Perenang tempur Kriegsmarine: ndharat ing Normandia

32

"Sanajan mini-kapal selam bisa digawa menyang puncak syarat teknis, kita ora bakal bisa nganggep manawa cocog kanggo tujuan operasional, amarga rong torpedo minangka senjata cilik lan amarga kahanan cuaca sing ala ing bentuk segara abot bakal ora ngidini panggunaan sing tepat saka jinis prau iki sajrone operasi. Kajaba iku, sawetara tumindak ora cukup, ngelingi jarak sing saya tambah akeh kanggo perang.

- dianggep penasehat negara saka Third Reich Rudolf Blom.

Senadyan historiografi domestik sing akeh banget sing dikhususake kanggo Perang Donya II, akeh episode permusuhan sing ditindakake dening sekutu kita ing koalisi anti-Hitler tetep ora dingerteni kanggo kita.



Ora kurang rahasia yaiku langkah-langkah pembalasan saka pihak sing nentang - lan salah sawijining episode kasebut yaiku kebangkrutan ing Normandia.

Asring banget, acara kasebut digambarake mung babagan konfrontasi tanah. Kanthi gawan, dipercaya manawa Jerman ora nyoba nglawan invasi laut Sekutu. Lan topik obrolan kita saiki bakal dikhususake kanggo episode tartamtu iki.

Landing ing Normandia


"Kapal perang Inggris terus-terusan nembak posisi prajurit infantri kita, sing berjuang keras ing ngarep, ing ngarep jembatan invasi. Tumindak kita mesthi nggawe akal sehat: kita kudu nggawe bisu baterei kasebut. Ing wayah wengi, siluet kapal sing gedhe banget katon ing segara, nyebabake geni ing pesisir. Iki minangka kapal perang, kapal penjelajah lan kapal perusak, sing akeh banget. Mesthine ana apa-apa kanggo kita! Kemungkinan sukses katon luwih nyata tinimbang ing wilayah Anzio, ing ngendi kita ora nemokake mungsuh.

- saka cathetan midshipman Karl-Heinz Pothast, saboteur angkatan laut saka tatanan "K".

Sawise debut saboteurs angkatan laut sing relatif sukses ing Anzio, Jerman ngasilake torpedo manungsa anyar.

Formasi "K" wis nyiapake kanggo nampa senjata lan maneh langsung menyang Italia, nanging kahanan wis diganti dramatically. Komando Jerman kanthi bener napsirake tandha-tandha intelijen - luwih akeh bukti saka invasi Sekutu ing Prancis wiwit ditemokake.

Jerman nganggep manawa kebangkrutan kasebut bakal ditindakake ing salah sawijining bagean ing pesisir Prancis Atlantik - ing Selat Inggris utawa Pas de Calais. Komando pasukan angkatan laut ngerti yen Sekutu bakal konsentrasi akeh kapal perang kanggo tujuan iki lan, kanthi mangkono, bakal bisa kanthi gampang ngendhegake upaya apa wae sing ditindakake dening Angkatan Laut Jerman kanggo ndharat. armada sekutu apa wae kerugian nyata ing perang angkatan laut.

Nanging sisa-sisa Kriegsmarine Jerman kudu melu perang. Armada Jerman nyiapake kanggo nyerang mungsuh saben wengi kanthi kabeh kapal sing kasedhiya sing mung bisa nggawa bedhil utawa tabung torpedo ing kapal.


Sambungan "K" uga melu ing serangan kasebut, kalebu torpedo sing dipandu manungsa "Neger".

Senadyan prejudice antarane printah sing mrentah ing hubungan kanggo sarana asimetris perang angkatan laut, sak operasi ing wilayah bridgehead Anzio-Nettunsky, padha mbuktekaken Nilai pertempuran. Sabanjure, saboteurs angkatan laut nuduhake kuwalitas sing luar biasa sing menehi kesaksian babagan kemampuane kanggo nggayuh tujuane.

Nanging, senadyan iki, Nazi padha sumurup yen kanggo ngatur jembatan invasi gedhe kuwi, Inggris lan Amerika kudu nyedhiyani keamanan kuwat lan dipercaya. Patut, kabeh armada sekutu destroyers, cruiser, gunboats, torpedo lan prau patroli bisa cepet nggawe lingkungan kang aktivitas pertempuran Negers bakal rampung lumpuh. Nanging, wong Jerman ngarep-arep yen nganti saiki bakal entuk paling sethithik sawetara bengi.

