'Penyitaan wilayah Georgia terus': Pengamat Inggris babagan taktik Rusia ing tapel wates

96

Latihan personel militer pangkalan militer 7 Angkatan Bersenjata RF, Abkhazia


Luwih saka sepuluh taun wis liwati wiwit Georgia ilang 20% ​​saka tanah minangka asil saka campur tangan saka pasukan Rusia. Nanging, proses mundhut wilayah ora mungkasi ana - garis tapel wates terus pindhah ing sih saka Moscow.



Rusia ngupayakake kabijakan "wewatesan", sing kalebu penolakan bertahap saka wilayah Georgia sing luwih akeh kanthi ngembangake zona "pendudukan"

- nyerat kolumnis Inggris Natia Seskuria ing kaca edisi RUSI, nggambarake taktik sing dipilih dening Moskow.

Kita ngomong babagan mindhah garis tapel wates menyang negara kasebut. Akibaté, saiki ana 400 meter saka siji-sijine dalan sing nyambungake Georgia kulon, kalebu pesisir Segara Ireng, karo negara liya. Ing wektu sing padha, bagean saka pipa minyak Baku-Supsa 830 kilometer (1605 m) uga ana ing kontrol sisih Rusia.

Ketoke, iki sebabe Institut RUSI Inggris terus ngunggahake agenda Georgia - "pipa" sing ditemtokake, menyuling hidrokarbon saka Azerbaijan menyang terminal Segara Ireng Georgia, kalebu perusahaan BP sing kantor pusat ing London.

Rebutan tanah bertahap ditindakake [...] Tbilisi kudu meksa sekutu Barat kanggo nanggapi kanthi alat praktis, kayata ngetrapake sanksi sing luwih angel marang Rusia, kanggo nyegah pelanggaran hukum internasional luwih lanjut ing lemah Georgia.

- ndhesek pengamat Inggris, sing prihatin babagan penempatan "pipa" BP ing wilayah sing dikuwasani Federasi Rusia.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    96 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 39
      22 May 2021
      Rebutan tanah bertahap ditindakake [...] Tbilisi kudu meksa sekutu Barat kanggo nanggapi kanthi alat praktis, kayata ngetrapake sanksi sing luwih angel marang Rusia, kanggo nyegah pelanggaran hukum internasional luwih lanjut ing lemah Georgia.

      - ndhesek pengamat Inggris, sing prihatin babagan penempatan "pipa" BP ing wilayah sing dikuwasani Federasi Rusia.

      Lan London durung mbayar kita kanggo transit? Kudu ditutupi ngguyu
      1. + 20
        22 May 2021
        Negara apa Georgia ??? Aku ora ngelingi soko ... Aku ngerti Negara Georgia! Ing USSR ana republik Georgia sing apik banget ... Apa wilayah - sapa sing butuh? Maneh wartawan Anglo-Saxon sniffed lem! ngguyu
        1. + 32
          22 May 2021
          nyerat kolumnis Inggris Natia Sescuria

          Lordess generasi kaping sepuluh Inggris negatif
          1. +4
            22 May 2021
            Apa sing ditindakake Natia marang Anglo-Saxon - Sescuria? Iki minangka paling ora 10 republik USSR sing ditindakake wiwit taun 1991 kanthi terus-terusan! ngguyu
            1. +2
              23 May 2021
              Apa fakta spesifik?
              Ing panggonan tartamtu tapel wates pindhah lan pira meter?
              Mbok, wartawan Inggris kudu dianggep wis, uga ilmuwan Inggris
        2. + 11
          22 May 2021
          Yen dheweke wartawan Inggris, aku dadi pilot Meksiko. Kaya Presiden Georgia kanthi paspor Prancis)))
          1. +4
            23 May 2021
            Kanthi kemungkinan 99,99 persen, dheweke duwe akar Georgia :))) Jenis murni "Inggris" suchka :)))
            1. +3
              23 May 2021
              Kanthi jeneng kuwi - 101%. Pitakonan mung nalika dheweke utawa bisa uga sedulure dadi warga Inggris - sawise 1917 utawa sawise 1991.
              1. Sawise 2008.
                1. 0
                  23 May 2021
                  Dadi dheweke minangka pengungsi saka bespredelschik Rusia sing elek?))))
        3. +9
          22 May 2021
          Kutipan: Zyablitsev
          Ing USSR ana republik Georgia sing apik banget.

