Pertahanan anti-rudal dijenengi pemenang ing perang antarane Hamas lan Israel

122

Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu ngucapake matur nuwun marang pihak Amerika kanggo senjata kasebut, sing pungkasane nylametake akeh warga sipil ing negara kasebut. Presiden AS Joe Biden uga nyebutake rasa syukur Netanyahu ing pidato kasebut.

Perdhana Mentri uga nuduhake karo aku apresiasi kanggo sistem Iron Dome, kang negara kita dikembangaké bebarengan lan kang wis nylametaké nyawa warga Israel kaetung, loro Arab lan Yahudi,

- ngandika Presiden Amerika Serikat.



Wiwit sistem pertahanan rudal dikembangake dening Israel, ketoke Perdana Menteri Israel lan presiden AS tegese partisipasi finansial Washington kanthi pembangunan bareng. Pancen, sanajan nalika dadi Presiden AS Barack Obama, pamrentah AS nyedhiyakake sekitar $1 milyar kanggo Israel kanggo mbantu mbangun sistem kasebut.

Miturut Angkatan Udara Israel, nalika konflik kasebut, kira-kira 4340 roket diluncurake saka Jalur Gaza menyang Israel, kalebu 640 roket sing tiba ing Gaza dhewe, lan liyane isih mabur menyang Israel, nanging ing 90% kasus dicegat dening pasukan Israel. Kubah wesi". Ewonan rudal dirusak ing udara, sistem pertahanan rudal ora ngidini nyerang target Israel.

Pancen angel ora nyathet kontribusi AS kanggo organisasi sistem anti-rudal lan pertahanan udara Israel. Kanggo ngatur bantuan sing luwih efektif ing Amerika Serikat, malah Undhang-undhang Resupply Darurat Iron Dome sing cocog ditindakake, sing diwiwiti dening Mark Rubio, Ted Cruz, Tom Cotton lan Bill Hagerty saka Partai Republik AS.

Kangge, pers Amerika wis rada ora ramah marang pertahanan rudal Israel kanggo sawetara wektu. Iron Dome bisa jengkel publicists Amérika amarga saka biaya ngatur.

William J. Broad, kolumnis ilmu New York Times, nerbitake artikel ing taun 2013 kanthi nyebutake panemune para ahli sing ngritik Iron Dome. Analis nulis babagan setengah abad crita panelusuran sing ora kasil ing bidang pertahanan rudal, lan para ahli sing diwawancarai meh banter mangu-mangu kemampuan tempur nyata saka sistem kasebut.

Sistem pertahanan rudal $40 milyar kabukten ora bisa dipercaya,

nulis Los Angeles Times ing 2014.

Nanging, minangka publicist Amerika I. Stoll nyerat, ing pungkasan, para ahli sing menehi komentar babagan "Iron Dome" ing pirang-pirang artikel lan esai ing pers Amerika dadi ora bisa dipercaya. Efektivitas pertahanan rudal Israel wis diuji ing praktik. Siji bisa mbayangno apa ukuran korban lan karusakan yen ora kanggo sistem iki.

Para visioner sejati yaiku wong-wong sing nyoba banget kanggo nyegah Amerika lan sekutu kita mbela awake dhewe,

- Stoll nandheske, ngrampungake publikasi ing "Iron Dome".

Patang ewu roket saka Lurung Gaza bakal ngowahi pemukiman Israel dadi reruntuhan, jumlah korban uga ana atusan. Kasunyatan manawa iki ora kedadeyan minangka manfaat langsung saka sistem pertahanan rudal, lan Netanyahu, nalika matur nuwun marang panguwasa Amerika, ngandika kanthi tulus, lan ora metu saka kepinginan kanggo ngematake pedunung ing Gedung Putih. Akibaté, sistem pertahanan rudal sing dijenengi pemenang ing perang antara Hamas lan Israel.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

122 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    26 May 2021
    Akibaté, sistem pertahanan rudal sing dijenengi pemenang ing perang antara Hamas lan Israel.
    Persis. Iki persis sing daktulis babagan pemenang dina iki. Bener, nanging kanthi klarifikasi sethithik. Maneh, aku mbaleni sethithik: Pinten biaya roket Dome? Ing cendhak, sing menang iku wong sing nggawe dhuwit iki lan bakal terus kanggo entuk ing artikel laudatory kabeh I. Stollov. Liyane ilang kabeh
    1. + 23
      26 May 2021
      Kutipan: NDR-791
      Maneh, aku mbaleni sethithik: Pinten biaya roket Dome?

      Sampeyan ora mbaleni dhewe, nanging mung mangsuli: "Sepira regane urip utawa urip wong sing cedhak karo sampeyan?" Pancen bener yen panguwasa negara ora nggatekake biaya kanggo nyegah patine wargane dhewe. ya
      Ing pungkasan iku sistem pertahanan rudal dijenengi pemenang ing perang antarane Hamas lan Israel.

      Miturut cara, pertahanan udara berlapis Rusia durung lulus tes kasebut. Aku pancene ngarep-arep yen ing wektu sing tepat dheweke bakal ing ndhuwur.
      1. +2
        26 May 2021
        Ya, amarga setengah saka pipa kasebut mabur ing ngendi wae lan asring tiba dhewe, mula mesthi ana pitakonan. Sanajan ana kasus nalika rolas pluru mabur menyang kutha, lan pertahanan udara ora bisa digunakake, malah sirine ora diuripake.
      2. -11
        26 May 2021
        Dadi metu, iku menehi hasil. Pancen push liwat kubah Palestina lan ora ngupaya.
        1. -3
          26 May 2021
          Quote: Pereira
          Dadi metu, iku menehi hasil. Pancen push liwat kubah Palestina lan ora ngupaya.

          Ing sawetara cara, aku setuju karo sampeyan Michael ..! Kabeh iki aneh .. Tugas iki cetha beda kanggo wong loro.
          1. +1
            26 May 2021
            Aku bakal ngira ing ngisor iki:
            1. Rudal lan anti-rudal wis arep kadaluwarsa. Padha kudu dibuwang.
            2. Ing bali kanggo digunakke, sponsor saka loro-lorone bakal menehi dhuwit kanggo tuku anyar.
            Bisnis gedhe sanadyan.
      3. -2
        27 May 2021
        Miturut cara, pertahanan udara berlapis Rusia durung lulus tes kasebut. Aku pancene ngarep-arep yen ing wektu sing tepat dheweke bakal ing ndhuwur.

        bali menyang kasunyatan. Khmeimim dipecat karo tambang lan peluncur roket, ditambah nggunakake drone. Ngelingi jumlah amunisi ing area pangkalan, kapadhetan geni ora kurang saka ing Israel. Nalika sampeyan bakal sinau kanggo memuji mung wong liya?
    2. + 19
      26 May 2021
      Kutipan: NDR-791
      Akibaté, sistem pertahanan rudal sing dijenengi pemenang ing perang antara Hamas lan Israel.
      Persis. Iki persis sing daktulis babagan pemenang dina iki. Bener, nanging kanthi klarifikasi sethithik. Maneh, aku mbaleni sethithik: Pinten biaya roket Dome? Ing cendhak, sing menang iku wong sing nggawe dhuwit iki lan bakal terus kanggo entuk ing artikel laudatory kabeh I. Stollov. Liyane ilang kabeh

      Aku ora setuju karo sampeyan. Yen sampeyan mikir kaya ngono, apa sampeyan butuh rompi anti peluru regane 500, yen kartrid pistol regane 35 sen?

      Ayo dadi njupuk dipikir ing karusakan bisa. Pemugaran saka siji apartemen numpes + pembayaran kanggo karusakan kanggo properti + pembayaran kanggo nyewo manggon ing panggonan liyane bakal kasil ing rata-rata 200 ewu greenbacks. Aku ora ngomong bab perawatan saka tenant bisa tatu, nanging pembayaran ing cilik saka pati, kanggo mundhut saka breadwinner kanggo anak ing 18 taun. Lan yen iku Villa, lan yen bangunan omah apartemen kanggo 10-12. Multiply kabeh biaya karo 10.
      Saben anti-rudal sing ngrusak target nyingkirake kabeh iki, nylametake akeh nyawa, lan iki minangka nilai paling gedhe.
      1. -3
        26 May 2021
        ora ana sing mbantah babagan regane nyawa manungsa lan properti warga, nanging ... ana siji caveat. nalika padha mbayar pluru iki saka kanthong wong liya, iki super .. Aku ora pengin peluru, nanging yen Israel mbiayai ing beyo dhewe, kita bisa pirembagan bab efficiency. Apa biaya iki worth utawa ora.
        1. + 14
          26 May 2021
          Kapethik saka: pepel79
          ora ana sing mbantah babagan regane nyawa manungsa lan properti warga, nanging ... ana siji caveat. nalika padha mbayar pluru iki saka kanthong wong liya, iki super .. Aku ora pengin peluru, nanging yen Israel mbiayai ing beyo dhewe, kita bisa pirembagan bab efficiency. Apa biaya iki worth utawa ora.


