Kutha-kutha sing ilang ing Amerika lan Asia Tenggara

136

Palenque, Meksiko

Ing artikel Kutha-kutha sing ditinggal ing donya kita ngedika bab sawetara kutha ilang Eropah, Asia lan Afrika. Dina iki kita bakal nerusake crita iki, lan artikel iki bakal fokus ing kutha-kutha sing ditinggalake saka Incas lan Maya, uga kutha-kutha Buddha sing megah lan kompleks ing Asia Tenggara.

Kutha-kutha Maya ilang


Ing abad kaping 1700, kutha-kutha peradaban Maya, sing misuwur banget, ditemokake ing Semenanjung Yucatan. Pisanan ditemokake dening Kolonel Meksiko Garlindo, sing kesandhung marang dheweke sajrone perjalanan rekrutmen ing perjalanan bisnis. Anehe, pesene ora narik kawigatene atasane. Mung telung taun sabanjure, ora sengaja tiba ing tangan pengacara Amerika John Lloyd Stephens, sing dadi arkeolog amatir sing semangat. Laporan saka Mexican main peran detonator: Stephens langsung nyelehake kabeh lan wiwit nyiapake ekspedisi. Nanging, dheweke isih ora menyang Meksiko, nanging menyang Honduras, ing ngendi, miturut informasi kasebut, ing taun XNUMX, sawetara conquistador Spanyol diduga nemokake kompleks bangunan lan piramida sing ageng. Begjanipun, Stephens ora mbayangno kangelan saka lelampahan iki, yen ora ditemokaké kutha pisanan Maya kanggo ilmu mung ora bakal kelakon. Ekspedisi cilik kudu ngliwati alas, nanging sawise sawetara dina lelungan, tujuane bisa digayuh: Stephens lan kanca-kancane kesandhung ing tembok sing digawe saka blok watu sing dipasang kanthi rapet. Mlumpat ing tangga sing curam, dheweke weruh reruntuhan piramida lan kraton ing ngarepe. Stephens ninggalake katrangan ing ngisor iki babagan gambar sadurunge:

"Kutha sing rusak ana ing ngarep kita kaya kapal sing rusak ing tengah samodra. Tiang-tiange pecah, jenenge dibusek, punggawane mati. Lan ora ana sing bisa ngomong saka ngendi asale, asale saka sapa, suwene perjalanan lan apa sing nyebabake patine.

Ing dalan bali, ekspedisi Stephens nemokake sawetara kutha liyane.

Ekspedisi liyane mlaku ing dalan Garlindo - ing sisih kidul Meksiko, ing ngendi kutha Palenque ditemokake.




Ing kene sampeyan bisa ndeleng Istana sing misuwur ing saindenging jagad kanthi bale dolanan bal, kuil (piramida) Prasasti, Srengenge, Salib lan Tengkorak.


Palenque, candhi srengenge


Palenque, Temple of the Cross


Palenque, Candi Prasasti

Ing sisih lor Semenanjung Yucatan, udakara 120 km saka kutha Merida, kutha Chechen Itza sing misuwur (Sumur suku Itza) ditemokake, didegake, kaya sing dikarepake, ing abad kaping XNUMX. n. e.


Ing abad kaping 24, iki dijupuk dening suku Toltec, sing nggawe ibukutha, lan mulane sampeyan bisa ndeleng bangunan saka Maya lan Toltecs ing. Ing pungkasan abad XII, negara Toltec dikalahake dening tetanggan, lan kutha sepi. Kuil Kukulkan narik kawigaten para turis ing kene. Iki minangka piramida sangang langkah 37 meter, balustrade kulon tangga utama sing dipadhangi srengenge ing dina musim semi lan musim gugur supaya cahya lan bayangan mbentuk pitung segitiga isosceles sing mbentuk awak XNUMX- meter ula, "creeping" menyang dhasar undhak-undhakan.


Chichen Itza: Tampilan Piramida Kukulkan

Kutha iki uga nduwèni candhi Warriors, dumunung ing ndhuwur piramida cilik liyane, lan candhi saka Jaguars, observatorium Caracol, pitu pengadilan werni, Sisa saka 4 colonnades (klompok sewu kolom). Ing kono uga ana sumur suci sing ambane kurang luwih 50 meter sing dituju kanggo kurban.

Kutha liyane sing ditinggalake, Teotihuacan, bisa dideleng 50 kilometer sisih lor-wétan kutha Mexico. Taun-taun jayané tiba ing abad V-VI saka jaman anyar.


Kutha iki diwenehi jeneng saka Aztec, sing nemokake kutha iki wis sepi. Wong Maya nyebat puh - secara harfiah "rimbunan alang-alang." Sawise populasi tekan 125 ewu wong, lan saiki ing situs kutha ana komplèks arkeologi grandious, atraksi utama kang piramida Srengéngé lan Bulan. Piramida Srengéngé minangka sing paling dhuwur ing Amérika lan paling dhuwur nomer telu ing donya, ing pucuké ana candhi sing sacara tradisional dianggep khusus kanggo Srengéngé. Nanging, wis ditetepake yen ing jaman kuna dhasar piramida diubengi saluran sing ambane 3 meter, lan ing pojok-pojoke ana panguburan bocah-bocah, sing khas kanggo kurban marang dewa Water Tlaloc. Mulane, sawetara peneliti modern pracaya candhi iki darmabakti kanggo dewa tartamtu.


Teotihuacan, Piramida Srengéngé

Piramida Bulan luwih cilik, nanging amarga dumunung ing bukit, prabédan iki ora katon sacara visual.


Teotihuacan, Piramida Bulan

Ing alun-alun tengah kutha ana misbyah ageng, kang dadi-disebut "Road of the Dead" ndadékaké, dawane 3 kilometer. Ironis, dalan iki, ing sadawane puluhan ewu wong sing bakal dadi korban para dewa liwat perjalanan pungkasan, saiki dadi dalan blanja sing gedhe ing ngendi warga lokal adol oleh-oleh kanggo turis, ing antarane macem-macem produk perak. Saka monumen liyane Teotihuacan, kuil Quetzalcoatl narik kawigaten, pedimente dihiasi karo kepala ula sing diukir saka watu.

Saiki wis ditetepake yen ing taun 950 Masehi sebagian besar kutha Maya wis ditinggal. Peneliti modern percaya yen alasan utama nyuda kutha-kutha Maya yaiku deforestasi gedhe ing alas tropis sing cedhak, amarga tambah akeh populasi. Iki nyebabake erosi lemah lan tlaga cethek sing resik (bajos), sing dadi sumber banyu utama kanggo wong Maya (saiki banyu katon mung saka Juli nganti November). Bener, teori iki ora bisa njawab pitakonan apa wong Maya India ora mbangun kutha liyane ing panggonan anyar.

Sing paling nggumunake lan luar biasa yaiku kutha-kutha Maya sing ora dingerteni ditemokake nganti saiki. Sing terakhir ditemokake ing taun 2004 dening ekspedisi sing dipimpin dening arkeolog Italia Francisco Estrada-Belli. Dumunung ing salah sawijining wilayah sing ditliti ing sisih lor-wétan Guatemala - cedhak Sival.

Kutha sing ilang ing Peru


Ing taun 1911, ilmuwan Amerika Bingham, ing tlatah negara modern Peru, udakara 100 km saka Cusco, nemokake kutha kuno Inca. Diwenehi jeneng Machu Picchu kanthi jeneng gunung sing cedhak, nanging wong India dhewe nyebat Vilkapampa.



Kutha-kutha sing ilang ing Amerika lan Asia Tenggara

Kutha iki dianggep "ilang" telung abad. Saben uwong ngerti yen ana, sing dibangun dening Incas lan dadi benteng pungkasan. Penemuan kasebut dadi sensasi lan narik minat umum. Mulane, ing taun candhake, Bingham bisa bali kene ing kepala ekspedisi diatur dening Universitas Yale. Kutha iki diresiki saka grumbulan lan wedhi, lan karya riset pisanan ditindakake. Sajrone 15 taun, ing kahanan sing paling angel, rel sepur sempit dibangun menyang kutha sing mentas ditemokake, sing isih dadi siji-sijine cara kanggo luwih saka 200 turis saben taun menyang Machu Picchu. Kutha iki dumunung ing dataran tinggi ing antarane rong puncak gunung - Machu Picchu ("Gunung Tua") lan Huayna Picchu ("Gunung Muda"). Saka ndhuwur, tampilan lembah kali sing nggumunake mbukak, ing ngendi candhi Sun-Inga dumunung: ing kene, miturut legenda lokal, Srengenge pisanan nyentuh Bumi. Alam wilayah ndhikte fitur pembangunan kutha: omah, candhi, kraton huddle bebarengan, pamblokiran lan bangunan individu disambungake dening undhak-undhakan sing tumindak minangka dalan. Sing paling dawa saka undhak-undhakan iki ana 000 undhak-undhakan, ing sadawane iku ana saluran banyu utama, ing ngendi banyu udan tiba ing pirang-pirang blumbang watu. Ing lereng gunung ana teras sing ditutupi bumi, ing ngendi sereal lan sayuran ditanam.

Umume turis yakin manawa Machu Picchu minangka ibukutha negara Inca, nanging para ilmuwan ora dadi kategoris. Kasunyatane, sanajan gedhung-gedhung kasebut, pemukiman iki ora bisa ngaku minangka kutha gedhe - mung ana 200 bangunan. Umume peneliti percaya yen ora luwih saka 1200 wong sing manggon ing kutha kasebut lan ing saubengé. Sawetara wong percaya yen kutha iki minangka "biara" ing ngendi bocah-bocah wadon sing arep dikurbanake kanggo para dewa manggon. Wong liya nganggep minangka bètèng sing dibangun sadurungé tekané Incas.

Ing taun 2003, ekspedisi sing dipimpin Hugh Thomson lan Gary Ziegler nemokake kutha Inca liyane 100 km saka Cusco. Ing taun sing padha, peneliti kasebut, ora adoh saka Machu Picchu, nalika mabur ngubengi wilayah panelusuran, bisa nemokake kutha liya sing ora dingerteni ilmu pengetahuan. Iki ditindakake amarga kamera sensitif suhu inframerah khusus, sing nyathet bedane suhu ing antarane bangunan watu sing didhelikake dening vegetasi sing subur lan alas ing saubengé.

