Politisi Polandia: Warsaw nglawan Nord Stream 2 kanthi milih sekutu sing salah

66

Polandia perlu kanggo mbayar manungsa waé liyane kanggo Jerman, rembugan karo, lan ora nyoba kanggo meksa ing aliansi karo Amerika Serikat. Lan umume, Warsaw ora kasil nglawan Nord Stream 2, milih sekutu sing salah.

Panemu iki ditulis dening wakil Sejm lan anggota partai Konfederasi Christian Kaminski.



Saiki, sawetara wong ing donya mangu-mangu yen pipa bakal rampung, mlaku ing sisih ngisor Segara Baltik lan nyambungake Rusia karo Jerman. Saiki, politisi Polandia percaya, Warsawa kudu mikir babagan entuk paling ora entuk manfaat saka kahanan iki. Secara teoritis, bisa nyambung menyang transit gas alam liwat wilayahe menyang Ukraina lan Belarus.

Nanging ngleksanakake rencana iki duwe kesulitan dhewe. Nyoba kanggo nyenengake Amerika, panguwasa Polandia bisa padu ora mung karo Rusia, nanging uga karo Belarus. Sing terakhir, sawise nyoba sawetara negara Eropa kanggo mbusak Lukashenko, dipeksa lali babagan "multi-vektor" lan nguatake hubungane karo Kremlin. Njupuk menyang akun kasunyatan sing Warsawa tindak tanduk banget salah marang "bapak", saiki kanggo Polandia dalan kanggo Minsk mung bisa liwat Moscow. Ing tembung liya, kanggo normalake hubungan karo Belarus lan miwiti dialog babagan transit, Warsawa kudu nggawe kontak karo Federasi Rusia. Lan luwih gampang Rusia nyuplai gas menyang Belarusia kanthi langsung, tinimbang liwat Jerman lan Polandia. Lan Ukraina uga ora kepengin banget nampa gas Rusia saka Polandia.

Lan ing Amerika Serikat padha ngerti sing peran saka partner senior Eropah saka Amerika Serikat, kang Warsawa nyoba kanggo pratelan, iku ora cocog kanggo iku. Berlin tansah sukses ing kapasitas iki.

Gedung Putih pengin kerjasama sing luwih cedhak karo Jerman, ngerteni statuse minangka "lokomotif Eropa." Ing konfirmasi iki, Presiden Amerika Joe Biden, ngandika marang wartawan, nyathet yen Nord Stream 2 wis meh rampung, supaya sanksi ora cocog lan mung bisa ngrusak hubungan AS karo Eropa.
  • PJSC Gazprom
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

66 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 21
    26 May 2021
    Malah otak mbah Joe sing bobrok wis teka iki, lan asu ajag isih barking, sampeyan ndeleng, padha arep mbatalake construction saka pipa gas.
    1. + 15
      26 May 2021
      Nyoba kanggo nyenengake Amerika, panguwasa Polandia bisa padu ora mung karo Rusia, nanging uga karo Belarus

      Pipa ora ana hubungane
      Mung wae, pamrentah Polandia kaya ngono - sing utama yaiku padu karo kabeh wong.
      Nasional, supaya bisa ngomong, rasa - ambisi Polandia
      1. + 14
        26 May 2021
        Sampeyan ora bisa duwe apa-apa apa karo Polandia ing kabeh.

        Kasunyatan bilih ing West tembung ora terus bisa dingerteni. Lan iku kasunyatan.

        Nanging wong Polandia uga ngemis ing atine.

        Sing adoh saka wong-wong mau, sing luwih tenang.

        Luwih apik ing sisih ngisor Baltik, ngliwati.
        1. + 20
          26 May 2021
          Quote: Contone
          Kutub uga ngemis ing atine

          Ora kabeh.
          Kutub beda banget. Ana, umpamane, kuburan prajurit USSR, sing dijaga kanthi teliti lan ing preian 9 Mei, anak-anake nganggo seragam karo bintang abang.
          Nanging sabenere pamaréntah sing "penguasa" tradisional nyelipake menyang.
          1. +7
            26 May 2021
            Aku nyoba kanggo elinga soko, nanging apa wong Polandia nindakake tengen ing umum liwat taun? Lan diwiwiti kanthi upaya dadi mitra Hitler ing penaklukan ... Nyuwun
          2. +6
            26 May 2021
            Quote: Shurik70
            Kutub beda banget. Ana, umpamane, kuburan prajurit USSR, sing dijaga kanthi teliti lan ing preian 9 Mei, anak-anake nganggo seragam karo bintang abang.

