Ngendi dheweke sinau babagan Mesir ing Rusia

262

Mbok menawa angel nemokake sing luwih apik babagan pendidikan ing antarane film tinimbang film Polandia "Pharaoh", sing difilmake ing taun 1965.

"Atimu dadi buku...
Delengen, ora ana sing luwih dhuwur tinimbang buku!..
Yen juru tulis duwe jabatan ing ibukutha,
banjur dheweke ora bakal dadi pengemis ing kana ...
Oh yen aku bisa nggawe sampeyan
tresna buku luwih saka ibumu
yen aku bisa nuduhake kaendahane!
Iku luwih apik tinimbang kabeh proyek liyane.
Nalika juru tulis isih cilik, wis ditampani.
Dheweke dikirim kanggo nindakake pesenan,
lan ora bali nganggo celemek.
Aku ora weruh tukang patung minangka utusan, utawa tukang perhiasan minangka utusan,
nanging aku weruh tinker ing karya ing fireboxes saka pawon kang.
Drijine kaya kulit baya
lan ambune luwih ala tinimbang daging iwak."

(Instruction of Akhtoy, putra Duawf, kanggo putrane Piopi).
Papirus Chester Beatty kaping 19, Museum Inggris

История peradaban gedhe. Sajarah Mesir Kuna minangka salah sawijining topik sing tansah narik kawigaten para pamaca kanthi luwih gedhe utawa luwih cilik. Ora ana topik sing ora ana gunane babagan keuntungan lan keuntungan sing nyata, nanging ... menarik. Lan yen menarik, banjur perlu. Dadi publikasi ing situs web VO sawetara artikel babagan Akhenaten, Ramses lan prau Mesir kuna nyebabake kapentingan liyane ing negara iki lan budaya gedhe.

"Tulis babagan tulisan Mesir Kuno", "tulis babagan temuan ing kuburan", "tulis ..." - kabeh iki minangka panjaluk saka pembaca situs sing kepengin sinau babagan kabeh iki. Nah, kabeh topik iki pancen menarik banget. Nanging, dina iki, materi kita, uga terus-terusan, kita bakal nyawisake crita babagan carane pedunung Rusia wiwit kenal karo budaya Mesir ing jaman kepungkur.



Sing, ngendi padha sinau bab Mesir ing Rusia? Sapa wong Rusia sing pisanan ngunjungi negara iki lan kapan? Lan karya tulis apa sing ditinggalake?

Kedutaan Besar Ivan the Terrible


Lan kedaden sing ora ana liyane saka Tsar Ivan Elek dikirim embassy kanggo Timur Tengah, kang ana uga sudagar saka Smolensk, Vasily Poznyakov. Kajaba iku, kedutaan kasebut mesthine ora mung makili wong kraton ing Timur, nanging uga "adat ing negara-negara tulisan kasebut." Sing, iku uga jenis ekspedisi etnografi. Asil saka buku kasebut: "The Journeys of the Merchant Vasily Poznyakov" - buku pisanan sing nyritakake babagan Mesir.

Ngendi dheweke sinau babagan Mesir ing Rusia
Aku kepengin weruh yen Vasily Pozdnyakov lan liya-liyane kaya dheweke nggawa oleh-oleh saka Mesir? Inggih, ing paling soko cilik. Ayo dicritakake, iki minangka jimat faience Ra-Khorakti, dhuwure mung 2,8 cm. 664–630. BC e. Metropolitan Museum of Art, New York

Kedutaan Besar ninggalake Moskow "ing mangsa panas 7066" ("saka nitahaken donya", yaiku, ing 1558 tanggalan kita) lan tindak liwat Lithuania "kanggo Tsargrad", lan banjur kanggo Alexandria, ngendi iku mung tekan taun. mengko! Saka Alexandria, kedutaan kasebut pindhah menyang Kairo, ing kana patang dina. Banjur ana Alexandria maneh, sawise iku duta kanggo sawetara alesan tindak mriksa Semenanjung Sinai.


Jimat liyane yaiku dewi Tauret, pelindung wanita nalika nglairake. Dhuwur 5 cm. Museum Seni Metropolitan, New York

Sing, Poznyakov ora tetep ing Mesir kanggo dangu, ora luwih saka rong minggu. Nanging ing "Perjalanan" dheweke ngomong babagan penaklukan Mesir dening wong Turki, lan babagan alam, lan kutha-kutha:

"Lan kutha kasebut digawe saka watu lan ambruk, mung siji gapura sing tetep utuh ...".


Nanging mangkok alabaster iki mung kuno banget. Nuduhake periode dinasti awal, jaman pemerintahan Dinasti II, ca. 2750–2649 SM e. Saqqara, Tomb 2322: Egyptian Antiquities Service/Cybellus excavations, 1910–1911 Bahan: travertine (alabaster Mesir). Ukuran: dhuwur 9,4 cm; diameteripun 23,6 cm Metropolitan Museum of Art, New York

"Bestseller ing abad kaping XNUMX"


Ing Rusia, buku kasebut pungkasane digandhengake karo pedagang Trifon Korobeinikov, sing, 25 taun sawise Poznyakov, uga ngunjungi negara-negara Timur lan nulis sawetara bab liyane ing buku Pozdnyakov. Asil karya kolektif iki minangka buku tulisan tangan, sing wis teka nganti saiki ing luwih saka rong atus daftar tulisan tangan lan ing patang puluh edisi cetak. Sing, kapentingan ing antarane wong-wong Rusia banjur gedhe banget!


Wadhah alabaster. Karajan Anyar, Dinasti XVIII, c. 1550–1458 SM e. Mesir Upper, Thebes, plataran CC 41, pit 3, kuburan B 4, antarane sirah peti lan tembok, penggalian MMA, 1915–1916. Ukuran: dhuwur 13,6 cm; diameteripun 11,6 cm. Museum Seni Metropolitan, New York

Lan mung 300 taun mengko dadi cetha yen Travels Korobeinikov iku bener karya Pozdnyakov. Kajaba iku, enem dhaptar tulisan tangan saka "Walkings" wis teka kanggo kita. Dadi, gampang mbandhingake sapa lan apa sing ditulis ing dheweke khusus. Contone, Korobeinikov nduweni katrangan babagan manuk - "strufokamila, utawa strutsa", sing ora duwe Pozdnyakov:

"Lan sirahe kaya bebek, lan sikile duwe hooves ... Lan sikile dawa kaya crane, lan swiwine kaya kulit; nanging mlaku ing lemah, nanging mabur sethithik.

Dadi dheweke weruh manuk unta Afrika ...


Sarcophagus saka mumi Iineferti. Kraton anyar. Dinasti XIX. Jaman pamaréntahan Ramses II. OK. 1279–1213 SM e. Sarcophagus, karakteristik wong Mesir saka wangun antropoid. Iki ditutupi tutup kayu, kadhangkala disebut "papan ibu", diukir lan dicet kanggo nggambarake almarhum kaya-kaya dheweke isih urip lan nganggo busana lipit putih sing dawa. Mesir Atas, Thebes, Deir el-Medina, Makam Sennedjem, Layanan Purbakala Mesir / Penggalian Maspero, 1885–1886 Metropolitan Museum of Art, New York

Nanging yen pedagang Smolensk Vasily Poznyakov bisa nglampahi mung sawetara sewelas dina ing Mesir, banjur pedagang Kazan "Vasily Yakovlev, julukan" Gagara "wis patbelas minggu kene, lan weruh kabeh, ora kaya liyane, lan, miturut, akeh liyane wrote kabeh.


Sisih ndhuwur tutup sarcophagus saka mumi Iineferti. Metropolitan Museum of Art, New York

"Buaya iku kewan galak"


Ing taun 1634, saka Kazan, dheweke pindhah menyang Astrakhan, saka ing kana menyang Tiflis, saka ing kono menyang Erzerum, Yerusalem lan Mesir. Kaya kabeh wong lelungan Rusia liyane, dheweke kanthi teliti nulis kabeh sing dideleng.

Nandhang sangsara saka "kobong solar lan ngelak banyu", dheweke mlaku liwat ara-ara samun lan pungkasane tekan Kairo. Dheweke uga dadi lelungan pisanan sing nggambarake obelisk sing misuwur saka Heliopolis - "12 fathoms" (dhuwuré kira-kira 25 meter), lan nyatakake yen "tanda tangan ditulis ing kono - jeneng Firaun." Tegese, dheweke yakin yen gambar aneh sing nutupi dheweke yaiku huruf. Nanging sanajan sawise luwih saka satus taun, profesor Jerman Witte nganggep obelisk Mesir minangka "ciptaan alam", lan hieroglif sing diukir minangka asil saka "karya" ... siput khusus.


Ing kuburan sing padha, uga ditemokake patung ushabti. Ushabti nerjemahake minangka "Aku kene!". Dadi tokoh iki kudune mangsuli sawise ... urip ing "donya liyane." Para dewa nyuwun marang bendarane supaya nyambut gawe, nanging ushabti kasebut mangsuli, "Aku mrene!" lan makarya kanggo wong. Kanthi 365 ushebti, siji ora bisa Care babagan apa-apa! Sing nggumunake, patung iki digawe saka lumpur Nil lan dikeringake ing srengenge. Kajaba iku, saiki wong Mesir nggawe salinan ushabti sing padha lan didol menyang turis. saka materi sing padha. Mung saiki bentuke modern, elastis. Metropolitan Museum of Art, New York

Banjur Gagara ora keset kanggo nggawe akeh jam mlaku ing wedhi panas mung kanggo ndeleng piramida saka cedhak. Lan dheweke weruh! Lan dheweke diarani "gunung sing kuwat." Dheweke nggawe kesan kaya ngono marang dheweke.

Ing bengawan Nil, dheweke weruh baya, banjur dicritakake mangkene:

“... Lan sirahe kaya ulam lele, lan sikile kaya manungsa, lan sifate padha, lan buntute kewan iku kaya ulam lele, lan katon kewan iku. kaya ula sing ganas ... Yen nyusul wong, banjur mangan nganti mati. Kulite kaya sisik iwak, lan ukurane baya rong depa.

Miturut cara, iki minangka gambaran pisanan saka "kewan" iki ing sastra Rusia!


"Matryoshka" Mesir: sarcophagus njaba lan internal Khonsu. Kraton anyar. Dinasti XIX. Jaman pamaréntahan Ramses II. OK. 1279–1213 SM e. Dhuwur 188 cm. Museum Seni Metropolitan, New York

Kedutaan Besar Alexei Mikhailovich


Banjur kedutaan liyane kanggo negara-negara wétan dikirim lan "miturut dhawuh tsar lan Adipati Agung Alexei Mikhailovich saka Kabeh Rusia kanthi dekrit" tanggal 10 Juni 1649.

Antarane duta nitih Arseniy Sukhanov, putrane bangsawan mlarat sing "miskin lan kurus, nyeret awake ing antarane yard ing Tula," sinau kawicaksanan buku. Temenan dheweke ora maca piwulange Akhtoy, nanging dheweke maca penulis babad kita, sing negesake manawa "kaya kapal tanpa paku ora digawe, mangkono uga bhikkhu sing ora ngurmati buku." Lan Sukhanov sukses banget ing kabeh jinis "kawicaksanan buku" sing bisa nguwasani basa Yunani, loro kuna, yaiku, klasik, lan urip, sehari-hari. Dheweke uga ngerti basa Polandia, lan malah Latin sethitik. Lan iki migunani kanggo dheweke, amarga dheweke nglampahi luwih saka sepuluh taun ing perantauan. Lan ing wektu sing padha, dheweke nindakake tugas penting pemerintah. Dheweke ana ing Georgia, Moldova, Asia Minor, ngunjungi lembah Tigris lan Efrat, Palestina, ngunjungi pinggir Kali Nil, lan uga ing Yunani lan ing pulo-pulo ing Nusantara Yunani - yaiku, dheweke bisa ndeleng cukup ing wektu iku.


Iki minangka prasasti hieroglif ing sarcophagus Khonsu. Kraton anyar. Dinasti XIX. Jaman pamaréntahan Ramses II. OK. 1279–1213 SM e. Dhuwur 188 cm. Museum Seni Metropolitan, New York

Kajaba iku, ing Konstantinopel, dheweke wiwit tuku lan ngekspor menyang Rusia "kabeh jinis buku Yunani lan Rusia lan lembaran gambar saka macem-macem negara lan kabeh jinis notebook."


Petisi Sukhanov, dikirim menyang Tsar Alexei Mikhailovich tanggal 9 Mei 1649, sadurunge budhal menyang Timur, kanthi panjaluk kanggo menehi dhuwit kanggo lelungan kasebut. Ilustrasi saka buku dening N. Petrovsky lan A. Belov. Negara Hapi Agung. Leningrad. Detlit. 1955 p.21

Sukhanov nginep sewulan setengah ing Mesir lan nggambarake pemandangan lokal kanthi rinci.

"Ya, ing jero kutha Alexandria, tanpa wilangan, akeh tugu watu, dhuwur lan medium lan cilik, marmer saka watu siji, diukir, bunder, lan ora disusun,"

dheweke nulis babagan apa sing dideleng.


Mastaba Raemkaya. kerajaan kuna. Dinasti 2446. OK. 2389–1907 SM e. Saqqara, sisih lor komplek piramida Djoser, Egyptian Antiquities Service/Cybellus excavations, 1908–2381. Mastaba saka Raemkaya wiwitane dibangun lan dihias kanggo pejabat sing jenenge Neferiretnes, sing jenenge lan gelar isih bisa dideleng ing lawang palsu. Neferiretnes ambruk, utawa kulawargané mati, lan ora ana sing ngurus panguburané. Panggunaan maneh kuburan kanggo Raemkai paling mungkin ditindakake kanthi dekrit firaun lan sekitar XNUMX SM. Metropolitan Museum of Art, New York

Lan malah "Cleopatra's Needle" minangka sing pisanan nggambarake ...


Lan iki sing ditulis babagan hieroglif:

"Ing gapura kasebut ... ana tugu sing apik banget sing digawe saka watu tunggal, diukir, tetrahedral, dhuwure rolas sazhens, lan ing kono ana huruf [huruf] sing diukir saka ngisor nganti ndhuwur, ora ana sing ngerti: sabers, busur, iwak, sirah manungsa, tangan, sikil, sumbu, lan sampeyan ora bisa ngerti akeh, katon lan siro, nanging padha ngomong sing sawetara kawicaksanan wis setya. Dene ingkang sanès-sanèsipun botên têbih saking punika, têmbung ingkang sami, kwalitas saha kwantitas, namung ambruk, dumunung ing sisihipun.