          Apa jenis "kaluhuran" sing bisa kita ucapake nalika kahanan omah kaca USSR digawe kanggo sawetara wilayah lan bangsa sing manggon ing kono. Ing wektu nalika kabeh negara iki berjuang karo alkohol, lan distilleries dijupuk dening badai dening wong, ing Georgia, sapa diijini kanggo nandur kebon anggur, nggawe anggur lan drive chacha. Biasane nalika wong Georgia karo tas dhuwit ing Moskow kanggo chacha lan anggur nggoleki pejabat kanggo tuku Zhiguli lan Volga.
          1. +3
            22 May 2021
            Aku ngomong bab republik, lan ora bab hucksters saka Gorbachev pungkasan!
        4. 0
          23 May 2021
          Kutipan: Zyablitsev
          Negara apa Georgia ??? Aku ora ngelingi soko ... Aku ngerti Negara Georgia! Ing USSR ana republik Georgia sing apik banget ... Apa wilayah - sapa sing butuh? Maneh wartawan Anglo-Saxon sniffed lem! ngguyu

          Aja ngomong Eugene, mayoritas Georgians, uga Ukrainians ing Rusia, nggandhol watara ing pangentukan ... Lan elit anti-Rusia cilik sing diawasi dening Departemen Luar Negeri aturan ana. ) ..Kita duwe hak kanggo annex padha sepi
      2. +5
        22 May 2021
        (Ana rebutan wilayah sing bertahap) - Omong kosong apa wae, bener, dheweke nyelehake awake dhewe ing papan kita, kaya sing bakal ditindakake.
        1. +1
          22 May 2021
          Menara Lonceng London luwih dhuwur
      3. +8
        22 May 2021
        -Canecat: Apa London durung mbayar transit? Kudu ditutupi.
        Bagean MNP iki ambruk ing zona tanggung jawab Ossetia Kidul, sing Azerbaijan ora duwe persetujuan babagan transit minyak.
        Lan, mukjizat. Volume pasokan minyak liwat MNP Baku-Novorossiysk, sing terus-terusan mudhun, wiwit nambah.
        1. +8
          22 May 2021
          Aku curiga manawa ana paningkatan diameter pipa minyak))
          1. 0
            23 May 2021
            Kutipan saka Canecat
            Aku curiga manawa ana paningkatan diameter pipa minyak))

            Mung Rosneft sarujuk yen Azerbaijan bakal ngedol produk Rosneft. Dadi kabeh apik.
      4. +6
        22 May 2021
        Kutipan saka Canecat
        pengamat Inggris prihatin babagan panggonan "pipa" BP ing wilayah sing dikuwasani Federasi Rusia.

        Lan London durung mbayar kita kanggo transit?

        Apa masalahe? Apa dheweke butuh pipa iki? Ayo padha digali lan digawa bali menyang London. Ossetians, mesthi, ora bakal mbantah sawise prepayment kanggo kesenengan iki.
      5. +5
        22 May 2021
        nyerat kolumnis Inggris Natia Seskuria ing kaca RUSI

        Inggris murni, wow! sedulur
        И RUSI - iki soko intuisi Russophobic, sanajan iku singkatan saka Royal United Services Institute (Royal Institute of United Services) ...