          Sayange, sampeyan nerusake saka gagasan palsu babagan hubungan finansial antarane Amerika Serikat lan Israel.
          Sawetara taun kepungkur, aku nulis artikel kanggo pembaca VO "Bantuan Amerika kanggo Israel: Kapan, Kepiye lan Kenapa?". Sampeyan bisa kanthi gampang nemokake ing profilku. Pitakonan tetep, mangga. hi
          1. 0
            26 May 2021
            Aku wis maca artikel sampeyan. Iku menarik, nanging aku ora weruh apa-apa anyar kanggo aku. kita ora ngomong babagan sejarah hubungan antarane negara loro, ing wektu interaksi sing beda, nanging babagan kahanan saiki. Ora ana sing mbantah kompleks industri militer Israel minangka unit mandiri, kita ngomong babagan keuangan. Israel mung duwe cadangan mineral sing sithik lan mung ... Penjualan senjata, pariwisata, pertanian, obat-obatan, lan liya-liyane ora nutupi biaya negara, tentara, polisi, pasukan keamanan lan peralatan, program sosial, lsp.
            PS Ukraina uga nampa sawise ambruk, pabrik saged prodhuksi saka klip kertas kanggo operator pesawat, mung kanggo titik yen ora ana pendanaan kanggo pesenan.
            1. + 11
              26 May 2021
              Kapethik saka: pepel79
              Adol senjata, pariwisata, pertanian, obat-obatan, lan liya-liyane ora nutupi biaya negara, tentara, polisi, pasukan keamanan lan peralatan, program sosial, lsp.

              Apa sampeyan serius? Utawa sampeyan mutusake kanggo guyon kaya ngono? lol
              Ketoke sampeyan ora maca artikelku nganti pungkasan utawa ora maca kanthi ati-ati.
              1. -5
                26 May 2021
                Kutipan: A. Privalov
                Kapethik saka: pepel79
                Adol senjata, pariwisata, pertanian, obat-obatan, lan liya-liyane ora nutupi biaya negara, tentara, polisi, pasukan keamanan lan peralatan, program sosial, lsp.

                Apa sampeyan serius? Utawa sampeyan mutusake kanggo guyon kaya ngono? lol
                Ketoke sampeyan ora maca artikelku nganti pungkasan utawa ora maca kanthi ati-ati.

                Aku ora maca materi sampeyan. Nanging aku mung mbukak https://take-profit.org/statistics/government-budget/israel/
                soko ora dadi rosy ana!
                1. +7
                  26 May 2021
                  Kutipan saka APAS
                  Aku ora maca materi sampeyan. Nanging aku mung mbukak https://take-profit.org/statistics/government-budget/israel/
                  soko ora dadi rosy ana!

                  “Aku durung maca, nanging aku ngukum.” (c) Rumus sing akrab.
                  Pelangi, iku mung ing ngimpi.
                  Mana swarga rampung 3 ewu taun kepungkur. Kanggo entuk liyane, sampeyan kudu kerja keras lan kerja keras.
                  Amarga pandemi, kabeh jagad wis ambruk. Kita uga ora istiméwa. Kita bakal kantun sawetara persen GDP, lan utang umum saya tambah amarga kudu tuku vaksin kanthi cepet lan vaksinasi populasi. Akibaté, 75% wong diwasa divaksinasi, kita duwe 20 sing kena infeksi saben dina. Kira-kira satus pasien tetep ing rumah sakit. Pandemi kita wis rampung. Wiwit tanggal 1 Juni, miturut gosip, kabeh larangan dicabut.
                  Kang dakkarepake kanthi gumolonging ati. hi
                  1. +1
                    27 May 2021
                    Kutipan: A. Privalov
                    “Aku durung maca, nanging aku ngukum.” (c) Rumus sing akrab.

                    Ora ana pitunjuk, saka kesimpulan apa?
                    Kutipan: A. Privalov
                    Kang dakkarepake kanthi gumolonging ati.

                    Lan sampeyan ora lara! hi
                2. +5
                  26 May 2021
                  Kutipan saka APAS
                  ora kabeh dadi rosy

                  Sebutna aku negara sing 2020 minangka "pelangi". sedulur wassat
                  Israel isih murah dibandhingake karo umume negara ing donya. ya
                  1. 0
                    27 May 2021
                    Quote: Lan Kita Tikus
                    Kutipan saka APAS
                    ora kabeh dadi rosy

                    Sebutna aku negara sing 2020 minangka "pelangi". sedulur wassat
                    Israel isih murah dibandhingake karo umume negara ing donya. ya

                    Deleng ing nomer, apa jenis defisit budget ana, iki ora mung masalah, Aku bakal ngomong bilai. Lan wong lanang nulis saka Israel sing kabeh apik banget karo wong-wong mau.
                    (iki aku maneh babagan partisipasi Amerika Serikat ing urip Israel)
                    1. +1
                      28 May 2021
                      Kutipan saka APAS
                      aku bakal ngomong bilai

                      Apocalypse! wassat
            2. + 11
              26 May 2021
              Kapethik saka: pepel79
              mung cadangan cilik mineral lan kabeh

              Jepang uga duwe sing padha, sing ora nyegah dadi ekonomi paling gedhe nomer telu ing donya. sedulur

              Kapethik saka: pepel79
              Penjualan senjata, pariwisata, pertanian, obat-obatan, lan liya-liyane ora nutupi biaya negara ...

              Mesthi wae ora, iki ditindakake dening 500+ perusahaan teknologi tinggi liyane, seprapat sing internasional, lan dana pager liyane 100+ sing ngontrol sawetara ewu perusahaan liyane ing saindenging jagad. sedulur
              Sampeyan bakal ngencengi dhasar ekonomi, supaya ora katon konyol.

              Kapethik saka: pepel79
              babagan tentara, polisi, pasukan lan sarana keamanan, program sosial, lsp.

              Anggaran taunan Israel kira-kira 110 milyar evergreens.
              Defisit anggaran arang banget ngluwihi 3%.
              Malah "krisis covid" ora ngrusak ekonomi negara.
              Dadi aja nindakake omong kosong tanpa dhasar tanpa ngerti topik kasebut. nglirik
          2. +1
            26 May 2021
            Alexander, apa kubah kasebut pancen ngemot es?
            1. +2
              26 May 2021
              Kutipan saka hosekonceko
              Alexander, apa kubah kasebut pancen ngemot es?

              Max, apa sampeyan pengin mateni aku?
    3. -2
      26 May 2021
      Pertahanan anti-rudal dijenengi pemenang ing perang antarane Hamas lan Israel

      luwih bener yen panyedhiya senjata lan amunisi menang perang iki))
      1. -4
        26 May 2021
        pemasok senjata lan amunisi))

        Utawa mungkin padha adol roket menyang Hamas? wates pindho ngguyu
        1. -2
          26 May 2021
          Wiwit Perang Donya I, praktik iki wis nyebar banget))
          nyatane, Jerman Hitler dipompa kanthi teknik mesin lan pabrik kimia dening perusahaan Amerika lan investasi Amerika sanajan sadurunge perang) mung saiki dheweke arang ngelingi kanthi keras)) amarga sanajan ing Forbes saiki ana akeh perusahaan AS lan malah ing indeks Dow Jones ana perusahaan sing melu mesin perang fasis Jerman))
          1. -1
            26 May 2021
            Banjur kabeh negara sing menang duwe masalah overproduksi - ora ngerti apa sing kudu ditindakake karo produk militer, apa sing kudu ditindakake karo alat mesin sing ngasilake jutaan cangkang lan atusan yuta kartrid, lsp.
            Wong-wong padha mulih saka perang, kudu disandangi, dipakani lan disiram - yaiku, nenek wiwit digawe saka produk liyane sing perlu kanggo mbangun kapasitas produktif anyar. Lan sing lawas kudu dibuwang. Dadi padha adol alat mesin kanggo kabeh wong - pisanan USSR, wiwit ing pungkasan 20s, Jepang, lan banjur Hitler.
          2. +5
            26 May 2021
            Quote: Anchor
            Wiwit Perang Donya I, praktik iki wis nyebar banget))

            Dadi ora ana sing mbantah. Dadi akeh lards evergreens swelled menyang plastisin sing bisa kanggo mbangun Singapore kapindho ing Gaza. Nanging kabeh padha dadi tunneling lan ilmu roket. Akibaté, roket dibuwang, trowongan rusak, ing Gaza ora dibangun ... kali ora dibangun, lan sing dibangun dibongkar dening respon Israel. Nanging Hamas ora duwe pertahanan rudal, ora, lan ora bakal duwe, lan dheweke ora butuh. Iku luwih penting kanggo wong-wong mau yen ana korban lan karusakan liyane, supaya njaluk saka "komunitas donya" kanggo dhuwit liyane kanggo roket lan trowongan anyar. Nanging tunneling wis dikembangake nganti bisa nglayani kabeh Gaza kanthi jaringan metro sing dikembangake sing ora nate diimpi-impi dening Moskow.
            1. +7
              26 May 2021
              Quote: Nagant
              Nanging tunneling wis dikembangake nganti bisa nglayani kabeh Gaza kanthi jaringan metro sing dikembangake sing ora nate diimpi-impi dening Moskow.

