Rudal udara-ke-udara penerbangan

87
Rudal udara-ke-udara penerbangan

Nalika nindakake operasi tempur ing udhara, dheweke asring ngomong babagan jarak - jarak deteksi mungsuh kanthi peralatan pengintaian, radar lan stasiun lokasi optik (radar lan OLS), jarak tembak udara-ke-udara (A-B) utawa rudal udara-ke-lemah (V-Z). Iku bakal koyone sing kabeh iku logis? Nemokake mungsuh ing jarak maksimal sadurunge nemokake sampeyan, ngluncurake rudal V-V utawa V-Z sadurunge, tekan pejuang mungsuh utawa sistem rudal anti-pesawat (SAM) dhisik. Kangge, ing mangsa ngarep, format perang udhara bisa ngalami owah-owahan radikal.

Bayangake manawa pejuang sing ora katon minangka sing pertama ndeteksi pesawat tempur mungsuh, bisa uga kanthi bantuan sebutan target eksternal, lan dadi sing pertama nembak rudal V-V. Kanggo nambah kemungkinan tekan target, rong rudal V-V ditembakake. Ditilik dening permukaan sawur efektif (ESR), pesawat mungsuh kalebu mesin generasi kaping papat. Potensial, dheweke bisa "muter" siji rudal V-V, nanging ora duwe kesempatan kanggo nyingkiri loro. Iku bakal koyone sing kamenangan iku ono?



Dumadakan, tandha-tandha rudal V-V ilang, nalika pesawat mungsuh terus mabur kaya-kaya ora ana kedadeyan, tanpa ngowahi dalan lan kacepetan. Pejuang sing ora jelas ngobong rong rudal V-V liyane - pilot wiwit gugup, mung rong rudal V-V sing isih ana ing teluk senjata. Nanging, tandha rudal ilang, kaya sing sadurunge, lan pesawat mungsuh terus mabur tanpa gangguan.


Muatan amunisi pesawat siluman modern banget winates.

Sawise nembakake rong rudal V-V pungkasan lan ora ngetung maneh kamenangan, pilot pejuang sing ora jelas ngubengi mobil lan nyoba nyingkirake pesawat mungsuh kanthi kacepetan maksimal. Babagan pungkasan sing dirungokake pilot sadurunge ngeculake yaiku sinyal saka sistem peringatan babagan pendekatan rudal udara-ke-udara mungsuh.

Kepiye skenario ing ndhuwur bisa dadi kasunyatan? Wangsulane yaiku sistem pertahanan aktif pesawat tempur sing njanjeni, salah sawijining unsur kunci sing bakal janji rudal anti-pesawat ukuran cilik sing njamin kekalahan rudal udara-ke-udara mungsuh kanthi hit langsung (hit-to-). mateni).

kenek-kanggo-mati


Iku angel banget kanggo mencet roket karo roket, nyatane, "peluru kanggo peluru". Ing tahap awal pangembangan rudal udara-ke-udara lan lumahing-udara, iki meh ora bisa ditindakake, mula, fragmentasi dhuwur-mbledhos lan batang ledak (warheads) digunakake kanggo nggayuh target, lan paling akeh. bagean isih digunakake. Kabisan ngrusak kasebut adhedhasar detonasi warheads lan pambentukan lapangan pecahan utawa submunisi siap-siap (GGE), sing njamin langsung target target ing sawetara jarak saka titik wiwitan kanthi kemungkinan siji utawa liyane. Pitungan wektu detonasi optimal ditindakake kanthi sekring remot khusus.


Prinsip operasi saka warhead rod

Ing wektu sing padha, ana sawetara target sing bisa angel ditabrak kanthi pecahan amarga ukuran, massa, kacepetan, lan kekuatan cangkang sing signifikan. Kaping pisanan, iki ditrapake kanggo hulu ledak rudal balistik antarbenua (ICBM), sing bisa dijamin bakal numpes mung kanthi langsung utawa kanthi bantuan hulu ledak nuklir (NBC).


Interceptor kinetik transatmosfer kudu nyerang hulu ledak ICBM nggunakake metode hit langsung

Rudal anti-kapal supersonik uga minangka target sing angel kanggo nyerang hulu ledak fragmentasi, sing, amarga ukuran lan massa, bisa tekan kapal sing diserang kanthi inersia - pecahan bisa uga ora nyebabake detonasi saka warhead.

Ing sisih liya, ana target cilik kanthi kacepetan dhuwur, kayata misil udara-ke-udara, sing angel ditembak nganggo fragmentasi utawa batang ledak.

Ing pungkasan abad kaping XNUMX - awal abad kaping XNUMX, kepala homing (GOS) muncul, sing ngidini kanggo mesthekake serangan langsung saka rudal ing target - misil utawa warhead liyane. Pendekatan iki nduweni sawetara kaluwihan. Kaping pisanan, massa warhead bisa dikurangi, amarga ora perlu mbentuk lapangan pecahan. Kapindho, kemungkinan nggayuh target mundhak, amarga serangan rudal bakal nyebabake karusakan luwih akeh tinimbang kena siji utawa luwih fragmen. Katelu, yen mendhung saka lebu katon ing radar katon nalika rudal karo fragmentasi warhead tekan target, iku ora tansah cetha apa iku pecahan saka rudal lan target utawa mung rudal dhewe, nalika ing kasus ngengingi. target nggunakake cara hit-kanggo-mateni katon saka lapangan lebu karo kemungkinan dhuwur nuduhake asor saka target.

Unsur penting sing njamin kemungkinan hit langsung yaiku anané sabuk kontrol dinamis gas, sing nyedhiyakake rudal V-V, rudal dipandu anti-pesawat (SAM) utawa anti-rudal kanthi kamungkinan maneuver intensif nalika nyedhaki target. .


Sabuk kontrol dinamis gas

Rudal V-V nglawan rudal V-V


Apa rudal udara-ke-udara sing ana bisa digunakake kanggo nyegat misil utawa misil udara-ke-udara? Bisa uga, nanging efektifitas solusi kasebut bakal sithik banget. Kaping pisanan, tanpa revisi serius, kemungkinan interception bakal sithik. Pangecualian bisa dianggep minangka rudal udara-ke-udara Stunner, digawe kanthi basis kompleks lemah anti-rudal eponymous "David's Sling", sing nyedhiyakake target hit-to-kill.


Rudal V-V modern duweni potensi bisa nyegat misil lan misil V-V mungsuh, nanging efektifitas solusi kasebut bakal sithik.


Rudal udara-ke-udara Israel Stunner dites saka pesawat tempur F-16, ketoke iku rudal udara-ke-udara sing paling efektif, sing bisa nyerang misil lan misil udara-ke-udara mungsuh.

Kapindho, rudal udara-ke-udara biasane dirancang kanggo nyegat pesawat musuh ing jarak sing dawa - puluhan lan atusan kilometer. Dheweke ora bakal bisa nyegat rudal V-V utawa sistem pertahanan rudal ing jarak kasebut - ukurane cilik banget, adoh saka kasunyatan manawa radar operator bisa ndeteksi jarak kasebut. Ing wektu sing padha, kanggo njamin jarak penerbangan sing dawa, akeh bahan bakar sing dibutuhake, sing ndadékaké paningkatan ukuran roket.

Mangkono, nalika nggunakake rudal V-V kanggo nyegat misil V-V mungsuh, bisa uga ana kahanan nalika, kanthi beban amunisi sing padha, konsumsi rudal V-V saka pejuang pertahanan bakal luwih dhuwur, amarga bisa uga kudu ngluncurake sawetara rudal V-V saben mungsuh V-V. misil digunakake minangka anti-misil. Akibaté, pesawat pertahanan bakal ditinggal tanpa gaman luwih awal tinimbang sing nyerang, lan bakal dirusak sanajan ana rudal sing ditembak.

Cara metu saka kahanan iki yaiku pangembangan misil udara-ke-udara khusus, lan pakaryan kasebut ditindakake kanthi aktif dening mungsuh potensial kita.

CUDA/SACM


Ing basis rudal udara-ke-udara AIM-120 ing Amerika Serikat, Lockheed Martin ngembangake rudal dipandu CUDA ukuran cilik sing bisa nyerang pesawat lan misil udara-ke-udara / permukaan-ke-udara mungsuh. Fitur sing mbedakake dipérang dadi setengah, dibandhingake karo roket AIM-120, dimensi lan anané sabuk kontrol gas-dinamis.

Rudal CUDA kudu tekan target kanthi hit-to-kill langsung. Saliyane sirah homing radar, kaya misil AIM-120, kudu bisa dikoreksi radio miturut data saka pesawat operator. Iki penting banget nalika nglawan rudal lan rudal udara-ke-udara mungsuh: kanggo nyegah kabeh anti-rudal tekan target sing padha, lan uga kanthi cepet retarget anti-rudal saka target sing wis rusak menyang sing anyar.


