FSB ngumumake jeneng-jeneng punishers Estonia sing ngrusak desa ing wilayah Pskov nalika perang

131

Layanan Keamanan Federal (FSB) kanggo pisanan ngumumake jeneng-jeneng punishers Estonia sing ngrusak desa lan desa ing wilayah Pskov nalika Perang Patriotik Agung. Dhaptar dokumen declassified kanthi jeneng puluhan nasionalis saka Estonia sing nyerang populasi sipil ing wilayah sing dikuwasani dening fasis Jerman.

Bab iki ngandhani kantor berita RIA News.



Dokumen arsip ngemot rincian sing nggegirisi babagan kekejaman para antek Nazi iki, sing makarya minangka bagean saka batalyon keamanan kaping 37 ing wilayah Pskov. Tugas unit punitive iki, dibentuk saka nasionalis Estonia, kalebu perang nglawan partisans lan reprisals marang sipil.

Kaya sing kasebut ing dokumen sing diwenehake dening Direktorat FSB kanggo wilayah Pskov, salah sawijining kejahatan paling resonan saka batalyon 37 yaiku karusakan saka desa Laneva Gora bebarengan karo pedunung, sing ditindakake ing taun 1943. Banjur Nazi Estonia nembak lan ngobong 55 warga desa, sing 32 bocah-bocah. Ing wektu sing padha, punishers ora nyisakke malah telung bayi.

Nalika wilayah Pskov dibebasake saka penjajah Nazi, komisi khusus digawe nyelidiki kejahatan Nazi lan antek-antekne. Dheweke nemokake manawa saka 406 desa Pskov, para penghukum ngilangi 325 saka bumi.
  • https://vk.com/bez.sroka.davnosti
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

131 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 40
    20 May 2021
    Nazi isih mlaku ing parade liwat alun-alun Eurofascist Estonia.
    1. + 27
      20 May 2021
      sing saka 406 desa Pskov punishers dibusak metu 325 saka lumahing bumi.

      Saliyane kepinginan kanggo numpes, ora ana sing kaya antek-antek sing saiki.
      1. + 27
        20 May 2021
        Mbatalake pancasan Soviet Rusia babagan pengakuan kedaulatan Estonia Soviet lan tumindak sing padha.
        Lan ing kana, ing hubungan kasebut, mung tagihan penjualan kanggo tanah-tanah ing jaman Peter 1st bakal tetep, banjur kanthi sopan njaluk kabeh warga negara manca lan EU ninggalake tanah kasebut))
        1. + 16
          20 May 2021
          Quote: Anchor
          Lan ing kana, ing hubungan kasebut, mung tagihan penjualan kanggo tanah-tanah ing jaman Peter 1st bakal tetep, banjur kanthi sopan njaluk kabeh warga negara manca lan EU ninggalake tanah kasebut))

          Lan kanggo nyewakake tanah? Kanthi kapentingan? Iki mung sing padha ngerti dina iki. Dadi dheweke ora bakal rock! )))
        2. + 18
          20 May 2021
          Layanan Keamanan Federal (FSB) kanggo pisanan ngumumake jeneng-jeneng punishers Estonia sing ngrusak desa lan desa ing wilayah Pskov nalika Perang Patriotik Agung.

          Lan uga jeneng sederek sing urip saka punishers iki lan nglarang saka ngetik Rusia!
          1. + 16
            20 May 2021
            Kutipan saka: Starover_Z
            Lan uga jeneng sederek urip

            menarik liyane: pinten punishers saka dhaftar iki nandhang sangsara
            UKUMAN?

            Napa jeneng-jeneng kasebut diklasifikasikaké 77 taun, lan ora dijenengi langsung, ing 44-45 taun?
            1. +1
              20 May 2021
              Kutipan: Olgovich
              Yagene jeneng-jeneng kasebut dirahasiakake sajrone 77 taun, lan ora dijenengi langsung, ing 44-45?

              Dadi ora ditemokake, sanalika sawise perang. Divisi Eropah dadi 2 kamp nggawe perlu kanggo nggawe zona penyangga kanggo USSR saka mantan sekutu, lan voicing banjur punishers uncaptured bakal complicate hubungan. Aku mikir.
              Nah, saiki kabeh topeng wis dibuwang, wektune kanggo nyekel kertu trump!
              1. +4
                20 May 2021
                Kutipan saka: Starover_Z
                Nah, saiki kabeh topeng wis dibuwang, wektune kanggo nyekel kertu trump!

                Ora wonder Putin ngandika kaping pirang-pirang sing, padha ngomong, kita isih duwe akèh dokumen nalika Polandia tindak telek sawise declassification arsip ing trik Polandia saka Perang Donya II. ya
              2. -1
                20 May 2021
                Kutipan saka: Starover_Z
                Dadi wong-wong mau banjur ora ketemu langsung sawise perang. Divisi Eropah dadi 2 kamp nggawe perlu kanggo nggawe zona penyangga kanggo USSR saka mantan sekutu, lan voicing banjur punishers uncaptured bakal complicate hubungan. Aku mikir.

                Yagene ora kandha nalika ketemu?
                Kepiye carane nyuarakake jeneng para penghukum bisa ngrusak apa wae?
                Kutipan saka: Starover_Z
                Nah, saiki kabeh topeng wis dibuwang, wektune kanggo nyekel kertu trump!

                wis telat, sepur wis mangkat...
            2. Kutipan: Olgovich
              liyane menarik: carane akeh punishers saka dhaftar iki nandhang sangsara
              UKUMAN?

              Kabeh sing melu sing bisa diidentifikasi lan ditemokake.
              1. -3
                20 May 2021
                Kutipan: Paragraf Epitafievich Y.
                Kabeh sing melu sing bisa diidentifikasi lan ditemokake.

                yen padha diukum, banjur iki dudu wong rahasia maneh.

                Yen padha rahasia nganti saiki, banjur ora diukum.
            3. +8
              20 May 2021
              Kutipan: Olgovich
              Yagene jeneng-jeneng kasebut dirahasiakake sajrone 77 taun, lan ora dijenengi langsung, ing 44-45?

              Akeh sing wis ditulis babagan iki. Iki ditindakake kanggo persahabatan antarane warga negara Pakta Warsawa lan USSR. Pramila collaborationism saka Bulgaria, Romania, Hungaria, Ceko, Kadurjanan getih saka Tentara Ngarep, Ukrainia Bandera, Lithuania, Latvia lan Estonia collaborators ora kebak.
              1. +3
                20 May 2021
                Kutipan: Vladimir Mashkov
                Akeh sing wis ditulis babagan iki. Iki ditindakake kanggo persahabatan antarane warga negara Pakta Warsawa lan USSR. Pramila collaborationism saka Bulgaria, Romania, Hungaria, Ceko, Kadurjanan getih saka Tentara Ngarep, Ukrainia Bandera, Lithuania, Latvia lan Estonia collaborators ora kebak.

                mung bab: lan saiki kita reaping ganjaran nalika bandits iki, hushed munggah banjur, piyambak nuduh kita.

