Review militèr

Oligarki tanpa Ukraina

40
Oligarki tanpa UkrainaDompet kolektif saka Verkhovna Rada saka Ukraina ngancam bakal lega. Oligarki paling gedhe ing negara kasebut ora saingan kanggo kursi ing parlemen. Salah siji prau parlementer wis dadi cilik kanggo wong-wong mau, utawa kita nyekseni penerbangan saka ibukutha gedhe saka kapal tenggelam.

Kahanan kasebut pancen kontras karo praktik sing wis digabung karo politik gedhe lan modal gedhe. Utamane kanggo Ukraina, ing ngendi owah-owahan reguler ing fasad partai kekuwatan tansah ditindakake miturut slogan "penjara kanggo bandit." Paling asring - paling ora ing retorika umum - bandit iki tegese "pemilik pabrik, koran, kapal uap." Nanging, ketoke, kahanan wis diganti.

Nganti saiki, para pamilik ibukutha gedhe bakal dadi wakil mandat amarga negara kasebut luwih kuwat, ujare ilmuwan politik Yury Romanenko. Loro-lorone ing tahap akumulasi modal awal lan ing tahap distribusi luwih lanjut, bisnis gedhe tetep sekunder ing hubungane karo pemain kunci ing vertikal kekuwatan-politik. Ing dina iku, mandat wakil njamin kakebalan pribadi, lan uga dadi jenis "kertu klub" sing menehi pass kanggo "kamar dating" saka pamaréntah lan bisnis.

Sawise kamenangan Viktor Yanukovych ing pemilihan presiden, para oligarki Ukraina kanthi hak bisa ngutip Louis XIV: "Negara iku aku." Frasa kuwi ora muni kaya absurdity saka lambé Rinat Akhmetov, Dmitry Firtash lan kabeh sing bisa disebut arbiters saka politik Ukraina, tanpa sijine tandha petik. Kamenangan Partai Wilayah, sing kudu diganti jeneng dadi serikat pekerja bisnis gedhe, ngrampungake transformasi sing ditunggu-tunggu: bisnis gedhe subordinated sisa-sisa mesin negara Ukrainia kanggo kabutuhan.

Kita uga kudu nyathet kasunyatan manawa ing rong taun kepungkur parlemen Ukrainia wis dadi kantor administrasi presiden. Sisa-sisa poliarki wis dilalekake - saiki kabeh, ora ketompo carane keputusan kunci digawe, mesthine ora ana ing tembok badan legislatif utama negara. Nduweni mandat saiki ora ateges kemampuan kanggo mengaruhi politik nyata. Ing kahanan kasebut, peran legislatif saka pilihan rakyat dikurangi dadi SD sing muter "piano" nalika milih. Mulane biaya duwe "kerak" sing dihormati ora ngluwihi pro.

Lan biaya sing nyata. Lan iku ora malah bab biaya panggonan ing bagean wacana dhaftar. Sampeyan kudu eling yen rezim Ukrainia bisa ngrusak hubungan karo kabeh pemain geopolitik utama. Sawetara sing - kaya EU lan AS - ora bisa ngerteni asil lomba parlementer. Sanksi, kekurangan tangan lan tekanan langsung ing institusi pemerintah ora mungkin ana ing kategori pangembangan sing paling dikarepake kanggo bisnis Ukrainia sing gedhe. Nalika Titanic milik negara luwih seneng nglelebke dhewe ing upaya kanggo ngukur ambisi karo gunung es, iku khayal kanggo perang kanggo panggonan ing kabin. Sing luwih penting yaiku nyiapake sekoci.

Ing sasi sing bakal teka, iku Verkhovna Rada sing bakal dadi katalis kanggo rasa ora puas - ing antarane wong Ukrainia lan pembuat kebijakan internasional. Tetep adoh saka panguwasa ing kahanan kasebut luwih penting tinimbang nyoba gabung karo dheweke ing ciuman. Miturut ilmuwan politik Oleksiy Blyuminov, skandal reputasi sing ora bisa dihindari sing ana gandhengane karo kabutuhan kanggo milih langkah-langkah ekonomi sing ora populer, ora bisa dihindari saka rapat paripurna lan kritik saka Kulon ora kabeh rega oligarki Ukrainia sing gelem mbayar kanggo ilusi kekebalan. .

