Penaklukan Siberia: pitakonan kanggo historiografi resmi

29

Ana akeh publikasi ing web sing, kanthi cara siji utawa liyane, nantang pejabat kasebut critane negara. Ing arsenal kontestan individu ana dokumen tartamtu, arsenal wong liya sing paling kerep guess, conjectures lan asumsi dhewe, kang pungkasanipun liwati minangka bebener pokok. Ing kasus apa wae, macem-macem karya sing cocog karo posisi "sejarah alternatif" saya tambah akeh.

Salah sawijining kegiatan favorit saka wong-wong sing ora ngandelake "dogma" sajarah sing ditampa sacara umum yaiku topik kritik babagan "Sejarah Negara Rusia" Karamzin. Ing crita saluran "Ketua SNT", sing gegayutan karo sajarah "penaklukan" Siberia, Karamzin ditampilake utamane minangka panulis, lan karyane babagan sejarah Rusia, pisanan kabeh, karya sastra.



Penulis nunjukake pendekatan Karamzin sing gratis kanggo deskripsi kampanye Cossack ing Siberia lan kepribadian Yermak. Utamane, Karamzin nggunakake data saka macem-macem babad, uga tambahan "kanthi dhewe", sing luwih mirip karo jinis digressions lirik sing ora ana hubungane karo data historiografi tartamtu. Salah sawijining conto yaiku carane Yermak "ngobong luh" nalika ana tawaran kanggo "ngladeni Tsar Putih" lan "mbela Perm Agung minangka benteng Kristen ing wétan."

Conto diwenehi potret aneh saka Yermak, sing meh padha karo conquistador Spanyol ing klambine.
Penulis video kasebut rada ironis babagan historiografi resmi:

Apa ora kadhemen kanggo Yermak ing jubah kaya nalika penaklukan Siberia?

Video liyane ing saluran kasebut, ing ngendi penulis, kanthi entheng, ora setuju karo konsep historiografi sing ditampa umum kanggo gabung karo Siberia menyang Rusia lan takon akeh pitakonan:

  • Stanislav Romanovich Rostvorovsky - http://www.emii.ru/kollekcii/russkoe-iskusstvo-xviii--nachala-xx-veka/posly-ermaka-u-krasnogo-krylca-pered-ivanom-groznym-exhibit-33.html , Domain umum, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19133524
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

29 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    20 May 2021
    Sayange yen kita ora bakal ngenteni jawaban tartamtu saka sejarawan kanggo pitakonan tartamtu saka video kasebut.
    1. +3
      20 May 2021
      kita ora bakal ngenteni jawaban kanggo akeh pitakonan babagan sejarah)
      lan juru tulis gratis Karamzin rada nyingkirake Catherine ing tulisane lan nggambarake kabeh sing kedadeyan sadurunge dheweke minangka pamrentahan tiran cilik lan semi-liar)
      Karamzin minangka sejarawan sing padha karo utusan kepausan Possevino))
      1. + 16
        20 May 2021
        Iku kabeh lirik. Fact - Siberia iku kita.
        1. +2
          20 May 2021
          Yen sampeyan nonton video kasebut, sampeyan bakal duwe pitakon. Lan dadi ya. Siberia iku kita.
    2. +8
      20 May 2021
      Ing donya modern, ing ngendi tumpukan sampah dadi raja - Internet - sejarawan, ahli ekonomi, politikus, ahli kabeh garis kaya asu sing ora dipotong! Aku bakal nindakake - Yermak wong Ukrainia! ngguyu
      1. +7
        20 May 2021
        Yermak-yarmulke, supaya tinimbang Herman. Dadi wong Yahudi, ketoke salib.
  2. +1
    20 May 2021
    Anekdot: "Karamzin minangka sejarawan." recourse Dheweke kleru lan mutilated sajarah negara kanggo please Vatikan, HRC lan raja. Dheweke seneng kabeh lan mbungkuk, ora bisa mutusake carane nulis babagan Romanovs (deleng kacepetan nulis sejarah kanthi volume)
  3. +6
    20 May 2021
    Video liyane ing saluran kasebut, ing ngendi penulis, kanthi entheng, ora setuju karo konsep historiografis sing ditampa umum kanggo gabung karo Siberia menyang Rusia lan takon akeh pitakonan.