            Wong ing endi wae padha, ana sing apik lan ora ana sing apik. Sampeyan ora bisa ngadili kabeh negara lan bangsa mung sawetara.
            1. +2
              26 May 2021
              Kutipan saka tihonmarine
              Wong ing endi wae padha, ana sing apik lan ora ana sing apik. Sampeyan ora bisa ngadili kabeh negara lan bangsa mung sawetara.

              Sakabehing bangsa kurang luwih diungkapake kanthi asil pemungutan suara ing parlemen negara kasebut. Ayo kula elinga yen ing Sejm Polandia saiki ora ana partai siji sing paling netral marang kita. Dadi mbok menawa ana wong apik ing antarane wong Polandia, nanging kabeh padha musuhan karo Rusia. Ana beda banget antarane hubungan saben dina antarane individu saka rong negara lan hubungan antarane kelompok sosial saka wong sing padha lan negara sing padha.
              1. +6
                26 May 2021
                Kutipan saka Hagen
                kabeh padha mungsuh Rusia. Ana beda banget antarane hubungan saben dina antarane individu saka rong negara lan hubungan antarane kelompok sosial saka wong sing padha lan negara sing padha.

                Bedane gedhe.. Nyuwun Dadi ing '75 kita manggon ing kutha Polandia nengsemake karo werna Hanseatic, kahanan: kabeh wong ngadeg ing lampu abang lan loro cah enom nyabrang dalan, bisik-bisik. yaiku, wong Rusia... nanging bocah-bocah umur sekolah ora ana ing kutha, lan aku isih prasekolah. Kaya iki - wong tuwa Churchill bener
                1. -1
                  26 May 2021
                  Apa wong Rusia liyane sing ana ing taun 75?
                  1. +5
                    26 May 2021
                    Quote: metu saka pakulinan
                    Apa wong Rusia liyane sing ana ing taun 75?

                    Ya, sejatine, wong Polandia nggawe kapal kanggo Uni lan uga kudu ditampa. Bapakku nampa kapal lan asring bentrok karo produksi. Mergo iki.
                    1. -1
                      26 May 2021
                      Maksudku wong Soviet ora disebut Rusia. Rusian.
                      1. +5
                        26 May 2021
                        Wong Soviet ing Polandia diarani wong Rusia. Aku dudu ahli basa Polandia, nanging kaya ngono wong tuwaku ngelingi.
                        Rusian West wis sinau kanggo nelpon everyone saka Uni
                      2. 0
                        26 May 2021
                        Rusia kabeh saka Uni, lan Soviet iku Rusia ...
                        Apa sampeyan ngerti dhewe?
                      3. +5
                        26 May 2021

                        Lan, aku setuju karo Churchill lan ora nganggep Polandia minangka Kulon. Sugeng dalu
          3. +1
            26 May 2021
            Aku mikir dheweke tegese politisi, dudu wong biasa umume
      2. +3
        26 May 2021
        "Penerbangan" liyane karo cuckoo ing sarang. Siji tembung - hyena ...
        1. 0
          26 May 2021
          Kutipan saka marchcat
          "Penerbangan" liyane karo cuckoo ing sarang. Siji tembung - hyena ...

          Nyoba kanggo nyenengake Amerika, panguwasa Polandia bisa padu ora mung karo Rusia, nanging uga karo Belarus.

          Joe Biden, ngomong karo wartawan, nyathet yen Nord Stream 2 wis meh rampung, mula sanksi kasebut ora cocog.

          Amerika bajingan wong-wong mau uga, kaya, Aku apologize, "produk karet No. 2" lan mbuwang wong-wong mau!
          Dheweke mesthi janji akeh, banjur ninggal kabeh! Kaya Gorbachev ditinggal karo akeh janji! Dasar mereka kaya gini...
          Nord Stream 2 wis meh rampung, mula sanksi kasebut ora cocog lan mung bisa ngrusak hubungan AS karo Eropa.