                Wis kasep kanggo ngacungake ajiné dina iki (sanajan sampeyan isih perlu)
              2. 0
                21 May 2021
                Iki ditindakake kanggo persahabatan antarane warga negara Pakta Warsawa lan USSR.

                Pakta Warsawa apa?
                Iki wong Estonia, Latvia, wong Kulon beda-beda .....
                Ora kasep kanggo ngirim kabeh!
            4. +1
              21 May 2021
              Kutipan: Olgovich
              Napa jeneng-jeneng kasebut diklasifikasikaké 77 taun, lan ora dijenengi langsung, ing 44-45 taun?

              Kalebu amarga wong-wong dudu manungsa iki uga duwe sanak keluarga sing ora salah sing bisa nandhang nesu umum. Kajaba iku, USSR duwe doktrin sing bener - jeneng penjahat kasebut kudu ilang menyang lalen, supaya ora ana sing duwe kesempatan kanggo ngeling-eling. Sawise kabeh, USSR ora ngrancang ambruk. Yen USSR durung rampung, masalah karo fasis ing Estonia ora bakal ana saiki. Ora mungkin ana wong sing pengin dadi pengikute.
            5. -1
              21 May 2021
              Yagene jeneng-jeneng kasebut dirahasiakake sajrone 77 taun, lan ora dijenengi langsung, ing 44-45?


              ing seri Pravdyuk anti-Soviet ardent, masalah iki diunggahake - wong SS Estonia nampa 7 taun ing kemah kanggo iki lan ing omah. Stalinis "kaadilan" ing kabeh kamulyan.
        3. +5
          20 May 2021
          Quote: Anchor
          Mbatalake pancasan Soviet Rusia babagan pengakuan kedaulatan Estonia Soviet lan tumindak sing padha.
          Lan ing kana, ing hubungan kasebut, mung tagihan penjualan kanggo tanah-tanah ing jaman Peter 1st bakal tetep, banjur kanthi sopan njaluk kabeh warga negara manca lan EU ninggalake tanah kasebut))

          Muga-muga wektune bakal teka ... eseman Ngomong-ngomong, iki alesan liyane kenapa wong Estonia saiki sengit banget karo Rusia.
        4. CYM
          +2
          20 May 2021
          Ora mung Estonia. Republik Ceko umume mungkasi Perang Donya II kanthi status wilayah otonomi Reich Jerman - protektorat Bohemia lan Moravia. Kanthi wedi, Republik Ceko maneh dadi negara merdika, lan ora tetep dadi bagian saka GDR / FRG sajrone pemisahan, pitakonan sing menarik. Kanthi wilayah-wilayah ing Eropah Wétan, sawise asil Perang Donya II, akeh kedadeyan sing menarik http://ru-an.info/n/70483/.
          Mbok menawa iki pancene wektu kanggo Rusia, minangka penerus legal USSR, kanggo nyalahake pengakuan kamardikan lan tapel wates karo tanggi "loropaken". Bisa uga banget nyenengake.lol
      2. 0
        20 May 2021
        Bebarengan karo kutha-kuthane.
      3. 0
        21 May 2021
        Terus kok padha meneng wae??? Padha muter wong wuta wong wuta utawa soko ... padha rampung game, saiki Rusia disalahake kanggo kabeh ... Lan padha bakal duwe moncong impudent lan menyang jugangan uwuh lan karo telek kabeh ndonya - yen padha kabeh. "putih lan alus" ... ora ana tembung maneh ( tembung, yaiku, nanging ... nanging ... nanging ...)
      4. Komentar wis dibusak.
    2. + 10
      20 May 2021
      Quote: Wong jenggot
      Nazi isih mlaku ing parade liwat alun-alun Eurofascist Estonia.

      Kita ora kuwatir yen Nazi mlaku-mlaku ngliwati "Eropa" (nalika mati utawa nasib bakal ngukum wong-wong mau), nanging Eropa sing sabar ora weruh, ora pengin ndeleng Nazisme dhewe, wong enom nganggep iki minangka kedadeyan umum. , Nazi dadi "pahlawan" ora mung ing negara Baltik, nanging uga ing Ukraina, ing Belarus, padha nyoba kanggo metu saka ing sapu, Polandia, Jerman, Spanyol ....
      Lan kabeh iki disponsori dening Sores, Rothschilds lan Rockefellers ...
      1. -17
        20 May 2021
        Kutipan saka Invoice
        Nazi dadi "pahlawan" ora mung ing negara Baltik, nanging uga ing Ukraina, ing Belarus padha nyoba kanggo metu saka sapu, Polandia, Jerman, Spanyol ...
        Lan kabeh iki disponsori dening Sores, Rothschilds lan Rockefellers ...

        Akhmat Kadyrov - "Mateni akeh wong Rusia sing bisa." Asil? Ora ana wong Rusia ing Chechnya, lan Kadyrov minangka Pahlawan Rusia. Utawa maneh - sampeyan ora ngerti, apa beda?
        1. +8
          20 May 2021
          Iki beda banget, sampeyan nulis minangka provokator. Ya, iki minangka lara sing paling kuat. Nanging cara kanggo mungkasi perang bisa digunakake. Utawa sampeyan bakal mrentah karusakan saka sofa lan luwih? Lan dudu wong-wong sing kudu disalahake, nanging para politisi sing menehi kekuwatan lan ngatur ambruk negara.
          1. +4
            20 May 2021
            Nanging cara kanggo mungkasi perang bisa, utawa sampeyan bakal mrentah karusakan saka kursi lan luwih?

            Lan kenapa dheweke menehi Pahlawan? Ora mungkin kanggo entuk medali pengetan kanggo prestasine.
        2. -4
          20 May 2021
          Sinau Chechen, tumindak kaya sing dibutuhake Islam lan urip kanthi tentrem.
          1. +5
            20 May 2021
            Kutipan: Alexander 3
            Sinau Chechen, tumindak kaya sing dibutuhake Islam lan urip kanthi tentrem.

            Lan kabeh imigran saka Kaukasus ing Rusia dibaptis minangka wong percaya sing sejati lan netepi dhawuh-dhawuh ing Kitab Suci?!
    3. + 17
      20 May 2021
      Apa "prajurit sing wani lan wani" ing foto kasebut seneng banget karo awake dhewe ... dheweke ngalahake bocah kasebut. M r a z aku!
      1. +4
        20 May 2021
        Ora nggumunake. Hitler mateni kalbu marang wong-wong mau.
      2. +1
        20 May 2021
        Foto kasebut uga saya nggegirisi banget, nganti tekan telenging jiwaku, ngojok-ojoki kabeh sing ana ing njero .... Iku medeni malah mikir babagan iki, lan sing ..... uga nyengir, bocah-bocah cilik sing wangkal. Golek sedulure lan sterilize kabeh !!!
    4. +3
      20 May 2021
      Quote: Wong jenggot
      lan saiki mlaku

