Review militèr

Rencana Hitler kanggo AS

20
Franklin Delano Roosevelt lan Adolf Hitler miwiti karir politik ing wektu sing padha, kanthi loman njanjeni para konstituen sing nyapu reformasi kanggo nggawa negarane metu saka krisis.

Hitler ngerti sethithik banget babagan Amerika Serikat. Pagelaran awal adhedhasar gosip politik sing dirungokake ing pub lan restoran lan diwaca ing koran. Ing thirties, kang maintained kenalan karo wong-wong sing pantes dateng kang, asring ngunjungi bawana Amérika. Salah sijine yaiku Kurt Ludecke. Lelungan ngubengi Amerika Serikat, Kurt nemokake yen Amerika Jerman lan anggota Ku Klux Klan ora pengin ndhukung Nazi. Dheweke uga nyimpulake yen ing Amerika meh ora ana tradhisi budaya dhewe, Amerika yakin ing invincibility tentara, lan ing antarane wong-wong mau ana pengaruh kuwat saka wong-wong Yahudi sing nyekel Wall Street. Hitler ngrungokake kesimpulane, uga critane Ernst Hanfstaengl, milih saka wong-wong mau mung sing penting kanggo dheweke. Kebebasan ngomong, dominasi wong Yahudi, materialisme kapitalis jelas ora nyenengake dheweke. Apa, dheweke mung ngremehake Amerika.

"Wong Amerika," ujare Hitler, "yaiku wong sing duwe otak pitik. Negara iki minangka omah kertu sing dibangun ing dhasar kesejahteraan materi sing goyah. Amerika urip kaya babi, sanajan ing kandang babi sing mewah banget."


Dheweke nganggep minangka kesalahan sing ora bisa didandani kanggo mangkat menyang Amerika mayuta-yuta wong Jerman, sing, miturut pendapate, dadi tulang punggung kabeh bangsa.

Hitler mratelakake: "Marang Timur, lan mung menyang Timur, mata bangsa kita kudu diarahake; alam dhewe nuduhake kita cara iki. Kekuwatan karakter digawe mung ing iklim sing sehat. Transfer wong Jerman menyang Kyiv lan dheweke bakal tetep dadi wong Jerman sejati. Bawa dheweke menyang Miami lan dheweke dadi degenerasi, kanthi tembung liya, wong Amerika.


Siji-sijine sing nyenengake Hitler yaiku prestasi industri mobil lan arsitektur Amerika. Kedutaan Besar ing Amerika ajeg ngirim foto saka macem-macem struktur kutha. Panjenenganipun admired Henry Ford, lan Volkswagen didegaké ing tiron saka wong.
Ing awal thirties, Amerika Serikat ora nuduhke ancaman kanggo Jerman, mulane, ing sajarah Ora ana bukti sing jelas ing dokumen yen Adolf Hitler ngrancang perang karo Amerika Serikat.

Ing April 1939, Hitler ngumumake yen "gosip sing nyebar ing endi-endi manawa Jerman bakal nyerang utawa nguwasani Amerika minangka palsu lan goroh sing paling umum. Gosip kaya mengkono, dideleng saka sudut pandang militer, mung bisa digawe dening imajinasi sing lara.


Nanging, siji ngirim ora lali sing goal utama saka imperialisme Jerman fasis - penaklukan dominasi ing saindhenging donya. Jerman kasil nggunakake kampanye kilat-cepet individu kanthi ngaso dawa kanggo mulihake lan nambah pasukan kanthi biaya saka mungsuh sing dikalahake. Kepemimpinan Jerman fasis duwe konsep strategis sing jelas lan tepat babagan perang donya. Analisis dokumen Wehrmacht ngidini kita kanggo ngenali sawetara orane tumrap sekolah sukses sawijining implementasine.

1. Rebutan nagari-nagari alit ing Éropah supados ndadosaken stratégi lan ékonomi Jerman kangge perang salajengipun.
2. Kekalahan Prancis lan Inggris kanggo ngrebut Eropah Kulon lan mbangun kekuwatan industri ing kekaisaran anyar.
3. Kekalahan Uni Soviet lan dominasi lengkap ing Eropa.
4. Njajah Afrika, Timur Tengah, Australia.
5. Jupuk saka USA.

Tujuan pungkasan para fasis kasebut diucapake dening Reichsführer-SS Himmler ing Oktober 1943: "Ing pungkasan perang iki, nalika Rusia pungkasane kesel utawa diilangi, lan Inggris lan Amerika ora bisa nanggung perang, tugas nggawe kekaisaran donya bakal. jumeneng kanggo kita. Perang iki ditindakake kanggo ngedegake kekaisaran donya Jerman. Iki tegese perang, ora preduli suwene - limang, utawa nem utawa malah pitung taun.

