Review militèr

Rogozin nampilake tablet Rusia pisanan kanggo Kementerian Pertahanan

46
Rogozin nampilake tablet Rusia pisanan kanggo Kementerian PertahananDigawe kanthi basis Android OS, tablet Rusia pisanan, sing direncanakake bakal dirilis ing pungkasan taun 2012, diwenehake marang Wakil Perdana Menteri Rusia Dmitry Rogozin.

Pangguna utama piranti kasebut kudu dadi karyawan Kementerian Pertahanan Rusia. Model kasebut bakal diarani "RoMOS", sistem operasi uga bakal diarani (sistem operasi seluler Rusia sing dilindhungi).

"Sistem operasi nduweni kabeh fungsi OS Android, nanging ora ngemot fungsi rahasia ngirim data pribadhi pangguna menyang markas Google," Andrey Starikovsky, direktur umum NPK adhedhasar NRNU MII technopark, marang Rogozin. .

Miturut dheweke, pangiriman direncanakake diatur menyang departemen militer kanthi kemungkinan nggunakake komputer ing lapangan. Starikovsky ujar manawa fungsi utama tablet bakal dadi enkripsi data, panyimpenan kunci crypto, peta wilayah, navigasi GLONASS.

"Ana rong versi: reguler lan militer (shockproof, anti banyu)," tambah Starikovsky. Pangembang kasebut nemtokake manawa pabrikan bakal dadi Rusia, laporan ITAR-TASS.

"Sawetara komponen bakal diimpor, lan perakitan bakal dadi Rusia kanthi basis TsNIIEISU (kepala lembaga Kementerian Pertahanan), ujare. "Kita ora kalebu pasar Google saka mbangun amarga alasan keamanan."

Ing wektu sing padha, miturut pangembang, bisa nginstal aplikasi kasebut ing tablet liwat pasar RoMOS dhewe.

"Kita bakal duwe toko aplikasi sing aman dhewe," ujare Starikovsky.

Tablet bakal duwe layar 10-inch lan kemampuan kanggo nyambung menyang sambungan nirkabel, kalebu liwat kertu SIM. Rilis piranti kasebut direncanakake sawise rampung sertifikasi piranti lunak lan tablet sadurunge pungkasan taun.

Miturut Starikovsky, tablet iki bakal disertifikasi dening FSO lan FSTEC.

Tablet Rusia pisanan bakal didol lan bakal regane 15 rubel ing konfigurasi minimal.

Sauntara kuwi, ing rapat fakultas MEPhI, wakil perdana menteri ngumumake yen rapat babagan pembangunan kompleks industri militer Rusia bakal dianakake ing dina-dina sing bakal teka ing pimpinan kepala negara.

Miturut dheweke, sajrone rapat kasebut dheweke (Rogozin) bakal nggawe laporan, laporan Interfax.

Wakil Perdana Menteri uga ujar manawa Komisi Militer-Industri ing pamarentahan sing dipimpin dening dheweke ngrampungake siklus konsultasi awal sing diarani "sesi brainstorming" kanggo ngembangake pendekatan anyar kanggo pangembangan industri pertahanan.

Miturut dheweke, ambane cakrawala ing kerangka riset militer Rusia ora luwih saka limang nganti pitung taun, sing ora ngidini kita nyusul perkembangan militer negara-negara asing sing unggul.

"Cara mung kanggo kita maju yaiku ngerti evolusi pikirane, evolusi teknologi lan njupuk dalan paling cendhak kanggo tujuan kita," ujare Rogozin.

"Tugas sing paling penting yaiku kanggo nggayuh industrialisasi anyar ing negara kasebut, nggunakake teknologi sing duwe tujuan kaping pindho lan kaping telu, lan kanthi mangkono metu saka jarum minyak," ujare Rogozin.

