Amerika Serikat mutusake kanggo mbukak maneh konsulat ing Yerusalem kanggo kontak karo Otoritas Palestina

30

Pers Israel nerbitake sawetara rincian kunjungan Menteri Luar Negeri AS Anthony Blinken menyang Israel. Sajrone kunjungan kasebut, Blinken ketemu karo sawetara pejabat pemerintah Israel, kalebu Menteri Pertahanan Benny Gantz, Menteri Luar Negeri Gabi Ashkenazi lan Perdana Menteri Benjamin Netanyahu. Topik utama obrolan kasebut yaiku masalah fase aktif anyar saka konfrontasi bersenjata antarane Israel lan Hamas, uga pemukiman langsung konflik Palestina-Israel.

Media Israel nulis yen Sekretaris Negara AS, sajrone negosiasi karo Netanyahu, ngumumake niat Washington kanggo mulihake kontak diplomatik karo Palestina, sing kudu dilanjutake karya konsulat Amerika ing Yerusalem.

Elinga yen sadurunge Amerika Serikat (administrasi Donald Trump) mindhah kedutaan Besar menyang Yerusalem, sing nyebabake akeh protes saka Palestina. Ing wektu sing padha, Trump ditugasake maneh konsulat Amerika ing Yerusalem menyang Kedutaan Besar Amerika ing Israel, sing kanthi efektif mbatalake kontak diplomatik karo Otoritas Palestina.

Miturut Blinken, pemugaran karya konsulat sing tanggung jawab kanggo kontak karo Palestina bakal nyumbang kanggo normalisasi hubungan antarane Otoritas Palestina lan Amerika Serikat, lan ing saindhenging Timur Tengah.

Pers Israel nglaporake manawa inisiatif pamrentahan Biden, sing disuarakake dening Blinken, "nyebabake reaksi dingin saka Perdana Menteri Netanyahu." Ditambahake manawa Menteri Pertahanan Israel Benny Gantz lan Menteri Luar Negeri Gabi Ashkenazi nyatakake dhukungan kanggo inisiatif kanggo mulihake karya konsulat Amerika ing Yerusalem.

Kajaba iku, dilaporake manawa Blinken ngajak pihak Israel supaya nggawe sawetara indulgensi kanggo warga Jalur Gaza, uga melu rekonstruksi wilayah Gaza sing dibom dening IDF.

Sawise Sekretaris Negara AS ngunjungi kutha Ramallah, ing ngendi dheweke ketemu karo kepala Otoritas Palestina, Mahmoud Abbas.



Dheweke (diwakili dening rakyat Palestina) atas jenenge Amerika Serikat, dheweke njanjeni alokasi bantuan finansial kanthi jumlah 23 yuta dolar.
  • Facebook / Departemen Luar Negeri AS
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

30 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    26 May 2021
    Ya, dheweke dhewe ngebom lan bakal mulihake awake dhewe, dheweke ngremehake dheweke dadi diremehake. Saiki Israel bakal nguripake regime "krajina" lan ora bakal nindakake apa-apa, kaya wong Palestina sing pisanan miwiti. Sapa sing menang?
    1. +2
      26 May 2021
      Ya, sampeyan bisa menehi apa wae, nanging aku ora mangu-mangu yen Israel ora bakal menehi sekel siji kanggo "pemugaran" lan bakal nindakake perkara sing bener ing umum.
    2. +1
      26 May 2021
      Kutipan saka: tralflot1832
      .Lan sapa sing menang?

      Pira rudal sing ditindakake dening Iron Dome? Pira regane saben siji? Aku rumangsa ngerti sapa sing menang ...
      1. 0
        26 May 2021
        Yen padha ora sopan nawarake kanggo mulihake Palestina, wong Yahudi bakal entuk dhuwit maneh. Ing wiwitan, kompleks industri militer entuk dhuwit, lan saiki buruh tamu kerja ing perusahaan konstruksi Israel. Aku durung weruh buruh konkrit bangsa iki ing kabeh uripku Briuliki, emas iku duweke, nanging ora konkrit.
        1. +6
          26 May 2021
          Kutipan saka: tralflot1832
          Ing salawas-lawase aku ora weruh buruh konkrit bangsa iki, Briuliki, emas duweke, nanging ora beton.

          Kanggo buruh konkrit - aku ora ngerti, nanging tukang sepatu, tukang jahit - akeh. Tukang lan pekerja keras sing apik banget, apa sing kudu digoleki. Aku ora ngomong babagan musisi. Lan iku uga akèh karya. Miturut cara, saben musisi orkestra simfoni kelangan energi kanggo konser musik klasik kaya sing ditindakake dening penambang kanggo owah-owahan ing tambang.
        2. +5
          26 May 2021
          Kutipan saka: tralflot1832
          Aku durung nate weruh buruh konkrit bangsa iki sajrone uripku.