Ketegangan antara AS lan Jerman mundhak dadi Perang Dingin sawisé Nazi nguwasani Praha ing Maret 1939. Mesthine, Fuhrer ngerti banget, yen ana perang Amerika Serikat bakal tumindak mbela negara-negara Eropa, lan bisa uga menehi pitulung ekonomi.

Ing taun 1941, Hitler nulis marang Mussolini yèn "Amerika Serikat ndhelik ing mburi loro kakuwasan gedhé (Inggris Raya lan Uni Soviet), lan padha ora nganggur."


Nanging, Hitler yakin manawa Amerika Serikat ora bakal melu perang ing Eropa, lan pitulunge mung minangka front kanggo ndhelikake ambisi kekaisaran Amerika. Dheweke duwe pendapat sing ora sopan banget babagan tentara Amerika. Kanthi gumunggung marang Jepang ing April 1941, Hitler mratelakake manawa prajurit Jerman, tanpa mangu, luwih apik tinimbang Amerika, lan ora ana Yankee siji-sijine sing bisa mlaku ing tanah Eropa.

Sawetara sumber nyatakake yen Hitler wiwit persiapan perang karo Amerika Serikat ing awal taun telung puluhan, mrentah pabrik Messerschmitt ngembangake pesawat sing bisa mabur dawa tanpa ngisi bahan bakar. Sing paling apik yaiku ME-264, sing bisa nyabrang Atlantik. Sayange, bahan bakar ora cukup kanggo perjalanan mulih. Pikir Hitler bakal nyerang Amerika Serikat, lan tragedi 11/XNUMX bisa uga kedadeyan ing wektu kasebut.

Nanging, ora bisa nolak kasunyatan manawa mata-mata Jerman ing Amerika terus-terusan melu kegiatan subversif ideologis sing tujuane ngrusak masyarakat saka njero. Bisa uga Hitler nurtured idea saka revolusi ing Amerika Serikat. Klompok sabotase khusus nggawe rencana kanggo ngrusak perusahaan paling gedhe sing ngasilake peralatan militer. Aktivitas Jerman ing Amerika Latin dhuwur banget. Jerman terus-terusan nyoba ngrusak negara ing mata Amerika Kidul. Propaganda sing kuat ditindakake ing Brasil, Peru, Chili, Ekuador lan Uruguay. Brasil, dumunung ing cedhak Terusan Panama, ing gapura segara Peru, bisa digunakake minangka basis pusat kanggo Jerman. Saka peta rahasia sing dipikolehi dening intelijen Amerika, dikenal yen Jerman pengin nggawe 14 negara vasal saka 5 negara Amerika Latin. Senajan, bisa uga mung khayalan.

Ing November 1940, Hitler kasengsem ing Azores. "Iki minangka basis mung kanggo serangan ing Amerika Serikat," jlentrehe. "Iki ngendi pengebom jarak jauh bisa nyerang wilayah AS."


Kawigatosanipun katarik dening Islandia, ingkang saged dipunginakaken minangka pos pementasan ing Samudra Atlantik. Nanging, ngarepake iki, Amerika nyebarake unit militer ing pulo kasebut.

Nalika perang karo Uni Sovyèt wiwit, Présidhèn Roosevelt mratélakaké yèn pertahanan USSR iku penting kanggo pertahanan Amérika Sarékat. Dheweke ngandhani Churchill babagan niat kanggo nampani Rusia minangka sekutu. Posisi iki nemokake dhukungan ing antarane bagean sing amba saka wong Inggris lan Amerika. Ing pungkasan taun 1941, Jepang ngalahake Pearl Harbor, lan tanggal 11 Desember, Jerman ngumumake perang marang Amerika Serikat. Wiwit saiki, kabeh propaganda Jerman wiwit kerja kanggo ngremehake Amerika Serikat, pimpinan Amerika, lan khususe Roosevelt.

"Iki minangka negara sing mudhun, ambruk amarga ketimpangan ras lan sosial. Aku luwih seneng Eropah kaping sewu. Amerika mung nyebabake rasa sengit lan jijik, negara setengah Yahudi setengah Negro, sing kabeh adhedhasar kekuwatan dolar, "ujare Hitler ing taun 1942.


Nanging pukulan utama Jerman isih diarahake menyang Uni Soviet, lan nganti masalah karo Rusia wis rampung, dheweke ninggalake Jepang lan dhewe kanggo mbangun hubungan luwih karo Amerika Serikat. armada. Iku worth kang lagi nyimak ing kene sing Fuhrer tau admirer saka pasukan angkatan laut negara lan ora ngerti masalah sawijining. Dheweke percaya yen peran angkatan laut mung kanggo ndhukung operasi darat. Panglima kabeh armada kapal selam Jerman, Karl Dönitz, ngendika yen kanggo Fuhrer, perang ing segara ora bisa dingerteni lan elek.