Roket CUDA

Data babagan jarak tembak rudal CUDA beda-beda: miturut sawetara data, jarak maksimal kira-kira 25 kilometer, miturut wong liya - 60 kilometer utawa luwih. Bisa dianggep yen angka kapindho luwih cedhak karo kasunyatan, amarga jarak rudal AIM-120 asli ing versi AIM-120C-7 yaiku 120 kilometer, lan ing versi AIM-120D yaiku 180 kilometer. Bagéyan saka volume roket CUDA bakal pindhah menyang panggonan mesin dinamis gas, nanging, ing tangan liyane, kudu eling yen implementasine target hit-to-kill bisa nyuda ukuran lan bobot. saka warhead.

Dimensi rudal CUDA bakal nambah beban amunisi loro pejuang siluman generasi kaping lima (sing penting banget) lan pesawat generasi kaping papat. Mangkono, beban amunisi pesawat tempur F-22 bisa dadi 12 misil CUDA + 2 misil AIM-9X jarak cendhak, utawa 4 misil CUDA + 4 misil AIM-120D + 2 misil AIM-9X.

Kanggo pejuang kulawarga F-35, beban amunisi bisa dadi 8 misil CUDA utawa 4 misil CUDA + 4 misil AIM-120D (kanggo F-35A, penempatan 6 misil AIM-120D ing kompartemen internal dianggep, Ing kasus iki, beban amunisi bakal sebanding karo F-22, kajaba misil jarak cendhak AIM-9X).


Model rudal CUDA ing teluk senjata saka pesawat tempur siluman F-35

Ana apa-apa kanggo ngomong bab amunisi fighter generasi papat, diselehake ing sling external. Pesawat tempur F-15EX paling anyar bisa nggawa nganti 22 misil AIM-120, utawa, masing-masing, nganti 44 misil CUDA.

Kaya roket CUDA, Small Advanced Capability Missile (SACM) lagi dikembangake dening Raytheon, sing logis, amarga Raytheon sing ngasilake roket AIM-120. Umumé, hubungan antarane kontraktor pertahanan AS nduweni rasa sengit-sengit sing tetep - keprihatinan gedhe bisa kerja sama utawa bersaing banget kanggo pesenan militer. Amarga rahasia program CUDA / SACM, ora jelas yen SACM Raytheon minangka kelanjutan saka CUDA Lockheed Martin utawa yen proyek kasebut kapisah. Kayane Raytheon menang tender kasebut, nanging manawa nggunakake pangembangan Lockheed Martin ora jelas.


Tugas ditanggulangi dening SACM

Bisa dianggep yen program CUDA / SACM nduweni prioritas dhuwur ing Angkatan Udara AS (Angkatan Udara), amarga asil sing dipikolehi ora mung bakal tikel kaping pindho beban amunisi pesawat tempur, nanging uga nambah kemungkinan nabrak pesawat mungsuh. amarga langsung hit-to-kill , uga kanggo nyedhiyani pesawat tempur karo kamungkinan kanggo mbela dhiri amarga interception efektif saka rudal udara-ke-udara mungsuh lan rudal.

Yen rudal CUDA / SACM luwih bener diarani rudal udara-ke-udara kanthi kemampuan anti-rudal sing dikembangake, mula rudal MSDM kudu diklasifikasikake kanthi tepat minangka rudal pertahanan jarak cendhak udara-ke-udara.

MSDM/MHTK/HKAMS


Program pangembangan anti-rudal MSDM (Miniature Self-Defense Munition) Raytheon ukuran cilik kanthi dawa watara siji meter lan bobote watara 10-30 kilogram nduweni tujuan kanggo nyedhiyakake pesawat tempur kanthi sarana pertahanan diri jarak cendhak. Ukuran cilik lan massa anti-rudal MSDM bakal bisa dilebokake kanthi jumlah gedhe ing teluk senjata kanthi karusakan minimal ing persenjataan utama. Sawijining syarat utama kanggo proyek kasebut uga kanggo nyilikake biaya siji item lan diluncurake ing seri gedhe supaya amunisi kasebut bisa digunakake kanthi jumlah akeh.

Sebutan target utama kanggo anti-rudal MSDM kudu diwenehake dening radar lan OLS saka pesawat operator, uga dening sistem peringatan serangan rudal.


Ukuran anti-rudal MSDM dibandhingake karo misil AIM-9X lan AIM-120

Mesthine, rudal MSDM Raytheon mung bakal duwe pandhuan pasif babagan radiasi termal nggunakake kepala homing inframerah (wong golek IR), ditambah karo kemampuan kanggo nuding sumber radiasi radar - kanggo nyegat rudal V-V mungsuh sing luwih apik kanthi sirah homing radar aktif (ARLGSN). ), Kajaba iku, miturut salah sawijining paten perusahaan, unsur panuntun radar ora ana ing bagian sirah, nanging ing permukaan kemudi. Pangembangan anti-rudal MSDM Raytheon kudu rampung ing pungkasan taun 2023.


Gambar saka paten Raytheon kanggo nempatake sensor radar ing permukaan kontrol

Lockheed Martin uga makarya ing arah iki. Babagan dheweke penerbangan ana informasi sing sithik banget babagan anti-rudal, nanging ana informasi babagan uji coba rudal permukaan-ke-udara (Z-V) MHTK (Miniature Hit-to-Kill), sing dirancang kanggo nyegat tambang artileri, cangkang lan roket tanpa arah. . Paling kamungkinan, anti-rudal penerbangan Lockheed Martin sacara struktural padha karo anti-rudal MHTK.

Dawane anti-rudal MNTK yaiku 72 sentimeter, bobote 2,2 kilogram. Dilengkapi karo ARLGSN - solusi iki luwih larang tinimbang Raytheon, nanging bisa dadi luwih efektif nalika nggarap rudal I-V lan SAM (kanggo nyegat tambang artileri, cangkang lan rudal sing ora dikendhaleni ARLGSN minangka kabutuhan sing ora bisa dihindari). Ing sawetara saka MNTK anti-rudal punika 3 kilometer, mungguh, versi aviation bisa duwe sawetara iso dibandhingke utawa rada maneh.


Tes anti-rudal MNTK lan dimensi mock-up anti-rudal MNTK sing ana hubungane karo ukuran tagihan limang dolar

Perusahaan Eropa MBDA ngembangake anti-rudal HKAMS kanthi bobot udakara 10 kilogram lan dawane udakara 1 meter. Spesialis MBDA percaya yen perbaikan GOS saka rudal V-V sing janjeni bakal nggawe traps lan decoys tradisional sing digunakake dening pesawat tempur ora efektif, lan mung anti-rudal V-V sing bisa nglawan rudal V-V mungsuh.


Model roket HKAMS

Ciri khas ing kabeh foto lan gambar anti-rudal MSDM / MHTK / HKAMS ora ana sabuk kontrol dinamis-gas sing katon, bisa uga super-maneuverability bisa diwujudake kanthi deflecting vektor thrust.

Ukuran cilik saka anti-misil MSDM / MHTK / HKAMS bakal ngidini kanggo nyelehake ing telung potongan tinimbang siji rudal B-B gegeran AIM-9X, utawa, bisa uga, enem misil MSDM tinimbang siji rudal kulawarga AIM-120.

Mangkono, pesawat tempur F-22 bakal bisa nggawa 12 rudal CUDA + 6 anti-misil MSDM, utawa 4 rudal CUDA + 4 rudal AIM-120D + 6 anti-rudal MSDM.

Muatan amunisi pejuang F-15EX bisa, contone, 8 misil AIM-120D + 16 misil CUDA + 36 misil anti-misil MSDM. Lan nalika ngrampungake masalah, contone, nutupi pesawat peringatan dini (AWACS), beban amunisi bisa kalebu 132 anti-rudal MSDM utawa 22 rudal CUDA + 64 anti-rudal MSDM.

Uga, Northrop Grumman wis paten sistem pertahanan rudal kinetik kanggo pesawat siluman, sing bisa dibandhingake karo sistem pertahanan aktif (KAZ) kanggo pesawat siluman. tank. Komplek pertahanan anti-rudal sing diusulake kudu kalebu peluncur sing bisa ditarik kanthi anti-misil ukuran cilik sing orientasi ing arah sing beda kanggo nyedhiyakake pertahanan kabeh pesawat. Ing posisi sing ditarik, peluncur ora nambah visibilitas operator. Iku bisa sing solusi iki bakal dipun ginakaken ing janji bomber B-21 lan ing fighter generasi enem janjeni, lan MSDM utawa MHTK anti-rudal (ing versi aviation) bakal tumindak minangka amunisi striking.


Gambar saka paten Northrop Grumman kanggo sistem pertahanan anti-rudal kinetik kanggo pesawat siluman - peluncur kudu nampung anti-rudal ukuran cilik lan maneuvering decoys kanthi perang elektronik (EW)

Adhedhasar kasebut ing ndhuwur, kita bisa nyimpulake yen anti-rudal udara-ke-udara bakal dadi salah sawijining unsur utama kanggo nggayuh supremasi udara ing abad kaping XNUMX, paling ora ing separo pisanan, lan pangembangane kudu dadi salah sawijining prioritas utama Angkatan Udara Rusia.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

87 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    31 May 2021
    Pilihan liyane kanggo nempatake laser kanggo numpes / misil mungsuh wuta lan pesawat ing zona cedhak. Aku kepengin weruh carane efektif rudal jarak jauh kanthi muatan elektromagnetik.
    1. +2
      31 May 2021
      Nanging laser isih luwih Versatile lan janjeni, supaya iku luwih wicaksana kanggo berkembang supercapacitors dipercaya lan inexpensive kanggo sistem pertahanan laser.
    2. AVM
      +6
      31 May 2021
      Kutipan saka Marachuh
      Pilihan liyane kanggo nempatake laser kanggo numpes / misil mungsuh wuta lan pesawat ing zona cedhak.