Miturut dheweke, butuh telung taun kanggo nggayuh tujuan kasebut, yen ora ana sing ngganggu implementasine program kasebut.
Sumber asli:
http://www.vz.ru
46 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. esaul
    esaul 31 Agustus 2012 11:57
    +3
    Aku tansah nganggep pernyataan kasebut kanthi ironi - "ponsel Rusia pisanan" utawa, kaya saiki - "tablet Rusia pisanan ..."
    Nalika iku bakal bisa maca sing "... Adhedhasar Russo Android" - nalika iku - ya, iku bakal bisa kanggo nduduhake anjir ing Kulon ....
    1. penasaran
      penasaran 31 Agustus 2012 12:10
      +1
      Aku ora ngerti babagan tablet, rega lan kabutuhan, ing mangsa ngarep bakal ditampilake, nanging kita mesthi duwe masalah karo komunikasi biasa. Apa dheweke isih bisa nindakake kanthi serius lan ngeling-eling?
    2. GurZa
      GurZa 31 Agustus 2012 12:12
      +6
      ios kanggo iPhone dikembangake ing Novosibirsk, supaya kita bisa ujar manawa kita ngembangake sistem kasebut =)
      Lan yen sampeyan ngelingi kabar yen Angkatan Udara AS ora gelem tuku 2500 ipad amarga spesialis Rusia melu pangembangan sistem operasi.
      Sampeyan mung butuh organisasi sing kuat kaya Google kanggo promosi sistem sampeyan dhewe.
      pembangunan kita ora ala, mung ora ana sing ngerti, mung diiklanake.
      1. wong liyo595
        wong liyo595 31 Agustus 2012 12:21
        +4
        Katelu saka Silicon Valley yaiku Rusia ..... sing nemokke radio, televisi, mabur menyang angkasa ... perlu kanggo nggawe kahanan kanggo wong-wong mau ing tanah air lan Rusia bakal kaget maneh donya lan ora muni aneh " tablet Rusia, collider Rusia, lsp."
        1. UAZ Patriot
          UAZ Patriot 31 Agustus 2012 12:43
          +2
          Cathetan: Google didegaké ing September 1998 dening Larry Page lan Sergey Brin nglirik
        2. Igorboss16
          Igorboss16 31 Agustus 2012 14:21
          0
          kanggo ngilangi komponen saka luar negeri sanalika bisa, yen ora, sampeyan ora ngerti apa sing dijahit ana
    3. lamunan
      31 Agustus 2012 12:33
      +4
      Video iki 13.09.2010/2/XNUMX, padha janji yen ing setahun telpon bakal didol, nanging wis XNUMX lan ora ana sing krungu apa-apa. Mesthi wae isin, nanging tembung "nano" lan "modernisasi", utamane saka lambene bocah beruang, mung ngguyu ... recourse
      1. GurZa
        GurZa 31 Agustus 2012 12:39
        0
        Fantastic ing wektu pembangunan, iku wis outdated, iku bener sing padha ora miwiti kanggo gawé.
        Njupuk paling sethithik layar, sepira cepet berkembang, saiki wis kasep kanggo ngasilake termal, kita kudu ndeleng 2 langkah ing ngarep.
      2. UAZ Patriot
        UAZ Patriot 31 Agustus 2012 12:48
        0
        Sampeyan ora galau panas karo alus! miturut istilah "modernisasi" tegese adoh saka apa akeh wong sing digunakake kanggo mikir bab. Waca kene "Rusia abad XNUMX: gambar saka sesuk dikarepake": http://www.insor-russia.ru/files/Obraz_gel_zavtra.pdf lan sampeyan bakal ngerti kok, karo tekane saka Putin, istilah lidaristic iki wis ninggalake sirkulasi konsep saluran TV kita!Ing laporan iki, disiapake dening INSOR, co-pendiri kang Medvedev, lan penasehate Yurgens lan pro Rusia mlebu menyang NATO ana umume akeh perkara sing menarik ing kana kanggo mencerahkan otak lan ngerti apa sing wis ditindakake ing negara kita lan ditindakake dening para liberal kita, ibune !!! am
      3. tan0472
        tan0472 31 Agustus 2012 12:53
        +3
        Lan bathuk dhuwur lan katon menacing
        Dheweke mung mikir ...
        1. soaring
          soaring 31 Agustus 2012 14:03
          0
          apik lol ya ombenan nanging ing sirahe, kaya akeh saka pemerintah, mung mangan ... nanging kabeh padha mikir ing sak panggonan
  2. wadimus
    wadimus 31 Agustus 2012 11:57
    +1
    Wis wayahe nggawe dhewe. Inggih, dening Gusti Allah, dudu wong sing paling bodho ... Lan ana potensial lan kepinginan ... Isih kurang red tape ...
  3. andrei332809
    andrei332809 31 Agustus 2012 12:00
    +1
    Aku kepengin weruh yen Chubaks melu nggawe, yen ya, biaya bakal 10 kaping luwih.
    1. Alexander Romanov
      Alexander Romanov 31 Agustus 2012 12:12
      0
      Kutipan saka: andrei332809

      Aku wonder yen Chubaks njupuk bagéyan ing tumitah?

