ASCALON bedhil generasi anyar utawa carane wong Eropa pengin ngliwati Armata

90

gendera non-putih


Prancis luwih mantep tinimbang sadurunge babagan pangembangan militer anyar. Ing Desember, dadi dikenal babagan wiwitan implementasine praktis saka program kanggo pangembangan operator pesawat anyar Generasi Porte Avion Nouvelle utawa PANG. Lan malah sadurunge, program Future Combat Air System (FCAS) diluncurake, utawa ing versi Perancis Système de combat aérien du future (SCAF), sing melu nggawe pesawat tempur generasi kaping enem. Prancis, Jerman lan Spanyol melu proyek kasebut: Dassault Aviation Prancis sing berpengalaman wis diumumake minangka "biola pisanan". Prancis uga dadi peserta aktif ing program anyar kanggo nggawe Eropah tank "generasi anyar" (divisi tank dadi generasi iku kondisional) Sistem Pertempuran Ground Utama utawa MGCS, sing, kaya conto sing kasebut ing ndhuwur, ora bakal katon banget.

Kapal induk bisa diarani minangka panggantos sing logis kanggo kapal Charles de Gaulle, sanajan, yen katon, PANG katon larang banget lan "gedhe". Program liyane bisa dideleng minangka jawaban Rusia. Fighter - minangka reaksi kanggo nguatake Angkatan Aerospace lan pambangunan produksi pisanan Su-57 saka generasi kaping lima. Tank kasebut, kaya sing sampeyan duga, minangka jawaban kanggo T-14 Rusia sing anyar adhedhasar platform sing dilacak Armata sing abot.



Wong Prancis (lan wong Eropa umume) nyedhaki perkara kasebut kanthi tanggung jawab. Bisa diarani yen lair saka kendaraan tempur anyar diwiwiti kanthi nggawe gegaman sing bakal beda banget karo kabeh sing saiki digunakake tank NATO.


Bubar, acara penting lan pinunjul kanggo program iki njupuk Panggonan: perusahaan Prancis Nexter nuduhake konsep senjata tank ASCALON (Autoloaded lan SCALable Outperforming guN), kang bisa nampa kendaraan tempur generasi anyar. Iki, utamane, narik kawigaten blog bmpd, sing kondhang ing bunderan sempit, diterbitake ing sangisore naungan Pusat Analisis Strategi lan Teknologi.

Utama "kuciwo" ana sing Prancis mutusaké kanggo njaga rahasia kaliber mriem, Nanging, yen kita ngelingi pembangunan Nexter, iku meh ora mangu sing kita ngomong bab 140 mm gun. Elingi: ing taun 2019, dikenal manawa Nexter bersenjata tank perang utama (MBT) Leclerc kanthi meriam 140 mm sing gedhe lan bisa nindakake pirang-pirang tes ing wektu kasebut. Mesin sing ditingkatake nggawe luwih saka 200 tembakan sing sukses. Ing wektu sing padha, perusahaan kasebut ujar manawa senjata anyar "70 persen luwih efektif" tinimbang tank tank 120 mm sing ana ing blok Atlantik Lor. Banjur dadi dikenal sing bedhil iki ora dimaksudaké kanggo Leclerc, nanging kanggo Sistem Pertempuran Ground Utama anyar.


Apa sing diomongake wong Prancis saiki? Pernyataan Nexter anyar kaya mangkene:

"Adhedhasar solusi teknis sing bakal tekan kadewasan kanthi lengkap ing taun 2025, ASCALON ngusulake arsitektur terbuka sing dirancang kanggo dadi basis pangembangan bareng ing program MGCS Franco-Jerman, saéngga nggawe dhasar kanggo bedhil tank lan amunisi Eropa maju, padha karo karya sadurunge dileksanakake liwat gun FTMA 140 mm ing kerjasama antarane negara sekutu.

Tujuane banget ambisi: kanggo njamin keunggulan taktik ora mung sesuk (ing pangerten Prancis, iki 30s), nanging uga ing dekade sing bakal teka. Gun bakal nampa loader otomatis, digawe ing basis saka pengalaman ngembangaken loader otomatis tank Leclerc, uga sawetara inovasi penting liyane.

Bebarengan karo solusi teknis ing ndhuwur, katon kaya iki:

- kaliber anyar (mbokmenawa 140 mm);
- loader otomatis;
- Kamungkinan nggunakake amunisi teleskopik kompak (kanthi inti sub-kaliber piercing waja), uga amunisi sing dipandu;
- Muzzle brake saka desain dhasar anyar;
- Sistem sing dikontrol kanggo nyuda momentum tembakan lan mundur.

Ing kasus apa wae, panggunaan kaliber anyar bakal nggawe MGCS dadi mungsuh sing ora tau diadhepi dening USSR utawa Rusia ing perang. Eksperimen karo bedhil tank dhuwur-powered wis digawa metu ing Kulon sadurunge, nanging teknologi anyar ndadekake iku bisa (paling ora ing teori) kanggo nggawe wong cukup kompak lan dipercaya.


Prancis duwe saingan: iki Rheinmetall Jerman. Elinga yen taun kepungkur dheweke nampilake video sing nuduhake pistol tank 130-milimeter paling anyar.


Wigati dicathet yen tank British Challenger 2 digunakake minangka basis, lan dudu Leopard Jerman sing misuwur 2: Aku kudu ngomong, solusi asli banget, amarga popularitas tank Inggris sing kurang ing donya.

"Leo-clerk" nglawan T-14


Sawetara wong ngelingi saiki, nanging sajrone pameran Eurosatory 2018, Grup KNDS, perusahaan patungan antarane Sistem Pertahanan Nexter Prancis lan Jerman Krauss-Maffei Wegmann, nampilake program EMBT (Tank Pertempuran Utama Eropa). De facto, menara Leclerc mung dipasang ing platform tank Leopard 2. Sawetara wong seneng paliatif iki, nanging, miturut media, bisa dadi jenis "prototipe" Sistem Pertempuran Ground Utama (ora dadi prototipe ing pangertèn biasanipun, mesthi).

ASCALON bedhil generasi anyar utawa carane wong Eropa pengin ngliwati Armata

Dadi, dingerteni yen MGCS kudu ngemot kabeh teknologi sing wis kabukten sadurunge digunakake ing Leclerc lan Leopard 2, nambahi solusi teknis anyar, kayata ASCALON sing kasebut ing ndhuwur. Iku banget awal kanggo ngadili tampilan rinci saka tank: syarat taktis lan technical kanggo iku kudu dirumuske ing 2024, lan wiwitan entri kendaraan tempur anyar kanggo layanan wis ngrancang watara agêng-30s.

Umumé, katon saka kendaraan bersenjata karo 130 mm utawa 140 mm bedhil anyar (malah ing mangsa) antarane Eropah bakal dadi tantangan kanggo Rusia. Komplek pangayoman aktif (T-14 ditampa dening Afganit KAZ) saiki meh ora kaget, lan 125-mm 2A82 gun dipasang ing tank Russian anyar ora duwe kauntungan dhasar saka bedhil NATO.


Minangka TASS wrote taun pungkasan karo referensi kanggo bahan saka 38th Research and Testing Institute of Armored Weapons and Military Equipment, militer Rusia ngusulake ing mangsa ngarep kanggo nglengkapi tank T-14 Armata karo turret anyar sing ora ana pedunung karo meriam 152 mm. Sing, ing kasunyatan, kanggo bali menyang ngendi iku kabeh diwiwiti, yaiku, "Obyek 195" kondisional, kang bersenjata karo mriem 152-milimeter, lan kang nilar ing taun 2000-an, ngirim dana kanggo "Armata".

