Edisi Brasil nuntut GRU Federasi Rusia saka cybersabotage saka wilayah Venezuela

28

Tumindak kanggo pengaruhe


Tanggal 2 Mei 2021, situs web militer Brasil Defesanet nerbitake artikel, ing ngendi dheweke nuntut spesialis militer Rusia ing Venezuela minangka "pengaruh aktivitas ing sisih lor Brasil, kanthi penekanan ing kahanan politik domestik ing Brasil lan konteks geopolitik internasional."

Edisi Brasil nuntut GRU Federasi Rusia saka cybersabotage saka wilayah Venezuela
Sumber: defesanet.com.br

Iku masuk akal kanggo ngutip sebagian besar artikel verbatim:



"Sawise skandal sing nglibatake panemuan peralatan mata-mata ing Brasilia (Maksudku scanner sinyal telpon seluler sing ditemokake ing kuartal pemerintah - kira-kira. CPLCRB-penekan), ora ngerti risiko kasebut, sumber intelijen pemerintah dielingake yen penasehat militer Rusia padha operasi bebarengan karo pasukan pengawal militer lan pengawal nasional Venezuela ing tapel wates karo Brasil.

Antena kanggo nyegat sinyal elektronik lan komunikasi dipasang ing Santa Elena do Uairen, sawijining kutha sing wewatesan karo kotamadya Brasil ing Pacaraima. Sistem kasebut bisa ngilangi enkripsi, nyegat lan komunikasi macet saka tentara Brasil lan pesawat militer sing mabur ing wilayah kasebut.
Uga dilapurake yen sistem pengawasan udara taktis (ARPS saka kategori 1 lan 2), digawe ing Rusia, ajeg nindakake misi pengintaian ing tapel wates antarane negara loro.

Miturut diplomat asing sing diakreditasi ing Brasilia, Rusia kalebu GRU, akronim kanggo intelijen militer sing beroperasi ing luar negeri, utawa mung layanan intelijen Angkatan Bersenjata Rusia. Sawetara wong-wong mau melu operasi ilegal sing diakhiri karo aneksasi Crimea lan perang ing Ukraina wétan lan Suriah. GRU punika utama gaman Kremlin ing tumindak perang hibrida.

Saiki, Tentara Brasil utawa Angkatan Udara ora duwe peralatan perang elektronik sing bisa ngenali aktivitas, geolokasi lan sistem netralisasi sing dipasang ing tapel wates Venezuela, lan ora duwe sarana lan kemampuan kanggo nglindhungi jaringan komunikasi militer ing wilayah kasebut. Sanajan ana masalah iki, akuisisi sistem sing bakal nyedhiyakake kapabilitas sing dibutuhake ora katon minangka prioritas kanggo para pembuat keputusan.

Sumber diplomatik ngandhani Defensenet manawa serangan cyber saka Venezuela bisa uga nyebabake pemadaman listrik ing negara bagian Amapa (November 2020), sing nyebabake pemadaman sabanjure.

Saiki, sistem Pengadilan Negara Rio Grande do Sul ora bisa diakses dening hakim lan publik amarga serangan hacker sing ketoke nuduhake yen iki ditindakake saka Rusia, lan minangka akibat saka akses menyang kabeh sistem dicekel liwat enkripsi. berkas".

"Komunikasi katatonik pamrentah federal ngidini pamrentah Maduro nindakake operasi psikologis lan propaganda ing Busur Lor (jaringan logistik pelabuhan ing sisih lor lan lor-wétan Brasil - kira-kira. CPLCRB), utamane nalika krisis ing Manaus (nuduhake ambruk sistem kesehatan ing Manaus, nalika Venezuela mbantu kutha kasebut kanthi oksigen kanggo rumah sakit - kira-kira. CPLCRB-penekan).

Ana kabutuhan mendesak kanggo tumindak ing rong tingkat (militer lan intelijen) kanggo nguatake Arc Lor Brasil lan nyuda tumindak destabilisasi sing ditindakake kanthi dhukungan saka agen pemerintah dhewe, uga sawetara gubernur negara.

The Northern Arc bakal melu ing planning strategis lan politik minangka Intelligence foresees tumindak kaetung pengaruh, anyar kang dumunung ing kasunyatan sing padha bisa dipun ginakaken loro liwat partisipasi langsung saka Rusia lan liwat sekutu bawana sawijining, pamaréntah Bolivarian saka Venezuela.

