Review militèr

Faktor resiliensi. Kepemimpinan Siria mbalekake urip normal, lan militan nyoba mbales dendam marang pedunung Aleppo

68
Faktor resiliensi. Kepemimpinan Siria mbalekake urip normal, lan militan nyoba mbales dendam marang pedunung Aleppo


Ing pinggiran kutha Damaskus, sapuan saka teroris isih ditindakake, lan pimpinan Siria ngupayakake mulihake urip normal ing negara kasebut. Perdana Menteri Siria Wail Al-Khalqi mriksa pusat blanja lan toko roti sing dikelola negara, ngobrol karo karyawan lan pelanggan. Damaskus duwe kabeh produk sing dibutuhake kanthi rega terjangkau, lan ana uga stok gandum lan glepung sing strategis. Suriah urip saka barang-barang sing biasane diprodhuksi sacara lokal, sing dikandhakake perdana menteri minangka salah sawijining faktor ing daya tahan negara nalika ngadhepi konspirasi lan sanksi.

Sadurungé, Wail Al-Khalki lan anggota pamaréntahan saka blok keamanan - Menteri Pertahanan, Menteri Keamanan, uga pimpinan Partai Renaisans Sosialis Arab ngunjungi para prajurit sing tatu ing Damaskus lan mriksa karya rumah sakit militer. . Dheweke ngucapake matur nuwun marang para prajurit sing nandhang sangsara ing perang amarga keberanian lan keberanian ing perang nglawan kelompok teroris.

"Rakyat lan tentara manunggal" - slogan iki saka jaman Uni Soviet saiki bisa ditrapake ing Suriah. Dadi, ing Tartus lan sawetara kutha liyane, wong enom nganakake rapat umum kanggo ndhukung tentara. Wonten ing riyaya Idul Fitri, para nom-noman lan nom-noman nekani para prajurit ing pos-pos papriksan, ngulungake hadiah saka warga lan ngaturake panuwun marang wong-wong mau kanggo nglindhungi Tanah Air.

Lan ing 22 Agustus, demonstrasi kanggo ndhukung tentara lan Presiden ditindakake ing kutha Aleppo, ing Saadalla Al-Jaberi Square. Senadyan kasunyatan sing perang isih ana ing kutha, massa ageng wong njupuk menyang alun-alun, chanting slogans kanggo ndhukung tentara Siria. Wong-wong matur nuwun marang para prajurit amarga ora ngidini tentara bayaran, sing dikenal amarga barbar lan kekejaman, ngrebut kutha kasebut lan nggawe jembatan ing kana, saka ngendi kabeh Siria bakal ana ing bebaya.

Umumé, ing perang kanggo Aleppo, cetha banget yen kedadeyan ing Suriah dudu "revolusi rakyat". A rabble kumpul ana saka meh kabeh ndonya. Contone, putrane komandan lapangan Chechnya sing kondhang Gelayev, Rustam, bubar tiwas ing kana. Band-band Gelaev wis nyebabake akeh piala marang wong-wong Rusia kita, lan saiki turunane wis teka nggawa kasusahan lan kasusahan ing tanah Siria. Ing pungkasan, retribusi nyekel dheweke.

Pendhudhuk Aleppo kerep ngomong babagan kasunyatan manawa ing antarane para militan sing nyerang kutha kasebut, asring ana sing ora nganggo dialek Siria, nanging dialek beda, utamane Saudi.

Wartawan Inggris Robert Fisk, nuduhake kesaksian saka pedunung Aleppo, nerbitake laporan yen tentara bayaran teka saka Turki, Sudan, Libya, Afghanistan, lan uga Chechnya. Padha duwe modern gamanlan teknologi komunikasi modern. Lan kabeh produksi Western iki. Nalika wartawan dibukak ing Aleppo, wong weruh senjata sita, antarane kang ana akèh Western, utamané produksi Swedia.

Lan koran Inggris The Times nerbitake laporan wartawan Shera Franklin saka Turki. Dheweke ketemu karo loro militan - imigran saka Britain. Dheweke ujar manawa dheweke ngalami latihan cepet ing Turki, banjur ditransfer menyang Suriah lan melu serangan ing Aleppo.

Kita weruh manawa kutha kasebut ora diserang dening wong Siria, nanging dening sampah sing disewa. Pendhudhuk Aleppo ngipat-ipati "revolusioner" iki kanggo kabeh piala sing nyebabake kutha sing tentrem, lan matur nuwun marang tentara kanggo nglindhungi dheweke lan kulawargane saka dendam geng brutal.

Mesthi, ora mung tentara bayaran saka negara liya, sayangé, ana uga bandit warga negara Siria.

Tentara nahan bandit Jaber Mustafa al-Shahabi. Sawise ana ing tangan kaadilan sing aman, dheweke ngomong, lan pengakuane ditampilake ing televisi Siria. Dheweke ujar manawa dheweke direkrut dadi "pejuang kebebasan", janjine 50 ewu kilogram kanggo saben wong sing dipateni.