Pilar iki minangka "Jarum Cleopatra" sing misuwur, sing banjur ana ing London.


Lan iki minangka relief saka tembok sisih lor. Metropolitan Museum of Art, New York

Sukhanov wrote sing

"Sadurungé iki, ora ana wong saka Moskow sing wis teka ing kene, nanging mung ing Tsar John Vasilyevich ana duta,"

yaiku, dheweke ngerti babagan kedutaan Pozdnyakov. Nanging paling kamungkinan ora krungu bab Vasily Gagar, amarga kesah ing bebaya lan resiko dhewe.


Tokoh sing dicet saka relief saka Raemkaya mastaba. Prasasti kasebut nyebut Raemkaya (jeneng tegese "srengenge minangka kekuwatan uripku") minangka "putra jasmani saka firaun", lan dheweke bisa uga dadi pangeran sejati, sanajan kita ora ngerti persis saka ngendi asale firaun. Kantor-kantoré utamané religius, nanging siji judhul nuduhaké hubungané karo upacara penobatan, sing nuduhaké yèn Raemkai paling ora cedhak karo pribadiné firaun. Relief sing apik sing nghias kuburan kalebu, antara liya, adegan nyekel manuk, jagal, nggawe roti lan nggawe bir, uga adegan mburu gedhe ing steppe kanthi laso lan asu. Museum Seni Metropolitan, New York

Dheweke uga weruh piramida ing sacedhake Kairo lan nulis babagan iki kaya mangkene:

"Kuburan para firaun kuna, pantes dadi mukjijat gedhe ... Gedhe banget, kaya gunung sing digawe, amba saka ngisor, lan runcing saka ndhuwur."

Tegese, dheweke ora mangu-mangu tujuane. Ora kaya petugas pemadam kebakaran saka pusat distrik Mokshan, wilayah Penza, sing tau bali ing taun 90-an nerbitake artikel ing salah sawijining koran regional kita, ing ngendi dheweke ujar manawa piramida minangka "pemecah banjir! Ing wektu sing padha, dheweke percaya yen mung ana telu, ing Giza. Lan babagan kasunyatan manawa ana luwih saka 118 piramida ing Mesir ... Aku ora ngerti!


Stele saka gatekeeper saka Maati. Periode Menengah Pertama. Dinasti XI. Jaman pemerintahan Mentuhotep II. OK. 2051–2030 BC e. Maati digambarake lungguh ing ngarep meja kurban karo wadhah kanggo lenga suci ing tangan kiwa. Karya nyata seni relief awal Kerajaan Tengah. Prasasti kasebut nuduhake hubungan raket sing ngiket para panguwasa lan rombongane ing Thebes nalika iku. Metropolitan Museum of Art, New York

Umumé, lelungan Sukhanov banget migunani kanggo negara lan kanggo awake dhewe. Amarga dheweke banjur dilebokake ing Moskow Printing House - posisi ing wektu iku prestisius lan tanggung jawab.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

262 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    29 May 2021
    "Atimu dadi buku...
    Delengen, ora ana sing luwih dhuwur tinimbang buku!..
    Malah 500 taun kepungkur, dheweke ngerti yen pendhidhikan minangka dhasar kabeh, dheweke ora ngomong babagan dewa, nanging babagan buku, lan saiki tinimbang sekolah, mbangun kultus agama lan komplotan digawe saka wong.
    1. + 15
      29 May 2021
      Aku ora setuju. Ora pasamuan sing nggawe wong dadi kumpul.
      Conveyor ing pangertèn sing wiyar. Lan ora ana tumindak urip lan tembung urip.
      1. +2
        29 May 2021
        Dadi "ora ana tumindak urip lan tembung urip" iki mung ndadekake kita dadi komplotan. Lan tembung lan tumindak iki persis apa sing kudu diucapake lan ditindakake dening pasamuwan. Lan dheweke, pasamuwan, mung sibuk ngumpulake dhuwit saka wong-wong percaya ...
        1. +9
          29 May 2021
          Ana wong ing pasamuwan uga. Macem-macem. Lan ana sawetara sing menarik banget. Nanging ing umum, iki minangka conto saka kita.
      2. +3
        29 May 2021
        Artikel dening F. Engels "Ing sajarah Kristen primitif", adhedhasar filsafat Marxis. Engels njlèntrèhaké Kristen minangka agama babu ing pangertèn sing paling bener saka tembung - Kristen jumeneng lan misuwur antarane kelas ngisor masyarakat, utamané babu, lan dibayangke swasana ati lan aspirasi lingkungan iki.
        Kritik Kristen dening F. Nietzsche, kanggo wong Kristen, abdi Allah sing wedi lan lingkungane, nentang Superman sing gratis.
        Aku setuju karo sampeyan, babu kudu dadi batur, lan wong mardika kudu mardika, lan mung pendidikan sing bisa menehi kebebasan mikir.
        1. +9
          29 May 2021
          Akeh sing bisa menehi kebebasan mikir.

          Aku seneng tembung saka dongeng "The Wisdom of Cormac":

          "Aku meneng ing wong akeh,
          Aku wis ngomong karo wong ... "
    2. -9
      29 May 2021
      Shpakovsky duwe sawetara jinis kesadaran miring: dheweke kasengsem ing produk alabaster, lan diorit sing kompleks, sing ora kasebut ing artikel ing museum Mesir, kaya-kaya nelayan mung nyekel iwak cilik, lan mbuwang pike perches lan asps bali menyang. kali.
      - A petisi Cut mudhun, sawetara jenis, Piece iki ambruk metu lan presented kene.
      Sapa sing dadi panguwasa ing Mesir? Wiwit abad kaping 13, Mamelukes mrentah Mesir, aku wis menehi foto-foto Mamelukes lan iki wong-wong sing cukup putih sing meh padha karo Rusia.



      Nanging kenapa kita ndeleng panguwasa semi-Negroid Mesir ing kabeh fresco lan patung (sawetara)? Mbokmenawa amarga padha Inggris palsu.
      Nanging kupinge Memnon sing raine rusak, kok raine reca-reca iki rusak? Apa amarga iki pasuryane wong Rusia (aku ora bakal ngomong wong Eropa: definisi iki ora bener)



      sawetara filologi.
      Saben uwong ngerti tanduran njero ruangan hias Aloe.Habitat ing sisih kidul, Mediterania, i.e. tanah-tanah ing ngendi, miturut Olimpiade, ora ana Rusia, nanging apa sing abang?
      -Tanduran aloe-scarlet kanthi kembang abang / abang, lan uga ing sawetara titik amarga kekurangan kelembapan, godhong ijo abang dadi kaya iki.



      Nah, ing basa apa tanduran iki dijenengi? Ing Latin? Omong kosong.
      - Kali Nil minangka kali, iki minangka silt - ing basa Rusia.
      Bener, fitur Kali Nil yaiku banjir taunan ing kali nalika mangsa udan kanthi ngilangi lumpur sing subur menyang pinggir, mula jenenge.
      Ana uga Kali Ili ing Kazakhstan, iki uga saka silt, kali muddy - kabeh ing Rusia.
      1. -3
        29 May 2021
        ing situs iki wong jujur ​​ora bisa duwe akeh pluses. Ing kene, plus (massively, kaya minuses) sijine ora kanggo bebener, nanging kanggo posisi: sampeyan bakal ana ing sisih "ideologi bener bener", sampeyan bakal lumaku ing jenderal virtual Nanging plus liyane ana. , sing liyane otak plus / chatting.
        1. + 10
          29 May 2021
          Dadi elegan ora ana sing ngarani aku bodho goroh nganti suwe! apik
          1. -3
            29 May 2021
            Kutipan saka: 3x3zsave
            Dadi elegan ora ana sing ngarani aku bodho goroh nganti suwe! apik

            lan sampeyan maca kiriman sampeyan dhewe lan sampeyan bakal weruh manawa iki bener.
            1. + 10
              29 May 2021
              Lan, mesthi, apa sampeyan nganggep pendapat sampeyan babagan wong liya minangka kriteria sing bener?
              1. -5
                29 May 2021
                Kutipan saka: 3x3zsave
                Lan, mesthi, apa sampeyan nganggep pendapat sampeyan babagan wong liya minangka kriteria sing bener?


                ana rong konsep ing sajarah, siji OI, liyane NH, Aku mratelakake panemume sing sajarah beda.
                1. +6
                  29 May 2021
                  Sejarah ora ana hubungane ing kasus iki. Sampeyan nuduh kula meanness, stupidity lan goroh. Wigati, ing umum. Mugi sampeyan duwe alesan apik kanggo iki.
                  1. -4
                    29 May 2021
                    Kutipan saka: 3x3zsave
                    Sejarah ora ana hubungane ing kasus iki. Sampeyan nuduh kula meanness, stupidity lan goroh. Wigati, ing umum. Mugi sampeyan duwe alesan apik kanggo iki.


                    pisanan aku weruh ing forum iki ana wong gelo babagan nyoba kanggo pakurmatan.
                    Nanging aku bener, sampeyan tansah ing pinggir, sampeyan ora melu diskusi babagan topik, nanging akeh obrolan sing ora perlu, sejarah ora menarik sampeyan, nanging liyane, ngarsane sampeyan diarani banjir. topik (saka tembung armada - float) ing Rusia diarani beda.
                    Apa sing bakal kita ucapake kanggo nemokake sing penting ing diskusi, sampeyan kudu ngubengi kudhung saka penalaran abstrak, yaiku, sampeyan mung nyegah wong liya ngomong babagan topik kasebut. Apa apik? Ora, iku ora prayoga.
                    1. +5
                      29 May 2021
                      kanggo pisanan aku weruh ing forum iki ana wong gelo bab nyoba ing pakurmatan kang
                      Kolega sing ditresnani, sampeyan ora peduli. Penulis artikel iki wis bola-bali ngusulake manawa para lawan pindhah menyang pengadilan kanthi tuntutan hukum "kanggo nglindhungi kamulyan lan kamulyan."
                      Dene kula pribadi... Sampeyan nggedhe-gedhekake peranmu ing pikiranku. Kanggo nyinggung aku - sampeyan kudu nyoba. Lan iki jelas dudu dalan sampeyan!
                      1. -2
                        29 May 2021
                        Kutipan saka: 3x3zsave
                        Kanggo nyinggung aku - sampeyan kudu nyoba. Lan iki jelas dudu dalan sampeyan.


                        iku manawa, nanging aku isih mangu-mangu, sampeyan ora bisa shove unimpressed.
                      2. +3
                        29 May 2021
                        Lan sampeyan ora mangu-mangu. Aku ngumumake sampeyan setengah taun kepungkur yen aku yakin karo posisi sing ngelawan karo pandangan sampeyan. Ing wektu sing padha, dheweke sopan lan bener. Lan saiki aku tetep "status quo".
                  2. +3
                    29 May 2021
                    Sampeyan nuduh kula meanness, stupidity lan goroh. Wigati, ing umum. Mugi sampeyan duwe alesan apik kanggo iki.

                    Aku ngerti luwih saka kesalahane sampeyan, nanging sampeyan kancaku. ngguyu Dadi aku bakal ninggalake omong kosong kanggo mengko ... nglirik
                    Kanggo penulis - Vyacheslav Olegovich - "sederhana, nanging menarik." Matur nuwun! hi
                    1. +2
                      29 May 2021
                      Mugi-mugi kekirangan ingkang dipunandharaken dening rekan-rekan kula mboten kalebet wonten ing daftar kekirangan ingkang panjenengan anggep.
                      1. +3
                        29 May 2021
                        Mugi-mugi kekirangan ingkang dipunandharaken dening rekan-rekan kula mboten kalebet wonten ing daftar kekirangan ingkang panjenengan anggep.

                        Ora, item sing kadhaptar ora kalebu. mandheg Liyane mlebu. ngguyu
              2. +3
                29 May 2021
                Kutipan saka: 3x3zsave
                Lan, mesthi, apa sampeyan nganggep pendapat sampeyan babagan wong liya minangka kriteria sing bener?

                Ora temenan. Ana uga: Fomenko, Pyzhikov, Klesov
                1. 0
                  29 May 2021
                  Kutipan: Astra wild2
                  Ora temenan. Ana uga: Fomenko, Pyzhikov, Klesov


                  Nosovsky ujar manawa nalika Klyosov diundang ing Universitas Negeri Moskow kanggo menehi kuliah babagan genealogi DNA, ternyata dheweke ora nggunakake perkiraan independen kanggo tanggal muncul lan mutasi haplogroups, lan mulane "ilmu ora bisa dianggep minangka ilmu.
                  Dadi aja ngumpulake kabeh wong.
                  1. +3
                    29 May 2021
                    Lan Klesov iki gelo?
                    1. -1
                      29 May 2021
                      Kutipan: Astra wild2
                      Lan Klesov iki gelo?

                      amarga dheweke ora bisa nggawe metode kencan sing mandiri, mula dheweke bakal nyinggung awake dhewe. Lan kita ora perlu ngrusak otak karo "ilmu".
                      1. +1
                        29 May 2021
                        Kutipan: Bar1
                        Kutipan: Astra wild2
                        Lan Klesov iki gelo?

                        amarga dheweke ora bisa nggawe metode kencan sing mandiri, mula dheweke bakal nyinggung awake dhewe. Lan kita ora perlu ngrusak otak karo "ilmu".

                        Kanggo iki sampeyan +. Bener, para penggemar dheweke ora bakal seneng
      2. + 13
        29 May 2021
        Kutipan: Bar1
        Nah, ing basa apa tanduran iki dijenengi? Ing Latin? Omong kosong.

        Khusus kanggo petugas pemadam kebakaran saka pusat distrik Mokshan, wilayah Penza:
        Jeneng umum aloe bali menyang basa Yunani. ἀλόη, sing asalé saka basa Arab (ألوة / alva) utawa Ibrani (אהל / akhal, asring kasebut ing teks Kitab Suci). Saka basa Yunani tembung kasebut dipinjam menyang basa Latin kanthi wujud aloë.
        hi
        1. -6
          29 May 2021
          Kutipan: A. Privalov
          Jeneng ode aloe bali menyang basa Yunani. ἀλόη, sing asalé saka basa Arab (ألوة / alva) utawa Ibrani (אהל / akhal, h


          Ya, mbok menawa sampeyan bakal nerjemahake istilah Arab, Yunani lan Ibrani iki? Bisa dingerteni ing basa Rusia, nanging kepiye?
          1. + 12
            29 May 2021
            Kutipan: Bar1
            Ya, mbok menawa sampeyan bakal nerjemahake istilah Arab, Yunani lan Ibrani iki? Bisa dingerteni ing basa Rusia, nanging kepiye?