Sawetara bengi, sajrone torpedo manungsa bakal duwe wektu kanggo panen panen getih, nggunakake kertu trump utama - kejutan.

Komando tatanan "K" nyathet kabeh kesalahan lan kesulitan "debut Italia", sadurunge ngirim inspektur operasional menyang wilayah invasi mungsuh. Tugas utamane yaiku nyedhiyakake kahanan sing paling apik kanggo peluncuran normal armada sabotase cilik lan aset serangan sing teka ing wilayah pertempuran.

Kapten First Rank Fritz Böhme diangkat dadi inspektur. Konvoi kargo sing padhet ditransfer ing dhawuhe, sing langsung ngeterake 40 Neger karo pilot lan staf teknis. Alas sawetara kilometer saka pesisir Teluk Seine dipilih minangka basis operasional. Sabanjure, situs peluncuran ditemokake ing resort cilik Villers-sur-Mer, sing dumunung watara 10 km kidul-kulon Trouville.

Keprigelan utama Fritz Böhme yaiku kanggo mesthekake turunane Neger sing ora ana alangan menyang banyu. Inspektur nyinaoni laporan kasebut kanthi becik lan ngerti kabeh kesulitan sing dialami para saboteur angkatan laut nalika nyerang Anzio.

Wektu iki, rong perusahaan sapper dipasang ing formasi "K", sing tugase nyiapake garis pantai. Dheweke nggawe jalur ing jaringan kabel, tambang lan penghalang anti-tank sing padhet ing sadawane garis pantai, sing nyebabake rong semi-dam (bun). Struktur iki dadi banget migunani kanggo tujuan nglangi pertempuran: ing pasang surut padha cukup adoh menyang segara, lan ing pasang dhuwur padha banjir. Bunas wis apik - sappers didegaké dalan turunan kayu ing wong-wong mau, kang mimpin malah luwih menyang segara.

Mangkono, ing pasang dhuwur, iku gampang kanggo muter metu kreto karo Negers langsung menyang segara. Mesthi, iki banget nggampangake tugas angel nyebarke kapal perang.

Dadi, ing wayah wengi tanggal 6 Juli 1944, torpedo sing dipandu manungsa Jerman ngirim pukulan pisanan menyang armada invasi Sekutu ing Teluk Seine.

Katrangan rinci babagan perang kasebut, sayangé, durung disimpen. Mung ngerti yen Jerman ngluncurake 30 kendaraan.

Kasuksesan pertempuran tatanan kasebut arang banget andhap asor - kanthi biaya nyawa 16 pilot Nazi bisa torpedo mung rong kapal Sekutu.


Bengi sabanjure (7 Juli) Jerman mutusake kanggo mbaleni serangan kasebut. Jam 11 bengi, torpedo manungsa maneh mangkat menyang misi.

Sabanjure, ayo menehi lantai menyang peserta langsung ing acara kasebut - midshipman Karl-Heinze Pothast:

“Kira-kira jam 3 esuk, obah ing arah lor-kulon, aku nemoni rentengan kapal patroli mungsuh. Aku bisa mbedakake enem siluet. Jarak sing paling cedhak, nalika aku ngliwati, ora luwih saka 300 m. Aku ora bakal mbuwang torpedo ing trifle iki, mula aku seneng banget yen aku wis ngliwati dheweke tanpa disadari. Neger lelayaran ing wektu iki kanthi sampurna, lan aku duwe tekad kanggo nemokake lan nabrak kapal perang gedhe mungsuh.

Kira-kira jam 3. 30 menit. Aku krungu jeblugan pisanan saka biaya ambane. Tembakan uga keprungu, nanging wektu iki bedhil anti-pesawat ora kena target udara. Mbokmenawa salah siji saka kita katon ing cahya rembulan utawa ditemokake kanthi cara liya. Sawise kabeh, saiki kita sabotase sortie, sayangé, ora dumadakan maneh kanggo Tommy.

Biaya ambane ora gawe piala kanggo kula, aku felt mung geger otak. Suwene 15 menit aku ora ngalih, ngenteni acara luwih lanjut. Prau-prau dagang sagêd liwat ing pinggir plabuhan, nanging adoh banget, apamaneh, ing sirahku, aku mung kudu nglelebke kapal perang.

