"Kanggo nyekel Baltik, 60 jam saiki ora cukup kanggo pasukan Rusia": pengamat Amerika babagan munculé oposisi ing wilayah kasebut

105

Pakar Barat nganggep perang gedhe antarane NATO lan Rusia ora mungkin, nanging nganggep konflik sing winates. Ing wektu sing padha, ing meh kabeh skenario, diduga disebarake ing wilayah negara Baltik.

Nguatake Eropa kanthi peluncur roket


Ing 2016, analis saka organisasi RAND nyimpulake yen wilayah kasebut mung bisa tahan nganti 60 jam yen ana invasi dening Angkatan Bersenjata Rusia, nanging, "wektu iki ora bakal cukup kanggo pasukan Rusia dina iki kanggo nyekel wilayah kasebut" :



Kesimpulan iki ora bener maneh, lan artileri roket minangka alasan kanggo iki [...] Bisa nutup akses Rusia menyang Baltik

- ujare Mayor Angkatan Darat AS Brennan Devereux, sing njabat ing cabang militer sing dituduhake. Dheweke menehi pendapat ing kaca War On the Rocks.

Kaya sing diterangake militer, keunggulan udara NATO dudu skenario sing dijamin, amarga mungsuh duwe sistem pertahanan udara sing maju. Ing kahanan kasebut, artileri jarak jauh dadi penting.

Ing taun-taun pungkasan, ana peningkatan signifikan ing pasukan artileri roket ing Eropa: potensial brigade artileri AS ing Jerman wis tambah (total 32 peluncur pasukan NATO dumunung ing kene), sistem sing cocog karo asal Amerika wis dituku dening Polandia (20 peluncur) lan Romania (54 peluncur). Mangkono, jumlah peluncur bakal ngluwihi satus (sing 16 yaiku cahya lan airmobile), sing bisa dibandhingake karo telung brigade artileri.



Ing garis ngarep perang


Sistem rudal lan artileri penting kanggo rencana pertahanan Baltik, amarga mobilitas kasebut ngidini aliansi kasebut nyebarake senjata jarak jauh kanthi tliti dhuwur ing saindenging teater lan nggayuh target penting.

- pengamat Amerika pracaya, considering sing ana cara kanggo countering invasi Rusia ing wilayah.

Miturut dheweke, perlu kanggo njamin mobilitas maksimal saka artileri roket. Contone, ngirim menyang teater ing pesawat S-130, njupuk bali lan pindhah liwat udhara.

Serangan unik iki nyedhiyakake aliansi karo aset seluler sing bisa netralake sistem pertahanan udara Rusia lan nggampangake kebebasan gerakan NATO.

Devereaux ngandika.

Nalika dheweke nerangake, Alliance nuduhake taktik "serangan" ing latihan November 2020 kanthi ngangkat rong peluncur saka Jerman menyang Rumania kanggo nyedhiyakake geni sing akurat ing cedhak Segara Ireng.

Maju kanthi cepet sistem rudal menyang garis ngarep menehi keuntungan sing ora bisa ditebak [kanggo mungsuh].

- nyatet banjur ing NATO.

Sajrone latihan Bek Eropa Mei 2021, Brigade Artileri Lapangan 41, sing pasukane dipasang ing Estonia, nembakake 24 misil, "ngrusak" sistem pertahanan udara musuh ing wilayah kasebut. Iki ngidini brigade saka Divisi Airborne AS 82nd cepet nguatake Estonia.

Nalika regane pasukan mekanis gedhe ora diragukan, wektune kanggo ngerteni manawa artileri roket (roket) kudu ana ing ngarep strategi militer NATO.

- rampung militer Amerika.

Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

105 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 13
    21 May 2021
    Kabèh suku ora mèlu bathuk. Lan sing dibutuhake (Lithuania) bakal ngrebut dhewe saka njero, nalika kita butuh banget. Lan ora ana armada tank sing dibutuhake ing kana. Iku bakal cukup kanggo covertly nransfer kontingen winates saka drg saka grue, etc. struktur, kanggo njupuk titik kunci.
    1. + 15
      21 May 2021
      omong kosong. Soko ing Donbass, MLRS ora bisa ngalahake milisi, nanging nandhang losses saka geni counter-baterei. Tentara reguler Federasi Rusia bakal nambahake peluncur roket Tribaltika kanthi nol sajrone sedina utawa rong dina.
      1. +3
        21 May 2021
        Quote: Wong jenggot
        Tentara reguler Federasi Rusia bakal nambahake peluncur roket Tribaltika kanthi nol sajrone sedina utawa rong dina.

        Tanpa mangu-mangu. Kajaba iku, sadurunge NATO MLRS miwiti penyebaran. Menapa malih, Aku pracaya sing malah ora bakal teka. Nalika NATO ngerti yen kita nggoleki Lithuania, wilayah kasebut bakal direbut. Sawetara DRGs, karo kekuatan total loro utawa telung batalyon, karo introduksi sakteruse saka cotinget tartamtu nyediakake fungsi polisi, luwih saka cukup kanggo ngangkat "blockade" Kaliningrad. Lan kita ora butuh wong Estonia lan Latvia sanajan ora ana gunane. Ya, sanajan dheweke nawakake mbayar luwih akeh, yen mung njupuk. Ayo padha terus dipakani dening serikat homo.
        Umumé .. Aku weruh operasi sing sethitik liyane rumit saka Crimea kita.
        1. roh
          -6
          21 May 2021
          Apa jeneng sampeyan Pasha "Mercedes" Grachev kanthi kasempatan? Dheweke uga njupuk Grozny karo sawetara batalyon ing sawetara jam. ngguyu Iku guyon) sing utama yaiku kepala negara, kabeh elang lan analis militer sing cedhak, ora ngrungokake, yen ora, dheweke bakal nampa masalah kaya Grozny, Mogadishu lan liya-liyane. hi
          1. +1
            21 May 2021
            Kita ora perlu nyekel Baltik. Nalika Inggris klelep ing dhasar segara, lan tinimbang Amerika Serikat ana selat, banjur kabeh Geyropa bakal sepisan maneh netepi prinsip Kristen lan Balts bakal sujud dhengkul kanggo liberator jawata! Tanpa tembakan siji!
            1. +3
              21 May 2021
              Ing wektu sing padha, ing meh kabeh skenario, diduga disebarake ing wilayah negara Baltik.