      Laser bakal digunakake ing kombinasi karo anti-rudal - padha nglengkapi saben liyane.

      Ana seri artikel babagan laser, utamane babagan laser ing Angkatan Udara:
      Senjata Laser: Perspektif ing Angkatan Udara. Bagean 2
      https://topwar.ru/155386-lazernoe-oruzhie-perspektivy-v-voenno-vozdushnyh-silah-chast-2.html

      Senjata laser ing pesawat tempur. Apa dheweke bisa dilawan?
      https://topwar.ru/161262-lazernoe-oruzhie-na-boevyh-samoletah-mozhno-li-emu-protivostojat.html

      Akibaté, owah-owahan ing taktik:
      Ngendi penerbangan militer: bakal nempel ing lemah utawa entuk dhuwur?
      https://topwar.ru/162562-kuda-ujdet-boevaja-aviacija-prizhmetsja-k-zemle-ili-naberet-vysotu.html

      Kutipan saka Marachuh
      Aku kepengin weruh carane efektif rudal jarak jauh kanthi muatan elektromagnetik.


      Masalah Komplek. Sampeyan bisa nglindhungi dhewe saka amunisi EMP (saka salah sawijining artikelku):

      Kerugian amunisi EMP kalebu kasunyatan manawa ana cara sing efektif kanggo nglindhungi jinis paparan iki. Contone, sarana mbukak sirkuit yen arus induksi kuwat yaiku dioda zener lan varistor. Uga, RLGSN bisa digawe ing basis saka EMI-tahan suhu kurang co-dipecat keramik (Low Suhu Co-dipecat Keramik - LTCC).
    3. 0
      1 2021 Juni
      Pilihan liyane kanggo nyelehake laser kanggo numpes / misil wuta
      A pilihan gabungan iku seng di pengeni, amarga. nyebar ing medium, cahya diserap lan kasebar dening zat, ngalami refraksi lan / utawa bayangan ing antarmuka antarane media, sing bisa nggawe panggunaan ora efektif ing kahanan cuaca sing ala lan / utawa mendhung ...
  2. KCA
    0
    31 May 2021
    GOS rudal V-V ora dijamin dening tutup waja, lan mencet karo pecahan paling cilik, ora kanggo sebutno rod disiapake utawa unsur ngrusak liyane, bakal mateni rudal, apa jenis hit2kill kanggo pager?
    1. AVM
      +5
      31 May 2021
      Kutipan saka KCA
      GOS rudal V-V ora dijamin dening tutup waja, lan mencet karo pecahan paling cilik, ora kanggo sebutno rod disiapake utawa unsur ngrusak liyane, bakal mateni rudal, apa jenis hit2kill kanggo pager?


      Kemungkinan pecahan utawa rod ngengingi target sing ukurane cilik lan kacepetan dhuwur kurang. Warhead wis suda, panggonane dijupuk dening sabuk kontrol gas-dinamis, kang menehi hit langsung.
      1. KCA
        0
        31 May 2021
        Iki minangka pitakonan babagan jarak saka papan detonasi menyang target, yen tinimbang h2k, hulu ledak anti-rudal HE dijeblug ing jarak 100 meter saka rudal, kemungkinan kekalahan bakal meh XNUMX%, lan gelombang jeblugan paling kamungkinan bakal nyimpang rudal saka dalan supaya ora kemudi mesin utama bisa bali menyang lintasan saka serangan.
        1. AVM
          +2
          1 2021 Juni
          Kutipan saka KCA
          Iki minangka pitakonan babagan jarak saka papan detonasi menyang target, yen tinimbang h2k, hulu ledak anti-rudal HE dijeblug ing jarak 100 meter saka rudal, kemungkinan kekalahan bakal meh XNUMX%, lan gelombang jeblugan paling kamungkinan bakal nyimpang rudal saka dalan supaya ora kemudi mesin utama bisa bali menyang lintasan saka serangan.


          Masalahe yaiku warhead njupuk akeh papan. Salah sawijining tujuan saka implementasine hit-to-kill yaiku penolakan warheads, amarga jarake tambah lan ukurane suda.
          1. KCA
            +1
            1 2021 Juni
            Nanging nalika implementasine lumpuh, ana loro SM-6 sing mabur liwat target, wektu lan panggonan diluncurake, lintasan kasebut dikenal, lan target balistik, ora maneuver, ora paling angel, lan rudal V-V bisa uga. dadi paling sekedhik saka gelar, nanging mendhoan munggah, ngganti lintasan
            1. AVM
              +1
              1 2021 Juni
              Kutipan saka KCA
              Nanging nalika implementasine lumpuh, ana loro SM-6 sing mabur liwat target, wektu lan panggonan diluncurake, lintasan kasebut dikenal, lan target balistik, ora maneuver, ora paling angel, lan rudal V-V bisa uga. dadi paling sekedhik saka gelar, nanging mendhoan munggah, ngganti lintasan


              Dalane bakal dikuasai mlaku-mlaku hi
      2. +2
        1 2021 Juni
        Kutipan saka AVM
        Kemungkinan pecahan utawa rod ngengingi target sing ukurane cilik lan kacepetan dhuwur kurang.
        Sejujure, aku ora ngerti, apa luwih kamungkinan kanggo mencet karo obyek siji tinimbang karo akeh cilik? Lha mbuh 1-2 meter, nek KhtK iki kabeh, bolo, nek pasukan HE, malah kurang tenaga, iki kalah sasaran. Mungkin isih worth nggabungake prinsip kekalahan, apa sampeyan mikir? Inggih, cara nembus pertahanan kasebut nyaranake dhewe: rudal normal kanthi sawetara misil mini minangka hulu ledak.
  3. AAG
    0
    31 May 2021
    Nuwun sewu, aku ora maca artikel nganti pungkasan: pitakonan muncul ing tingkat: "... Kaping pisanan, iki nuduhake hulu ledak rudal balistik antarbenua (ICBM), sing bisa dijamin bakal dirusak mung karo serangan langsung utawa kanthi bantuan hulu ledak nuklir (nuclear warhead).
    Saka ngendi informasi, kesimpulan, sumber ...? Lan iki mung bab ballista murni ... Lan yen maneuvering BB (warhead)?
    Tanpa niat jahat ..., murni kanggo replenish lungse (mbok menawa kawruh). hi
    1. AVM
      +5
      31 May 2021
      Kutipan saka AAG
      Nuwun sewu, aku ora maca artikel nganti pungkasan: pitakonan muncul ing tingkat: "... Kaping pisanan, iki nuduhake hulu ledak rudal balistik antarbenua (ICBM), sing bisa dijamin bakal dirusak mung karo serangan langsung utawa kanthi bantuan hulu ledak nuklir (nuclear warhead).
      Saka ngendi informasi, kesimpulan, sumber ...? Lan iki mung bab ballista murni ... Lan yen maneuvering BB (warhead)?
      Tanpa niat jahat ..., murni kanggo replenish lungse (mbok menawa kawruh). hi


      Informasi babagan perlu kanggo serangan langsung ana ing akeh deskripsi sistem pertahanan rudal sing dirancang kanggo nyegat BR. Pecahan ora njamin detonasi hulu ledak, utamane hulu ledak nuklir.

      Babagan Hit-to-kill ditulis kanthi apik ing Wikipedia basa Inggris https://en.wikipedia.org/wiki/Hit-to-kill
      1. AAG
        0
        31 May 2021
        Kutipan saka AVM
        Kutipan saka AAG
        Nuwun sewu, aku ora maca artikel nganti pungkasan: pitakonan muncul ing tingkat: "... Kaping pisanan, iki nuduhake hulu ledak rudal balistik antarbenua (ICBM), sing bisa dijamin bakal dirusak mung karo serangan langsung utawa kanthi bantuan hulu ledak nuklir (nuclear warhead).
        Saka ngendi informasi, kesimpulan, sumber ...? Lan iki mung bab ballista murni ... Lan yen maneuvering BB (warhead)?
        Tanpa niat jahat ..., murni kanggo replenish lungse (mbok menawa kawruh). hi


        Informasi babagan perlu kanggo serangan langsung ana ing akeh deskripsi sistem pertahanan rudal sing dirancang kanggo nyegat BR. Pecahan ora njamin detonasi hulu ledak, utamane hulu ledak nuklir.

