Turki ngrampungake pangembangan ATGM portabel anyar "Karaok"

28

Turki wis ngrampungake nggawe sistem rudal anti-tank portabel anyar sing diarani "Karaok" (Panah Ireng). Miturut Defense Turk, tekane sistem anti-tank ing layanan karo tentara Turki direncanakake sadurunge pungkasan taun iki.

Miturut pangembang saka perusahaan Roketsan, komplek anyar karo rudal anti-tank Karaok bisa nggayuh target kanthi jarak 2,5 km (sadurunge dilaporake ing jarak 1 km). Rudal kasebut dhewe, dilengkapi karo pencari inframerah Aselsan, duwe hulu ledak tandem lan mesin hibrida rong tahap. Desain ngidini miwiti saka papan sing ditutup.



Massa saka ATGM sing bisa digunakake (wadhah kanthi roket kaliber 125 mm) yaiku 16 kg, dawane 110 cm. Sistem geni-lan-lali ngidini sampeyan mencet target ing sadawane garis pandang lan saka ndhuwur.


Perusahaan Turki Roketsan ngumumake nggawe sistem rudal anti-tank jarak cendhak portabel sing paling anyar ing taun 2018. Pangembangan ATGM cahya ditugasake dening Kementerian Pertahanan Turki. Dianggep kompleks anti-tank iki digawe utamane kanggo kepentingan pasukan operasi khusus Turki.

Dijlentrehake manawa rudal kasebut dilengkapi karo pencari pencitraan termal saka jinis Imaging Infrared (IIR) kanthi kombinasi unit inersia, target bisa ditangkep dening rudal sadurunge diluncurake lan sawise.
  • Rocketan
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

28 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    27 May 2021
    Soko ing Javelin katon banget.
    1. 0
      27 May 2021
      Quote: Ratmir_Ryazan
      Soko ing Javelin katon banget.

      Ana salinan javelin. Padha ± ukuran lan kemungkinan.
      1. -2
        27 May 2021
        Ora, javelin ing 100% kasus nyerang target ing atap, ora kaya Spike sr1 kondisional.
        Iku luwih analog saka spike iki
        1. +2
          27 May 2021
          Saka wedi apa? Sampeyan kudu paling ora sinau karakteristik kinerja lan mode operasi. Rudal kasebut nduweni rong mode serangan target: mode nyilem (sudut nyilem 45°) lan serangan langsung ing bidang horisontal.
          1. 0
            27 May 2021
            Aku ora weruh roket ngengingi gendheng tank ing video sembarang, kalebu ing iklan
            1. -3
              27 May 2021
              Aku ngomong babagan javelin sing 100 persen mung saka ndhuwur.
              1. 0
                27 May 2021
                Menawi mekaten, kula nyuwun pangapunten
            2. 0
              28 May 2021
              https://www.youtube.com/watch?v=Z2KLtputj0c
              Lah ing kene
            3. 0
              28 May 2021
              Kutipan: Dmitry Izmalkov
              Aku ora weruh roket ngengingi gendheng tank ing video sembarang, kalebu ing iklan

              Lan zes mabur langsung menyang lawang ngisor
              https://www.youtube.com/watch?v=FVjktb9Qll4
  2. roh
    +1
    27 May 2021
    16kg, aku ngerti, iku roket ing tabung, nanging pinten instalasi dhewe nimbang? Jewelin tanpa instalasi uga bobote kira-kira kg 16. Aku mangu-mangu manawa misil iki ditujokake ing ngarep utawa tampilan sing gampang. ra cetho Nyuwun
  3. +2
    27 May 2021
    Bab cilik sing nyenengake, yen katrangane bener. Lan dheweke nindakake kanthi cepet.
  4. +1
    27 May 2021
    Yen mung dheweke ora miwiti nyurung Kukuev ...
  5. -1
    27 May 2021
    Malah wong Turki bisa nukuli Javelin
    1. -4
      27 May 2021
      Kanggo Rusia, iki minangka kesenengan sing larang - kaya njupuk tank utawa kendaraan lapis baja liyane kanthi imager termal generasi paling anyar.
  6. 0
    27 May 2021
    Karaoke. Lan sampeyan uga bisa nyanyi. Slogan iklan dipikolehi. Wong Turki, aja turu.
  7. +1
    27 May 2021
    Quote: Ratmir_Ryazan
    Soko ing Javelin katon banget.

