Review militèr

Musim panas getih Alma-Ata

152
Mantan ibukutha Kazakhstan, nglangi ing mangsa panas, wis "dipanasake" kanggo sasi katelu dening laporan nightmarish saka polisi lan layanan khusus. Kutha lan saubengé ngarepake laporan anyar saben dina babagan bledosan, penembakan, penahanan lan ancaman teroris. Acara kerusuhan taun kepungkur ing saindhenging republik lan reaksi kasar saka panguwasa, mesthine mimpin menyang jeda ing lemah teroris, nanging jeda iki dadi musiman. Ing musim panas 2012, getih maneh diwutahake ing republik ...

Musim panas getih Alma-Ata


"Dagestanization saka Kazakhstan". Kadurjanan lan Versi


Ana acara misterius ing Juni 30, 2012, nalika skuad pos perbatasan Sary-Bokter saka detasemen Usharal departemen regional layanan tapel wates Shygys (Vostok) nemokake ing gunung bangunan sing kobong saka Arkan-Kergen. kirim, ngendi 15 pengawal wewatesan ngawula ing mangsa panas. Ing situs tragedi, tilas perang ditemokake, sisa-sisa 14 wong, uga mayit wong sing golek golek ing pondhok mburu ing sacedhake.
Terdakwa ing kasus iki mung siji-sijine penjaga perbatasan sing isih urip Vladislav Chelakh, sing njabat ing jabatan iki. Nganti saiki, investigasi lan pengacara ngetokake macem-macem versi, mulai saka dendam pribadi, diakhiri karo serangan dening saboteurs utawa militan Islam.
Ing tanggal 21 Juni, republik iki maneh diganggu dening kutha Aktobe (Aktyubinsk), ing ngendi regu polisi dirusak. Pasukan khusus nyerang papan ndhelik para bandit lan numpes. Afiliasi wong sing dipateni karo kelompok Salafist Jund al-Khalifat ora nggumunake sapa wae. Umure para radikal Islam, sing paling tuwa umure 22 taun, ora nggumunake.
Tanggal 1 Juli, unit tugas departemen polisi Kamensky (desa pinggiran Almaty) nampa pesen babagan bledosan lan geni ing sawijining omah ing desa liburan Tausamal. Sawise ngresiki reruntuhan, petugas pemadam kebakaran lan polisi nemokake 8 mayat, gaman, komponen kanggo piranti mbledhos improvisasi (saltpeter, bantalan, etc.), sastra agama, dhuwit, lan pecahan sawetara set seragam polisi Kazakh.
Miturut versi utama investigasi, sabab saka geni iku detonation involuntary saka bom krasan, korban kang manufaktur sawijining. Lan sing paling nguwatirake yaiku desa lan omah kasebut dumunung langsung ing dalan gedhe saka bandara menyang saluran Ushkonyr, ing ngendi dalane Presiden N. Nazarbayev disiapake dina iki.

Kawruh para bandit kasebut nyebabake rasa curiga babagan kontak karo anggota dinas keamanan lan rombongan presiden. Lan ora suwe ana informasi yen Uni Muslim Kazakhstan nyuwun marang lembaga penegak hukum kanthi tuntutan kanggo nuntut akim saka distrik Karasai Almaty Daurenbaev amarga nyebabake kebencian sosial lan ngetutake ekstremisme agama. Akim bola-bali mratelakake rasa simpatine marang para teroris, kanthi ujar manawa dheweke minangka tuntunan kanggo para mudha.

Tanggal 30 Juli, ing microdistrict Akhsel Kent Almaty, polisi lan pasukan khusus KNB ngalangi klompok teroris sing mateni unit patroli polisi sawetara dina sadurunge. Para militan mangsuli tawaran nyerah kanthi tembakan. Sawise serangan singkat lan karya penembak jitu, geng kasebut dirusak. Iki dipimpin dening Dauletbek Bayuzakh, 27 taun, asli saka Mongolia, sing bubar manggon ing wilayah Pavlodar. Saliyane dheweke, grup kasebut kalebu Kaldybek Alpyshev, Eldar Zholdin Azamat Mankhanov - pribumi saka wilayah Kazakhstan Timur, Askar Utepov saka wilayah Zhambyl lan Aidos Brimkulov saka wilayah Almaty. Panguwasa wiwitane mbantah informasi babagan hubungane geng karo radikal Islam, nanging pendapat beda populer ing media, sing adhedhasar fakta para bandit sing bersenjata, komposisi agama, lan liya-liyane.
Ing tanggal 13 Agustus, kutha kasebut kaget amarga ana informasi manawa mayat 11 wong lan mayat saka alas Panayot Zakharopulo ditemokake ing wilayah alas Ili-Alatau cedhak Almaty. Akeh tatu tusuk sing ditemokake ing awak kabeh sing tiwas, sawetara mayit sing setengah kobong. Ana kedadeyan sing padha sadurunge ing pos perbatasan Arksan Kergen.
Amarga bagean sing diidentifikasi saka mayit kasebut yaiku etnis Slavia (Rusia lan Ukrainia), salah sawijining versi sing ditindakake yaiku serangan dening radikal Islam.
Ing esuk awal Agustus 18, ana tawuran militèr antarane polisi lan pasukan khusus saka KNB karo militan ing pondokan panas elit "Tan". Akibaté, 9 militan tiwas, siji komando tatu. Penyelidikan kasebut nyatakake yen ana hubungan langsung antarane klompok iki lan sing nyiapake bledosan iring-iringan presiden.

“Kazakh enom dipakani tengas”

Luwih saka sepuluh taun tatanan lan aktivitas awal Kazakh Islamists ndadekake iku bisa kanggo menehi sawetara karakter saka terorisme lokal.
Ing wiwitan taun 2000-an, terorisme sacara eksklusif "impor" utawa malah "transit", nalika ing republik, kanthi relatif tenang, pengin radikal saka China, Uzbekistan, Xinjiang lan Rusia ditahan lan diekstradisi.

Sawisé karusakan saka grup teroris Jamaat Mujahideen saka Asia Tengah, ahli wiwit ngomong bab versi "recruiting" saka teror, kang militan Kazakh dhewe melu ing tumindak teroris ing Afghanistan, Uzbekistan, lan Kyrgyzstan. Sawise operasi khusus ing Lembah Rasht Tajikistan, pasukan keamanan Tajik nemokake paspor warga Kazakhstan, Artur Nabiev, saka salah sawijining militan sing tiwas. Saklawasé rong lusin warga Kazakh tiwas nalika operasi kontrateroris ing Kaukasus Lor. Paling anyar, ing Makhachkala, warga Kazakhstan, Albert Abdikarimov lan Rainbek Yerzhanov, ditahan amarga dicurigai melu geng.

Saiki wis muncul teroris "dhewe", sing makili klompok "Kazakh" anyar kaya Prajurit Jihad utawa Batalyon al-Zahir Baibars, uga kelompok teroris Kyrgyz lan Uyghur sing ana ing Kazakhstan. Radikal "Dhewe" ora mung aktif, nanging uga, nggunakake dhukungan serius ing antarane populasi lan bisnis ukuran menengah, aktif latihan lan rekrut. Contone, klompok Abdraimov sing mentas ditemokake duwe senjata serius, akeh literatur Islam, lan tuku pesawat rong kursi kanggo penerbangan menyang Afghanistan kanthi rega $ 20.

Umume wong Islam Kazakhstan isih enom banget. Ing rekrutmen, dheweke ora mung nggunakake metode akademik kanggo nyebarake "obrolan pasca-Namaz" karo mullah utawa imam, nanging uga cara modern nggarap Web. Nanging rapper Aktobe sing kondhang Timur Kuantaev tanpa alangan muter lagu anyar sing didedikasikan kanggo teroris sing dipateni taun kepungkur ing desa Kenkiyak, nyebat dheweke pahlawan sing digabungake kanthi "siji iman", mlaku ing "dalan Islam, ing sadawane dalan Koran.” "Yen bebener ana ing mburi sampeyan, mula luwih becik nganti pungkasan tinimbang mlengkung ing sistem kasebut," ujare rapper Islamis ing klub.

Dhukungan sumber daya kanggo radikal Kazakhstan bisa diwenehake ora mung dening kolega manca, kayata Kuwaiti Society for Social Reforms (Jamiat al-Islah al-Ijtimai), sing wis kerja intensif ing republik nganti saiki, nanging uga dening para pengusaha lokal, pendukung "Islam murni". Ora ana rahasia manawa undang-undang wirausaha liberal republik kasebut ndadekake bisnis bisa berkembang kanthi cepet. Keuntungan cepet lan gedhe bisa "persen" dikurangi kanggo "konstruksi khilafah" ... Ora ana rahasia manawa ing pesawat tartamtu, adoh saka wakil miskin saka "oposisi Kazakhstan-London" kaya Mukhtar Ablyazov, sing kasengsem. ing goyang rezim Nazarbayev, bisa kerjo bareng karo radikal.

Saking pundi anginipun Islam bersenjata?


Afghanistan tetep dadi perhatian paling gedhe ing layanan intelijen Kazakhstan. Intensitas tumindak Taliban, sambungan sing jelas saka radikal agama Kazakhstan karo kelompok militan Pashtuns lan Tajik kaget digabungake karo "kegiatan ledakan" saka Salafis Kazakhstan.

Antarane wong sing melu nyebarake gagasan jihad, ana utusan Kaukasia lan malah lulusan madrasah Krimea. Bawah lemah Gerakan Islam Uzbekistan, Jamaah Mujahidin Asia Tengah, klompok Kyrgyz Tablighi Jamaat lan Jaishul Mahdi beroperasi ing republik kasebut.

Ing taun kepungkur, ing wilayah Almaty (kutha lan kutha Almaty, Taldy-Kurgan, Tekeli, Talgar, Panfilov, Karasai), luwih saka 300 anggota gerakan ekstremis non-tradisional Tablighi Jamaat lan Hizbut Tahrir padha. ditahan.

Perhatian sing serius kudu dibayar kanggo struktur separatis Uyghur ing wilayah Xinjiang Uyghur ing China, sing wis "nandhani" awake dhewe ing Almaty kanthi mateni polisi (sing diarani "kelompok Modan Mukhlisov"). Ing wilayah tapel wates, sing dadi ibukutha Kazakhstan, tumindak organisasi "Gerakan Islam Turkestan Timur", "Organisasi Pembebasan Turkestan Timur", Turkestan - "Sharq Azatlyk Tashkilati", wis dilarang. ing Kazakhstan, padha ngeweruhi. Klompok gaib "Alla Ayat", digawe ing desa Chundzha, distrik Uigur, wilayah Almaty, dening sopir Farhat Abdullayev (Farhat Dada), uga dilarang.

Prakiraan lan weker


Miturut sawetara ilmuwan politik Kazakhstan (Marat Shibutov, Aidos Sarym), negara iki ana ing verge saka perang teroris gedhe-gedhe, kang target utama saka ekstremis bakal pasukan keamanan lan wakil saka birokrasi.

Masalah utama perlawanan kanggo terorisme ing Kazakhstan kalebu:

1. Kurang pengalaman sing tepat ing antarane lembaga penegak hukum lan pasukan khusus lan ora ana sekolah perlawanan kanggo ekstremisme;

2. Lokasi geografis cedhak "titik panas" - Afghanistan, Kyrgyzstan, Uzbekistan, Xinjiang;

3. Ora ana pusat siji ing antarane para ekstremis, struktur ekstremis "horisontal" lan angel banget kanggo nglawan;

4. Tambah ing influx wong enom menyang organisasi ekstremis, disebabake anané virtual saka lifts sosial lan diferensiasi sosial cetha saka populasi, clannishness lan lack of prospek;

5. Nglirwakake lan formalisme ing tumindak kawicaksanan agama lan nyegah antarane pandherekipun lan menteri agama Islam;

6. Ekspansi nyata pengaruh ideologi pan-Turkisme, nentang proyek integrasi pasca-Soviet. Iku cukup ketok sing wutah saka aktivitas Islam bertepatan karo wektu Kazakhstan kang mlebu ing Uni Customs. Sawetara politisi lan ilmuwan politik ngusulake kanggo nimbang kekuwatan nasionalis moderat minangka alternatif kanggo Islamisme ing Kazakhstan. Lan minangka cara kanggo "perlu", saka sudut pandang, dominasi komponen Turkik-Muslim, dheweke ngusulake supaya alon-alon ngusir Rusia, sing nganggo basa Rusia lan Ortodoks saka negara kasebut (uga saka Asia Tengah minangka a wutuh).

Kanthi latar mburi masalah sosial-ekonomi sing serius lan pitakonan babagan suksesi kekuwatan, Kazakhstan bisa uga ngarepake pergolakan gedhe sing ana gandhengane karo eskalasi ekstremisme.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.fondsk.ru/news/2012/08/24/krovavoe-leto-alma-aty-budet-li-krovavoj-osen.html
152 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Trance
    Trance 1 September 2012 08:15
    +4
    Kanthi ambruk Uni, akeh sing nguber rubel dawa (ing kasus iki, tenge), lan minangka asil, kurang pendidikan lan ngormati wong tuwa ing antarane wong enom.
    1. Vasilenko Vladimir
      Vasilenko Vladimir 1 September 2012 08:45
      +9
      Kutipan saka Trance
      lan minangka asil, kurang pendidikan lan pakurmatan marang wong tuwa ing antarane wong enom.

      wong enom saiki ing Alma-Ata wis ora ngormati sapa wae, nganti sampeyan menehi ing pasuryan padha ora ngerti.
      lan kasunyatan sing kesalahan langsung Nazik iki nyuwil liwat ing Republik Kazakhstan, kanggo 20 taun ndamel abscess iki nang, saiki reaping keuntungan.
      1. karimbaev
        karimbaev 1 September 2012 09:45
        +1
        Apa sampeyan wis manggon ing KAZAKHSTAN dhewe?
        1. Vasilenko Vladimir
          Vasilenko Vladimir 1 September 2012 09:47
          0
          38 taun lan aku ngerti langsung apa sing ditindakake ing industri Kazakhstan
          1. karimbaev
            karimbaev 1 September 2012 10:16
            +1
            ing jaman USSR, KAZAKHSTAN minangka tambahan bahan mentah saka negara gedhe kaya AZERBAIJAN LAN LAIN-LAIN liyane, mung ana pertambangan lan pangolahan primer.
            1. bangsal
              bangsal 1 September 2012 10:28
              +7
              Sampeyan menek ing Internet ... digali luwih jero ... lan babagan apa sing kita tindak menyang republik ... ing umum, kasus unik, metropolis urip luwih elek tinimbang koloni ... lan kasunyatan sing sampeyan kabeh babagan. ... iki wis ora kanggo kita maneh ...
              1. Focker
                Focker 1 September 2012 10:37
                +1
                Quote: bangsal
                trus ngomong opo....

                kaya kuwe, umume..
                1. bangsal
                  bangsal 1 September 2012 10:56
                  -1
                  Inggih, umume, tanpa bantahan khusus, lan kita ora duwe masalah ... nanging wong Kazakh ora mlayu saka kita ...
              2. mar.tira
                mar.tira 1 September 2012 15:26
                +1
                Quote: bangsal
                metropolis urip luwih elek tinimbang koloni.

