Review militèr

Penerbangan Tentara Merah Perang Patriotik Agung (bagean 3) - pengebom nyilem Pe-2 lan Tu-2

18
Pitakonan babagan akurasi serangan bom muncul kanthi cepet sawise pungkasan Perang Dunia I. Iki difasilitasi kanthi nambah kacepetan pesawat tempur anyar, sing nyebabake panyimpangan bom sing tiba saka titik sing dituju. Salah sawijining solusi kanggo masalah iki yaiku pengebom nyilem, sing ngirim serangan bom saka nyilem, entuk akurasi sing dhuwur kanggo nggayuh target. Sing paling misuwur saka pengebom iki, sing dadi simbol blitzkrieg, yaiku Jerman Ju 87. Ing USSR, sadurunge perang, dheweke uga kerja ing arah iki. Pengebom nyilem utama Angkatan Udara Tentara Merah nalika taun-taun perang yaiku Pe-2, sing sawise perang pungkasane diganti karo tukang ngebom Tu-2 sing luwih maju.

Perlu dicathet yen Pe-2 dadi tukang ngebom nyilem garis ngarep paling gedhe sing tau diprodhuksi ing USSR. Secara total, 1940 mesin kasebut diprodhuksi wiwit taun 1945 nganti 11. Sajrone perang, pesawat Pe-427 njupuk bagéyan ing perang ing kabeh ngarep, padha digunakake ora mung ing darat, nanging uga ing segara. penerbangan. Pesawat iki digunakake minangka bomber, pesawat pengintai lan malah pejuang. Iku angel ngomong carane nasib mangsa bomber janjeni iki bakal berkembang yen ing 12 Januari 1942, kang nitahake V. M. Petlyakov ora tilar donya ing kacilakan pesawat.

Pe-2 dive bomber

Tes negara "tenun" rampung tanggal 10 Mei 1940, lan tanggal 23 Juni pesawat kasebut ditampa kanggo produksi serial. Ing model produksi, kokpit digeser rada maju. Ing mburi kursi pilot, rada nengen, ana kursi navigator. Irung kokpit wis glazed, kang ndadekake iku bisa kanggo nindakake ngarahke ing wektu bombing. Navigator uga bisa murub saka senapan mesin ShKAS mburi, sing dipasang ing gunung poros. Ing mburi mburi swiwi pesawat ana panggonan operator radio gunner, sing ngontrol instalasi ShKAS "keris" ventral.
Penerbangan Tentara Merah Perang Patriotik Agung (bagean 3) - pengebom nyilem Pe-2 lan Tu-2

Pesawat Serial Pe-2 dilengkapi mesin M-105R, sing nduweni daya lepas landas 1100 hp. karo supercharger centrifugal mimpin, uga baling-baling variabel-pitch VISh-61P. Mesin pesawat digawe adhem banyu, radiator ana ing swiwi pesawat ing sisih kiwa lan tengen saben mesin. Cooler lenga dumunung langsung ing sangisore motor. Kabeh tank bahan bakar pesawat disegel lan duwe sistem injeksi gas inert - digawe adhem gas exhaust saka mesin, kang ndadekake iku bisa kanggo ngurangi kamungkinan geni ing cilik saka karusakan ing tank bahan bakar ing wektu pertempuran online.

Kanggo pisanan ing USSR, Pe-2 nggunakake sistem kontrol listrik kanggo akeh mekanisme. Kira-kira 50 motor listrik saka 5 macem-macem jinis kanthi daya saka 30 nganti 1 watt digunakake ing desain pesawat. Padha melu ing pangopènan saka macem-macem Unit saka ngebom: padha ngganti Jarak saka baling-baling, mbukak lan nutup lawang radiator, sijine klep, pumps, tameng menyang tumindak. Kajaba iku, motor kasebut, kanthi prentah saka mesin nyilem AP-700, dirilis utawa, kanthi nalisir, mbusak rem aerodinamis, sing ana ing sangisore konsol swiwi lan digunakake nalika nyilem.