Fuhrer dhewe ngakoni: "Ing daratan - aku pahlawan, ing segara - aku pengecut."


Nalika ana ing benteng Eropah, Hitler ngarep-arep yen perang karo Jepang ing Samudra Pasifik bakal ngalihake pasukan utama Amerika lan nyuda kemampuan pertahanan. Mulane, masalah maritim ora ngganggu dheweke. Ing Samudra Atlantik, kabeh beban perang karo Amerika tiba ing pundak para pelaut Jerman. Lan armada Jerman ora siap, amarga dianggep minangka cabang militer cilik. Hitler nglarang kabeh panjaluk saka laksamana kanggo nindakake operasi militer lan nyerang kiriman barang-barang sing mili saka Amerika Serikat menyang Eropa kanthi aliran sing terus-terusan, amarga dheweke wedi ngganggu Amerika Serikat dadi tumindak mbales. Lan banjur ngiring dening operasi kondhang "Overlord" kanggo kebangkrutan pasukan sekutu ing Normandia lan bukaan saka Front Western. Perang karo Amerika Serikat dipungkasi kanthi nyerahake Jerman ing taun 1945, sawetara minggu sawisé tiwas para pamimpin negara loro, Hitler lan Roosevelt. Rencana Fuhrer kanggo Amerika ora tau dikembangake lan ditindakake. Tuduhan Jerman ing serangan ing Amerika Serikat dianggep ora kabukten.
Rencana Rahasia Hitler: Serangan ing Amerika (Jerman) 2005

Sutradara: Christoph Weber

Megalomania Hitler ora ngerti wates: wiwit awal Perang Donya II, ahli strategi militer Nazi ngembangake rencana kanggo nyerang Amerika Serikat. Sing paling wani kalebu serangan gedhe ing New York dening pesawat tempur Jerman, sing, minangka "bom urip", mesthine bakal nabrak gedung pencakar langit Manhattan. Donya ngalami nggegirisi lengkap serangan kasebut luwih saka sèket taun sawisé, tanggal 9 September 2001. Hitler nganggep New York minangka "pusat konspirasi kapitalis Yahudi" lan pengin numpes.

Nganggo akun saksi lan materi arsip, program kasebut nyritakake kepiye pamrentah AS ngerti maksud rahasia Hitler lan bisa nyegah implementasine.

Pengarang:
20 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Apollo
    Apollo 25 Agustus 2012 10:49
    + 18
    Sayange yen Amerika Serikat ana ing bawana liyane ing planet iki .......... dheweke bakal ana ing Eropa lan wis ngalami "pesona" fasisme ing kulite dhewe ....... .. sampeyan katon lan ora bakal dadi kabijakan sing ditindakake saiki !!! IMHO
    1. Morgan Stanley
      Morgan Stanley 25 Agustus 2012 13:28
      +1
      Kutipan saka Apollon.
      Sayange yen Amerika Serikat ana ing bawana liyane ing planet iki .......... dheweke bakal ana ing Eropa lan wis ngalami "pesona" fasisme ing kulite dhewe ....... .. sampeyan katon lan ora bakal dadi kabijakan sing ditindakake saiki !!! IMHO

      Mungkin... Nanging, politik, kaya ngono.
    2. Taratut
      Taratut 25 Agustus 2012 16:58
      +3
      Kutipan saka Apollon.
      Sayange yen Amerika Serikat ana ing bawana liyane ing planet iki .......... dheweke bakal ana ing Eropa lan wis ngalami "pesona" fasisme ing kulite dhewe ....... .. sampeyan katon lan dudu kabijakan sing ditindakake saiki!

      Inggih, ayo ngomong yen AS bakal ana ing Eropa. Lan Inggris uga - ing bawana.
      Padha bakal kirdyk.
      Amerika Serikat ing taun 1939 duwe 10 divisi sing siap tempur lan 200 tank sing ora bisa digunakake.
      Cukup nerangake - kekalahan Amerika Serikat lan Inggris bakal dadi keuntungan kita, ya?
      Apa sampeyan bisa ngetung paling ora rong gerakan ing ngarep?
      1. Morgan Stanley
        Morgan Stanley 25 Agustus 2012 17:33
        -1
        Kapethik saking: Taratut
        Cukup nerangake - kekalahan Amerika Serikat lan Inggris bakal dadi keuntungan kita, ya?

