Review militèr

Kenapa PBB isih ana? ('Institusi Hoover', AS)

33
Apa sejatine Perserikatan Bangsa-Bangsa, lan kenapa malah ana? Kepiye PBB bisa urip nganti saiki - wiwit taun 1945 nganti saiki - amarga sejarahe sing dawa? critane karya ora marem, Kerep gagal ketok lan malah luwih kerep guna?

Kasuksesan PBB kanggo ngatasi masalah utama kayata perdamaian lan keamanan kolektif, pembangunan lan hak-hak asasi manungsa universal lan nilai-nilai sing biasa-biasa wae, yen eksistensi organisasi iki ora dianggep cukup. Lan sukses kanggo ngrampungake masalah sing organisasi iki digawe ing 1945 - pangopènan tentrem lan keamanan ing saindhenging donya - malah luwih deplorable. Yagene, kenapa logika evolusioner sejarah sing kejam ora ngilangi organisasi iki minangka wit apes ing alas kompetisi sing kejam, kaya sing ditindakake Liga Bangsa-Bangsa?

Buku teks babagan hukum internasional lan organisasi internasional nyedhiyakake siji jawaban sing nerangake vitalitas PBB. Dheweke ngomong babagan sejarah heroik pembentukan PBB ing taun 1945 lan patemon pisanan ing San Francisco, babagan Eleanor Roosevelt, lan liya-liyane. keamanan lan supaya ngrusak, nanging kesalahane katebak digawe dening organisasi internasional, kang mimpin, antarane asil liyane, kanggo Liga Bangsa-Bangsa inoperative lan pakta Kellogg-Briand naif. Dheweke nggambarake PBB modern minangka upaya kanggo nggawa pamrentahan universal menyang jagad sing wegah. Nanging ing ndhuwur kabeh, dheweke ngupaya nyritakake babagan kemajuan moral, crita Whigs *, sing nyritakake sukses kanggo nggawe tatanan internasional sing luwih gedhe lan luwih apik liwat panggunaan hukum lan organisasi internasional.

Laporan sing teka saka bidang hubungan internasional biasane diisi karo skeptisisme gedhe, lan biasane diasilake kanthi kasunyatan manawa acara kasebut dideleng saka posisi sing nyata. Skeptisisme iku deskriptif, ora normatif. Laporan kasebut ora nantang norma-norma PBB lan tatanan hukum internasional, nanging nuduhake sepira angel tugas kasebut lan sepira winatese sukses sing digayuh organisasi kasebut.

Pandangan deskriptif lan normatif PBB, sukses lan gagal, saka sudut pandang pengamat njaba, ora mung siji-sijine tampilan sing pantes digatekake. Pamriksan sing cedhak babagan keuangan organisasi bisa menehi ide sing beda babagan PBB tinimbang sing diwenehake dening diskusi umum babagan penampilan njaba. Sadurunge mripate sawetara sing setuju kanggo terjun menyang jagad anggaran internal organisasi, manajemen, kontrol finansial, akuntansi, struktur manajemen lan hubungan tenaga kerja, organisasi monster sing apik tenan bakal mbukak. Prioritas PBB dibayangke ing anggaran lan struktur finansial sing nyedhiyakake sumber daya. Ing kene, PBB katon minangka organisasi sing ditondoi dening komersialisme lan kadhangkala korupsi langsung, kurang disiplin utawa kontrol finansial, ing ngendi pimpinan paling dhuwur - Sekretaris Jenderal - ora ngerti carane akeh wong sing kerja ing organisasi kasebut.

Kasunyatan iki sing para ahli diplomasi ing PBB luwih seneng ora digatekake. Nalika kasunyatan kasebut digatekake, dheweke rumangsa mboseni, amarga dheweke ngganggu dheweke saka pitakonan gedhe babagan diplomasi lan hukum internasional, sing ndadekake PBB dadi menarik. Spesialis hubungan internasional percaya yen dheweke ngganggu babagan carane keseimbangan kekuwatan antarane negara dibentuk ing PBB. Nanging dheweke mesthi duwe peran penting ing kahanan ing ngendi hubungan antarane Amerika Serikat lan PBB berkembang.

Nanging ora ana pandangan PBB iki, sanajan migunani utawa menarik, bisa dadi pandhuan kanggo Amerika Serikat ing hubungane karo PBB. Iki mbutuhake njupuk akun ora mung lair heroik PBB, sajarah tumindak ora-dadi-gedhe, utawa kahanan elek ing urusan organisasi, nanging uga lintasan ideologis lan intelektual ing hubungan karo cita-cita lan kapentingan AS. Kita butuh panjelasan PBB sing bisa nerangake lan prédhiksi kepriye owah-owahan PBB, kapan lan ing ngendi pembangunan iki bakal ndhukung utawa bertentangan karo kepentingan lan cita-cita AS.

