Liyane 5 kopecks kanggo diskusi babagan operator pesawat. AUG utawa MRA?

142

1. Kesan umum diskusi


Bubar, diskusi intensif wis diwiwiti ing situs web VO babagan perlune mbangun operator pesawat. Intensitas dhiskusi kaya ngono sampeyan wedi yen ora bakal teka ing pertempuran tangan-tangan-tangan. Nanging saingan ngandika meh padha. Panyengkuyung ngandika: operator pesawat iku kudu kanggo negara gedhe. Lan dhuwit kanggo iku, yen katon, bakal ana. Mungsuh ngomong: operator pesawat ora bakal natoni kita, nanging ora ana dhuwit kanggo dina iki, lan iku ora katon ing mangsa foreseeable. Lan tanpa dhuwit ora bakal ana slipway, ora ana buruh, ora ana kapal AUG. Mulane, luwih dipercaya kanggo ngembangake rudal angkatan laut penerbangan (MPA), bakal regane kaping pirang-pirang luwih murah.

Klompok loro kuwi wis ngerti bantahane. Mulane, diskusi kasebut dadi pitakonan babagan kapercayan babagan keajaiban finansial "menehi / ora menehi". Pitakonan babagan iman ora bisa ditrapake kanggo analisis rasional, mula, tinimbang masalah teknis lan ekonomi, dheweke wiwit ngrembug babagan globalis. Contone, wis saiki, iku dadi metu, iku perlu kanggo mutusaké carane, kang cilik, kita bakal bom Sudan? Siji penulis nyatakake yen kita ora bisa nindakake tanpa operator pesawat. Liyane ujar manawa ana penerbangan sing cukup - kita bakal nerusake produksi Tu-22m3. Lan saka Khmeimim kita bakal uncalan Kaliber ing wong.

Keputusan sing kaya ngono iku nggumunake - apa ora dadi pakurmatan kanggo kelompok Islam? Nglampahi Kaliber, gawe anyar armada jarak jauh lan gawe operator pesawat? Apa kita ora duwe tukang masak sing bisa ngatasi masalah tanpa nambah bledug?

Volume paling gedhe dikuwasani dening agenda politik - nganti apa pengaruh Rusia kudu ngluwihi, lsp. Apa kita pancene ora duwe cukup "politolokh" ing TV? Solusi militer uga nyengsemaken. Kanthi siji uncalan gagah, kita nangkep Svalbard, lan saka ing kono kita nyerang ing pangkalan udara Greenland Thule - lan sisih lor Atlantik dadi milik kita. Njupuk ambegan, padha miwiti hobi favorit - lagi ngembangaken ijol-ijolan serangan nuklir.



Pembaca kasebut kudu kuciwa: artikel iki ora nganggep skenario nuklir. Penulis netepi sudut pandang A. Einstein: "Aku ora ngerti apa gaman bakal digunakake ing perang donya katelu, nanging ing kaping papat bakal ana watu lan teken. Ida Sang Hyang Widi Wasa sampun nerangang ring ida Sang Hyang Widi Wasa, yening iraga sane dados martir, iraga miwah ring swarga, tur mungguing seda. Ketoke, dheweke ngerti cara lawas kanggo menang perang nuklir - ora ana misil utawa armada sing dibutuhake. Kita nyebul kabeh warheads ing wilayah kita lan langsung nemokake dhéwé ing swarga, lan bakal mati saka mangsa nuklir lan udan painfully lan kanggo sawetara sasi.

Ninggalake kinerja sing apik iki, ayo bali menyang spesifik sing mboseni.

2. Apa proyek kapal induk sing wis diumumake? Apa syarat anggaran?


Iku luwih gampang kanggo ngrembug pitakonan: carane akeh panjalukan kudu dikurangi supaya dhuwit bisa diwenehi?

Panjaluk kasebut maneka warna. Ana 3 proyek: Varan, Manatee lan Storm. Patut, 45, 80 lan 100 ewu ton pamindahan, nggawa 24 + 16 UAV, 60 lan 90 pesawat.

Masalah nomer operator pesawat uga durung rampung. Kaping pisanan, apa Kuznetsov kudu dikreditake utawa wis wektune kanggo nulis dheweke? Umume wong cenderung mikir yen kaya koper tanpa gagang. Jumlah awal 60 milyar rubles kanggo ndandani kudu nambah amarga mundhut dock lan geni. Nanging, MO meneng babagan jumlah sing bakal nambah khusus. Sayange dhuwit - Kuzya minangka wong sing ora beruntung. Lan sanajan sawise ndandani, mung bisa digunakake nglawan militan utawa bantustan.

Pira operator pesawat anyar sing sampeyan butuhake? Mayoritas milih loro - kanggo Armada Pasifik lan Armada Lor. Pisanan kita mbangun siji, lan banjur ing slipway padha - kaloro. Sawetara njaluk duwe katelu - kanggo ngganti siji saka loro kanggo wektu ndandani.

Iku tetep kanggo ngetung biaya. Wiwit Kementerian Pertahanan ora menehi angka, kita bakal nggunakake taksiran Andrei saka Chelyabinsk "Ing biaya armadasing dibutuhake Rusia. Ketoke, kanggo operator pesawat rata-rata Lamantin, kira-kira 300 milyar rubel diwenehake. Apa biaya dermaga lan infrastruktur - ora dingerteni. Tanpa biaya serius kanggo restrukturisasi slipway, mung Varan sing bisa dibangun, nanging efisiensine uga paling murah.

Kanggo versi apa wae saka operator pesawat, sampeyan kudu nggawe pesawat AWACS, tanpa operator pesawat kasebut wuta. Helikopter Ka-31 AWACS ora bisa dianggep serius. Wektu tugas ing udhara (kurang saka telung jam, kanthi persiapan sing luwih suwe kanggo penerbangan) lan kacepetan penerbangan kanthi antena sing puteran dadi ora efisien.

Yak-44 disusun ing USSR minangka salinan E2C Hawkeye. Pangembangan durung rampung, lan prototipe ora tau dibangun. Ora realistis kanggo nerusake pembangunan - sampeyan ora bakal ngasilake spesialis kasebut. Sapa sing bakal nggawe mesin ora dingerteni. Sampeyan ora bisa Count ing Motor Sich.

Kahanan karo radar ora luwih apik. Prototipe ing 80s dikembangake lan malah dipasang ing pesawat An-71. Nanging, wiwit iku, Hokai wis ngganti 2 generasi radar. Pemancar tabung ditinggalake. Lan antena, senadyan katon padha karo sadurunge, wis prakteke dadi AFAR. Karakteristik deteksi target laut lan kekebalan gangguan wis tambah akeh. Saka basis unsur sing digunakake ing radar sing dirancang Soviet, saiki ora ana apa-apa. Mulane, pangembangan radar uga kudu diwiwiti maneh.

Rega R&D lan sertifikasi Yak-44 mesthi bakal dhuwur. Ora bisa menehi nomer sing tepat. Nanging, diwenehi pangembangan engine, 100 milyar rubles ora overestimate. Contone, biaya Superjet luwih akeh. A kumpulan 10 Yak-44 bakal biaya, miturut Andrei, liyane milyar 60. Kita teka menyang kesimpulan sedih - rega saben Yak-44 bakal meh padha karo rega corvette. Iku undesirable nggunakake Yak-44 minangka AWACS tanah. Kaping pisanan, ora ngukur sudut elevasi target. Kapindho, ambane sinar radar 7° * 21° gedhe banget. Amarga iki, kesalahan pangukuran azimuth uga gedhe. Nalika nglacak target non-maneuvering, kesalahan bakal 0,35-0,5 °, lan kanggo target maneuvering, 0,7-1 °. Yaiku, sampeyan sinau babagan kasunyatan maneuver 20 detik sawise diwiwiti. Kajaba iku, sinar lebar ora ngidini ndeteksi target lemah ukuran medium.

Kanggo jammers ing operator pesawat, ketoke, operator siap-digawe bakal digunakake. Contone, Su-34. Banjur biaya R&D bakal dikurangi dadi biaya pembangunan kompleks REP (KREP). Gumantung saka jumlah huruf frekuensi, biaya R&D bakal ganti. Kita bakal fokus ing 10-15 milyar. Rega direktur serial 6 milyar. Andrey ngira Su-33 fighter-bombers (IB) ing 3 milyar saben.

ngringkes. Loro Manatee, bebarengan karo sayap udara, nanging tanpa amunisi lan infrastruktur, bakal biaya paling sethithik 1,1 triliun rubel. Saiki ayo ditambahake biaya ngiringan AUG. Kita ora duwe penghancur, frigat 22350 luwih murah tinimbang Arleigh Burke, mula kanggo AUG kita kudu nggunakake 3 frigat (40 milyar saben) lan siji kapal selam nuklir torpedo (40 milyar), rega kapal tambahan ora dingerteni.

Sisih paling angel yaiku ngira biaya operasi. Ing taun 90-an, Amerika nerbitake data yen Nimitz ora ngadeg ing tembok, nanging bener-bener dieksploitasi, mula biaya AUG yaiku 4 milyar dolar saben taun. Manatee, mesthi, luwih murah tinimbang Nimitz. Lan pangopènan kru ora biaya banget. Nanging sanajan kita nglampahi 40 milyar rubel ing AUG saben taun, iki uga bakal ngematake Kementerian Keuangan.

Ing SAP 2018-2027, laying saka operator pesawat ora kasedhiya. Apa baris kasebut bakal katon ing mangsa ngarep SAP ora bisa diprediksi. Nalika total biaya proyek nyedhaki 1,5 triliun rubel, mula sampeyan mulai mikir yen mungsuh operator pesawat mulai menang. Nanging apa alasane?

3. Kondisi umum kanggo operasi penerbangan mawa rudal angkatan laut


Program konstruksi Tu-160m2 dirancang nganti 2035. Mulane, kita bakal luwih nimbang prospek kanggo tumindak ing téater maritim sawise tanggal iki. Banjur umpamane yen kahanan wiwitan kaya ing ngisor iki: Rusia ora duwe operator pesawat, Tu-22m3, Tu-95 lan Tu-142 dicopot amarga umur tuwa. 16 Tu-160s isih mabur, nanging cedhak karo pungkasan urip layanan. Ana 50 TU160m2 lan mbokmenawa 10 AWACS A-100 anyar, lan liyane 10 lawas A-50s mothballed lan ing cadangan.

Ing drawback dhasar saka Tu-160, preduli saka anyar sawijining, iku tambah visibilitas (ndeleng artikel "Tu-160. Apa worth resuming produksi"). Visibilitas Tu-160 meh luwih gedhe tinimbang visibilitas prototipe B-1b lan nyedhaki B-52. Patut, kang ora bisa kanggo break liwat sembarang pertahanan udhara, kalebu nimbali saka AUG (ndeleng "Efektivitas pertahanan udhara grup serangan operator pesawat. Apa terobosan bisa?"). Kapabilitase padha karo B-52 - kanggo nggawa rudal menyang wilayah sing aman lan diluncurake ing pusat kontrol eksternal. Sapa sing lobi kanggo nerusake produksi pesawat 50 taun sawise wiwitan pangembangane? Amerika nglairake gagasan pesawat kanthi geometri sayap variabel, uga mateni. Apa worth iku kanggo terus cling ing abad 98st yen kita mabur subsonik XNUMX% wektu?

Yen wong ing Amerika Serikat ujar manawa sadurunge 2035 kudu ngasilake B-52 utawa B-1b, mula dheweke bakal langsung mriksa kewarasan. Kita, minangka pahlawan "Mimino", ternyata "ora bisa mangan" yen ora ana komponen katelu saka triad. Kepiye carane wong Prancis bisa turu kanthi tentrem tanpa triad? China, kanthi ekonomi sing kuat, wiwit ngomong babagan triad mung sawise nggawe armada lengkap. Kim Jong-un malah ora duwe komponen lengkap, lan Trump luwih wedi marang dheweke tinimbang kita. Ayo psikoterapis luwih apik njawab pitakonan kasebut, Rusia ora bisa dimangerteni kanthi pikiran. Lan pungkasane kita mudhun menyang bisnis.

3.1. Apa kualitas CC sing bisa dianggep bisa ditampa?


Sampeyan kudu ora samesthine yen ing 2035 tingkat saiki aset pengintaian kasedhiya kanggo Federasi Rusia bakal nyedhiyani pusat kontrol tingkat ditrima, Bukak saka rudal anti-kapal liwat kang bakal cukup efektif. Ngurangi bobot lan ukuran karakteristik peralatan perang elektronik bakal ngidini mungsuh nyelehake ing UAV cahya sing bakal ngalihake misil anti-kapal menyang sisih.

Interferensi pasif uga saya apik. Awan dipole wis dadi barang sing kepungkur - para pencari rudal anti-kapal modern bisa nyingkirake pengaruhe amarga bedane kecepatan kapal lan dipol. Kapal kasebut menyang arah siji, lan angin nggawa dipol ing arah liyane. Yen, contone, njupuk balon kembung kanthi diameter 1 m lan dawane 3 m, sing ana ing jerone ngemot reflektor sudut sing digawe saka film metallized, mula bakal bisa nyimulasi target kanthi RCS nganti tekan 1000 kothak meter. m.

Yen 3-4 balon kasebut disambungake menyang bundel ("sosis") kanthi langkah 10-30 m lan bundel kasebut ditarik nganggo UAV kanthi jarak 400-600 m ing ngarep kapal, RCS kasebut luwih kurang saka RCS bundel, banjur wong golek bakal pangalihan menyang mbendel. Yen ana ligamentum kapindho, iku seng di pengeni kanggo njupuk maju kanggo sawetara kilometer. Bundel iki bisa ditawakake kanggo korvet lan frigat kita. Kanggo kapal Stealth, ukuran balon bisa dikurangi kanthi faktor 3. Sampeyan bisa nindakake tanpa UAVs lan nggeret Bunch konco kapal, nanging GOS luwih gampang kanggo ngenali decoys ditarik konco kapal saka ing ngarepe. Aksi simultaneous saka gangguan aktif lan pasif ninggalake radar seeker sethitik kasempatan kanggo bener milih target.

Sayange, sawetara ahli ora nganggep campur tangan lan percaya yen kanggo ngluncurake rudal anti-kapal cukup yen target ora ngluwihi wates zona telusuran GOS nalika nyedhaki rudal anti-kapal. Jembar khas area telusuran GOS, gumantung saka RCS target, yaiku 10-30 km. Yen sampeyan ngidini GOS nggoleki target ing band kasebut, mula bakal nangkep target palsu ing band iki, anggere target palsu niru sing luwih gedhe tinimbang kapal EPR.

Iki ndadékaké kanggo kesimpulan sing rudal anti-kapal kudu nampa koreksi radio sawise nguripake wong golek lan kesalahan ora luwih saka 0,5 km. Iku seng di pengeni sing baris RK uga bisa ing arah ngelawan - iku bakal ngirim informasi bab target dideteksi kanggo operator.

3.2. Kemungkinan nggunakake Tu-160 marang AUG


Nalika AUG diserang, Tu-160 bakal dideteksi dening Hokai utawa IS sing lagi tugas ing jarak 600–800 km saka AUG. Lan dheweke mung bisa ngluwihi cakrawala lan ndeteksi AUG ing jarak 400-420 km. Ing wektu iki, IS sing tugas bakal nyerang.

Ayo dadi nganggep sing Tu-160 Nanging tekan cakrawala lan nyoba kanggo menehi pusat kontrol kanggo rudal anti-kapal. Ing jarak sing dawa, wis angel ndeteksi kapal tanpa gangguan, lan AUG mesthi bakal ngaktifake gangguan. Yen jammers durung diunggahake menyang udhara, banjur CREP kapal bakal diuripake lan nggawe sektor iluminasi babagan 160 km ing indikator radar Tu-20. Yen sawetara direktur uga tumindak, banjur zona ing ngendi target sing bener didhelikake dening gangguan, lan sing palsu katon, bakal nggedhekake nganti 50 km. Sugeng rawuh! Ayo rudal anti-kapal sampeyan!

Contone, nimbang mung versi penerbangan saka rudal anti-kapal Onyx. Bobote wis suda, dibandhingake karo kapal, saka 3 ton dadi 2,5 ton, lan dawane saka 8 m dadi 6 m, nyatane Yakhont iki, sawetara sing saya tambah amarga diluncurake saka dhuwur. dhuwur. GOS Onyx bisa ndeteksi target gedhe ing jarak luwih saka 50 km. Yen sampeyan ora menehi koreksi radio kanthi tliti dhuwur RCC lan ngidini kanthi bebas nggoleki target, mula bakal entuk, umpamane, sinyal pemancar jamming remot - repeater sing dipasang ing UAV sing ana ing jarak 10 -20 km saka AUG. A decoy pasif uga bisa kejiret. Banjur rudal anti-kapal ora bakal target, umume, kapal AUG. Ora kanggo sebutno kasunyatan sing bener ngarahake ing target utama. Siji-sijine cara kanggo ngatasi efek gangguan lan menehi pusat kontrol akurat kanggo rudal anti-kapal yaiku tekan Tu-160 kanthi jarak kurang saka 100-150 km lan mbukak kahanan kanthi rong pesawat sekaligus, dipisahake dening puluhan. saka kilometer. Temenan, nalika nyerang AUG, skenario iki ora bisa ditindakake.

