi luwih canggih ing taktik "pertempuran kasebar". Kanthi invariance tujuan tugas, serangan taktis sing kasebar saka agresi sing ditargetake, pendekatan kanggo implementasine wis diganti. Utawa, kanggo metu saka bagean pertempuran saka operasi. Minangka tumindak tempur Mujahidin ing periode sadurunge nuduhake, titik lemah utama RTNCA yaiku budhal saka kelompok serangan saka panggonan tugas destabilisasi sementara. Kaya sing sampeyan ngerteni, para Mujahidin, nalika ngrancang serangan ing kutha-kutha utama lan pangkalan mungsuh, nyetel dhewe minangka penylametan sementara wilayah kasebut. Tujuan utama serangan kasebut yaiku destabilisasi sementara kahanan. Banjur metu saka perang, lan ngreksa grup, kadhangkala dadi tugas sing ora mungkin, lan iki ngrusak kabeh rencana para pemberontak. Kadhangkala, senadyan asil kolosal pisanan sing nyebabake teror, apogee saka sorties kasebut cukup kurang ing babagan efek kauntungan marang alien ing mata populasi lokal. Infanteri Amerika kanthi cepet sinau kanggo mblokir wilayah kasebut lan "dibagi" dadi sektor, banjur ngancurake kanthi sistematis. Asring kelompok sing beda-beda mung nyerah, nyebrang kabeh "positif" sing ditampa sadurunge. Ora mung kuwi, militer AS wis nglatih lan nglatih Pengawal Irak lan Pasukan Khusus kanggo penanggulangan kutha kasebut, nyuda wektu kontrol pemberontak. Nanging suwene wektu iki, luwih efektif grup kasebut makarya. Ing wektu iku, cara paling ranyono lan insidious kanggo entuk goal kuwi tumindak bom lampus. Kekuwatan ngrusak gumantung saka massa bahan peledak, jumlah korban ing pilihan obyek. Kauntungan - subyek serangan angel dideteksi sadurunge serangan iki, lan ora perlu ngungsi sawise tugas rampung. Nanging kekuwatan taktik uga dadi kelemahane. Serangan kasebut efektif mung nalika bledosan sabanjure. Medeni wektu nyata ora bisa ditindakake kanthi pendekatan iki. Kajaba iku, ora ana wilayah, sanajan sawetara wektu, ditinggal dening pasukan sing nentang rezim penjajah. Ahli strategi Mujahidin mutusake kanggo nggabungake rong pendekatan kanggo teror dadi siji. Klompok pejuang profesional wiwit digawe, sing psikologis dilatih minangka tukang ngebom lampus, nanging ing wektu sing padha ora bodho pindhah menyang rojo pati, milih mung panggonan mangsa undermining, nanging padha unit tempur lengkap. perintah operasional taktis para Mujahidin. Kanthi bantuan kelompok kasebut, serangan sing wani lan agresif ing obyek sing sadurunge ora dianggep pimpinan Mujahidin kanggo penangkapan wiwit dikembangake, amarga kerumitan eksekusi. Tingkat pangayoman, amarga tingkat pinunjul saka obyek, dadi gedhe sing nggawe idea saka gropyokan ing loro-lorone, delusional. Sing ngerti, sampeyan bisa njupuk sembarang obyek, wis nyiapake lemah ing advance. Aku wani nyaranake manawa klompok sing disiapake kanthi apik lan motivasi bisa ngrebut Kremlin ing Moskow. Kabeh sing dibutuhake kanggo iki yaiku wektu, dana lan tim dhukungan tambahan. Ayo dadi meh rahasia yen ing kutha-kutha gedhe sistem wis dibangun kanggo ngontrol mung obahe pasukan gedhe, sistem ora bisa kanggo cilik, uga-dilatih, Unit tactically imbang profesional. Conto iki tragedi Nord-Ost. Masalah utama ing operasi kasebut yaiku nyekel obyek kasebut kanggo wektu sing suwe, lan banjur ngevakuasi grup kasebut. Lan yen tugas kapindho isih ditindakake ing wektu, mula sing terakhir ora bisa ditindakake. Solusi wis ditemokake.

