Kamentrian Pertahanan ngirimake telung pengebom jarak jauh Tu-22M3 menyang Suriah

115

Kamentrian Pertahanan nyebarake bom jarak jauh menyang Suriah. Miturut layanan pers departemen militer, telung Tu-22M3 ndharat ing pangkalan udara Khmeimim.

Telung pembom jarak jauh Tu-22M3 mabur lan ndharat ing pangkalan udara Rusia ing Suriah. Kamentrian Pertahanan nandheske yen Tu-22M3 teka ing Khmeimim kanggo pisanan. Iki bisa ditindakake kanthi rekonstruksi landasan pacu kapindho kanthi dawane, lapisan anyar lan instalasi lampu lan peralatan radio anyar. Saiki pangkalan udara bisa nampa kabeh jinis pesawat, kalebu sing abot.



Ing departemen militer, transfer pengebom diterangake kanthi kabutuhan kru pesawat kanggo entuk katrampilan praktis ing wilayah geografis anyar, utamane ing Segara Mediterania. Apa Tu-22M3 bakal digunakake kanggo nyerang militan ing Suriah isih durung dingerteni. Nanging, kita nyathet yen pemilihan presiden dijadwalake ing 26 Mei 2021 ing Suriah, lan ora dikecualekake yen ing wayah wengi, tentara pemerintah, kanthi dhukungan saka Angkatan Udara Rusia, bakal ngluncurake serangkaian serangan marang teroris. papan kumpul kanggo nyegah provokasi.

Ora dingerteni suwene para pengebom bakal tetep ing pangkalan udara Khmeimim, Kamentrian Pertahanan ujar ing pratelan yen dheweke bakal bali menyang pangkalan udara "sawise ngrampungake tugas latihan."

Sawise ngrampungake tugas latihan kanggo pangembangan wilayah udara ing zona maritim Segara Mediterania, pengebom jarak jauh bakal bali menyang lapangan terbang pangkalan permanen ing wilayah Federasi Rusia.

- pesen ngandika.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    115 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +7
      25 May 2021
      Kamentrian Pertahanan nyebarake bom jarak jauh menyang Suriah. Miturut layanan pers departemen militer, telung Tu-22M3 ndharat ing pangkalan udara Khmeimim.


      Ing kene, lan ninggalake wong-wong mau ing kono kanthi permanen kanggo nguatake kehadiran kita ing Mediterania.
      Lan tinimbang sing "pensiun", kanggo VKS, ngasilake papan anyar sing dimodernisasi.
      1. + 10
        25 May 2021
        Lan tinimbang sing "pensiun", kanggo VKS, ngasilake papan anyar sing dimodernisasi.

        Tu-22M3 anyar durung diprodhuksi wiwit taun 1993. Mung modernisasi. hi
        1. +3
          25 May 2021
          Kutipan: Alex777
          Tu-22M3 anyar durung diprodhuksi wiwit taun 1993. Mung modernisasi.

          Nuwun sewu, nuwun sewu. Ana ora dadi akeh carcasses kiwa karo kita kanggo wareg karo nomer.
          Nanging potensial modernisasi saka pesawat Tu-22M isih kanggo taun lan taun.

          "Mesin Abadi", lan "Strategi Sithik" sing dibutuhake.
          Miturut klasifikasi NATO - backfire , "mlayu geni", utawa ing interpretasi liyane -"Backfire"
          1. -3
            25 May 2021
            Nuwun sewu, nuwun sewu. Ana ora dadi akeh carcasses kiwa karo kita kanggo wareg karo nomer

            Ya .. nanging ora ana gaman kanggo wong-wong mau .. babar pisan. Ora waras.
            Nanging potensial modernisasi saka pesawat Tu-22M isih kanggo taun lan taun.

            Ing glider? Apa babagan mesin?
            1. +3
              25 May 2021
              Kutipan saka alexmach
              Ya .. nanging ora ana gaman kanggo wong-wong mau .. babar pisan. Ora waras.

              Manual sampeyan wis ketinggalan jaman.

              Kanggo Tu-22M3M ana Kh-32 lan Dagger.
              Kutipan saka alexmach
              Apa babagan mesin?

              Yen padha mbukak metu saka NK-25s, padha bakal ngalih menyang NK-32s.
              1. 0
                25 May 2021
                Manual sampeyan wis ketinggalan jaman.

                Lan sampeyan duwe ing umum ngemot konjektur.
                Kanggo Tu-22M3M ana Kh-32 lan Dagger.

                Pitakonan siji, apa "M" utawa "dudu M"? Lan paling ora siji "M" wis dipasrahake menyang pasukan?
                Ana uga akeh pitakonan babagan senjata sing sampeyan jenenge. Contone, kenapa kita butuh X-32 kanthi karakteristik kasebut.
              2. +3
                25 May 2021
                Kutipan saka Genry.
                ana X-32 lan Dagger.

                X-32 uga 9-A-7660 ... mung .. Tu-22M3M nganti saiki .. nyatane ing layanan .. ora .. saka tembung .. pancen lan rudal 9-A-7660 NATE "lampirake "Ora bakal ..... kaya mesin NK-32.
                Kutipan saka Genry.
                Manual sampeyan wis ketinggalan jaman.

                Iki duwekmu.. "urya-manual" .. ketinggalan jaman.... ngguyu
            2. +1
              25 May 2021
              Apa babagan mesin?

              Diterusake maneh produksi upgrade NK-32.
              Padha janji bakal sijine 4 ing Tu-160 lan 2 ing Tu-22M3M.
              Lan avionik bakal manunggal sabisa-bisa.
              "Sharpness" lagi dikembangake.
              Ketoke ana liyane (Gremlin) - setaun kepungkur dheweke nulis:
              Tes rudal penerbangan hipersonik anyar bubar ditindakake ing Rusia ing pesawat pengebom sing nggawa rudal Tu-22M3. Rudal kasebut digawe kanggo versi modern saka pesawat Tu-22M3M, sumber ing kompleks industri militer marang TASS.
              Sumber: http://bastion-karpenko.ru/avraketa-giperzvuk-rf/ MTC "BASTION" AVKarpenko

              Bisa uga penerbangan kasebut minangka salah sawijining tes.
              Kanggo glider - ya, ana masalah.
              Jumlah Tu-22M3s saya suda.
              Nanging durung ana alternatif sing bisa ditindakake. hi
              1. 0
                25 May 2021
                Nanging durung ana alternatif sing bisa ditindakake.