        ya wis. Amarga Jerman nandhang paling saka losses saka USSR mung padha. Hitler mbutuhake 150 prajurit kanggo njupuk Inggris, nalika paling 00 kaping dikirim kanggo perang karo USSR. USSR banjur bakal duwe kaunggulan sing jelas ing donya, ing kabeh. Saben uwong bakal manut marang dheweke, lan bakal ana jagad unipolar sing dipimpin dening USSR.
        1. Taratut
          Taratut 25 Agustus 2012 18:30
          0
          Aku ora ngerti.
          Yaiku, Hitler, sing wis ngalahake Amerika Serikat lan Inggris (lan nampa sumber dayane), bakal nyerang USSR lan isih kalah? Lan banjur USSR bakal dadi mung superpower?
          Apa aku ngerti kanthi bener?
          Sampeyan optimis. Iki aku nemokake definisi paling ora nyerang.
          1. Morgan Stanley
            Morgan Stanley 25 Agustus 2012 22:48
            +1
            Dheweke ora bakal cepet-cepet nyekel Inggris lan Amerika Serikat, mula perang wis ana ing 2 front. Mulane, USSR mesthi menang, USSR duwe kauntungan sing jelas ing kabeh, mung sawetara "komandan" ing wiwitan ora bisa menehi perintah sing bakal nylametake USSR saka kekalahan kasebut ing wiwitan.
            1. Taratut
              Taratut 26 Agustus 2012 09:20
              0
              Kutipan saka Morgan Stanley
              Dheweke ora bakal cepet nyekel Inggris lan AS

              Oh tenan?
              Kita ngakoni yen dheweke ana ing Eropa. Pasukane cilik, armada ing kasus iki ora ana gunane.
              Hitler bakal ngremukake wong-wong mau kaya Prancis, kanthi cepet. Wilayah kasebut nylametake kita.

              Kutipan saka Morgan Stanley
              Mulane, USSR mesthi menang, USSR duwe kauntungan sing jelas ing kabeh

              Opo kuwi?

              Kutipan saka Morgan Stanley
              mung sawetara "komandan" ing wiwitan ora bisa menehi prentah sing bakal nylametake USSR saka kekalahan kasebut ing wiwitan.

              Sapa sing Stalin?
              1. Morgan Stanley
                Morgan Stanley 26 Agustus 2012 16:44
                0
                Kapethik saking: Taratut
                Oh tenan?
                Kita ngakoni yen dheweke ana ing Eropa. Pasukane cilik, armada ing kasus iki ora ana gunane.
                Hitler bakal ngremukake wong-wong mau kaya Prancis, kanthi cepet. Wilayah kasebut nylametake kita.

                Kanggo Amerika Serikat, siji liyane kudu dikutuk menyang Eropa, yen ora, ora bakal ana ing Eropa. Prancis duwe kasus sing beda.
                Kapethik saking: Taratut
                Opo kuwi?

                Sumber daya manungsa, sumber daya alam, lan mesthi peralatan, tank luwih akeh.
                Kapethik saking: Taratut
                Sapa sing Stalin?

                ... Stalin mènèhi prentah kanggo ngusir serangan, ora kabeh gumantung marang Stalin kaya komandhan sing ana ing ngarep, mula padha mlaku.
                1. Taratut
                  Taratut 26 Agustus 2012 17:37
                  0
                  Kutipan saka Morgan Stanley
                  Sumber daya manungsa, sumber daya alam, lan mesthi peralatan, tank luwih akeh

                  Kita wis boroske sumber daya.
                  Keuntungan ing tank ilang ing sasi.

                  Kutipan saka Morgan Stanley
                  Stalin menehi dhawuh kanggo ngusir serangan, ora kabeh gumantung marang Stalin

                  Dheweke ora tau menehi prentah kanggo miwiti operasi tutup.
        2. karbo
          karbo 29 Agustus 2012 10:44
          0
          Morgan Stanley,
          Jerman miwiti perang, misale jek, karo 3 prajurit ing total.
  2. Taratut
    Taratut 25 Agustus 2012 12:18
    0
    Mbalik ing pungkasan rong puluhan, ing obrolan karo kanca-kanca, Hitler ngandika - "Kita kalah perang amarga Amerika Serikat ora ana ing sisih kita."
    Hitler ora ngremehake Amerika. Diajeni lan diwedeni.
    Bab liyane yaiku dheweke sengit marang demokrasi, toleransi kanggo wong ireng, lsp. Dheweke percaya yen kuwalitas kasebut, sing ora biasa kanggo Amerika, ditindakake dening wong Yahudi.
    Atase militer njamin Hitler - "Jenderal Amerika iku wong lanang sing apik banget. Dheweke ora bakal nglawan Jerman. Yen geng Yahudi ing pimpinan mrentah supaya nindakake, dheweke bakal nuduhake sapa sing dadi bos ing omah."
    Pancen, sawise pendhudhukan Cekoslowakia, sikap marang Jerman dadi musuhan. Pendapat umum cepet-cepet mlayu saka rasa ora seneng dadi gething.
  3. Kakang Sarych
    Kakang Sarych 25 Agustus 2012 13:48
    + 10
    Cukup ngomong yen Roosevelt lan Schicklgruber miwiti karir ing wektu sing padha cukup kanggo nggawe artikel kasebut ora dianggep serius ...
    Roosevelt kapilih dadi Senat ing taun 1910, nalika Adolf dhewe ora ngerti apa sing dikarepake ...
  4. Taratut
    Taratut 25 Agustus 2012 16:56
    -2
    Hitler ora duwe rencana khusus kanggo Amerika.
    Nanging, mesthi, yen Hitler entuk Eropah, posisi Amerika Serikat bakal dadi angel.
    1. watu09
      watu09 25 Agustus 2012 17:36
      0
      mesthi padha, Hitler panginten kathah ahead lan iki ngrusak wong
      1. Taratut
        Taratut 25 Agustus 2012 18:33
        +2
        Kutipan saka: rock09
        mesthi padha, Hitler panginten kathah ahead lan iki ngrusak wong