Krisis identitas ing PBB

Ayo pindhah menyang liyane, cara temen beda saka njlèntrèhaké PBB. Titik utama ing pendekatan iki yaiku sumber legitimasi organisasi iki. Kunci hubungan antarane AS lan PBB yaiku kerangka hukum sing kontras - kadhangkala ndhukung, kadhangkala saling nglawan.

Kanggo nindakake iki, ayo miwiti kanthi nliti sumber lan sifat legitimasi PBB lan kepiye watesan tartamtu saka legitimasi kasebut mengaruhi kualitas organisasi iki sing paling ora owah lan jelas - paralysis, jinis lumpuh khusus, dadi pas, amarga iku Maret, Maret tetep, nanging Maret ing panggonan. Nyebataken immobilité perpétuelle (immobilitas langgeng - ed. cathetan).

PBB dipotong saka kontradiksi jero. Luwih tepate, PBB kasusun saka paradoks-kontradiksi sing jero lan saling gegandhengan sing dirajut ing struktur, sejarah, insentif, lan motivasi organisasi. Perserikatan Bangsa-Bangsa minangka badan independen kanthi pratelan independen marang pamrentah donya; PBB minangka toolkit prasaja negara anggota. PBB minangka lembaga adhedhasar kesetaraan kedaulatan negara-negara sing melu, PBB kaiket dening nilai-nilai tartamtu, nanging ana, paling ora ing prinsip, standar sing kudu ditemoni negara minangka syarat kanggo mlebu lan partisipasi.

Perserikatan Bangsa-Bangsa minangka klub debat bangsa; iku tumindak minangka masyarakat saestu manunggal kanggo donya kabèh, lan ora mung papan patemon kanggo politikus saka peserta negara. PBB mung dadi abdi negara sing andhap asor, PBB minangka aktor independen sing tumindak kaya pemerintah sing langsung makili "rakyat" donya. Sekretaris Jenderal tumindak minangka pegawe saka negara peserta ing pangkat menteri; posisi iki rada cedhak karo "presiden" kabeh donya. PBB iku pamaréntah donya universal; nanging, kaya sing wis dicritakake, PBB minangka pamaréntahan tanpa pamaréntahan donya.

Ngimpi palsu sesuk

Sing paling penting saka akeh lan macem-macem kontradiksi PBB yaiku sing, ironis, ndadekake kegagalan PBB minangka alesan utama kanggo legitimasi organisasi kasebut. Ciri khas PBB yaiku kegagalan dina iki minangka pangarep-arep kanggo sesuk. Lan iki pancene, sanajan saiki organisasi gagal saben dina, saben dina, nanging isih dadi pangarep-arep kanggo sesuk sing luwih apik. Bayangna UN kuwi wit sing lara. Nyeri saiki, isih janji bakal tuwuh dadi wit sing apik banget kanthi kanopi sing padhet - wit sing apik banget sing menehi papan perlindungan kanggo pamrentah jagad - nanging sesuk, sesuk. Iku misale jek sing wit ora bakal tuwuh lan ngatasi penyakit, iku tansah tetep wit frail padha. Nanging janji sesuk sing luwih apik uga nyenengake.

Paradoks iki nuduhake salah sawijining alasan utama kanggo slamet PBB sajrone wektu iki. Janji sing terus-terusan kanggo kesejahteraan sesuk menehi alesan kanggo nandhang kegagalan kronis saiki. Kabeh sing ditindakake organisasi saiki - ora preduli sepira ora efisien, ora efektif, korup, oportunistik, utawa mung salah - dibenerake kanthi jeneng organisasi kasebut ing mangsa ngarep.

Ora preduli apa sing kedadeyan: apa skandal, tumindak ala, ora bisa ditampa, kegagalan manajemen, eksekutif utawa departemen keuangan. Bisa uga salah urus lenga-kanggo-pangan lan korupsi gedhe-gedhe (apa ana sing ngelingi skandal pirang-pirang milyar dolar saiki?) Lan penerbangan salah sawijining pimpinan PBB menyang negarane, sing ora ngekstradisi penjahat.

Bisa dadi pelecehan seksual marang bocah cilik, ora mung dening penjaga perdamaian PBB sing ijol-ijolan panganan kanggo jinis, nanging uga dening personel sipil PBB ing zona konflik ing Afrika, diiringi pernyataan sing kuat yen PBB ora bakal ngidinke, nanging ora dituruti dening kriminal kasenengan. kasus. Utawa bisa uga kedadeyan nalika dicethakaké $ 23 yuta dibuwang kanggo nglukis langit-langit ing Dewan Hak Asasi Manusia PBB - kanthi sponsor utama, Spanyol, nggunakake anggaran bantuan pembangunan internasional kanggo mbayar. Bisa dadi aliran laporan, statement, deklarasi, resolusi, lan investigasi sing ora ana pungkasane dening Dewan Hak Asasi Manungsa sing padha, miturut mural sing apik banget, lan staf lan akeh ahli lan LSM "mandiri" nglawan negara siji: Israel.