Pimpinan kelompok kasebut nampa dhuwit saka Arab Saudi lan Qatar.

Teroris kasebut nyritakake carane mburu, nyulik, lan banjur mateni perwira militer lan polisi. Klompok kasebut kalebu bandit saka Idlib, Homs lan Hama. Teroris kasebut terus terang ngakoni: dheweke nyerang Aleppo kanggo ngukum penduduk kutha kasebut. Sawise kabeh, padha nindakake "kajahatan elek" - padha ora wani ndhukung pseudo-revolusi. Wong-wong mau wani urip kaya wong biyasa tinimbang melu kerusuhan. Lan kanggo "kaluputan" kuwi, militan, bebarengan karo gerombolan bayaran saka negara liya, nyerang Aleppo.

Lan wong barbar iki sing didhukung dening para pemimpin Barat. Obama wis ngumumake kemungkinan intervensi ing Suriah kanthi pretext "proteksi marang senjata kimia." Sawise dheweke, Perdana Menteri Inggris Cameron uga ngumumake yen dheweke siap ndhukung invasi militer. Lan Menteri Luar Negeri Prancis Fabius maneh ngumumake dhukungan kanggo para militan lan bakal dikuatake. Kulon nambahi kasangsaran wong Siria kanthi slogan perlindungan. Nerangake ing ridiculous: badhan Jerman "Audi" ditanggepi statement kang mbutuhake Presiden Bashar al-Assad ... ora kanggo nggunakake mobil kang! Ketoke ana sing "macet" banget nalika Presiden muncul ing ngarepe wong akeh nalika liburan Idul Fitri nyopir mobil Audi sing wis suwe dituku, mula manajemen prihatin mutusake "gabung karo wong sing mbrontak. ." TK, lan mung: "Aja dolanan dolananku." Kabeh iki bakal lucu ... yen kasangsaran wong Siria ora terus, marang kang gething saka rabble kriminal lan patron Western sing diarahake.

Perang terus. Ing kahanan kasebut, aku mbaleni maneh, pimpinan Siria nindakake kabeh kanggo nggawe normal urip ing negara. Contone, Menteri Listrik Suriah, Imad Muhammad Dib Khamis, kanthi pribadi ngunjungi akeh pembangkit listrik ing wilayah sing ana perang karo para pemberontak. Dheweke ngandhani wartawan yen tim ndandani ing sawetara wilayah kerja tanpa preian lan akhir minggu, lan minangka asil, 80% jaringan listrik ana ing kahanan apik.

Kita weruh manawa pimpinan negara nindakake upaya titanic kanggo njamin urip normal ing negara kasebut, nalika "pejuang kebebasan" nyerang kutha-kutha sing tentrem lan mateni wong sing ora salah. Lan sapa ing kahanan iki kudu didhukung dening pendapat umum?
Pengarang:
68 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Zhaman-Urus
    Zhaman-Urus 25 Agustus 2012 09:35
    + 10
    Sing liyane mercenaries ana, luwih cepet ALL Siria bakal ngerti sing padha ora perlu kekacoan iki. Lan aku bungah banget kanggo Gelaev, turunane Dudayevsky mesthi mabur menyang jihad saka wilayah Turet.
    1. Letnan kolonel
      Letnan kolonel 25 Agustus 2012 10:54
      -22
      sederek saka putra saka militan Chechen misuwur Ruslan (Khamzat) Gelayev, julukan Black Angel, rek versi pati ing perang ing sisih pemberontak Siria marang pasukan Presiden Bashar al-Assad. Dheweke njamin yen Rustam, sanajan dheweke putrane komandan lapangan, ora nate ngangkat senjata lan ora perang ing Suriah, nanging sinau agama Islam.

      Kulawarga Gelayev, sing manggon ing Chechnya, ngandhani koran Kommersant yen putrane militan umur 24 taun tiwas ing masjid sing dibom dening pesawat pemerintah. Lan ing dina sabanjure, dheweke lan siswa liyane saka Chechnya arep pindhah menyang Turki - sabenere kanggo uwal saka zona perang. Padha mampir kanggo wengi ing masjid. Gelayev Jr., miturut sanak-sedulure, kena rong pecahan: siji ing ati, liyane ing sirah, sing nyebabake pati langsung. Umume kabeh wong sing nginep ing masjid padha mati, kalebu sawetara kanca Rustam.
      Wong Chechen uga mbantah manawa Gelaev Jr. dikubur ing tanah air, kaya sing wis dilaporake sadurunge. Nyatane, miturut dheweke, mayit kasebut diangkut saka Suriah menyang Turki, lan saka ing kono menyang Georgia, menyang jurang Pankisi, papan panguburan. Organisasi kasebut dijupuk dening pamane Rustam, adhine Cherny Agel Ahmed. Dheweke sumurup ponakane lan kanggo akèh taun, wiwit awal perang Chechen kapindho, kang manggon ing Georgia karo sederek cedhak liyane saka Gelaevs.
      Situs web para separatis Chechen Kavkaz-Center lan Сhechenews nyritakake babagan Gelayev Jr. Dheweke, miturut wong-wong mau, lair ing taun 1988 saka pernikahané Ruslan Gelaev karo putri saka ketua farm negara Omsk, Larisa Gubkina. Gelaev Sr teka ing wilayah Omsk ing pertengahan 80-an karo tim tukang Chechen kanggo karya musiman. Rustam urip kanggo dangu karo ibuné ing wilayah Omsk, nanging ing taun 1999 pindhah menyang rama ing Chechnya.