            Lan ora carane. Ora kaya kabeh.
            Malah setan mangerténi nalika, wong pinter mutusaké ora kanggo nerjemahake jeneng sing tepat, toponyms, etc. Paling, padha njupuk ing wangun anyar.
            Wong Prancis ngomong Pari lan kita ngomong Paris. Basa Ukrainia ora nyedhiyani kanggo nelpon Pushkin - Garmatkin (saka garmat - meriam).
            Uga, siji ora kudu digawa adoh dening filologi amatir, amarga construction banget seductive saka Rusia kanggo Etruscans, nyuda kita luwih kanggo Trussels. Portugal kanggo footcloths, lan pimpinan legendaris saka Melayu kuna - Stepunaraz, kanggo Stepan Razin.
            1. -12
              29 May 2021
              Kutipan: A. Privalov
              Malah setan ngerti kapan, wong pinter mutusake ora kanggo nerjemahake jeneng sing tepat, toponyms lan


              ya, ora, mesthi, wong "pinter" iki disebut linguis (contone, Zaliznyak tau-memorable karo palsu "huruf Novgorod" lan linguistik amatir) padha distorters sajarah minangka "sejarawan utami" Manifon lan Champollion. Yen jeneng gunung, kali ana, contone
              - Himalaya yaiku Winter Lai, omah mangsa
              - Altai-Gal / Galsky Tai, puncak Galsky.
              -Carpathians-Humpbacks
              - Pagunungan Tatra-Tartar
              - Pagunungan Cordillera-Horde
              -Inggris-anti Galia
              -Italia, Antalya, Atlantik-anti-Thalia - semenanjung nyenyet, segara.
              - Pamir minangka Roof of the World lan iki cukup resmi, yaiku. Iki Donya, lan donya ana ing basa Rusia.
              -Ganges / Tagan / Neglinka - i.e. gan saka tembung drive, cukup ing Russian.

              minangka kanggo Pushkin-Garmatov, iki omong kosong, ora Ukrainians sing ngomong, nanging sawijining, uncut linguist Ukrainia, lan sampeyan ora kudu mbaleni omong kosong iki konco wong.

              Kasunyatan manawa sawise penaklukan utawa panangkepan Donya dening wong-wong Kristen, nulis ulang sejarah sing akeh banget bebarengan karo nggawe wong anyar lan basa anyar kanggo wong-wong mau wis jelas lan bisa dideleng utamane kanthi conto iki. anyar "Ukraina", kang muncul sadurunge kita mata, wong-wong Yahudi ing sirah saka Ukraina anyar, lan ora Slavs, lan supaya iku nang endi wae, sing. Ukraina iku negara Yahudi, lan Eropah iku bagéan saka donya Yahudi karo Eropah / Yahudi uga ketok.
              Penyimpangan makna sejati tembung dening wong Kristen diamati ing endi wae.
              - Bar kekacauan
              - Barbaria iku kabèh lor lan wétan Afrika - barbaria
              -Colo/Sun-kal
              -Gan_don-River Don, wis dadi kondom.
              -Portulia-Galicia Port
              Etruscan iku wong Rusia
              lan iki dibuktekake ing abad kaping 19 dening ahli basa Chertkov, Volansky, yaiku teks-teks Etruscan sing wis teka menyang kita diwaca ing basa Slavik, kenapa jinis "sejarawan" resmi iki ora nganggep iki?
              - Horde-urutan ing medicine wis dadi biasa ie. disederhanakake.
              -Hannah - jeneng saka Khan dadi Anna faceless
              -Elena-Helena/Gelena -saka Galia
              -Paris - asline kutha iki diarani Lutetia saka Paris, miturut OI dibangun dening gals, nanging jeneng Lutetia saka suku Slavic Lutich ngandika yen kutha iki dibangun dening Slavs, lan kaya Prancis kleru kabeh. sawetara jenis taruhan bodho.

              Aku ngarani tembung-tembung kuwi vulgaris.
              1. Bai
                +7
                29 May 2021
                Lan carane nerjemahake jeneng kali Rusia Sabya lan Voblya?
                Miturut cara, linguis mung nindakake riset normal:
                Sampeyan uga menarik yen ing Suriah modern ana kira-kira rolas jeneng panggonan sing nyebutake Rusia. Contone, ing Aleppo: خربة الروس (Khirbat ar Rūs) lan رأس الروس (Ra's ar Rūs). Ing Damaskus: تلول الروس (Tulūl ar Rūs) lan ظهور الروس (Z̧uhūr ar Rūs). Ing Homs: الروس تلال بين (Tilāl Bayn ar Rūs). Ing Al-Hasakah: وادي أم الروس (Wādī Umm ar Rūs).

                Serangkaian toponim sing padha sing ana ing area landasan pacu pangkalan udara Khmeimim sing misuwur (bandara Basil al-Assad) uga penasaran banget. Ing kana kita weruh bukit قلعة الروس (Qal'at ar Rūs). Sing secara harfiah tegese "bèntèng Rusia". Lan sing, ing gilirane, ngadeg ing pinggir kali نهر الروس (Nahr ar Rūs) secara harfiah "Kali Rusia", ing mburi muara kali iki ana teluk segara, kang disebut ميناء الروس (Mina' ar Rūs). Secara harfiah "pelabuhan Rusia". Kabeh jeneng iki muncul ing wilayah iki dawa sadurunge wiwitan ngarsane modern saka militèr Rusia ana.

                Kita bakal ngempet ing kene supaya ora nyatakake sapa wong Rusia kasebut.
                1. -7
                  29 May 2021
                  Kutipan saka B.A.I.
                  Lan carane nerjemahake jeneng kali Rusia Sabya lan Voblya?


                  Aku ora ngerti iki, nanging ing N. Amerika ana semenanjung Yucatan kuwi, lan ing abad kaping 17 diarani LUCATAN, lan ing wangun iku meh podho busur mlengkung.

                  lali
                  -Yerusalem
                  -Rasyid-Rasid menyang plabuhan Mesir.
                  -Raka-Race ing Irak.
                  huruf c ing Latin dadi huruf k, iki khusus rampung sing.
                  1. +8
                    29 May 2021
                    Kutipan: Bar1
                    lali
                    -Yerusalem

                    Saiki kabeh wis jelas! Tembung Yerusalem asalé saka seruan Uzbek sing khas: "Iye?! Urus Alim?!", Sing ing terjemahan tegese: "Wah! Nanging Alim iku Rusia!" wassat
                    1. +4
                      29 May 2021
                      Kutipan saka: Han Tengri
                      Kutipan: Bar1
                      lali
                      -Yerusalem

                      Saiki kabeh wis jelas! Tembung Yerusalem asalé saka seruan Uzbek sing khas: "Iye?! Urus Alim?!", Sing ing terjemahan tegese: "Wah! Nanging Alim iku Rusia!" wassat

                      ngguyu apik
                      Irushalaim, terjemahan harfiah - Didegake dening Shalem, dewa Kanaan Sunset. Iku dadi Yerusalem thanks kanggo wong Yunani, kang swara Sh ora ana.
                      1. +3
                        29 May 2021
                        Irushalaim

                        Ing jubah putih kanthi lapisan abang ... kancaku Anton 3x3zsave cepet, diikuti karo wong sing paling apik - Mark Ratslayer raksasa... lol ombenan
                      2. 0
                        30 May 2021
                        Salam hegemon! hi
                  2. +4
                    30 May 2021
                    Kutipan: Bar1
                    LUCAtan

                    Apa sampeyan ngerti apa sing diarani basa Maya?
                2. +6
                  29 May 2021
                  nerjemahake jeneng kali Rusia <....> Voblya?

                  Kagum karo kegagalan sawetara pangeran? belay Apa bream metu saka pancing? ombenan
                3. +3
                  30 May 2021
                  Kutipan saka B.A.I.
                  Contone, ing Aleppo: خربة الروس (Khirbat ar Rūs) lan رأس الروس (Ra's ar Rūs). Ing Damaskus: تلول الروس (Tulūl ar Rūs) lan ظهور الروس (Z̧uhūr ar Rūs). Ing Homs: الروس تلال بين (Tilāl Bayn ar Rūs). Ing Al-Hasakah: وادي أم الروس (Wādī Umm ar Rūs).

                  wedi marang Gusti Allah.
                  RAS ing basa Arab iku sirah. mula elevasi nampa tambahan PAS.
                  ing Yerusalem ana distrik, ראס אל-עמוד, Ras el Amud. apa sampeyan mikir kamardikan Rusia?
                  lol
                  1. 0
                    1 2021 Juni
                    kirim Russian, mbokmenawa ngguyu
                    Nanging nyatane, wong Arab nyebut Senyawa Rusia Yerusalem Moskabie - saka Moskow))
                4. 0
                  31 May 2021
                  Lan carane nerjemahake jeneng kali Rusia Sabya lan Voblya?

                  Lan uga ana kali Ublya ing wilayah Belgorod lan Transcarpathia. Pancen angel nerjemahake hidronim kanthi umur pirang-pirang millennia. Nanging akeh kali sing diterjemahake ing basa Sansekerta. Lan kanggo Saber, ana desa Shpaga ing wilayah Nizhny Novgorod.
                  Lan yen, ing manfaat saka prakara, banjur aku bakal ngomong, saka pengalaman komunikasi karo wong Arab nalika sinau, aku bakal ngomong sing kanggo wong-wong mau basa Rusia cukup gampang, padha sinau cepet ing comparison karo Jerman padha utawa. Anglo-Saxon.
              2. + 16
                29 May 2021
                Kutipan: Bar1
                Aku ngarani tembung-tembung kuwi vulgaris.

                Ing kasunyatan, tangan sing menehi ora bakal gagal!
                Inggih, apa jenis fluktuasi genetis sing wis kedaden sing wong kaya Bar - Bar Carrying Knowledge lair. ngguyu
                Matur nuwun, sampeyan nggawe dina iki. Aku wis suwe ora ngguyu kaya ngono, aku malah pengin nerusake seri wahyu sampeyan, nanging aku mutusake manawa kanggo dina iki kanca-kanca humor kaya ngono isih cukup.
                Aku mung bakal Wigati versatility lan unpredictability saka basa Rusia, kang, ternyata, ana akeh tembung temen beda denoting bab sing padha.
                Contone:
                lai - ngarep
                Thai - puncak
                liers iku gunung, aku percaya yen liera iku gunung.
                "semenanjung kenceng" lan "samudra" dilambangake karo siji tembung
                pa - gendheng
                lan jeneng "Neglinka" ora teka saka tembung "lempung" nanging saka tembung "geng", yaiku, "drive".
                Aku bakal nyoba kanggo menehi saran yen tembung "", yaiku, "pa-gang", ing Rusia nyata tegese atap sing dicolong (dipindhah). ngguyu
                Sampeyan kudu nyusun kamus lengkap basa Rusia (nuwun, Rusia). Nanging, ternyata apik banget. Priksa metu:
                On tae liers - barking karo pas.

                Iki aku mung nulis ing Rusia murni (Russian, mesthi) ing "puncak gunung - omah karo gendheng."
                Ora, tenan, iku apik. ngguyu
                1. -6
                  29 May 2021
                  Kutipan: Master Trilobite
                  lai - ngarep


                  para perwira ora bisa ninggalake jeneng kasebut, kudu distorsi, nanging inti tetep
                  Gima tegese mangsa ing basa Rusia.
                  -rupia-rubel
                  Kutipan: Master Trilobite
                  jeneng "Neglinka" ora asal saka tembung "lempung"


                  salah Neglinka iku salah siji saka jeneng kali iki tegese
                  -Neglinka-not_galinka
                  sing. Pranyata kali iki sadurunge diarani Kali Gal
                  -Zhiguli -zhi / se ghouls - iki pesisir Gali.
                  -Caspian, Khvalynsk, Segara Bach - Cossack, Gali lan Segara Bach, yaiku segara sing katon, mula Baku.
                  -Azov - kanggo_Bache.
                  Inggih, Volga dhewe, sing ora duwe etimologi sing jelas, sebaliknya, uga bakal dadi Kali Gal, Valgala uga ana.

                  Kutipan: Master Trilobite
                  pa - gendheng


                  Pamir minangka Roof of the World - iki minangka etimologi resmi.
                  1. + 13
                    29 May 2021
                    Kutipan: Bar1
                    gima punika mangsa in Russian

                    Inggih, punika saged dipunmangertosi. Ing mangsa adhem, ndhudhuk bumi angel, mula kerja keras diarani "gima-roy".
                    Nanging ana sing ora setuju karo kanca-kanca ing luar negeri.
                    Inggris ngomong sing Volga - saka tembung Inggris "wall" - tembok. Lan adhedhasar iki, dheweke percaya yen kabeh Eurasia duweke.
                    Jerman ngomong sing jeneng "Caspian" asalé saka Jerman Katze-piste - dalan kucing, lan ing basis padha pracaya sing donya kabèh Jerman.
                    Lan wong Prancis ngaku yen nalika leluhure sing beradab pisanan teka ing wilayah Slavia kanggo nggawa budaya lan pencerahan, dheweke mung nemokake rawa-rawa kanthi reeds (ing basa Prancis "reeds" - roseaux) lan dijenengi barang-barang anyar kanthi jeneng reeds iki. Dadi kabeh Rusia mung reeds Prancis.
                    Piye menurutmu? Parry! ngguyu
                    1. -7
                      29 May 2021
                      Kutipan: Master Trilobite
                      Inggris ngomong sing Volga - saka tembung Inggris "wall" - tembok.


                      nalika omong kosong ora saka sirah, nanging saka trilobite (ora ana sirah), banjur ana kategori sing ora ana makna, minangka konsep.
                      Ing ngendi Kali Volga lan ing ngendi wong Inggris? Apa sisih sing kudu dilakoni karo Volga? Malah wong Jerman ing Volga ora kaya Angles. Lan ing ngendi huruf g ing tembung sapi, apa sing bakal dadi Volga? Lan ing umum, tegesé tembung sapi iku batang, lan batang sing ditumpuk ing ndhuwur lan nduweni hubungan sing padha karo kali kaya trilobit karo gajah, sanajan sampeyan numpuk trilobite, banjur gajah. ora bakal bisa.