Bagian pisanan lan tengah operasi bisa gampang digawe dowo, nguatake klompok kanthi latihan multi-level lan masang unit dhukungan eksternal. Miturut rencana sing wis direncanakake, miturut "transfer" kelompok tambahan, klompok tempur sing bersenjata kanthi apik, nggawa senjata serius lan bahan peledak, nglakokake perang agresif, nangkep obyek sing dikarepake. Kanggo efisiensi lan kacepetan panangkepan, ana akeh cara sing dikenal saka buku teks aturan perang sabotase. Salah sijine yaiku maneuver diversionary, nalika salah sijine subgroups saboteurs ngetokake perang ing panggonan sing beda-beda, kanthi improvisasi serangan ing obyek imajinasi. Taktik iki ing antarane saboteurs diarani "titik".

Ing audacity saka gropyokan tansah bab banget efektif, karo dadakan saka tumindak. Langsung nolak wangun agresif kaya serangan meh mokal. Saben prajurit (lan kanthi pendekatan operasi iki, imbangan tempur pasukan ing personel penembake katon kaya iki: 1 nganti 5 pengawal) ngerti obyek kasebut lan panggonane ing kono. Uga tujuan lan tujuan. Kanthi jumlah sing relatif cilik (klompok biasane bisa dumadi saka 3-10 wong, gumantung saka ukuran obyek lan tugas sing ditugasake), detasemen sabotase efektif banget. Sanalika dheweke mlebu ing bangunan, dheweke langsung dibagi dadi loro utawa telung subgrup. Sawetara nglengkapi posisi njupuk, liyane ngresiki bangunan lan nggawe kontak karo klompok dhukungan, subgroup katelu mine kabeh obyek utawa malah microdistrict, ninggalake tambang lan bahan peledak ing piyambak. Banjur padha nyiapake perang lan mimpin karo kabeh bedhil sing digawa lan dicekel saka pengawal fasilitas kasebut. Mangkono, ngubengi dheweke pasukan gedhe saka unit anti-teror lan tentara. Minangka aturan, sandera ana ing tangan teroris, kanthi bantuan sing bisa nambah efektifitas karusakan kanggo para panyerang. Ing kahanan kaya mengkono, perang bisa terus nganti pirang-pirang dina, utawa malah minggu. Conto kasebut ana ing Tikrit nalika musim dingin taun 2011. Ing asas, operasi biasanipun saka klompok sabotase. Siji-sijine perkara sing ora biasa yaiku rencana klompok iki ora duwe tujuan akhir - evakuasi. Iki tegese ora perlu ngrancang amunisi, nindakake sing tatu lan tiwas, nempatake klompok dhukungan kanthi risiko, nempatake sel perang kasebut kanthi resiko. Nalika kartrij pungkasan rampung, kanthi prentah, para teroris nyebul awake dhewe karo kabeh obyek. Minangka aturan, efek destabilizing kahanan ing wilayah iku gedhe tenan. Korban manungsa, sing cacahé atusan, karusakan materi ing mayuta-yuta. Kabeh iki ing pungkasan uga nyebabake jotosan ing pikirane wong, padha karo efek domino. Wedi wiwit ngubengi macem-macem wilayah manajemen kutha, nyebar langkah demi langkah. Lan iki minangka tugas utama para glider saka jinis kasebut.

Kajaba iku, sajrone perang, kabeh "divisi" lan "tentara" dibentuk sing mbangun bisnis ing perang: adol senjata, obat-obatan, perdagangan manungsa, lan liya-liyane, lan meh ora bisa mungkasi bacchanalia iki kanthi cara militer, minangka aturan, wakil saka loro-lorone saka confrontation.
Pengarang:
Sumber asli:
Situs web PMC Fort Defense Group
13 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. bangsal
    bangsal 25 Agustus 2012 10:00
    +2
    PMC mung bandit sing duwe lisensi ... lan omong-omong, dheweke ora ditawan ... Konvensi Jenewa ora ditrapake kanggo dheweke .... padha gelut banget ... utamané digunakake kanggo ngukur keamanan ... artikel apik presentation saka masalah utama memungsuhan ing Timur Tengah ... siji aran penulis nyedhaki prakara tanggung jawab .. plus mutlak ... Aku nyaranake ..