      Nanging, sederek saka Gelaevs kacarita yen Rustam minangka putra haram saka Malaikat Ireng, ibune pancen Rusia, saka kutha Trans-Ural Kurgan. Rustam ora urip suwe ing Chechnya - bapake nggawa dheweke karo ibune menyang republik mung sapisan sawise perang pisanan, lan padha nginep luwih saka siji sasi. Banjur, miturut sanak-sedulur, ibune meksa bali menyang Kurgan, lan komandan lapangan ora mbantah, sanajan ora pedhot hubungan karo wong-wong mau, ngirim dhuwit ajeg.

      Ing taun 2004, bapake Gelayev Jr. tilar donya ing tembak-menembak karo pengawal tapel wates Rusia, ing ngendi dheweke mateni rong prajurit, ngelingake NEWSru.com.
      Rincian liyane: http://www.rosbalt.ru/main/2012/08/23/1025597.html
      1. Zhaman-Urus
        Zhaman-Urus 25 Agustus 2012 14:13
        + 19
        Putrane Gelayev tilar donya ing masjid ing Suriah? Kayadene putrane Heydar Aliyev patah sikile ing lapangan skating ing Yerevan. Ora ana kebetulan fanatik, jihad, putra komandan lapangan, pati. Kabeh iku saling gegandhengan, alesan ing mburi. kabeh liyane supaya, dheweke tilar donya ing masjid sing dibom dening Angkatan Udara Siria, "Oh, apa wong jahat Assad" lan apa fellow nggoleki Gelaev.
        AKU ORA PERCAYA!
        1. liwat
          liwat 26 Agustus 2012 16:06
          +5
          Lan aku ora ngandel! A bandit tiwas ing Suriah - anaké bandit! Ing TKP (partisipasi ing perang nglawan wong Siria)! Apa sing ditindakake ing kana - nindakake demokrasi, sinau Islam ing negara perang, entuk dhuwit saka pembunuhan warga sipil ??? Nanging dheweke puas karo asile - kurang siji.
      2. vezunchik
        vezunchik 25 Agustus 2012 16:41
        + 14
        Makhluk ngapusi lan ngapusi. Bapak-bapakne nganti tekan gulune getihe, mulane Allah njupuk anak-anake saka dheweke.
      3. 77 ing 1973
        77 ing 1973 25 Agustus 2012 22:39
        +2
        Apa tegese "sinau Islam"?
      4. albanec
        albanec 25 Agustus 2012 23:51
        +2
        Ya, sampeyan bisa dipercaya pedagang ngguyu Aku ngarep-arep hukum supaya media, yen dibiayai saka luar negeri, nulis yen dheweke dadi agen asing!
      5. pemadam kebakaran RS
        pemadam kebakaran RS 26 Agustus 2012 08:27
        0
        Lan bla, bla, bla ....... Omong kosong kabeh! Artikel kaya Pravda saka 80s, nanging iki ora negate kasunyatan sing wong Siria ora perlu perang sipil. Malah oposisi internal wis siyap ngrampungake kabeh kanthi tentrem. Inggih, ya, uga liberal kita ora munggah ing PDB karo trunks. Kulon, miturut pendapatku, pancen edan ing serangan !!!!
      6. Filer
        Filer 27 Agustus 2012 04:46
        +1
        Sing sanajan dheweke sinau agama Islam, sanajan dheweke ora perang. Perang informasi lagi ditindakake ing Suriah, lan kita uga melu. Apa dheweke dadi militan utawa ora, iku sing kaping sepuluh. Senajan aku iku.
  2. klimpopov
    klimpopov 25 Agustus 2012 09:36
    +4
    Band Gelaev wis nyebabake akeh piala marang wong-wong Rusia, lan saiki turunane wis teka nggawa kasusahan lan kasusahan.

