Pers Barat: Angkatan Udara Amerika ora siap perang karo mungsuh sing padha

54

Kolumnis David Ax, nulis kanggo majalah Forbes, ujar manawa sajrone sawetara taun kepungkur, angkatan udara Amerika Serikat sibuk ngebom pangkalan pemberontak sing kurang bersenjata ing Timur Tengah lan wis biasa karo format operasi militer iki. Akibaté, iki wis mimpin kanggo kasunyatan sing saiki Angkatan Udhara Amérika wis dadi banget banget, padha ora siap kanggo perang karo mungsuh padha.

Yen pasukan Tionghoa utawa Rusia lagi maju lan rudal wis mabur, mula skuadron Amerika bisa uga ora bisa ngetung pangkalan sing gedhe lan nyaman sing disiapake khusus kanggo dheweke.

- ngandika David Ax.



Penulis ora nemtokake persis ing ngendi rudal Rusia lan China mabur lan gerakan apa sing ditindakake dening pasukan China lan Federasi Rusia.

Pers Barat nulis manawa pilot Amerika ilang kualifikasi nalika melu operasi militer ing wilayah Timur Tengah, ing ngendi ora perlu tumindak kanthi cepet. Lan saiki padha ora siap kanggo ngadhepi mungsuh saka kekuatan witjaksono ing perang modern, ngendi wektu asring counts ing detik.

Kolumnis kasebut nyathet yen sanajan Pentagon ngrencanakake nyusun ulang Angkatan Udara, kudu dipikirake manawa dana anggaran winates bakal dialokasikan kanggo iki.

Sadurunge dilapurake yen Angkatan Udhara AS nggarap pitakonan babagan cara konsentrasi tenaga tembak maksimal kanthi serentak kanggo ngatasi pertahanan udara saka mungsuh teknologi tinggi kaya China.

Biasane, publikasi kaya iki ing pers ing Amerika Serikat lan negara-negara Kulon liyane pungkasane dadi siji: kabutuhan kanggo nambah volume anggaran militer maneh, sing ing Amerika Serikat wis akeh banget.
  • https://www.facebook.com/USAirForceRecruiting
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

54 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    19 May 2021
    Kanggo wiwitan, Yankees nggawe masalah kanggo awake dhewe tanpa kita! Kanggo nguripake setengah donya marang sampeyan, lan wonder kok padha ora tresna, kanggo sijine iku mildly, iki ora diwenehi kanggo everyone!
    1. -1
      19 May 2021
      Angkatan Udara AS ora siap perang karo mungsuh sing padha


      Tenan"Shock lan Awe"ing njero?
      1. +5
        19 May 2021
        Opo sing iso tak unekke.
        Amerika Serikat uga duwe pasukan armchair dhewe.
        1. 0
          19 May 2021
          Padha ngormati titik kalima banget kanggo perang ing syarat-syarat witjaksono karo kekuatan witjaksono, lan, Gusti Allah ngalang-alangi, nandhang losses ing proses.
        2. +1
          19 May 2021
          Aku ndhukung, supaya penulis maca
          Pilot paling berpengalaman dumunung ing Israel, AS, Inggris Raya lan Kanada, ing ngendi wektu penerbangan saben pilot tekan 200 jam. Angkatan Udara Taiwan njaga rata-rata 180 jam amarga mundhake tingkat latihan pilot militer RRC. Sawetara skuadron tempur elit Cina wis mabur 180 jam saben taun. Tingkat Korea Selatan yaiku 120 jam saben taun, luwih akeh tinimbang saingane, Angkatan Udara Korea Utara.