              Ahem ... Apa ana papan kanggo nyebarake? belay
            2. +1
              21 May 2021
              Amerika banget optimistis lan melu puas: lan 60 jam bakal cukup kanggo njupuk negara Baltik (yen perlu), lan "konflik winates ing wilayah negara Baltik" - ing acara saka serangan / provokasi dening NATO - prakara kasebut mesthi ora bakal rampung! eseman
          2. +1
            22 May 2021
            roh (roh)
            Apa jeneng sampeyan Pasha "Mercedes" Grachev kanthi kasempatan? Dheweke uga njupuk Grozny karo sawetara batalyon sajrone sawetara jam ngguyu.
            Lelucon, lan joker sampeyan ora entheng banget.
            Sepisanan, aku nerangake kanggo utamané "hadiah", Kaukasus ing umum lan Chechnya utamané, iki ora tribaltia kanggo sampeyan. Ngelingake babagan perang Kaukasia sing isih ditindakake dening Republik Ingushetia? Ngelingake kahanan sing padha karo suku, mungkin Shamil lokal uga ana? Sedulur alas ora diitung, iki lagu sing rada beda, lan ora bakal ana sedulur alas ing suku modern, usus tipis.
            Kapindho, tentara Federasi Rusia ing jaman Pasha-Mercedes lan tentara jaman Shoigu iku rada beda, lan bedane banget. Aku ora ngandika sing ora ana masalah ing tentara kita, nanging aku wong ora mangu sing bakal break kabeh suku ing minggu. Banjur, seminggu, aku njupuk karo pasokan gedhe ooochchcheeeennn. Kaya - nanging adoh menyang Tallinn ... saiki wis tallekoo ...
            Aja ngomong horseshoes sandi, NATO ora bakal ngganggu ing kumpulan serius, salah siji amarga saka Ruin, utawa malah luwih amarga Tribaltia. Dheweke mung butuh pangkalan, nanging bisa nyerang lan ngobati, ora ana sing bakal cocog karo NATO, iki ditampilake kanthi becik ing perang limang dina. Apa, ana sing cocog karo wong Georgia? Lan tentara Georgia ing wektu iku luwih adhem tinimbang kabeh Tribaltic.

            Dadi ora perlu ngobong badai salju babagan Pasha-Mercedes ing kene, sampeyan minangka salesman sing durung rampung.
            1. +1
              22 May 2021
              Kutipan: Alex_1973
              roh (roh)
              Apa jeneng sampeyan Pasha "Mercedes" Grachev kanthi kasempatan? Dheweke uga njupuk Grozny karo sawetara batalyon sajrone sawetara jam ngguyu.
              Lelucon, lan joker sampeyan ora entheng banget.
              Sepisanan, aku nerangake kanggo utamané "hadiah", Kaukasus ing umum lan Chechnya utamané, iki ora tribaltia kanggo sampeyan. Ngelingake babagan perang Kaukasia sing isih ditindakake dening Republik Ingushetia? Ngelingake kahanan sing padha karo suku, mungkin Shamil lokal uga ana? Sedulur alas ora diitung, iki lagu sing rada beda, lan ora bakal ana sedulur alas ing suku modern, usus tipis.
              Kapindho, tentara Federasi Rusia ing jaman Pasha-Mercedes lan tentara jaman Shoigu iku rada beda, lan bedane banget. Aku ora ngandika sing ora ana masalah ing tentara kita, nanging aku wong ora mangu sing bakal break kabeh suku ing minggu. Banjur, seminggu, aku njupuk karo pasokan gedhe ooochchcheeeennn. Kaya - nanging adoh menyang Tallinn ... saiki wis tallekoo ...
              Aja ngomong horseshoes sandi, NATO ora bakal ngganggu ing kumpulan serius, salah siji amarga saka Ruin, utawa malah luwih amarga Tribaltia. Dheweke mung butuh pangkalan, nanging bisa nyerang lan ngobati, ora ana sing bakal cocog karo NATO, iki ditampilake kanthi becik ing perang limang dina. Apa, ana sing cocog karo wong Georgia? Lan tentara Georgia ing wektu iku luwih adhem tinimbang kabeh Tribaltic.

              Dadi ora perlu ngobong badai salju babagan Pasha-Mercedes ing kene, sampeyan minangka salesman sing durung rampung.