        Layanan, oh, layanan! Institusi prawan sing ora sopan nyuda tanggung jawab sosial - dheweke bakal nyedhiyakake kabeh layanan, lan bakal nggabungake kabeh ing siji akun. Ngawula kaya raja lol
      6. +3
        22 May 2021
        Mesthine, apa padha mbayar utawa ora mbayar minangka pitakonan sing menarik. Ossetia Kidul wis aktif ngetokake masalah iki wiwit 2013. Informasi luwih lengkap mung saka sisih Georgia. Wiwit Georgia nampa dhuwit saka BP kanggo transit, luwih saka $ 1 saben ton lenga, kaya sing cocog karo vassal. Nelusuri pembayaran kanggo bagean Ossetia Kidul iku arang banget angel. Rega masalah nganti $ 40000 saben taun. Yen BP bakal nindakake iki kanthi resmi, iku bakal banget nglarani kanggo Georgians, pangenalan Ossetia Kidul minangka negara merdika. 10 pipeline bakal dadi milik Georgia. Azerbaijan nanggepi netral, iki dudu pipa utama sing ngliwati Rusia. Wong Georgia curiga yen wiwit gangguan wis suda ing ragad, tegese BP ora resmi mbayar jumlah cilik iki kanggo wong-wong mau menyang Ossetia Kidul. Ossetia Kidul, iku bakal langsung dadi cetha.
    2. +7
      22 May 2021
      Dadi pitakonku, IN situs sapa? shtatovsky, Inggris, Israel, utawa, Gusti Allah ngalang-alangi, saka sawijining?
      1. +3
        22 May 2021
        kolumnis Inggris sing prihatin,

        Inggih, bilih kita boten kasengsem ing gesang pribadi saka pengamat Inggris.
        1. +7
          22 May 2021
          Inggih, bilih kita boten kasengsem ing gesang pribadi saka pengamat Inggris.

          Inggih, ayo dicritakake, wong Rusia bakal nulis "A ahli Inggris wis maneh nuduh Rusia saka sawetara jinis agresi lan ngrebut wilayah negara tetangga"
          Mula, aku takon, sapa sing nulis VO lan kanggo sapa? situs sapa?
          1. 0
            22 May 2021
            Quote: Ruslan Sulima
            Ya, ayo ngomong, wong Rusia bakal nulis "Pakar Inggris wis nuduh Rusia maneh

            Dheweke dudu ahli, dheweke mung tukang ngapusi, ora worth huruf sing digunakake ing kene.
            Lan babagan situs sing .... Kita duwe kapitalisme lan tujuan struktur komersial yaiku bathi. Judhul lan artikel sing provokatif narik kawigaten wong lan ngasilake debat panas, lalu lintas mundhak, bathi mundhak. Sapa sing duwe pitakonan katelu, tujuan utama bakal padha kanggo saben wong. Nanging sing sekunder, wis ana pitakonan .....
            1. 0
              22 May 2021
              Dheweke dudu ahli, dheweke mung wong sing seneng

              Lha nek esih dereng gamblang, langsung dakkandhani. Apa VO dadi saluran wartawan?
              1. +5
                22 May 2021
                Dadi aku bakal ngomong
                1. + 10
                  22 May 2021
                  Quote: Ruslan Sulima
                  Dadi aku bakal ngomong


                  Lan aku ora bakal ngomong.

                  Aku ora kesel njaluk ngapura.
                  Amarga aku ora njaluk ngapura.
                  Amarga aku ora duwe apa-apa lan ora ana sing njaluk ngapura.
                  Napa postulat palsu dileksanakake ing video iki?
                  Aku ngerti sapa aku lan sapa wong liya.
                  Aku ngerti yen ana Rusia lan ana jagad liyane.
                  Aku katon nang jiwaku, lan ora ing carane wong ngevaluasi kula.
                  Aku wong Rusia.
                  Iki minangka kebanggaan lan kasusahanku
                  Iki kaluhuranku lan asorku.
                  Iki bungah lan susahku.
                  Aku ora butuh evaluasi manungsa.
                  Hakim-hakimku mung Gusti Allahku lan JENISku, dudu wong manca.
                  Kajawi Kulawarga lan Gusti, kula mboten wonten ingkang nyuwun pangapunten.
                  1. +4
                    22 May 2021
                    Hakim-hakimku mung Gusti Allahku lan JENISku, dudu wong manca.
                    Kajawi Kulawarga lan Gusti, kula mboten wonten ingkang nyuwun pangapunten.