Bomber kasedhiya kanggo macem-macem opsi mbukak bom ing wangun fragmentasi, dhuwur-mbledhos lan bom khusus (contone, kimia, beton-tindik, cahya) kanthi bobot total nganti 1000 kg. Ing wektu sing padha, bom paling gedhe sing bisa ditindakake dening tukang ngebom nyilem yaiku FAB-500. Beban bom disebarake kaya ing ngisor iki: 600 kg. bisa pas nang teluk bom gedhe (400 kg), kang dumunung ing bagéan tengah saka fuselage, uga loro teluk bom ing bagean buntut nacelles engine (100 kg saben). Bom 400 kg liyane bisa diselehake ing sling njaba. Bom cilik diselehake ing kaset khusus. Ing wektu sing padha, ing proses nyilem, mung bisa nyelehake bom saka sling eksternal. Ora ana piranti kanggo ngluncurake bom saka teluk bom menyang pesawat.

Sayange, sadurunge wiwitan Perang Patriotik Agung, Pe-2 ora duwe wektu kanggo lulus tes operasional utawa militer kanthi lengkap, pesenan kanggo nindakake sing diwenehake dening komando Angkatan Udara Tentara Merah mung ing April 1941. malah Samsaya Awon karo retraining pilot kanggo mesin anyar. Yen umume kanggo Angkatan Udhara indikator iki kanggo teknologi anyar yaiku 10%, banjur ing penerbangan bomber mung 5%. Ing wektu sing padha, program latihan ulang pilot disederhanakake nganti watesan. Awak tukang ngebom nyilem ora dilatih ngebom nyilem, uga ora dilatih mabur ing papan sing dhuwur. Mung komandan individu sing bisa nggunakake "pion" ing dhuwur nganti 7 ewu meter.

Umume amarga kombinasi faktor kasebut, aktivitas Pe-2 ing dina pisanan perang kurang. Senadyan iki, "pawns" bisa mbuktekaken piyambak ing dina pisanan perang. 17 pengebom saka resimen pengebom kaping 5 kasil ngebom jembatan Galatsky nyabrang kali. rod. Swara wektu, karya tempur ing ngarep mung tambah. Nilai saka pembom nyilem Pe-2 yaiku kacepetan, kemampuan maneuver, lan bisa urip. Thanks kanggo kualitas kasebut, pesawat iki bisa digunakake ing wayah awan ing kahanan superioritas udara Jerman ing udara. Ing wektu sing padha, "pion", utamane dibebasake saka beban bom, bisa nampa perang utawa nyegah interception. Pesawat dilakokno utamané èfèktif sawise seri kaping 13, kang nampa senapan mesin nyerang lan pertahanan kaliber gedhe 12,7 mm.

Ditembak ing cedhak Bobruisk, Sersan Mayor A. Mudin Jerman saka skuadron tempur 51 (JG51) nalika diinterogasi nyatakake yen dheweke nganggep Pe-2 minangka pesawat Soviet paling apik. Miturut wong, mesin iki dibedakake dening pangayoman geni apik lan kacepetan dhuwur, iku mbebayani kanggo pejuang mungsuh. Ora ana sing nggumunake, amarga dheweke ditembak dening penembak Pe-2, lan ing babagan kacepetan, pesawat kasebut ora kalah karo pejuang Bf 109E. Uga, ing sasi pisanan saka perang, Jerman asring bingung Pe-2 karo pesawat Do 17Z lan Bf 110 dhewe, kang uga duwe buntut loro-fin, lan ora nyerang mesin iki.

Karakteristik kinerja Pe-2:

Ukuran: swiwi - 17,6 m, dawa - 12,6 m, dhuwur - 3,92 m.
Wing area - 40,5 meter persegi. m.
Bobot lepas landas pesawat kasebut 7 kg.
Jinis engine - 2 M-105, daya saben 1100 hp.
Kacepetan maksimum - 540 km / h.
Jarak penerbangan praktis: 1 km.
Langit-langit praktis: 8 m.
Crew - 3 wong.
Persenjataan: senapan mesin UB 2 x 12,7 mm, nganti senapan mesin ShKAS 4 x 7,62 mm
Beban bom normal - 500 kg, maksimal - 1 kg.