Lan iki mung khayalan. Yen mung amarga ing kahanan Ukrainia resiko utama kanggo pemilik gedhe ora mundhut saka kamardikan pribadi (kanggo iki negara ora ana maneh kekuatan), nanging mundhut saka kontrol liwat aset. Lan njamin keamanan ekonomi kelompok finansial lan industri paling gedhe ditindakake kanthi cara sing beda-beda - kayata ngetik IPO utawa mbatalake aset ing njaba yurisdiksi pamarentah nasional.

"Ing setahun, bank paling gedhe ing Ukraina, Privatbank, mbatalake $ 32 milyar saka negara kasebut. Iki minangka cara nyata kanggo nyedhiyakake jaminan kanggo bisnis. Lan ing Ukraina ora ana jaminan kanggo njaga properti sapa wae, "ujare sosiolog Ukraina Viktor Nebozhenko. yakin.

Nanging penolakan saka oligarki Ukrainia kanggo nampa mandat parlementer ora ateges sing poto-pengecualian saka bal saka politik nyata. Ing pungkasan, akeh pemain tetep ing lapangan parlementer Ukrainia, siap kanggo muter peran konduktor kapentingan manca kanggo ragad cocok. Miturut ahli strategi politik Taras Berezovets, kamungkinan ora dikalahake yen wong-wong pengusaha Ukrainia paling gedhe bakal mlebu Rada ing daftar remake partai, utawa minangka asil saka kamenangan ing konstituensi siji-mandat.

Pungkasane kahanan iki nguciwani. Negara kasebut pungkasane nyerahake fungsi kasebut menyang ibukutha gedhe, sing ora mbutuhake jaminan keamanan pribadi saka arsitektur legislatif. Logika banget saka prilaku "Rockefellers" Ukrainia nuduhake yen ing dina pemilihan, pertandhingan bakal digawa menyang keg bubuk mesin negara. Lan luwih becik ora cedhak karo dheweke nalika sekring sekring pungkasane mati.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.rosbalt.ru
40 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. esaul
    esaul 30 Agustus 2012 08:47
    +7
    Ing asas, kahanan iki minangka pengulangan kita, mung bedane yen oligarki kita bakal luwih lemu lan kurang sopan. Lan wakil-wakil aligarho kita ora cepet-cepet nyerahake kekebalan parlementer - sampeyan bisa uga ana ing mburi bar. Dheweke wis menehi presiden meh mbukak ultimatum. Khazin wis bola-bali ngomong babagan iki lan ngomong babagan iki, lan analis liyane sing wicaksana lan Asket ing thread wingi nyebutake petungan sing apik banget.
    1. INTER
      INTER 30 Agustus 2012 08:53
      +2
      Dereng dipun deklarasikaken dados nagari kelas 3, dados dereng lumampah. Lan nuwun banget kanggo wong Ukrainia. Kaya biasane lan ing endi wae, rakyat nandhang sangsara. Lan wong sugih ora mikir masalah. ora
      1. esaul
        esaul 30 Agustus 2012 09:01
        +3
        Kutipan: INTER
        Kita durung diumumake negara 3 sasmita



        Sampeyan iki, kolega, sing salah ... Meh saben artikel katelu ing media asing babagan carane hak asasi manungsa dilanggar ing negara kita. yen ekonomi lagi lara lan "prihatin ..."
        1. sv-sakh
          sv-sakh 30 Agustus 2012 09:04
          +2
          Tuan-tuan, aku bakal kaget sampeyan ... Gubernur kita (wilayah Sakhalin), ing media, ujar manawa masyarakat ing Sakhalin lara mental ... Apa sing ana ing jagad katelu? wassat ngguyu
        2. INTER
          INTER 30 Agustus 2012 09:33
          0
          Kutipan saka esaul
          Meh saben artikel katelu ing media asing babagan carane hak asasi manungsa dilanggar ing negara kita
          Oh, yen dirungokake, kita mesthi wis dadi wong Papua. Lan ing kene nyatane, awake dhewe ndeleng kahanane wong Ukraina seduluran. Ya, lan kita ora luwih apik.
          1. Nicholas S.
            Nicholas S. 30 Agustus 2012 12:17
            -1
            Ing babagan retorika, ing babagan argumentasi, iki minangka artikel pra-pemilihan karakteristik sayap oranye saka adegan politik Ukraina. Sayap anti-Rusia, paling ora babagan adopsi basa Rusia minangka basa regional.