              Dina iki padha nganakake konferensi pers lan ngumumake yen dheweke duwe 500 (limang atus!) Kilometer trowongan.
              1. +3
                26 May 2021
                Ing endi subway? Netuti? Mekaten.
            2. 0
              27 May 2021
              Quote: Nagant
              bisa nglayani kabeh Gaza kanthi jaringan metro sing dikembangake sing ora nate diimpi-impi dening Moskow.

              Apa sampeyan getun yen gerbong anak ora digunakake ing metro Moscow? sad
    4. -10
      26 May 2021
      Ya, mung wong Palestina ora duwe klompok serangan kanggo ngrusak sawetara baterei kubah kasebut, saengga nggawe bolongan ing pertahanan. Kubah iki kanggo nglindhungi obyek stasioner, tanpa sumber informasi eksternal, kayata avax, ora efektif, amarga wektu roket mabur kadhangkala sawetara detik. Dadi, artikel babagan kegagalan pariwara, nyatane, kubah bakal ditindakake kanthi cepet dening roket sing apik, ora mabur ing garis lurus, nanging bisa maneuver kanthi aktif ing kabeh segmen penerbangan menyang target!
      1. + 13
        26 May 2021
        Quote: Irit
        Ya, mung wong Palestina ora duwe klompok serangan kanggo ngrusak sawetara baterei kubah kasebut, saengga nggawe bolongan ing pertahanan.

        Yen mbah putri duwe testis, dheweke bakal dadi mbah.
        Quote: Irit
        Kubah iki kanggo nglindhungi obyek stasioner, tanpa sumber informasi eksternal, kayata avax, ora efektif, amarga wektu roket mabur kadhangkala sawetara detik.

        Apa jenis Awax sing bisa ana ing kene? Supaya dheweke ora ngguyu sampeyan, sinau prinsip tumindak lan
        TTX sistem LCD.
        Quote: Irit
        Dadi, artikel babagan kegagalan pariwara,

        Ya, VO wis suwe dadi platform iklan kanggo kompleks industri militer Israel. ngguyu
        1. +6
          26 May 2021
          Kutipan: A. Privalov
          sinau operasi...

          Ora ana gunane. Dheweke dudu maca, dheweke dadi panulis.
          Iku kedadeyan umum nalika kepinginan kanggo menehi komentar luwih dhisik tinimbang proses pamikiran. ya
        2. +2
          26 May 2021
          Kutipan: A. Privalov
          Yen mbah putri duwe testis, dheweke bakal dadi mbah.

          A waria ... ora, wong wadon trans ... uga ora sing, nanging umume soko trans, amarga kok liyane mbah kakung karo testicles sugih ing wong wadon lan nyatakake yen dheweke iku mbah? wassat
          1. -2
            27 May 2021
            Quote: Nagant
            kenging menapa mbah kakung kanthi testis ngagem busana wanita lan nyatakake yen mbah putri?

            Duc, saiki duwe bathi ing "Eropa" (!), Toleransi, modis, ing tren! ya aran
    5. +6
      26 May 2021
      Pira regane roket Dome?

      Wong Israel umume wong sing salah! Dheweke maca saka tengen ngiwa, kerja ing dina Minggu, lunga ngaso saka kidul dudu sisih lor, aja ngrusak tentara, ngelingake mungsuh babagan pamboman, nalika dicekel kudu ngandhani kabeh informasi (utamane yaiku urip!), urip miturut hukum, lan dudu konsep, parlemen kasebut minangka papan kanggo diskusi, posisi sing luwih dhuwur, luwih angel metu saka pengadilan, dheweke dadi pelindung zombie saka TV, lsp.
      Bandhingake karo wong sampeyan ...
    6. +4
      26 May 2021
      Pira regane roket Dome?

      Lan pira? Jawab dhewe ... mbandhingake karo biaya roket Shell, sing 2,5 kaping luwih larang lan mikir babagan biaya kacilakan ing pembangkit listrik tenaga nuklir ing Dimona.
      1. +2
        27 May 2021
        dibandhingake karo biaya roket Shell, sing 2,5 kaping luwih larang

        Mangga nyedhiyani sumber. Amarga ana anggepan sing njupuk tokoh kanggo biaya langsung saka udhara. Aku malah ora kaget karo iki
        1. +2
          27 May 2021
          sing angka kanggo biaya sing njupuk langsung saka udhara

          $40 ewu lan $100 ewu. Sampeyan wis diwasa, sampeyan bisa google. Angka-angka kasebut katon luwih saka sepisan ing forum VO, uga saka wong-wong sing dipilih dening Gusti Allah lan ing Kementerian Pertahanan RF.
          1. 0
            27 May 2021
            Inggih, ora ana bukti. Nang endi wae, ana sing kelip-kelip, google dhewe ... iku kabeh basis argumen kanggo pernyataan sing banter. Nanging aku malah ora takon apa modifikasi dhasar 57E6 kita ngomong bab - kanggo konsumsi domestik utawa versi ekspor.
            1. +2
              27 May 2021
              basis argumentasi kanggo statement banter kuwi
              Ing taun 2006, Rusia lan Suriah nandatangani kontrak kanggo tuku 36 sistem rudal anti-pesawat Pantsir-S1 lan 850 rudal 9M311 regane kira-kira $730 yuta.
              PS: Biaya Shell dhewe $ 15 yuta. Apa sampeyan ngetung, utawa master? Bener, ana kontrak Algiers, ana angka sing ora nyata.. Iki kanggo 2006. Saiki luwih larang.
              Rega amunisi kanggo Saucepan Wesi disuarakake dening Profesor, ora ana alesan kanggo ora percaya marang dheweke.
              // https://www.aex.ru/fdocs/1/2012/11/20/21967/ //
              1. 0
                Juli 7 2021
                Ing taun 2006, Rusia lan Suriah nandatangani kontrak kanggo tuku 36 sistem rudal anti-pesawat Pantsir-S1 lan 850 rudal 9M311 regane kira-kira $730 yuta.

                ing paling kasus, pesawat pangiriman kalebu spare parts, commissioning lan latihan. Dadi, minangka argumentasi, ora tekan level "ing ngisor plinth".
                PS: Biaya Shell dhewe $ 15 yuta. Apa sampeyan ngetung, utawa master? Bener, ana kontrak Algiers, ana angka sing ora nyata.. Iki kanggo 2006. Saiki luwih larang.
                Rega amunisi kanggo Saucepan Wesi disuarakake dening Profesor, ora ana alesan kanggo ora percaya marang dheweke.

                angka 15 yuta saka ngendi? Sumber plz. Aku mesthi ora bisa nguwasani angka saka udhara.
  2. + 16
    26 May 2021
    Praktek wis nuduhake manawa sistem kasebut pancen apik. Ing mratelakake panemume, bab paling migunani sing mbedakake saka liyane padha - analisis lintasan target lan, miturut, apa iku worth ditembak mudhun. Paling ora kanggo obyek non-maneuvering prasaja, iki Ngartekno nyuda biaya dijupuk.
    1. -2
      26 May 2021
      Kutipan saka qqqq
      Praktek wis nuduhake manawa sistem kasebut pancen apik. Ing mratelakake panemume, bab paling migunani sing mbedakake saka liyane padha - analisis lintasan target lan, miturut, apa iku worth ditembak mudhun. Paling ora kanggo obyek non-maneuvering prasaja, iki Ngartekno nyuda biaya dijupuk.

      Iku bakal guyon, ya, yen sistem nemtokake target minangka ora maneuvering karo titik drop adoh ing ara-ara samun njaba kutha, lan sing bakal maneuver mudhun liwat kutha.
      1. +3
        26 May 2021
        Kutipan saka Vol4ara
        Iku bakal guyon, ya, yen sistem nemtokake target minangka ora maneuvering karo titik drop adoh ing ara-ara samun njaba kutha, lan sing bakal maneuver mudhun liwat kutha.

        Ora mungkin, bakal angel banget kanggo nggawa roket menyang lintasan sing dikarepake mung ing bagean pungkasan, panyimpangan sing gedhe banget lan, kanthi mangkono, kakehan gedhe, iki meh ora bisa, lan ora perlu.
        1. +3
          26 May 2021
          Kutipan saka qqqq
          bakal angel banget kanggo nggawa roket menyang lintasan sing dikarepake mung ing bagean pungkasan, panyimpangan sing gedhe banget lan, kanthi mangkono, kakehan gedhe.