Ing Peru, ing Lembah Supe, udakara 200 km saka Lima, Paul Kosok uga nemokake kutha paling tuwa ing Amerika - Caral. Iki dibangun dening suku-suku peradaban Norte Chico, sing manggon ing panggonan kasebut sadurunge tekane para penakluk Inca.


Jaman jayané ing taun 2600-2000. BC e. Kira-kira 3000 wong manggon ing kutha kasebut dhewe (wakil saka kulawarga bangsawan, imam lan abdine), nanging ing lembah ing saubengé, populasiné nganti 20. Karal dikubengi 000 piramida, nanging ora ana tembok. Ora ditemokake nalika penggalian gaman, nanging alat musik ditemokake - suling saka balung condor lan pipa saka balung kidang. Ora ana tilas saka storming kutha: ketoke, sawise tekane Inca, iku ambruk ing bosok ing cara sing padha karo kutha-kutha Incas kosong sawise nelukake negara iki dening Spanyol.

Saiki kita bakal ngomong sethithik babagan kutha-kutha sing ilang ing Asia Tenggara.

Angkor





Ing tengah abad kaping 100, naturalis Prancis Henri Muo, nalika lelungan ing Asia Tenggara, krungu crita babagan kutha kuna sing didhelikake ing alas Kamboja sing wis pirang-pirang abad. Ilmuwan kasengsem wiwit nggawe pitakonan lan rauh dadi kenalan karo misionaris Katulik tartamtu, sing ngaku sing ngatur kanggo ngunjungi kutha ilang. Muo mbujuk misionaris supaya dadi tuntunan. Padha begja: padha ora ilang lan ora kesasar, lan ing sawetara jam ketemu piyambak ing reruntuhan grandiose ibukutha negara Khmer - Angkor. Wong-wong iki sing pisanan nemokake candhi Angkor sing paling gedhe lan paling misuwur, Angkor Wat, dibangun ing abad kaping 115 dening Raja Suryavarman II. Ing platform watu gedhe (dhuwuré 13xXNUMX lan XNUMX meter), limang menara, dihiasi karo relief lan ornamen, cepet-cepet munggah. Ing saubengé candhi ana pirang-pirang kolom lan tembok njaba, sing rencanane minangka kothak biasa kanthi sisih siji kilometer. Skala candhi nggumunake Muo, nanging dheweke ora bisa mbayangake keagungan sejatine kutha sing ditemokake. Ekspedisi sakteruse sing ngresiki alas lan nggawe rencana kanggo Angkor netepake manawa wilayah kasebut jembar puluhan kilometer persegi lan minangka kutha "mati" paling gedhe ing donya. Dipercaya yen ing jaman jayane gunggunge pendhudhuke nganti sejuta jiwa. Negara Khmer, sing rusak amarga perang terus-terusan karo tangga-tanggane lan ngrusak raja-rajane, tiba ing wiwitan abad kaping XNUMX-XNUMX. Bebarengan karo dheweke, kutha grandious karo akeh candhi lan kraton uga dadi lali.

pagan


Kutha sing ditinggalake sing khusus lan unik yaiku Bagan, ibukutha kerajaan sing padha. Dumunung ing wilayah sing saiki dadi Myanmar. Ing kene sampeyan bisa ndeleng 4000 candhi lan pagoda.




Kutha sing ditinggalake iki unik amarga ora ana sing kelangan utawa lali. Reruntuhan kutha, sing jembaré watara 40 kilometer persegi, dumunung ing pinggir kali utama Myanmar, Ayeyarwaddy, lan katon jelas kanggo sapa waé sing nglangi ing sadawane. Sawisé ambruk negara Burma diremuk dening Mongol (by the way, lelungan misuwur Marco Polo nyritakake babagan acara kasebut ing bukune), pangopènan ibukutha sing gedhé dadi tugas sing ora mungkin kanggo wong sing slamet saka perang- pendhudhuk sing dirusak. Sing terakhir ninggalake kutha ing abad XIV. Sawijining kutha cilik lan sawetara desa dumunung ing cedhak Pagan lan langsung ing wilayahe, kebon ditandur lan sawah-sawah diluku ing antarane kuil-kuil kasebut. Jeneng-jeneng saka raja lan panguwasa, ing dhawuhe kraton-kraton lan kuil-kuil sing megah, dilalekake, nanging saben crita Burma sing kapindho diwiwiti kanthi tembung: "Iku ana ing Pagan." Ngapusi rute perdagangan utama, Burma minangka provinsi terpencil ing Kakaisaran Inggris. Mulane, Pagan, minangka mutiara sejati arsitektur kuno, ora narik kawigaten wong Inggris kanggo wektu sing suwe, tetep ana ing bayangan kuil lan monumen India sing luwih misuwur. Wong Eropa pisanan sing weruh kutha kuna iki yaiku wong Inggris Saime (pungkasan abad kaping XNUMX), sing ninggalake sketsa sawetara kuil. Sawisé iku, Pagan dibukak nomer ageng saka macem-macem ekspedisi, banget sawetara kang bisa disebut sejatine sifate ngelmu: asring peserta padha melu ora dadi luwih ing riset minangka ing rampokan banal saka candhi sing isih urip. Nanging, wiwit wektu iku, arkeolog saka kabeh ndonya sinau bab Pagan, lan karya sistematis wiwit sinau kutha kuna.

Bangunan agama Pagan bisa dipérang dadi telung klompok gedhe. Sing pisanan yaiku candhi. Iki minangka bangunan simetris kanthi papat altar lan patung Buddha. Ingkang kaping kalih inggih menika stupa-stupa Budha kanthi relik suci. Katelu yaiku guwa-guwa (gubyakzhi) kanthi labirin koridor sing dicet nganggo fresko. Malah non-spesialis bisa nemtokake umur kira-kira fresko: sing luwih lawas digawe ing rong werna, sing luwih akeh warnane. Sing nggumunake, akeh wakil pimpinan militer negara sing teka ing salah sawijining candhi Bagan kanggo ngaturake kekarepan, lan nganti saiki dijaga dening unit tentara.

Candhi Pagan sing paling misuwur - Ananda - dibangun ing pungkasan abad kaping 18 lan minangka bangunan persegi dowo rong tingkat, jendhela sing dihiasi karo portal sing katon kaya geni. Kadhangkala ing geni iki sampeyan bisa ngerteni sirah ula sing apik banget - Naga. Saka tengah saben tembok wiwit galeri dijamin siji-crita, liwat kang bisa mlebu ing tengah candhi. Atap kasusun saka sawetara teras sing mudhun, dihiasi ing pojok-pojok karo patung singa lan pagoda cilik. Dimahkotai dening menara conical (sikhara). Perhatian gedhe saka turis lan peziarah kepincut karo pagoda shwezigon, ditutupi emas lan diubengi dening akeh kuil cilik lan stupa, ing ngendi balung lan untune Buddha disimpen. Salinan persis saka waos iki, sing tau dikirim dening raja Sri Lanka, ana ing candhi Lokonanda. Patung Buddha sing paling gedhé (61 meter) dumunung ing Candhi Shinbingtalyan, lan sing paling dhuwur yaiku Candhi Tatbyinya, sing dhuwuré XNUMX meter.

Fitur saka kabeh candhi Pagan yaiku bedane sing katon ing antarane tampilan lan interior sing nyerang kabeh wong sing seneng lelungan. Saka njaba, kuil-kuil katon entheng, padhang lan meh ora ana bobote, nanging yen sampeyan mlebu, kabeh langsung owah - wayah surup, koridor lan galeri sempit sing dawa, langit-langit sing sithik, patung Buddha sing gedhe banget dirancang kanggo mbangkitake wong sing mlebu. ngrasa sepele sadurunge pasukan sing luwih dhuwur nasibe. Umume candhi Pagan mbaleni Ananda ing macem-macem variasi, nanging ana pangecualian. Kayata, contone, candhi sing dibangun kanthi prentah Manuha, raja Mons sing ditawan: kabeh bale tengah candhi diisi patung Buddha sing lungguh, kayane wong lanang sing ambane sepuluh meter. banget cramped ing candhi lan arep ngrusak pakunjaran karo gerakan sethitik saka pundhak. Pranyata, kanthi cara iki Manuha ngandharake sikape marang kurungan. Salinan candhi India sing dibangun ing papan kelairan Buddha, digarap ulang kanthi gaya nasional Burma, menarik banget.

Lan iki minangka biara Buddha Taung Kalat sing ana ing ndhuwur tebing:


Ana uga candhi agama non-Buddha ing Pagan, sing dibangun dening pedagang lan biksu saka negara liya sing manggon ing kono - Hindu, Zoroastrian, Jain. Wiwit kuil-kuil iki dibangun dening wong Burma, kabeh padha duwe ciri arsitektur Pagan. Sing paling misuwur yaiku Kuil Nanpai, ing njero sampeyan bisa ndeleng gambar dewa Brahma Hindu kepala papat.

Saliyane ewu candhi, Pagan duwe Museum Arkeologi kanthi koleksi karya seni sing sugih.

Museum Arkeologi Bagan:




Borobudur


Komplek candhi Budha liyane sing kondhang ilang ing donya yaiku Borobudur sing misuwur, dumunung ing pulo Jawa Indonesia. Dipercaya manawa ing basa Sansekerta jeneng iki tegese "candi Buddha ing gunung." Tanggal pas pembangunan Borobudur durung ditemtokake nganti saiki. Dipercaya yen suku-suku sing mbangun monumen apik iki ninggalake negarane sawise njeblug gunung Merapi ing wiwitan milenium ka-1 Masehi. e. Borobudur ditemokake nalika perang Inggris-Walanda taun 1814. Ing wektu iku, mung teras ndhuwur monumèn sing katon. Nganti sewulan setengah, wong 200, sing dipimpin Kornelius, wong Walanda, ngresiki tugu kasebut, nanging, sanajan kabeh usaha, karya kasebut ora bisa rampung. Iki diterusake ing taun 1817 lan 1822 lan rampung ing taun 1835. Borobudur langsung narik kawigatosan, sing, sayangé, nyebabake rampokan tanpa isin. Welasan bakul suvenir njupuk reca, ngethok pecahan ornamen. Raja Siam, sing ngunjungi Borobudur ing taun 1886, nggawa reca akeh sing dimuat ing 8 tim banteng. Monumen iki wiwit direksa mung ing awal abad kaping 1907, lan ing 1911-1973. panguwasa Walanda nindakake upaya pisanan kanggo mulihake. Ing taun 1984-21. Kanthi inisiatif UNESCO, pemugaran lengkap Borobudur ditindakake. Ing tanggal 1985 September 2006, tugu kasebut ngalami karusakan cilik nalika dibom, lan ing taun XNUMX, pesen babagan lindhu ing Jawa nyebabake keprihatinan gedhe ing antarane para ilmuwan ing saindenging jagad, nanging kompleks kasebut banjur tahan lan praktis ora rusak.