            Apa iki sing kudu dibahas ing situs kasebut?
            1. Pertapa
              Pertapa 30 Agustus 2012 16:59
              +3
              Kutipan: Nicholas S.
              Ing babagan retorika, ing babagan argumentasi, iki minangka artikel pra-pemilihan karakteristik sayap oranye saka adegan politik Ukraina. Sayap anti-Rusia, paling ora babagan adopsi basa Rusia minangka basa regional.


              Dideleng saka sumbere, ya Rosbalt terus "kuwatir" wuwuh "toalitarianisme" ing Rusia. Artikel siji Novodvorskaya: Kita nguwasani Georgia lan Negara Baltik apa iku worth. Mutiara Situs ing ngendi wahyu saka mbah Demokrasi Rusia iki diterbitake ngomongake dhewe.
              1. yo-mine
                yo-mine 30 Agustus 2012 19:04
                +3
                Wajahe njijiki!!!
                1. Pertapa
                  Pertapa 30 Agustus 2012 21:56
                  +2
                  Quote: ya ampun
                  Wajahe njijiki!!!

                  [
              2. Nicholas S.
                Nicholas S. 30 Agustus 2012 19:12
                0
                Kutipan: Ascetic
                Situs ing ngendi wahyu saka mbah Demokrasi Rusia iki diterbitake ngomongake dhewe.

                Miss iki dadi banget frostbitten malah kanggo Ekho Moskvy. Dheweke ngandhani apa sebabe dheweke diusir saka kana. Senajan, Mungkin wis bali? Aku ora ngrungokake.
                1. Pertapa
                  Pertapa 30 Agustus 2012 21:54
                  +2
                  Kutipan: Nicholas S.
                  Miss iki dadi banget frostbitten malah kanggo Ekho Moskvy. Dheweke ngandhani apa sebabe dheweke diusir saka kana. Senajan, Mungkin wis bali? Aku ora ngrungokake.


                  Miturut pendapatku, dheweke duwe blog ing situs kasebut, sanajan ing mbucal sampah EhM lan MK iki ora ana kepinginan kanggo nyopot.
            2. yurasumy
              yurasumy 30 Agustus 2012 19:02
              +1
              Aku sing kabeh iku luwih banal lan prasaja. Mung wae Partai Daerah nyoba ngirit kekuwatan ing tangane dhewe. Lan iki, padha mung bakal mbusak "untouchability" saka timbalan (Supaya pungkasanipun menehi hasil karo oposisi). Lan pengusaha gedhe mbutuhake mandat wakil. mung kanggo "untouchability". Miturut cara, dina liyane ana informasi yen Mahkamah Konstitusi "ngidini" para deputi mbusak kekebalan parlementer.
              http://www.rosbalt.ru/ukraina/2012/08/28/1027515.html.
              Dadi kabeh luwih gampang.
            3. bassoon
              bassoon 31 Agustus 2012 02:36
              0
              Kutipan: Nicholas S.
              Ing babagan retorika, ing babagan argumentasi, iki minangka artikel pra-pemilihan karakteristik sayap oranye saka adegan politik Ukraina. Sayap anti-Rusia, paling ora babagan adopsi basa Rusia minangka basa regional.

              Не знаю, какие настроения в Восточной и или на Западной Украине, но в центральной ее части нынешней властью недовольны практически все. В правохранительных органах недовльство и в криминальной среде, среди гослужащих и среди бизнеса и недовольны все тем, что присылаются донецкие, во все абсолютно сферы смотрящими, а аппетиты у них нереальные. Так что обделенны уже все, кто больше, кто меньше. При этом бюджет разворован и социальные программы для льготников и малоимущих сворачиваются. Скоро станет вопрос, что нечем платить пенсии. Только ОМОНу зарплаты подняли в два раза, но и это вызвало недовольство среди миллиции. Если рядовой в ППС получает 1600 грн., то в ОМОНе 4-5 тысяч. То есть рядовой там получает раза в два больше, чем следователь. А то, что они к русскому языку примазались, как показывает статистика, да и просто по знакомым, пошло ему только во вред, так как стал ассоциироваться с нынешней властью, а значит негативно.
              1. Nicholas S.
                Nicholas S. 31 Agustus 2012 02:57
                -2
                Kutipan saka: fagot
                kasunyatan sing padha macet ing basa Rusia, minangka nuduhake statistik, lan mung dening kenalan, mung cilaka wong, amarga dheweke dadi gadhah pamaréntah saiki, lan mulane negatif.