              Kabeh kasebut kanthi bener.
              Mung siji pitakonan sing isih ana, sapa sing nyiapake Shoigu minangka springboard kanggo pangembangan tentara?
              Banjur jeneng sing disengiti Serdyukov muncul!
              Dheweke sing ngresiki kandang Augean saka Angkatan Bersenjata USSR!
              Kang "battalion wadon", supaya kanggo nggodha wong .. Sampeyan bisa ngomong bonus kanggo proyek uga rampung.
              Aku ora pengin zaluzhnikov duwe "Serdyukov" dhewe - anak didik saka presiden ...
              1. +1
                22 May 2021
                kuliner (kuliner)
                Kabeh kasebut kanthi bener.
                Mung siji pitakonan sing isih ana, sapa sing nyiapake Shoigu minangka springboard kanggo pangembangan tentara?
                Banjur jeneng sing disengiti Serdyukov muncul!
                Dheweke sing ngresiki kandang Augean saka Angkatan Bersenjata USSR!
                Bener, aku ora mbantah carane sampeyan ora nambani Serdyukov, nanging reformasi tentara wiwit karo dheweke, Shoigu teka meh siap. Sing padha bisa ngomong babagan Kiriyenko, dheweke nggawe bocah kasebut kanggo distribusi, nanging ing kene, kaya sing dikandhakake, politik gedhe. Asil utama, nanging iku, apa wae bisa ngomong.
        2. +3
          21 May 2021
          Operasi sing paling angel ing Crimea yaiku mlaku-mlaku kanggo sampeyan? Kowe weruh? Apa kowe tau weruh wong mati? Ora ing TV?
        3. +1
          21 May 2021
          Umumé .. Aku weruh operasi sing sethitik liyane rumit saka Crimea kita.

          ,,, ing wangun iki?
          1. -1
            22 May 2021
            Kutipan saka bubalik
            ,,, ing wangun iki?

            Ngapunten, apa sampeyan entuk "tali bahu jenderal" kanthi sketsa remaja ing kene?
            Aja nganggep awake dhewe siji-sijine sing pinter ing antarane wedhus-wedhus. Iki bisa muter guyon kejem ing sampeyan.
            Ora nglanggar lan ora pribadi.

            Kutipan: Amba412
            Operasi sing paling angel ing Crimea yaiku mlaku-mlaku kanggo sampeyan? Kowe weruh? Apa kowe tau weruh wong mati? Ora ing TV?

            Kanggo tujuan apa sampeyan kasengsem?
            Nanging ya, aku weruh. Dadi apa? Lan kanthi wedi apa sampeyan mutusake yen aku nganggep operasi Crimean minangka promenade Minggu ing sadawane Arbat? Aku mung temenan sing liwati karo losses cilik vanishing, kang mimpin kita sumpah "mitra" kanggo ngrampungake bewilderment.
            Sampeyan bisa uga yen ing operasi sing saiki kita rembugan ing kene, bakal ana kerugian sing luwih akeh (nanging ora fatal). Lan mesthine, meh ora ana gunane kanggo ngomong babagan militer skala penuh, amarga iki (miturut pendapatku) bakal dadi kesalahan strategis lan ora ana ing semangat strategi militer pimpinan kita sing wis ana, sing saben taun. luwih lan liyane polesan lan njupuk outline cukup dingerteni. Apa alis kasebut "mamut banget", ing wates ...
      2. 0
        21 May 2021
        Herr Major ora ngerti babagan senjata nuklir, dheweke bakal diunekake ing Selat Denmark, diblokir dening pecahan watu (disumbangake dening Denmark, negara NATO) menyang banyu Segara Lor, akses menyang Baltik lan, kaya, ing tanah garing, marinir bakal ngliwati kabeh-terrain kendaraan saka Len Naval Base dening kabeh-terrain kendaraan sadawane dhasar segara kanggo Hamburg (36 jam, karo kacepetan kira-kira 30km/jam).
        lan banyu saka Baltik bakal dipompa menyang voids ing mantel bumi.
        pumps kuat wis diinstal ing Ust-Luga lan Kaliningrad, lan LenNPP lagi dibangun cepet kanggo maksud iki.

        kirdyk lungguh ing flank NATO ing 36 jam ..... ana lan cedhak Londongrad.
        1. -1
          22 May 2021
          Kutipan: antivirus
          Herr Major ora ngerti babagan senjata nuklir, dheweke bakal diunekake ing Selat Denmark, diblokir dening pecahan watu (disumbangake dening Denmark, negara NATO) menyang banyu Segara Lor, akses menyang Baltik lan, kaya, ing tanah garing, marinir bakal ngliwati kabeh-terrain kendaraan saka Len Naval Base dening kabeh-terrain kendaraan sadawane dhasar segara kanggo Hamburg (36 jam, karo kacepetan kira-kira 30km/jam).
          lan banyu saka Baltik bakal dipompa menyang voids ing mantel bumi.
          pumps kuat wis diinstal ing Ust-Luga lan Kaliningrad, lan LenNPP lagi dibangun cepet kanggo maksud iki.

          kirdyk lungguh ing flank NATO ing 36 jam ..... ana lan cedhak Londongrad.

          Otkel kawruh rahasia kuwi? belay
      3. +4
        21 May 2021
        Sapa sing menehi saran yen "gerombolan" bakal ngidak-idak ing kana lan bakal sukses mbela awake dhewe?
        Yen perlu, hotel bakal mabur lan ... banjur, mung kasepen bakal teka, kaya ... sing dingerteni ing endi.
    2. +5
      21 May 2021
      Kutipan saka Al_lexx
      Kabèh suku ora mèlu bathuk.
      ora bisa mbantah
      Apa sing ora dibayangake, supaya bisa dicekel, sampeyan ora bakal ngerti apa, kanggo sapa wae.
    3. +6
      21 May 2021
      Contone, ngirim menyang teater ing pesawat S-130, njupuk bali lan pindhah liwat udhara.