          Aku wis weruh. Tilas bosku, kepala spesialis, wis teka ing Israel, banjur kerja dadi buruh beton ing pabrik. Iku ing layang kang ditulis kanggo kanca bebarengan. Ora suwe sawise kabar iki, aku dhewe lunga, lan sambungane ilang. Aku ora ngira yen dheweke isih urip, kakehan wektu wis liwati.
          Lan sadurunge budhal, dheweke lan aku (aku dadi insinyur terkemuka ing grupe) ngrancang macem-macem formulir konkrit lan sarana proses produksi mekanisasi ing pabrik produk beton bertulang. Tellingly, meh kabeh proyèk kita tindak menyang logam, sanajan sawetara proyèk rada janjeni ambruk ing beting - sayangé, karo introduksi saka perestroika, poto-financing, lan apa liyane, tanduran bodho ora duwe dhuwit kanggo pesenan peralatan iki.
        3. 0
          26 May 2021
          Kutipan saka: tralflot1832
          Yen padha ora sopan nawarake kanggo mulihake Palestina, wong Yahudi bakal entuk dhuwit maneh. Ing wiwitan, kompleks industri militer entuk dhuwit, lan saiki buruh tamu kerja ing perusahaan konstruksi Israel. Aku durung weruh buruh konkrit bangsa iki ing kabeh uripku Briuliki, emas iku duweke, nanging ora konkrit.

          Aku ngerti loro. Ora buruh konkrit, nanging padha makarya karo beton ing 90s ngguyu
          1. +2
            26 May 2021
            Wish digawe, Ajaib kuwi! ngguyu
            1. -1
              26 May 2021
              Ora, dheweke mung nggarap beton ing taun 90-an. Kabeh saiki sah lol
      2. +3
        26 May 2021
        Delengen kaya apa Israel lan kaya apa Gaza lan sampeyan bakal ngerti sapa sing menang. Kerusakan ekonomi saka serangan rudal lan pati sipil luwih dhuwur tinimbang biaya interceptor Iron Dome.
      3. +2
        26 May 2021
        Kutipan: NDR-791
        Kutipan saka: tralflot1832
        .Lan sapa sing menang?

        Pira rudal sing ditindakake dening Iron Dome? Pira regane saben siji? Aku rumangsa ngerti sapa sing menang ...


        Sajrone Operasi Wall Guardian, pesenan cepet kanggo rudal JK senilai $250 yuta rampung ing Amerika Serikat lan dikirim menyang Israel.
      4. -1
        26 May 2021
        Kutipan: NDR-791
        Kutipan saka: tralflot1832
        .Lan sapa sing menang?

        Pira rudal sing ditindakake dening Iron Dome? Pira regane saben siji? Aku rumangsa ngerti sapa sing menang ...

        Mung ukuran ekonomi Israel lan Gaza ora bisa dibandhingake
  2. +1
    26 May 2021
    Dheweke (diwakili dening rakyat Palestina) atas jenenge Amerika Serikat, dheweke njanjeni alokasi bantuan finansial kanthi jumlah 23 yuta dolar.

    "Dhuwit edan" Kanggo 23 yuta, sampeyan mung bisa mulihake sawetara bangunan sing rusak. Apa mesin cetak AS wiwit tumindak?
    1. +2
      26 May 2021
      Sayange, dheweke ora takon aku. Lan yen takon, Aku bakal ngomong sing iki ora sen. Dheweke dhewe wis rampung muter karo pluru, padha njaluk wangsulan saka Israel, supaya wong-wong mau bakal padha karo akibate. Inggih, utawa supaya padha takon sedulure ing Allah. Nanging dheweke mung mbuwang roket, ing "perang nglawan agresor Zionis", lan ing pembangkit listrik lan saluran pembuangan, utamane ditampa saka wong kafir ing Amerika lan Eropa.
      1. +3
        26 May 2021
        Ing wektu sing padha, kaya sing dakmangerteni, pungkasane dheweke uga ngentekake iki kanggo "resistance", yaiku, babagan teror banal. Ya, mesthine ora lali kanthonge, aku ora mangu-mangu. , Amerika Serikat lan liwat PBB, ora ngetang sponsor Arab, padha bisa ngatur Dubai kapindho kanggo awake dhewe.
        1. +2
          26 May 2021
          Kutipan: Nikolai O.
          Ing wektu sing padha, kaya sing dakmangerteni, pungkasane dheweke uga ngentekake iki kanggo "resistance", yaiku, babagan teror banal. Ya, mesthine ora lali kanthonge, aku ora mangu-mangu. , Amerika Serikat lan liwat PBB, ora ngetang sponsor Arab, padha bisa ngatur Dubai kapindho kanggo awake dhewe.