    Iku kabeh goroh, Ramzan ujar manawa ora ana pejuang Chechen ing kana
    1. bangsal
      bangsal 25 Agustus 2012 10:03
      +5
      Aku appreciate humor sampeyan ... pracaya Kadushka ... ora ngajeni dhewe ... plus ..
    2. Delink
      Delink 25 Agustus 2012 10:45
      + 14
      Ora ana pejuang Chechen ing kana, mung tukang mateni sing duwe paspor Chechen. lol
      1. Alexander Petrovich
        Alexander Petrovich 25 Agustus 2012 13:17
        0
        ngenteni respon..
      2. klimpopov
        klimpopov 25 Agustus 2012 14:23
        -1
        Lan kepiye paspor Chechen beda karo paspor Rusia, utawa aku ora kejawab?
      3. cilik
        cilik 26 Agustus 2012 07:32
        +3
        PEMBUNUH, BANDIT, TERORIS ORA KEBANGSAAN.
        1. Pak. bebener
          Pak. bebener 26 Agustus 2012 16:57
          +2
          Quote: cilik

          PEMBUNUH, BANDIT, TERORIS ORA KEBANGSAAN.

          Aku kaya pracaya.
          CRIME ora duwe kewarganegaraan, nanging penjahat duweni, kaya dheweke duwe jeneng lan jeneng.
          1. bangsal
            bangsal 26 Agustus 2012 17:07
            +1
            Semono uga ibu..bapak..kangmas...mbakyu...lan sederek liyane...sing biyasane wis ngerti kegiyatan....tambah...
  3. pribol
    pribol 25 Agustus 2012 09:55
    +8
    Laporan apik, matur nuwun Elena.
  4. bangsal
    bangsal 25 Agustus 2012 10:04
    +7
    Sinau... sinau nglawan para eksportir demokrasi iki... apik tenan... dadi uripe tambah apik... plus...
  5. Apollo
    Apollo 25 Agustus 2012 10:29
    + 22
    Kutipan - Ana kumpul rabble saka meh kabeh ndonya.

    Assad duwe kesempatan unik kanggo numpes sepisan lan kanggo kabeh rabble iki lan mudhun ing sajarah,minangka pegulat #1 ing perang nglawan terorisme.
    1. Alexander Romanov
      Alexander Romanov 25 Agustus 2012 11:45
      +6
      Hello Apollo, Aku wedi ora kanggo numpes kabeh rabble, rega urip manungsa ing jaman saiki, nanging akeh sing pracaya dhuwit ora mambu lan siap kanggo matèni.
      1. jokas
        jokas 26 Agustus 2012 09:05
        +2
        Wong mati ora butuh dhuwit, lan yen tentara bayaran ngerti yen mung pati sing nunggu dheweke ing Suriah, dheweke ora bakal lunga menyang kana.
    2. Aron Zaavi
      Aron Zaavi 25 Agustus 2012 11:56
      +2
      Tembung sampeyan ya kanggo Gusti Allah ing kuping. Assad, mesthi, dudu kanca kita, nanging wong-wong sing jujur ​​​​tempur karo dheweke
    3. kamardikan
      kamardikan 25 Agustus 2012 22:17
      +1
      Nalika negara ngatur bal, bakal angel numpes kabeh scumbags, teroris lan liya-liyane. Anggere Rusia ambegan, donya duwe kasempatan kanggo menang.
      1. Bazilevs
        Bazilevs 25 Agustus 2012 22:21
        +2
        Kok angel? mung kudu dibasahi wae, ojo njaluk ijin
      2. Che
        Che 27 Agustus 2012 07:53
        +1
        kamardikan,
        Artikel +++ Gromova Elena uga rampung. Sampeyan ora bisa numpes kabeh freaks, nanging kepinginan kanggo nyurung campur tangan ing urusane negara daulat bakal suda. Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo wong Siria iku kanggo urip ing perang nglawan kekaisaran ala - Sevshtatam.
  6. jokas
    jokas 25 Agustus 2012 10:49
    +2
    Kabeh iki apik lan ora bisa nanging bungah, nanging dhukungan informasi saka Assad, loro media Siria lan Rusia ing arena internasional, banget banget.
    1. lefterlin53rus
      lefterlin53rus 25 Agustus 2012 11:20
      +2
      Ora ana apa-apa, masalah sing nggegirisi minangka wiwitan. Artikel sing bener Kohl wiwit muncul ing publikasi Barat. Ing taun kawolu, ing kawitan, padha supaya kabeh asu mudhun ing Rusia. Mung banjur ana analisis sing bener babagan kedadeyan sing bener.
  7. MathKiller
    MathKiller 25 Agustus 2012 11:16
    +4
    Bashar, kita karo sampeyan!
  8. anconsha
    anconsha 25 Agustus 2012 11:26
    +6
    Good luck kanggo wong Siria nglawan AS - penindas bangsa ing saindenging jagad !!!
  9. Strashila
    Strashila 25 Agustus 2012 11:28
    +5
    Sajrone sasi iki, Assad wis nindakake kaping pirang-pirang luwih akeh tinimbang sing ditindakake Amerika sajrone sepuluh taun kanggo numpes teroris. .
  10. Vasily79
    Vasily79 25 Agustus 2012 11:48
    +1
    Mung wong sialan ing Suriah ora bakal lali marang kabecikan Rusia minangka sawetara sekutu oranye sing paling cedhak
    1. liwat
      liwat 25 Agustus 2012 18:38
      -2
      Apa apik, apa sampeyan ngomong babagan?! belay Kita terus-terusan ngiyanati kabeh sekutu sing paling setia. Kuba, Serbia, saiki Suriah. "Apik" kuwi pancen bakal dieling-eling nganti suwe, ora ana negara sing cukup sing bakal ngubungake nasibe karo Rusia maneh, saiki bakal ana "mung bisnis, ora ana sing pribadi."
      1. segara
        segara 25 Agustus 2012 21:35
        -2
        amarga kepentingan pribadi para kolektor bungkus ijo, kita bakal ngiyanati luwih akeh.
  11. baltika-18
    baltika-18 25 Agustus 2012 13:03
    +3
    Suriah bakal ngadeg nglawan rabble sing disewa, sanajan bakal njupuk akeh gaweyan. norma.. mesakake wong.
  12. Perse.
    Perse. 25 Agustus 2012 13:09
    +6
    Kita uga bisa rekrut sukarelawan saka kita kanggo bantuan Suriah, yen kita malah ora resmi ndharat ing basis Siria kita. Perang kanggo Suriah minangka perang kanggo Rusia, sawise Iran, kita sabanjure.
  13. OSTAP BENDER
    OSTAP BENDER 25 Agustus 2012 13:10
    +7
    Lan aku ora nate seneng mobil Audi! Assad rampung, Klitoris Frail enggal kena serangan jantung!
  14. Apollo
    Apollo 25 Agustus 2012 13:58
    0
    Aleppo dina iki!!! urip tetep mlaku

