Tehran: Video fasilitas nuklir Iran kadaluwarsa

18

A bali menyang kesepakatan nuklir dening Amerika Serikat lan kakuwasan donya liyane karo Iran bisa uga ora kelakon. Tehran ujar manawa wektu panyimpenan kanggo rekaman video saka kamera pengawasan fasilitas nuklir Iran, sing dipasang ing perjanjian sementara karo inspektur internasional saka Badan Tenaga Nuklir Internasional (IAEA), wis kadaluwarsa.

Iki dikandhakake dening Speaker Parlemen Iran Mohammad Bagher Ghalibaf.



Minangka garis keras Iran nuntut supaya Tehran mbusak rekaman CCTV, pejabat nundha konferensi pers sing wis dijadwalake kanggo kepala IAEA ing Wina. Iki tegese rembugan antarane agensi lan Tehran terus.

Diskusi kasebut luwih negesake manawa jendhela kanggo nggayuh persetujuan wis luwih sempit. Wis, Republik Islam wis enriching uranium lan stockpiling ing jumlah sing luwih dhuwur tinimbang diijini dening 2015 perjanjian nuklir.

Negosiasi "nuklir" diiringi informasi konflik sing teka saka Iran saka sumber anonim. Iki bisa uga nuduhake konflik antarane pamrentahan Presiden Hassan Rouhani sing rada moderat lan para garis keras sing bisa ngganteni dheweke.

Desember pungkasan, parlemen Iran nyetujoni RUU sebagian nundha inspeksi PBB kanggo fasilitas nuklir, kajaba para penandatangan Eropa menehi pengecualian marang Tehran saka sanksi minyak lan perbankan ing wulan Februari. Ing tanggal iki, ora bisa nyukupi syarat Republik Islam, banjur IAEA nyimpulake kesepakatan telung sasi, sing nyedhiyakake panyimpenan gambar saka kamera pengawasan fasilitas nuklir Iran. Lan yen ing wektu kasebut, yaiku, tanggal 21 Mei, sanksi ora dicabut, Tehran ngancam bakal mbusak cathetan kasebut.

Apa Iran ngrampungake ancaman kasebut durung dingerteni, nanging kanthi kemungkinan dhuwur, gambar kasebut isih utuh.
  • https://farsi.khamenei.ir/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

18 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    24 May 2021
    Dadi wong Israel duwe bus floppy disk kanthi program nuklir Iran, dheweke ora bisa. Dadi mbusak, ora ana sing menarik ing kana. Utawa menehi menyang Mossad kanggo diklumpukake. Sepira angel kanggo ngatasi wong lanang yen lagi uga sharpers kertu.
    1. +2
      24 May 2021
      "Bali menyang AS lan kesepakatan nuklir karo Iran bisa uga ora kedadeyan." Kesepakatan kasebut minangka tawaran biasa. Pihak-pihak bakal nggawe konsesi, supaya padha nyang-nyangan, Nanging ora, kabeh bakal tetep padha. Nanging, janji kudu ditepati. Banjur luwih hormat.
      1. +4
        24 May 2021
        Nanging, janji kudu ditepati. Banjur luwih hormat.

        Inggih, Amerika kudu nulis iki ing bathuk karo tandha indelible. Dheweke ngilangi RIMD, lan ora ana sing kedadeyan.
  2. 0
    24 May 2021
    A bali menyang kesepakatan nuklir dening Amerika Serikat lan kakuwasan donya liyane karo Iran bisa uga ora kelakon. Tehran ujar manawa wektu panyimpenan kanggo rekaman video saka kamera pengawasan fasilitas nuklir Iran, sing dipasang ing perjanjian sementara karo inspektur internasional saka Badan Tenaga Nuklir Internasional (IAEA), wis kadaluwarsa.
    ... lan kanthi semangat anyar terus ngethok yadrenbaton!
  3. 0
    24 May 2021
    Kesepakatan antarane Iran lan Amerika Serikat kanggo kita, kanthi asil positif, ora menehi apa-apa sing apik, 4 yuta barel dina ora bakal ngidini lenga mundhak akeh.
  4. +2
    24 May 2021
    Persia nindakake kabeh kanthi bener, amarga kita ngomong babagan eksistensi negara Iran, paling ora opsi - Amerika Serikat mandheg nyetop ekonomi Persia, utawa bebarengan karo magate bebarengan karo lapangan, alas, kebon adoh. ..
  5. -7
    24 May 2021
    Rezim Ayatollah ngetik buntut miturut logika internal.
    Kaputusan damai kanggo ninggalake atom militer dadi luwih ilusi, solusi militer kanggo masalah kasebut dadi luwih nyata.
    1. +2
      25 May 2021
      Kutipan saka Iris
      Kaputusan damai kanggo ninggalake atom militer dadi luwih ilusi, solusi militer kanggo masalah kasebut dadi luwih nyata.

