Review militèr

Barack Obama lan Barak Guantanamo

20
Ngomong babagan kamenangan demokratis Barat sing anyar, babagan kepinginan akeh kanca-kanca kita kanggo pungkasane nemokake awake dhewe ing tangan loropaken demokrasi Barat iki, kita ora kudu lali babagan pilar prinsip "humanisme lan demokrasi" kaya ngono. pakunjaran Guantanamo. Iki minangka kemah kanggo individu sing dituduh dening panguwasa AS sesambungan karo komunitas teroris. Kamp kasebut, dumunung ing tlatah pangkalan angkatan laut AS ing Kuba, ngrayakake ulang taun kaping 10 taun iki.

Barack Obama lan Barak Guantanamo


Kaget banget yen sistem peradilan Barat, sing akeh aktivis hak asasi manungsa nyebutake minangka panutan, wis menehi kegagalan gedhe ing wangun penjara ing Teluk Guantanamo. Iki minangka papan ing ngendi wong-wong dibuwang tanpa nyoba lan diselidiki, nutup mripat marang prinsip hukum dhasar saka praduga ora salah. Yen kita nyathet kasunyatan manawa supaya bisa mlebu ing Guantanamo minangka tahanan, cukup kanggo wakil saka komando militer Amerika kanggo nganggep wong kasebut minangka teroris utawa menehi status minangka accomplice saka brigade teroris, banjur mung siji. Pikiran teka ing pikiran: kamp Guantanamo minangka conto klasik, kamp konsentrasi modern. Kaya sing sampeyan ngerteni, para penjahat Nazi sing mrentah nggawe kamp konsentrasi ing 30-40s ing abad pungkasan diarani kemah kasebut minangka tenaga kerja utawa pendidikan. Ukara "kamp pati", amarga alasan sing jelas, ora digunakake. Ora digunakake ing jaman biyen - ing Jerman fasis, saiki ora digunakake - ing Amerika "demokratis".

Salah sawijining slogan Presiden AS saiki Barack Obama nalika kampanye pemilihan pisanan yaiku slogan kanggo nutup pakunjaran ing Teluk Guantanamo. Miturut dheweke, yen dheweke kapilih dadi presiden, penjara bakal ditutup ing taun ngarep. Obama, kaya sing kita ngerti, menang pemilihan kasebut lan njupuk jabatan ing Januari 2009. Presiden anyar tenan sijine teken ing document ing liquidation saka pakunjaran. Katon yen atusan tahanan saka kamp konsentrasi Amerika ing Kuba pungkasane bakal dibebasake utawa, paling ora, bakal diadili kanthi beradab. Nanging ing kene, demokrasi Kulon wis nggawe kesalahan epokal liyane. Pranyata keputusan presiden ing Amerika Serikat mung minangka penasehat. Kakuwatan nyata sing ana ing Amerika Serikat nggatekake keputusan kasebut, nanging ora kesusu nindakake, nanging dilebokake ing kothak sing dawa, sing disimpen nganti saiki. Iku ngagetne sing Obama dhewe ora koyone aran sumelang ing bab iki: uga, padha ora tindakake pandhuan saka presiden, lan oke ... Liwat wektu, topik nutup pakunjaran ing Guantanamo wiwit ditindhes dening panguwasa resmi ing Amerika Serikat.

Nanging yen panguwasa resmi, kaya sing cocog karo panguwasa negara sing demokratis, ora nggatekake hak asasi manungsa ing negarane, mula ana wong liya sing ngelingake panguwasa kasebut babagan murah sing curiga (panguwasa). janji.