      Ora cukup kanggo declassify jeneng reptil iki, iku uga perlu kanggo ngirim menyang kabèh Estonia. Lan kanggo Parlemen Eropa kanthi jeneng Bandera, sedulur alas lan liya-liyane, kanthi resolusi sing cocog karo kontribusi saka Federasi Rusia.
  2. +8
    20 May 2021
    "nembak lan ngobong 55 warga desa"
    tembung apa sing dipilih dening Pendhudhuk, lan dudu wong ......
    1. -7
      20 May 2021
      Iki nuduhake kabeh makhluk urip (kewan kewan lan ternak) lan ora mung manungsa. aja kleru.
      1. 0
        20 May 2021
        Kabeh makhluk urip (kewan lan kewan)

        Apa sing dakkarepake, bakal dakgawa. duka Mangga aja kleru.
    2. 0
      20 May 2021
      Aku setuju karo sampeyan yen mausoleum wis draped, yen jeneng bener saka liburan ora bisa ngandika - Dina Kamenangan saka wong Soviet ing Perang Patriotik Agung, substitusi konsep ketok. Salah siji korban saka Unified State Examination, utawa liberal mercenary A wong normal ora bakal ngomong mangkono - pedunung, meh ing donya kewan, nuwun kanggo comparison.
  3. + 12
    20 May 2021
    Ora bakal ana maneh tawanan, tatu lan liya-liyane "Aku ditimbali, aku ora pengin." Mung mati!
    1. + 18
      20 May 2021
      Nanging kenapa iki ora ditindakake luwih awal, sanalika jeneng kasebut dikenal?
      Apa rahasia ing kene?
      Negara kudu ngerti jeneng "pahlawan" kasebut.
      Saiki akeh sing wis padha menyang donya liyane.
      Apa sing ditindakake dening kabijakan lan ideologi partai sing ndhelikake jeneng para penjahat?
      1. +5
        20 May 2021
        Kutipan: Blacksmith 55
        Apa sing ditindakake dening kabijakan lan ideologi partai sing ndhelikake jeneng para penjahat?

        1. Padha ora pengin lynching, lan padha kudu nonton. Pancen, ing saben, saben republik, jebule ana sing wani perang ing Tentara Abang, nanging uga ana sing ngiyanati dhewe.
        2. "Manunggaling Kawulo lan Persahabatan bangsa ing USSR - pramila kita menang" - iku mokal kanggo debunk mitos iki.
        1. 0
          20 May 2021
          Quote: Egoza
          Padha ora pengin lynching, lan iku perlu kanggo nonton. Pancen, ing saben, saben republik, jebule ana sing wani perang ing Tentara Abang, nanging uga ana sing ngiyanati dhewe.

          Nalika kancaku lan aku sinau ing kelas 10 ing wilayah Smolensk. pusat distrik Dukhovshchina, banjur kita manggon ing apartemen ngendi pemilik njabat minangka instruktur politik ing Tentara Abang, lan ing jejere manggon petani sing ana policeman ing Jerman. Wiwit cilik, padha manggon cedhak, sekolah, nanging perang misahake ing sisih beda. Sasampuning pêrang, lajêng sami manggèn malih, sami adus, nanging sasampunipun adus, sarêng mendem, rêgêd-gêdêgipun lading. Lan kedadeyan ing pirang-pirang desa lan kutha. Lan yen ing wektu iku kabeh "petualangan" saka accomplices wis diterbitake, banjur ontran-ontran lan piso pawon ora bakal rampung, lynching wis diwiwiti, banjur bakal luwih elek.
          1. +2
            20 May 2021
            Kutipan saka tihonmarine
            Lan yen ing wektu iku kabeh "petualangan" accomplices wis diterbitake, banjur prakara ora bakal mungkasi karo scuffle lan piso pawon,

            Sampeyan pancen bener. Mulane jeneng-jeneng sing nulis denunciations "nalika jaman Stalinis dikutuk" ora diterbitake.
            1. -2
              20 May 2021
              Lan wong-wong sing ngolah lan mriksa denunciations iki, dheweke ngerti yen ing pirang-pirang kasus, dheweke adoh banget.
              Jeneng-jenenge uga ora diarani, supaya ora nggumunake masyarakat.
              Ireng kudu diarani ireng, putih putih.
              Sing jelas, iki wis kebacut, kok ngguya-ngguyu?
              1. -1
                20 May 2021
                Kutipan: Blacksmith 55
                Lan wong-wong sing ngolah lan mriksa denunciations iki, dheweke ngerti yen ing pirang-pirang kasus, dheweke adoh banget.

                Oh tenan? Punika rawuh anonim. Chekist mriksa njaluk saran babagan masalah teknis iki marang ilmuwan, wong sing dihormati, calon ilmu, lan dheweke negesake manawa, kancane iki minangka hama. Kepiye Chekist ngerti yen konsultan iki sing nggawe kancane kanggo dadi kepala laboratorium dhewe? Lan ora kabeh layang anonim padha adoh-fetched. Dadi kene sampeyan salah.
                1. -1
                  20 May 2021
                  Kepiye Chekist ngerti yen konsultan iki sing nggawe kancane kanggo dadi kepala laboratorium dhewe?

                  Lan kudu ngerti utawa curiga, paling ora.
                  Ora ketompo yen nglibatake ahli sing akrab banget karo tersangka, ora mung nalisir aturan penyidikan, nanging mung kanggo akal sehat.
        2. 0
          20 May 2021
          Isih pitakonan tetep. Internasionalisme minangka internasionalisme, lan para penjahat kudu disuarakake saben wong, ora preduli apa warga negara, pengkhianat Rusia, uga kabeh wong diadili, perlu kanggo mbukak "sedulur-sedulur sing luwih cilik" iki, supaya wong liya ora bakal biasa. .
      2. roh
        -7
        20 May 2021
        Lan amarga kita duwe standar ganda, kaya wong liya. Lan kita ana ing syarat-syarat apik banget karo partai nasional modern ing Eropah) Contone, rama Lupin, kang putri njupuk reins partai sawise dheweke, ngandika rada flatteringly bab pasukan pendhudhukan sing kontrol Prancis sak perang, lan kang disebut gas. Kamar: mung rincian perang! Iki minangka sekutu (partai) sing saiki kita dukung, migunani (Nazi nanging Nazi Kita). Ing Estonia, kita ora duwe sekutu lan hubungane rusak,
        supaya sampeyan bisa declassify materi kanthi aman hi
      3. Kutipan: Blacksmith 55
        Nanging kenapa iki ora ditindakake luwih awal, sanalika jeneng kasebut dikenal?
        Apa rahasia ing kene?
        Negara kudu ngerti jeneng "pahlawan" kasebut.
        Saiki akeh sing wis padha menyang donya liyane.

        Sampeyan rada salah - enem ditemokake lan dicoba ing taun 1973. Limang bajingan diwenehi tembok. Siji sepuluh. Iki, kanthi cara, bisa ngawula ing tentara Soviet ing 46-49.
        Dadi dadi. Artikel kasebut cekak, bisa uga luwih rinci. Kanthi jeneng lan kasunyatan.
      4. 0
        20 May 2021
        Elinga carane Mykyt seneng-seneng supaya kabeh wong metu saka tahapan.
      5. 0
        20 May 2021
        Negara kudu ngerti jeneng "pahlawan" kasebut.
        Saiki akeh sing wis padha menyang donya liyane.