        Babagan Hit-to-kill ditulis kanthi apik ing Wikipedia basa Inggris https://en.wikipedia.org/wiki/Hit-to-kill

        Matur nuwun kanggo jawaban, kanggo dialog aktif karo komentator!
        Nanging! Yen kita ngomong babagan ICBM, pinten cukup kanggo ngedhunake CVO (kanggo tujuan -silo (?), -PGRK (?)) ... Malah tanpa ngrusak BB ... Iku misale jek dadi masalah kapisah, - maneuvering BBs - kanggo trek, njupuk menyang wong luwih angel, Nanging, - "bingung", ceteris paribus, iku luwih gampang - impact cilik cukup ..
        Apa salahku?
        1. AVM
          +3
          31 May 2021
          Kutipan saka AAG
          ... Nanging! Yen kita ngomong babagan ICBM, pinten cukup kanggo ngedhunake CVO (kanggo tujuan -silo (?), -PGRK (?)) ... Malah tanpa ngrusak BB ... Iku misale jek dadi masalah kapisah, - maneuvering BBs - kanggo trek, njupuk menyang wong luwih angel, Nanging, - "bingung", ceteris paribus, iku luwih gampang - impact cilik cukup ..
          Apa salahku?


          Yen target iku silo, mbok menawa. Nanging yen goal iku kutha? Carane nyimpang BB?
          1. AAG
            +2
            31 May 2021
            Ing skenario iki, mesthi, aku setuju.
  4. -6
    31 May 2021
    Wangsulane yaiku sistem pertahanan aktif pesawat tempur sing njanjeni, salah sawijining unsur kunci sing bakal janji rudal anti-pesawat ukuran cilik sing njamin kekalahan rudal udara-ke-udara mungsuh kanthi hit langsung (hit-to-). mateni).

    Mmmmm ..... kanggo ngrampungake iki, kita butuh kemampuan maneuver anti-rudal, sing ngluwihi kemampuan manuver rudal udara-ke-udara. Lan bakal ora mung larang, nanging uga larang.
    1. AVM
      +3
      31 May 2021
      Kutipan saka lucul
      Wangsulane yaiku sistem pertahanan aktif pesawat tempur sing njanjeni, salah sawijining unsur kunci sing bakal janji rudal anti-pesawat ukuran cilik sing njamin kekalahan rudal udara-ke-udara mungsuh kanthi hit langsung (hit-to-). mateni).

      Mmmmm ..... kanggo ngrampungake iki, kita butuh kemampuan maneuver anti-rudal, sing ngluwihi kemampuan manuver rudal udara-ke-udara. Lan bakal ora mung larang, nanging uga larang.


      Lan apa kemampuan maneuvere ing bagean pungkasan? Sembarang maneuver anti-rudal rudal V-V bakal nyebabake mundhut kacepetan lan kemampuan maneuvere, tegese target bisa nyingkiri. Utawa bakal menehi wektu kanggo sistem pertahanan diri laser kanggo menehi hasil karo (rudal B-B).


      Kaping pisanan, target yaiku rudal V-V jarak jauh lan medium. Kanggo wong-wong mau, pangayoman marang misil B-B langsung tegese nyuda jarak tembak sing nyata. Kanggo kita, iki utamané bener karo RVV-BDs ageng, nanging kurang maneuverability, sing kita seneng gumunggung.

      pluru karo mesin ramjet bakal luwih kasempatan , nanging sawetara isih bakal tiba.
      1. -2
        31 May 2021
        Lan apa kemampuan maneuvere ing bagean pungkasan?

        Iku kabeh gumantung ing sawetara Bukak, yen rudal wis sawetara 300 km, lan pesawat mungsuh dideteksi ing 100 km lan dibukak ing, banjur rudal wis cukup bahan bakar kanggo maneuver.
        Utawa bakal menehi wektu kanggo sistem pertahanan diri laser kanggo menehi hasil karo (rudal B-B).

        Lali babagan laser, supaya laser bisa Cut soko, sumber daya megawatt dibutuhake, nanging ora lan ora samesthine ing bidang.
        Kaping pisanan, target yaiku rudal V-V jarak jauh lan medium.

        Ya, aku ora mbantah ide lan konsep nggunakake anti-misil, iku bener. Iku mung rudal V-V modern duwe kemampuan reloading 60G, lan anti-rudal, kanggo numpes rudal kuwi, mbutuhake paling siji lan setengah kaping kauntungan overloads, lan luwih apik ing umum 2-3 kaping. Lan larang banget.
        1. AVM
          +2
          31 May 2021
          Kutipan saka lucul
          Iku kabeh gumantung ing sawetara Bukak, yen rudal wis sawetara 300 km, lan pesawat mungsuh dideteksi ing 100 km lan dibukak ing, banjur rudal wis cukup bahan bakar kanggo maneuver.


          Ya, nanging dheweke ilang 200 km jarak, sing dhewe ora ala. Ana pitakonan liyane ing kene - nalika rudal anti-kapal nabrak kapal, utawa peluncur rudal nyerang obyek lemah, dheweke bisa maneuver ing wilayah pungkasan kanggo nyuda kemungkinan nabrak sistem pertahanan udara. Bakal luwih gampang kanggo numpes rudal KR utawa anti-kapal ing bagean tengah pesawat, ing ngendi dheweke ora maneuver (lan ora bakal bisa cepet-cepet ngubengi kabeh penerbangan, mula bakal duwe jarak 50 km). .

          Rudal balistik / kuasi-balistik malah luwih gampang - gravitasi ana ing sisihe. Lan tujuane relatif ora aktif. Nanging malah padha maneuver mung ing bagean final.

          Kanthi rudal V-V, kabeh beda. Sasarané cepet, bisa maneuver. Saka jarak apa rudal V-V kudu miwiti maneuver kanggo nyingkiri rudal anti-V-V? Sawetara jenis CUDA bakal bisa nggarap rudal V-V sing wis ana ing 20 km, anti-rudal jarak sing luwih cendhek ing jarak nganti 5 km. Sing. iku perlu kanggo maneuver wis saka 20 km, lan saka 20 kaping pindho luwih cepet.

          Kakehan roket kanthi sabuk dinamis gas bisa dadi 60G, luwih akeh. MIM-109 / SAM PATRIOT PAC-3 40 G, SAM SAM KM-SAM 50 G, anti-rudal A-235 "Nudol" 53T6M kakehan longitudinal sing diidini 210 G, transversal 90 G.

          Suwene lan kanthi kakehan apa bisa maneuver roket V-V supaya ora kelangan target lan energi?

          Kutipan saka lucul
          Utawa bakal menehi wektu kanggo sistem pertahanan diri laser kanggo menehi hasil karo (rudal B-B).

          Lali babagan laser, supaya laser bisa Cut soko, sumber daya megawatt dibutuhake, nanging ora lan ora samesthine ing bidang.


          Laser ora perlu kanggo Cut apa-apa, iku cukup kanggo ngrusak GOS utawa unit setir. Ing tes, tambang mortir lan cangkang Grad kena laser 50 kW, nanging iki minimal, 150 kW dibutuhake kanggo operasi normal, lan iki saiki dipandu.

          Kutipan saka lucul
          Kaping pisanan, target yaiku rudal V-V jarak jauh lan medium.
          Ya, aku ora mbantah ide lan konsep nggunakake anti-misil, iku bener. Iku mung rudal V-V modern duwe kemampuan reloading 60G, lan anti-rudal, kanggo numpes rudal kuwi, mbutuhake paling siji lan setengah kaping kauntungan overloads, lan luwih apik ing umum 2-3 kaping. Lan larang banget.


          Bener, nanging aku ragu yen roket B-B bakal bisa maneuver ing 60G nganti suwe. Yen anti-rudal dipandu dening pesawat ing wektu sing paling optimal, mula rudal V-V kudu ngerti manawa ana rudal anti-rudal sing nyedhak - aku ragu manawa sing nggoleki bakal bisa ndeleng anti-rudal ukuran cilik nglawan latar mburi perang elektronik.
          1. -2
            31 May 2021
            anti-misil jarak cendhak ing jarak nganti 5 km

            Iki sing kudu dibangun - anti-rudal kanthi kapasitas kakehan nganti 100G, nanging kanthi jarak penerbangan ora luwih saka 5 km. Wong ing jarak kasebut ora bakal duwe wektu kanggo nanggepi (diluncurake) kanthi pas wektune, nanging AI rampung. Iki sing kudu dibangun - iki mung siji-sijine cara supaya anti-rudal bisa ditrima kanthi rega.
            1. AVM
              +4
              31 May 2021
              Kutipan saka lucul
              anti-misil jarak cendhak ing jarak nganti 5 km

              Iki sing kudu dibangun - anti-rudal kanthi kapasitas kakehan nganti 100G, nanging kanthi sawetara karusakan ora luwih saka 5 km. Wong ing jarak kasebut ora bakal duwe wektu kanggo nanggepi, nanging AI rampung. Iki sing kudu dibangun - iki mung siji-sijine cara supaya anti-rudal bisa ditrima kanthi rega.


              Nyatane, iki sing dikarepake - anti-misil murah kanthi jarak 5 km, saben 3. tinimbang siji AIM-9X. Lan rudal kaya CUDA bakal utamane kanggo ngrusak pesawat mungsuh, nanging kanthi kemampuan kanggo nyegat misil B-B.