    Wiwit taun 1817, kabeh wong ngerti apa sing ditulis dening Nikolai Mikhailovich Karamzin, lan dumadakan ana sawetara "penulis" sing akeh pitakonan. "Sampeyan penulise sopo???"
    1. 0
      21 May 2021
      ngguyu sapa "kabeh wong" iki? - Pengadilan lickers saka Romanovs? Malah banjur cetha kanggo wong pinter sing crita Karamzin iku omong kosong lengkap. Bisa padha Pushkin A.S. maca! - "Tales of Belkin", Sajarah desa Goryukhin. - Ana Pushkin digawe moyoki apik iki "pengadilan" disebut-Karamzin. "sejarah"...
  4. +3
    20 May 2021
    Ah, omong kosong kabeh.

    Lan sejarawan nambani Karamzin, lan liya-liyane, ora panas banget. Sadar karo kekurangane.
    Mung wae materine ora akeh, lan wawasane crita luwih jembar.
    Nanging ing buku teks sekolah, umume, sethithik bakal suda.

    Kanggo para sejarawan, iki mung minangka tahap perjuangan kanggo penaklukan. Lan ana detasemen liyane, lan Cossacks liyane lan sugih.
    Ana pasukan - mateni, ngrampog, nyekel, ngaco upeti, dadi sugih. Sing kuwat mesthi bener.

    Sawetara wong sing ditaklukake nalika iku ....
    1. +2
      21 May 2021
      Kutipan: Max1995
      Lan sejarawan nambani Karamzin, lan liya-liyane, ora panas banget. Sadar karo kekurangane.

      Nanging malah ing wektu I.V. Stalin, kabeh sejarawan padha meneng.
      1. 0
        21 May 2021
        Ayo .... Tsarisme, Karamzin, apa ora padha nguwuh?

        Aku ora ngetutake, nanging akeh sejarawan saiki, nalika njlentrehake perkembangan Sejarah, nandheske yen dheweke wiwit langsung ngritik Karamzin.
        Lan malah kaya sing ana ing buku teks ...
  5. +7
    20 May 2021
    Conto diwenehi potret aneh saka Yermak, sing meh padha karo conquistador Spanyol ing klambine.

    Penulis narik manuk hantu menyang ndonya. Sampun dangu dipunmangertosi bilih potret gesangipun Yermak boten wonten amargi kirangipun potret ing basa Rus nalika semanten, lan sedaya potret ingkang wonten punika minangka fantasi bebas kanthi tingkat romantisme ingkang beda-beda.
    1. -2
      23 May 2021
      Pungkasan, kanthi jujur, crita karo Yermak minangka fantasi kanthi tingkat romantisme sing beda-beda. Apa sampeyan ngerti carane menarik kanggo maca perselisihan babagan sejarah sing bisa uga ora ana)). Napa ora njupuk kabeh riwayat lan nggawe analisis komparatif lan mriksa kaping pindho Ketua SNT ing siji? Utawa ana riwayat lan sejarah Karamzin, iki uga, fantasi karo anarkisme lan romantisme?
      1. 0
        24 May 2021
        Iki ora mungkin, kita ora duwe babad asli ing wektu kasebut, ora mung babagan Yermak, nanging uga babagan kabeh liyane. Anehe, kabeh padha kobong. Ana sing disebut dhaptar saka babad, nanging ora dingerteni apa bebener ditulis ing kono, ditambah utawa dikurangi. Luwih becik ndeleng peta ing jaman kasebut, sampeyan bisa nemokake akeh perkara sing menarik ing kana, ora disisir kaya sejarah lan ana liyane sing beda karo sejarah resmi.
        1. 0
          24 May 2021
          Ora ana potret, ora ana babad. Dadi ing ngendi para sejarawan Soviet entuk babagan penaklukan Siberia dening Yermak? Apa ora OBS? Aku ora duwe keluhan tartamtu babagan Karamzin, dheweke minangka abdi dalem lan nulis yen dheweke wis nelukake kutha Siberia. Dadi Undecim ora duwe apa-apa, nanging dheweke ngerti kabeh. Malah babagan potret ing museum ing Red Square. Lan Ketua ora nyipta apa-apa, dheweke nampilake apa sing ana ing arsip lan maca. Pranyata ing buku sejarah, fantasi resmi (lan (utawa) spekulasi (sing disenengi) para sejarawan Soviet. Lan sing nonton, kesimpulan sing cukup wicaksana, Stroganovs nelukake Siberia kanggo emas ing gundukan. Mbok ora, amarga kabeh burned mudhun miturut Panjenengan , Mungkin ora ana crita kuwi.
          1. +1
            25 May 2021
            Aku terus-terusan nonton Ketua, aku seneng presentasi informasi. Dheweke ora molak lan yen ngandika soko, menehi informasi ing pertahanan. critane ora padha karo sing ditulis pejabat.
            Aku bakal ngati-ati supaya ora percaya apa sing ana ing arsip, sejarah wis kerep ditulis maneh ing negara kita. Ora bakal ngerti, nanging critane Ketua luwih cedhak karo aku.
  6. +2
    21 May 2021
    Aku dudu sejarawan, nanging ing alesan penulis, siji uga ngrasa kepinginan kanggo tarik kabeh kanggo mratelakake panemume. "Kepiye carane Perang Livonia, lan tentara pitung ewu mlaku ing Urals?" Ing wektu iku, registrasi wong ora kuwat, lan ora ana registrasi militèr lan kantor pendaftaran, malah nalika padha, dashing wong ngumpul ing geng, jeneng dhewe angker penulis. Utawa mungkin dheweke ngganti jeneng Armyak kanggo euphony? Lan wong-wong isih nyanyi lagu babagan ataman sing mulya. Lan bakal nyanyi, senadyan "lagu" liyane.
    1. 0
      24 May 2021
      Kutipan saka: nikvic46
      Nalika iku pendaftarane wong-wong padha ringkih, lan ora ana kantor pendaftaran militer lan pendaftaran militer.