Mung optimistis nekat bisa ngarep-arep yen rudal anti-kapal bakal bisa ora mung siji metu saka operator pesawat ing gangguan, nanging uga, wis miber liwat Arly Burkov, ing pungkasan uga ngatasi sistem pertahanan udara.

RCC liyane malah kurang kamungkinan. Kh-35 nduweni jarak kurang saka 300 km, yaiku, ora bakal tekan AUG. Zircon mbutuhake kontrol target sing akurat, amarga kudu nangkep target sanajan ing situs pawai, yaiku, ing dhuwur 30-40 km. Dheweke ora bakal bisa mudhun menyang papan sing luwih murah, contone, 10 km, lan terus nggoleki target amarga overheating. Kita uga njupuk menyang akun kasunyatan sing angel kanggo ndeteksi target ing ngarepke tajem amarga Tambah ing bayangan saka sinyal probing saka lumahing segara. Awan plasma ing saubengé Zirkon luwih rumit deteksi. Nalika nggoleki target dhewe, kacepetan dhuwur Zircon dadi kerugian, amarga butuh 5-10 detik kanggo nggawe keputusan kanggo miwiti nyilem ing target.

3.3. Kemungkinan nggunakake Tu-160 marang KUG


Ora ana Hokai AWACS ing KUG nggampangake Tu-160 tekan garis cakrawala, nanging jumlah gangguan sing ana ora bakal kurang saka kasus AUG. Mung pesawat jamming bakal absen, nanging UAV jamming kurang kuat bakal ana.

Bebaya utama kanggo Tu-160 yaiku sistem pertahanan udara Aegis. Jarak tembak SM6 kira-kira 400 km, mula nyedhaki KUG kanthi jarak sing luwih cendhek kanggo entuk pusat kontrol sing luwih akurat mbebayani. Secara teoritis, sampeyan bisa nyelehake KREP sing kuat ing Tu-160 lan, kanthi ngatur gangguan kedhip saka loro-lorone, kanggo ngayunake daur ulang pandhuan rudal, nanging, amarga tambah visibilitas Tu-160 lan kemampuan maneuvere sing kurang, luwih becik ora njupuk risiko kasebut.

Radar sing dipasang ing Tu160m2 ora dilaporake, nanging ukuran fairing ngidini sampeyan entuk sinar sing rada sempit kanthi ambane 1,5 °, sing cocog karo jembar area telusuran 10 km saka jarak 400 km. Mangkono, gangguan sing ana ing njaba lebar iki bakal dikurangi puluhan utawa atusan kali. Amarga KUG ora duwe pesawat produksi, bisa dianggep zona sing ditutupi gangguan bakal ± 5 km. Mesthi, rudal anti-kapal luwih gampang nggoleki target ing zona kasebut tinimbang ing zona AUG, nanging RCS saka penghancur minangka urutan gedhene sing luwih cilik tinimbang RCS saka operator pesawat, lan luwih gampang. kanggo nggawe decoys kanggo mask iku.

Pembentukan pusat kontrol bisa disederhanakake kanthi nggunakake pesawat AWACS A-100, sing saka jarak 450 km bakal entuk gambar sing luwih rinci tinimbang Tu-160. Balok radar AWACS nduweni ambane mung 1°, sing nyuda jembar area telusuran nganti 7 km. Radar A100 nggunakake jarak 10 cm, ing ngendi CREP adhedhasar kapal ora bisa digunakake. KREP saka sawetara iki, diselehake ing UAV, wis daya akeh kurang saka kapal, lan iku bakal angel kanggo wong kanggo nyuda radar AWACS kuat. Kerugian utama AWACS A-100 yaiku radius tempur cilik - 2000 km. Iku arang banget angel kanggo ngatur refueling amarga konsumsi bahan bakar ageng - 6 ton / jam.

Asil ing kene uga nguciwani - serangan Tu-160 ing KUG bakal ora efektif.

3.4. Panggunaan penerbangan taktis (TA)


Iku ndadekake pangertèn kanggo nggunakake TA ngendi Komplek pesisir Bal lan Bastion ora tekan. Kita nganggep yen iki minangka 500 km pisanan saka pesisir. Ing sisih liya, jarak TA biasane ora ngluwihi 1000 km saka lapangan terbang. Mesthi, refueling uga bisa digunakake, nanging kita isih ora duwe cukup IL-78s, nanging carane akeh sing bakal ana ing 2035?

Ayo nimbang conto tartamtu.

3.4.1. Tindakan TA marang AUG


Contone, yen AUG wis nyedhaki wilayah kita lan dumunung 800 km saka lapangan terbang TA. Kita bakal nganggep manawa masalah penundaan rudal anti-kapal sing bobote 2,5 ton ing pesawat Su wis dirampungake. Banjur siji Su bisa nggawa 2 Onyx penerbangan. Iku tetep kanggo tokoh metu carane menehi wong CC? Kanggo komandan AUG, lokasi lapangan udara kita dikenal, mula AWACS Hokai bakal dipindhah 300 km menyang lapangan udara lan bakal bisa ndeteksi Su kanthi jarak luwih saka 600 km saka AUG. Mulane, kita bakal ngomong babagan entuk keunggulan udara. Mupangate kanggo AUG melu perang nalika IS nyedhaki jarak 250-400 km. Ing kasus iki, dheweke bakal duwe dhukungan saka sistem pertahanan udara, radar lan jammer dhewe. Kaluwihan kalebu kemampuan kanggo IS AUG kanggo njupuk mati karo setengah sumber bahan bakar. Akibate, menang perang udhara mung bisa amarga kauntungan nomer gedhe lan digandhengake karo losses gedhe. Yen gelut njupuk Panggonan ing kadohan saka 500-600 km saka AUG, banjur kauntungan bakal ing sisih kita.

Jembaré sinar radar ing pesawat Su ngluwihi 2 °, saéngga kualitas output pusat kontrol, sanajan saka jarak 300 km, ora luwih apik tinimbang Tu-160 saka jarak 400 km.

Panggunaan pasangan AWACS A-100 bisa nambah kahanan. Padha kudu dumunung ing jarak 450 km saka AUG ing elevasi 12 km, sing cocog karo sawetara cakrawala. Jarak antarane sepasang A-100 ing ngarep kudu 150-200 km. Iki bakal ngidini kanggo nemtokake posisi jammers remot karo akurasi dhuwur. Jarak 450 km njamin non-rusak dening rudal SM6. Nanging kanggo nglindhungi marang IS mungsuh, sampeyan kudu nggunakake pasangan IS, kang bakal nyedhiyani AWACS pangayoman saka AMRAAM UR. AWACS bisa ndeteksi rudal kasebut sanalika sawise diluncurake saka IS.

Amarga direktur UAV cahya biasane mancarake interferensi mung ing sawetara dawa gelombang, interferensi kanggo IS lan AWACS bakal dipancarake dening direktur sing beda-beda. Proses gabungan sinyal sing ditampa dening AWACS lan IS bakal ngidini kita misahake direktur remot saka target sing bener. Efektivitas pertempuran udara antarane IS nalika dikontrol saka AWACS uga bakal tambah akeh.

Yen kita nganggep yen minangka akibat saka perang, bisa nggawa IS menyang garis 300 km lan entuk pusat kontrol, mula kualitas pusat kontrol kasebut saka IS ora bakal luwih apik tinimbang pusat kontrol. AWACS, Mulane iku luwih gampang kanggo nyedhiyani pangayoman kanggo AWACS lan nampa pusat kontrol saka wong-wong mau tanpa ngatur perang oncoming saka IS ing kahanan unfavorable. Yen ana serangan IS massive khusus marang AWACS, A-100, sawise ngeweruhi serangan, mung bisa mundur ing tutup saka IS sawijining. IS sing tugas saka lapangan udara utawa sistem pertahanan udara pesisir bakal mbantu pungkasane ngusir serangan kasebut. Banjur AWACS bali menyang sawetara 450 km, lan jumlah sorties kasedhiya ing operator pesawat suda. Amarga akurasi pusat kontrol bakal kira-kira ± 4 km, mula akeh gumantung saka kasedhiyan kemampuan misil anti-kapal GOS kanggo nyelehake gambar sinyal lan gangguan ing IS.

3.4.2. Panganggone TA marang KUG


Ora ana AWACS lan mungsuh IS ngidini sampeyan entuk kontrol target sing luwih akurat kanthi bantuan IS. Bebaya utama kanggo IS yaiku sistem rudal Aegis SAM, sing bisa nyegat IS sing mabur ing sangisore cakrawala. Mula, bisa nyedhaki KUG, contone, ing jarak 150 km mung ing papan sing dhuwur, nalika radar KUG durung ndeteksi target.

Kanggo entuk pusat kontrol sing luwih akurat, perlu kanggo mbentuk klompok pengintaian 4 IB bersenjata R-77-1 UR. Loro IB pisanan ngetutake ing dhuwur ora luwih saka 1 km, kanthi tugas tekan garis 150 km lan, sawise nggawe "slide", pengintaian KUG. Jarak antarane IB ing ngarep kudu 30-50 km. Radar Aegis bakal ndeteksi IS pisanan lan ngluncurake rudal menyang dheweke. Sawise nggawe pengintaian ing 5-10 s, IB pisanan tiba ing ngisor cakrawala lan mabur menyang sisih. Sawise ilang target, radar Aegis nempatake rudal menyang mode over-the-horizon lan nguripake wong sing golek. Banjur IS kapindho, dumunung 15-20 km luwih saka sing pisanan, nguripake radar lan ndeteksi rudal ing jarak 60-70 km. Sabanjure, IS kaloro ngubungake lintasan SAM lan nemtokake manawa SAM bisa nyegat IS pisanan utawa yen diarahake menyang papan sing geser. Yen ana bebaya, Ur R-77-1 diluncurake menyang sistem pertahanan rudal, lan IS bali maneh.

4. Kesimpulan


Konstruksi kapal induk amarga kekurangan seri bakal larang banget. Prancis gagal nggawa linuwih kapal induk siji menyang tingkat sing dibutuhake. Nggoleki Kuzya, apa sampeyan mikir bakal bisa kanggo kita piye wae? Loro operator pesawat ukuran medium, kanthi nganggep biaya R&D lan infrastruktur, bakal regane 1,5 triliun rubel. Operasi nyata rong AUG biaya paling sethithik 80 milyar rubel saben taun. Sanajan pambangunan AUG dawane 20 taun, mula sampeyan bisa mbangun penghancur lengkap setahun.

Ninggalake operator pesawat sing milih penerbangan mawa rudal angkatan laut uga ora ngrampungake masalah zona segara sing adoh. Nalika nyerang AUG Tu-160m2, amarga tambah visibilitas, ora bakal bisa tekan jangkoan cakrawala lan menehi pusat kontrol, tanpa serangan rudal anti-kapal ora efektif ing kahanan gangguan. Nalika nyerang KUG, Tu160 bakal bisa tekan jarak aman 450 km lan dadi pusat kontrol. Nanging gambar rinci KUG, amarga efek gangguan, ora bisa dipikolehi ing kisaran kasebut. Mulane, efektifitas ngluncurake rudal anti-kapal, sanajan bakal luwih dhuwur tinimbang nalika serangan AUG, isih cilik.

Ing zona segara cedhak, luwih aman nggunakake TA tinimbang Tu-160. Nalika nyerang, AUG TA bisa nampa pusat kontrol ora akurat dhewe, nanging luwih aman nggunakake pasangan A-100 AWACS kanggo pengintaian. Nalika nyerang KUG AWACS ora dibutuhake. IB konvensional bisa tekan jarak 150 km lan dadi pusat kontrol sing luwih akurat tinimbang AWACS.

Iku nderek yen tugas MRA bakal winates banget, lan biaya 50 Tu-160 plus biaya 10 A-100s bakal dadi paling 900 milyar rubles.

Akibaté, sampeyan ora ngerti apa sing kudu dipilih: loro operator pesawat bakal nindakake sawetara tugas, nanging larang banget, MRA luwih murah, nanging ora pertempuran-siap, lan tugas kanggo iku kudu dipeksa metu. Ing BMZ, luwih efisien nggunakake TA.

Pimpinan bangsa kanggo pitakonan "Penyimpangan kiwa utawa tengen luwih elek" - mangsuli: loro-lorone luwih elek. Ketoke, kita uga kudu ngrampungake masalah AUG utawa MRA. Cara katelu dibutuhake.

Penulis wis nyaranake salah sawijining pilihan ing artikel babagan konsep cruiser mawa pesawat lan pesawat AWACS. Nanging masalah iki ora subyek saka artikel iki, amarga iku perlu kanggo sijine nerusake konsep kanggo nambah efektifitas pertempuran kabeh armada lumahing. Ing wektu sing padha, sampeyan kudu nganggep manawa armada permukaan pimpinan kita jelas dudu favorit.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

142 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 14
    28 May 2021
    Dadi akeh "lima kopecks" wis dilebokake ing perselisihan iki, yen padha dilebur, kapal induk bisa dibangun! wassat
    1. -3
      28 May 2021
      tombak gratis ora bakal kantun limang kopecks))
      Ingkang utama yaiku ing pungkasan armada kasebut lan siap tempur)))
    2. -6
      28 May 2021
      Artikel babagan kasunyatan sing ana akeh masalah, lan ora bisa ditanggulangi mung amarga. Yaiku, penulis milih arah diskusi kaya carane nyorot kabeh masalah nalika nggawe kapal induk, nanging ora ana cara kanggo ngatasi? Yankees malah bakal duwe pai karo pendekatan kuwi, ora kaya ngrusak, nanging aku meneng bab operator pesawat - padha ora bakal wis dibangun! Mung ana siji pitakonan - kepinginan Kremlin kanggo nyedhiakke dhuwit kanggo construction saka operator pesawat, kang 4-2 dibutuhake kanggo Armada Pasifik, lan 2 kanggo Armada Lor. Lan kanthi pendanaan sing tepat, masalah bisa ditanggulangi, armada kudu nampa operator pesawat ing mangsa ngarep.
    3. + 13
      28 May 2021
      Peter - Menshikov:
      Aku ngirim satus rubel
      Kanggo mbangun kapal.
      Yen sampeyan entuk, wenehi wangsulan:
      Sampeyan arep mbangun apa ora?
      Menshikov - Peter:
      Ditampa satus rubel
      Kanggo mbangun kapal.
      sangang puluh telu rubles
      We ngombé lan pro-Kamasutrili.
      Tetep pitung rubel
      Kanggo mbangun kapal.
      Yen sampeyan entuk, wenehi wangsulan:
      Adoh kanggo mbangun, utawa ora?
      1. 0
        28 May 2021
        Dhuwit kanggo kapal induk menyang Olimpiade 2014
      2. + 10
        29 May 2021
        Quote: Nagant
        Adoh kanggo mbangun, utawa ora?

        Rungokna dhawuhing kraton:
        Aku siap kanggo panganiaya!
        Supaya sadurunge kadhemen mangsa
        Aku duwe satus kapal.
        Lan nggawe aku sedih -
        Aku bakal ngethok sirahku.
        Ngombe karo sapa, ****
        Mbangun kapal karo wong-wong mau.

        Ora ana apa-apa, padha njupuk piso.
        Ditulis nggambar
        Lan nggawe keributan -
        Bledug - ora katon sak mil.
        Kabeh kringet, ora ana sing ngombe.
        Deleng: dadi iki - armada Rusia!
        (Kanthi).
        1. +9
          29 May 2021
          Aleksashka wis suwe ora ana,
          Sang Prabu dadi tugu, nanging
          tentara menshikov anyar
          Kabeh wis siyap kanggo pro Kamasutri.
          Apa armada negara asale kanggo wong-wong mau,
          Dheweke bakal duwe dhuwit saka treasury
          Kanggo nyuwek resik
          Kabeh iku pribadi.
  2. +4
    28 May 2021
    "Nalika sampeyan ngomong ..., kesan sing sampeyan delirious."
    1. +3
      28 May 2021
      Kutipan: Bez 310
      "Nalika sampeyan ngomong ..., kesan sing sampeyan delirious."

      Aku setuju. Lan iki kabeh aku kudu njupuk murni ing iman? Sawetara bantahan pribadi sing apik banget, lan malah dibuwang saka langit-langit, petungan finansial lan teknis ....
    2. +2
      28 May 2021
      Aneh, organisasi non-pemerintah wanita kayata Center for Promoting Business Activity of Women in Unemployment isih ora melu ngrembug masalah kapal induk.
  3. + 14
    28 May 2021
    Aku isin takon - saka ngendi asale radar Hawkeye? 600 - 800 km. Apa jenis pemancar iku? Nanging apa, ing Tu - 160 ora ana sistem jamming kanggo drown metu hawkeye? pengarang "narik kuping" apa sing arep diucapake. Kabeh liyane mung nglirwakake.
    1. +8
      28 May 2021
      Aku melu pitakonan. Lan interceptors uga duwe kacepetan Tu160 lan ora ana wektu reaksi, ora satelit, AWACS, armada, radio interception, kapal selam .... Proud loner White Swan marang AUG tanpa tugas ing segara mbukak.
    2. +2
      29 May 2021
      600-800 dipikolehi minangka jumlah budhal 300 km + 500 km - sawetara deteksi pesawat sing katon kaya Tu-160
      1. 0
        29 May 2021
        Lan yen "bangkai" teka saka sisih liyane? Utawa dheweke wajib mabur ing endi sing trep kanggo nutupi kasur? Kacepetan maksimum Tu yaiku 160 - 2200 km / h, kanggo hornet - 1900 km / h. Kepiye dheweke bakal nyegat? pilot bakal ngubungi radio lan njaluk mabur luwih alon?))))
      2. + 20
        29 May 2021
        Lan aku ora setuju karo iki.
        Tanpa biaya serius kanggo restrukturisasi slipway, mung Varan bisa dibangun, nanging efisiensine uga paling murah.