      Ya, ing ngendi tanpa iku, mbokmenawa rampung kontrak lucrative kanggo sumber komponen saka China.
      1. andrei332809
        andrei332809 31 Agustus 2012 13:35
        0
        duwe bathi kanggo awake dhewe, dheweke meh ora seneng apa-apa kajaba wetenge dhewe
  4. klik80
    klik80 31 Agustus 2012 12:02
    +1
    Tablet Rusia pisanan bakal didol lan bakal regane 15 rubel ing konfigurasi minimal.
    Aku wonder apa jenis peralatan kanggo dhuwit kuwi.
    Fungsi utama tablet bakal dadi enkripsi data, panyimpenan kunci crypto, peta wilayah, navigasi GLONASS.

    Android bakal nguras baterei nalika nggunakake GLONAS maksimal 1 dina. Mesthi, sampeyan bisa nggawa baterei lan pangisi daya tambahan, nanging perlu. Versi kertas kertu luwih dipercaya.
    PS: kabeh tablet bakal alon-alon pindhah menyang panggunaan pribadi para komandan.
    1. urzul
      urzul 31 Agustus 2012 12:16
      0
      Yagene kapercayan kaya ngono?
      1. klik80
        klik80 31 Agustus 2012 12:44
        0
        Sugeng rawuh. kapercayan ing apa? ing sing padha bakal migrasi ngarep, supaya mentality saka wong Rusia kuwi, kanggo nyeret kabeh ngarep, utamané yen free, nanging padha ngandika klelep sak pakaryan ing rawa, kali.
        Babagan baterei, sebutno paling ora siji piranti Android sing bisa diisi kanthi apik. Iki masalah karo kabeh telpon Google. recourse
        1. urzul
          urzul 31 Agustus 2012 12:58
          0
          Latar mburi Google, kaya pinter liyane, ora ngisi daya kanthi apik, nanging sampeyan nyuworo penekanan ing Glonas.
          1. klik80
            klik80 31 Agustus 2012 13:09
            0
            Andrey, tablet lan smartphone ing Android luwih akeh energi tinimbang piranti sing padha ing iOS, SImbian, Windows. Glonas muni amarga iku mung program pandhu arah, lan piranti lunak pandhu arah mangan baterei maksimum. Aku ora duwe apa-apa marang Glonas dhewe nglirik
            1. leon-iv
              leon-iv 31 Agustus 2012 15:03
              0
              Padha mangan amarga mesin Jawa lan tangan bengkong proger. Es galaksiku wis umur telung dina lan ngisi daya 25%. Nanging aku ora nguripake 3G lan pandhu arah ora perlu.
    2. Pitbull59
      Pitbull59 31 Agustus 2012 12:26
      +2
      Ora akeh lelucon ... Paket bakal kaya ing ngisor iki: Transmisi manual; mesin bensin. 1,2 l.; persiapan audio...
      1. tan0472
        tan0472 31 Agustus 2012 12:59
        0
        Kutipan: Pitbull59
        Ora akeh guyonan...

        Amarga bakal dadi shockproof, aku ngusulake nggawe kasus titanium (tahan peluru), lan ngasah ing pinggir siji (supaya ana sing ngganggu mungsuh)
        1. klik80
          klik80 31 Agustus 2012 13:17
          +1
          cukup ora kanggo babak sudhut, mangkono Yabloko ora bakal bisa kanggo nuduhake kita nglanggar paten, lan sudhut cetha bakal migunani ing tangan-kanggo-tangan pertempuran.
          Lan minangka pilihan, ngeculake tablet kanggo unit pasukan khusus ing wangun shuriken
  5. Apollo
    Apollo 31 Agustus 2012 12:03
    +2
    Kutipan saka vadimus

    Wis wayahe nggawe dhewe. Inggih, dening Gusti Allah, ora wong paling bodho ... Lan ana potensial lan kepinginan ... Isih kurang tape abang


    lan yen bakal dana cukup kanggo ilmu......... kita bakal duwe kabeh.