Ing keadilan, T-14, mesthi, mesin sing luwih modern, yen kita ngomong ing umum. Nanging, muncul pitakonan sing logis: apa sing nyegah sampeyan nglengkapi bedhil anyar kanggo entuk tank revolusioner? Tanpa "nanging" lan rencana sing ora jelas kanggo masa depan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

90 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. +1
    26 april 2021 04:48
    Nanging, muncul pitakonan sing logis: apa sing nyegah sampeyan nglengkapi bedhil anyar kanggo entuk tank revolusioner?

    Ing werna artikel, pitakonan sing relevan banget? Sampeyan ora bisa lolos karo jawaban sing padha wanted kanggo nyimpen dhuwit.
    1. +1
      26 april 2021 05:20
      Wong Eropa pengin ngliwati "Armata"


      wong Prancis? Ayo padha ndeleng apa sing padha teka karo. Ing sawetoro wektu, ing Eropah lan negara-negara aliansi lan sekutu, "trendsetter" yaiku Jerman kanthi Rheinmetall -120 mm, ing macem-macem versi, asring kanthi owah-owahan sing signifikan, nyebar ing saindenging jagad.

      Lan "Armata" opo Sampeyan uga bisa uga ana bedhil anyar, nganti 152 mm.
      Nanging ora kaya pesaing sing paling cedhak, struktur kasebut diselehake ing modul tempur sing kapisah.
      1. 0
        27 april 2021 04:59
        Sing nggumunake, ing Eropa, rh120 mung saka Jerman, sing tuku leo ​​lan sing ora bisa nggawe bedhil. Lan saben wong sing bisa duwe dhewe, master Prancis padha. Kasunyatan bilih siji bedhil saka wong-wong mau ngandika apa-apa, padha ora bisa malah remet apa-apa metu saka iku, padha langsung wungu dawa, ora kaya Amerika lan Yahudi padha bisa.
      2. +1
        27 april 2021 21:15
        Kutipan: PiK
        wong Prancis? Inggih, ayo padha ndeleng apa padha teka karo.

        Lan apa sampeyan ngomong babagan Prancis? Dheweke bakal, mesthi bakal. Iku pitakonan wektu. Aja ngremehake pesaing sampeyan. Nanging ing wektu kasebut, modul tempur anyar (turret) bisa uga katon ing "Armata". Mesthi nganggo bedhil anyar. Dadi, - kabeh mili, kabeh owah-owahan.
      3. +1
        1 Mei 2021 16:22
        Iku uga cukup bisa katon saka gegaman anyar.
        pisanan, armata nyata kudu katon ...
        tank iki prakteke ora digawe, nanging padha nyebabake longsor pembangunan ing negara NATO ...
        dheweke ora bakal guyon ana, dheweke bakal nggawe manawa ...
    2. +7
      26 april 2021 05:22
      Kepiye babagan maknane? Ya, ayo padha nindakake saiki lan, kaya sing direncanakake wiwit taun iki, dheweke bakal lunga menyang pasukan. Apa sing biasane menehi saliyane masalah? Saliyane bedhil, AZ anyar, cangkang anyar dibutuhake. Kita kudu nggarap topik iki lan mung ngalih ing wektu sing tepat. Lan saiki, dhasar, iku mung keluwih. Sing nggumunake yaiku foto bocor 80 BVM karo Burlak. Ora mung dheweke saiki wis ngganggu dheweke ...
      1. + 11
        26 april 2021 09:24
        Kutipan saka carstorm 11
        Sing nggumunake yaiku foto bocor 80 BVM karo Burlak.

        Panjenenganipun lan T-90M mesin cukup cocog. Armata mung duwe 1 kauntungan saka wong-wong mau. Peningkatan kelangsungan hidup kru. Nanging iki ora mengaruhi eksekusi tugas. Mulane, ora ana kapentingan ing mesin iki saka pelanggan lan mungsuh manca.
        KAZ dibutuhake kanthi cepet.
      2. 0
        27 april 2021 21:00
        Ya, masalah iki dibahas ing VO.
        Aku seneng banget karo panemu manawa bedhil 152 mm ngowahi tank dadi kendaraan pendukung geni infanteri sing kuat lan dilindhungi kanthi apik sing bisa nggunakake macem-macem amunisi khusus sing wis ana lan janjeni - saka proyektil sing dipandu nganti proyektil jinis APAM.
        Nanging bakal ora maneh MBT, nanging sawetara mesin liyane.
      3. +1
        28 april 2021 08:47
        Inggih, saka apa lan koalisi bakal nuduhake cangkang anyar!
        1. +1
          4 Mei 2021 18:20
          Nggawa balapan kaliber lan klasifikasi iki menyang titik absurditas, ayo para insinyur saka Jerman lan Prancis "ndhaptar" ing rumah sakit jiwa.
          We are Rolling metu menyang Red Square, 9 Mei, Armata karo menara saka Koalisi saka SV.
          Ayo padha
    3. + 13
      26 april 2021 09:11
      Quote: Kote Pane Kokhanka
      Ing werna artikel, pitakonan sing relevan banget? Sampeyan ora bisa lolos karo jawaban sing padha wanted kanggo nyimpen dhuwit.

      Ora, iku kabeh inisiatif saka Panglima Tertinggi D.A. Medvedev. lan lingkungane. Iku kang articulated (nyuarake ing swara dhewe) penolakan saka project "obyek-195" lan tugas ngrancang "Armata" saka 125 mm. mriem. Ing wektu sing padha, menagerie sing bener-bener "emas" iki diprentahake - operator personel lapis baja lan kendaraan tempur infanteri anyar "tanpa ngandelake perkembangan sadurunge." Dadi, minangka asil, kita entuk apa sing ora pengin ditampa kanggo layanan, lan kabeh sing paling apik sadurunge dibuang ing jamban.
      Lan sing paling penting - wektu boroske kanggo nggawe lan ngetrapake keputusan sing bener.
      Bodho?
      Aku ora mikir.
      Kaya kabeh reformasi militer (lan ora mung) wiwit wektu iku.
      125 mm. bedhil kanggo "Armata" diterangno dening kasunyatan sing, padha ngomong, daya cukup, lan amunisi kanggo iku saka kaping Soviet, uga, mung heaps. Medvedev ngandika. Lan sabenere ing wayahe nilar "195" lan tugas "Armata".
      Mulane padha pindhah menyang pasukan modern saka pangkalan panyimpenan T-72B3 \ B3M lan T-80, amarga platoon kuwi luwih apik tinimbang siji misunderstanding karo ciri sing padha.
      Lan penerbangan tanpa pesawat AWACS.
      Lan armada tanpa kapal.
      Diarahake kanthi apik.
      Lan padha isih tanggung jawab.
      1. 0
        26 april 2021 15:34
        Nah, yen kanthi ringkes, banjur "kabeh ala." Apa bisa gupuh wis utawa durung?
        1. +1
          26 april 2021 16:42
          Perlu kerja.
          Lan mikir babagan kemampuan pertahanan, lan dudu babagan "fantasi dhewe" lan "mitra" sing nyenengake.
          "Armata" sabdho ing pasukan mung karo anyar 152 mm. mriem, kang bakal nyedhiyani kauntungan kualitatif nemtokake lan mbecikake dhuwit ngginakaken ing.
          Kabeh liyane saka kang ala.
          Kanggo 125 mm. kita duwe cukup bunch saka tank tho.
          Kanggo awake dhewe lan kanggo sekutu / mitra / pelanggan.
          Kutipan: El Chuvachino
          Apa bisa gupuh wis utawa durung?

          Iku evaluasi karya rampung.
          Lan kanthi cara sing alus banget.
          Kahanan ing saubengé Rusia kaya sing sawayah-wayah bisa geser menyang perang. Lan cepet banget. Mulane, obrolan babagan "kesalahan sing ditindakake" lan sabotase sing disebabake ora nganggur, nanging sing paling topikal.
          1. -3
            26 april 2021 18:54
            Kanggo kula, iki minangka populisme kanthi frasa umum kaya "sampeyan kudu kerja".
            1. 0
              26 april 2021 22:29
              Apa sampeyan ngusulake menyang barikade, nggulingake "rezim getih"?
              Utawa carane meksa pejabat sing ora gelem nyambut gawe, sing wis apik?
              Kanggo nindakake soko, sampeyan kudu nindakake.
              Lan ASK kanggo perkara sing dipasrahake kanthi keruwetan lan ora bisa dihindari.
              Apa daya ing panggonan bisa digunakake?
              Pitakonan .
              1. 0
                27 april 2021 12:18
                Kutipan saka bayard
                Apa sampeyan ngusulake menyang barikade, nggulingake "rezim getih"?