        Kathah ugi pikantuk paedah, kadosdene pahlawan perang.
    2. +5
      20 May 2021
      Quote: ya ampun
      Ora bakal ana maneh tawanan, tatu lan liya-liyane "Aku ditimbali, aku ora pengin." Mung mati!

      bener. Sampeyan ora bisa lali iki! Ora tau!!!
  4. + 17
    20 May 2021
    Luwih wani mbukak arsip militèr lan nerbitaké jeneng-jeneng accomplices fasis saka Ukraina, Polandia, negara Baltik!
    1. + 15
      20 May 2021
      Kutipan saka vladimirvn
      Luwih wani mbukak arsip militèr lan nerbitaké jeneng-jeneng accomplices fasis saka Ukraina, Polandia, negara Baltik!

      Iki kudu ditindakake 30 taun kepungkur, lan ing negara kita kabeh wong nguwuh babagan "persahabatan wong."
      1. +5
        20 May 2021
        Kutipan saka tihonmarine
        Kutipan saka vladimirvn
        Luwih wani mbukak arsip militèr lan nerbitaké jeneng-jeneng accomplices fasis saka Ukraina, Polandia, negara Baltik!

        Iki kudu ditindakake 30 taun kepungkur, lan ing negara kita kabeh wong nguwuh babagan "persahabatan wong."

        iki kudu rampung sanalika sawise perang. 30 taun kepungkur, ing paling apik, setengah saka punishers iki tetep, lan ing dina iki kabeh wis tilar donya ing amben minangka wong sing dihormati.
        1. -4
          20 May 2021
          Kutipan: andreykolesov123
          iki kudu rampung sanalika sawise perang.

          Inggih, mbayangno jenis ontran-ontran ing saindhenging Uni wiwit.
      2. +4
        20 May 2021
        Sing mesthi! Iku kudu rampung sadurunge. We tangi. Saiki, Balts ora peduli babagan iki lan lali. Slows mudhun Kamentrian Luar Negeri kita lan FSB.
        1. 0
          20 May 2021
          Ya piye carane ora alon-alon, bisnis lan dhuwit ora mambu. Politik ...
      3. Kutipan saka tihonmarine
        Iki kudu ditindakake 30 taun kepungkur

        Pengadilan ana ing 1972-1973.
        Ana siji lan setengah ewu lembar kasus - protokol interogasi, materi pengadilan. Rutinitas kanthi rinci babagan eksekusi sing ditampilake pancen dadi stupor.
        Ditembak bocah, mbuwang granat menyang omah sing lengkap ...
        medeni.
    2. +6
      20 May 2021
      Yen digali luwih jero menyang arsip, sampeyan bakal weruh kejahatan Nazi Estonia sing ora beda karo kejahatan sing ditindakake dening Einsatzkommandos Himmler ...
      Siji kanggo siji ... eksekusi massal, ora interogasi manungsa, bullying ... umume, set lengkap kecanduan sadis sing saiki dianggep pahlawan ing Estonia.
      Ing jaman Soviet, penekanan ing kewarganegaraan para penjahat didhelikake amarga kabijakan internasionalisme ... nanging muspra.
      Moncong Nazi Estonia wis metu maneh lan, ing kahanan tartamtu, dheweke bakal miwiti eksekusi maneh saka populasi sing wis nganggo basa Rusia ... Kaya karo wong-wong Yahudi ing taun 1941 ... gambar kejahatan sing apik tenan. .
    3. +3
      20 May 2021
      Kutipan saka vladimirvn
      nerbitake jeneng accomplices fasis saka Ukraina, Polandia, negara Baltik!

      Pancen bener. Lan banjur "sawetara" wis semangat kanggo nampa ganti rugi kanggo "pendudukan dening pasukan Soviet lan USSR minangka kabèh"
    4. +5
      20 May 2021
      lan nerbitaké jeneng accomplices fasis

      Ana asumsi andhap asor yen sampeyan nerbitaké jeneng kabeh accomplices saka fascism, jeneng banget misuwur bisa dumadakan muncul. Contone - pejuang nglawan "rezim getih" Stalin. Ora saben wong bakal seneng.
  5. +9
    20 May 2021
    Dheweke nemokake manawa saka 406 desa Pskov, para penghukum ngilangi 325 saka bumi.


    Lan apa kesimpulane?
    1. + 10
      20 May 2021
      Kutipan saka cniza
      Dheweke nemokake manawa saka 406 desa Pskov, para penghukum ngilangi 325 saka bumi.


      Lan apa kesimpulane?

      Aku setuju. Endi pratelan lan tuntutan ganti rugi? Endi syarat tobat ing tingkat nasional? "Ideolog" kita padha ngguyu, ora gelem kerja. Kelangan pasuryan!
      1. +9
        20 May 2021
        Kutipan saka vladimirvn
        "Ideolog" kita padha ngguyu, ora gelem kerja. Kelangan pasuryan!

        Multi-vektor, sawetara "ing ndhuwur", interferes.
        1. +4
          20 May 2021
          Quote: cetha
          Multi-vektor, sawetara "ing ndhuwur", interferes.

          Bu, langsung mlebu sepuluh tresna
      2. +3
        20 May 2021
        Kutipan saka vladimirvn
        Endi pratelan lan tuntutan ganti rugi? Endi syarat tobat ing tingkat nasional? "Ideolog" kita padha ngguyu, ora gelem kerja. Kelangan pasuryan!


        Kanthi kertu trump ing tangan, kita ora nindakake apa-apa ...
      3. +2
        20 May 2021
        Apa kompensasi kasebut? Kene kita kudu tumindak kaya wong Israel (kasus nalika iku ora dosa kanggo sinau), - tanpa statute watesan. Njupuk, ekspor, nyoba, eksekusi. Luwih becik ing papan sing padha ditindakake kadurjanan. Nanging kita duwe panguwasa "manusia", "beradab", kanthi biaya kita, kanthi biaya simbah, sing slamet lan sing tiwas.
  6. 0
    20 May 2021
    Kabeh iki kudu diterbitake 30 taun kepungkur. Saiki ora relevan, kaya dongeng Rusia. Padha ora duwe efek. Road sendok kanggo nedha bengi.
    1. +5
      20 May 2021
      Kutipan saka magdama
      Kabeh iki kudu diterbitake 30 taun kepungkur. Saiki ora relevan, kaya dongeng Rusia. Padha ora duwe efek. Road sendok kanggo nedha bengi.

      salah! Lan dongeng Rusia relevan, lan ora kasep kanggo ngandhani bebener. Kajaba iku, dokumen kasebut bisa dibungkam utamane dening greyhound.
  7. +3
    20 May 2021
    Layanan Keamanan Federal (FSB) kanggo pisanan ngumumake jeneng-jeneng punishers Estonia sing ngrusak desa lan desa ing wilayah Pskov nalika Perang Patriotik Agung.

    ra cetho. ana pengadilan mbukak bali ing 70s, lan padha uga diklasifikasikaké, utawa apa?
    Tanggal 22 Oktober 1943, partisan saka detasemen sing dipimpin Ivan Vorobyov nyerang konvoi batalion polisi SS Estonia kaping 37 ing pinggir desa.[5] Mobil diunekake, udakara 11 fasis tiwas. A saperangan jam mengko, saka desa Zaitsevo, ngendi Nazi padha, punishers saka 1st lan 3rd platoons saka batalyon polisi 37 teka ing Laneva Gora. Padha ditembak lan diobong ing papan, ing omah-omahé, 65 wong, sing luwih saka setengah bocah. Miturut sertifikat arsip, dhaptar wong sing tiwas kalebu "3 bayi, 29 bocah sing umure kurang saka 14 taun", ora kalebu wanita[6][7][8][9].