          Lan Amerika duwe pengalaman ala ing Timur Tengah, lan RRC luwih apik tanpa melu misi tempur?
    2. 0
      19 May 2021
      Quote: Irit
      Nguripake setengah donya marang sampeyan

      Inggih, ora mung wong-wong mau, jujur. Saben uwong sing duwe bobot geopolitik duwe set gerah sing padha karo bobot iki, sing wis ngalami masalah.
      Lan yen sampeyan ndeleng kanthi objektif, ora ana siji-sijine angkatan udara ing ndonya saiki wis siyap kanggo perang lengkap karo mungsuh sing padha. Paling ora ing wilayah ngisi kerugian. Ing WWII, fighter diprodhuksi ing minggu, saka bijih kanggo kendaraan rampung. Dina iki, iki ora bakal bisa digunakake; teknologi produksi berteknologi tinggi ora ana pengarep-arep ing mburi teknologi produk sing diprodhuksi. Nyuwun
      1. 0
        20 May 2021
        mung akeh korban tempur nyata nyebabake sindrom Vietnam)) negara-negara pancen ora pengin mbaleni maneh amarga durung pulih saka wiwitan)
  2. 0
    19 May 2021
    Aku 100% yakin manawa Amerika bakal sukses utawa gagal nalika ketemu karo mungsuh sing padha. Personil militer Angkatan Bersenjata AS dirusak dening perhatian lan kahanan layanan sing nyaman. Dheweke ngladeni amarga kasunyatane ... ora kaya personel militer Angkatan Bersenjata Rusia, ing ngendi dheweke ngladeni kabeh rintangan ... Mbalik ing taun 70-an, dheweke ujar yen ora ana sepatu bot, ora ana semangat juang ... iki sebagéyan bener ... Nanging saiki boots ora Padha uga rusak ing tentara kita. Nanging kita ora duwe gay lan toleransi ing Angkatan Bersenjata, lan iki menehi ganti rugi akeh.
    1. -5
      19 May 2021
      Aku 100% yakin manawa Amerika bakal sukses utawa gagal nalika ketemu karo mungsuh sing padha.
      Sing isih ana yaiku golek mungsuh sing kaya ngono.
      1. -1
        19 May 2021
        sing. sampeyan nyoba ngomong yen Angkatan Bersenjata AS ora padha? lol Angkatan Bersenjata AS minangka organisasi sing dipromosekake kanthi apik, kaya $.... tetep ngambang nganti sing pertama ambruk.. lan dirancang kanggo ndhukung saben liyane ... Yen salah sijine tiba, liyane bakal ambruk. ya
        1. -1
          19 May 2021
          $.... tetep ngambang nganti sing sepisanan ambruk.. lan dirancang kanggo ndhukung siji liyane ... Yen salah siji tiba, liyane bakal ambruk ya
          Ya, iki minangka crita lawas kanggo pamirsa Rusia, babagan sepira suwene dolar bakal ambruk ... kita krungu. Mung sawetara wong sing takon babagan kenapa mung tuwuh lan apa sing bakal kelakon ing ekonomi Rusia yen ekonomi donya ambruk, dudu perkara kasebut.
          Organisasi PR Angkatan Bersenjata AS
          Mungkin, nanging ing wektu sing padha luwih gedhe, luwih modern kanthi persentase lan duwe wektu mabur luwih akeh. Mulane, jaran bunder kita ing vakum ora cocog karo jarane, mung amarga alasan sing objektif lan jelas.
        2. +2
          19 May 2021
          sing. sampeyan nyoba ngomong yen Angkatan Bersenjata AS ora padha?
          Sayange, iki pancene.
          Organisasi PR Angkatan Bersenjata AS
          ya wis. Lan uga jumlah pesawat akeh banget lan jam pilot tempur akeh banget. Liyane bab iku padha ora banget motivasi kanggo perang nganti ambegan pungkasan. Nanging ing kene uga ana conto sing apik banget: ing WWII, sawise Pearl Harbor, wong Amerika padha banget inflamed karo semangat militer. Lan padha ajeg nuduhake prilaku heroik. Ing kahanan modern iki bisa kedadeyan maneh.
          Iki ora kudu disepelekake. Ing kahanan saiki, ya - rada tipis. Senadyan kabeh peralatan lan latihan dhuwur. Mulane, penting kanggo "nyepak bokonge" ing kesempatan, supaya ora nyopir menyang pojok. Dheweke sinau kanthi cepet.
    2. -7
      19 May 2021
      Kutipan saka Invoice
      Nanging kita ora duwe gay lan toleransi ing Angkatan Bersenjata, lan iki menehi ganti rugi akeh.


