Penembak anti-pesawat Rusia ngenteni "Typhoon" Izhevsk paling anyar - utamane kanggo pertahanan udara

35

Salah sawijining peralatan militer sing paling menarik, sing ditampilake ing Parade Kemenangan ing Red Square tanggal 9 Mei 2021, yaiku kendaraan tempur saka skuad penembak anti-pesawat Typhoon-PVO MANPADS.

Papat kendaraan tempur sistem pertahanan udara sing janjeni iki liwati ing parade. Mesthi, partisipasi ing Victory Parade menehi kesaksian babagan apresiasi dhuwur saka kendaraan tempur anyar.



Kendaraan tempur "Typhoon-PVO" yaiku pangembangan Pabrik Elektromekanik Izhevsk "Kupol" kanthi biaya sumber daya dhewe, kanthi dhukungan saka Concern VKO "Almaz-Antey" lan pimpinan pasukan pertahanan udara Angkatan Darat. saka Kementerian Pertahanan. Sadurunge, prototipe Typhoon-Air Defense melu ing International Army Games-2019 lan ing tampilan dinamis forum Army-2020, lan malah narik kawigaten para spesialis lan penyayang peralatan militer.

Kendaraan tempur anyar digawe kanggo mobilitas lan keamanan penembak anti-pesawat MANPADS ing medan perang. Alat otomatisasi lan antarmuka paling anyar menehi kesempatan tambahan kanggo unit pertahanan udara. Kendaraan Typhoon-PVO dhewe dirancang kanggo limang wong: komandan, sopir, penembak mesin lan loro penembak anti-pesawat. Ing atap kendaraan tempur ana menara kanthi bedhil mesin abot lan rong hatch: kanggo penembak mesin lan penembak anti-pesawat.

Persenjataan kendaraan kasebut kalebu 9 rudal sing dipandu anti-pesawat MANPADS, lan kompleks macem-macem jinis digunakake.

Dadi, contone, ing versi nglengkapi kendaraan Verba MANPADS, senjata serangan udara sing mabur kanthi kecepatan nganti 420 m / s dicegat kanthi jarak 0,5 nganti 6 km lan ing dhuwur nganti luwih saka 3 km. Kajaba iku, regu penembak anti-pesawat MANPADS bisa nampa sebutan target saka pos komando tempur sing luwih dhuwur, nalika ana ing mobil, lan ing wektu sing padha murub saka bedhil mesin lan MANPADS kanthi kecepatan nganti 20 km / jam.

Yen perlu, sistem rudal anti-pesawat Tor-M2, sing uga diprodhuksi ing pabrik pertahanan Kupol ing Izhevsk, bisa digunakake minangka kendaraan komando kanggo Typhoon-PVO BM. Tumindak bebarengan karo sistem pertahanan udara jarak cendhak, ing mode "link campuran", penembak anti-pesawat bisa nggunakake radar kuat sistem Tor-M2 kanggo pengintaian kahanan udara lan sebutan target.

Amarga akeh panggunaan kendaraan udara tanpa awak ing teater perang modern, sing, sanajan biaya sing murah, bisa nyebabake karusakan serius marang mungsuh, praktik iki bisa nylametake misil sing dipandu anti-pesawat, sing regane kadhangkala puluhan. kaping luwih saka biaya UAV mungsuh.

"Transfer" target sing luwih cilik lan luwih cepet menyang kendaraan Typhoon-PVO, penembak anti-pesawat kasil nyerang UAV kanthi senjata api MANPADS sing murah.

Kajaba iku, nggunakake bedhil mesin abot lan pluru anti-pesawat nglawan kendaraan lapis baja lan ora nganggo waja, kendaraan Typhoon-Air Defense, sing ultra-mobile dibandhingake karo senjata anti-pesawat liyane, nalika ing formasi tempur pasukan, uga bisa digunakake. kanggo ngatasi macem-macem tugas support geni.

Adopsi kendharaan tempur Typhoon-PVO dadi layanan lan panyebaran produksi massal luwih awal wiwit taun 2021.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    35 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +6
      24 May 2021
      Apa ora bisa nginstal peluncur ing atap kanthi "Willows" sing padha? Perlu pejuang karo MANPADS metu saka lawang ngisor, njupuk target, lan ing wektu iki target bakal ninggalake wilayah sing kena pengaruh. Kita seneng nggawe rumit kabeh, lan kanthi cara iki, sing diarani pertahanan udara jarak cendhak, saka sistem pertahanan udara-rudal terpadu diwiwiti, unsur pertama lan utama yaiku pejuang MANPADS.
      1. -2
        24 May 2021
        Quote: Irit
        unsur pisanan lan utama iku fighter MANPADS.