                Apa iki sing sampeyan fantasi?

                Kosok baline, aku ngusulake supaya wong bisa nindakake pakaryan kanthi tentrem. Aku weruh sampeyan pinter banget karo tembung. "Sampeyan kudu bisa," banjur padha unpretentiously ngalih menyang pejabat. Kaya biasane, pejabat sing disalahake kabeh.

                Kutipan saka bayard
                kudu dilakoni.

                Nglakoni!
    4. +5
      26 april 2021 10:51
      Quote: Kote Pane Kokhanka
      Ing werna artikel, pitakonan sing relevan banget? Sampeyan ora bisa lolos karo jawaban sing padha wanted kanggo nyimpen dhuwit.

      Pitakonan iki kudu ditujokake marang sapa? Apa sampeyan mikir yen wong saka anggota forum bisa menehi jawaban sing bisa dingerteni? Utawa mungkin wektune metu saka sarang lan ngobrol karo spesialis saka Nizhtagil utawa Menteri Pertahanan RF, umpamane? Kanggo ngomong babagan masalah nyata adhedhasar gosip pasar - apa ana alesan?
      1. +2
        26 april 2021 13:23
        Kutipan saka Hagen
        Quote: Kote Pane Kokhanka
        Ing werna artikel, pitakonan sing relevan banget? Sampeyan ora bisa lolos karo jawaban sing padha wanted kanggo nyimpen dhuwit.

        Pitakonan iki kudu ditujokake marang sapa? Apa sampeyan mikir yen wong saka anggota forum bisa menehi jawaban sing bisa dingerteni? Utawa Mungkin iku wektu kanggo metu saka lair lan komunikasi karo spesialis saka Nizhtagil utawa Kementerian Pertahanan RF, contone? Kanggo ngomong babagan masalah nyata adhedhasar gosip pasar - apa ana alesan?

        ===
        situs iki teka munggah karo proposal kuwi kanggo diskusi? kabeh wong sibuk sibuk
    5. +1
      26 april 2021 17:38
      1) pitakonan punika prasaja, nanging sing leo-klerk dumadakan mandheg kaget saka 2a82 ing jarak pertempuran efektif? utawa kita wis dikembangaké mriem 152 mm karo wates dhuwur saka safety? 2) Ora ana gunane nguber kaliber maneh .. luwih efisien kanggo nggedhekake karya drone kamikaze, sistem anti tank generasi kaping 3, sistem anti tank karo saluran optik lan Hermes..
      1. 0
        27 april 2021 05:17
        Padha break liwat, nanging katon ing projectile 140mm, carane luwih mabur ing garis lurus, carane luwih akurasi lan carane dhuwur seng nembus ing jarak dawa?
        1. +2
          27 april 2021 13:06
          lan apa bedane yen jarak perang nyata saiki diwatesi nganti 3,5 km? Lan nyatane, akeh tank dirusak kanthi cara liya. pai Eropa anyar, sing sawise diluncurake liwat tong minyak bisa mabur, ucapake, 15 km lan tekan target saka ndhuwur kaya drone kamikaze ..
          1. 0
            27 april 2021 21:16
            3.5 punika efficiency maksimum kira-kira apa bedhil motorized lan shoots ing garis lurus, nalika ATGMs anyar murub ing jarak luwih, lan yen tank shoots ora ing maksimum 5 km, nanging ing 8-10, iku mung bakal. njaluk luwih apik. Kajaba iku, nambah kekuwatan cangkang HE apik lan ora liya.
            Rudal drone? Ngendi sampeyan entuk konsep anyar nanging ora ana gunane. Ana TOUR, lan malah ana GOS, nambah kaliber bakal gampang kanggo nambah sawetara pesawat kanggo 15 km pengin.
            1. -1
              27 april 2021 21:58
              iki yen mung dening pusat kontrol external.
    6. 0
      26 april 2021 23:38
      Quote: Kote Pane Kokhanka

      Ing werna artikel, pitakonan sing relevan banget? Sampeyan ora bisa lolos karo jawaban sing padha wanted kanggo nyimpen dhuwit.
      panemuku.
      Ya, dheweke pengin ngirit dhuwit - dheweke wis nglumpukake akeh cangkang (tembakan) kaliber 125mm ing gudang wiwit jaman USSR (ya, model lawas) - sing "kepala cerah" teka karo "gagasan" kanggo nggunakake "saham lawas" ... nalika cangkang anyar riveted.
    7. +1
      27 april 2021 04:55
      Kurang dhuwit kanggo babak anyar balapan senjata. Ora bisa, aku kudu, lan nggarap topik iki wis ngumpulake bledug ing arsip.
    8. 0
      27 april 2021 17:11
      Kaliber ora langsung mengaruhi tingkat geni, kapasitas jumlah amunisi lan kerumitan pangopènan. Kanthi pikiran iki, ana hubungane antarane taktik lan indikator teknis:
      - Daya geni;
      - Maneuverability;
      - Kacepetan nggawa kanggo pertempuran kesiapan.
    9. +1
      3 Mei 2021 18:55
      Ing bedhil anyar, perlu kanggo ngatur produksi cangkang anyar, kalebu sing dipandu, lan iki uga karya ilmiah lan desain. Lan apa sing kudu ditindakake kanthi jumlah cangkang akumulasi kanggo bedhil sing ana?
      1. +2
        3 Mei 2021 19:47
        Kutipan saka Torins.
        Ing bedhil anyar, perlu kanggo ngatur produksi cangkang anyar, kalebu sing dipandu, lan iki uga karya ilmiah lan desain. Lan apa sing kudu ditindakake kanthi jumlah cangkang akumulasi kanggo bedhil sing ana?

        aku mangsuli. Sampeyan yakin karo kemampuan amunisi 125mm nyata kanggo nyerang tank mungsuh modern lan maju. Miturut cara, bobot rata-rata sing terakhir ngluwihi 60 ton. Aku ora yakin.
        Kapindho. T-72, T-80 lan T-90 durung ilang. Opsi mobilisasi isih tetep 72.
    10. 0
      2 Juli 2021 21:23
      Quote: Kote Pane Kokhanka
      Ing werna artikel, pitakonan sing relevan banget? Sampeyan ora bisa lolos karo jawaban sing padha wanted kanggo nyimpen dhuwit.

      Jawaban iki prasaja - 152mm 2A83 ana ing negara non-combatable - sumber punika sethitik luwih saka 400 poto! Dadi, ketoke, dheweke pisanan mutusake nggawe mesin sing luwih anyar lan nglengkapi alat sing luwih akrab kanggo nggarap kabeh sistem lan komponen, dene 152mm dielingake ...
  3. +5
    26 april 2021 04:55
    Ing kasus apa wae, panggunaan kaliber anyar bakal nggawe MGCS dadi mungsuh sing ora tau ngadhepi USSR utawa Rusia ing perang.
    Ya, durung ana sing ngisep 152 mm ing perang. ngguyu Dadi isih awal banget kanggo wring tangan.