Terus lelayaran, kira-kira jam 4 esuk aku weruh ana perusak sing ora adoh lan mapan yen iku kalebu kelas Hunt. Nanging nalika aku tekan 500 meter, dheweke noleh. Kacepetan Neger sing sithik ora menehi kesempatan kanggo nggayuh dheweke. Kasenengan ing segara tambah rada. Aku nyathet kanthi marem yen aku ora krasa kesel utawa tandha-tandha rusak liyane ing kondisi fisikku, sanajan aku wis ana ing segara luwih saka 5 jam.

Sawise 20 menit maneh, aku weruh sawetara kapal perang ing sisih kiwa, mlaku ing formasi ing pinggir. Dheweke nyabrang dalanku. Kapal sing paling gedhe yaiku sing paling pungkasan, ing jarak paling adoh saka aku. Aku ngetung sing aku mung bakal duwe wektu kanggo njaluk ing sawetara serangan torpedo saka kapal pungkasan, kajaba tatanan diganti mesthi. Kita cepet cedhak. Banjur loro prau utama wiwit nguripake, mbokmenawa kanggo mbangun maneh. Sing terakhir, sing saiki katon minangka penghancur gedhe, jebule ngenteni nganti kapal-kapal sing utama rampung maneuver. Dheweke mlaku kanthi alon-alon. Malah ketoke mbalik ing jangkar. Aku nyedhak nyedhaki pangrusak gedhe saben menit. Nalika jarak menyang kapal mungsuh kira-kira 500 m, aku maneh kelingan aturan sing wis dakwulangake marang kanca-kanca enom: aja miwiti torpedo prematur, terus nambah posisi. Lan saiki mung 400 m - mungsuh saya tambah miring, mung 300 m - lan aku nembak torpedo ...

Banjur dheweke langsung noleh ngiwa. Nalika aku murub, aku lali nyathet wektu. Ora ana sing krungu nganti suwe banget. Aku wis gantung sirah ing kuciwo lengkap, nalika dumadakan jotosan luar biasa keprungu ing banyu. Neger meh mlumpat saka banyu. Ing kapal sing diserang, kolom geni sing gedhe banget munggah menyang langit. Sawetara detik mengko, geni wis dadi wuta aku, asap kandel ngluwihi torpedoku lan kenceng. Kanggo nalika aku rampung ilang kemampuan kanggo navigasi.

Mung sawise kumelun dibusak aku weruh kapal stricken maneh. Ana geni murub ing, muter. Silueté dicekak banget, lan tiba-tiba aku ngerti manawa buritané wis robek.

Kapal pangrusak liyane kanthi cepet nyedhaki kapal sing kobong, ngeculake biaya kedalaman. Ombak-ombak saka pecahan ngobrak-abrik torpedo operatorku kaya kayu. Para pangrusak padha nembak tanpa pandang bulu ing kabeh arah. Dheweke ora weruh aku. Aku bisa metu saka zona geni sing paling efektif ing udhara sing entheng gamannalika padha, ora gelem nguber mungsuh sing ora dingerteni, cepet-cepet nulungi kapal sing diserang.

Ironis, midshipman Pothast dadi salah siji saka sawetara saboteurs angkatan laut Jerman saka pesawat pisanan sing slamet perang.

Lan dheweke, antarane liyane, dadi pilot paling efektif saka torpedo manungsa Neger. Ing pungkasan, iku Karl-Heinz sing torpedo jarahan paling gedhé saka tatanan "K" - cruiser cahya "Naga" saka pasukan angkatan laut emigrasi Polandia.

Hasil sing ora nyenengake


Sawise perang ing 7 Juli, tatanan "K" ngalami kerugian sing signifikan.

Akeh mobil lan pilot ilang - malah banjur dadi cetha sing Kapabilitas Negers wis kesel, nanging printah dikirim menyang perang kaping pindho.


Serangan sabanjure ditindakake ing pungkasan Juli, uga ing bengi 16 lan 17 Agustus 1944. Kasuksesan, terus terang, ora nyengsemaken - sing paling misuwur yaiku torpedo saka penghancur Inggris Isis.