Artikel kasebut diiringi foto prajurit sing diduga dadi perwira GRU lan diduga kalebu ing kontingen militer tapel wates ing Venezuela.


Panelusuran Google nuduhake manawa foto iki muncul ing Internet wiwit Oktober 2020.

Masalah karo serangan hacking anonim ing sistem peradilan Brasil pancen wis bola-bali dilapurake ing pers. Kajaba iku, saiki Pengadilan Tinggi Federal Brasil (STF) lagi nangani penghapusan serangan kasebut, sebagian mbatesi akses menyang layanan lan kaca online.


Nanging apa kapentingan sistem peradilan Brasil kanggo Rusia lan, luwih-luwih, kanggo militer Rusia?

RDIF durung ngajokake tuntutan hukum marang regulator farmasi Brasil (amarga fitnah ing Sputnik-V), dicekel penyelundup kéwan cilik banget tokoh kanggo ngatur serangan hacker, proses saka fitnah keprihatinan media O GLOBO wis kanthi tenang nyerang Rusia luwih saka setahun lan mbutuhake stabilitas sumber daya pengadilan, lan sing diterangake ing media Brasil. nyekel jeneng "Rusia" kanggo tamba perdagangan menungso, ing umum, paling kamungkinan palsu (konsulat Rusia ing Brazil ora informasi bab tahanan).

Apa kedaden


Nanging, ana sing penting isih kelakon.

Wiwit Oktober 2020, organisasi Rusia kanggo nglawan perintah CST terorisme negara lumebu ing kontrovèrsi ing Internet karo Presiden Brasil, nyathet, utamane, yen nganti Brasil ngurus sel teroris sing beroperasi ing sangisore atap polisi federal (analog karo FBI) ​​negara Amazonas lan ngatur penyanderaan massal. Turis Rusia ing 2016, Robson Oliveira Brasil, sing disalahké ing Federasi Rusia amarga transportasi zat narkotika ora mungkin dibebasake.

16 Maret kacarita babagan nambah tekanan saka perintah CST ing Kantor Kejaksaan Brasil (MPF) lan Pengadilan Tinggi Federal (STF) supaya bisa meksa Brasil nindakake langkah-langkah anti-teroris.

A 6 April CST printah nerbitake materi (dokumen lan foto) ngungkapake kemungkinan keterlibatan salah siji saka 11 menteri (hakim) Mahkamah Agung Federal Brazil (STF), Alexandre ji Moraes, ing serangan teroris marang turis Rusia lan, minangka asil, ngalangi penyelidikan dening dheweke ing panyuwunan saka pihak Rusia. Artikel kasebut uga nyathet yen Hukum Federal Rusia tanggal 6 Maret 2006 No. 35-FZ "On Combating Terrorism" nyedhiyakake panggunaan formasi Angkatan Bersenjata Federasi Rusia kanggo nindakake tugas kanggo nyegah aktivitas teroris internasional ing njaba wilayah kasebut. saka Federasi Rusia.

15 April ndeleng pengunduran diri saka pangareping polisi federal Amazonas, sing dipecat sawise Menteri Lingkungan Ricardo Salles kanthi umum nuntut dheweke mbantu penyitaan ilegal lan serangan sewenang-wenang massive marang warga sing taat hukum (ing kasus iki, penebang kayu).

Pamindhahan retaliatory Rusia - ing rong minggu, Presiden Putin ngapura Robson, sing nalika teka ing bandara Rio de Janeiro karo pomp ketemu Presiden Bolsonaro dhewe.



Ing latar mburi pangerten bebarengan sing berkembang antarane panguwasa Brasil lan sisih Rusia, ing pungkasan April, STF kanthi kategoris nyatakake marang perintah CST yen ora pengin melu penyelidikan anti-teroris (utamane, marang salah sawijining hakim federal). Sawise iku (wiwit 6 Mei), kemampuan kanggo ngirim banding elektronik (petisi lan banding) menyang STF lan pesen pribadi menyang menteri independen STF diblokir minangka asil saka woro-woro serangan hacker sing diumumake, sing diumumake dening polisi federal lan lagi diselidiki dening Alexandre ji Moraes kasebut, katon minangka tersangka ing keterlibatan ing serangan teroris ing Rusia.