                      Kutipan: Master Trilobite
                      German Katze-piste - dalan kucing lan


                      kucing ora duwe dalan, kucing mlaku dhewe, mula conto iki ora cocog.

                      Kutipan: Master Trilobite
                      Lan Prancis pratelan sing nalika leluhur sing beradab pisanan teka ing tlatah Slavs kanggo nggawa budaya lan pendidikan, padha ketemu mung rawa karo reeds (ing Perancis "reeds" - roseaux) lan


                      apa iki Lutetia Parisian - kutha sing "milik donya kabèh" mangan alang-alang? Sampeyan teka tengen sawetara banget bodho Inggris, Jerman lan Prancis.

                      Miturut cara, ing topik "In Search of Sunken Cities", aku maneh mangsuli sampeyan kanggo pirembagan bab St.
                      1. +7
                        29 May 2021
                        Dicukur, ora langsung ing alis, nanging ing mripat. ngguyu
                        Dibantah, kompeten, yu jelas ... Aku mung ora bisa cukup karo sampeyan. wassat
                        Kutipan: Bar1
                        kucing mlaku dhewe

                        Opo kuwi? wesi. ngguyu Old Kipling (kepriye dheweke, ing cara, Russian?) applauds sampeyan matur nuwun ing donya liyane.
                        Kutipan: Bar1
                        Lutetia Parisian - kutha sing "milik donya kabèh" ana reeds?

                        Aku kagum karo mabur pikiranmu. Ora ana sing mbantah. Nyuwun
                        Kutipan: Bar1
                        Ing ngendi Kali Volga lan ing ngendi wong Inggris?

                        Pancen, ngendi? Rusia lan Roussillon pancen beda. ngguyu
                        Babagan St George's Day - bali menyang diskusi lawas, maca. Iku kabeh ana lan ditulis mudhun.
                      2. +3
                        29 May 2021
                        Dicukur, ora langsung ing alis, nanging ing mripat.

                        Lan kepiye kontemplasi kanthi mripat sing dicukur? Apa persepsi sampeyan mudhun? Apa gambar cetha, Michael? basa
                      3. +2
                        29 May 2021
                        Wangsulan ing surat
                  2. +6
                    29 May 2021
                    Pavel ingkang kula hormati, ngurmati, nanging ora nuduhake posisi sampeyan, aku ora bisa ngliwati Neglinka, apa kali Galskaya? Apa sampeyan ngerti yen kali iki duwe jeneng liya, Samoteka? keprungu
                    1. -4
                      29 May 2021
                      Kutipan: Phil77
                      Apa sampeyan ngerti yen kali iki duwe jeneng liya - Samoteka


                      kasunyatan sing kali iku free mili, sampeyan ora nemokake iku corny?
                      1. +4
                        29 May 2021
                        Ora, aku ora nemokake iku, iku cukup jeneng muni.
                  3. 0
                    1 2021 Juni
                    Kutipan: Bar1
                    Lan uga Valhalla.

                    Kanthi aliran pikiran iki, vas kudu lancar mimpin menyang bank-bank saka interpretasi jeneng serigala Odin - Yunani lan Freki.
                    lan uga manuk gagak - Hugin lan Munin.

                    Inggih, karo wong Yunani kabeh wis jelas. asu ajag iki banteng Yunani. Freki bisa uga dadi franc.
                    Tulung aku nangani gagak. Aku ora njupuk dhewe
              3. +6
                29 May 2021
                Kutipan: Bar1
                -Inggris-anti Galia
                -Italia, Antalya, Atlantik-anti-Thalia - semenanjung nyenyet, segara.

                Hack, Bar. Iku ora apik kanggo pass mati sembarang basa manca minangka tembung Rusian. "Anti" (αντι) - Yunani dileksanakake marang kita, kanggo ngrusak kita Agung lan Kuwoso. Lan karo primordial kita: "nglawan", "kontrak" lan "marang" Inggris ora bakal bisa kanggo nguripake menyang Galiya, lan Antalya karo Atlantik marang Thalia.
                Dadi, sing: luwih ati-ati sampeyan kudu nindakake "penelitian", luwih teliti. ngguyu
                1. -5
                  29 May 2021
                  Kutipan saka: Han Tengri
                  "Anti" (αντι) - Yunani dileksanakake marang kita, kanggo ngrusak kita Agung lan Kuwoso.


                  Aku wis menehi gambar saka gereja St. Sophia ing Tsar-grad, ana Kristus, Konstantin lan Zoya, supaya Zoya duwe buku ing tangane lan ditulis ing kono.
                  -Zoe Neuse Vestati Augusta.

                  Neuse lan Vestati ana ing basa Rusia, nanging Agustus misale jek, yen ora ing basa Rusia, utawa bisa uga ing basa Rusia, nanging sampeyan wis lali tembung iki?
                  Ora ana sing melu riset sejarah sing serius, nanging mung priksa manawa konsep sing dibangun ora ambruk.
                  1. +1
                    30 May 2021
                    Pamanku aturan sing paling jujur,
                    Nalika aku lara banget,
                    Dheweke meksa awake dhewe ngajeni
                    Lan aku ora bisa mikir sing luwih apik.
                    Tuladhane marang wong liya yaiku ilmu;
                    Nanging Gusti, apa bosen
                    Kanthi lara lungguh rina wengi,
                    Ora ninggalake siji langkah adoh!
                    Apa ngapusi kurang
                    Nglipur setengah mati
            2. +3
              29 May 2021
              "Wong pinter mutusake ora nerjemahake jeneng sing tepat" amarga ana sing duwe jeneng: "putra tangan tengenku"
      3. +3
        29 May 2021
        "Kali lendhut, iki uga saka lempung" ndeleng Vika: "Mungkin saka Mongolia:" Ilunus "- tsu kerlip.
        1. -6
          29 May 2021
          Kutipan: Astra wild2
          Ilunus "- kelip-kelip tsu


          suwi, suwi...
          1. +2
            29 May 2021
            Ana tembung kasebut: "typo"
        2. Bai
          +7
          29 May 2021
          mbok menawa saka Mongolian: "Ilunus"

          Ing endi Mesir lan ing ngendi Mongolia? Nalika peradaban Mesir Kuna ngrembaka, ora ana sing curiga anane Mongol, lan kali kasebut wis duwe jeneng.
      4. + 17
        29 May 2021
        Kutipan: Bar1
        Nah, ing basa apa tanduran iki dijenengi? Ing Latin?

        Iki mergo. Moss "cuckoo flax" ing basa Latin - "pollitrichum communis". Inggih, cetha yen jeneng iki saka komunis Rusia kuna, sing seneng gadai ing mburi kerah!
        1. +7
          29 May 2021
          Dadi eling ing wiwitan - "setengah liter saben komune."
          Lan cinquefoil rawa - "nyamuk ing chandelier."
          1. + 10
            29 May 2021
            Aku mangsuli pitakonan sing padha ing ujian :)
        2. +6
          29 May 2021
          Cepet ngrokok. ngguyu
      5. +6
        29 May 2021
        Jeneng umum aloe asal saka basa Yunani. Lan malah sadurungé - saka Arab. Ana akeh jinis.

        Iku ora ketepakan sing ing saben dinten gesang kita nelpon wong agave - iki cukup kita.
      6. 0
        30 May 2021
        Kutipan: Bar1
        - Kali Nil minangka kali, iki minangka silt - ing basa Rusia.

        Iku whistled, aku ora mbantah, 'Koroviev ngandika condescendingly,' iku pancene whistled, nanging, ngandika impartially, iku banget rata-rata!

        mandheg nganggo folklor semi-linguistik.
      7. 0
        Juli 7 2021
        Mantap, dukung!
    3. +4
      29 May 2021
      “Turn your heart to books” banjur buku diwaca, nanging saiki wong enom ora maca buku.
      Apa ana wong enom, kita wis diwasa, nanging kanthi periodik nggawa omong kosong sing sampeyan gumun. Lan kenapa? Kita kesed maca
  2. +6
    29 May 2021
    Sugeng rawuh, Vyacheslav! Lan banget nglipur! Aku saiki wis maca seri Pertahanan Sipil Rusia babagan lelungan, aku wis nguwasani rolas buku utawa luwih, nanging aku durung ketemu jeneng kasebut.
    Lan Gagara pribadi "mlaku", ternyata?
  3. +6
    29 May 2021
    Sing nggumunake, apa "Volga" kuna diganti jeneng dadi "Ra" adhedhasar lelungan pisanan sing ora dingerteni menyang Mesir, utawa apa wong Mesir ngganti "Volga" dadi "Ra" amarga lelungan sing ora dingerteni menyang Rusia? lol
  4. +9
    29 May 2021
    "Ing kali Nil weruh baya"

    "Baya iku kewan sing tresna marang wong, lan nalika lagi nangis, nanging kasunyatane ora mandheg"
    (C) ngendi - Aku ora ngelingi eseman
    1. +8
      29 May 2021
      Corcodile - kewan banyu, yen ana wong sing dipangan, dheweke nangis lan nangis, nanging ora mandheg mangan.
      Abjad pungkasan XVI
      Korkodil iku kewan gedhe, nanging uga iwak saka endhas nganti buntut, sikile papat lan buntute gedhe lan landhep, balunge siji balung, kaya watu ireng lan landhep kaya eri, kaya untu gergaji, nanging nalika. iku zine, kabèh ousta punika
      Sauntara George Monk
      Kewan corcodile. Imat kepala basilisk. Dene balunge kaya sisir, lan batange kaya ula, lan nalika nyuwek sirahe saka awak, dheweke nangis tanpa guna. Iku nggebug wong-wong mau karo batang lan nesu. Lan nalika zineet, banjur kabeh tutuk kelakon

      Lan iki gambar liyane:

      Teks ing gambar kudu diwaca, paling ora baris pisanan. eseman
      1. +6
        29 May 2021
        Sapa sing duwe babi minangka asisten bakal menang.
        1. +6
          29 May 2021
          Apa babi? Kanthi babi kuwi, aku uga bakal mbukak sapa wae sing dikarepake. Aku bakal menang. Aku bakal menang. Ing cendhak, ora ana sing sumunar kanggo Corcodile. ngguyu
          1. +7
            29 May 2021
            Meh nyilih: Murlokotam lan sapi pengawale.
            1. +7
              29 May 2021
              Bullseye lan metu saka kene.

              eseman
              Bojoku langsung ngenali babi ing kendaraan. kepriye? Dheweke ora weruh hooves, dheweke langsung ngandika - wong wadon skandal ing babi. Nyuwun
              1. +6
                29 May 2021
                Buaya kanthi buntut bajing ora kalah menarik.
                1. +6
                  29 May 2021
                  Lan wong wadon kaya-kaya duwe gegaman agul-agul ing sabuk lan soko ora dingerteni ing tangane.
                  1. +7
                    29 May 2021
                    Kanthi kelet - iku bisa dingerteni. Senajan babi wis cokotan karo untu. Apa baya mbantu? Nanging kaya spindle mbutuhake interpretasi.
                    Apa sampeyan mbongkar helikopter ing cedhak kanggo bagean?
                    1. +5
                      29 May 2021
                      Apa sampeyan mbongkar helikopter ing cedhak kanggo bagean?


                      Nah, yen mung iki. eseman
                      1. +5
                        29 May 2021
                        kene. Dheweke mabur kanggo nulungi.
                      2. +6
                        29 May 2021
                        Kene, mudhun mudhun, Bar ngomong bab sawetara Sviverland, Aku, terus terang, piye wae ora ngerti. Delengen, dheweke duwe foto karo Adolf lan Goebbels.
                      3. +6
                        29 May 2021
                        “Ah, ora susah ngapusi aku.
                        Aku dhewe seneng yen diapusi ”(c).

                        Sawijining pasulayan bisa nduweni teges saora-orane yen nganggo fiksi, eloquence, hipotesis, lan wallowing.
                      4. +9
                        29 May 2021
                        Aku ora duwe bantahan karo dheweke, apa jenis argumentasi sing bisa ditindakake karo Judeophobe?
                      5. +6
                        29 May 2021
                        Kutipan: Kucing Laut
                        Aku ora duwe bantahan karo dheweke, apa jenis argumentasi sing bisa ditindakake karo Judeophobe?

                        Ya, Judophobia dudu kacilakan paling gedhe kanggo wong ... aran
                      6. +8
                        29 May 2021
                        Aku setuju, kabodhoan kongenital luwih elek, nanging kabeh fobia kasebut asale saka iku. ya

                        Hey Albert! hi
                      7. +4
                        29 May 2021
                        Sugeng Konstantin! hi
                        Uga, ana cacat lair liyane. ya
                      8. +6
                        29 May 2021
                        Miturutku, bodho iku mung salah sijine penyimpangan. ngguyu
                      9. +5
                        29 May 2021
                        Konsekuensi saka konsepsi mabuk, koleksi jamur aspen ing area panyimpenan sampah nuklir, semangat enom kanggo Clay Moment ... ya
                  2. +3
                    29 May 2021
                    Kutipan: Kucing Laut
                    Lan wong wadon kaya-kaya duwe gegaman agul-agul ing sabuk lan soko ora dingerteni ing tangane.