    mudha

    tank ing benteng
  15. Apollo
    Apollo 25 Agustus 2012 14:03
    +6
    Aleppo dina iki !!! urip tetep mlaku



    Warga Aleppo menehi salam marang tentara
  16. DEFINDER
    DEFINDER 25 Agustus 2012 14:21
    0
    Jerman, mesthi, anil ngguyu karo raos banyolan, padha koyone duwe kabeh ing urutan, ing tandha petik! Kita ndhukung pesaing kita sing bakal seneng ngedol dolanan menyang Assad! :)
    1. svs
      svs 25 Agustus 2012 21:48
      0
      Ya, iku mung alesan kanggo ngiklanake merek sampeyan, para pemasar kerja, entuk gaji, lan ing kene meh ora ana alesan kanggo ngluncurake iklan virus!
      Tegese: delengen! Presiden nyopir Audi! banjur media bakal niru pesen iki kanthi gratis!
      Bisa uga njijiki saka sudut pandang moral, nanging pemasar sing mindhah topik iki kanthi jelas entuk penghargaan.
  17. alex3897
    alex3897 25 Agustus 2012 14:23
    + 16
    Sekretaris Departemen Luar Negeri AS Hillary Clinton nyatakake "prihatin banget" babagan kedadeyan kasebut. Derajat keprihatinan iki pancen gedhe banget nganti nomer loro mung "keprihatinan sing paling jero" lan "keprihatinan sing paling jero". Nyatane, Sekretaris Negara AS pancen ora ana sing bisa dikandhakake, mula rong dina dheweke mikir babagan "prihatin" sing kudu diungkapake. Ing pungkasan, dheweke ketoke mutusaké ora kanggo pindhah menyang extremes lan matesi dhéwé kanggo badhan karo adjective "jero". Yen ora, yen sampeyan miwiti kanthi "paling jero", nalika wong Siria maneh nembak wong Turki liyane sing kesasar ing alas samodra, mula ora ana sing bisa diungkapake. Lan tanpa iki, urip Sekretaris Negara saiki abu-abu lan miskin!
    1. lintang
      lintang 25 Agustus 2012 20:58
      0
      macem-macem uneg-uneg h...+
    2. Muksalet
      Muksalet 26 Agustus 2012 12:53
      +2
      Nganti taun 1960 Gréja Katulik ngakoni nèk ngobong akèh wong sing ora salah ing tiang pancang, kalebu Galileo.
      Aku kepengin weruh ... suwene ngenteni pengakuan Eropa ing Libya, Suriah ...?
    3. Simon
      Simon 27 Agustus 2012 08:24
      0
      Lha, mbak kuwi gelo, salah langkah, nyengkuyung sing salah, lan akibate tetep ing dermis. wassat
  18. JonnyT
    JonnyT 25 Agustus 2012 15:47
    +1
    Perang ora bisa diendhani, sedhih banget .........
    1. Aku mikir
      Aku mikir 25 Agustus 2012 17:50
      0
      ngindhari perang gampang ... Nanging pimpinan saiki Rusia ora bakal nindakake iki ... dheweke bakal pipis ... padha duwe Komplek wiwit cilik ... Ya, lan sakperangan alesan padha nyimpen dhuwit saka Rusia. wong ing ... ( aneh tenan iki tembung reged ) ...
    2. 77 ing 1973
      77 ing 1973 25 Agustus 2012 22:42
      +2
      Ora perlu ngaktifake "bzdo" yen ora bakal sedih tenan.....
  19. Oleg Rosskiy
    Oleg Rosskiy 25 Agustus 2012 20:59
    +3
    Nganti kabeh wong Siria munggah marang formasi bandit iki, minangka wong Soviet nglawan Hitler ing wektu, kabeh iki bakal terus lan menehi wektu kanggo netes alasan anyar kanggo invasi militèr ing sirah Western lara.
    1. Che
      Che 27 Agustus 2012 08:12
      +1
      Oleg Rosskiy,
      Aku ndhukung. Mbokmenawa sampeyan bisa nggawe unit pertahanan diri. Nglindhungi pemukiman saka bandit.
  20. Basque
    Basque 25 Agustus 2012 21:45
    -1
    Politik iku politik, nanging wong Siria biasa nyuwun pangapunten. Ing kutha-kutha, omah beton sing apik banget. Ora Khrushchev kita. Nanging dalan apa.
  21. suharev-52
    suharev-52 26 Agustus 2012 01:08
    +1
    Perang ora tau nggawe wong seneng. Good luck ing perang nglawan scum lan kamenangan liwat kabeh mungsuh Assad. Ikhlas.
  22. igor67
    igor67 26 Agustus 2012 01:20
    -5
    Rusia lan Iran nyerahake Assad: nasib Suriah wis diputusake