    Ing taun 1973, uji coba pertunjukan dianakake ing House of Culture of the Builders of Pskov, nalika pengadilan wilayah ngukum paukuman saka batalyon polisi 37.[10] Pengadilan rampung ing tanggal 13 Juni 1973.

    Sayange, perang gerilya praktis dibarengi karo kematian warga sipil: (((
    1. -1
      20 May 2021
      Dheweke nindakake kanthi terencana lan tliti.
      1. +1
        20 May 2021
        persis. Minangka bagéan saka perang nglawan partisans.
        Para partisan asring nggunakake desa minangka pangkalan.
        1. +6
          20 May 2021
          Sampeyan bisa ngobong desa lan ngusir pedunung ...... iki sing ditindakake Kekaisaran Rusia ing Kaukasus ...... utawa sampeyan bisa ngobong bebarengan karo pedunung - iki cara saka Jerman lan kanca-kancane nalika iku
          1. -1
            20 May 2021
            Kedadeyan wae :(
            12 Mei 1994 'Keputusan Parlemen Republik Kabardino-Balkarian No. 21-P-P (ing nglamar menyang Duma Negara karo masalah ngenali pembantaian saka Circassians)[32]
            29 April 1996 Banding Presiden Republik Adygea Aslan Alievich Dzharimov menyang Duma Negara Majelis Federal Federasi Rusia kanthi masalah ngakoni pembantaian Circassians[33].

            Ngobong desa, palawija, ingon-ingon lan ngusir warga iku padha karo mateni.
            Nanging ana uga eksekusi aul saka bedhil, contone.
            1. +1
              20 May 2021
              Kabeh ana .... Nanging Nazi khusus ngrancang karusakan saka populasi.
              1. 0
                20 May 2021
                Ing Kaukasus, pengusiran massal uga direncanakake ing tingkat dhuwur.
                Karusakan desa kasebut direncanakake dening Nazi minangka sarana kanggo nglawan partisan.
                1. 0
                  21 May 2021
                  Alasan tradisional, diciptakake dening Jerman dhewe lan accomplices nalika perang. Kaya, kita mateni mung partisan lan asistene, nanging kita ora ndemek wong biasa. Nanging mung dongeng iki ora cocog karo kasunyatan sing akeh desa karo pedunungé padha numpes malah ing ngendi ora ana partisans katon. Lan bantuan apa sing bisa diwenehake bayi saben wulan marang partisan?
                  1. 0
                    21 May 2021
                    . Kaya, kita mung mateni partisan lan asistene

                    Yen padha ngomong mangkono, banjur ngapusi
                    Mateni kelompok wong liya
                    Nanging merga para partisan nggunakké désa-désa minangka pangkalan, désa-désa kuwi paling kerep diobong. Wong-wong ora mesthi dipateni.
                    Biasane nalika mateni minangka mbales langsung ing wektu serangan partisan nang endi wae ing utawa cedhak desa, kayata Khatyn, contone. Wong-wong dituduh ora nglaporake partisan.
                    Kahanan sing padha ana ing Eropa - Lidice utawa Oradour ing Prancis mati kanthi cara kasebut.
            2. 0
              21 May 2021
              "Kabeh kedaden :(("
              Carane ing ru-u-u-ss? Pedagang budak, maling, rampog... Ing tembung, aktivis hak asasi manungsa. Ngerti lan ngapura. Rehabilitasi lan menehi dhuwit.
        2. +2
          20 May 2021
          Kutipan saka Avior
          persis. Minangka bagéan saka perang nglawan partisans.
          Para partisan asring nggunakake desa minangka pangkalan.

          Yen prajurit Soviet nindakake iki ing perang nglawan Werwolf, banjur ing wilayah Kaliningrad ora ana sing bakal manggon maneh ing Jerman ing taun 1949.
          1. -1
            20 May 2021
            Skala iku ora ana tandhingane.
    2. +3
      20 May 2021
      Kutipan saka Avior
      Layanan Keamanan Federal (FSB) kanggo pisanan ngumumake jeneng-jeneng punishers Estonia sing ngrusak desa lan desa ing wilayah Pskov nalika Perang Patriotik Agung.

      ra cetho. ana pengadilan mbukak bali ing 70s, lan padha uga diklasifikasikaké, utawa apa?
      Tanggal 22 Oktober 1943, partisan saka detasemen sing dipimpin Ivan Vorobyov nyerang konvoi batalion polisi SS Estonia kaping 37 ing pinggir desa.[5] Mobil diunekake, udakara 11 fasis tiwas. A saperangan jam mengko, saka desa Zaitsevo, ngendi Nazi padha, punishers saka 1st lan 3rd platoons saka batalyon polisi 37 teka ing Laneva Gora. Padha ditembak lan diobong ing papan, ing omah-omahé, 65 wong, sing luwih saka setengah bocah. Miturut sertifikat arsip, dhaptar wong sing tiwas kalebu "3 bayi, 29 bocah sing umure kurang saka 14 taun", ora kalebu wanita[6][7][8][9].

      Ing taun 1973, uji coba pertunjukan dianakake ing House of Culture of the Builders of Pskov, nalika pengadilan wilayah ngukum paukuman saka batalyon polisi 37.[10] Pengadilan rampung ing tanggal 13 Juni 1973.

      Sayange, perang gerilya praktis dibarengi karo kematian warga sipil: (((

      "Pati" minangka konsep multifaceted. Ing kasus iki, kita ngomong babagan rajapati direncanakakeutamane warga lan bocah-bocah sing ora lugu.
      1. -2
        20 May 2021
        Mesthi, iki angkara.
        Nanging, ing sisih liya, iki minangka reaksi sing bisa ditebak kanggo tumindak partisan sing melu warga sipil. Ing Eropah, iku uga - Lidice, Oradur, ing Yunani, Italia, Polandia - meh kabeh Eropah.
        Lan ora mung. Vietnam utawa Afghanistan, masalah sing padha.
        Aku wis suwe nulis manawa kudu ana karya serius para sejarawan sing objektif kanggo netepake efektifitas tumindak partisan sing ditampa ing babagan rasio kerugian Jerman lan rakyat kita.
        hi
        1. +5
          20 May 2021
          Kutipan saka Avior
          iki minangka reaksi sing bisa ditebak kanggo tumindak partisan sing nglibatake populasi sipil .... Aku wis suwe nulis manawa kudu ana karya serius para sejarawan sing objektif kanggo ngevaluasi efektifitas saka tumindak partisan sing ditampa kanthi ...