Utawa bisa uga kegagalan lengkap lan bencana PBB kanggo nyedhiyakake pitulungan pas wektune kanggo para korban tsunami 2004, nalika pimpinane nganakake konferensi pers lan ngirim pengamat babagan pengintaian, lan pungkasane bali menyang bisnis sing biasa nyalahke Amerika Serikat babagan iki. . Utawa - ing tingkat politik sing paling dhuwur, ndeleng maneh kabeh sejarah PBB - bisa uga ora ana tumindak PBB nalika pembantaian ing Rwanda lan Bosnia.

Iki ninggalake pitakonan apa ora bisa umum PBB kanggo menehi asil positif - sanajan ora nindakake ala, nanging mung ora efektif - minangka alesan kanggo nimbang apa organisasi kuwi worth gadhah ing jangka panjang. Kajaba iku, ana pitakonan liyane babagan apa PBB kudu diganti karo organisasi liyane kanggo koordinasi politik sakabèhé. Sawise kabeh, organisasi kasebut ana lan beroperasi kanthi tingkat efisiensi tartamtu - WTO, umpamane - sanajan sacara resmi dianggep minangka bagean saka sistem PBB lan katon tumindak miturut mereke, nanging nyatane diatur dening mandat dhewe. .

Conto koordinasi sing sukses ing tingkat global nuduhake sawetara ciri sing nemtokake. Kaping pisanan, minangka aturan, dheweke ana ing bidang kegiatan ekonomi, ing ngendi klompok negara sing cukup gedhe nduweni kepentingan sing pas, preduli saka konflik liyane ing antarane. Kapindho, dheweke ndeleng kegiatane minangka urusan sing diwatesi dening kegiatan iki, tujuane lan tujuane - lan ora minangka cara ngluwihi watesan sing ana kanggo proyek politik gedhe sing anyar, ora preduli pirang-pirang ahli teori manajemen pengin ndeleng awake dhewe kanthi bertahap nggawe muluk. struktur politik. Institusi pamaréntahan umum sing sukses lan efektif nduweni rasa watesan ing semangat Burke, mbandhingake periode wektu sing ditindakake kanggo nggawe lembaga pamarentah, lan periode wektu sawise manajemen liwat lembaga sing digawe bakal mandheg efektif utawa institusi iki bakal rampung ambruk.

Sifat-sifat kasebut dudu kualitas PBB; Amanat PBB asipat politik lan nglibatake ekspansi organisasi kanthi cara apa wae, kajaba efektifitase. Pancen, tinimbang spurring nggawe proyek politik anyar kanggo pamrentahan dening kabeh, kegagalan PBB sing jelas kudu nuwuhake pitakonan apa anane PBB nyumbang kanggo nyegah kemungkinan struktur alternatif sing muncul - jenis evolusi dadi soko. liyane, karo incompatibility kurang, kontradiksi lan kahanan sing durung mesthi.

Ideal Platonik Pemerintahan Umum

Nanging sing paling jero yaiku janji-janji ing mangsa ngarep sing dikunci ing kegagalan saiki. Retorika sing ngubengi PBB lan menehi cita-cita sing ora owah saka "parlemen umat manungsa" nduweni klise idiosinkratis sing tetep. Iku tansah katon ngluwihi saiki masalah PBB menyang masa depan sarwa - mangsa governance donya, kang tansah tansah kurban kanggo kita, nanging ing wektu sing padha ditawakake sesuk. Sebutake Platonisme PBB. Utawa sampeyan bisa nyebat gagasan PBB sing ora bisa dibantah. Iki dadi obsesi karo "pamarentahan donya" minangka wangun Platonik sing becik.

Ketoke, ora ana kahanan kaya ngono ing jagad nyata sing ideal PBB Platonik katon luwih murah. Apa donya isih luwe? Iki mesthi tegese kita kudu luwih mbantu PBB lan nyedhiyakake dana luwih akeh kanggo program pangembangane. Apa planet iki dilebokake dening wabah penyakit infèksius? Cetha, kita kudu nyedhiyakake luwih akeh dana kanggo PBB, lan kita kudu nindakake luwih cepet. Perang nuklir antarane kekuwatan regional? Masalah kasebut, mesthi, ora cukup perhatian kanggo pangembangan komitmen liwat mediasi PBB babagan masalah pelucutan senjata multilateral lan non-proliferasi senjata nuklir. gaman. PBB tansah jawaban standar kanggo pitakonan apa wae, ora preduli carane akeh kegagalan dhewe wis exacerbated masalah.