          Ing cendhak - "Bolivar ora tahan loro!"
          1. -1
            26 May 2021
            "karet" ngguyu
            Mung karet.
    2. +1
      26 May 2021
      Mitra luar negeri Polandia ora pengin gas Rusia ing wangun apa wae!
      Kutub bakal utamané "bungah" nalika, sawise ngalahaké Nord Stream, Amerika mutusaké kanggo torpedo pipa gas Yamal-Eropa, kang ndadekke wong MediaWiki lan panas. Iki ngendi bakal ngrusak kanthong sampeyan ...
  2. +8
    26 May 2021
    ya... salah taruhan jaran.... lol kuwat, kaya sing dikandhakake, ing mburi ... nglirik
    1. +2
      26 May 2021
      Rintangan gandum pan minangka diagnosis sejarah. Tonjolan weteng lan lambe master sing ndeleng Timur kanthi mikir yen dheweke ana ing Uni Eropa minangka jinis Nazisme, sing nuduhake kaunggulan ras Kutub Slavia saka Slavia Wétan.
      Lan Nazisme lan stubbornness kuwi wis hammered menyang kepala enom sing kanggo abad. Dadi kok kaget?
      Dheweke kekancan karo setan apa wae, mung kanggo nyinggung wong Rusia lan ngrusak. Lan ing kene ana kesempatan kanggo mbedakake awake dhewe ing ngarepe Joe ngantuk lan para dalang.
    2. +2
      26 May 2021
      Saiki dheweke bakal golek sekutu anyar lan nyusup liwat sawetara bagean sing bau tanpa sabun ...
      1. 0
        26 May 2021
        Kutipan saka: aleks neym_2
        Saiki dheweke bakal golek sekutu anyar lan nyusup liwat sawetara bagean sing bau tanpa sabun ...

        lan endi saka "sekutu anyar" Polandia sing isih ana ing dhaptar? Baltik sing mlarat? Dadi dheweke duwe ambisi sing ora kalah karo Polandia lan dheweke luwih pengin Pakdhe Sam milih dheweke dadi pelacur senior kolektif ing Eropa Timur. Kajaba iku, tim iki uga saingan dhewe kanggo ndeleng sapa sing bakal ngedol awake dhewe marang mbah Sam sing paling murah. Dadi ana kompetisi ing kono uga kanggo panggonan prostitusi paling murah. Lan dheweke uga kudu dilat kabeh papan sing ora sopan Pak Sam kanthi eseman - kompetisi ing antarane para penjilat iki saiki dadi kuwat ...
        Aku wis nulis manawa, miturut pendapatku, kabeh kamenangan geopolitik Putin lan Rusia modern ora dadi pola, eksklusif lan permanen. Aku seneng yen kamenangan Rusia "Nord Stream 2" iki ora bakal nyuda Rusia saka waspada ing pamisah komplotan mungsuh lan nempatake para pelacur Pakdhe Sam ing papan sing cocog. Wiwit wingi ana telpon ing saluran TV sing Polandia iku kanca saka Rusia, amarga iku kanggo nilai-nilai Kristen tradisional. Mekaten, ora luwih ora kurang... Banjur cetha. carane angel iku kanggo Rusia lan Putin kanggo entuk kamenangan geopolitik iki, amarga ing Rusia ana wong-wong sing pengin gabung karo jajaran pelacur Paman Sam lan ora ngerti sing Hitler kanggo kulawarga Kristen lan malah ing lencana saka Nazi. Sabuk kasebut ana tulisan "Gott mit uns" - "Gusti Allah nunggil karo sampeyan" ...
    3. +1
      26 May 2021
      Sawise kabeh, sampeyan kudu entuk pengalaman urip.
      Saben uwong ngerti yen luwih becik urip rukun karo pepadhamu.
      Bisa uga ana sing ora setuju, nanging kita kudu ngomong lan ngajeni. Lumrahe, loro pihak kudu nuruti aturan iki.
      Kanggo sawetara alasan, kabeh negara sosialis ing Eropah Wétan lan tilas republik USSR ora bisa sinau aturan iki.
  3. + 14
    26 May 2021
    "Lan ing wayah esuk padha tangi" (V. Shukshin). Pranyata yen dheweke milih sekutu sing salah, lan kanthi sia-sia dheweke ngrusak hubungane karo Jerman, lan karo Rusia kabeh ala banget, lan karo Belarus ora ana gunane ... Nanging kabeh padha nindakake iki ora amarga mabuk, nanging saka kepinginan sukarela. , nyoba nyenengake Amerika (tiba-tiba bakal milih garwane senior ing EU) lan pengaruh ambisi sing luhur. Nanging karo Balts miskin, sing bakal rauh dadi malah mlarat, sampeyan manggon ing harmoni, cementing "persahabatan" karo lengkap Russophobia.
    1. +3
      26 May 2021