        Ing Trial Nuremberg, investigasi khusus ditrapake kanggo masalah iki.
        Dheweke ora nemu apa-apa.
        Saliyane iki sawetara statements bab soko sing bisa mengko kita bakal njaluk Amerika Serikat.
        Yen sampeyan duwe bukti, rencana Hitler - nganggep sampeyan minangka jutawan. Iku sensasi.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. Alex
        Alex 2 Februari 2014 14:58
        +1
        Kutipan saka: rock09
        mesthi padha, Hitler panginten kathah ahead
        Lha, ora mikir kaya ngalamun. Iki prabédan cilik nanging pinunjul sing
        ngrusak dheweke
  5. APASUS
    APASUS 25 Agustus 2012 19:22
    +1
    Diterbitake peta rahasia sing sadurunge ana ing arsip.

    Bener, ana sawetara opsi kanggo perbudakan Amerika. Miturut versi siji, Nazi arep ngremuk armada Inggris ing taun 1942, lan kapal perang bakal lelayaran saka Inggris menyang Amerika.

    Opsi kapindho nganggep manawa pasukan Hitler bakal nyerbu dhisik lan entuk papan ing Norfolk, Virginia (ing sisih wétan Amerika Serikat) lan ngenteni bala bantuan Jepang. Lan banjur gabungan armada Jerman-Jepang mesthine kanggo nyekel Amerika Serikat, pindhah saka Canary lan Azores.

    Rencana katelu dirancang kanggo tekan Amerika liwat Islandia, Greenland lan Kanada.

    Opsi kaping papat dianggep minangka kemungkinan serangan saka wilayah Amerika Latin. Ing kasus iki, Jepang bakal miwiti ngebom Terusan Panama, lan banjur bakal ndharat pasukan ing darat lan pindhah menyang negara liwat Ekuador.

    Opsi kaping lima pungkasan minangka papan loncatan kanggo pangkalan militer dipilih dening Kapuloan Hawaii, ing ngendi, sawise pamboman Pearl Harbor, pasukan Jepang lan Jerman kudu dipanggoni.
    1. Taratut
      Taratut 25 Agustus 2012 19:41
      +1
      Sampeyan ngerti, nalika Hitler ngumumake perang ing Amerika Serikat, OKW nampa pitakon babagan rencana perang karo Amerika Serikat. Wangsulane kanthi bingung ora ana sing nggawe rencana kaya ngono.
      Lan versi akeh sing sampeyan seneng.
      Yen Hitler ora wani nyabrang Selat Inggris, ing ngendi Atlantik. Lan Inggris mesthi klelep armada.
      1. APASUS
        APASUS 26 Agustus 2012 12:09
        +1
        Kapethik saking: Taratut
        Yen Hitler ora wani nyabrang Selat Inggris, ing ngendi Atlantik.

        Iki ora dadi rahasia maneh, satus siji lan alesan sing cukup abot kanggo nolak perang karo Inggris yaiku kekurangan jumlah kapal transportasi sing cukup! !
        Posisi Hitler ing hubungane karo operasi utama "Sea Singa", tujuane kanggo nyerang Inggris. Tanggal 26 Juli 1940, rapat pisanan babagan persiapan operasi iki diwiwiti, sing dirawuhi dening Keitel, Jodl, Raeder, Todt lan liya-liyane. Himmler, sing diwenehi ringkes babagan kemajuan rapat kasebut, ngandhani yen dheweke asline ngrancang nggunakake telung puluh nganti patang puluh divisi kanggo nyerang, nanging banjur nyuda jumlahe dadi limalas, sing mesthine nyerang Kepulauan Inggris saka Dunkirk Cherbourg. wilayah. Cacahe kendaraan sing dijaluk dening komando pasukan darat gunggunge patang ewu kapal - kapal pendarat, kapal tunda, kapal angkut.