Yen organisasi ora dadi jawaban kanggo dina iki, mesthine dadi jawaban kanggo sesuk. Lan sanajan iki dudu jawaban kanggo saiki, kita kudu tumindak kaya-kaya bisa dadi jawaban kanggo sesuk. Kanggo sawetara wong, iki minangka pratelan umum, mung masalah iman ing pamrentah global lan Perserikatan Bangsa-Bangsa minangka kapal penggedhe sejarah. Liyane nyatakake yen dheweke mbukak gagasan anyar lan mula PBB ora kudu (minangka kabutuhan historis) minangka kunci koordinasi global. Nanging siji-sijine cara, ternyata nyatane ora ana sing bisa ngganti prasetya marang PBB - amarga apa tegese organisasi iki kanggo masa depan, utawa paling ora amarga, kanthi hipotesis, mesthine dadi luwih sithik. ala.

Sudut pandang pisanan yaiku Platonisme PBB; kapindho iku sawijining fungsi, mbangun Platonism. Nanging, asil pungkasan tansah padha. Kesempatan ing mangsa ngarep nyekel sandera saiki, mula saben kegagalan kudu diapura. Jawaban kanggo pitakonan apa wae mesthi padha: sampeyan kudu luwih setya marang PBB. Lan iki kudu dianggep minangka iman sing ora bisa dibantah, lan dudu paukuman adhedhasar akal sehat.

Kenneth Anderson minangka Profesor Hukum Internasional ing American University Washington College of Law, Washington, DC, lan Hoover Institution Fellow. Dheweke duwe spesialisasi ing hukum internasional, hak asasi manungsa lan hukum militer, uga hukum perdagangan internasional, hukum pembangunan internasional lan aktivitas non-komersial. Sadurunge mlebu Sekolah Hukum Universitas Amerika, dheweke dadi pangadeg lan direktur Divisi Senjata ing Human Rights Watch lan mengko Penasihat Umum Open Society Institute/Soros Foundation.

Artikel diadaptasi saka Living with the UN: American Responsibilities and International Order (Hoover Press).

* Sejarah Whig minangka cabang historiografi sing nganggep jaman kepungkur minangka kemajuan sing ora bisa dihindari menyang kamardikan lan pencerahan sing luwih gedhe, sing puncake ing wangun modern demokrasi liberal lan monarki konstitusional.
Sumber asli:
http://www.hoover.org/publications/defining-ideas/article/123451
33 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. tronin.maxim
    tronin.maxim 28 Agustus 2012 10:06
    +1
    Hmm, sadurunge PBB digawe minangka organisasi sing njaga perdamaian lan perdamaian ing jagad iki, nanging saiki wis dadi formalitas. Apa PBB lan apa ora. Perang terus lan terus! Nyuwun
    1. Es es
      Es es 28 Agustus 2012 14:28
      +2
      Ana wektu nalika Amerika pengin ngubur PBB.
      Iku ngganggu kasunyatan sing USSR ing Dewan Keamanan nduweni hak veto lan bisa mblokir tumindak Yankees, nyegah saka ngowahi urusane.

      Banjur kahanan diganti: USSR ambruk, "Gorby kesawang" lan "EBN" - pengkhianat sing dikuwasani - dheweke bakal nindakake apa sing diomongake ... .
      Ing cendhak, PBB dadi praktis organisasi kontrol dening Amerika, ing kasus apa wae, ora ana siji kanggo veto tumindak Amerika kanggo sawetara wektu. Kajaba iku, kanthi bantuan PBB, bisa menehi tampilan legalitas kanggo tumindak Amerika, nyelehake cap "Persetujuan!" marang sanksi lan malah agresi langsung.
      Lan Amerika wiwit ngatur PBB, njerit yen PBB wis ketinggalan jaman, "UN - jancok!" mandheg. Dadi apa? peralatan praktis...

      Saiki kahanan wis dadi arah sing ora apik kanggo para bandit. Duet Rusia-China ing Dewan Keamanan PBB saiki kaya balung ing tenggorokan kanggo dheweke, lan amarga iki, Amerika ora bisa nggawe tampilan legitimasi agresi ing Suriah. Lan cetha yen langkah-langkah sing direncanakake sabanjure uga bakal diblokir....

      Dadi pitakonan muncul maneh saka wong-wong mau: - "Apa sing kita butuhake PBB?!"