              Ana anggepan yen pilot F-15 EX kanthi rudal CUDA sing larang, ing ngendi rudal V-V mungsuh mabur, ora bakal nylametake))
          2. 0
            1 2021 Juni
            Kutipan saka AVM
            rudal V-V kudu ngerti manawa ana rudal anti-rudal sing nyedhaki - Aku mangu-mangu manawa sing nggoleki bakal bisa ndeleng anti-rudal ukuran cilik ing latar mburi perang elektronik.

            Nanging, RVV bakal bisa ndeleng anti-rudal yen sampeyan nulungi!
            MNTK dilengkapi ARL.GSN ... tegese bisa dideteksi dening sensor frekuensi radio (aku ora mikir bakal duwe dimensi "aggro" ...), marang MSDM-IR lan sensor deteksi UV .. .
            1. AVM
              +1
              1 2021 Juni
              Kutipan: Nikolaevich I
              Kutipan saka AVM
              rudal V-V kudu ngerti manawa ana rudal anti-rudal sing nyedhaki - Aku mangu-mangu manawa sing nggoleki bakal bisa ndeleng anti-rudal ukuran cilik ing latar mburi perang elektronik.

              Nanging, RVV bakal bisa ndeleng anti-rudal yen sampeyan nulungi!
              MNTK dilengkapi ARL.GSN ... tegese bisa dideteksi dening sensor frekuensi radio (aku ora mikir bakal duwe dimensi "aggro" ...), marang MSDM-IR lan sensor deteksi UV .. .


              Ing babagan campur tangan adoh saka kasunyatan. Kajaba iku, ing kasus iki, radar utama bisa miwiti kanggo niru operasi ARLGSN saka 50 km lan rudal V-V bakal mbuang kabeh bahan bakar evading "virtual" anti-rudal.
          3. 0
            1 2021 Juni
            Kutipan saka AVM
            Sampeyan kudu maneuver saka 20 km, lan saka 20 kaping pindho luwih cepet. Suwene lan kanthi kakehan apa bisa maneuver roket V-V supaya ora ilang target.

            Lan kenapa neraka kanggo maneuver saka 20 km, yen mungsuh duwe "5 km-e" anti-misil? Mungkin pungkasane ora maneuver ing "mungkin"? Kita kudu nggawe lan ngembangake subsistem kanggo ndeteksi lan menehi peringatan babagan antimisil! Lan cara paling apik kanggo nindakake iki: pasang sensor ing RVV utawa ing pejuang kanthi peralatan transmisi data ing RVV - supaya teknisi militer mutusake!
            Miturut cara, carane "dawa" ... Anggere ana ancaman saka anti-rudal, nanging ora luwih! Ora perlu maneuver "kabeh wektu"!
            1. AVM
              +1
              1 2021 Juni
              Kutipan: Nikolaevich I
              Kutipan saka AVM
              Sampeyan kudu maneuver saka 20 km, lan saka 20 kaping pindho luwih cepet. Suwene lan kanthi kakehan apa bisa maneuver roket V-V supaya ora ilang target.

              Lan kenapa neraka kanggo maneuver saka 20 km, yen mungsuh duwe "5 km-e" anti-misil? Mungkin pungkasane ora maneuver ing "mungkin"? Kita kudu nggawe lan ngembangake subsistem kanggo ndeteksi lan menehi peringatan babagan antimisil! Lan cara paling apik kanggo nindakake iki: pasang sensor ing RVV utawa ing pejuang kanthi peralatan transmisi data ing RVV - supaya teknisi militer mutusake!
              Miturut cara, carane "dawa" ... Anggere ana ancaman saka anti-rudal, nanging ora luwih! Ora perlu maneuver "kabeh wektu"!


              5-kilometer iku MNTK. CUDA bisa nyerang kanthi jarak sing luwih adoh - bisa uga nganti 60 km utawa luwih. Jangkoan maksimal bakal ditemtokake dening jangkauan deteksi radar pembawa rudal V-V. Kanggo R-77, bakal luwih murah, lan R-37 sing gedhe banget bisa ditemokake ing 50 km.

              Ing sisih liya, luwih angel kanggo pesawat sing nyerang kanggo ndeteksi anti-rudal sing nyerang - luwih cilik, luwih cedhak karo sumber gangguan (pesawat pertahanan) - telung MNTK tinimbang siji AIM-9X - katon ukurane cilik. .

              Umume, anti-rudal ora bakal "nutup" rudal V-V, nanging bakal duwe pengaruh gedhe ing pertempuran udara jarak jauh. Aja lali babagan sistem pertahanan diri laser - akeh sing isih nganggep dheweke ora nyata, nanging katon PMSM ora bisa dihindari. Kaping pisanan, nglawan rudal karo pencari optik (5-15 kW), lan banjur nglawan liyane (100-150 kW). Nglindhungi rudal marang LO - nambah massa, mundhut kacepetan - mula, target sing luwih gampang kanggo anti-rudal.

              Umume, rudal V-V kudu ngalami owah-owahan gedhe supaya tetep efektif.
              1. 0
                1 2021 Juni
                Kutipan saka AVM
                Aja lali babagan sistem pertahanan diri laser - akeh sing nganggep dheweke ora realistis, nanging penampilan PMSM ora bisa dihindari.

                Nanging ... masalah sing ana karo LO menehi "pemilik" saka RVV sawetara taun urip relatif sepi! Lan senjata laser dudu "wunderwaffle"! Lan kenapa langkah-langkah protèktif tartamtu kudu nambah bobot misil? 1. badan roket sing digawe saka keramik sing entheng lan tahan panas utawa komposit karbon + rotasi roket ngubengi sumbu longitudinal ... 2. nutupi Badan Karbon-Plastik Berdinding Tipis (TUK) kanthi campuran aerosol nanotube karbon lan keramik + rotasi roket ... 3. nutupi awak TUK kanthi komposisi ablatif khusus kanthi rotasi hidrokarbon + roket ... rada nambah bobot, sanajan iki ora perlu (!) ... Tambah tipis ing "kekandelan" rudal bisa uga! Ngelingi kasunyatan manawa ing "tahap pisanan" laser "senjata" ora bakal duwe daya "elek" lan ora bakal "tahan suwe", banjur iki sawetara taun maneh "cacat"!
                Kanggo nglindhungi wong sing golek optik saka radiasi laser, ana "rana laser". dikembangake ing SSCA ... Dadi ... kaya sing diucapake: "Oh, Marfusha, apa kita kudu manggon ing kasusahan !?" nglirik
                1. AVM
                  0
                  1 2021 Juni
                  Kutipan: Nikolaevich I
                  Kutipan saka AVM
                  Aja lali babagan sistem pertahanan diri laser - akeh sing nganggep dheweke ora realistis, nanging penampilan PMSM ora bisa dihindari.

                  Nanging ... masalah sing ana karo LO menehi "pemilik" saka RVV sawetara taun urip relatif sepi! Lan senjata laser dudu "wunderwaffle"! Lan kenapa langkah-langkah protèktif tartamtu kudu nambah bobot misil? 1. badan roket sing digawe saka keramik sing entheng lan tahan panas utawa komposit karbon + rotasi roket ngubengi sumbu longitudinal ... 2. nutupi Badan Karbon-Plastik Berdinding Tipis (TUK) kanthi campuran aerosol nanotube karbon lan keramik + rotasi roket ... 3. nutupi awak TUK kanthi komposisi ablatif khusus kanthi rotasi hidrokarbon + roket ... rada nambah bobot, sanajan iki ora perlu (!) ... Tambah tipis ing "kekandelan" rudal bisa uga! Ngelingi kasunyatan manawa ing "tahap pisanan" laser "senjata" ora bakal duwe daya "elek" lan ora bakal "tahan suwe", banjur iki sawetara taun maneh "cacat"!


                  Bisa uga, nanging rega bakal mundhak

                  Kutipan: Nikolaevich I
                  Kanggo nglindhungi wong sing golek optik saka radiasi laser, ana "rana laser". dikembangake ing SSCA ... Dadi ... kaya sing diucapake: "Oh, Marfusha, apa kita kudu manggon ing kasusahan !?" nglirik



                  Maksudmu shutter termal? Aku nulis babagan dheweke ing artikel:
                  Kepunahan gedhe. Apa jinis senjata tartamtu bisa ilang?
                  https://topwar.ru/173207-velikoe-vymiranie-pochemu-mogut-ischeznut-otdelnye-tipy-vooruzhenij.html

                  Iku misale jek kula sing ana sethitik slyness ana. Dheweke ngomong babagan daya tahan khusus sing dhuwur, nanging ora ngomong babagan daya tahan lengkap.

                  Kaya bedane sengat tawon, linggis lan linggis. Tekanan tartamtu saka sengatan tawon yaiku urutan gedhene sing luwih dhuwur tinimbang awl, lan rong urutan gedhene luwih dhuwur tinimbang kethokan. Nanging, setelan beekeeper ora bakal nglindhungi sampeyan saka awl utawa scrap.