A outburst umum nyata iki disebabake informasi sing malah sawise instruksi kanggo mbubarake pakunjaran dening Barack Obama, torture lan penyalahgunaan tawanan terus ing Guantanamo Bay. Mbalik ing taun 2009, perusahaan televisi Qatar Al Jazeera nggawe keributan gedhe kanthi nerbitake wawancara karo Mohammed al-Gharani. Iki 21-taun-lawas (ing wektu iku) warga Republik Afrika Chad, nggunakake salah siji saka sawetara hak Guantanamo - hak nelpon telpon, ngatur kanggo ngirim informasi kanggo wartawan Al Jazeera bab torture dening penjaga penjara Amerika. . Mesthi, akeh pitakonan sing muncul ing kene, kepiye staf penjara ngidini al-Gharani ngubungi Al-Jazeera, kepiye dheweke bisa ngerti nomer telpon saluran TV Qatari? Staf pakunjaran nyatakake yen prinsip demokratis uga diamati ing pakunjaran, lan saben wong bisa ngubungi sanak-sedulure saben dina liwat telpon, nalika obrolan ora dikontrol dening sapa wae ... Nanging akeh pengacara Amerika, utamane Eric Montalvo, duwe pendapat dhewe. ing prakara iki. Dheweke percaya yen Garani bisa ngubungi Al Jazeera amarga korupsi akeh banget ing Guantanamo: kanggo njanjeni jackpot gedhe kanggo keuntungan tartamtu, penjaga pakunjaran siap kanggo mbagi tawanan dadi kasta sing aneh. Ing babagan iki, Garani kalebu sing entuk akses menyang telpon penting. Aku kepengin weruh apa sing ditampa sipir minangka ijol-ijolan kanggo Al Jazeera kanggo wawancara karo Garani? ..

Saka tembung al-Gharani, sing, kanthi cara, dikirim menyang pakunjaran Guntanamo nalika umure 14 taun kanthi tuduhan keterlibatan karo kelompok teroris, banjur kekerasan berkembang ing pakunjaran Amerika, sing ditulis ing bentuk penyiksaan sing paling canggih. . Salah sawijining bentuk sing paling umum ing Teluk Guantanamo yaiku nyiksa swara. Kanggo iki, trek musik tartamtu digunakake, sing diputer nganti pirang-pirang jam kanthi volume maksimal. Wiwitane, lagu-lagu saka Metallica lan Drowning Pool "disiarkan" ing Teluk Guantanamo, banjur, ketoke, ana wong sing nemokake pilihan sing luwih canggih. Dheweke nemokake pilihan kasebut: wiwit 2010, pakunjaran nggunakake musik kanggo acara TV bocah-bocah sing misuwur Sesame Street. Trek iki bisa diputer kanggo 15-18 jam dina, kang, mesthi, wis efek banget negatif ing psyche tawanan, sing dadi nir nyata, ora bisa ngontrol emosi. Sawise nggunakake "dampak musik", para tahanan diinterogasi kanggo entuk informasi babagan partisipasi ing formasi geng.

Nalika informasi babagan iki kena ing pers Barat, penulis musik Sesame Street, Chris Cerf, mung medeni. Miturut dheweke, dheweke ora bisa mikir yen musike, sing kudu nyebar wiji kabecikan lan kabungahan, digunakake minangka penghinaan marang wong. Ana prakara apa Kadurjanan monstrous wong wis dipuntudhuh saka, kanggo moyoki wong tanpa nyoba iku barbarism nyata, ngandika pengarang.

Saiki, 168 tahanan tetep ana ing pakunjaran Teluk Guantanamo, sing akeh sing wis ngenteni pengadilan lan ukuman pirang-pirang taun. Nanging, statistik Guantanamo nuduhake yen kasus mung siji saka sèket tawanan bener arep diadili, lan nasib liyane tetep ing tangan saka inspirasi ideologi terus operasi saka kamp konsentrasi ing pangkalan militer Amérika.

Ora mung aktivis hak asasi manungsa lan wakil saka organisasi publik, nanging uga politisi sing duwe pengaruh sing wis ditangani lan terus ngundang panguwasa AS kanthi telpon kanggo nutup pakunjaran. Utamane, ing awal taun iki, Komisioner Eropa kanggo Urusan Dalam Negeri Uni Eropa, Mrs. Malmström, nimbali Obama supaya langsung nuduhake kekarepan lan nutup, kaya sing dicritakake, pakunjaran Amerika sing ngisin-isini ing Kuba.

