Tukang pipa senapan mesin ringan. E.M.R. 44 perusahaan Erma

152

Senapan mesin ringan E.M.R. 44, model saka game Call of Duty: WWII

Ing paruh kapindho Perang Donya II, sawise kekalahan ing Stalingrad, nalika akeh ing Jerman nyadari yen kamenangan ing perang mung bisa dimenangake kanthi bantuan mukjizat, pangembangan model senjata cilik sing paling disederhanakake diwiwiti ing negara kasebut. . gaman. Erma Maschinenpistole, didegaké ing 1922, gabung karo karya-karya kasebut. Begjanipun, pengalaman lan pangembangan ing wilayah perusahaan iki ageng. Mbalik ing taun 1931, Erma tuku kabeh hak kanggo bedhil submachine dirancang dening Heinrich Volmer.

Kepiye ide nggawe senapan mesin ringan sing disederhanakake


Ing siji saka 1942-1943 industri Jerman diwenehi tugas kanggo ngembangaken submachine gun anyar, kang bakal luwih prasaja saka model MP 38/40 massal. Lan pitakonan ing kene ora kualitas model kasedhiya, kang tetep apik banget, nanging kepinginan kanggo gawé minangka akeh senjata sabisa, minangka prasaja lan mirah sabisa. Ing kene, Jerman fokus maneh ing negara-negara sing dilawan lan malah sadurunge ngalih menyang model produksi ing ngisor iki: sing luwih murah lan luwih akeh, luwih apik.



Sawise kekalahan ing Stalingrad ing Jerman, ekonomi pungkasane ditransfer menyang perang total, dene sumber daya negara kasebut diwatesi, lan kekuwatan militer sekutu lan industri USSR, Amerika Serikat lan Inggris mung tuwuh. Ing kahanan kasebut, Berlin mbutuhake senjata liyane lan luwih prasaja sing bisa diprodhuksi kanthi cepet, murah lan kanthi keterlibatan tenaga kerja sing kurang trampil.

Saliyané perang banget, sing ora kasil kanggo Jerman, padha weruh apa jenis senjata Sekutu padha produksi massal. Senapan mesin ringan STEN Inggris, Amerika "menembak oli" M3 ora ngematake senjata cilik sing efektif lan maju kanthi teknologi, nanging dheweke nindakake tugas kanthi apik ing perang. Perkembangan Soviet ing wilayah iki duwe pengaruh sing luwih gedhe marang Jerman.

Prajurit Jerman gelem nggunakake bedhil submachine Soviet sing dijupuk Shpagin lan Sudayev. Senapan mesin ringan Shpagin, PPSh-41 sing misuwur, diluncurake ing Desember 1940. Model kasebut dibedakake kanthi anané bagéan awak sing prasaja lan piranti teknis sing prasaja. Sajrone perang, produksi model iki diluncurake kanthi jumlah akeh sanajan ing seni cilik lan bengkel kanthi keterlibatan tenaga kerja sing ora duwe keahlian.

Tukang pipa senapan mesin ringan. E.M.R. 44 perusahaan Erma
Senapan mesin ringan E.M.R. 44, katon

Butuh udakara 5,6 jam mesin kanggo ngumpulake PPSh, kanggo senapan mesin ringan PPS sing muncul nalika taun-taun perang, sing diluncurake ing taun 1942, angka iki dikurangi dadi 2,7 jam mesin. Senapan submachine kabeh-logam Sudayev ora duwe bokong kayu lan dilengkapi karo istirahat bahu reclining sing disederhanakake. Senapan mesin ringan dadi gegaman massal ing USSR, nanging iki ora kedadeyan saka urip sing apik.

Sanajan senapan mesin ringan Jerman dibedakake kanthi akurasi lan ketrampilan sing luwih dhuwur, ing pertempuran sing cedhak, kabeh mau kalah ing PPSh kanthi majalah drum 71 babak. Ing wektu sing padha, mung luwih saka siji yuta MP 38/40 bedhil submachine diprodhuksi ing Jerman sadurunge pungkasan perang. PPSh-41 ing USSR, kira-kira 6 yuta unit diprodhuksi.

Ing latar mburi iki, Jerman mbutuhake senapan mesin ringan sing paling gampang kanggo diproduksi, sing bisa diprodhuksi sacara massal. Lan model kuwi bisa E.M.R. 44, dirancang dening Erma. Model kasebut ora dadi produksi massal, nanging tandhane crita ngiwa.

Fitur saka submachine gun E.M.R. 44


Senapan mesin ringan E.M.R. 44 dadi piala kanggo militer Amerika, sing tanggal 12 April 1945 tekan kutha Erfurt, ing ngendi pabrik Erma dumunung. Kanthi pirang-pirang piala, model kasebut tekan Amerika Serikat, ing ngendi dheweke uga melu uji coba. Model senjata cilik iki ora narik minat wong Amerika, amarga senapan mesin ringan Jerman ora duwe kaluwihan sing jelas tinimbang model senjata otomatis sing wis ana ing Kulon.

Senapan submachine sing dijupuk dening Amerika diprodhuksi ing Februari 1943. Paling kamungkinan, pembangunan wiwit ing pungkasan 1942 utawa ing awal 1943. Miturut tampilan model kasebut, iki minangka upaya kanggo nggawe senjata sing luwih gampang tinimbang MP 40 sing diprodhuksi ing wektu kasebut. Ing taun 1943, Erma rampung mandheg produksi model MP 40, ngalih menyang assembling bedhil mesin lengkap. . Nganti pungkasan perang, pabrik perusahaan bakal ngrakit bedhil serbu, sing diarani StG 44.


Senapan mesin ringan sing berpengalaman E.M.R. 44 tetep mung eksperimen nggawe, nyatane, senjata ersatz. Externally, gegaman kapérang saka pipo sing rodo roughly gandheng bebarengan. Iki minangka alesan kanggo akeh lelucon lan perbandingan pasca perang, saiki ing Internet jinis senjata cilik iki diarani pipa tembak utawa impen tukang ledeng. Eksternal, senjata kasebut pancen ora bisa ditampilake.

A casing tong minyak saka diameteripun padha ditempelake ing panrima tubular bedhil submachine ing ngarep. Casing wis papat larik saka slotted windows dirancang kanggo kelangan tong minyak. Wis katon model, iku cetha sing gawe saka Erfurt nyoba kanggo nggawe model sing bakal nggunakake mung bahan non-kakurangan ing produksi kang, lan Processing wis digawa metu ing universal mesin lan peralatan penet-forging.

Ing wektu sing padha, para perancang mesthi ngringkes kabeh pengalaman pirang-pirang taun ing produksi lan panggunaan senapan mesin ringan MP 38 lan MP 40 ing kahanan pertempuran, nggawe gaman sing gampang banget lan murah sing dipasang kanggo kartrid pistol Parabellum 9x19 mm sing padha. . Iki direncanakake kanggo nambah volume output amarga produksi bahan sing ana, uga ing peralatan industri sing kasedhiya.

Ora dingerteni kenapa akeh pipa ing desain kasebut, nanging kasunyatane tetep. Awak kothak bolt, casing tong minyak lan bokong model eksperimen digawe saka pipa baja sing dilas, lan genggeman pistol lan tubular pundhak digawe saka paduan ringan. Ana kompensator simplified ing casing tong minyak, kang ing jinis padha karo Soviet saka PPS-43 submachine gun. Ing wektu sing padha, bagean obah saka otomatis gegaman (mundur spring, bolt) padha ing sistem sing digunakake ing MP-40.