                Iki ngendi pitakonan muncul, nanging apa alternatif kanggo apa? Apa niche taktis pesawat kasebut saiki? Utamane diwenehi nomer sing isih ana. Ing kene, akeh sing mbantah, sanajan ing komentar kasebut, yen Su-34 bisa dadi panggantos.
                1. 0
                  25 May 2021
                  Iki ngendi pitakonan muncul, nanging apa alternatif kanggo apa?

                  - Tu-22M3M / produk 45-03M - BACKFIRE-E - OKB im. A.N. Tupolev, riset ditindakake kanggo modernisasi armada Tu-22M kanggo ngganti peralatan lan nglengkapi amunisi konvensional kanthi tliti dhuwur, uga kanggo ngluwihi umur airframe nganti 35 taun. Komplek penerbangan nggunakake peralatan modern adhedhasar basis unsur anyar sing dikembangake dening JSC "Gefest IT" - sakumpulan peralatan onboard. SVP-24-22 - lan ergonomis apik saka kokpit.
                  Persenjataan bom, dumadi saka bom konvensional lan bom nuklir kanthi massa total nganti tekan 24.000 kg, dumunung ing fuselage (nganti 12000 kg) lan ing papat hardpoints external ing sangang beam beam nduwèni MBDZ-U9-502 (opsi mbukak bom khas - 69 FAB-250 utawa wolung FAB-1500). Ing mangsa ngarep, pesawat Tu-22M3 bisa nganggo bom sing dipandu kanthi tliti dhuwur, uga peluncur rudal anyar kanggo ngrusak target darat lan segara.

                  Sapa maneh sing bisa nggawa bom 24 ton? Utawa paling 12 ton? nglirik
                  X-32, "Gremlin" lan "Sharpness" uga ana ing dalan.

                  Miturut kepala United Aircraft Corporation Yuri Slyusar, modernisasi pesawat tempur Tu-22M3 menyang varian Tu-22M3M bakal diwiwiti ing 2019. Seri Tu-22M3M pisanan bakal dikirim menyang pasukan wiwit taun 2021.

                  Bisa uga 3 iki Tu-22M3M. Lagi dites.

                  Utamane diwenehi nomer sing isih ana.

                  Padha nulis sing Tu-22M3 62 pcs. ana. Sing akeh dina iki.

                  Su-34 bisa dadi panggantos kanggo wong-wong mau.

                  Serius? keprungu
                  1. 0
                    25 May 2021
                    Sapa maneh sing bisa nggawa bom 24 ton? Utawa paling 12 ton?

                    Lan kanggo jarak apa? Lan kok padha malah nyeret supaya akeh free-mudhun? Maneh tingkat Dresden karo lemah?

                    Mateni lapangan udara? Apa mungsuh bakal ngidini?

                    X-32, "Gremlin" lan "Sharpness" uga ana ing dalan.

                    X-32 - kenapa perlu banget ora jelas ing dimensi kasebut. Karakteristik apa sing kudu diduweni kanggo mbenerake dimensi kasebut?
                    Apa sing ngalangi kita njupuk roket sing diprodhuksi massal, Onyx sing padha, lan nggawe versi udara, kanggo pesawat operator sing saiki diprodhuksi? Tuladha Hindu ing ngarepe mripatku.

                    Padha nulis sing Tu-22M3 62 pcs. ana. Sing akeh dina iki.

                    Dheweke nulis yen mung setengah saka wong-wong mau bakal ngalami modernisasi, lan iki ora akeh. Lan ora jelas suwene modernisasi iki, suwene suwene bakal ditindakake, lan sing paling penting karo senjata apa. Iku bakal becik yen ngirim 12 supersonik anti-kapal pluru menyang baris Bukak, nanging 2 .. mung 2 kanggo pesawat ageng, iku mung ora serius.

                    Su-34 bisa dadi panggantos kanggo wong-wong mau.
                    Serius? bullying

                    Serius. Kisaran kurang, nanging Tu-22M3, kanthi gaman maksimal, kudu diisi bahan bakar ing udara.
                    Kapasitas mawa kurang - nanging ASP modern lan dimensi bakal luwih cilik tinimbang X-32 sing padha, ora kasebut ing wayah wengi. Ya, lan kudu dikembangake kanggo pesawat sing saiki diprodhuksi ing wiwitan. Kajaba iku, bisa nindakake fungsi sing luwih akeh. Contone, nyopir barmaley sing padha ing ara-ara samun karo Su-34 luwih logis tinimbang karo bom jarak jauh.

                    Ora, bisa sacara teoritis nyebabake ancaman serius, nanging banjur kudu bersenjata ASP modern.
                    1. -2
                      25 May 2021
                      Ora, miturut teori bisa nyebabake ancaman serius, nanging perlu kanggo nglengkapi ASP modern.

                      Iki sing ditindakake dening ASP modern.
                      Babagan nomer kasebut, IMHO, dheweke ora pengin medeni Kulon maneh.
                      Nganti setengah rampung, mungkin dheweke bakal mutusake nyerah.

                      X-32 - kenapa perlu banget ora jelas ing dimensi kasebut. Karakteristik apa sing kudu diduweni kanggo mbenerake dimensi kasebut?

                      X-32 meh padha karo X-22, kanthi sawetara pangecualian. Nanging, "jero" rudal beda banget. X-32 nggunakake mesin wiwitan lan sustainer sing luwih apik. Mesin wiwitan saiki ngidini sampeyan "ngunggahake" roket sawise diluncurake nganti dhuwure udakara 40 (!) Kilometer. Ing dhuwur kasebut, Kapadhetan udhara kira-kira padha karo Kapadhetan atmosfer Mars, lan roket kasebut meh ora ana resistance udara, sing ndadekake bisa nambah kacepetan lan jarak penerbangan kanthi dramatis. Kacarita, kacepetan X-32 wis tambah nganti 5400 km / h - luwih saka 5M! Jangkoan aplikasi miturut macem-macem perkiraan nganti 1000 kilometer.

                      Iku mabur dhuwur lan cepet. Kanthi YABCH. Coba nuthuk.

