Rusia wis ngembangake modul radar anyar sing bisa ndeteksi target cilik

25

Militer Rusia bisa uga nganggo modul radar anyar sing bisa ndeteksi target mabur ukuran kertas A4. Anyar iki dikembangake ing Tula JSC "Central Design Bureau of Apparatus".

Miturut wakil pangareping pasukan pertahanan udhara lan penerbangan Kolonel ZVO Viktor Pigarev, militer wis nguji modul eksperimen anyar lan ngormati kebaruan kasebut. Sajrone tes kasebut, dheweke ngonfirmasi ciri khas kanggo deteksi pesawat cilik lan helikopter lan drone ukuran kertas A4 standar. Saiki, masalah sijine modul menyang layanan lagi ditanggulangi.



Modul radar dhewe karo AFAR minangka bagéan saka stasiun deteksi target. Miturut pangembang, modul kasebut gampang digabungake menyang operasi kontrol otomatis lan sistem penunjukan target sing wis ana ing layanan, uga model sing janjeni.

Sajrone tes, modul anyar bisa ndeteksi drone ukuran cilik sing mabur ing dhuwur banget, sawise ngirim informasi liwat sistem kontrol otomatis menyang kompleks anti-pesawat Pantsir-S1. Minangka asil interaksi antarane stasiun deteksi lan ZRPK, target dirusak.

(...) sawise dilebokake ing layanan, pangembangan iki, amarga efisiensi lan ekonomi, bakal ningkatake lapangan radar sing dhuwur banget (...)

Pigarev ngandika.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    25 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +6
      26 May 2021
      Para editor sing dihormati, apa hubungane foto prajurit Amerika tartamtu karo artikel kasebut?
      1. + 10
        26 May 2021
        Dadi drone sing bakal dideteksi kanthi karusakan sabanjure, kudu ana sing ngluncurake)
      2. +2
        26 May 2021
        Dheweke bisa uga ngluncurake UAV sing dirusak dening cangkang. nglirik
      3. +5
        26 May 2021
        Kutipan: Vladimir_2U
        apa hubungane foto prajurit Amerika tartamtu karo artikel kasebut?

        Klien potensial pangembangan anyar TsKBA, kanggo kajelasan, ukuran format A4 ora cukup ing foto, apa sing luwih apik? keprungu
        1. +3
          26 May 2021
          kanggo gamblang, ukuran format A4 ora cukup ing foto, iku luwih apik?

          Dadi luwih apik, ide seger sing apik. Sayange kita ora entuk ide saka penulis.
      4. Komentar wis dibusak.
    2. -2
      26 May 2021
      Militer Rusia bisa uga nganggo modul radar anyar sing bisa ndeteksi target mabur ukuran kertas A4.

      Sugeng enjang)))
    3. +2
      26 May 2021
      Lan apa ... modul iki babagan bobot lan karakteristik ukuran? Oh, misale jek kula sing ora bisa jeblugan ing quadrocopter "cahya"! Lan bakal becik ... mbokmenawa! Nyuwun
      1. 0
        26 May 2021
        Ngomong-ngomong, apa "dhuwur super rendah"?
        Apa ing tingkat dhengkul utawa ing tingkat pipa saka omah boiler batu bara?
        1. 0
          26 May 2021
          Yen ora salah, 30 m dhuwur banget)).
        2. -1
          26 May 2021
          Kutipan saka: hydrox
          Apa "super low"?

          Ultra kurang? ora ngerti! Lan aku krungu babagan ultra-low ... dhuwur banget! Dhuwur ultra-kurang diwiwiti, ing endi wae ing ngisor 150 m ....
          1. +1
            26 May 2021
            - MV - dhuwure kurang - ngisor 900 meter ing sadhuwure terrain datar, PMV - dhuwur banget kurang - ngisor 200 m ndhuwur terrain flat.
            Ora ana "super-low" lan super-cilik, iku obrolan jurnalistik.
            1. 0
              26 May 2021
              Saka para aviator dhewe aku krungu ekspresi: "kawasan sing dhuwur banget ..." ... Lan "ketinggian super-kurang" aku kerep ketemu ing artikel sanajan ing majalah "militer"!
      2. sen
        +1
        26 May 2021
        Lan apa ... modul iki babagan bobot lan karakteristik ukuran? Oh, misale jek kula sing ora bisa jeblugan ing quadrocopter "cahya"! Lan bakal becik ... mbokmenawa!

        Miturut artikel kasebut, iku kanggo pertahanan udara. Yen pancene cilik, sampeyan bisa nyelehake ing "Derivasi-Air Defense" kanggo numpes UAB.
    4. +2
      26 May 2021
      Apa tegese lembaran A4? Wilayahe? Iki ing endi wae watara 0,06m2, mbokmenawa EPR cilik, nanging obyek karo EPR lan radar liyane bisa dideteksi, ing kene pitakonan ana ing sawetara deteksi.
      1. D16
        0
        26 May 2021
        Amarga kekandelan lembaran A4, EPR bisa luwih sithik ngguyu .
    5. +1
      26 May 2021
      Tembung kasebut nyandhet: "Militèr Rusia bisa mlebu layanan ..."
      Apa sing ora bisa ditampa?
      Utawa sampeyan durung mutusake apa modul radar iki dibutuhake utawa ora?
    6. -1
      26 May 2021
      Iku wis soko
    7. +3
      26 May 2021
      Presentasi informasi lucu.
      Iku misale jek sing padha gumunggung, nanging ora cetha apa.
      Apa "target ukuran kertas"? Ana konsep standar saka EPR saka target. Yen iku 0.06 sq.m. iku dudu rekor babar pisan.
      Maneh, ing jarak apa sing bisa dideteksi? 100 meter opo 10 kilometer?
      Ya, nanging babagan bobot lan dimensi modul iki? A ton, loro, bisa uga bangunan 9-lantai?
    8. -2
      26 May 2021
      sawise dilebokake ing layanan, pangembangan iki, amarga efisiensi lan ekonomi, bakal ningkatake lapangan radar sing dhuwur banget.
      . Sapa sing bakal mangu-mangu yen nglawan kabeh siluman ana MATA TUNJUK!
      Apa prospek loro-lorone .... ya, meh padha! Teknologi penyamaran bakal saya apik, lan teknologi deteksi / kontrol bakal nambah.
      1. -2
        26 May 2021
        - Ing Rusia, radar kanggo ndeteksi target subtle isih gedhe banget kanggo dipasang ing sistem pertahanan udara seluler saka jinis Pantsir, Buk, Tor.
        1. 0
          26 May 2021
          Contone, nalika ora ana sing bisa gumunggung yen rudal anti-pesawat wiwit wiwitan, ing jarak sing adoh, bisa ndeteksi lan nuntun target cilik .... panuntun dhumateng ditindakake ing sawetara tahapan. Ali apa aku kantun soko?
          Lan konflik ing Karabakh nuduhake yen siji kudu tansah bisa karo otak, saka lan menyang, lan NOTHING liyane.
    9. 0
      26 May 2021
      Kutipan saka: hydrox
      Apa iki, ing tingkat dhengkul

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"