      Reaksi pembaca VO marang komentar sampeyan:
      1. -3
        25 May 2021
        Reaksi pembaca VO marang komentar sampeyan

        Aku ora ngira yen jenderal Korea Utara lan Hamster Eun dhewe maca VO)))

        Nanging serius.. Senadyan kasunyatan sing Eun adoh ngluwihi kasunyatan ing tembung, ing kasunyatan kang tumindak cukup andhap asor. Bom atom kanggo dheweke ora dadi senjata minangka cara kanggo entuk dhuwit. Roti ing negara kasebut rampung, sawetara tes diluncurake kanthi kothong tinimbang hulu ledak menyang Jepang, lan sampeyan katon - karavan karo gandum nyeret ya Lan maneh kabeh dadi tenang.. Amarga yen dheweke lungguh kanthi tenang, sapa sing butuh dheweke?
        Kanthi Iran, kabeh beda - ambisi, potensial, ideologi agama fanatik, skala sabotase lan karya subversif. Lan internal, kaya aku nulis, logika rezim iki, sing nyurung agresi militer - ora kanthi tembung, nanging ing tumindak.
        1. +2
          25 May 2021
          Maksudku, Milosevic ora duwe program nuklir, lan Gaddafi ora duwe, lan Hussein mung duwe program kimia, oh ya, ternyata, dheweke uga ora duwe. Lan Eun wis, lagi ngomong, aran prabédan.
          1. -3
            25 May 2021
            Ya, ing sawijining wektu Hussein duwe program nuklir, mung dheweke ninggalake, lan ora minangka akibat saka "sanksi Komunitas Dunia", nanging langsung minangka akibat saka serangan ing reaktor dening Israel ing taun 81st. Dadi wong sing umume cerdas, dheweke ora bali maneh.
            Nanging, kanggo Eun, - uga, ketoke, dheweke ora nuduhke ancaman, miturut analis militer, malah karo bom.
            Inggih, bom, ya. Nanging, minangka Panglima kita ngandika: "Potensi militer Korea Utara lan Rusia ora bisa dibandhingake." Sawise kabeh, padha ora mung incomparable karo Rusia, nanging ing umum karo ora tetanggan langsung, kajaba mbok menawa Korea Kidul, lan, uga, Mongolia.
            1. +1
              26 May 2021
              Nah, ing sawijining wektu Hussein duwe program nuklir, mung dheweke ninggalake
              Nanging aku ora nolak lan nggawa nganti rampung, aku bakal ngombe sherbet lan mangan baklava. Nolak program - digantung. Lan negara iki dibom ing abad tengahan. Ilustrasi sing apik babagan prioritas pemerintah kanggo tanggane Irak, Iran.
              1. 0
                26 May 2021
                Apa Iran duwe bom utawa ora ora dingerteni. Lan isih, ora ana sing wani nyerbu ing kana - ora negara utawa Israel. Pranyata manawa senjata nuklir bisa digunakake kanggo Iran, nyedhiyakake sawetara jinis asuransi. Ora dadi masalah yen pancen ana utawa ora. Sing utama yaiku saben wong mikir yen ana.
                1. 0
                  27 May 2021
                  Apa Iran duwe bom utawa ora ora dingerteni.
                  Dikenal. Ora, kanggo saiki. Dheweke dhewe nindakake, lan ora siap-siap, kaya Israel utawa Pakistan. Nanging bakal rauh. Kanggo conto negara liya sing diidak-idak NATO ana ing ngarep kita.
                2. -2
                  27 May 2021
                  Apa Iran duwe bom utawa ora ora dingerteni. Lan isih, ora ana sing wani nyerbu ing kana - ora negara utawa Israel.