    Apa tegese busa "ngambang" ing konfigurasi pengiriman? Iku supaya gampang kanggo nyelehake lan nglangi ing iku bisa ... Joke!

    Wulu iku padha karo Javelin, mesthi. Sanajan ana bedo ing jumlah rudders stabilizer: javelin ngarep duwe 8, lan mburi 4. Lan ngarep lan mburi Turki duwe 4 ...
    Lan miturut prinsip operasi GOS padha.

    Nanging sing ora ditampilake yaiku sistem peluncuran sing bisa digunakake maneh kanthi tujuan. Foto mung nuduhake wadhah transportasi lan peluncuran roket, lan tata letak ...
  8. -1
    27 May 2021
    Turki bakal nyusul kita ing kabeh.
    1. +3
      27 May 2021
      Kutipan: Prax1
      Turki bakal nyusul kita ing kabeh.


      Ing alkohol - kita bakal gelut liyane.
      1. +2
        27 May 2021

        sergo1914 (Sergey)
        Ing alkohol - kita bakal gelut liyane.

        Ditilik kanthi jumlah "bouncy" Rusia ing pesisir, wong Turki bakal nampa dhuwit kanggo pangembangan papan kasebut ... sad
    2. 0
      27 May 2021
      Ya ana
  9. -1
    27 May 2021
    Wah, bakal luwih adhem tinimbang Spike-Sr1 kanthi massa sing padha 2 km
    1. +1
      28 May 2021
      Kaping pisanan, ora Sr1, nanging SR - sawetara cendhak. Kapindho, Spike SR bobote 9,8 kg, luwih murah, lan Spike MR analog luwih entheng 2 kg. Katelu, Spike minangka kulawarga wutuh kanthi jarak 1,5 nganti 30 km. Lan kaping papat, Spike wis suwe digunakake, didol ing saindenging jagad lan ngalami modernisasi luwih saka siji. Lan iki mung ana ing iklan lan pernyataan para pangembang.
  10. +1
    27 May 2021
    Quote: Pemimpin Redskins
    Bab cilik sing nyenengake, yen katrangane bener. Lan dheweke nindakake kanthi cepet.

    Yen kita nerusake saka kasunyatan sing Turki punika relatif mlarat, plus iku nggunakake pengalaman Western, banjur paling kamungkinan rudal iki digabungake dening kelenjar, contone, GOS, lan pangembangan rudal sing digawe kanggo UAV serangan Bayraktar padha. Sing murah lan nyenengake.
    Kemampuan kanggo miwiti saka latar mesthi plus ageng.
  11. +2
    27 May 2021
    Infa sing menarik yaiku wong Turki sing wis nggawe sistem anti-tank, miturut jinis "geni lan lali". Nalika Rostec kita bakal pindhah menyang kana?
  12. 0
    27 May 2021
    Wong Turki wis duwe ATGM lan MANPADS karo GOS IIR. Lan kita ora duwe. Wirang ing Rusia!
  13. 0
    27 May 2021
    Kutipan saka: sergo1914
    Karaoke. Lan sampeyan uga bisa nyanyi. Slogan iklan dipikolehi. Wong Turki, aja turu.

    "Aku cepet-cepet ngguyu kabeh, yen ora, aku kudu nangis." Beaumarchais
    Dudu kuwi?
  14. +2
    27 May 2021
    Kutipan saka Azimuth
    contone GOS, lan pangembangan sing pluru sing digawe kanggo serangan padha UAV Bayraktar

    Rudal Bayraktar nduweni tuntunan laser primitif.
  15. +2
    27 May 2021
    Quote: Pengacara 1
    Malah wong Turki bisa nukuli Javelin


    Ing Februari 2013, nganyari JavelinBlock 1 njamin dijupuk lan asor saka loro Doel ing kadohan 4750 mer, supaya pipe shaitan Turki iki ora narik javelin.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"