      Lan iki sawise tembunge dhewe babagan sistem pertahanan udara sing dikembangake. .. Moron
    4. +1
      21 May 2021
      kenapa kita kudu wong-wong mau? mineral ora karya ora vegetasi ora dienggoni dening Russophobes, spratland suku lurus
      1. 0
        22 May 2021
        planet Shelezyak. Ora ana mineral. Ora ana banyu. Ora ana vegetasi. Didunungi dening robot.
    5. 0
      3 2021 Juni
      Leluhur kita perang sacara periodik kanggo Negara-negara Baltik sajrone 300 taun, nglebokake atusan ewu nyawa, banjur nandur modal milyaran, lan saiki pakar Alexei nyatakake yen kita ora butuh negara-negara Baltik, yaiku, miturut pendapat sampeyan, leluhur kita. padha bodho yen padha mati kanggo negara Baltik, lan leluhur kita cretins sing mbangun kutha lan bandar ana, apa sampeyan mikir supaya?
      1. 0
        3 2021 Juni
        Kutipan: Andrey Grad
        Leluhur kita sajrone 300 taun sacara berkala perang kanggo negara-negara Baltik, nyilem atusan ewu nyawa, banjur nandur modal milyaran.

        Pakar Andrei, apa sampeyan pengin njlentrehake negara Baltik tartamtu lan negara apa sing ditandingi para leluhurmu?
        Tambang (Tver) kanggo Lithuania, sing tau dadi kerajaan Rusia asli.
        Minangka kanggo Baltik "showcase saka sosialisme", kang digawe ing L.I. Brezhnev lan menyang ngendi sampeyan ndamu gelembung kene, iku salah siji saka stupidities paling, lan sabenere ing beyo saka wong Rusia. Nanging, kaya sawetara republik Kaukasia, ngendi padha umume urip ing silihan ing beyo saka RSFSR (lan malah saiki ..). Ing USSR, akeh babi sing ora matur nuwun diwenehi kolobashki. Minangka sajarah wis ditampilake, laku iki sejatine sifate ganas, lan kanggo dhuwit sing akèh iku bisa wis dibangun ing paling ing Timur Jauh padha.
        Dadi, Andryusha, ora perlu ngguyu babagan sapa lan sapa sing sampeyan perang ing kana! ;)

        Yen, Nanging, ing kasus kasebut, banjur Lithuania minangka siji-sijine republik Baltik ing ngendi, ing tingkat mentalitas, kita bakal nemoni perlawanan sing paling sithik (Aku wis lelungan liwat Tribalts luwih saka sepisan lan ngomong karo populasi, Latvia sengit marang kita, aku 'm umume bisu babagan Estonia), plus rute darat normal kanggo Kaliningrad, kang kita bakal pisanan nyoba kanggo remet metu, apa mengkono. Ing Estonia lan Latvia, kita ora duwe kepentingan strategis, kajaba kanggo pelabuhan sing wis dibangun dhewe sajrone sepuluh taun kepungkur. Lha.. kejaba Narva wis rada ngobahake tapel watese. :) Tapi yo ngono wae. Latvians karo Estonia - koper tartamtu tanpa gagang, mung katon ing jaringan dalan.
        1. 0
          4 2021 Juni
          Ahli Alyosha, sing 50 taun kepungkur saka jendhela sepur sing ngliwati Lithuania, nindakake riset sosiologis lan saiki nggawe strategi adhedhasar.
          Kabeh iku mung ngelawan, ora kaya Lithuania, Riga lan Revel, thanks kanggo Peter I, wis kutha-kutha Rusia kanggo 300 taun. Ing Latvia lan Estochia, meh setengah saka populasi RUSSIAN, lan wilayah modern kasusun saka setengah saka tanah RUSIA asli, Dvinsk, Rezhets, Yuryev. Mung ana udakara 15% wong Rusia ing Lithuania, lan Lithuania, negara paling gedhe lan paling kohesif ing antarane Balts, kira-kira 2 yuta, lan Latvia, sing ora homogen lan dipérang dadi Latgalia, Curonians lan Semigallians, kurang saka 1 yuta, ana malah kurang. Ngelingi sing katelu saka Latvians duwe siji wong tuwa Rusia, yaiku, setengah-breeds, banjur apa jenis kohesi bisa kita pirembagan bab, iki bangsa artificially nglumpuk saka sawetara suku. Kanggo iki, propaganda nasionalis ditindakake ing Latvia lan Estochia, saengga malah setengah-setengah isin ngelingi sapa dheweke, wong tuwane Rusia, lan nyoba ngganti jeneng kulawarga Rusia dadi sing bener nasional. Riga ing Kakaisaran Rusia minangka kutha paling penting kaping 3, sadurunge Kyiv, sepur pisanan lan mobil kanthi mesin pembakaran internal dibangun ing Riga.
          Lan mungkasi mbaleni pola propaganda "kita panganan Baltik" lan padha ora ngucapke matur nuwun, supaya kita padha gelo lan kita ora perlu Baltik. Iki kelakuane bocah sekolah pas PMS. Sampeyan padha gelo lan menehi tanah kanggo mungsuh, karo wong.
          Apa banjur perang karo sampeyan kanggo wilayah, sampeyan mung kudu nggawe soko nyerang kanggo sampeyan lan sampeyan dhewe bakal nolak wilayah iki. Besok Chukchi bakal ngomong yen Rusia ala, sampeyan bakal gelo dening iki, sampeyan bakal ngandika kita dipakani, mulang wong peradaban, nulis, nanging padha ora ngucapke matur nuwun. Saiki supaya Chukchi dhewe urip tanpa kita kaya sing dikarepake, kita bakal ninggalake Chukotka. Kita bakal ninggalake lan ing setahun bakal ana pangkalan Natav. Apa sampeyan mikir iki prilaku sing wajar?
          Dadi metu karo negara Baltik lan pinggiran, padha gelo lan menehi adoh. Sampeyan kudu ora gelo, nanging mikir kanthi sirah, ora lali sejarah lan ndhukung wong Rusia, sing setengah populasi ing kana.
          Riga 09.05.2019
          1. 0
            4 2021 Juni
            Kutipan: Andrey Grad
            Ahli Alyosha,