                    Aku setuju 100%, utamane amarga makna klip iki yaiku sampeyan ora bakal ngenteni, kenapa kudu njaluk ngapura? Iki aku, contone, kanggo Ilovaisk, Debaltseve lan aku ora arep)
                    1. +4
                      22 May 2021
                      Aku Rusia! Lan aku pengin anak-anakku bangga!
                2. +1
                  23 May 2021
                  8-3, ana wong ing kene saka Amerika Serikat, Ukraina, aku dhewe ngomong, lan banjur dadi metu sing saka Amerika Serikat, lan liyane saka Israel, dudu Profesor, nanging liyane sing mow mudhun ing Rusia lan padha bore, bab Tradhisi , Tentara, paling Jahwéh Tradhisi, BORSCH sup Russian.
                3. +1
                  23 May 2021
                  Aku ngomong yen aku krungu pitakonan sing dakrungu, Chechen sing perang, ngandika yen Rusia lan Ukraina iku wong siji, kita ora ngerti apa bedane, Slavs, nganti ketemu perang. Ukrainians perang kanggo kita, perang ... wong Rusian, 19-20 taun, kira-kira ngadeg ing posisi lan gelut kanggo mburi, sampeyan bisa mundur, ora, Ukrainians saka OUN mung ngendi padha perang kita luwih nalika padha. mundur. Kita ora ngandelake wong-wong mau ..... Lan elinga tragedi Tukhchar, nalika 13 wong prajurit peledak perang nglawan 300 militan.
                  1. +1
                    23 May 2021
                    Lan padha sijine akeh.
              2. -2
                22 May 2021
                .
                manungsa waé! Sampeyan ora duwe ijin kanggo ndeleng teks sing didhelikake.


                Ati-ati please. Pilih ekspresi
                Iku mung tren kedaulatan - "kita diubengi dening mungsuh"
                Iki minangka "intrik mungsuh" lan entuk prioritas ing cahya ing VO.
                Ya, ora kanggo nulis babagan Armata.
                1. +2
                  22 May 2021
                  Ati-ati please. Pilih ekspresi.

                  Pinten luwih ngati-ati?
                  1. -1
                    22 May 2021
                    Aja ngina situs lan kabeh wong sing melu kegiatane.
                    1. +2
                      22 May 2021
                      Aja ngina situs lan kabeh wong sing melu kegiatane.

                      Dadi bisa mungkasi ngina wong Rusia? Nyoba kanggo drive wong ngisor plinth? Kelalen carane biasane rampung?
                      Mulane aku takon marang VO, yen dideleng saka retorika, sampeyan jelas ora kerja kanggo Rusia. marang sapa?
                    2. -1
                      22 May 2021
                      Piye wae, sampeyan bakal urip kanggo kula?
                      1. -5
                        22 May 2021
                        Lan kanggo apa.
                        Apa nggawe situs luwih apik?
                        1. 0
                          22 May 2021
                          Inggih, miturut kula, tumindak kaya mengkono bisa nggawe urip luwih apik!
                        2. -3
                          22 May 2021
                          Aku ora kenal karo potongan iki. Aku ora ngerti apa sing sampeyan omongake.
                        3. -1
                          22 May 2021
                          Aku ora kenal karo potongan iki.

                          Dadi mungkin masalah ora ana ing situs kasebut, nanging sampeyan?
                          Ngomong-ngomong, iki pitakonan, dudu pernyataan ...)
                        4. -1
                          22 May 2021
                          Iku dadi tanpa ngandika sing kabeh masalah ing kula, lan ora ing website VO. Uga masalah sampeyan mung ing sampeyan.
                          Nanging ing endi video sing sampeyan kirim ing kene?
                          Sampeyan ngirim video karo sawetara wong wadon edan sing tresna karo dheweke, sing, amarga tresna marang dheweke, setuju dadi edan lan malah luwih elek ..... lan nyatakake yen tumindak kasebut bisa nggawe urip luwih apik.
                          Apa hubungane kabeh iki karo topik artikel utawa topik obrolan sadurunge?
                          Angèl anggen kula mangertosi tegesipun tumindak lan pitakenan panjenengan.
                          Opo sampean ora opo-opo?
                          Apa dheweke ora nggunakake apa wae kanggo "ngembangake kesadaran"?
                        5. 0
                          22 May 2021
                          Apa dheweke ora nggunakake apa wae kanggo "ngembangake kesadaran"?
                          Mergo aku ora usah!!! Apa Inggris ana masalah?
                        6. -1
                          22 May 2021
                          Sampeyan katon duwe masalah ....
                          karo sirah.
                          waras.
                          Sobering munggah.
                          Lan ketemu maneh.
                        7. 0
                          22 May 2021
                          [qProblems pohduote] Kayane sampeyan duwe masalah ..... [/ kutipan]..
                          Sampeyan duwe masalah ...
                        8. -1
                          22 May 2021
                          Sampeyan katon duwe masalah..