Senajan tanggung jawab kanggo serangan ing STF wis mundhut ing hacker brazilian, Moraes nyetujonimanawa serangan kasebut nduweni tandha motivasi politik lan diarahake langsung marang dheweke. Lan situs web Defesanet, 3 dina sadurunge serangan peretas ing STF, wis ngubungake panulise menyang Rusia.

Apa sing kedadeyan sabanjure meh padha karo blockbuster ing genre "thriller politik".

Kepala polisi federal Amazonas sing dipecat, Alexandre Saraiva, sing sadurunge nyatakake "wong sing ngguyu pungkasane ngguyu", nuntut pelanggar, Menteri Salles, ngalangi penyelidikan lan korupsi, ngirim tuntutan sing cocog menyang kantor kejaksaan (MPF) lan STF.

Jaksa Agung Augusto Arash mbantah pernyataan kasebut. Lan jaksa saka republik, Filipe Pessoa de Lucena, njupuk countermeasures dening nerbitake prentah kanggo mbukak diselidiki menyang penahanan massa kawenangan saka Rusia, pemalsuan bukti, bisa inconsistency saka polisi federal Amazonas karo fungsi institusi lan sing. keterlibatan ing tumindak teroris marang warga Federasi Rusia.


Sayap teroris polisi federal nduweni naluri njaga diri, lan padha nyawiji ing Saraiva lan Moraesh (sing sadurunge dadi Menteri Kehakiman lan mimpin polisi federal).

Wiwit esuk tanggal 19 Mei, panelusuran, penyitaan lan penghapusan saka kantor bawahan Menteri Lingkungan Hidup diwiwiti ing kantor lembaga negara bawahan Menteri Ricard Salles. Polisi federal uga nglanggar rahasia perbankan menteri lan wiwit neliti akun bank kanggo kompromi bukti.

Jam 8 esuk Salles, diiringi pengacara lan penasehat bersenjata pecah ing ing Markas Polisi Federal ing Brasilia lan mbutuhake panjelasan. Dheweke dikandhani yen "kasus kasebut diklasifikasikake lan ana ing wewenang Menteri Mahkamah Agung Federal, Alexandre ji Moraes."


Menteri Lingkungan Ricardo Salles lan Menteri Mahkamah Agung Federal Alexandre Ji Moraes

Sawise iku, Salles langsung nggawe darurat rapat karo Presiden Bolsonaro (sing sengit Moraes) lan njaluk pangayoman.

Pers nulis artikel miturut judhul "Polisi federal dibagi lan ora bisa dikontrol!" - setengah kanggo Salles, Jaksa Agung lan pamaréntah, lan setengah marang (yaiku, kanggo Moraes, Saraiva lan teroris saka polisi federal Amazonas).

Jaksa Agung Augusto Arash ujar manawa polisi federal kudu konsultasi karo dheweke babagan operasi nglawan Salles, nanging ora. Miturut mratelakake panemume Moraes ora ngandhani Jaksa Agung publikasi paling gedhe ing Brasil, O GLOBO, amarga dheweke wedi yen informasi babagan operasi kasebut bakal bocor menyang pamrentah sadurunge.

Intelijen Brasil katon ing adegan - ABIN. panganan nglaporakesing Salles digunakake agen ABIN kanggo murub proxy polisi federal ing yuridiksi lan "ngalangi sembarang diselidiki bisa dening polisi federal."

CNN babagan perang antarane Salles lan Moraes:



AS ing skandal


Dumadakan, Amerika Serikat wiwit katon ing skandal. Alexandre ji Moraes resmi ngandhaniyen operasi marang Salles diwiwiti adhedhasar informasi saka Kedutaan Besar AS ing Brasil. Yaiku, Amerika Serikat sing menehi bukti kompromi polisi federal babagan Salles, sing kedadeyan ing Januari 2020, nalika dadi dikenal babagan kemungkinan keterlibatan agen FBI AS ing ngatur serangan teroris marang turis Rusia ing Brasil lan Salles, minangka Menteri Lingkungan, bisa mungkasi aktivitas militer lan intelijen AS ing Amazonas sing nyamar minangka aktivitas lingkungan lan ditindakake bebarengan karo teroris sing nyerang Rusia (ndeleng artikel ing Military Review “Kanthi kedok kerjasama lingkungan. Militerisasi Amerika ing Amazon).