    -------------------------------------------------- ------------------------------

    25.08 20:44 MIGnews.com

    Miturut saluran TV Israel 10, pemain regional utama wis sarujuk babagan prinsip kanggo ngrampungake konflik Siria.

    Inti saka keputusan kasebut yaiku persetujuan awal antarane AS, EU, Rusia, China, Turki, Iran, Arab Saudi lan Mesir kanggo njamin keamanan Presiden Suriah Bashar al-Assad lan kulawargane.

    Persetujuan kasebut mung bisa ditindakake sawise Rusia lan Iran ngerti yen dheweke ora duwe cara kanggo njaga kekuwatan Assad - kajaba intervensi militer langsung.

    Inti saka rencana kasebut yaiku ngatur kanggo Assad, kulawargane lan bunderan batine "metu sing aman ing njaba Suriah supaya njamin "periode transisi tanpa rasa sakit."

    Tahap kapindho yaiku transfer kekuwatan ing Suriah menyang tangan "organisasi militer" sing dumadi saka perwira senior tentara Siria, sing tangane "ora diwarnai getih." Organisasi iki uga bakal kalebu wakil saka Free Syrian Army lan kelompok oposisi liyane.

    Skenario kasebut dikembangake sajrone kontak antarane pejabat Iran lan wakil Turki, Mesir lan Arab Saudi.

    Rencana kasebut diduga disepakati karo Assad ing wulan Juli, sajrone konsultasi karo diplomat Rusia lan Iran. Assad sarujuk "ing asas" nanging njaluk wektu sethitik liyane, liyane kasempatan kanggo "rampung mati" teroris.

    Konfirmasi ora langsung yen persetujuan babagan nasib Assad lan Suriah wis digayuh yaiku statement dening juru wicoro Kamentrian Luar Negeri Iran, Rahmin Mehmanparast, yen rencana kanggo pemukiman damai ing Suriah bakal diajukake menyang KTT Negara-negara Non-Blok ing Tehran.

    sanajan bisa uga dadi bebek jurnalistik liyane[
    1. elenagromova
      26 Agustus 2012 12:19
      +1
      Aku arep lunga - Aku wis suwe banget.
      1. Bison
        Bison 26 Agustus 2012 16:23
        -9
        Kutipan saka elenagromova
        Aku arep lunga - Aku wis suwe banget.

        Ora ana panggonan kanggo pindhah. Dheweke bakal digawa menyang Allah kanggo pangadilan.
        1. Che
          Che 27 Agustus 2012 07:58
          +1
          Bison,
          Noose bakal luwih apik kanggo oposisi, iku mungsuh nyata wong Siria.
        2. Che
          Che 28 Agustus 2012 10:04
          0
          Bison,
          Natofasis wis mimpin pasukan khusus sampeyan menyang Suriah, aku maca dina iki. Sing kanggo sapa gantungan nangis.
  23. Feanor
    Feanor 26 Agustus 2012 08:05
    +1
    igor67,
    Oh ya, saluran Israel minangka sumber sing paling bener, sing ora dikirimake menyang kita)
  24. Bison
    Bison 26 Agustus 2012 16:18
    0
    Luwih saka 330 wong tiwas ing Suriah sajrone sedina