                Sayange sampeyan bener! Aku dhewe menyang Petropavlovsk menyang ibu maratuwaku, lan wedi banget. Roti, vodka, sosis, barang, peralatan, produk apa wae ........, kabeh luwih murah. Kaya ing negara liya! Nanging produksi lan wong kabeh padha, wong Soviet, carane sampeyan ora bisa ngipat-ipati pamaréntah Rusia!
                1. Kakang Sarych
                  Kakang Sarych 1 September 2012 17:02
                  +4
                  Petropavlovsk banjur apa direkam ing koloni? Dianggep minangka kutha primordial Rusia ...
                  Lan Kazakhstan dudu koloni, sejatine ...
            2. Vasilenko Vladimir
              Vasilenko Vladimir 1 September 2012 12:49
              +2
              Kanggo nerusake obrolan babagan masalah tartamtu iki, aku pengin ngerti umur sampeyan?
              1. Vasilenko Vladimir
                Vasilenko Vladimir 1 September 2012 15:34
                -1
                nanging jawaban banget, ana mung cukup otak kanggo minus
            3. nemec55
              nemec55 1 September 2012 16:37
              +4
              Sampeyan pancen terus-terusan, ing Kazakhstan ing jaman Soviet, wong urip luwih apik tinimbang wong ing Rusia, ing KZ ana tikar lan peternakan negara kanthi gaji (bapakku entuk 412 ewu rubel kanggo mobil M 3800 72 ewu rubel ing taun 80, plus ngandika padha wisuh uga) Russian ora ana passports lan ora upah ing farms bebarengan, ana workdays (tongkat), minangka asil, neraka ngendi sampeyan lunga lan sampeyan ora bisa tuku apa-apa. Ana pilihan liyane. Peralatan ing wangun traktor, nggabungake mesin, kabeh pisanan menyang republik. Ing taun 2005, aku duwe kesempatan kanggo lelungan ing Altai ing perjalanan bisnis, aku kaget karo traktor kasebut (lawas) ing taun 80an. ora weruh ing KZ lan dheweke isih plough karo wong-wong mau !!!!!!!!!!!
              1. nemec55
                nemec55 1 September 2012 17:03
                0
                Che kanggo gendéra kurang ajar macet kanggo kula
              2. Kakang Sarych
                Kakang Sarych 1 September 2012 17:03
                +1
                Uga, kanca ora ngerti babagan masalah iki ...
              3. aksakal
                aksakal 1 September 2012 22:55
                0
                Kutipan saka: nemec55
                Sampeyan pancen terus-terusan, ing Kazakhstan ing jaman Soviet, wong urip luwih apik tinimbang wong ing Rusia, ing KZ ana tikar lan peternakan negara kanthi gaji (bapakku entuk 412 ewu rubel kanggo mobil M 3800 72 ewu rubel ing taun 80, plus ngandika padha wisuh uga) Rusia ora ana passports lan ora upah ing farms bebarengan, ana workdays (tongkat), minangka asil, neraka ngendi sampeyan lunga lan sampeyan ora bisa tuku apa-apa.
                - padha ngomong pitik susu ing Moscow! Lan ing dina iku padha milked - ing pangertèn, sing disebut. Dhukungan Moskow wis dadi omongan ing kutha. Ana wong marang sampeyan soko ana, nanging aku wong urip lan ngadeg ing kabeh antrian iki. Sampeyan metu saka kutha - ana atusan lan ewu sapi lan wedhus ing saben pekarangan, loro peternakan kolektif lan pribadi, lan aku squeezing ing baris kanggo daging lan susu - kabeh iki mung ora ing toko lan pasar Almaty. Ora, iku kabeh. . Lan nalika sampeyan ngunjungi Moskow - ana akeh kabeh lan ora ana antrian. Aku yakin yen wiwit ing Moskow, ing kabeh Rusia. Dadi dheweke ngandhani sampeyan sampah lengkap. Aku banget curiga yen ewonan sapi kasebut ora kanggo kita, nanging kita kudu ngunggahake.
                Lan aku elinga nesu Kunaev nalika dheweke berjuang kanggo hak mbangun ing Almaty (banjur ing Alma-Ata) AHBK (gilingan kapas). Ing "Evening Alma-Ata" ana wawancara ekstensif lan nesu babagan iki - kaya, kita tuwuh katun, nanging sakperangan alesan kita njupuk menyang Ivanovo lan negara Baltik, banjur kita tuku kaos kaki lan linen ing prices exorbitant. Lan sawise iku kita disebut republik subsidi karo sikap sing cocog minangka parasit ing awak saka bangsa USSR. Wektu wis nuduhake apa jenis "subsidi" kita.
                Ora ana sing kedadeyan ing industri, babagan karusakan sing ditulis Vasilenko. Karmet makarya lan makarya. Ulbinka makarya lan makarya. Kabeh perusahaan tembaga beroperasi kanthi kapasitas penuh. Nuwun sewu, Vasilenko, sampeyan kabeh mung ngapusi. Sampeyan nulis kiriman sing nesu babagan amers, nanging sampeyan dhewe ngapusi lan malah luwih kleru. . Nanging - perusahaan industri kasebut mandheg ing awal taun 90an amarga rusake hubungan ekonomi. Lan kesenjangan kasebut kedadeyan amarga Rusia sing nyurung Kazakhstan metu saka zona ruble, lan dudu Kazakhstan sing mlumpat metu saka zona iki. Dadi ora perlu disalahake karo sirah sing lara ing sing sehat.
                1. Vasilenko Vladimir
                  Vasilenko Vladimir 1 September 2012 23:20
                  -1
                  Quote: tuwa
                  Ora ana sing kedadeyan ing industri, babagan karusakan sing ditulis Vasilenko. Karmet makarya lan makarya. Ulbinka makarya lan makarya. Kabeh perusahaan tembaga beroperasi kanthi kapasitas penuh. Nuwun sewu, Vasilenko, sampeyan kabeh mung ngapusi.

                  uga, wiwit aku ngapusi, ayo kang njawab kanggo pasar, Aku siap, lan sampeyan?!!!
                  ayo miwiti karo industri cahya karo sing sampeyan miwiti, bisa ngomong apa saiki karo AHBC?
                  nanging ana uga (luwih tepat, iku) APTO kuwi dijenengi sawise Dzerzhinsky Slavik Zaytsev nggawe koleksi rajutan soy ana, aku ora ngerti apa sing kedadeyan, mula aku bakal ngandhani peralatan kasebut (ing wektu ambruk. saka serikat buruh, anyar tuku ing Jerman lan Spanyol) didol murah kanggo Turki lan ing lokakarya saiki dadi pusat bisnis, kita terus pabrik garmen dijenengi sawise Gagarin, apa bank tengen ana saiki, nanging ngendi garis Prancis anyar kanggo produksi jas pria go?
                  ARO, AZTM, Pabrik Karpet, Pabrik Teknik Radio, Kyzyltu, lsp. lsp. lan bab carmet, elinga duweke sapa?!!!
                  1. aksakal
                    aksakal 2 September 2012 00:25
                    0
                    Kutipan: Vladimir Vasilenko
                    APTO kuwi dijenengi sawise Dzerzhinsky Slavik Zaytsev nggawe koleksi rajutan soya ing kana, aku ora ngerti apa sing kedadeyan, mula aku bakal ngandhani peralatan kasebut (ing wektu ambruk serikat pekerja, tuku anyar ing Jerman lan Spanyol) didol kanthi murah menyang Turki lan saiki bengkel dadi pusat bisnis, kita terus pabrik jahitan sing dijenengi Gagarin, apa bank sing bener ana saiki, nanging ing ngendi garis Prancis anyar kanggo produksi jas pria? ARO, AZTM, Karpet Pabrik, Pabrik Teknik Radio, Kyzyltu
                    - apa sampeyan ngomong bab sawetara sampah non-kompetitif? Rajutan kasebut ditutup, perusahaan "Textileline" dibukak, jahitan ora luwih elek tinimbang guano sing ditindakake Slavik sampeyan. Aku tuku seragam sekolah kanggo anakku saka pabrik iki, lan apa sabanjuré? Karpet dianggo, dadi apa? Mesin anyar wis ilang, ora butuh papan akeh lan malah wong - ing kontrol komputer. Wilayah kosong direkonstruksi lan disewakake, lan ing antarane wilayah F, dheweke ninggalake toko perusahaan gedhe kanggo ngirim barang kanggo awake dhewe? Utawa sampeyan ngusulake cara lawas, meh njahit karpet nganggo tangan? Atur dhewe lan ketegangan wong.
                    Almaty saiki dadi pusat finansial, njaga produksi ing tengah kutha iku omong kosong. Amarga biaya papan sing dhuwur, kabeh iki ora bakal dibayar, mula, fasilitas produksi sing padha dibukak ing pinggiran kutha lan ing kutha periferal. Karpet nindakake mung kuwi. Pabrik produk keramik uga nindakake perkara sing padha - dheweke mbukak pusat bisnis ing papan, lan produksi digawa menyang pinggiran kutha. Iku padha ing ngendi wae ing Rusia, utamane ing Moskow, kenapa sampeyan sambat babagan Alma-Ata? Ya, mbukak produksi golimy ing Garden Ring - apa sing bakal kelakon? Kita pinter, nanging sampeyan sinau paling sethithik babagan literasi ekonomi? Ing abad pungkasan, kutha-kutha lair persis minangka pusat industri, saiki ing megacity produksi omong kosong, lan mulane produksi industri ora ana ing kutha, nanging ing pinggiran kutha. Iki kepiye ing saindenging jagad, kenapa kudu beda ing Almaty? Rega rental kita kanggo 1 sq.m wis tekan $50, sampeyan bisa nyetel produksi ing tengah Almaty? Aku bakal keplok.
                    1. Vasilenko Vladimir
                      Vasilenko Vladimir 2 September 2012 08:50
                      -2
                      Quote: tuwa
                      - apa sampeyan ngomong bab sawetara sampah non-kompetitif?

                      luwih elek yen ora mbantah karo wong sing ora ngerti babagan topik regejegan
                      mbandhingake tekstil karo rajutan kira-kira padha karo mbandhingake pabrik garmen karo studio jahitan, uga, kajaba tes digawe dening Pak, mung 3000 wong sing kerja rajut ing perusahaan induk lan isih ana cabang, kanggo Dhiskusi babagan kemampuan non-kompetitif ing umum yaiku dhuwure ora nggatekake, aku mbaleni maneh, Zaitsev mrentahake koleksi rajutan ora ing Belarus utawa Riga, nanging ing kene ing Alma-Ata, dilengkapi peralatan paling apik kanggo periode 91 taun. wektu iku

                      Quote: tuwa
                      Almaty saiki dadi pusat finansial, njaga produksi ing tengah kutha iku omong kosong.
                      sampeyan pengin ngomong banno laundry tanduran bo minangka tugas utama bank-bank ana umbah-umbah, lan ditokake saka silihan unsecured kanggo legalize dhuwit reged.
                      .

                      Quote: tuwa
                      Rega rental kita kanggo 1 sq.m wis tekan $50, sampeyan bisa nyetel produksi ing tengah Almaty? Aku bakal keplok

                      kowe goblok? obrolan ora bab deploying, nanging bab numpes sing wis ana, yen sampeyan wis elinga Moscow, banjur ana kahanan beda Meadows, iku disaranake mundur saka perusahaan industri lan ora karusakan.

                      lan kanggo pungkasan wektu, kita ora angon wedhus, supaya mungkasi poking, nanging babagan tengah, pabrik teknik radio adoh saka pusat kutha, nanging padha ora ninggalake dhasar saka iku.
                      sampeyan piye wae apik bypassed Jeksa Agung bisa ngetokake saka kagungane carmet
                2. BYRY
                  BYRY 2 September 2012 00:49
                  -2
                  Karmet mung dianggo. Lan ing ngendi Kazzoloto dumunung, apa sing kedadeyan. Apa sing kedadeyan karo Tambang asliku, sing mung ana 5 utawa 6 tambang emas? Endi tambang iki? Banjir. Rudnik dhewe kepriye? Where is Progress? Endi "MMZ"? Apa karo "GPZ-16"? Apa pabrik kimia bisa digunakake? Kajaba iku, ana akeh liyane. Nang endi kabeh?
                  1. aksakal
                    aksakal 2 September 2012 02:36
                    0
                    Kutipan saka BYRY
                    Lan ing ngendi Kazzoloto dumunung, apa sing kedadeyan. Apa sing kedadeyan karo Tambang asliku, sing mung ana 5 utawa 6 tambang emas?

                    - karya, diganti jeneng, repurchased dening Prokhorov saka sawetara pemilik Kazakh. Apa sing padha ngadili. Aku ora ngerti babagan tambang iku, mesthine wis kebak emas, mbokmenawa ora bakal nganggur, emas dudu barang sing bakal ana ing tambang kaya sing ora perlu. Pabrik kimia Stepnogorsk ditutup, iki minangka pabrik militèr, barang-barang sing nggegirisi diprodhuksi, direktur pabrik kasebut, sing dadi jenderal kolonel nalika umur 28 taun, manggon ing Amerika Serikat lan medeni negara kasebut karo tanduran kasebut. Kita isih ora duwe skenario Siria ing kene amarga tanduran kasebut. Ing ngendi kabeh iki? Ditutup amarga ora ana gunane. Entuk apa sing dibutuhake. Ing babagan uranium, dheweke metu ing ndhuwur ing donya, sadurunge Australia lan Kanada - apa sing ala? Lan ing USSR padha ora kalebu ing satus. Pasar iku pasar, kok ngasilake barang sing ora ana sing butuh? We kudu uranium - kita extract. Sing utama yaiku babagan PDB, dheweke wis tekan 90-an sing padha - iki kasunyatan. Apa pitakonan lan uneg-uneg? Apa jenis kangen kanggo pabrik-pabrik kanthi peralatan sing isih digambar swastika Jerman? Ing pabrik Almaty Kirov, dheweke kerja ing mesin kasebut - kenapa sampeyan pengin iki? Jancok pabrik kuwi dibutuhake! Kerja ing iki dhewe. Padha mbangun pabrik diesel - ya, padha nyinggung wong Rusia kanthi muspra, tanpa njupuk pembangunan Kolomna, padha njupuk negara. Saiki aku katon - lan ora muspra, dheweke nggawe pilihan kasebut. Kanthi peralatan kasebut, uga bisa ngasilake garis nduwur sirah Rusia, lan isih bakal ngluwihi kualitas Rusia, lan amarga produktivitase bakal luwih murah. Dadi padha ora nyinggung akeh, kerjasama isih ngarep. Lha, kok ngempet kabeh sampah iki? AHBK - Aku makarya ana, Vladimir reproaches iki. Ing kana, tenun Ivanovo ing taun-taun wulune makarya, nyuwek kain saben menit! Crap, dudu mesin! Ing taun anyar, garis Jerman wis diinstal, Aku ora ngelingi jeneng, Aku elinga papat huruf pungkasan GMBh soko ana, Ajaib, ora mesin. Dheweke ngasilake meh padha, wong meh ora butuh, wilayah kasebut dikurangi lan disewakake. Masalah apa?
                    1. Vasilenko Vladimir
                      Vasilenko Vladimir 2 September 2012 09:01
                      -1
                      Quote: tuwa
                      Ing pabrik Almaty Kirov, dheweke kerja ing mesin kasebut - kenapa sampeyan pengin iki?

                      iku ora Samsaya Awon nalika "milkmaid" wuwus bab ekonomi
                      Quote: tuwa
                      AHBK - Aku makarya ana, Vladimir reproaches iki. Ing kana, tenun Ivanovo ing taun-taun wulune makarya, nyuwek kain saben menit! Crap, dudu mesin! Ing taun anyar, garis Jerman wis diinstal, Aku ora ngelingi jeneng, Aku elinga papat huruf pungkasan GMBh soko ana, Ajaib, ora mesin

                      iki nuduhake yen sampeyan ora ngerti topik obrolan lan ora ngerti maknane
                    2. Kasym
                      Kasym 3 September 2012 00:07
                      +1
                      Aksakal. Pabrik kimia ing Stepnogorsk makarya - ngasilake macem-macem pestisida, kalebu racun kanggo walang.
            4. Rockets
              Rockets 1 September 2012 16:55
              +5
              Kutipan saka karimbaev
              ing jaman USSR, KAZAKHSTAN minangka tambahan bahan mentah saka negara gedhe


              Lan saiki Amerika lan Cina, apa sing wis diganti?
              Lan sak USSR, kabeh pabrik, celengan, kutha dibangun dening warga USSR. Sebagéyan gedhé sing sampeyan duweni saiki yaiku manfaat saka USSR.
              Urip lan sinau ing Kazakhstan. tuwane manggon ing Almaty.
              Sayange, sampeyan mekar nalika Presiden Nazarbayev isih urip.
              Dheweke ora bakal dadi (akeh taun kanggo dheweke) Lan sampeyan Juru Tulis! Islam ora dikontrol lan ing endi wae ...
              1. aksakal
                aksakal 2 September 2012 00:43
                -1
                Kutipan saka Rocket
                Sayange, sampeyan mekar nalika Presiden Nazarbayev sing dikasihi isih urip, dheweke ora bakal dadi (sawetara taun kanggo dheweke) Lan sampeyan dadi Juru Tulis! Islam ora dikontrol lan ing endi wae ...
                - Aku ora ndhukung ramalan pesimis iki. Cukup Intelligence lan kawicaksanan ora teka menyang dikarepake dening sampeyan kanggo kita ahli Toret tartamtu. Feed dhewe kewan sing ora katon iki. Islam ora ana ing ngendi-endi, ora dikontrol - luwih-luwih. Dheweke malah nglarang nganggo jilbab ing universitas lan institusi sing padha.
                Kutipan saka Rocket
                Lan saiki Amerika lan Cina, apa sing wis diganti?
                - boten, kajaba apa saiki ing saingan, lan ing saingan kuwat banget sampeyan ngguyu ngguyu Lan misale jek sing padha ora ing appendages bahan mentahan, nanging ing metropolises.
                Aku dudu pendukung Islamisme, aku nulis babagan alasan ing ndhuwur. Nanging stereotip sampeyan babagan Islam uga ora sakabehe bener. Kanthi sipat kerjaku, minangka buruh konstruksi swasta, aku kerep ngunjungi Aktobe, ing ngendi Islamisme saya berkembang, kabeh wilayah sing kompak. Dadi ing kana, ing tahap pungkasan fasilitas kasebut, nalika kerja ing fasad, nyewa "Wahabis" ora bakal kelangan telung jam saben dina kanggo nggawa lan njupuk alat lan bahan sing lagi dibangun. Nalika padha makarya, padha ninggalake kabeh ing panggonan sing padha - puncher Jerman, gilingan - ing cendhak, kabeh, ngarep. Ing wayah esuk padha teka lan langsung kerja - kabeh wis ana, ora ana sing ndemek. Wahabi iki ora ngombe utawa ngrokok, mung ngganggu kerja limang wektu kanggo sholat 15 menit. Wektu liyane - bajak kanthi apik! Aku ora nate mbayar dhuwit kanggo wong-wong sing nyewo ing Almaty sajrone luwih saka rong dina panganan sing ora apik - yen sampeyan menehi luwih akeh, dheweke bakal dadi binge, ngilangi telung dina. Ing kene, tanpa masalah, sanajan sampeyan nulis prepayment lengkap, dheweke bakal ngrampungake kabeh kanthi temenan nganti pungkasan lan ora bakal bosen. Lan nalika wektu pitungan - sampeyan ngetung volume, sampeyan kudu ngukur kabeh kanggo kita tukang utawa gasts Uzbek karo laser - padha meneng kabeh kaping pindho, padha nyoba kanggo chop. Aku wis suwe ora ngukur apa-apa karo Wahabi, kabeh padha nuduhake kanthi jujur. Sing mboseni wong lanang, ora bakal bisa ngombe bir karo barbekyu karo bocah-bocah wadon ing wayah sore, lan yen ditarik metu, mung kanggo barbecue tanpa bir lan bocah-bocah wadon, sampeyan bakal mati bosen karo wong-wong mau. - pasuryan mimpin lan bener, kabeh Dhiskusi bab carane iku salah ing Kazakhstan urip, klelep ing debauchery. Dadi, ing asas, wong lanang iku ora ala, ora perlu kanggo demonize wong.
                1. Rockets
                  Rockets 2 September 2012 03:42
                  0
                  Quote: tuwa
                  Cukup Intelligence lan kawicaksanan ora teka menyang dikarepake dening sampeyan kanggo kita ahli Toret tartamtu.