        Miturut pendapatku, infrastruktur Galangan Kapal Zaliv ing Kerch cukup cocog.
        Nanging yen ora, ya - ora ana catapult, pesawat AWACS, dek anyar, lan sing paling penting - ana sawetara dana anggaran.
        1. -1
          29 May 2021
          minangka pinzhak aku bakal ngomong - Ch ing sumber AUG lan pangkalan angkatan laut. Iku ora 500 milyar.
          AV nganggo ora perlu. kudu urip nganti 10-30-50 taun lan ngatasi kabeh intrik mungsuh "kanthi gerakan tangan sing sithik."
          Kamentrian Luar Negeri minangka pilar utama AB. dudu "tradisi angkatan laut"..
          supaya MZakharova marang pendapat lan duta kanggo Nigeria-Australia.
          AUDACITY SECOND BAHAGIA. PUTUS EDUCATION MFA lan OLIGARCHS kanggo nggunakake efektif alat kuwi ing donya.

          AB lan ALL AUG-ora demostrator saka las las UTAWA LAMINIA lan KOMPOSIT saka SU57-a WING kanggo intimidation.
  4. -8
    28 May 2021
    Penulis artikel kasebut minangka panyengkuyung sing jelas saka AUG.
    Rusia ora mbutuhake operator pesawat ing prinsip.
    Lan AUG Amerika ora bisa nglawan Rusia. Yen AUG AS nyedhaki pesisir Rusia tinimbang 700 km, mula bisa dirusak saka pesisir. Ing wektu sing padha, pesawat saka AUG iki mung ora bakal tekan pesisir kita - bakal ditembak mudhun ing dalan.
    AUG AS mung cocok kanggo perang karo wong Papua.
    1. + 14
      28 May 2021
      Oh nggih. Apa sampeyan lali Timur Jauh ing wilayah Kamchatka lan Samudra Pasifik? Iki carane AS AUG becik kanggo nggunakake marang Rusia, luwih tepat marang obyek saka Armada Pasifik, kang wis (kajaba kapal selam nuklir) lagi wae ambegan - ana mung sawetara kapal tenan pertempuran-siap lan kabeh model outdated. .
      Lan AUG bakal beroperasi ing gelombang serangan kaping pindho - sing pertama yaiku "Tomahawks" saka kapal selam lan penerbangan strategis. Nalika padha nyuda pasukan pertahanan udara lan bagean saka aset serangan - banjur penerbangan AUG bakal gabung.
      Lan pesawat iki uga bakal nutupi wilayah penyebaran armada saka pesawat kita. Sanajan ora ana ing Armada Pasifik saka tembung kasebut. (Deleng Vozdvizhenka)
    2. +6
      29 May 2021
      Kutipan: Egor53
      AUG AS mung cocok kanggo perang karo wong Papua.

      Takon babagan Fleetex-82 (Fleetex-82). Aku mikir sampeyan bakal sinau akeh.
    3. +2
      31 May 2021
      Rusia, ing asas, ora mbutuhake sampeyan, nanging iki ora ngalangi saka urip, lan pendapat sampeyan ora ngganggu operator pesawat.
  5. +4
    28 May 2021
    -Penulis wis nyaranake salah sawijining pilihan ing artikel babagan konsep cruiser sing nggawa pesawat lan pesawat AWACS
    Umumé, pilihan iki teka ing USSR (Proyek 1144).
    Lan tanpa ahli strategi PAK DA, prospek kanggo DBA ora padhang banget.
  6. -3
    28 May 2021
    Operator pesawat - minangka senjata sing apik banget ing WWII.
    Iki uga minangka senjata sing apik kanggo ngebom sawetara Papua Nugini utawa Pantai Gading ...
    Iki uga minangka target sing apik kanggo rudal jelajah, penerbangan lan kapal selam (ing wektu sing padha, aku ngerti manawa operator pesawat dikawal ing bentuk kapal pertahanan udara lan anti-pesawat)
    1. -1
      31 May 2021
      Bodho iku nular.
  7. +8
    28 May 2021
    Penulis optimis banget. Lan iku perlu kanggo jeneng iku langsung.
    Yen kabeh ditinggalake karo Naval Aviation kaya saiki, banjur ing 2025-2026 bisa rampung rampung lan sawetara pesawat anyar sing isih ditransfer menyang Angkatan Udara.
    Ayo ndeleng kasunyatan:
    1. Prospek kanggo ninggalake perbaikan saka cruiser mawa pesawat "Admiral Kuznetsov" banget samar. Yen dheweke metu ing sawetara taun, ing wektu iku meh kabeh Su-33 bakal kesel sumber daya lan decommissioned. MiG-29K sing isih ana ora bakal nindakake cuaca kanthi jangkauane. Kajaba iku, nalika kapal ngadeg, spesialis, kalebu pilot berpengalaman, ninggalake penerbangan adhedhasar operator. Sampun dangu botên mabur saking kapal, sampun ngasorakên martabatipun, satemah namung kari sathithik. Kemungkinan topik iki bakal ditutup. Ora ana apa-apa liyane kanggo basis ana. MiG-29K kemungkinan bakal "dipecat" ing darat. Produksi Su-33 lumpuh.
    2. Penerbangan anti-kapal selam bakal ora ana. Il-38 lan Tu-142 bakal dibusak sacara massal, sanajan isih ana sawetara sing isih ana. Malah ana upgrade sing luwih sithik. Pancen lungse marang "Poseidons" Amerika lan malah njanjeni pesawat PLO Jepang. Lan iki kahanan banget deplorable;
    3. Ora bakal ana penerbangan mawa rudal laut maneh. Ana sawetara Tu-22M3s sing isih ana lan ora bakal mabur suwe. Dheweke bakal dibutuhake ing VKS. Ora ana pengganti sing cocog. Ana, mesthi, varian janjeni saka Su-34. Nanging malah iki ora bakal ngatasi masalah - ana beban pertempuran banget lan sawetara nglawan Tu-22M3. Lan Su-34 anyar uga bakal dibutuhake dening Angkatan Udara.
    Dadi, kanthi pendekatan lan skenario kasebut, Naval Aviation kita bakal ana ing wektu sing cendhak. Mung pejuang Su-30SM lan MiG-29K anyar. Nanging ana sawetara lan paling kamungkinan bakal dadi bagéan saka VKS.
    Wakil saka Duma Negara lan militèr kudu angel takon panguwasa kanggo kahanan kuwi armada.
    Napa ing 20 taun ora bisa nggawe pesawat anti-kapal selam ing platform Tu-214 lan kenapa produksi Su-33 ing Komsomolsk-on-Amur dikurangi. Iku isih bisa rampung. Paling sethithik saperangan potongan setahun. Banjur makna kapal induk lan modernisasi kasebut mesthine.
    1. -1
      28 May 2021
      Apa SU-34 duwe beban sing sithik???
      1. +2
        28 May 2021
        Kayane babagan A-Yin-Two, sing wiwit plowing wiwit umur 47 taun, miturut dokumen, beban maksimal 1.5 ton, lan ing tanggal 93 dheweke nyekseni transfer keajaiban iki kanthi bobote ton saka Asia Tengah menyang Shakhty! Sing kapasitas mbeta maksimum, punika sawetara pindho tanpa tank hanging, punika rahasia kanggo nambah sawetara "kaliber" saka 500 wara-wara kanggo dikenal 1.5-2 t.km, lan Mungkin dingerteni 5! nglirik
      2. +2
        28 May 2021
        Yen kita mbandhingake rudal Kh-22 lan Kh-32, bobote lan beban Tu-22M3, mula Su-34 ilang akeh. Kaping pirang-pirang.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +4
      28 May 2021
      Kutipan: Osipov9391
      Yen kabeh ditinggalake karo Naval Aviation kaya saiki, banjur ing 2025-2026 bisa rampung rampung lan sawetara pesawat anyar sing isih ditransfer menyang Angkatan Udara.
      Ayo ndeleng kasunyatan:
      1. Prospek kanggo ninggalake perbaikan saka cruiser mawa pesawat "Admiral Kuznetsov" banget samar. Yen dheweke metu ing sawetara taun, ing wektu iku meh kabeh Su-33 bakal kesel sumber daya lan decommissioned. MiG-29K sing isih ana ora bakal nindakake cuaca kanthi jangkauane. Kajaba iku, nalika kapal ngadeg, spesialis, kalebu pilot berpengalaman, ninggalake penerbangan adhedhasar operator. Sampun dangu botên mabur saking kapal, sampun ngasorakên martabatipun, satemah namung kari sathithik. Kemungkinan topik iki bakal ditutup.

      Komentar sing bener banget. Aku percaya yen langkah pisanan yaiku ndandani Kuznetsov lan digunakake minangka operator pesawat latihan tempur. Ora mungkin kelangan operator pesawat sing andhap asor sing kita duwe, yen ora bakal bisa lali babagan pambangunan kapal induk ing Federasi Rusia sajrone 30-40 taun. Lan, mesthi, kita kudu cepet ngembangake proyek kanggo pesawat anti-kapal selam lan helikopter anyar, tanpa armada kita ora bakal bisa nindakake apa-apa.
      1. +3
        28 May 2021
        Aja lali manawa operator pesawat iki wis duwe 2 kompleks latihan NITKA ing Yeysk lan Crimea. Milyar rubel dibuwang kanggo konstruksi lan pangopènan. Lan kenapa saiki yen ora ana kapal?
        Lan Yeysk wiwit mbangun malah sadurunge Crimea bali. Mulane kita duwe loro.
        Lan yen kita kelangan kapal iki (sampeyan kudu nundha ndandani kabeh kapal liyane kanggo iku piyambak), kita bakal ilang ora mung basis operator nanging uga aviation Naval minangka kabèh. Ing salawas-lawase.
        Produksi pesawat tempur abot Su-33 lan versi rong kursi (meh siap) kudu dibalèkaké. Ing basis saka Welasan Tu-214s karo sumber sing maskapai wis nilar lan lagi ngadeg, iku bisa kanggo nggawe pesawat anti-kapal selam.
        Malah ora ana sekolah penerbangan angkatan laut sing bakal dilatih personel kanggo penerbangan angkatan laut.
  8. -3
    28 May 2021
    Apa ana sing bisa nerangake apa sebabe ngangkat pesawat saka dek kapal nalika saka kapal sing padha (utawa kapal selam) sampeyan bisa mencet target nganggo roket?
    1. +3
      28 May 2021
      pesawat, ora kaya misil iki, bisa digunakake minangka pertahanan udara, kanggo pengintaian lan kanggo nyerang target seluler ing pesisir.
      umume luwih fleksibel
    2. + 10
      28 May 2021
      Kutipan saka Luminman
      Apa ana sing bisa nerangake apa sebabe ngangkat pesawat saka dek kapal nalika saka kapal sing padha (utawa kapal selam) sampeyan bisa mencet target nganggo roket?

      Lan kenapa penerbangan ing darat? Roket bisa dipasang ing traktor lan dipecat saka iku. Lan traktor bakal luwih murah tinimbang SU sing padha. Lan traktor ora butuh lapangan udara. keuntungan ngalangi. LAN?? Aviation ing asas ora perlu?
      1. -4
        29 May 2021
        Saliyane papan khusus, kayata foto udara, transportasi barang lan personel militer, lan sawetara tugas khusus, ora perlu ...
        P.S. Apa digunakake akeh nalika perang ing Karabakh?
    3. +1
      29 May 2021
      Roket sekali pakai. Pesawat kasebut bisa digunakake maneh. Biaya roket sing diluncurake saka kapal kaping pirang-pirang luwih larang tinimbang sing diluncurake saka pesawat. Inggih, stok rudal ing avik ora dimensi dibandhingake karo cruiser.
      1. 0
        7 2021 Juni
        comparison ora bener, sanajan kita njupuk fungsi kejut sejatine sifate kejut lan suda kanggo denominator umum, iku adoh saka kasunyatan sing roket bakal luwih larang, amarga sampeyan kudu njupuk menyang akun kemungkinan numpes pilot lan, mulane , biayane (lan iki luwih larang tinimbang elektronik roket babagan wektu lan dhuwit)

        nanging mbandhingake ora ana gunane.
    4. 0
      29 May 2021
      Kutipan saka Luminman
      Apa ana sing bisa nerangake apa sebabe ngangkat pesawat saka dek kapal nalika saka kapal sing padha (utawa kapal selam) sampeyan bisa mencet target nganggo roket?

      sing bakal ngidini kapal sing padha (utawa kapal selam) kanggo miwiti sawetara, banjur aja lali babagan pusat kontrol ...
  9. +1
    28 May 2021
    Ayo bayangake kahanan ing ngendi, ayo ngomong, ing kene lan saiki kita duwe telung operator pesawat lengkap kanthi kru penerbangan lan terlatih. Ing ngendi kita ngirim lan kanggo tujuan apa?
    1. +5
      28 May 2021
      BCh-5 (Andrey)
      Menyang pesisir Kuba. Lan uga nganakake latihan ing kana kanggo ndharat pasukan lan ngrusak pertahanan rudal lan pertahanan udara.
      Kepriye sampeyan seneng?
      1. +2
        28 May 2021
        nggih. Kita mutusake ing papan kasebut. Lan saiki ngerti tujuan latihan kasebut ing pesisir Kuba? Apa sampeyan mikir Amerika (Zionis, globalis, imperialis .... garis ngisor yen perlu) bakal wedi?
        1. +2
          28 May 2021
          BCh-5 (Andrey
          Lha yen ngono, apa tujuane latihan kapal-kapal Amerika (Inggris) ing Segara Ireng? Refleksi rudal Iran? Apa ora nglawan rudal Iran, dheweke nginstal sistem pertahanan rudal ing Eropa? Cetha kanggo Iran!
        2. +1
          28 May 2021
          BCh-5 (Andrey)

          Kutipan: BCH-5
          Apa sampeyan mikir Amerika (Zionis, globalis, imperialis .... garis ngisor yen perlu) bakal wedi?

          Aja wedi, dheweke bakal mlayu.
        3. +4
          28 May 2021
          Yen sampeyan jeneng siji "Admiral Boshirov", lan liya "Admiral Petrov" lan nindakake latihan miturut kode "Novichek" - ora mung ing Amerika Serikat, kabeh West bisa langsung nyerah !!! ngguyu
    2. 0
      29 May 2021
      Respect! Luwih tepate, sampeyan ora bisa ngomong!
  10. +3
    28 May 2021
    Ing tangan siji, dheweke katon mikir kanthi bener.
    Ing tangan liyane, uga, kita bakal duwe siji operator pesawat, lan apa sing bakal diganti?
    Apa dheweke bakal nambah kemampuan tempur armada kanthi dramatis nalika ngadhepi kaunggulan numerik lengkap saka mungsuh?
    Ora mungkin, yen kabeh liya tetep kaya saiki (yaiku ora, lan ora suwe, iki ora bakal tetep). Lan ora realistis yen kita bisa nggayuh prakiraan paritas ing mangsa ngarep.