          Lan ora miturut kemampuan teknik lan teknologi Hamas.
          1. +1
            27 May 2021
            Quote: Nagant
            Lan ora miturut kemampuan teknik lan teknologi Hamas.

            Iku luwih akeh babagan fisika, mung sethithik banget kanggo nggayuh tujuane, Gusti ngerti apa panyimpangan (kita pura-pura dadi produk krasan biasa sing mabur nang endi wae ing lapangan), lan ing kene perlu kanthi kecepatan dhuwur, ing wektu minimal, kanggo ngimbangi kanggo kabeh kantun karo maneuvers, Aku malah ora bisa mbayangno overloads tingkat lan paling kamungkinan ora roket siji bisa tahan.
        2. 0
          28 May 2021
          panyimpangan gedhe banget lan, miturut, overloads ageng, iki meh ora bisa, lan iku ora perlu

          Tomahawk, karo pencari televisi, kanthi pemetaan terrain ... dadi paling sethithik 90 °. Ora suwe Hamas bakal duwe CD kaya ngono. Lan penerbangan ing mode bunder permukaan. Iran ora mandheg. Dheweke bakal nggawe lintasan, ngliwati baterei LCD.
    2. -3
      27 May 2021
      Kutipan saka qqqq
      Praktek wis nuduhake manawa sistem kasebut pancen apik. Sing mbedakake saka liyane sing padha yaiku analisis lintasan target lan, kanthi mangkono, apa sing kudu ditembak.

      Apa apik sing duwe "kalkulator"? Mdaaaa...! "Puji"! 1000 Kassam dipecat ... ora nembak mudhun 50% (kalkulator diijini ...), 5-10% saka Kassams nembus (25-50 misil ...) Malah kanthi INS sing relatif prasaja, ora 500 bakal mabur menyang target, lan kabeh 1000 misil! 5-10% - 50-100 misil! Tikel kaping pindho!
  3. + 18
    26 May 2021
    Wong Israèl sing apik, ora muspra anggone nyiapake.
  4. 0
    26 May 2021
    ... Kasunyatan yen iki ora kelakon minangka manfaat langsung saka sistem pertahanan rudal, lan Netanyahu, nalika matur nuwun marang panguwasa Amerika, ngandika kanthi tulus, lan ora metu saka kepinginan kanggo ngematake pedunung ing Gedung Putih . ..

    Ketoke, iki amarga kepinginan kanggo ngematake, lan siji-sijine, matur nuwun kanggo injeksi sabanjure, Netanyahu matur nuwun. Apa maneh mréntahaké kanggo nomer rudal Palestina mudhun?
  5. +3
    26 May 2021
    Ayo kula rephrase paribasan kondhang. Pertahanan rudal sing paling apik yaiku tank sampeyan ing jejere peluncur roket wong liya.
    1. +8
      26 May 2021
      iku perlu kanggo njupuk menyang akun tartamtu saka téater. tank, M270 MLRS, bombing indiscriminate ... karo losses cocog antarane wanita lan bocah-bocah (sing ngerti, ora ana sing manggon ing Gaza maneh) ora utamané melu. nalika "kubah wesi" nyuda losses lan karusakan kanggo
      sawetara tingkat - militèr Israel bakal tumindak mung pointwise. banjur njaluk tuduhan reaksi sing ora proporsional.
      dadi, kanggo siji Israel disimpen, ana paling 10 disimpen Arab saka Lurung Gaza.
      1. Komentar wis dibusak.
    2. +2
      26 May 2021
      Kutipan saka: sergo1914
      Ayo kula rephrase paribasan kondhang. Pertahanan rudal sing paling apik yaiku tank sampeyan ing jejere peluncur roket wong liya.

      Lan akeh tank Armenia nyusup menyang lapangan udara Azerbaijan?
      1. +2
        26 May 2021
        Kutipan saka Vol4ara
        Kutipan saka: sergo1914
        Ayo kula rephrase paribasan kondhang. Pertahanan rudal sing paling apik yaiku tank sampeyan ing jejere peluncur roket wong liya.

        Lan akeh tank Armenia nyusup menyang lapangan udara Azerbaijan?


        Lan apa babagan Armenia lan Azerbaijan? Apa hubungane?
        1. +1
          26 May 2021
          Kutipan saka: sergo1914
          Kutipan saka Vol4ara
          Kutipan saka: sergo1914
          Ayo kula rephrase paribasan kondhang. Pertahanan rudal sing paling apik yaiku tank sampeyan ing jejere peluncur roket wong liya.

          Lan akeh tank Armenia nyusup menyang lapangan udara Azerbaijan?


          Lan apa babagan Armenia lan Azerbaijan? Apa hubungane?

          Senadyan kasunyatan sing tank Armenia, tanpa pertahanan udara, padha numpes kaya mabur, iku ora bisa kanggo njaluk menyang airfields lan dadi luwih apik pertahanan udara. Sampeyan bisa ngganti pertahanan udara kanthi pro yen luwih trep kanggo sampeyan
          1. 0
            26 May 2021
            Kutipan saka Vol4ara
            Kutipan saka: sergo1914
            Kutipan saka Vol4ara
            Kutipan saka: sergo1914
            Ayo kula rephrase paribasan kondhang. Pertahanan rudal sing paling apik yaiku tank sampeyan ing jejere peluncur roket wong liya.

            Lan akeh tank Armenia nyusup menyang lapangan udara Azerbaijan?


            Lan apa babagan Armenia lan Azerbaijan? Apa hubungane?

            Senadyan kasunyatan sing tank Armenia, tanpa pertahanan udara, padha numpes kaya mabur, iku ora bisa kanggo njaluk menyang airfields lan dadi luwih apik pertahanan udara. Sampeyan bisa ngganti pertahanan udara kanthi pro yen luwih trep kanggo sampeyan


            Logikanya kacau. Pitakonan. Pira tank Azerbaijan sing nembus menyang lapangan udara ing Armenia?
            1. 0
              27 May 2021
              Kutipan saka: sergo1914
              Kutipan saka Vol4ara
              Kutipan saka: sergo1914
              Kutipan saka Vol4ara
              Kutipan saka: sergo1914
              Ayo kula rephrase paribasan kondhang. Pertahanan rudal sing paling apik yaiku tank sampeyan ing jejere peluncur roket wong liya.

              Lan akeh tank Armenia nyusup menyang lapangan udara Azerbaijan?


              Lan apa babagan Armenia lan Azerbaijan? Apa hubungane?

              Senadyan kasunyatan sing tank Armenia, tanpa pertahanan udara, padha numpes kaya mabur, iku ora bisa kanggo njaluk menyang airfields lan dadi luwih apik pertahanan udara. Sampeyan bisa ngganti pertahanan udara kanthi pro yen luwih trep kanggo sampeyan


              Logikanya kacau. Pitakonan. Pira tank Azerbaijan sing nembus menyang lapangan udara ing Armenia?

              Logika punika tanpa tutup nimbali udhara, tank punika Piece saka Pak lan bisa njaluk menyang clearing mbukak pisanan. Dadi tank ing lapangan udara - pertahanan udara sing paling apik yaiku fantasi wong bodho sing ala. Tank Azerbaijan mesthi wis tekan tapel wates karo Turki yen Pashinyan ora nesu ing celonone lan njaluk tentrem karo nyerahake Karabakh.
              1. -2
                27 May 2021
                Kutipan saka Vol4ara
                Kutipan saka: sergo1914
                Kutipan saka Vol4ara
                Kutipan saka: sergo1914
                Kutipan saka Vol4ara
                Kutipan saka: sergo1914
                Ayo kula rephrase paribasan kondhang. Pertahanan rudal sing paling apik yaiku tank sampeyan ing jejere peluncur roket wong liya.

                Lan akeh tank Armenia nyusup menyang lapangan udara Azerbaijan?


                Lan apa babagan Armenia lan Azerbaijan? Apa hubungane?

                Senadyan kasunyatan sing tank Armenia, tanpa pertahanan udara, padha numpes kaya mabur, iku ora bisa kanggo njaluk menyang airfields lan dadi luwih apik pertahanan udara. Sampeyan bisa ngganti pertahanan udara kanthi pro yen luwih trep kanggo sampeyan


                Logikanya kacau. Pitakonan. Pira tank Azerbaijan sing nembus menyang lapangan udara ing Armenia?

                Logika punika tanpa tutup nimbali udhara, tank punika Piece saka Pak lan bisa njaluk menyang clearing mbukak pisanan. Dadi tank ing lapangan udara - pertahanan udara sing paling apik yaiku fantasi wong bodho sing ala. Tank Azerbaijan mesthi wis tekan tapel wates karo Turki yen Pashinyan ora nesu ing celonone lan njaluk tentrem karo nyerahake Karabakh.