          Ing asas, aku ngerti motif, nanging aku ora setuju karo sampeyan: iku pitakonan iki digunakake dening Balts padha nalika nyeret mantan partisans lan saboteurs menyang pengadilan. Argumentasi iki didorong menyang sirah sing rapuh, mung kanthi formulasi sing beda - jarene wong lokal mati amarga abang.. Juggling tembung minangka senjata sing nggegirisi ing lapangan informasi. Sampeyan ora bisa nindakake iki - sampeyan menang lan kabeh wis rampung kanggo iki, ora diskusi kuwi.
          1. 0
            20 May 2021
            argumen iki digunakake dening Balts padha nalika nyeret mantan partisans lan saboteurs menyang pengadilan.

            Apa argumene?
            Kita ngomong babagan rasio karusakan sing ditindakake ing Jerman lan kerugian dhewe sing ana gandhengane karo tingkat iki ing bentuk perjuangan partisan sing ditampa.
            Sawise kabeh, ana usulan-usulan liyane babagan bentuk perjuangan partisan, umpamane maca Starinov.
            1. +4
              20 May 2021
              Kutipan saka Avior
              Kita ngomong babagan rasio karusakan sing ditindakake ing Jerman lan kerugian dhewe sing ana gandhengane karo tingkat iki ing bentuk perjuangan partisan sing ditampa.

              Kutipan saka Pete Mitchell
              Juggling tembung minangka senjata sing nggegirisi ing lapangan informasi

              ... mulane, sanajan ide diskusi kasebut ing udara kudu ditolak.
              Kutipan saka Pete Mitchell
              menang lan kabeh wis rampung kanggo iki, ora diskusi kuwi.
              Spesialis bakal sinau saka kahanan apa wae - karya kasebut
              1. -2
                20 May 2021
                Ora cukup cetha.
                Rembugan apa?
                Iku babagan kerugian kita.
                1. 0
                  20 May 2021
                  Iki minangka topik sing serius banget. Lan sampeyan ora bisa ngatasi ing komentar.
                  Ana kejahatan marang warga sipil, mesthi, nanging ana akibat. Lan ana ing endi wae.
                  Iki diarani golek 2 beda antarane partisan lan sedulur alas.
                  Dhaptar declassified minangka dhaptar sing diterbitake.
                  Sawisé Perang Donya II, panguwasa wewenang saka USSR urusan karo saben dhewe, sing kolaborasi karo Jerman, lan paukuman ditemtokake miturut debriefing.
                  Padha nggoleki punishers nganti 80s. Ana uga uji coba pertunjukan.
                  Saiki iku umume kanggo siji metu punishers saka tilas republik USSR, lali bab dhewe.
                  Ing wektu sing adoh, ora ana divisi kasebut kanggo lembaga penegak hukum. Kabeh padha warga USSR lan sikap iku luwih utawa kurang malah.
                2. +4
                  20 May 2021
                  Kutipan saka Avior
                  iki minangka reaksi sing bisa ditebak kanggo tumindak partisan sing nglibatake populasi sipil .... Aku wis suwe nulis manawa kudu ana karya serius para sejarawan sing objektif kanggo ngevaluasi efektifitas saka tumindak partisan sing ditampa kanthi ...
                  Aku pengin ngomong yen ing pendapatku ora bisa ditampa kanggo pitakonan tumindake para partisan sing padha lan jelas yen ana respon. Pungkasane, dheweke ngrampungake tugas kasebut.
                  Lan argumen iki padha ngomong, amarga saka tumindak saka abang, lokal mati digunakake dening wong-wong sing, ing negara Baltik padha, nyoba kanggo ngadili partisans.
                  Ana risiko yen kepinginan sampeyan sehat kanggo ngevaluasi efektifitas saka tumindak partisan sing ditampa bakal menehi alesan kanggo drive gelombang ing generasi Winners. Miturut pendapatku, iki minangka diskusi kanggo spesialis, nanging ora kanggo udara terbuka. Oalah, duwe dina apik
                  1. -2
                    20 May 2021
                    . Lan argumentasi iki, ujare, amarga tumindake Reds, warga lokal nggunakake wong-wong sing nyoba ngadili para partisan ing negara Baltik sing padha.

                    Yen sampeyan ngomong babagan kasus Kononov, banjur ana bantahan sing beda.
            2. +4
              20 May 2021
              Kutipan saka Avior
              Sawise kabeh, ana usulan-usulan liyane babagan bentuk perjuangan partisan, umpamane maca Starinov.

              Apa sampeyan ora ngerti yen perjuangan partisan minangka konsep sing wiyar, lan aktivitas partisan lan sabotase, kaya sing ditulis Starinov, mung minangka bagian integral saka perjuangan iki.
              Mesthi, wong sing dilatih luwih apik, luwih efektif perang kasebut.

              Kutipan saka Avior
              Aku wis suwe nulis manawa kudu ana karya serius para sejarawan sing objektif kanggo netepake efektifitas tumindak partisan sing ditampa ing babagan rasio kerugian Jerman lan rakyat kita.
              Mungkin saka sudut pandang rasio kerugian, para sejarawan ngakoni minangka ora efektif, mula apa? Amarga iki, apa dheweke bakal menehi pedunung kanggo nampa penjajah kanthi andhap asor, minangka kasunyatan obyektif miturut "hukum perang suci"?
              Kaya ing Perang Patriotik 1812, utusan Napoleon, Jenderal Larison, ngeluh marang Kutuzov babagan "... petani Rusia partisan barbar sing nglawan aturan ..."
              Ora perlu umumake pembunuh sipil lan prajurit sing gelut, sanajan karo partisan.

              P.S. Prajurit sing dicekel kudu duwe kesempatan bali menyang omah, nanging sing mateni ora.
              1. -2
                20 May 2021
                Ana kemungkinan lan usulan-usulan liyane babagan bentuk perjuangan partisan sing diatur, sampeyan bisa maca babagan iki, contone, ing memoar Starinov, sing ora ana hubungane karo penindasan massa marang populasi sipil, luwih efektif, miturut pendapate, lan kurang akeh.
        2. +2
          20 May 2021
          Sampeyan rada bingung. Partizan - pembela MOTHERLAND! Nalika MUSUH teka marang dheweke, menyang omahe, menyang tanah kelairane!!!! Lan miturut pendapat sampeyan, mateni warga sipil dening MUSUH ing wilayah sing dikuwasani mung minangka reaksi sing bisa ditebak ing perang nglawan partisan? Mulane, miturut logika sampeyan, sawise nyekel Berlin, perlu kanggo ngobong kabeh populasi Jerman? Iku bakal kabeh mung reaksi kanggo kasunyatan sing padha nyerang kita pisanan!?
          1. -3
            20 May 2021
            . Mulane, miturut logika sampeyan, sawise nyekel Berlin, perlu kanggo ngobong kabeh populasi Jerman?