    Iki ngendi aku setuju banget karo penulis, supaya iki babagan resumption saka construction saka TU-160 - omong kosong.,
    nanging aku ora weruh masalah karo sebutan target - kita mbangun 22 drones normal, masang saben kanggo AUG, ngganti saka wektu kanggo wektu tanpa kelangan ngarsane saka bangsal ... lan voila, ana tansah akurat lan munggah-kanggo - informasi tanggal. Ing mangsa tentrem, ora ana serangan marang wong-wong mau,

    Sanajan, apa sing dakkandhakake, kita ing kene seneng-seneng karo "lancets" minangka mukjizat ...
  11. +3
    28 May 2021
    Preamble apik banget. Utamane babagan pamboman Sudan. A wiwitan janjeni.
    Ana sing bakal teka sabanjure.
    Ayo diwiwiti....
  12. -6
    28 May 2021
    Pikiran prasaja. Kita ora bisa ngatasi AUG. Lan sanajan kita pager, mbuwang mayit, banjur NATO duwe sepuluh liyane. Apa ana gunane kanggo nyoba? Hawa ilang, samudra ilang, elektronik ilang, papan ilang... Mung tanah sing isih ana, nanging tank kita, umume, ora adoh saka Irak. Partisan? Rancor mangan ing counter-gerilya, saka negara Arab kanggo Afghanistan, NATO, paling kamungkinan, bakal nggawe kita kene uga. Lan kenapa gelut? Kanggo ibukutha oligarki? Apa ora bakal dadi dominasi NATO bakal luwih gampang kanggo negara lan wong tinimbang rakit oligarki? Apa worth perang nalika ora ana kesempatan kanggo menang ing wiwitan lan, sanajan kabeh upaya, mungsuh isih bakal menang? Yen sampeyan nyerah, mungsuh uga bakal njupuk. Mung tanpa korban gedhe lan karusakan sing ana ing perang. Tegese, yen ing kasus loro iki ora menang, urutan penjajah ora mungkin luwih elek lan sing dadi pitakonan mung jumlah korban sing bisa dihindari - apa ora luwih becik nyerah, menang kanthi tentrem?
    1. +4
      28 May 2021
      ngguyu Apa sampeyan arep perang "tangan-kanggo-tangan" karo AUG utawa apa? - Ora, ing kasus iki, kabeh kudu eksklusif kanthi cara diwasa! Sing. senjata nuklir... Miturut cara, sawise sawetara bledosan biaya nuklir ing dhuwur 100 km, iki banget "elektronik" saka NATO lan wong liya uga bakal ilang ing saindhenging téater! (EMP, Nanging ...) Supaya sampeyan bisa manawa - lan dheweke (NATO) uga ora bisa dikalahake ... Lan tekad negara. pedoman kanggo nggunakake senjata nuklir kudu maintained ing tingkat paling dhuwur. Lan doktrin militer kudu jelas nuduhake langkah-langkah kasebut ...
      PS: kanggo referensi: yen sampeyan ora nggatekake, mula kita, USSR, wis nyerah sepisan! Akibaté, kerugian (manungsa lan ekonomi / sumber daya) saka langkah iki luwih dhuwur (kaping pirang-pirang!) Saka permusuhan ing wilayah Soviet nalika Perang Donya II ... Dadi aja mundur! Supaya mengko ora bakal lara banget amarga kesempatan sing ora kejawab ...
      1. +9
        28 May 2021
        Dadi sampeyan ngakoni yen ing perang konvensional kita bakal kalah tanpa kesempatan? Minangka kanggo mburi USSR ... Aku duwe pikirane rada beda. Ora Barat sing ala sing ngrusak negara. Mung yen ekonomi Soviet banget ora nguntungake. Perusahaan makarya ing gudang, ngasilake sampah sing ora kompetitif. Kajaba iku, perusahaan kasebut duwe taman mesin sing wis lawas, malah akeh piala Jerman. Ora ana organisasi tenaga kerja, kabeh departemen ing ngendi bibi nggawe teh ... Plus, perusahaan kasebut digantung karo akeh obyek sing ora nguntungake sing ora nggawa bathi lan ora melu produksi, aku ngomong babagan kemah sanatorium. Kajaba iku, perusahaan ajeg dirampok, kabeh wektu padha ngisi kamp sosialis, republik serikat pekerja lan subyek nasional ing RSFSR karo nishtyaks. Ing kene uga, aparat birokrasi, abuh ngluwihi ukuran, lan nomenklatura ora nolak keuntungan dhewe - lan wani hypocritically nelpon wong kanggo tapa. Bali menyang pabrik lan prodhuk, pranyata nalika ora ana sing nyengkuyung pabrik-pabrik kasebut, prodhuk-prodhuk sing ora apik ora bisa nahan kompetisi, lan pabrik-pabrik kasebut ilang kanthi alami. Ya, malah sing sugih, mantan anggota partai sing setya, uga duwe tangan, nanging, sampeyan ndeleng, Kulon ora melu ing endi wae, AS ora ana hubungane.
        1. -3
          28 May 2021
          apa liyane "perang konvensional"? - Ora ana barang kaya ngono!
          PS: hmm... Aku ngamati kasus sing angel ... Telung puluh taun kepungkur ora mulang sampeyan apa-apa ... Kanggo sampeyan, USA isih putih lan alus ... Impen nalar wis jelas ...
        2. 0
          7 2021 Juni
          Basarev (Arseny) Aku menehi sampeyan minus kanggo "kabeh wis ilang" saka kirim pisanan, lan plus kanggo reasonableness saka kirim kapindho, lan njawab pitakonan saka kirim pisanan aku bakal ngomong iki (ing konteks pisanan sampeyan. sudut pandang) "sampeyan kudu nganggep tentara lan angkatan laut minangka sarana kanggo entuk preferensi gedhe (manfaat) ing ekonomi geo-politik global".
        3. 0
          13 2021 Juni
          Lan babagan pungkasan USSR ... Ora Barat ala sing ngrusak negara.

          Aku setuju karo iki tanpa syarat.
          Mung yen ekonomi Soviet ora nguntungake ... dheweke ngasilake sampah sing ora kompetitif ... produk sing ora bisa nandhang saingan.

          Bebener? Aku kepengin weruh sapa sing ngandhani sampeyan iki ... um ... informasi sing ora bisa dipercaya? Ing wektu ambruk USSR, iku ekonomi paling gedhé kaloro ing donya. PDB USSR kira-kira 20% saka donya (Amerika Serikat saiki kurang), utang njaba USSR ing taun 1985 gunggunge 29 milyar dolar (ing Amerika Serikat ing taun sing padha 1 triliun 823 milyar). kita njupuk GDP saka USSR (GNP kaya sing banjur disebut ing USSR) ing 1928 kanggo 100%, banjur ing 1988 iku 7651%. Ing pungkasan taun 80-an, kita ngalami kalem ing wutah ekonomi. Wutah ing taun 1988 gunggunge "mung" 4% (Lan pinten sampeyan ngerti babagan Federasi Rusia saiki? Yen ora, banjur takon).
          Umume infrastruktur Rusia teka saka USSR. Plus pembangkit listrik tenaga air, ditambah pembangkit listrik tenaga nuklir.
          Bizdin Elbasy gedhe saka Kabeh Rusia ing saben pojok ora mandheg ngomong babagan hypersound, lan babagan penerbangan. Nanging, iku andhap asor bisu bab kasunyatan sing dhasar saka prestasi dina iki glethakaken mudhun ing USSR. USSR duwe armada segara. Saka ngendi asale ing negara kanthi ekonomi "ora nguntungake"? Lan penerbangan? Apa babagan angkasa? Lan kamp sosialis? Apa kabeh dibiayai saka kerugian?
          Saka ngendi crita babagan ekonomi Soviet sing dianggep ora nguntungake? Sampeyan perlu kanggo ngapusi marang wong-wong sing nyekel nalika padha nyolong potongan manis ing kanthong. Nanging kenapa saiki mbaleni goroh iki?
          Minangka kanggo produk sengsara ... Dadi sengsara truk lan mobil Soviet isih roaming ing dalan. Nanging mobil Rusia piye wae ora cukup ... More lan liyane mobil manca, lan mobil manca ... Ketoke, amarga saka ekonomi Russian Highly efisien. Mesthi wae...
          Ing kene uga, aparat birokrasi, abuh ngluwihi ukuran, lan nomenklatura ora nolak keuntungan dhewe - lan wani hypocritically nelpon wong kanggo tapa.

          Sampeyan mbingungake soko. Saiki dheweke terus-terusan njaluk sabar, lan dheweke ngandhani yen kita kudu ngerti kabeh kanthi bener. Ing USSR "ora nguntungake", ora perlu ngunggahake umur pensiun.
          Lan sampeyan kaya ora ngerti babagan jumlah pejabat. Ana luwih akeh ing Federasi Rusia tinimbang ing USSR minangka sakabehe, lan keuntungan saka nomenklatura Soviet ora bisa dibandhingake karo apa sing saiki duwe kuwasa ing pembuangan.

          Dadi ayo ora ngomong babagan ekonomi Soviet sing "ora nguntungake". Kanggo kabeh kekurangane, dheweke bisa mandhiri. Nanging ekonomi Rusia ora kaya ngono, sayangé ...
          1. -1
            14 2021 Juni
            Pancen. Ekonomi Soviet ora nguntungake. Ana indikator sing gampang banget: yen produk ora sukses ing pasar Kulon lan kanthi pribadi ing pasar Amerika, mula iku telek. Produk sing apik banget ora bakal ditahan dening alangan apa wae - ora ana tugas utawa larangan politik. Lan aku ora weruh volume dodolan Zhiguli sing bisa dibandhingake karo Ford. Sampeyan uga bisa ngelingi liya: Aku weruh diagram sing apik, ing ngendi konsumsi daging lan mentega ing USSR luwih dhuwur tinimbang ing negara maju ing Eropah ... Nanging nyatane, ana antrian gedhe kanggo manuk biru. Dadi kurang percaya propaganda babagan ekonomi donya kapindho. Apa gunane ukuran PDB lan wutah ekonomi, nalika warga wis ngadeg ing baris kanggo dekade kanggo Khrushchev sengsara lan ora kurang sengsara Zhigul. Dadi PDB per kapita luwih jujur, lan nominal (PDB ing PPP uga ngapusi - miturut, Kolombia meh nyekel Jerman, lucu). Ana uga militerisasi ekonomi sing gedhe - ing Amerika Serikat ora ngluwihi rata-rata NATO 2% saka PDB. Ing USSR, ana legenda sing ana 30. Lan isih padha ora bisa ngatasi lan emphasis utama ana ing senjata nuklir. Sanajan katon jelas: yen sampeyan ora bisa menang perang kanthi senjata konvensional, senjata nuklir ora bakal mbantu. Lan yen sampeyan bisa, banjur nuklir keluwih lan ora perlu. Nanging kita wis diunekake gegaman dendam metu saka iku, kaya artis gagal. Tegese, piramida parasitisme muncul: komisaris militer mangan sipil, inti mangan komisaris militer. Ya, lan tentara dhewe ora dadi efektif: hazing, fellow countrymen, arbitrariness perwira - kabeh iki wis kelakon wiwit jaman Soviet. Temtunipun boten wonten nistha ingkang kados makaten ing sisih kulon, ing pundi prajurit boten ngecet suket. Saiki babagan pejabat. Warga senior ngelingi jaman Stalin, nalika para pejabat ajeg ditindhes. Sing paling tuwa eling tsarism nalika aparat cukup cilik. Sing, padha duwe soko kanggo mbandhingaké karo, akeh ing urip weruh Tambah cetha ing birokrasi sawise pati Stalin. Lan saiki ana malah luwih saka wong-wong mau, tenan.
            1. 0
              16 2021 Juni
              E-he-he ... Kriteria evaluasi sampeyan menarik ... "Khrushchevs miskin" ... Apa sampeyan ora pengin apartemen komunal sing sadurunge Khrushchevs? Lan padha menehi Khrushchev gratis. Lan saiki, kaya, hipotek kanggo 25 taun karo prospek nyata kang kiwa tanpa apartemen yen ilang proyek, iki, ketoke, iku zer apik ... Inggih, oh uga. Iku ora babagan kritéria.
              Sampeyan ndeleng, apa bab, ing wektu sing beda saka sajarah ing USSR ana ekonomi beda. Lan sepisan maneh, ora tau nguntungake. Modern "grabbers" isih mangan apa sing diadegaké ing USSR.
              Saiki babagan ekonomi sing beda. Aku ora ngerti babagan sampeyan, nanging aku bisa nyekel ekonomi 80s ing umur cukup sadar. Aku kudu "ambu" loro defisit lan organisasi produksi suboptimal lan hazing tentara, uga. Aku, tumindak dosa, ing nom-noman, ngira yen mesthi kaya iki. ing saindhenging sajarah Soviet. Nanging nalika aku ndudhuk menyang sumber, lan takon sederek lan kanca-kanca, gambar dadi temen beda.
              Ekonomi sing kita kabeh weruh ing taun 80-an "diwenehake" dening Khrushchev. Dheweke sing wiwit ngrusak sistem ekonomi sing dibangun ing taun 1929 lan kerjane kanthi efisien. Contone, wutah ekonomi wiwit taun 1929 nganti 1955 rata-rata mung kurang saka 14% saben taun. Iki sanajan kasunyatane nalika ngitung indikator rata-rata, taun-taun Perang Dunia II uga dianggep. Wutah 14% saben taun luwih saka 25 taun! Saiki kita mung bisa ngimpi babagan iki ing impen sing manis.
              Salajengipun... Ora ana kekurangan. Wiwit artels lan farms pribadi (ing deso) makarya, yaiku, sektor swasta. Ya, dheweke menehi kurang saka 20% saka total output reged, nanging ing wektu sing padha nyedhiyakake nganti 90% saka macem-macem komoditas. Ing USSR, kanggo wektu sing suwe, pabrik-pabrik negara ora nggawe dolanan bocah. Keperluan kanggo wong-wong mau wis dijamin dening artels. Kajaba iku, artels nindakake pesenan negara. Apa sampeyan ngerti yen nalika Perang Donya II, bedhil submachine Sudayev (PPS-43) uga diprodhuksi dening artel Primus? Sawise perang, salah sawijining artels sing ditugasake negara ngasilake elektronik kanggo industri militer. Petani kolektif nggunakake dhuwit dhewe kanggo tuku tank lan pesawat ing ngarep. Sing leveling saka income, kang aku weruh ing 80s, ora ana banjur. Ing ekonomi, aktivitas inventif lan rasionalisasi lan dhuwit kanggo panemuan lan inovasi didhukung ing kabeh cara. Nawakake mbayar banget cilik. Perencanaan produksi ditindakake kanthi pusat ing istilah fisik (ton, potongan, liter, lan liya-liyane) kanthi infus dana sing dibutuhake menyang ekonomi (amarga dhuwit kasebut dhewe, dheweke dicithak dhewe, lan ora nggunakake wong liya, minangka iku saiki). Lan sateruse.
              Lan organisasi ekonomi sing kompeten menehi terobosan sing cetha ing pangembangan negara ...
              Kanthi tekane Khrushchev, kabeh diganti. Artels lan farms padha ing deso padha numpes. Periode nasionalisasi umum lan leveling diwiwiti. Nganti pertengahan taun 80-an, ekonomi negara saya mundhak ing wutah sing digayuh ing pertengahan 50-an. Lan banjur inersia wutah iki rampung ... Lan ... Kita duwe apa kita duwe ...
              Ya, aku meh lali. Babagan kasunyatan manawa USSR minangka ekonomi nomer loro ing donya. Iki dudu propaganda. Ora wareg karo studi ekonomi Soviet - maca Western. Nanging nyatane yen ing USSR militerisasi ekonomi ana 30% mung propaganda kanggo wong sing buta huruf. Bagean saka biaya sing ora produktif kasebut ora bisa ditindakake dening ekonomi apa wae, sanajan iku apik banget. Kaya sing diucapake, aja maca koran liberal sadurunge nedha bengi.
              Lan "Zhiguli", kanthi cara sing apik banget kanggo ekspor. Kalebu ing cap. negara...
              1. 0
                17 2021 Juni
                Iki kabeh banget metu saka tutul karo kasunyatan. Wutah ekonomi nyata yaiku nalika warga bisa mbayar luwih akeh lan luwih apik kanggo jumlah sing padha. Contone, rega lan gaji ora owah. Nanging ing wektu sing padha, taun kepungkur wong ora bisa menyang segara, nanging taun iki bisa. Lan ora pathetic Turki-Mesir. Iki minangka pertumbuhan ekonomi sing nyata, dudu nomer abstrak ing koran.
    2. +1
      28 May 2021
      Basarev (Arseny)
      Hmm. Pak, lagi ngomong apa? Pikiran sampeyan kudu nyerah Leningrad, ing sih saka pemenang? Apa sampeyan mikir yen kalah ing Perang Dunia II, kita bakal ngombe bir Bavaria lan nyopir Mercedes?
      Aku bakal pitutur marang kowe liyane, padha perang kanggo Motherland! Padha perang ngerti bakal mati. Iki dudu pembukuan.
      1. +2
        28 May 2021
        Iku ora padha ing kabeh. Reich kepengin nyirnakake kita lan malah nguwasani kita, kabeh wong. West uga ora diobong karo katresnan ibu kanggo kita, nanging Negara wis tau plans kanibalistic kuwi kanggo negara lan wong, dipercaya propaganda kurang. Bentenipun kira-kira padha karo antarane Filipus lan Alexander views ing Persia: Philip wis versi Reich - kanggo njeblug menyang bagean kasebut lan nindakake ontran-ontran lan rampokan ... Lan ing mata Alexander, Persia ana hadiah terkenal, kang. kudu katahan minangka kurang rusak sabisa. Ora ana kabungahan nalika nguwasani awu wuda. Dadi West wis sabenere Alexander tampilan - Negara kudu kuwat lan sugih satelit, yen mung amarga iku bisa kanggo levy luwih akeh (ing istilah Absolute) kolonial tax saka ekonomi kaloro donya saka saka ngisor satus. Maneh, negara sing kuwat ing saubengé njaga tatanan sing mantep, sing luwih migunani tinimbang geng sing ngubengi lan sengit marang cara urip sing beradab.
        1. +2
          28 May 2021
          Dadi West wis sabenere Alexander tampilan - Negara kudu kuwat lan sugih satelit, yen mung amarga iku bisa kanggo levy luwih akeh (ing istilah Absolute) kolonial tax saka ekonomi kaloro donya saka saka ngisor satus.

          ngguyu ngguyu ngguyu EBNovskaya RF minangka konfirmasi lengkap babagan iki! ya ngguyu
        2. +1
          28 May 2021
          Maneh, negara sing kuwat ing saubengé njaga tatanan sing mantep, sing luwih migunani tinimbang geng sing ngubengi lan sengit marang cara urip sing beradab.