    Nyimpen ngelmu iku kaya ngirit masa depan negara.
  6. snek
    snek 31 Agustus 2012 12:05
    +1
    Amerika bodho umume lali carane perang nyata: padha kudu ponsel, kulkas karo Coca-Cola, tablet, rauh motor ing titik kalima bakal dibutuhake ...
    tablet Rusian

    ... ... pancake ...
  7. gunung
    gunung 31 Agustus 2012 12:06
    +1
    "Sawetara komponen bakal diimpor, lan perakitan bakal dadi Rusia kanthi basis TsNIIEISU (kepala lembaga Kementerian Pertahanan), ujare. "Kita ora kalebu pasar Google saka mbangun amarga alasan keamanan."

    E mine ... iki preseden banget beboyo ....

    Saiki dheweke bakal ngembangake sistem kanggo interaksi kontrol, komunikasi, enkripsi ... kertu .... dheweke bakal miwiti mulang ..... etc., etc. aktivitas nerjemahake njupuk menyang akun tablet iki, nanging ora ana kamardikan ing produksi sing?

    Lan yen soko ... banjur apa? Carane ngganti sing rusak?

    Lan ... Aku ngerti .. kita bakal bali menyang TA-57 lan kaya ..... kertu ing dhengkul, etc.

    Ing kene mung wong-wong militèr sing wis biasa nganggo elektronika.. ora mungkin bisa ditindakake tanpa.

    APA AJA ORA BISA IKI???
    OPO PIKIRAN CILIK ???
    Apa sing ditindakake Skolkovo ing kana lan Chubik karo NANO .... Yen kita ora bisa nglairake tablet tattered dhewe?
  8. ngisi
    ngisi 31 Agustus 2012 12:14
    +1
    nuduhake Medvedev
    1. ughhh
      ughhh 31 Agustus 2012 23:26
      0
      banjur wong lanang bakal seneng ...
  9. leon-iv
    leon-iv 31 Agustus 2012 12:16
    0
    TTX ing studio bisa maneh Cina diowahi. Ember bisa ngilangi pandhuan Linux sing apik.
    1. urzul
      urzul 31 Agustus 2012 12:25
      0
      Dadi Android dibangun ing kernel Linux
  10. Manager
    Manager 31 Agustus 2012 12:17
    +1
    Ya))) Lan tablet iki bakal bobote 5kg, bakal dadi lampu lan bakal didhukung dening generator bensin.

    Mesthi wae aku guyon, nanging kepiye wae aku isih ora percaya karo tablet buatan Rusia sing berkualitas tinggi.
    1. snek
      snek 31 Agustus 2012 12:21
      +1
      Mangkene wayahe sing angel: "digawe Rusia" lan "dirakit saka komponen Rusia" rong perkara sing beda. Mesthine tablet kita, sing kabeh bakal dadi duweke, pancen apik banget, nanging bagean sing dirakit saka Cina / Taiwan / Malaysia (etc.) cukup nyata.
      1. UAZ Patriot
        UAZ Patriot 31 Agustus 2012 12:59
        +1
        Saiki, nyatane, jagad iki lungguh ing jarum Made in China, kalebu Apple, dadi sing utama yaiku kontrol produksi lan dudu apa sing bakal digawe tablet.
  11. snek
    snek 31 Agustus 2012 12:18
    0
    Komentar wis dibusak.

    Katon kaya moderator ora ngapresiasi humor kasebut ngguyu
    Oke, ayo sijine pitakonan sing rada beda. Nalika ana diskusi babagan tablet militer Amerika, sawetara komentar digawe, kayata:
    1. iki, nyatane, target elektronik ing prajurit
    2. Ngganggu wektu akeh lan ora entuk manfaat
    3. Demo
    4. ngrugekke kanggo perang elektronik
    uga, lsp. Apa versi kita ora ana kabeh masalah kasebut?
    1. UAZ Patriot
      UAZ Patriot 31 Agustus 2012 13:01
      0
      Mesthi wae! amarga bakal digawe saka bahan nano-komposit karo visibilitas kurang nglirik
  12. atos_kin
    atos_kin 31 Agustus 2012 12:20
    0
    Mungkin aku salah, nanging tanpa sistem operasi dhewe, iki tablet "manca". Kanggo kapentingan ndeleng http://www.lenta.ru/news/2012/08/31/gift/
  13. Kolyan 2
    Kolyan 2 31 Agustus 2012 12:32
    0
    Foto tablet bakal ditampilake.
    1. snek
      snek 31 Agustus 2012 12:43
      +3
      Nganti saiki aku mung ketemu model 3D babagan topik kasebut

