Review militèr

Balapan rudal hipersonik Rusia, China lan Amerika ("The Diplomat", Jepang)

33
Balapan rudal hipersonik Rusia, China lan Amerika ("The Diplomat", Jepang)Kaping pisanan, kabeh mlaku kaya sing direncanakake: rudal diluncurake saka B-52 Stratofortress ing dhuwur ing langit ndhuwur Pusat Operasi Tempur Marinir California. penerbangan lan kasil dipisahake saka nyurung peluncuran. Nanging, 31 detik sawise wiwitan tes, ana masalah karo stabilizer kontrol lan rudal hipersonik X-51A Waverider tabrakan ing Samudra Pasifik. Dheweke kudu njupuk kacepetan sing direncanakake Mach 6 mung sawise limang menit.

Senadyan kemunduran 14 Agustus iki, balapan rudal jelajah hipersonik antarane AS, China lan Rusia terus, karo India uga nyoba njupuk keuntungan saka kemajuan Rusia. Sajrone pirang-pirang taun, telung negara iki wis nggawe kemajuan gedhe kanggo ngembangake misil sing bisa dikontrol kanthi kecepatan ing ndhuwur Mach 5 (6125 kilometer per jam). Senajan kapentingan ing topik iki muncul nalika Perang Dingin, asil nyata dipikolehi mung ing taun 1990-an. Rusia dadi negara pisanan sing sukses nganakake tes penerbangan pesawat eksperimen kanthi mesin ramjet hipersonik, luwih dhisik tinimbang Amerika Serikat kanthi sangang taun.

Rudal X-51A dikembangake dening konsorsium sing nggabungake Angkatan Udara AS, Boeing, Badan Proyek Riset Lanjutan Pertahanan (DARPA), Administrasi Aeronautika lan Antariksa Nasional, Pratt & Whitney Rocketdyne, lan Divisi Jet Propulsion AS. Laboratorium Riset Angkatan Udara. Nganti saiki, siji-sijine sukses program US $140 yuta yaiku tes ing pesisir Pasifik Kidul California tanggal 26 Mei 2010, sajrone roket kasebut tahan luwih saka 200 detik ing Mach 5.

Kanggo bagean kasebut, wong Tionghoa uga diduga nuduhake minat serius babagan misil jelajah hipersonik. Karya pembangunan lagi ditindakake ing sawetara pusat, kalebu Qian Xuesen National Engineering and Science Experimental Base ing Distrik Huaizhou Beijing. Ing taun 2007, telung taun sawisé diluncurake program X-51A, dilapurake manawa para ilmuwan Cina ngrancang nyoba model ramjet hipersonik Mach 5,6 ing trowongan angin anyar ing Beijing. Sadurungé taun iki, pers China nglaporake manawa para ilmuwan China wis nggawe trowongan angin sing bisa nguji kendaraan hipersonik ing Mach 9.

Nalika aplikasi komersial teknologi hipersonik sing bisa ditindakake kanthi nyata - pesawat sing bisa mabur saka London menyang New York kurang saka jam - uga bisa narik kawigaten para ilmuwan militer (Pentagon dikabarake wis ngentekake enem proyek hipersonik $ 2 milyar. ). Antarane liyane, militer pengin nambah rudal jelajah ramjet, sing kacepetan lan jangkauane saiki diwatesi amarga kudu nyuda aliran udara ing mesin menyang kecepatan subsonik. Kemampuan kanggo njamin pembakaran bahan bakar ing aliran udara supersonik bakal nambah kacepetan lan sawetara rudal.

Keuntungan saka tambah akeh lan kacepetan cetha. Asosiasi Angkatan Udara, ing laporan babagan teknologi hipersonik, diterbitake ing Juni 2010, nulis yen ing 1998 - sawise serangan ing kedutaan Amerika ing Kenya lan Tanzania - butuh 80 menit kanggo rudal jelajah saka kapal Amerika ing Segara Arab kanggo tekan kamp latihan "Al Qaeda ing Afghanistan. Sauntara kuwi, rudal hipersonik bakal duwe "wektu peluncuran" sing luwih cendhek lan bisa ditabrak ing menit 12, panulis laporan kasebut nulis. Miturut wong-wong mau, ing menit 80 njupuk rudal kanggo nggayuh target, pimpinan al-Qaeda Osama bin Laden kasil lolos. Kemampuan kanggo nggayuh target kanthi cepet ing endi wae minangka bagean saka program Rapid Global Strike, sing diluncurake ing 2001, nalika analis Pentagon wiwit nggoleki cara kanggo nyerang mungsuh kanthi cepet tanpa risiko eskalasi nuklir.