          Lan apa sing ora bakal santai - iki Chechnya, Karabakh, Uzbekistan karo Tajikistan, lan pangkalan ing Kyrgyzstan? wassat apik
          1. +1
            28 May 2021
            Nyuwun pangapunten, nanging kaya sing pisanan sampeyan ora ngerti. Aku mung dicet: medeni saka nineties ora klebu ing plans saka Kulon. Iki kabeh grabbers kita wis rampung kanggo negara. Dheweke uga guilty ing Chechnya, Karabakh lan Uzbekistan karo Tajikistan. Lan West malah nyoba kanggo bantuan wong biasa, Aku iku ora bakal adoh banget saka bebener yen aku ngomong sing sikil Bush disimpen sawetara saka keluwen.
            1. +3
              28 May 2021
              Iki kabeh grabbers kita wis rampung kanggo negara. Dheweke uga guilty ing Chechnya, Karabakh lan Uzbekistan karo Tajikistan.
              Ya Ya Ya!!! Waiters banget mgayomi sing eluded Andropov di-push Humpback liwat lan karo bantuan saka West amal alus supaya mbuwang Negara, democratically dikunjara EBN lan tactfully mlebu ALL struktur negara, ngewangi kanggo nambah remnants saka ekonomi! .... sampeyan ndeleng, meh ora ana bocah ing kene, wong-wong dhewe weruh apa sing kedadeyan lan kepiye carane! Akeh sing duwe kanca, mantan kanca, sedulur, lan mung kenalan ing Barat beradab, sing wis ngrasakake bedane Donya kanthi mripat lan awake dhewe. Ngusap ora bisa. ora
            2. -2
              28 May 2021
              Aku guess iku ora bakal adoh banget saka bebener yen aku ngomong sing sikil Bush nylametaké sawetara wong saka keluwen.

              Aku uga mirsani wawancara iki karo Bush, nalika dheweke ngomong babagan sikil sing dikirim gratis, supaya wong-wong ora mati. Mung kowe meneng wae, dheweke uga nguwuh-uwuh marang sedulur-sedulure kanggo ngrusak lan njarah-rayah negara, amarga. kene sampeyan meh ngutip dheweke

              Maneh, negara sing kuwat ing saubengé njaga tatanan sing mantep, sing luwih migunani tinimbang geng sing ngubengi lan sengit marang cara urip sing beradab.
              Iki ora ateges fluffiness wis kabukten. Nyuwun
        3. +3
          28 May 2021
          Quote: Basarev
          West uga ora diobong karo katresnan ibu kanggo kita, nanging Negara wis tau plans kanibalistic kuwi kanggo negara lan wong, dipercaya propaganda kurang.

          Yaiku, rencana sing saiki dikenal kanggo nyerang USSR saka jinis "Dropshot" yaiku panemuan para propagandist? Utawa apa dheweke, miturut sampeyan, ora cukup kanibalistik? Utawa Mungkin sampeyan mikir yen rencana mengko lan durung declassified luwih manungsa?
          Quote: Basarev
          Negara-negara mbutuhake satelit sing kuwat lan sugih, yen mung amarga ekonomi kaloro ing donya bisa dikenani biaya luwih akeh (ing istilah absolut) pajak kolonial tinimbang saka ngisor satus.

          Kaping pisanan, AS lan China kudu ngerteni sapa sing duwe ekonomi pertama, sing duwe nomer loro. Banjur mutusake sapa sing bakal mbayar pajeg kolonial ngguyu
          Quote: Basarev
          Maneh, negara sing kuwat ing saubengé njaga tatanan sing mantep, sing luwih migunani tinimbang geng sing ngubengi lan sengit marang cara urip sing beradab.

          Dideleng saka kedadeyan ing Irak, Afghanistan, Libya, Suriah, lsp. kabeh iku persis ngelawan. Barmaley geng akeh luwih gampang kanggo nyang-nyangan karo saka negara kuwat. Lan margine luwih dhuwur.
          1. -2
            29 May 2021
            Yaiku, rencana sing saiki dikenal kanggo nyerang USSR saka jinis "Dropshot" yaiku panemuan para propagandist? Utawa apa dheweke, miturut sampeyan, ora cukup kanibalistik?
            Lan uga, apa sing Rabinovich sing? Dheweke dhewe ora langsung kasengsem ...
        4. +1
          29 May 2021
          Quote: Basarev
          Negara-negara mbutuhake satelit sing kuwat lan sugih, yen mung amarga ekonomi kaloro ing donya bisa dikenani biaya luwih akeh (ing istilah absolut) pajak kolonial tinimbang saka ngisor satus. Maneh, negara sing kuwat ing saubengé njaga tatanan sing mantep, sing luwih migunani tinimbang geng sing ngubengi lan sengit marang cara urip sing beradab.

          Lucu tenan.
          Kasunyatan nuduhake yen satelit kuwat utawa geng galak, negara ora peduli. Geng, akhir-akhir iki, mung dadi prioritas.
        5. +3
          29 May 2021
          Quote: Basarev
          pracaya propaganda kurang
          sampeyan korban sampurna saka propaganda kulon
          "Perang bakal rampung, kabeh bakal mapan lan mapan. Lan kita bakal mbuwang kabeh sing kita duwe: kabeh emas, kabeh daya material kanggo ngapusi lan ngapusi wong! Otak manungsa, kesadaran manungsa bisa owah. Sawise nyebar kekacauan ing kana, kita bakal kanthi tenang ngganti nilai-nilai kasebut kanthi palsu lan meksa dheweke percaya karo nilai-nilai palsu kasebut. kepriye? Kita bakal nemokake wong sing padha, sekutu kita ing Rusia dhewe. Babagan sawise episode, tragedi grandiose saka pati wong paling recalcitrant ing bumi, punah final lan ora bisa dibalèkaké saka poto-eling, bakal diputer metu. Contone, mboko sithik bakal ngilangi inti sosial saka seni lan sastra; seniman lan panulis wean - kita nyurung wong-wong mau supaya ora nindakake penggambaran lan riset babagan proses sing kedadeyan ing jerone massa. Sastra, teater, bioskop - kabeh bakal nggambarake lan ngluhurake raos manungsa paling dhasar. Kita bakal ndhukung lan ngunggahake para seniman sing diarani, sing bakal nandur lan ngrusak kesadaran manungsa babagan kultus jinis, kekerasan, sadisme, pengkhianatan - kanthi tembung, IMMORALITY. Ing pamrentahan negara, kita bakal nggawe kekacauan lan kebingungan. Kita bakal imperceptibly, nanging aktif lan terus-terusan ningkataké tirani pejabat, kamakmuran suap-takers lan unscrupulousness. Birokrasi lan birokrasi bakal diangkat dadi kabecikan. Kejujuran lan kesopanan bakal dipoyoki lan ora bakal dibutuhake dening sapa wae, bakal dadi peninggalan jaman biyen. Rudeness lan arrogance, goroh lan cidra, mabuk lan kecanduan narkoba, wedi kewan saben liyane lan ora duwe isin, ngiyanati, nasionalisme lan memungsuhan saka wong - pisanan kabeh, memungsuhan lan gething kanggo wong Rusia - kabeh iki kita deftly lan imperceptibly cultivate, kabeh iki bakal mekar werna. Lan mung sawetara, mung sawetara sing bakal ngira utawa malah ngerti apa sing kedadeyan. Nanging kita bakal nyelehake wong-wong kaya ngono ing posisi sing ora duwe daya, dadi bahan guyonan, golek cara kanggo fitnah lan nyatakake dheweke dadi ampas masyarakat. Kita bakal nyabut akar spiritual, vulgarize lan ngrusak dhasar moralitas rakyat. Kita bakal remuk mangkono, generasi sawise generasi. Kita bakal njupuk wong saka kanak-kanak, taun enom, lan kita bakal tansah sijine saham utama ing YOUTH - kita bakal miwiti decompose, ngrusak lan ngrusak. Kita bakal nggawe cynics, vulgarities lan cosmopolitans metu saka dheweke. Iki carane kita bakal nindakake!" - Allen Dulles Plan kanggo karusakan saka Rusia "Refleksi ing implementasine saka doktrin pasca-perang Amerika marang USSR", 1945. Dianyari pungkasan tanggal 22 Mei 2020

          Sumber: https://ru.citaty.net/tsitaty/622542-allen-dalles-okonchitsia-voina-vse-utriasetsia-i-ustroitsia-i-my-b/
        6. +2
          29 May 2021
          Quote: Basarev
          Negara-negara butuh satelit sing kuwat lan sugih,

          Aku wis suwe ora maca omong kosong kaya ngono .... kok Amerika butuh saingan, saingan sing kuat apa wae, mula wong-wong Tionghoa ora bisa ngontrol, lan saiki padha cokotan sikut ... wong enom protasevich? utawa Kolya saka Urengoy "... sampeyan wis dicuci otak ..... https://www.youtube.com/watch?v=MEKd96Dc_6U
          Ngomong sawetara taun kepungkur, Margaret Thatcher, mantan Perdana Menteri Inggris, ngeculake frasa misterius: "Miturut komunitas donya, ekonomi bisa urip ing Rusia kanggo 15 yuta wong." Penerjemah mikir dheweke salah krungu lan nransfer 50 yuta. Nanging Thatcher langsung mbenerake dheweke. Ana 150 yuta kita ing wektu iku. Lan ing ngendi sisa 135 yuta? Lan liyane bakal pindhah ing piso nyata Madness, lack of budaya, depravity, obatan, alkohol lan rokok.

          Rong taun kepungkur, Madeleine Albright sing padha, sing saiki dadi Menteri Luar Negeri AS, teka ing negara kita kanthi pribadi lan, ujar, ngeculake frasa misterius sing padha: "Miturut komunitas donya, luwih becik manggon ing Rusia sajrone 15 taun. yuta wong.” Lan ing ngendi 130 liyane? Kita wis dadi 145 yuta. Minangka sampeyan bisa ndeleng, program misanthropic wis mung nyetel dalan kanggo implementasine.
        7. -1
          31 May 2021
          Basarev (Arseny)
          Quote: Basarev
          Negara-negara mbutuhake satelit sing kuwat lan sugih, yen mung amarga ekonomi kaloro ing donya bisa dikenani biaya luwih akeh (ing istilah absolut) pajak kolonial tinimbang saka ngisor satus. Maneh, negara sing kuwat ing saubengé njaga tatanan sing mantep, sing luwih migunani tinimbang geng sing ngubengi lan sengit marang cara urip sing beradab.

          Apa sampeyan wis ngapusi pesisir? Iki nalika amers mbutuhake satelit sing kuwat? Mangga menehi conto. Dheweke butuh ketaatan sing ora ana pitakon! Lan ora ana liyane. Mulane padha ndamel populasi pribumi menyang leladen kanthi cara sing beda menyang ghetto. Apa padha menehi akeh pembangunan kanggo Kuba, Panama, Grenada? Kabeh berkembang lan mambu ana?
    3. -1
      28 May 2021
      Basarev
      Akeh sing nyerah, nanging sithik sing kalah. prajurit
    4. +9
      28 May 2021
      Quote: Basarev
      Apa ora luwih becik nyerah, menang kanthi tentrem?

      Inggih, mesthi ora.
      Lan ora malah babagan "luwih becik nyerah", nanging babagan
      "mungsuh isih bakal menang"?

      Ora bakal menang.
      Ora perlu.
      Kita wis mompa lenga lan gas menyang Kulon, lan kita ngirim asil ing samodra.
      Kabeh histeria iki babagan agresivitas Barat sing ora bisa dihindari mung kanggo mbenerake lungguh ing "benteng sing dikepung" ing sangisore aturan langgeng saka pengangkat lutut sing ora duwe alternatif.
      Ing wiwitan taun 50-an, Amerika Serikat duwe atusan bom nuklir lan operator, dene USSR ora duwe bom siji-sijine sing cocog kanggo pertempuran lan ora ana kendaraan pangiriman. Nanging sakperangan alesan, Amerika Serikat ora miwiti kanggo nyadari kauntungan Absolute lan indisputable, sanajan wis kesempatan kanggo numpes kabeh kutha gedhe lan medium-ukuran USSR karo sakbenere impunity. Yagene dheweke bakal nelukake kita saiki, nalika kauntungan kasebut ora ana maneh?
      Kanggo nglawan Rusia - ora ana wong bodho ing sisih kulon, amarga kabeh wong ing kono ngerti yen kita bisa perang luwih apik tinimbang liyane. Urip tentrem kita luwih ala tinimbang perang. Kita arep perang - ya, kanthi sukarela lan baris. Wong wadon padha nangis, wong lanang padha nari. Dheweke lunga menyang Donbass kanthi cara sing panguwasa wedi.
      ora. Dheweke ora bakal menang. Ora ana wong bodho sing bisa perang karo kita ing wilayah kita.
    5. 0
      29 May 2021
      Quote: Basarev
      Tegese, yen ing loro-lorone kita ora menang, urutane penjajah ora mungkin luwih elek lan sing dadi pitakonan mung jumlah korban sing bisa dihindari - apa ora luwih becik nyerah, menang kanthi tentrem?

  13. +2
    28 May 2021
    Artikel sing apik banget, tanpa mecah skenario sing ekstrem. Yen pitakonan ana ing biaya versus efek, iku bakal malah luwih apik kanggo nimbang efektivitas biaya marginal saka kahanan ing 2027: yen, contone, ora ana kapal penyapu ranjau ing Armada Pasifik, lan banjur AUG kapal ngiringan, ora bakal ana. efek saka AB. Tegese, iki minangka puncak rantai panganan militer, nganti kita jenuh jubin ing ngisor iki, ora bakal bisa. Kanthi kabeh kekuwatan sing luwih gedhe ing kasus lingkungan sing lengkap.
    1. -1
      28 May 2021
      Ing ngisor rantai panganan, Rusia isih bisa ngasilake, nanging ndhuwur ora ana maneh. Yen "Kuzya" wis dibusak saiki, banjur operator pesawat liyane bakal katon ing taun 10 - 15. Lan kahanan ing donya bisa diganti dening Autumn utawa mangsa. Lan ternyata "Kuzya" perlu banget.
      1. +2
        29 May 2021
        Kutipan: TermiNakhTer
        Lan kahanan ing donya bisa diganti dening Autumn utawa mangsa. Lan ternyata "Kuzya" perlu banget.

        Kocak.
        Kebutuhan kanggo "Kuzi" jelas dituduhake dening kampanye Siria - dheweke nggawe ngguyu kabeh.
        Iku luwih apik kanggo duwe rolas pesawat ing dharat lan saperangan saka tenan pertempuran-siap kapal cedhak dharat saka soko ora dingerteni ngendi, iku ora cetha kok.
        Nalika negara bakal bisa ngasilake lan njaga AUG lengkap lan pesawat patroli lengkap, lan pesawat serangan angkatan laut lengkap ... lan pangkalan lengkap kanggo kabeh iki, banjur ya, operator Asia. bakal banget migunani (Aku ora ngerti, tenan kanggo apa, nanging mbokmenawa bakal) .
        Dadi, siji kapal tanpa kapal pengiring, dhukungan, tanpa penerbangan, tanpa kapal selam, tanpa pangkalan ...
        ngguyu lan sedhih.
        1. 0
          29 May 2021
          Warga ditabur, tingkat kawruh yaiku Wikipedia. Ing Newest British-jinis operator pesawat duwe masalah pancet - kok kita ora ngguyu?))) Amarga sampeyan ora bisa liwat Inggris?
          Sing pinter mikir. Kahanan bisa ganti kapan wae, ing arah apa wae.
          1. +1
            29 May 2021
            Kutipan: TermiNakhTer
            Ing Newest British-jinis operator pesawat duwe masalah pancet - kok kita ora ngguyu?))) Amarga sampeyan ora bisa liwat Inggris?

            Kepiye carane kita ora ngguyu?
            Kita ngguyu banget.
            Kita mung kudu menehi hasil karo Inggris, supaya padha nindakake apa padha arep lan apa padha duwe cukup dhuwit kanggo, kita ngomong bab armada kita kene.
            1. 0
              29 May 2021
              Lha kowe sing ngomong ngguyu "Kuzey". Lan aku propose kanggo ngguyu ing misunderstanding French. Saben uwong duwe masalah lan kangelan, nanging sakperangan alesan Prancis lan Inggris ora ninggalake operator pesawat - mbokmenawa ala?))))
              1. 0
                29 May 2021
                ngguyu ing misunderstanding french
                kabar - "salah pangerten sing larang banget! nglirik
              2. 0
                29 May 2021
                Kutipan: TermiNakhTer
                Saben uwong duwe masalah lan kangelan, nanging sakperangan alesan Prancis lan Inggris ora ninggalake operator pesawat - mbokmenawa ala?