      Tentara Sovyèt isih kebak karo pembawa AIDS gay. Nanging kasunyatan manawa toleransi ora ditanam ing dheweke pancen bener.

      1. +1
        19 May 2021
        Kutipan: Nine-Mei
        Kutipan saka Invoice
        Nanging kita ora duwe gay lan toleransi ing Angkatan Bersenjata, lan iki menehi ganti rugi akeh.


        Tentara Sovyèt isih kebak karo pembawa AIDS gay. Nanging kasunyatan manawa toleransi ora ditanam ing dheweke pancen bener.


        Rave.
        1. -1
          20 May 2021
          Sayange, ora, aku krungu bab iki "translator" bali ing taun pisanan ing sekolah militèr, saka Soviet, normal, dhokter militer sing lelungan karo kulawarga kanggo garnisun alas negara.
          1. 0
            21 May 2021
            Kutipan saka akarfoxhound
            Sayange, ora, aku krungu bab iki "translator" bali ing taun pisanan ing sekolah militèr, saka Soviet, normal, dhokter militer sing lelungan karo kulawarga kanggo garnisun alas negara.

            Iku omong kosong yen "tentara Soviet lagi swarming karo operator AIDS gay."
            1. -1
              21 May 2021
              Ora, mesthi ora, crita dhokter kita mung babagan siji militèr mudaka-translator. Kira-kira 10 taun kepungkur, ing Timur Jauh, salah sijine penggerak roda mburi ing seragam letnan kolonel diidentifikasi, lan ing 3 dina dheweke direkrut saka tentara.
              1. 0
                22 May 2021
                Kutipan saka akarfoxhound
                Ora, mesthi ora, crita dhokter kita mung babagan siji militèr mudaka-translator. Kira-kira 10 taun kepungkur, ing Timur Jauh, salah sijine penggerak roda mburi ing seragam letnan kolonel diidentifikasi, lan ing 3 dina dheweke direkrut saka tentara.

                Ing '96 aku duwe karyawan, lulusan saka '94, sing metu langsung sawise Chechnya, miturut wong-wong mau, ing antarane kadet sing ana cukup akeh "wheel drive mburi", amarga Yeltsin ngilangi artikel kanggo homoseksual, dadi ya. kudu ana ing tentara Rusia bisa uga ora sethithik. Nanging ing SA padha ketat babagan iki. Ing kasus apa wae, aku ora tau krungu nalika aku njabat ing 81-91.
                1. 0
                  22 May 2021
                  Kita malah ora nyimpen wong-wong iki ing kene, sanajan tanpa artikel; ora ana komandan waras sing bakal ngidinke iki. Lan nemokake apa-apa kanggo nyepak "manis" kasebut kanthi sah ora dadi pitakonan, dheweke bakal menehi tandha kabeh dhewe.
                  Dadi saiki ora ana sing luwih akeh tinimbang ing SA
                  P..S. salah siji saka "mundur" toleran "downvoted" ngguyu
                  1. 0
                    23 May 2021
                    Kutipan saka akarfoxhound
                    Kita malah ora nyimpen wong-wong iki ing kene, sanajan tanpa artikel; ora ana komandan waras sing bakal ngidinke iki. Lan nemokake apa-apa kanggo nyepak "manis" kasebut kanthi sah ora dadi pitakonan, dheweke bakal menehi tandha kabeh dhewe.
                    Dadi saiki ora ana sing luwih akeh tinimbang ing SA
                    P..S. salah siji saka "mundur" toleran "downvoted" ngguyu

                    Aku wis ora dadi ing RA kanggo dina (lan ora pengin), Aku ora bisa ngadili. Lan ana minusers kene, loro "ideologis" lan "pribadi", supaya ana akeh pilihan ngguyu
    3. 0
      19 May 2021
      Kutipan saka Invoice
      Nanging kita ora duwe gay lan toleransi ing Angkatan Bersenjata