        Ya - pranyata unsur pisanan lan utama yaiku sing pisanan mlebu kru - malah flamethrower, malah peluncur granat, malah waver gendera.
        1. -3
          24 May 2021
          Mark1 - apa spesialis sing kadhaptar kudu apa karo pertahanan udara? Wong minangka dhasar pertahanan udara, pertahanan udara sing cedhak ora mung Torah, Buki, Tunguska, utamane penembak MANPADS biasa, sing ngilangi zona mati sistem pertahanan udara!
          1. +4
            24 May 2021
            Ora ana pertahanan udara (uga, ing kasus sing ekstrem, cilik), nanging kanthi gampang cocog karo volume lan fungsi Pertahanan Udara Typhoon. Maksudku, "Typhoon" ing wangun saiki minangka pertahanan udara sing padha karo pertahanan rudal anti-tank utawa RKhZO utawa tiang bendera sing digerakake dhewe.
            1. 0
              24 May 2021
              Mark1 - bener, ing kene kita ngrembug pertahanan udara, lan Typhoon ing konfigurasi iki mung aditif, sing kudu nggampangake petungan MANPADS kanggo nindakake karya tempur!
              1. +2
                24 May 2021
                Thrifty - yen kita ngrembug pertahanan udara ing kene, mula kita bakal ngrembug babagan fitur MANPADS, lan amarga kita ngrembug babagan "aditif", aku mung nuduhake versatility "ing konfigurasi iki".
      2. +3
        24 May 2021
        Apa ora bisa nginstal peluncur ing atap kanthi "Willows" sing padha? Perlu pejuang karo MANPADS metu saka lawang ngisor, njupuk target, lan ing wektu iki target bakal ninggalake wilayah sing kena pengaruh. Kita seneng nggawe rumit kabeh, lan kanthi cara iki, sing diarani pertahanan udara jarak cendhak, saka sistem pertahanan udara-rudal terpadu diwiwiti, unsur pertama lan utama yaiku pejuang MANPADS.

        Sampeyan bisa, nanging iki mobil temen beda, nanging typhoon pertahanan udhara kanggo transportasi kru MANPADS. Mobil luwih gampang dideteksi lan dirusak tinimbang pejuang karo MANPADS ing sabuk alas utawa ing wilayah kutha
      3. +2
        24 May 2021
        Quote: Irit
        Apa ora bisa nginstal peluncur ing atap kanthi "Willows" sing padha?

        Saget. Nanging iki ndadekake mobil dadi target self-propelled.
        Kanggo kaluwihan utama MANPADS yaiku kemampuan siluman lan lintas negara - kru sikil bisa ana ing endi wae, lan peluncur bakal dideteksi mung sawise diluncurake. Kaluwihan kasebut ngidini sampeyan bisa nyepetake rudal sing cendhak lan kekuwatan hulu ledak sing sithik, sing dikorbanake supaya bisa nggawa sistem pertahanan udara.
        Yen kita tightly Gunung MANPADS ing sasis, kabeh kaluwihan langsung ilang. Nanging kekurangane tetep. Lan dadi target dhewe: larang lan cukup katon kanggo ATGM saka helikopter utawa UAV sing bakal ditindakake, nanging ora bisa nyerang operator ATGM kasebut amarga jarak cendhak lan kekuwatan misil.
        Dadi kemampuan MANPADS kanggo nyebar saka kendharaan operator nambah tingkat kaslametané. eseman
        1. -1
          24 May 2021
          Sampeyan ora bener. Krenjang swivel primitif ing atap kanggo 2 tabung bakal ngidini sampeyan ora kelet. Nyuda pengaruh cuaca ing penembake. Saenipun, aku ndeleng mobil kuwi ing wangun iki: kubah transparent kanggo pengamatan lan 2 rudal ing mobil. Kaya Jigit sing atap transparan. Lan penembake dismounted karo roket lan tablet ing kadohan saka sawetara atus meter saka mobil. Saka menara, sampeyan bisa njupuk ing pamindhahan tanpa tancep metu saka ngisor waja. Utawa saka ambush, peluncuran dipasangake saka rong titik spasi.
        2. 0
          25 May 2021
          masalah kabeh iku kabeh peralatan kanggo MANPADS bisa ngaco menyang mancal .. Menapa malih, ana Tiger-Gibka .. nanging ana ing tentara mutusaké kanggo nguber medali lan nggawe prodigy sing ora ana gunane .. nyatane, iku perlu kanggo nganakake uji coba lan nyopot tali bahu..
      4. -1
        26 May 2021
        Iku bisa lan perlu.