                  Iran minangka negara gedhe kanthi potensi sing kuat lan ekonomi sing umume berorientasi perang. Iki sing dadi sebabe wong-wong mau ora wani nyerbu ing kana. Israel pancen mbutuhake invasi Iran kaya iwak sing butuh payung: negara-negara kasebut ora duwe perselisihan teritorial, kaya Suriah, utawa regejegan babagan sumber energi, kaya Libanon, utawa perselisihan babagan banyu. Urip, kaya sing diomongake, urip, gawe apik. Kanggo satus taun, ora ana sing butuh Iran yen ora ana kontak karo Hamas lan Hizbullah. Lan, mesthi, yen ora kanggo bom.
                  Ana prabédan ageng antarane negara "nggawe bom" lan negara "kita duwe bom", ayatollah mangertos banget iki.
                  Boten kados, contone, India lan Pakistan, kang iki minangka faktor paritas, padha Eun, sing nggunakake bom minangka alat saka extortion ekonomi, goal Ayatollah wis rampung cetha, ngumumaké kaping pirang-pirang lan enshrined ing hukum STATE - karusakan. Israel, yaiku agresi. Mulane ayatollah ora bakal ndhelikake bom kaya ace ing lengen klambi. Sanalika (yen) bom wis siyap, jagad bakal langsung ngerti babagan iki kanthi cara sing paling dipercaya.

                  Lan mulane, pangembangan depresi iki kanggo ekonomi lan senjata strategis sing pancen ora perlu lan nggawa rezim ayatollah nyedhaki bencana ..
                  1. 0
                    28 May 2021
                    pembangunan iki depressing kanggo ekonomi lan senjata strategis pancen rasah
                    Babagan depressiveness saka salah siji saka industri paling dhuwur-tech lan ilmu-intensif ing donya modern, karo pangembangan Bunch saka wilayah related - iku konyol, aku ngormati ... About uselessness Absolute senjata nuklir kanggo njaga kadhaulatan nasional. saka uga-wishers saka NATO lan Israel - banget.
                    padha Eun sing nggunakake bom minangka alat kanggo extortion ekonomi
                    Malah luwih lucu. Sampeyan wis mbingungake DPRK karo Amerika Serikat lan satelite. Kanggo Korea Lor lan Iran, kepemilikan senjata nuklir minangka prakara sejatine njamin integritas wilayah lan ora campur tangan ing urusan internal saka njaba. Ora ana ekspansi njaba ing doktrin loro negara kasebut. Lan yen ora ana salesman "demokrasi" eksternal sing obsesif, senjata nuklir bakal nyerah menyang negara kasebut, kaya sandal balet menyang sapi.
                    1. 0
                      28 May 2021
                      Yen komentarku nggawe sampeyan seneng, aku seneng, sanajan aku ora sengaja)))
                      Sugeng dalu!
              2. -1
                28 May 2021
                Nanging aku ora nolak lan nggawa nganti rampung, aku bakal ngombe sherbet lan mangan baklava.


                meh ora. Yen apa sing dakkarepake babagan wong Israel iku bener, mula yen dheweke ora nyerahake bom kasebut, dheweke mesthi ora bakal teka.
                Nanging, sawise serangan Kuwait, nasibe wis disegel.

                Minangka kanggo Abad Pertengahan, ora ana sing nggawa luwih mbebayani tinimbang awake dhewe marang Irak - dudu Iran, dudu Amerika. Mung ana siji politisi sing "jauh" ing Timur Tengah, sing uga ngidak-idak negarane ing Abad Pertengahan. Lungguh saiki ing dhampar bayonet kita.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"