Borobudur iku opo? Iki stupa wolung undakan ageng, 5 undakan ngisor kothak, lan telu ndhuwur bunder. Ukuran pinggir pondasi alun-alun yaiku 118 meter, jumlah blok watu sing digunakake ing konstruksi kira-kira 2 yuta.


Ing undakan ndhuwur makutha karo stupa tengah gedhe, 72 cilik dumunung watara. Saben stupa digawe kanthi bentuk lonceng kanthi hiasan sing akeh. Ing njero stupa ana 504 reca Buddha lan 1460 relief ing macem-macem subjek agama.


Miturut sawetara peneliti, Borobudur bisa dideleng minangka buku sing gedhe banget: nalika nindakake ritual ing saben tingkatan, para peziarah bakal kenal karo urip Buddha lan unsur ajarane. Umat ​​Budha saka sak ndonya, sing wis teka ing Borobudur wiwit paruh kapindho abad kaping XNUMX, percaya yen nyentuh reca-reca ing stupa ing undhak-undhakan ing dhuwur bakal nggawa rasa seneng.

Ing artikel sabanjure, kita bakal ngomong sethithik babagan Arkaim sing misuwur.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

136 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 15
    31 May 2021
    Matur nuwun kanggo materi. Fotone apik tenan!"ayo ngomong babagan Arkaim sing misuwur"Kita bakal ngenteni.
    1. +5
      31 May 2021
      Mahendraparvata ing Kamboja, kabeh kahanan iku ngguyu yen candhi gedhe iki dibukak ing 2013 !!!

      1. +7
        31 May 2021
        Kutipan: Bar1
        Mahendraparvata ing Kamboja, kabeh kahanan iku ngguyu yen candhi gedhe iki dibukak ing 2013 !!!


        alas. Wit-witan tuwuh kaya suket ing kono. Dina iki kita ndeleng kutha sing wis diresiki, lan sadurunge ana alas lan rawa sing terus-terusan.
        1. +3
          31 May 2021
          Kutipan: tlauicol
          Kutipan: Bar1
          Mahendraparvata ing Kamboja, kabeh kahanan iku ngguyu yen candhi gedhe iki dibukak ing 2013 !!!


          alas. Wit-witan tuwuh kaya suket ing kono. Dina iki kita ndeleng kutha sing wis diresiki, lan sadurunge ana alas lan rawa sing terus-terusan.


          sawetara bangunan cetha katon saka ndhuwur, kang menehi kritik dening video iki, lan Ankor Wat mung 40 km adoh Muddy, sawetara jenis crita.
          1. +1
            1 2021 Juni
            Kutipan: Bar1
            Kutipan: tlauicol
            Kutipan: Bar1
            Mahendraparvata ing Kamboja, kabeh kahanan iku ngguyu yen candhi gedhe iki dibukak ing 2013 !!!


            alas. Wit-witan tuwuh kaya suket ing kono. Dina iki kita ndeleng kutha sing wis diresiki, lan sadurunge ana alas lan rawa sing terus-terusan.


            sawetara bangunan cetha katon saka ndhuwur, kang menehi kritik dening video iki, lan Ankor Wat mung 40 km adoh Muddy, sawetara jenis crita.

            Miturut cara, aku mabur liwat Angkor ing balon, lan aku ora weruh construction sembarang cedhak. Nanging dheweke kudu dadi, ta? Video muddy - supaya bakal luwih akurat.
            Apa sampeyan nyeret watu lawas? Lan jejak pangolahan uga umur? Lan apa bab lemah, wit-witan abad-lawas, dalan? Drainase rawa...
      2. +5
        31 May 2021
        Minangka dibangun, lan dibukak, sampeyan pengin ngomong? ngguyu
        Utawa kosok balene, dibangun wis suwe lan didhelikake nganti 2013?
        Miturut cara, aku nonton video kasebut. Omong kosong langka kanggo wong sing ringkih, biasa PERCAYA.
        Titik kabeh video sepuluh menit ing limalas detik ngguyu
        1. -2
          31 May 2021
          Kutipan: Master Trilobite
          Minangka dibangun, lan dibukak, sampeyan pengin ngomong?


          Ing kene aku mikir, sepisanan, apa sing ditemokake, kepiye wae pungkasane ana alesan sing jelas, lan alesan kasebut, saiki ing saindenging jagad, contone, ing Lucatan / Yukotan, bangunan anyar dibangun kanthi kabeh kekuwatane, lagi dibangun secara harfiah sadurunge mripat kita kanggo drive kita waca bab sing padha karo Stonehenge, ana uga wis watu lawas, nanging ora saka katon marketable, lan yen sijine wong ing wangun anyar lan menehi pet anyar, banjur loro manuk karo siji watu dipateni bebarengan lan watu lawas sing ora dikarepake ditutupi lan turis sing mbandel.
          Kapindho, aku ora ngandel yen komplek kasebut ora bakal ditemokake saka pesawat, ana perang ing kono lan Amerika nyebul alas kanthi jeruk.
          Kabèh wis cetha, nganti padha mbangun, ora dibukak, iku kabeh alesan.
          1. +6
            31 May 2021
            Inggih, oke. Mung kudu ngenteni limang taun sawise rampung konstruksi nganti dalan menyang papan kasebut akeh banget, yen ora ana sing percaya, ora mbayar dhuwit. Apa cukup limang taun? Ora, mbokmenawa ora cukup. Sampeyan perlu malah reruntuhan bakal overgrown karo kabeh limo lianas, uga, supaya bisa dipercaya. Paling ora sepuluh taun saiki. Nanging kepiye carane watu-watu kasebut tuwa, nggawe lapuk, retak? Ya, aku ora ngerti ... Proyèk iki mbokmenawa kira-kira rong puluh taun, lan aku malah wedi mbayangno apa awan dhuwit sing apik tenan - iku perlu kanggo nggawa bahan bangunan ana, buruh, Feed wong , nglindhungi wong-wong mau ... Siji rezim kerahasiaan kudu diamati, supaya ora ana sing sniffs metu apa wis rampung ana, Aku pitutur marang kowe minangka spesialis - iku bakal larang banget. Aku ora bakal menehi dhuwit kanggo rencana bisnis kuwi, mesthi.
            Apa sampeyan mikir proyek gedhe iki kanggo ngapusi wong bakal entuk bathi? Pira turis saben taun bakal ngunjungi obyek kasebut lan pira dhuwit sing bakal ditinggalake?
            1. -1
              31 May 2021
              Kutipan: Master Trilobite
              Inggih, oke. Mung kudu ngenteni limang taun sawise rampung konstruksi nganti dalan menyang papan kasebut akeh banget, yen ora ana sing percaya, ora mbayar dhuwit. Apa cukup limang taun? Ora, mbokmenawa ora cukup. Sampeyan perlu malah reruntuhan bakal overgrown karo kabeh limo lianas, uga, supaya bisa dipercaya. Paling ora sepuluh taun saiki. Nanging kepiye carane watu-watu kasebut tuwa, nggawe lapuk, retak? Ya, aku ora ngerti ... Proyèk iki mbokmenawa kira-kira rong puluh taun, lan aku malah wedi mbayangno apa awan dhuwit sing apik tenan - iku perlu kanggo nggawa bahan bangunan ana, buruh, Feed wong , nglindhungi wong-wong mau ... Siji rezim kerahasiaan kudu diamati, supaya ora ana sing sniffs metu apa wis rampung ana, Aku pitutur marang kowe minangka spesialis - iku bakal larang banget. Aku ora bakal menehi dhuwit kanggo rencana bisnis kuwi, mesthi.
              Apa sampeyan mikir proyek gedhe iki kanggo ngapusi wong bakal entuk bathi? Pira turis saben taun bakal ngunjungi obyek kasebut lan pira dhuwit sing bakal ditinggalake?


              sampeyan bisa, sampeyan bisa. Kene sampeyan kudu luwih spesifik bab apa tenan ana? Sampeyan bisa nerjemahake watu lawas, ketoke ana cukup apik iki, banjur mulihake apa wis numpes menyang negara ditrima.
              Contone, Machu-Picchu Peru, sampeyan bisa ndeleng manawa ing sisih ngisor ana masonry lawas lan berteknologi tinggi saka megalith sing dipasang kanthi apik, lan ing ndhuwur warga lokal wis nyoba paling ora, paling ora ana, nanging akeh turis. butuh?