Ing wektu kebangkrutan ing Normandia, Sekutu duwe informasi sing meh lengkap ora mung babagan kemampuan tempur Negers, nanging uga ngerti akeh babagan aktivitas senyawa K (nganti anané file pribadi ing prajurit biasa saka unit). Panggunaan kapal manungsa ora kaget - ing nalisir, padha ngarep-arep lan disiapake.

Inggris lan Amerika ngatur sistem pertahanan berlapis. Lan sawise serangan ing Anzio, Negers ora surprise karu kanggo pelaut saka koalisi anti-Hitler.

Ing kauntungan utama torpedo manungsa - surprise - ilang. Lan ing Normandia, saboteurs Jerman dikirim menyang pati tartamtu bola-bali.

Diterusake...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

32 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    28 Mei 2021 05:54
    "Nalika pasang surut, padha rada adoh menyang segara, lan nalika pasang surut padha kebanjiran. Buna diowahi - sappers ngadegake slide kayu ing ndhuwur, sing mimpin menyang segara.

    Mangkono, ing pasang dhuwur, iku bisa gampang kanggo muter kreta karo Negers tengen ing segara ing pasang surut, padha rampung cukup adoh menyang segara, lan ing pasang dhuwur padha banjir. Bunas wis apik - sappers didegaké dalan turunan kayu ing wong-wong mau, kang mimpin malah luwih menyang segara.

    Mangkono, ing pasang dhuwur, iku gampang kanggo muter metu kreto karo Negers langsung menyang segara.


    padha ora muter metu ing pasang surut, amarga padha ngambang ing pasang dhuwur?

    Sing menarik, nanging buntu, dadi cabang pangembangan armada, mung bisa amarga desperation lan kekurangan dana lan wektu.

    Kacepetan rendah "Negro" tanpa pertahanan minangka mburu nyata: kapal lan pesawat ngoyak kanthi semangat ...
    1. +3
      28 Mei 2021 11:30
      padha ora muter metu ing pasang surut, amarga padha ngambang ing pasang dhuwur?


      Ora, kaya sing dakmangerteni, iku ing wayah sore nalika pasang dhuwur, supaya peluncuran ora suwe banget lan penerbangan ora bisa ndeteksi)
      1. +2
        28 Mei 2021 23:13
        Matur nuwun kanggo artikel. maca akeh sadurunge. Nanging, banget diklumpukake lan diringkes ing artikel.
  2. +6
    28 Mei 2021 05:59
    Dheweke urip kanthi rambut abu-abu, lan isin dheweke ora ngerti babagan unit kasebut. Penulis ora plus pisanan!
    1. +7
      28 Mei 2021 06:50
      Aku melu tembung sampeyan. Ing muda, aku maca artikel bab torpedo manungsa iki, nanging banget cethek, karo sawetara gambar meh tangan-digambar lan kabeh riddled karo kritik - padha ngomong ora sukses, saka tembung ing kabeh.
      Lan pranyata malah padha melu.
      Matur nuwun penulis!
      1. +3
        28 Mei 2021 18:58
        Matur nuwun, Pimpinan!
        1. +2
          28 Mei 2021 23:17
          Minangka bocah, aku duwe buku kanthi cap chipboard kanthi ringkesan tumindak Angkatan Laut saka mungsuh potensial. Buku kasebut minangka buku lawas saka taun 50-an. Lan, ana gambar torpedo manungsa.
    2. +9
      28 Mei 2021 09:58
      Matur nuwun Assad!