                  Lan ora ana sing bakal takon sampeyan, sampeyan dhewe, sampeyan bakal mulai ngethok, nanging wong liya, kaya biasane, sing bakal salah, dudu sampeyan. Lan sampeyan bakal mimpin kanggo nyembelèh kaya wedhus
                  Lan kabeh bakal diwiwiti kanthi perjuangan kanggo kekuwatan lan redistribusi properti, sing saiki ana karo Nazarbaev lan kulawargane.
            5. Kakang Sarych
              Kakang Sarych 1 September 2012 16:59
              -1
              Ya, kenapa sampeyan ora bisa menehi minus kanggo saben postingan kasebut? Kepiye carane ngucapake rasa nesu sampeyan?
              Uga persetujuan? Nanging ora ing kasus iki, mesthi ...
              1. BYRY
                BYRY 2 September 2012 01:50
                -1
                Lan saiki sampeyan bisa nulis soko atraktif ing kirim pisanan, banjur sampeyan bisa pour slop saka nyawa bosok.
        2. Opera lintang
          Opera lintang 1 September 2012 20:50
          +3
          Aku urip. Nanging nalika dheweke ngandhani: "Kerja ... Saiki ...", aku luwih seneng ngenteni nganti "bye" iki teka. Lan babagan "tambahan bahan mentah" ... Coba deleng carane akeh dibangun ing taun-taun USSR ing Kazakhstan. Industri apa. AZTM padha jenenge Kirov, AETZ, AHBK lan liya-liyane. Lan iki mung ing Alma-Ata. Aku ora ngomong babagan Kazakhstan sisih lor. Pira wong Kazakh sing dididik ing universitas paling apik ing negara kasebut. Aku ora bakal lali profesor Urazbaev, sing lulus saka Moscow State University lan mbela piyambak ana. Jiwa gedhe lan guru sing apik banget. Pira kancaku ing antarane wong Kazakh. Lan ora kabeh iku. Pait lan lara yen maca babagan iki saiki. Apa sing bakal teka, para sadulur Kazakh? Kanggo negara radikalisme Muslim? Kanggo Abad Pertengahan? Dadi sawise kabeh, Kazakhs historis wis ora utamané religius amarga gaya urip nomad... Iki minangka dalan kanggo ora ono. Deleng Afghanistan, ing Libya saiki, ing negara liya sing ngetutake dalan iki. Inggih, remet wakil pungkasan saka populasi non-pribumi. Dadi apa? Apa sampeyan bakal seneng? Apa kabeh bakal katon bebarengan? Nalika aku lunga menyang Rusia ing taun 1993, aku kudu nyelehake bisnis ing Tselinograd ing pabrik Etalon (Aku nyuwil pallet ing mobil cedhak lan mung ana welding argon). Dadi ing kabeh tanduran, (kanggo rasa seneng) mung ana siji welder Rusia sing tuwa lan bengkel kosong. Dheweke nindakake kabeh lan ora njupuk dhuwit, nanging mung takon, mung ing kasus, kanggo alamat ing Rusia ngendi aku arep ... Carane akeh Highly qualified specialists Kazakhstan ilang ing wektu sing. Mungkin iki minangka bagean saka masalah sampeyan saiki? Aku kanthi tulus melas marang wong Kazakh sing menehi Abai, Chokan Valikhanov, Dzhambul Dzhabaev, Manshuk Mametova.
          1. aksakal
            aksakal 2 September 2012 00:50
            +1
            Kutipan saka Stary Opera
            Pira akeh spesialis sing nduweni kualifikasi Kazakhstan sing ilang nalika iku.
            - ora nyopir sapa wae, dheweke panik lan lunga. Lan saiki dheweke lunga, kaya ora ana prospek. Nanging papan suci ora tau kosong - kabeh iki diisi maneh, sanajan ora cepet kaya sing dikarepake. Program Bolashak digunakake, akeh bocah sing sinau ing luar negeri lan ing Rusia miturut iku.
            Kutipan saka Stary Opera
            Pira akeh spesialis sing nduweni kualifikasi Kazakhstan sing ilang nalika iku
            - ana sing ora weruh terobosan teknologi Rusia, amarga ana sing ditinggalake, nanging ana sing tiba. Dadi pitakonan - kepiye kualitase? Mungkin ballast ekstra wis tiba? ngguyu
            1. Vasilenko Vladimir
              Vasilenko Vladimir 2 September 2012 09:06
              -1
              Quote: tuwa
              - ora nyopir sapa wae, dheweke panik lan lunga. Lan saiki dheweke lunga, kaya ora ana prospek.

              sepisan maneh yen ana wong sing didhawuhi miwiti, banjur wong Kazakh bakal nyelehake ing panggonan sampeyan apa sing diarani?
              ora ana sing nuntun sampeyan langsung, nanging sawise iki sampeyan ora pengin, nanging sampeyan mikir babagan obah, yen dheweke bisa kanthi tenang ngandhani sampeyan ing dalan yen iki tanah Kazakhs lan aja nesu marang kekasaran sing nduweni. , yen individu bisa ngumumake kanthi umum yen wong non-Kazakh ora bisa dadi kepala negara , lan presiden saiki ora nganggep perlu kanggo nanggapi pidato kasebut ???!!!!
            2. konsep1
              konsep1 2 September 2012 11:54
              +1

              aksakal Supaya terobosan teknologi bisa kedadeyan, paling ora 20 taun pembangunan stabil dibutuhake.
              Ing Federasi Rusia, wiwit taun 2000. Isih ana 8 taun.
              Ing 2020, kita bakal tuku komputer pribadhi karo prosesor Rusia, mabur pesawat Rusia, cendhak, 80-90 persen impor bakal saka Federasi Rusia, Ukraina, Belarus ing wektu iki ing Republik Kazakhstan, malah fitting furnitur ora bisa dipelajari. kanggo nggawe!
            3. Opera lintang
              Opera lintang 2 September 2012 13:55
              0
              aksakal
              "Balas ekstra wis ilang," ujare sampeyan? Banjur kenapa "akeh wong lanang sing sinau ing luar negeri lan ing Rusia"? Sampeyan mbantah dhewe. Minangka kanggo prospek kanggo Kazakhstan ... Yen kasunyatan presented ing artikel bener, banjur prospek, mesthi, sing paling optimistis.
    2. pemadam kebakaran RS
      pemadam kebakaran RS 1 September 2012 19:30
      +3
      Heh ... Inggih, apa sing bisa dakkandhakake? ..... Halo, musim semi Arab liyane .... Kazakhstan saiki dadi sekutu lan mitra Rusia sing padha karo Belarus, nanging wong tuwa ora bakal ngomong suwe lan bakal cepet sijine kabeh guilty marang tembok, nanging kene ing Kazakhstan luwih demokratis luwih gampang karo iki, lan mulane ana kebingungan ing pikirane wong enom ... Empu jalaran. Tetep saiki bro.
      1. karimbaev
        karimbaev 1 September 2012 19:41
        -1
        de facto sekutu Dear. donya Turki minangka sekutu kanggo kita
      2. aksakal
        aksakal 1 September 2012 23:31
        +1
        Kutipan saka fireman
        nanging ing Kazakhstan sing luwih demokratis, luwih gampang karo iki, mula ana kebingungan ing pikirane wong enom.
        - Aku maca wedhus - dheweke malah ora njupuk tawanan ing Kazakhstan. Dheweke nawakake nyerah sepisan - lan mung. Banjur padha udan. Dadi sing malah angel - bapak utawa Nazarbayev, pitakonan amba lan subyek saka regejegan kapisah. Nanging kateguhan ora bakal mateni infeksi iki. Ing artikel kasebut, kanggo kabeh orientasi sing rada pro-Rusia (penekanan gedhe banget ing bagean etnis wis diselehake, wis jarring, ing Kazakhstan, teka - priksa sapa lan apa warga negara sing dipateni - dheweke ora fokus ing iki, warga Kazakhstan dipateni, pelakune kudu ditemokake lan diukum, sanajan ing diskusi saben dina, topik iki ora dipedhot babar pisan, mung apa sing ditindakake? Wahabi maneh?, lan mung ing artikel iki kabeh iki jelas banget. tengah, minus artikel iki) elevator. ora ana. budheg, pancen budheg bridge antarane strata saka populasi, malah sanadyan ora ana wedding sembarang, apa iku saka "altyn balalar" _golden lanang), lan dheweke saka sawetara jenis manager-dokter. Kita ngguyu kasta ing India, nanging dheweke duwe iki -))). Iku mung ora diiklanake lan ora diucapake kanthi banter. Nanging Rusia lunga amarga ora ana prospek, ora amarga permusuhan nasional. Nanging wong Rusia duwe papan sing bisa dituju lan paling ora ngarep-arep prospek kanggo bocah-bocah. Kazakhs ora duwe panggonan kanggo pindhah. Mung ana siji cara kanggo break liwat menyang ndhuwur - kanggo njupuk daya menyang tangan dhewe. Sapa sing nawarake? Sampeyan ngerti sapa. Mulane ana bocah enom. Dheweke wis ngerti yen dheweke ora duwe kesempatan, kanggo angon wedhus, utawa ing kutha kanggo saingan ing situs konstruksi karo buruh tamu Uzbek, mula logikane jelas ing kene. Lan luwih cepet sing duwe kekuwatan uga ngerti iki lan njupuk langkah sing cocog, luwih apik. Nganti padha ngerti. Roti, panganan, apa maneh sing sampeyan butuhake? Ya, ana, gaji relatif apik, sampeyan bisa urip. Nanging wong enom ora urip mung roti, dheweke kudu nepaki awake dhewe! Lan iki kudu ditangani.
  2. bangsal
    bangsal 1 September 2012 08:23
    +1
    Nah, karo sawetara aplikasi otak, masalah apa wae bisa ditanggulangi ... contone, kanggo nggawe tanggung jawab bebarengan .... utawa ngubur militan sing wis mati ora miturut adat Muslim ... pitakonan liyane sing entuk manfaat saka iki ... lan ing kene ana pitakonan sing menarik banget ... lan nalika isih ngrampungake kapentingan sing sedhela ... sampeyan bisa rake kaya ing mangsa ngarep ... kayane ora cukup ... yen pejabat entuk sawetara tenge . .. dheweke bisa uga mikir babagan bocah ... nanging mesthine ora babagan putu ... artikel no komentar ...
    1. aksakal
      aksakal 2 September 2012 02:49
      +1
      Quote: bangsal
      Lha nek nganggo utek-utek wae masalahe iso dirampungi... contone, saling tanggung jawab....utowo ngubur militan sing mati ora miturut adat muslim... soale sopo sing entuk manfaat.
      - punika jaringan panggonan khusus ditetepake lan malah kutha kanggo devilry kayata prostitusi utawa gambling . Ing Moscow, padha nggawa bisnis gambling nang endi wae, ing negara kita saka Almaty kanggo Kapchagay. Nanging padha ora dilarang. Lan kamardikan agama diwatesi. Aku ora weruh masalah njupuk wilayah sing kapisah, ditinggalake, mbuwang dhuwit sethithik kanggo mulihake infrastruktur, nutupi karo pager barbed, kaya kutha militèr sing ditutup nalika jaman Soviet, lan manggon ing kono lan pracaya apa sing dikarepake! Ninggalake watesan kanggo urusan abad pertengahan - sampeyan ora bisa ngalahake watu ing kana, lsp. Yen sampeyan ngluwihi kutha kasebut - tindakake hukum Kazakhstan. Aku padha bakal setuju kanggo manggon ing enclave sing. The Mormons manggon ing enclave ing Amerika Serikat, Old Believers ing Rusia, etc. Aku iku bisa kanggo setuju ing. Lan bocah-bocah enom iku - padha ora duwe alesan kanggo nindakake kadurjanan "amarga iman" - pindhah menyang kutha lan manggon kanggo isi atimu karo pesenan.
      Lan yen dadi urip luwih apik, elit kita uga bakal nglakoake. Sawise kabeh, kompetisi mbebayani, amarga padha manggon ing kono, bisa dadi populer ing saindhenging republik. Mulai nambah uga
  3. mar.tira
    mar.tira 1 September 2012 08:44
    +7
    Kazakhstan ora nang endi wae ing pulo! Ana ing Rusia, lan kanthi wates paling gedhe. Aku kepengin weruh kenapa getihen wis diwiwiti. Lan sawise ngusir wong Rusia, wong Kazakh bakal langsung mudhun menyang Abad Pertengahan. Lan perang bakal diwiwiti. Loro antarane klan lan Rusia. kutha-kutha lan prasarana-prasarana. Bakal ana fragmentasi dadi khanates. Kekaisaran karo kekuwatane wis rampung. Ing ngendi Kazakhstan kuat. Nazarbayev sing pisanan ngerti iki, mung siji ing lapangan sing ora dadi prajurit. Sayange!
    1. Vasilenko Vladimir
      Vasilenko Vladimir 1 September 2012 09:18
      0
      Kutipan saka mar.tira
      Nazarbayev sing pisanan ngerti iki, mung siji ing lapangan sing dudu prajurit.

      dheweke sing pertama duwe tangan ing kahanan saiki
      1. Focker
        Focker 1 September 2012 09:39
        +1
        Kutipan: Vladimir Vasilenko
        wong enom saiki ing Alma-Ata wis ora ngormati sapa wae, nganti sampeyan menehi ing pasuryan padha ora ngerti.
        lan kasunyatan sing kesalahan langsung Nazik iki nyuwil liwat ing Republik Kazakhstan, kanggo 20 taun ndamel abscess iki nang, saiki reaping keuntungan.

        Kutipan: Vladimir Vasilenko
        dheweke sing pertama duwe tangan ing kahanan saiki

        Sayange yen Nazarbayev ora duwe penasehat pinter sing ndeleng kabeh iki. Kabeh proses kedadean lan mangsa.
        Luwih becik meneng babagan kewan enom ing Almaty ..
        1. Vasilenko Vladimir
          Vasilenko Vladimir 1 September 2012 09:51
          -1
          Kutipan saka Fox
          Luwih becik meneng babagan kewan enom ing Almaty ..