Sayange, wong Brasil kiwa (tradisional simpatik marang Rusia), sing diwakili dening Partai Buruh, sengit banget marang Salles (lan ana alesan sing objektif kanggo iki) lan wedi banget karo polisi federal, mula dheweke seneng karo Moraes, kanthi resmi takon. dheweke menehi sanksi mundur saka Salles.

Elinga yen panangkepan turis Rusia ing Manaus ing 2016 kedadeyan meh ing panggonan sing padha (kanthi jarak 1 km) lan ing dina sing padha (22 Juni), nalika negosiasi ditindakake antarane gubernur negara Amazonas, José Melo, lan perusahaan Rosneft babagan pangembangan lapangan Solimines. Iki ngidini kita nganggep angkara iki minangka hostage-taking supaya bisa meksa perusahaan Rusia lan mengaruhi asil saka rembugan (sikap Amerika Serikat marang Rosneft lan Igor Sechin dikenal kanggo kabeh).


Analisis iki ndadekake bisa ngerti sebabe pasukan tartamtu ing Brazil kasengsem ing interpretasi masalah politik domestik minangka campur tangan Rusia lan malah nyeret Venezuela lan GRU Rusia menyang iki. Pernyataan Defesanet babagan campur tangan Rusia ing sistem peradilan Brasil katon ora masuk akal, amarga saka bahan sing ditampilake ing artikel iki cukup jelas yen, tumindak kanthi sah lan nggunakake sumber daya sistem peradilan Brasil lan kantor jaksa kanggo nggayuh tujuane, Rusia. sisih utamané kasengsem ing operasi Gamelan saka situs MPF lan STF.

Ilustrasi saka defesanet.com.br:


Aja ngremehake Defesanet sing isian, nganggep minangka artikel sing ora penting ing situs sing duwe pengaruh kurang. Iki minangka kategori pejuang ing ngarep informasi sing ora mung nduweni kemampuan sastra, nanging uga nyoba ngowahi crita kaya kasunyatan nyata. Tanggal 18 Mei, DefesaNet nerbitake artikel kanthi irah-irahan "Eksklusif - Pamrentah Brasil negesake sapisanan yen Rusia aktif ing tapel wates", ing ngendi dheweke ngaku yen "Kaping pisanan, pejabat pemerintah Brasil nandheske anané pasukan militer Rusia sing operasi ing tapel wates Brasil." Nyatane, artikel iki minangka angen-angen, yaiku: nyritakake maneh upaya salah sawijining wakil kanggo njaluk komentar sing dibutuhake saka Menteri Pertahanan Brasil ing pangrungon umum babagan "gangguan Rusia" (ngawasi, perang elektronik lan jamming), referring kanggo wis artikel kita dikutip ing website Defesanet.com.br.

Sidang umum ing ngendi Menteri Pertahanan Brasil mangsuli pitakon babagan "gangguan elektronik lan serangan Rusia marang pengadilan":


Kasunyatane, amarga wis jelas saka maca artikel kasebut kanthi ati-ati, kabeh Menteri Pertahanan Braga Neto ujar manawa "Ana maneuver ing tapel wates lan angkatan bersenjata (Brasil) duwe kemampuan kanggo nglawan ancaman cyber. Saben ana mobilisasi kanggo latihan, kita (militer) ngawasi kabeh jinis latihan kasebut. Yaiku, bubar (30 Maret), menteri sing ditunjuk ora tunduk marang provokasi, ujar manawa kabeh sing kedadeyan ing wilayah Venezuela mung ana ing sisih liya tapel wates lan ora ujar babagan sabotase elektronik sing njupuk. Panggonan, ora tau ngucapake tembung "Russian" utawa "Rusia", sing ndadekake dheweke minangka politisi (preduli saka gagasan pribadine babagan kasunyatan "ancaman Rusia").

Kutipan saka pitakonan wakil menyang Menteri Pertahanan Brasil sing njaluk dheweke menehi komentar babagan publikasi dening Defesanet babagan "ancaman cyber Rusia lan serangan elektronik" saka Venezuela:



Ing kesimpulan, iku worth kang lagi nyimak sing antarane kabeh jeneng sing kadhaptar ing artikel iki, ora ana karakter positif.