    Nanging, muncul pitakonan sing logis: apa sing nyegah sampeyan nglengkapi bedhil anyar kanggo entuk tank revolusioner?
    Wong, aku sing iki kaputusan sejatine sifate pasar, nanging ora mung "efektif" tabungan, nanging langkah kanggo psychologically mesthekake dodolan saka T-90 karo 125 mm bedhil, karo soko kaya iki motivasi: "Armata punika, mesthi. , angkasa, nanging T-90 duwe bedhil (meh) padha, bebas tuku!"
    1. +2
      26 april 2021 06:22
      Iki dudu solusi pasar. Cangkang tank lan howitzer minangka rong perkara sing beda. Yaiku, kita kudu ngembangake cangkang anyar saka awal, tuku peralatan anyar kanggo produksi. Pira regane kanggo nyimpen kaliber anyar? Armata ora mung bedhil. Ingkang utama yaiku kemampuan sing luwih gedhe kanggo ndeteksi lan ngenali target, kemampuan kanggo nggarap peralatan liyane, kalebu. aviation (jaringan sentris), tingkat dhuwur saka pangayoman lan otomatis. Mulane, iku generasi anyar, bedhil dudu sing utama ing kene, utamane amarga kita wis suwe nembak roket liwat laras.
      1. +1
        26 april 2021 06:32
        Kutipan: URAL72
        Mulane, iku generasi anyar, bedhil dudu sing utama ing kene, utamane amarga kita wis suwe nembak roket liwat laras.
        Penulis lan wong Eropa ora setuju karo sampeyan:
        Tujuane ambisi banget: kanggo njamin keunggulan taktik ora mung sesuk (ing pangerten Prancis, iki 30s), nanging uga ing dekade sabanjure ... ... Nanging, ana pitakonan sing logis banget: apa sing nyegah. saka wiwitane nganggo bedhil anyar kanggo entuk tank revolusioner?


        Kutipan: URAL72
        Yaiku, sampeyan kudu ngembangake cangkang anyar saka awal
        Temenan sampeyan ora ana ing subyek, cangkang wis dikembangake kanggo gun 152 mm, umume.
        1. +4
          26 april 2021 06:44
          Kang? 40 taun kepungkur?))) Ora mung cangkang sing dibutuhake ing kene, nanging sing anyar. BO kudu digawe saka awal ing intine. Fitur wis diganti. Lan sing luwih penting, iki minangka statistik kerugian tank ing taun-taun pungkasan 30. Ing kono, kurang saka 80 persen kerugian ora saka bedhil tank. Lan ora bakal kurang. Pangembangan sistem anti-tank lan sistem liyane kayata UAV luwih penting lan kesempatan. Tank wis suwe ora nglawan tank.
          1. +3
            26 april 2021 06:54
            Kutipan saka carstorm 11
            Ora mung cangkang sing dibutuhake, nanging sing anyar. BO kudu digawe saka awal ing intine.
            Malah crowbars banjur kanggo 152 mm menehi kauntungan ageng liwat 120-125 mm, 152 HE cangkang menehi meh loro kauntungan marang 125s padha, lan upgrade, iku cukup kanggo meneng ing sekring trendi anyar.
            Kutipan saka carstorm 11
            Pangembangan sistem anti-tank lan sistem liyane kayata UAV luwih penting lan kesempatan.
            Lan ing kene, mung 152 mm, maneh, menehi kaluwihan sing signifikan kanggo kemampuan ATGM sing diluncurake liwat tong minyak.
            1. +4
              26 april 2021 08:15
              Sepisan maneh ... mayoritas kerugian tank ora teka saka tank mungsuh. Inggih, sampeyan menehi wong linggis apik iki lan banjur apa? Apa target tank-mbebayani kanggo njupuk saka iku yen tank meh saiki ora ketemu ing perang karo saben liyane? Apa bakal nambah kanggo 152 menehi? kuwi? Kanggo mbuwang akeh dhuwit? Delengen konflik apa wae, video kasebut peteng. Apa ana akeh perang tank?
              1. +1
                26 april 2021 08:34
                Kutipan saka carstorm 11
                Sepisan maneh ... mayoritas kerugian tank ora teka saka tank mungsuh. Inggih, sampeyan menehi wong linggis apik iki lan banjur apa?
                Iku ora babagan linggis, nanging babagan amunisi, amarga ana pratelan iki.

                Kutipan saka carstorm 11
                Apa bakal nambah dadi 152
                Dadi aku gumun, kenapa "komunitas donya" gygy, bingung karo bedhil tank 135 - 140 mm?!
                Kutipan saka carstorm 11
                Delengen konflik apa wae, video kasebut peteng.
                Lan ing apa wae? karo sapa? Kasunyatan manawa tank ora nglawan tank amarga salah sawijining sisi tank kasebut praktis ora ana. Nanging liyane duwe keunggulan udara. Lan yen ora ana sing duwe kaunggulan iki, nanging kabeh wong duwe tank?

                Kutipan saka carstorm 11
                Apa bakal nambah kanggo 152 menehi?
                152 mm malah tanpa crowbar, iku diwenehi kanggo sampeyan, amunisi kuwat banget, kalebu khusus. (senjata nuklir) plus luwih kuat tinimbang 125 mm ATGM, kalebu gendheng-breaker utawa sawetara rudal dipandu liyane.
                Ya, aku kanggo nyebarake senjata taktis nuklir dening Angkatan Bersenjata Rusia, akeh banget mungsuh ing cakrawala, kaunggulane ing senjata konvensional lan tenaga kerja gedhe banget. Ya, momen psikologis ora kudu dilewatake.
                1. 0
                  26 april 2021 08:48
                  Aku uga ora ngerti. Ing panemuku, iku mung mbuwang dhuwit. Utawa narik wong metu. Sawetara tank ringan lan kendaraan tempur infanteri dicetak kanthi biaya lan bobot kanthi MBT. Liyane umume ngomong yen wektu tans wis liwati. Aku ora ngerti loro-lorone. Tank ora nglawan tank amarga alasan sing beda. Minangka kanggo amunisi khusus, njupuk kanggo pasangan - iku fraught karo telung)
                2. +1
                  26 april 2021 09:52
                  Aku setuju banget karo sampeyan, DEAR, aku setuju banget, utamane babagan 152mm.
                  1. 0
                    26 april 2021 12:25
                    Kutipan: Dima Nikolaev
                    Aku karo sampeyan, DEAR, aku setuju banget. Utamane babagan 152mm. Senjata nuklir. Aku uga dadi pendukung

                    Suporter, apik. Kita kabeh minangka panyengkuyung siji utawa liyane, lan ora ana gunane kanggo nglarang utawa ngritik, yen ana kabeh panyengkuyung sing padha, mula ana sing ora bakal metu. Aku ngelingi dialog Woland karo Matthew saka Bulgakov "The Master and Margarita", "... dadi sampeyan pengin bayangan ilang? Lan bayangan kasebut dibuwang dening wong lan wit ..."
                    Nanging babagan topik senjata nuklir, sanajan taktik ing amunisi tank ... lan pangkat apa sing kudu dadi komandan tank, gunner, loader, supaya dheweke dipasrahake nggunakake senjata nuklir? Temenan dudu sersan ... Inggih, ora bakal ala kanggo njupuk kabeh nuansa liyane. Contone, komandan operator rudal nuklir ing jero banyu, miturut pendapatku, padha karo .... Aku ora ngelingi persis, aku ora ngapusi, nanging pangkat jenderal (ing babagan tanah) pas kanggo dheweke. .
                    1. 0
                      29 april 2021 08:42
                      Kabeh bakal apik. Sampeyan bisa nggawe ora kabeh tank, mesthi, nanging terobosan, kejut "elit" resimen, ngendi kabeh komandan kendaraan iku perwira (jelas yen padha ora sersan). Kapal selam nuklir, mesthi, ana syarat sing luwih dhuwur, amarga. Senjata nuklir luwih kuat tinimbang bakal ana ing tank "nuklir" ...
                    2. -1
                      29 april 2021 09:04
                      Aku ora njupuk senjata nuklir saka tank ing "perang nyata".Aku ora bakal ngapusi. Nanging aku main akeh lan sukses ing game perang strategis favorit (Aku miwiti karo catur, pungkasan taun 80-an) Ana strategi "Jenderal" ing awal 2001. ana tank malah karo mesin nuklir, cangkang ... Dadi: Aku mung kudu nggawe ing wektu, cepet nggawe "nuklir" nginggilaken taktis, aku cepet banget "tahan" kabeh mungsuh loro saka wong, lan nganti 7 ! simulasi, paling rumit, ing siji (lapangan) peta. Ing sawetara menit pisanan, aku ngrusak kabeh pertahanan "mungsuh" sing paling cedhak kanthi serangan nuklir taktis, KORBAN bebarengan karo sumber daya pertahananku dhewe ...
      2. -7
        26 april 2021 08:30
        Bisa mbayangno carane akeh padha bisa nyolong ing kabeh ndhuwur? Iki minangka tujuan kompleks industri militer ing negara-negara Kulon.
      3. -1
        26 april 2021 11:51
        Iki dudu solusi pasar. Cangkang tank lan howitzer minangka rong perkara sing beda. Yaiku, kita kudu ngembangake cangkang anyar saka awal, tuku peralatan anyar kanggo produksi. Pira regane kanggo nyimpen kaliber anyar? Armata ora mung bedhil. Ingkang utama yaiku kemampuan sing luwih gedhe kanggo ndeteksi lan ngenali target, kemampuan kanggo nggarap peralatan liyane, kalebu. aviation (jaringan sentris), tingkat dhuwur saka pangayoman lan otomatis. Mulane, iku generasi anyar, bedhil dudu sing utama ing kene, utamane amarga kita wis suwe nembak roket liwat laras.