          Aku heran kenapa?
          Kutipan saka Fox
          Sayange yen Nazarbayev ora duwe penasehat pinter sing ndeleng kabeh iki

          nanging ing ngendi mripat? Aku malah wedi takon bab otak
          1. Focker
            Focker 1 September 2012 10:08
            +2
            Kutipan: Vladimir Vasilenko
            Aku heran kenapa?

            amarga ora ana ing kene. Aku manggon ing Almaty
            Kutipan: Vladimir Vasilenko
            nanging ing ngendi mripat? Aku malah wedi takon bab otak

            kita loro ngerti sing ngomong ora obah tas. Lan wong pinter kaya sampeyan, sing meh ora ngerti apa sing diomongake dening gosip, umume, segara. Dadi sikap marang sampeyan mung kaya wong guyon..
            1. Vasilenko Vladimir
              Vasilenko Vladimir 1 September 2012 11:04
              +1
              Kutipan saka Fox
              amarga ora ana ing kene. Aku manggon ing Almaty

              munggah apa? ora, lan sapa sing wis katon ing taun-taun pungkasan?
              nganti tendhangan bajingan, lungguh ing plataran ing tengah trotoar, neraka bakal adoh.
              Kutipan saka Fox
              Lan wong pinter kaya sampeyan, sing meh ora ngerti apa sing diomongake dening gosip, umume, segara. Dadi sikap marang sampeyan mung kaya wong guyon..

              uga, enlighten kula lan buktiaken sing aku salah
          2. karimbaev
            karimbaev 1 September 2012 10:23
            +1
            manggon ing ALMATY? komunikasi? Aku sinau ana enem taun lan sederek saka Valmaty manggon kutha ayu
            1. Vasilenko Vladimir
              Vasilenko Vladimir 1 September 2012 12:01
              0
              Aku ora mung urip, aku lair ing Alma-Ata, nanging sadurunge bapakku lair ing kene, lan sadurunge simbahku ana ing omahe simbahku.
              1. aksakal
                aksakal 2 September 2012 00:01
                +1
                Kutipan: Vladimir Vasilenko
                Aku ora mung urip, aku lair ing Alma-Ata, nanging sadurunge bapakku lair ing kene, lan sadurunge simbahku ana ing omahe simbahku.

                [- sakperangan alesan ora cetha yen dheweke manggon ing Almaty. Kanthi ngapusi kiriman sing luwih dhuwur babagan industri, babagan nendhang bajingan - ing endi fantasi kasebut? Teka lan nyepak wong Kazakh - kita bakal weruh akibate. Uga pahlawanku. Minangka kanggo aggressiveness saka enom - goroh mutlak. Sampeyan luwih agresif lan luwih jahat. Bom sing padha ing Moskow - konflik metu saka biru kabeh wektu. Sadurunge mlebu mobil - jumlah siji, wis ana ing dalan - liyane, sampeyan salah krungu utawa misunderstood. Kita ora duwe iki kabeh, aku ora ngelingi konflik kuwi. Minangka disepakati, kita teka. Lan ing dalan ana maksimum, yen wong wis Cut mati "moron" - dhewek "lan parted. Kanggo sawetara alesan, nom Moscow Panjenengan ora mandheg ing iki, kekacoan kuwi wiwit! Sawise iku, kok aku kudu mbah putri, dheweke mbayar kula karo kesehatan lan wareg Dadi katon maneh ing enom, aja ngrembug kita, kita bakal ngerti dhewe.
                1. Vasilenko Vladimir
                  Vasilenko Vladimir 2 September 2012 09:10
                  -1
                  Quote: tuwa
                  Teka lan nyepak wong Kazakh - kita bakal weruh akibate

                  ya ditendhang santai, pitakonan liyane yaiku wong sing nampa iku salah, nanging langsung akeh wong Kazakh mlayu karo njerit, terwelu jahat nyerang kita,
                  Quote: tuwa
                  Dadi delengen

                  aksakal kita angon wedhus bebarengan? kowe bakal nyulik bojomu
          3. sergo0000
            sergo0000 1 September 2012 11:22
            +2
            Bank nemokake artikel menarik dening M. Sorokina - "Apa Tat dadi Arstan Dagestan?"
            Kayane aku duwe mungsuh siji karo Kazakhstan.
            Dadi ana dheweke Interview kepala Pusat Volga kanggo Studi Regional lan Etno-Religius RISS Rais Suleimanov.
            Mangkene sawetara pernyataan lan pikirane babagan cara nglawan ekstremisme contagion iki:
            -Miturut hukum versi anyar, pendidikan imam sing ditampa ing luar negeri ora bakal diakoni ing republik. Apa sampeyan mikir iki cukup kanggo nglawan ekstremisme?
            - Langkah-langkah sing ditindakake kudu ngilangi sawetara masalah. Nalika wong enom ninggalake kanggo entuk pendidikan teologi ing negara liya, iki minangka ancaman langsung kanggo keamanan negara kita. Swara 5-8 taun sinau ing Arab Saudi, negara Wahabi, wong enom kawangun minangka wong, nyerep views diadopsi ana, nilai, kapercayan, lan padha banget beda saka Islam tradisional, umum antarane Tatar.
            Arab, ora kaya Tatarstan, ora duwe pengalaman urip bebarengan tentrem karo wakil saka agama liyane, malah ana buron marang Muslim Syi'ah saka gaya beda.Tatar Islam tradisional ora defenseless marang Wahhabism - iku ora agresi, ora diatur lan utawa confrontation. .
            Bali menyang tanah air, nom-noman dadi imam utawa makarya ing madrasah lan wiwit nyebarake panemune, wis suwe karo kita lan bisa entuk kewarganegaraan Rusia.
            1. karimbaev
              karimbaev 1 September 2012 11:38
              +1
              ING ARAB SAUDI RESMI WARTA WAHABISME.
              1. Generalissimus
                Generalissimus 1 September 2012 13:14
                +7
                WAHABISME RESMI DIBERITAKE ING ARAB SAUDI


                Ing Arab Saudi, ayo padha martakake paling ora masturbasi. Islam ora tau radikal ing Kazakhstan. Lan, Gusti Allah paring kekuatan kanggo Nazer lan Kazakhs, padha ora bakal. Lan Rusia uga ora ana ing pinggir. Penetrasi penularan Saudi kudu dilawan kabeh bebarengan. Iki uga penting kanggo Rusia. Kanggo ana cukup Muslim ing Rusia banget. Lan luwih ing istilah absolut tinimbang ing Kazakhstan.
                1. karimbaev
                  karimbaev 1 September 2012 14:02
                  +2
                  +, kita ora tau duwe Islam radikal, lan ora bakal. Ora ana sing pengin iki. Kita, kaya sampeyan, duwe akeh migran sing kena infeksi kasebut.

                  negara gedhe, apa maneh?
                2. Kakang Sarych
                  Kakang Sarych 1 September 2012 17:10
                  0
                  Yen memori serves, banjur Islam pungkasanipun diadopsi ing Kazakhstan telung atus taun kepungkur - ngendi tradhisi bisa teka saka?
      2. Kakang Sarych
        Kakang Sarych 1 September 2012 17:08
        +1
        Sawisé iku, gerombolan blues langsung mlayu kanthi snot lan njerit babagan nyebabake kebencian etnis lan bisa ngrusak hubungan sing apik antarane Rusia lan Kazakhstan ...
        Lan ing umum, padha ngomong, padha ora appreciate Kazakhs. minangka kanca paling gedhe ing Rusia, banjur wong-wong sing seneng banget gabung karo kenangan mangan beshbarmak ing taun-taun keriting ...
      3. Opera lintang
        Opera lintang 1 September 2012 21:02
        +2
        Vasilenko Vladimir
        "dheweke sing pisanan duwe tangan ing kahanan saiki"
        Yen sampeyan ngomong babagan ambruk USSR, mula ora ana apa-apa. Lan ing mangsa ngarep, nasionalisme saben dina wis tumindak, amarga ing kahanan mudhun banget ing standar urip populasi, iku ngrembaka kaya sadurunge. Lan iki ora mung ing negara kita.
        1. Vasilenko Vladimir
          Vasilenko Vladimir 1 September 2012 21:06
          -1
          ora
          Aku ngomong babagan ambruk industri Republik Kazakhstan
    2. karimbaev
      karimbaev 1 September 2012 10:01
      0
      ing wiwitan, ora ana sing ngusir Rusia, Rusia, kaya akeh, ninggalake kanggo bagean sing luwih apik ing Rusia lan mayoritas getun. Lan Kazakhstan Lor ora tau dadi milik Rusia. siji nganti telu, lan kabeh wektu teroris tumindak loro ing Kaukasus lan RUSSIA dhewe, kasus pungkasan ana ing Dagestan. sisih kidul negara kita wewatesan karo wilayah otonomi CHINA sing ora tenang, ing ngendi para SEPARATIS UIGUR BERJUANG MANGGO PISAH saka CHINA, sing nomer loro ora tenang KYRGYZSTAN kanthi REVOLUSI sing langgeng lan militan. lan apa padha ngomong bab teroris, padha ora malah mambu kaya padha bandit biasa sing wanted kanggo nggawe klompok pidana diatur lan padha melu rampokan, etc padha nutupi piyambak karo aktivitas agama.
      1. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 1 September 2012 11:00
        -1
        Kutipan saka karimbaev
        ing wiwitan, ora ana sing ngusir Rusia, wong Rusia, kaya akeh, ninggalake awake dhewe kanggo bagean sing luwih apik ing Rusia, lan paling getun.

        Inggih, kanggo meksa metu, sampeyan ora perlu bengok-bengok - padha ngandika nggawa mudhun, iku cukup kanggo nggawe kahanan, nanging bab "mayoritas Getun iku," apa iki "mayoritas" marang sampeyan? Aku, aku ora ngerti siji-sijine sing getun, aku ngapusi, akeh sing nyesel amarga ora lunga luwih awal (kayata, ana etnis Kazakh ing antarane)
        1. karimbaev
          karimbaev 1 September 2012 11:39
          0
          Akèh-akèhé padha bali, nanging ora ana dalan bali, banjur padha mangkat lan taplak meja padha ditresnani.
          1. Vasilenko Vladimir
            Vasilenko Vladimir 1 September 2012 12:47
            -1
            Aku takon maneh, apa sampeyan ndeleng mayoritas iki?
            yen, nalika sampeyan ngomong, mayoritas bali, banjur pitakonan sing "matematikawan" nindakake petungan ing persentasi saka bangsa ing Republik Kazakhstan?
            1. karimbaev
              karimbaev 1 September 2012 13:27
              +1
              katon kaping pirang-pirang

              kanthi pesenan ing salah sawijining universitas ing ibukutha.
              1. Vasilenko Vladimir
                Vasilenko Vladimir 1 September 2012 13:39
                -4
                apa persis sampeyan ndeleng?
                Aku mbaleni maneh yen PALING Rusia bali, mesthine kudu ana paling ora 40% saka Rusia ing Republik Kazakhstan.
                1. karimbaev
                  karimbaev 1 September 2012 14:01
                  +1
                  padha mung duwe ijin panggonan, nanging ora kewarganegaraan
                  1. Rockets
                    Rockets 1 September 2012 19:55
                    0
                    Kutipan saka karimbaev

                    padha mung duwe ijin panggonan, nanging ora kewarganegaraan

                    Dheweke bali, aku weruh lan ngobrol karo kulawargane kaya ngono. NANGING ORA OKE!
                    Kewarganegaraan ora bisa dipikolehi tanpa nolak Kewarganegaraan Rusia!
                    Iki apik? Kewarganegaraan dual minangka norma kanggo NEGARA BERADAB! Sampeyan duwe program kanggo migran Kazakh. Paling ora kulawarga Rusia, sing pengin bali, nampa bantuan iki?! ORA!
                    Aku bisa pitutur marang kowe akèh iku kanggo Kazakhstani sing ora weruh titik-kosong nalika manggon ana. Senajan aku ora pengunjung Kerep, Aku weruh soko sing ndadekake kula, minangka mantan Kazakh, jar!
            2. aksakal
              aksakal 2 September 2012 01:00
              +1
              Kutipan: Vladimir Vasilenko
              Aku takon maneh, apa sampeyan ndeleng mayoritas iki?
              - ngrungokake, mbukak situs Kazakh gedhe vse.kz, ana thread bab emigrasi, imigrasi, bab bali lan ing. Sampeyan ora perlu ndeleng mayoritas iki, mung maca. Inggih, Aku ora yakin babagan mayoritas, nanging cukup bagean pinunjul wis bali utawa plans kanggo. Aja kesed, mbukak lan maca, lan ora nganggo idu kene mbuktekaken soko sing sampeyan pengin ndeleng. Lan luwih akeh sing lunga, ninggalake kulawargane ing kana, lan nindakake bisnis ing kene. Lha kok kowe ninggal, ning kene golek dhuwit? Sampeyan uga duwe akeh, padha katon ing kene uga, misale jek sing lunga menyang Amer, pour lendhut ing Rusia, lan sampeyan takon, iku ing Rusia kabeh wektu, wis bisnis kene. Lan akeh sing ana ing kene, aku ora bakal nggawa kulawargaku maneh, sampeyan duwe guano lengkap ing Kazakhstan, iklim bisnis njijiki lan liya-liyane, nanging apa sing ora ngalangi dheweke nindakake bisnis ing kene, lan tanpa ana hubungane karo tanah air anyar. Yaiku, yen dheweke lunga menyang Rusia, nanging muter ing Kazakhstan, dheweke ngirim barang saka China lan adol ing Kazakhstan, Rusia ora ana ing kene, lan Kazakhstan kebak lendhut, ora lali kanggo menehi panganan kulawargane amarga negara iki. Apa sampeyan ora salah siji saka iku?
              1. Vasilenko Vladimir
                Vasilenko Vladimir 2 September 2012 09:11
                -1
                Quote: tuwa
                Inggih, Aku ora yakin babagan mayoritas, nanging cukup bagean pinunjul wis bali utawa plans kanggo. Aja kesed, mbukak lan maca, lan ora nganggo idu kene mbuktekaken soko sing sampeyan pengin ndeleng. Lan luwih akeh sing lunga, ninggalake kulawargane ing kana, lan nindakake bisnis ing kene. Lha kok kowe ninggal, ning kene golek dhuwit? Ing

                tokoh resmi ngandhani crita liyane
          2. kebakar
            kebakar 1 September 2012 13:05
            -1
            kok kowe agresif banget?
            Aku ngerti yen aku arep takon Rusia kanggo bantuan, nanging piye wae iku isin utawa soko. Ya, lan aku ora pengin ngakoni jambs sadurunge karo panjalukan saka Rusia kanggo nggawa mudhun. Lan yen mangkono, saiki aku bakal nutupi sampeyan nganggo lendhut!
            Wong enom, ing panggonan sampeyan sampeyan kudu meneng lan nyoba kanggo nggawe kontak karo Rusia, uga, sampeyan ora duwe pilihan liyane, tinimbang sampeyan isih nyoba kanggo nggawe dhuwit ing Baikonur. Ayo padha mungkasi whining lan nggawe sambungan lawas. Iku bakal ala kanggo perang piyambak
            1. karimbaev
              karimbaev 1 September 2012 13:20
              +5
              umume, sampeyan kudu nutup Baikonur, miwiti dhewe saka wilayah lan rereged tanah karo roket Panjenengan. lan ora ana mupangate saka Baikonur, mung gawe piala kanggo lingkungan sing nggambarake.
              1. Vasilenko Vladimir
                Vasilenko Vladimir 1 September 2012 13:39
                -1
                Aku rumangsa yen impenmu bakal kelakon
                1. karimbaev
                  karimbaev 1 September 2012 14:00
                  +1
                  Kita wis suwe ngerti yen sampeyan bakal ninggalake Baikonur, mung wektune? Yen ora, kok sampeyan bakal mbangun TCTerms Bukak Panjenengan?
                  1. Vasilenko Vladimir
                    Vasilenko Vladimir 1 September 2012 14:33
                    -1
                    dadi kita mbangun amarga baikonur wis dadi jenis crita horor
                    1. karimbaev
                      karimbaev 1 September 2012 15:34
                      0
                      langkah lan roket kanthi akibat sabanjure ora tiba ing wilayah sampeyan
                      1. Dreadnout
                        Dreadnout 1 September 2012 16:35
                        -1
                        Kutipan saka karimbaev
                        tiba ing wilayah sampeyan