                      1. +2
                        25 May 2021
                        Kutipan: Alex777
                        Coba nuthuk.

                        Kaping pisanan, kudu "nyoba" kanggo "ndeteksi" lan ngenali minangka operator pesawat, lan dudu "rakit kembung kanthi sudut reflektor" ... amarga rudal wis ana ing negara BG lan dilengkapi kanthi lengkap, utawa sampeyan nggawa menyang Khmeimim sing wis "siap" karo sampeyan?)
                        Dadi, yen sampeyan ngerti jinis mesin roket rong komponen sing padha, sanajan anyar ...
                        Lan apa sing bakal sampeyan lakoni yen dumadakan "transfer" budhal ??? nglirik
                        Foto karo transportasi ora ana hubungane karo pangopènan database sing nyata.
                  2. +2
                    25 May 2021
                    Kutipan: Alex777
                    Sapa maneh sing bisa nggawa bom 24 ton?

                    Lha kowe arep menyang ngendi.. "mabur".... karo bobote SM kaya ngono.. Nganti giliran kaping 4 (guyonan.. nanging cedhak karo kasunyatan).
                    12 ton .. iki padha .... bakal rada akeh ... kanggo tumindak taktik apik.
                    Kutipan: Alex777
                    Bisa uga 3 iki Tu-22M3M. Lagi dites.

                    Nyatane, mung loro sing digawe, saiki, lan loro-lorone ana ing tahap tes.
                    Kanggo gawe marem "sweet2 impen .. nonton film karo kebangkrutan ing Khmeimim .. Muga-muga sampeyan ora perlu kanggo nuduhake beda ing tata letak glider Tu-22M3 lan M3M?
              2. +2
                25 May 2021
                Kutipan: Alex777
                janji

                Aja kaget, nanging janji iki wis lair wiwit taun 1983 wassat ..lan samubarang isih ana ... i.e. ing tataran ing ngendi iki "Wishlist" rampung.
                1. +1
                  25 May 2021
                  Pendapat sampeyan babagan Tu-22M3 dudu warta kanggo sapa wae ing situs kasebut.
                  Sampeyan duwe pendapat, aku duwe pendapat. Kanthi pakurmatan. hi
          2. 0
            28 May 2021
            Kutipan: PiK
            Kutipan: Alex777
            Tu-22M3 anyar durung diprodhuksi wiwit taun 1993. Mung modernisasi.

            Nuwun sewu, nuwun sewu. Ana ora dadi akeh carcasses kiwa karo kita kanggo wareg karo nomer.
            Nanging potensial modernisasi saka pesawat Tu-22M isih kanggo taun lan taun.

            "Mesin Abadi", lan "Strategi Sithik" sing dibutuhake.
            Miturut klasifikasi NATO - backfire , "mlayu geni", utawa ing interpretasi liyane -"Backfire"

            "Backfire" sejatine kaya "Return Fire" utawa "Backfire" nglirik
            marang mripatku sing ora padhang eseman
        2. NKT
          -2
          25 May 2021
          Saperangan glider isih tetep saka wektu iku.
      2. +9
        25 May 2021
        Paling kamungkinan padha bakal nemu soko. Sawetara jinis senjata pesawat. Mbok malah KR X-50. Nah, iki mung tebakanku.
        1. +5
          25 May 2021
          Kanggo nindakake iki, sampeyan mung ora perlu nggawa menyang Suriah ..... Saiki, yen padha nambah kemampuan kanggo Carcasses kanggo nggunakake kabeh limo KAB100/250/500/1500 lan sawetara jinis rudal dipandu taktis, banjur iku bisa. Nanging iki "lawas" Tu ... meh ora. Mung telu pesawat kanthi cepet nambah tonase bom sing bisa diwutahake ing sirah barmaley.
          1. +6
            25 May 2021
            Kutipan saka Zaurbek
            Kanggo nindakake iki, sampeyan mung ora perlu nggawa menyang Suriah ..... Saiki, yen padha nambah kemampuan kanggo Carcasses kanggo nggunakake kabeh limo KAB100/250/500/1500 lan sawetara jinis rudal dipandu taktis, banjur iku bisa. Nanging iki "lawas" Tu ... meh ora. Mung telu pesawat kanthi cepet nambah tonase bom sing bisa diwutahake ing sirah barmaley.


            Shoigu ora mikir lan nindakake perkara sing bener. Perlu aplikasi praktis.

            MOSCOW, 21 Mei - RIA Novosti. Luwih saka 300 jinis senjata dites ing Suriah, akeh sing, amarga tes kasebut, digawa "menyang bar paling dhuwur," nanging uga ana "kejutan sing ora nyenengake," ujare Menteri Pertahanan Rusia Jenderal Angkatan Darat Sergei Shoigu minangka bagean. saka maraton "Kawruh Anyar".

            "Apa sing diwenehake Suriah marang kita? Aku bakal ngomong langsung yen kita ketemu akeh banget kejutan sing ora nyenengake ing kana. Welasan mung dicopot saka layanan lan ora bisa diprodhuksi, "ujare menteri.



            .iki uga ditrapake kanggo sistem komunikasi, lan perang elektronik, lan pengintaian, lan sistem serangan.

            Menteri nambahake yen paling apik kanggo mriksa senjata ing perang, amarga "tes negara, tes militer, tes tentara - kabeh iki, mesthi, apik, nanging penilaian utama isih dilebokake ing buku rekaman ana."

            https://ria.ru/20210521/oruzhie-1733347128.html
            1. +6
              25 May 2021
              Khususe, "ahli strategi" Suriah mung menehi pangembangan peluncuran X-102 ...... kanggo nggarap KR kanggo Tu22M3, mung sawetara sing dibutuhake. Kanggo nindakake iki, sampeyan ora perlu mabur menyang SAR. Sampeyan bisa (lan kudu) nindakake iki saka Mozdok. utawa liwat Caspian. Utawa mungkin mung versi paling anyar saka Tu22M3M sing bisa nindakake iki ... yaiku 1 salinan lan ora diumumake yen dheweke mabur menyang SAR. Lan Tu22M3 minangka operator rudal khusus nglawan kapal lan peluncur rudal, duwe siji X-22 (Bakal X32) lan bom sing tiba gratis. Lan dina iki dheweke dadi pembawa bom paling abot 6 ton .... ora cocog ing papan liya.
              1. 0
                25 May 2021
                Kutipan saka Zaurbek
                Lan dina iki dheweke dadi pembawa bom paling abot 6 ton .... ora cocog ing papan liya.