Perlu dicathet yen ngurangi "wektu saka peluncuran nganti tekan target" mung minangka bagean saka persamaan, amarga misil hipersonik uga kudu nulis bab anyar ing perjuangan evolusi antarane rudal lan interceptor.

Roket ramjet saiki, kayata P-270 Moskit Rusia lan American Harpoon, uga roket turbojet, kayata Yingji-82 China, tekan kecepatan ing ngisor Mach 2. Padha cukup alon kanggo dicegat. Nanging, nyegat rudal jelajah sing mabur kanthi kacepetan liwat Mach 5 ora dadi tugas sing gampang. Penampilan kasebut bakal mbebayani target kayata klompok operator. Mesthi, kacepetan entri menyang lapisan padhet saka atmosfer rudal balistik anti-kapal Cina Dongfeng -21 luwih dhuwur tinimbang kacepetan maksimum rudal jelajah hipersonik, nanging rudal jelajah luwih bisa maneuver lan bisa mabur kurang. tetep unnoticed dening sistem bebaya awal - nalika padha duwe kasempatan apik kanggo slipping liwat radar taktis.

Rudal jelajah hipersonik bisa uga ora kasedhiya kanggo militer kapan wae, nanging kaluwihan sing jelas ing jarak, kacepetan, lan akurasi (ora kanggo sebutno kaluwihan duwe pasukan serangan strategis non-nuklir) tegese teknologi kasebut menarik banget kanggo ditinggalake. dening militèr. Katon kaya balapan senjata wis mlebu fase hipersonik.
Pengarang:
Sumber asli:
http://thediplomat.com/flashpoints-blog/2012/08/20/russia-china-americas-supersonic-missile-race/
33 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. peteng
    peteng 26 Agustus 2012 08:48
    +7
    Kanggo bagean kasebut, wong Tionghoa uga diduga nuduhake minat serius babagan misil jelajah hipersonik. Karya pembangunan lagi ditindakake ing sawetara pusat, kalebu Qian Xuesen National Engineering and Science Experimental Base ing Distrik Huaizhou Beijing.

    Napa dheweke kudu berkembang? Enteni nganti metu lan nyolong karya kasebut utawa apa pangkalan kasebut dijenengi Qian Xuesen minangka analog saka CIA? Ora suwe teknologi kasebut bakal tekan tingkat sing bakal ngrusak awake dhewe ... Aku bakal ngombe bir .
    1. nikoli25
      nikoli25 26 Agustus 2012 13:56
      +3
      ya luwih becik ora repot, sampeyan bir, lan aku nyruput anggur.
      1. Sergh
        Sergh 26 Agustus 2012 14:29
        +4
        Kutipan saka: nikoli25
        sampeyan bir, lan aku bakal njupuk SIP saka anggur

        Oh, banjur Gusti Allah piyambak dhawuh kula kanggo uncork vodka, iki kudu tindakake ing munggah!
        1. GurZa
          GurZa 27 Agustus 2012 09:55
          0
          Sajake omben-omben kuwi....aku nyruput susu.
          Rusia dadi negara pisanan sing sukses nganakake tes penerbangan pesawat eksperimen kanthi mesin ramjet hipersonik, luwih dhisik tinimbang Amerika Serikat kanthi sangang taun.

          Ngomong apa jenis piranti?
  2. esaul
    esaul 26 Agustus 2012 08:48
    + 12
    Inggih, "nuduhake kapentingan" ing pluru hipersonik wis umum lan cukup dingerteni - masa depan dumunung karo hypersonics. Sayange yen Rusia mandheg saka topik iki kanggo sawetara wektu lan ora bisa ngrampungake kanthi lengkap. Lan kabeh luwih nyenengake kanggo ngerti yen kita isih ora ana ing wates ing topik iki, nanging narik minat pesaing, minangka pangembang sing janjeni.
    Kita kudu mbayar pajeg kanggo wong-wong mau - pembuangan saka karya, sing ngatur ing atmosfer saka total Advertisement kanggo ngreksa prestasi taun kepungkur ing wilayah iki lan sijine menyang karya luwih.
    1. lotus04
      lotus04 26 Agustus 2012 12:29
      +2
      Kutipan saka esaul
      Inggih, "nuduhake kapentingan" ing pluru hipersonik wis umum lan cukup dingerteni - masa depan dumunung karo hypersonics. Sayange yen Rusia mandheg saka topik iki kanggo sawetara wektu lan ora bisa ngrampungake kanthi lengkap.