Tu-2 dive bomber

Proyèk tukang ngebom Tu-2 dikembangaké ing taun 1939, lan salinan pisanan pesawat kasebut kanthi jeneng "103U" dibangun ing pungkasan taun 1940. Miturut rencana, Tu-2 minangka swiwi medium kanthi teluk bom gedhe ing sangisore swiwi, uga buntut sing jarake. Gear landing pesawat bisa ditarik maneh. Kokpit pilot, uga navigator-gunner lungguh ing mburi, dumunung ing gandhewo kru, ing ngarepe swiwi pesawat. Ing irung banget, kokpit wis glazing kanggo tampilan sing luwih apik saka pilot mudhun lan maju. Navigator rada digeser nengen kanggo tampilan sing luwih apik. Kokpit operator radio gunner dumunung ing mburi swiwi pesawat lan duwe tampilan munggah lan mburi. Instalasi "keris" hatch kanggo shelling mudhun lan mburi dilayani dening operator radio gunner utawa gunner kapisah.

Awak pesawat biasane kalebu 4 wong (bisa diganti saka 2 dadi 5). Desain Tu-2 rampung kabeh-logam, countersunk riveting. Fuselage pesawat kasebut minangka semi-monocoque kanthi pigura. Ing versi standar, persenjataan tukang ngebom kasusun saka 2 meriam ShVAK-20 20-mm, sing dipasang kanthi mantep ing bagean tengah cedhak pinggir fuselage. Kanggo nglindhungi wilahan mburi digunakake 3-5 ShKAS bedhil kaliber 7,62 mm, dipasang ing 2-3 titik shooting, kang bisa diganti dening luwih kuat 12,7 mm bedhil UB.

Ing mangsa panas 1941, sajrone tes negara, pesawat kasebut nuduhake kinerja penerbangan sing luar biasa lan dianjurake kanggo diluncurake. Nanging, ora bisa ngatur produksi massal mesin kasebut, utamane amarga mesin pesawat AM-37 sing digunakake dheweke durung diproduksi massal. Ing babagan iki, perlu kanggo ngembangake versi anyar pesawat ing mesin M-82, sing ora suwe sadurunge wis lulus sawetara tes negara. Malah sadurunge wiwitan evakuasi, biro desain A. N. Tupolev wis meh rampung kabeh karya ngrancang pesawat kanggo mesin iki. M-82 beda karo AM-37 amarga nduweni daya luwih akeh, bagian tengah sing luwih gedhe lan dhuwure sing luwih murah. Versi anyar saka tukang ngebom nampa sebutan "103B" lan wis ing Desember 1941 miwiti tes pesawat, kang nuduhake yen kacepetan maksimum "103M" Ngartekno luwih murah tinimbang "103U", sanajan ing dhuwur kurang kacepetan nyilem. bom padha commensurate. Malah sak testing saka "103V", ancang-ancang wiwit produksi serial, kang disebarake ing Omsk ing mangsa panas 1942.

Ing wulan September 1942, pengebom nyilem Tu-2 serial pisanan dikirim menyang ngarep kanggo ngalami serangkaian tes militer. Pilot garis ngarep ngapresiasi kualitas mesin anyar. Padha nyathet ease saka nguwasani tukang ngebom, tambah survivability saka mesin air-cooled, kemampuan kanggo terus mabur ing siji engine, lan pola geni pertahanan apik. Dheweke nuduhake pesawat lan kacepetan cukup pinunjul, ing test Tu-2 digawe cepet kanggo 547 km / h. Langit-langit mobil ana 9 meter kanthi muatan bom 500 ton, nalika kakehan montor mabur bisa numpak bom nganti 1 ton.