Mekanisme pemicu E.M.R. 44 disederhanakake lan ora duwe penerjemah mode geni. Senapan mesin ringan dirancang mung kanggo tembak otomatis. Nanging karo sistem sumber daya anyar, iku luwih menarik. Desainer nampilake model kanthi panrima majalah ganda. Senapan mesin ringan nggunakake rong majalah kothak kanggo 32 puteran bebarengan, padha karo MP-40. Ketoke, kanthi cara iki Jerman ngarep-arep bisa nggawa daya tembak model kasebut nyedhaki PPSh-41, tanpa ngrancang toko anyar kanthi kapasitas sing luwih gedhe.


MP-40 lan nyimpen karo cartridges kanggo

Wiwit bokong (pundhak liyane) ing model iki dumunung ing sumbu padha karo tong minyak gegaman, pandelengan padha wungu cukup dhuwur. Sights kasusun saka ngarsane ngarep karo namushnik lan ngarsane karo telung tali. Konstanta dirancang kanggo njupuk ing kadohan saka 100 meter, lan loro loncat karo muter awak-flops - mungguh 200 lan 300 meter. Jarak tembak efektif sing diumumake, nalika sawetara sumber nuduhake kurang saka 200 meter. Tingkat geni maksimal yaiku 500 puteran saben menit.

Babagan dimensi sakabèhé E.M.R. 44 sethitik dikenal. Dawane maksimum gun submachine anyar ana, ketoke, 720 mm, dawa tong minyak - 250 mm. Amarga nyederhanakake desain, bobot model dikurangi. Tanpa toko E.M.R. 44 bobote 3,66 kg. Iku 300 gram kurang saka MP-40 submachine gun lan langsung 800 gram luwih entheng saka sawijining leluhur MP-38. Nanging, sajrone operasi pertempuran, bobot saka rong majalah sing dilengkapi ditambahake ing bobot model, lan iki minangka tambahan 1,35 kg. Ing skenario iki, E.M.R. 44 nyedhaki PPSh-41, sing bobote 5,3 kg kanthi majalah drum sing dimuat.

Nasib E.M.R. 44


Dipercaya manawa tes senapan mesin ringan E.M.R. 44 ora nggawe akeh kesan ing militer Jerman. Sawetara sumber ujar manawa model kasebut ora lulus tes sing ditampa. Ing wektu sing padha, dikenal manawa model karo panrima majalah ganda - MP 40 / I, sing diprodhuksi massal, ora kasil. Militer Jerman scolded model iki kanggo unreliability saka desain lan tambah bobot saka gegaman. Susah E.M.R. 44 bakal luwih dipercaya babagan iki.

Alasan liyane kenapa E.M.R. 44 tau wiwit diprodhuksi malah ing kelompok cilik, padha nelpon transisi menyang konsep bedhil serbu. Senapan serbu MP 43 lengkap Jerman pisanan, MP 44, sing banjur diganti jeneng STG 44, mesthine ngganti ora mung bagean saka MP 40, nanging uga bedhil Karabiner 98k ing pasukan. Tanduran ing Erfurt mung diisi karo rilis model iki.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

152 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    4 2021 Juni
    Senapan mesin ringan STEN Inggris, Amerika "menembak oli" M3 ora ngematake senjata cilik sing efektif lan maju kanthi teknologi, nanging dheweke nindakake tugas kanthi apik ing perang. Perkembangan Soviet ing wilayah iki duwe pengaruh sing luwih gedhe marang Jerman.
    Nanging, paling ora 8 saka 10 divisi Jerman dirusak dening Tentara Abang!
  2. +3
    4 2021 Juni
    Matur nuwun, nanging misale jek artikel kasebut rada "kembung" amarga rincian karo PPSh, PPS lan conto liyane. Saben uwong sing kasengsem ing senjata cilik lan WW2 wis ngerti babagan iki.
    1. + 11
      4 2021 Juni
      Igor, hello! hi
      Ora jelas kenapa penulis nyebutake majalah disk PPSh minangka conto, amarga menehi kaluwihan sing diragukan ing sektor kasebut.
      ... ing pertempuran cedhak, kabeh padha ilang PPSh karo majalah drum kanggo 71 babak.