        Sampeyan kudu ngalih menyang kaliber sing luwih gedhe, cepet utawa mengko, kaya 100mm sing wis kesel kemampuane lan ngalih menyang 125mm. Kaliber sing luwih gedhe tegese efek bledosan lan fragmentasi sing luwih dhuwur ing benteng lan infantri. Inggih, minangka kanggo pluru liwat tong minyak, padha uga ngaso ing dimensi saka kaliber lan ora bisa dijamin kanggo nembus waja frontal tank modern. Nanging kanthi 152mm, iki wis kaliber saka ATGM modern kaya Cornet, mbok menawa bakal upgrade kanggo nggunakake ing tank, banjur sawetara karusakan bakal nambah kanggo 10km.
        1. -1
          26 april 2021 13:23
          ATGM tank kita, uga cangkang, ora gumantung ing kaliber, nanging ing loader otomatis. Ora ngidini sampeyan nambah dawa amunisi. Ing Armata, bedhil mesin beda, ing kono cangkang luwih dawa. Lan mungkin sing lawas, luwih cendhek. Kanggo ATGM, kacepetan saiki uga penting, lan paningkatan diameter ora nyumbang kanggo iki.
          1. +6
            26 april 2021 13:45
            Kutipan: URAL72
            Kanggo ATGM, kacepetan saiki uga penting, lan paningkatan diameter ora nyumbang kanggo iki.

            Kanggo ATGM, diameteripun sing penting - diameter corong kumulatif fokus nemtokake kekandelan waja sing ditembus.
            1. 0
              27 april 2021 01:40
              Kutipan saka Genry.
              Kanggo ATGM, diameteripun sing penting - diameter corong kumulatif fokus nemtokake kekandelan waja sing ditembus.

              Adoh saka "ora mung"! Ing WW2, "diameter" faustpatrons Jerman tekan 150 mm lan prototipe saka 160 mm lan ndhuwur muncul! Nanging ing pungkasan perang, "diameteripun" mudhun nganti 100 mm ... "Panzerfausts" Soviet lan Yugoslavia sing muncul sawise perang duwe amunisi 80 mm lan 90 mm! Mbalik ing 50s abad pungkasan, Prancis mutusake kanggo nyetel "rekor donya" lan nggawe projectile tank kumulatif 105-mm sing pierces tank "liwat" ... lan kabeh iki amarga wangun (!) corong kumulatif ... dhasar! , diameteripun bolongan bolongan bvl padha karo kekandelan potlot! Kanthi "paling gedhe" ,, kaliber ,, amunisi, bolongan inlet dipikolehi "dening luwih" ... bisa dianggep yen aksi waja saka "kumulatif" luwih akeh! Ing penetrasi waja "kumulatif" mengaruhi: 1. wangun corong; 2. "bahan" saka cladding; 3. jinis BB; 4. metode stabilisasi proyektil; 5.kadohan "drawdown" "kumulatif" kanggo waja; 6. Operasi "multi-titik" (dikontrol) saka "kumulatif" ...
              1. 0
                27 april 2021 03:01
                PS Ing diameteripun "kumulatif" uga mengaruhi seng nembus waja; nanging ing "nalar saka ndhuwur" aku pengin ujar manawa "diameter" amunisi kumulatif dudu faktor "dasar" babagan nambah penetrasi waja kanthi amunisi kumulatif ...
              2. +1
                27 april 2021 03:48
                Kutipan: Nikolaevich I
                Penetrasi waja saka "kumulatif" kena pengaruh: 1. wangun corong; 2. "bahan" saka cladding; 3. jinis BB; 4. metode stabilisasi proyektil; 5.kadohan "drawdown" "kumulatif" kanggo waja; 6. Operasi "multi-titik" (dikontrol) saka "kumulatif" ...

                Kabeh iki wis didilat lan ngaso ing kaliber 125mm karo seng nembus waja 800mm.
                ATGM Kornet nduweni kaliber roket 152mm lan seng nembus waja 1300mm kanggo DZ.

                Mulane, dheweke mikir babagan tank tank kaliber sing luwih gedhe. Nanging tank kasebut mung migunani minangka pemusnah tank lan kanggo ngrusak benteng jangka panjang sing kuat.
                1. +1
                  27 april 2021 05:21
                  Nanging tank kasebut mung migunani minangka pemusnah tank lan kanggo ngrusak benteng jangka panjang sing kuat.

                  Loro-lorone tank dibutuhake: 125 mm - sing utama; 152mm minangka tangki penguat, ing ngendi jarak sing dawa lan daya proyektil dibutuhake.
          2. +1
            26 april 2021 13:50
            ATGM tank kita, uga cangkang, ora gumantung ing kaliber, nanging ing loader otomatis. Ora ngidini sampeyan nambah dawa amunisi
            .
            Autoloader bisa digawe "turret" iki bakal nambah kacepetan maneh, ngidini nggunakake crowbars maneh, lan sing paling Jahwéh iku luwih aman, panel kalah lan kabeh sing.

            Kanggo ATGM, kacepetan saiki uga penting, lan paningkatan diameter ora nyumbang kanggo iki.