      Ana artikel anyar babagan panggunaan prau sing didetonasi ing Normandia ...
      1. +2
        28 Mei 2021 19:38
        "lensa" utawa kepiye carane bener?)
  3. + 10
    28 Mei 2021 08:41
    Ya, Jepang uga heroik karo torpedo sing dikontrol manungsa! Seri torpedo kasebut dijenengi "Kaiten". Ing wiwitan, "kaitens" dikembangake kanthi basis torpedo "Tipe 93" ... Umume, 7 jinis "kaiten" dikembangake, nanging mung "Tipe 1" tekan paprangan ... Ing wiwitan "perjalanan dawa" sing diduga, Jepang ora bakal gampang pisah karo urip lan "kaitens" dilengkapi sistem ejeksi ... nanging dheweke ngerti yen acara iki , umume, ora ana gunane (sapa sing bakal nylametake pilot Jepang, sanajan pilot kasebut ketapel ing banyu urip?) Mulane dicopot ketapel ...
    Torpedo iki nduweni diameter 1 m, muatan bobot 1550 kg diselehake ing busur awak. Dianggep manawa biaya iki cukup kanggo nglelebke kapal mungsuh sing gedhe. Sekring kasebut 3: 1. kontak kanggo bledosan nalika torpedo mungsuh; 2. listrik - kanggo ngrusak hulu ledak lan hidrostatik otomatis, sing minangka bagéan saka sistem ngrusak dhiri.Kanggo operasi mesin, ana silinder oksigen kanthi kapasitas 1550 liter, 9 silinder liyane kanthi kapasitas 160 liter saben njamin operasi mesin kasebut. rudders. Kanggo ngontrol trim ana 4 tank cilik. Dawane total torpedo Tipe 1 yaiku 14,75 m. Amarga diametere 1 m gedhe banget kanggo tabung torpedo apa wae, diputusake yen kaiten bakal diselehake ing njaba kapal selam kanthi desain khusus lan disambungake liwat gateway khusus. kanggo pilot. Siji kapal selam operator bisa bersenjata karo 4 torpedo. Senjata iki uga dipasang ing kapal permukaan, nanging arang banget digunakake ing kasunyatan. Iki uga direncanakake kanggo nggawe pangkalan pesisir kanggo "kaiten" kanggo nglindhungi pesisir Jepang dhewe, nanging iki ora nate ditindakake.



    Teleskop cilik sing bisa ditarik bisa digunakake kanggo mbenerake dalan kasebut. Nanging, ing kasunyatan, periskop arang digunakake, amarga torpedo sing ditemokake ditembak dening Amerika, pilot kasebut kanthi mandiri miwiti mesin lan mimpin senjata ing ambane sawetara meter kanggo nyerang mungsuh ing bagean jero banyu. .Kira-kira 300 "kaiten" dibangun, ora luwih saka 100 digunakake ing kondisi pertempuran ... Panggunaan pertempuran torpedo sing dikontrol manungsa ora mbenerake dhewe, amarga. biaya produksi lan korban luwih akeh tinimbang gawe piala sing dikirim menyang Amerika, total "kaiten" Jepang numpes kapal tanker Amerika "Mississinewa", lan padha bisa numpes utawa ngrusak ora luwih saka rolas prau lan kapal.

    1. +3
      28 Mei 2021 14:55
      Volodya, hello! hi

      Teleskop cilik sing bisa ditarik bisa digunakake kanggo mbenerake dalan kasebut.


      Mungkin isih periskop? Lan ternyata ana rong instrumen - teleskop kanggo mirsani rembulan lan periskop kanggo mriksa lumahing segara. (guyonan) nglirik
      1. +5
        28 Mei 2021 16:12
        Hello, Kostya! Mesthi, periskop! Aku pengin ndandani, nanging bojo sing disalahake! negatif Ditelpon kanggo nedha awan ing wektu sing salah! Nalika aku nedha awan, aku lali ndandani! Nyuwun Lan saka sudut sing beda, teleskop, mbok menawa, uga bakal migunani! Minangka bagéan saka pandhu arah langit! ya Umumé, minangka prajurit Tentara Merah samar-samar ing film Chapaev ngandika "...:" Ing perang, malah babi minangka hadiah saka Gusti Allah! nglirik
        1. +4
          28 Mei 2021 16:18
          ... minangka prajurit Tentara Abang samar tartamtu ing film Chapaev ngandika.


          Mangkono dheweke nandhang sangsara amarga ide kasebut, Vasil Ivanovich nyepak dheweke. nglirik
          Lan wong Jepang ora bakal ditulungi, mesthine isih dikocok dening Sam Jonovichi. ngguyu
  4. +4
    28 Mei 2021 10:37
    Matur nuwun Ange kanggo tindak lanjut. Artikel sing menarik banget!
    1. +6
      28 Mei 2021 14:10
      Matur nuwun, aku seneng sampeyan seneng)
  5. +1
    28 Mei 2021 10:52
    goleki eksperimen film lawas Dr Abst ana bab swimmers
    1. +4
      28 Mei 2021 14:28
      Film sing cukup apik kanggo wektu kasebut yaiku Eksperimen Dr. Abst, sanajan adoh banget saka bebener sejarah. Pranyata Fritz lobotomized Italia apes lan digunakake minangka zombi pertempuran segara. Adaptasi layar saka novel Nasibov "Mad Men".