      Dheweke kalah banget, nganti ing tengah perang, kita mutusake kanggo ngasilake majalah sektor anyar kanggo 35 babak kanggo PPSh, kaya-kaya ora ana tugas liyane. Aku ora bakal njlèntrèhaké kene kabeh shortcomings disk iki saka "Suomi", Aku pracaya sing everyone mangerténi wong tho.
      Ing cendhak, penulis ing kene nggawa "kauntungan" PCA kanthi majalah disk.
      1. +5
        4 2021 Juni
        salam. Sing nggumunake, apa penulis ngerti manawa kualitas majalah kanggo PPSh sithik banget, mula dipilih kanggo saben INDIVIDU (!) Loro saben tong?
        1. +5
          4 2021 Juni
          Iki sampeyan, mesthi, babagan disk drive, ya, dheweke meh ora ngerti, yen ora, dheweke ora bakal nulis omong kosong sing disengaja.
          1. +2
            4 2021 Juni
            Ya, babagan wong-wong mau. Ana kanca sing ing "nol" taun njabat ing unit, "ing neraca" kang ana 700 majalah disk kanggo PPSh!
            Miturut critane, laci ing ngisor mung "tiba" bebarengan karo isine. Nanging! padha ing neraca. Nanging PPSh - ora!)))
            1. +2
              4 2021 Juni
              Lan PPSh diowahi dadi "carbine mburu" dipasangake karo senapan mesin "Maxim". Mati ora kudu tangi, ora ngomong luwih elek.ngguyu
              1. +4
                4 2021 Juni
                Ayo! "Maxim" ing ambush "ing sepi" kanggo narik, apa sing bakal ditembak kewan cilik?!!!
                Apa sampeyan pengin crita urip?
                Pakdheku (almarhum). Dheweke dadi prajurit lan pemburu. Iki kedadeyan ing USSR lan ing Kazakhstan. Kanca lawas, pensiunan, nyeluk dheweke:
                - Sampeyan ora ngerti carane nyuduk celeng? Aku uga. Ayo ditembak?
                Ngandika lan rampung. Pakdhe njupuk barang cilik, aku menet cartridges lan menyang pensiunan.
                Dheweke nggawa celeng... Rong taun dheweke lemu gandum Kazakh!!!
                Umumé - "chopper"!
                Telung tembakan ing kuping - babi ngerti yen dheweke "ora sehat". Limalas menit dheweke ngrusak pekarangan, banjur tiba mati!)))) ngguyu
                1. +3
                  4 2021 Juni
                  Ing celeng karo kaliber cilik ?! wassat Saiki wis jelas kenapa Fritz ora bisa njupuk Moskow! ombenan
                  1. 0
                    11 2021 Juni
                    Gampang. Yen sampeyan bisa njupuk. Mesthi, bakal ricochet menyang bathuk utawa flatten.
                    1. 0
                      11 2021 Juni
                      Apa sampeyan kudu nabrak celeng sing mlaku ing mripat? Dadi yen ora, banjur ora bakal ana kesempatan kaping pindho, celeng ora bakal menehi. ngguyu
                      1. 0
                        11 2021 Juni
                        Apa celeng mlaku sing wis dilemu ing omah wis 2 taun? Lan kanggo babi sing nesu ing alas, AK-74 ora efektif banget. Amarga efek mandheg saka kartrij, billhook sing lara pati duwe kesempatan sing apik kanggo njupuk penembak mesin cilik yen ora duwe wektu kanggo menek wit ...
                2. +3
                  5 2021 Juni
                  Quote: Pemimpin Redskins
                  Ayo! "Maxim" ing ambush "ing sepi" kanggo narik, apa sing bakal ditembak kewan cilik?!!!
                  https://www.huntworld.ru/catalog/okhota_i_sportivnaya_strelba/okhotniche_oruzhie/nareznye_karabiny/karabin_pulemet_maksim_7_62kh54/
                  Priksa manawa kapasitas majalah (10 puteran)
                  1. -1
                    5 2021 Juni
                    Ya ... Tumindakmu apik tenan ... Aku panginten kanca Internet guyon ... belay
                3. +1
                  5 2021 Juni
                  Aku duwe kanca sing nembak babi kaya ngono. Ora bisa Cut, nanging saka shotgun pindho laras menyang kuping. Mungkin ora billhooks, nanging dheweke ngalahake piglets malah nganggur - ing kuping wanita lan sampeyan wis rampung!
        2. +8
          4 2021 Juni
          kualitase KADANG kurang amarga buruh anak. disk padha dipilih amarga padha salah siji Playful utawa ora dipasang. iku uga bakal karo sungu nganti akurasi tightened. Nanging disk kasebut duwe ARGUMEN ing pertempuran kutha, ing parit, ing alas --- 71 babak! Jerman felt ing kulit dhewe, kaya kita ing Finlandia. kerugian nyata saka disk bobot, biaya, ukuran, sensitivitas dhuwur kanggo polusi lan kasekengan kanggo nglengkapi siji kartrij ing Go. lan iku aneh kanggo nimbang, malah yen Nazi, sing felt minuses lan pluses senjata ing gesang, Samsaya Awon saka kita afterthoughts modern.
          1. -2
            4 2021 Juni
            Lan babagan carane PPSh wiwit "ngidoni" tanpa njupuk disk lengkap nganti pungkasan, apa Jerman uga ngrasakake kulite dhewe?
            1. +2
              5 2021 Juni
              nonton video ing YouTube saka Kalashnikov. nandur saka PPSh, misale jek udakara 1000 puteran berturut-turut !!!! lan paling ora kanggo dheweke !!! ing video liyane, AK74 diowahi dadi kethokan ing 600 poto. ing kono uga padha nyiksa RPD. ing umum, sampeyan wis diwasa, aja ngomong omong kosong. kanggo iki ing wektu sing, Desainer lan direktur ora bakal nandang gerah saka tahanan omah PCA wis cacat nyata lan kabeh wong ngerti bab mau. Nanging nalika prajurit ana ing parit lan pati ana ing ngarepe, dheweke bakal milih senjata sing paling apik, amarga dheweke ora duwe apa-apa. Jerman njupuk PPSh piyambak, kang tegese mesin worth iku.
              1. +4
                5 2021 Juni
                nonton video ing YouTube saka Kalashnikov. nandur saka PPSh, misale jek udakara 1000 puteran berturut-turut !!!! lan paling ora kanggo dheweke !!!

                Pakdhe Kostya ora nonton video kasebut ... Dheweke nyekel senjata iki ing tangane! Amarga proyek kasebut ... Nyuwun Aku iku hard kanggo golek connoisseur ageng ing situs! Kanthi hormat, Nicholas hi
                Jerman njupuk PPSh piyambak, kang tegese mesin worth iku.

                Jerman, kanthi cara akeh, nyedhiyakake asisten sukarelawan saka "warga kita" nganggo mesin iki. PPSh katon malah ing antarane wong ireng ing Afrika. Aku maca nang endi wae sing nyimpen disk ora pas saka siji mesin liyane. Item potongan! Nyuwun
                1. +3
                  5 2021 Juni
                  Nicholas, halo. hi Wong iki mbokmenawa nonton film Jerman ing ngendi Sersan-mayor sing wani mlayu ngubengi Stalingrad nganggo PPSh lan nembak Rusia kaya hares. Aku nyawang lan percaya, "iku kaya ngono," ora ana sing bisa ditindakake.
                2. +4
                  5 2021 Juni
                  Sayange, aku ora ngerti Pakdhe Kostya. Aku yakin dheweke pancen wong sing ngerti. nanging aku ora bisa pracaya sing sawise siji disk aku ngidoni. pinten mayuta-yuta sing wis dirilis lan wis pirang-pirang taun digunakake? bakal padha digunakake yen ngidoni sawise siji disc utawa telung sungu? babagan cakram sing ora cocog wis ditulis kaping satus - masalah kasebut amarga kasunyatane bocah-bocah ora bisa tundhuk karo toleransi. Masalah kasebut ora ana ing desain. simpul ing sungu padha. padha ngalih menyang sungu amarga luwih trep lan dipercaya
                  1. +3
                    6 2021 Juni
                    padha ngalih menyang sungu amarga luwih trep lan dipercaya

                    Sampeyan dhewe mangsuli yen ing wektu sing angel sampeyan nemokake sumber daya kanggo pindhah menyang toko anyar, mula ana alasan serius lan ora mung babagan bocah-bocah sing ngadeg ing mesin kasebut.
                    1. +5
                      6 2021 Juni
                      Aku mbokmenawa ora bisa ngungkapake pikiranku kanthi jelas. desainer lan customer nyoba kanggo remet maksimum saka Komplek saka sifat. sawise customer Finnish wanted flurry geni. Degtyarev dinuga mbantah sing disk wis plus-71 cartridges, nanging uga akèh minuses. nanging klien ngeyel. pengalaman perang dinuga nuduhake yen cons ngluwihi. bali menyang tanduk. nanging godaan saka toko gedhe mau lan tetep saiki. Erma kepéngin ngliwati kekurangan cakram kasebut nanging menehi prajurit 60 puteran. Aku wis ora bisa turu rong dina saiki: apa sing perlu kanggo PPSh overheat sawise 70 babak? batang bengkok? bagasi reged? bingung karo kaliber tt lan mauser k96 tong minyak? marriage alam bébas saka trunk? nggawe tong minyak saka tong impor bekas? utawa liyane? sawetara jinis mesiu?
                      1. +4
                        6 2021 Juni
                        Apa sampeyan ora bisa? Ing mratelakake panemume, kabeh wis cukup cetha nyatakake lan aku setuju karo sampeyan, nanging bab wishes saka customer - temtunipun, "Suomi" nggawe roso kesengsem indelible ing jenderal kita. eseman
                        Minangka kanggo "muntah" saka PPSh, Aku ora ngapusi, Aku dhewe wis tau nandur kabeh disk metu saka iku lan wong wis ora weruh carane "mudu". Nanging, amarga umurku, aku beruntung bisa nyekel akeh prajurit garis ngarep sing cukup mumpuni, saka sapa aku nampa informasi iki. Ing mratelakake panemume, iki minangka overheating banal saka tong minyak, saka kang, miturut hukum fisika, mung ditambahi, ngganti kaliber asli kanggo luwih gedhe, lan peluru mung ora tekan mungsuh.
                        Miturut cara, babagan tong minyak, tong ditolak saka produksi bedhil lan bedhil mesin menyang TTs, Nagans lan PPSh. ombenan
                      2. +2
                        6 2021 Juni
                        Iku uga misale jek kula sing pengeling-eling lan memoar, senajan banget subyektif, isih duwe sawetara jinis asas dhasar. Mungkin yen ana trunks risak, banjur mbok menawa trunks karo diameteripun ngebur cilik saka diijini dening toleransi ambruk menyang Pabrik PCA. nalika tanduran disk ing saurutan, tong minyak overheated. diameteripun bolongan ing wektu sing padha suda lan PPS spat. ing kualitas umum lan masalah produksi sak perang total. prajurit padha susah
                      3. +1
                        6 2021 Juni
                        ... tong minyak overheated. diameteripun bolongan wis suda