        Ing Polandia, ana 80 sepur misil x4 jinis iki ditambah karo amunisi liyane

        http://zonwar.ru/images/news4/news-685_3.jpg
    2. +1
      24 May 2021
      Carane njupuk cetha, nanging carane sok dong mirsani? Pangembangan kanthi biaya dhewe. Saben uwong nyoba nyuda kerugian lan faktor manungsa nalika njupuk, nanging ing kene tuwuh wolung mata ing keliling. Lan ora ana analog ing jagad iki.
      1. 0
        24 May 2021
        Kutipan saka yfast
        Carane njupuk cetha, nanging carane sok dong mirsani?

        Yen perlu, sistem rudal anti-pesawat Tor-M2, sing uga diprodhuksi ing pabrik pertahanan Kupol ing Izhevsk, bisa digunakake minangka kendaraan komando kanggo Typhoon-PVO BM. Tumindak bebarengan karo sistem pertahanan udara jarak cendhak, ing mode "link campuran", penembak anti-pesawat bisa nggunakake radar kuat sistem Tor-M2 kanggo pengintaian kahanan udara lan sebutan target.

        EMNIP, tablet elektronik portabel kanggo petungan TsU, dikembangake kanggo Needle.
    3. +4
      24 May 2021
      Aku terus terang ora ngerti artine iki ing medan perang modern. Nyuwun
      1. +1
        24 May 2021
        Quote: Lan Kita Tikus
        Ing mratelakake panemume, iki anachronism saka 80s saka abad pungkasan.

        Ing taun 80-an, iki ora bakal kedadeyan ("Strela-2") - iki minangka refinement paling anyar saka pamikiran militer.
      2. 0
        24 May 2021
        Petungan MANPADS bakal diwenehi mobil - apa sing salah?
        1. +1
          24 May 2021
          Kutipan: Vadim237
          Petungan MANPADS bakal diwenehi mobil - apa sing salah?

          Ing konsep banget - "pitungan MANPADS".
          MANPADS wis ora efektif marang mungsuh modern, amarga padha diwatesi ing nggunakake dening indra manungsa lan reaksi, uga ing sambungan karo massa equipping peralatan online modern karo sistem dipatèni laser kanggo infrared seeker (L-370 Vitebsk jinis). MANPADS mung dadi target angkatan udara modern.
          Petungan MANPADS apik ing jajaran negara sing mundur, nglawan mungsuh sing padha mundur. Iki dibuktekake kanthi jelas kanthi perang ing Suriah, kabeh kamenangan MANPADS yaiku nalika barmaley nembak pesawat antediluvian Assad. Lan nglawan Angkatan Udara Rusia, dheweke pancen ora ana gunane.
          Ing paling tentara modern, MANPADS tetep mung karo MTR, kanggo suicidal sabotase konco garis mungsuh, ing kondisi perang total.
        2. -1
          25 May 2021
          nanging nyatane dheweke wis duwe mobil miturut negara.. lan kene ... mobil kanthi jeneng sing apik, nanging pancen ora ana fungsi ... Mobil kasebut larang, nanging ora ana gunane.. BRDM-2 Bekas sing banal. dadi luwih migunani kanthi biaya sing luwih murah
    4. 0
      24 May 2021
      Pitungan MANPADS bakal manggon ing taksi lapangan iki
    5. +1
      24 May 2021
      Amarga akeh panggunaan kendaraan udara tanpa awak ing teater perang modern, sing, sanajan biaya sing murah, bisa nyebabake karusakan serius marang mungsuh, praktik iki bisa nylametake misil sing dipandu anti-pesawat, sing regane kadhangkala puluhan. kaping luwih saka biaya UAV mungsuh.

      Drones, minangka aturan, operate ing mesin piston karo panas banget kurang, utawa malah ing listrik. Ora mungkin rudal kanthi hulu ledak termal bakal efektif nglawan. IMHO
    6. -1
      24 May 2021
      Kanggo pertahanan udara militèr modern, perlu ana sing beda banget, radar sensitif sing bisa ndeteksi target kanthi RCS sing kurang banget (kaya radar geni kontra-baterei) lan senjata sing bisa numpes akeh target cilik dibutuhake. Aku ngira yen meriam kaliber cilik utawa roket miniatur sing dipasang kanthi jumlah gedhe ing peluncur bakal paling cocog kanggo iki. IMHO
    7. 0
      24 May 2021
      Kutipan: Alexey R.A.