            Nanging, ora, meh kabeh ATGM modern subsonik, iku penting ing proyeksi tank bakal mabur "kemampuan kanggo nggawe geser lan kenek gendheng" Senjata ATGM punika daya saka jet kumulatif, lan iku langsung. sebanding karo diameteripun. Mulane, Serangan supersonik penetrates kurang saka Cornet subsonik.
  4. +2
    26 april 2021 05:31
    Nanging, muncul pitakonan sing logis: apa sing nyegah sampeyan nglengkapi bedhil anyar kanggo entuk tank revolusioner? Tanpa "nanging" lan rencana sing ora jelas kanggo masa depan. Lan ana sawetara jawaban kanggo pitakonan "mung" iki "cart lan cart cilik" ... uga, ing kasus apa wae, ana sawetara! Nanging, "jawaban" iki wis dianggep ing Internet ... Alas, wong, nanging dudu aku, bakal bisa nemokake lan nampilake ing kaca VO! Lan aku kudu cepet-cepet ninggalake papan ing komputer ... bisnis-sss! hi
    1. 0
      26 april 2021 06:13
      Aku setuju. Variasi artikel babagan senjata generasi anyar ing Eropah nglawan "Armata" (ora tau ditampa kanggo layanan) katon kanthi frekuensi sing nyenengake.
    2. +5
      26 april 2021 11:50
      PSapa sing nyegah wiwitane nganggo bedhil anyar kanggo entuk tank revolusioner?
      Lengen nganggo bedhil anyar? Kanggo apa? Carane gun "anyar" ngatur "revolusi" ing "Armata"? belay Salah siji saka bantahan ("plus") ing sih saka 152-mm tank gun punika referensi kanggo "aggro" (hypersonic) kacepetan dhisikan lan daya projectile ... Apa kacepetan hypersonic projectile? Kanggo jahitan "abrams", kaya jarum sepatu lembar kertas tulis! Nanging apa MBT saiki minangka senjata anti-tank utama lan paling apik? Sanajan kita nganggep konflik militer utama "modernitas" ing ngendi jumlah tank sing "layak" melu standar saiki, jumlah kerugian tank saka tank musuh ora ana. luwih saka 14 -23% saka total losses! Energi kinetik saka projectile umume gumantung ing kecepatan awal lan, ing ombone rodok kurang, ing massa projectile! Kajaba iku, ing "wêdakakêna" bedhil, katergantungan saka Tambah ing kecepatan awal projectile ing Tambah ing massa muatan amarga nggunakake kaliber luwih ngelingke, utamané ing kacepetan mung nganti 2200-2400 m/s...! Dadi kesimpulan: Kanggo nambah kacepetan awal tank BOPS, paningkatan kaliber bedhil tank ora "perlu"! Sampeyan bisa entuk kecepatan moncong sing dhuwur kanthi bedhil kaliber sing luwih cilik, nanging digawe kanthi prinsip anyar! Meriam 125-mm 2A82 kanggo T-90 luwih kuat tinimbang meriam 2A46M lan salah sawijining meriam NATO paling apik ... meriam L120 55-mm kanthi kaping 1,17 ... Ing "horizon" bedhil adhedhasar anyar " fisik" prinsip katon: bedhil ETH ... bedhil "gas cahya" ... Nanging ngajokaken kanggo bali menyang bedhil tank 152-mm sadurunge dites! Padha "eksperimen" karo bedhil iki ing tank T-80, T-95, "Obyek 447" ... Inggih, ngendi tank iki? Antarane alasan sing ora ngidini tank iki diadopsi, alesan kasebut uga disebut meriam 152 mm! Aku uga setuju yen alesan iki ora paling penting ... ana cukup alesan utama liyane ... nanging isih ana alesan! Masalah apa sing nggawe bedhil 152 mm kanggo nggunakake kendaraan tempur? Iki minangka komplikasi saka desain loader otomatis lan nambah dimensi! Iki nuwuhake pitakon babagan nambah ruang lapis baja kanggo nyelehake bedhil, nambah massa MBT ... Banjur siji nyekel liyane! Utawa perlu kanggo mbuwang peralatan "ekstra", senjata tambahan, peralatan "internal" kanggo KAZs, OEP, nyuda beban amunisi ... MBT! Tingkat geni saka bedhil 152 mm, sanajan karo AZ, bakal luwih murah tinimbang tingkat geni saka bedhil 125 mm karo AZ ... Barel bedhil 152 mm luwih larang dibandhingake karo laras 125 mm, lan sumber daya luwih winates! Nganggo piranti recoil sing luwih gedhe, tegese ndandani bedhil sing luwih larang! Miturut cara, ana uga bantahan kasebut marang bedhil 152-mm: padha ngomong, bedhil 125-mm isih cukup kanggo nglawan MBT NATO; lan mulane aja provoke NATO!
      Total: Ya ... daya tembak MBT bakal nambah! Nanging apa ora banget "rega dhuwur"? Apa biaya "game permen"?

      PS Ing bagean komentar iki, aku "ndhaptar" "cons", "populer" ing Internet ... Nanging ana uga "plus" ... uga kudu "dhaptar" ing kasus iki ... Nanging mungkin ing liyane sapisan?
      1. 0
        26 april 2021 13:10
        Pros, cons ... Ing kasunyatan - bedhil anyar karo cangkang anyar, kanggo tank anyar diprodhuksi individu - iki wulangan sesat, omong kosong, lan ngombe.
        Ing efektifitas pertempuran saka pasukan wojo - iki bakal mengaruhi sethitik kurang saka apa-apa. Ana puluhan cara sing luwih efektif kanggo ningkatake kesiapan tempur kendaraan lapis baja kita.
        Kita duwe ewu tank sing kasedhiya ing pasukan, ing babagan pemandangan lan elektronik, macet ing tingkat teknologi taun 80-an.

        Iku luwih efisien kanggo pungkasanipun sijine kabeh mesin karo pandelengan normal karo imagers termal, nglengkapi karo sistem komunikasi anyar lan CIUS, lan pungkasanipun miwiti introduksi saka KAZ ing tank serial, lan ora salinan pameran.
        Aku pancene seneng ngembangake TUS anyar, tinimbang Invar, akeh banget, nanging mung ngganti roket 20 taun uga ora ala.
        Aku ora ngomong bab kabeh jaringan iki sentris lan drones, kang uga perlu.
        Nanging bedhil ing wayahe - nafig ora nyerah.
  5. +2
    26 april 2021 06:23
    Apa bobot tank Prancis kanthi bedhil anyar?
    Apa bakal cocog karo dimensi rute transportasi, jembatan, dalan lan fitur operasi liyane ing kahanan kita?
    Yen kabeh iki dikenal, banjur bakal bisa ngerti ngendi wong Prancis bakal nggunakake tank anyar.
    1. +2
      26 april 2021 13:12
      Dimensi kita lan Leopards, Leclercs lan abrams / challengers sing ana ora kalebu ing bobot utawa ukuran. Lan wis saka 152 mm. gun, mesthi. Bakal padha karo MAUS Hitler.
      Sanalika dheweke ngliwati lapangan kita, dheweke bakal klelep nganti tekan menara ing kana!
      Ing Rusia, umume, ing endi wae sampeyan ngidoni - medan anti-tank lan bobot abot saka NATO bakal dadi angel, alon-alon lan susah. Lan iki nyandhang transmisi otomatis, transmisi lan mekanika liyane, overheating kabeh.
      Lan carane ing 1941 sampeyan ora bisa narik metu klompok pejuang utawa tim jaran, nanging traktor-traktor liyane bakal overstrain. Saka 152 mm. - banjur.
      1. +3
        27 april 2021 06:06
        Ngelingi sing Leclerc Originally disusun karo kemampuan kanggo nginstal soko abot, kabeh iku nggoleki karo sasis. Nanging babagan bobot, ya, padha abot. Ing sisih liya, rasio daya mesin saben ton bobot ing tank NATO luwih gedhe tinimbang ing paling domestik, mung 80 lan b3 sing cedhak. Kajaba iku, ujar, apa tank domestik 45 ton bakal mabur liwat dalan lan jembatan ing endi wae? Uga ora. Ing kuthaku ing kana, taun kasebut, span bypass saluran udara ambruk, lan maksimal sepur dalan sing ngliwati, lan saiki mikir babagan jumlah jembatan sing ana ing negara iki, aku yakin yen 45 ton ngliwati liyane , uga bakal ambruk.
        Lan terrain atos ing Eropah padha nang endi wae, ing Jerman padha kabeh floats ing spring, nanging tank dirancang kanggo iki. Supaya kita ora duwe terrain anti-tank khusus, iku ala ing endi wae.
  6. +8
    26 april 2021 06:24
    Nanging, muncul pitakonan sing logis: apa sing nyegah sampeyan nglengkapi bedhil anyar kanggo entuk tank revolusioner? Tanpa "nanging" lan rencana sing ora jelas kanggo masa depan.