                        Dhiameter rada tambah lan peluru mung tiba. Lan para prajurit, ya, ora duwe wektu kanggo seneng-seneng, lan akeh alasan liyane.
                      4. +2
                        6 2021 Juni
                        banjur nikahan trunk, nggawe trunk bekas. mung laras lungse, laras mau diobong sadurunge. Ketoke, tingkat geni saka PPSh uga nambah kerumitan
                      5. 0
                        6 2021 Juni
                        Ya, tingkat geni ditambah kecepatan moncong sing dhuwur. Babagan laras, aku ora bakal ngomong yen iki nikah sing jujur, mung yen tong minyak kasebut cendhak lan cepet panas, lan kualitas logam kasebut, mesthine ora cocog. Umumé, kita duwe masalah karo kualitas nang endi wae, katon apa iki kedados karo boiler kanggo pemimpin, Komisi ditampa saka kaping sepuluh, yen ditampa ing kabeh, lan iki malah sadurunge perang.
                3. +2
                  6 2021 Juni
                  Quote: Pane Kohanku
                  Dheweke nyekel senjata iki ing tangane!

                  wah! Apa sampeyan njupuk Berlin?
                  1. +2
                    6 2021 Juni

                    ... Berlin ora njupuk ... ngguyu
                  2. +2
                    6 2021 Juni
                    wah! Apa sampeyan njupuk Berlin?

                    Ora, Berlin ora duwe wektu kanggo njupuk, nanging makarya minangka pemulih senjata iki. Ngobrol - ana akeh topik! ombenan
              2. +5
                5 2021 Juni
                Sampeyan, dear, terus nonton video luwih, iku informatif lan ngembangaken imajinasi. ngguyu Ora ana gunane kanggo menehi komentar babagan sampeyan, amarga ora bisa menehi komentar babagan omong kosong sing lengkap. Nyuwun
                1. +2
                  5 2021 Juni
                  Kutipan: Kucing Laut
                  Sampeyan, dear, terus nonton video luwih, iku informatif lan ngembangaken imajinasi. ngguyu Ora ana gunane kanggo menehi komentar babagan sampeyan, amarga ora bisa menehi komentar babagan omong kosong sing lengkap. Nyuwun

                  OK. pisanan iku bab kasunyatan sing disk wis plus amba - 71 babak sadurunge reloading. Jerman seneng. uga sing drown drum kanggo rem tangan anyar saka Kalashnikov.
                  1. 0
                    5 2021 Juni
                    Drum kanggo rem tangan anyar saka Kalashnikov lan disk saka PPSh desain temen beda, ana sawetara puluh antarane wong-wong mau.
                    Kanggo apa sing disenengi wong Jerman, aku ora krungu saka Jerman, nanging saka urya-patriot kita meh saben dina.
                    Iki meh padha karo nalika padha seneng nulis yen Yankees ing Vietnam mbuwang M-16 lan bersenjata karo AK sing ditawan, lali nambahake yen iki ditindakake dening kelompok pengintaian, "mlaku-mlaku" ing Viet Cong. ing mburi lan mung adhedhasar amunisi dijupuk.
                    Kita ing Perang Patriotik nindakake perkara sing padha, iki minangka praktik global.
                    1. +4
                      5 2021 Juni
                      iki rampung dening kelompok pengintaian sing, "mlaku-mlaku" ing Viet Cong ing mburi lan mung adhedhasar amunisi dijupuk.
                      Kita ing Perang Patriotik nindakake sing padha, iki minangka praktik global

                      Klompok pengintaian apa sing ora duwe amunisi sing cukup, biasane iki "acara" rahasia, lan dudu game perang kaya ing film kanthi konsumsi amunisi sing akeh lan nggunakake senjata sing dijupuk.
                      1. +4
                        6 2021 Juni
                        Rampung normal kelompok berets ijo. Sampeyan bisa, ing wusana, maca buku dening Master Sersan Donald Duncan, iku salah siji sing banget berets lan nyerat istimewa bab Vietnam. Buku iki diterbitake ing GDR, diterjemahake ing kene, sayangé aku ora ngelingi jeneng kasebut, aku maca ing ngendi wae ing awal seventies.
                        Miturut cara, kelompok pengintaian tentara kita uga ora ngremehake senjata sing dijupuk, P.P. nulis babagan iki. Vershigora. .
                      2. +4
                        6 2021 Juni
                        *Legiun anyar*.

                        Wong-wong Gdrov padha begja, kita ora tau diterbitake. recourse
                      3. +4
                        6 2021 Juni
                        Seryozha, aku nulis yen kita duwe buku iki ing basa Rusia lan maca. Mung tutupe ora dadi catchy. Dadi matur nuwun kanggo sampeyan aku ndeleng fizimordia kanggo pisanan.
                      4. +3
                        6 2021 Juni
                        Aku percaya. Aku mung nyoba golek versi elektronik, lan ... recourse Aku ora nemokake, sayang.
                      5. +3
                        6 2021 Juni
                        Lan buku kasebut menarik banget, aku isih kelingan. Penulis dhewe dadi konflik karo dhawuhe amarga dheweke, "berets", nyoba meksa dheweke melu serangan teroris alam, ngilangi panguasa lokal sing ora sopan. Dunken ngandika marang pers, lan nalika ana ancaman nyata kanggo uripe, dheweke nggawe sikil ing GDR.
                        Ing kana dheweke nerbitake buku iki.
                      6. 0
                        12 2021 Juni
                        https://mirlib.ru/knigi/military_history/321400-novye-legiony.html
                      7. 0
                        12 2021 Juni
                        Kutipan: Phil77
                        Wong-wong Gdrov padha begja, kita ora tau diterbitake.