            Aku ora duwe logika kaya ngono, sampeyan nulis dhewe
            1. +1
              21 May 2021
              Aku ora nuduh sampeyan apa-apa ... Nanging sampeyan nulis ukara kasebut tanpa dipikirake. "Tanggepan sing bisa diramal" yaiku hubungan sebab akibat. Lan ternyata ing pendapat sampeyan yen ora kanggo partisans, Nazi ora bakal matèni warga kita. Nanging iki dhasar salah! Kawicaksanan kanggo ngancurake bangsa kita (lan ora mung) wis ditulis lan ditindakake ing wilayah Eropa sadurunge serangan ing USSR. Aku mung pengin ngandhani babagan iki.
              1. -1
                21 May 2021
                "Tanggepan sing bisa diramal" yaiku hubungan sebab akibat.

                iku, dadi apa surprises sampeyan? Padha bisa dilacak ing kasus liyane, ing Eropah contone. Ora muspra yen Konvensi Den Haag dipérang dadi pejuang (pejuang) lan warga sipil lan nglarang campur tangan - hubungan sebab akibat iki jelas kanggo para pencipta Konvensi ing awal abad kaping 20. Saka angkara iki saka Nazi ora dadi kurang pidana, dening cara.
                Lan ternyata ing pendapat sampeyan yen ora kanggo partisans, Nazi ora bakal matèni warga kita.

                lan ing panggonan iki sampeyan ngganti konsep. Aku ora nulis sing. Iku babagan skala. Sambungan saka sawetara pati saka wong kita karo wangun ditampa saka perjuangan partisan ketok.
                Lan kanggo ngomong luwih khusus babagan skala, iki mbutuhake riset serius dening sejarawan profesional. Lan padha ora, ora ana sing kepengin njupuk topik iki.
                Nanging iki dhasar salah!

                mesthi, iku salah, mung iki statement Panjenengan, ora sandi. Aku ora nulis sing.
                hi
  8. +2
    20 May 2021
    Yagene padha meneng sadurunge? Apa sing sampeyan wedi?
  9. +3
    20 May 2021
    Ing kasus iki, Kroasia, Hungaria uga mbedakake piyambak .. Romania
    1. +2
      20 May 2021
      Ing kene, luwih gampang ngetung sapa sing ora unggul_ miturut pendapatku, ora ana, paling ora ing Eropa. Aku kelingan tembung Hitler, ngandika marang para pemimpin Eropah, ing mburi film "White Tiger": "Apa sampeyan nyalahke kula kanggo, aku apa kabeh Eropah ngimpi." Hood. Fiction, mesthi, nanging bener.
      1. +1
        20 May 2021
        Sawetara jinis pikirane kolektif ngubengi Eropa.
  10. +1
    20 May 2021
    Layanan Keamanan Federal (FSB) kanggo pisanan ngumumake jeneng-jeneng punishers Estonia sing ngrusak desa lan desa ing wilayah Pskov nalika Perang Patriotik Agung. Dhaptar dokumen declassified kanthi jeneng puluhan nasionalis saka Estonia sing nyerang populasi sipil ing wilayah sing dikuwasani dening fasis Jerman.
    Kok mung saiki? Ra cetho...
    Ora ana sing isih urip...
    Lan apa rahasia dokumen kasebut? Kejahatan perang lan penjahat kudu kejiret lan diukum sanalika bisa, miturut pendapatku ...
  11. +3
    20 May 2021
    Hmm, lan kita, yaiku, panguwasa ing wong Khrushchev, ngapura nits iki, mbayar pensiun. Ibune, kepiye jagad iki paradoks. Lan saiki sukarelawan kita saka Kementerian Pertahanan ngeduk kabeh desa sing tiwas ing tangan nits iki, sing saiki mlaku liwat geyropes kaya manuk beo sing nganggo busana, jago.
    1. +1
      20 May 2021
      sapa sing ngomong yen sampeyan diampuni? pengadilan, contone, ing kasunyatan saka karusakan saka desa Laneva Gora ana ing 1973.
      Para terdakwa: Ann Oodla, Ernst Pähn, Johannes Aluoja lan August Kukk dihukum mati; Kangur Bernhard ... dihukum penjara 15 taun, lan Walter Kukk nampa ukuman 10 taun tanpa pengasingan lan penyitaan properti. Ukum kasebut ditindakake tanggal 11 Januari 1974, kajaba Oodl, sing tilar donya ing rumah sakit penjara kanker nalika Desember 1973.
      1. +1
        20 May 2021
        Maksudku ora sabenere wong-wong sing diijini mbuwang dening pengadilan, nanging kabeh wong sing ing salah siji cara utawa liyane wis smeared ing hangover
        fasis.
        Menurutmu "pensiunan" iki asale saka ngendi?
        1. 0
          20 May 2021
          salah siji cara utawa liyane, iki minangka interpretasi sing wiyar banget, mayoritas populasi wilayah sing dikuwasani ana ing sangisore.
          1. +2
            20 May 2021
            Ora preduli manawa dheweke njaga kamp konsentrasi, nyerahake prajurit Tentara Merah menyang Ssovites, njaga utawa ngiringi sapa wae, utawa perang nglawan kita, ngobong desa lan TD lan TP. Dilumuri ing layanan pembunuh manungsa_ tegese scum. Kaputusan Nuremberg ana ing tangan sampeyan, aja filosofi babagan "interpretasi sing amba."
            1. -1
              20 May 2021
              wong-wong sing ngobong desa-desa ora diwenehi amnesti.
              Siji cara utawa liyane, ana akeh sing kedadeyan
              umume wong-wong mau nyambut gawe kanggo Jerman kanthi cara siji utawa liyane, contone. Pendhudhukan iku telung taun, iku perlu kanggo urip.
              Smeared ing layanan saka pembunuh manungsa