      Sapa ngerti sapa ngerti. nglirik
    2. Tatar ala
      Tatar ala 26 Agustus 2012 13:26
      + 21
      Tanpa mlebu ing alas, nanging mung mbukak Wikipedia -

      http://ru.wikipedia.org/wiki/9%D0%9C82 - это о ракетах
      http://ru.wikipedia.org/wiki/%D1-300 - это о системе С-300

      Lan apa sing kita waca ing kana?
      Sing rudal 9C82 nduweni kemampuan kanggo CATCH A TARGETS obah kanthi kacepetan 2500 m / s,

      lan rudal saka kompleks S-300PMU1 lan S-300PMU2 Favorit nyekel target kanthi kacepetan 2800 m / s ...

      Ayo ngetung?
      2800 m/s * 60 = 168.000 m/min. * 60 = 10.080.000 m/j / 1000 = 10.080 km/j.

      Pira ayunan iki? ya-
      Ing sadhuwure segara, kacepetan swara 340 m/s utawa 1225 km/jam ing dhuwur luwih saka 11 km 1 maks = 295 m/s utawa 1062 km/jam.
      Sing. nilai rata-rata aritmetika - 1.143,5 km / jam.

      Dadi: 10.080 / 1.143,5 = Mach 8,82 ... (Aku ngelingake yen iki kacepetan target)

      Ing wektu sing padha, roket, kanthi cepet nyekel target, aktif maneuvers, ndhelikake aspirasi target kanggo nyingkiri kekalahan ...

      Apa sing bisa kita ucapake babagan S-500? Ya, kita ora bakal ngomong apa-apa, kajaba sing (c) "... digabungake karo sistem pertahanan rudal modern saka Moskow lan Distrik Moskow A-135 Amur, kanggo nyegat target kanthi kecepatan nganti 7 km / s .. ."

      sing. TARGET bakal mabur kanthi kacepetan 7000 m / s * 60 * 60/1000 = 25.200 km / jam, tegese Mach 22,04 ... Banjur ing kacepetan apa roket bakal nyusul target?

      HORRIBLE ... Lan sampeyan ngomong AS, China lan India ... Lucu ...

      Ayo kula ngelingake yen S-300 wis bisa nyerang hulu ledak ing target lemah lan permukaan ...
      1. Sergh
        Sergh 26 Agustus 2012 14:26
        +6
        Senajan artikel punika taun lawas, nanging sampeyan bisa tokoh metu apa.

        Wigati dimangerteni yen masalah cooling hull X-90 lan masalah bahan bakar hidrogen ditanggulangi kanthi lengkap. Yaiku, awak digawe adhem campuran minyak tanah lan banyu, sing, sawise dadi panas, dilebokake menyang mini-reaktor katalitik khusus, ing ngendi reaksi endotermik saka konversi katalitik minyak tanah lan banyu dadi bahan bakar hidrogen ditindakake:

        CnHn + H2O = NH2 + CO2

        Ing tembung liyane, saliyane kanggo ngasilake hidrogen, amarga reaksi endotermik konversi minyak tanah lan banyu, pendinginan awak rada kuwat dumadi - amarga reaksi konversi minyak tanah lan banyu diterusake kanthi gedhe. panyerepan panas (reaksi endoterm).