      Ing kasunyatan, PBB minangka siji-sijine, mekanisme pungkasan kanggo ngawasi kepatuhan karo hukum internasional. Ora bakal ana PBB - jagad bakal bali menyang hubungan troglodyte, ing jaman guwa: sapa wae sing duwe klub sing luwih gedhe, bener. Negara-negara wis miwiti dalan iki, nanging PBB isih nyegah. Dheweke isih nyawang dheweke. Suwene?...
      1. Isr
        Isr 28 Agustus 2012 20:51
        0
        "Negara-negara pengin ngubur PBB" - nyatane, dheweke bisa nindakake ing siji menit: mandheg mbayar pangopènan kantor iki. Padha mbokmenawa ora pengin.
        1. bangsal
          bangsal 28 Agustus 2012 20:54
          +1
          Kira-kira sepuluh taun kepungkur, dheweke ora mbayar sawetara taun ... lan ora ana ... pitakonan liyane, dheweke sinau nggunakake PBB kanggo tujuane dhewe ...
      2. Bismark
        Bismark 29 Agustus 2012 00:13
        0
        ora ngerti! Nanging nalika Amerika mlebu Irak tanpa resolusi PBB, PBB ora bisa nindakake apa-apa. Aku mikir yen kasus kasebut bola-bali, mula PBB ora bakal bisa ngrampungake perkara kasebut. Ing plataran XXI, nanging sakperangan alesan wong urip kaya Abad Pertengahan, lan sikap kanggo urip manungsa padha!
  2. Vanek
    Vanek 28 Agustus 2012 10:08
    +7
    "TADUK DAN KULUNG"
    1. tanke
      tanke 28 Agustus 2012 10:27
      0
      ora bisa luwih tepat ngguyu , bisnis malah kene
      1. alexng
        alexng 28 Agustus 2012 14:39
        0
        Ana toilet wadon.
        Ana OOM - jamban lanang.
        Lan ana PBB - mbokmenawa jamban kanggo Western non-tradisional oriented.
        UN iki ora ana gunane kanggo liyane.
  3. Alexander Romanov
    Alexander Romanov 28 Agustus 2012 10:14
    +3
    Lan apa fungsi PBB, carane akeh prajurit organisasi iki bisa mungkasi, ora siji, nanging ngeculke cukup sawetara konflik.
    1. Vanek
      Vanek 28 Agustus 2012 10:29
      +1
      Kutipan: Alexander Romanov
      gawe anyar sampeyan!


      Ana CSTO, SCO, lan nganti saiki kabeh katon ora ala. Mumpung ora elek...

      Nanging kasunyatan sing:
      Kutipan: Alexander Romanov
      kudu metu saka kono


      Tanpa mangu-mangu.
      1. Alexander Romanov
        Alexander Romanov 28 Agustus 2012 10:35
        0
        Quote: Vanek
        Ana CSTO, ana SCO, lan nganti saiki kabeh katon ora ala

        Ivan, Aku ora ngomong bab sing dicokot. Kanggo nggawe kantor legal dhewe lan ora blok, kang bisa kalebu negara ing syarat-syarat hukum efektif lan selaras karo norma-norma internasional constipation.
        1. Vanek
          Vanek 28 Agustus 2012 10:44
          +1
          Kutipan: Alexander Romanov
          negara apa wae adhedhasar hukum sing efektif lan tundhuk karo norma internasional


          Ya kanggo aku lan ujar:

          Quote: Vanek
          nganti saiki ora katon ala.


          Babagan NATO lan Amerika Serikat, aku setuju karo sampeyan 100%.

          Tutup lawang, bewitch, mine, etc.
          1. Vanek
            Vanek 28 Agustus 2012 11:27
            0
            Quote: Vanek
            lan liya-liyane.


            ngodhe
      2. Es es
        Es es 28 Agustus 2012 14:47
        +1
        CSTO lan SCO kanthi hormat - organisasi regional, PBB - global. Wewenang organisasi regional tansah luwih murah, keputusane ora mengikat negara sing ora dadi anggota.
        Apa ana ... malah anggota organisasi iki ora tansah netepi keputusane ....
        Kajaba iku, ketidakstabilan struktur regional kasebut durung ngidini kita nindakake kanthi serius. Kahanan bakal rada owah - "vanes cuaca" iki bakal mundur lan SCO bakal ambruk kaya sedina ....

        Nuwun sewu. Organisasi kasebut isih kudu mbuktekake manawa kudu dianggep ...

        PBB Rusia kudu disimpen. Nganti saiki, iki mung siji-sijine mekanisme kanggo nyegah wong-wong Amerika sing ora duwe hukum. Lan kasunyatan manawa PBB ora efektif kaya sing dikarepake yaiku manfaat saka Yankees sing padha. PBB sing efektif nyegah wong-wong mau saka waving klub, padha ora perlu. Dheweke cukup puas kanggo ngrampungake masalah internasional miturut undang-undang dhewe, ing pengadilan.
        1. stroporez
          stroporez 28 Agustus 2012 15:23
          +1
          Mesthi wae aku ngurmati karya resuscitator.Nanging "PBB Rusia kudu dislametake" - iki dudu resusitasi, iki repot karo pesenan mayit sing mambu ............. ...
          1. Es es
            Es es 28 Agustus 2012 17:41
            0
            Oke, ayo ngubur UN.
            Lan apa ing bali?