                        Persis. Contone, Altai.
                        Lan wong-wong sing mikir babagan kosmodrom ora dibangun ing Kazakhstan kanggo ngrusak wong Kazakh sing apik, nanging amarga kekurangan populasi ing wilayah sing wiyar.
                        Sawetara kutha ora katon ing kabeh - bakal tanpa USSR. (Kaya pabrik, tambang, lsp.)
                      2. karimbaev
                        karimbaev 1 September 2012 19:12
                        +1
                        nanging lingkungane apik
                      3. Vasilenko Vladimir
                        Vasilenko Vladimir 1 September 2012 20:43
                        -1
                        miturut serikat, Alma-Ata minangka kutha sing resik lan apik ing selokan, kita mlayu tanpa alas kaki minangka bocah, nanging apa saiki sampeyan ora perlu ngomong babagan ekologi, apa sampeyan wis suwe ing gunung? banjur carane padha ngatur kanggo telek soko sing shone karo kemurnian sak Uni, sampeyan kudu ngatur
                      4. inten
                        inten 1 September 2012 23:56
                        +1
                        Minangka kanggo comparison, aku setuju karo sampeyan!
                        Kutha iki wis ora padha, sayangé. Masalah urbanisasi lan budaya kurang saka mayoritas pengunjung ana ing pasuryan.
                        Ing wektu sing padha, rada salah kanggo mbandhingake Almaty karo Alma-Ata. Populasi, nyatane, tambah loro lan setengah kaping, mobil luwih saka telung puluh kaping. Kajaba iku, ora ana ideologi lan budaya sing ana ing sangisore Uni. Kanggo bagean, aku pengin Wigati sing masalah iki ora mung ing Republik Kazakhstan, nanging ing umum kabeh negara saka tilas USSR. Ing Uni, dheweke ngunjungi Kiev lan Moskow. lan apa sing wis dadi saiki uga jelas ora seneng.
                      5. aksakal
                        aksakal 2 September 2012 01:05
                        +1
                        Kutipan saka: romb
                        Ing Uni, dheweke ngunjungi Kiev lan Moskow. lan apa sing wis dadi saiki uga jelas ora seneng.
                        - rhombus, menyang titik. Ayo padha ngujo Moskow, kenapa dheweke butuh Alma-Ata? Kutha kasebut ora bakal ana maneh, urbanisasi minangka proses sing umume objektif lan ora tundhuk karo karsane manungsa.
                      6. Vasilenko Vladimir
                        Vasilenko Vladimir 2 September 2012 09:18
                        -1
                        apa kabodhoan lan mediocrity saka pemimpin lan arsitek kanggo Alma-Ata
                        1, kutha iki asline dirancang kanggo 600 ewu wong; wis ana ing Uni, ditarik nganti yuta wong.
                        2 ngalangi dalan arah lor-kidul kanthi bangunan dhuwur ngrusak ventilasi kutha
                        3 ngancurake industri ing kutha satelit meksa wong-wong sing manggon ing kono cepet-cepet menyang Alma-Ata kanthi kakehan kabeh rute transportasi.
                        4 nalika pambangunan massal pusat kasebut diwiwiti, kabeh komunikasi ing kutha dadi kenceng
                      7. inten
                        inten 2 September 2012 11:07
                        0
                        Aku sebagéyan setuju karo sampeyan!
                        Pancen, sikap para pemimpin lan arsitek menyang kutha, kanthi gampang, ngganggu banget. Nanging ing wektu sing padha, ora bisa ngakoni manawa akar masalah kasebut luwih jero. Dadi desain asli kutha ora njupuk menyang akun akeh faktor penting. Contone: asumsi absurd sing ana ing rencana pembangunan umum periode Soviet yen Alma-Ata ora bakal dadi kutha sing bener-bener gedhe, mula, ora perlu ngrancang pembangunan kutha kanthi njupuk prospek pembangunan kanggo sawetara dekade. Mulane, ing kasus apa wae, yen kutha terus berkembang, mesthine bakal nyebabake pelanggaran akeh syarat sing ditemtokake ing rencana umum Soviet, nanging ternyata, bertentangan karo rencana umum lawas, kutha terus berkembang loro ing jembar lan ing dhuwur.
                        Kapindho, lokasi sajarah kutha ing zona tambah kegiatan bencana alam - lindhu, ancaman mudflows, etc. Kanthi kabeh iki, ing wektu Uni, ing kutha lan ing saubengé ana sawetara fasilitas banget serius (pabrik kimia, reaktor nuklir lemah lan sawetara liyane), kang, ing acara darurat sembarang, bebaya urip lan kesehatan saka bagean penting saka warga kutha.
                        Ora kabeh sing ditindakake ing Uni kasebut bener, lan rencana induk lawas minangka bukti.
                      8. Opera lintang
                        Opera lintang 1 September 2012 21:23
                        +2
                        Ya ... Ekologi ana ing ndhuwur ... Banget, siji bisa ngomong. :) Bener, lan ora ana apa-apa kanggo mayoritas. :)
              2. Opera lintang
                Opera lintang 1 September 2012 21:20
                +1
                Lan pabrik uga! Kabeh!! Lan karimbaev sing bangga lan mandiri bakal nunggang jaran ing Abad Pertengahan. :)
          3. nemec55
            nemec55 1 September 2012 17:09
            0
            Gusti Allah nunggil karo kowe, apa kowe.
          4. Kakang Sarych
            Kakang Sarych 1 September 2012 17:13
            +1
            Lan iki goroh, kita bisa ngomong sing goroh blatant!
            1. GregAzov
              GregAzov 1 September 2012 17:48
              0
              Pakdheku njabat cedhak Semipalatinsk nganggo Tu-95. Kutha militèr kabèh rusak, wedhus disimpen ing gedung sekolah. Apa ngapusi kene? Ana Rusia, ana peradaban, Rusia kiwa, wedhus tetep
              1. karimbaev
                karimbaev 1 September 2012 19:13
                -2
                mung ana sawise radiasi sampeyan, zona pengecualian gedhe 200 taun.
                1. Vasilenko Vladimir
                  Vasilenko Vladimir 1 September 2012 20:45
                  -1
                  bab alam, aku wis nulis carane wong Kazakhs ngatur kanggo telek ing gunung cedhak Alma-Ata, sampeyan kudu ngatur, ngendi ana kebersihan saiki ana kondom lan utensils plastik.
                  1. aksakal
                    aksakal 2 September 2012 01:12
                    +2
                    Kutipan: Vladimir Vasilenko
                    bab alam, aku wis nulis carane wong Kazakhs ngatur kanggo telek ing gunung cedhak Alma-Ata, sampeyan kudu ngatur, ngendi ana kebersihan saiki ana kondom lan utensils plastik.
                    - sampeyan ora nyopir akeh ing Kazakhs, gunung-gunung apik banget lan Rusia mlaku kanthi asil sing padha. Apa kita bakal ngatur srach, utawa apa?
                    Ya, lan sadurunge ing alam ana asil kaya mengkono, mung populasi ana 500 ewu, paling tanpa mobil, tekan gunung iku prestasi, iku ora bisa dibandhingake karo 2 lim saiki, lan meh kabeh wong ing jeep, pencet gas. - wis ing gunung. Ing Rusia, persis padha, aku dhewe weruh bank-bank Volga ing Samara sawise akhir minggu, dheweke uga bakal menehi rintangan kanggo kita.
                    1. Vasilenko Vladimir
                      Vasilenko Vladimir 2 September 2012 09:19
                      -1
                      Quote: tuwa
                      - sampeyan ora nyopir akeh ing Kazakhs, gunung-gunung apik banget lan Rusia mlaku kanthi asil sing padha. Apa kita bakal ngatur srach, utawa apa?
                      Ya, lan sadurungé ing alam sing

                      ya, piye wae liyane Kazakhs nyerah

                      Quote: tuwa
                      Ya, lan sadurunge ana asil kasebut, mung populasi 500 ewu

                      Ya ora ana sing kaya ngono, nanging aku kaya ing gunung
              2. inten
                inten 2 September 2012 00:06
                +1
                Ing taun nineties, umume direktur "beradab" sing padha, sadurunge ninggalake Republik Kazakhstan, bisa nggabungake kabeh pabrik kanthi peralatan unik kanggo wong Tionghoa kanthi rega logam kethokan. Ing wektu sing padha, kanca-kanca iki, liwat siji, sumpah karo nangis ing mripate yen padha diduga ngrancang nggawa peralatan iki menyang Rusia. Ing cendhak, sawetara duwe prinsip "ora kanggo awake dhewe, utawa kanggo wong."
          5. Opera lintang
            Opera lintang 1 September 2012 21:16
            -1
            Sampeyan manggon ana, karimbaev. Lan aku kanthi tulus simpati karo sampeyan yen kahanan berkembang selaras karo radikalisasi Islam. Lan ora khusus kanggo sampeyan, nanging kanggo wong Kazakh.
        2. Generalissimus
          Generalissimus 1 September 2012 12:52
          +4
          Inggih, kanggo meksa metu, sampeyan ora perlu bengok-bengok - padha ngandika nggawa mudhun, iku cukup kanggo nggawe kahanan, nanging bab "mayoritas Getun iku," apa iki "mayoritas" marang sampeyan? Aku, aku ora ngerti siji-sijine sing getun, aku ngapusi, akeh sing nyesel amarga ora lunga luwih awal (kayata, ana etnis Kazakh ing antarane)


          Sampeyan ora ngomong kanggo kabeh wong. Aku ngerti akeh sing ninggalake Kazakhstan. Aku dhewe manggon ana, ing Alma-Ata, ing 70s lan 80s. Lan aku isih lunga ing kono setaun sepisan - aku ngunjungi kanca lan kenalan. Aku ngerti telung kulawargane sing lunga menyang Rusia ing pungkasan taun 90-an lan bali ing pertengahan XNUMX-an. Aku duwe akeh kanca kelasku - Rusia, Jerman, Korea, sing urip lan urip apik banget ing Kazakhstan, ing Alma-Ata, lan ora bakal lunga saka ngendi wae. Malah wong Jerman ora gelem menyang Jerman, sanajan setengah saka sedulure wis ana.
          Saben uwong sing pengin, ninggalake dangu - ing 90s, lan ora amarga padha slamet saka kono. Kabeh banjur ala. Ana sing mikir yen bakal luwih apik ing Rusia, ing Jerman. Sawetara malah dadi luwih apik - ora mangu. Nanging iki alasan liyane. Aku mbaleni maneh - alesan utama kanggo outflow saka Kazakhstan iku sabenere saka ekonomi. Lan ana kebingungan sawise ambruk USSR.
          Ora ketompo carane wong nambani Nazarbayev karo kabeh clannishness saka kasunyatan Kazakhstani, kang kudu diwenehi amarga - kang katahan ing Rusia ing Republik. Kasunyatan manawa ing wilayah bisnis utama, strategis, ekonomi, Rusia ora duwe peran utama - lan apa sing salah? Iku wajar. Apa sampeyan nglawan pengaruh super saka wakil non-Rusia ing Rusia? Nanging apa, Kazakhstan luwih ala tinimbang sampeyan, Vladimir? Ing endi obyektivitas? Utawa ora ana sistem klan ing Rusia? Ya, ing Rusia malah luwih elek babagan iki. Lan ing bisnis biasa, non-strategis, ora ana watesan, sing dikonfirmasi dening kanca-kanca lan kenalan, sing saiki malah ora mikir ninggalake.
          Kasunyatan bilih Wakhis muncul ing Kazakhstan iku ala. Lan kanggo Rusia uga. Lan Kazakhstan ora butuh, uga wong Kazakh, utawa Rusia, utawa wong liya sing manggon ing kana.
          Umumé, wong Kazakh minangka wong sing paling cedhak saka segi mentalitas karo wong Rusia. Saliyane Ukrainians lan Belarusians, mesthi.
          Aku bisa ngomong iki kanggo manawa, amarga, ing sambungan karo spesifik saka taun lan karya, aku wis weruh lan urip ing paling saka republik tilas USSR.
          1. Vasilenko Vladimir
            Vasilenko Vladimir 1 September 2012 15:04
            -1
            Kutipan saka Generalissimus
            Saben uwong sing pengin ninggalake biyen - ing taun 90-an,

            Aku menehi saran supaya sampeyan ngunjungi konsulat Federasi Rusia ing Republik Kazakhstan, supaya ora nulis omong kosong kasebut ing mangsa ngarep, akeh sing pengin ninggalake, ora kabeh wong bisa

            Kutipan saka Generalissimus
            Kasunyatan manawa ing wilayah bisnis utama, strategis, ekonomi, Rusia ora duwe peran utama - lan apa sing salah?
            apa sing bener? nalika spesialis ditemtokake dening wangun mata lan ora dening kawruh, iki kudu prosecuted dening hukum
            1. Generalissimus
              Generalissimus 1 September 2012 15:37
              +1
              Aku menehi saran supaya sampeyan ngunjungi konsulat Federasi Rusia ing Republik Kazakhstan, supaya ora nulis omong kosong kasebut ing mangsa ngarep, akeh sing pengin ninggalake, ora kabeh wong bisa


              Aku nyoba ora nulis omong kosong, dear Vladimir. Lan aku dhewe ngerti duta besar Rusia kanggo Kazakhstan.

              apa sing bener? nalika spesialis ditemtokake dening wangun mata lan ora dening kawruh, iki kudu prosecuted dening hukum


              Iki ora babagan spesialis. Iku babagan properti. Babagan sing duwe subsoil, mineral, aset tetep perusahaan sing wigati strategis. Kawicaksanan iki pancen alamiah. Negara ngurusi rakyate.
              Lan babagan spesialis, ora perlu nulis "omong kosong". Ana nepotisme lan klan, mesthi - nanging apa, ora ana ing Rusia? Vaughn, saiki, putrane Fradkov, direktur Layanan Intelijen Asing, dadi wakil ing Badan Manajemen Properti Federal. Iku mung ing dina pungkasan. Apa sampeyan ngerti babagan wit kulawarga ing pamrentah Rusia? Penasaran - menarik banget.

              1. Vasilenko Vladimir
                Vasilenko Vladimir 1 September 2012 16:35
                -1
                Kutipan saka Generalissimus
                Lan aku dhewe ngerti duta besar Federasi Rusia ing Kazakhstan

                banjur sampeyan kudu ngerti babagan antrian ing konsulat kanggo melu program
              2. Vasilenko Vladimir
                Vasilenko Vladimir 1 September 2012 16:55
                0
                Kutipan saka Generalissimus
                Lan babagan spesialis, ora perlu nulis "omong kosong"

                iki ora bodho iki apa khusus ngandika marang bapakku
                1. Generalissimus
                  Generalissimus 1 September 2012 17:21
                  +1
                  iki ora bodho iki apa khusus ngandika marang bapakku

                  Aku ora nolak kasunyatan kaya ngono. Padha lan saiki. Aku ngerti wong-wong sing padha ora adil, ora ing latar profesional, dipencet mudhun, nggawe dalan kanggo wong liya. Nanging iki dudu aturan umum. Lan dudu kabijakan internal. Ya, lan aku uga ngerti kasus sing ngelawan, nalika wong Kazakh sing ngeluh, sing ora diwenehi posisi dening "direktur" Rusia, dikirim menyang neraka dening para menteri Kazakh dhewe.

                  banjur sampeyan kudu ngerti babagan antrian ing konsulat kanggo melu program

                  Vladimir, aku ora ngerti babagan program. Aku ngerti sing akèh-akèhé saka wong-wong sing Applied kanggo kewarganegaraan, Duwe nampa certificate dikarepake lan passport (manca, ora internal) saka Rusia, terus manggon ing Kazakhstan karo kesenengan, gadhah, ing kasunyatan, dual kewarganegaraan. Ya, mung ing kasus. Iku ora bakal keluwih. Wong Rusia praktis. =)
                  Sing lucu yaiku ing sertifikat kasebut - miturut gosip, ayo ngomong - salah sawijining putri Nazarbayev entuk dhuwit sing apik banget 10 taun kepungkur kanggo entuk kewarganegaraan Rusia. Mung sawetara wong sing ngerti babagan iki.
                  1. Vasilenko Vladimir
                    Vasilenko Vladimir 1 September 2012 17:39
                    -1
                    Kutipan saka Generalissimus
                    Nanging iki dudu aturan umum.

                    sayangé, iki dadi aturan, aku ngerti kasunyatan nalika kepala perusahaan PRIVATE ujar manawa wong Kazakh ora kerja akeh kanggo dheweke.
                    1. aksakal
                      aksakal 2 September 2012 01:20
                      +2
                      Kutipan: Vladimir Vasilenko
                      sayangé, iki dadi aturan, aku ngerti kasunyatan nalika kepala perusahaan PRIVATE ujar manawa wong Kazakh ora kerja akeh kanggo dheweke.
                      - Oh, wis entuk!!!!!. Sampeyan wis bisa dadi ora sopan kanggo njawab utawa apa? Ora ana masalah ing Kazakhstan! Kosok baline, nalika Euroset mbukak ekspansi ing Kazakhstan, dheweke ora ndhelikake kasunyatan manawa dheweke seneng karo wong-wong saka warga negara Eropa, sing nglanggar hukum ing Republik Kazakhstan. Lan spesialis kita disewakake adhedhasar profesionalisme, lan dudu potongan mata. Khusus, sampeyan mulai nesu, sampeyan nggawe sampah lan sampeyan mbuktekake apa wae !!!
                      1. Vasilenko Vladimir
                        Vasilenko Vladimir 2 September 2012 09:22
                        -1
                        kesel ngoyak-ngoyak lan ngoyak-ngoyak wedhus ing alas sing ora ngerti ngomong sing sopan meneng

                        kabeh sing daktulis lan diomongake babagan kasus nyata saka urip
                  2. Rockets
                    Rockets 1 September 2012 20:11
                    0
                    Kutipan saka Generalissimus
                    Aku ngerti sing akèh-akèhé saka wong-wong sing Applied kanggo kewarganegaraan, Duwe nampa certificate dikarepake lan passport (manca, ora internal) saka Rusia, terus manggon ing Kazakhstan karo kesenengan, gadhah, ing kasunyatan, dual kewarganegaraan.