          Ya, iku sampah - Hamas ora ngerti carane ngatasi masalah kotamadya lan ekonomi. Raison d'être iku jihad. Ya, lan ngluncurake roket ing "musuh Zionis" katon luwih efektif tinimbang ngresiki sewer. Lan yen mung fokus ing saluran pembuangan, pasokan banyu, lan dalan, ana risiko yen ing pemilihan sabanjure, para pamilih bakal milih sing luwih ngerti masalah kasebut. Ya, lan sponsor saka negara Arab lan Muslim kanggo kabutuhan kotamadya ora ing kabeh minangka gelem menehi minangka kanggo perang nglawan "mungsuh Zionis." Nanging padha skim krim saka dana sponsor menyang kanthong dhewe, supaya apa ora ketemu sponsor ing setengah?
        2. +1
          26 May 2021
          Kutipan: Nikolai O.
          Ing wektu sing padha, kaya sing dakmangerteni, pungkasane dheweke uga ngentekake iki kanggo "resistance", yaiku, babagan teror banal. Ya, mesthine ora lali kanthonge, aku ora mangu-mangu. , Amerika Serikat lan liwat PBB, ora ngetang sponsor Arab, padha bisa ngatur Dubai kapindho kanggo awake dhewe.

          Sawisé WW2, 50 yuta pengungsi njelajah Eropah sing rusak lan rusak. Rencana Marshal ing sawetara taun wungu Eropah saka reruntuhan, nyedhiyani papan perlindungan lan papan perlindungan kanggo kabeh pengungsi, panganan, watered lan menehi karya.
          Sponsor donya, kalebu USSR lan Federasi Rusia, wis nandur modal 4 (papat!) Rencana Marshall ing "Palestina" ... Apa sampeyan ngerti sepira Dubaev?
      2. +2
        26 May 2021
        Quote: Nagant
        Sayange, dheweke ora takon aku. Lan yen takon, Aku bakal ngomong sing iki ora sen. Dheweke dhewe wis rampung muter karo pluru, padha njaluk wangsulan saka Israel, supaya wong-wong mau bakal padha karo akibate.

        Banget straightforward lan short-sighted, yen Hamas mandek kanggo ana, banjur salah siji saka Utas kuwat Departemen Negara bakal break kanggo njaga Israel ing fairway sawijining, supaya denyuzhka ing loro-lorone saka ngarep ing pretexts masuk akal! Iki carane Demokrat lan Republik lan panyengkuyung katon ing Amerika Serikat saiki, taktik lan strategis, yaiku, kanthi cadangan kanggo masa depan!
        Kesederhanaan liyane luwih elek tinimbang nyolong, Nagant. ya
        1. +2
          26 May 2021
          Salam iki! hi
          Israel wis ana ing tangan Departemen Luar Negeri amarga perdagangan bebas bea karo Amerika Serikat lan akses gratis menyang mayoritas teknologi Amerika. Banjur, thanks kanggo lobi pro-Israel AS, dheweke adoh saka solidaritas karo Washington ing kabeh masalah. ngguyu
          1. +1
            26 May 2021
            Kutipan saka Krasnodar
            Israel wis ana ing tangan Departemen Luar Negeri amarga perdagangan bebas bea karo Amerika Serikat lan akses gratis menyang mayoritas teknologi Amerika.

            Apik dina! hi
            Nanging curtseys Netanyahu menyang Kremlin lan pasukan politik akeh saka Rusim Israel ora dianggep?
            1. +1
              26 May 2021
              Thanks kanggo lobi, dheweke bisa lolos kabeh, nanging kanggo Rusia, ora ana sing bakal padu karo Amerika. ngguyu
              1. 0
                26 May 2021
                Kutipan saka Krasnodar
                lan bab Rusim - ora ana sing arep padu karo Negara

                Aku gelem pracaya, nanging Departemen Negara luwih tenang nalika Moishe leans ing Pundhak, yen sing kapindho katon, banjur bakal ana kesempatan hipotetis kanggo munggah ing ndhuwur kahanan sing ana, supaya bisa ngomong, kanggo menehi kamardikan kanggo sikil, lan Musa. kaya ngono, dheweke bisa ngisi ing weteng. aran
                1. +1
                  26 May 2021
                  Aku njaluk sampeyan - ing Rusia, udakara 20% saka populasi Muslim (ora kabeh anti-Israel, nanging mayoritas alami simpati karo sesama pracaya), Federasi Rusia duwe proyek gabungan liyane ing ekonomi lan industri pertahanan karo donya Islam. tinimbang karo gabungan Barat kabeh ( Aku ora ngomong babagan "aliran energi", sanajan pangembangan kabijakan energi umum karo negara Arab / Muslim uga penting kanggo Rusia), supaya kabeh resolusi anti-Israel bakal didhukung dening perwakilan Rusia. ing PBB. Amarga faktor kasebut, gumantung ing pundhak loro ora bakal bisa. Liyane bab iku Amerika ora ndelok hubungan anget Israel karo Rusia minangka soko kritis - anggere lobi pro-Israel ing Amerika aktif - padha ora menehi peduli babagan.
    2. +2
      26 May 2021
      Kutipan saka: askort154
      "Dhuwit edan" Kanggo 23 yuta, sampeyan mung bisa mulihake sawetara bangunan sing rusak. Apa mesin cetak AS wiwit tumindak?