Akeh wakil korps perwira pakunjaran Guantanamo saiki ujar manawa kabeh crita babagan nyiksa lan nyiksa para tahanan ing kene mung fiksi murni. Nanging, banjur ora jelas apa sing kudu ditindakake kanthi akeh bukti fotografi babagan carane militer AS nindakake "karya pendidikan" ing pakunjaran, kanthi materi video sing diterbitake ing Web. Foto torture dening deprivation sensori, nalika organ pangertèn tartamtu saka wong sing sangsoro saka pengaruh external karo bantuan saka piranti tartamtu, wis nyebar ing saindhenging donya, nuduhake pasuryan bener saka kaadilan Western modern. Yen iki fiksi, banjur kesaksian langsung saka petugas CIA sing ora mbantah nggunakake "cara khusus" kanggo mengaruhi tahanan ing Guantanamo. Salah sawijining "cara khusus" yaiku nggunakake zat psikotropika, kanthi bantuan saka paseksi sing dibutuhake dibuwang saka tahanan. Miturut cara, sistem kaadilan Amerika ngumumake yen kesaksian sing dipikolehi kanthi cara iki bisa digunakake ing tuntutan hukum ...

Kajaba iku, salah sawijining hakim, sing nganggep pratelan sawetara mantan tahanan ing pakunjaran Guantanamo, nggunakake argumentasi sing umume unik ing putusane. Mantan tawanan nuduh panguwasa AS nglanggar norma hukum internasional babagan penahanan tawanan perang. Nanging, Hakim Brian Boyle ujar manawa mantan tahanan ora duwe hak kanggo nantang opsi penahanan ing pakunjaran Amerika, amarga dheweke duwe status "militer musuh", nanging ora bisa diarani tawanan perang. Setuju, logika iku pantes kanggo sistem peradilan paling demokratis ing donya. Kepiye, miturut logika Hakim Boyle, "prajurit mungsuh" sing dicekel prajurit Amerika beda karo tawanan perang? Ketoke, malah Hakim Boyle dhewe ora bakal mangsuli pitakonan iki.

Pranyata kabeh upaya kanggo ngetrapake norma-norma dhewe ing saindenging jagad ing bagean pasukan tartamtu ing Amerika Serikat kudu dideleng mung liwat prisma pakunjaran Guantanamo. Ketoke, kanggo dangu bakal terus dadi simbol buatan manungsa saka "demokrasi Barat sing becik."
AS terus nyiksa tahanan Guantanamo

Pengarang:
20 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. wadimus
    wadimus 29 Agustus 2012 08:43
    +2
    Guantanamo mung manuk pisanan ... Lan pira sing wis dibangun kanggo warga negara dhewe? .... Oh, owah-owahan bakal teka, aku rumangsa .....
    1. esaul
      esaul 29 Agustus 2012 08:57
      +2
      Obama ... Guantanamo ... Carane padha ing tune! Apa sing cocog kanggo siji liyane! ... nangis ya
      1. bangsal
        bangsal 29 Agustus 2012 09:19
        +3
        Bayangno suarane... Obama lenggah ing Guantama... Mungkin dheweke nyimpen kamp iki kanggo awake dhewe ...
        1. sv-sakh
          sv-sakh 29 Agustus 2012 09:57
          +1
          Ya, Obama minangka agen kita, kenapa dheweke ana ing Guatanomo? Ana Clinton lan Shoblou
    2. Sakhalin
      Sakhalin 29 Agustus 2012 09:20
      +4
      Guantanomo Guantanomo ... Amerika Serikat umume negara pakunjaran, padha duwe sistem pincer paling ekstensif ing donya. ing AS paukuman pati paling nyebar .... lan sawetara hukum umume bodho metu saka stupidity.
      Lan maneh, prinsip impudent-Saxon sing paling penting saka "kentut trem" sanajan dheweke duwe bokong kabeh ing kotoran, dheweke bengok-bengok ing saindenging jagad babagan perjuangan hak asasi manungsa.
      1. esaul
        esaul 29 Agustus 2012 19:04
        0
        Quote: Sakhalin
        Guantanomo Guantanomo