Rusia lan masyarakat donya duwe akeh pratelan marang Presiden Jair Bolsonaro, paling Brazil sengit Menteri Ricardo Salles (kanggo bencana lingkungan ing Amazon), sawetara wong sing dipercaya Jaksa Agung Arash. Malah superintendent anyar polisi federal Amazonas, Leandro Almada, sing ngganti Saraiva, akeh pitakonan babagan kompetensi. Wiwit sadurunge dheweke mimpin layanan investigasi internal Sistem Keamanan Umum Amazonas, ing wektu iku teroris ISIS pertama sing ditangkep ing Brasil (organisasi sing dilarang ing Rusia) kerja. Osiris Maurice Lundy.

Nanging ing konflik karo polisi Federal ing wawasan, karakter iki muter peran positif, ngandika ing sisih nglindhungi nilai demokratis lan marang teroris sing mbuwang ora mung turis Russian, nanging Welasan warga liyane resik menyang pakunjaran. Contone, Senator Omar Aziz (sing digawe Manaus minangka ibukutha pandemi koronavirus lan nyebabake munculna galur COVID-19 sing paling nular), uga dadi pengusaha. Nair Blair, sing saiki melu tuku vaksin Sputnik V Rusia kanggo Brasil (mentas menehi wawancara video pers Rusia).

Investigasi terus


Ing esuk tanggal 20 Mei, dadi dikenal yen bahan-bahan ing penyelidikan serangan teroris ing Rusia dialihake saka Kantor Kejaksaan Amazonas menyang ibukutha negara - Kamar Koordinasi lan Kontrol Ketujuh Kantor Kejaksaan ing Brasilia .

Kabar elektronik babagan pembukaan maneh (sawise ngajokake banding marang bantahan agen polisi federal) babagan proses serangan teroris ing Rusia:




Yen investigasi rampung kanthi bener lan para pelaku dihukum, bisa dadi pukulan serius kanggo sayap teroris lembaga intelijen paling kuat ing Brasil, meksa negara kasebut kanthi lengkap ngowahi format polisi federal, ninggalake praktik negara polisi, lan mbalekake. negara kanggo dalan pembangunan demokratis.

Bagan Pengaruh Polisi Federal Brasil:

  • СPLCRB-tekan
  • https://www.brasil247.com, https://www.defesanet.com.br
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

28 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    22 May 2021
    Wis Polandia-Ukraina dhewe muncul ing Amérika Kidul? Kanthi pamrentahan pikun lan media sing nggegirisi sing bakal ngomong omong kosong, sanajan ora takon, supaya mbengkongake menyang AS
    1. +2
      22 May 2021
      Edisi Brasil nuntut GRU Federasi Rusia saka cybersabotage saka wilayah Venezuela

      Aku pribadi seneng banget! prajurit
      Ana sing anyar lan menarik... hi Maju terus Gr!!!!
    2. +1
      22 May 2021
      Bolsonaro pikun militèr saiki bakal menehi ora akeh kanggo kari karo Departemen Luar Negeri) sawise Lula lan Rousseff moderat, iku mung nyuwil kanggo kari sih karo negara))
      penyayang spire lan bakul nutrisi olahraga bakal enggal muncul ing Venezuela)) minangka tukang crita tanpa wates kanggo layanan intelijen asing))
      1. +4
        22 May 2021
        Para moderator ingkang kinurmatan! Yen sampeyan nambahake gendera ing ruang paling ngisor ing negara paling gedhe nomer lima lan nomer enem ing donya, mula sampeyan ora bakal duwe rega. Wong Brasil bakal matur nuwun banget kanggo terjemahan Portugis sing dibangun.
        1. +1
          22 May 2021
          Aku uga menehi saran supaya kabeh komentar diterjemahake dadi pirang-pirang lan diterbitake bebarengan.
          1. +1
            22 May 2021
            Miturut cara, komentar diterjemahake kanthi jelas ing kene dening penerjemah sing dibangun ing sisih ngisor, sing adoh saka tansah bisa nindakake Google translator ing browser. Respect kanggo iki.
    3. 0
      24 May 2021
      Wis Polandia-Ukraina dhewe muncul ing Amérika Kidul?