    1. rumpeljschtizhen
      rumpeljschtizhen 27 Agustus 2012 02:15
      +1

      PMC mung gangster sing duwe lisensi ...

      sampeyan duwe pola pikir 40 taun
      PMC minangka alat sing fleksibel banget sing ngidini negara ngupayakake kabijakan kanthi ora resmi.
      lan sampeyan minangka moralis utawa ora kasengsem karo sejarah masalah kasebut (sing kaping pindho)
      loro iku ala
      1. penasaran
        penasaran 31 Agustus 2012 16:26
        0
        Aku setuju banget karo sampeyan, ana akeh conto nalika para pejuang PMC nylametake klompok cilik personel militer saka kahanan sing ora nyenengake. Mantan pejuang pasukan khusus paling apik ing donya, ing asas, ora bisa perang kanti awon, plus ana kode etika tartamtu kanggo prajurit senegara ing zona pertempuran.
    2. FIMUK
      FIMUK 27 Agustus 2012 02:23
      +2
      ngapunten, apa sampeyan perang karo wong-wong mau?
      lan iku mung sing padha dijupuk tawanan kanggo wong-wong mau, nenek mbayar, ora kaya tentara.
  2. gelembung5
    gelembung5 25 Agustus 2012 11:13
    0
    Artikel ora apa-apa
  3. Hauptmannzimermann
    Hauptmannzimermann 25 Agustus 2012 11:15
    +3
    Dear Ward, aku ora setuju karo sampeyan, dheweke dudu bandit, nanging mantan prajurit militer lan tugas PMC utamane kanggo njamin keamanan obyek, klien VIP, nglatih personel militer negara liya, njaga kapal ing wilayah bajak laut. kegiatan, ngumpulake lan nganalisa informasi, etc. Senajan senjata kadhangkala kudu digunakake. Ikhlas.
    1. Demon_Ex
      26 Agustus 2012 13:54
      +2
      Miturut sifat karya, aku bisa ujar manawa akeh PMC nyiapake oposisi ing macem-macem negara. Utamane ing Asia lan Timur Tengah. Kaya sing diomongake, dhuwit ora mambu.
      1. SIT
        SIT 27 Agustus 2012 10:52
        0
        Kutipan saka: Demon_Ex
        Miturut sifat karya, aku bisa ngomong

        Yen sampeyan duwe informasi apa wae, sampeyan bisa mbukak kanthi luwih rinci babagan masalah Xe utawa kepiye diarani Blackwater. Infa bocor sing digunakake dening CIA minangka tim likuidator pimpinan oposisi bersenjata ing Irak. Iki proyek temen beda. Utawa iku kontrak kapisah? Aku uga kepengin weruh kepiye carane bisa nglanggar hukum ekspor AS kaping 288!? Umumé, padha ngedol senjata dhewe, utawa iki uga tugas kanggo CIA? Piye wae, angel percaya manawa senjata bisa didorong kanthi aman ing sisih kiwa lan ora ana pesaing sing bakal ditindakake kanthi lengkap. Manajemen perusahaan ora katon kaya petualang sing prasaja.
        1. Demon_Ex
          27 Agustus 2012 12:24
          +1
          Dheweke duwe sejarah peteng ing umum, ing wiwitan dheweke diolesi karo bledosan ing Pakistan (hotel Marriot). Pranyata para pengebom dilatih ing pangkalan He. Ekspor senjata kanggo wong-wong mau disolder sawise kabeh pangiriman barang menyang Irak, lan liya-liyane, wiwit diprodhuksi dening operator pribadi, lan ora dening Angkatan Udara AS. Yen sampeyan yakin dhaptar resmi pemegang saham Dheweke, mula ngemot paling ora 3 pensiunan perwira CIA sing ing jaman biyen pancen melu perdagangan narkoba saka Kolombia. Lan uga ana loro mantan senator, co-pemilik bisnis senjata. Supaya sampeyan bisa kanthi aman ngringkes dhukungan saka panguwasa, utamane CIA. Kanthi biaya Sonderkommando, iki minangka taktik umum CIA lan DIA. Bab sing padha uga kedadeyan ing Suriah. Luwih gampang nggunakake tentara bayaran, yen ora ana masalah karo ahli militer akhir-akhir iki.