        Ora kurang asli masalah ngobong antena radio GELA - awan plasma dhewe wiwit digunakake minangka antena.
        Ngembangake teknologi GELA, para pangripta nemokake akeh efek liyane sing durung dingerteni.
        Pranyata maya plasma sing muncul ing saubengé GELA ngidini piranti bisa pindhah ing atmosfer bumi kanthi kacepetan 4-5 km / s, nalika obah ora miturut hukum aerodinamika utawa lintasan balistik - nanging secara harfiah bebarengan " rusak" lintasan. Ing wektu sing padha, awan plasma bisa nyerep radiasi radar kaya lapisan nyerep radar saka teknologi Stealth, sing saiki aktif digunakake ing Amerika Serikat.
        Tegese, pesawat bisa digawe sing ora bisa nyekel utawa nyegat pesawat utawa rudal, lan bakal meh ora bisa dideteksi kanthi bantuan radar.
        Malah bakal dadi masalah kanggo numpes pesawat hipersonik kasebut kanthi bantuan laser, amarga kanggo ngarahake "gun" laser sampeyan kudu ngarahake kendaraan mabur, sing bisa ngganti jalur penerbangan kanthi meh 90 derajat, lan sinar laser mesthi bakal liwat.
        Mesthine, nalika mabur ing sadawane lintasan "rusak", kakehan sing kuat luwih saka 20 g bakal kedadeyan ing njero piranti, saengga pesawat hipersonik bakal ana ing kategori UAV (kendaraan udara tanpa awak).
        Lan, paling kamungkinan, piranti kasebut bakal dadi generasi kaping enem. Lan negara kita bakal bisa ndhisiki pesaing manca kanthi mlumpat liwat pesawat generasi kaping lima, ing pangembangan Amerika Serikat nganti saiki.

        Rincian liyane:
        http://www.ap7.ru/prognozy/eshche_raz_o_giperzvukovom_oruzhii_rossii.html
        1. aksakal
          aksakal 26 Agustus 2012 17:50
          +1
          Kutipan saka Sergh
          Lan negara kita bakal bisa ndhisiki pesaing manca kanthi mlumpat liwat pesawat generasi kaping lima, ing pangembangan Amerika Serikat nganti saiki.
          - soko nganti kabeh pembangunan iki kapentingan kanggo salah siji Kamentrian Perindustrian lan Perdagangan utawa "senjata rudal taktis." Organisasi loro iki mutusake kanggo menehi 50 yuta rubel kanggo riset lan pangembangan mesin rudal hipersonik menyang Rostislav Pushkin tartamtu karo perusahaan Implaz. Nanging ana prinsip kerja sing beda banget, miturut pendapatku, yen ora diragukan, mula mentah banget. Google lan nonton wawancara karo Pushkin dening penulis futuris Kalashnikov. Kene sampeyan kasengsem ing mratelakake panemume ing Jeksa Agung bisa ngetokake iki, iku bakal becik yen veteran uga ngandika ing.
          1. Sergh
            Sergh 26 Agustus 2012 21:37
            +5
            Quote: tuwa
            Google lan nonton wawancara

            Здравствуйте!
            Inggih, kita tansah bisa google, utamané sawise karya aku nindakake iki, nanging kadhangkala aku asring mangu-mangu ing ikhlas saka pers. Nanging aku percaya mripatku.

            Ing dina Kamis jam pitu esuk ing Moskow, ing karya, ora adoh saka pabrik Chkalovsky (kira-kira rong kilometer) (Novosibirsk), lokal ing limalas menit kanggo sewelas, ana swara cetha saka mesin, nanging wiwit iku cedhak. kita wungu ing langit, ing siluet Seabiscuit ing 34th katon ing langit langit, aku langsung ndeleng wong, wong bingung takon apa iku, nanging sabanjuré wis siyap lan tindak menyang Kulon, kanggo Moscow. miturut kekuwatane dhewe, sanajan sampeyan ora bakal weruh iki ing pers. Ketoke saiki, partai 34-ok ora dibuwang menyang pers, wiwit Mei dheweke wis ninggalake kita dhewe lan sepi banget. Aku bakal katon ing somersaults saka tes negara lan pesawat misale jek wis ilang, lan sawise sawetara minggu njupuk mati quietly lan tindak menyang Kulon, utawa asring pindhah kanggo testing ing zona satus kilometer ngluwihi Mashkovo. Nanging nyenengake, kaya sing dikarepake, meneng lan langsung.