                    Dheweke ora duwe kewarganegaraan ganda. Dheweke duwe ijin panggonan ing Kazakhstan.
                    Ora ana kewarganegaraan dual ing Kazakhstan, konstitusi nglarang!
                    1. aksakal
                      aksakal 2 September 2012 01:21
                      +1
                      Kutipan saka Rocket
                      Ora ana kewarganegaraan dual ing Kazakhstan, konstitusi nglarang!
                      - sampeyan uga, pranata iki nerak nang endi wae dening kabeh lan sundry. Kita duwe cara sing padha.

                      Kutipan saka Rocket
                      Ora ana kewarganegaraan dual ing Kazakhstan, konstitusi nglarang!
                      - sampeyan uga, pranata iki nerak nang endi wae dening kabeh lan sundry. Kita duwe cara sing padha.
                      1. Rockets
                        Rockets 2 September 2012 03:48
                        0
                        Quote: tuwa
                        sampeyan uga, pranata iki nerak nang endi wae dening everyone lan sundry

                        Konstitusi kita ora nglarang duwe kewarganegaraan ganda, ora kaya sampeyan
                        Duwe dual, triple, kewarganegaraan lan ing wektu sing padha duwe kewarganegaraan Rusia ora pitakonan, tau
              3. Kakang Sarych
                Kakang Sarych 1 September 2012 17:19
                0
                Ya, yen sampeyan komunikasi karo duta besar, mula jelas yen kepentingan wong biasa ora ngerti sampeyan ...
                1. Generalissimus
                  Generalissimus 1 September 2012 17:23
                  +1
                  kesimpulan aneh. Sampeyan ora bener.
          2. Kakang Sarych
            Kakang Sarych 1 September 2012 17:18
            0
            Turis liyane...
          3. Opera lintang
            Opera lintang 1 September 2012 21:33
            +1
            Generalissimus
            "Kasunyatan manawa ing wilayah bisnis utama, strategis, ekonomi, Rusia ora duwe peran utama - lan apa sing salah karo iki? Iki cukup."
            Apa sing "wajar" kanggo sampeyan? Ya, sampeyan, kancaku, mung apologist kanggo pendekatan rasis kanggo kesetaraan wong. :)
      2. Kakang Sarych
        Kakang Sarych 1 September 2012 17:12
        0
        Iku dibuwang - kok dadi andhap asor?
        Nanging, topik iki wis bola-bali ditulis ...
        Lan babagan kasunyatan manawa wong Kazakh katon luwih jarang ing wilayah lor. tinimbang wong ireng, dheweke uga nulis ...
      3. GregAzov
        GregAzov 1 September 2012 17:40
        0
        Pakdhe sinau sejarah. Ing tlatah Kazakhstan Lor saiki ana wilayah Tentara Ural Cossack kanthi aturan militer. Ural Cossacks dipateni bola-bali sajrone taun Perang Sipil, lan mung ing telung puluhan ditransfer menyang papan sing ana tanah kanggo kekuwatan Kyrgyz (minangka wong Kazakhs).
        1. karimbaev
          karimbaev 1 September 2012 19:22
          0
          Umume, Kazakhstan sisih lor sing dihormati utamane yaiku tanah Kazakh, lan ora perlu lala ing kene. Secara pribadi, para leluhurku, sanajan ing Tsar Nicholas 1 lan Nicholas 2, perang nglawan Bolshevik lan liya-liyane sing teka lan nyegah kita urip. matèni kabèh kulawargané, takon marang wong-wong sing manggon ing kono apa sing kedadeyan ing taun-taun kasebut wiwit ing pungkasan abad kaping 19. mambu chauvinisme ing Federasi Rusia, sanajan tanpa wong Tajik lan Kyrgyz lan Uzbek sing kerja ing Federasi Rusia lan entuk urip nalika sampeyan ora pengin kerja.
      4. Opera lintang
        Opera lintang 1 September 2012 21:12
        0
        Ya, aja licik, kanca / mister (garis ngisor yen perlu) karimbaev.
        Dadi sirna "saka karsane dhewe"? Apa dheweke wis nilar utawa ngedol omah lan properti kanthi rega sen lan kesusu, njupuk bocah-bocah ing saindenging jagad? Inggih, mesthi, saka urip apik. Ora malah mangu-mangu. Iki persis padha kaya saiki atusan ewu warga saka tilas republik USSR dadi buruh tamu menyang Rusia saka "apik" urip.
    3. karimbaev
      karimbaev 1 September 2012 10:21
      0
      padha mung miwiti meksa nindakake perkara nglirik
    4. Kakang Sarych
      Kakang Sarych 1 September 2012 17:04
      0
      Dadi, ing jaman Soviet, meh khanate ana ing wilayah Kazakh ...
      Lan apa sing kudu diganti?
    5. aksakal
      aksakal 1 September 2012 23:47
      0
      Kutipan saka mar.tira
      Lan sawise ngusir Rusia, wong Kazakh bakal langsung mudhun menyang Abad Pertengahan.
      - bajingan lengkap! Ing babagan jumlah siswa (uga, apa kualitas universitas, iki topik liyane, sing utama ing kene yaiku kepinginan kanggo entuk pendidikan sekuler normal) saben 1000 pedunung, Kazakhstan nduwe rekor ing saindenging jagad, apa jenis Abad Pertengahan sampeyan ngomong babagan? Ing desa Rusia sing adoh, Abad Pertengahan + mabuk sing ora bisa ditahan.

      Kutipan saka mar.tira
      Wiwit Rusia ora bakal nyerah Kazakhstan Lor kanthi gampang, kanthi kutha lan infrastruktur
      - ing umum omong kosong! Primitif. Napa Rusia butuh wilayah tambahan, apa ora cukup dhewe? Apa sih kuwi? Luwih gampang ninggalake kabeh iki ing pengaruh sampeyan, mung ing pengaruh sampeyan. Iki sing ditindakake Rusia. Yagene dheweke kudu masang Tajikitsan ing awake dhewe? Dheweke bakal seneng dadi provinsi Rusia kanthi subsidi, mung Rusia sing lara ing bokong. Iku luwih gampang kanggo nyimpen pengaruh ing ivda saka basa lan iku. Lan basis wiwit dibuwang metu - ing wilayah Badakhshan muncul teroris, ing ngendi dheweke ora tau lair, amarga Pamir manggon ing Khorog, sing ora tau nandhang semangat agama khusus. Lan umume, dheweke duwe matriarki ing kana. Tajik bashi ing prakara dhasar langsung dadi sutra. Kupinge sapa sing ana ing mburi gelombang terorisme iki, apa sampeyan ora weruh? Kita bisa pour lendhut ing Kulon kanggo Suriah, nanging ora pengin pour banyu kanggo awake dhewe kanggo iku padha? Aku bakal ngrungokake kanthi seneng. Lan umume, yen iki, sampeyan isih kudu nliti sing kupinge metu ing mburi Kazakh munggah saka ekstremisme agama. Artikel kasebut nuduhake Taliban, nanging misale jek Taliban ora nganti Kazakhstan. Padha udan amers ing ngarep, padha ora duwe wektu kanggo sapa. Ya, aku kudu langsung ngakoni - kenapa repot? Muga-muga kita bakal menehi cara sing kaya ngono, ora perlu medeni kita
      1. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 2 September 2012 09:23
        -1
        Quote: tuwa
        Ing desa Rusia sing adoh, Abad Pertengahan + mabuk jero

        Aku manggon ing panggonan rada adoh, piye wae aku ora mirsani Abad Pertengahan
  4. GG2012
    GG2012 1 September 2012 09:38
    +7
    Diobong nganggo wesi abang-abang kuman ekstremisme, malah Islam, Kristen, Hindu, ... lan liyane.
    Iki minangka tujuan layanan khusus.
    1. karimbaev
      karimbaev 1 September 2012 10:13
      +6
      Taliban lan Al Qaeda lan teroris liyane nggawe layanan khusus nalika ana SSR, saiki padha nggunakake kabeh kanggo nglawan Federasi Rusia. rencana pisanan misahake Kaukasus saka Federasi Rusia lan ambruk saka RF dhewe. Padha sampurna mangertos ngendi werna saka teroris iki tuwuh. teroris iki dudu sing jenggot lan maca sholat. teroris teka saka negara-negara Kulon lan dibiayai saka ing kono, yen ora, saka ngendi dheweke entuk kabeh arsenal lan paspor lan dhuwit saka operator energi, logam kita lan liya-liyane. Lan terorisme minangka senjata sing efektif lan efektif. dadi rakyat ora padu, nanging kita kudu nyawiji, yen ora kabeh bakal kirdyk cepet utawa mengko.
      1. kebakar
        kebakar 1 September 2012 13:09
        -1
        sok pinter :)
        moderator-delete iki cepet... khe khe
    2. sergo0000
      sergo0000 1 September 2012 11:46
      0
      tutugan
      -Apa sing kudu ditindakake sabanjure?
      - Kita obah miturut skenario Kaukasus Lor karo Wahhabi lemah lan revolusi Arab. Lonceng pisanan ana ing jaman Shaimiev. Eling taun 1999,2003,2005, XNUMX, XNUMX, nalika kabel listrik lan kabel mbledhos, banjur ana militan Nurlat, laboratorium sing kerja ing desa Memdel, ing ngendi bahan peledak lan sabuk martir digawe. Saiki tumindak terorisme sing nyata ing Kazan yaiku upaya mateni mufti lan mateni Valliula Yakupov, sing diarani ideolog Islam tradisional.
      Para panguwasa isih ngremehake bebaya kasebut, anane Wahhabi ing Tatarstan diakoni minangka masalah, lan iki wis akeh banget, amarga nganti saiki diyakini yen Islamofobia nyebar fitnah kaya ngono.
      Lan weker mesthine wis muni 20 taun kepungkur! Ing rong puluh taun, republik iki bakal dadi Dagestan saiki. Sapa sing bakal percaya saiki yen republik iki minangka oasis keramahan, lan 20% saka populasi yaiku Rusia? Mufti pisanan yaiku matèni ana ing 1998, saiki Rusia ana 2-2.2%.
      Aku kira populasi Rusia uga bakal ninggalake Tatarstan, banjur Tatar sekuler bakal tindakake.
      1. karimbaev
        karimbaev 1 September 2012 13:35
        0
        omong kosong sing ora sehat diwiwiti saka sampeyan. ya, lan samesthine.
    3. NICK
      NICK 1 September 2012 13:39
      0
      Kutipan saka GG2012
      Dibakar nganggo wesi sing panas-abang, ana sprouts ekstremisme, malah Islam, Kristen, malah Hindu

      Lan endi ekstremisme Kristen? (Buddha, lsp), apa sampeyan bisa ngilangi lemak saka otak sampeyan? Kajaba Muslim, ora ana ekstremisme liyane.
      1. GG2012
        GG2012 1 September 2012 18:47
        0
        Kutipan: NICK
        Lan endi ekstremisme Kristen? (Buddha, lsp), apa sampeyan bisa ngilangi lemak saka otak sampeyan? Kajaba Muslim, ora ana ekstremisme liyane.


        Delengen urip kanthi mripat loro. Penekanan ing ukara ing tembung "apa wae" tegese, tanpa kajaba, "ekstremisme agama apa wae."

        Kanthi biaya "lemak ing otak" - ..... .. .. ...!
  5. solad1945
    solad1945 1 September 2012 09:46
    +6
    Aku lair lan lulus saka sekolah ing Semipalatinsk, aku tansah ngubengi republik, aku ora tau krungu saka divisi menyang bangsa, kajaba ing wilayah kidul, lan saiki aku sinau saka sederek yen sampeyan Rusia, sampeyan ora bakal. njaluk proyek lan iku mokal kanggo tuwuh karir, iku tega aku pancene tresna panggonan iki ngendi lair bisa adat union ngganti kabeh!
    1. karimbaev
      karimbaev 1 September 2012 10:20
      0
      Mungkin ana ing endi wae, nanging iki kasus terpencil, aku dhewe kerja ing sepur, perusahaan perbaikan saham rolling, kabeh ana ing kana, Rusia lan Ukrainia lan Kazakh lan Azerbaijan, lan sikap marang kabeh wong padha.
      1. karimbaev
        karimbaev 1 September 2012 10:26
        0
        lan ing umum, fellow citizens ora perlu kanggo pirembagan bab negara lan wong, kang sampeyan malah ora ngerti, kita duwe luwih saka 120 bangsa lan kita kabeh manggon bebarengan lan tentrem, lan ana bandit nang endi wae.
        1. Kakang Sarych
          Kakang Sarych 1 September 2012 17:20
          0
          Ora usah ngapusi...
      2. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 1 September 2012 13:26
        -1
        Nyuwun pangapunten sing paling jero, dheweke ora diisolasi lan kedadeyan iki saya tambah akeh, utamane ing antarane para sedulur birokrasi.
        1. karimbaev
          karimbaev 1 September 2012 13:53
          +1
          Saben uwong narik dhewe supaya luwih gampang, iki normal, kabeh wong nindakake iki. carane ngomong bos anyar ngomong nganggo cara anyar, etc.
          1. Vasilenko Vladimir
            Vasilenko Vladimir 1 September 2012 15:01
            +1
            nalika pejabat negara ngandhani yen aku ora seneng, aku bisa menyang Rusia, mula aku ora mikir yen iki normal, utawa nalika wong Kazakh, ujar manawa telek lan pipis ing ngisor jendela ora bisa diucapake. iki tanah lan kudu seneng saka sing padha supaya kula manggon kene ora normal
    2. Kakang Sarych
      Kakang Sarych 1 September 2012 17:21
      0
      Sawise diwiwiti, ora ana sing bakal owah!
  6. uizik
    uizik 1 September 2012 10:26
    +3
    Contagion iki digawa menyang Kazakhstan dening imam lan mullah sing ngalami "sinau lan latihan" ing luar negeri.
    1. karimbaev
      karimbaev 1 September 2012 10:36
      0
      nransfer kabeh teroris iki, sing ditindakake, ora perlu mriyang, luwih gampang ngomong ing ngendi ora ana teroris. nglirik . paling akeh gangster
    2. Dreadnout
      Dreadnout 1 September 2012 16:50
      0
      Kutipan saka wizik
      Infeksi iki digawa menyang Kazakhstan dening imam lan mullah sing duwe "sinau lan magang" ing luar negeri.