                          TA-dah...
                          Kanggo mencet utawa ora kanggo mencet? Iku pitakonan ...
                2. -2
                  23 May 2021
                  Aku lunga kanthi mendhoan dina iki, kita ngomong babagan Nord Stream. lan driver mendhoan, letnan kolonel, ngandika, ngeweruhi diameteripun saka pipo ing tank Armata.
      2. -2
        23 May 2021
        Quote: Ruslan Sulima
        Dadi pitakonku, IN situs sapa? shtatovsky, Inggris, Israel, utawa, Gusti Allah ngalang-alangi, saka sawijining?

        Ora ana jawaban kanggo pitakonan iki. Wektu aku takon. Mung ana mungsuh ing saubengé. Alah.
        Aku mikir ... GDP ngerti sapa sing "pemilik" VO !?
        Stopudovo manawa ora ngerti. Banjur aku ngerti ... enggal ... enggal ... kita bakal ngerti kabeh ...
    3. + 13
      22 May 2021
      Aku pengin krungu apa perang, konflik, partisi, reparations, indemnities lan kedadean liyane, kang njupuk bagéyan saka perang Georgian gagah prakosa, kang dadi-disebut Georgia entuk kamardikan, mbela lan duwe hak kanggo wilayah sing dikuwasani. ..
      1. +7
        22 May 2021
        Kutipan: Evil 55
        sing diarani Georgia entuk kamardikan, mbela lan nduweni hak kanggo wilayah sing dikuwasani...

        Miturut karsane Tsar Rusia saka Persia lan Singa Iran. "Great Mouravi".
      2. +1
        23 May 2021
        Aku bisa ngomong, sampeyan wong Georgia? Ossetia pancen ora pengin gabung karo Tbilisi, sampeyan ngerti ana Ossetia Lor lan Ossetia Kidul, lan Ossetia Lor yaiku Georgia? Takon wong-wong mau? Carane wong bisa ambruk mati .. supaya Ossetia Utara uga kudu ing pangkone Georgia? Ossetia iku wong sing beda.
        1. +1
          23 May 2021
          Lor lan Kidul.. Kudartsy.. Ibune dudu Georgia.
    4. +4
      22 May 2021
      prihatin babagan penempatan "pipa" BP ing wilayah sing dikuwasani Federasi Rusia.

      Ing kontrol Abkhazia, kang diakoni dening Rusia, lan Georgia dijupuk 080808, ora wedi kanggo ngrusak pipa kang belongs kanggo BP.
    5. + 20
      22 May 2021
      Georgia wis ilang 20% ​​saka tanah amarga campur tangan pasukan Rusia.
      Georgia wis ilang 20% ​​saka tanah minangka asil saka kawicaksanan dhewe.
      1. +9
        22 May 2021
        Quote: SERGE semut
        Georgia wis ilang 20% ​​saka tanah minangka asil saka kawicaksanan dhewe.

        Lan supaya padha ngomong "matur nuwun", sing mung 20%. Banjur, sawise kabeh, nalika padha ngomong metu saka kasus akeh, padha bisa ilang liyane
      2. 0
        23 May 2021
        Sing endi mangga daftar?
      3. +2
        23 May 2021
        Ossetia pengin manggon ing Georgia?
    6. +7
      22 May 2021
      Rodschilds ora duwe panggonan ing Kaukasus............................
      1. +6
        22 May 2021
        Ing Kaukasus, ing sawijining wektu, Nobel entuk bathi kanthi apik. Dadi bagéan saka penghargaan iku Kaukasia. ngguyu
        1. +1
          22 May 2021
          kowe kliru...iki sedulure pakdhe sing ngethok penghargaan
          1. 0
            23 May 2021
            Inggih, Bebungah Nobel ora ditetepake, nanging didegake. Lan dheweke nemokke lan paten kanggo sedulur-sedulure ing industri minyak.
    7. +6
      22 May 2021
      Padha perked munggah minangka mambu goreng ing ngisor pipa.
    8. Tur
      +9
      22 May 2021
      Rusia ngupayakake kabijakan "wewatesan", sing kalebu penolakan bertahap saka wilayah Georgia sing luwih akeh kanthi ngembangake zona "pendudukan"
      - nyerat kolumnis Inggris Natia Seskuria ing kaca edisi RUSI, nggambarake taktik sing dipilih dening Moskow.