    Pitakonan kontra muncul:
    - Kanggo apa?
    Yagene, saiki, nalika nyatane T-14 ora dirakit ing seri gedhe (lan ora bakal dirakit), keganggu karo baris amunisi anyar? Iku misale jek kanggo kula cukup logis sing saiki wis kaliber biasanipun ing T-14, kang bisa karo kabeh baris amunisi ana, nerbitaké tank iki ing seri winates lan alon-alon nyoba ing pasukan (sing wis kedados). nalika bebarengan ngembangaken bedhil anyar lan sebagian turret ing dheweke (bisa ing tali Pundhak luwih amba). Aku mikir yen tim tentara nganti saiki duwe pitakonan liyane babagan armata tinimbang jawaban lan kepinginan sing jelas. Mesthi, pisanan sampeyan mutusake kanggo nyoba platoon T-14 utawa perusahaan liyane sajrone sasi ing SAR sing padha, ing kondisi pertempuran nyata, sadurunge ana pangerten lan instruksi khusus kanggo refinement luwih, etc. Sing. Aku adoh saka idea sing T-14 punika kebak panginten metu / mesin buktiaken sing bisa dibukak menyang seri gedhe. Lan ora kasunyatan sing ing umum iku perlu ing seri gedhe.
    Lan kanggo nyelehake gaman anyar ing desain sing wis kabukten yaiku pitakonan anyar ..
    ...
    Nalika wong Eropa Gay nglairake tank anyar, kabeh iki wis rampung lan diuji.
    1. +1
      26 april 2021 11:15
      Pitakonan gedhe liyane yaiku apa sampeyan kudu nyelehake bedhil kasebut ing tank nalika waja mungsuh ora tuwuh. Cannons ya (ing mangsa), nanging ora waja. Pranyata metu sing ing T-14 perlu kanggo nambah waja. Dadi wis ana pangembangan, kajaba mung versi sabanjure.
      1. +2
        26 april 2021 13:10
        Iku uga bebener. Ing tangan liyane, kita ora ngerti apa jenis waja T-14 wis.
        Lan ing umum, misale jek kula sing 120-130mm - jenis paling luweh / maksimum tank gun, ing syarat-syarat kaliber. Salajengipun, wis ana Tambah disproportionate ing ukuran menara lan bobot kabeh struktur utawa nyuda proporsional ing amunisi. Chessgovorya, malah T-14 dadi mesin sing cukup gedhe (48 ton), yen kita miwiti saka sekolah bangunan tank domestik sing mapan. Abramsamoids lan pillboxes mobile monstrous liyane, kita mesthi ora perlu (pmm). Dheweke uga duwe akeh masalah karo kreteg lan transportasi sepur ing Eropa. Lan kita bakal ngliwati retakan apa wae.
      2. +1
        27 april 2021 06:10
        Waja ora nambah, nanging akurasi lan sawetara tambah. Kanthi paningkatan kaliber, dheweke bakal tuwuh kanthi nyata. Wisata 3 km sing dipuja saben wektu liyane, dheweke ndeleng ing biathlon, lan njupuk 3 km kanthi omah ora anyar kanggo wektu sing suwe, luwih cepet lan luwih trep.
    2. 0
      26 april 2021 13:53
      Kutipan saka Al_lexx
      keganggu karo baris amunisi anyar?

      Ora ana masalah kanggo produksi amunisi anyar - bahan lan teknologi ora owah.
      Iki mung nambah dhaptar logistik - nanging saiki ing jaman komputer ....
  7. -6
    26 april 2021 08:29
    Dheweke bakal entuk tank sing regane nganti limang Armat, bobote nganti loro, duwe rong rolas cangkang, nggawe satus potongan kanggo kabeh EU, ngethok dhuwit lan ngerti yen ora ana sing butuh, sanajan Arab Saudi. bisa tuku yen ora rusak nalika iku, padha seneng tuku kethokan, sing utama iku bakal anyar lan super super. Kaliber 125 mm minangka watesan kanggo tank normal, mula kita ora duwe 152 mm.
    1. 0
      27 april 2021 06:12
      Kaliber 125 mm minangka watesan kanggo tank normal, mula kita ora duwe 152 mm.

      Mulane, perancang Soviet bodho ing pungkasan taun 80-an nggawe bedhil tank 152, dilebokake ing T-80 Chota, lan oh Gusti, dheweke nggawe petinju .... Ana wong bodho, ora kaya "Rusia" kita. kabeh pinter.
      1. 0
        27 april 2021 20:41
        Dheweke nyoba lan nyimpulake yen 152 mm minangka cabang pembangunan sing mati. Wong gemblung yaiku sing percaya yen 152 mm minangka cara kanggo ngembangake tank. Mungkin tank pembunuh khusus, kaya Tiger, duwe hak kanggo ana, nanging ngelingi regane, ora ana sing bakal nggawe anti-tank.
        1. +1
          27 april 2021 21:26
          Sa adoh aku elinga, padha teka menyang kesimpulan sing angel menek menyang T-80 152, lan mulane padha wiwit berkembang tank langsung ing 152, iku disebut Boxer, lan boxer wis dipateni. Rusia. Amarga sampeyan ora bisa ndeleng apa-apa maneh, lan nyatane Boxer minangka gagasan awal 90s. , Iki sing ora pengin ngerti sing bab pungkasan padha ngatur kanggo nindakake ing USSR karo 152mm, padha ndeleng iku minangka mangsa tank, lan mung bisa nelpon perancang Soviet bodho.
          tank khusus? Nalika MBT generasi kaping 3 wis? Apa sing sampeyan lakoni, apa jenis anti-tank, MBT kalebu fungsi pertempuran kendaraan lapis baja, mung ing ngendi MBT minangka kelas ora main yaiku pengintaian, fungsi serangan lan dhukungan geni infanteri ing kasus MBT keluwih utawa angel ditindakake. aplikasi, ana kendaraan pendukung geni: CT, kendaraan tempur infanteri, operator personel lapis baja lan kabeh jinis kendaraan tempur lapis baja anyar
          1. 0
            28 april 2021 11:55
            Apa sampeyan seneng banget karo konsep "generasi"? Intine penting. MBT karo mriem nyedhaki impenetrable marang waja frontal meh ora cocok minangka gegaman anti-tank (yen nawakke kuat teka marang). MBT kanggo Amerika, contone, saiki muter peran saka bedhil mobile, kita duwe, ing asas, padha, sarana ndhukung infantri. Ora bakal ana perang tank, amarga senjata tank modern duwe sawetara karusakan tank sing cendhak (2 km yen cangkang) lan tank utama larang lan ana sawetara sing mbebayani ing perang ijol-ijolan.
            Tugas MBT yaiku (miturut standar Rusia) kanggo ngrusak infantri ing titik lemah mungsuh lan dadi terobosan kanthi jotosan sing kuat, amarga 125mm iki normal, lan 152mm ora perlu, amarga nyuda amunisi sing diangkut, kanthi Tambah ora cukup ing kemampuan pertempuran.
  8. 0
    26 april 2021 09:46
    Komplek pangayoman aktif (T-14 ditampa KAZ "Afghanit") saiki sawetara wong bakal kaget

    Utamane, kabeh aspek, nuthuk OBPS lan mengaruhi amunisi sing mlebu kanthi bantuan kabeh jinis blinders lan jammers. Sawise kabeh, saben wong duwe.
    2A82 ora duwe kauntungan dhasar tinimbang bedhil NATO

    2A82-1M, tepate. Iku cukup sing 30% luwih kuat tinimbang Rhl120L-55.
    apa sing nyegah wiwitane nganggo bedhil anyar kanggo entuk tank revolusioner?

    Ketoke, miturut penulis tata letak nggunakake prinsip shielding, nggunakake sawetara jinis remote sensing bebarengan, kalebu ADZ, bahan aktif, kabeh-aspek nuthuk mudhun OBPS SAZ, tingkat ngrambah kontrol otomatis lan tembak. ora cukup kanggo dianggep tank revolusioner.