                        Издавал Воениздат в 1970м. Вот она на аукционе продается https://meshok.net/item/238956223_%D0%9A%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0_%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%B4_%D0%94%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D0%BD_%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D0%B5_%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D1%8B_%D0%92%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D1%82_1970
                    2. +1
                      6 2021 Juni
                      Cheers patriot nyederhanakake lan ngganti kabeh. lagi melu topi. drum rpk16 lan disk ppsh desain beda kanggo siji tugas --- babak liyane. Aku bakal mbuwang M16 saka kumpulan pisanan tanpa kit reresik karo cartridges wêdakakêna reged ing Vietnam yen aku duwe AKM ing tangan? ya wis. Sampeyan mung kudu nyekel amunisi. M4 modern? ora ngerti. Dheweke nulis kaya piranti normal. senajan menurutku kerumitan m16 menyang AKM kaya titik lampiran kanggo toko PPSh menyang toko PPS. )))
                    3. +1
                      November 19 2022
                      Kutipan: Kucing Laut
                      Yankees ing Vietnam mbuwang M-16 lan bersenjata karo AK sing ditawan, lali nambahake manawa klompok pengintaian nindakake iki,

                      Ya, iki legenda sing nggumunake! Kanggo mbuwang senjata, bakal ana masalah ing tentara apa wae, saka batalyon penal nganti eksekusi.
                      Kutipan: Kucing Laut
                      istimewa adhedhasar amunisi dijupuk

                      Lan iki uga salah pangerten. Bab kasebut beda - prajurit sing duwe pengalaman tempur apik banget kanggo mbedakake swara tembakan saka macem-macem senjata. Lan yen baris saka "kita" dirungokake ing mburi, mula iki kurang menarik (sampeyan ora ngerti sapa pesawat kasebut ing langit utawa mungsuh sing dibayangake ing grumbulan), lan yen saka "mungsuh" - mula kabeh wong bakal mlayu nyerang mungsuh. Mulane, luwih becik pindhah ing mburi garis mungsuh kanthi piala supaya swara tembakan padha.
            2. 0
              6 2021 Juni
              Kutipan: Kucing Laut
              PPSh wiwit "ngidoni"

              ora bingung karo DP?
              1. +1
                6 2021 Juni
                Kanthi kabeh kepinginan iku angel bingung.
        3. +8
          4 2021 Juni
          Quote: Pemimpin Redskins
          salam. Sing nggumunake, apa penulis ngerti manawa kualitas majalah kanggo PPSh sithik banget, mula dipilih kanggo saben INDIVIDU (!) Loro saben tong?

          Mitos iki wis dirembug lan diterangake kanthi rinci nganti suwe lan suwe banget, mula ora ana gunane kanggo menehi komentar kanthi rinci.
          1. -6
            4 2021 Juni
            Dadi sampeyan pengin mbantah sumber resmi? Studio padha "wings saka Rusia"? Kang aktif kerjo bareng karo saluran "bintang"?
            Inggih, ayo mbuktekake manawa nalika Perang Donya II standarisasi PPSh ana ing level.
            Lan aku bakal pitutur marang kowe dokumenter apa sing kudu ditonton....
            1. +6
              4 2021 Juni
              Ya, sijine aku karo piranti kasebut ing pembuat film dokumenter modern))) Ana NSD kanggo PPSh-41 taun 1946, sing ditulis nganggo huruf cilik ing cathetan manawa majalah disk sing pas dipasang ing mesin lan perlu mbandhingaké nomer serial ing mesin lan ing disk. Lan cathetan iki dikembangake dening "sejarawan" modern amarga perlu kanggo ngobong lan hype. Ing laku, toleransi ing desain cukup amba, lan mazins liyane, ora persis dipasang saka mesin liyane lan pabrik liyane, padha cukup cocok kanggo PPSh. Ana sing mlebu kanthi angel, ana sing dangling, nanging ora ana masalah. Lan sawetara pejuang umume bisa njagong mundur ing toko kasebut, nggunakake bedhil mesin minangka kursi. Mitos iki wis umur 100 taun lan wis dibongkar luwih saka kabeh. Nanging generasi Ujian Negara Bersatu ora peduli. Pionir, ya.
              1. +2
                5 2021 Juni
                Kutipan saka Cheerock
                Ya, sijine aku karo piranti kasebut ing pembuat film dokumenter modern))) Ana NSD kanggo PPSh-41 taun 1946, sing ditulis nganggo huruf cilik ing cathetan manawa majalah disk sing pas dipasang ing mesin lan perlu mbandhingaké nomer serial ing mesin lan ing disk. Lan cathetan iki dikembangake dening "sejarawan" modern amarga perlu kanggo ngobong lan hype. Ing laku, toleransi ing desain cukup amba, lan mazins liyane, ora persis dipasang saka mesin liyane lan pabrik liyane, padha cukup cocok kanggo PPSh. Ana sing mlebu kanthi angel, ana sing dangling, nanging ora ana masalah. Lan sawetara pejuang umume bisa njagong mundur ing toko kasebut, nggunakake bedhil mesin minangka kursi. Mitos iki wis umur 100 taun lan wis dibongkar luwih saka kabeh. Nanging generasi Ujian Negara Bersatu ora peduli. Pionir, ya.

                menarik. Aku uga kasengsem ing pitakonan (sanajan rada sluggishly): kok padha ora nulis iki bab DP-27 disk, TT nyimpen, SVT nyimpen, nyimpen "blockade" PPS, PPD disk ... Lan mung PPSh sing ora beruntung amarga kabeh dadi ala. :)
                1. +1
                  5 2021 Juni
                  Aku bisa nganggep manawa kasunyatane conto liyane digawe kanthi kurang kerjasama karo pabrik liyane sing ana kontrol teknis sing kurang. lan kapindho, mbayar manungsa waé menyang prapatan toko PPSh. ana ngendi kanggo meneng. yen sampeyan nggawe kesalahan beda ing toleransi, banjur bakal ana sawetara kombinasi nyimpen-ppsh, kaya kunci-kunci. ing tt lan dp padha misale jek kula luwih gampang karo iki.
                2. +1
                  7 2021 Juni
                  sawise 42 taun, masalah karo disk wis ngilangi. mung siji pabrik wiwit nggawe kabeh simpul disk dilebokake ing mesin lan nyedhiyakake kabeh pabrik sing ngasilake PCA lan cakram.
            2. +3
              5 2021 Juni
              sungu sing digali lan disk lan disk sing dituku biasane mlebu lan metu menyang PCA sing ora asli ...
            3. +1
              5 2021 Juni
              lan aku ora bakal nolak. ngomong judhul. mbok menawa ana sing menarik, matur nuwun sadurunge!
          2. +3
            5 2021 Juni
            Kutipan saka Cheerock
            Iku mitos
            apik
            Sawise ditampilake "bioskop" nggawe kesan sing ora bisa diilangake ing masalah abu-abu sawetara wartawan sing nyebar "sensasi". Disk PPSh murni "individu" kalebu seri "Detasemen lan komisaris getih" - dheweke bakal nonton film sing kurang.
        4. +7
          5 2021 Juni
          Quote: Pemimpin Redskins
          Sing nggumunake, apa penulis ngerti manawa kualitas majalah kanggo PPSh sithik banget, mula dipilih kanggo saben INDIVIDU (!) Loro saben tong?