      Infèksi iki ora remuk bali ing USSR. Ing wilayah Balkhash, ing taun 70-an, prajurit dipateni ing pos-pos sing adoh. Ing Gulshad (akeh wong Jerman sing manggon ing kana), dheweke nyolong bocah wadon lan dipoyoki nganti suwe. Kasus diisolasi lan ora diiklanake. Iki ora tau kedadeyan ing Kazakhstan. Kabeh kerusuhan getih karo bangsa ing USSR (sadurunge sadurunge Balts lan Kaukasus) wiwit ing Alma-Ata bali ing 86.
      1. Kakang Sarych
        Kakang Sarych 1 September 2012 17:22
        0
        Kazakhs ora seneng ngelingi iki, sanajan iki bener ...
  7. wong peteng70
    1 September 2012 11:10
    0
    Mungkin wong saka Kazakhstan bakal enlighten yen Nazarbayev duwe panrima? Lan sampeyan ora ngerti apa .. Apa sampeyan ora krungu apa-apa?
    1. karimbaev
      karimbaev 1 September 2012 11:41
      0
      ora ana penerus, kanggo ngomong apa-apa, pisanan sampeyan kudu sinau pribadine wong pisanan.
      1. Dreadnout
        Dreadnout 1 September 2012 16:52
        0
        Kutipan saka karimbaev
        sinau pribadine wong pisanan

        Apa sing salah karo pribadine? Inggih, zhuz kaloro, uga, menyang ngendi yen sing pisanan ora bisa nyeret zhuz menyang kepresidenan?
        1. karimbaev
          karimbaev 1 September 2012 19:24
          +1
          apa urusane kene?
    2. Vasilenko Vladimir
      Vasilenko Vladimir 1 September 2012 13:27
      -1
      ora, lan aku mikir karo medeni sing Nazik (Gusti Allah mberkahi wong) bakal muter ing kothak
      1. Kasym
        Kasym 1 September 2012 17:35
        +3
        Vladimir, aja kuwatir banget - nasionalisme mesthi ora lulus, mayoritas ngerti iki. Sawise kabeh, wakil saka luwih saka 100 wong ing donya manggon ing negara kita.
        1. Vasilenko Vladimir
          Vasilenko Vladimir 1 September 2012 17:46
          -1
          Aku wedi yen aku isih smoothing, Wigati sing paling katelu nyoba kanggo muter kertu nasional (malah komunis), iku luwih gampang lan luwih gampang diakses. Iku misale jek kula sing iki bakal dhasar ing owah-owahan daya.
          lan carane akeh bangsa manggon bajingan iki sing bakal Rush menyang kuwasa kabeh padha
          1. Kasym
            Kasym 1 September 2012 21:07
            +2
            Vladimir, apa asil? Kabeh partai iki, kalebu komunis, meh ora mlebu ing parlemen. Pungkasané , Kazakhstan dadi sing pungkasan uwal saka USSR . Aku sing ing umum padha bisa tetep ing Ros. dipakani. , nanging kita padha mung rudely di-push metu, draining rubles lawas menyang short circuit. Ya, lan miturut konstitusi, partai dilarang dening nat. fitur . Aku mikir yen bakal kaya ing Rusia - sapa wae sing ditunjuk Nazarbayev bakal dadi presiden sabanjure.
            1. Vasilenko Vladimir
              Vasilenko Vladimir 1 September 2012 21:23
              -1
              Aku ora ngomong babagan dina iki, nanging babagan kahanan sing bisa kedadeyan amarga ninggalake kekuwatan Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional (ora ketompo apa sebabe)
              lan kasunyatan sing saiki wong wis ora menang votes ora penting, yen perlu, iku bakal bisa kanggo njupuk "wong" metu menyang dalan, kanggo kang padha bakal nerangake sing masalah iku istimewa ing pepadhamu "van" lan ora. yen ekonomi wis nesu lan nalika padha urusan karo van, padha bakal teka kanggo daya ghouls, ora perlu kanggo pindhah adoh bishkek 5 jam drive saka Alma-Ata
              1. Kasym
                Kasym 1 September 2012 22:27
                +2
                Vladimir, sing diarani oposisi, mlaku-mlaku lan menehi dhuwit kanggo njaluk wong metu ing alun-alun. Nanging akeh sing arep, ana 20 wong, lan ana 100 wong watara polisi. Ana sing bakal ngomong, bakal ngobahake spanduk lan bubar.
                Ora ana wong Rusia, wong Tionghoa bakal teka. Lan iki ora bisa ditampa. Iki dimangerteni malah dening paling sayap kanan nasionalis - radikal . Mulane, dheweke ora duwe dhukungan saka populasi. Kabeh Slav bakal ninggalake, mung Kazakhs bakal tetep. Lan iki 8 mil. manungsa . Kita ora bisa nyekel wilayah paling gedhe nomer 9 ing planet iki.
                Aku duwe kanca loro - siji Kazakh, liyane Korea. Dheweke duwe perkara sing padha. Banjur padha nangis - ora nuduhake dhuwit. Padha wiwit mbuwang lendhut ing saben liyane. Ya, ing kene dheweke - lobak, dudu wong apik, lsp. . Kita kanca-kancane, ngrungokake kabeh wong, simpati, ndhukung. Luwih saka setahun liwat, aku katon maneh, aja tumpah banyu. Aku takon kanca kita, wong Yahudi miturut warga negara: "Arnoldovich, apa sing kedadeyan?". Lan sing siji: "Kesepakatan duwe bathi wis katon, kene padha fraternizing maneh." Aku takon kabeh: "Yagene padha mbuwang lendhut ing saben liyane?" "Lho, ngerti ta cak. Lungguh, omong-omongan, nyopir liwat sing lawas, kenal saka buaian." Apa sampeyan bisa ngomong.
                Lan Bishkek mulang kita kabeh. Ikhlas.
                1. Vasilenko Vladimir
                  Vasilenko Vladimir 1 September 2012 23:22
                  -1
                  Ingsun mbaleni maneh, kowe padha padu wicaksana, nanging wong akeh ora padu kaya mangkono, lan tumrape wong-wong aneh kang kuwasa, apa wong Kazakh bisa nyekel tanah iki apa ora, padha kesusu marang pakan.
  8. tan0472
    tan0472 1 September 2012 11:12
    +2
    Pasukan lan sarana utama digunakake kanggo nglawan mungsuh utama. Nazarbayev kasil nglawan oposisi politik lan, miturut pendapatku, ilang "tren" ekstremis ing urip negara.
    1. karimbaev
      karimbaev 1 September 2012 11:42
      +2
      lan ora ana oposisi, iku mung alesan kanggo Kulon.
      1. tan0472
        tan0472 1 September 2012 11:52
        0
        Kutipan saka karimbaev
        lan ora ana oposisi

        Iku ora kasunyatan. Nonton saluran K+. Saluran iki, mesthi, dudu standar obyektif, nanging kanggo evaluasi lengkap babagan acara kudu ngerti sudut pandang sing beda. Sampeyan saka Shu?
        1. zatar
          zatar 1 September 2012 11:56
          +2
          Ya, iki ops kaya pita putih ing Rusia, lan tangisan Nazarbayev maling uga krungu. Kabeh digawe miturut siji cithakan, lan hamster disimpen.
          1. Vasilenko Vladimir
            Vasilenko Vladimir 1 September 2012 13:28
            0
            bedane signifikan Nazik pancen maling
            1. Generalissimus
              Generalissimus 1 September 2012 13:45
              +3
              Nazik pancen maling


              Lan kita, diwiwiti karo EBN, kabeh dadi alus - pesta kanggo mripat. ngguyu

              Nazer ora Samsaya Awon saka wong-wong sing teka menyang daya sawise ambruk USSR. Dadi paling ora dheweke ora miwiti ambruk iki.
        2. karimbaev
          karimbaev 1 September 2012 13:37
          0
          K + IZ siaran RF.

          ya, saka lembah Chui. kita duwe kasepen. panas iku mung salah siji saka kabeh masalah. Dadi kabeh apik ing kene.
  9. zatar
    zatar 1 September 2012 11:32
    +2
    Sadurungé ana serangan teroris, nanging saiki dadi luwih aktif. Ing artikel kasebut kanthi bener ujar manawa ana wong sing ora seneng nggawe kendaraan kasebut. Aku Rusia lan aku ora weruh jawatan, nanging yen sampeyan ora njagong ing f * ne, sampeyan bakal tansah golek karya. Lan babagan tangisan kaya ayo nyepak kabeh wong, uga bisa dirungokake ing Rusia, ana wong bodho ing endi wae.
    1. karimbaev
      karimbaev 1 September 2012 11:45
      +1
      kabeh sampah iki asalé saka kulon lan donya Arab. dheweke ora pengin negara-negara tilas USSR urip kanthi tentrem lan idin.
  10. Vladimir 70
    Vladimir 70 1 September 2012 12:03
    +3
    Aku dhewe Ukrainia. Nanging aku nganggep paling prayoga saka Slavs-Belarusians, Muslim-Kazakhs. Sing ora nyegah konflik ing latar interetnis saka njedhul ing Kazakhstan ing pungkasan 80s. Amarga Rusia minangka negara multinasional, mula pitakonan nasional kudu diwenehi wigati banget. Kanggo nyebabake kebencian etnis (preduli saka posisi lan kewarganegaraan) - menehi syarat nyata nganti 20 taun. Yen ora, Chechnya bakal katon kaya swarga.
    1. Generalissimus
      Generalissimus 1 September 2012 14:23
      +6
      Sampeyan, Vladimir, mung ora ngerti, ketoke.
      Apa konflik ètnis ing Kazakhstan ing pungkasan taun 80-an?
      Iku konflik politik sing luwih akeh.
      Ing cendhak, inti saka acara kasebut yaiku:

      Ana Dinmukhamed Kunaev - sekretaris pisanan Partai Komunis Kazakhstan. Iki minangka posisi utama ing hirarki taun-taun kasebut. Kunaev dhewe - wong sing dihormati banget ana ing antarane wong lan antarane Brezhnev. Kanca-kanca padha gedhe.
      Iki siji.

      Ing kabeh republik tilas USSR, miturut praktik taun-taun kasebut, sekretaris pisanan Partai Komunis Republik saka kader lokal. Iki minangka aturan personel lan kabijakan nasional sing ora bisa dilanggar.
      Iki loro.

      Sawise tekane Humpbacked, perang intra-partai lan perang penghancuran intra-negara liyane diwiwiti. Gorbachev, pengin mbusak politisi Uni pengaruh, mbusak sawetara wong. Ing wektu sing padha, mung ing Kazakhstan, ing antarane republik USSR liyane, Kolbin tartamtu, wong Hunchback, dilebokake ing panggonan Kunaev sing dibusak. Ukuran pribadine Kunaev lan Kolbin ora bisa dibandhingake. Nanging sing utama yaiku personel lan kabijakan nasional wis dilanggar. Wong Rusia dadi pimpinan Partai Komunis Republik.
      Lan sing telu.

      Wektu pungkasan penting banget ing Kazakhstan. Kasus Kunaev katon ing Kazakhstan nganti saiki. Tumindak dheweke minangka kutha, pabrik, kabeh sing saiki dadi dhasar kamakmuran Kazakhstan.
      Kasunyatan njabut wong iki wis kesalahan ageng Gorbachev, sing ngupaya kanggo ngiyataken pengaruhe. Kunaev dihormati dening kabeh wong ing Kazakhstan - loro Kazakhs lan Rusia.
      Pengganti Kunaev dening Kolbin, sing teka saka Tbilisi, nambah rasa ora puas lan nambahake konfrontasi antaretnis. Nazarbayev sing padha, kanthi cara, ngiyanati Kunaev. Senajan aku duwe utang kabeh. Nanging iki crita sing beda.

      Dadi, game sing didhelikake iki ana ing jantung acara kasebut ing alun-alun Alma-Ata. Dheweke entuk warna nasional ing dalan, adhedhasar dhasar kabijakan nasional lan personel lan nglanggar. Apa iku - kesalahan Gorbachev? Mesthi wae. Utawa angkara. Salah siji saka akeh kejahatan Gorbachev.

      Lan acara dhewe ora kalebu konflik antarane Kazakhs lan Rusia, sanajan ana ontran-ontran kelangan ing dina.
      Iku ngadeg saka Kazakhs, biasane mahasiswa, ing alun ing ngarepe gedhong Komite Pusat Partai Komunis Kazakhstan. Lan dikarepake kanggo mbusak Kolbin. Iku kabeh rampung karo crackdown atos lan propaganda ing media, saka kang kudu wis cetha sing iki sortie nasionalis, lan ora idiocy saka Hunchback.
      1. Vladimir 70
        Vladimir 70 1 September 2012 16:25
        +2
        Yen sampeyan Generalissimus, maca kanthi ati-ati kirimanku, sampeyan ora kudu nulis akeh. Aku mung ngerti! Aku mung nulis yen Slavs tansah urip apik karo Kazakhs lan tansah ana konflik kurang antarane wong-wong mau. Ing konflik apa wae, kertu nasional tansah diputer, amarga sampeyan bisa nguwuh-uwuh yen sawijining bangsa wis ngobong "lemak" bangsa liya. Lan adoh kita lunga! Lan manawa kanggo saham ing organisasi kerusuhan ing mahasiswa, musisi, penyanyi, padha luwih rentan kanggo kraman lan luwih gampang kanggo ngatur ....... Sincerely, Vladimir.
        1. Generalissimus
          Generalissimus 1 September 2012 17:29
          +1
          Dadi aku ora nulis kanggo sampeyan protes. Aku mung nganggep sampeyan ora ngerti lan mbukak sethithik. Nuwun sewu menawi postingan kula dados "penyembuhan".
          1. Vladimir 70
            Vladimir 70 1 September 2012 17:36
            0
            Lan sampeyan bakal njaluk ngapura!
      2. Kakang Sarych
        Kakang Sarych 1 September 2012 17:26
        0
        Lan ing antarane penyelenggara kekacauan sing diatur yaiku Nazarbayev, sing dadi wong pisanan ...
        Lan iku pancen nasionalis sing kudu dihentikan kanthi getih, dudu kanthi persuasi - lan kanggoku iki salah Gorbachev ...
        1. aksakal
          aksakal 2 September 2012 01:39
          0
          Quote: Dhik Sarych
          Lan iku pancen nasionalis sing kudu dihentikan kanthi getih, dudu kanthi persuasi - lan kanggoku iki salah Gorbachev ...
          - Nazarbayev digunakake, iku kasunyatan. Lan kanggo nasionalis sortie - minus sampeyan. Dheweke nerangake kanthi jelas marang sampeyan - "Dheweke entuk warna nasional ing sadawane dalan, adhedhasar dhasar kabijakan nasional lan personel lan nglanggar" - iki minangka sababe. Kanggo wong sing duwe bakat khusus - ing kabeh republik Perseks - kader nasional dhewe, iki pancen wicaksana ing pimpinan Soviet. Mung Kazakhstan dadi mokal, mung siji? Kenging punapa? Apa sampeyan nemokake sing gundul? Lan kanggo getih - humpback, mesthi, bajingan, nanging ora bajingan getih, lan matur nuwun kanggo sing. Dheweke ora lunga menyang getih gedhe. Lan yen sampeyan ana, sadulur Sarych, banjur karo pendekatan iki
          Quote: Dhik Sarych
          dipotong getih
          Aku bakal ngilangi kayu bakar saka jantung, lan iki isih bakal dadi backfire marang Rusia. Nanging kawicaksanan menang, ana ora dadi akeh buzzards ana, lan matur nuwun marang Gusti Allah. Apa sampeyan duwe soko marang?
      3. Kasym
        Kasym 1 September 2012 17:28
        +2
        Generalissimo. Aku ndhukung kanthi lengkap. Aku bungah banget yen ing antarane wong Rusia ana sing ngevaluasi acara kasebut kanthi adil.
      4. aksakal
        aksakal 2 September 2012 01:31
        0
        Kutipan saka Generalissimus
        Utawa angkara. Salah siji saka akeh kejahatan Gorbachev.
        - pakurmatan lan pakurmatan, kirim sober. Muga-muga jeneng celukan lan epaulet sampeyan cocog karo siji liyane -)))). Koreksi cilik - Kolbin minangka penganiaya wilayah Ulyanovsk, dheweke ora teka saka Tbilisi
  11. sergo0000
    sergo0000 1 September 2012 12:04
    0
    lanjutane...
    Apa langkah-langkah sing sampeyan pikir bakal mbantu nyegah pangembangan skenario kasebut?
    -Kaping pisanan, perlu mbusak pimpinan fundamentalis lan nasionalis.
    Kapindho, perlu kanggo nerusake rotasi imam. Ora ana rahasia manawa ing sawetara kutha lan distrik, kepala administrasi, perwakilan bisnis wis suwe lan rapet kerja sama karo fundamentalis - iki sing diarani Valliula Yakupov "Wahhabi nyekeli." Ing babagan iki, perlu kanggo njupuk posisi sing luwih angel lan konsisten.
    Kaping telu, perlu nyengkuyung agama Islam tradisional kanggo Tatarstan.
    Kita praktis ora nerbitake maneh sastra Islam pra-revolusioner - ana akeh penulis Turki lan Arab ing toko buku lan ora ana klasik Tatar - paling ora sing jenenge dalan-dalan Kazan sing dihormati, nanging dheweke dadi pemikir sing apik!
    10.08.2012/32950/XNUMX No. (XNUMX) "Va Bank"
  12. wong peteng70
    1 September 2012 14:23
    0
    perlu kanggo ndhukung Islam tradisional kanggo Tatarstan.

    hmm.. Nanging apa ana kesan yen nalika kebijakan ateisme ditindakake ing negara, masalah kasebut ora ana.? Apa worth ndhukung Islam apa wae? Aku entuk kesan yen ora ana Islam sing apik. Ing ngendi ana Islam, mesthi ana pembunuhan, serangan teroris, lan kesenengan liyane. Islam, sayangé, iku pancen ora toleran ora mung kanggo agama liyane, nanging malah kanggo arus dhewe, lan, ora kaya liyane, iku gampang banget matèni ing jeneng agama iki. Negara kudu salah siji rampung Muslim utawa rampung tanpa Islam. Utawa cara katelu-kabijakan ateisme ing tingkat negara. Yen ora, tension pancet. Ing Tatarstan, orane tentrem saka loro agama sadurunge wis dijamin ing Kakaisaran Rusia dening dominasi Ortodoks loro ing saindhenging wilayah lan ing provinsi Kazan utamané, ing jaman Soviet, dening kawicaksanan ateisme. Saiki kahanan
    diganti drastis. Islam ndominasi ing Kazan, tingkat daya kuwat dikuwasani dening ètnis Tatar, kawicaksanan numerik dominasi ètnis Tatar liwat Rusia lan propaganda Islam lagi ngoyak. Semono uga ing Kazakhstan. Nganti saiki, wong Kazakhs udakara 40% saka pedunung Kazakhstan lan meh ora religius. Owah-owahan radikal ing lanskap etnis Kazakhstan, propaganda Islam, pemukiman maneh atusan ewu oralman agama liyane wis nindakake tugase.
    Sembarang agama iku konservatif lan ora kontribusi kanggo kemajuan, nanging Islam iku pindho konservatif, Aku malah bakal ngomong reaksioner ing pet. Sing luwih akeh agama Islam ing sawijining negara, negara kasebut saya mudhun. Regresi supaya ngomong.
    1. sergo0000
      sergo0000 1 September 2012 17:40
      0
      Kutipan saka darkman70
      Islam ndominasi ing Kazan,

      Ana 52 gréja Ortodoks lan 48 masjid ing Kazan dina iki. Aku ora weruh predominance sembarang. Aku ora bakal ngomong bab struktur daya, aku ora ngerti, nanging aku ngerti manawa ana cukup sawetara Rusia ing presiden. piranti.
      Kutipan saka darkman70
      Sing luwih akeh agama Islam ing sawijining negara, negara kasebut saya mudhun. regression dadi kanggo ngomong

      Ya, aku uga ora bakal ngomong babagan Iran! Sampeyan ora perlu ngomong babagan kabeh babagan Islam. Wong-wong padha nyurung agama apa wae lan mulane kudu mangsuli!
      1. wong peteng70
        1 September 2012 20:23
        0
        Saiki ana 52 gréja Ortodoks lan 48 masjid ing Kazan

        Intine dudu jumlah candhi, nanging dominasi gedhene umat Islam ing kuwasa lan lapangan informasi lokal. Deleng ing Wikipedia komposisi pamaréntahan Tatarstan. Mung ana telung menteri Rusia, lan malah sing manggoni kementerian sing ora penting, kayata ekologi. Lan yen sampeyan ora kesed, sampeyan isih bisa ndeleng komposisi pimpinan perusahaan gedhe Tatarstan. Kawontênanipun sami, wontên ing alur katêrangan, Tatarstan (nagara Tatar) dipunandharakên minangka republik Islam, lan kasunyatan bilih wontenipun Ortodoks tuwin Rusian arang dipun emut-emut. Lan presiden Rusia ing Tatarstan umume saka alam fantasi. Semono uga ing republik Asia Tengah.
        Ya, aku uga ora bakal ngomong babagan Iran.