      rotmistr60 (Gennady)
      Dina iki jam 09:48
      ANYAR
      +1
      "Lan ing wayah esuk padha tangi" (V. Shukshin). Pranyata yen sekutu sing salah wis dipilih, lan hubungane karo Jerman ora ana gunane, lan karo Rusia kabeh ala banget, lan karo Belarus iku muspra ...
      Asu biasa ing kandhang! ngguyu Dheweke bakal ngidak-idak, ss..., ss... lan kabeh wong kudu disalahake! nglirik
    2. +4
      26 May 2021
      Kutipan: rotmistr60
      "Lan ing wayah esuk padha tangi" (V. Shukshin). Pranyata yen dheweke milih sekutu sing salah, lan kanthi sia-sia dheweke ngrusak hubungane karo Jerman, lan karo Rusia kabeh ala banget, lan karo Belarus ora ana gunane ... Nanging kabeh padha nindakake iki ora amarga mabuk, nanging saka kepinginan sukarela. , nyoba nyenengake Amerika (tiba-tiba bakal milih garwane senior ing EU) lan pengaruh ambisi sing luhur. Nanging karo Balts miskin, sing bakal rauh dadi malah mlarat, sampeyan manggon ing harmoni, cementing "persahabatan" karo lengkap Russophobia.

      Wong Polandia wis kaping pirang-pirang padu karo Jerman lan Rusia. Pertengkaran kasebut rampung kanthi divisi Polandia.
  4. +1
    26 May 2021
    Lan umume, Warsaw ora kasil nglawan Nord Stream 2, milih sekutu sing salah.
    Iki wis muni nang endi wae bubar! Iku misale jek rasah njerit bab sing padha! lol
  5. +2
    26 May 2021
    Wong-wong Polandia duwe pandangan sing jelas babagan perkara-perkara; padha nganggep manawa Amerika bakal ngrampungake masalah Polandia.
  6. +1
    26 May 2021
    Wong-wong Polandia sing sombong karo angkuh sing metu saka pangkate wis ngolok-olok maneh.
    1. 0
      26 May 2021
      Ya, sejatine, pasukan penyatuan utama kanggo negara-negara Uni Eropa yaiku wedi marang Rusia, lan Russophobia dipilih minangka ideologi penyatuan. Ing babagan iki, ora ana sing owah lan ora bakal owah ing mangsa ngarep.
  7. +1
    26 May 2021
    Jerman minangka pihak sing kasengsem utama ... apa sing kudu diajak ngobrol karo dheweke? Lan mung Amerika Serikat sing bisa menehi tekanan marang negara liya. Sing liyane, Jerman lan Uni Eropa mesthi wis dikirim biyen....
  8. +9
    26 May 2021
    Nganggep rega gas ing wilayah Kidul-Wétan, ora ana sing bisa mungkasi Nord Stream 2.
    Lan nalika wiwit kerja, pipa gas sing ngliwati Belarus menyang Polandia bisa ditutup ing Belarus.
    Belarus bakal tetep nganggo gas, lan Polandia karo.......

    1. +2
      26 May 2021

      sadurunge (Vlad)
      Dina iki jam 09:53
      +1
      Nganggep rega gas ing wilayah Kidul-Wétan, ora ana sing bisa mungkasi Nord Stream 2.
      Lan nalika wiwit kerja, pipa gas sing ngliwati Belarus menyang Polandia bisa ditutup ing Belarus.
      Belarus bakal tetep nganggo gas, Polandia karo ......
      Ya!, karo "kuping herring!" nglirik
    2. +1
      26 May 2021
      Kutipan saka sadurunge
      Pipa gas sing ngliwati Belarus menyang Polandia bisa ditutup ing Belarus.
      Ya, ora ana sing bakal ngalangi apa-apa. Panova, mesthi, banter nduduhake ambisi, nanging padha mbayar gas. Lan padha bakal terus mbayar kanggo dangu. Nganti Pemanasan Global ndadekake mangsa ing Polandia dadi anget kaya ing Venezuela. Pira dadi luwih anget ing kono kanthi sekedhik gelar saben taun? recourse
      1. 0
        26 May 2021
        Lan ambisi Polandia bisa gampang diobati kanthi nambah rega gas. apik
        1. +1
          26 May 2021
          Kutipan saka sadurunge
          Lan ambisi Polandia bisa gampang diobati kanthi nambah rega gas. apik