                Pissed ing loro-lorone. Sawise paman gedhe diwènèhaké bream rama kanggo everyone. Sampeyan ngirim ora delude dhewe. Tank Azerbaijan, paling apik, bakal tekan pilar paling cedhak.
      2. +1
        27 May 2021
        Kutipan saka Vol4ara
        Lan akeh tank Armenia nyusup menyang lapangan udara Azerbaijan?

        Duc, ana macem-macem "nuansa"! Ana penari sing dicegah dening "lonceng" ... frosts lan mangsa "umum" nyegah Jerman njupuk Moscow ... lan gunung nyegah tanker Armenian! Nyuwun
        1. +1
          27 May 2021
          Kutipan: Nikolaevich I
          Kutipan saka Vol4ara
          Lan akeh tank Armenia nyusup menyang lapangan udara Azerbaijan?

          Duc, ana macem-macem "nuansa"! Ana penari sing dicegah dening "lonceng" ... frosts lan mangsa "umum" nyegah Jerman njupuk Moscow ... lan gunung nyegah tanker Armenian! Nyuwun

          Ya, miturut video kasebut, nuansa utama yaiku bayraktar
  6. 0
    26 May 2021
    Kamenangan ... pluru teknologi dhuwur ngrebut putu Katyusha!?! Lan apa yen ora kurang teknologi maju mitra Arab mabur ing guise sing. Ya, lan carane ngatasi finansial sanajan sesuk bakal ana 2 kaping luwih. Perang ing Suriah wis nuduhake yen perlu kanggo nggawe cara proteksi sing luwih murah, ora ana alesan sing pengin ngenalake rudal sing luwih cilik lan luwih larang menyang Pantsir lan kalebu Derivasi ing sistem pertahanan udara, yen ora ana gunane kanggo mbuwang. amunisi larang ing conto kerajinan.
    1. 0
      26 May 2021
      Lan apa yen ora kurang teknologi maju mitra Arab mabur ing guise sing
      merek produk ing studio
      1. +1
        27 May 2021
        Kutipan saka Petro_tut
        merek produk ing studio

        Deleng ing Internet, freeloader!
    2. 0
      27 May 2021
      Kapethik saka: pepel79
      Lan apa yen ora kurang teknologi maju mitra Arab mabur ing guise sing.

      Lan apa, kaya sing ana ing alam?
      1. -1
        27 May 2021
        Quote: Nagant
        Lan apa, kaya sing ana ing alam?

        Ana ... contone, kayata ...:ing salah sawijining pameran Iran, materi ing rudal Qiam-1 sing ditingkatake ditampilake. Bedane utamane yaiku ing desain sirah. Sing terakhir nampa rudders aerodinamis lan sistem kontrol, amarga iku kudu maneuver lan ngarahke ing target ing bagean final saka pesawat.

        Ing wiwitan taun iki, pameran kasebut nuduhake materi ing proyek Khorramshahr-2, sing nyedhiyakake modernisasi rudal sing wis kondhang kanthi jeneng sing padha. Bentenipun utama produk anyar dumunung ing warhead dicopot karo sistem kontrol dhewe.

        PS Kanthi Internet, yen ora dadi kanca, paling ora, hubungan persahabatan kudu dijaga!
        1. +3
          27 May 2021
          Inggih, pisanan kabeh, Persia dudu Arab. Kapindho, apa ora ana bledosan gedhe ing kantor sing ngurusi roket sawetara wulan kepungkur?
          PS Kanthi Internet, yen ora dadi kanca, paling ora, hubungan persahabatan kudu dijaga!
          1. +1
            27 May 2021
            Mesthine, "persahabatan" kudu dijaga ... lan pikiran kudu diuripake ing wektu kanggo nemtokake apa jenis "sambungan" rudal Iran (Persia) karo rudal Arab (Palestina, Libanon, Yaman ...)! Internet kebak katrangan babagan carane lan ngapa misil lan teknologi "Persia" tekan wong Arab! Palestina, Libanon, Yaman nampa rudal Iran sing wis siap utawa meh siap ... utawa nampa teknologi Iran kanggo nggawe "klon" rudal "Persia" ing omah! Nanging sakperangan alesan, sampeyan ora ngerti! Nanging kenapa aku kudu ngrungokake omong kosong?
  7. -7
    26 May 2021
    Patang ewu roket saka Lurung Gaza bakal ngowahi pemukiman Israel dadi reruntuhan, jumlah korban uga ana atusan.

    Lan 40 ewu rudal krasan, kanthi warhead pirang-pirang kilogram, ora bakal bisa ngowahi pemukiman dadi reruntuhan.
    Ora ana bedane korban lan karusakan ing Israel sadurunge lan sawise LCD, sing gampang diverifikasi. Padha tekan titik ngendi padha nutup bandara.
    LCD ngalami kekalahan pungkasan ing perang iki. Mung produsen kubah sing menang.
    1. + 13
      26 May 2021
      ", kanthi hulu ledak sawetara kilogram" ///
      ----
      Granat tangan ngemot kurang saka 100 gram bahan peledak.
      Yen sampeyan ngalami paling ora sapisan ing urip sampeyan bledosan
      granat tangan sawetara meter adoh, banjur
      Aku ora bakal nate ngremehake kiriman bodho kasebut.
      1. -7
        26 May 2021
        Kutipan saka: voyaka uh
        Yen sampeyan ngalami paling ora sapisan ing urip sampeyan bledosan
        Ayo, mbandhingake negara lan wong. 4000 roket, saben mbledhos, umpamane, 10 kg. 40000 kg, 40 ton disebarake kanthi merata ing wilayah sing akeh (rudal Land-to-Israel ora akurat banget). Populasi ditutupi. Kanggo Israel sakabèhé, iku ora nyenengake, nanging ora luwih. Lan iki tanpa njupuk menyang akun Dome Panjenengan, kang dijamin banget banget panggonan. Yagene, kanthi cara, wong Palestina ora nyerang dheweke? Iku bakal logis kanggo ngganggu karyane sadurunge miwiti shelling.
        1. +4
          26 May 2021
          Kutipan saka: bk0010
          Yagene, kanthi cara, wong Palestina ora nyerang dheweke? Iku bakal logis kanggo ngganggu karyane sadurunge miwiti shelling.

          Pucuk sampeyan mung ing ndhuwur.
          Yen aku ngerti sampeyan kanthi bener, sampeyan nggoleki cara sing luwih apik kanggo mateni aku? Ing wektu sing padha, sampeyan kaget banget carane wong Hamas durung nindakake iki. Ya, lan menehi sawetara pitungan. Ya, sampeyan karo kita, aku weruh, mung ahli nyata ing solusi final saka pitakonan Yahudi. Adolf Eichmann mesthi ngremuk-remuk balunge ngucap salam marang kowe ing kuburan, yen sawise gantungan, mayit ora diobong ing kompor lan awu ora kasebar ing angin.
          1. -3
            26 May 2021
            Kutipan: A. Privalov
            Yen aku ngerti sampeyan kanthi bener, sampeyan nggoleki cara sing luwih apik kanggo mateni aku?
            Kaping pisanan, aku ora nulis kanggo sampeyan, nanging kanggo Alexei. Kapindho, aku lara yen mateni kowe. Katelu, yen Hamas arep ngentekake 4000 roket, aku ora ngerti kenapa dheweke ora nyoba nglindhungi "investasi" sing kaya ngono. Dheweke nemtokake wiwitan perang, lan cukup logis kanggo nundha wiwitan nganti pesaing sing paling mbebayani dipateni. Apa padha ora miwiti shelling saka obyek saka Dome lan airfields (obyek area gedhe karo peralatan larang, saka kang fly kanggo matèni wong-wong mau, dening cara) rampung incomprehensable. Apa, sawise mburi shelling, padha ora mburu operator Dome lan pilot uga ora cetha. Padha ora kenek pembangkit listrik, ora kenek intake banyu. Sawetara jenis perang bodho padha duwe, masochistic. Israel bisa ngirim jumlah sing padha saka bledosan ing rolas F-16 sorties lan ora mung ing ngendi wae, nanging ngarahke lan nganti asil ngrambah.
            1. +6
              27 May 2021
              Kutipan saka: bk0010
              Apa padha ora miwiti shelling saka obyek saka Dome lan airfields (obyek area gedhe karo peralatan larang, saka kang padha fly kanggo matèni wong-wong mau, dening cara) rampung incomprehensable.
              Ya, amarga kanthi akurasi dheweke mung bisa njupuk "nang endi wae ing Israel." Kapadhetan pedunung rada gedhe, bisa uga ana sing kecanthol utawa benang bakal rusak. Banjur kira-kira 10% menyang Gaza, lan ing kana kapadhetan luwih dhuwur tinimbang ing Israel, nanging kabeh korban lan karusakan digandhengake karo Zionis. Tutup posisi wiwitan LCD utawa malah lapangan udara nganggo voli? Nanging, kethek sing ditandur ing komputer bakal nyithak surah saka Al Qur'an.
  8. -1
    26 May 2021
    Nalika padha nembak nganggo udan es, aku tansah ndredheg, kanthi cepet dibuwang metu saka gudang menyang tanjakan lan kadhangkala tiba saka ramp menyang lemah, kepiye ora njeblug? Bobot kothak karo proyektil. persis 100 kg, ing sisih lor St Petersburg. Dadi pranyata, wong Palestina mbledhos 90 cangkang, sekitar 4000 ton amunisi. Iki 400 gerbong, kudu sregep ing arah sing bener, supaya Israel ora nglilani padha santai!
  9. -9
    26 May 2021
    Pranyata wong Semit mung ngobong sumber daya sing akeh banget kanggo nuduhake pukulan siji liyane. Carane bakul kita duwe coolness, nalika dhuwit kertas padha burned ing buntelan. Sawetara pamer, tanpa asil nyata.
  10. -5
    26 May 2021
    Akibaté, Israel nyimpulake gencatan senjata karo ... Hamas, ngakoni formasi iki minangka partai negosiasi lan ngunggahake citra menyang dhuwur sing durung tau ana sadurunge. Saiki dheweke bakal nemokake akeh dhuwit kanggo roket wolung atus dolar, lan dheweke bakal mbangun maneh omah lan modernisasi "metro" dheweke. Lan kumpol - yen Amerika ora mbuwang sayuran ijo ing wektu - "ing gaman tliti dhuwur" - asil bisa kaget kabeh ... hi
    1. + 16
      26 May 2021
      Israel nyimpulake gencatan senjata karo ... Hamas, ngakoni entitas iki minangka partai negosiasi lan ngunggahake citra.
      Rembugan ditindakake karo mediator Mesir, lan Israel ditolak tekanan serius saka kekuwatan gedhe.
      Kanggo "ngangkat gambar" Hamas murub ewu roket ing Israel, kapapar populasi sipil Gaza kanggo bali geni - sawetara atus mati, kalebu kabeh ndhuwur printah, ewu tatu, Gaza ana ing reruntuhan, puluhan ewonan padha ora duwe omah, bencana kamanungsan diwiwiti ing kana. Menang apik.
      1. -1
        26 May 2021
        Aku ora ujar manawa Hamas ngluncurake roket kanggo ngunggahake citra - iki kedadeyan minangka asil gencatan senjata ...
        1. +9
          26 May 2021
          Kutipan saka isv000
          Aku ora ujar manawa Hamas ngluncurake roket kanggo ngunggahake citra - iki kedadeyan minangka asil gencatan senjata ...