              1. +6
                31 May 2021
                Yen pancene pengin, mesthi bisa ... sampeyan bisa nggawe supaya mung ujian qualified bisa nemtokake pemalsuan. Ora mungkin digawe supaya kanopi ora ditemtokake babar pisan. Pitakonan yaiku - suwene suwene lan sepira regane pelanggan?
                Yen tujuan hoax kasebut yaiku kanggo entuk dhuwit saka turis, banjur sawise wektu apa obyek konstruksi kasebut bakal mbayar dhewe lan wiwit ngasilake penghasilan?
                1. -1
                  31 May 2021
                  Kutipan: Master Trilobite
                  Yen tujuan hoax kasebut yaiku kanggo entuk dhuwit saka turis, banjur sawise wektu apa obyek konstruksi kasebut bakal mbayar dhewe lan wiwit ngasilake penghasilan?


                  kepungkur minangka misteri sing diatur dening kekuwatan saiki.
                  Aku nulis kaping pirang-pirang yen inti saka wong iku dudu sing dijupuk. Antarane urip lan pati isih ana kahanan turu, lan ora ana sing ngerti sebabe. Mbok menawa peradaban kasebut nggunakake kemampuan manungsa kasebut, nanging peradaban Kristen / Muslim / Yahudi lan peradaban modern liyane nyegah kesempatan kasebut, lan bangunan kuno, piramida, lan liya-liyane, ana hubungane karo rahasia kasebut.
          2. +1
            1 2021 Juni
            Saka udhara katon kaya iki. sawise ngresiki. setuju: temenan ora 60-meter menara Angkor (ora Bayon lan Ta Prohm malah, sanajan padha ditampilake ing video). Saka lemah kaya mangkene:


            Aku sangsi iku bakal narik kawigaten luwih turis saka Angkor
  2. + 10
    31 May 2021
    Kayane ana luwih akeh kutha sing ditinggal ing LA tinimbang sing katon. Urip ana ing kono, peradaban katon lan ilang. Oh, pirang-pirang kaca putih.
    1. +4
      31 May 2021
      Halo, sampeyan bisa menehi jeneng panggonan sing ora ana "kaca putih"? Aku ora ngerti kaya ngono
      1. +3
        31 May 2021
        Galeri Tretyakov ing Moskow. "Kotak ireng Malevich ya
        1. 0
          1 2021 Juni
          Kutipan: Richard
          Galeri Tretyakov ing Moskow. "Kotak ireng Malevich

          Apa dheweke ora ana ing Pertapaan?
          Aku rumangsa weruh dheweke ana hi
          1. +1
            1 2021 Juni
            Ana uga ing Museum Rusia - iki salinan hak cipta
            1. +2
              1 2021 Juni
              Kutipan: Richard
              Ana uga ing Museum Rusia - iki salinan hak cipta

              N-ya, nggambar kothak ireng minangka proyek sing mbutuhake nolak diri wassat
    2. 0
      31 May 2021
      Kutipan saka parusnik
      Kayane ana luwih akeh kutha sing ditinggal ing LA tinimbang sing katon. Urip ana ing kono, peradaban katon lan ilang. Oh, pirang-pirang kaca putih.

      Ya, akeh sing wis dingerteni babagan Mesoamerika. https://www.youtube.com/watch?v=1VJzyZcZQD4&t=711s https://www.youtube.com/watch?v=GQ5Ru8SlNhE https://www.youtube.com/watch?v=ipaxCwtLq1w&t=2059s
  3. +8
    31 May 2021
    menarik. Nanging sakperangan alesan iku ora ngganggu aku.
    Nang endi wae ing pungkasan artikel, Kipling wiwit ngelingi:
    "Ing dalan menyang Mandalay".

    Lan ora ana ing ngendi wae tanpa banyu. Ukara yen peradaban diwiwiti saka alas lan diakhiri karo ara-ara samun ora bisa disisihake.
  4. VlR
    + 16
    31 May 2021
    Miturut cara, sepisan maneh looking liwat literatur ing kuil Meksiko, aku sepisan maneh dadi yakin sing Spaniards sak penaklukan nylametaké luwih akeh wong saka padha matèni. Wong Aztec sing padha "apes" njupuk tawanan ora kanggo perbudakan, nanging kanggo kurban massal. Lan, miturut pangeling-eling para saksi mata, tembok candhi piramida sing berfungsi ditutupi lapisan getih sing kandel. Mula wong-wong India saka suku liya gelem nulungi wong Spanyol. Iki minangka alesan kanggo sukses ngulandara gedhe saka Cortes.
    1. +5
      31 May 2021
      Kanggo saben sing kuwat, ana sing luwih kuwat.
      1. +7
        31 May 2021
        Kanggo saben sing kuwat, ana sing luwih kuwat.


        Rubah Arktik nduweni akeh pasuryan - lan uga ngerti carane mlaku ing segara ya . Mung kanggo adegan iki, para aktor kudu diwenehi Oscar.
        1. +6
          31 May 2021
          matur nuwun. kasengsem. Kesimpulane apik. Ngerti. Aku malah ndhukung.
          1. +6
            31 May 2021
            Aku wis mirsani wacana iki Welasan kaping lan saben-saben aku ndeleng soko anyar. Nanging garwane langsung narik kawigatosan manawa para prajurit Aztec ora nyoba nylametake, nanging kosok balene, dheweke lali babagan mangsa lan banjur ketemu karo wong liya sing durung nate katon. Dadi padha ngerti wesi, mung saka iku padha ora gaman, nanging endhog ya Mung nyoba kanggo njupuk dipikir cedhak ing pasuryan saka conquistadors lan India - sajarah ing saben tampilan.
            1. +6
              31 May 2021
              Pasuryane wong akeh ngomongake bab.
            2. +4
              31 May 2021
              Gibson ketoke nggawe film bab ora sawetara suku tartamtu, nanging dinuga simbiosis saka beda, nanging yen nerangake, Aztecs ora ditampilake ing film. Paling kamungkinan Maya. Kesimpulan iki bisa ditarik saka macem-macem nuansa - gaya rambut para prajurit, para imam nguripake Kukulkan lan ora Quetzalcoatl, lan liya-liyane.
          2. +5
            31 May 2021
            Aku kelingan liyane.



            Aku wanted kanggo nambah mergo, nanging aku ora bisa nemokake iku.
        2. +5
          31 May 2021
          Film apik.
    2. +7
      31 May 2021
      Cukup, ing negara kita, kanggo dangu Konquista dianggep saka sudut pandang siji-sisi saka Grigulevich. Dheweke minangka pramuka sing apik, nanging dadi ahli sejarah.
      Matur nuwun, Valery!
      1. +8
        31 May 2021
        Aku melu matur nuwun Valery, uga pendapat Anton ditulis sadurungé sing saben peradaban, ora bisa munggah kanggo dhuwur teknologi, golek cara kanggo nggunakke populasi keluwihan liwat aoyna. Utawa liwat kurban massal. Lan cara kurban gumantung ing jinis peradaban.
        Banjur, contone, dheweke telat karo pembuangan - godhong banyu. Iki ing Amerika, iki ing Asia.
        1. +5
          31 May 2021
          Lan carane akeh cara ana dina?
          1. +5
            31 May 2021
            Ya, kabeh wong jaranan padha Apocalypse.
            1. +5
              31 May 2021
              Mbok. Pitakonan yaiku jaran endi sing bakal katon luwih dhisik.
              1. +5
                31 May 2021
                kabeh wong jaranan padha Apocalypse.
                Saiki muncul kuda bengkok liyane - ideologi bebas anak lan konsumerisme. Sèket taun - lan ora ana wong belay
                1. +3
                  31 May 2021
                  Mumpung isih iso berjuang.
                  1. +5
                    31 May 2021
                    Iki bakal nyebabake ambruk ekonomi. Lan ya, kepiye carane ngatasi? Sawise kabeh, iku ing sirahe.
                    1. +5
                      31 May 2021
                      Sijine soko apik ing sirah. Bad - bakal nandur modal dhewe.
                      1. +6
                        31 May 2021
                        Sijine soko apik ing sirah.
                        Dipriksa bola-bali - ditolak. Lan babagan ekonomi? Paling ora sapratelon ekonomi fokus ing produksi barang-barang sing ora perlu.
                      2. +4
                        31 May 2021
                        Mbokmenawa, sajrone kejut, keluwihan kasebut dibuwang.
                      3. +5
                        31 May 2021
                        Mbokmenawa, sajrone kejut, keluwihan kasebut dibuwang.

                        "Blogger" lan "rappers" bakal dipangan dhisik? apik
                      4. +4
                        31 May 2021
                        Leonid Sergeev duwe lagu:

                        Lan sing lemu bakal luwih dhisik ...
                      5. +6
                        31 May 2021
                        Lan sing lemu bakal luwih dhisik ...

                        "Welcome to Zombie Land" (Welcome to Zombie Land).
                      6. +5
                        31 May 2021
                        Terusake persis:

                        "Lan ora amarga padha mangan akeh.
                        Amarga padha lemu.
                        Lan bakal langsung dipangan ”(c).
                2. +6
                  31 May 2021
                  Sèket taun - lan ora ana wong

                  "Yen pangan ilang ing donya, wong bakal bisa mangan saben liyane kanggo sawetara taun ..." (Sir Anthony, ing pangertèn, Hannibal Lecter).
                  Ngapusi rute perdagangan utama, Burma minangka provinsi terpencil ing Kakaisaran Inggris.

                  Alexey, minangka adoh saka aku elinga, Inggris mangan beras Burma? Lan apa sampeyan ngedol? Nganti teka Yida trick reged, lan comrades mboko sithik tekan tapel wates karo India? ombenan
                  1. +4
                    31 May 2021
                    Krisis beras 1919? Dadi ana masalah (sing umume disebabake dening nyekel beras dening spekulator gedhe) karo beras kanggo populasi koloni Asia (Malaya lan Ceylon) - tetanèn padha reoriented kanggo tetanduran liyane (tembakau \ kapas) lan peisans conquered bisa nindakake kabeh. sanalika kwak-kwak sad . Inggris dhewe nggawa beras saka meh nang endi wae sethitik, lan iku ora utamané penting kanggo Inggris nalika iku.
                    1. +6
                      31 May 2021
                      Krisis beras 1919?

                      Ora ngerti babagan iki, matur nuwun! Ora, kanthi "Yida kotor" sing dakkarepake yaiku jenderal Jepang sing tanggung jawab kanggo nelukake Burma ing taun 1942.
                      Inggris dhewe nggawa beras saka meh nang endi wae sethitik, lan iku ora utamané penting kanggo Inggris nalika iku.