                Lan apa iki.. "bom kewan" ??? 2X3000 ya .. ana opsi kuwi lan digunakake
                1. 0
                  25 May 2021
                  OF Bomba 6t .... nanging operator paling gedhe 9t Tu16
                  1. +1
                    25 May 2021
                    Kutipan saka Zaurbek
                    Saka Bomba 6tn

                    Aku ngerti 5 ton ... nanging mung FAB
                    Kutipan saka Zaurbek
                    nanging operator paling gedhe 9tn Tu16

                    Lan aku ngerti iki .. Aku malah ndeleng suspensi langsung ... nglirik
                    Nanging kita ing kene lan sampeyan, kanthi cara. ngomong kanggo opsi boot B ngguyu Kanggo Tu-22M3?
                2. 0
                  25 May 2021
                  Aku bisa salah utawa 4 ton utawa 5 ton
            2. -1
              25 May 2021
              Menteri nambahake yen paling apik kanggo mriksa senjata ing perang, amarga "tes negara, tes militer, tes tentara - iki kabeh, mesthi, apik, nanging taksiran utama isih dilebokake ing buku rekaman ana"

              Sawetara kabodhoan. Lan kenapa banjur kita kudu tes negara yen, miturut asil, kita njupuk menyang layanan apa
              pokoke ora
              1. +1
                25 May 2021
                Sawetara bodho.

                Nah, kok langsung bodho, Alexander!
                Sampeyan mesthi wis krungu saka lobbyists gun Amérika.
                Lan supaya kita duwe wong-wong mau. Akeh penulis ing VO vilify wong ajeg. nglirik
                1. +1
                  25 May 2021
                  Nah, kok langsung bodho, Alexander!

                  Ya, amarga yen senjata mung bisa diuji sacara eksklusif ing perang, mula
                  1. Dana sing digunakake kanggo tes negara, tes ing pasukan dibuwang. Nanging iki isih trifle.
                  2. Yen sampeyan bisa mriksa senjata mung ing laku, banjur iki ndadékaké kanggo nyuda ing kemampuan nimbali lan sampeyan kudu mbayar kanggo urip.

                  Ora ketok yen nggunakake senjata ing konflik bisa mbukak sawetara nuansa lan kekurangan sing sadurunge ora dingerteni utawa diomongake lan mbutuhake sawetara dandan. Nanging kayata mentri ngandika, sing miturut asil test padha ditampa Iblis ngerti apa, ing asas, ngirim ora. Lan yen iki kedaden, banjur mentri ngirim ora seneng nglaporake carane apik banget sing padha nemokake iku sak memungsuhan, kanggo detik ing Suriah, nyatane, wong mati, lan sistem kudu dibangun maneh ing cara iki. ora kelakon maneh, yen ana conto sing ora kompeten utawa ora bisa ditindakake ora ditampa lan ora dideteksi nalika perang ...
                  1. +1
                    25 May 2021
                    Nanging kayata mentri ngandika, sing miturut asil test padha ditampa Iblis ngerti apa, ing asas, ngirim ora.

                    Inggih, ana nettlen babagan topik iki:
                    Iki durung tau kedaden sadurunge lan kene ...

                    Sampeyan kabeh bener.
                    Nanging ora ana tes simulasi sing bisa ngganti aplikasi nyata.
                    Lan tes model ditindakake amarga ora ana perang.
                    Sanalika perang sing cocog katon (lan negara-negara terus ngatur hadiah kasebut kanggo awake dhewe), kabeh wong mlaku lan mriksa apa sing dianggo lan cara kerjane. hi
                    1. 0
                      25 May 2021
                      Nanging ora ana tes simulasi sing bisa ngganti aplikasi nyata.

                      Cetha, nanging kudu ngupayakake kasunyatan manawa bakal menehi asil paling realistis.
          2. +3
            25 May 2021
            Kutipan saka Zaurbek
            Saiki yen

            Kriteria Evaluasi Utama....IF nglirik
            Kutipan saka Zaurbek
            Mung telung montor mabur nambah ton bom

            Yen sampeyan nggunakake kabeh detasemen bebarengan, lan malah karo maksimum "tonnage bom" ..... kabeh AB bakal tetep tanpa .. "tonnage" lan tanpa ... kerosene wassat
            Kutipan saka Zaurbek
            kang bisa diwutahake ing sirah barmaley

            Ojo kesuwen.. wacanen kenang-kenangan ngenani tumindake YES ing sebrang kali.. lan kabeh bakal jelas lan dimangerteni....
          3. +6
            25 May 2021
            Kutipan saka Zaurbek
            Mung telu pesawat kanthi cepet nambah tonase bom sing bisa diwutahake ing sirah barmaley.

            3 Su-34 bakal njupuk 37 bom luwih (FAB-250M54), lan yen M-62, malah luwih ... nglirik
          4. 0
            25 May 2021
            Nanging iki "lawas" Tu ... meh ora.

            "Salah sawijining divisi saka technopolis Era berkembang anyar apik sighting Komplek "Hephaestus" kanggo pesawat, kang malah luwih Ngartekno nambah akurasi nggunakake amunisi unguided, wis cocog kanggo akurasi "dhuwur-tliti", - sumber saka agensi (TASS) ngandika.
            Pangembangan komputer SVP-24 ditindakake minangka bagean saka proyek riset lan pangembangan Metronome kanggo nambah kemampuan tempur saka pengebom garis ngarep Su-24M. Salajengipun, karya pembangunan digawa metu kanggo nyiapake teknologi terpadu kanggo modernisasi saka macem-macem pesawat lan helikopter. Minangka bagéan saka kampanye Siria, Hephaestus uga digunakake kanggo ngebom Tu-22M3 jarak adoh.
            Portal Angkatan Laut Tengah, Georgy Tomin

            Padha bisa uga nyoba asil karya ing Suriah.
        2. 0
          25 May 2021
          Iki bisa ditindakake kanthi rekonstruksi landasan pacu kapindho kanthi dawane, lapisan anyar lan instalasi lampu lan peralatan radio anyar.