            Contone, ing kahanan kaya Suriah - kepiye invasi bisa dicegah yen ora ana PBB? Ing pager apa protes kanggo nongkrong? Apa sampeyan mikir yen saperangan saka koran malah dicithak "CSTO (SCO, CIS, Rusia utawa mung Baba Yaga - underline minangka perlu) marang!!!" - bakal duwe efek? Utawa bakal statement nesu pamaréntah Cina ing Renmin Ribao wingi dina iki ndadekake rem ing kebangkrutan NATO ing Suriah?

            Mbongkar, nutup - gampang.
            Iku luwih angel kanggo ngatur lan nggawe iku bisa.
        2. stroporez
          stroporez 29 Agustus 2012 10:01
          0
          Mesthi wae aku ngurmati karya resuscitator.Nanging "PBB Rusia kudu dislametake" - iki dudu resusitasi, iki repot karo pesenan mayit sing mambu ............. ...
  4. Pakdhe Seryozha
    Pakdhe Seryozha 28 Agustus 2012 10:15
    0
    Artikel sing nyatakake untune PBB, nanging bebarengan karo ompong PBB. Ora ana pikiran, ora ana gagasan serius babagan pembangunan mangsa ngarep. Bla bla bla...
  5. gunung
    gunung 28 Agustus 2012 10:19
    0
    PBB pancen omong kosong!!!
    Aku wis nulis nanging aku bakal mbaleni

    "World Gathering" kanggo nggawe tampilan dhukungan donya kanggo kabijakan Anglo-Saxon.

    Ora ana sing apik utawa apik babagan iki.
    Standar ganda lan discrediting "hukum internasional" ing umum.

    Politik diarani
    Saget...
    Lan yen sampeyan ora bisa?
    Lan yen sampeyan ora bisa, nanging pancene pengin ...... banjur sampeyan bisa .......

    Sanadyan ora ngidini .... utawa nglarang ..... lan ing wektu sing padha tetep bener ing conto pungkasan .... Bunch saka Anglo-Saxon sing-alongs iki ora bisa.
    Lan yen iku ora akeh ..... VILLAINS nggegirisi kaya Rusia, China, Venezuela lan liya-liyane ... kanthi cara apa wae bakal bisa mblokir Anglo-Saxon ...
    banjur padha ngomong .... ya, neraka karo sampeyan, kita bisa nindakake tanpa PBB.

    KANGGO ANA BADAN ING PLANET SING PENJAMIN HUKUM INTERNASIONAL LAN KEAMANAN DUNIA YEN ORA KUWAT Njamin.
    1. sinandju
      sinandju 28 Agustus 2012 10:53
      +1
      "World Gathering" kanggo nggawe tampilan dhukungan donya kanggo kabijakan Anglo-Saxon.
      KANGGO ANA BADAN ING PLANET SING PENJAMIN HUKUM INTERNASIONAL LAN KEAMANAN DUNIA YEN ORA KUWAT Njamin.

      Nyatane, PBB, paling ora, kanthi creak lan gagal, ngrampungake tugase nganti saiki. Stalin, minangka salah sawijining pendiri, ngerti yen perang lan konflik lokal ora bisa dirusak, sing utama yaiku ora ngeculake perang donya katelu. Lan mesthi, duwe perang sing luwih sithik. Dheweke mangertos yen instigators utama perang kanggo paling sethithik setengah abad sabanjure yaiku Amerika Serikat lan antek-antekne, lan ing sawijining wektu dheweke mratelakake manawa markas PBB dumunung ing Amerika Serikat, mula ora gampang banget kanggo dheweke. kanggo ninggalake iku.
      Lan ketoke Amerika bakal ninggalake organisasi iki suwene suwe. Amarga kanthi kawicaksanan sing agresif kudu nggawe saben alesan kanggo ngetokaké konflik utawa perang, lan amarga alasan kasebut asring diumumake ing saindenging jagad, mula kanggo nyamarake agresi dheweke kudu nggawe alesan anyar, amarga saka organisasi sing dumunung ing wilayah mung ora bisa mecat. Sampeyan bisa tuku idin saka mayoritas peserta, nanging sampeyan isih kudu paling sawetara alesan. Ya, lan sistem mriksa lan imbangan, kaya sing kita deleng karo Suriah lan Iran, isih ditrapake.
      1. gunung
        gunung 28 Agustus 2012 18:23
        +1
        ya mandeg
        Apa sampeyan mikir serius yen PBB ngrampungake tugase???
        Lan kasunyatan manawa Amerika Serikat bakal ninggalake PBB ???
        Dheweke ora butuh babar pisan. Dheweke peduli karo "suasana" dhukungan, nanging nyatane wedi karo negara liya. Latar mburi persetujuan donya penting kanggo wong-wong mau.
        Dadi sampeyan categorically salah Colleague
        1. Es es
          Es es 28 Agustus 2012 19:01
          +1
          Kutipan saka gunung geni
          Apa sampeyan mikir serius yen PBB ngrampungake tugase???
          Lan kasunyatan manawa Amerika Serikat bakal ninggalake PBB ???