                      Aku ora nemokake perang kasebut ing artikel kasebut:
                      Borobudur ditemokake nalika Perang Inggris-Walanda taun 1814.
                      Mungkin salah ketik. Ing taun 1814, miturut Wikipedia, loro-lorone, ing nalisir, sarujuk bali saka bekas koloni Walanda saka Inggris bali, nyatane, menyang Walanda. wassat
                      Wigati, "tuan-tuan" sajrone kerusuhan Eropa kontinental wiwit ... ing koloni mungsuh! nglirik Kanthi meneng lan ngiwa - padha ngomong, ketemu! ombenan Dadi Kanada dibuwang, lan kanthi cara sing padha, seket taun sabanjure, jajahan Walanda uga dicekel. Bener, sing terakhir - bali. Meh kabeh. Sekitar Ceylon. ngguyu
                      1. +3
                        31 May 2021
                        padha wiwit nabrak ... ing koloni mungsuh!
                        Potongan lemak kudu disuwek tanpa ninggalake kasir ya Lan bantuan saka metropolis ora bakal ngenteni ing kono.
                      2. +6
                        31 May 2021
                        Lan bantuan saka metropolis ora bakal ngenteni ing kono.

                        Ya, amarga armada Inggris nalika iku paling kuat. Ngenteni wong.
                      3. +4
                        31 May 2021
                        armada Inggris
                        Aku bubar maca kene sing ninggalake EU disimpen Britain 5 operator pesawat Ratu Elizabeth (utawa 4 kapal selam Vanguard) ing taun! Lan Skotlandia sing wis milih kamardikan lan kamardikan bisa nyimpen jumlah sing padha.
                      4. +6
                        31 May 2021
                        Lan Skotlandia sing wis milih kamardikan lan kamardikan bisa nyimpen jumlah sing padha.

                        Lan apa, metu saka Kilton-bearers bangga saka Inggris bakal favorably mengaruhi bathi Inggris tepat? hi Pitakonan kapindho yaiku: apa sing bakal dipangan bagpipe dhewe yen pedhot? nglirik Pitakonan nomer telu: apa dheweke uga bakal milih raja anyar kanggo awake dhewe? Saka Stuarts ora rampung dening sajarah? wassat Kita bisa nawakake Romanovs - dheweke isih nongkrong ...
                      5. +4
                        31 May 2021
                        favorably dibayangke ing bathi saka Inggris tepat?
                        Kasil kasebut bakal mengaruhi mbuwang Inggris - 15 milyar diwenehake kanggo dheweke minangka subsidi kanggo njaga standar urip sing bisa ditrima sing padha karo Inggris. Tanpa iki, dheweke ngenteni kekuwatan ekonomi kaya ing Uruguay.
                        apa bagpipes dhewe arep mangan
                        Pangarep-arep kanggo aksesi lan pemerahan sabanjure Uni Eropa.
                        Apa bakal padha milih raja anyar kanggo awake dhewe?
                        Lan kene, minangka klasik ngandika, hehe ngguyu Kabeh proyek iki, miturut para loyalis, diluncurake dening Nicola Sturgeon lan Alex Salmond kanggo dadi ora mung pejabat tinggi lan politikus ing Britania Raya (sing dadi) nanging para panguwasa negara merdika. Salmond, miturut kanca ngombé (ing cara, iku pro alkohol eseman ora ngelingake sapa wae wassat ) uga pengin nulis dhewe ing sajarah donya.
                        Soko kaya iki, kanggo nyederhanakake.
                      6. +6
                        31 May 2021
                        Dheweke uga pengin nulis dhewe ing sajarah donya.

                        Klumpukne Highlanders, mikir kang Wallace, lan pindhah ngrampog? wassat
                        Kasil kasebut bakal mengaruhi belanja Inggris

                        Belanja bisa dingerteni. Lan apa bathi? Kanggo Inggris?
                        Ngomong-ngomong, apa prediksi sampeyan? Bakal padha pedhot?
                        Lan kanggo apa potong kebon sing populer (yaiku, neraka - aku mbaleni sampeyan saka artikel sampeyan dhewe), nyuwun pangapunten, para pewaris para pejuang nglawan Tembok Hadrian lan Legiun IX kanthi pribadi - apa sampeyan butuh pedhot iki?
                      7. +5
                        31 May 2021
                        lan arep ngrampog?
                        Présidhèn pisanan saka Skotlandia merdika dudu horseradish saka kebon (maneh, ora ngelingake sapa wae ngguyu ?) Ora bakal ngrampok, bakal ngemis ing Brussels.
                        Lan apa bathi? Kanggo Inggris?
                        Saliyane tradhisi Uni lan dhasar, umume, ora ana apa-apa. Kandhane, yen Inggris wis ndhelikake celengan lenga lan gas sing gedhe, yen wong Arab lan Afrika wis entek. Pisanan kita mangan sing duwe, banjur saben duwe ya
                        pribadi, iki pedhot
                        Sampeyan ora bakal pracaya carane Ukrainians mikir sing ekonomi lan budaya bakal munggah tanpa dictates London wassat Ana uga mung nasionalis ala. Nanging wong sugih Bolmen nglawan - rega real estate bakal mudhun paling ora sapratelo.
                      8. +3
                        31 May 2021
                        Ana uga mung nasionalis ala.

                        Ing cendhak, bakal padha ngrusak kabeh karo pedhot sing? Lan sampeyan dhewe, lan Inggris, lan Uni Eropa?
                        Rob ora bakal lunga, menyang ngemis kanggo Brussels.

                        Iku apik yen ana wong sing ngemis ...
                        Saliyane tradhisi Uni lan dhasar, umume, ora ana apa-apa.

                        Alexey, Aku propose rencana kandel. Sawise Brexit, iki Scottish gingerbread ing kilt - kanggo St Kilda, presiden kanggo urip (yen ana, kanggo uninformed - iki pulo paling adoh saka Hebrides njaba). Ing Skotlandia, nelpon "Varangians ing nalisir." sedulur Ora, ora Romanovs - padha ing FIG! mandheg Wis ana rong calon liyane... keprungu Pelabuhan sampeyan ngomong? nglirik Apik banget! ombenan
                      9. +3
                        31 May 2021
                        ing St Kilda, Presiden kanggo Urip
                        Ora ana omben-omben ora . Lan dheweke dikenal minangka alkoholik - pengawale asring nggawa dheweke metu saka acara.
                        Iku apik yen ana wong sing ngemis.
                        Lan ing kene ana ambush - sawise Brexit (-15 milyar), padha mung bisa pas sawetara atus ewu Negro-Arab.
                        Loro calon liyane
                        Navalny wong belay ? Nikola lan Alex ora bakal setuju - ora kanggo panguwasa padha kalah kanggo nuduhake.
                      10. +3
                        31 May 2021
                        Lan dheweke dikenal minangka alkoholik - pengawale asring nggawa dheweke metu saka acara.

                        Ana panyulingan ing Penza sing ngasilake gin. 299 r. kanggo botol ing toko.

                        Kita bakal nulis kanggo Shpakovsky, kang bakal ngirim loro kothak - lan rong kothak iki kanggo pretzel ing St.. Kilda, lan supaya wong rasa nganti rasa. Lan ing kana kadhemen, lan bangunan tanpa lawang - dheweke isih bakal turu .. ing salju ... nglirik Lan ing bali, saka wong Scottish ngucapke matur nuwun - kanggo Vyacheslav Olegovich tiket kita kanggo musium lan kastil. sedulur Pertukaran alam lan budaya! apik ombenan Donya - roti jahe - gin lan tonik! ya
                        Loro calon liyane

                        Ora, ora, ana wong lanang kaya ngono - padha wedi karo kabeh Eropa. ya Nang endi wae, ana wong kentut kanthi nada sing salah - ujar, ujar - salahe! belay
                      11. +3
                        31 May 2021
                        ngirim rong kothak
                        Ya, sampeyan duwe welas asih, rong kothak iki kanggo dheweke kanggo akhir minggu wassat Lan kenapa dheweke kudu mabuk ing pulo iki? Miturut cara, miturut informasi njero (kanca ana ing pesta sing dijupuk saka), dheweke ngombe anggur tinimbang wiski malt tunggal !!! Uga patriotku sad
                        299 r. saben botol
                        Lan sampeyan bisa ngombe utawa mung racun kecoak? lol ombenan
                      12. +4
                        31 May 2021
                        dheweke ngombe anggur tinimbang wiski malt tunggal !!! Uga patriotku

                        Ya, iki perlu kanggo ngetrapake paukuman kanggo khianat, kaya Hugh Le Despenser, Jr.! duka Salah siji patriot Mediterania utawa saboteur gay (dilarang ing St Kilda). Spy, ing cendhak, marang wong-wong mau!
                        Lan kenapa dheweke kudu mabuk ing pulo iki?

                        Guano. Ora ana liyane ing kana. Lan bank-bank iku tajem ... nyusup, mabuk, kanggo sawetara banyu ... jungkir balik ... plop ... Ora pseudo-patriot! Nyuwun
                      13. +3
                        31 May 2021
                        paukuman kanggo khianat
                        Pati dening tumbo jumbo wassat ?
                        Guano. Ora ana liyane
                        Miturut cara, ana kita bakal mriksa apa iku alkonaut experienced utawa mung amatir. botol Experienced malah ing nadybyvaet pulo ara-ara samun ya
                      14. +3
                        31 May 2021
                        Pati dening tumbo jumbo

                        Ing Plantagenets, sawetara dieksekusi kanthi rumit ...
                        Miturut cara, ana kita bakal mriksa apa iku alkonaut experienced utawa mung amatir. botol Experienced malah ing nadybyvaet pulo ara-ara samun