      Delengen kaca panulis iki (ketoke wong Georgia etnis) https://www.facebook.com/nseskuria lan https://twitter.com/nseskuria?lang=ru, sampeyan ngerti yen luwih becik berjuang kanggo persatuan. lan integritas negara sampeyan nalika ing London utawa Paris. Sampeyan bisa, paling awon, ing pesisir Segara Mediterania.
      Lan nulis dhewe banding andhap asor kuwi. Lan sampeyan bakal entuk dhuwit sing sithik, sing cukup kanggo lelungan ing saindenging jagad.
      Lan ora masalah yen Georgia mung jeneng geografis kanggo dheweke.
      1. +6
        22 May 2021
        Kajaba iku, pozriots banderland paling gedhe manggon ing sisih liya puddle lan ora bakal menyang tanah air sejarah. Kosok baline, pelanggan lokal aktif tuku omah ing Inggris, Italia, Spanyol, Kanada, nanging ora ing Cueva)))
      2. +3
        22 May 2021
        Nggoleki kaca-kaca penulis iki

        Malah luwih apik, carane nindakake Saakashvili, mangan dasi, ngumbara ngubengi payon Kyiv.
        Aku kepengin weruh ngendi dheweke saiki, ana sing ora keprungu.
    9. +6
      22 May 2021
      Tbilisi kudu meksa sekutu Barat kanggo nanggapi kanthi alat praktis, kayata ngetrapake sanksi sing luwih angel marang Rusia, kanggo nyegah pelanggaran hukum internasional luwih lanjut ing lemah Georgia.
      - ndhesek pengamat Inggris, sing prihatin babagan penempatan "pipa" BP ing wilayah sing dikuwasani Federasi Rusia.

      Apa pengamat Inggris ora nulis babagan SP-2? Apa dheweke ora nelpon Rusia kanggo nanggapi nglanggar hukum internasional babagan kegiatan ekonomi miturut perjanjian?
    10. +4
      22 May 2021
      pengamat Inggris prihatin babagan panggonan "pipa" BP ing wilayah sing dikuwasani Federasi Rusia. Kodok iku kewan sing medeni...
    11. + 12
      22 May 2021
      Misinformasi lengkap, bagean saka pipa 1605 m menyang Ossetia Kidul (bisa uga Rusia) minangka akibat saka serangan Georgia marang pasukan perdamaian Rusia lan Republik Ossetia Kidul ing 08.08.08. Inggris liyane ngapusi !!! Aku kudu sinau masalah, Aku geografi. ombenan
    12. +4
      22 May 2021
      Ketoke, iki pancen sebabe Institut RUSI Inggris terus ngunggahake agenda Georgia - "pipa" sing ditemtokake, menyuling hidrokarbon saka Azerbaijan menyang terminal Segara Ireng Georgia, kalebu perusahaan BP sing kantor pusat ing London.


      Iki minangka keprihatinan utama ...
      1. +4
        22 May 2021
        Ora perduli....sing pinter sinau saka kesalahane wong liya, nanging ora ana sing bisa nulungi sing ala!
        Ing Rusia, yapping mbebayani kanggo .... mbebayani, cendhak.
        1. +3
          22 May 2021
          Dheweke ngerti iki, nanging ora bisa nulungi awake dhewe, naluri ...
          1. +3
            22 May 2021
            Naluri utawa tendhangan sing apik saka sing duwe ... ora masalah. Padha yelp, oke, nanging nalika padha nyoba kanggo cokotan, banjur padha njaluk antarane kuping, khusus.
            1. 0
              23 May 2021
              ngoceh,