          Iki dudu penilaian sing bener babagan asil. Padha tansah bengok-bengok yen menang. Iki Timur Tengah.
          1. +1
            26 May 2021
            Sayange, bengok-bengok ing dalan - wong sing ndhukung Hamas ...
            1. +8
              26 May 2021
              Kutipan saka isv000
              Sayange, bengok-bengok ing dalan - wong sing ndhukung Hamas ...

              Dadi, kita duwe kebebasan ngomong ing kene, utawa apa? Lan demokrasi rampant, duwe hak. hi
      2. +3
        27 May 2021
        ... dibingkai populasi sipil Gaza ing bali geni - sawetara atus mati, kalebu kabeh ndhuwur printah, ewu tatu, Gaza ing reruntuhan, puluhan ewu padha ora duwe omah, catastrophe kamanungsan wiwit ana. Menang apik.


        Wong Arab percaya yen kamenangan yaiku nalika diktator tetep kuwasa. Wiwit Hamas terus mrentah ing Gaza, saka sudut pandange, dheweke mesthi menang.
        Contone, Saddam Hussein percaya yen dheweke wis menang ing perang 91. Nanging ing taun 2003, dheweke ora mikir. Dheweke ora ngetung maneh.
  11. +3
    26 May 2021
    Rusia uga mbutuhake sistem pertahanan udara kasebut, saliyane sing ana.

    Iki minangka pertahanan udara ing pinggiran utama, kanthi peluncur, radar lan pos komando.

    Malah ing acara asor saka nguripake utawa radar, Aku iku bisa kanggo nggunakake sistem serep.

    Lan bayangan saka serangan massive bisa karo nomer akeh pluru ing peluncur, Shell lan TOR gugup ngrokok adoh saka Iron Dome.
    1. -6
      26 May 2021
      Rusia uga mbutuhake sistem pertahanan udara kasebut, saliyane sing ana.
      Iki minangka pertahanan udara ing pinggiran utama, kanthi peluncur, radar lan pos komando.
      Malah ing acara asor saka nguripake utawa radar, Aku iku bisa kanggo nggunakake sistem serep.
      Lan bayangan saka serangan massive bisa karo nomer akeh pluru ing peluncur, Shell lan TOR gugup ngrokok adoh saka Iron Dome.

      Sampeyan ngerti manawa iki minangka obyek stasioner, mungsuh sing serius bakal mbukak (umpamane, saka satelit) lokasi lan ngalahake radar, utawa pos komando lan kabeh. Ora ana rudal siji sing ditembakake ing pertahanan udara dhewe, lan angel diarani misil pipa banyu iki)))
      1. + 11
        26 May 2021
        Kutipan saka loki565
        lan angel diarani misil pipa banyu iki)))

        Pipa banyu rampung 15 taun kepungkur.

        roket Hamas

        1. -3
          27 May 2021
          Kutipan: A. Privalov
          Pipa banyu rampung 15 taun kepungkur

          Oh tenan? Pipa sing padha ... mung luwih suwe lan luwih kenthel!
      2. -7
        26 May 2021
        Kutipan saka loki565
        Sampeyan ngerti manawa iki minangka obyek stasioner, mungsuh sing serius bakal mbukak (umpamane, saka satelit) lokasi lan ngalahake radar, utawa pos komando lan kabeh. Ora ana rudal siji sing ditembakake ing pertahanan udara dhewe, lan angel diarani misil pipa banyu iki)))

        Inggih, angel nyebat roket ing kana, amarga kerajinan amatir. Lan mungsuh serius, yen wis, contone, analog Tornado C, karo sawetara batre, multiplies kabeh Iron Dome dening nul.
        1. +6
          26 May 2021
          Kutipan saka kventinasd
          Lan mungsuh serius, yen wis, contone, analog Tornado C, karo sawetara batre, multiplies kabeh Iron Dome dening nul.

          Soko sing macet ing LCD mung tingkat pisanan saka nimbali rudal
          Ana sing tengah, iki Sling David.
          Lan ana sing paling dhuwur, Strelka 3.
          Ya, iki mung proteksi, nanging ora bakal bisa nganggo pinset karo mungsuh sing serius, uga ana Yerikho 3
          Panjenengané bakal tangkar-tumangkar, lan bakal dibagi-bagi.
          1. -7
            26 May 2021
            Quote: Vitaly Gusin
            Ya, iki mung proteksi, nanging ora bakal bisa nganggo pinset karo mungsuh sing serius, uga ana Yerikho 3
            Panjenengané bakal tangkar-tumangkar, lan bakal dibagi-bagi.

            Inggih, yen Iran enggal-enggal ngatur kanggo bungle soko padha, banjur Yerikho uga ora bakal bantuan.
            Quote: Vitaly Gusin
            Ana sing tengah, iki Sling David.
            Lan ana sing paling dhuwur, Strelka 3.

            Lan endi sing bisa nahan sawetara atus proyektil koreksi sing ditembakake sajrone siji menit?
            1. +1
              27 May 2021
              Kutipan saka kventinasd
              Inggih, yen Iran enggal duwe wektu kanggo bungle soko padha,

              Nah, yen dheweke bungle kaya ngono, banjur bakal ana Yerikho 4/5
              Kutipan saka kventinasd
              sawetara atus projectiles corrective murub ing siji menit?