          Ora bisa, mesthi. Utawa luwih, iku ora cukup bisa.
          Lan kenapa? Ya, umume amarga prilaku Amerika Serikat.

          Lan kasunyatan manawa Amerika Serikat wis siyap ngubur PBB sadurunge wis dingerteni. Nanging mesthi, AS ora bakal ninggalake PBB kanthi defiantly lan unilaterally. Gusti ngluwari! Dheweke ora bisa ilang citra para pejuang keadilan ...
          Dheweke mung nyiapake pendapat umum yen, ujare, "PBB ora bisa digunakake, wis ketinggalan jaman lan ora dibutuhake." Lan ing sawijining dina ing Majelis PBB, sawetara republik pisang (dikuwasani dening Yankees, mesthi) bakal ngunggahake masalah ora relevansi PBB lan bakal milih pitakonan babagan mbubarake organisasi kasebut. Sing bakal ditampa dening mayoritas. Kajaba iku, Amerika Serikat bisa uga abstain - sampeyan ora bakal digali ...
          Dheweke duwe teknologi politik sing kuwat.

          Nanging saiki dheweke ora bisa nindakake. Miturut kasunyatan manawa ora luwih utawa kurang, nanging 120 (!!!) negara teka ing puncak "Gerakan Non-Blok" (senadyan kasunyatane Departemen Luar Negeri ngirim surat nuntut supaya ora rawuh ing puncak) lan PBB Sekretaris Jenderal Ban Ki-moon saiki, lan Amerika Serikat ora diundang sanajan minangka pengamat - oposisi serius kanggo Pindos lagi dibentuk.

          Masalahe yaiku popularitas kabijakan, ora bakal suwe kanggo nyenengake awake dhewe ing "negara nakal" ...
        2. sinandju
          sinandju 28 Agustus 2012 19:49
          0
          Dheweke ora butuh babar pisan. Dheweke peduli karo "suasana" dhukungan, nanging nyatane wedi karo negara liya. Dheweke butuh latar mburi persetujuan global

          Dadi sawise kabeh, dheweke nggambar kabijakan saka stand PBB ing latar mburi endorsement.
  6. anconsha
    anconsha 28 Agustus 2012 10:23
    0
    Apa, bisa dideleng saka tumindak Amerika Serikat lan appendage negara iki - NATO, sing kanggo wong-wong mau PBB sebagéyan minangka tutup kanggo agresi ing Irak, Libya, lan saiki ing Suriah. Kekuwatan saka Amerika Serikat ing itungan sing, lan kanggo mbusak lan bakal ana zilch. Mulane dheweke miwiti perang, yaiku saiki troika: ia, Inggris cilik lan republik kalima, ing ngendi "sosialis" Hollande saiki mrentah.
  7. UzRus
    UzRus 28 Agustus 2012 10:40
    0
    Kepiye UN? Amerika Serikat nyumbang paling akeh dhuwit kanggo anggaran organisasi iki. Sekretaris Jenderal saiki Ban Ki-moon minangka tokoh pro-Amerika. Kira-kira 2 taun kepungkur, dheweke nulis manawa dheweke ngagumi Amerika Serikat. Lan apa sing dikarepake saka geng iki? Lan babagan skandal finansial ing PBB, sing uga wis dilaporake luwih saka sepisan, kepiye pejabat PBB sing lara nyolong dhuwit? Iku isin yen gagasan PBB diusulake dening Stalin kanggo ngganti Liga Bangsa-Bangsa, lan saiki wis dadi. Inggih, paling Rusia isih duwe veto ing kandang pitik iki!
  8. baltika-18
    baltika-18 28 Agustus 2012 11:06
    0
    PBB, kaya organisasi internasional liyane, wis mung dadi cabang saka struktur finansial donya, ngupaya kanggo ngalahake donya kabeh.
  9. wolverine7778
    wolverine7778 28 Agustus 2012 11:56
    0
    PBB kanthi sakabehe wis ngrampungake tugase, saiki dadi lembaga birokrasi jagad, bakal ditutup neraka. negatif
  10. Tatar ala
    Tatar ala 28 Agustus 2012 12:10
    -1
    baltika-18, sampeyan bakal duwe bir? (mesti ana wong lanang sing mesem karo bir) ...

    Sawise diwaca, pitakon yaiku:
    - Lan apa, kancaku, jeneng Ivanov, Sidorov, Si-ni-tsyn ora ana?

    To-sa-a-neraka...

    Utawa Mungkin kita duwe soko kita dhewe? ora?

    wah...

    Utawa Mungkin kita bakal kenek wong tanpa Getun lan psyo kene ... awit kita ora duwe cukup papan?