      Ketoke inspirasi dening buku Becker tartamtu "saboteurs angkatan laut Jerman", misale jek dadi. Iki metu ing omah penerbitan militèr ing taun 50-an. Aku maca minangka bocah sekolah lan dadi kacang ...

      Ana uga film Soviet - "Padha dikenal mung dening ngarsane" - bab nglangi tempur Italia ing Segara Ireng (saiki bakal diklasifikasikaké minangka genre - fiksi militèr).

      1. +1
        28 Mei 2021 22:15
        saiki bakal digandhengake karo genre - fiksi militer).

        Ya, kenapa, dheweke ana ing Segara Ireng lan sanajan sawise perang, dheweke ngaku yen kapal torpedo dheweke tenggelam. cruiser cahya "Tashkent"Nanging, kanthi saboteurs "jero banyu", kabeh pancen saka alam fiksi sing ora ilmiah. eseman
  6. +3
    28 Mei 2021 11:52
    Aku krungu bab torpedo manungsa (Jepang lan Jerman), nanging aku ora ngerti episode tartamtu saka nggunakake.
    Matur nuwun kanggo artikel sing apik!
    1. +3
      28 Mei 2021 14:10
      Matur nuwun, Knell!
    2. +1
      28 Mei 2021 16:22
      Kutipan saka Knell Wardenheart
      Babagan torpedo manungsa (Jepang lan Jerman) pangrungon

      Soko sing padha karo Jepang, Jerman "torpedo manungsa" (nanging ora cukup!) Ana ing antarane wong Italia lan Inggris ...,
      1. +4
        28 Mei 2021 16:39
        Nalika aku ngelingi, wong Italia ngembangake kapal selam mini kanggo operasi sabotase, ora ana omongan babagan pengorbanan diri utawa serangan torpedo, dheweke kepengin weruh cara penetrasi rahasia lan instalasi bahan peledak ing target utawa obyek sing ana ing wilayah saka pelabuhan.
        Sanadyan kacepetan utawa otonomi (motor listrik) diijini kanggo tumindak marang kapal - lan padha dirancang ora saka torpedo, nanging kapisah.
        Sayange, aku ora krungu apa-apa babagan proyek Inggris, sanajan cukup logis yen dikembangake, amarga kudu ngilangi armada sing ditawan Jerman ..
        1. +3
          28 Mei 2021 23:03
          Kutipan saka Knell Wardenheart
          Ora ana pirembagan babagan sawetara pengorbanan utawa serangan torpedo, dheweke kepengin weruh cara penetrasi rahasia lan instalasi bahan peledak ing target utawa obyek sing ana ing wilayah pelabuhan.

          Nanging ... ing informasi "militer-teknis", Italia, Inggris "tow saboteurs lan tambang ing jero banyu" diarani "torpedo sing dikontrol manungsa"! Inggris "chariots" digawe ing basis saka SLC Italia dijupuk "Maiale" ... Kajaba iku, ing sebutno saka "Italia" lan "Inggris", aku sijine iku: "soko padha, nanging ora cukup", mbandingaken. karo "Jerman"! Mulane, muspra sampeyan ngubungake Italia lan Inggris "kamikaze" kanggo kula!
          1. +3
            28 Mei 2021 23:47
            Nyuwun pangapunten yen aku nyinggung sampeyan amarga ora akurat!
            Aku mung tegese prabédan dhasar antarane proyek Italia lan Jerman-Jepang. Jerman-Jepang nggawe piranti saka torpedo minangka senjata anti-kapal ing segara dhuwur, ing varian kamikaze (Jepang) lan ing varian pemburu rahasia. Wong Italia mung nggawe kapal selam mini kanggo sabotase (wong Jepang uga duwe proyek kapal selam mini khusus kanggo sabotase sing nyoba digunakake ing Pearl Harbor, nanging padha, kaya kapal selam mini Italia, dibedakake saka "torpedo manungsa" nganti aku. ngerti istilah iki - kaya sifat tugas, lan spesialisasi desain, lan ana luwih saka 1 anggota kru ing papan). Mratelakake panemume, iki pancen beda-beda, sanajan aku ora bakal mbantah - sing nggunakake dheweke pancen ngerti.
            1. +2
              29 Mei 2021 00:52
              Aku ora "nesu" karo sampeyan ... mung njlentrehake! Miturut cara, nalika wong Italia pisanan "mikir" babagan "tug sabotase", dheweke pisanan njupuk torpedo "paling gedhe" (!) Sing ana ing pembuangan minangka basis ... Nanging mini-kapal selam rada beda! Dheweke bisa, contone, saboteurs darat ing mburi garis mungsuh, ngirim "torpedo sing dikontrol manungsa" sing padha menyang "titik" sing dikarepake ... ing wektu sing padha, uga bisa nggunakake torpedo "biasa" ...
  7. +3
    28 Mei 2021 12:37
    Sabanjure, kita kudu ngenteni artikel babagan prau saka jinis "Linze" lan leluhur Italia.
    Dear Penulis! Apa sampeyan duwe informasi babagan upaya kanggo numpes kapal perang "Royal Soverin" sing ditransfer menyang Armada Lor Soviet dening pasukan mini-kapal selam "Bieber"?
    1. +4
      28 Mei 2021 14:11
      Здравствуйте!