                        amatir. Pisanan, dheweke nyenengi vino. Lan St Kilda duwe masalah karo anggur. Kapindho, kita ora bakal menehi wadhah! mandheg Ayo goleki celengan saka lempung lan knead prau perlu saka iku. Botol, sampeyan ngerti - biaya dhuwit! Nyuwun
                      15. +2
                        31 May 2021
                        Iki kekejeman kewan, artikel ya Dheweke bakal nglangi bali menyang Skotlandia kanthi gaya dada kanthi cara kasebut.
          2. +5
            31 May 2021
            Inggih, langsung. Nggawe lingkungan sing ora mesthi lan wedi. Wektu cendhak saka kahanan kaya mengkono mung ndadékaké kanggo mung sawetara cilik saka serangan jantung lan stroke ing paling wedi, nomer cilik saka dalan gedhe banget lan kacilakan teknologi, kanggo nambah sethitik ing angkara, lan ing umum minangka kahanan invigorating, sawise ngatasi. kang wong desah karo relief lan wiwiti seneng urip karo dendam. Ana relatif sawetara keluwihan pati, lagi replenished dening lair.
            Saka iki, misale jek ngetutake yen kanggo nggunakke surplus sing signifikan saka populasi, kudu terus-terusan wedi lan ora yakin babagan masa depan. Banjur tekanan psikologis kaya ngono, kaya-kaya dhewe, mortalitas mundhak amarga alasan ing ndhuwur. Ing kombinasi karo tepak ing tingkat lair (kenapa nggawa wong anyar menyang urip kuwi?), Iki ndadékaké menyang abang pinunjul ing populasi lan, kanggo dangu, nyuda meksa saka remnants demoralized ing governing negara. struktur, mulane nyaman.
            Nanging, tingkat penurunan populasi amarga nggawe kahanan kaya mengkono iku ora bisa diprediksi, lan akibat sing ala kanggo negara sacara sakabehe gampang banget.
            Sawijining kahanan minangka instrumen sing nyebabake kepunahan sawijining negara jembar banget, bisa uga alam utawa buatan.
            Ing conto artikel iki: keluwihan populasi ndadékaké kanggo kurang saka sumber banyu, kang tegese iku perlu kanggo perang kanggo wong-wong mau karo tanggi, lan perang punika utilizers wong. Siji kahanan mimpin kanggo liyane.
            1. +2
              31 May 2021
              Yen wong duwe kuwalitas gelut, dheweke bakal entuk kapercayan. Mungkin kanthi pengalaman.
              1. +3
                31 May 2021
                Yen sampeyan tegese, sebutno, Teotihuacan, sing nduweni ciri negara kutha, mula bisa dianggep manawa sumber banyu sing dangkal, yen ora langsung, sanajan kedadeyan kasebut ing alam, nanging cukup katon lan miturut standar urip manungsa. buntu iku pamaréntahan imam banget hardened lan banget experienced saka abad kepungkur. Senadyan kasunyatan sing mung alat efektif saged appeasing discontent saka populasi lan ing wektu sing padha nyuda nomer ing sesuai karo sumber banyu kurang ana agama - nyembah marang Gusti Allah banyu!
                Paradoks, ta?
                Banyu iki ninggalake, populasi dibantai dening ewu minangka korban kanggo Gusti Allah - mbok menawa padha bakal duwe sih! Detasemen pengawal kutha padha atrocious, looking metu kanggo wong dissatisfied ing wong akeh padha ing piramida, supaya ora mung karo pangarep-arep kanggo sih-rahmat saka Gusti Allah, nanging uga karo kesenengan kejem, intertwined karo medeni, tanpa mandheg kanggo nonton carane imam. nyuwek atine korban liyane, lan tangane gumeter.
                Lan iki kabeh sing bisa diwenehake dening para panguwasa-imam marang wong-wong, banget percaya diri lan, paling ora, aku ora bisa entuk pengalaman ing abad-abad kepungkur saka pamrentahan sukses para leluhur kasta.
                Nanging, populasi ora homogen. Nalika ritual getih lumaku saben dina lan game bal mateni terus, wong-wong sing luwih pinter lan luwih mantep ngumpulake kulawarga, sanak-sedulur, barang-barang lan kanthi tenang, supaya para pengawal ora weruh, nggoleki papan sing banjir, luwih dhisik menyang alas ing saubengé, banjur luwih, padha kesandhung marang suku alam bébas, perang, sebagéyan mati, sebagéyan slamet, nemokake panggonan anyar panggonan permanen, lan digawe suku dhewe. Tingkat peradaban sing dhuwur ilang, mung katrampilan kaslametan sing penting sing dilestarekake.
                Kutha lebur, lan pungkasane dadi kosong. Kanthi kuwalitas gelut sing dhuwur saka kepemimpinan lan pengalaman sing sugih ing jaman kepungkur. Amarga ngarep-arep marang Gusti Allah, nanging aja nggawe kesalahan dhewe! Amarga sing dibutuhake yaiku ngelmu sing rada beda karo sing diduweni. Lan jinis kepemimpinan sing beda banget.
                Apa tegese jinis kepemimpinan sing bener?
                Kepemimpinan iki minangka jinis kepemimpinan sing bisa nggawa kepentingan lapisan paling penting saka populasi dadi selaras karo kepuasan bebarengan strata kasebut. Tegese, kepemimpinan sing mratelakake kepentingane rakyat kabeh, dudu kasta imam. Iki ora kedadeyan ing Teotihuacan. Lan kutha wis depopulated, peradaban tilar donya.
                1. +3
                  31 May 2021
                  Nalika aku nyadari gambar kasebut, nalika ana wong sing diobong nganggo pulque, banjur atine saya suwek, aku ora pengin manggon ing lingkungan kasebut. Lan ngombe pulque uga.
                  1. +5
                    31 May 2021
                    wong iki drugged karo pulque
                    Wigati dicathet yen ing pabrik pulque asli digunakake feces manungsa. wassat
                    1. +3
                      31 May 2021
                      Wigati dicathet yen ing pabrik pulque asli digunakake feces manungsa.

                      Apa sampeyan kelingan kepiye para pendaki gunung Araucan sing bangga nggawe suling saka balung Pedro Valdivia? belay
                      1. +1
                        31 May 2021
                        gunung Araucan bangga digawe suling
                        Lan apa drum ditutupi karo? wassat ?
                      2. +3
                        31 May 2021
                        Lan apa drum ditutupi karo?

                        "Zona bikini" ya
                    2. +4
                      31 May 2021
                      Informasi kasebut ora ditemokake. Apa tradhisi lawas.
                      1. +3
                        31 May 2021
                        Wong kulit putih sing sepisanan wis siyap kanggo nahan rasa tenang, nanging ora ngombe minuman iki. Banjur sing paling squeamish (lan sampeyan pengin ngombe wassat ) mutusake kanggo nyingkirake distilasi sing ora perlu. Sing apa Mexican marang kula.
                      2. +4
                        31 May 2021
                        Apa iki alasan kanggo tequila penyulingan ganda?
                        Ya, wong Aztec ora nyuling.
                      3. +3
                        31 May 2021
                        Ya, padha ora ngerti teknologi distilasi. Ya, lan ora dibutuhake - jamur sing ora biasa tuwuh ing kana wassat . Miturut cara, aku isih kelingan carane padha sah didol ing toko ing London (Januari 2015).
                      4. +4
                        31 May 2021
                        Aku ora ngerti babagan jamur. Nanging, kabeh peradaban duwe cara dhewe kanggo ngilangi stres.
                      5. +3
                        31 May 2021
                        Ya, aku uga ora ngerti. Aku mung ngerti yen sawetara, sawise ndeleng donya jamur, tetep ing donya. wassat ..
                    3. +4
                      31 May 2021
                      Wigati dicathet yen ing pabrik pulque asli digunakake feces manungsa.

                      Nah, iki anekdot sejarah.
                      Nyatane, proses nyiyapake wedang keramat pancen ketat. Amarga kemungkinan jus asam ing tahap apa wae, produksi pulque diubengi dening takhayul lan ritual. Para buruh ndedonga lan nyanyi lagu-lagu agama, wong lara, wanita, bocah utawa wong liya ora diidini mlebu ing kamar kanthi tong. Kapercayan nglarang buruh mangan iwak lan daging sajrone fermentasi pulque, nganggo tutup kepala ing kamar sing disiapake ngombe. Kajaba iku, para pekerja ora ngrokok sajrone wektu iki, lan ngrokok, amarga percaya yen pulque bakal dadi asem. Udud, ndamu irung, utawa, Gusti Allah ngalang-alangi, kentut menyang kamar ngendi ngombe wis disiapake dianggep angkara serius lan abot kaukum, nganti ngisin-isini (?) paukuman pati.
                      Kabeh larangan kasebut ana gandhengane karo kasunyatan manawa agave kudu tuwuh nganti 12 taun kanggo nggawe pulque, lan proses ngumpulake jus ngrusak tanduran kasebut.
                      link: Hui YH, Evranuz E.O. Pulleke. ritual kuna, kapercayan lan teknologi saka India saka Amérika Kidul. Handbook of Plant-Based Fermented Food and Beverage Technology, Second Edition. - CRC Press, 2012. - (Ilmu pangan lan teknologi).
                      1. +4
                        31 May 2021
                        dianggep kejahatan serius lan diukum abot
                        Kanthi tekane para conquistador, dadi jelas ora ana sing ngukum, putih ora nganti. Meh conquistador mbatalake kabeh GOST ing pulque ngguyu
                      2. +3
                        31 May 2021
                        Jeneng pulque asalé saka basa Nahuatl: wong Aztec nyebat iztāc octli [ˈistaːk ˈokt͡ɬi] (putih + "octli", yaiku, sing saiki diarani pulque), lan istilah "pulque" mbokmenawa ora sengaja dijupuk saka frasa kasebut. octli poliuhqui [ˈokt͡ɬi poˈliwki], yaiku "oktli asem".
                        Agave wis digunakake dening wong-wong Mesoamerika wiwit jaman kuna (wis dibudidayakake wiwit paling sethithik 200 Masehi, nanging kemungkinan banget yen penemuan minuman kasebut diwiwiti ing milenium kaping XNUMX SM). Tali lan kain digawe saka inti, spike digunakake minangka tombol lan jarum, lan film panutup godhong digunakake kanggo pangan lan kanggo produksi kertas. Ing Nahuatl, agave kanggo pulque diarani "sapu".
                        Pulque wis dikenal wiwit taun 200-an ing jaman kita, lan karya utama pisanan sing dikhususake kanggo minuman iki ditemokake ing Piramida Agung Cholula. Fermentasi jus bisa kedadeyan kanthi alami, mula dipercaya manawa versi paling mungkin saka panemuan pulque yaiku pengamatan rodents nibbling ing inti agave kanggo ngombe jus.
                        foto. pecahan fresco ing Piramida Agung Cholula. Dewi Mayahual nyiapake pangsit agave
                      3. +3
                        31 May 2021
                        foto. minuman beralkohol meksiko tradisional pulque
                      4. +3
                        31 May 2021
                        Samar-samar mamang nyusup yen swill kanggo turis ekstrem sing ditampilake ing foto kasebut digawe miturut GOST tanpa kentut ing proses kasebut.
                      5. +3
                        1 2021 Juni
                        ditampilake ing foto, digawe miturut GOST tanpa kentut ing proses kasebut.