                Aku ora ngerti, bisa uga wong ala, utawa bisa uga ngerti kenapa dheweke butuh. Bom Sudan, contone.
                Thailand uga duwe kapal induk, dadi apa?
                1. 0
                  29 May 2021
                  Yen iku salah pangerten - operator pesawat, banjur aku pilot Spanyol. Spaniards sing paling apik ing donya, tukang saka operator pesawat. padha duwe akèh pengalaman ing bisnis iki.
              3. -2
                29 May 2021
                Lan aku propose kanggo ngguyu ing misunderstanding French.
                Kanggo neraka karo wong, sing gubug dhewe burned mudhun, bab utama ing cow pepadhamu kang mati.
                1. 0
                  29 May 2021
                  Ora. Maksudku, sanajan "de Gaulle" ngadeg kanggo sebagian besar layanan ing dermaga, Prancis nggawe kapal induk liyane kanggo ngganti. Mbokmenawa bodho. Rusia bakal ngilangi Kuzya sesuk, sesuk bakal butuh kapal induk - saka ngendi entuk? Kabeh operator pesawat Soviet (Rusia) dibangun ing Nikolaev. Malah kanthi kabeh konstruksi sing dibutuhake, butuh 3 nganti 5 taun. Lan yen saka "nol", banjur medeni malah mikir bab iku. Amarga, minangka salah sawijining karakter populer ngandika: "Ora perlu kesusu, ngrungokake, ya, ora perlu kesusu)))
          2. +1
            29 May 2021
            Kutipan: TermiNakhTer
            . Kahanan bisa ganti kapan wae

            Ya, bisa.
            Nanging "Kuzya" ora bisa nanggepi sawayah-wayah. Lan ora bakal bisa kanggo dangu, paling kamungkinan ora.
            Lan ing kene ana sawetara fregat sing dibangun kanthi dana sing mlebu ing jurang perbaikan lan aktivitas pesawat sing cedhak, kayata pambangunan rong simulator, lan resimen lengkap pengering pesisir lan sawetara patroli normal lan / utawa AWACS sing bisa dadi tinimbang sayap udara sing ora jelas, ing kene mesthi bisa ngganti kahanan kapan wae.
            1. 0
              29 May 2021
              Rusia mbangun fregat, nanging operator pesawat kabeh dibangun ing Nikolaev. Nalika padha sinau? Ing taun 10 - 15. Lan sadurunge iku? Apa sampeyan clairvoyant, apa sampeyan ngerti apa sing bakal kelakon ing setahun, loro, lima utawa sepuluh? Mulane, iku luwih apik kanggo supaya iku, nanging ora perlu, saka needed, nanging ora.
              1. +1
                29 May 2021
                Kutipan: TermiNakhTer
                Nalika padha sinau? Ing taun 10 - 15. Lan sadurunge iku?

                Apa sadurunge?
                Malah saiki kita ora duwe kapal induk, lan ing 10 taun kita ora bakal duwe yen ora sinau. Ora perlu dadi clairvoyant ing kene.
                Utawa apa sampeyan mikir serius yen "Kuzya" ana lan bakal perang?
                Ora lucu.
                Kutipan: TermiNakhTer
                Mulane, iku luwih apik kanggo supaya iku, nanging ora perlu, saka needed, nanging ora

                Ya sapa sing mbantah, luwih becik sugih lan sehat. Iku mung ora bab kita.
                1. 0
                  29 May 2021
                  55 ton saka baja lan wesi hard kanggo kantun. Diposaken bakal rampung lan bakal ing layanan.
                  1. +2
                    29 May 2021
                    Kutipan: TermiNakhTer
                    55 ton saka baja lan wesi hard kanggo kantun. Diposaken bakal rampung lan bakal ing layanan.

                    Baja lan wesi ora dadi sing utama.
                    Isi utama lan sayap udara.
                    Sanajan peralatan kasebut nyiksa, ora ana pesawat AWACS, pejuang kuno, ora ana helikopter, ora ana klompok kapal - ora ana perusak, ora ana kapal selam, ora ana tanker lan transportasi. Dheweke bakal dadi formasi apa? Endi dheweke, sistem iki?
                    Ora ana dhasar kanggo dheweke saiki.
      2. -1
        29 May 2021
        Kuzya dibutuhake, nanging gunane 2 AB anyar iki diragukan. Yen "kahanan diganti" (iki AUG Amer, kang langsung ngancam Armada Utara Rusia?) ing tiba nganti 2030, banjur kita bakal entuk AB durung rampung lan armada sing digunakake gundhul.
  14. +1
    28 May 2021
    wassat ... Aku adoh saka Angkatan Laut, aku ngumbara ing Akiyan liyane, nanging aku nonton karo kapentingan skirmish ing topik iki. Pitakonan: yen AUG ora bisa nyedhaki pesisir kanthi mungsuh sing padha kanggo operasi normal, apa ora larang kanggo promosi kapal kasebut kanggo perang karo wong Papua? Lan diwenehi sing komponen saka massa total flyers digunakake ing perang karo Irak ora nggawe cuaca, banjur padha kudu, amarga. "iki apik tenan"??? sedulur
    1. 0
      29 May 2021
      Quote: Babay Atasovich
      Pitakonan: yen AUG ora bisa nyedhaki pesisir kanthi mungsuh sing padha kanggo operasi normal, apa ora larang kanggo promosi kapal kasebut kanggo perang karo wong Papua? Lan diwenehi sing komponen saka massa total flyers digunakake ing perang karo Irak ora nggawe cuaca, banjur padha kudu, amarga. "iki apik tenan"???

      jelas yen ora ana gunane ing operator pesawat ing Federasi Rusia ... ora ana tugas ... mula dheweke nyedhot saka driji, mung ora nggawe, banjur nglindhungi Kaliningrad ... banjur Afrika, banjur penyebaran AUG ing es cedhak Kanada, banjur tekane AUG menyang pesisir California ..... operator pesawat sektarian siap kanggo apa wae demi iman buta ing AB, idola.
  15. +2
    28 May 2021
    Lawan ngomong: operator pesawat ora bakal natoni kita, nanging ora ana dhuwit kanggo dina iki, lan iku ora katon ing mangsa foreseeable.

    Ora kaya ngono. Mungsuh nyata nolak kabutuhan AB ing prinsip, gumantung ing kapal selam sing moho kuwoso, kaliber, "Poseidons" (garis ngisor yen perlu)
  16. +3
    28 May 2021
    Dhuwit katon saben taun, nanging ana ing papan sing salah: kanggo Raspiliada, balet ing papan lan puisi liyane ...
  17. +1
    28 May 2021
    Kutipan saka Luminman
    Apa ana sing bisa nerangake apa sebabe ngangkat pesawat saka dek kapal nalika saka kapal sing padha (utawa kapal selam) sampeyan bisa mencet target nganggo roket?

    Jangkoan kasebut katon luwih dawa, nanging misil anyar meh kejiret
  18. KCA
    +4
    28 May 2021
    Sawetara rotasi jaran bunder ing vakum, penulis gampang ngrampungake program kanggo nganyarke TU-22M3 kanggo M3M, menehi fungsi penerbangan anti-kapal kanggo operator rudal strategis, nggantung Onyxes mitos ing wong-wong mau, sing diarani bener ngekspor Yakhonts, Apa kita diklumpukake saka India " Bramos " kanggo tuku SU-30? Dheweke malah nyoba ing cahya Kh-160 kanggo TU-2M35, nanging rampung mbusak Kh-22M lan Kh32 saka arsenal, kok padha specialized heavy air-based anti-kapal pluru?
  19. +2
    28 May 2021
    Mesthine, aku wong awam ing wilayah iki lan ora bisa ngevaluasi perkara kasebut ing ndhuwur babagan kepatuhan karo pangembangan nyata skenario sing diusulake.
    Nanging.
    Aku disenengi artikel. Kanggo kula iku diakses lan informatif.
    Matur suwun
  20. +1
    28 May 2021
    Ing USSR, roti 949 dibangun kanggo nglawan AUG, nalika Kuznetsov disusun kanggo nyebarake SSBN.
    1. 0
      7 2021 Juni
      kabutuhan rodo dubious, amarga yen "wong" nyoba kanggo numpes sawetara bagéan pinunjul saka SSBN, banjur iki kanthi otomatis tegese wiwitan perang lan salvo senjata nuklir. Ingkang utama ing kene yaiku duwe SSBN sing cukup akeh supaya ora ana cara kanggo "mow minangka kacilakan" (ora ngidini mungsuh nyamar tumindake minangka "kacilakan").
  21. +4
    28 May 2021
    Ora ana penerbangan anti-kapal selam, ora ana kapal selam sing nganggo VNEU, ora ana penyapu ranjau, ora ana penghancur, ora ana kapal udara, ora ana torpedo normal ... lan akeh liyane sing ilang. Nanging kita wis dipalu ing pirang-pirang taun yen tanpa lapangan terbang sing ngambang, kita kabeh bakal mati. Aku wis bisa mbayangno pira atusan yard sing bakal dijaluk pembangunan, jumlah sing padha kanggo adaptasi produksi, jumlah sing padha kanggo konstruksi ... banjur bakal nggawe, nggawe maneh, ngrampungake, nyoba lan dioperasikake nganti 20 taun. Banjur kita bakal nglampahi dhuwit sing padha kanggo pangembangan penerbangan adhedhasar operator, tuku lan latihan pilot lan kru. Lan nalika, ing 30 taun, kita entuk kabeh iki, pranyata yen kabeh wong sing wajar wis ngilangi ember dheweke wis suwe lan taruhan ing hypersound jarak jauh. Dadi mungkin kita bakal ngrampungake seri lengkap "Gorshkovs" lan "Supergorshkovs". Banjur seri "Varsavyanka" utawa "Lad", "Ash", penyapu ranjau ing jumlah sing dibutuhake. Kita bakal ngrampungake torpedo lan robot ing jero banyu kanggo nglawan ranjau. Ing basis saka Be-200, kita bakal nggawe pejuang karo kapal selam, lan ing basis saka MS-21 pesawat AWACS inexpensive. Ayo nggawe helikopter ngelawan anyar. Kita bakal nggawe pertahanan anti-pesawat modern lan korvet pertahanan udara. Sawetara operator helikopter. Nanging mung banjur sampeyan bisa mikir bab operator pesawat.
  22. +2
    28 May 2021
    Pira operator pesawat anyar sing sampeyan butuhake? Mayoritas milih loro - kanggo Armada Pasifik lan Armada Lor. Pisanan kita mbangun siji, lan banjur ing slipway padha - kaloro. Sawetara njaluk duwe katelu - kanggo ngganti siji saka loro kanggo wektu ndandani.
    Welasan. Mung supaya paling ora siji operator pesawat ing armada ana ing segara.
    Kanggo versi operator pesawat apa wae, sampeyan kudu nggawe pesawat AWACS
    Yen kita arep mbangun operator pesawat, kita kudu mbangun pesawat lengkap pesawat basis operator, lan ora mung AWACS.
    Kanggo jammers ing operator pesawat, ketoke, operator siap-digawe bakal digunakake. Contone, Su-34.
    Ora ana versi dek saka Su-34, Su-34 ora bisa adhedhasar kapal induk.
    10 AWACS A-100 anyar
    Iku mamang: sanksi kalah pesawat iki.
    Kakurangan dhasar Tu-160, preduli saka kebaruan, yaiku visibilitas sing tambah, mula ora bisa nembus pertahanan udara, kalebu pertahanan AUG.
    Tu-160 ora bakal ana ing penerbangan angkatan laut. ora tau. Iki minangka operator rudal strategis. Kasunyatan bilih Tu-142 padha karo Tu-95MS ora ateges mung siji pesawat.
    Amerika nglairake gagasan pesawat kanthi geometri sayap variabel, uga mateni.
    EMNIP, ide pesawat kanthi geometri swiwi variabel dipateni dening komputer, sing bisa ngetung bagean tengah terpadu kasebut, sing cocog kanggo subsonik lan supersonik.
    Apa worth iku kanggo terus cling ing abad 98st yen kita mabur subsonik XNUMX% wektu?
    Lan yen, tanpa chip iki, pesawat bakal ditembak mudhun, lan 2% ing supersonik bakal ngidini "nylametaké kamulyan saka kabeh limo rapat-rapat sing ora perlu"?
    Yen sampeyan ngidini GOS nggoleki target ing band kasebut, mula bakal nangkep target palsu ing band iki, anggere target palsu niru sing luwih gedhe tinimbang kapal EPR.
    Heads saiki digawe pinter, multi-saluran (ndeleng LRASM). Dadi sampeyan ora bisa ngapusi dheweke.
    Contone, nimbang mung versi penerbangan saka rudal anti-kapal Onyx.
    Lan dheweke ora. Wong India duwe, nanging kita ora.
    1. 0
      29 May 2021
      Kutipan saka: bk0010
      Welasan. Mung supaya paling ora siji operator pesawat ing armada ana ing segara.

      utamané ing Kaspia lan Baltik ... ngguyu apik
      Ora ana versi dek saka Su-34, Su-34 ora bisa adhedhasar kapal induk.

      Su-33KUB (Su-27KUB) - padha ??? (dimensi meh padha, lan massa Su-34 diratakake dening mesin)


      1. 0
        30 May 2021
        Kutipan saka PSih2097
        utamané ing Kaspia lan Baltik ... ngguyu
        Dheweke ora cukup, 6 kanggo Armada Lor, 6 kanggo Armada Pasifik.
        Kutipan saka PSih2097
        Su-33KUB (Su-27KUB) - padha ??? (dimensi meh padha, lan massa Su-34 diratakake dening mesin)
        Kanggo pesawat sing adhedhasar operator, sampeyan kudu ngganti akeh perkara (swiwi sing luwih gedhe, fuselage sing dikuatake, gear landing sing dikuatake, interior sing tahan hawa lembab lan asin, yen ora ana sirkuit cendhak, banjur pesawat bakal bosok) . Ora ana sing ditindakake kanggo Su-34.
        1. 0
          30 May 2021
          Kutipan saka: bk0010
          Kanggo pesawat sing adhedhasar operator, sampeyan kudu ngganti akeh perkara (swiwi sing luwih gedhe, fuselage sing dikuatake, gear landing sing dikuatake, interior sing tahan hawa lembab lan asin, yen ora ana sirkuit cendhak, banjur pesawat bakal bosok) . Ora ana sing ditindakake kanggo Su-34.

          Maksudku, ana backlog, lan sing prayoga - sing tegese ora bakal diwiwiti saka awal.
        2. 0
          7 2021 Juni
          Kutipan saka: bk0010
          Kutipan saka PSih2097
          Su-33KUB (Su-27KUB) - padha ??? (dimensi meh padha, lan massa Su-34 diratakake dening mesin)
          Kanggo pesawat sing adhedhasar operator, sampeyan kudu ngganti akeh perkara (swiwi sing luwih gedhe, fuselage sing dikuatake, gear landing sing dikuatake, interior sing tahan hawa lembab lan asin, yen ora ana sirkuit cendhak, banjur pesawat bakal bosok) . Ora ana sing ditindakake kanggo Su-34.

          1) landing gear lan kudu dikuwatake kanggo nggarap beton lemah lan horseradish
          2) ing njero kudu tahan banyu lan uyah kanggo operasi saka lapangan udara pesisir lan pulo
          3) swiwi gedhe lan fuselage sing dikuatake wis ana utawa gampang dipasang ing Su-34 (untung kasebut adhedhasar konsep MFI),
          Ing kana, yen ana sing dibutuhake, banjur mesin nganggo UVT, lan mulane Su-34 asline minangka pengebom garis ngarep super-low-altitude super-maneuverable. Liyane bab iku seng di pengeni kanggo duwe operator pesawat gedhe karo hangar gedhe lan lift supaya bisa nggunakake pesawat darat (Su-34)
  23. +3
    28 May 2021
    Kutipan saka Marachuh
    Ing basis saka Be-200, kita bakal nggawe pejuang karo kapal selam, lan ing basis saka MS-21 pesawat AWACS inexpensive. Ayo nggawe helikopter ngelawan anyar..

    Nanging iki menarik. Kita pancene butuh analog saka patroli kasur Poseidon kanggo nglawan kapal selam.
  24. sot
    +1
    28 May 2021
    Ayo mbandhingake potensial kemampuan mogok ing babagan sumber daya sing kasedhiya ing pambiji kemampuan AUG lan MRA.
    Negara kasebut diwatesi ora mung ing materi, nanging uga ing bidang teknik, desain lan produksi.
    Biaya 4 AUG bakal dadi 4,5 triliun rubel. Lan njupuk menyang akun KOH nyata Angkatan Laut kita, mung 2 AUG bakal ing layanan paling apik.

    Kanggo 4,5 triliun rubel sing padha, sampeyan bisa ngasilake bebarengan:

    SU-57 (rega 2,5 milyar) 600 unit
    A-100 (rega 15 milyar) 40 unit
    Il-78M-90A (rega 5 milyar) 60 unit
    TU-160M ​​(rega 15 milyar) 60 lembar (mesthi ketinggalan jaman, dadi luwih becik gawe PAKDA wae)

    Kajaba iku, 1,2 triliun bakal tetep kanggo peralatan produksi maneh teknis, kenaikan gaji para pekerja, pengaturan lapangan udara lan sistem layanan.

    Pira AUG AS sing bisa nahan iki?

    Kajaba iku, kita duwe konsentrasi operasional daya serangan ing arah sing kaancam.
    Ora ing minggu ing kasus 5 armada lan flotilla nyebar ing kabeh segara kita.
    Lan ing 24-48 jam.

    Kajaba iku, kita uga duwe kemampuan kanggo nggunakake pasukan kasebut ing teater darat apa wae.

    Kajaba iku, kita duwe solusi kanggo masalah Boeing P-8 Poseidon lan kapal selam NATO liyane kanggo aman metu saka SSBN kita menyang wilayah peluncuran.
    1. +1
      29 May 2021
      > Biaya 4 AUG bakal dadi 4,5 triliun rubel. Lan njupuk menyang akun KOH nyata Angkatan Laut kita, mung 2 AUG bakal ing layanan paling apik.
      Dadi AUG ora perlu disimpen ing segara sawayah-wayah. Nah, iki dudu SSBN :) Ana tugas kanggo sawetara sasi - padha dikirim kanggo nindakake. Mulane, ing kasunyatan, meh kabeh negara duwe 1-2 kapal kuwi. Bener, Rusia uga ora mbutuhake luwih saka 1-2.