      Aku elinga anekdot (saru, Aku ora bisa ngirim) bab Spartans.
      ngguyu ngguyu ngguyu

      https://tar0tman.livejournal.com/168498.html
  3. +3
    19 May 2021
    Lan sapa sing dadi mungsuh sing padha?
  4. +1
    19 May 2021
    Tugas kuwi ora pantes. Dheweke duwe armada gedhe. Perang karo Federasi Rusia lan China iku perang banget konkrit. sing kudu disiapake. Yen sampeyan mbusak senjata nuklir, perang karo Federasi Rusia minangka tugas sing bisa ditindakake.
    1. -1
      19 May 2021
      Kutipan saka Zaurbek
      Tugas kuwi ora pantes. Dheweke duwe armada gedhe. Perang karo Federasi Rusia lan China iku perang banget konkrit. sing kudu disiapake. Yen sampeyan mbusak senjata nuklir, perang karo Federasi Rusia minangka tugas sing bisa ditindakake.

      Ya... ayo ngelingi sejarah... Kuba, Korea, Vietnam, upaya nylametake para sandera ing Iran, Irak, Afganistan... Upaya kanggo nuwuhake rasa wedi ing Korea maneh...
      Lan konflik kaya ing Panama ... ing ngendi Angkatan Bersenjata AS nuduhake awake dhewe kanthi kekuwatan tempur ... lol
      1. +5
        19 May 2021
        Kulon tansah dadi ing ngarep pamikiran lan teknologi militer. Saiki, Federasi Rusia ora duwe "mburi jero" lan sumber daya manungsa kanggo perang kasebut.
    2. -1
      19 May 2021
      Kutipan saka Zaurbek
      Yen sampeyan mbusak senjata nuklir, perang karo Federasi Rusia minangka tugas sing bisa ditindakake.

      Mbusak senjata nuklir ora cukup; Masyarakat Barat sensitif moral marang kerugian manungsa.
      Dadi tugas bakal bisa ditindakake yen dheweke duwe kediktatoran sing bisa nggawa rakyate dhewe dadi manut.
      Sejatine iki sing ditindakake dening bunderan ultra-kiwa ing mburi "demokrat". Nanging pangadeg AS padha visioner lan foreswing iki, anggere ana 2nd amandemen ing Konstitusi AS - kemungkinan saka ultra-kiwa kanggo enslave wong-wong ing USA iku ilusi.
      Yen Amerika Serikat dadi diktator kaya Hitler's Reich, sing terakhir bakal katon kaya wong nakal sing ditresnani. sad
  5. -2
    19 May 2021
    Conto anyar yaiku penerbangan Amerika saka Afghanistan. Rong puluh taun ngarsane, asil, terus terang, ora nyengsemaken.
    Nanging cotelite uga ana ing kono.
  6. -2
    19 May 2021
    Dina iki Angkatan Udara Amerika wis dadi banget, dheweke ora siap perang karo mungsuh sing padha.
    Nanging ana luwih saka cukup ambisi lan angkuh. Iku siji bab kanggo ngebom wong sing ora duwe pertahanan udara, lan liyane kanggo ngadhepi mungsuh serius. Iki dudu video babagan kru Angkatan Udara sing sabar.
    1. +1
      19 May 2021
      Nanging ana luwih saka cukup ambisi lan angkuh.
      Iki gegayutan karo komando lan personel politik sing paling dhuwur.
  7. +1
    19 May 2021
    Kutipan saka Trapp1st
    Aku 100% yakin manawa Amerika bakal sukses utawa gagal nalika ketemu karo mungsuh sing padha.
    Sing isih ana yaiku golek mungsuh sing kaya ngono.