    2A83 bakal dikirim nalika 2A82-1M mandheg nembus tank mungsuh. Lan kuwi bakal katon ing pasukan paling 10-15 taun mengko.
  9. +2
    26 april 2021 10:42
    Ing oposisi kanggo Krupp - Schneider, aku luwih milih Krupp :)
    Lan serius. Ora perlu kaliber luwih gedhe, nanging KAZ.
  10. 0
    26 april 2021 13:01
    Saka tampilan tank Prancis, sampeyan bisa ndeleng manawa ora ana pitakonan babagan menara sing ora ana pedunung otomatis. Cangkang kasebut minangka kesatuan lan maneh tanpa loader otomatis, ora ana sing nulis. Asashai biasane duwe meme utawa afros, nanging sapa wong Prancis?
    140 mm - pipe dawa kuwi luwih cocok kanggo bedhil poto-propelled, lan ora kanggo tank utama. Aku bisa mbayangno yen iki ora lapangan, nanging wilayah karo bangunan - padha bakal break mati bedhil iki marang bangunan lan pager.
  11. +1
    26 april 2021 13:11
    Aku ora ngerti siji bab, projectile paling efektif marang tank saiki BOPS, kanggo nambah seng nembus waja sampeyan kudu salah siji nambah ukuran BOPS (sing ora bisa rampung yen projectile ora pas menyang loader otomatis) utawa nambah kacepetan, kok sampeyan ora bisa nggunakake bahan peledak kuat ing cangkang kanggo nambah kacepetan crowbar dhisikan?
    1. Komentar wis dibusak.
  12. 0
    26 april 2021 13:20
    Fly katon apik ing tank
    1. +2
      26 april 2021 17:04
      Fly katon apik ing tank

      Iku sensor laras lentur.
  13. 0
    26 april 2021 20:21
    Oh wow! Lan kayane, apa hubungane karo Ashkelon?))
  14. 0
    27 april 2021 07:49
    Armata ora arep, apa bedhil anyar ana.
  15. -6
    27 april 2021 11:46
    Wong Prancis ora ana apa-apa. Armata ora bakal dadi serial. Tank parade propaganda liyane, kaya T-35. Nganti pungkasan istilah wong, T-72 miskin bakal tetep sing utama, sing malah 125 mm banget. Aku tau krungu manawa projectile 105 mm sing maju banget wis bisa nembus T-72 sanajan ing bathuk.
  16. Komentar wis dibusak.
  17. 0
    27 april 2021 18:15
    Ya, iki dudu masalah kaliber, nanging tembakan tank sing kapisah! Ing babagan energi moncong, 125mm domestik ora kalah karo 120mm NATO, lan nalika nggedhekake tong minyak lan ngalih menyang bubuk mesiu anyar, kaya dheweke, bisa nyedhiyakake energi 10-20% luwih dhuwur. Kabeh alangan ana ing dawa tungsten / uranium kethokan, kang ing dijupuk NATO diwatesi kanggo 750-800mm, lan kita duwe maksimum (tanpa tutup balistik, damper lan tracer) 550-600mm. Ing kene, aja ngganti kaliber, ora bakal ana pangertèn nganti pangembangan amunisi tank kanggo muatan kapisah dilarang.
    1. -1
      28 april 2021 19:29
      Kutipan: Max PV
      Ing kene, aja ngganti kaliber, ora bakal ana pangertèn nganti pangembangan amunisi tank kanggo muatan kapisah dilarang.

      T-90A lan T-80BVM nggunakake loader otomatis upgrade kanggo ZBM59 / 3BM60 super-dhuwur elongation babak. Upgrade iki ora angel, lan uga bisa ing tank saka seri T-72.
      Inti saka ZBM59 / 3BM60 babak dawane 735-740mm, padha NATO BOPS, lan duwe seng nembus waja meh padha (sanajan DM53 isih ahead saka liyane).
      Nalika sampeyan bisa ndeleng, ora ana masalah tartamtu ing poto loading kapisah.
  18. 0
    27 april 2021 20:08
    Proses evolusi ing bal tank, kaya sing dikandhakake, es wis pindah. Akibaté, MBT anyar ing abad 21 saka tentara NATO bakal katon. Rearmament saka tentara, dodolan anyar ing luar negeri. Industri bakal seneng.
  19. 0
    28 april 2021 02:40
    Umumé, katon saka kendaraan bersenjata karo 130 mm utawa 140 mm bedhil anyar (malah ing mangsa) antarane Eropah bakal dadi tantangan kanggo Rusia. Komplek pangayoman aktif (T-14 ditampa dening Afganit KAZ) saiki meh ora kaget, lan 125-mm 2A82 gun dipasang ing tank Russian anyar ora duwe kauntungan dhasar saka bedhil NATO.
    Pabrik lan komisioning tank T-14, umume, meksa produsen kendaraan lapis baja Eropa (uga Amerika) kanggo nggedhekake karya modernisasi model MBT sing ana, kanthi kabeh akibat sing bakal ditindakake (contone, karakteristik dimensi massa. nalika nginstal bedhil kaliber sing luwih gedhe lan, kanthi mangkono, amunisi) kayata, contone, mobilitas (aspek penting saka panggunaan dinamis, ing ngendi patensi MBT bisa dadi faktor penentu kanggo asil perang sing apik). Pabrikan Eropa utawa Amerika bisa menehi salinan tank generasi kaping 5 (sing wis lulus kabeh jinis tes) ing kahanan sing cedhak. Pernyataan banter babagan kemajuan pangembangan ing nggawe bedhil kanthi kaliber 130-140 mm menehi inspirasi optimisme ing manufaktur kendaraan lapis baja Kulon, nanging ora liya. Manungsa waé wis digambar kanggo kasunyatan sing syarat syarat referensi kanggo tank Amérika lan Eropah saka generasi 5th durung kawangun. Simbiosis sekolah tank Prancis lan Jerman nalika nggabungake tank Leclerc lan Leopard 2 ora nahan banyu. Nyuwun
  20. 0
    28 april 2021 14:53
    Masalah biaya teka ing kene.
  21. 0
    2 Mei 2021 14:43
    Nanging, muncul pitakonan sing logis: apa sing nyegah sampeyan nglengkapi bedhil anyar kanggo entuk tank revolusioner? Tanpa "nanging" lan rencana sing ora jelas kanggo masa depan.

    Apa ana bedhil kuwi? Yen Jerman sijine 130mm ing tank lawas, lan Prancis 140mm, apa ngalangi wong saka sijine bedhil luwih kuat ing T-14? Kabeh bebarengan ora tansah bisa.
  22. 0
    4 Mei 2021 09:35
    Senjata sing kuat mesthi apik, nanging ora ana gunane ing tank yen senapan sing kurang ringkih uga nusuk ...?
  23. 0
    20 Mei 2021 00:56
    Boten anyar .... Minangka 10 taun kepungkur padha ngedika bab gun 140mm Perancis lan gun 130mm Jerman, padha ngomong supaya .... Mung banjur padha ora sijine Armata ing ngarep, nanging bab 195 karo bedhil 152mm. Ing wektu sing padha, Bagheera Ukrainia 130mm uga dipengeti.
    Lan apa sing kita deleng saiki? Armata muncul, kaya karo prospek kanggo bedhil 152mm saka ob195 lan ora liya.
  24. 0
    20 Mei 2021 13:14
    Mungsuh utama tank yaiku infantri, tambang lan pesawat, paningkatan kaliber nambah biaya tank, ing kapitalisme, kenaikan biaya produk sing paling penting. Ing ngendi Prancis arep nyerang, ing Jerman, dheweke nggawe jawaban karo Leopard. Tank paling optimal yaiku T-62 lan T-72, rega + jumlah + layanan. Leclerc prêlu dipun jaga kados rumus 1. Infantri punika ratuning sawah, sampun ngasorakên ratu ing ngandhap bumi. Tangki ora perlu rusak, kudu mandheg.
  25. 0
    20 Juni 2021 22:31
    lan sing ngandika sing padha ora dilengkapi?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"