      > Kajaba iku, kita duwe solusi kanggo masalah Boeing P-8 Poseidon lan kapal selam NATO liyane kanggo aman metu saka SSBNs menyang wilayah peluncuran.
      Upamane kita pengin menehi tampilan terus-terusan ing Segara Bering lan Okhotsk. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu terus-terusan njaga 2 pesawat ing udhara. Saka Wikipedia: "A-100 bisa ana ing udhara kanthi jarak 1.000 kilometer saka pangkalan nganti 6 jam.". Kanthi asumsi siji penerbangan saben dina, kita entuk 8 pesawat. Saka langit-langit KOH saka pesawat 0.25, kita entuk 32 A-100, sing kira-kira cocog karo 16 frigates 22350. Sing terakhir bakal nyedhiyakake kontrol wilayah udara sing padha yen kita ngomong babagan wektu tentrem, nanging ing wektu sing padha uga bakal nyedhiyakake dhuwur. -kualitas pertahanan anti-pesawat lan bisa, yen perlu, digunakake kanggo tugas liyane.

      Umumé, sampeyan ngusulake kanggo ngrampungake tugas sing sempit kanthi alat khusus. Ya, kanggo tugas kasebut (serangan AUG), alat kasebut (Tu-160M) bisa uga luwih efektif tinimbang sing luwih serbaguna. Nanging kanggo kabeh tugas liyane kanthi pendekatan iki, sampeyan kudu nggawe alat sampeyan dhewe.

      Menapa malih, armada Gorshkov, lan carane cepet mandhek dadi efektif, sampurna nggambaraké inefficiency saka gumantung ing sistem Highly specialized.
    2. 0
      29 May 2021
      Kutipan saka sot

      Kanggo 4,5 triliun rubel sing padha, sampeyan bisa ngasilake bebarengan:

      SU-57 (rega 2,5 milyar) 600 unit
      A-100 (rega 15 milyar) 40 unit
      Il-78M-90A (rega 5 milyar) 60 unit
      TU-160M ​​(rega 15 milyar) 60 lembar (mesthi ketinggalan jaman, dadi luwih becik gawe PAKDA wae)

      Kajaba iku, 1,2 triliun bakal tetep kanggo peralatan produksi maneh teknis, kenaikan gaji para pekerja, pengaturan lapangan udara lan sistem layanan.

      Pira AUG AS sing bisa nahan iki?

      Kajaba iku, kita duwe konsentrasi operasional daya serangan ing arah sing kaancam.
      Ora ing minggu ing kasus 5 armada lan flotilla nyebar ing kabeh segara kita.
      Lan ing 24-48 jam.

      Kajaba iku, kita uga duwe kemampuan kanggo nggunakake pasukan kasebut ing teater darat apa wae.

      Kajaba iku, kita duwe solusi kanggo masalah Boeing P-8 Poseidon lan kapal selam NATO liyane kanggo aman metu saka SSBN kita menyang wilayah peluncuran.

      jelas yen investasi ing penerbangan sepuluh kaping luwih efektif,
  25. -2
    28 May 2021
    Aku, wong sing adoh saka armada, nanging panemuku, yen ora ana pesawat sing apik ing negara kasebut, mula butuh kapal induk.
  26. +1
    28 May 2021
    Kanggo njeblug kabeh warheads ing awake dhewe iku lampus, yaiku neraka. Wong-wong sing nandhang pati kasar bakal menyang swarga. GDP ngomong babagan iki.
  27. +1
    28 May 2021
    Rusia ora duwe dhuwit kanggo sawetara AUG lan kabeh infrastruktur lan layanan lan pangopènan. Uga ora ana dhuwit ing kabeh negara liyane ing donya, kajaba Amerika Serikat lan China. Pancen, bisa uga ana sawetara superweapon anyar nglawan AUG. Lan saiki triad iku sing paling penting, liyane ora bisa mbayar. Lan dheweke duwe masalah sing cukup.
  28. +3
    28 May 2021
    Quote: Babay Atasovich
    wassat ... Aku adoh saka Angkatan Laut, aku ngumbara ing Akiyan liyane, nanging aku nonton karo kapentingan skirmish ing topik iki. Pitakonan: yen AUG ora bisa nyedhaki pesisir kanthi mungsuh sing padha kanggo operasi normal, apa ora larang kanggo promosi kapal kasebut kanggo perang karo wong Papua? Lan diwenehi sing komponen saka massa total flyers digunakake ing perang karo Irak ora nggawe cuaca, banjur padha kudu, amarga. "iki apik tenan"??? sedulur

    Ing kene aku bab sing padha, kasur ndamel AUGs menyang Iran lan Korea Utara, nanging, wis kabiji kamungkinan ilang paling siji, padha mulih.
    1. +1
      28 May 2021
      Nanging dheweke kanthi kendel nangani wong akeh karo Yugoslavia, Irak, Libya, ing ngendi wong-wong saiki urip kanthi seneng ing demokrasi lengkap!
  29. +4
    28 May 2021
    Nah, ing kene maneh kasangsaran Dusun "dadi utawa ora." Kasunyatan sing adoh lan fiksi lengkap. 1. Aku njupuk minus saka "lobi operator pesawat", nanging ing USSR masalah operator pesawat wis ditanggulangi dening long-range aviation. Sadurunge, Angkatan Laut mung duweke dhewe. Saiki dipasrahake marang para ahli strategi. Lan Tu-22M3M, lan "Daggers" lan Kh-35, lan "Bastions", lan akeh liyane yen sampeyan mikir babagan, iki kabeh kanggo "sapa" ???
    2. Kasunyatan banget saka operator pesawat, ing asas, debatable dina. Amerika wis mikir apa padha kudu dadi akeh operator pesawat, nanging yen padha ngelingi komposisi saka operator basis aviation ing 1980-1995, lan saiki, kanggo wong-wong sing mikir, sampeyan bisa ngerti kabeh.
    3. USSR bisa kanggo mutusake masalah masalah ing Korea, lan Kuba, lan Vietnam, lan yen sampeyan mikir bab iku, ana akeh panggonan liyane, lan tanpa AUG. Nanging carane dheweke wiwit mbangun, lan ..... Dadi, minangka karakter film misuwur ngandika, "Devastation ora ing jamban, nanging ing kepala." Kanggo wong-wong sing mikir padha ngomong kabeh, kanggo liyane, sinau sajarah.
    1. +1
      29 May 2021
      Quote: KOWE
      Dadi, kaya sing dikandhakake karakter film sing misuwur, "Karusakan ora ana ing jamban, nanging ana ing sirah." Kanggo wong-wong sing mikir dheweke ngomong kabeh, kanggo liyane, sinau sejarah.

      sing bener, pisanan kabeh, apa pitakonan DMZ diangkat? mesthi, yen kita ngomong bab Afrika, banjur ana MRA ora efektif marang kapal, nanging kapal lumahing malah kurang efektif ana, pesawat bisa malah fisik fly lan bali, lan AUG mung dadi cumbersome lan mbutuhake supaya akeh iku. sing ora bakal bisa tekan Afrika .. umume, sekte destruktif totalitarian saka saksi kapal induk banget banget otak sing ora ngerti bebener sing prasaja ora ana dhuwit !!! , nanging wong kaya AUG iku worth iku, ora bakal ana dhuwit ... lan padha isih ora ngerti, nanging apa tugas saka armada ing Samudra Hindia? lan ing umum, apa AUG duwe tugas kanggo Federasi Rusia ?, ...... padha ora.
  30. -1
    29 May 2021
    MRA minangka alat sing khusus banget. Ing laku, MRA bisa nindakake mung siji tugas - perang nglawan kapal lumahing gedhe, lan ora nang endi wae, nanging mung ing ngendi ana sawetara cukup. Yaiku, iki "game pertahanan",

    Banjur operator pesawat iku alat Versatile, sing ora mung bisa mati kanthi heroik ing perang apokaliptik, nanging uga kanggo ngrampungake tugas politik sing biasa ing wektu tentrem lan sajrone konflik lokal intensitas rendah sing kondhang sing saiki lagi ditindakake. terus-terusan. Ya larang. Nanging yen digawe, alat iki bakal luwih saka 1,5 kaping luwih migunani tinimbang MPA.

    Miturut teknik:
    1. Dek DLRO. Mratelakake panemume, ana kira-kira siji opsi realistis: nyoba rembugan karo wong Tionghoa, gabung karo proyek basis operator Xian KJ-600 (klon C-2 Greyhound / E-2 Hawkeye, penerbangan pertama ing wulan Agustus taun kepungkur) lan nginstal ngisi elektronik. Alternatif ing wangun kawentar Yak-44 utawa nggawe DLRO UAV temenan bakal dadi construction long-term.
    2. Pejuang / Jammers / lsp. kaya aku ngerti bisa rampung ing basis saka platform padha. Aku curiga yen cara paling cepet bakal mbingungake Su-30SM ("Su-30SMK"). Opsi sing isih ana wis lawas (Su-33, MiG-29KUB), utawa ora bakal jelas kapan (Su-57K bersyarat). Ora ana pangertèn kanggo ngganggu Su-34 tinimbang Su-30, amarga ing output, tinimbang platform universal kanggo macem-macem tugas, kita bakal entuk pesawat khusus. Pilihan iki didhukung, contone, dening pengalaman saka Amerika karo F / AE / F-18 Super Hornet.
    3. MRA. Ingkang paling menarik yaiku yen, ing tangan siji, kita ngetutake dalan pembekuan Su-30SM, lan, ing tangan liyane, sinau carane nyumerepi rudal anti-kapal kasebut, banjur saperangan resimen bisa dirakit. ing basis saka pesawat adhedhasar tanah conventional. Akibaté, ing teori, kudu ana penyatuan sing signifikan karo versi dek ing babagan senjata, navigasi lan latihan.
    4. Kapal pangiring. Pancen, ora ana pilihan liyane kajaba 22350. Ing cilik saka construction sukses 22350M ing jumlah cekap, sampeyan bisa mboko sithik ngalih menyang. Kapal-kapal kasebut dibutuhake preduli saka operator pesawat.
    5. Wayahe ora kejawab: helikopter lepas pantai lan UAV. Ing kasus apa wae, kudu digawe kanggo 22350 (M).
    6. Jumlah operator pesawat. Aku ora luwih saka loro lan miturut prinsip "kita mbangun pisanan, banjur kaloro ing slipway padha" adhedhasar wektu construction nganti 10 taun.

    Umumé, misale jek yen perbandingan biaya AUG karo biaya MRA ing artikel kasebut rada salah. Alesan utama yaiku meh kabeh komponen AUG, kajaba, mbok menawa, operator pesawat dhewe, versi basis operator saka pesawat tempur multi-peran lan pesawat DLRO adhedhasar operator, ing kasus apa wae, kudu digawe. paling kanggo njamin stabilitas NSNF.

    Kajaba iku, biaya operasi sing dituduhake 80 milyar saben taun sacara signifikan tumpang tindih karo biaya operasi ing Suriah - titah lan operasi Khmeimim lan operasi penerbangan saka iku.

    Mangkono, aku pracaya yen pilihan ing sih saka abandoning operator pesawat punika kanthi konsisten karo paribasan "wong kikir mbayar kaping pindho." Lan nganti saiki, iki dikonfirmasi kanthi nomer lan pengalaman kabeh negara sing paling ora duwe armada sing signifikan sajrone 75 taun kepungkur.
    1. +1
      29 May 2021
      Kutipan saka: dranthqu
      lan sijine stuffing elektronik Panjenengan.

      Dadi ana plug ing, ing ngisi elektronik.
      Ora ana, ora ana sing kudu dilebokake. Apa sampeyan mikir yen A-100 ora tau njupuk.
  31. kig
    +2
    29 May 2021
    Kanggo sawetara alasan, kabeh wong sing mbantah lali babagan sisih sing ora katon kaya logistik lan nyedhiyakake kabeh sing dibutuhake ing segara. Apa kita duwe tanker lan supplier sing bisa nyedhiyakake AUG karo kabeh sing dibutuhake ing segara? Upaminipun kapal induk bakal dadi nuklir (sing adoh saka kasunyatan) lan ora butuh bahan bakar. Kepriye karo pangiringe? Lan kabeh kapal bakal mbutuhake akeh barang sing ora pati penting, nganti kertas jamban.
    1. 0
      30 May 2021
      Kutipan saka kig
      Kanggo sawetara alasan, kabeh wong sing mbantah lali babagan sisih sing ora katon kaya logistik lan nyedhiyakake kabeh sing dibutuhake ing segara. Apa kita duwe tanker lan supplier sing bisa nyedhiyakake AUG karo kabeh sing dibutuhake ing segara?

      Bola-bali nunjukake wayahe iki marang panyengkuyung operator pesawat.

      Kesan kasebut yaiku kanthi tekun ngliwati wektu iki.
      Aku krungu loro "jawaban".
      Saka sisih Timokhin - "ora perlu" duwe kapasitas kanggo cepet layanan operator pesawat.

      Saka Andrey saka Chelyabinsk, infrastruktur bakal migunani kanggo kapal liyane.

      Diwangsuli kaya mangkene
      1) Ngisi bahan bakar 1 kapal induk kaya ngisi bahan bakar 50 (!!) Tu-160 BERSAMA (menyang "gulu")
      Ing petungan, aku tansah banding katelu saka pesawat, i.e. yen kita duwe 50 Tu-160s, banjur kita bisa Count ing 16 kendaraan ing wektu (+ -).
      Apa kapal liyane sing butuh kapasitas ngisi bahan bakar? Ya ora ana.

      Utawa njupuk iku corny ing diet - nyediakke 1 operator pesawat karo pangan kaya nyediakke 120 Varshavyanka karo wong-wong mau.
      Utawa 30 frigat Gorshkov.
  32. +4
    29 May 2021
    Aku pisanan bakal sinau carane mbangun UDC ... lan ndeleng pengalaman wong Turki ing nglengkapi UDC karo macem-macem serangan lan pengintaian UAV lan helikopter ukuran tengen.
  33. +1
    29 May 2021
    Kutipan: BCH-5
    Ayo bayangake kahanan ing ngendi, ayo ngomong, ing kene lan saiki kita duwe telung operator pesawat lengkap kanthi kru penerbangan lan terlatih. Ing ngendi kita ngirim lan kanggo tujuan apa?

    Ing pesisir Papua New Guinea utawa Burkina Faso. Ing tembung, ing ngendi wong isih mlayu nganggo tumbak lan bedhil flint sing diwarisake saka Magellan utawa Vasco de Gama ... lol
    1. -3
      29 May 2021
      Ing pesisir Papua New Guinea utawa Burkina Faso.
      Apa ana AUG Amerika ing kana? Utawa sampeyan nganggep Irak Papuans?
  34. ban
    +1
    29 May 2021
    Andrey, dheweke nulis babagan biaya njaga AB.
    Lan Tu-160? Sampeyan bakal kaget banget ...
  35. 0
    29 May 2021
    ING MATA JENDERAL BULGARIA Prajurit-prajurit AMERIKA NANGGO LATIHAN ING PABRIK BULGARIA! Aku isin gas flushing lan ngiyanati politisi Bulgaria ing ngarepe sapi!
    https://afera.bg/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%bf%d0%be%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%b0%d0%bc/
    PEMUDA LULUS
    Dina iki prajurit Amérika nyerang perusahaan Bulgaria. Pengajaran ana! Ketoke padha sinau kanggo matèni ing sisih liyane saka planet, lan aku ora bisa ngelingi apa kapentingan padha duwe ing bawana liyane. Lan terwelu saka politisi Bulgaria, ing mripate sing tumindak kejahatan marang Bulgaria, ora kaget maneh. Apa sing nggumunake nalika saben pamrentah Bulgaria sajrone telung dekade kepungkur wis diangkat lan disetujoni dening Kozyak!
    Nyatane, dina iki kita dadi abdi maneh. Ya, kita ora duwe rantai sing katon, perbudakan ing pandang sepisanan, nanging kita ora duwe hak liyane ing negara kita tinimbang budak ing Kakaisaran Ottoman. Cowboys nemtokake pamrentahan kita, nemtokake nilai-nilai kita, nemtokake sejarah kita, nemtokake apa sing kudu disinaoni anak-anak kita, nuduhake mungsuh sing bakal diasingake utawa ditahan ing negara kita (utawa luwih becik).
    ....
    Elena Guncheva

    Tentara Amerika nyerang pabrik produksi ing wilayah Plovdiv
    Pengarang: NOVA TV
    https://glasove.com/categories/skandalyt/news/amerikanski-voynitsi-atakuvakha-proizvodstven-tsekh-v-plovdivsko
    1. 0
      30 May 2021
      Wong-wong Bulgaria teka kanthi sadar lan seneng banget ...... yen dikandhakake yen dheweke lagi latihan pejuang kanggo melu ing Donbas (contone), banjur bakal luwih bangga. Dheweke uga rukun karo Jerman.
  36. +1
    29 May 2021
    Senadyan kesulitan sing jelas, aku seneng mbangun kapal induk ing kahanan saiki, nalika Kuznetsov isih ambegan.
  37. +3
    29 May 2021
    (ora khusus, mung imho)
    Ketoke, kita uga kudu ngrampungake masalah AUG utawa MRA. Cara katelu dibutuhake.