          Persis nganti dadi duwe bathi kanggo Polandia kanggo narik pipa saka Norwegia utawa mbangun terminal kanggo nampa lan Processing liquefied gas Amérika. Kaya sing dikandhakake, ora ana sing pribadi, mung bisnis.
          1. +2
            26 May 2021
            Persis nganti dadi duwe bathi kanggo Polandia narik pipa saka Norwegia

            Sing wis nyuda produksi gas sajrone 5 taun ...
            utawa mbangun terminal kanggo nampa lan ngolah gas Amérika cair

            Wis suwe dibangun. Saiki lagi mikir babagan ngendi kanggo njaluk iku ing ... lan ngendi kanggo njaluk iku kanggo siji bab ... Musim iki, kabeh operator gas bener menyang Asia - padha mbayar luwih ana. Kaget, pranyata ora ana wong liya sing bisa nyuplai liwat pipa kajaba sing ana ing sisih liyane pipa lan kapal ing segara, ternyata ngerti carane ngganti dalan.
            1. +1
              26 May 2021
              Kutipan saka alexmach
              Musim iki, kabeh operator gas bener-bener menyang Asia - padha mbayar luwih akeh ing kana.

              Dadi bisa uga ana wong Polandia ing kana - wong Qatar biasane mlebu kontrak karo pangiriman menyang pelabuhan, lan negara-negara ing syarat-syarat Free on Board (FOB) - gas dadi properti langsung sawise dimuat lan ngeterake ...
          2. +1
            26 May 2021
            Dadi Polandia narik pipa gas saka Norwegia, kantor sing padha lan kapal sing padha sing narik Sevpotok 2 sadurunge sanksi wis digunakake ing antarane Norwegia lan Denmark.
            1. 0
              26 May 2021
              Kutipan saka: tralflot1832
              Dadi wong Polandia narik pipa gas saka Norwegia

              Polandia wis nyelehake 10 milyar meter kubik ing kana, nganti saiki duwe 3 milyar dhewe, lan liyane ... wong Norwegia bakal nambah produksi ... nanging saiki ing kuartal pisanan ... Polandia wis nambah tuku bahan bakar saka Rusia kanthi 17% - nganti 2,25 milyar meter kubik. Uga tuku gas luwih saka 1 milyar meter kubik "ing sisih kulon lan kidul." Ing wektu sing padha, ing platform operator EU ENTSOG, mung pasokan fisik 234 yuta meter kubik saka Republik Ceko sing dikonfirmasi lan Polandia njupuk sebagian besar bahan bakar saka pipa gas transit Yamal-Eropa. Iki gas Rusia sing didol maneh menyang PGNiG dening pedagang Eropa.
              https://eadaily.com/ru/news/2021/05/21/aziya-otobrala-u-polshi-spg
              1. +1
                26 May 2021
                Penawaran elektronik kanggo keluwihan kapasitas kanggo Naftagaz ing Juli gagal kasil, Gazprom digatèkaké mau. Juni kapasitas 15 yuta meter kubik wis dilindhungi undhang-undhang. Gazprom tetep Eropah lan Ukraina ing diet keluwen, jumlah gas strictly miturut kontrak. asil, Eropah ngisi fasilitas panyimpenan dening sendok teh saben dina. Prices kanggo gas wis munggah. Pramila bisnis Eropah kasengsem ing joint venture. Rega gas sing murah ora ngidini Norwegia nambah produksi gas, lan hukum ora ngidini nandur modal ing pembangunan kompleks minyak lan gas saka Dana Kesejahteraan Nasional.Wong Walanda wis ngowahi saka eksportir dadi importir gas.Eropah ora lunga, sampeyan kudu teka menyang kita sujud, malah gas Yahudi ora bakal bantuan, lan padha. ora arep dadi pemain gas global. hi
                1. +1
                  26 May 2021
                  Eropa iku Eropa, lan Polandia entuk gas saka papan liya (ora pengin gawe anyar kontrak Rusia, wong Norwegia bisa, nanging banjur kudu menehi wong, produksi ora akeh), lan sekutu iku sekutu, kekancan iku paseduluran, nanging rega kaya teh Asia nanging atraktif ... lan sekutu ora cepet-cepet, lan sing ing Eropah karo gas ... supaya sampeyan miwiti mikir bab allies
                  1. +1
                    26 May 2021
                    Polandia malah disedhiyakake karo gas Yahudi, gas alam cair menyang Mesir. Thanks kanggo mitra "dipercaya" AS. ANorgs turu lan ndeleng kapan sanksi marang kita bakal dicabut babagan teknologi produksi hidrokarbon ing segara. Euforia Norgs saka Hadiah Medvedev ing Barentsukha cepet liwati, ana gas ing zona, nanging produksi ora nguntungake. Kabeh gas tetep ing zona kita, iku ora kanggo apa-apa sing ing USSR Sevgazpromrazvedka dibor liwat kabeh ngisor ing Barentsukha. Shtokman iku kita, nanging kabeh watara kosong.
      2. 0
        26 May 2021
        Banjur gas bakal dadi luwih dibutuhake ing pembangkit listrik sing ngasilake listrik kanggo kondominium. Kajaba iku, AC luwih akeh energi tinimbang kompor)
      3. 0
        26 May 2021
        Iki durung dingerteni, nanging ana skenario sing bisa nyebabake Teluk Teluk bisa ngganggu pemanasan lan banjur ing Eropa suhu bakal dadi apa sing kudu ana ing garis lintang kasebut.
    3. 0
      26 May 2021
      Bisa, nanging dhuwit ora mambu
  9. Rus
    +5
    26 May 2021
    cepet ganti sepatu... dudu sing sepisanan... ya Kaleng kayane wis ngidini ... ya
  10. +3
    26 May 2021
    Psheks tansah apes karo "sekutu" - salah siji bakal ndhelikake karo palsu Dmitry, utawa bakal ngrampog Moscow karo Napoleon.
    Inggih, padha njaluk tinsel.
    Saiki padha nari nganggo kasur.
    Wah, ora rejeki, kaya wong Kurdi...
  11. +4
    26 May 2021
    Polandia kudu menehi perhatian luwih marang Jerman lan rembugan karo