              pranyata
              1. +1
                20 May 2021
                Carane primitif sampeyan mikir - koki lan janitors, kita ora ndemek.
                1. 0
                  20 May 2021
                  Kaya sing sampeyan tulis, mula aku ngerti
                  Mung wong-wong sing nglakoni kadurjanan sing sampeyan gambarake ora diwenehi amnesti nganti dilayani, yen ora langsung ditembak.
                  Sawetara dicoba kaping pindho amarga kasunyatan anyar katon
                  Dene para juru masak tuwin para punggawa, makatên ugi para punggawa tèknis administrasi, para juru ukur tanah, teknisi tuwin sanès-sanèsipun.
                  1. +2
                    20 May 2021
                    Inggih, ya, kabeh sing wis kadhaptar, Nanging, kabeh henchmen padha pembunuh, minangka Wehrmacht ora beda-beda saka SS ing djalmo manungso. Yen sampeyan ngomong "salah siji cara utawa liyane". Inggih, umume, kita duwe juru masak lan teknisi ing mburi garis mungsuh, sing ngrusak mungsuh ora luwih ala tinimbang partisan.
                    1. 0
                      20 May 2021
                      Aku ngomong babagan Wehrmacht, lan babagan administrasi pekerjaan, piye wae ndhukung urip ing kutha-kutha, peternakan kolektif loro-lorone makarya sadurunge perang lan terus, kajaba sing nyedhiyakake tentara Jerman, lan ahli agronomi, mandor lan liya-liyane sing kerja ing kana, mts, maca, makarya, Enterprises liyane, sekolah makarya menyang ombone luwih utawa rodok kurang, rumah sakit uga makarya.
                      1. 0
                        20 May 2021
                        Ya, nanging kanggo apa? Mesthine, kabeh bisa dibenerake kanthi kepinginan kanggo urip kanthi sederhana. Nanging apa sing diwulangake ing sekolah-sekolah kasebut? Lan aku umume bisu babagan karya lan dhukungan saka Wehrmacht.
  12. +1
    20 May 2021
    Lan saiki apa sing kudu dilakoni karo jeneng kasebut?
  13. +4
    20 May 2021
    Nyetak maneh dhaptar, nggawe spanduk gedhe lan sijine ing sisih Rusia madhep Estonia ing saben nyebrang tapel wates ing wilayah Pskov. Iku cukup kanggo nulis- Estonia iki punishers lan murderers anak. Sialan!
    Ayo saben wong Estonia sing mlebu negara kita ngerti yen kabeh wis dieling-eling ing kene.
  14. +4
    20 May 2021
    Relatif bubar, dinas rahasia Israel diculik, digawa menyang Israel lan nggantung geeks kasebut. Sayange, dheweke ora nindakake iki maneh.
  15. 0
    20 May 2021
    ditembak lan diobong 55 warga
    . CUT NDELENG! Dhumateng panyerat saha ingkang sampun nyemak ... Kanca-kanca, nggih nggih .....?
    Intine, artikel ..... sing bener, sampeyan ora bisa lali iki!
  16. +1
    20 May 2021
    Lan non-manungsa iki isih wani nguwuh babagan pendhudhukan Soviet.
    1. 0
      20 May 2021
      padha bakal wani, nangis saka "apa kita kanggo?" lan "vivevrete" :)
  17. +1
    20 May 2021
    Sampeyan ora bisa lali!!!! Kabeh sing ana hubungane karo kolaborator perlu, lan luwih-luwih, para penjahat perang kudu ditarik metu saka arsip! Methodically lan terus-terusan mangan adoh botak kabeh Nazi sing-alongs ing hushing munggah Kadurjanan perang lan nyatane sing "rehabilitasi" karo blatant "dina rekonsiliasi", etc!! Ing asas, miwiti sembarang dialog resmi karo nonentities Baltik karo accusations saka Kadurjanan marang djalmo manungso!!!
  18. 0
    20 May 2021
    iki kudu wis rampung 75 taun kepungkur, lan ora muter "sedulur"
  19. 0
    20 May 2021
    Apa sabanjure - kanggo ngilangke kabeh desa ing Estonia lan Latvia? Nggawe wong mbayar? Padha "ing omah".
  20. 0
    20 May 2021
    Banjur kabeh kudu dipotong dadi siji, ora mung wong Estonia lan liyane.
    Amarga bajingan kuwi, mbahku urip mung 56 taun.
    Ibu manggon ing cellars lan basements lan bathhouses sing digawe panas ing ireng.
  21. +1
    20 May 2021
    Good bab .. mung .. putra ora tanggung jawab kanggo rama .. Aku bubar teka tengen ing Internet koyone patriotik short film "circus pemain" .. Lan aku miwiti ipat-ipat .. Carane kabeh apik lan competently ditampilake ana . - Miturut plot - padha ngadeg loro bocah-bocah wadon cilik karo nooses watara gulu ing gallows ing desa. Tablet - partisans. Fasis ala ing jas kulit mlaku ngliwati garis "apik" Jerman lan ngalahake wong-wong mau ing moncong fasis amarga ora pengin nggantung partisan Rusia cilik.! Lan partisan Rusia diwasa kanthi seragam militèr sing resik njagong ing grumbulan lan ora wani nyerang fasis sing dikutuk. Apa sampeyan ngerti apa sing kedadeyan? Kabeh wong Jerman. - padha apik! Ora gantung sapa-sapa, ora diobong, ora ditembak! kadhangkala ana siji utawa loro sing jahat .. Lan siji Rusia iku badut sing ngganggu lan nggawe kabeh wong Jerman ngguyu supaya padha ora nyumerepi bocah-bocah wadon .. film kuwi .. lan aku panginten .. -direktur, sapi sampeyan .. sampeyan bakal ngomong babagan Zina Portnova nggawe film babagan carane dheweke, wis kejiret, bisa nembak wong Jerman lan lolos .. bocah wadon umur 15 taun. .. Gagasan kanggo ngapura "Jerman sing apik", polisi patriotik lan paukuman, kanthi tekun maju ing Rusia saiki. lan bangsa kita.. Kadurjanan kuwi ora ana statute watesan!.
    1. +4
      20 May 2021
      Kutipan saka Dixon
      Gagasan kanggo ngapura "Jerman sing apik", polisi patriotik lan punishers dipromosikan kanthi tekun ing Rusia saiki. .. Kadurjanan kuwi ora ana statute watesan! .

      Sing nyimpulake, prasaja, nanging cetha banget.
      Anak lanang ora tanggung jawab marang bapak, nanging panguwasa kudu duwe kekarepan politik kanggo mungkasi antics "waris", luwih-luwih, supaya ora ana kepinginan kanggo nyoba maneh liwat prosesi
  22. +1
    20 May 2021
    Foto kasebut medeni banget, ora mungkin sampeyan bakal bisa turu kanthi tentrem saiki, ... iki ora duwe daya lan ing wektu sing padha katon celaan bocah wadon iki isih ana ing ngarepe mripatmu ....
  23. 0
    20 May 2021
    Setengah saka freak modern sing mlaku ing Estonia nganggo seragam Nazi mesthine nindakake kanthi inisiatif dhewe.
  24. 0
    20 May 2021
    Dadi aku ora ngerti. Lan ing endi dhaptar / dhaptar jeneng monsters? Utawa pranala menyang sumber sing ngemot? Ora ana dhaptar - ora ana sing kudu dirembug. Batalyon keamanan 37 ora anyar.
  25. 0
    21 May 2021
    Lan kok ngenteni suwene?
  26. 0
    21 May 2021
    "Eyang kakung" I.V. Stalin apikan banget. nalika, sawise mburi WWII, diijini IKI disimpen ing kemah kanggo tujuan "pendidikan maneh". Apik banget!!! Dheweke "ora ngerti, dipeksa," lan liya-liyane. lsp. Mung wong mati ojo nembak mburi!!! Axiom, sialan....
  27. 0
    21 May 2021
    kanggo pisanan dicethakaké jeneng punishers Estonia .. kok isin sadurunge iku?
  28. 0
    21 May 2021
    Saiki kita kudu nyolong wong-wong mau lan ngukum wong-wong mau, yen padha urip, mesthi .. Iki carane nindakake kabeh ndonya ... Nazi ora duwe welas asih sanajan ing peti mati.
  29. kig
    0
    21 May 2021
    Lan apa gunane njaga rahasia?
    1. 0
      21 May 2021
      cedhak sosial. Kanggo wong sing njaga rahasia.
  30. 0
    21 May 2021
    Kutipan: Terenin
    Saliyane kepinginan kanggo numpes, ora ana sing kaya antek-antek sing saiki.

    Iku kanggo ngrusak, ora kanggo nuthuk untu!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"