        http://vimpel-v.com/besopasnost/special/germany/labirint/labirint_16.shtml
        1. Taratut
          Taratut 26 Agustus 2012 13:19
          0
          bener. Saiki bayangake yen Wehrmacht dilebokake ing kapal (ing ngendi liya kanggo njaluk - Inggris mesthi bakal klelep) lan dikirim menyang Amerika. Suwene sampeyan mikir bakal njupuk? Setengah? Iki malah luwih apik. Lan carane nyuplai grup ing Atlantik?
          1. APASUS
            APASUS 26 Agustus 2012 22:04
            +1
            Kapethik saking: Taratut
            bener. Saiki bayangake yen Wehrmacht dilebokake ing kapal (ing ngendi liya kanggo njaluk - Inggris mesthi bakal klelep) lan dikirim menyang Amerika. Suwene sampeyan mikir bakal njupuk? Setengah? Iki malah luwih apik. Lan carane nyuplai grup ing Atlantik?

            Kowe lali sayang!!!
            Wehrmacht ing sawijining wektu minangka tentara paling apik ing donya lan armada ora lelayaran !!!
            1. Taratut
              Taratut 27 Agustus 2012 09:29
              0
              Kutipan saka APAS
              kowe lali sayang

              Kepiye carane aku nyinggung sampeyan?

              Kutipan saka APAS
              Wehrmacht ing sawijining wektu minangka tentara paling apik ing donya

              Dheweke umume tentara paling apik ing donya. Dadi apa?

              Kutipan saka APAS
              lan armada padha ora lelayaran!


              Ora lelayaran. Nanging ringkih.
              MALAH HITLER nggolèki atusan angkot kanggo ngangkut pasukan - padha rentan nalika nglangi.
              Carane nutupi wong-wong mau? Penerbangan? Iku nduweni jarak cendhak. Ora ana operator pesawat. Nanging AS wis.
              Kapal selam?
              Nanging kekuwatane ana ing serangan dadakan.
              Dheweke ora bisa nutupi atusan transportasi.
              Setengahe sing wis lelayaran isih optimistis. Paling kamungkinan, tentara paling apik ing donya bakal tetep ing ngisor.
  6. SoVIet ZiMBo_O
    SoVIet ZiMBo_O 25 Agustus 2012 21:32
    +4
    Ora ana kasep kanggo Eropah kanggo ngrebut maneh kekuwatane sing sadurunge, nggawa Amerika Serikat menyang dhengkul, belenggu saka kabeh satelite bakal ilang, lan Jerman, Rusia, Prancis, Italia minangka negara gedhe, lan yen padha miwiti ngupayakake independen. kawicaksanan, banjur iku mesthi bakal metu miring kanggo Amerika, nanging saiki Asia uga ora padha karo sadurunge, sampeyan kudu njupuk menyang akun. iku omong kosong murni, sajarah tanpa negara luwih saka sajarah karo negara koloni iki, nanging ngenteni lan ndeleng.
    1. Morgan Stanley
      Morgan Stanley 26 Agustus 2012 00:34
      -1
      Kutipan saka: SoVIet ZiMBo_O

      Ora ana kasep kanggo Eropah kanggo ngrebut maneh kekuwatane sing sadurunge, nggawa Amerika Serikat menyang dhengkul, belenggu saka kabeh satelite bakal ilang, lan Jerman, Rusia, Prancis, Italia minangka negara gedhe, lan yen padha miwiti ngupayakake independen. kawicaksanan, banjur iku mesthi bakal metu miring kanggo Amerika, nanging saiki Asia uga ora padha karo sadurunge, sampeyan kudu njupuk menyang akun. iku omong kosong murni, sajarah tanpa negara luwih saka sajarah karo negara koloni iki, nanging ngenteni lan ndeleng.