    Kutub wis nandhang penyakit "hippodrome" wiwit jaman biyen - taruhan ing jaran sing salah. Padha nyoba kanggo ngganti mare tanpa nyebrang lan nggawe taruhan ing Percheron Jerman. Nanging padha lali yen Jerman tresna banget marang Polandia, utamane sing diusir Polandia saka Prusia lan Pomerania, lan ana 15 yuta lan duwe anak lan putu.
  12. +5
    26 May 2021
    Polandia bisa entuk dhuwit apik kanggo transit gas Rusia, nanging dadi bodho kaya Ukraina. Jerman dadi sing paling pinter ing Eropa. Saiki dheweke bakal nyopir keran gas...Lan tukang nyedhot iki bakal tuku saka gas dheweke sing larang kanggo dheweke (ora ing rega Rusia, nanging ing rega Eropa).
  13. +4
    26 May 2021
    Ambisi Polandia wis retak, swara dirungokake ing Polandia, amarga ora bisa nutup proyek usaha patungan 2, mula kita kudu melu lan entuk bathi. Kanca-kanca, klarifikasi wis teka babagan Fortune, pungkasan Mei diwiwiti tanggal 25 Mei lan Fortune, tanpa mandheg, cepet-cepet nyedhaki prapatan ""emas". Ing tanggal 25 Mei, 3 km 153 meter ditutupi saka tapel wates Jerman. Apik banget kanggo Fortuna lan kapal pasokan. nonton lalu lintas laut!!!Perjalanan ZY menyang sayuran ijo Jerman ditutupi cekungan tembaga!!!
  14. 0
    26 May 2021
    Sawise acara ing Belarus, kabeh proyek transit, energi lan komoditas, bakal dadi pitakonan.
    1. +1
      26 May 2021
      Sawise acara ing Belarus, kabeh proyek transit, energi lan komoditas, bakal dadi pitakonan.

      Ya, mesthi, kanggo éwadéné mbah, padha bakal beku kuping?
      Miturut cara, meh mayoritas transit energi Rusia saiki liwat Belarus lan Polandia. Ora ana sing bisa diganti. Iki senadyan kasunyatan sing malah SP-2, ketoke, bakal diijini rampung sanajan kabeh oposisi.