                Apa "statistik"?
                Kasunyatan yen PR "clung" kanggo ngrugekake. Kudune. Lan kasunyatan manawa jeruk lan Bandera nentang basa Rusia lan, kanthi mangkono, wong Rusia lan penutur Rusia, apa jeruk entuk manfaat?
                1. bassoon
                  bassoon 31 Agustus 2012 05:00
                  0
                  Kutipan: Nicholas S.
                  Apa "statistik"?

                  http://uaresearch.org/news.html?id=28761

                  Kutipan: Nicholas S.
                  Lan kasunyatan manawa jeruk lan Bandera nentang basa Rusia lan, kanthi mangkono, wong Rusia lan penutur Rusia, apa jeruk entuk manfaat?

                  Ora ana sing ngomong nglawan basa Rusia, wong-wong sing kuwasa, padha ngomong babagan basa Ukrainia - ya. Ya, malah ing tembung. Mung ing jeruk iku luwih apik kanggo manggon, senadyan krisis 2008. Saiki apa wae, malah idea wicaksana, yen dumadakan ana lan kang bakal teka saka panguwasa, bakal dijupuk karo musuhan, iki kasunyatan.
      2. Alexander Romanov
        Alexander Romanov 30 Agustus 2012 09:36
        +3
        Kutipan: INTER
        Dereng dipun deklarasikaken dados nagari kelas 3, dados dereng lumampah

        100% ora bakal mbatalake implikasi lan ora siji alegarh ing Duma Negara Ora perlu Rusia, padha ora perlu implikasi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
    2. Goga
      Goga 30 Agustus 2012 08:58
      +5
      esaul - Salam, Valery! - "kita" ora mung - "bakal luwih lemu lan luwih impudent" - padha, ora kaya kanca-kanca Ukrainia, durung nyedhot kabeh metu saka negara (sawise kabeh, ing Federasi Rusia padha ora manggon bebas kaya ing Ukraina), mula dheweke ora cepet-cepet mudhun saka feeder - dheweke ngarepake "mabuk" ...
      1. esaul
        esaul 30 Agustus 2012 09:14
        +2
        Kutipan: Goga
        (sawise kabeh, ing Federasi Rusia, dheweke ora urip kanthi bebas kaya ing Ukraina),


        Igor, salam, kanca. Iku apik yen sampeyan ndeleng iki lan cukup ora nyalahake kabeh saka sirah sing lara nganti sing sehat.
        Kutipan: Goga
        ngenteni "mabuk"...


        Para pertapa wingi kanthi lengkap nuduhake yen dheweke digebugi ing tangan sing luwih lara nalika dheweke menek banget menyang "pot kentang"
        1. Goga
          Goga 30 Agustus 2012 09:25
          +1
          esaul - kutipan - "Apik yen sampeyan ... aja nyalahake kabeh saka sirah sing lara ing sing sehat" - Valery, yen aku duwe sikap negatif banget marang crita gabung karo WTO, iki ora ateges aku nglakoni. ora weruh upaya kepemimpinan kita kanggo ngganti kahanan ing negara kasebut. Kajaba iku, aku ngerti banget yen ora ana "kabeh bebarengan", lan diwenehi ukuran masalah, bakal njupuk akeh wektu lan gaweyan kanggo nggawe owah-owahan iki ... .
    3. Letnan kolonel
      Letnan kolonel 30 Agustus 2012 08:59
      +1
      Sugeng enjing Valery, kaget karo komentar sampeyan!
      Biasane sampeyan apik!
      1. esaul
        esaul 30 Agustus 2012 09:06
        +2
        Kutipan saka Yarbay
        Biasane sampeyan apik!