      Ora ana sing umum!
      Brazil minangka kekuwatan ekonomi utama ing kabeh Amerika Latin!
      Negara iki serius - sampeyan kudu nggarap!
      1. +2
        24 May 2021
        Mesthi perlu. Negara iki minangka negara paling gedhe nomer lima lan paling padhet pedunung ing donya lan dadi pusat tenaga ing bawana. Minangka salah sawijining présidhèn Amérika ngandika, "Ngendi ngendi wae Brazil, kabeh Amerika Latin bakal lunga."
  2. 0
    22 May 2021
    Lan iki ana ...
  3. +4
    22 May 2021
    Artikel apik sing menarik.
    Mangkene carane dadi metu! Kerugian saka pers Brasil yaiku nganti pirang-pirang taun Petrov lan Boshirov ora ditemokake ing kana.
  4. +3
    22 May 2021
    Ya wis bengkong. "Diplomat lan sumber manca", tanpa mangu, Amerika. Aku ora yakin bab GRU, nanging kasunyatan sing Amerika lan CIA mbukak minangka padha please, tuku munggah lan nyogok akeh ing daya ana undeniable. Uga kasunyatan manawa kabeh operasi Russophobic anti-Rusia iki diatur dening amers nglawan kerjasama Brasil-Rusia.
  5. +2
    22 May 2021
    Lan iki ana ... karo akeh kompleks. Mangkene GRU sing ala, sing ana ing endi-endi lan nolak nggunakake, teknologi sing disumbang kanthi praktis, vaksin saka korona Sputnik V, amarga anane vaksin Rusia sing diduga bisa tuwuh sawise inokulasi adenovirus. Ora "kuping" Amerika Serikat sing tetep ana, kabeh sing ana, saka sirah nganti bokong, dibangun ing politik Amerika.
    1. +3
      22 May 2021
      Amerika kanthi jujur ​​​​ngakoni yen dheweke banget ngganggu negara-negara Amerika Latin supaya ora nampa pitulung lan tuku vaksin saka Rusia lan China. Wingi, gubernur duka ing sisih lor-wétan Brasil (wilayah sing tradisional leftist lan simpatik kanggo Rusia) pribadi nyerahke kanggo pengatur pharmaceutical ANVISA dokumen "ilang ing dalan" kanggo registrasi SPUTNIK. Kita bakal weruh apa sing bakal kelakon saiki lan alasan liyane sing bakal ditindakake ANVISA.
  6. 0
    22 May 2021
    Pedroff lan Boajiroff ing alas!
    "King Kong Urip!" - nyedot!
    Luis Alberto ana ing bebaya, dheweke bakal kepeksa ngombe Novichok!
  7. +3
    22 May 2021
    Ing Rusia, penting banget kanggo nggawe unit khusus sing kudu menehi hasil karo nyipta lan nyalahake macem-macem trik kotor ing negara-negara sing melu iki. Kanggo saben tuduhan kuwi - telung counter nanggepi.
  8. 0
    23 May 2021
    Yen kabeh sing digandhengake karo wong lanang kita pancen bener, mula aku seneng karo dheweke. nglirik Apa sing padha nulis? Ayo padha nulis.
  9. +2
    24 May 2021
    Lan iki wakil (sing sinau ing Amerika Serikat), sing dipun promosiaken idea saka "ancaman Rusia saka wilayah Venezuela" - bali ing 2014 dheweke booed lan disebut fasis kanggo slogan-slogan Ultra-tengen ("Down with Dokter Kuba! Turun karo Dilma! Turun karo komunis lan partai buruh!") . Deleng video kasebut - ora mbutuhake terjemahan: http://noticias.terra.com.br/eleicoes/candidato-do-rs-vai-a-policia-apos-ser-xingado-no-facebook,5ca46d1cdca58410VgnVCM4000009bcceb0aRCRD.html ana video ing ngendi dheweke nerangake saka podium manawa fasisme lan komunisme meh padha:
  10. 0
    24 May 2021
    Sialan menarik

    Analitik kuat kanggo Brazil (!)
    Matur nuwun kanthi tulus! apik
  11. 0
    24 May 2021
    Umume Brasil sengit karo Menteri Ricardo Salles (kanggo bencana lingkungan ing Amazon), sawetara wong sing percaya karo Jaksa Agung Arash. Lan malah Leandro Almada, superintendent anyar polisi federal Amazonas, sing ngganti Saraiva