                    Doubledildo. ya
                    1. +5
                      29 May 2021
                      Ya, aku nemokake didlo lempung ing sawetara kuburan Firaun Mesir. ngguyu
                      1. +6
                        29 May 2021
                        Ora, dheweke diwenehi leluhur pendiri saka kultus Aryan-Old Slavic Kama ing wayah esuk. Digawe saka birch ing pinggir kali suci Tartaria Ganga. aran
                      2. +4
                        29 May 2021
                        Aku krungu bab birch cola, lan bab cara aplikasi, uga, nanging bab piranti iki ing desain kaya ora tau.
                      3. +4
                        29 May 2021
                        Kita ilang warisan budaya Arya amarga saka Anglo-Saxon lan Reptilians negatif
                    2. +5
                      29 May 2021
                      piye carane? Dibildo? opo
                      1. +4
                        29 May 2021
                        Doble Vereteno - loro-slinger, ing Slaayan-Aryan hi
                      2. +5
                        29 May 2021
                        Ya, yen sampeyan bisa medeni reptil sejati karo apa wae, mula mung karo iki ...
                      3. +3
                        29 May 2021
                        Dheweke uga macet metu ilat - sadurunge perang, dheweke nari versi nunggang saka Khaki
                      4. +2
                        30 May 2021
                        Apa wong Maori uga ngajari hake?
                      5. 0
                        30 May 2021
                        Maori - asalé saka Russ of the Sea sedulur
                      6. +2
                        30 May 2021
                        Konfirmasi kanggo nggoleki ing tato lan rasa sikut sajrone eksekusi khaki.
                      7. +1
                        30 May 2021
                        Tato ing basa Sansekerta Spavian-Aryan!
                    3. +3
                      29 May 2021
                      ...dildo...


                      Iku samar-samar ngelingake aku soko. ngguyu
                      1. +1
                        29 May 2021
                        Dildo Dodo
                        Dildo Margalodo
                        Wah! sedulur
                      2. +4
                        29 May 2021
                        Iku samar-samar ngelingake aku soko.

                        Miturut cara, ya. apik Aku uga duwe asosiasi karo tembung iki. Sawise helikopter - misi paling angel. ya Tommy Vercetti marang kabeh wong! sedulur
                      3. +3
                        29 May 2021
                        In-In, lan iklan Dildo ing GTA San Andreas sabanjure macet ing saben pojok.
                      4. +4
                        29 May 2021
                        In-In, lan iklan Dildo ing GTA San Andreas sabanjure macet ing saben pojok.

                        Ing Weiss City, kabeh dadi luwih budaya ... Ana showdowns antarane wong serius, lan ora antarane nigers amarga saka werna saka celonone. Nyuwun
                      5. +4
                        29 May 2021
                        Ya, City of Vice minangka game favoritku. eseman
                      6. +4
                        30 May 2021
                        Ya, City of Vice minangka game favoritku.

                        Kultus, Paman Kostya! Nanging kanggo kula iku uga bandha musik saka 80s dingerteni kanggo pamireng domestik ... Roman, Pak!
                        Ing "Flash FM" padha muter iki:


                        Nanging ing taun 80-an, misale jek kula, cover album kaping papat Depeche Mode iki paling menarik, sanajan lagu-lagune ora krungu ing Vice City.. Rate!

                      7. +4
                        30 May 2021
                        Ya, City of Vice minangka game favoritku.

                        Umumé, babagan taun 80-an, klip iki paling apik. Saka 4.00, ing Bon Jovi - utamané apik. apik Sayange Yamal ora nyedhak ... Lan dheweke duwe korps es - kabeh wong bakal seneng ing kono! duka
                      8. +2
                        30 May 2021
                        Kanggo kula, sadurunge munculé pisanan "Stalker" ana telung game ing umum: "Mafia" (mesthi pisanan), "Wakil City" lan "Fair Cry" (uga, mesthi, pisanan saka Krytek).
                      9. +3
                        31 May 2021
                        "Mafia" (mesthi pisanan), "Vice City" lan "Fair Edge" (uga, mesthi, pisanan saka Krytek).

                        Aku ora nyoba sing pisanan, aku liwati nomer loro lan katelu. "Far Edge" - ing umum kanggo wektu iku Piandel ing kasunyatan. apik
                      10. +1
                        31 May 2021
                        "Far Cry" - ing umum kanggo wektu iku Piandel ing kasunyatan


                        Saktemene banyune neng kono kuwi aku langsung kepingin nglangi. eseman
                      11. +1
                        31 May 2021
                        Saktemene banyune neng kono kuwi aku langsung kepingin nglangi.

                        Ing misi katelu (paling ora ing episode promosi), zavorui Hung metu ing dermaga hiu kejiret amba! nglirik Ya, nanging umume ora dianjurake kanggo mlaku liwat alas ing kana - makhluk urip oncat saka kebon binatang. ngguyu Pakdhe Kostya, sampeyan lagi mbujuk aku kanggo ngundhuh maneh! ombenan
                      12. +1
                        31 May 2021
                        Aku bakal mangsuli sampeyan pribadi.
                  3. +6
                    29 May 2021
                    lan soko sing ora bisa dingerteni ing tangan.
                    Dumbbell. Wong wadon melu fitness lan show jumping.
                    1. +4
                      30 May 2021
                      Dumbbell. Wong wadon melu fitness lan show jumping.

                      tenan. Aku bisa njupuk munggah tinju lan nganggo ukuran 54 galoshes. Bener belang? ngguyu
                2. +9
                  29 May 2021
                  Aku piye wae teka tengen pilihan saka gambar abad tengah kéwan endah kanggo Eropah. Penulis temenan nggarap "potret lisan". Kadang kegilaan kaya gini...
                  Sampeyan ndeleng iki lan kepiye kapercayan ing peta abad pertengahan langsung ilang - dheweke uga digambar miturut crita ...
                  Kutipan saka Korsar4
                  Baya karo buntut bajing

                  Lan jenggot abang saka "corcodile" iki ora ngematake sampeyan? ngguyu
                  Mungkin iki leluhur kita - beardarius?
                  1. +8
                    29 May 2021
                    Nyengsemaken. Mung ngrampok firaun. Lan tanpa isin nggunakake.
                  2. +7
                    29 May 2021
                    Deskripsi kewan Buffon pancen luar biasa.
                  3. +4
                    29 May 2021
                    Kosok baline - master Kuni saka Asgard saka Iria arep ngalahake reptil. aran
                    1. +7
                      29 May 2021
                      Reptil masquerades minangka jenggot. Lan ngandika kaya: "Stapa, bro, dhewe ..." Nah, saiki kabeh wis cetha. ngguyu
                      1. +3
                        29 May 2021
                        Bener! BorodAriy - saka ngendi Borodino teka sedulur ))
                      2. +4
                        29 May 2021
                        Minangka peneliti, aku duwe pitakonan liyane.
                        Ditulis ing babi karo pestle. Apa tegese "karo pestle"? Apa dheweke bakal nyebarake pestles kanggo kabeh wong? eseman
                      3. +4
                        29 May 2021
                        Omo, pestles lan pestisida sedulur
                      4. +5
                        29 May 2021
                        sipulski -- deleng "Sipulki serak", deleng ing ngisor iki. Sipulation .
                  4. +6
                    29 May 2021
                    Sampeyan ndeleng iki lan piye wae langsung kredibilitas peta abad pertengahan ilang
                    Bisa debat. "Atlas Catalana" cukup nyukupi.
          2. +6
            29 May 2021
            "Ajaib, aku bakal menang wae" (C)
      2. +4
        29 May 2021
        Matur suwun hi
      3. +4
        29 May 2021
        Kaya iki: "Baba Yaga mangan karo baya kanggo nglawan babi"
      4. +2
        29 May 2021
        Aga Baba oblo, mischievous lan barking sedulur
  5. +7
    29 May 2021
    matur nuwun. Kanggo sawetara alesan, bab pisanan Leskov eling: "Rama Strofokamil" saka "Pechersk Antiques".

    Lan biografi Arseniy Sukhanov disenengi Autumn - wong tansah karo idaman kanggo basa. Kaya teknisi. Kaya karo kecenderungan liyane.
  6. +9
    29 May 2021
    Dadi dalan-dalan diidak-idak, kanggo turis Rusia eseman, buku pedoman pisanan disusun.
    1. +5
      29 May 2021
      Leres, hi. Nanging, sampeyan bener: Korobeinikov bakal nulis kaya:
      - Ing cahya, iki mujijat:
      Pulo ing segara dumunung
      Kutha iki dumunung ing pulo kasebut
      Gréja kubah emas.
      Kanthi menara lan kebon"
      Lan Saltan kepengin weruh mukjijat iki dhewe.
      Yen aku dadi Guidon, aku isih bakal mbayar pedagang kasebut. Lan apa sing bakal dibayar Gvidon marang para pedagang, ujar: 10 hryvnias, lan Saltan lan retinue, bakal ditinggalake ing pulo kasebut, 100 hryvnias. Keuntungan langsung
      1. +3
        29 May 2021
        Vladkub lali yen Gvidon ngundang Saltan, tegese resepsi kasebut kalebu anggaran Gvidon.
        1. +5
          29 May 2021
          Saltan bakal teka nggawa hadiah, lan rombongane bakal ninggalake luwih akeh ing bar lokal lan omah bordil tinimbang ngombe lan mangan ing kraton.
          1. 0
            30 May 2021
            Kutipan: Master Trilobite
            Saltan bakal teka nggawa hadiah, lan rombongane bakal ninggalake luwih akeh ing bar lokal lan omah bordil tinimbang ngombe lan mangan ing kraton.

            Dadi Gvidon ngrusak anggaran banget? sampeyan nggawe aku kepenak
  7. +3
    29 May 2021
    Sing, ngendi padha sinau bab Mesir ing Rusia? Kang saka Rusia lan nalika pisanan ing negara iki dibukak? Lan karya tulis apa sing ditinggalake?

    Kedutaan Besar Ivan the Terrible
    Lan kedaden sing ora liya saka Tsar Ivan sing nggegirisi ngirim kedutaan menyang Timur Tengah,


    Kabeh diwiwiti luwih awal: ing Rusia wis dikembangake banget ziarah menyang Tanah Suci, wewatesan Mesir, lan padha miwiti wis ing kaping pisanan Kristen Rusia, i.e. saka abad 10-11, lan tekan puncak ing abad kaping 12 (banjur ana penurunan).

    Kabeh regu jamaah dikirim lan, mesthi, padha nggawa informasi babagan Timur Tengah.

    Sing padha disebutake dening penulis Vasily Gagara dudu wong sing ngumbara, nanging wong sing ziarah sing sumpah arep ziarah menyang Yérusalèm sawisé bojoné mati lan gagal.

    В Yerusalem ngunjungi resepsi ing Bethlehem Metropolitan Athanasius.

    20 Desember 1635 taun teka ing Mesir, ing kono ketemu karo Patriark Alexandria Gerasimus Spartaliot lan nampa saka wong layang kanggo Tsar Mikhail Fedorovich. Ing Kairo lan saubengé, dheweke mriksa barang-barang kuno Kristen lan piramida para firaun, ngunjungi Kali Nil.
  8. +6
    29 May 2021
    "Profesor Jerman Witte nganggep obelisk Mesir minangka" ciptaan alam ", lan hieroglif sing diukir minangka asil saka" karya "... siput khusus." (c)
    Muga-muga dudu ahli sejarah. am
  9. + 12
    29 May 2021
    Sing, ngendi padha sinau bab Mesir ing Rusia? Sapa wong Rusia sing pisanan ngunjungi negara iki lan kapan? Lan karya tulis apa sing ditinggalake?

    Informasi pisanan babagan Mesir Kuna wiwit nembus menyang Rusia karo Adoption saka Kristen. Buku-buku Alkitab ngemot data sejarah ora mung babagan Palestina, nanging uga babagan bangsa-bangsa
    diadhepi dening Israel lan Yehuda, kalebu wong Mesir. Kasunyatan sing dilapurake ing Kitab Suci babagan perang antarane firaun Mesir pungkasan lan raja-raja Babil pungkasan kanggo Siria lan Palestina pancen rinci banget.
    Sumber saka macem-macem informasi babagan Mesir yaiku babad Bizantium ing Rusia Kuna, ing ngendi para penulis sejarah Rusia narik kawigaten babagan nemtokake panggonan Rusia ing antarane negara liya ing sajarah donya. Akeh babad iki diterjemahake menyang Rusia Kuna. Sing paling populer yaiku babad kuno George Sinkell (abad VIII), John Malala (abad VI) lan George Amartol (abad IX).
    Ora ana data sing bisa dipercaya babagan kunjungan Rusia menyang Mesir sadurunge abad kaping XNUMX. Ana pesen
    ing babad Nikon ing taun 1001 sing Vladimir ngirim "tamu" minangka duta
    menyang sawetara negara, kalebu Mesir, kanggo ndeleng tanah lan adat, nanging ora ana informasi konfirmasi riko iki.
    Kunjungan pisanan sing dicathet ing Mesir kira-kira taun 1370. Nalika lelungan menyang Timur Tengah, peziarah Agrefeniy saka Smolensk ngunjungi Mesir.
    Ing "Journey" ing antarane indikasi saka jarak antarane macem-macem kutha
    Sadawane rute kasebut, sampeyan bisa nemokake pangukuran durasi lelungan ing sawetara dina menyang Mesir lan ing antarane Kairo (Mesir) lan Alexandria ("saka Yerusalem menyang Gaza 3 dina, saka Gaza menyang Mesir 12 dina; saka Mesir menyang Alexandria 6 dina. ...”).
    Ing awal suwidakan abad XV, nalika ziarah kang kapindho kanggo
    Near East (1461-1462) Mesir dibukak dening biksu Barsanofius saka Kyiv (utawa saka cedhak Kyiv).
    Ing dalan saka Konstantinopel ngliwati Kreta lan Siprus, dheweke tekan Damiyat (Damiyat modern, Damietta)
    Saka ing kono banjur munggah ing bengawan Nil menyang ing kutha Mesir, yaiku Kairo. Barsanophius ing Kairo
    tetep 6 minggu. Sajrone wektu kasebut, dheweke mesthi nggawe survey sing apik babagan Kairo lan saubengé.
    Nanging cathetane arang banget laconic. Sing nggumunake, ringkese, ketoke,
    gambaran pisanan Kairo lan Kali Nil ing sastra Rusia: "Kutha Mesir ngadeg gedhe ing
    lemah rata, ngisor gunung. Ing ngisor iki mili kali saka swarga - Nil jet emas, lan jeneng liya
    Sungai Geon. Lan ana 2 mil ngliwati kutha, lan dawane 12 mil. Neil, ketoke
    utamané disabetake dening Barsanuphius, lan dheweke bali maneh, nelpon maneh
    "gold-streaming": "Bengawan Nil sing mili emas mili saka negara awan menyang
    tengah wengi ing Segara Putih (yaiku Mediterania - N.P.) cedhak Damiyaty. Barsanophius ing sekilas
    laporan yen dheweke weruh "kewan galak", yaiku, ketoke, baya, lan kaget karo tanggal.
    wit kurma, kang, miturut wong, "divy madu mundak akeh." Pungkasan, ing Barsanuphius
    ana sing pisanan nyebutake piramida ing Rusia lan banjur definisi nyebar
    padha diarani lumbung-lumbungé Yusuf. Kanggo Barsanophius, Old Cairo minangka "Misyur lawas".
    Dheweke nemtokake lokasi piramida ing bagean kutha kasebut ("lumbung-lumbung Yusuf
    Endah ing sabranging bengawan Nil lawan Misyur tuwa).