                  Dadi ing kene, shutter termo-optik bakal tahan LO daya rendah (sanajan nduweni Kapadhetan daya dhuwur), nanging nalika nggunakake LO kanthi daya 50 kW utawa luwih, sing wis ngalahake tambang lan cangkang sing ora diarahake, bakal langsung gagal - iku bakal mimpin struktur, iku bakal rampung numpes modul termenung.
                  1. 0
                    2 2021 Juni
                    Kutipan saka AVM
                    Maksudmu shutter termal?

                    Iku misale jek sing "ya" ... Ing jurnalistik "cathetan" ora ana gambaran saka tumindak, utawa diagram ... (dheweke ngomong, Departemen Pertahanan kasengsem ...). Nanging miturut informasi "sisih", dadi jelas manawa iki minangka shutters termo-optik, nanging luwih apik ... sedulur Tambah kinerja ... self-tightening saka "bolongan" ....
                    Miturut cara, matur nuwun kanggo link menyang artikel ... Aku maca kanthi kapentingan ... hi
              2. 0
                1 2021 Juni
                Kutipan saka AVM
                5-kilometer iku MNTK. CUDA bisa nyerang kanthi jarak sing luwih adoh - bisa uga nganti 60 km utawa luwih. Jangkoan maksimal bakal ditemtokake dening jangkauan deteksi radar pembawa rudal V-V. Kanggo R-77, bakal luwih murah, lan R-37 sing gedhe banget bisa ditemokake ing 50 km.

                Nanging kabeh anti-rudal saka jinis kasebut bakal bisa nguripake 180 derajat. lan nyekel RVV? Anti-rudal, paling ora 5 km, paling ora 20 km, bakal "nyoba" kanggo nembak RVV nalika nyedhaki ... salah siji ing tabrakan, utawa ing nguber! Ing kene, nalika nyedhaki rudal anti-rudal RVV, kudu maneuver ... nanging apa bedane apa sing bakal ditindakake? Utawa 5km-I MNTK, utawa 20km-I CUDA ... maneuvering isih bakal diwiwiti, contone, ing jarak 0,5-1 km RVV saka anti-rudal! Ya, anti-rudal bakal luput ... mula aku takon: apa ana anti-rudal sing kasebut sing bisa ngowahi lan nyekel RVV? Ngelingi "nuansa" karakteristik kinerja anti-rudal ... Apa angel kanggo pejuang operator RVV kanggo ndeteksi anti-rudal ing wektu? Ayo RVV nindakaken! Contone, "Log Cina" dilengkapi ARL.GOS karo AFAR ... GOS iki bisa, "matur nuwun" kanggo AFAR, kanggo ngawasi target udara lan ndeteksi lan ngawasi anti-rudal! Lan yen RVV bakal dilengkapi gas-dinamis "sabuk" kontrol transversal lan, "thanks kanggo", warhead "hit-to-kill" ukuran cilik. "kurang bobot", banjur .........
                1. AVM
                  0
                  1 2021 Juni
                  Kutipan: Nikolaevich I
                  Kutipan saka AVM
                  5-kilometer iku MNTK. CUDA bisa nyerang kanthi jarak sing luwih adoh - bisa uga nganti 60 km utawa luwih. Jangkoan maksimal bakal ditemtokake dening jangkauan deteksi radar pembawa rudal V-V. Kanggo R-77, bakal luwih murah, lan R-37 sing gedhe banget bisa ditemokake ing 50 km.

                  Nanging kabeh anti-rudal saka jinis kasebut bakal bisa nguripake 180 derajat. lan nyekel RVV? Anti-rudal, paling sethithik 5 km, paling ora 20 km, bakal "nyoba" kanggo nembak RVV nalika nyedhaki ...


                  Aku ora mikir sing bakal ana "giliran lan nyekel munggah", paling kamungkinan mung ing titik patemon.

                  Kutipan: Nikolaevich I
                  Ing kene, nalika nyedhaki anti-rudal, RVV kudu maneuver.
                  Ing kene, nalika nyedhaki rudal anti-rudal RVV, kudu maneuver ... nanging apa bedane apa sing bakal ditindakake? Utawa 5km-I MNTK, utawa 20km-I CUDA ... maneuvering isih bakal diwiwiti, contone, ing jarak 0,5-1 km RVV saka anti-rudal!


                  Yen masalah deteksi anti-rudal wis rampung, ya.

                  Kutipan: Nikolaevich I
                  Apa angel kanggo pejuang operator RVV kanggo ndeteksi anti-rudal ing wektu? Ayo RVV nindakaken! Contone, "Log Cina" dilengkapi ARL.GOS karo AFAR ... GOS iki bisa, "thanks" kanggo AFAR, kanggo loro ngawasi target udhara lan ndeteksi lan ngawasi anti-rudal! Lan yen RVV bakal dilengkapi gas-dinamis "sabuk" kontrol transversal lan, "thanks kanggo", warhead "hit-to-kill" ukuran cilik. "kurang bobot", banjur .........


                  Iku gumantung carane sudhut iku (AFAR) bakal duwe amba ndeleng, lan, iku cukup bisa.
      2. 0
        1 2021 Juni
        Kutipan saka AVM
        Lan apa kemampuan maneuvere ing bagean pungkasan?

        Apa sing bakal ditindakake! Apa sampeyan menehi tandha yen "mil pungkasan" mesin ing RVV wis "dibakar" lan mulane mangu-mangu "kemampuan maneuver"? Nanging kanthi mamang sampeyan, sampeyan nyurung kompleks industri militer "donya" kanggo nyepetake pangembangan "subclass" RVV kanthi GDPU (kontrol transversal dinamis gas)! Ing kasus iki, RVV lan mesin "obong metu" bakal duwe sifat maneuverability apik ...
        Kutipan saka AVM
        Sembarang manuver anti-rudal rudal V-V bakal nyebabake kacepetan lan kemampuan maneuvere,

        A. ing ngarsane sabuk gas-dinamis saka kontrol lateral ... bakal mimpin kanggo "rugi cetha"?
        Kutipan saka AVM
        pangayoman marang rudal B-B langsung tegese nyuda ing sawetara tembak nyata

        Bakal perlu kanggo ngembangake "subclass" saka RVV karo ora mung GPU, nanging uga karo prinsip "hit-to-kill"! Iki bakal nyuda ukuran, bobot saka warheads lan njupuk munggah spasi kosong kanggo GPU . .. nalika njaga bobot lan ukuran karakteristik lan jarak penerbangan sing padha. .. Sampeyan bisa uga nggunakake "sniper" fragmentasi-balok "ukuran cilik" warheads saka jinis 9M96 ...
        1. AVM
          0
          1 2021 Juni
          Kutipan: Nikolaevich I
          Kutipan saka AVM
          Lan apa kemampuan maneuvere ing bagean pungkasan?

          Apa sing bakal ditindakake! Apa sampeyan menehi tandha yen "mil pungkasan" mesin ing RVV wis "dibakar" lan mulane mangu-mangu "kemampuan maneuver"? Nanging kanthi mamang sampeyan, sampeyan nyurung kompleks industri militer "donya" kanggo nyepetake pangembangan "subclass" RVV kanthi GDPU (kontrol transversal dinamis gas)! Ing kasus iki, RVV lan mesin "obong metu" bakal duwe sifat maneuverability apik ...
          Kutipan saka AVM
          Sembarang manuver anti-rudal rudal V-V bakal nyebabake kacepetan lan kemampuan maneuvere,

          A. ing ngarsane sabuk gas-dinamis saka kontrol lateral ... bakal mimpin kanggo "rugi cetha"?


          Sembarang owah-owahan ing lintasan bakal nyebabake mundhut kacepetan. Sabuk gas-dinamis nambah kacepetan ngowahi lan nindakaken kanthi njamin ing atmosfer rarefied, ngendi rudders aerodinamis kurang efisien.

          Kutipan: Nikolaevich I
          Bakal perlu kanggo ngembangake "subclass" saka RVV karo ora mung GPU, nanging uga karo prinsip "hit-to-kill"! Iki bakal nyuda ukuran, bobot saka warheads lan njupuk munggah spasi kosong kanggo GPU . .. nalika njaga bobot lan ukuran karakteristik lan jarak penerbangan sing padha. .. Sampeyan bisa uga nggunakake "sniper" fragmentasi-balok "ukuran cilik" warheads saka jinis 9M96 ...


          Bener, aku ora ujar manawa rudal V-V wis rampung, nanging uga kudu diganti. Nanging "log kikuk" ora duwe prospek.
          1. 0
            1 2021 Juni
            Kutipan saka AVM
            Sembarang owah-owahan ing lintasan bakal nyebabake mundhut kacepetan. Sabuk gas-dinamis nambah kacepetan ngowahi lan nindakaken kanthi njamin ing atmosfer rarefied, ngendi rudders aerodinamis kurang efisien.