    Iku langsung metu saka kandel barang ... sedulur
    1. +1
      24 May 2021
      Karya kuwi nglirik
  12. 0
    25 May 2021
    Ing kene sampeyan ora bisa nindakake tanpa satus gram. Luwih ora bisa dingerteni tinimbang dingerteni.)
    1. 0
      25 May 2021
      Politekspert nembe nerbitake artikel (lan video) babagan wiwitan penyelidikan babagan serangan teroris ing Rusia ing Brasil. Mbok menawa iki bakal nggawe samubarang luwih cetha. Ing cendhak, kanthi miwiti investigasi menyang penyelenggara panangkepan Rusia ing taun 2016, pihak Rusia, kanthi sengaja utawa kanthi ora sengaja, nanging kenek banteng, nyebabake konfrontasi antarane layanan intelijen paling berpengaruh ing Brasil lan saiki. pamaréntah (kang ing kahanan iki muter ing sisih apik, sing, kanggo panyengkuyung saka diselidiki). Mungsuh saka diselidiki (swiwi reaksioner saka polisi Federal lan pembela ing kuwasa) mbela piyambak dening ngowahi menyang serangan agresif, salah siji saka cara kang informasi stuffing bab miturut omongane uwong "gangguan Rusia" lan "ancaman militer Rusia." https://politexpert.net/247169-v-brazilii-spustya-shest-let-nachali-rassledovanie-nezakonnykh-arestov-rossiyan?fbclid=IwAR0pm6sNyssQYDniy1wR4ZtTn_ybLSnF8df5jYc3mZb7b0b
      1. 0
        25 May 2021
        Aku entuk kesan yen Presiden Brasil saiki ora bisa ngontrol kahanan kasebut.
        1. +1
          27 May 2021
          pancen bener. Diagram ing ngisor artikel nuduhake sapa sing ngontrol Brasil. Lan mesthi dudu presiden.
          1. 0
            27 May 2021
            Pranyata dheweke ora ditresnani (utawa ora diajeni) ora mung dening kiwa, nanging uga dening sawetara wakil saka pasukan tengen, lan akeh pasukan keamanan - polisi lan militer? Senadyan. yen dheweke dhewe asale saka lingkungan militer?
            1. +1
              3 2021 Juni
              Kaping pisanan, dheweke dadi favorit saka militer lan polisi, nanging ana sing salah ... Sewulan kepungkur, dheweke umume decapitated Angkatan Bersenjata ing siji swoop, Dismissing loro Menteri Pertahanan lan komandan tentara. Saiki pasukan keamanan kurang tresna marang dheweke, sanajan dheweke tetep dadi pamilih utama. Hak isih kanggo Bolsonaro, amarga ora ana pengganti sing pantes (bisa menang pemilihan) ing bagean spektrum politik iki, nanging para sentris wis nyingkirake dheweke. Ing pemilihan sabanjure, kajaba Lula lan Bolsonaro, ora ana calon sing kuwat liyane sing katon.
              1. 0
                3 2021 Juni
                Matur nuwun kanggo jawaban sing menarik lan lengkap.
  13. 0
    24 2021 Juni
    Inggih ... 1: 1 ing sih saka teroris saka polisi federal.
    Dipecat amarga kesewenang-wenangan, kepala polisi federal Amazonas (Alexandre Saraiva) njaluk dipecat Menteri Lingkungan Salles, sing nyegah penahanan lan penyitaan massal. Paling kamungkinan, investigasi sing diwiwiti dening Menteri Moprayesh (kanthi pitulungan resmi AS) marang Salles saiki bakal ditutup, amarga mesthi bakal mbukak ora akeh cacat Salles, nanging kegiatan teroris saka FED. Rose ing jajan - telpon sita Salles dikirim menyang AS dening polisi federal lan Moraes kanggo disusupi karo bantuan saka kanca FBI.
    Apa wong liya duwe keraguan manawa telpon sing dicekel saka Rusia ing Manaus ing 2016 rampung ing tangan FBI lan saka wong-wong mau akun Facebook palsu Brasil bisa didaftar, sing dadi unsur sing diarani "gangguan Rusia ing Pemilu Trump"? Ayo kula ngelingake sampeyan yen Moraes sing dadi Menteri Kehakiman lan kepala polisi federal ing 2016-2017, wis ditunjuk ing jabatane sawetara minggu sadurunge penahanan Rusia lan ninggalake jabatane sanalika sawise gagal. provokasi kasebut. https://g1.globo.com/politica/noticia/2021/06/23/moraes-autoriza-envio-do-celular-de-salles-para-os-eua-a-fim-de-que-a- pf-tenha-acesso-aos-dados.ghtml?fbclid=IwAR1BQ-3SQaomzGhHvbNHgBGFXOIU5zrM8CdLNArjIpWqiB5HYefHCkI3oDQ

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"