    Ing taun 1522, bendahara Adipati Agung Mikhail Gireev ngunjungi Mesir. Dheweke tetep
    ing "Mesir kutha gedhe" kanggo dangu - 40 dina. Nanging M. Gireev ora ninggalake cathetan apa wae
    pengamatan. Mung paraphrase cilik banget dening wong liya sing isih urip, dheweke
    crita babagan Kairo kontemporer.
    Lan sawise iku, Pozdnyakov rampung ing Mesir.
    1. +6
      29 May 2021
      Viktor Nikolaevich, sampeyan, minangka tansah, karo komentar menarik.
      Atas nama rekan-rekan lan kula, MATUR NUWUN
  10. +5
    29 May 2021
    Kolega, Vyacheslav Olegovich, hello. Aku seneng maca lan sinau akeh perkara anyar.
    "Profesor Jerman Witte nganggep obelisk Mesir" minangka ciptaan alam "conto apik" pencerahan ing Jerman "
    1. + 10
      29 May 2021
      "Profesor Jerman Witte nganggep obelisk Mesir" minangka ciptaan alam "conto apik" pencerahan ing Jerman "

      Sampeyan pancen ironis babagan "pencerahan ing Jerman." Njupuk kapentingan ing sajarah pendidikan umum. Kanggo Karl Witte, sing lair ing taun 1800, saiki wong kasebut diarani geeks. Nalika umur sepuluh taun, dheweke wis lancar nganggo basa Inggris, Prancis lan Italia (saliyane basa Jerman asline), dheweke uga ngerti basa Yunani lan Latin kuna, lulus ujian matrikulasi lan mlebu Universitas Göttingen lan ing patbelas nampa gelar Ph.D. . Lan apa sing dipikirake babagan obelisk Mesir iku sepele. Wong gedhe bisa nanggung eksentrik cilik.
      1. +4
        29 May 2021
        Viktor Nikolaevich, ora kabeh wong bisa kaya sampeyan.
        Thanks kanggo situs lan sampeyan, aku sinau luwih akeh ing setahun tinimbang sepuluh taun
  11. +6
    29 May 2021
    Lan tradhisi ngunjungi Mesir dening pedunung saka pikiran lan talents Russian paling mboko sithik njupuk wangun.

    Mbokmenawa ing urip sadurunge
    Aku nyembeleh bapak lan ibu,
    Yen iki Gusti Allah Langgeng! --
    Dadi shamefully dikutuk nandhang sangsara.
    Saben dina aku kaya wong mati, tenang,
    Kabeh urusane wong liya, dudu urusanku,
    Mung lesu iku babar pisan ora pantes,
    Sakabehe katresnan platonic.
    Ah, bakal mlayu, ndhelikake kaya maling,
    Kanggo Afrika, kaya sadurunge, kaya saiki,
    Turu ing sangisore wit ara
    Lan ora tau tangi.
    Sore bakal nutupi aku nganggo beludru,
    Lan rembulan bakal nganggo salaka,
    Lan mungkin angin ora bakal ngelingi
    Sepisan aku njabat ing biro.

    Nikolai Gumilyov.

    Panelusuran kanggo jawaban kanggo pitakonan apa stabil ing donya iki kahanan kang ora tetep urip manungsa individu, nalika Sajarah Rusia godhok lan siap kanggo muter ing whirlpools kejem. Cemas foreboding saka mangsa.
    Pujangga Rusia gedhe, salah sawijining penulis paling misuwur ing Zaman Perak, ngunjungi Afrika kaping telu. Ing taun 1910, dheweke dadi turis lan mung lelungan. Ing taun 1911 dheweke dadi koresponden kanggo majalah Apollo, lan ing taun 1913 Gumilyov ngunjungi Mesir minangka kepala ekspedisi ilmiah saka Akademi Ilmu.
    1. -8
      29 May 2021
      wong Yahudi Gumilyov bakal luwih apik maca Tyutchev Russian.

      F. I. Tyutchev. "Geografi Rusia"

      ***
      Moscow, lan kutha Petrov, lan kutha Konstantinov -
      Iki minangka ibukutha kerajaan Rusia sing dihormati ...
      Nanging ing ngendi watesan kanggo dheweke? Lan ing ngendi watesane?
      Lor, wetan, kidul lan srengenge?
      Kanggo wektu sing bakal teka, nasibe bakal mbukak dheweke ...
      Pitung segara dharatan lan pitung kali gedhe...
      Saka Kali Nil menyang Neva, saka Elbe nganti China,
      Saka Volga menyang Efrat, saka Gangga nganti Danube ...
      Iki kerajaan Rusia ... lan ora bakal sirna,
      Kaya sing wis diramalake dening Roh lan Daniel.
      1848 taun
      1. +6
        29 May 2021
        Pavel ... Sampeyan kudu ngerti yen aku teka saka sampeyan, lan aku kudu njaluk sapu tangan lan ngusapi aku? ))))
        1. -2
          29 May 2021
          Quote: depresi
          Pavel ... Sampeyan kudu ngerti yen aku teka saka sampeyan, lan aku kudu njaluk sapu tangan lan ngusapi aku? ))))


          ora, ora, aku ing topik ...
          1. +6
            29 May 2021
            Nyuwun pangapunten, nanging apa topik sampeyan?
            1. -6
              29 May 2021
              Quote: depresi
              Nyuwun pangapunten, nanging apa topik sampeyan?


              tema kanggo nuduhake ing kasunyatan lan riset dhewe sing crita iki beda.
              1. +8
                29 May 2021
                Lan apa sing nyebabake keprigelan sampeyan babagan asal-usul getih pujangga Rusia sing gedhe? Apa hubungane karo masalah ambiguitas sejarah? )))
                Yen sampeyan maca komentarku rong taun kepungkur ing macem-macem bagean ing situs web VO, sampeyan bakal ngerti yen aku nasionalis Rusia sing ekstrem. Nanging aku kaya sing aku siap kanggo nimbang saben wong sing nganggep awake kaya Rusia - mikir ing basa Rusia, nganggep Rusia minangka tanah air lan wis menehi kontribusi sing signifikan kanggo budaya lan ilmu. Contone, idolaku yaiku Grigory Yakovlevich Perelman sing andhap asor lan manis, ahli matematika Rusia sing mentas mbuktekake teorema Poincaré, salah sawijining masalah paling penting ing milenium.
                Nanging yen aku mbingungake sampeyan sethithik, lan nyelehake wong menyang kahanan kaya ngono ora ana ing aturanku, mula ayo ujar pitakon sing kikuk lan ngasah masalah "ngganti kajelasan"))))
                1. +6
                  29 May 2021
                  Iku bakal perlu kanggo ngukur tengkorak pujangga. Lan sing kekacoan
                  1. -7
                    29 May 2021
                    Kutipan saka Moskovit
                    Iku bakal perlu kanggo ngukur tengkorak pujangga. Lan sing kekacoan


                    siji Mirit cukup kanggo kula kanggo ngerti Russian, Yahudi utawa campuran.
                    1. + 11
                      29 May 2021
                      Apa sampeyan duwe bakat sing padha kanggo ngenali wong Yahudi kanthi sekilas, kaya pigura ing foto iki? Apa iku warisan?
                      1. -4
                        29 May 2021
                        Kutipan: Kucing Laut
                        Apa sampeyan duwe bakat sing padha kanggo ngenali wong Yahudi kanthi sekilas, kaya pigura ing foto iki? Apa iku warisan?


                        mratelakake panemume, wong loro aneh iki sing ngetokake ontran-ontran donya ing pesenan saka Switherland, ngendi gnomes / gomes njagong ing tumpukan emas, ora katon kaya Aryans bener.

                      2. +6
                        29 May 2021
                        Lan apa sing sampeyan lakoni kanthi ora ngormati wong sing padha karo sampeyan? Ora apik. ngguyu
                      3. -4
                        29 May 2021
                        Kutipan: Kucing Laut
                        Lan apa sing sampeyan lakoni kanthi ora ngormati wong sing padha karo sampeyan? ora apik

                        wong kaya-minded sandi - loro mbah kakungipun tilar donya ing perang, supaya aku ing tangan liyane, lan iki utamané siji sing tresna propaganda / goroh luwih kaya jinis sampeyan ing forum iki, talker padha.
                      4. +9
                        29 May 2021
                        Inggih, babagan obrolan, ing kasus apa wae, aku ora bisa ngalahake sampeyan, sampeyan ana ing kene, ing babagan iki, mlaku ing luminaries. ya
                      5. -3
                        29 May 2021
                        Kutipan: Kucing Laut
                        Inggih, babagan obrolan, ing kasus apa wae, aku ora bisa ngalahake sampeyan, sampeyan ana ing kene, ing babagan iki, mlaku-mlaku ing luminaries.


                        lan iki diucapake dening wong sing duwe 14 ewu jinis komentar? Apa sampeyan pengin njupuk tes miturut metode Manoilov kanggo getih biru.
                      6. +6
                        29 May 2021
                        Ya, tes getih biru lan pangukuran tengkorak kanggo sampeyan lan kanca-kanca saka Reich Katelu.
                      7. +2
                        29 May 2021
                        Kutipan: Bar1



                        Hitler mung wong Austria sing khas)))
                      8. -2
                        29 May 2021
                        Kutipan saka Krasnodar
                        Hitler mung wong Austria sing khas


                        persis.
                        Punika manual Chicken Pi, dileksanakake dening loro Jerman lan siji Austria, kang ana ing sisih kiwa.

                      9. +3
                        29 May 2021
                        Sampeyan ngunjungi Austria, kanggo wiwitan lol
                      10. -6
                        29 May 2021
                        Kutipan saka Krasnodar
                        Sampeyan ngunjungi Austria, kanggo wiwitan

                        lan kanggo ngomong babagan piramida, sampeyan kudu ngunjungi Mesir dhisik? Kita ngerti sudut pandang iki, ora bener.
                      11. +3
                        29 May 2021
                        Iku ora babras kanggo ngunjungi Mesir kanggo alesan wewenang bab piramida ngguyu
                        Jinis Hitler cukup umum ing Austria.
                      12. -4
                        29 May 2021
                        Kutipan saka Krasnodar
                        Jinis Hitler cukup umum ing Austria.

                        lan apa sing dakkandhakake? Ing Ukraina dina, jinis padha ing Kiev. ngguyu
                      13. +2
                        29 May 2021
                        Inggih, Kyiv lan Austria piye wae manunggal kanthi jeneng ing luar negeri lol
                      14. +1
                        30 May 2021
                        Kutipan: Bar1
                        lan kanggo ngomong babagan piramida, sampeyan kudu ngunjungi Mesir dhisik? Kita ngerti sudut pandang iki, ora bener.

                        Lao Tzu tau ngandika:
                        Tanpa ninggalake pekarangan, sampeyan bisa ngerti donya.

                        nanging koyone dudu babagan sampeyan.
                      15. -1
                        30 May 2021
                        Kutipan: Maki Avellievich
                        Lao Tzu tau ngandika:
                        Tanpa ninggalake pekarangan, sampeyan bisa ngerti donya.

                        nanging koyone dudu babagan sampeyan.


                        lan Shakespeare ing sonnet 13 ngandika, lumaku Vasya.
                    2. +4
                      29 May 2021
                      Bar, kowe kelingan sopo sing nduwe teori rasial ngenani wong inferior? Miturut cara, kanggo sawetara alesan padha mburu wong Yahudi
                      1. -5
                        29 May 2021
                        Kutipan: Astra wild2
                        Bar, kowe kelingan sopo sing nduwe teori rasial ngenani wong inferior? Miturut cara, kanggo sawetara alesan padha mburu wong Yahudi


                        sawetara wong Yahudi mburu wong Yahudi liyane minangka asil, negara Yahudi muncul - iki game disebut sajarah donya.
                      2. 0
                        30 May 2021
                        Kutipan: Bar1
                        Kutipan: Astra wild2
                        Bar, kowe kelingan sopo sing nduwe teori rasial ngenani wong inferior? Miturut cara, kanggo sawetara alesan padha mburu wong Yahudi


                        sawetara wong Yahudi mburu wong Yahudi liyane minangka asil, negara Yahudi muncul - iki game disebut sajarah donya.


                        SYMPTOMS
                        Minangka aturan, ing tahap wiwitan, skizofrenia diwujudake kanthi nyuda emosionalitas ing hubungane karo wong liya. Gejala ing ngisor iki katon ing ngisor iki:

                        halusinasi (paling umum pendengaran);
                        slowness saka pikiran lan gerakan;
                        swings emosi sing cetha, reaksi ora nyukupi kanggo apa sing kedadeyan;
                        kangelan musataken;
                        ora klebu nalar, obsessive wedi lan kapercayan;
                        wicara sing ora koheren, transisi cepet saka siji topik menyang topik liyane, gagasan delusional;
                        tambah gairah, kuatir;


                        mamang samar.
                    3. +5
                      29 May 2021
                      Kutipan: Bar1
                      Kutipan saka Moskovit
                      Iku bakal perlu kanggo ngukur tengkorak pujangga. Lan sing kekacoan


                      siji Mirit cukup kanggo kula kanggo ngerti Russian, Yahudi utawa campuran.

                      Siji ndeleng ngendi, nuwun? ))
                      1. -3
                        29 May 2021
                        Kutipan saka Krasnodar
                        Siji ndeleng ngendi, nuwun?


                        ya katon ing kene.

                        https://litresp.ru/chitat/ru/Т/tihomirov-m-v/mi-i-oni-naglyadnoe-nastavlenie-po-viyavleniyu-etnicheskogo-rodstva/1
                      2. +3
                        29 May 2021
                        Sawise maca baris pisanan - Nicolas Cage minangka conto wong Yahudi
                        Lair tanggal 7 Januari 1964 ing California, ing kutha Long Beach. Wong tuwané, August Floyd Coppola, profesor sastra, lan Joy Vogelsang, penari lan koreografer, jenenge Nicholas Kim Coppola. Nicholas duwe sedulur tuwa, Christopher Coppola, direktur lan produser Amerika. Dheweke tuwuh ing kulawarga Katolik. Nicholas nduweni werna Italia ing sisih bapake, uga Jerman lan Polandia ing sisih ibune.