        Alibek, sugeng enjing. Aku ora bakal nyebar kanggo dangu, nanging sampeyan ora kasebut kanthi teliti, maca komentar lan, kadhangkala, ketoke, sampeyan downvote tanpa maca. Mulane pratelan sing kaya mangkono saka sampeyan. Paling anyar, aku mangsuli Alexander Romanov babagan pitakonan sing kaget.

        Miturut cara ... Alexander (Romanov), hello! Aku bungah yen dialog kita (nalika kedadeyan) wis bali menyang toleransi lan rasa hormat. Good luck kanggo sampeyan, konco. ombenan
        1. Letnan kolonel
          Letnan kolonel 30 Agustus 2012 10:11
          +1
          Matur nuwun Valery!
          Nanging ing mratelakake panemume, aku ora duwe masalah karo sampeyan ing gotong royong lan toleransi!
          Aku bisa ora setuju karo sampeyan bab soko, nanging aku ora nuduhake disrespect!
          Ngomong-ngomong, sampeyan ora nindakake apa-apa sing nggegirisi kanggo nuduhake toleransi khusus marang sampeyan !!
          Matur nuwun kanggo wishes!
          Aku uga pengin sampeyan, kabeh sing dakkarepake kanggo aku!
          1. esaul
            esaul 30 Agustus 2012 10:50
            +1
            Kutipan saka Yarbay
            Nanging ing mratelakake panemume, aku ora duwe masalah karo sampeyan ing gotong royong lan toleransi!


            Alibek, aku ngomong yen kita duwe intoleransi? Aku mung nuduhake kesimpulan sing cepet-cepet, nanging kanthi minus - aku njaluk ngapura - aku bungah ...
            Matur nuwun kanggo kepinginan lan kabeh sing paling apik ...
            Minangka njaluk ngapura, plus. Ing rapat, aku bakal nyelehake
        2. Letnan kolonel
          Letnan kolonel 30 Agustus 2012 10:28
          +3
          Kutipan saka esaul

          Alibek, sugeng enjing. Aku ora bakal nyebar nganti suwe, nanging sampeyan ora maca komentarku kanthi ati-ati lan, kadhangkala, ketoke, sampeyan mudhun tanpa maca

          Ngomong-ngomong, sampeyan mung dibatalake sapisan, babagan sing daktulis kanggo sampeyan ing kana, kaya sing sampeyan eling, nyathet yen iki pisanan !!
          Yen aku ora seneng komentar sampeyan, aku mung ora menehi rating!
          Aku duwe alesan iki !!
          1. esaul
            esaul 30 Agustus 2012 10:51
            +1
            Kutipan saka Yarbay
            Yen aku ora seneng komentar sampeyan, aku mung ora menehi rating!


            Alibek iku padha. Sepisan maneh - nuwun sewu ombenan
      2. kosong
        kosong 30 Agustus 2012 10:13
        +3
        Kutipan saka Yarbay
        Sugeng enjing Valery, kaget karo komentar sampeyan!
        Biasane sampeyan apik!

        Kaping pirang-pirang dhuwit "dibuwang" saka Rusia tinimbang saka Ukraina, lan dheweke nindakake luwih sombong, amarga dhuwit ditarik utamane saka sektor bahan mentah, lan pelanggaran hukum seragam mrentah ana .... (offshore, potongan pajak kanggo pembangunan, kanthong "sedina" "Kahanan iku migunani kanggo loro panguwasa (padha tansah bisa remet tenggorokan lan susu kanggo awake dhewe) lan oligarki (luwih gampang kanggo ngapusi ing banyu alangan). Kasunyatan bilih oligarki kita biasane nindakake bisnis saka luar negeri, ing mratelakake panemume, iku dudu rahasia kanggo sapa wae, wis ana legenda babagan kwartal Rusia ing pusat sajarah London, Luzhok kanthi tenang manggon ing Jerman karo dheweke. bojone, tawar-menawar lan bali menyang Moskow kanthi tenang (dibayar? utawa janji bakal "meneng"?) ... recourse
        Inggih, Valery, kaya biasane, kabeh wis lair maneh !!!! Kamulyan kanggo Putin !!! Dheweke (Putin) ora duwe dosa, "boyars" ing lemah mung kudu disalahake ngguyu
      3. Pertapa
        Pertapa 30 Agustus 2012 17:14
        +5
        Kutipan saka Yarbay
        Sugeng enjing Valery, kaget karo komentar sampeyan!
        Biasane sampeyan apik!