Iku misale jek sing pesawat saiki kudu pindhah menyang produksi massal, nanging iki ora kelakon. Kajaba iku, diputusake kanggo mungkasi produksi bomber, sing wis digawe kanthi kerja keras, kanggo ngatur produksi ing pabrik tempur Yak. Saiki, keputusan kaya ngono katon ora logis. Senadyan kasunyatan manawa produksi Tu-2 mandheg, jelas lan dikonfirmasi dening tes tempur ing Kalinin Front yen pesawat kaya Tu-2 bakal dadi indispensable kanggo njamin operasi nyerang utama.

Mulane, ing taun 1943, kaputusan maneh digawe kanggo miwiti produksi pesawat iki, nanging wis ing tanduran liyane. Akibaté, serial Tu-2 muncul ing ngarep mung ing pungkasan taun 1943. Ing wektu sing padha, pesawat anyar beda banget saka Tu-2 model 1942. Sajrone wektu iki, tim desain sing dipimpin Tupolev nindakake karya serius sing tujuane nyederhanakake desain lan produksi mobil. Akibaté, biaya produksi mung siji Tu-2 dikurangi kira-kira 20%, nalika bobote mudhun, lan linuwih lan slamet luwih apik. Kajaba iku, tukang ngebom nampa mesin ASh-82FN anyar, kang kasedhiya karo Tambah ing kacepetan dening 20-25 km / h. Persenjataan pertahanan pesawat kasebut uga dikuatake. Kajaba iku, tukang ngebom, sing diarani Tu-2S, bisa digunakake kanthi owah-owahan cilik minangka bomber jarak jauh, pengebom torpedo lan pesawat pengintai. Ing wektu sing padha, mung varian saka pengebom Tu-2S diprodhuksi ing seri massa.

Bomber nyilem anyar nduweni kaluwihan penting ing ngisor iki tinimbang Pe-2. Dheweke bisa ngangkat bom kaping 3 luwih akeh menyang udara (3 kg lawan 000 kg). Kajaba iku, ing suspensi internal, malah bisa nggawa bom bobote 1 kg, nalika Pe-000 internal bomb bay mung bisa kanggo 1000 kg amunisi. Kajaba iku, pesawat bisa nyelehake bom ing nyilem ora mung saka penundaan external, kayata Pe-2, nanging uga saka internal, lan uga wis senjata pertahanan luwih kuat. Jarak penerbangane meh kaping pindho tinimbang Pe-100 (2-2 km lawan 2000-2200 km). Ing wektu sing padha, mobil iki dibedakake kanthi kualitas aerobatik sing paling apik, nanging karakteristik kacepetan pesawat kasebut cedhak banget.

Ing kabeh varian lan modifikasi, skema desain tetep ora owah. Ganti peralatan, senjata, mesin. Dimensi pesawat rada owah, kajaba model kanthi jarak penerbangan sing tambah, ing ngendi area buntut lan sayap saya tambah akeh. Ing taun-taun Perang Patriotik Agung, industri Soviet bisa ngasilake kira-kira 800 pengebom nyilem Tu-2, sing mbuktekake apik banget ing perang. Sawisé perang, pesawat iki diprodhuksi massal kanggo sawetara taun, ing total 2 mesin iki diprodhuksi.

Karakteristik taktis lan teknis Tu-2S:

Ukuran: swiwi - 18,86 m, dawa - 13,8 m, dhuwur - 4,13 m.
Wing area - 48,8 meter persegi. m.
Bobot lepas landas pesawat yaiku 10360 kg.
Jinis mesin - 2 ASh-82FN, daya saben 1850 hp.
Kacepetan maksimum - 547 km / h.
Jarak penerbangan praktis: 2150 km.
Langit-langit praktis: 9 m.
Crew - 4 wong.
Persenjataan: meriam ShVAK 2 x 20 mm, bedhil mesin UB 3 x 12,7 mm.
Beban bom normal - 1 kg, maksimal - 000 kg.