                        Partai kabèh wis ngaco munggah! nangis
                      6. +3
                        31 May 2021
                        Iku katon kaya bebener. Batang Agave kudu bobote 35 nganti 100 kg. Saiki ing perkebunan, agave bisa tuwuh luwih cepet.

                        Lan ana uga pilihan - peduncle dipotong, lan kanggo sawetara wektu jus dikumpulake. Carane sapi susu.
                      7. +4
                        1 2021 Juni
                        referensi: Hui YH, Evranuz E.Ö.

                        Apa jeneng menarik ilmuwan pisanan wis. opo Iki mesthi ngerti kabeh, kaya sing dikandhakake ing Rusia ... wassat
                  2. +3
                    31 May 2021
                    Agave nate tuwuh ing pekaranganku. Dhuwur lan malah mekar sepisan, ngetokake tugu kembang putih. Ora ana sing ngira yen pulque bisa digawe saka iku. "Pulque" digawe saka pomace anggur, lan diarani chacha wassat )))
                    1. +3
                      31 May 2021
                      ya wis. Peduncle saka agave katon.
                    2. +4
                      31 May 2021
                      Agave nate tuwuh ing pekaranganku
                      Agave tequilana, agave biru sing padha sing nglumpukake agavine (gula sing mung ana ing rimpang kasebut), mung tuwuh ing dhataran dhuwur saka 1500 meter. Sing liyane ora bakal bisa. Beet-Rusia agave!
                      1. +5
                        31 May 2021
                        Wigati, ora abang, nanging putih, sing diarani gula, kanthi umbi sing akeh banget, uga digunakake kanggo panganan pet. Ing Kuban, iki thukul, lan ya - padha ngusir "pulque" saka iku))))
                      2. +3
                        31 May 2021
                        padha ngusir "pulque" metu saka iku))))
                        Ing Ukraina, padha nyopir "buryachikha" metu saka iku - saka kang mata dhewe digambar menyang titik kalima.
                      3. +5
                        31 May 2021
                        Ketoke, derajat saka ngombe kepileh asil ditemtokake dening jurusan narik mata ing titik kalima. ngguyu )))
                      4. +4
                        31 May 2021
                        Aku pribadi mirsani carane setengah Cut mirah bengkong malah ekstra-kelas mabuk ya
                    3. +4
                      31 May 2021
                      Agave nate tuwuh ing pekaranganku

                      Aku tuwuh ing cedhak aviary
                      1. +3
                        31 May 2021
                        Oh fan palm! Dadi sampeyan saka panggonan kasebut, Dmitry, saka kidul?)))
                      2. +4
                        31 May 2021
                        Oh fan palm!

                        Aku bakal metu ing ngisor wit kurma, aku bakal ndeleng desa
                        bocah-bocah wadon mlaku-mlaku lan aku seneng-seneng (c) ngguyu
                        Dadi sampeyan saka panggonan kasebut, Dmitry, saka kidul?

                        Wilayah stavropol
                      3. +4
                        31 May 2021
                        Miturut cara, iki foto misuwur saka panggonan kita - agaves ing situs duel Lermontov. Gunung Mashuk
                      4. +4
                        31 May 2021
                        Ya, aku ora nganggep wilayah Stavropol minangka sisih kidul. Sederek terus-terusan ngomong babagan musim dingin lan angin garing musim panas sing gedhe. Lan saiki, ternyata, kidul, agaves, wit kurma ...
                        Pranyata iklim wis owah.
                        Seneng kanggo sampeyan, Dmitry!)))
                      5. +4
                        31 May 2021
                        Ya, aku ora nganggep wilayah Stavropol minangka sisih kidul.

                        Inggih, matur nuwun Gusti! Kanggo nelpon Kaukasus Lor ing sisih kidul - tembung sing langsung kondhang babagan Ujian Negara Bersatu nyaranake dhewe. ngguyu
                        Iklim kita ditondoi dening musim dingin sing entheng lan musim panas sing panas. Aku manggon cedhak Pyatigorsk. Musim dingin lan angin garing ing musim panas luwih akeh menyang dataran rendah Terek-Kuma (Steppe Nogai)
                      6. +3
                        1 2021 Juni
                        Komposisi sing apik.
                      7. Komentar wis dibusak.
      2. +2
        31 May 2021
        Cukup, ing negara kita, kanggo dangu Konquista dianggep saka sudut pandang siji-sisi saka Grigulevich.

        Anton, aku ora ngerti babagan Grigulevich, nanging Dominika Las Casas minangka sing pisanan nyuwara kanggo mbela pribumi pribumi ing Amerika. Bhikkhu ingkang sae punika boten remen dhateng tindak-tandukipun sasaminipun ing nagari ingkang nembe angsal. hi
        1. +3
          31 May 2021
          Hello!
          Google babagan Grigulevich. Aku miwiti maca. Aku butuh satus kaca.
          1. +4
            31 May 2021
            Anton, sampeyan bisa maca ... sumber utama? apik )))
            Ngendi aku bisa njaluk sabar kuwi wassat )))
            1. +5
              31 May 2021
              Ngendi aku bisa njaluk sabar kuwi

              Lyudmila Yakovlevna, minstrel kinurmatan kita umume banget maca .. Aku menehi waos, kaya aku ngerti dheweke. ya
              1. +3
                31 May 2021
                Nggih
                "Aku katon, Furmanov teka menyang dheweke. Waca sing apik, maca sing apik !!!"
                1. +4
                  31 May 2021
                  "Aku katon, Furmanov teka menyang dheweke. Waca sing apik, maca sing apik !!!"

                  - Lan sijine kaca tingal! Intelektual! ngguyu
              2. +5
                31 May 2021
                Dhuh Gusti... Tanganku wis goyang-goyang amarga isin, lan sikilku njedhul dhewe. tenan? Apa bener turunane wis medeni ngomong sapa? nangis )))
            2. +3
              31 May 2021
              Grigulevich isih sumber asli wassat
              1. +4
                31 May 2021
                Lan ora masalah yen dheweke kaya ngono wassat
                Sumber utami, sing uga kaya monumen, kudu nyebabake rasa hormat, rasa hormat sing andhap asor lan nyelehake karangan bunga ing sikil.
                Ingkang utama yaiku ora ndemek! Relik, ya...
                1. +2
                  31 May 2021
                  Ingkang utama yaiku ora ndemek! Relik, ya...

                  Relik iku arsip. hi Nanging nyedhaki wong-wong mau angel banget. Overbirokratisasi. Nanging. nalika sampeyan Pick munggah folder nglukis babagan tes saka "senjata kaliber suda", utawa terus ing tangan layang saka Nagant karo terjemahan ditempelake saka letnan N .., sampeyan ngerti - iki pancene bandha! apik
                  Uga edisi lawas. Aku bejo ngundhuh buku harian guru pisanan Pavel Petrovich, Semyon Poroshin. edisi 1844. Sampeyan ngerti, mbok menawa iki minangka salah sawijining buku sing paling menarik lan nggumunake sing wis daktemu! Gampang banget, sanajan aksara lawas. Ing kene, contone, minangka kutipan saka 21 September 1764 - jadwal peran ing masquerade. Apa iki mukjijat? Edisi pisanan! ya
                  1. +4
                    31 May 2021
                    Nikolai, ya, ternyata sampeyan uga saka Celestials, cedhak karo paling njero. Ora wedi karo tembung iki, aku sujud marang wong sing ora mung bisa nyekel dokumen arsip ing tangane, banjur kanthi hormat bali folder kasebut menyang panggonane, nanging uga sinau kanthi teliti.
                    Lan kudu ana rasa khusus. Sawise kabeh, kaca-kaca kasebut disentuh dening tangane wong-wong sing urip pirang-pirang dekade, utawa malah pirang-pirang abad kepungkur, ana jejak sing disentuh! Iku kaya salaman liwat umur.
                    1. +3
                      31 May 2021
                      Nikolai, ya, ternyata sampeyan uga saka Celestials, cedhak karo paling njero.

                      Iku kedaden sapisan, lan iku ora bener. lol
                      Sawise kabeh, kaca-kaca kasebut disentuh dening tangane wong-wong sing urip pirang-pirang dekade, utawa malah pirang-pirang abad kepungkur, ana jejak sing disentuh! Iku kaya salaman liwat umur.

                      1890 Ing dekoding ibukutha nomer tanggal kasebut: "sewu wolung atus sangang puluh". Dadi banjur padha nulis! ya
                      sing ora mung bisa nyekel dokumen arsip ing tangane, banjur kanthi hormat bali folder kasebut menyang panggonane, nanging uga sinau kanthi teliti.

                      Kanggo motret rong puluh kaca, aku kudu menyang kono meh sewulan! Nyuwun Amarga pisanan isi aplikasi, banjur kontrak, banjur liyane. Lan kanggo saben tumindak sampeyan kudu teka kanthi kapisah - lan arsip dianggo kaping pindho saben minggu, lan sajrone jam kerja. Kabeh iki - kanggo 20 lembar foto! hi
                      1. +4
                        31 May 2021
                        Mung kanggo 20 lembar ... Treasure! Ketoke, ana preseden ing Arsip kasebut, dicolong, dirusak. Ing kene sampeyan pengin nerak:
                        Kubah kasebut diisi buku sing paling menarik ing kabeh basa ing donya lan sejarah, saka basa Atlantis nganti pidgin Inggris, kalebu. Nanging aku paling kasengsem ing edisi multi-volume saka Kitab Nasib. Book of Fates dicithak kanthi ukuran cilik ing kertas beras sing paling tipis lan ngemot, miturut urutan kronologis, data sing kurang luwih lengkap babagan 73 Homo sapiens. Volume pisanan diwiwiti karo Pithecanthropus Ayuykhkh. (Lair 619 Agustus 024 511 SM, d. 2 Januari 965 543 SM. Wong tuwa saka Ramapithecus. Garwane Ramapithecus. Anak: lanang Ad-Amm, wadon E-Ua. Nomad karo suku Ramapithecus ing Ararat. lembah. Mangan, ngombe, turu ing kesenengane. Ngebor bolongan pisanan ing watu. Dipangan dening bruwang guwa. nalika mburu.")
                      2. +2
                        31 May 2021
                        Ketoke, ana preseden ing Arsip kasebut, dicolong, dirusak.