          Apike, apa sampeyan ngerti yen masalah iki ditanggulangi ing musim panas 1942? Wiwit Agustus 71, produksi 1942 majalah kartrij lan titik lampiran ing PPSh wis ditindakake dening siji pabrik (Vyatskiye Polyany) kanggo kabeh jalur perakitan USSR. Masalahe wis ilang, nanging para prajurit Tentara Merah duwe toko sing akeh.
          1. Inggih, nerangake iki kanggo wong-wong sing nulis ing ndhuwur yen iki mitos lan ora ana masalah.
        5. +3
          5 2021 Juni
          Akeh cara, crita iki adil 50/50. Nalika digunakake ing paprangan ing shift bola-bali, Aku teka tengen PPSh karo nomer serial beda PP lan majalah kanggo iku. SHP PPSh saka koleksi pribadi uga duwe 3 "tamborin", loro sing "non-native" lan telung "sungu", uga "non-native": siji sampel 41 g (kene angel didandani ing PP) lan rong taun mengko, makarya tanpa masalah. Sa adoh aku ngerti, kabeh gumantung ing Produsèn, contone, ing siji wektu cacat paling gedhe mimpin dening Tbilisi Engineering Plant.
      2. +5
        4 2021 Juni
        Aja lali yen Thomsons pisanan duwe majalah disk. Semono uga Suomi. Lan PPSh kita nandhang saka kualitas workmanship, loro piranti lunak dhewe lan toko kanggo wong-wong mau. Aku durung nemokake keluhan babagan majalah drum kanggo PPD ing sastra. Toko kanthi kamar langsung ing PPD 38 utamane dipuji!
        Lan aja lali - Tentara Abang nampa bagean saka PPSh lan kartrid saka Iran! Lan macem-macem jinis seni domestik ...
        1. 0
          4 2021 Juni
          ... Thomsons pisanan duwe majalah disk. Semono uga Suomi


          Kualitas, kualitas lan liyane kualitas. Gangster ora nyopot sarung tangan kanggo nglebokake majalah menyang Tommigan. Lan PPSh wis masalah karo iki, utamané ing mangsa, lan ana akeh liyane iku, kesed kanggo nulis ulang kabeh maneh.
          1. +6
            4 2021 Juni
            Om MK. Sayange sampeyan maca komentarku. Aku lan kualitas "wis hinted". Lan ing salah sawijining crita sastra babagan perang, paraga utama tatu amarga lecet ing cangkang PPSh !!! Amunisi macet. Lan cartridges padha crumpled nalika digawa ing "sidor zalechny"!
            Ing wektu sing padha, PPD34 duwe majalah carob kanggo 25 babak. Lan "drum" pisanan kanthi feed langsung ing PPD34 / 38 ngemot 73 kartrid.
            Iku kabeh babagan jumlah lan kualitas. Nalika TR mbutuhake kuantitas, kualitas ora ana.
            Lan aja lali yen PCA kita digawe dening tangan bocah, wanita lan wong tuwa.
            Film "BOYS"!!! 1978
            1. +1
              5 2021 Juni
              Hi Aleksey. hi
              Aku maca maneh kabeh kanthi teliti. Ora ana pirembagan babagan PPD, amarga ora ana stamping, nanging ngowahi lan panggilingan, mula kualitas pengerjaan luwih dhuwur tinimbang PPSh. Miturut cara, bali, babagan kualitas, ing Leningrad, sajrone blokade, PPS-42 digawe dening "bocah lan wanita" sing padha, nanging ora ana keluhan babagan PPSh menyang Sudayev. Lan sanajan sawise perang, padha disalin (malah Jerman Kulon) ora PPSh, nanging PPS. Mungkin kabeh babagan desain senjata loro kasebut?
              1. +2
                5 2021 Juni
                Mesti wae, yen staf pengajar ora muncul ing taun 1940 utawa 1941. Nanging ing PPSh padha makarya metu akeh cara technical sing sadurunge wis sethitik digunakake ing bisnis senjata domestik. Lan miturut WikiWiki ing Leningrad, wiwit taun 1941 nganti 1942, 42870 PPD digawe! Banjur dheweke wiwit nggawe staf pengajar ing kapasitas kasebut. Iki tegese taman mesin sing kasedhiya lan kualifikasi para pekerja bisa ngasilake PPS sing luwih sederhana lan PPD sing luwih rumit. Lan PPSh mung model domestik "oli" sing mbantu ing dina paling angel perang. Lan aku ora mikir yen PPSh luwih elek tinimbang STEN Inggris.
                1. +3
                  5 2021 Juni
                  Ya, ora ana sangsi babagan PPSh, Shpagin nggawe mesin kasebut pas wektune lan amarga stamping, dheweke bisa nggawe produksi massal, saka apik - ora katon apik, kaya sing dikandhakake, nanging isih sayang Sudayev. desainer sarwa, ora pisanan, nuwun, banget awal ilang saka urip.
                  Lan kanggo "kaleng lenga" Amerika (M3, MZA1), aku mung kaget nalika pisanan dipisahake, aku ora ngarep-arep kualitas pangolahan rana lan pengeboran tong minyak, mung katon kikuk. Ya, lan seneng njupuk saka iku, amarga aku nyoba P / P beda, mung aku ora duwe kesempatan kanggo "STEN", ora ana mesin apa. Museum Angkatan Bersenjata duwe sawetara wong Inggris saka macem-macem model, nanging kabeh nganggo pengeboran.
                  1. +2
                    5 2021 Juni
                    Bakal nggumunake yen senjata cilik digawe ing AS kanthi karya sing ora apik.
                    Nanging, tingkat pendidikan lan literasi teknis luwih dhuwur. Senadyan "fitur lokal" produksi sadurunge Larangan. Aku maca manawa buruh Amerika kanthi tenang nggawa botol alkohol sing kuwat lan digunakake ing proses kerja.
                    Nanging thanks kanggo perang nglawan "Green Serpent", aku padha bisa kanggo ngrampungake karo ciloko ing karya lan mundhakaken kualitas produk.
                    1. +1
                      5 2021 Juni
                      Aku ora ngerti babagan liyane, nanging kabeh gaman AS sing ngliwati tanganku nduweni kualitas sing apik banget.
                      Minangka kanggo "ula ijo", iku categorically contraindicated, loro ing Pabrik senjata lan nggunakake. Bener, ana pengecualian, maksudku aplikasi.
                      1. +1
                        5 2021 Juni
                        Saiki aku maca babagan deklasifikasi investigasi masalah karo disk drum kanggo PPD ing taun 1940. Ana sing ditangkep, nanging banjur kabeh dibebasake. Telusuri Internet.
                      2. 0
                        5 2021 Juni
                        Matur nuwun, aku mesthi bakal katon. Inggih, penahanan ing wektu iku wis umum, lan alhamdulillah padha dibebasake.
                      3. +1
                        5 2021 Juni
                        Nanging panampa bedhil saka Amerika ing Perang Donya I ora wareg karo kualitas. Lan Yankees percaya yen Rusia mung golek kesalahan.
                      4. +1
                        5 2021 Juni
                        Aku ora ngerti apa sing ditemokake ing kana, nanging yen kita ngomong babagan Winchesters, para nelayan kasil nggunakake bedhil lan karbin iki kanggo kartrij telung baris sawise Perang Dunia II.
                      5. +2
                        5 2021 Juni
                        Nelayan dudu infantri ing parit.
                        Kualitas kasebut "limping" karo bedhil Remington lan Westinghouse.
                        Winchesters padha ngeluh amarga saka exactingness ing kebersihan.
                        Carane SVT-38 !!!
                      6. +1
                        5 2021 Juni
                        Nelayan, mesthi, dudu infantri, luwih "milih" babagan senjata sing digunakake.
                        Lan petani luwih rakulino kanggo telung-panguasa, prasaja minangka boot felt, nanging SVT-40 luwih disenengi pelaut kompeten, lan Jerman mbayar pajeg kanggo iku.
                      7. +1
                        5 2021 Juni
                        Nelayan ora nyerang, ora nyusup ing weteng liwat rawa lan lendhut. Lan ora njupuk 20 babak ing 20 menit.
                        Lan SVT-40 wis "garap kesalahan" miturut SVT-38. Sayange padha ora ngelingi ABC-36 !!!
                      8. +2
                        5 2021 Juni
                        Sayange padha ora ngelingi ABC-36 !!!