                        hi
                        Mungkin sampeyan maca sing normal? Ora ana urusanku, mesthi, nanging nindakake omong kosong kaya ngono ...
                      3. -3
                        29 May 2021
                        Kutipan saka Krasnodar
                        Mungkin sampeyan maca sing normal? Ora ana urusanku, mesthi, nanging nindakake omong kosong kaya ngono ...


                        Apa sampeyan mikir, ora ana wong Yahudi Italia?
                      4. +3
                        29 May 2021
                        Kanthi admixtures saka Jerman lan Polandia, lan sing paling Jahwéh, professing Katulik sedulur Lan umume - Perang Donya II yaiku perang wong Yahudi Jerman nglawan wong Yahudi Polandia, Prancis, Amerika lan Rusia sing dipimpin dening Stalin Yahudi Georgia, lan wong Yahudi Jepang Hirohito lan Mussolini Italia perang ing sisih Hitler. lol
                      5. +2
                        29 May 2021
                        Kutipan saka Krasnodar
                        Siji ndeleng ngendi, nuwun? ))

                        Ora, sampeyan ora bisa mrana. Dadi, sawise kabeh, sampeyan bisa bingung karo wong Arab, utawa karo Uzbek, utawa karo Tatar, utawa karo sawetara Muslim liyane. ngguyu
                      6. +1
                        29 May 2021
                        Kabeh sing diduweni mung wong Yahudi. Inggih, utawa nyampur ngguyu
                      7. +2
                        29 May 2021
                        piye maneh? Ing "instruksi", miturut definisi balapan, mung ana wong Slavia-Rusia (Aku disiksa dening keraguan sing ora jelas, dudu penulis Samsonov? ngguyu ) lan wong Yahudi. Aku lungguh kene lan mikir; ngendi aku, karo tengkorak "piramidal", saka Polandia-Jerman-Rusia-Slovenia-Ukrainia, ndhaftar ... Ing Slavic-Rusia, utawa ing wong Yahudi? wassat
                      8. +1
                        30 May 2021
                        Ing Brahmana Asgard saka Iria, mesthi ombenan
                    4. 0
                      30 May 2021
                      Lan apa sing menehi kemampuan apik iki?
                    5. +1
                      30 May 2021
                      Kutipan: Bar1
                      siji Mirit cukup kanggo kula kanggo ngerti Russian, Yahudi utawa campuran.

                      mripat banget landhep. Ya, sampeyan ilang saka kene ing forum.
                      sampeyan kudu kerja minangka pamilih nalika Perang Donya II.

                      Orevuar Shoshanna!
                2. Komentar wis dibusak.
        2. +7
          29 May 2021
          Ing rak bukuku, volume Tyutchev lan Gumilyov ngadeg jejer. Lan padha ora gelut babar pisan.
          1. +7
            29 May 2021
            Mekaten! Lan Mesir Kuna - iku excites everyone karo bantahan cetha ing sih saka orane kalanggengan sajarah diamati. Abad-abad liwati, ngiring dening millennia, sawetara negara tilar donya, liyane lair lan berkembang, peradaban sukses saben liyane, malah iklim lan pesisir segara diganti, kabeh kutha padha ing banyu! Lan piramida lan barang-barang rumah tangga sing ditemokake minangka asil tenaga manungsa - ing kene, ngadeg! Lan sing paling Jahwéh - prasasti ing steles, kang ngemot ora mung bukti eksistensi panguwasa tartamtu, nanging uga ngandika wicaksana sing miraculously dadi consonant karo postulates kawicaksanan kita. Dadi ora saka ngendi kita lunga saka?
            1. +6
              29 May 2021
              ora ngerti. Dheweke pancen wong liyo. Mitologi Yunani kuna cedhak. Mesir - ora.
              "Pharaoh" Prus - Aku seneng banget. Nanging, "Boneka" dhewe uga menarik. Dadi mbokmenawa penulis.
              Nalika isih cilik, aku seneng karo buku "A Letter from a Greek Boy". Babagan papirus.
              Lan meh kabeh. Liyane kurang ngganggu.
              1. +6
                29 May 2021
                Sergey, aku rada ora ngerti.
                Sawise kabeh, aku uga mikir babagan panguburan Mesir lan nyimpulake yen dheweke ora liya "kaleng timah" sing wis ngreksa nganti saiki prestasi gedhe manungsa - tulisan jaman kuna. Ing steles lan gulungan. Lan karakter utama ing novel iki dudu firaun, nanging para arsitek sing nggawe "panganan kaleng" iki, uga para ahli Toret sing kanthi teliti nyathet crita urip para firaun, pesenan, acara utama, nyathet prestasi ilmiah lan teknologi. , sastra kasusun saka wong, kang cithak prasaja nanging wicaksana pikirane.
                Mangkene conto:

                Sing cepet-cepet nesu ora bakal ngerti sing bener.
                Malah pikirane wong gemblung nduwèni bebener.
                Apik iku apik yen bener apik.
                Yen sampeyan ora mbenerake ala, iku bakal pindho.
                Keserakahan ora ana dhasar - sampeyan bisa tiba ing jurang iki tanpa wates.


                Wong-wong wis ngerti bab-bab iki.
                Lan aku kuwatir yen isi kuburan wis digawa menyang museum. Sampeyan ora bakal pracaya, nanging nalika ana wong ing bagean warta ominously mbewarakke sing kita bakal roaming saindhenging Eropah ing wusana, bab pisanan sing teka ing pikiranku yaiku Louvre lan museum liyane ing Eropah. Lan nyatane yen dheweke mati kanggo kita - nanging kepiye babagan Hermitage, Museum Rusia, Galeri Tretyakov, lan liya-liyane?
                1. +6
                  29 May 2021
                  Nalika lambang kasebut mlebu ing museum kasebut, diarani "penangkaran museum".
                  A koyo aneh sing aula Mesir piye wae metu saka panggonan.
                  1. +4
                    29 May 2021
                    Ya, aku seneng museum, nanging kadhangkala ana rasa rampog. Sing bener, nalika kabeh wis ana ing panggonane.
                2. +1
                  29 May 2021
                  Lyudmila Yakovlevna, wong "zhakhalshchiki" iki dudu budaya dhuwur lan ora peduli: Louvre utawa Prada. Padha, mbok menawa, ora tau menyang museum lokal. Aku cukup beruntung bisa ngunjungi Pertapaan nalika isih enom. Aku ora duwe kesempatan kanggo ngunjungi Museum Rusia: iku dina libur lan kita mlayu menyang Eliseevsky. Ana kue sing apik tenan. Wis diwasa lan mangan macem-macem, lan saiki kue kasebut katon luar biasa kanggo aku
              2. +5
                29 May 2021
                Kutipan saka Korsar4
                Nanging, "Boneka" dhewe uga menarik

                Salah sawijining novel favoritku. Yen ora kanggo sawetara saka passion penulis kanggo banjur-modis ilmu fiksi, kang bisa sijine ing par karo Anna Karenina.
                1. +5
                  29 May 2021
                  A sethitik liyane sketchy, nanging loro plot lan pawujudan apik. Pil kanggo idealisme.
        3. +1
          29 May 2021
          depresan (lyudmila yakovlevna kuznetsova):
          Pavel ... Sampeyan kudu ngerti yen aku teka saka sampeyan, lan aku kudu njaluk sapu tangan lan ngusapi aku? ))))

          Metu saputangan, nyenyet, ngusap kringet saka harmonis (c)
      2. +3
        29 May 2021
        wong Yahudi Gumilyov bakal luwih apik maca Tyutchev Russian.

        Lan wiwit nalika Gumilyov wong Yahudi? Utawa apa sampeyan nggunakake analisis linguistik sing biasa - Gumi ing basa Ibrani minangka pita elastis, Lyova minangka jeneng khas Yahudi, lan minangka asil saka tusukan produk karet, Lyova dadi bocah? opo
        1. +4
          29 May 2021
          Leva iku jeneng khas Yahudi,
          Oh wow! Apa Tolstoy kibbutznik pisanan?
          1. +3
            29 May 2021
            Ora - Tolstoy minangka ibu saka kibbutzim Rusia hi
            1. +4
              29 May 2021
              hi
              Ketua panitia?
              1. +3
                29 May 2021
                Kacilakan kaya mengkono - kabeh iku umum, nanging ora ana properti, lan banjur padha excommunicate saka pasamuwan nangis
                Miturut cara, ora ana ing kibbutzim - Komite Wong Miskin lan liya-liyane. Saben uwong nampa roti sing padha utawa padha nandhang sangsara amarga ora ana gunane dhewe)).
                1. +4
                  29 May 2021
                  Taki, aku ngerti! Utawa jenenge mbah kakungku dudu Leo? ngguyu
                  1. +1
                    29 May 2021
                    Dadi kewarganegaraan aran
                    1. +3
                      29 May 2021
                      Kang? wilayah Kirov? Simbahku - Lev Platonovich Bazhin, Vyatich, saka tembung "pancen"
                      1. +1
                        29 May 2021
                        Sugeng Kewarganegaraan Rusia sedulur
                      2. +2
                        29 May 2021
                        Dheweke bakal nggawe tugu kanggo aku ing Mars, ing rangkulan karo Mark Watney! Dadi, iri meneng! ngguyu
                      3. 0
                        30 May 2021
                        Delengen, iri, aku iki warga negara, dudu warga negara? ))
    2. +5
      29 May 2021
      Aku seneng banget karo puisi iki. Aku uga seneng sycamore. Werna trunk iku apik tenan.
      Ora kebeneran yen ing mitologi Mesir sycamore dikhususake kanggo dewi Hathor.
  12. + 10
    29 May 2021
    sakwisé kuwi duta-duta merga arep mriksa Semenanjung Sinai.

    Pancen, apa sing kudu ditindakake wong Kristen Ortodoks ing Sinai? mung ana biara Kristen paling kuno St. Catherine, mung ana "grumbulan kobong", mung ana tablet sing diwenehake marang Musa :)))
  13. 0
    29 May 2021
    Ora ana topik sing ora ana gunane babagan keuntungan lan keuntungan sing nyata


    Kabeh kutha sing luwih utawa kurang penting ing donya dihiasi obelisk, ing pusat utamane penting - sing asli, nanging tema kasebut "ora ana gunane". Kebetulan wae"
  14. +2
    29 May 2021
    Penasaran, ora ngerti babagan iki) Thanks kanggo penulis!
  15. +3
    29 May 2021
    Tegese, dheweke ora mangu-mangu tujuane. Ora kaya petugas pemadam kebakaran saka pusat distrik Mokshan, wilayah Penza, sing tau bali ing taun 90-an nerbitake artikel ing salah sawijining koran regional kita, ing ngendi dheweke ujar manawa piramida minangka "pemecah banjir! Ing wektu sing padha, dheweke percaya yen mung ana telu, ing Giza. Lan babagan kasunyatan manawa ana luwih saka 118 piramida ing Mesir ... Aku ora ngerti!

    Dadi antropolog S. Drobyshevsky percaya yen cara urip kita tambah apik, kita ora dadi luwih pinter. Sayange.
    Utamane ing pangertèn universal.
    Mungkin petugas pemadam kebakaran iki ndeleng kabeh pelanggaran instruksi kanggo ngobong kompor lan perapian, nanging yen ora, dheweke minangka "breakwater" lan ora liya.
    1. +3
      29 May 2021
      Lan, sing paling penting, kolega, apa sing bakal tetep ana ing 100 ewu taun. Oke, sawise 50)))
      1. +4
        29 May 2021
        Skala apik.
        Wong Inggris sing mbangun monumen 100 taun sawise lair, utawa 20 taun sawise mati.