            Nanging Hamlo isih cilik.
            1. 0
              10 2021 Juni
              Nalika ora ana bantahan, dheweke nguripake prilaku sing gelo, biasane wanita.
  2. +8
    21 May 2021
    Ya, rasa seneng Baltik bakal suwene limang menit maneh ngguyu
    1. 0
      21 May 2021
      kamardikan luwih Baltik
  3. +5
    21 May 2021
    Saiki, paling ora Ukraina lan Polandia bakal turu kanthi tentrem, Balt bakal luwih sithik. paseduluran Eropah nyata.
  4. + 13
    21 May 2021
    Dianggep ora mungkin? Wis kepenak) Saiki jam 61 ... Dheweke ora takon dhewe - apa sampeyan butuh Federasi Rusia? Saka tembung "umum".
    1. -1
      21 May 2021
      nggih, yen mung ing dalan kanggo diganggu dening tutup lokal) dadi bingung banget) sajrone sawetara dina)
      1. +1
        21 May 2021
        Saiki ing Eropa sing toleran, pancen bisa nemoni makhluk sing netral jender lan roh jahat liyane. Ayo padha nggunakake tutup kuwi dhewe ..., ngguyu Tinimbang gelang karet, para pembebas kudu diwenehi flamethrowers lan cartridges karo peluru perak! Lan ing flasks - banyu suci, nanging liyane, ana wong sprinkle tengen segara)))
  5. +2
    21 May 2021
    Apa padha serius? Apa pertahanan udara bakal ngadeg lan ngenteni rudal mabur menyang dheweke? Lan iki njupuk menyang akun sing padha ngumpul kanggo defend piyambak.
  6. +6
    21 May 2021
    "Kanggo nyekel Baltik, 60 jam saiki ora cukup kanggo pasukan Rusia": pengamat Amerika babagan munculé oposisi ing wilayah kasebut


    Ora ana sing ngerti iki, lan kita ora kasengsem ing ...
    1. +3
      21 May 2021
      Yen ana perlu, bisa razed menyang lemah luwih cepet.
      1. +3
        21 May 2021
        Nanging yen mung sing nduweni tenan meksa lan provoke ...
        1. +2
          21 May 2021
          Padha ora bisa nuduhake, ngerti sing dealers ora kanggo kita .. kita ora bisa / ora pengin??? Nalika kita pengin, banjur kita bisa.
          1. +1
            21 May 2021
            hi Aku salam marang kowe, Victor! Aku wonder yen wong militèr ngandika dening pira luwih saka 60 jam bakal nambah, wektu needed kanggo Rusia, supaya iku ora cetha apa kanggo nyekel non-Baltik iki? Mungkin menit count kanggo wong? Utawa detik ditambahake kanggo 60 jam?
            1. +1
              21 May 2021
              Hi Dmitry prajurit
              Omong-omongan, kanggo medeni wong awam.... omong-omong, kok wis keweden nganti ora mungkin.
              Sing ngerti yen wis suwe ora kasengsem ing kono, ora ngrungokake omongan maneh, urip dhewe, wis cukup kuwatir.
              1. +2
                21 May 2021
                Mbokmenawa, dheweke mung mutusake kanggo nggawe paling ora sawetara kabar positif, yen ora ana kabar liyane babagan iki.
                1. +1
                  21 May 2021
                  Padha nglipur wong awam ... sanajan, sing bakal ngerti wong awam, mbok menawa dheweke kudu ngumumake perang marang pepadhamu lan langsung nyerah ???
                  1. +2
                    21 May 2021
                    Kutipan saka roket757
                    Padha nglipur wong awam ... sanajan, sing bakal ngerti wong awam, mbok menawa dheweke kudu ngumumake perang marang pepadhamu lan langsung nyerah ???

                    ya, wong awam tenang, Rusia ora bakal teka, transit ora bali, ora bakal tuku apa-apa --- ora sprats, utawa susu, wassat lol , ora ana kerajinan rakyat
          2. +2
            21 May 2021
            Kutipan saka roket757
            Padha ora bisa nuduhake, ngerti sing dealers ora kanggo kita .. kita ora bisa / ora pengin??? Nalika kita pengin, banjur kita bisa.


            Kabeh iku prasaja lan ing wektu sing padha angel, kita ngerti kabeh, nanging butuh alesan lan ora liya ...
            1. +2
              21 May 2021
              Padha kudu njaga populasi ing semi-posisi, supaya padha sepisan maneh wedi kanggo blather. Ora kabeh wong seneng banget lan ora bisa didandani kanthi cepet, mung. Saka iku lan crita horor ....
              Kabeh kaya buku pelajaran.
              1. +2
                21 May 2021
                Kutipan saka roket757
                Padha kudu njaga populasi ing semi-posisi, supaya padha sepisan maneh wedi kanggo blather. Ora kabeh wong seneng banget lan ora bisa didandani kanthi cepet, mung. Saka iku lan crita medeni .... Kabeh kaya ing buku pelajaran.
                Non-Balts dhewe wedi karo serangan saka Rusia, lan anggota staf ndhukung iki ..... recourse .....nanging?
                1. +2
                  21 May 2021
                  Inggih, ya, apa trifles .... kabeh jinis ora perlu, ora ana guna luntur saka ing kono, mung sing paling sembrono bakal tetep ... sing, profesi paling kuno, bakal tetep, ora wedi apa-apa, bakal tansah ing "bisnis", ing sembarang daya!
  7. +6
    21 May 2021
    60 jam + 15 detik lan bakal menyang Riga.
    1. 0
      21 May 2021
      Kutipan saka zenion
      60 jam + 15 detik lan bakal menyang Riga.