          Lan babagan "timun" lan "roti jahe" kanggo militan? eseman
        3. 0
          25 May 2021
          Inggih, ayo! pilot anyar bakal entuk pengalaman.pengalaman penting
      3. 0
        25 May 2021
        Sampeyan bisa ngusir kabeh kru penerbangan jarak jauh Angkatan Aeroangkasa ing sisih kasebut ing Suriah ... ing kahanan sing cedhak karo pertempuran.
        1. 0
          26 May 2021
          lan kepiye kahanan Siria kanggo dheweke beda karo latihan? dudu pertahanan udara utawa angkatan udara mungsuh, mung target ing lemah .. iki dudu su-25 utawa mi-24 ..
      4. +1
        25 May 2021
        Kabeh wis dadi cetha kanggo Sudan, sampeyan bisa fly bali Tu
      5. +4
        25 May 2021
        Kutipan: PiK
        Ing kene, lan ninggalake wong-wong mau ing kono kanthi permanen kanggo nguatake kehadiran kita ing Mediterania.
        Lan tinimbang sing "pensiun", kanggo VKS, ngasilake papan anyar sing dimodernisasi

        Ora wajib. Ana uga pesawat anyar. Landasan pacu anyar wis rampung ing Khmeimim ... Saiki dheweke bisa njupuk pesawat saka kelas apa wae. Saiki carcasses bisa ndharat lan njupuk mati ing (dasar) ... Kabeh Mediterania saiki kasedhiya kanggo wong-wong mau. Adhuh...
        1. +1
          25 May 2021
          Quote: penembak gunung
          Kabeh Mediterania saiki kasedhiya kanggo wong-wong mau. Adhuh...

          Sembarang Amerovsky "Los" utawa V-1V ... yen ana "tegangan" nyata ..... bakal nggawe Khmeimim metu saka ....... "parkir ampas abadi" .... bakal .. UPS
          1. +4
            25 May 2021
            Quote: kuna
            Sembarang Amerovsky "Moose" utawa V-1V ... yen ana "tegangan" nyata ..

            Apa iki dudu skenario perang global? Lan apa UPS bakal nang endi wae? Uga, lan, ing kasus sing ekstrem, ana pertahanan udara sing serius ing pangkalan. Nyekel siji. Utawa roket saka iku ...
            1. +3
              25 May 2021
              Quote: penembak gunung
              Apa iki dudu skenario perang global?

              Piye menurutmu..” tamparan AUG2 dudu..... skenario perang global? nglirik
              Quote: penembak gunung
              Uga, lan, ing kasus sing ekstrem, ana pertahanan udara sing serius ing pangkalan. Nyekel siji. Utawa roket saka iku ...

              Lha yo..... iki impen....foto neng internet..luwih saka cukup...lan luwih-luwih kabeh podo ngadeg neng hmeimim kaya...di pawai.. wah, wis 41.... nangis
              1. +1
                25 May 2021
                Quote: kuna
                Lha yo ..... iki impen.... foto nang internet.. luwih saka cukup

                Apa iki Shayrat saka ngendi pesawat mabur ing dina kapindho? Lan apa, pertahanan udara kita nutupi dheweke?
                Soko sampeyan duwe laler lan potong ing siji bal ...
                1. +1
                  25 May 2021
                  Quote: penembak gunung
                  Soko sampeyan duwe laler lan potong ing siji bal..

                  Lan ing ngendi sampeyan ndeleng hits ing landasan pacu?
                  Quote: penembak gunung
                  Lan apa, pertahanan udara kita nutupi dheweke?

                  Apa sampeyan duwe iman kaya ngono ing kekuwasaan sistem pertahanan udara Khmeimim?
                  1. 0
                    26 May 2021
                    Quote: kuna
                    Apa sampeyan duwe iman kaya ngono ing kekuwasaan sistem pertahanan udara Khmeimim?

                    Lan miturut sampeyan, apa ana tata letak?
      6. 0
        25 May 2021
        Kutipan: PiK
        Kene, lan ninggalake wong-wong mau ing kono permanen

        Ora bakal bisa. Sampeyan isih kudu bali menyang omah kanthi rutin kanggo pangopènan lan ndandani rutin.
    2. 0
      25 May 2021
      Yen ora ... mesthine kudu ngajari pilot kanggo nyerang, amarga Prancis prédhiksi konflik karo partisipasi ing mangsa ngarep ..
      1. +2
        25 May 2021
        Kutipan saka Burtas
        ngajari pilot mogok

        Pilot .. iki kanggo warga ... kanggo militer - pilot lan navigator.
        Lan seneng mulang ... ing papan latihan ... sing ditindakake.
    3. +1
      25 May 2021
      apa ora kakehan? Sushki cukup kanggo barmaley
      1. -1
        25 May 2021
        Ora overkill. Pengebom jarak jauh ora mung ing barmaley.
        Kapabilitas anti-kapal klompok kita ing Suriah wis dikuatake. keprungu
        1. +2
          25 May 2021
          Kutipan: Alex777
          Kapabilitas anti-kapal klompok kita ing Suriah wis dikuatake.

          Ya, paling ora MoD nglaporake manawa dheweke bakal mabur ing Mediterania. Sinau babagan potensial teater operasi. ya
          1. -1
            25 May 2021
            Kutipan saka Paranoid50
            Ya, paling ora MoD nglaporake manawa dheweke bakal mabur ing Mediterania. Sinau babagan potensial teater operasi.

            Lha, mergo.. "ngomong" .. iku perlu....
            1. +1
              25 May 2021
              Quote: kuna
              mergo .. "ngomong" .. kudu....

              Apa versi sampeyan?
              1. +3
                25 May 2021
                Kutipan saka Paranoid50
                Apa versi sampeyan?

                Jujur, aku bingung arep mangsuli .... kaya takon kenapa MRA utawa Tipe Angkatan Udara diilangi, nanging digawe dadi genus minangka bagean saka Angkatan Udara. nglirik
                Kedadeyan sing apik banget ing negara kita .... Nyuwun
        2. 0
          25 May 2021
          Kutipan: Alex777
          Kapabilitas anti-kapal klompok kita ing Suriah wis dikuatake.