        Lan aku bakal ngomong. Apa iki, negara teknologi dhuwur? Ora dingerteni kepiye Iran bakal berkembang yen negara sekuler.
  13. Vasilenko Vladimir
    Vasilenko Vladimir 1 September 2012 14:57
    -2
    Resiko nyata kanggo Kazakhstan: Clan squabbles lan budhal Nazarbayev
    http://www.russianskz.info/3613-aktualnye-riski-dlya-kazahstana-klanovye-razbork

    ii-uhod-nazarbaeva.html
  14. Kasym
    Kasym 1 September 2012 14:57
    +8
    Kazakhstan dudu pulo ing segara. Alamiah, tetanggan kita uga mengaruhi kita, lan wilayah kita, terus terang, ora paling tentrem. Nanging isih, aku pengin nuduhake, miturut pendapatku, alasan utama kanggo tuwuhing ekstremisme agama:
    1. Pendidikan, tingkat lan pinunjul: Sawise ambruk USSR, dadi bisa kanggo nyedhiyani pendidikan ing luar negeri, kalebu pendidikan agama. Sabanjure, kita bakal ngomong babagan pendidikan agama. Lan, misale jek, negara wis ngidini kabeh dadi dalane. Padha dikirim kanggo sinau, kadhangkala malah ing beyo saka negara, ngendi wae lan ora malah Islam tradisional, banget enom - Arab Saudi, Uni Emirat Arab, Qatar, etc. . Lan wong tuwa uga gumunggung. Saiki kita lagi reaping ganjaran. Ing mratelakake panemume, pisanan sampeyan kudu menehi pendidikan klasik, banjur teknis utawa sing luwih dhuwur, pindhah menyang tentara. Tegese, wong diwasa wis sinau ngirim menyang luar negeri.
    Ora perlu dicritakake , tingkat lan wigatine pendhidhikan wis mudhun banget , ing sekolah lan teknis lan pendidikan sing luwih dhuwur . Yen sampeyan wis lulus saka MGY (nganti saiki dianggep paling bergengsi ing Kazakhstan), iki ora ateges sing kabeh bakal nggoleki kanggo sampeyan - proyek adiluhung lan stabil, gaji apik. Sing utama saiki yaiku dhuwit, sambungan, blat, kekerabatan.
    2. Ketidakadilan sosial. Longkangan antarane sugih lan miskin iku catastrophic. Ing antarane wong sugih, 80% minangka pejabat (saiki utawa mantan), kulawarga lan anak-anake, kanca. Akeh banget sing digawe dhewe. Lan yen sampeyan menyang sawetara desa, sampeyan bakal ketemu mlarat sing mung urip. Lan iki minangka "tanah breeding kanggo ekstremisme agama." Sampeyan menehi mesin otomatis ing tangan siji, dhuwit liyane - sampeyan kudu piye wae Feed kulawarga. Lan bakal perlu kanggo nindakake karya pantes lan masalah bakal dibusak. Ing kene aku ndeleng lan ngrungokake apa sing dikandhakake Nazarbayev. Iku misale jek sing bener (contone, sampeyan kudu tuku mobil digawe ing KZ). Nanging kinerja (liyane lan liyane Mercedes karo nomer negara) lan sing paling Jahwéh, kang piyambak weruh kabeh, nanging ora nindakake apa-apa! Sing mateni! Aku wis limang taun ora nonton TV pusat. Aku ora maca utawa nonton media negara - birokrat sing dipimpin 01 saya suwe saya adoh saka rakyat. Dadi ledakan sosial ora adoh. Kuwi panemuku. Senajan umume populasi ora pindhah menyang masjid - lan iki kasunyatan.
  15. Vasilenko Vladimir
    Vasilenko Vladimir 1 September 2012 15:09
    -1
    Quote: Kasym
    kalebu agama

    sampeyan lali kanggo sebutno institusi pendidikan Islam manca padha diijini menyang Republik Kazakhstan
    1. Vasilenko Vladimir
      Vasilenko Vladimir 1 September 2012 16:39
      -1
      ana sing mikir ora?
      1. Kasym
        Kasym 1 September 2012 17:11
        +2
        Vladimiry. Ana sing kaya ngono, nanging mung tradisional, sawayah-wayah aku ngerti. Lan umume, sawise ambruk USSR, iku mokal kanggo njaluk pendidikan kuwi ing Kazakhstan, amarga ora ana madrasah ing kabeh. Dadi luwih apik ing kene lan ing kontrol wong tuwa lan negara.
        1. Vasilenko Vladimir
          Vasilenko Vladimir 1 September 2012 17:36
          0
          Masalahe yaiku agama minangka perkara sing rumit lan mbebayani banget yen diwenehake marang paman zakardon saka Mesir utawa ing papan liya.
          1. Kasym
            Kasym 1 September 2012 20:14
            +2
            Vladimir, aku setuju banget! +
  16. Nechai
    Nechai 1 September 2012 15:13
    +3
    Kutipan saka Generalissimus
    Ngganti Kunaev karo Kolbin, sing teka saka Tbilisi,

    V.E., koreksi cilik - Kolbin tindak menyang Alma-Ata saka jabatan sekretaris 1 Komite Partai Daerah Ulyanovsk. Lan nalika aksi protes saka nom-noman, sing diatur lan didhukung dening alkohol, diwiwiti ing ibukutha Kazakh SSR, sing ditandhani nyerahake protégée. Alesan resmi yaiku "panguwasa" anyar Kazakhstan ngeterake properti kluwargane ing pesawat transportasi militer. Sing, kanggo akun negara. Lan acara kasebut kanthi jelas nuduhake kabeh wong apa jenis asu wadon sing manggon ing ndhuwur piramida daya ing Uni. Dheweke dhewe nyeduh bubur lan awake dhewe, yen ana komplikasi, sing pertama cepet-cepet menyang grumbulan ....
    1. Generalissimus
      Generalissimus 1 September 2012 15:21
      +1
      V.E., koreksi cilik - Kolbin tindak menyang Alma-Ata saka jabatan sekretaris 1 Komite Partai Daerah Ulyanovsk.


      Mbokmenawa ana sing lali - wis kacau. Kanggo sawetara alasan, ditundha manawa Kolbin ana hubungane karo Tbilisi. Dadi wektu kanggo ngombe Glycine recourse
  17. Vasilenko Vladimir
    Vasilenko Vladimir 1 September 2012 15:24
    -2
    Kutipan saka Muggins.
    Apik banget! nglirik


    kesenenganmu kok ora jelas?!
  18. Nechai
    Nechai 1 September 2012 15:39
    +3
    Kutipan saka Generalissimus
    Kanggo sawetara alasan, ditundha manawa Kolbin ana hubungane karo Tbilisi

    Gennady Vasilyevich Kolbin (7 Mei 1927, Nizhny Tagil - 16 Januari 1998, Moskow)
    1942-1943 - model magang ing pabrik, tukang sepatu ing artel ing Nizhny Tagil.
    1943-1947 - mahasiswa saka Nizhny Tagil Mining lan Metallurgical College.
    1947-1959 - Desainer-teknologi, kepala biro teknologi, wakil kepala toko, kepala toko, wakil kepala insinyur ing pabrik ing Nizhny Tagil.
    Ing taun 1955, piyambakipun lulus saking Ural Polytechnic Institute in absentia, sinau ing sekolah pascasarjana.
    [sunting]
    Karir partai
    1959 - sekretaris panitia partai ing pabrik.
    1959-1962 - Sekretaris Kapindho, Sekretaris Pertama Komite Distrik Leninsky saka CPSU Nizhny Tagil.
    1962-1970 - Sekretaris Kapindho, Sekretaris Pertama Komite Kutha Nizhny Tagil saka CPSU.
    1970-1975 - Sekretaris, Sekretaris Kapindho saka Komite Regional Sverdlovsk saka CPSU.
    1975-1983 - Sekretaris II Komite Pusat Partai Komunis Georgia SSR.
    1983-1986 - Sekretaris Pertama Komite Regional Ulyanovsk CPSU. Ing inisiatif, Pusat Mikroelektronik, cabang saka Universitas Negeri Moskow, dibukak ing Ulyanovsk, lan keputusan digawe kanggo mbangun jembatan anyar ngliwati Volga.
    1986-1989 - Sekretaris Pertama Komite Pusat Partai Komunis Kazakhstan. Dheweke ngganti D. Kunaev ing postingan iki.
    1989-1990 - Ketua Komite Kontrol Rakyat USSR.
    Pensiun wiwit Desember 1990.
    Ing taun 90-an - Ketua Dewan Direksi Mosuralbank.
    Dheweke disarèkaké ing kuburan Troekurovsky ing Moscow.
    Kutipan saka Generalissimus
    wektune ngombe glisin

    Njupuk wektu. Iku bakal tansah bisa metu. Eling lan SADARI sok-sok mbubrah guyonan kuwi. Biasa wae.
    1. Generalissimus
      Generalissimus 1 September 2012 17:32
      0
      eseman matur nuwun. Dadi isih awal. =)
    2. Rezun
      Rezun 1 September 2012 17:59
      +1
      Kolbin minangka "penyiapan" Gorbachev. Dheweke nyebar perselisihan ing republik kasebut (Rusia-non-Rusia). Lan banjur njeblug ing Tbilisi lan Azerbaijan. Lan Kolbin minangka prajurit sing setia ing partai kasebut.
  19. konsep1
    konsep1 1 September 2012 17:23
    +3
    Wong bisa mbantah tanpa wates. Pitakonan yaiku sapa sing ana ing mburi integrasi sing diwiwiti para penguasa?!
    1. Rezun
      Rezun 1 September 2012 18:04
      +2
      konsep1
      Wong bisa mbantah tanpa wates. Pitakonan yaiku sapa sing ana ing mburi integrasi sing diwiwiti para penguasa?!

      Kuwi masalahe cak, supaya bisa dilegalake - Zhuz Senior ora bakal nglilani (iku garpu ing antarane sikile).
  20. PRAVDARUB
    PRAVDARUB 1 September 2012 18:26
    +2
    Mungkasi ngomong! sugeng sonten sedaya! :) Pembantaian, bledosan lan pembunuhan pancen kedadean ... Ngerti kabeh, tujuan utama para bandit yaiku MENYEBAR WEDI! Sederhana wae, AS wis tekan kita ...
  21. amikan
    amikan 1 September 2012 19:45
    +1
    Artikel kasebut minangka upaya kanggo goyangake prau, kabeh kanyatan dicocogake karo teori sing dibutuhake penulis
  22. yo-mine
    yo-mine 1 September 2012 19:59
    +3
    Dhuh Allah, Paduka! Dheweke njabat ing lapangan terbang Taldy Kurgan saka 85 nganti 93. Malah angel mbayangno republik sing luwih tentrem tinimbang Kazakhstan. Wong-wong iku grapyak banget lan grapyak. Inggih, ing mangsa 85-86 padha gawe ribut, nalika Kunaev dibusak, iku prakara saben dinten, lan maneh kabeh tenang. Apa sing kedadeyan ing jagad iki. Ana sing kudu ditindhes ing pasuryan. Ora bisa ngira sapa?
    1. Kasym
      Kasym 1 September 2012 20:40
      +3
      e-mine. Kolega lan , bisa uga ujar wong sebangsa , sugeng rawuh . Kita, wong Kazakhstan, paling kaget amarga mateni 14 penjaga tapel wates + pemburu lan 12 wong ing cadangan (uga ana pemburu lan sedulure). Bedane meh 2 wulan. . Perasaan kaya ngono sing ditindakake geng siji. Iki mateni kekurangan profesionalisme saka panguwasa sing kompeten.
      Ekstremis uga nyebabake keprihatinan. Korban umume polisi, dudu warga sipil. Aku ora nolak yen polisi narik kuping ekstremisme kanggo mbenerake pelanggaran hukum. Nyoba ing presiden, Islam radikal - kaya koyo sing polisi looking for alesan kanggo tumindak kadhangkala disenfranchised.
      1. Vasilenko Vladimir
        Vasilenko Vladimir 1 September 2012 20:56
        -1
        Quote: Kasym
        Perasaan kaya ngono sing ditindakake geng siji

        dadi 14 pengawal tapel wates digantung dening knbeshnik ing bocah?
        1. Kasym
          Kasym 1 September 2012 21:53
          +2
          Vladimir. Dheweke mbatalake paseksene, lan mriksa lagi ditindakake. Dheweke nuduhake sapa sing nindakake kekuwatan marang dheweke - interogasi lagi ditindakake. KNB uga percaya yen ana perang kanthi nggunakake granat. Crita peteng, akeh sing ora jelas, nanging saiki bocah iki wis nyewa pengacara pribadi lan dudu pengacara sing paling murah. Siji ora bisa nindakake iki, akeh wong mikir. Lan ing kene ana acara ing cadangan - 12 mayit lan maneh pemburu, putrane, sedulur sing adoh lan kabeh wong sing ing wektu kasebut ana ing wilayah cadangan. Kekacauan rampung.
    2. Vasilenko Vladimir
      Vasilenko Vladimir 1 September 2012 20:51
      -1
      pisanan, sampeyan ngawula, ora urip, lan bab 86, marga saka Gusti Allah, aja
  23. konsep1
    konsep1 1 September 2012 23:58
    +3
    Faktor dhasar ing pangembangan negara apa wae yaiku pendidikan! Kita manggon ing abad kaping 21.
    Ing Kazakhstan, kanthi gampang, pendhidhikan kurang rata-rata!
    Universitas kita wis mudhun ing tingkat sekolah kejuruan Soviet.
    Siji-sijine alesan kenapa kita durung tenggelam ing tingkat Kyrgyzstan utawa Uzbekistan yaiku cadangan minyak lan mineral, lan 70% dikontrol dening Anglo-Saxon.
    Lan mulane, jurang pangembangan antarane Republik Kazakhstan lan Federasi Rusia bakal tuwuh ing kene, kajaba presiden, sawetara wong ngerti babagan iki. Nazarbayev nyurung Kazakhstan menyang adat istiadat lan serikat ekonomi kanggo menehi dorongan kanggo pembangunan, lan iki nyenengake, ayo ndeleng apa sing kedadeyan.
    1. wong peteng70
      3 September 2012 21:58
      +1
      Faktor dhasar ing pangembangan negara apa wae yaiku pendidikan! Kita manggon ing abad kaping 21.
      Ing Kazakhstan, kanthi gampang, pendhidhikan kurang rata-rata!

      Aku ora ngerti yen iki bakal nyenengake sampeyan, nanging kahanan iki padha ing kabeh negara tilas Uni Soviet, kalebu Rusia (MSU lan sawetara universitas minangka pangecualian)