                        Sampeyan mung kudu nyederhanakake prosedur lan dokumen. Dadi - wong lungguh ing tas emas, nanging ora bisa mbukak. Yen sistem disederhanakake, bakal luwih akeh aplikasi lan, kanthi mangkono, dhuwit. Ngendi sing bakal ditinggalake - kanggo pangembangan organisasi utawa bonus sing pantes kanggo karyawan - bisa ditemtokake dening manajemen. hi
                        Shpakovsky duwe conto sing apik nalika wong Swedia ngirim gambar tank ing taun 20-an - gratis! Lan karo kita ... kene, Pak! Nyuwun
                      3. +4
                        31 May 2021
                        Sampeyan mung kudu nyederhanakake prosedur lan dokumen.

                        Lan ngendi kanggo nyelehake pejabat superfluous saka aliran document?
                        Minangka wakil disgraced Mitrofanov ngandika, ngarahake umum: "Apa sampeyan mikir iku sing njupuk kuwasa ing 91? Ora, iku kita, pejabat, sing njupuk daya!" Lan luwih saka wicara kasebut, dudu tsars sing mrentah Rusia lan dudu sekretaris jenderal USSR, nanging pejabat. Dadi nyoba kanggo ngurangi dokumen. Padha suda, nanging jumlahe tambah akeh.
                2. +3
                  31 May 2021
                  Aku sinau carane ndemek "imperishable" karo tangan ing Catalonia.
                  1. +2
                    31 May 2021
                    didenda?
                    1. +3
                      31 May 2021
                      Ora, dheweke ora gelem. mengko tak kandhani.
                      1. +4
                        31 May 2021
                        Ora, dheweke ora gelem. mengko tak kandhani.

                        Dheweke ngajak sampeyan ndemek ibu, nanging sampeyan ora gelem amarga mangan es krim? belay
                      2. +3
                        31 May 2021
                        Mummies - ing catacombs Paris. Sanajan, ing Barcelona, ​​​​mbok menawa uga.
                  2. +3
                    31 May 2021
                    Anton:
                    Aku sinau carane ndemek "imperishable" karo tangan ing Catalonia.

                    Sampeyan mung bisa mentheleng ing "imperishable"! Banjur, apa apik, crumble wassat ))))
                    1. +2
                      31 May 2021
                      Ora, ing Figueres, ing teater-museum Dali, koleksi pribadi artis dipamerake. Salah sawijining pameran, potret cilik, aku ora ngerti karyane, nanging meh padha karo teknik El Greco. Gambar kasebut dumunung supaya sampeyan bisa nutul nganggo tangan. Lan aku wis mulet, nanging ana sing mandheg ...
                      Wiwit iku, lan wis liwati pitung taun, kepinginan kanggo tutul mung sapisan, lan banjur ora ing inisiatif.
                      1. +2
                        31 May 2021
                        Ana wong sing misterius nyandhang perasaan sampeyan lan dadi kepinginan sing ora bisa ditolak ...
                        Iku dhewe liyane! ))))
                        Sampeyan bisa menehi hasil karo dheweke mung ing kasus. Apa ora cukup wassat )))
    3. +3
      31 May 2021
      Matur nuwun kanggo artikel. Maca kanthi kapentingan gedhe
    4. -2
      2 2021 Juni
      Kutipan: VLR
      tembok candhi piramida sing dienggo ditutupi lapisan getih sing kandel.

      Kabeh iki omong kosong lengkap. Kita lagi dipalu ing kolonisasi sing nggawa "geni menyang suku liar" saka barbar))).
      Aku menehi saran marang saben wong sing kasengsem ing topik kasebut kanggo nonton seri dokumenter "Kekaisaran Kuno Asia Tenggara."
  5. +4
    31 May 2021
    Ing urip precovid, dheweke bisa ngadeg ing ndhuwur salah sawijining piramida ing Altun Ha, Belize. Sawetara liyane ngadeg ing jejere sing digali, ditutupi lapisan gambut lan vegetasi sing kandel, liyane wis diresiki saka grumbulan, nanging ora digali.
  6. -2
    31 May 2021
    Kutipan: VLR
    , sepisan maneh nggawe percoyo sing Spaniards sak penaklukan nylametake luwih akeh tinimbang sing dipateni

    apa sampeyan ngomong babagan penyakit infèksi sing disedhiyakake dening wong Spanyol (cacar, wabah, difteri, campak, demam merah, tipus lan tuberkolosis), sing wong India ora duwe kakebalan, babagan akeh klompok wong India sing bunuh diri amarga kerja keras, eksekusi massal, utawa jumlahe suda ing abad kaping 17, miturut macem-macem sumber, saka 25-1,5 yuta dadi XNUMX yuta wong, punika 11-16 kaping.?

    Artikel kasebut apik banget, plus.

    Lan kanggo ndeleng piramida Mayan
    , cukup teka ing ibukutha:

    :
    1. VlR
      +4
      31 May 2021
      Aku ngomong babagan ekspedisi Cortes, lan dudu akibat sing adoh. Nanging, wong Spanyol kurang rasis tinimbang Anglo-Saxon. Yen native diadopsi Kristen, kang nampa hak tartamtu, pemimpin - bangsawan, wong Spanyol ora disdain kanggo resmi omah-omah wanita lokal. Tinimbang "negara migran" karo pribumi sing didorong menyang leladen, kaya ing Amerika Serikat, Meksiko dadi negara Creoles.
      Pancen, saiki ing AS lan Eropa Kulon, pendulum wis ngayun ing arah liya lan negara-negara kasebut wiwit "macet" menyang Afrika Kidul.
      1. +1
        31 May 2021
        Negara Creole ing Meksiko.
        Kreol sing miskin. Beda karo Amerika Serikat, sing dadi ekonomi pertama ing donya.
      2. -1
        31 May 2021
        .
        Kutipan: VLR
        Nanging, wong Spanyol kurang rasis tinimbang Anglo-Saxon. Yen native diadopsi Kristen, kang nampa hak tartamtu, pemimpin - bangsawan, wong Spanyol ora disdain kanggo resmi omah-omah wanita lokal.

        Mesthi, wong Spaniards dadi luwih manungsa tinimbang Anglo-Saxon: India, uga mestizos, mulattoes, sambos arupi bagean pinunjul saka populasi Amérika Kidul lan Tengah lan muter peran gedhe ing gesang. negarane.

        Apa sing ora katon ing AS lan Kanada, ing ngendi dheweke tetep ing tingkat eksotis ...
  7. +2
    31 May 2021
    Kolega, Valery, halo. Aku bungah aku ora kudu ngenteni suwe kanggo konten sing pas.
    Maca karo kanca-kanca lan ngujo ilustrasi
  8. +2
    31 May 2021
    "wujud saka segi telu isosceles sing mbentuk awak ula 37 meter."
    Halo, iki Katya. Cukup mikir babagan katrampilan para tukang bangunan kuno?!
    Sampeyan ngerti, kanthi ora sengaja curiga campur tangan pasukan liya: yen bisa mbangun kaya ngono, banjur kawruh kudu ditambahake ing wektu? Lan ana, sakperangan alesan, regresi wiwit
    1. +2
      1 2021 Juni
      Kutipan: Astra wild2
      Sampeyan ngerti, kanthi ora sengaja curiga campur tangan pasukan liya: yen bisa mbangun kaya ngono, banjur kawruh kudu ditambahake ing wektu? Lan ana, sakperangan alesan, regresi wiwit

      Inggih ... Yen operator saka kawruh iku pembantaian sethitik ... Utawa deprive saka basa materi, mimpin saka omah-omahé lan mimpin menyang alas, ara-ara samun, tundra, etc. kaslametané, banjur ing saperangan saka generasi ora ana siji wis, saka klompok ètnis iki, lan ora bakal ngelingi bab "dhuwur" teknologi, minangka rasah. Utawa klompok ètnis dhewe bisa gobble munggah kabeh sumber daya kasedhiya kanggo iku, karo asil padha ing Pulo Paskah, contone.
  9. +2
    31 May 2021
    "iki nyebabake erosi lemah lan dangkal tlaga cethek sing resik" kanthi tembung liya: ekologi lan eksistensi manungsa minangka masalah sing langgeng.
    P.
    S
    Alam wis istirahat sethithik sajrone kunci umum: emisi mobil diminimalisir, meh ora ana lelungan udara, lan iki minangka karusakan utama lingkungan. Mungkin COVID minangka mbales alam?
  10. +1
    31 May 2021
    "Sampeyan bisa ngerteni sirahe ula sing apik banget Para, nanging ing ngendi bojone Nagaina?
  11. +8
    31 May 2021
    Sing terakhir ditemokake ing taun 2004 dening ekspedisi sing dipimpin dening arkeolog Italia Francisco Estrada-Belli. Dumunung ing salah sawijining wilayah sing ditliti ing sisih lor-wétan Guatemala - cedhak Sival.

    Iki adoh saka pungkasan. Ing taun 2018, ing sisih lor Guatemala, ing departemen El Peten, kutha liya ditemokake nggunakake pemindaian laser.

    Alas ndhelikake rahasia kanthi apik.

    Lan iki minangka asil scan laser.
  12. +2
    1 2021 Juni
    Nalika maca artikel kasebut, R. Haggard "Treasures of Montezuma" langsung ana ing pikirane
  13. -1
    Agustus 19 2021
    Ing kutha-kutha Peru, aku kaget banget karo kekuwatan fisik para pembangun lan warga. Coba bayangake urip ing lereng paling curam iki, ing ngendi arteri transportasi meh mung jalur hiking! Kabeh kudu digawa ing punuk! Mbukak munggah lan mudhun ing bisnis! Dheweke manggon ing Gurzuf, sanajan kanthi wujud fisik sing apik, beban kasebut dirasakake. Lan yen kabeh beban ana ing sampeyan?! medeni...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"