      EMNIP, tablet elektronik portabel kanggo petungan TsU, dikembangake kanggo Needle.

      Ana sawetara detik wektu ing total, lan ora kanggo muter Tetris.
      1. 0
        24 May 2021
        Ana kabar wektu nyata babagan kahanan kasebut. Lan pitungan amarga tablet kasebut bakal ngerti arah pendekatan target lan wektu penerbangan. Plus utawa minus sawetara detik. Lan adhedhasar data iki, dheweke bakal bisa nyiapake luwih dhisik kanggo njupuk.
      2. -1
        25 May 2021
        Macan-mlengkung .. 5 mesin, 4 karo modul Bending lan 1 karo radar .. tenang nutup area
    8. +2
      24 May 2021
      Salah sawijining peralatan militer sing paling menarik, sing ditampilake ing Parade Kemenangan ing Red Square tanggal 9 Mei 2021, yaiku kendaraan tempur saka skuad penembak anti-pesawat Typhoon-PVO MANPADS.
      Lan apa sing menarik belay Kanthi sukses sing padha, sampeyan bisa nyelehake pejuang kanthi panah ing mburi truk mbucal lan nyebat "Dump Truck - Pertahanan Udara" ngguyu
      Kendaraan tempur anyar digawe kanggo mobilitas lan keamanan penembak anti-pesawat MANPADS ing medan perang
      Just Tin - mlayu ngubengi medan perang kanthi "Panah", ngguyu Inggih, penulis ngguyu.
    9. 0
      24 May 2021
      lan ing wektu sing padha murub saka bedhil mesin lan MANPADS kanthi kecepatan nganti 20 km / jam.
      apa sampeyan nggawe stabilizer lan komputer balistik kanggo senapan mesin?
      1. +2
        25 May 2021
        Kutipan saka Petro_tut
        apa sampeyan nggawe stabilizer lan komputer balistik kanggo senapan mesin?

        Lan ora ana sing ngomong babagan "ngetung" - mung babagan "menembak". eseman
    10. +4
      24 May 2021
      Lha, kepiye Topan saka pertahanan udara iki? Kemampuan kanggo nggawa MANPADS ing kabin lan lawang kanggo panggunaane? Kanthi cara iki, meh kabeh mobil sing duwe hatch bisa nindakake!
      1. +3
        25 May 2021
        Quote: RUSLAN
        Dadi meh kabeh mobil sing duwe sunroof bisa nindakake!
        Pengangkut personel lapis baja lan MANPADS
        MANPADS lan BMD
        prajurit
    11. +2
      24 May 2021
      Iki macem-macem ... isin !!!
    12. +3
      25 May 2021
      Nglengkapi sarana iki (MRAP medium) unit pertahanan udara ing unit sing dilengkapi kendaraan tempur infanteri lan operator personel lapis baja minangka tindak pidana, saka sudut pandang penyatuan.
      Kaping pisanan, manunggal ing babagan mobilitas (patency, navigability). Kapindho, unifikasi miturut sampel (maneka warna merek).
      Tuladha lobi ngungkuli akal sehat...
    13. +1
      25 May 2021
      . ing jarak 0,5 nganti 6 km lan ing dhuwur nganti luwih saka 3 km

      Iku cetha karo sawetara, nanging, kene, karo dhuwur ...? "Nganti lan liyane" - pinten luwih? 20 km? 100? utawa menyang rasi lintang Aquarius?
    14. +1
      25 May 2021
      Kabeh sing dibutuhake kanggo kendaraan pertahanan udara:
      1. stasiun optoelektronik dhewe (OLS) kanggo deteksi target pasif,
      2. Launcher kanggo 2 sistem pertahanan udara Verba,
      3. Tegese kanggo nglawan UAV saka REX-1, jinis REX-2 kanggo perang elektronik nglawan UAV ing radius 2 km.
      4. instalasi bedhil mesin "Kord" 12,7
      1. 0
        25 May 2021
        Ana OLS lan peluncur ing Gibka-S. Nanging ana uga radar deteksi.
    15. DMi
      +1
      25 May 2021
      Paling edan "novel". Umumé, katon kaya moyoki sinis. Impudence saka wong-wong sing pengin cling ing budget punika, mesthi, nglarang. Nanging pitakonan sing paling menarik yaiku sing ing tentara menehi go-ahead kanggo tuku "novelties" kuwi.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"