                        Dadi aku bakal njupuk lan nulis artikel babagan bedhil iki.
                      9. +1
                        5 2021 Juni
                        Eh ... Iku tetep mung kanggo stroke tali lan kanggo nulis ... aran
                      10. +1
                        5 2021 Juni
                        Lha terus opo, wes ana wesi? eseman ombenan
                      11. +1
                        5 2021 Juni
                        ombenan ketemu, kaya papan setrika aran
                      12. 0
                        5 2021 Juni
                        Banjur kabeh wis rapi, kita bakal ngenteni asile. eseman
                      13. +1
                        5 2021 Juni
                        Aku bakal ngirim review aran lan sampeyan bakal ngormati.
                      14. 0
                        5 2021 Juni
                        Luwih apik Vic Nick, dheweke digali luwih jero. eseman
                    2. 0
                      Juli 25 2021
                      Ciloko "ditangani" sawise para pekerja entuk kesempatan kanggo njamin kesehatane.
                      1. 0
                        Juli 25 2021
                        Dadi wong sing mabuk-mabukan temenan ora nampa asuransi. Aku kudu "ngikat" karo nggawa "doping" menyang papan kerja.
                        Lan ing taun apa buruh Amerika njupuk asuransi kesehatan?
      3. +4
        4 2021 Juni
        Penulis ora nulis sing nang endi wae, nanging sak serangan. Yen sampeyan kelingan, PPSh duwe bokong, bokong sing apik.
      4. +1
        6 2021 Juni
        Kutipan: Kucing Laut
        contone, toko disk PPSh, ngubungake kaluwihan banget dubious liwat sektor siji.

        "Dubious" kaluwihan wis ditulis ing kemampuan kanggo nindakake geni terus-terusan, njupuk langsung tanpa ngarahake, amarga ana liyane cartridges.

        Kutipan: Kucing Laut
        Dheweke kalah banget, nganti ing tengah perang, kita mutusake kanggo ngasilake majalah sektor anyar kanggo 35 babak kanggo PPSh, kaya-kaya ora ana tugas liyane.

        42 Februari iku tengah perang? Sungu padha luwih gampang kanggo Pabrik, korek lan luwih trep, nanging kene 45 taun Berlin, lan .. ppsh banjur karo disk
        1. +2
          6 2021 Juni
          Sungu padha luwih gampang kanggo Pabrik, korek lan luwih trep, nanging kene 45 taun Berlin, lan .. ppsh banjur karo disk

          Majalah sektor populer karo penembak lan tukang sinyal amarga gampang nggawa PPSh ing mburine, dene infantri lan pengintaian luwih milih majalah disk.

          Sepisan maneh aku nuduhake foto pramuka ing Berlin, wis tentrem. Dheweke wis ngerti akeh babagan senjata sing bisa dipercaya. Chic khusus - topi tanpa lintang, nanging lencana "Pramuka sing apik" lan medali "Kanggo Keberanian" kanthi blok persegi panjang. Ing tembung, pemenang.
          Saka 42 Oktober, PPSh diwenehake karo cakram tanpa pas, Shpagin entuk gaweyan.
    2. +1
      5 2021 Juni
      Apike, ing kene, sanajan akeh artikel sing mbabarake dheweke, mitos babagan produksi PPSh ing bengkel semi-bawah lemah lagi disiarkan.
      1. 0
        5 2021 Juni
        Kutipan: Kostya Lavinyukov
        Apike, ing kene, sanajan akeh artikel sing mbabarake dheweke, mitos babagan produksi PPSh ing bengkel semi-bawah lemah lagi disiarkan.

        ngendi sampeyan ndeleng iku? iku mung ora klebu nalar kanggo mbukak tank, bangunan mesin utawa tanduran pesawat karo desain primitif kaya PPSh a. bisa diprodhuksi ing pabrik sing luwih primitif. nyedhiyakake bagean kompleks kanthi kerjasama karo pabrik senjata, contone. lan perakitan ditindakake ing pabrik primitif.
        1. 0
          5 2021 Juni
          Cetha yen tanduran kanggo PPSh bakal luwih cilik tinimbang kanggo PPSh. Nanging bakal mung tanduran. Banjur aku weruh pendapat yen partisan bisa ngatur siklus produksi lengkap kanggo dheweke.
          1. 0
            5 2021 Juni
            carane bisa ana pangecualian. nanging pira sing bisa ditindakake ing kana? 10 biji? 150 taun kepungkur, juru kunci sing apik bisa nggawe revolver saka waja. uga saiki. nanging iki dudu pratondo. kita mbutuhake puluhan ewu saben minggu, kita kudu paling sethithik tanduran cilik.
            1. 0
              6 2021 Juni
              Semono uga maksudku.
        2. 0
          5 2021 Juni
          https://warhead.su/2020/05/18/pravda-li-oruzhie-dlya-krasnoy-armii-mogla-delat-lyubaya-artel
  3. +3
    4 2021 Juni
    Jerman ora ngerti carane nggawe senjata prasaja. Iku ora diwenehi kanggo wong-wong mau. Lan MP 43 minangka bedhil sing apik banget, kaya kartrid kasebut.
    1. +1
      4 2021 Juni
      We ngerti carane. Akeh contone. Salinan sing padha "Stan", lan ana liyane ... Aku wedi bingung "offhand" saiki. Kanggo "Volksturm" padha riveted.
      Dheweke ora ngerti carane nindakake ala.
      1. 0
        4 2021 Juni
        Nanging aku kasengsem ing pitakonan iki, amarga ing awal perang Jerman dijupuk nomer unprecedented saka warehouses Soviet karo senjata cilik lan amunisi ... padha sijine soko menyang layanan karo tentara, contone, bedhil otomatis ... padha menehi apa-apa marang sekutu - nanging isih ana akeh ... lan dumadakan kabeh senjata cilik Soviet sing dicekel ilang ing taun 1943 ...
        1. +2
          4 2021 Juni
          Perang daur ulang logam kaya urip manungsa. Nyuwun
        2. -3
          4 2021 Juni
          Kabeh tekan pungkasan. Deleng - sanajan saiki ing Donbass ana kekurangan senjata cilik lan amunisi. Nanging iki dudu perang donya ...
        3. 0
          5 2021 Juni
          konsumsi senjata padha karo wong, lan Mungkin liyane. kene nyandhang lan luh. tiwas - ilang. tatu parah, ilang. dicekel, ilang. gupuh mundur - ilang. sawetara tim piala diklumpukake. ananging ing papan-papan paprangan taksih kathah.kadhang kala sampeyan mikir, pinten logam ingkang dipun tambang lan dipunolah dening tiyang?!!!
        4. 0
          5 2021 Juni
          vovk \ Barel bedhil cenderung mati - apa kaya ing perang 10,000 tembakan saka bedhil submachine - a minuscule - setengah taun lan peluru wong gemblung mabur ing ngendi wae nanging ora ana ing endi sing katon .. Wis ing musim gugur 42, polisi padha bersenjata Mauser 98 amarga piala biasane sampah karo gudang panyimpenan.
      2. +1
        4 2021 Juni
        pratelan aneh. Yen dheweke bisa nindakake kanthi gampang lan efisien - situs "Military Review" ing basa Rusia ORA ana!
      3. -2
        5 2021 Juni
        Quote: Pemimpin Redskins
        We ngerti carane. Akeh contone. Salinan "Stan" sing padha, lan liya-liyane yaiku ...