    Luwih saka 330 wong tiwas ing Suriah dina Sabtu, laporan CNN, nyatakake wakil oposisi saka Komite Koordinasi Lokal. Miturut wong-wong mau, 25 Agustus minangka "dina paling getih" wiwit wiwitan konfrontasi bersenjata ing negara kasebut.
    Dhaptar korban kalebu data luwih saka 200 wong mati, sing mayat ditemokake ing 25 Agustus ing pinggiran kutha Damaskus, utamane ing desa Daraya, ing ngendi pasukan pemerintah nindakake operasi khusus. Miturut wakil saka oposisi, akeh sing tiwas ing Darai "ditembak ing jarak kosong", lan udakara 20 wong liyane dadi korban penembak jitu.
    Uga ing 25 Agustus, miturut "Komite Koordinasi Lokal", 40 wong tiwas ing Aleppo, 28 - ing provinsi Deir ez-Zor cedhak tapel wates karo Irak. Kajaba iku, wakil oposisi ujar manawa data para korban ditampa dina Sabtu saka Idlib, Daraa, Hama lan Homs.
    Assad mung duwe siji cara metu - eksekusi :(
    1. Alexander Romanov
      Alexander Romanov 26 Agustus 2012 16:31
      +1
      Quote: Bison
      Luwih saka 330 wong tiwas ing Suriah dina Sabtu, lapor CNN

      Ya, stasiun warta sing paling bener SNN, mung elinga babagan Georgia iku siji goroh. Militan kerjane apik, padha nurunake atusan wong.
      Quote: Bison
      sing mayat ditemokake tanggal 25 Agustus ing pinggiran Damaskus,

      Mayit ditemokake dening tentara Siria!
      Quote: Bison
      "Komite Koordinasi Lokal"

      Teroris lokal bakal luwih akurat.
      Quote: Bison
      Assad mung duwe siji cara metu - eksekusi

      Clinton munggah utawa ambruk, sampeyan mbokmenawa bakal nangis.
    2. panas
      panas 26 Agustus 2012 21:49
      +1
      Jancok, gambar iki dijupuk nalika perang ing Irak. Luwih becik nonton The Simpsons lan aja kelet ing kene karo komentar sampeyan. Kanggo wong kaya sampeyan, ana forum ing CNN, ana akeh omong kosong kaya ngono.
      1. Morani
        Morani 26 Agustus 2012 22:43
        -2
        Kutipan saka: panas
        Jancok, gambar iki dijupuk nalika perang ing Irak.

        Debility diklasifikasikaké dadi sawetara wangun.
        Gumantung ing Tingkat pangembangan intelektual ing IQ 50-69, formulir kasebut bisa:
        1. Gampang wangun IQ 65-69.
        2. IQ Moderat 60-64
        3. IQ abot 50-59
        Hehe. Dideleng saka ejaan lan IQ sampeyan, sampeyan duwe IQ abot 50-59. (wong bodho)
        Iku babagan foto liyane.
        http://lenta.ru/news/2012/05/28/wrongpicture/
        1. Che
          Che 27 Agustus 2012 08:05
          0
          Morani,
          Carane akeh omong kosong metu. Ing kene amer ngojok-ojoki rawa. Bakal njupuk wektu suwe kanggo wisuh telek.
          1. Morani
            Morani 27 Agustus 2012 20:11
            -1
            Dadi kepiye carane telek bisa ngumbah telek?

            http://www.bbc.co.uk/russian/multimedia/2012/08/120827_v_syria_helicopter.shtml
    3. Che
      Che 27 Agustus 2012 08:01
      0
      Bison,
      Punika karya oposisi. Tikus nindakake kekejeman lan nyalahke pemerintah. Tikus ing sidhang lan paukuman sing pantes kanggo wong-wong mau. Lan pengkhianat, sing sampeyan ngerti, mung dieksekusi.
  25. Pak. bebener
    Pak. bebener 26 Agustus 2012 16:59
    +1

    Mekaten.
    1. Lech e-mine
      Lech e-mine 27 Agustus 2012 03:01
      +2
      siji militan duwe otak kanggo uwal. Ora nggumunake yen karo mundhut kuwi padha nelpon mercenary saka sak donya kanggo SYRIA.
      1. Pak. bebener
        Pak. bebener 28 Agustus 2012 00:48
        0
        Ora ana kerja tim, siji karo ... kacau, comrades sing ora bisa mbujuk?
    2. Pak. bebener
      Pak. bebener 28 Agustus 2012 00:49
      0
      Lech e-mine,
      Ora ana kerja tim, siji karo ... kacau, comrades sing ora bisa mbujuk?
  26. mar.tira
    mar.tira 26 Agustus 2012 18:09
    +4
    Dina iki aku maca wawancara karo Jenderal Ivashov, Viktor Baranets, babagan kahanan ing Suriah. Ana dialog sing menarik. Ivashov ketemu karo Assad. Kita ngomong babagan kahanan internasional lan kabeh liyane sajrone telung jam. Apa sampeyan bakal nyerahake Kadafi "!? Kang Ivashov mangsuli; - Ora! Rusia ora bakal ninggalake sampeyan!" Banjur Assad ngandika. Kandhanana V.V. Putin yen kita bakal ndedonga kanggo dheweke!
    1. Morani
      Morani 27 Agustus 2012 20:34
      -2
      Kutipan saka mar.tira
      Ivashov ketemu karo Assad