            Dadi, bisa uga ora ana pembalikan! Gumantung ing ngendi "sabuk" gas-dinamis dumunung! Yen dipindhah menyang "irung", giliran bakal ... yen ing "pusat massa", sumbu longitudinal roket kanthi saben "titik" pindhah munggah, mudhun, ngiwa, nengen ing papan " jejeg" kanggo posisi sadurunge ing wektu! Ora bakal ana mbalikke ing pangertèn biasanipun!
    2. 0
      31 May 2021
      Kutipan saka lucul
      Wangsulane yaiku sistem pertahanan aktif pesawat tempur sing njanjeni, salah sawijining unsur kunci sing bakal janji rudal anti-pesawat ukuran cilik sing njamin kekalahan rudal udara-ke-udara mungsuh kanthi hit langsung (hit-to-). mateni).

      Mmmmm ..... kanggo ngrampungake iki, kita butuh kemampuan maneuver anti-rudal, sing ngluwihi kemampuan manuver rudal udara-ke-udara. Lan bakal ora mung larang, nanging uga larang.

      Mula, ing negara kita, tes kasebut ditindakake mung minangka ekspansi kemampuan pertahanan rudal.
      1. -1
        31 May 2021
        Mula, ing negara kita, tes kasebut ditindakake mung minangka ekspansi kemampuan pertahanan rudal.

        Inggih, banjur mikir kanthi wicaksana, sanajan ing mangsa ngarep iki minangka arah sing janjeni.
    3. 0
      31 May 2021
      Kutipan saka lucul
      Lan bakal ora mung larang, nanging uga larang.

      Ora luwih larang tinimbang mundhut komplek pilot-pesawat, sing bakal biaya wajib pajak Amerika paling sethithik 1 dolar - utawa luwih.
      Kajaba iku, amarga seri massa, rega bakal mudhun kanthi signifikan - lan mesthi bakal ana panjaluk.
      1. -3
        31 May 2021
        Ora luwih larang tinimbang mundhut komplek pilot-pesawat, sing bakal biaya wajib pajak Amerika paling sethithik 1 dolar - utawa luwih.

        Aku ora ujar manawa ora ana gunane - aku ujar manawa nggunakake anti-rudal larang banget, kanthi kapasitas kakehan 50-70G.
  5. AAK
    +2
    31 May 2021
    Saiki, miturut undang-undang "armor-projectile", kudu nglengkapi rudal lan rudal VV-BD kanthi anti-rudal dhewe kanggo nglawan anti-rudal ... :)))
  6. 0
    31 May 2021
    Jangkoan anti-rudal MNTK yaiku 3 kilometer
    Mungkin luwih gampang kanggo njupuk saka mriem. Dheweke bakal ngaco Volcano kapal menyang pesawat.
    1. AVM
      +1
      31 May 2021
      Kutipan saka: bk0010
      Jangkoan anti-rudal MNTK yaiku 3 kilometer
      Mungkin luwih gampang kanggo njupuk saka mriem. Dheweke bakal ngaco Volcano kapal menyang pesawat.


      Malah ing sistem pertahanan udara adhedhasar lemah, ora ana gunane. Kasempatan bisa ditambah kanthi cangkang kanthi detonasi remot, utawa sing dikontrol umume, kanggo sing terakhir lan regane bakal kaya MNTK.

      Babagan kasebut ana ing kene:
      30-mm bedhil otomatis: nolak utawa tataran anyar pembangunan?
      https://topwar.ru/154649-zakat-jery-30-mm-avtomaticheskih-pushek-ili-novyj-jetap-razvitija.html
      1. 0
        31 May 2021
        Kutipan saka AVM
        Malah ing sistem pertahanan udara adhedhasar lemah, ora ana gunane. Peluang bisa ditambah kanthi proyektil sing didetonasi saka jarak jauh
        Sistem pertahanan udara adhedhasar lemah duwe kahanan sing beda-beda: ing kana target mabur liwat lan adoh, lan ing kasus rudal, bakal dijamin nyedhaki pesawat kasebut. Sekring radio (ora bakal bingung karo detonasi remot, ana dhuwit sing beda-beda) digawe dening Amerika nalika Perang Dunia II, mbuktekake minangka produk sing murah lan efektif.
      2. -1
        31 May 2021
        Kemungkinan bisa nambah cangkang kanthi detonasi remot, utawa sing dikontrol umume, kanggo sing terakhir lan regane bakal kaya MNTK

        Sadurunge, iki mokal - wong ora bisa ngetung. Lan saiki komputer bisa nindakake, kanthi cangkang kanthi detonasi remot.
  7. +1
    31 May 2021
    Iki minangka strategi anyar kanggo nggayuh supremasi udara! Nyatane, iku diametrically gantos kanggo strategi siluman! Sing nggumunake, nggawe prototipe ditindakake ing ngarep sing amba! Aku pengin mikir yen perkembangan kita nganti tandha ...
    1. 0
      31 May 2021
      Quote: Alexander Koshkin
      Iki minangka strategi anyar kanggo nggayuh supremasi udara! Nyatane, iku diametrically gantos kanggo strategi siluman!

      Yagene kedadeyan kasebut? A target "nyata" bakal ngeweruhi, nyerang, lan digawa metu saka sawetara luwih, malah yen wis diiseni karo anti-rudal - hukum banal nomer akeh.
      Dadi siluman isih dibutuhake, lan anané anti-misil ora mbatalake.
      1. AVM
        +2
        31 May 2021
        Kutipan saka: psycho117
        Quote: Alexander Koshkin
        Iki minangka strategi anyar kanggo nggayuh supremasi udara! Nyatane, iku diametrically gantos kanggo strategi siluman!

        Yagene kedadeyan kasebut? A target "nyata" bakal ngeweruhi, nyerang, lan digawa metu saka sawetara luwih, malah yen wis diiseni karo anti-rudal - hukum banal nomer akeh.
        Dadi siluman isih dibutuhake, lan anané anti-misil ora mbatalake.


        Ana sawetara kontradiksi ing mesin sing ana. Pesawat siluman nggawa amunisi sethithik, generasi 4++ ora sepele, nanging bisa nggawa puluhan anti-misil.

        Nalika pesawat inconspicuous kuwi lan 4 ++ pesawat karo anti-rudal ketemu, lan utamané karo wadhah hanging karo sistem pertahanan dhiri laser, pitakonan amba "sing menang."

        Ing sisih liya, "asu ajag kuwat ing bungkuse." Pesawat inconspicuous padha bisa diiringi siji utawa sawetara platform unmanned - operator senjata.

        Nanging, miturut pendapatku, paningkatan dimensi pesawat tempur taktis duwe prospek sing apik - kaya PAK-DP sing canggih. Siluman dadi apik karo dimensi gedhe - B-2 nandheske iki. Ing wektu sing padha, pesawat taktis gedhe bisa duwe radar kanthi rudal anti-tank akeh, senjata pertahanan diri laser, arsenal anti-rudal lan rudal V-V sing akeh. Umumé, kaya Dering perusak mabur.
        1. 0
          31 May 2021
          Kutipan saka AVM
          Umumé, kaya Dering perusak mabur.

          Bisa uga yen konsep pesawat arsenal AS saiki lagi ditindakake kanggo buruh transportasi.
          Bener, sakperangan alesan konsep iki ora njupuk mati ing Angkatan Laut - nanging padha mbadek hoo.
          Kajaba iku, kanggo target "gedhe" lan larang - padha ora Getun rudal padha - lan aku manawa khusus. rudal interceptor kanggo pesawat kasebut bakal dikembangake kanthi cepet.
          Penetrator hipersonik Banal karo RBCh - dheweke ora peduli babagan laser, lan sampeyan ragu-ragu kanggo nyegat 5-7 unsur hipersonik.
          Pesawat inconspicuous padha bisa diiringi siji utawa sawetara platform unmanned - operator senjata.

          Pilihan iki misale jek luwih janjeni - arsenal UAV, kanthi kapabilitas suda - nanging senjata sing ditambahi, dipandu lan dikontrol saka pesawat "leading" utawa AWACS.
  8. 0
    31 May 2021
    Umumé, iki babak anyar saka perjuangan antarane waja lan projectile. Ayo ndeleng.
  9. +1
    1 2021 Juni
    Ide anti-rudal apik ... nanging anti-rudal iki isih kudu rampung, banjur dipriksa! Amarga ana paribasan: "Petungan omah asring ora cocog karo rega pasar!" Nalika ngembangake pengebom B-1, Amerika pengin nglengkapi karo anti-rudal kanggo nglindhungi saka bahan peledak lan rudal ... Padha kudu ukuran cilik lan B-1 bisa njupuk akeh, nanging "trick" gagal!
    1. AVM
      +1
      1 2021 Juni
      Kutipan: Nikolaevich I
      Ide anti-rudal apik ... nanging anti-rudal iki isih kudu rampung, banjur dipriksa! Amarga ana paribasan: "Petungan omah asring ora cocog karo rega pasar!" Nalika ngembangake pengebom B-1, Amerika pengin nglengkapi karo anti-rudal kanggo nglindhungi saka bahan peledak lan rudal ... Padha kudu ukuran cilik lan B-1 bisa njupuk akeh, nanging "trick" gagal!