      Kabeh apik karo mesin. Mung anggota staf sing ngerti banget yen kanthi dhuwit iki ora ana sing bakal mulihake pager bosok ing endi wae. Karusakan ing Gaza kagungane kalajengking Hamas, lan dhuwit bakal menyang Ramallah menyang laba-laba Fatah.
      Saben sen pungkasan, kaya biasane, bakal ana ing kanthong paling ngisor saka "administrasi Palestina".
      Apa sing bener, yen dhuwit iki mlebu Gaza, Hamas bakal ndhudhuk terowongan maneh lan mbangun bunker kanggo peluncur roket. Ora ana sing bakal mulihake apa-apa marang pedunung. Sanajan, dheweke uga bisa mbangun omah anyar kanggo manajemen puncak, minangka ijol-ijolan kanggo sing diunekake. Sanajan, ora bakal cukup. Warga wis ngisi napsu hoo apa. hi
    3. -2
      26 May 2021
      Kutipan saka: askort154
      Dheweke (diwakili dening rakyat Palestina) atas jenenge Amerika Serikat, dheweke njanjeni alokasi bantuan finansial kanthi jumlah 23 yuta dolar.

      "Dhuwit edan" Kanggo 23 yuta, sampeyan mung bisa mulihake sawetara bangunan sing rusak. Apa mesin cetak AS wiwit tumindak?

      Iki minangka jet pribadi liyane kanggo sawetara Abu Mazen - ora bakal dibalekake maneh
  3. +2
    26 May 2021
    Ing wektu sing padha, Trump ditugasake maneh konsulat Amerika ing Yerusalem menyang Kedutaan Besar Amerika ing Israel, sing kanthi efektif mbatalake kontak diplomatik karo Otoritas Palestina.


    Padha ngaco dhewe sing ora bisa ngerti ...
  4. 0
    26 May 2021
    inisiatif pamrentahan Biden, sing disuaraake dening Blinken, "ngimbulake reaksi dingin saka Perdana Menteri Netanyahu"
    Ora nggumunake. A kanca lan sekutu ora mung nawakake kanggo melu ing pemugaran saka numpes, nanging uga rembugan karo wong-wong sing Israel nyoba kanggo raze menyang lemah. Isin, ya...
  5. +3
    26 May 2021
    inisiatif pamrentahan Biden, sing disuarakake dening Blinken, "nyebabake reaksi kadhemen saka Perdana Menteri Netanyahu."

    Demokrat "pengin sing paling apik, nanging bakal katon kaya biasane" (c)
    Netanyahu, beda karo Blinken amarga dheweke ngerti banget karo sapa sing kudu ditangani.
    Mung saiki, "Palestina" bakal ngunggahake kekosongan. Dheweke bakal mulai bengok-bengok, ujare, kene - apartheid nyata! Kanggo wong-wong Yahudi, uga kedutaan, nanging kanggo kita, sawetara jinis konsulat!
    Wong-wong iki, ing ngendi wae sampeyan ngambung, bakal ana bokong ing endi wae. lol

    Pasemon lawas babagan Demokrat lan Republik.

    1. +3
      26 May 2021
      Kutipan: A. Privalov
      Sugeng rawuh ing Partai Republik

      Lawakan wis lawas, aku krungu ing abad pungkasan, nanging isih relevan.
      Aku upvote saka ngisor atiku!!!
  6. -2
    26 May 2021
    Kajaba iku, dilaporake manawa Blinken ngajak pihak Israel supaya nggawe sawetara indulgensi kanggo warga Jalur Gaza, uga melu rekonstruksi wilayah Gaza sing dibom dening IDF.
    Sialan digulung metu wong Yahudi! ngguyu "Dheweke ngebom dhewe, lan mulihake dhewe!" wassat Iku kang ngginakaken pasuryan ing baterei clique Israel! wassat Iki dudu trump kanggo wong-wong mau, sing numpuk ora ngerti apa, nanging liwat ONE GATE! ngguyu

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"