        "Tahiti! Tahiti! ... Kita uga diwenehi panganan ing kene!..." (m / f "Babagan Parrot Prodigal")
        "Guantanamo, Guantanamo! ... Kita uga kepenak ing Gedung Putih ..." (Pak Obama)
    3. Bismark
      Bismark 29 Agustus 2012 09:42
      +3
      Aku wedi ora pisanan!
      http://win.ru/konspirologiya/1333328064
      Lan ora ana sing kudu kaget, demokrasi kabeh mung layar, ilusi kebebasan lan hak asasi manungsa!
    4. Bekzat
      Bekzat 29 Agustus 2012 12:04
      0
      Plus sampeyan Vadim, padha alon-alon mbangun kemah dhewe kanggo warga, plus lagi tuku cartridges "kanggo ngemot kerusuhan ing negara." Miturut cara, amers ing Perang Donya II ndamel kabeh warga Jepang ing Amerika Serikat menyang kemah. Lan iki negara sing bangga amarga "shitokrasi" wis ngrembaka luwih saka 200 taun?!
  2. Deniska999
    Deniska999 29 Agustus 2012 08:53
    +1
    Simbol Demokrasi AS - Teluk Guantanamo
  3. Che
    Che 29 Agustus 2012 09:21
    +5
    Lha, apa sing dikarepake saka amers, yen dheweke ora nylametake wargane kanthi njeblug gedung pencakar langit. Kabeh iki ditindakake kanthi pretenses palsu. Lan kita ngatur provokasi, rawa, pekerja pita putih, saiki dadi wiwitan. Aja njupuk apa-apa saka wong-wong mau kanthi iman. Lan saiki para liberal bakal ngomong karo aku babagan para demokrat. lan otoriterisme kita?
    1. singupac
      singupac 29 Agustus 2012 09:30
      +1
      Aku salaman. Aja nambah - aja nyuda.
  4. Bairat
    Bairat 29 Agustus 2012 09:25
    +2
    Kita uga, ing pakunjaran, disiksa nganggo "musik". Rasa lokal, "Street organ" saka Baskov.
  5. gunung
    gunung 29 Agustus 2012 09:38
    +1
    Yen ora ana Rusia, Guantanamo mesthi dadi planet kabeh, kajaba Amerika Serikat lan vassal Eropa.
    1. Strezhevchanin
      Strezhevchanin 29 Agustus 2012 09:56
      0
      Yen ora ana Rusia, mula ing Eropa bakal ana Guantanamo bintang lima! Lan sampeyan lan aku bakal nyana pemukiman gratis ing wilayah pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl.
  6. Vanek
    Vanek 29 Agustus 2012 11:12
    0
    Punika pulo kamardikan kanggo sampeyan.
  7. Juragan
    Juragan 29 Agustus 2012 14:38
    0
    Katon kaya pitakonan sing salah ing kene. Guantanomo dudu pakunjaran, iku minangka simbol saka kabeh pakunjaran rahasia AS. Miturut sawetara organisasi, jumlah wong sing ditahan ing kono wis dadi angka papat nol. Negara-negara sing ditemokake yaiku: Lithuania, Polandia, Rumania... Secara total, 14 negara sing dadi anggota Dewan Eropa kanthi sukarela melu program iki. Penculikan wong sing ora disenengi utawa sing dicurigai dening layanan khusus UWB kedadeyan kanthi rutin kanthi kasepen sing meh mutlak saka "aktivis hak asasi manungsa" Barat.
  8. Juragan
    Juragan 29 Agustus 2012 16:10
    0
    Che,
    Miturut cara, film apik babagan 11 September www.lostfilm.tv/details.php?id=1227
  9. stroporez
    stroporez 29 Agustus 2012 16:31
    0
    sakperangan alesan ora nggumunake. Dheweke njupuk wong-wong sing ngganggu dheweke lan nandur ing mburi eri. Gaddafi, ujare, nindakake perkara sing padha, pitakon - kenapa dheweke mutusake !!?????? ?? dheweke nindakake padha karo "wong lanang nganggo topi putih"? pranyata "demokrasi" iku ora kanggo saben wong, mung ora bisa kanggo kabeh wong. utawa kaya mangkene, tembung komandhan pasukan Amerika ing Eropah, meh verbatim --- ora siji prajurit Amerika, ing kahanan apa wae. , bisa dadi obyek saka pengadilan lan pengadilan internasional
  10. Ngerti
    Ngerti 29 Agustus 2012 21:21
    0
    carane iku? pangkalan kuba usa
    Nerangke. Nyuwun
    amarga Kuba nganggep mungsuh paling awon - Amerika Serikat
    1. REPA1963
      REPA1963 29 Agustus 2012 22:55
      +2
      Apa sampeyan mikir yen ana sing takon Kuba? Yen AS butuh pangkalan, dheweke ora takon karo warga lokal.
    2. Rovich
      Rovich 30 Agustus 2012 06:14
      0
      Pangkalan Teluk Guantanamo wis disewakake saka Kuba kanthi kontrak wiwit taun 1903, nalika teks sing disebut Amandemen Platt kanggo draf Undhang-undhang Anggaran Angkatan Darat Amerika Serikat dilebokake minangka lampiran kanggo Konstitusi Kuba. Ing persetujuan iki, khususe, rega sewa tetep disetel - "2000 pesos ing mata uang emas Amerika Serikat" saben taun.[1]