Sumber informasi:
- http://www.airwar.ru/enc/bww2/pe2.html
- http://www.airpages.ru/ru/pe2_1bp.shtml
- http://world-of-avia.narod.ru/tu2.htm
- http://en.wikipedia.org/
Pengebom nyilem Soviet

Film ilmiah populer iki nyritakake babagan Pe-2 - "Pawn". Pe-2 minangka pengebom nyilem garis ngarep paling gedhe sing diprodhuksi ing USSR. Ing bom cilik penerbangan jinis senjata iki paling produktif. Produksi Pe-2 mandheg ing mangsa 1945-1946. Luwih saka mesin iki digawe saka bom Soviet liyane. Sawisé pungkasan perang, Pe-2 iki cepet mundur saka layanan karo aviation Soviet lan diganti dening luwih maju Tu-2s. Babagan Tu-2, minangka panggantos pantes kanggo "Pawn", kita uga bakal pitutur marang kowe ing film iki.

Pengarang:
18 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sakhalin
    Sakhalin 28 Agustus 2012 09:59
    +1
    Workhorses saka aviation kita.
    Iki minangka pengebom garis ngarep sing apik banget sing nggawa akeh panggunaan pertempuran ing pundhak.
    Awak jaran perang iki nyumbang akeh kaca heroik kanggo sajarah penerbangan kita.
    1. mkpda
      mkpda 28 Agustus 2012 10:42
      +2
      Pe-2 lan Il-2 (utamane) tenan workhorses, lan Tu-2, karo kabeh kaluwihan, ora dadi massive lan, ing kasunyatan, padha pindhah menyang sawise perang.
    2. bangsal
      bangsal 28 Agustus 2012 12:29
      0
      Kira-kira patang puluh lima taun kepungkur aku sinau ing sekolah ... ana klub modeling pesawat ... wong lanang nggawe salinan lengkap radio-kontrol PE-2 ... nempel bom saka nyilem katon utamané nyengsemaken ... artikel plus ... lan sampeyan
  2. wul66
    wul66 28 Agustus 2012 11:02
    +3
    Artikel minus. Sajarah Pe-2 miring lan ora diungkapake kanthi lengkap. Pesawat iki digawe miturut syarat-syarat referensi kanggo pesawat tempur abot, mula margine safety gedhe. Ya, lan akeh perkara menarik liyane sing ora kejawab ...
    1. nnz226
      nnz226 28 Agustus 2012 22:05
      +2
      Nalika pimpinan "Tashkent" setengah banjir nyusup menyang Novorossiysk ing mangsa panas 1942 (iki minangka penerbangan pungkasan saka kapal permukaan gedhe menyang Sevastopol), Jerman nyerang dheweke kanthi tujuan kanggo klelep, mula Pe-2 dikirim. kanggo nutupi dheweke: printah kasebut ngelingi "profesi" pisanane, lan "Pawns" ora nguciwani - dheweke nyebarake "Junkers", ngresiki langit liwat "Tashkent" sing tatu.
  3. Hamdlislam
    Hamdlislam 28 Agustus 2012 11:17
    +5
    Sampeyan kudu eling yen iki sawetara pesawat beda.
    Pe-2 diowahi dadi bom nyilem saka pesawat tempur jarak jauh sing dhuwur. Mulane, iku dadi endowed karo loro ciri positif kanggo nyilem tukang ngebom (tambah survivability lan wates gedhe saka safety) lan cacat amarga profil wing pejuang kang (iku ketat ing lepas landas lan, utamané, lan landing).
    Tu-2 wiwitane dirancang minangka bom nyilem kanggo mesin M-120. Wiwit motor iki ora dibangun, padha diganti dening M-37 sing durung rampung. Nanging, motor kasebut ora bisa diilangi saka cacat sadurunge wiwitan perang, lan mulane ora dilebokake ing produksi massal. Mesin M-82 dipasang ing pesawat.
    Bom mbukak Tu-2 ana 1000 kg, nanging mung ing kakehan (lan amarga nyuda ing sawetara pesawat) nganti 3000 kg (Pe-2 njupuk 1200 kg ing kakehan).
    Seri Tu-2 pisanan sing teka ing ngarep ing taun 1942 yaiku mesin sing rada mentah. Butuh 6 jam kanggo nyiapake mobil kanggo budhal. Pesawat kasebut ora stabil arah, lan minangka asil, angel kanggo pilot mabur ing formasi. Sejatine, pesawat saka seri pisanan digunakake minangka pesawat pengintaian amarga data kacepetan apik, keamanan pesawat lan jarak penerbangan. Biaya produksi Tu-2 kaping 4 luwih dhuwur tinimbang Il-4. Kanggo pabrik, logam langka dibutuhake ing wektu kasebut. Sajrone perang, iki minangka faktor penting, lan mulane kanggo ngomong yen mandhek produksi ora logis, tinimbang saka ala.
    Pesawat Tu-2, sing diprodhuksi ing pungkasan taun 1943, pancen anyar (dirancang ulang). Kira-kira 800 saka wong-wong mau padha diprodhuksi sadurunge pungkasan perang (luwih kurang teka ing ngarep).
    Nanging aku ora tau weruh kenangan nggunakake Tu-2 minangka bom nyilem. Mulane, luwih bener diarani bomber garis ngarep.
    1. wul66
      wul66 28 Agustus 2012 11:35
      +1
      Aku setuju banget karo sampeyan, Tu-2 ora tau "diajari" nyilem, jebule tukang ngebom garis ngarep sing apik, nanging ora bisa ngganti "pion", lan mengko bar rem dicopot kabeh. .
      1. ESCANDER
        ESCANDER 28 Agustus 2012 20:13
        0
        Mung kita lan Amerika duwe pengebom nyilem nyata (ora kalebu tukang sepatu Stuka).
        Lan saka Tu-2 - ya, ora bisa.
        1. mikula
          mikula 28 Agustus 2012 21:48
          +1
          ESKANDER- Mung kita lan Amerika duwe bom nyilem nyata ().