    Inggih, yen Rusia lan China nggawe aliansi militèr lan tumindak minangka front united, padha bakal dadi mungsuh sing padha. Mung versi film iki bakal dadi: Star Wars + showdown saka 90s. Padha ngetung panah ing Samudra Pasifik lan mabur ing saben liyane))
  8. 0
    19 May 2021
    Sawetara ahli Barat, spesialis lan personel militer wis nyatakake pikirane sing padha. Aku kudu maca pendapat saka SShP militèr, misale jek pensiunan pilot, sanajan kabeh rudal long-range, radar, pesawat siluman ing udhara, kabeh bakal mudhun menyang perang asu ing jarak cendhak. Lan ing dump iki, latihan pilot lan karakteristik kinerja pesawat bakal nemtokake. Iki minangka watu kanggo Angkatan Udara ora mung Sherkhan lan rokok, nanging uga kanggo kita. Panggunaan penerbangan tempur ing taun-taun pungkasan mung ditindakake ing Suriah, lan ing kana pesawat kasebut beroperasi ing lemah. Pilot helikopter duwe pengalaman apik.
  9. 0
    19 May 2021
    Biasane, publikasi kaya iki ing pers ing Amerika Serikat lan negara-negara Kulon liyane pungkasane dadi siji: kabutuhan kanggo nambah volume anggaran militer maneh, sing ing Amerika Serikat wis akeh banget.
    . Iku uga bebener. Senajan sawetara wong duwe pengalaman pertempuran nyata ing kabeh, lan apa padha duwe kedadean terisolasi.
    1. +1
      19 May 2021
      Wektu sing apik! hi

      Pengalaman, yaiku, nanging ora karo mungsuh sing padha, yen diwiwiti, kabeh bakal padha, banjur latihan lan pengalaman ...
      1. +1
        19 May 2021
        Salam prajurit
        Luwih, kabeh miturut buku teks!
        Kualitas latihan lan moral militer kudu dituduhake. Ora ana cara liya.
        1. +2
          19 May 2021
          Ya, kabeh liyane mung ing Hollywood ...
          1. +1
            19 May 2021
            Yen sampeyan mung nonton film Hollywood, sampeyan bisa sinau kabeh. Nanging sapa sing bakal mulang sampeyan carane nyaring kanthi bener apa sing sampeyan deleng lan krungu?
            Pabrik impen, ngapusi lan pahlawan film, lan liya-liyane.
            1. +2
              19 May 2021
              Dadi dheweke nggawe pahlawan kanggo awake dhewe ing kana, nanging ora ana sing nuduhake kepiye urip ...
              1. +1
                19 May 2021
                Kaya ing urip, wong penting bisa metu lan katon!
                1. +2
                  19 May 2021
                  Akeh wong ndeleng urip liwat monitor komputer lan dolanan ...
                  1. +1
                    19 May 2021
                    Kabeh pungkasane rampung ... lan saiki ing soket uga!
                    1. +2
                      19 May 2021
                      Mung banjur bakal angel banget kanggo ngatasi kabeh kekacoan ...
  10. 0
    19 May 2021
    Ayo padha lungguh ing omah lan ora kudu ngatasi apa-apa, lan dheweke bakal luwih sehat. Yen ora, nyuwun pangapunten kanggo apa sing sampeyan perjuangake. . . .
  11. +1
    19 May 2021
    Prajurit Amerika umume ora padha, utamane ing film, nanging durung nendhang bokong kanthi serius. Wong Vietnam wis mbuktekake iki.
    1. +1
      19 May 2021
      Kutipan saka kventinasd
      Prajurit Amerika umume ora padha, utamane ing film, nanging durung nendhang bokong kanthi serius. Wong Vietnam wis mbuktekake iki.

      Apa hubungane wong Vietnam? Iki dibuktekake kanthi ideologi sing fokus ing USSR, senjata Soviet lan instruktur Soviet. Saiki apa Vietnam bisa mbaleni? Ora. Amarga tren sosial minangka pengayaan pribadi, rasa seneng pribadi; amarga senjata Rusia ora cocog karo senjata Soviet nalika iku; amarga Federasi Rusia ora bakal ngirim instruktur menyang Vietnam.
      1. 0
        19 May 2021
        Kutipan saka Doliva63
        Saiki apa Vietnam bisa mbaleni?

        Padha bisa! Lan malah karo isin gedhe kanggo Amerika Serikat, supaya padha ora bakal keganggu.
        1. +1
          19 May 2021
          Kutipan saka kventinasd
          Kutipan saka Doliva63
          Saiki apa Vietnam bisa mbaleni?