      Nganti saiki, sayangé, aku ora kasengsem ing masalah iki, nanging aku bakal ngatasi kanthi ora bisa ditrapake - aku seneng banget babagan cara asimetris perang angkatan laut)
      1. +4
        28 Mei 2021 14:50
        Andrew, sugeng siang lan matur nuwun kanggo artikel kasebut. hi

        Aku maca buku babagan senyawa "K" nalika isih enom, banjur, sajrone "Thaw Khrushchev", kita duwe akeh terjemahan sastra Barat, kalebu buku iki.
        Aku isih kelingan jenenge Pothasta, lan, yen memoriku bener, dheweke yakin yen dheweke wis nyemplungake pemusnah gedhe lan mung sawise dicekel, nalika diinterogasi, dheweke ngerti saka perwira Inggris yen iku kapal penjelajah: cilik, aku ngucapke matur nuwun, sampeyan nglelebke cruiser, sing lawas, nanging isih cruiser."
        Aku isih samar-samar ngelingi aktivitas tatanan "K" ing Crimea lan Taman, utamane, Operasi "Hope", dijenengi sawise pacar Rusia lokal Letnan Panglima Prinzhorn, dheweke, minangka penulis buku kasebut, "dening badai. " njupuk markas saka armada lan nuntut kanggo nyedhiyani ing mripat cetha saka gulung wani. Nanging dheweke ana ing misi lan staf, sing seneng karo wanita iki, menehi jeneng operasi sing direncanakake. Aku ora yakin babagan akurasi rincian, wis suwe kabeh wis diwaca. eseman

        Luwih becik yen sampeyan ngupayakake nyorot kegiatan unit iki ing wilayah kita.
        Ya, ana liyane sing dieling-eling babagan bledosan kreteg ing kali kanggo nyegah majune pasukan kita.

        Muga-muga sampeyan sukses lan ngenteni artikel sabanjure. Ngaturaken sugeng riyadi, M. Kot. ombenan eseman
        1. +3
          28 Mei 2021 19:03
          Matur nuwun kanthi sanget kanggo tembung apik, Comrade Cat!

          Aku mesthi bakal nyoba nyorot episode saka kegiatan senyawa "K" sing dituduhake. ombenan
          1. +1
            28 Mei 2021 22:10
            Inggih, ayo ngenteni, lan muga-muga ora suwe. eseman ombenan
        2. +1
          29 Mei 2021 17:52
          Aku yakin yen sawise perang, NKVD nyuda semangat seksual kolaborator iki kanthi ngirim dheweke menyang wilayah sing luwih lor ing USSR, supaya bisa dadi seger. Frosts ing Norilsk lan Kolyma apik ing njabut omong kosong, iku manawa. Dadi Nadezhda kudu lunga menyang kono yen dheweke ora duwe wektu kanggo uwal karo Jerman.
  8. 0
    16 Juli 2021 10:03
    Kesalahan utama, miturut pendapatku, mung niru peralatan nanging ora taktik Italia - serangan kapal mung ing pelabuhan.
    Serangan ing segara kanggo torpedo manungsa ora efektif. Wong Jepang banjur yakin babagan iki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"