        Alibek, aku mbokmenawa digawa munggah Valeria nglirik guyon.
        Надейся на будущее, думай о настоящем, не забывай прошлое. Nindakake apa sing kudu ditindakake lan teka apa wae. akidahku.
        Lan kabeh bakal apik. Lan komentar Valery nylametake kita raos kaluputan kanggo negarane, sejarahe, rakyate. Mungkasi awu ing sirahmu. oligarki lan panguwasa ora langgeng, lan bangsa isih bakal dipeksa kanggo manggon bebarengan.
        1. Letnan kolonel
          Letnan kolonel 30 Agustus 2012 18:35
          +1
          Dear Stanislav!
          Aku ngerti sampeyan lan aku yakin amarga aku minangka salah sawijining sing pertama ketemu Valery ing kene lan aku kelingan dheweke nerangake akeh babagan aku!
          Aku ora mangu-mangu sak menit patriotisme lan katresnan kanggo Motherland!!
          Aku tau nulis ing kene yen wong beda tresna marang negarane kanthi cara sing beda !!
          *** Lan komentar Valery ngilangake rasa salah marang negara kita, sejarahe, rakyate *** - Aku setuju karo pernyataan sampeyan iki, ing prinsip, kaya wong liya!
          Aku ora maksud kanggo sprinkle awu ing sirah!
          Wektu dadi liwat lan saben dina kurang lan kurang saka iku, lan Rusia mung negara sing bisa mungkasi bacchanalia iki ing donya!!!
          Mulane, ora sok dong mirsani apa kedados ing mratelakake panemume iku pidana!
  2. Sakhalin
    Sakhalin 30 Agustus 2012 08:47
    + 10
    Nalika maca warta saka Ukraina, gambar Rusia saka periode 95-99 langsung muncul. Aku pengin sedulur-sedulur kita cepet-cepet ngliwati periode sejarah iki lan kanthi cepet ngerti yen masa depan bangsa kita mung bisa bebarengan.
    1. sv-sakh
      sv-sakh 30 Agustus 2012 09:01
      0
      Ing Rusia, proses iki durung rampung ...
      Yen dideleng saka celukane, awake dhewe iki sabangsa, aku wong Kidul. Lan minangka fellow countryman, sampeyan ora perlu marang carane ora cilik dhuwit pulo sawn, loro lenga lan iwak lan budget.
      Babagan istana es kanthi rega 2,5 milyar rubel lan prasasti sejuta dolar ing kutha ...
      Nalika ora ana dalan utawa taman kanak-kanak, lan rumah sakit kutha pancen kaya sawise bom .. sing, kajaba ampicillin lan saline, ora ana obat-obatan ...
      Lan kepiye, nglawan latar mburi kabeh iki, napsu lan darbeke wong tartamtu sing ora dingerteni ing lapangan saya tambah akeh ...
    2. Aron Zaavi
      Aron Zaavi 30 Agustus 2012 09:06
      +2
      Ngomong-ngomong, apa beton Jepang wis diawetake ing Sakhalin Kidul? Bapakku njabat ana ing autorote detasemen tapel wates taun 1950-54. Aku tansaya munggah ing crita bab ayu lan vile saka Sakhalin. apik
    3. romanru4
      romanru4 30 Agustus 2012 09:24
      0
      Luwih becik ora maca lan ndeleng dhewe. Gambar kasebut cukup nyenengake. Républik sing biyèné éndah ing USSR wis dadi banyu sing ora apik.
      1. Tatar ala
        Tatar ala 30 Agustus 2012 09:43
        +1
        Kutipan saka: romanru4
        Luwih becik ora maca lan ndeleng dhewe. Gambar kasebut cukup nyenengake. Républik sing biyèné éndah ing USSR wis dadi banyu sing ora apik.

        Aku ora ngerti, aku ora ngerti, mine bali saka tamu, ana ing Yu. Sakhalinsk, supaya saka alam lan pandelengan - mung remen ...
        Lan kabeh kali kebak salmon pink, lan mobil kabel mung remen, etc. lsp.
        Ya, lan wong-wong, minangka pilihan, umume kabeh kita - Soviet ...
        Uga kanca nyata saka Asia Tengah, padha manggon, mundhakaken anak, lair ing marriage karo ayu Russian ...