          2. Delink
            Delink 26 Agustus 2012 22:03
            +1
            Aku nonton video saka NPC "Implaz". Perkembangan kasebut pancen migunani, nanging kudu digarap lan digarap. Lan ora bisa nggawe mesin nggunakake energi anyar ing 1-3 taun. Ana luwih saka siji Pushkin sing dibutuhake.
            1. aksakal
              aksakal 27 Agustus 2012 00:15
              0
              Kutipan saka Delink
              Aku nonton video saka NPC "Implaz". Perkembangan kasebut pancen migunani, nanging kudu digarap lan digarap. Lan ora bisa nggawe mesin nggunakake energi anyar ing 1-3 taun. Ana luwih saka siji Pushkin sing dibutuhake.
              - Matur nuwun. Aku nulis pendapat sing padha babagan iki ing utas pungkasan - dheweke nolak. Dadi pitakonan utama yaiku ana perkembangan hipersonik ing taun 80-an, isih saka Uni Soviet. Bisa diterusake lan dikembangake. Lan padha miwiti program ing latar teori rampung untested, kang nggawa risiko pinunjul - apa yen hipotesis iki salah? Ilang wektu, Bunch saka Gobis lan banget beboyo lag ing lapangan pluru hipersonik saka mungsuh. Aku ora nglawan inovasi lan keputusan sing wani, nanging iki pancen isin banget.
      2. esaul
        esaul 26 Agustus 2012 16:07
        +1
        Tatar ala

        Hello Eugene! Patch "manis"! Matur nuwun! apik ombenan Lan - plus!

        Ayo kula ngelingake sampeyan wektu iki. Kira-kira setengah taun kepungkur, ana perselisihan ing situs kasebut babagan kerentanan-invulnerability operator pesawat AS. Lan nalika aku ngandika metu sing 5-7 "Granites" cukup kanggo operator pesawat, salah siji saka anggota forum dipoyoki statement kuwi. Nadys kejiret video kuwi - Aku nuduhake

        http://oko-planet.su/politik/politikarm/134504-ubiyca-avianoscev-pkr-p-700-grani



        t.html


        Lan sampeyan - "... Sikil ... Sirah ...! Sing utama yaiku buntut!..." kaya sing diucapake ing kartun kasebut.
      3. angin
        angin 26 Agustus 2012 16:23
        +1
        Kutipan: Tatar ala
        lan rudal saka kompleks S-300PMU1 lan S-300PMU2 Favorit nyekel target kanthi kacepetan 2800 m / s ...
        Padha bisa mencet, nanging ora nyekel, lan sampeyan bisa mencet ing dalan ngelawan, ora kanggo sebutno kasunyatan sing kacepetan rudal punika 2100 m / s.
        Kutipan: Tatar ala
        HORRIBLE ... Lan sampeyan ngomong USA
        SM-3 uga prayoga ing kacepetan
        1. Sergh
          Sergh 26 Agustus 2012 21:47
          0
          Kutipan saka esaul
          Iku flared munggah watara setengah taun kepungkur

          Hi Valera!
          Aku nonton Chkalda kita, aku iri apa sing kedadeyan saiki, wong-wong padha kesusu ana ing kono, ing sasi dheweke ngandhani babagan 12 wong sing mandheg, iki meh 4 ewu, wah, bisa uga ngapusi, nanging ing mratelakake panemume padha nampa bab 267 wong ing engineering, data liyane ora kasedhiya. Ing wulan Juni (aku weruh dhewe) ing departemen personel, wong enom karo diploma padha lungguh ing antrian.
        2. Sergh
          Sergh 26 Agustus 2012 21:52
          +1
          Hi Valera!
          Aku nonton Chkalda kita, aku iri apa sing kedadeyan saiki, wong-wong padha kesusu ana ing kono, ing sasi dheweke ngandhani babagan 12 wong sing mandheg, iki meh 4 ewu, wah, bisa uga ngapusi, nanging ing mratelakake panemume padha nampa bab 267 wong ing engineering, data liyane ora kasedhiya. Ing wulan Juni (aku weruh dhewe). Penyergapan ing departemen personel.

          1. esaul
            esaul 27 Agustus 2012 06:34
            +1
            Kutipan saka Sergh
            Hi Valera


            Seryozha, kembang api. Kabar sampeyan ora bisa nanging bungah! Kanthi ora langsung, kasunyatan sing NAPO entuk momentum malah bisa dimangerteni saka warta kuwi

            Skuadron kapindho saka pengebom garis ngarep Su-34 lagi dibentuk ing Distrik Militer Barat, ujare kepala layanan pers distrik kasebut, Kolonel Andrey Bobrun.