      Sing dakkira. Perlu kanggo nyimpulake persetujuan anyar antarane Federasi Rusia, Prancis, Jerman, China, lan yen, mesthi, WB bisa, minangka pamimpin negara tambahan, Brazil, Kanada, India, Jepang, Australia lan Afrika Kidul, ing militèr. keamanan -politik lan ekonomi ing donya, t .e. nilar dollar, nggawe model rampung anyar saka ekonomi, pakta kanggo mungkasi perang kanggo sumber daya lan pengaruh (langsung lan nemtokake sing konco apa). Iki mung cara kanggo nyingkirake AS lan politike.
      1. Rumata
        Rumata 26 Agustus 2012 14:09
        -1
        kanggo Morgan Stanley
        Lan ing 30 taun, kabeh bakal bali normal, mung wektu iki karo China ing sirah. Ekonomi donya gumantung marang AS ora mung amarga dolar, nanging uga amarga AS minangka konsumen utama produk lan barang ing planet iki. Ora kaya China, sing ing mangsa ngarep ora bakal bisa nutup pasar domestik, Amerika Serikat duwe kesempatan iki. Negara katelu ing donya ing babagan populasi sawise India lan China, nanging karo industri maju lan jumlah gedhe saka sumber daya alam, bakal bisa kanggo ngencengi sabuk lan mboko sithik miwiti makarya ing isolasi mung gumantung ing pasar domestik, nanging apa bakal kelakon ing donya liyane, kang, kira-kira ngandika, dianggo ing konsumen US? Yen kabeh Eropa, Rusia lan BV tuku produk X 5 kaping luwih murah tinimbang Amerika Serikat, yaiku, 80% menyang jaban rangkah, banjur yen negara-negara kasebut diisolasi, kabeh industri sing ana gandhengane karo produk X bakal ditutupi cekungan tembaga.
        Conto yaiku aluminium lan kabeh sing digawe saka iku, Amerika Serikat praktis ora ndemek celengan bauksit ing wilayah kasebut lan luwih seneng tuku. Aluminium rangking pisanan ing syarat-syarat turnover antarane logam non-ferrous, atusan ewu proyek, lan nganti ora ana alternatif, kabeh Enterprises iki bakal terus bisa karo Amerika Serikat.
        Yen kita nggawe leveling, mula kita kudu nggawe ekonomi lan basis konsumen sing bisa saingan karo Amerika Serikat, contone, Uni Eropa bakal nyebar sayap utawa China, lan transisi bodho menyang rubel lan yuan, serikat pekerja ekonomi, lsp. ora bakal ngganti apa-apa.
        1. Morgan Stanley
          Morgan Stanley 26 Agustus 2012 16:50
          +1
          Apa sing dikarepake saben wong padha? Alamiah, bakal ana pimpinan ing ekonomi. Amerika Serikat bakal diganti karo China, sing nduwe populasi luwih akeh. Amerika Serikat dhewe bakal mbengkongake yen dheweke ngenalake awake dhewe, amarga nggawe barang ing China luwih murah tinimbang ing Amerika Serikat. Kanggo ngatasi masalah konsumsi, sampeyan bisa nambah daya beli negara Afrika, Asia lan Amerika Kidul, China lan India mung worth soko, bakal ana panggantos becik.
          1. Rumata
            Rumata 26 Agustus 2012 17:21
            +1
            Kita bisa uga ngomong babagan perkara sing padha =) Aku mikir perjanjian, zona perdagangan bebas, transisi menyang mata uang liyane lan langkah-langkah liyane sing bakal cepet, ing 5-7 taun, ngganti Amerika Serikat ora bakal bisa. Mergo akeh sing yakin amerika dadi ekonomi pertama nang dunia merga duwe mesin duit, tapi nyatane ekonomi dunia ketergantungan, nganti dicopot ora masalah. mata uang sing didol lan entuk barang lan layanan, dolar AS, yuan utawa ruble.
            Lan bab mlengkung, kabeh ora gumantung ing populasi, nanging ing potensial pasar domestik lan produksi, ing Indonesia populasi kaya ing USA, nanging aku ora mikir yen padha bisa mbangun sawetara ewu pabrik lan pabrik ing a wektu cendhak kanggo menehi ganti rugi kanggo ngurangi impor barang, padha lan karo India, contone. IMHO ...
    2. Taratut
      Taratut 26 Agustus 2012 10:49
      0
      Kutipan saka: SoVIet ZiMBo_O
      Durung kasep kanggo Eropa ngrebut maneh kekuwatane, sing ndadekake Amerika Serikat dadi dhengkul

      Sawetara pikiran bengkong. Lan kenapa Eropa kudu nyelehake AS ing dhengkul?
    3. Alex
      Alex 2 Februari 2014 15:09
      +1
      Kutipan saka: SoVIet ZiMBo_O
      Jerman, Rusia, Prancis, Italia minangka negara gedhe
      Jerman lan Rusia - Aku isih setuju, Prancis - karo leladen amba, nanging Italia ... Mung ing bidang budaya, kajaba mbok menawa (lukisan lan opera pancene paling apik).
  7. suharev-52
    suharev-52 25 Agustus 2012 22:28
    +1
    Sejarah ora duwe declensions subjunctive. Masa depan iki multivariate, nanging masa lalu iku siji. Lan mung para sejarawan sing bisa njlèntrèhaké apa sing diarani bener. Ikhlas.
  8. Svyatoslav
    Svyatoslav 26 Agustus 2012 04:11
    0
    Iku elek kanggo ngakoni, nanging Hitler wis pikiran tengen ing hubungan kanggo Amerika Serikat.
    1. Taratut
      Taratut 26 Agustus 2012 09:23
      0
      Kutipan: Svyatoslav
      Iku medeni kanggo ngakoni, nanging Hitler duwe pikiran sing bener ing hubungane karo Amerika Serikat