      Lan dheweke, apa sing bakal ditinggalake ing wektu iki?
  8. +7
    21 May 2021
    Dadi aku ora ngerti yen dheweke ora weruh pertahanan udara kita. Sapa sing bakal nglilani truk mabur ing kana. Wilayah kabeh Baltik minangka papan kanggo nembak rudal pertahanan udara kita.
    1. +3
      21 May 2021
      Anatoly, sampeyan ora ngerti. S-130 landing ing lemah cedhak garis ngarep. MLRS cepet ninggalake, nalika S-130 ora mateni mesin. MLRS cepet ngarahake target, tembak, mbukak kanthi cepet, S-130 njupuk. KABEH! Ing pesawat, MLRS diisi maneh lan siap perang. Utawa apa sampeyan ora percaya komputer militer utama Pentagon? nglirik
      1. PN
        +5
        21 May 2021
        Lan yen sampeyan mbukak ramp nalika mabur, sampeyan ora kudu ndharat, sampeyan bisa njupuk langsung ing udhara ...
  9. +2
    21 May 2021
    Lan mung iki ora cukup, Jam sadurungé, jam mengko
  10. +4
    21 May 2021
    З
    Pakar Barat nganggep perang gedhe antarane NATO lan Rusia ora mungkin, nanging nganggep konflik sing winates. Ing wektu sing padha, ing meh kabeh skenario, diduga disebarake ing wilayah negara Baltik.

    Mung "debyls" lan wong-wong sing kurang intelijensi bisa mikir.
    Ya, sapa sing butuh Baltik ing jaman saiki? Ora ana sumber daya alam, mung rawa. Lan tanpa perang, wong buyar.
  11. +5
    21 May 2021
    Apa sih "pertahanan negara Baltik"?! Iki minangka springboard kanggo serangan lan kudu diilangi.
  12. +2
    21 May 2021
    ngguyu "Konflik winates". Yen ana batch serius, iku mung ora bakal nyimpen. Lan apa apik tenan ana?
  13. +5
    21 May 2021
    Mayor Brenan Devereaux ngrasa kaya Napoleon. Kita malah duwe wong lanang lan wadon sing luwih andhap asor ing VO, kita ora butuh Balts! Yen ana apa-apa, wenehi Pentagon karo Gedung Putih.
  14. +6
    21 May 2021
    kethul Amerika. Yen Baltik penting banget kanggo sampeyan - feed dhewe,
    lan Rusia, dheweke ora nolak nelukake.
    1. +5
      21 May 2021
      Kutipan saka sadurunge
      lan Rusia, dheweke ora nolak nelukake.

      Dheweke mung seda, bisa uga ujar, nanging maneh nyoba ngetrapake kita. Padha penting banget lan perlu! Nah, digodha! Inggih nelukake! Ugh!
      1. +1
        21 May 2021
        Quote: Egoza
        Kutipan saka sadurunge
        lan Rusia, dheweke ora nolak nelukake.

        Dheweke mung seda, bisa uga ujar, nanging maneh nyoba ngetrapake kita. Padha penting banget lan perlu! Nah, digodha! Inggih nelukake! Ugh!

        Persis! Yagene kita butuh wong-wong mau? - wong lanang iku kesed, bodho lan pengecut, lan wanita medeni))), lan resorte ora becik - Aku luwih seneng Arshan ing Buryatia, Belokurikha ing Altai, lan yen aku pengin dadi panas, banjur menyang sadulurku ing Gelendzhik.
    2. 0
      21 May 2021
      Kutipan saka sadurunge
      Yen Baltik penting banget kanggo sampeyan - feed dhewe,
      lan Rusia, dheweke ora nolak nelukake.

      Lithuania dibutuhake. Liyane - nafig.
      1. +1
        21 May 2021
        Lithuania dibutuhake. Nah, yen mung minangka beban menyang Polandia ..... nglirik
        Kanggo nggawe luwih gampang kanggo lelungan menyang Kaliningrad lan Eropah.
        1. 0
          22 May 2021
          Kutipan saka sadurunge
          Lithuania dibutuhake. Nah, yen mung minangka beban menyang Polandia .....

          Poland ... Kabeh iku dicokot liyane rumit kene. Ing hubungan kanggo Rusia, Polandia, kaya Latvia lan Estonia padha. Mung Psheks sing duwe ambisi luwih akeh, ditambah impen sing langgeng babagan "Persemakmuran Agung", sing ora cocog karo rencana kita. Warsawa ora bakal setya banget marang Moskow. Liyane bab iku liwat wektu iku cukup bisa kanggo nggawe kurang setya marang geyrop Western, nindakake fungsi saka buffer, sanajan ora kuwat, nanging isih, minangka ngrancang lan rampung ing siji wektu dening IVS (radical, sanadyan. lan ora banget elegan). Aku pracaya ing kene luwih perlu kanggo nggarap nishtyaks gas-lenga, nanging iki mung bisa ditindakake yen lan yen Psheks nampa pipa saka Siberia saka kita. Iku angel, ora cepet, nanging bisa.
          Yatakudmayu..