        Dheweke janji bakal nggawe jembatan saka stasiun metro Lazarev, mula bakal luwih apik ...
        Halo sedulur sebangsa!
        1. Igarr
          Igarr 30 Agustus 2012 09:49
          +1
          Eugene, dheweke kaya ngomong babagan Ukraina.
          Ora babagan Sakhalin.
          1. Tatar ala
            Tatar ala 30 Agustus 2012 11:03
            0
            Kutipan: Igarr
            Eugene, dheweke kaya ngomong babagan Ukraina.
            Ora babagan Sakhalin.

            Lan tenan ... Ana salah, aku ngakoni ... Nuwun sewu ...

            А я всё про Сахалин, да про Сахалин...

            Inggih, apa sing bisa dakkandhakake babagan Sakhalin?
            Cuacane apik banget ing pulo kasebut ... (C)
    4. bassoon
      bassoon 31 Agustus 2012 02:40
      0
      Quote: Sakhalin
      Nalika maca warta saka Ukraina, gambar Rusia saka periode 95-99 langsung muncul.

      Luwih, awal 90s, Kabeh padha, kalebu showdowns pidana, kang wis ora krungu bab kanggo puluh.
  3. Deniska999
    Deniska999 30 Agustus 2012 08:49
    +2
    Acara ing kana langsung mbaleni maneh.
  4. Goga
    Goga 30 Agustus 2012 08:51
    +1
    Oh, bakal nggawa "demokrasi sing merajalela" sedulur-sedulur kita rampung ambruk - wiwitane sapa sing duwe dhuwit duwe "demokrasi", kenapa kaget yen kanthong dhuwit lungguh ing Rada? Ya, dheweke njagong - lan saiki, kaya tikus, dheweke wis siyap kanggo drape, kanggo nunggu. yen kapal sing digigit bakal ambles. Padha duwe nang endi wae kanggo drape, nanging apa sing bakal ditinggalake dening wong-wong Ukrainia sing "penyayang kebebasan" (sing mlaku-mlaku kanthi misuwur ing sadawane Maidan) lan sapa sing bakal ngetokke omong kosong sing ditinggalake dening tikus sing mlayu ...?
  5. valokordin
    valokordin 30 Agustus 2012 08:51
    +1
    Apa, ora mung Ukraina ing Juli, 25 milyar dolar saka Rusia menyang Kapuloan Cayman, lan ing Agustus 52 milyar dolar data RBC, nanging kita ora duwe apa-apa kanggo mbayar pensiun. Politisi ngelu, aku kok ora mumet ninggalake negara ibukutha. Mungkin bareng karo wong-wong mau.
  6. SenZey
    SenZey 30 Agustus 2012 08:55
    +1
    Duwe dhuwit dicolong, luwih becik njagong ing iyub-iyub lan narik senar.
  7. Bismark
    Bismark 30 Agustus 2012 09:08
    +3
    Iku bakal luwih gampang kanggo nulis. Negara iki dijarah lan nuju perang sipil!
  8. Apollo
    Apollo 30 Agustus 2012 09:13
    +4
    Nalika kita ngucapake Verkhovna Rada kita tegese Duma Negara, nanging nalika kita ngomong Duma Negara kita tegese Verkhovna Rada ..

    Nyatane, kahanan karo Verkhovna Rada khas kanggo parlemen kabeh negara ing ruang pasca-Soviet , persis siji kanggo siji.
    Dadi warga Ukraina bisa nyenengake awake dhewe babagan iki. Krisis parlementerisme ora mung karo dheweke.
  9. Samsebenaume
    Samsebenaume 30 Agustus 2012 09:28
    +1
    Kayane kita saling nginfeksi virus sing padha.
    Aku kepengin weruh yen ana vaksin lan antibiotik?
    1. baltika-18
      baltika-18 30 Agustus 2012 09:49
      +4
      3,62 gram karo inti baja kebungkus tombac.
    2. Igarr
      Igarr 30 Agustus 2012 09:51
      +5
      Mesthi ana.
      Vaksin iki dikembangake dening kanca sing ana ing gambar profil sampeyan.
      Iku diarani tutul. Kabeh wong. Gegayutan karo Tanah Air.
      Lan antibiotik .. - revolver saka sistem Nagant.
      1. Pertapa
        Pertapa 30 Agustus 2012 17:31
        +2
        Kutipan: Igarr
        Lan antibiotik .. - revolver saka sistem Nagant.