          Mung banget ...." ora adoh .. wong" bakal masang operator rudal jarak jauh ing versi anti-kapal, ing teater operasi wong liya ... ing pinggir .. segara-okiyana wassat
      2. 0
        25 May 2021
        Barmaley minangka pretext, lan saliyane barmaley, sapa sing ora ana ing SAR, minangka mitra sing padhet. Cetha yen padha bisa, mung ing jenggot, nanging mlaku mobil liyane ing kondisi "waspada dhuwur" saka kabeh pihak (reaksi, perang elektronik, ngiringan, akuisisi target, katerangan) iku pengalaman ageng.
        Maneh, kita ora ngerti apa sing anyar ing sisih kasebut lan apa sing arep ditindakake.
        Hypothetically (!) Padha masang daggers, saiki padha bakal bang ing teroris, lan ing sawetoro wektu padha bakal ngukur carane cepet belang padha bakal nanggepi operasi, oversleep utawa ngatur kanggo ndeteksi.
        1. 0
          25 May 2021
          Kutipan saka Runoway
          nanging kanggo mbukak mobil liyane ing kondisi "waspada dhuwur" saka kabeh pihak (reaksi, perang elektronik, ngiringan, akuisisi target, katerangan) iku pengalaman ageng.

          Sorry ... nanging omong kosong kuwi ... padha nulis ... Nyuwun
      3. +3
        25 May 2021
        Kutipan: novel66
        Sushki cukup kanggo barmaley

        Luwih saka apik
        1. +2
          25 May 2021
          lan ahli strategi kudu direksa hi
    4. + 12
      25 May 2021
      Tu-22M3 iku apik lan malah perlu. Katrampilan praktis iku kudu.
      Nanging ing kene ana "kelompok teroris." "Ora, Nak, pancen apik tenan." Teroris ora perlu nglumpukake jumlah sing cukup kanggo nyerang karo Tu-22M3.
      Utawa wis ora teroris maneh.
      1. +7
        25 May 2021
        Quote: biasa wae
        Tu-22M3 iku apik lan malah perlu.

        Lan, minangka sarana kampanye pemilu, umume ora bisa diganti. Lawan rezim Assad ing Idlib! Kabeh menyang polling! Lan luwih angel, luwih angel ...
        1. +1
          25 May 2021
          Quote: Sopan Elk
          Lan, minangka sarana kampanye pemilu, umume ora bisa diganti.

          Amerika wis nindakake tumindak kasebut ing B-52 ....
          1. +1
            25 May 2021
            Salam pengunjung langka! hi
            Aku sing 22s kita bakal nindakake uga. Wangsulan: Bab ingkang utama: kanggo ngumpulake "milih" luwih kompak ing numpuk kanggo nyimpen nomer "kampanye" sorties. Lan, mesthi, sarana agitation kudu cocog karo wayahe.
            PS Yen memoriku ngladeni aku, "RBC-500OSHAB" favorit sampeyan ngguyu
            1. 0
              25 May 2021
              Quote: Sopan Elk
              Salam pengunjung langka!

              ombenan sedulur prajurit
              Quote: Sopan Elk
              Aku sing 22s kita bakal nindakake uga.

              Wis mesthi nglirik
              Quote: Sopan Elk
              Yen memoriku bener

              Ora owah .... "SHOAB-o.5" ..mung ing area sing duwe bangunan ora bakal bisa digunakake ... mung ing dataran ... C-8 duvals ora nembus .. ora kanggo sebutno C-5s..
      2. +1
        25 May 2021
        Nanging ing kene ana "kelompok teroris." "Ora, Nak, pancen apik tenan."

        Ana macem-macem prakiraan babagan jumlah sing ana ing Idlib.
        Nanging ing kasus apa wae, kita ngomong babagan puluhan ewu.
        1. 0
          25 May 2021
          Kutipan: Alex777
          Nanging ing kasus apa wae, kita ngomong babagan puluhan ewu.

          Dadi wis ora teroris maneh.
          Teror, minangka cara perjuangan politik utawa mung intimidasi, minangka cara, minangka aturan, kelompok radikal cilik sing ilegal lan didhelikake. Utawa iki minangka kawicaksanan negara, sing ditindakake dening struktur kekuwatane ing hubungane karo klompok sosial saka negara sing padha - kelas militer, borjuis cilik, ulama, Cossacks, petani sugih, lan liya-liyane.
          Nanging kanggo medeni wong awam, substitusi konsep digawe.
      3. +2
        25 May 2021
        Quote: biasa wae
        Teroris ora perlu nglumpukake jumlah sing cukup kanggo nyerang karo Tu-22M3.
        Utawa wis ora teroris maneh.

        Oke, banjur-" unit teroris disusun dening sawetara sponsor ing semblance saka tentara "

        Apa definisi kasebut kanggo mbenerake kabutuhan Tu-22M3 ing Suriah bakal marem sampeyan?
        1. -1
          25 May 2021
          Ora temenan. Nanging kanggo nyoba - plus.
          Aku duwe kekirangan - Aku seneng akurasi definisi.
        2. +2
          25 May 2021
          Kutipan: PiK
          Apa definisi kasebut kanggo mbenerake kabutuhan Tu-22M3 ing Suriah bakal marem sampeyan?

          Ora ..... kaya karya Tu-22M3 saka wilayah kita karo .. sumber minimal ASP ... lan padha "mangan" bahan bakar .. ing eselon.
    5. + 10
      25 May 2021
      Sadurunge, dheweke njupuk / bali menyang wilayah Federasi Rusia.
      Pengurangan sing signifikan ing jangkoan penerbangan bakal ngidini para pembom njupuk bahan bakar sing luwih murah, sing tegese nambah beban bom.
      1. +3
        25 May 2021
        bahan bakar Ngartekno kurang
        Mungkin saka Suriah menyang Republik Afrika Tengah luwih cedhak?
        1. +3
          25 May 2021
          Kutipan: Gardamir
          Mungkin saka Suriah menyang Republik Afrika Tengah luwih cedhak?

          Apa sampeyan ngerti target ing CAR kanggo Tu-22M3?
          1. +1
            25 May 2021
            Kutipan: PiK
            Apa sampeyan ngerti target ing CAR kanggo Tu-22M3?