          ..
          Miturut cara, Litvins uga bakal seneng gas hipotetis (lan ora mung) nishtyaks. Wis pirang-pirang taun padha dipangan dening plabuhan Klaipeda, sing saiki ora ana pagawean. Ya, lan ora kaya geyropa, kita duwe pasar dodolan kanggo produke. Contone, aku ora bakal nolak bir utawa susu Lithuania.)) Maneh, apa jenis industri bisa wungu. Gawe kapal, iwak, lsp.
  15. Rusia kudu nglirwakake resimen ing unit bedhil motor kanthi ngalih menyang brigade (kanggo ngrampungake resimen sing ana ing tingkat brigade). Sampeyan mung bisa kanggo ngiyataken pertahanan udhara ing resimen dening understaffing menyang brigade. Defend dening divisi, lan nggunakake brigade ing operasi serangan minangka luwih mobile.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +1
      21 May 2021
      Yah. Apa dheweke ora ngundang sampeyan menyang Staf Umum?
      1. Kutipan saka ODERVIT
        Yah. Apa dheweke ora ngundang sampeyan menyang Staf Umum?

        Staf Umum netepi pandangan konservatif ing meh kabeh. Saka modernisasi teknologi nganti struktur organisasi.
        1. +2
          21 May 2021
          Wis cetha. Dereng. Ing universitas endi sampeyan bisa nguwasani kawruh operasional lan strategis?
          1. Ing departemen militer universitas aerospace, kawruh mung taktik. Nanging yen kita njelasno tentara saka negara manca, padha pindhah persis ing dalan iki, kang aku diterangake. Lan ing kana, spesialis militer wis nguwasani 100% kawruh operasional lan strategis.
            1. 0
              21 May 2021
              Ora ing mantan LIAP?
              1. Kutipan saka ODERVIT
                Ora ing mantan LIAP?

                Ora, ing Samara.
                1. 0
                  21 May 2021
                  Wis cetha. Aku ora bakal umum karo kolega. nglirik
  16. +3
    21 May 2021
    Pakar utama? Latihan operasional utawa strategis?
    Luwih ing Lavrov ...
  17. +1
    21 May 2021
    "Kanggo nyekel Baltik, 60 jam saiki ora cukup kanggo pasukan Rusia": pengamat Amerika babagan munculé oposisi ing wilayah kasebut
    . Lan kita butuh?
  18. Ham
    +3
    21 May 2021
    "..... ngirim menyang teater nganggo pesawat S-130, tembak bali lan pindhah liwat udara ... "

    Lan IKI siji-potong utama wrote! ??
    negara idiot sing ora wedi ...
    1. 0
      21 May 2021
      Igor Nikolaevich, maca kirimanku ing ndhuwur. hi
  19. +1
    21 May 2021
    Pitakonan mung apa jenis gegaman bakal digunakake, lan malah 60 menit bakal konco mata. sedulur
  20. +2
    21 May 2021
    "Kanggo nyekel Baltik, 60 jam saiki ora cukup kanggo pasukan Federasi Rusia"
    Yagene pasukan Rusia bisa ngrebut negara Baltik. Kanggo Balts, loro cukup: Petrov lan Boshirov wassat
  21. +1
    21 May 2021
    Sapa sing bakal mangsuli pitakon: kenapa Rusia butuh Baltik? Ya, ora ing 60 jam, dadi ing 61, banjur apa?
  22. 0
    21 May 2021
    "Kanggo nyekel Baltik, 60 jam saiki ora cukup kanggo pasukan Rusia": Pengamat Amerika

    Wigati wong lanang carane padha meksa nindakake perkara kita menyang kulon iki negatif .. Napa kita kudu nyekel wong-wong mau?
    Kabeh bakal luwih gampang, kita wis sinau saka pengalaman pahit. prajurit
    Tujuane yaiku "sarang lebah" liyane, yen diwiwiti.. Ya Allah!
  23. +2
    21 May 2021
    Kesimpulan iki ora bener maneh, lan artileri roket minangka alasan kanggo iki [...] Bisa nutup akses Rusia menyang Baltik


    Ing taun-taun pungkasan, ana peningkatan signifikan ing pasukan artileri roket ing Eropa: potensial brigade artileri AS ing Jerman wis tambah (total 32 peluncur pasukan NATO dumunung ing kene), sistem sing cocog karo asal Amerika wis dituku dening Polandia (20 peluncur) lan Romania (54 peluncur). Mangkono, jumlah peluncur bakal ngluwihi satus (sing 16 yaiku cahya lan airmobile), sing bisa dibandhingake karo telung brigade artileri.


    Googled iku. Ana 175 MLRS ing Kuba. Amerika miskin.
  24. 0
    21 May 2021
    Kaping pisanan, dheweke ujar manawa mungsuh (yaiku, kita) wis ngembangake pertahanan udara, banjur iki: ayo nggawa artileri ing pesawat! wassat
  25. +1
    21 May 2021
    Aku ora ngerti apa-apa - aku mangertos, dheweke pancene pengin nggawe Tribalts ing Rusia, ing 60 jam. Ora, aku njaluk ngapura, kita nggawe kesalahan sapisan. Dipakani, disandangi, dipakani, lan apa maneh ............................
  26. +2
    21 May 2021
    Padha mung njerit-njupuk kita! Feed kita! Sapa wae!
  27. 0
    21 May 2021
    Kutipan saka roket757
    Sapa sing menehi saran yen "gerombolan" bakal ngidak-idak ing kana lan bakal sukses mbela awake dhewe?
    Yen perlu, hotel bakal mabur lan ... banjur, mung kasepen bakal teka, kaya ... sing dingerteni ing endi.