            "Sanadyan kasunyatan manawa kedatangan pesawat anyar dijadwalake ing musim gugur 2012, pambentukan skuadron kapindho, bersenjata karo pengebom garis ngarep Su-34, wis diwiwiti," ujare A. Bobrun. Miturut dheweke, pilot militer lan personel teknik pangkalan udara Baltimore Distrik Militer Barat wis rampung latihan maneh ing Pusat Lipetsk kanggo Panggunaan Pertempuran lan Retraining Personil Penerbangan Angkatan Udara lan nyiapake kanggo nampa peralatan penerbangan ing Voronezh.

            "Kanggo saben pesawat, panggonan wis ditemtokake ing papan parkir peralatan penerbangan, lan kendaraan darat kanggo pangopènan pesawat wis ditemtokake," ujare A. Bobrun.

            Dheweke ngelingi yen skuadron penerbangan pertama Rusia ing pesawat Su-34 uga dibentuk ing Voronezh ing pungkasan taun 2011.

            "Pesawat 10 ing layanan ing pangkalan udara Voronezh bisa nindakake misi pengebom lan tempur lan ngrusak target darat, udara lan segara," ujare A. Bobrun.

            Pengebom garis ngarep Su-34 diprodhuksi massal ing Asosiasi Produksi Penerbangan Novosibirsk, sing dadi bagean saka holding Sukhoi.

            Su-34 kalebu generasi pesawat "4+" ing babagan kemampuan tempur. Preduli saka wektu lan kahanan cuaca, iku bisa èfèktif nggebug target lemah, segara lan udhara ing sembarang wilayah geografis nggunakake kabeh sawetara amunisi aviation, kalebu presisi dhuwur.

            Peralatan sing dipasang ing Su-34 ngidini gegaman bisa digunakake ing sawetara target bebarengan. Aerodinamis sing apik banget, kapasitas tangki bahan bakar internal sing gedhe, mesin sirkuit dual sing efisien kanthi sistem kontrol digital, sistem pengisian bahan bakar udara, uga penundaan tangki bahan bakar tambahan njamin penerbangan Su-34 ing jarak sing adoh, nyedhaki jarak penerbangan. saka pengebom strategis.


            Sumber: Kurir Industri Militer

            Dadi chte-e, kabeh mlaku - normal. Negara pompa wesi!
        3. Tatar ala
          Tatar ala 27 Agustus 2012 11:43
          0
          Quote: Windbreak
          Padha bisa mencet, nanging ora nyekel, lan sampeyan bisa mencet ing dalan ngelawan, ora kanggo sebutno kasunyatan sing kacepetan rudal punika 2100 m / s.

          Yen sampeyan wis sinau babagan iki kanthi pribadi, mula ora ana gunane kanggo padu karo sampeyan, nanging yen komentar sampeyan mung dadi alesan kanggo regejegan, aku njaluk ngapura ...

          Lan apa sing sampeyan pikirake babagan kompleks S-500 kanthi kemampuan kanggo nggayuh target kanthi kacepetan 7000 m / s utawa Mach 22 ing jalur utama?

          Sanajan sampeyan dibagi dadi 2, mula kacepetan anti-rudal yaiku Mach 11 kanggo ...
          Lan apa sing bisa kita ucapake babagan Mach 5-6 saka YUSA hyper-aircraft-rocket? Utawa ana gagasan utama ing nggunakake kacepetan kuwi kanggo aviation sipil?
          Nah, banjur kenapa neraka kanggo ngujo acara iki ing pangertèn militèr lan medeni warga bodho ing donya?
      4. Kshatriya
        Kshatriya 27 Agustus 2012 00:45
        +5
        Kutipan: Tatar ala
        HORRIBLE ... Lan sampeyan ngomong AS, China lan India ... Lucu ...