      Status pangkalan saiki diatur kanthi persetujuan tanggal 1934, rampung sawisé serangkaian kudeta ing Kuba ing awal taun 1930-an. Akibaté, ragad kanggo nggunakake basis data diunggahake dadi $3400. Kontrak kasebut dhewe "tanpa wates" lan bisa diakhiri "mung kanthi persetujuan bebarengan para pihak, utawa yen nglanggar syarat-syarat sewa."[2] Lease ditindakake kanthi basis extraterritoriality, sing utamane tegese, contone, yen mancing ing teluk dilarang kanggo warga lokal.

      Nyatane, Amerika Serikat nindakake kedaulatan negara ing wilayah iki tanpa syarat lan lengkap, lan yurisdiksi Kuba mung resmi, sing diakoni dening Mahkamah Agung AS ing kasus Boumedienne (2008); "Saka sudut pandang praktis, Guantanamo dudu negara manca," ujare hakim.

      Sawise kamenangan revolusi 1959, negara Kuba ora gelem nampa bayaran ing ndhuwur kanggo nyewa pangkalan saka Amerika Serikat, lan sawise pakunjaran muncul ing pangkalan ing taun 2002, nyoba (tanpa sukses) kanggo mungkasi sewa lan entuk. evakuasi saka basa, arguing sing iki nglanggar syarat-syarat sewa.

      Iki saka wiki
  11. lawas
    lawas 30 Agustus 2012 08:17
    +1
    Kok ngamuk banget? Carane sistem sing bedo saka kita (padha duwe malah luwih manungsa) Lawlessness padha, torture, etc. Boten anyar, 90 persen forum ngerti iki.
  12. stroporez
    stroporez 30 Agustus 2012 13:48
    0
    Quote saka lawas
    Kok ngamuk banget? Carane sistem sing bedo saka kita (padha duwe malah luwih manungsa) Lawlessness padha, torture, etc. Boten anyar, 90 persen forum ngerti iki.

    ora ana sing godhok, ternyata nyenengake --- kanggo bab sing padha, siji peluru ing sirah, liyane - Hadiah Nobel ngguyu