            Inggih, punika!:
            Kutipan: PiK
            "Unit teroris sing disusun dening sawetara sponsor kanthi mirip tentara"
            1. 0
              25 May 2021
              Quote: biasa wae
              Inggih, punika!:

              " Punika "Iki ana ing provinsi Idlib, SAR.
              Klompok teroris sing dadi panas ing sangisore sayap Turki.

              Kok ana MOBIL neng kene? (SAR lan CAR - ana bedane?)
          2. -1
            25 May 2021
            Apa sampeyan ngerti target ing CAR kanggo Tu-22M3?


            Iki informasi klasifikasi!
            wassat
      2. -3
        25 May 2021
        Bener, kita bakal nemokake tenda utawa guwa sing cocog lan kabeh 12 ton. Sapa sing arep dibom?
      3. -4
        25 May 2021
        Kutipan saka knn54
        bakal ngidini tukang ngebom kanggo njupuk ing Papan akeh kurang bahan bakar, kang tegese SIGNIFICANTLY nambah mbukak bom.

        Bakal luwih bener nulis .... maksimum SM, lan liyane .. kerosene .. nanging sampeyan ora bakal njupuk akeh kurang .. sawise kabeh, sampeyan kudu fly ... lan target ora tansah ing area puteran 4 wassat
    6. +1
      25 May 2021
      Kabar aneh banget ...
      Paling kamungkinan, padha pengin surprise Supreme ing Kawa rapat-rapat ing topik militèr.
      1. +1
        25 May 2021
        Kutipan: Bez 310
        Kabar aneh banget ...

        Aku ndhukung ....... adegan bisu ... "lan ing ... purkua"?
        1. +1
          25 May 2021
          Aku arep menehi saran yen dheweke mung nuduhake modernisasi landasan pacu.
          1. +1
            25 May 2021
            Kutipan saka alexmach
            Aku arep menehi saran yen dheweke mung nuduhake modernisasi landasan pacu.

            Minangka pilihan ... kok ora .... keprungu
    7. Saiki dheweke bakal nambah kegiatan penerbangan kita ing Mediterania. Penerbangan sing luwih cendhek, wektu nanggepi suda - hello AUG ing Mediterania
      1. 0
        25 May 2021
        Dumadakan, barmaley ora bakal bisa krungu lan nglaporake babagan take-off TU 22. Nanging para kru bakal nyinaoni fitur-fitur ing wilayah Siria.
        1. +1
          25 May 2021
          Kutipan: Alexander 3
          Surprise ora bakal bisa barmaley bakal krungu

          Ana luwih saka cukup aset pengintaian kanggo mungsuh kamungkinan ... saka kuping saka barmaley wassat
      2. +1
        25 May 2021
        Quote: Batalyon konstruksi cadangan
        Penerbangan sing luwih cendhek, wektu nanggepi suda - hello AUG ing Mediterania

        Spesialis AUG?
        Apa sampeyan bisa mbukak makna komentar sampeyan - apa sing sampeyan pengin ujar babagan "ngurangi wektu nanggepi" lan babagan "halo AUG"?
        Wektu nanggepi apa lan kenapa? Lan apa iki "hello"?
        Utawa sampeyan mung nyoba kanggo nuduhake rasa seneng ing rawuh saka "backfires" karo slogans?
        1. Ora kasenengan. Iku mung yen sampeyan ora ngerti, Tu-22M diarani "pembunuh operator pesawat" ing sisih kulon, lan "hello AUG". Lan babagan nyuda wektu nanggepi - deleng peta yen sampeyan ngerti apa iku. Cukup mbandhingake carane adoh Tu-22M saka Rusia kudu ngalahake Segara Mediterania, lan carane adoh saka Suriah. Mulane, yen perlu, Tu-22M bakal teka ing wilayah tartamtu luwih cepet, ngirit sumber daya lan bahan bakar ing dalan, utawa nambah wektu loitering.
          1. -2
            25 May 2021
            Quote: Batalyon konstruksi cadangan
            Tu-22M ing Kulon diarani "pembunuh kapal induk", iki "hello AUG"

            Apa sampeyan mikir yen 3 Tu-22m3 bisa nyebabake ancaman kanggo AUG ing Segara Mediterania? Lan apa "barrage" iki?
            1. 6 Rudal Kinzhal minangka ancaman nyata. Nanging, pertahanan udara AUG lan rudal Kh-32 mlaku kanthi apik. Lan apa sing loitering - patroli ing wilayah tartamtu - supaya sampeyan luwih ngerti, apa sampeyan buta huruf?
              1. +3
                25 May 2021
                Quote: Batalyon konstruksi cadangan
                6 misil "Dagger"

                Apa Tu-22m3 wis duwe "Dagger"? Ya, lan 2 potong saben pesawat? Deleng kepiye ...
                X-32 ngliwati sumur pertahanan udara AUG? Apa Aegis dhewe "banget angel" kanggo dheweke? Lan mung 3 Tu-22m3 cukup kanggo misil kanggo ngatasi pertahanan udara AUG lan ngalahake AVM?
                Dadi Tu-22m3 uga patroli ing wilayah tartamtu? tujuane opo?
              2. +2
                25 May 2021
                Pertahanan udara AUG lan rudal Kh-32 lancar.

                dadi ora bakal diijini ngunjungi, amarga kabeh tentara kraton bakal langsung tumindak nglawan telung musketeers lan bisa uga sawetara stasiun pencahayaan target. Miturut pendapatku, kabeh "iluminasi" kita bakal langsung dipateni.
                lan carane fatal malah sawetara daggers utawa Kh-32 mencet operator pesawat?
                iku bakal incapacitate, nanging ora drown utawa nggawe unusable, nanging yen booze wiwit karo AUG, sampeyan kudu drown manawa (rudal liyane) utawa kenek warheads khusus, lan banjur kabeh acara nambah.
              3. 0
                25 May 2021
                Quote: Batalyon konstruksi cadangan
                6 Rudal Kinzhal minangka ancaman nyata

                Apa ora 10 utawa ... 12 ...????? wassat
                Quote: Batalyon konstruksi cadangan
                Nanging, pertahanan udara AUG lan rudal Kh-32 mlaku kanthi apik.