        Memori bisa tetep ana ing keturunan, utawa ing nggawe karya, utawa ing sistem kerja sing dilayani.
        1. +5
          29 May 2021
          Aku bakal mampir ing kuburan kanggo saiki. Para ahli ujar manawa awu tetep saka peti mati sawise 200 taun.
          1. +3
            29 May 2021
            Apa rong atus taun kanggo kalanggengan?
            1. +3
              29 May 2021
              Sergey, sampeyan guyon aku? wassat )))
              Badan bakal lunga, bledug dadi bledug. Lan bangunan? Pikirna apa omah kita digawe. Bata silikat, nanging dibakar kanthi ora sengaja.
              Connoisseurs ngomong yen ing sewu taun ora bakal tetep saka bata. Iki njupuk menyang akun kualitas bricks kita lan mortir semen sing ngemu bebarengan. Kabeh bakal ambruk, crumbs menyang crumbs. Sawise sawetara millennia, beton uga bakal larut. Akeh kutha sing bakal ana ing banyu. Arkeolog bakal bisa nemokake mung tilak saka wangun persegi dowo ing noto wedhi lan kerikil, lan iki wis tandha manawa peradaban ana ing panggonan iki. Ilmuwan Inggris Jan Zalasiewicz saka Universitas Leicester percaya yen alam ora nggawe apa-apa kaya iki.
              Nanging kanggo kula sing paling utama yaiku monumen sing arupa patung lan bangunan sing digawe dening pematung lan arsitek sing misuwur bakal urip paling ora sawetara ewu taun. Cara artefak Mesir kuna bisa slamet.
              1. +4
                29 May 2021
                "Mung karya pahlawan
                Ya, omongane wong wicaksana
                Abad liwat
                Tanpa ngerti pungkasane "(c).
                1. +5
                  29 May 2021
                  Nah, ya, legenda, saga, epos babagan pahlawan. Nanging aku prihatin: bakal dilestarekake tanah air Vuchetich lan patung favoritku, Worker lan Collective Farm Woman Mukhina. Aku weruh pungkasan saka reca kasebut ing wektu nalika dibusak lan diselehake tengen ing pekarangan ing ngarepe siji saka loro stasiun VDNKh. Iki sadurunge nginstal ing papan liya. Iku ageng, iku reca, kaendahan iku nggumunke! Ora ana foto sing nuduhake iki ...
                  Oh, apa aku peduli!
                  1. +4
                    29 May 2021
                    Aku ngerti siji bab manawa. Nggawe liyane Mukhina bakal ngliwati abad!
                    1. +1
                      29 May 2021
                      Maksude opo)))
                      Sawetara liyane pantes. Mungkin Roti?
                      1. +1
                        29 May 2021
                        Kaca faceted.
                      2. +2
                        29 May 2021
                        Muga-muga sampeyan guyon :))))
                      3. +2
                        30 May 2021
                        "Sawetara atribut kanggo V.I. Mukhina minangka penulis desain kaca faceted gaya Soviet sing misuwur. Ora ana bukti dokumenter babagan iki. Karya pematung digandhengake karo Pabrik Kaca Seni Leningrad, ing ngendi dheweke dadi direktur seni. "(c)
                  2. +4
                    29 May 2021
                    Saiki aku ngerti: presiden firaun sabanjure kudu ngurus piramida tanpa wektu tundha.
              2. +5
                29 May 2021
                Sugeng rawuh, Lyudmila Yakovlevna!
                Nanging ana! Ana film dokumenter kaya ing TV! Apa sing bakal kelakon ing planet yen MANI ilang. Nasib kutha, bangunan, struktur, obyek ruang angkasa ditampilake. Aku ora ngelingi jeneng, nanging plot banget nengsemake!
                1. +1
                  29 May 2021
                  Serezha, aku ndeleng film sing padha. Ing Zen ing siji wektu ana akèh artikel bab kasunyatan sing dumadakan, apa cataclysm, iku bakal njupuk mung 100 taun, lan kabeh pencakar langit megah bakal dadi reruntuhan, overgrown karo alas. Ya, akeh film sing nindakake iki.
                  Futurologists wis nyinaoni masalah iki kanggo wektu sing suwe. Dheweke ujar manawa generasi sing bakal teka bakal nemokake tandha-tandha peradaban kita, kemungkinan gedhe ing struktur paling gedhe, yaiku tambang lan bendungan. Telung bendungan Cina ngemot volume beton sing sawetara bagean bakal tetep. Kajaba iku, sawetara fasilitas modern, kayata fasilitas panyimpenan sampah nuklir Onkalo ing Olkiluoto, Finlandia, dirancang khusus kanggo tahan persis 100 taun.
              3. +5
                29 May 2021
                Badan bakal lunga, bledug dadi bledug.
                Sawise kabeh, dheweke bakal turu ing papan umum,
                Sisa mati kita
                Bumi, kabeh iku siji,
                Apatites lan pupuk "(C)
                Lan bangunan?
                Saiki aku mikir babagan profesiku ... Apa yen aku ora mung mbangun, nanging nggawe "imperishable"?! ngguyu
              4. +3
                29 May 2021
                Bata silikat, nanging dibakar kanthi ora sengaja.

                Bata silikat ora dipecat, ora sembarangan, utawa kualitatif.
                1. +2
                  29 May 2021
                  Viktor Nikolaevich, ketoke, aku ora rampung tembung, gadhah ing sirah, kadhangkala mengkono. Mesthi, bata abang. Sawetara bangunan bata abang lawas isih utuh, lan aku wis weruh carane bata abang lawas, digawe nggunakake teknologi saka abad kaping 20, secara harfiah crumbles ing tangan. Lan semen saiki umume anekdot. Sing paling apik luwih elek tinimbang merek Soviet 300, sing dianggep ringkih.
          2. +3
            29 May 2021
            Nggoleki apa jenis lemah.
            1. +3
              29 May 2021
              Lan gumantung apa wassat ))))
              Piramida dibangun saka apa sing dilestarekake kanthi apik ing iklim sing garing lan panas. Lan nalika ana wektu udan, supaya ing Sphinx alur saka lepen tetep. Dadi padha mikir. Kang jenis aneh. Supaya alur tetep, aliran banyu sing tipis kudu mili nganti suwe ing panggonan sing padha, lan ora mili ing papan liyane. Apa sampeyan ndeleng udan kaya ngono?
              1. +2
                29 May 2021
                Mon ami, Lyudmila Yakovlevna!
                Sphinx digawe saka watu apa?
                1. +2
                  29 May 2021
                  Dadi watu gamping! Nanging grooves? )))
                  1. +2
                    29 May 2021
                    Keong wis diidak-idak! ngguyu
                    1. +2
                      29 May 2021
                      Persis! wassat apik ombenan )))
                      Sing nemokke nulis.
                      1. +2
                        29 May 2021
                        Waca m / f "Kontak".
                      2. +2
                        29 May 2021
                        Yen sampeyan maksud film lawas, ngendi karakter utama cetakan gunung paling cedhak saka lemah ing foreknowledge sing kontak karo alien bakal teka ana, banjur sampeyan weruh. Nanging alien dudu bekicot)))
                      3. +1
                        30 May 2021
                        kartun Soviet.
        2. +5
          29 May 2021
          Skala apik.
          "Apa abad utawa, ana, setengah abad ing sajarah?
          Ing skala kasebut, dheweke ora nangis babagan jenius. "(C)
          1. +4
            29 May 2021
            “Aku pengin percaya
            Apa proyek atos
            Menehi sampeyan kesempatan
            Bebas tugas kanggo ndeleng srengenge "(c).
            1. +4
              29 May 2021
              "Kanggo sapa - apa, kanggo sapa - apa-apa," digunakake kanggo ngomong "ensign", sing dadi "urgent" ing Mesir, nalika "Perang Enem Dina".
            2. +2
              29 May 2021
              Salam kanggo Sergei saka 1759 saka Alexander Petrovich Sumarokov:

              Tiba ing enggal
              O jet Neva, sampeyan ana ing segara sing wiyar,
              Lulus ing salawas-lawase
              Aja bali saka segara -
              Dadi nasib mimpin dina kita menyang kalanggengan,
              Mula saka ing kono urip ora bakal bali maneh.
              1. +2
                30 May 2021
                "Wong sing moyoki, momotan sing nggegirisi,
                Rumit Sumarokov "(c).
                1. +2
                  30 May 2021
                  "Nanging yen urip langgeng ing kasusahan kene,
                  Sapa sing ora pengin turu sing tentrem iki?" (C)
              2. +2
                30 May 2021
                "... Kanggo mati ... lan mlebu ing peti mati - tentrem iku nengsemake,
                Nanging apa sing bakal ngetutake turu sing manis? - Ora dingerteni." (c)
                1. +2
                  30 May 2021
                  Kabeh bakal apik.
                  1. +1
                    30 May 2021
                    Dusun liwat tutuk Sumarokov ora setuju karo sampeyan:
                    "Kita ngerti apa sing dijanjekake dening Gusti Allah marang kita -
                    Ana pangarep-arep, semangate bungah, nanging sipate lemes!” (c)
                    Iku tetep kaget carane basa pribumi wis diganti ing wektu sing cendhak miturut standar sajarah!)))
                    1. +1
                      30 May 2021
                      Lan piyé tembung-tembung iki isa dirungokaké ing basa mudha modern? keprungu
                      1. +1
                        30 May 2021
                        Seryozha, aku ora enom! wassat
                        Mungkin kaya iki:
                        Katone akeh sang nata, kang wuda ing paningal, kang utama kanggo menehi puji ing wektu, amarga yen sampeyan pengin sehat, ngusap dhewe ing kamar panedhaan.
                      2. +1
                        30 May 2021
                        Lan iki aku nemokake:
                        "Dadi, utawa ora dadi? .." - pitakonan "hung",
                        ing tengah-tengah macem-macem panemu ...
                        ing ngendi nasibe wong-wong mau mati, kanggo encore,
                        panah saka generasi ekstra!
                        Sapa sing ora bisa, segara alangan,
                        dadi nesu, marang para tiran,
                        ngurmati omong kosong vulgar dheweke,
                        liwat smirks, kanggo tatu alien ...
                        Sapa sing tulus pengin turu,
                        lan ndeleng, ing impen, impen pungkasan,
                        nanging pati, mung ngurmati "nglanggar hukum",
                        marang wong urip, ing kasangsaraning siksa...
                        Lan kalanggengan, sing dadi inti saka kabeh urip,
                        ing sangisore bilai jiwa - tanpa dasar,
                        ngendi wektu - tresna mung medeni,
                        kanggo wong sing gumunggung, sing kena pati,
                        marang takdir, ngluwihi siksa kongenital,
                        nanging kanggo angkara murka, marga saka sumelanging pangwasa,
                        kanthi rakus tangane getih,
                        ing brilliance keris, kanggo apes!
                        Lan beban urip, ing kene, kosong,
                        sanajan ora jelas, ing jerone, gedhe banget,
                        lan supaya kesederhanaan kuwi suci,
                        nanging, tanpa kekuwatan, dheweke ora ana gunane!
                        Lan karo sing, lan karo ala akrab,
                        iku getun kanggo hobnob karo bebener,
                        nanging sadurunge wong asing, dheweke, apik,
                        kaping pengemis ... - sampeyan kudu nyusup ...
                        Utawa sampeyan butuh span asli ...,
                        ing meneng supaya ora nglairake Nabi?
                        Lan yen mangkono - kuwat turu,
                        ruang lingkupe - miturut standar rock ...,
                        lan karo - asil ...


                        Pengarang: Penulis Boring.

                        Aku ora ngerti babagan sampeyan, nanging aku seneng karo The Boring Author. Interpretasi pisanan sing diwenehake ing ndhuwur minangka refleksi saka pikiran-pikiran sederhana sing sifate primitif.
      2. +4
        29 May 2021
        "Patung gedhe saka asu porselen" (C)
        1. +2
          29 May 2021
          Ing sisih, nutupi raine nganggo tangane: Lan sapa sing diomongake? Apa asu liyane? ((( belay )))
          1. +1
            29 May 2021
            Iku ora aku, iku Jerome Klapka Jerome, "Telu ing prau, ora ngetung asu."
            1. +2
              30 May 2021
              Ya, ana akeh perkara. utamané:
              Nanging luwih saka rong atus taun sabanjure, sajrone sawetara penggalian, asu sing padha bakal dicopot saka bumi, ilang sikil lan buntut sing rusak. Lan bakal diselehake ing museum minangka conto porselen kuna, lan bakal dilebokake ing kaca. Lan connoisseurs bakal akeh ngubengi dheweke lan ngujo dheweke. Dheweke bakal ngujo warna irung sing anget lan bakal menehi hipotesis kepiye sampurna ing bentuk buntut pony sing ilang.
              Saiki kita ora nggatekake pesona asu iki. Kita nyawang dheweke kanthi rapet. Iku kanggo kita - kaya sunset utawa langit lintang. Kaendahane ora kena kanggo kita, amarga sesanti kita wis biasa. Iku padha karo kaendahan asu porselen. Ing 2288 dheweke bakal nggawe cipratan

              Lan wong-wong ing jaman kasebut bakal dianggep minangka pabrikan asu porselen. Aku kelalen pikiran iki. Ketoke, padha metu topik banjur.

              Saiki wis meh jam 12 awan. Aku ngrungokake carane angin muni tipis, musik ing njaba jendhela, nyebabake weker. Aku ora ngelingi angin kaya ngono. Lan elinga, iki durung nate kedadeyan. Ana swaraning angin lan swarané. Ora ana sing nyanyi.
  16. +5
    29 May 2021
    "Dhuh para tamu, para tamu,
    Suwene sampeyan lelungan? ngendi?
    Apa ora apa-apa ing luar negeri, utawa ala?
    Lan apa Ajaib ing donya "(A. S. Pushkin)
    Pedagang minangka mata-mata sing sah ing wektu kasebut. Pedagang sing padha Pozdnyakov utawa, contone, Vasily Gagara, sesambungan karo pedagang liyane utawa pengrajin lokal, nampa informasi rinci babagan potensial ekonomi, kahanan politik, lan liya-liyane.
    Lan saiki ing sisih wétan - jenis barometer stabilitas ing masyarakat
  17. +2
    29 May 2021
    "Kapentingan ing antarane wong-wong Rusia banjur gedhe" Vyacheslav Olegovich, lan ing taun-taun mahasiswa, Mesir ora peduli karo sampeyan lan kanca-kancamu? Lan ing 60-70, dheweke wis ngerti akeh babagan Mesir.
    Ing abad kaping 16, crita babagan Mesir kaya-kaya saiki dicritakake babagan kutha-kutha ing Mars
    1. +2
      30 May 2021
      Kutipan: Astra wild2
      Vyacheslav Olegovich, lan ing taun mahasiswa, sampeyan pancene

      Aku secara harfiah ngucapake babagan Mesir ... Aku ngerti kanthi ati-ati carane maca hieroglif tartamtu.
      1. 0
        31 May 2021
        Yen ngono, sampeyan pancen hebat.
  18. +3
    29 May 2021
    V. Oh, aku kenal sampeyan kanthi epigraf, nanging dina iki aku mung ndeleng: episode saka "Pharaoh" - kita V. O.
    seneng film iki
    1. +2
      30 May 2021
      Kutipan saka vladcub
      seneng film iki

      Aku paling apik babagan Dr. Mesir
  19. +1
    29 May 2021
    Kutipan saka Krasnodar
    Kutipan saka: Han Tengri
    Kutipan: Bar1
    lali
    -Yerusalem

    Saiki kabeh wis jelas! Tembung Yerusalem asalé saka seruan Uzbek sing khas: "Iye?! Urus Alim?!", Sing ing terjemahan tegese: "Wah! Nanging Alim iku Rusia!" wassat

    ngguyu apik
    Irushalaim, terjemahan harfiah - Didegake dening Shalem, dewa Kanaan Sunset. Iku dadi Yerusalem thanks kanggo wong Yunani, kang swara Sh ora ana.

    Isih ana panjelasan ... Jeevus + Shalem .. Iuvesia nduweni kutha sadurunge penaklukan lan disebut kutha iki Shalem ..
  20. 0
    30 May 2021
    Artikel sing apik tenan!
    Rusia bisa lan kudu njupuk akumulasi artefak Mesir kuna sanajan ing periode sadurunge Egyptomania sing diwiwiti ing Eropah sawise Napoleon I.
    1. +2
      30 May 2021
      Babagan carane kita nindakake uga bakal!
  21. -2
    31 May 2021
    Pengarang! Wong Rusia mung bisa ngerteni babagan Mesir ing taun 1991, kayane ana Rusia ing Rusia.
  22. 0
    Agustus 12 2021
    Apa iku dipatèni kanggo sijine "kanggo" lan "marang"?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"