  4. lelikas
    lelikas 25 Agustus 2012 13:30
    +2
    Apa wong bodho kaya aku bisa nulis judhul sing luwih prasaja? Nganti aku maca lantai artikel, aku ora bisa ngerti apa sing didhelikake ing ngisor huruf jahat saka PMC.
    Ternyata - aku arep menyang BMP liwat checkpoint ing siji HB, banjur BU ...
    Mungkin iki jumat...
    1. Demon_Ex
      26 Agustus 2012 13:52
      0
      Ngapunten kanggo judhul! Artikel pisanan yaiku com ....
  5. lenga jarak
    lenga jarak 25 Agustus 2012 21:53
    +3
    Nichrome ora jelas - artikel kasebut kanthi irah-irahan babagan PMC, nanging spekulasi babagan cara nindakake kegiatan sabotase ing kahanan perang gerilya. Nyuwun
    Ah-ah-ah! Panyatna, uga ditetepake minangka "Keanehan karya PMC" - iki minangka kegiatan subversif Chevekashki lan melu ing kedok Mujahidin. ngguyu
    Apa sampeyan mikir sing penulis pengin ngirim gagasan, jarene, carane angel kanggo wong-wong mau PMCs kanggo duwe wektu hard? nglirik Aja ragu-ragu kanggo mendaki ...
    1. Demon_Ex
      26 Agustus 2012 14:02
      0
      Perusahaan swasta ngrebut ing zona ter. ancaman utawa permusuhan sing padha karo pasukan. Kapitunan cocok, nanging dhuwit luwih dhisik!
      Kasunyatane, akeh mungsuh sing dilatih dening instruktur saka PMC sing padha
  6. SIT
    SIT 25 Agustus 2012 23:43
    +4
    Artikel kasebut migunani, sanajan ana sethithik babagan PMC. Taktik mujahidin padha ing endi wae - ing Irak, Suriah, Dagestan, Ingushetia. Tulisan tangan persis padha. Cara nindakake operasi sing diterangake ing pungkasan artikel tanpa ngetung evakuasi grup kasebut yaiku Beslan lan Nord Ost. Muga-muga wong sing entuk gaji kanggo iki ngringkes lan nganalisa kabeh informasi kasebut supaya bisa ngenali kelemahane taktik iki. Dheweke mung ketok - iki minangka tataran persiapan, konsentrasi senjata lan amunisi, metu saka klompok menyang posisi asline. Kita kudu ngembangake cara anyar kanggo nglacak tumindak kasebut. kalebu teknis. Banjur Budenovsky anyar, Beslan, Nalchik ora bakal gampang digawe.
    1. Demon_Ex
      26 Agustus 2012 13:58
      +1
      SIT, Metode lan taktik latihan wis digunakake wiwit taun 80-an, kayata latihan para dushman ing Pakistan utawa militan Angola. Penasihat CIA kerja ing endi wae.
    2. Krylovets2000(HVVKU)
      Krylovets2000(HVVKU) 24 September 2012 01:07
      0
      ... angel kanggo nindakake iki karo agen saiki .... FSB dudu KGB ....
  7. Krylovets2000(HVVKU)
    Krylovets2000(HVVKU) 24 September 2012 01:07
    +1
    East India Company minangka salah sawijining PMC paling tuwa !! lol
    1. Marek Rozny
      Marek Rozny 21 april 2013 12:30
      0
      lan ing Rusia, PMC resmi pisanan yaiku tentara Yermak, sing disewa dening Stroganov kanggo nelukake tanah sing cedhak karo pabrik-pabrikne. Miturut cara, Ivan the Terrible "nutup" mripate kanggo kasunyatan sing Stroganovs duwe "tentara" dhewe, amarga oligarki iki tau menehi dhuwit kanggo Grozny kanggo operasi militer ing Kulon. Siji-sijine kasus ing sajarah Rusia nalika panguwasa negara ngidini wong pribadi duwe "ANGKATAN BERSENJATA" dhewe.