        Sayange, nalika lagi nyuntikaken karo mergo. Medeni kanggo mbayangno apa sing bakal kelakon karo overdosis
        1. Pertapa
          Pertapa 30 Agustus 2012 17:40
          +4
          Nanging vaksin apa sing disiapake para oligarki lan panguwasa jagad kanggo kita

          Bill Gates, liwat yayasan amal, mbiayai pangembangan karusakan farmakologis saka populasi. Padha dadi kanggo panganan GMO.
          kaca webku

          Ing tingkat milyarder ing donya, dheweke ngembangake sistem pemusnahan massal populasi. Non-manungsa iki dikenal: Rothschilds, Rockefellers lan Co.:
          kaca webku
  10. baltika-18
    baltika-18 30 Agustus 2012 09:54
    +3
    Kabeh ing gambar
  11. priyayi
    priyayi 30 Agustus 2012 09:57
    0
    panemuku, kabeh analis, sosiolog, padha ora marem, liyane bakal teka, bakal nulis babagan sing anyar, nalika ngomong luwih apik ing ngisor sing lawas, kahanan ing ngendi wae. specificity saka sembarang negara tilas USSR aturan anyar, mulane, aku ora nemu apa-apa ngagetne ing artikel
  12. neri73-r
    neri73-r 30 Agustus 2012 16:20
    0
    Inggih, punika, Ukraina saiki padha karo Amerika Serikat, kabeh sing ana, kalebu presiden, dikelola dening bankir Fed, sing nduweni perusahaan transnasional, umume, kanca-kanca pengusaha! Saiki, wong-wong warga negara Ukrainia (utamane sing paling akeh wong Kulon) bakal mulai urip...................kekaisaran anyar!!! Terus China, sampeyan duwe pesaing sing kuat ing ngarep sampeyan.
    1. Kiever
      Kiever 30 Agustus 2012 19:23
      +2
      Ya, sampeyan duwe padha. Inggih, padha mindhah anyar (wis lawas) St Petersburg Yeltsin pengawal - jeneng ora owah akeh, nanging inti tetep padha. Khodorkovsky biyen duwe Yukos, saiki dadi Rosneft Timchenko. Lan apa iki kudu dibanggakake?
  13. Kiever
    Kiever 30 Agustus 2012 19:18
    +2
    Kasunyatan tetep: pamrentah lan presiden ganti, nanging oligarki tetep lan saya tambah sugih ...
    Nyatane, sistem politik Ukraina saiki minangka oligarki parasit. Kabeh divisi liyane dadi warna lan pesta minangka dekorasi.
    1. GaD
      GaD 30 Agustus 2012 22:15
      +1
      Kajaba iku, dheweke nyoba ngganti kode tenaga kerja supaya luwih sugih lan duwe kesempatan kanggo ngatasi, amarga timbalan kita korupsi, lan rakyat isih bayi. Kode saiki dikembangake maneh ing serikat pekerja lan menehi akeh hak kanggo para pekerja. Salah sawijining inovasi yaiku minggu kerja 48 jam.
  14. Stasi.
    Stasi. 30 Agustus 2012 20:57
    +1
    Kita mesthi bisa ngomong babagan kabeh oligarki iki. Padha entuk bathi saka ambruk USSR lan nyolong kabeh properti sing diduweni dening negara, digawe dening kringet lan getih para leluhur kita. Dheweke mbatalake kabeh ibukutha sing dicolong liwat perusahaan lepas pantai menyang Kulon. Mung ana siji panglipur sing ringkih: cepet utawa mengko Barat bakal miwiti njupuk saka wong-wong mau "kabeh sing diduweni dening overwork," amarga padha ora perlu dicithak bêsik kertas, nanging getih seger ing wangun free ibukutha. Lan ibukutha iki minangka milyaran kabeh oligarki kita, ora preduli saka bekas republik Soviet. Lan ora ana negara sing bisa nglindhungi ibukutha kasebut, padha ngrusak lan ngrampas, republik-republik merdika sing saiki ora bakal bisa menehi perlindungan saka Kulon.