              1 Iku kabeh gumantung ing cangkang apa, sing bakal ngeculake.
              2 Kanggo ngeculake sawetara atusan cangkang ing menit sampeyan kudu duwe sawetara atus peluncur, sing meh ora ana sing duwe rudal serius.
              3 Nanging ngluncurake babagan 100 rudal ing siji salvo bisa dianggep, lan nggarap sistem pertahanan rudal sing beda-beda, sampeyan bisa entuk karusakan 60-70%, yaiku. 30-40 rudal bakal tekan target
              Sing jelas bakal ana karusakan lan korban jiwa.
              Nanging ora bakal ana voli kapindho
              Aku bakal ngutip.
              Menteri Pertahanan Israel Benny Gantz
              Kita tansah siap kanggo nglindhungi warga Israel. Kapan wae, ing ngendi wae. Mulane, yen ala teka saka lor, Libanon bakal gumeter. Omah sing ngemot teroris lan gaman bakal dadi reruntuhan. Libanon bakal nanggung tanggung jawab kanggo agresi sing ana.
              OPO KOWE RAGU?
              1. -4
                27 May 2021
                Quote: Vitaly Gusin
                Nah, yen dheweke bungle kaya ngono, banjur bakal ana Yerikho 4/5

                Diwenehi kerjasama Iran karo Korea Lor, iku bakal banget rauh, lan diwenehi kasunyatan sing akeh kendaraan pangiriman Iran bisa dilengkapi warheads khusus, lokasi Israel lan gething meh kabeh donya Islam kanggo wong, sampeyan ora bakal meri marang. Yerikho ing kasus iki malah ora bakal nyimpen.
                1. 0
                  27 May 2021
                  Kutipan saka kventinasd
                  lan njupuk menyang akun kasunyatan sing akeh kendaraan pangiriman Iran bisa dilengkapi karo warheads khusus

                  Tulis langsung yo..
                  Lan aku bakal mangsuli sampeyan, amarga ora ana senjata nuklir ing Irak, Suriah, mula uga ora ana ing Iran. sampeyan ngerti sing mesthi bakal digunakake marang Israel, iku uga mangertos ing Israel, supaya iku luwih apik kanggo numpes ing advance lan mung enem bakal tetep ing tangan Iran.
                  1. -2
                    27 May 2021
                    Quote: Vitaly Gusin
                    Lan aku bakal mangsuli sampeyan, amarga ora ana senjata nuklir ing Irak, Suriah, mula uga ora ana ing Iran

                    Inggih, tanker Iran ajeg pindhah menyang Korea Lor, lan aku ora yakin manawa ora ana senjata nuklir ing Iran saiki.
                    1. 0
                      27 May 2021
                      Kutipan saka kventinasd
                      Aku ora yakin manawa senjata nuklir ora ana maneh ing Iran.

                      Apa sampeyan mikir yen layanan khusus Israel ngerti kurang saka sampeyan?
                      1. -3
                        27 May 2021
                        Aku padha ngerti liyane, nanging sampeyan ora kudu elevate layanan khusus saka negara cilik menyang langit. Padha nganti CIA utawa Foreign Intelligence Service saka Federasi Rusia minangka kanggo rembulan mlaku.
        2. +8
          26 May 2021
          Sapa sing arep sampeyan gunakake Tornado S? Kanggo warga sipil kaya ngono?
        3. +2
          27 May 2021
          Inggih, angel nyebat roket ing kana, amarga kerajinan amatir. Lan mungsuh serius, yen wis, contone, analog Tornado C, karo sawetara batre, multiplies kabeh Iron Dome dening nul.


          Iku apik yen sampeyan kelingan Tornado S. Ngomong, apa Tornado S duwe amunisi kaliber 300 mm sing bisa mabur 250 km lan duwe kepala pandhuan GPS? Bener, ora. Mung bubar ana artikel ing VO ngendi amunisi pisanan 300-milimeter karo sistem panuntun lan sawetara 120 km ana ing layanan karo tentara Rusia. Nanging Hamas duwe kuwi (Thanks kanggo Iran). Lan rudal sing nyegat Eilat, sing luwih saka 200 km saka Gaza, minangka bukti.
      3. +7
        26 May 2021
        Kutipan saka loki565
        mungsuh serius

        Njaluk sikap temen beda. Dheweke bakal ngomong karo dheweke "kanthi cara diwasa." ya

        Kutipan saka loki565
        ngalahake radar, utawa KP lan iku

        Inggih, kaya ing dash. sedulur Lan pilihan sing bakal kelangan radar lan gearbox sadurunge ora dianggep? ngguyu
        Kadhangkala aku mung kepunjulen karo komentar saka amatir sipil, carane kabeh iku prasaja lan unambiguous karo sampeyan, kaya ing film. ngguyu
      4. +2
        27 May 2021
        Sampeyan ngerti manawa iki minangka obyek stasioner, mungsuh sing serius bakal mbukak (umpamane, saka satelit) lokasi lan ngalahake radar, utawa pos komando lan kabeh.


        Apa sing bakal ngalahake? Rudal, sing sistem kasebut ngrusak kanthi kemungkinan 90%, sanajan diluncurake atusan?

        Kajaba iku, apa sing ngalangi pos komando lan radar lan peluncur saka topeng?

        Apa sing nyegah sawetara radar disambungake menyang siji baterei peluncur kasebut?

        Sampeyan isih bisa nutupi kabeh baterei sistem pertahanan udara kasebut kanthi sistem pertahanan udara jarak menengah lan dawa lan menehi intelijen saka radar liyane.

        Lan iki carane kita njaluk pertahanan udara tenan impenetrable, kang bisa nyegat rudal balistik lan cruise lan grombolan UAV lan serangan roket massive.

        Mbok SAM Pantsir ora rentan? Dadi ora, padha ngalahake metu karo loro pluru lan UAV, lan asring kanggo alesan sing SM wis rampung, lan mobilitas ora nyimpen ing sembarang cara. Lan wong-wong Yahudi ing Siria asring nembus pertahanan kompleks kasebut.

        Menapa malih, kabèh Komplek kayata Shell utawa TORA rampung dipatèni dening siji hit, lan bebarengan karo wong.

        Lan wong-wong Yahudi duwe peluncur sing kapisah, radar umume ing endi neraka kasebut kapisah, lan pos komando kasebut disembunyikan lan dilindhungi sing isih kudu ditemokake lan jelas ora bisa ditembus rudal saka UAV.

        Sistem pertahanan udara Iron Dome minangka obat sing cocog kanggo serangan rudal massive, lan kita uga butuh iki.
    2. 0
      26 May 2021
      Khmeimim. Tartus.
  12. +3
    26 May 2021
    Kamenangan bakal nalika konfrontasi ing Israel lan ing wilayah iki ilang. Gotong royong durung sirna, lan kabeh isih ana ing ngarep.
  13. -4
    26 May 2021
    Kutipan saka: voyaka uh
    Granat tangan ngemot kurang saka 100 gram bahan peledak.
    Yen sampeyan ngalami paling ora sapisan ing urip sampeyan bledosan
    granat tangan sawetara meter adoh, banjur
    Aku ora bakal nate ngremehake kiriman bodho kasebut.

    Antarane kemampuan granat tangan kanggo mateni wong lan karusakan saka pemukiman Palestina krasan saka pipa banyu, ana prabédan banget cilik lan ora pati penting. Mulane, aku ora bakal nggunakake tembung kayata "posting bodho".
    Nanging umume, yen 100 gram es, tanpa bahan peledak, tiba ing sirah wong saka atap, uga bakal lara.
    1. +8
      26 May 2021
      Kutipan: Kostadinov
      Palestina krasan saka pipa banyu,

      Pipa banyu mabur 70 km? Iki minangka jarak saka Gaza menyang Tel Aviv. wong bodho
  14. +4
    26 May 2021
    Quote: Anchor
    Pertahanan anti-rudal dijenengi pemenang ing perang antarane Hamas lan Israel

    luwih bener yen panyedhiya senjata lan amunisi menang perang iki))

    Dadi luwih supaya biaya operasi bisa uga luwih saka mbayar kanthi nambah portofolio pesenan.
    Iki minangka aset sing ora kacathet sing dilalekake dening analis lan penulis artikel sing ngitung kerugian ...
  15. 0
    26 May 2021
    40 milyar?? Biaya sing kaya ngono ora larang ....
    1. +3
      27 May 2021
      40 yard iku omong kosong lengkap.
      Akuntansi saiki kaya ing ngisor iki:
      $ 1 milyar - pembangunan sawijining
      $ 50 yuta - Baterei sing ora nganggo senjata x 10 baterei sing dipasang = $ 0.5 milyar
      $40K - Siji anti-rudal. Nganti saiki, konsumsi udakara 5000 anti-misil. = $0.2 milyar
      Kabeh bebarengan kurang saka 2 lard
  16. -1
    26 May 2021
    Kanthi clapperboard a, lan malah banjur karo babagan, nanging apa bab sing luwih serius?
  17. +6
    26 May 2021
    Quote: Irit
    Ya, mung wong Palestina ora duwe klompok serangan kanggo ngrusak sawetara baterei kubah kasebut, saengga nggawe bolongan ing pertahanan. Kubah iki kanggo nglindhungi obyek stasioner, tanpa sumber informasi eksternal, kayata avax, ora efektif, amarga wektu roket mabur kadhangkala sawetara detik. Dadi, artikel babagan kegagalan pariwara, nyatane, kubah bakal ditindakake kanthi cepet dening roket sing apik, ora mabur ing garis lurus, nanging bisa maneuver kanthi aktif ing kabeh segmen penerbangan menyang target!