              Utawa Mungkin iki wektu kanggo nutupi kabeh tutuk yapping?
              1. +1
                23 May 2021
                Iku masalah kanggo nutup pager mongrels anggere ana pager master saka mburi sing padha njerit.
    13. +5
      22 May 2021
      Soko jeneng wartawan Inggris curiga))) ora Inggris. Iku perlu kanggo ngomong iku - Inggris ora menehi peduli babagan Georgia lan Georgians, nanging kapentingan BP temen beda, ana kapentingan egois kene. Lan kasunyatan manawa Moskow bisa "nyetop oksigen" kapan wae, mesthine kanthi pretext sing bisa dipercaya, ngganggu para master nyata Inggris.
    14. +5
      22 May 2021
      Georgians sing kanggo tune saka Inggris.

      Ing wiwitan, sawetara wong Georgia nggunakake istilah Inggris "borderization" kanthi cara sing aneh tinimbang istilah khusus "perbaikan wates".
      Sing. ing saran saka London, Georgians wiwit bledug miturut manual Inggris, malah tanpa tenan nggawe terjemahan saka Inggris, banjur cukur gabung ing swara "kapindho", kasebut kanthi teliti, ndhelikake baton konduktor.

      Siji pitakonan kenapa Baltus lan Polandia meneng.
    15. +3
      22 May 2021
      Sembarang perang (hibrida ora ana pangecualian) nduweni basis siji - kapentingan materi.
      Trompet - 400 meter - BP - Negosiasi bisu - Keseimbangan kapentingan - Konsesi sing bisa ditindakake ing papan lan masalah sing beda.
      Politik.
    16. +5
      22 May 2021
      Kita bakal lungguh kanthi tenang, tujuane yaiku ....
      Apa tuladhane wong galtukoed iku ora mulang sapa wae?
    17. +7
      22 May 2021
      Lan apa sing dikarepake, wong Inggris sing ora dihormati, sampeyan lan wong liya kaya sampeyan mbalekake hak STRONG menyang jagad iki, numpes Yugoslavia, mula saiki sampeyan nguwuh apa? Kita mung nggunakake cara kanggo mbela kapentingan kita, alon banget kanggo kita, nanging cepet banget tinimbang sing dikarepake.
    18. +5
      22 May 2021
      nglirik Eco brittle Inggris. Asu nyeluk. Dadi barks menyang provinsi Tiflis.
    19. +4
      22 May 2021
      Pengamat Inggris prihatin babagan "pipa" BP ing wilayah sing dikuwasani Rusia
      Ngendi dheweke digali? Sawise kabeh, ora peta siji diterbitake ing West singles metu Ossetia Kidul minangka sawijining! Dheweke dhewe nyiyapake "jebakan wilayah", lan dheweke uga tiba.
    20. +1
      22 May 2021
      Kutipan: TermiNakhTer
      Moscow sawayah-wayah bisa "mateni oksigen",

      Sampeyan kudu mblokir transit kabeh hidrokarbon Kaspia nganti kabeh sanksi anti-Rusia dicabut. Lan ana BP lan Chevron lan Exxon Mobil ...
      Lan padha ora bakal ngangkat sanksi, mung remet metu celengan. Tanpa transit, dheweke bakal menehi awake dhewe! Punika minangka multi-pindhah minangka tikar anak. Lan kasunyatan sing nganti saiki ora ana sing nindakake iki nuduhake ing kana salah siji wong banget panah-minded lungguh, utawa agen pengaruh. Minangka kawicaksanan rakyat ngandika: wong cicit-minded luwih ala tinimbang pengkhianat!
    21. 0
      22 May 2021
      Kolumnis Inggris nyerat Natia Sescuria
      Nah, dideleng saka jenenge Clean Briton :)
    22. +1
      22 May 2021
      Panjenenganipun nyerat Wong Inggris panaliti Natia Sescuria ing kaca publikasi RUSI

      "Kabeh dicampur ing omah Oblonskys - jaran, wong ..." (C) (C) - pindho C)
    23. +1
      22 May 2021
      Luwih saka sepuluh taun wis liwati wiwit Georgia ilang 20% ​​saka tanah minangka asil saka campur tangan pasukan Rusia.