      Kutipan saka mar.tira
      Dakkandhani marang V.V. Putin yen kita bakal ndedonga kanggo dheweke! Mangkene kahanan kita!

      Sumangga panjenenganipun ndedonga dhumateng Allah supados jiwanipun ingkang alit ingkang reged. Usurpers nggawa negara menyang negara bestial, banjur getih lan perang, lan jalaran ora bisa dingerteni. Sapa sing ngunggahake rezim-rezim kewan iki sawise generasi kudu ngilangi iki?
      1. Che
        Che 28 Agustus 2012 10:07
        +1
        Morani,
        Kita ora perlu gosdepovskuyu propaganda vtyurivat kita. Usurpers iku amer karo tikus.
  27. bangsal
    bangsal 26 Agustus 2012 21:55
    +2
    Saiki aku maca wawancara karo wartawan sing dicekel bandit ing Suriah ... tepate dening bandit .... ora ana sing anyar ... iku bandit lan bandit ing Suriah ...
  28. Filer
    Filer 27 Agustus 2012 04:35
    +1
    "Wartawan Inggris Robert Fisk, ngrujuk marang kesaksian warga Aleppo, nerbitake laporan yen tentara bayaran teka saka Turki, Sudan, Libya, Afghanistan, lan Chechnya. Dheweke duwe senjata modern, uga peralatan komunikasi modern. Lan kabeh iki Barat. -digawe Nalika wartawan dibukak Aleppo, wong weruh senjata sita, antarane kang ana akèh Western, ing tartamtu, produksi Swedia.

    Lan koran Inggris The Times nerbitake laporan wartawan Shera Franklin saka Turki. Dheweke ketemu karo loro militan - imigran saka Britain. Dheweke ujar manawa dheweke ngalami latihan cepet ing Turki, banjur ditransfer menyang Suriah lan melu serangan ing Aleppo. "
    Wiwit media Barat nulis iki, konflik ora bakal suwe. Saiki wis jelas kanggo saben wong sing ndhukung (Obama lan liya-liyane kaya dheweke), nanging suwene iki bakal terus lan kepiye cara metu saka kahanan kanthi kerugian paling sithik kanggo gambar kasebut minangka pitakonan gedhe. Bisa nylametake invasi militèr, lan sapa sing menang bener, nanging Rusia lan China isih ora ngidini lan mbokmenawa ora bakal ngidini. Apa jenis trik karo kuping bakal menehi Kulon lan apa ana trik kasebut, kita bakal ngerti.
  29. sergo0000
    sergo0000 27 Agustus 2012 06:57
    +3
    Artikel sing apik banget Elena! Kaya biasane, sampeyan ana ing ngarep! Lan paling apik! +++ ombenan
    Siria karo wong-wong sing kaya ngono bakal ngadeg, sanajan kabeh wong!
    Aku ngarepake laporan sabanjure. apik
  30. Che
    Che 27 Agustus 2012 08:09
    0
    Artikel punika mesthi plus, nanging aku kaya kanggo ndeleng bantuan nyata kanggo wong Siria ing perang nglawan clurut Amer lan pangayoman saka sistem konstitusional. Apa birokrasi kita uga didol menyang amers.
  31. Simon
    Simon 27 Agustus 2012 08:43
    +3
    Ya, saka ing kene wis cetha yen wong sing ngedol infèksi perang sing paling jahat yaiku amer, lan Eropah Kulon minangka antek Amer. Assad rampung, dheweke nemokake kekuwatan kanggo ngilangi revolusioner "wong" Amerorvian, sing diklumpukake saka sak ndonya, rabble gangster. Yen rakyat lan tentara wis nyawiji, negara iki ora bisa dikalahake. Aku sing amers ora ngerti bab iki utawa wis lali. Dheweke kudu ndeleng sejarah lan ngelingi iki. wong bodho
  32. BARADA
    BARADA 31 Agustus 2012 07:01
    0
    [kiwa][/kiwa uga rampung
  33. alex090
    alex090 31 Agustus 2012 15:46
    0
    Artikel sing apik! Dheweke dadi teroris ing Suriah, lan dudu pemberontak, kaya sing diklaim sawetara.