    Schwarzenegger setuju ngguyu
  28. 0
    21 May 2021
    Omong kosong liyane saka "ahli" Amerika, utamane iki:
    Contone, ngirim menyang teater ing pesawat S-130, njupuk bali lan pindhah liwat udhara.
  29. 0
    21 May 2021
    Petrov lan Boshirov bakal ngatur ing 24 jam, lanang ngerti bisnis.
  30. 0
    21 May 2021
    Mesthi, 60 jam ora cukup, nanging kepiye sampeyan seneng 24 jam? Aku ora ngerti kepiye kahanan ing tentara Lithuania lan Estonia kanthi kemampuan tempur, nanging ing tentara Latvia pancen ala. Sing utama yaiku mlaku-mlaku, kabeh wong mlaku-mlaku ...
  31. 0
    21 May 2021
    Yen perang diwiwiti, banjur ing 60 jam ora bakal ana sing bisa dijupuk lan ora ana wong ing planet iki. Mula aja nganti kesasar karo khayalan.
  32. 0
    21 May 2021
    mungsuh wis nimbali udhara dikembangaké

    ngirim menyang téater ing pesawat S-130, njupuk bali lan pindhah liwat udhara.

    Devereaux ngandika.

    Saperangan aksara ing jeneng mburi mesthi metu saka panggonan!
  33. 0
    21 May 2021
    ya wis! Saiki butuh sewidak jam telung menit kanggo nyekel Baltik! ngguyu
  34. +1
    21 May 2021
    utama tentara AS Brennan Devereaux, dilayani...
    Xperd. Ensign Boshirov, sing saiki njabat, mesthi mangsuli kanthi ringkes lan intelligible, nanging sayangé, dheweke sibuk ngirim eselon militer menyang arah stasiun Latvia Zilupe (ana tenan stasiun kasebut).
  35. 0
    21 May 2021
    ... - Lan iki Joe angel dipahami. Kenapa dheweke angel dipahami? - Ora ana sing butuh ...
  36. 0
    21 May 2021
    Sing paling lucu bakal diwiwiti nalika tagihan Amerika kanggo nyewa peluncur kasebut! Keju gratis mung kedadeyan ing perangkap tikus!
  37. 0
    21 May 2021
    Wong-wong mau (Balts) nandhang sangsara saka pendhudhukan, saiki padha nandhang sangsara tanpa pendhudhukan
  38. 0
    22 May 2021
    Mesthi ora cukup .. sampeyan kudu njupuk akun wektu kanggo ngumpulake akeh piala Amérika. :)
  39. +1
    22 May 2021
    Negara-negara Baltik kaya pelacur sing elek, undersized, grumbling sing mung di-push menyang klien (Rusia) - kaya njupuk dheweke, sampeyan pengin dheweke! Lan Rusia ngaso, ora pengin, lan terus ngomong - tinggalake aku karo negara Baltik sampeyan, aku ora butuh!
  40. 0
    22 May 2021
    Kutipan: Brennan Devereux
    ... iku perlu kanggo nyedhiyani maksimum
    kemungkinan mobilitas artileri roket.
    Contone, ngirim menyang teater ing pesawat S-130, njupuk bali lan pindhah liwat udhara.


    devereaux iki misale jek duwe kejut cangkang GM, piyambakipun ngandika "kaunggulan NATO ing
    hawa ora dijamin
    skenario, amarga mungsuh duwe pertahanan udara sing dikembangake."
    uga bakal nyuwek panggonan panyebaran artileri lan MLRS lan S-130.
  41. +1
    22 May 2021
    Ya, yen utama FSA ngomong, Rusia mesthi kudu ngrungokake. "strategi" raksasa. Elingi Staf Umum lan nyuda wektu kanggo "nangkep" dadi 24 jam. Pitakonan mung kok!!!???
  42. +1
    22 May 2021
    60 jam 32 menit
  43. 0
    23 May 2021
    Ayo padha twisting ing candhi ...... rong rolas rudal bakal cukup kanggo kita lan ora dijupuk ... lapangan gosong. Iki minangka sing paling apik sing bisa diimpi dening wong Rusia. Kabeh Pechenegs lan Khazars dadi bledug ....
  44. 0
    23 May 2021
    Artileri NATO umume kudu ana ing ngarep! Iki nggawe luwih gampang kanggo numpes.
  45. 0
    27 May 2021
    A kesimpulan terkenal babagan keuntungan saka MLRS. Rusia teka ing iki sanajan ing Perang Donya II lan wiwit saiki wis berkembang ing kabeh MLRS lan entuk pengalaman nggunakake. Inggih, jumlah instalasi sing kita duwe ora bisa dibandhingake karo kabeh geyropy. Umumé, konsep kasebut lucu, kanthi gaya kartun NATO (simulasi) .... Kaunggulan udara militer, NATO ora bisa nyadari, amarga kabeh suku ditutupi pertahanan udara kita ... Nanging ing C130 dheweke bisa pindhah. instalasi sakperangan alesan, lan sakperangan alesan kita ora bakal njupuk mudhun ing wektu sing padha ....
  46. 0
    30 May 2021
    Apa 61 jam bakal cocog karo dheweke?
  47. 0
    1 2021 Juni
    Amerika wis ngrebut negara Baltik :)

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"