      Transit barang? Apa kaya limitrophe bakal mbatalake "One Belt, One Road"? Contone, sampeyan bakal nutup pusat logistik sing dibangun ing cedhak Minsk? Apa sampeyan wis takon pendapat saka China, sing mbangun dheweke, babagan topik iki? Badut.
      1. 0
        26 May 2021
        Apa sampeyan ngomong yen ora ana sing owah? Kocak. nglirik Miturut cara, mbok menawa plus ekstra kanggo ngrampungake SP-2. Lan kanggo transit barang uga ana sawetara rute, kalebu kemungkinan rute segara lor (ing mangsa ngarep). Mesthine ana kahanan anyar kanggo tawar-menawar antarane Amerika Serikat, Eropa lan China.
        1. +1
          26 May 2021
          Apa sampeyan ngomong yen ora ana sing owah?

          Amarga kecekel wong bodho loro iku? ora ngerti. Kita bakal weruh. Apik banget.

          Lalu lintas udhara saiki wis owah lan luwih dramatis tinimbang sing dakkarepake, mula kita bakal weruh apa sing kedadeyan ing sasi.

          Kanthi transit, aku yakin ora ana sing bakal owah. SP-2, kanthi njupuk beban sing sithik ing pipa Ukrainia, bakal dimuat ing 100% nalika njaga kabeh kapasitas transit liyane ... malah luwih apik kudu dipompa liwat Ukraina, bisa uga musim gugur iki. Ora ana papan kanggo kapasitas Belarusia. Kanthi transit Cina, iki minangka rute ngliwati segara. Mung wong Cina ora bodho nggawe bottlenecks kanggo awake dhewe. Dheweke butuh kabeh rute perdagangan sekaligus, darat lan segara ... Ngomong-ngomong, bisa uga bakal nyoba nyerang blokade kasebut kanthi tepat ing proyek transit. Nanging sepisan maneh, kanthi transit barang-barange wong liya, aku yakin ora bakal owah.

          Bisa uga luwih elek karo barang sampeyan dhewe, kanthi pupuk sing padha. Nanging maneh. Dheweke ora dituku amarga Lukashenko pancen demokratis. Sawise kabeh, dheweke duwe properti liyane ... contone, rega, sing uga amarga sumber energi sing murah banget ...

          Lan pungkasane, aku ngerti manawa loro-lorone sing nglanggar dheweke nandhang pedhot hubungan ekonomi. Contone, deleng Rusia lan Ukraina. Inggih, ayo kang ndeleng carane adoh saka Baltic Kittens bakal pindhah. Swara rasional dumadakan wiwit dirungokake saka Polandia ... Iki sanajan kasunyatane wong Polandia uga duwe alasan sing cukup kanggo nyoba dadi "bojo Amerika sing paling apik." Dheweke ora mung tumindak kaya ngono.
  15. +1
    26 May 2021
    Panemu iki ditulis dening wakil Seimas lan anggota partai Konfederasi Christian Kaminski

    Aneh banget. Politikus saiki lan dudu pensiunan duwe pendapat sing cukup. Dadi apa sing bakal kelakon uga?
    1. 0
      26 May 2021
      Kutipan saka alexmach
      Politikus saiki lan dudu pensiunan duwe pendapat sing cukup. Dadi apa sing bakal kelakon uga?

      Mengkono nanging ... apa sing kudu dilakoni karo wong liya - Anggota Parlemen Eropa J. Sariusz-Wolski - Segara Baltik bakal dadi papan Rusia sing luwih gedhe, amarga, kanthi pretext nglindhungi pipa gas, Rusia bakal wiwit narik pasukan armada ing kana ... kanggo nyuda akibat negatif geostrategis lan geopolitik, Polandia kudu ngowahi kabijakan pertahanan, nambah belanja pertahanan nasional dadi 4-5% saka PDB, kaya ing garis ngarep. negara. https://neftegaz.ru/news/politics/681552-v-polshe-predlagayut-uvelichit-oboronnyy-byudzhet-v-svyazi-s-zaversheniem-stroitelstva-severnogo-pot/
  16. +1
    26 May 2021
    Apa sampeyan kantun peran nonton? Lan wong-wong Polandia wis mbayangake awake dhewe kanthi cara iki lan iki. Lan supaya Jerman ana ing paket kasebut))
  17. 0
    26 May 2021
    Wis pirang-pirang abad, Polandia ora nyebabake masalah lan ora bakal kedadeyan. Kontak kudu diminimalisir.
  18. +2
    26 May 2021
    Ing konfirmasi iki, Presiden Amerika Joe Biden, ngandika marang wartawan, nyathet yen Nord Stream 2 wis meh rampung, supaya sanksi ora cocog lan mung bisa ngrusak hubungan AS karo Eropa.