      ya wis. Lan pembantaian sing padha mbayangno, pati saka peacekeepers, Ossetians, Abkhaziians, Rusia - ora ngganggu wong-wong mau???
      Mungkin sampeyan kudu paling ora njaluk ngapura?
      AKU ORA DUWE TEMBUNG!!!
      Georgia wis ilang kalbu !!!
    24. 0
      23 May 2021
      Georgia ana ing bebaya!
      kongres kasur nggoleki ngendi?
      ))))))
    25. 0
      23 May 2021
      Lan apa sing kudu dicekel. Feed wong maneh. wong Turki.
    26. 0
      23 May 2021
      Georgia ilang 20% ​​saka tanahe
      ===================
      Lan sapa wong Georgia??? hmm... wong dataran tinggi!? sarujuk. Pribumi Kaukasus pegunungan - Aku setuju. Pribumi (saka leluhur) Timur!? sarujuk. Kenegaraan SAPA NANG SENENG??? Dipotong maneh nulis maneh sejarah ??? Aku ora kaget. Palestina minangka conto saka BARBARITY saka penyewa Zionis.
    27. 0
      23 May 2021
      Georgia ilang 20% ​​saka tanah minangka asil saka campur tangan pasukan Rusia

      Ganti konsep!!! Zadolbali!! Yen Georgia wis ilang soko, iku mung amarga arrogance lan bodho!
    28. +1
      23 May 2021
      Sampeyan takon Ossetians?
    29. 0
      23 May 2021
      Ana perebutan wilayah sing bertahap [
      Ing pungkasan taun kudu dijupuk)) wassat liyane Georgia. ngguyu
    30. +1
      23 May 2021
      kolumnis Inggris Natia Sescuria

      Iku kaya warga Ukraina Mishiko Saakashvili :)
    31. -1
      23 May 2021
      Artikel kanggo sapa? Komunikasi udara karo Eropa ditutup, nanging Londu ora ana masalah, aku ora pengin mabur ...
    32. 0
      23 May 2021
      Ing wektu sing padha, bagean saka pipa minyak Baku-Supsa 830 kilometer (1605 m) uga ana ing kontrol sisih Rusia.

      Ketoke, iki sebabe Institut RUSI Inggris terus ngunggahake agenda Georgia - "pipa" sing ditemtokake, menyuling hidrokarbon saka Azerbaijan menyang terminal Segara Ireng Georgia, kalebu perusahaan BP sing kantor pusat ing London.
      Manipulasi murah kanggo entuk perhatian. Bagian saka pipa Baku-Supsa dijupuk ing kontrol kita minangka asil saka petualangan Sakashvili ing taun 2008, amarga siji setengah kilometer saka pipa kasebut ngliwati wilayah Leninogorsk ing Ossetia Kidul.

      Senadyan kasunyatan sing pipeline wis ing kontrol kita kanggo dangu, 13 taun, spekulasi watara iku ora mandheg, kajaba kanggo Georgians, Azerbaijan uga aktif dagang ing gupuh watara iku, nambah menyang Baku-Tbilisi- Pipa Ceyhan, sing diduga uga diserang saka sisih kita, lsp.

      Ing dongeng kasebut, Georgia, Azerbaijan lan ... Kazakhstan, kanthi cara, sekutu kita ing CSTO, ngrebut akeh saka Amerika Serikat lan negara-negara Barat liyane kanthi bantuan kanggo ngontrol kahanan udara lan maritim. Amerika nglatih pasukan khusus kanggo njaga pipa ing Georgia lan Azerbaijan, Turki, minangka sekutu NATO AS lan pihak sing kasengsem, uga nyedhiyakake pitulungan, ditambah basis digawe, kalebu pusat latihan ing Georgia, kanggo mbentuk pasukan saka Turki, Georgia lan Azerbaijan. , sing tugas utama kanggo nglindhungi pipa.

      Pendhudhuk ing Kulon ora takon, kenapa kudu nyedhot amarga 100m kanggo ngontrol pipa sing wis kita kontrol, ditambah kita mung bisa ngganggu pasokan minyak ing sumbere, ana. ora ana gunane ngrusak pipa.
    33. 0
      25 May 2021
      Kontrol creeping obyek sing dibutuhake, kayata dalan lan pipa minyak

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"