      Sampeyan ora bakal pracaya, lan saiki, njupuk menyang akun iku banget ... Aku wis looking for wong kanggo setengah taun, apa iku urip utawa mati, ora ana sing peduli ....
  7. 0
    21 May 2021
    Stroganov yaiku wong Jerman, setengah saka detasemen Yermak minangka tentara bayaran Jerman. Iku cukup kanggo nganggep yen pimpinan dhewe (ataman = Hauptmann!) saka detasemen iki yaiku wong Jerman! Hermann. Lan "Rusia" julukan "Ermak" dhewe banget smacks saka basa Jerman ...
    PS: Yen sampeyan ndeleng sejarah pangembangan Siberia luwih lanjut, mula Jerman (uga Inggris, Skotlandia, ...) diwakili cukup padhet ing kana ... Ing abad kaping 16-18, wong "ngungsi" saka Eropah ora mung kanggo Amerika, nanging uga kanggo Rus' / Rusia. Siberia kalebu ...
    1. +1
      21 May 2021
      Strohanoff, Romanoff, Smirnoff, Putinoff - kabeh wong Jerman. Sing terakhir malah manggon ing Jerman ... ngguyu
      1. 0
        24 May 2021
        Ajudan Nikolaus von Below Hitler minangka jeneng kulawarga lan jeneng khas Jerman. Aryan mbokmenawa lagi dijupuk ing generasi kapitu. ngguyu
    2. +4
      22 May 2021
      Deskripsi Yermak:
      "Velmi iku wani lan cukup, lan manungsa, lan transparan, lan seneng karo kabeh kawicaksanan, rambute rata, jenggot ireng lan kriting, umur [dhuwur] rata-rata, lan rata, lan amba"
      ---
      Ora katon kaya wong Jerman. Yermak melu ing Perang Livonia, mbuktekaken dadi apik
      komandhan.
      Kanggo alasan iki, kabeh detasemen dheweke diundang dening Stroganov kanggo nglindhungi awake dhewe saka serangan.
      Khan Kukum.
      Bisa uga Jerman uga gabung karo detasemen ing kana.
      1. +1
        22 May 2021
        ngguyu lan "deskripsi" iki dudu saka koran ... Kang, kaya kabeh "babad" liyane teka karo luwih suwe tinimbang kedadeyan sing dicritakake ...
        1. +2
          22 May 2021
          Iki minangka gambaran saka pemanah sing weruh Yermak ing wong. Literasi ing wektu kasebut
          wus.
          1. -1
            22 May 2021
            ngguyu literasi ana ... Iku ora bakal kedaden kanggo sembarang pemanah kanggo njlèntrèhaké soko! Ya, malah ing kertas!
            PS: ngendi pemanah lan ing ngendi Yermak? - ora cocog lengkap ing wilayah ...
            1. +3
              22 May 2021
              Deskripsi Perang Livonia. menyang Siberia.
              1. -1
                23 May 2021
                lan ora ana bedane ...
    3. 0
      22 May 2021
      Quote: nespech
      Lan "Rusia" julukan "Ermak" dhewe banget smacks saka basa Jerman ...

      Tembung "Yarmo" uga asale saka basa Jerman ... Lan kepiye Erivan lan Erivan? Miturut cara, ing Mongolian "Er" - wong ..

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"