    Ana tangisan ing Ukraina ...
  19. 0
    26 May 2021
    Polandia perlu kanggo mbayar manungsa waé liyane kanggo Jerman, rembugan karo, lan ora nyoba kanggo meksa ing aliansi karo Amerika Serikat.
    Wong lanang lucu - Poles. Apa hawane kaya ngono ing kana? Gas Rusia duwe bathi. LNG Amerika ora nguntungake dibandhingake karo kita, lan malah mbebayani - sanalika kahanan pasar global rada owah, sampeyan bisa miwiti ngobong nganggo kotoran.
    Upaya Polandia kanggo ngganti gas pipa Rusia, sing migunani kanggo kabeh wong Eropa (lan awake dhewe), kanthi gas Amerika sing ora duwe bathi, wis dadi ide sing rada bodho. Nglawan prinsip ekonomi dhasar pancen angel banget sanajan ing wektu sing cendhak. Cukup, kanggo kelangan dhuwit ing endi wae, lan dhuwit sing katon banget ing tingkat negara, kerugian kasebut kudu digawe saka ngendi wae. Tegese, sampeyan kudu njupuk bathi saka wong-wong sing entuk lan menehi omong kosong non-ekonomi sampeyan. Nyatane ngrusak.
    Pancen angel golek sekutu kanggo perkara kaya ngono) Jerman nggawe pipa gas, nyoba nyuda rega gas. Lan dumadakan Polandia mlumpat metu lan miwiti rembugan - supaya ora murah rega, ayo kang mundhakaken, utawa, minangka Resor pungkasan, ninggalake ing tingkat padha! Muga-muga kita, Polandia lan AS, entuk luwih akeh! reaksi Jerman?
    Apa sampeyan edan ing kana, ing Warsaw, utawa apa?!) Dheweke ngancam Amerika Serikat. Nalika ngomong babagan "ancaman militer marang Rusia," tegese ancaman dhewe marang Jerman lan Eropa. Jerman mutusaké kanggo ora wedi. Wiwit "ancaman" saka Rusia minangka ancaman elek saka bahan mentah sing murah, sing diwenehake kaya jam. Lan ancaman Amerika yaiku stasiun kasebut bakal mateni Merkel kanthi pribadi. Apa AS ora bakal perang nglawan Eropa? Nanging pitakonan kasebut yaiku bisnis Eropa ora pengin tundhuk maneh. Milyar dolar ing denda sing diwiwiti dening Amerika Serikat kanggo apa wae, penyitaan produksi, lan prilaku gangster saka "kutha ing bukit" ngetutake Eropa. Lan ketoke para pengusaha ngandhani Merkel yen dheweke uga bisa mateni dheweke. Utawa dheweke bisa nglindhungi, amarga pemain intelijen Rusia ora cocog karo spesialis Eropa saka perusahaan intelijen pribadi.
    Aku kepengin weruh, apa wong Polandia sing ora duwe otak pengin ngomong karo Jerman? Wewelak...
  20. 0
    26 May 2021
    ora ana apa-apa. Rauh sampeyan bakal perang kanggo Gazprom kanggo menehi go-ahead kanggo construction saka pipa gas saka Norwegia kanggo Polandia.
  21. 0
    26 May 2021
    Pelacur Polandia tansah cepet-cepet mlayu saka pojok menyang pojok, mung kanggo ngobong ing endi wae utawa nyedhot wong sing bakal menehi luwih akeh.
  22. 0
    26 May 2021
    Saiki, sawetara wong ing donya mangu-mangu yen pipa bakal rampung,

    Ana kuwi pungkasan saka Magicans .. Polandia lan Ukraina ngguyu
    Dheweke dipasrahake menyang AS.. Nanging kanggo apa lan pira, durung ana sing ngerti..
  23. 0
    26 May 2021
    Saindhenging sajarah, Polandia wis milih partners salah. Dadi kaendahan wanita Polandia - kabeh panji teka kanggo ngunjungi dheweke ... tresna

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"