        !00% ngurmati komentar sampeyan.....
        Akhir 80-an Project "Panda" --- (Aku ora ngelingi jeneng desainer ... dheweke mati durung suwe ... ora Chertok ..... panemune .. mesin hidrogen - pyrolysis saka minyak tanah + banyu ... ing wektu sing padha, kabeh turbidity iki adhem awak..) scum bungkuk mrentahake kabeh pembangunan iki kanggo pindhah menyang pin-dos minangka tumindak apik .... makhluk iki tanpa teknologi militer kita. lan ilmuwan sing dicolong ing taun 90-an isih bakal nyusup ing anus jero ... Academician Velekhov banjur ngomong babagan lag ing ilmu dhasar saka kita ing 60-70 taun .... Thanks kanggo Gorbachev lan perestroika ..... dheweke ora Malah ora ngedol - tvaaaar, nanging nyumbang gratis ....
      5. Cupec76
        Cupec76 27 Agustus 2012 01:31
        0
        Dear Evil Tatar 9S82 nduweni kemampuan kanggo nembak target kanthi kacepetan kaya ngono, nanging iki ora ateges bakal nembak ing kursus keno. Umumé, keanehan panggunaan kabeh sistem pertahanan udara yaiku nyoba nembak target nalika tabrakan.
      6. Filer
        Filer 27 Agustus 2012 03:33
        0
        Aku setuju banget. Sampeyan uga kudu ora lali yen ora ana apa-apa babagan teknologi ing Wikipedia utawa ing Internet umume, iki ora ateges teknologi kasebut (teknologi) durung dikembangake. Kita mung ngerti apa sing diidini ngerti
      7. Lan Vasya.
        Lan Vasya. 22. mars 2019 12:50
        +2
        Tartar jahat! Sampeyan ora bener! Kacepetan swara, umpamane, ing dhuwur 30 km wiwit tuwuh lan padha karo 301,7 m / s, lan ing dhuwur 40 km - 317,189 m / s - iki minangka salah sawijining "fenomena" saka Atmosfer bumi!
  3. andrei332809
    andrei332809 26 Agustus 2012 09:07
    +1
    pembangunan ing 80s, lan saiki ana kesempatan, amarga bahan lan komponen anyar wis nemokke sing bisa tahan beban kuwi.
  4. Alexey Prikazchikov
    26 Agustus 2012 09:43
    +1
    INNETRESTNO lan ing endi 2 ARTIKEL LAIN wis disedhiyakake UTAWA DIMODERASI LAIN?
  5. bangsal
    bangsal 26 Agustus 2012 10:27
    0
    Nah, ing Nusland iki diterbitake seminggu kepungkur ... Umumé, kabeh narik kawigaten amarga teknologi anyar ... Alexei plus kanggo artikel lan kanggo sampeyan pribadi ...
  6. keylogger
    keylogger 26 Agustus 2012 10:31
    0
    ... " Analis Pentagon wiwit golek cara kanggo nyerang mungsuh meh langsung tanpa risiko eskalasi nuklir"...

    Inggih, mesthi.
    Sanalika ana sing ora kedadeyan kaya sing dibutuhake, Departemen Luar Negeri langsung histeris kanthi kecepatan hipersonik.
    Nyenengke banget :)) nalika macem-macem candolises lan hilary pura-pura serius ... konyol, jujur. Mbokmenawa rudal hipersonik pisanan bakal diarani Candoliza-1 lan Kh-ilari.

    :)
    1. lotus04
      lotus04 26 Agustus 2012 12:33
      +3
      Kutipan saka keylogger
      nalika kabeh jinis candolises lan lucu pura-pura serius..