          Lan sakperangan alesan, ora kalebu Shoemaker Thing. Ing mratelakake panemume, iki mung dive bomber nyata. Iku mung worth mbandhingaké ngarepke nyilem bab lan wong liya, kalebu ora-ala Yu-88 nyilem tukang ngebom. Kajaba iku, mung Jerman wis mundur total saka nyilem - pilot mung pedhot saka overloads.
          1. Hamdlislam
            Hamdlislam 29 Agustus 2012 09:08
            0
            Penarikan otomatis saka nyilem uga ana ing Pe-2.
          2. ESCANDER
            ESCANDER 29 Agustus 2012 19:25
            0
            mikula
            Sinau materi.
            Ju-87 nalika nggunakake pertempuran, iku wis outdated, lan kasil digunakake mung ing tataran awal perang (ngendi pesawat tempur mungsuh ana ing negara degenerasi). Ing mangsa ngarep, padha nandhang kerugian gedhe, sanajan padha digunakake nganti 1944.
            А Ju-88 - Ora ngebom nyilem. Iki pesawat multiguna. Dasar - desain rada ringkih. Ora ana rem udara, dheweke mung bisa nyilem ing 45 derajat (contone, Ju-87, masing-masing, 60 - 90 derajat).
  4. AlexMH
    AlexMH 28 Agustus 2012 11:53
    +1
    Pe-2, mesthi, pesawat apik, nanging minangka tukang ngebom garis ngarep utama, iku ora bisa tahan kanggo kritik. Beban bom cilik banget, jarake ora cukup, lan ngarahake nalika ngebom, utamane saka nyilem, ora kepenak. Iki ora ngagetne, amarga iki diowahi saka fighter, lan ana modifikasi fighter saka Pe-3. Universalisasi asring nyebabake efisiensi sing ora cukup, nyatane, pesawat kasebut digunakake, kayadene Jerman Yu-88, ing kabeh varian bebarengan (bomber nyilem, tukang ngebom horisontal, pejuang wengi lan abot, pesawat pengintai, lan liya-liyane), lan ing saben pesawat. peran iki rodok olo kanggo cocog pesawat dirancang khusus. Mangkono, panggunaane dipeksa, amarga ora ana mesin liyane ing produksi massal. Ing tangan liyane, Tu-2 ketemu kabeh syarat kanggo ngebom garis ngarep. Iku bisa dibandhingake karo Amérika B-26 - apik, kendaraan dhuwur-kacepetan karo senjata kuat lan mbukak bom prayoga. Nanging, penghentian produksi kasebut nduweni sawetara alasan - ora mesthi cukup kanggo nggawe produksi massal pesawat sing anyar (lan kompleks) ing kahanan sing ana perjuangan kanggo supremasi udara lan akeh pejuang lan pesawat serangan. bisa dibutuhake. Lan nalika kahanan saya apik, produksi wiwit, nanging nganti pungkasan perang, iku pancene ora dadi mesin massa.
  5. Simon
    Simon 28 Agustus 2012 20:37
    0
    Ya, wong kita nyedhiyakake pilot pesawat sing apik nalika Perang Dunia II. apik
  6. mamba