    Mulane, kanggo "periode transisi" tinimbang kanggo mbangun AUGs lengkap ...
    [lan sajrone diskusi, malah amatir, kaya sing dakngerteni - sing dakkarepake kanggo Timokhin, Vorontsov, Konovalov lan liya-liyane, lan khususe Penulis artikel iki - ora ana gunane kanggo ngomong babagan operator pesawat. Ora ana "pesawat pesawat", nanging ana AUG - klompok sing kalebu kapal tutup, pasokan, kapal selam, kanthi kapal induk minangka inti. Iki diterusake dening "lapisan njaba bawang": logistik kanthi bentuk dermaga, pangkalan luar negeri lan rantai pasokan transcontinental (transportasi permukaan / jero banyu, transportasi udara). Dhukungan informasi (rasi lintang satelit, pesawat repeater, komunikasi lemah lan stasiun koreksi ing saindhenging donya). Sing dadi "pesawat pesawat". Lan tanpa unsur kasebut, kabeh sistem bakal disusut kanthi signifikan, kanggo kabeh biaya sing luar biasa] ... lan luwih becik fokus ing:
    - Peningkatan radikal penerbangan angkatan laut. Tanpa tutupe, NK, kapal selam ora bakal bisa digunakake.
    - Tugas ASW, AWACS, pengawasan, telusuran lan nylametake, lan liya-liyane saka pesawat berawak kudu dipindhah menyang swarms UAV.
    - Hitung maneh prospek nggunakake pesawat VTOL / SUVP sing diawaki saka operator pesawat (bisa uga digabungake karo UAV mooring - "tugs", "deck aerodinamis aktif") kanthi tepat minangka pasukan mogok penerbangan angkatan laut kanggo nglindhungi wilayah tugas NK kita. lan kapal selam.
    - Iki, bisa uga, bakal nyuda syarat kanggo dawa landasan pacu lan dimensi sakabèhé saka operator pesawat.
    - Lan mulane, iki bakal ngidini panggunaan "pesawat pesawat pengganti" adhedhasar UDC modular khas (sing kudu dirancang kanggo tujuan kasebut). Lan iki mung siji seri gedhe kanggo macem-macem kabutuhan (transportasi, tanker, rumah sakit, kapal penyelamat, "ekspedisi", operator helikopter lan operator UAV, lan sapiturute), nanging luwih murah lan luwih serbaguna (nganti titik kapal sipil lan militer bisa dibangun ing padha "platform").
  38. +2
    29 May 2021
    Guys Tu-160 minangka CARRIER senjata.
    Tugase yaiku ngirim senjata menyang jalur peluncuran. Lan iku.

    Ora perlu nindakake perkara sing ora wajar mbandhingake 1 pesawat kanthi serangan GROUP ... tembung kunci. Pengelompokan.
    MACAM-MACAM PENGADILAN. Saben-saben nindakake perane.


    Tu 160 bisa FAST ngirim pluru nyengsemaken menyang ngendi wae ing donya.
    Iki tugase.
    Saiki kanggo misil.

    Contone, nimbang mung versi penerbangan saka rudal anti-kapal Onyx. Boboté suda, dibandhingake karo kapal, saka 3 ton dadi 2,5 ton, lan dawane - saka 8 m nganti 6 m.

    Ya, ukuran kompartemen yaiku 12 meter, lan kita bakal nimbang roket 6 meter.
    Apa ora siji meter? Kenapa setengah langkah iki?

    Iki idaman Timokhin kanggo kabeh cilik, lan amarga. ing pesawat kaya Su ... sampeyan ora bisa nyumerepi apa luwih saka 6 meter, iku bab versi aviation.
    Ora akselerator.
    Nanging Tu-160 BISA nggawa rudal sing luwih gedhe.

    Aku ngerti sing tugas akeh penulis kanggo "MAKE" fly Tu-160 menyang zona ngendi iku bakal dijupuk mudhun.
    Lan aku ora peduli yen dheweke duwe kompartemen 12 meter.
    Rencana genius. Cukup super...

    PS
    Ing mangsa ngarep, drone siluman liwat satelit lan roket repeater bakal ngarahake salvo ing bagean terminal.
    Peran Tu-160 bakal rampung karo peluncuran rudal saka jarak 1000-2000 km "ing pamindhahan".
  39. 0
    29 May 2021
    Ora ana cemlorot. Iku mung sing ana wong sing mratelakake panemume ora ana sing takon, nanging perlu kanggo ngobrol babagan, kaya goyang topik.
    1. +1
      29 May 2021
      Utawa mungkin mung rudal balistik kaya DF-21D Cina mabur saka jero bawana menyang segara lan nggoleki AUG ing segara saka apogee 500-700 km, banjur wiwit mudhun nalika terus-terusan nyetel. lintasan lan sateruse nganti lumebu ing lapisan atmosfer sing padhet, padhet ngatasi lapisan kasebut tanpa pangaturan ing interval wektu kurang saka 1 menit, sajrone wektu kapal sing dawane 350 m kanthi kecepatan 15 m / s ora bakal. bisa ninggalake titik diwilang tiba rudal, mesthi, kapal AUG bisa nembak mudhun rudal ing pendekatan, nanging yen loro rolas crowbars kaya anti-tank mung luwih gedhe, banjur bakal muspra.
  40. +1
    29 May 2021
    Inggih, punika.
    Luwih apik nggantheng lan sugih, sing apik, mesthi.
    Miturut pendapatku, sampeyan kudu miwiti saka kasunyatan!
    Ana Kuzya! Apa wae nanging ana!
    Gampang masang jarum. Pitakonan ana ing sistem latihan kru kapal induk uga sayap penerbangan!
    Ya, ana masalah. Nanging, yen ora ana Kuzi, critane wong-wong sing mabur saka kapal bakal rampung.
    Kepiye carane paribasan Inggris? Mbutuhake 3 taun kanggo mbangun kapal, 300 taun kanggo tradisi!
    Kuznetsov dibangun sawise nyadari inferioritas Kyiv lan liya-liyane, operator non-pesawat, kanthi swiwi penjaga pennant!
    Mulane, Kuznetsova ana ing layanan lan nggarap teknologi lepas landas lan pendaratan, uga nggunakake taktik ing wangun sing ana.
    Operator pesawat sabanjure bakal dibangun kanthi sejajar karo nggawe infrastruktur basis lan, luwih-luwih, ing unsur dhasar sing wis kabukten.
    Pembangkit tenaga nuklir padha karo kapal selam. + Ing preparation saka maslopukov. Inggih, ing vena padha.
    Nanging sampeyan ora bakal cepet mbentuk lan nyiapake tim dek kanggo nampa pesawat lan ngeculake.
    Lan efisiensi operator pesawat gumantung saka karyane.
    Lan yen sekolah iki diselani. Pemulihan kasebut bakal mbuwang wektu lan sumber daya.
    P.S. Kanggo ngerti apa teknologi njupuk pesawat ing dek, sampeyan mung kudu maca sajarah Amer saka pangembangan swiwi udhara sing.
    Kepiye carane siji jinis bisa nyorong pesawat liyane menyang operator pesawat sing cacat. Lan ing wektu sing padha njamin takeoff lan kebangkrutan sing cepet.
    Ya, kabeh wis owah. Nanging prinsip tetep!
    Umumé, yen Kuznetsov saiki kabeh? Banjur kita bakal bisa ngomong babagan operator pesawat ing 50 taun!
  41. +2
    29 May 2021
    Kabeh, mesthi, muni ayu lan mestekake. Dadi akeh rincian teknis sing ora perlu diwenehi, nanging pitakonan utama ora disuarakake: "Apa tujuane, lan kepiye setuju karo Doktrin Militer Federasi Rusia?"
    Wektu Perang Donya II wis liwati, lan AUG wis dadi gegaman negara sing ringkih nglawan negara sing ringkih.
    Mbayangno serangan saka AUG Amerika ing wilayah Rusia. Atap arep ... Lan apa sing bakal teka? ..
    Salajengipun, review banget unconvincing bab YES, utamané bab Bears. Aku yakin manawa mesin kasebut bakal urip luwih suwe penulis artikel kasebut nganti pirang-pirang taun.
    1. +1
      30 May 2021
      Ing USSR, roti 949 digawe kanggo nglawan AUG lan cukup sukses dites. Dina iki, kanggo rega siji kapal induk tanpa sayap udara, sampeyan bisa mbangun 4 wit Ash, supaya kesimpulan kasebut nyaranake dhewe.
  42. +1
    30 May 2021
    Penulis mbokmenawa lali babagan ICRC Liana. Lan uga babagan kasunyatan manawa Tu-22M3 utawa Tu-160M ​​bakal ngluncurake rudal / rudal anti-kapal ing sanjabane pesawat lan misil mungsuh.
  43. +1
    30 May 2021
    Tampilake liyane 5 kopk menyang diskusi babagan operator pesawat. AUG utawa MRA?

    Ing nikel saka anggota klub debat penyayang AUG, bisa uga ana sing nyata.
    1. 0
      1 2021 Juni
      Contone, kapal selam
  44. +2
    31 May 2021
    Kutipan saka: Artemion3
    Senadyan kesulitan sing jelas, aku seneng mbangun kapal induk ing kahanan saiki, nalika Kuznetsov isih ambegan.

    Aku krungu crita iki wis suwe:
    Nalika Yaps ing Pearl Harbor mateni bagean tartamtu saka armada AS,
    sawetara navel Amérika amba diklumpukake guru sing
    (kaya Tupolev kita, Lyulka - lawas, pantes, pantes maneh,
    pamenang kabeh jinis penghargaan) lan ngandika - Amerika Serikat perlu ing wektu cendhak
    kanggo nggawe apa sing ilang saka jinis lan jumlahe, nanging nganggo senjata anyar.
    Pira taun sampeyan kudu ngrampungake tugas iki? Padha ngomong -10.
    AS ora duwe wektu akeh. Sampeyan kabeh dipecat!
    Lan kentut lawas iki duwe yacht, jaran, estates. Dheweke kerja sedina, istirahat loro,
    ngaso ing laurels sing, minangka ngandika. Lan wong enom wis mlaku ing tumit kanggo dangu,
    bakat, nanging .... miskin lan banget, banget semangat kanggo duwe yacht, jaran lan
    kabeh liya, supaya kita siyap kanggo bisa 24,5 jam, 7,5 dina minggu.
    Ing cendhak, ing wektu sing wis ditemtokake, kabeh sing direncanakake wis dibangun.
  45. 0
    2 2021 Juni
    Apa worth iku kanggo terus cling ing abad 98st yen kita mabur subsonik XNUMX% wektu?


    Lan karo pindah landing retracted. Mungkasi clinging kanggo chassis.

    . Yen, contone, njupuk balon kembung kanthi diameter 1 m lan dawane 3 m, sing ana ing jerone ngemot reflektor sudut sing digawe saka film metallized, mula bakal bisa nyimulasi target kanthi RCS nganti tekan 1000 kothak meter. m.


    Lan wong lanang ora ngerti, kabeh nggawe sistem pertahanan rudal. Lan sampeyan mung kudu ngobong balon ing wektu.

    Iku ndadekake pangertèn kanggo nggunakake TA ngendi Komplek pesisir Bal lan Bastion ora tekan. Kita nganggep yen iki minangka 500 km pisanan saka pesisir.


    Kesalahan utama ing kene yaiku ora ana kapal induk sing kudu dicemplungake, yen ana karusakan sayap udara lan utamane wit Taun Anyar ing wayah wengi, kayata Hawkeye, gantung 300 km saka lapangan udara kita, AUG. kelangan kemampuan tempur. Banjur kabeh sing isih ana kanggo dheweke yaiku nggantung sosis saka kapal udara. Lan sayap udhara dhewe bakal mabur menyang pertahanan udara kita, yen ora, kita bisa nganggep manawa sayap udara wedi, tegese pertahanan udara kita wis rampung tugas kasebut.
  46. +1
    2 2021 Juni
    Sampeyan maca kabeh iki lan kaget - misale jek ing Wilayah Moskow kita mung duwe wong bodho. Kathah gaman ingkang dipun rivet, nanging boten saged dipunginakaken. Ya, penulis ora ngerti babagan kemampuan nyata senjata kita lan rencana Kementerian Pertahanan.
  47. 0
    2 2021 Juni
    Quote: Basarev
    Dadi sampeyan ngakoni yen ing perang konvensional kita bakal kalah tanpa kesempatan? Minangka kanggo mburi USSR ... Aku duwe pikirane rada beda. Ora Barat sing ala sing ngrusak negara. Mung yen ekonomi Soviet banget ora nguntungake. Perusahaan makarya ing gudang, ngasilake sampah sing ora kompetitif. Kajaba iku, perusahaan kasebut duwe taman mesin sing wis lawas, malah akeh piala Jerman. Ora ana organisasi tenaga kerja, kabeh departemen ing ngendi bibi nggawe teh ... Plus, perusahaan kasebut digantung karo akeh obyek sing ora nguntungake sing ora nggawa bathi lan ora melu produksi, aku ngomong babagan kemah sanatorium. Kajaba iku, perusahaan ajeg dirampok, kabeh wektu padha ngisi kamp sosialis, republik serikat pekerja lan subyek nasional ing RSFSR karo nishtyaks. Ing kene uga, aparat birokrasi, abuh ngluwihi ukuran, lan nomenklatura ora nolak keuntungan dhewe - lan wani hypocritically nelpon wong kanggo tapa. Bali menyang pabrik lan prodhuk, pranyata nalika ora ana sing nyengkuyung pabrik-pabrik kasebut, prodhuk-prodhuk sing ora apik ora bisa nahan kompetisi, lan pabrik-pabrik kasebut ilang kanthi alami. Ya, malah sing sugih, mantan anggota partai sing setya, uga duwe tangan, nanging, sampeyan ndeleng, Kulon ora melu ing endi wae, AS ora ana hubungane.

    Iku katon kaya Rusia modern ...
  48. -1
    3 2021 Juni
    Nanging apa ana sing bisa nggawe artikel babagan VO? Banjur tangan gatel. ngguyu
    Yen ana, iki ngguyu dhewe, lan dudu penulis sing dihormati))
    Aku melu guyon babagan 5 kopecks, lan nggawe proposal sing aku wis voiced: ayo nggawe dana lan nyimpen dhuwit nyata ana. Ayo ndeleng apa sing bisa disimpen. Apa kita bisa nyimpen 10 milyar? Iki 10 tr saben yuta wong. Padha nindakake malah nalika perang. Oke, minus kanggo saiki, lan aku bakal nulis komentar liyane.
  49. 0
    3 2021 Juni
    Saka wektu kanggo wektu ana narrowing Ponggawa saka regejegan bab operator pesawat. Mung rong bab: rega lan efisiensi (kabutuhan). Lan ing loro aspek kasebut ana akeh asumsi sing ora bisa dibuktekake. Aku wis "mbuwang" aspek katelu. Iku babagan teknologi. Sampeyan iki bener ngandika ing kene sing AB punika tip saka gunung es, lan iku perlu kanggo saturate lantai ngisor. Lan iki sing ditindakake saiki.
    Kita nyoba mbayangno kahanan ing ngendi kita mbangun lantai ndhuwur tanpa duwe lantai ngisor. Nanging, iki kedadeyan ing USSR kaping pirang-pirang, lan pilihan iki bisa ditindakake. Nanging iku worth iku? Kadhangkala, kanggo teknologi - ya. Iki minangka pembangunan prioritas, lan negara tansah dadi lokomotif. Saiki negara nindakake kanthi apik ing pirang-pirang industri, kalebu armada, mula AB dadi jejere.
    Ing kene kita adoh banget babagan prosesor, nanging usaha sing luar biasa ditindakake kanggo nggayuh tingkat sing dikarepake. Iki construction saka lantai ndhuwur langsung, amarga. kita ora duwe pasar permanen kanggo prosesor domestik lan komputer kanggo nglumpukake dhuwit kanggo pembangunan bertahap. Prioritas disetel, insinyur bajak. Bakal ana sawetara iterasi lan kita bakal nyekel ing kene.
    Ing sektor liyane, kita duwe pembangunan progresif sing bener. Contone, kita mbangun pabrik pangolahan gedhe, kita wis miwiti mbangun pelabuhan. Bisa dideleng yen kita ana ing dalan sing terus nambah. Iki carane Amerika mbangun lan mbangun armada. Dheweke duwe dhasar lan bisa ngembangake operator pesawat lan malah nggawe kapal eksperimen sing gagal kanggo nyoba teknologi anyar. Kita durung duwe dhasar kaya ngono. Nanging.
    Ahli strategi kudu katon adoh ing ngarep. Penulis nganggep masa depan minangka proses layu, dene norma yaiku pembangunan. Lan yen kita ora bisa mbangun AB dina iki, banjur idea saka iku kudu glethakaken mudhun kanggo mangsa, lan ora kanggo njlèntrèhaké dhuwit lan ora istilah ing taun, lan malah pertempuran efektifitas saka sudut pandang modern. armada lan aviation, nanging kahanan (negara negara, armada, lan finance banget), ing kang construction kuwi bisa lan kudu miwiti.
    Ing tembung liya, tingkat pangembangan teknologi domestik lan kapasitas produksi kudu nemtokake apa sing dituju ing langkah sabanjure. Spesifik ing mungsuh, kemampuan tempur, lsp. - cukup aneh, pitakonan sekunder (minus kene). Sanalika industri ngandika: "kita bakal mbangun AB utawa AUG ing wektu normal, ora pitakonan," militèr bakal cepet pitutur marang kowe carane miwiti kabeh iki bener. Mungkin ing wayahe iku ora malah AB, amarga. daya produksi bakal menehi kamardikan militèr.
    Saiki negara iki corny pumping massa otot. We are durung pitching, nanging kita kudu katon ing ngarep saiki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"