      Wis dibangun..
  7. 77 ing 1973
    77 ing 1973 26 Agustus 2012 10:40
    +4
    Ora perlu mbandhingake kacepetan "Harpoon" subsonik 0.85 M lan P-270 kanthi kacepetan 2.85 M
    1. Sipil
      Sipil 26 Agustus 2012 14:21
      0
      p-270 ora dadi supersonik ing kabeh tahapan, nanging
      1. 77 ing 1973
        77 ing 1973 26 Agustus 2012 15:33
        +2
        Sawise mburi engine wiwitan -3 detik, mesin utama nguripake lan bisa nganti ketemu target! Ing Nyamuk paling anyar, kacepetan njelajah dikurangi dadi 2.3M kanggo nambah jarak peluncuran. Umumé, iki dianggep minangka rudal anti-kapal paling apik ing donya!
    2. angin
      angin 26 Agustus 2012 16:28
      0
      Ing "Harpoon" ing umum, mesin turbojet
  8. nggrundel
    nggrundel 26 Agustus 2012 12:54
    +4
    "Prospek" panggunaan sipil nyentuh, kayata elit saka London menyang New York sajrone sejam. Ana kaya "Concorde" saka jinis supersonik lan banjur glued sirip, lan banjur menyang wilayah unexplored ...
  9. posad636
    posad636 26 Agustus 2012 13:20
    +2
    Hypersound lan jarak dawa? Ora ana pitakonan babagan penerbangan antar benua saiki ing prinsip.
    Padha bisa digunakake saka operator ing mangsa cedhak, diwenehi sing bahan bakar dhasar anyar wis dikembangaké
  10. DERWISH
    DERWISH 26 Agustus 2012 14:12
    +2
    paling kamungkinan, terobosan ing kacepetan bakal ngrambah amarga tatanan saka papan plasma, lan iki teknologi mangsa, amarga kekuatan pokok polimer keramik liwat logam wis tekan! sampeyan ora bisa nyelehake mesin roket ing mancal amarga dhasar ora cocog karo paramèter propulsi maksimal sing digunakake
  11. okroshka79
    okroshka79 26 Agustus 2012 14:29
    +4
    Penulis artikel kasebut salah, nyatakake yen rudal anti-kapal Harpoon duwe ramjet. Ing kasunyatan, iku wis engine turbojet dual-circuit. Nanging "Nyamuk" pancen duwe ramjet, uga ora jelas ujare "militer pengin nambah rudal jelajah kanthi mesin ramjet, kacepetan lan jangkauan sing saiki diwatesi amarga kudu nyuda aliran udara ing wilayah kasebut. mesin kanggo kacepetan subsonik." Ing kahanan kaya mengkono, aliran mbesuk ora nindakake fungsi saka tembok ngarep engine lan ramjet ora bisa ing kabeh. Mulane, ing nalisir, iku digawe cepet kanggo kacepetan supersonik dening akselerator wiwitan kanggo operasi stabil saka engine. Iki pisanan aku maca omong kosong kaya ngono. Penulis artikel kasebut minangka minus lemak!
  12. Nechai
    Nechai 26 Agustus 2012 14:53
    +1
    Dideleng saka carane Roskosmos (maca NASA) terus-terusan nyoba "nempel" ing karya sing kepungkur lan saiki ing wilayah iki ing Rusia, para peternak sapi ora duwe cukup tyum ing kene. Kanggo mangerteni lan ngatur pambentukan plasmoid ing saubengé awak fisik, ora nggawe hamburger.
    Peluncuran uji coba rudal hipersonik X-51A Waverider ngelingi impuls sing padha kanggo nggawe analog saka torpedo rudal Shkval - produk saka desain Amer lan genius produksi miber ing banyu kanthi cepet, nanging cedhak banget, bebarengan karo lintasan sing ora bisa ditebak. Sampeyan bisa ngrekam kacepetan miturut omongane uwong ing jero banyu - luwih saka 1700 m / s, nanging Amerika Serikat ora ngresmikake. Saka andhap asor, mbokmenawa, langgeng gawan ing wong.
  13. Pak. bebener
    Pak. bebener 26 Agustus 2012 16:32
    +1
    Iku misale jek kula piyambak amarga saka lack of IRBM, kabeh wong pengin ngalih menyang hipersonik?
  14. kostyanych
    kostyanych 26 Agustus 2012 20:18
    0
    wingi aku ndeleng babagan X-90 lan aku kaget karo deskripsi kasebut
    penerbangan roket iki saka sisih katon kaya werni super-cepet padhang
    owah-owahan lintasan unpredictably
    ora ngelingake sampeyan apa-apa?
  15. svs
    svs 26 Agustus 2012 22:43
    0
    Sanajan aplikasi komersial teknologi hipersonik sing bisa ditindakake kanthi jelas - ))) Omong kosong apa! ngirim bingkisan roket utawa surat)? utawa pesawat penumpang bakal mabur kanthi kacepetan Mach 6 ... Aku kira rong puluh lima taun ekspresi iki bakal saka kategori lelucon
  16. suharev-52
    suharev-52 26 Agustus 2012 22:48
    +1
    Kayane kita mlebu lompatan teknis evolusi liyane. Kita weruh yen teknologi anyar udan kaya saka cornucopia ing 60s - 80s, banjur stagnasi sajrone 30 taun. Inggih, Gusti mberkahi, Gusti mberkahi. Kita ngenteni terobosan liyane saka panemu lan perancang. Ikhlas.