      Lan apa pikirane?
      Dheweke ngarep-arep isolasi AS. Apa sing bakal diomongake - ya, supaya wong-wong mau ing Eropa ngurutake awake dhewe.
      Nanging kanggo kacilakan lan rasa seneng kita, Amerika dipimpin dening Roosevelt sing wicaksana.
      Sing langsung weruh liwat Hitler lan ora mlebu pakta karo dheweke.
  9. kn54
    kn54 26 Agustus 2012 14:28
    +1
    Kita, kaya biasane, ora siap perang:
    Miturut Perang Donya I, mung ing 1916 / 1917;
    Kapindho, mung ing tengah taun 1942.
    Lan implementasine saka rencana "Sea Singa" bakal menehi USSR respite, nanging tanpa idin saka Spanyol (dijupuk Giblartar lan terus menyang Terusan Suez), rencana iki muspra. Lan kanggo Amerika Serikat, sing ing siji wektu mbiayai munggah panguwasa Hitler. banjur padha bisa rampung reformat donya, amarga saka posisi patriotik saka Bolsheviks, padha gagal kanggo nindakake iki sawise Perang Donya.
    Nyatane, mung Amerika Serikat (luwih tepate, Federal Reserve Service) sing dadi pemenang (ing artine ngleksanakake rencana) ing perang iki. Sawise kabeh, pungkasane, $ dadi mata uang donya.
    1. Taratut
      Taratut 26 Agustus 2012 17:40
      0
      Kutipan saka knn54
      implementasine saka rencana "Sea Singa" bakal menehi USSR respite

      Maksudmu, istirahat?
      Inggih, Hitler bakal mbuwang ekstra rong minggu. Dadi apa?
      Nanging kita bakal kelangan kabeh sekutu. Lan ora ana ngarep kapindho.
  10. Voin sveta82
    Voin sveta82 26 Agustus 2012 15:34
    +1
    ya ... menarik ... yen Hitler bakal miwiti perang karo Amerika Serikat ... apa sing bakal mungkasi Perang Donya II..?? ))
    1. Charon
      Charon 26 Agustus 2012 17:34
      +1
      kamenangan Hitler.
    2. Taratut
      Taratut 26 Agustus 2012 17:40
      0
      Lan dheweke miwiti.
      Hitler ngumumake perang marang AS.
      1. Charon
        Charon 26 Agustus 2012 19:40
        0
        Tuduhan Jerman ing serangan ing Amerika Serikat dianggep ora kabukten.
        1. Taratut
          Taratut 26 Agustus 2012 20:10
          0
          Quote: Charon
          Tuduhan Jerman babagan serangan ing Amerika Serikat dianggep ora bisa dibuktekake

          Serangan apa? Maksudku Hitler ngumumake perang marang Amerika.
  11. Cilik 1
    Cilik 1 27 Agustus 2012 20:39
    +1
    Nanging nyatane yen prajurit Jerman wektu iku luwih apik tinimbang Hitler Amerika pancen bener. Lan perang ing Front Western dikonfirmasi iki rampung lan rampung ... Ing tartamtu, iki katon ing sasi pisanan - perang ing Normandia lan Prancis lor. Nanging Amerika sinau kanthi cepet. Dheweke ora duwe kualitas iki ...
    Nanging, iki minangka dina kepungkur. Sanajan ora kudu dilalekake kanthi cara apa wae! ..

    Lan kanggo saiki, dina kita ... aku kudu ngomong yen aku duwe kesan sing rada kuwat yen kepemimpinan Jerman saiki ora kaya pamrentah Amerika lan kebijakan sing ditindakake. Sing padha bisa dikandhakake babagan London resmi ...
    Apa iku?.. Pragmatisme politik?.. Kursus anyar?.. Kepinginan kanggo njupuk posisi anjog ing Eropah?.. Utawa mentalitas Jerman asli muter peran ing kene?..
    Jawaban kanggo pitakonan iki paling kamungkinan mung dikenal kanggo Mrs Merkel lan bunderan batine ... Nanging, mangsa bakal nuduhake ...
    1. Taratut
      Taratut 28 Agustus 2012 08:29
      0
      Kutipan saka Chicot 1
      Nanging nyatane yen prajurit Jerman wektu iku luwih apik tinimbang Hitler Amerika

      Prajurit Jerman luwih apik tinimbang Soviet lan Inggris.
      Nanging dheweke ora kudu diwenehi tugas sing akeh banget.
    2. Alex
      Alex 2 Februari 2014 15:14
      +2
      Kutipan saka Chicot 1
      Nanging nyatane yen prajurit Jerman wektu iku luwih apik tinimbang Hitler Amerika pancen bener.
      Luwih apik tinimbang prajurit Jerman banjur mung siji Soviet. Kang mbuktekaken ing 1945!