    Apa sampeyan mikir yen kita ngancam, dheweke bakal nesu?
    Sawise kabeh, padha duwe soko kanggo ilang, kang dadi metu? (ora klebu eseman)
    1. baltika-18
      baltika-18 28 Agustus 2012 13:14
      0
      Iku wektu kanggo isin adoh, padha ngenteni ...... lan.
  11. Basque
    Basque 28 Agustus 2012 12:46
    +1
    PBB nggawe lapangan perang kanggo misahake jagad antarane negara adidaya AS lan USSR lan Ang.Fr. Awit ora ana sing bisa ngancam lan ngalahake NATO lan Amerika Serikat. mung kasempatan kanggo Rusia kanggo ngalahake show-off lan uncalan sleaze kanggo negara. Amerika bakal ngrungokake spontan nanging piz .. ngendi padha arep. Lan kita bakal ngancem karo driji. kita bakal nggawe pasuryan brutal ... kita bakal nuduhake ibu Kuskin .... Lan kita bakal nyewa NATO karo lapangan udara ing Ulyanovsk Apa tetep kanggo kita Esem, purun, eseman.
  12. Wedmak
    Wedmak 28 Agustus 2012 12:46
    0
    Artikel kasebut meh padha karo pelanggaran pisanan saka UWB (Amerika Serikat f*tana - nuwun sewu, aku ora bisa nelpon negara iki kanthi normal) menyang penghapusan PBB. Sing ngomong, preparation lemah. Saiki, umume, iki (PBB) luwih minangka badan demagogik tinimbang sing efektif. Nanging kanthi demagogi, dheweke ngganggu rencana kanggo nindakake demokrasi. Apa sing bisa ditindakake ... Mbusak! Nanging ana sing kudu ngganti dheweke? Lan saiki UWB kanthi seneng ngalahake tumit ing dada lan nyatakake yen NATO sing direstrukturisasi (lan apa? Ing wangun saiki, wis discredited dhewe) minangka pengganti iki. Hip, hip, hore ... kaya ....
  13. lilin
    lilin 28 Agustus 2012 19:49
    0
    Stalin, nalika nyipta PBB ing taun 45, ngomong babagan nggawe dhasar perdamaian kanggo perspektif 50 taun. PBB wis nglayani donya meh suwe. Pengkhianat saka USSR ngrusak ora mung negara, nanging ngrusak sistem mriksa lan imbangan donya, mungkasi periode coexistence tentrem negara lan bangsa. Jeneng Gorbachev lan Yeltsin bakal dikutuk ing salawas-lawase. Saiki, Amerika lan NATO ora butuh PBB ing hakekat, nanging kaya godhong anjir uga kesel, mula PBB ora duwe masa depan miturut tatanan donya sing wis ana. Sayange, donya wis mlebu fase perang permanen kanggo sumber daya ing hegemoni siji negara.
  14. bangsal
    bangsal 28 Agustus 2012 21:23
    0
    Umume babagan PBB ... kancaku mlebu International bebarengan ... dheweke kerja ing Big Apple ... wah, dheweke mlaku-mlaku ing transisi ... ing ngarepe cah wadon tiba ... mlaku munggah ... Vincke busung .. patah gagang ... Parker antarane etc ... njotosi ing tenggorokan ... paramedics teka cepet banget. , subpoena... prawan Amerika iki ngajokake gugatan jutaan dolar ... dheweke ora duwe lisensi lan dheweke ora duwe hak kanggo menehi perawatan medis ... mula atasane langsung ngilangi kekebalan diplomatik ... Ana sawetara jinis wong ireng saka Tanzania .. siji-sijine wong sing dadi wong iku hakim ... ngandika ... Aku aran ala bab soko lan pitakonan saka aku bakal mutusaké penahanan sesuk. .. wah, kancane numpak pesawat lan saiki ora diijini lelungan menyang luar negeri ...
  15. Isr
    Isr 28 Agustus 2012 21:57
    -1
    PBB kudu direformasi, iki sistem organisasi sing salah, negara Kristen ana rolas setengah, negara Muslim satus seket, lan negara Yahudi mung siji. Saben wong kudu padha.
  16. puskarinkis
    puskarinkis 28 Agustus 2012 22:42
    0
    Kanggo break organisasi iki, kang bosok liwat lan liwat, sampeyan kudu duwe panggantos nyata utawa varian ngowahi iki. Kanthi kabeh minus, PBB minangka platform ing ngendi wakil saka macem-macem negara nyatakake pendapat. Mung wae, saiki ana geng siji sing ngurusi PBB, mengaruhi anggota organisasi liyane supaya bisa menehi legitimasi tumindake.
  17. PSih2097
    PSih2097 29 Agustus 2012 01:06
    0
    Mratelakake panemume kanggo metu saka toko ngomong iki, ora nepaki apa sing digawe dening Comrade Stalin, kaya sing dikandhakake, demokrasi mbebayani kanggo jagad ..