    mamba 28 Agustus 2012 22:03
    0
    Ing salah sawijining film babagan pesawat kasebut, ujar manawa ing Tentara Merah mung siji divisi sing bisa nguwasani bom nyilem, lan banjur, amarga ketekunan komandan. Ing unit penerbangan liyane, pengebom nyilem iki digunakake minangka pengebom garis ngarep biasa. Lan iki senadyan kasunyatan sing saben dina mungsuh mbuktekaken karo "Stukas" kauntungan saka bombing ing nyilem. Apa ora aneh?
    1. Hamdlislam
      Hamdlislam 29 Agustus 2012 09:14
      0
      Dheweke dadi sing pertama nguwasani bom nyilem ing divisi Polbin (mengko korps udara). Nanging, sampeyan bener, mung ing 15% saka sorties pilot Pyo-2 ngebom saka nyilem. Taktik iki ora mesthi bisa ditampa, lan pilot kudu disiapake kanthi apik.
      Sajrone wabah perang, Pe-2 diprodhuksi tanpa gril rem lan automata output. Mung ing 42 padha wiwit diinstal ing mobil.
  7. Maju
    Maju 28 Agustus 2012 22:39
    0
    Aku seneng. Loro-lorone Pe-2 lan Tu-2 loro-lorone ngebom apik! apik
  8. senapan motor
    senapan motor 4 September 2012 17:09
    0
    mamba, Ora bener kanggo mbandhingake Shtuka lan Pawn, Shtuka nyilem ing kacepetan kurang lan bisa metu saka nyilem ing dhuwur kurang, i.e. reset bisa nindakake cukup kurang. Pawns, ing sisih liya, mbutuhake cadangan ketinggian kanggo metu saka nyilem kanthi urutan 1500m, mula, kanggo pendekatan pertempuran, cadangan ketinggian awal luwih saka 3000m. Yen target ditutupi kabut, kabut, lan liya-liyane, mula kudu dibom saka cakrawala. Contone, cloudiness ing dhuwur 2000m, banjur ora bisa ngomong apa nyilem. Bab kasebut bisa ditindakake saka dhuwur sing luwih murah, nanging nalika sistem pertahanan udara sing cukup muncul ing pasukan, dheweke mundhak luwih dhuwur lan efektifitase suda, saliyane, kacepetan sing sithik nggawe gampang dimangsa para pejuang lan ing separo kapindho. perang padha musna.
  9. Oles
    Oles 7 Oktober 2012 14:04
    0
    pion sik.... piye iki??? nggawe bom nyilem metu saka fighter ..... mung kita mbokmenawa mikir iki ...... elinga padha 87-1 ... versi paling anyar nggawa nganti 2 ton bom ... lan iki dadi...seneng....
    1. yogyakarta
      yogyakarta 16 Agustus 2019 13:28
      0
      jebul kowe iku.
  10. wadivm59
    wadivm59 28. november 2020 15:23
    0
    Aku maca ing memoar saka pilot PE-2 yen salah siji engine rusak, pesawat abruptly lay "ing mburi." Lan akeh pilot mung ora duwe wektu kanggo nanggepi lan mati. ana versi sing Petlyakov tilar donya ing pesawat kanggo alesan iki Gagal siji engine.