      Ana anggepan yen iki bakal ditindakake ing B-21. Iki asring kedadeyan - ide kasebut luwih dhisik, teknologi ora ngidini implementasine, pangembangan ditundha (kita asring nganggep iki minangka sampah dhuwit / pemotongan, lan liya-liyane), banjur - teknologi "ripen", pangembangan diekstrak lan Applied ing produk anyar.
  10. +1
    1 2021 Juni
    Serangan kasebut paling asring ditindakake ing belahan bumi mburi. Kanggo nglindhungi, roket kudu nguripake 180 derajat. Nanging pilihan liyane bisa. A glider karo pesawat steerable lan airbrakes, dipandu dening sirah ngarep ing mburi, kang bisa infrared, laser semi-aktif, radar pasif utawa semi-aktif, TV-dipandu. Sampeyan bisa nginstal mesin sisih cilik kanggo ijol kanggo mundhut cepet saka kacepetan nalika nyedhak roket mabur saka ndhuwur. Kanggo nambah efisiensi, disaranake nggawe "glider" ing wangun "swiwi mabur", lan ing kono, minangka "daya", unsur bantalan, nggunakake warhead saka jinis anti-Amerika. personel directional mine M18 "Claymore". Sadurunge bledosan hulu ledak, kanthi prentah saka sekring radio (utawa laser), "glider" diarahake ing sadawane gulungan supaya pecahan bisa nutupi target.
  11. +1
    1 2021 Juni
    Ing foto kaping 3, sawise kabeh, dudu rod, nanging batang ledak sing ora bisa dipisahake saka sistem pertahanan udara Talos. Sing. bebarengan karo rod ngubengi bahan peledak, "akordion" dilebokake, sing, nalika njeblug, "dibukak" dadi cincin.
  12. +1
    1 2021 Juni
    Anti-anti-rudal kesusu liwat rudal lan anti-rudal ... (c).
  13. 0
    1 2021 Juni
    Nalika aku ngerti, kabeh gumantung saka sumber energi sing kompak lan kuat. Yen ana siji, bisa kanggo nglengkapi anti-rudal karo warhead EM, mangkono nambah area karusakan lan ngurangi syarat kanggo akurasi. Nanging sing ora, ora.
  14. 0
    1 2021 Juni
    Roket sing padha karo MSDM - roket mini - lagi aktif dikembangake kanggo drone.
    Dheweke uga bisa digunakake minangka pesawat pertahanan rudal nglawan rudal sing mbledhos.
    Drone-interceptors saka striker-drone lan drone pengintaian bakal katon rauh -
    uga nggunakake roket mini-mbledhos.
  15. 0
    2 2021 Juni
    Cetha yen kanthi nambah kemungkinan nggayuh target maneuver nganggo rudal modern (ora mung udara-udara), peralatan pertahanan pribadi bakal dibutuhake kanggo pesawat (ora mung kanggo pejuang lan pengebom). Anti-rudal minangka solusi utama, yaiku, sing paling primitif. Lan masalahe yaiku sampeyan kudu ngarahake target sing luwih cilik lan luwih bisa maneuver tinimbang obyek sing dilindhungi. Sing, sampeyan mung crawled metu karo teknologi modern kanggo kamungkinan ditrima kanggo mencet pesawat, nanging sampeyan kudu mencet target immeasurably luwih angel. Apa kemungkinan asor, luwih tepat, apa sing bakal dadi konsumsi anti-rudal kanggo numpes ing tingkat teknologi saiki? Gedhe. Paling kamungkinan, kabeh amunisi bakal anti-rudal ing kahanan iki.
    Ing tangan liyane, iku cetha yen sampeyan kudu defend ing zona cedhak (ing kene ora ana masalah karo akurasi nemtokake paramèter gerakan, lan timbal kaping bisa diwilang luwih andal, lan sampeyan ora bakal njupuk mudhun. pluru dhewe (ing pangertèn sing lagi ora mabur ing sampeyan)) lan sampeyan mung kudu njupuk adoh roket lan ngrusak iku supaya ora bisa dipandu luwih.
    Ing rumusan pitakonan kasebut, akeh cara sing beda-beda, lan malah metode sing wis dikenalake lan dienalake ing bidang teknologi militer liyane, lan ora ana sing nglarang nggabungake.
    Anti-rudal iku langsung, paling primitif lan paling intensif sumber daya.
  16. -1
    3 2021 Juni
    Aku ora setuju babagan kerentanan rudal udara-ke-udara yen ana fragmentasi. Ya, mesin turbojet ora sensitif banget marang fragmentasi, lan ukuran warhead lan sistem kontrol sing cilik ndadekake kemungkinan fragmentasi, ing kasus warhead fragmentasi anti-rudal konvensional, arang banget. Nanging meh kabeh rudal udara-ke-udara ana bagean sing rapuh lan sensitif kaya fairing, sing uga diprodhuksi dening GOS. IR GOS padha bakal dipatèni malah dening dijupuk saka bedhil udhara. Iki tegese warheads fragmentasi uga bisa digunakake nglawan rudal udara-ke-udara, nyuda biaya sistem kontrol amarga biaya sing luwih murah, nanging ngoper saka GGE sing bobote ing gram menyang GGE sing bobote udakara 0,05-0,12 g, kanthi nambah jumlahe. nomer ing warheads 30-100 kaping, kang proporsional bakal nambah kemungkinan asor. Kajaba iku, warheads kasebut bakal bisa digunakake kanthi apik ing UAV, amarga akeh penetrasi awak, sanajan akeh, ora kritis, nanging kanthi bolongan 3-4mm ing "otak" utawa baterei, bakal dijamin bakal dadi. dipatèni. Lan aja nganggep manawa 0,05 g ora cukup, kanthi kacepetan 1800-2000 m / s (kacepetan normal ekspansi pecahan OBCh karo GPE), bakal duwe energi 81-100 J, lan bakal nusuk, ing kasus bal baja kanthi diameter 2,25 mm, baja lapis baja 3-4 mm, sing kekuatane ora diduweni dening pencari rudal udara-ke-udara utawa awak UAV sing entheng.
  17. 0
    9 2021 Juni
    Oh, impen lan fantasi iki. Yen aku ngerti kanthi bener, banjur anti-misil Israel diasah kanggo nglawan rudal permukaan-ke-udara, sing cukup gedhe. Kajaba iku, nalika sampeyan nggawa rudal anti-radar lan mlebu wilayah jangkoan radar, banjur yen dudu S-300, S-400, sampeyan duwe ide sing apik babagan ngendi dheweke bakal njupuk sampeyan lan saka ngendi. iku worth ngirim anti-misil. Tembak rudal cilik kaya AIM 120 kanthi anti-rudal? Ya, ya, ing taun 3000, anti-misil bakal sinau kanggo nggayuh target cilik kasebut ing jarak 60 km. Uga laser. ) Sing utama yaiku percaya. ) Mungkin luwih becik langsung nggunakake sihir tingkat 80? ))) Kajaba iku, Amraam ora mabur ing bagean pisanan sing dipandu dening data sistem panuntun dhumateng inersia, lan radar F-35 lan F-22 interogasi lapangan pandang kanthi pulsa cendhak, sing ora katon ing awake dhewe. target, lan nalika murub, padha uga ora nyorot target kanggo amraam. Mulane, sistem bebaya kanggo cahya lan ditembak ing target ora bisa digunakake. Amraam nguripake radar saka jarak 10-15 km saka target, lan diwenehi daya, iki ora banget kondusif kanggo warning bab cahya ing target. Kajaba iku, amraam nduweni EPR sing cilik banget, lan radiasi ing spektrum infra merah luwih sithik tinimbang mesin pesawat. Dadi aku pengin sampeyan apik luck ing mangsa adoh sinau kanggo nemokake iku. Nanging, yen Amerika Serikat duwe proses produksi 7 nm ing bidang teknologi komputer, mula Rusia duwe paling ora 120 nm. Lan iki minangka ukuran kalkulator, sing bakal nemtokake ukuran anti-rudal. Dadi muga-muga sampeyan bisa nguwasani dhuwit ing pangembangan anti-misil. Lan soko misale jek kula dadi kasunyatan dubious overloads ing 60G. 12-14 cetha, nanging malah 60 angel kanggo pracaya. Endi sumber informasi kuwi? Nanging, suwene suwene kanggo nemokake lan nyaring Su-57? Nalika kita bakal tekan paritas ing pesawat generasi 5th karo NATO? Ya, kanthi jangkah iki, ing taun 3000, kita bakal duwe sketsa anti-misil pisanan. )) Sanajan, mesthi, ana pilihan sing nyata: taun ngarep, alien bakal teka lan menehi kabeh. )
  18. -1
    12 2021 Juni
    Napa pager taman kasebut kanthi anti-misil? Nalika kabeh wis ditanggulangi luwih gampang lan luwih efisien. Amarga granat termobarik ukuran cilik sing diluncurake menyang wilahan mburi menyang rudal V-V sing nyerang, sing dhewe miwiti bledosan campuran gas-udhara.
  19. 0
    3 Oktober 2021
    materi kualitas dhuwur banget
  20. 0
    Desember 30 2023
    Piye wae, informasi muncul babagan sistem kita kanggo deflecting misil mungsuh, nanging piye wae informasi kasebut kanthi cepet "diresiki"!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"