          Padha bisa! Lan malah karo isin gedhe kanggo Amerika Serikat, supaya padha ora bakal keganggu.

          Ora. Amarga padha moral unprepared, ora ana allies, senjata outdated.
  12. +1
    19 May 2021
    Ya, ora ana sing siap kanggo pertempuran udara, yen mung amarga kabeh taktik modern adhedhasar teori lan pertempuran latihan sing terisolasi kanthi partisipasi pesawat musuh, lan umume dhewe, nanging warna sing beda. Lan carane mobil lan pilot bakal nindakake ana, apa kelemahane lan kekiyatan bakal langsung muncul, sing bakal nggunakake taktik apa lan carane kabeh peserta bakal ngganti menyang lingkungan cepet ganti database nyata, mung Gusti Allah mirsa (thoughtfully looking ing helm aviation Israel lying. ing jejere dheweke ing meja DASH-4 lan ZSh-10 kita).
    Cetha yen Amerika Serikat perang karo Federasi Rusia utawa China ora mung ngoyak wong Arab liwat ara-ara samun Siria. Loro-lorone bakal kesasar, lan massal. Apa sing bakal kita lakoni tanpa iku? (
  13. +1
    19 May 2021
    Biasane, publikasi kaya iki ing pers ing Amerika Serikat lan negara-negara Kulon liyane pungkasane dadi siji: kudu nambah volume anggaran militer maneh.


    Tujuan utama yaiku entuk dhuwit luwih akeh ...
  14. 0
    19 May 2021
    Angkatan Udara AS ora siap perang karo mungsuh sing padha

    Lan ing sejarah kita ora nate bisa nindakake iki. Mung ngalahake sing paling ringkih.
  15. -1
    19 May 2021
    Angkatan Udara AS ora siap perang karo mungsuh sing padha


    Sapa sing wis siyap?

    Amerika Serikat bisa nglawan tentara regional sing gedhe saka jinis Soviet kayata Yugoslavia lan Irak Saddam. Lan kita duwe Taliban lan Chechen ing koleksi kita. Inggih, mbok menawa mungsuh paling teknis dilengkapi Georgia. Dadi aku ora ngerti hooting saka penunggang sofa lokal sing kasur ora perang "karo mungsuh serius", nalika kabeh iku luwih elek karo kita.
    1. 0
      19 May 2021
      Kutipan: Nine-Mei
      Amerika Serikat bisa nglawan tentara regional sing gedhe saka jinis Soviet kayata Yugoslavia lan Irak Saddam.

      Tuladhane ala! Wadya-balan Serbia kang cilik-cilik mau digempur dening saubenging Eropa bebarengan karo negara-negara, padha karo Irak lan Libya. Nanging karo Venezuela lan Suriah padha gagal. Saiki dheweke malah saka Lor. Korea ora bisa dikontrol, sanajan adoh saka Rusia lan China. Nyatane, NATO ora tau duwe mungsuh sing serius, lan yen ana sawetara kekacauan, dheweke bakal cepet mlebu surat perintah pati dhewe. Rusia ing Suriah ngatasi barmalei luwih cepet tinimbang kabeh koalisi sing sombong.
      1. -1
        23 May 2021
        Inggih, Rusia ngatasi kanthi cepet amarga ... ora nindakake kanthi cepet lan ora nindakake (Federasi Rusia, ketoke, ora duwe tugas kaya ngono, dheweke nahan Assad ing pakunjaran, pangkalan ngadeg, lan kasunyatan sing padha ngganti sawetara barmalei karo liyane supaya ...), lan Saiki koalisi wis rampung coped karo bagean saka tugas, ing Irak lan Suriah wétan ora ana pejuang ISIS ing kabeh, iku cetha sing bagean owahan saka wong-wong mau. mung di-push metu saka kali lan nggawe sirah kanggo Assad, nanging iki cocog karo amers, lan ketoke Rusia uga.
  16. 0
    19 May 2021
    Apa ana mungsuh sing padha?
  17. +1
    19 May 2021
    Lan Yankees ora tau siap perang kanthi syarat sing padha. Iki dudu metodee)))))))

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"