      mesem "logo potensial":
  14. Andrey_K
    Andrey_K 31 Agustus 2012 12:37
    0
    "Kita bakal duwe toko aplikasi dhewe sing aman" - iku titik lemah.
    Cukup kanggo mlebu ing toko iki lan kabeh "data sing dienkripsi, kunci crypto lan peta wilayah" kabeh angkatan bersenjata bakal kasedhiya kanggo mungsuh.
    Perlindhungan sing dipercaya tegese ora ana undhuhan saka jaringan, nanging mung saka flash drive khusus kanthi fungsi rekaman dipateni.
    1. leon-iv
      leon-iv 31 Agustus 2012 15:05
      0
      Perlindhungan sing bisa dipercaya - ora ana download saka jaringan
      maca babagan kunci kriptografi ing sesi.
      1. Andrey_K
        Andrey_K 31 Agustus 2012 18:10
        0
        Mungkin sampeyan kelingan Raikin: "Nanging sapa sing bakal ngandhani komputer iki kanthi bener?"
        Iku padha ing kene: ora ana tombol sing bakal mbantu yen toko nyetop sampeyan Trojan bebarengan karo aplikasi legal.
        Ngomong ing toko mung bakal ana program sing wis kabukten - ya, proteksi iki "disusupi" luwih gampang - cara hacking diarani "faktor manungsa" utawa "pegawe toko sing disuap".
        Lan sampeyan ngomong kunci ing sesi ...
  15. baltika-18
    baltika-18 31 Agustus 2012 12:38
    0
    Kaya biasane, komponen diimpor, perakitan kasebut dadi duweke.
  16. klik80
    klik80 31 Agustus 2012 12:56
    0
    Inggih, aku malah ora ngerti apa jenis wong, kang ing pikiran sing bener, bakal tuku tablet kanggo 15 ewu rubles. Lan yen dheweke bakal ngirim menyang departemen Departemen Pertahanan, lan bisa uga ing konfigurasi maksimal, mula jelas kenapa rega kasebut dhuwur. lan kita, minangka tansah, bakal mbayar kanggo tablet nglumpuk saka spare parts Chinese karo AXIS Amérika.
  17. peteng
    peteng 31 Agustus 2012 13:29
    +1
    Kita ngilangi pasar Google saka rapat amarga alasan keamanan

    Sampeyan bisa ngundhuh porno ing? ngguyu
  18. vostok-47
    vostok-47 31 Agustus 2012 14:04
    0
    Wong, ana sing tau krungu perusahaan "3Q"???? Lan umume, aku wis krungu babagan smartphone Rusia pisanan rong taun kepungkur ....
    1. peteng
      peteng 31 Agustus 2012 14:51
      0
      Wong, ana sing tau krungu perusahaan "3Q"????

      Aku krungu sing padha nindakake kabeh limo sampah, kayata ngumpulake laptop, tablet, etc. Planner trip bakal padha, padha bakal nggawa kabeh komponen kanggo Rusia, ngendi padha bakal nglumpuk lan kumis.
  19. Manager
    Manager 31 Agustus 2012 14:32
    +5
    Ora ana sing luwih apik tinimbang iki!
    1. UAZ Patriot
      UAZ Patriot 1 September 2012 00:27
      +3
      Aku uga duwe sing bisa digunakake tanpa gagal kanggo taun kaping 12 - penerbangan normal ora tau diisi ulang sedulur
    2. patrianostra
      patrianostra 3 September 2012 21:33
      +1
      Amers ing Vevada lan Arizona duwe divisi test ana padha nggawa kabeh trinkets anyar sing padha arep kanggo kurban tentara supaya ana kasus nyata padha presented a tablet com platoon marang apa kaluwihan menehi platoon sing weruh ngendi saben fighter dumunung lan liyane lan komandan umum kabeh test iki aku ngrungokake geng mbanyoni bisa lan sijine mudhun tablet, dijupuk saka trip dawa kanggo Vietnam, njupuk metu Colt 1911 lan bodho dijupuk liwat elektronik lan sandi dijupuk. Sawisé iku, dheweke takon apa bisa apa ora, sing gawe kaget para pelaku. prajurit
  20. Slevinst
    Slevinst 31 Agustus 2012 19:08
    0
    Rogozin nggawe aku seneng, supaya ana tablet, kenapa ora, utamane ing Android, sing penting kabeh bisa ditindakake
  21. Gromila555
    Gromila555 1 September 2012 14:07
    0
    telung taun... optimistis...
    babagan rega - produksi ing wilayah kita biaya luwih saka China, kanggo alasan cuaca lan wilayah, kalebu