                Pass apik .. siji item saben .... wassat
                Lan apa .. sampeyan kenal karo pertahanan udara AUG lan rudal Kh-32 ??? wassat
              4. +1
                25 May 2021
                Quote: Batalyon konstruksi cadangan
                Apa barrage

                Loitering, pisanan kabeh, mode penerbangan paling mupangati sing njamin durasi paling dawa ... lan patroli ..... iki rada .. "opera liyane" ..... istilah iki luwih cocok ing kene. ..” lagi neng tunggu2
          2. +2
            25 May 2021
            Quote: Batalyon konstruksi cadangan
            Mung yen sampeyan ora ngerti

            Lha ya...ngandika kaya ngono marang navigator kapal MRA sing tenanan "mabur ing AUG"....pantese.... "hebat pikiran" wassat
            Quote: Batalyon konstruksi cadangan
            Tu-22M bakal teka luwih cepet

            Yen wektu iki dheweke duwe kesempatan kasebut, lan dheweke bakal "mangan" ing lemah lan ing udhara ....
            Quote: Batalyon konstruksi cadangan
            sadawane dalan, nyimpen sumber daya lan bahan bakar, utawa nambah wektu loitering.

            Sawise maca iki.. “mutiara” ....... ora ana tembung ....
        2. +2
          25 May 2021
          Kutipan: Bez 310
          Utawa sampeyan mung nyoba kanggo nuduhake rasa seneng ing rawuh saka "backfires" karo slogans?

          Ora maneh apik wassat
      3. +1
        25 May 2021
        Quote: Batalyon konstruksi cadangan
        hello AUG ing mediterania

        Detasemen, ing pesisir lan .. "kanggo medeni AUG" .. ngumpul ....... saka TK .. utawa soko .. nulis?
    8. +1
      25 May 2021
      Argumentasi bobot kanggo ndhukung Assad. Iki apik, lan bojone pantes lan ayu nglirik
      1. 0
        25 May 2021
        Argumentasi ing wedi? Apa Sunni bakal diobong kanthi katresnan?
        1. -2
          25 May 2021
          Argumentasi sah. Mung wong-wong kuwi sing dimangerteni dening "mitra" lan barmaley Barat.
    9. -5
      25 May 2021
      Modernisasi Tu-22M3M diterusake alon-alon, skuadron pesawat kasebut kanthi misil DAGGER hipersonik, yen perlu, bisa gampang nglelebke kabeh Armada Keenam AS ing Segara Mediterania.
      1. +1
        25 May 2021
        Aja andhap asor, bebarengan karo armada Prancis, Spanyol, Italia lan, sing paling penting, Romania. Pira suwene keris nabrak kapal? Nah, yen sampeyan kantun omong kosong media.
    10. -1
      25 May 2021
      Lan ora ana apa-apa yen skuadron gabungan NATO, sing dipimpin Lizka, mesthine ninggalake Inggris dina Minggu. Dheweke ora bakal menyang NSR? Dadi dheweke bakal nggoleki dheweke ing Mediterania, ora mungsuh sing padha mabur ing wates kita. obah, sobering. Padha mung ngerti daya.
    11. Bai
      -1
      25 May 2021
      akuisisi katrampilan praktis dening kru pesawat ing wilayah geografis anyar, utamane ing Segara Mediterania.

      Kabeh bener. Anggota NATO munggah menyang Segara Ireng, kita dadi ahli strategi menyang Segara Mediterania. A allusion subtle kanggo kahanan nglukis. Kaya sing dikarepake ing Kulon - "kita ngirim sinyal."
    12. +1
      25 May 2021
      IMHO, iku ora bab confronting armada NATO ing Segara Mediterania - Tu-22M gampang banget target kanggo Kapadhetan sistem nimbali udhara basis kapal ing kuwi téater winates saka operasi. Lan iki kesempatan standar ngangkat 8 bom kaliber 1500 kg mung sing dibutuhake kanggo nggiling bunker Barmaley dadi bledug ...
      1. 0
        25 May 2021
        Quote: nespech
        8 bom kaliber 1500 kg mung sing sampeyan butuhake kanggo nggiling bunker Barmaley dadi bledug ...

        Banjur 16 x 1000 luwih apik nglirik wilayah sing kena pengaruh luwih gedhe nglirik
    13. +4
      25 May 2021
      Agensi warta nglaporake manawa bebarengan karo tekane telung Tu-22M3 ing Suriah, sawetara kaos putih kanthi tulisan Rusia "Tes" kanggo militan lokal dikirim menyang Idlib.
    14. -2
      25 May 2021
      Iki bisa ditindakake kanthi rekonstruksi landasan pacu kapindho kanthi dawane, lapisan anyar lan instalasi lampu lan peralatan radio anyar. Saiki pangkalan udara bisa nampa kabeh jinis pesawat, kalebu sing abot.


      Paling ora ana sing nggawe aku seneng ... ya
      1. -3
        25 May 2021
        Saiki pangkalan udara bisa nampa kabeh jinis pesawat, kalebu sing abot.

        Paling ora ana sing nggawe aku seneng.

        -2


        wong Ukraina?
        "Demoposisi" Siria?
    15. -2
      25 May 2021
      Telung thimbles .. ing apa Warhead Khusus? ... Dadi padha ora duwe apa-apa ing Suriah ... Apa, isin Georgian ora cukup?
      1. -4
        25 May 2021
        Apa, isin Georgia ora cukup?


        Mishiko, mlebu maneh. am
        1. +2
          25 May 2021
          Slezhek, sampeyan guyon karo pilot .. sing komando "heroik" dikirim ing misi bodho ..
          1. 0
            26 May 2021
            ngapusi, sampeyan guyon karo pilot .. sing komando "heroik" kita dikirim ing misi bodho ..


            Lan ora ana tugas bodho
            Ana pertempuran.
    16. 0
      25 May 2021
      Iku mung sing padha ora drive ana, padha mbokmenawa bakal nyoba sawetara senjata anyar kanggo tukang ngebom, padha miwiti ing papan latihan, padha bakal rampung ing Suriah, kanthi entuk manfaat lan ing kondisi pertempuran.
    17. 0
      25 May 2021
      sukses pertempuran kanggo kru Tu-22M3, lan sing trip iki nemen.
    18. -2
      25 May 2021
      Malaikat kiamat - nggawa pati marang mungsuh.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"