    #, nyatane, kubah kasebut bakal cepet dibuwang dening roket sing mabur #

    Semono uga ing kasunyatan, utawa sampeyan isih ngramal ... Ing kasunyatan, kaya sing kedadeyan seminggu kepungkur.
  18. +5
    26 May 2021
    ABM, sing paling penting, nanging bagean saka kabeh. Wong-wong sing bener-bener "ing ngerti" nganggep pemenang mutlak Operasi "Guardian of the Walls", kanggo pisanan ing volume kasebut ditindakake doktrin IDF - "perang ing ruang lima dimensi." Wawancara Khusus karo Brigadir Jenderal (res.) Naty Cohen (נתי כהן) "Pertempuran Lima Dimensi: Kemampuan Siber lan Spektrum Entuk Legitimasi Operasional ing Guar Tembok." https://www.israeldefense.co.il/node/50039 (Ibrani, sayangé...)
  19. Maz
    -8
    26 May 2021
    Kutipan saka: voyaka uh
    ", kanthi hulu ledak sawetara kilogram" ///
    ----
    Granat tangan ngemot kurang saka 100 gram bahan peledak.
    Yen sampeyan ngalami paling ora sapisan ing urip sampeyan bledosan
    granat tangan sawetara meter adoh, banjur
    Aku ora bakal nate ngremehake kiriman bodho kasebut.

    Ya, aku ngalami jeblugan granat tangan sing adohe rong puluh meter lan luwih cedhak karo aku, lan roket Hamas uga kudu dites limang atus meter, mula roket Hamas mrentah luwih akeh tinimbang granat tangan, utamane sing nyerang, saka sing bisa defend dhewe titik-kosong karo bata biasa. Yen sampeyan ora ngerti prajurit, pasukan khusus nindakake latihan kasebut ing lapangan parade kanggo para pejuang enom nggunakake bata bangunan biasa ... lan grenade nyerang pertempuran supaya para pejuang ora wedi karo granat sing dibuwang ing jarak sing cedhak. Panyebaran pecahan ora perlu dieling-eling pira? Kanthi pertahanan luwih angel, nanging uga ora mateni kanthi trampil. Nanging sampeyan ora duwe wong sing aku ngerti.
    1. +4
      26 May 2021
      Ora ana sing defensif. Sampeyan lagi lungguh ing kamar ing ngisor jendhela lan banjur ana sing nguwuh: granat. Ana laporan 21.. yen kowe ngisep, goleki nganggo mripatmu, 22.. yen pinter wis ana ing njaba kamar, 23.. bledosan. Yen normal - sampeyan wis njaba ing 23, squeezed nang endi wae ing kebangkrutan - apa jenis bata? ngguyu
  20. -4
    26 May 2021
    A sawetara statistik.
    Ing taun 2007-2008 isih ora ana kubah (katon ing taun 2011) lan 5900 roket lan ranjau Palestina mateni 10 wong ing Israel.
    Ing taun 2021, 4000 misil lan 12 wong tiwas.

    Apa mung aku sing duwe perasaan yen kubah mundhak kerugian?
    1. +9
      26 May 2021
      Kutipan: Kostadinov
      A sawetara statistik.
      Ing taun 2007-2008 isih ora ana kubah (katon ing taun 2011) lan 5900 roket lan ranjau Palestina mateni 10 wong ing Israel.
      Ing taun 2021, 4000 misil lan 12 wong tiwas.

      Apa mung aku sing duwe perasaan yen kubah mundhak kerugian?

      Banjur roket Hamas krasan mabur 3-5 km lan nggawa 0,5-1 kg bahan peledak.
      Dina iki kahanan wis diganti dramatically. Kaya 90 kg bahan peledak mabur saka Burgas menyang Varna kanthi voli 140 potongan sajrone 5 menit.
      Deleng ing ndhuwur kanggo dhaptar jinis rudal lan karakteristik kinerja singkat.
  21. +4
    26 May 2021
    Kutipan: Kostadinov
    A sawetara statistik.
    Ing taun 2007-2008 isih ora ana kubah (katon ing taun 2011) lan 5900 roket lan ranjau Palestina mateni 10 wong ing Israel.
    Ing taun 2021, 4000 misil lan 12 wong tiwas.

    Apa mung aku sing duwe perasaan yen kubah mundhak kerugian?

    Nalika padha ngomong ing sawetara bunderan sempit, padha ora kejawab faktor laten .. Tebak kang?
  22. +4
    26 May 2021
    Kutipan saka kventinasd
    Kutipan saka loki565
    Sampeyan ngerti manawa iki minangka obyek stasioner, mungsuh sing serius bakal mbukak (umpamane, saka satelit) lokasi lan ngalahake radar, utawa pos komando lan kabeh. Ora ana rudal siji sing ditembakake ing pertahanan udara dhewe, lan angel diarani misil pipa banyu iki)))

    Inggih, angel nyebat roket ing kana, amarga kerajinan amatir. Lan mungsuh serius, yen wis, contone, analog Tornado C, multiplies kabeh Iron Dome dening nul karo siji divisi.

    Aku ora ngerti, mesthi. Ora ana sing mriksa. Nanging ana sing ngandhani yen sampeyan bakal kuciwa.
    Ps. Minangka sawetara wis diwenehi tandha ing kene, kita lagi siyap kanggo mungsuh sing luwih maju ..
  23. -8
    26 May 2021
    Kutipan saka Los Angeles Times
    Sistem pertahanan anti-rudal $40 milyar kabukten ora bisa dipercaya ...


    Aku ora bakal mbantah karo para ahli, dheweke luwih ngerti.
    Hamas nduduhake carane kakehan "Iron Basin", pira roket sing digawe dhewe sing dipasang ing dhengkul sing dibutuhake supaya bisa dadi bledug.
    dadi ketok sing ora pluru cukup kuna, nglumpuk ora ing dhengkul, nanging ing pabrik Iran, gampang ngalahake pertahanan udara saka comrades Israel kita.
    Dadi dadi.
  24. 0
    26 May 2021
    Wong Armenia kudu sinau akeh hi
  25. +1
    26 May 2021
    Quote: Nagant
    Quote: Anchor
    Wiwit Perang Donya I, praktik iki wis nyebar banget))

    Dadi ora ana sing mbantah. Dadi akeh lards evergreens swelled menyang plastisin sing bisa kanggo mbangun Singapore kapindho ing Gaza. Nanging kabeh padha dadi tunneling lan ilmu roket. Akibaté, roket dibuwang, trowongan rusak, ing Gaza ora dibangun ... kali ora dibangun, lan sing dibangun dibongkar dening respon Israel. Nanging Hamas ora duwe pertahanan rudal, ora, lan ora bakal duwe, lan dheweke ora butuh. Iku luwih penting kanggo wong-wong mau yen ana korban lan karusakan liyane, supaya njaluk saka "komunitas donya" kanggo dhuwit liyane kanggo roket lan trowongan anyar. Nanging tunneling wis dikembangake nganti bisa nglayani kabeh Gaza kanthi jaringan metro sing dikembangake sing ora nate diimpi-impi dening Moskow.

    Kayane Singapura Timur Tengah asline direncanakake.
    Ora nggatekake spesifike....
  26. +1
    26 May 2021
    Kutipan: A. Privalov
    Quote: Nagant
    Nanging tunneling wis dikembangake nganti bisa nglayani kabeh Gaza kanthi jaringan metro sing dikembangake sing ora nate diimpi-impi dening Moskow.

    Dina iki padha nganakake konferensi pers lan ngumumake yen dheweke duwe 500 (limang atus!) Kilometer trowongan.

    Aku wedi yen meh bener.
  27. amr
    -2
    26 May 2021
    Kutipan: A. Privalov
    Pitakonan tetep, mangga.

    mung ora ana pitakonan! Kabeh apik karo dhuwit sampeyan!
  28. -4
    27 May 2021
    Aku mikir iki minangka persetujuan lan pikirane kasebut diungkapake dening macem-macem pengamat. Saben uwong ngerti carane akeh pluru kubah bisa njupuk, nanging padha diluncurake kaya sing dibutuhake! Apa biaya Israel kanggo miwiti operasi lemah lan ngrusak kabeh instalasi lan mbubarake para pejuang? Alas, loro-lorone muter dening aturan lan, Aku wedi, malah koordinasi tumindak sing kabeh wektu. Bonus, mesthi, tuku rudal lan kubah anyar. Palestina uga ora rugi, lan Qatar wis menehi pollard! Kabeh wong apik, kajaba sing tiwas utawa cacad.
  29. -3
    27 May 2021
    Kutipan: A. Privalov
    Deleng ing ndhuwur kanggo dhaptar jinis rudal lan karakteristik kinerja singkat.

    Aku wis ndeleng dhaptar jinis rudal luwih saka sepisan. Dheweke ora owah sajrone 20 taun.
    Crita medeni sing padha - mung ICBM sing durung ana. Lan apa sing ditembak pancen beda.
    Pipa banyu mabur 70 km? Iki jarak saka Gaza menyang Tel Aviv

    Aku pracaya informasi resmi saka Israel sing dicekel bocah bakal ngomong "roket" tiba utamané ing lapangan lan ing Gaza dhewe. Iku mung do-it-yourself. Lan sawetara gampang kanggo nambah dening ngurangi bobot saka warhead.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"