        Ing bab lucu iku STEN salinan simplified saka model MP28 (Schmeisser). Dadi wong Jerman nyalin salinan PP sing disederhanakake saka pungkasan taun 20-an.
        Quote: Pemimpin Redskins
        Dheweke ora ngerti carane nindakake ala.

        STG-44 lan kothak cap sing kikuk?
        1. 0
          5 2021 Juni
          STG-44 lan kothak cap sing kikuk?
          ora perlu kanggo idealize genius Teutonik, nanging ana uga ora perlu kanggo menakake. idea karo stg44 prangko iku bener - gaman saka infantri biasa ngirim ora mung murah, nanging uga diprodhuksi ing mayuta-yuta bêsik. lan stamping paling cocok kanggo iki. mung kanggo nggawe bagean prangko cahya kuwat lan prasaja banget hard. Carane akeh taun wis padha nggawa AK ing prangko ing atine, Urut saka mandeg malah seri?
          1. 0
            6 2021 Juni
            Kutipan saka: vl903
            ora perlu kanggo idealize genius Teutonik, nanging ana uga ora perlu kanggo menakake.

            Sapa sing ora butuh? marang aku?
            Kutipan saka: vl903
            idea karo prangko stg44 bener

            Sapa sing mbantah iki? Apa sampeyan maca postingan kasebut kanthi teliti? Apa sampeyan ngerti apa sing diarani STG-44? Lan ya, ora kabeh wong bakal setuju. Amerika ngrampungake masalah nyuda biaya M-16 ing stamping "pesawat tegak lurus".
            Kutipan saka: vl903
            mung kanggo nggawe bagean prangko cahya kuwat lan prasaja banget hard.

            Ngluncurake senjata sing ora cocog kanggo digunakake ing produksi massal yaiku hack paling ora, lan sabotase sejatine.
  4. +1
    4 2021 Juni
    Apa sing ora bakal ditindakake dening Jerman kanggo pembunuhan.
    Aku unscrewed saperangan saka pipa banyu ing jamban, kene bedhil submachine siap-digawe kanggo sampeyan.
  5. +3
    4 2021 Juni
    Genius Teutonik surem ing tumindak
  6. +5
    4 2021 Juni
    Mesthi, iku dijupuk malah banjur, malah Samsaya Awon saka "Stan". Nanging bisa!
    1. 0
      4 2021 Juni
      Aku panginten iku Ryabov smearing senggol. Ternyata dheweke duwe pengikut.
      Senapan mesin ringan E.M.R. 44 menyang militer Amerika minangka piala, sing tanggal 12 April 1945

      Setaun sadurunge. Ing taun 1944. Lan dina iku bener. Kesalahan nulis.
      1. +3
        4 2021 Juni
        Nganti saiki, sampeyan wis setya marang Yuferev.
        1. +1
          4 2021 Juni
          Mbokmenawa, nganti dheweke wiwit nindakake omong kosong sing disengaja.?
          1. Komentar wis dibusak.
    2. +5
      4 2021 Juni
      Hello Anton. hi Ing dash, iku kabeh bisa, nanging ing kahanan nyata, ing ngarep, iku durung mbukak ing.
      1. +5
        4 2021 Juni
        Apa sampeyan ora mlayu ing "Volkssturm"?
        1. +4
          4 2021 Juni
          Ora, ing kene dheweke nulis kabeh kanthi bener, ora dilebokake ing stream lan ora ana sing bisa mlaku, nanging ora nganggo peralatan kasebut, taman mesin lan personel sing mumpuni kanggo nyopir sampah ing Erm kanthi poros - dheweke nyopir. Sturmgevers lan nindakake kanthi bener. Lan pungkasane isih ora jelas, apa wae sing sampeyan drive. Nyuwun
          1. +3
            4 2021 Juni
            Oke, aku ora keberatan. Kabar! ( ngguyu )
            Inggih, sampeyan ora kepikiran kula babagan subyek Abad Pertengahan! hi ngguyu ngguyu
            1. +4
              4 2021 Juni
              Lan apa, apa ana informasi babagan Erma? Yen ana, banjur ayo - iku menarik. ombenan
      2. +1
        4 2021 Juni
        Teori lan praktik kudu bebarengan. Yen praktik mbantah teori kasebut, mula ora bener! "Celana Pythagoras" durung dibantah dening sapa wae!
        Muga-muga dheweke ora bakal nyoba narik dheweke "ing pupu BLM sing wulu"!
  7. +1
    4 2021 Juni
    . Butuh udakara 5,6 jam mesin kanggo ngumpulake PPSh, kanggo senapan mesin ringan PPS sing muncul nalika taun-taun perang, sing diluncurake ing taun 1942, angka iki dikurangi dadi 2,7 jam mesin.

    Lan apa hubungane jam mesin kanggo perakitan?
    Padha ora nglumpuk ing mesin.
    1. +3
      4 2021 Juni
      Comrade nyuwek mati sumber kanggo pass anti-plagiarism, ngganti tembung "produksi" karo tembung "majelis" lan sing dadi metu. (Asumsi lan pertimbangan nilai pribadi. Saka ngendi asale kesed google)
    2. +1
      5 2021 Juni
      Kutipan saka Avior
      Lan apa hubungane jam mesin kanggo perakitan?

      EMNIP ing terminologi Soviet, gegayutan karo PPSh, minangka jam standar. Nanging aku bisa salah.
      1. 0
        5 2021 Juni
        Machine-Jam - iki indikator liyane, padha nuduhake perlu kanggo peralatan ing produksi. Produksi stamping pancen nyuda wektu iki - nanging sampeyan kudu ngrampungake file kanthi manual nalika ngumpul lan pas
      2. 0
        5 2021 Juni
        EMNIP ing terminologi Soviet, gegayutan karo PPSh, ana jam standar

        Ing sastra Soviet, aku ora ketemu jam standar, sanajan padha mesthi. Biasane dheweke nulis babagan jam kerja, nanging ing kene istilah jam mesin digunakake kanggo nandheske kemampuan manufaktur produk kasebut.
        Telu istilah kasebut nduweni makna sing beda-beda, lan ing frasa sing dibahas, istilah kasebut digunakake kanthi ora bener, sing narik kawigaten kanca Avior. Yen sampeyan ngganti normo-hours, tembung sing dibahas ora bakal dadi luwih apik.
  8. +2
    4 2021 Juni
    Sajrone perang, produksi model iki diluncurake kanthi jumlah akeh sanajan ing seni cilik lan bengkel kanthi keterlibatan tenaga kerja sing ora duwe keahlian.

    paling ora ana wong sing bakal nglaporake babagan seni lan lokakarya cilik tartamtu, kanthi nganggep kasunyatan manawa pers sing kuat dibutuhake kanggo produksi PPSh.
    1. 0
      5 2021 Juni
      Aku ora ngelingi persis, nanging katon kaya:
      artel ing wektu iku jeneng tanduran gedhe banget, NANGING bawahan kanggo kementerian industri cahya, lan tanduran iku jeneng industri abot.
      1. +1
        5 2021 Juni
        Ya, dheweke biasane nyebutake Leningrad artel Primus minangka conto, sing sejatine minangka pabrik sing melu produksi staf pengajar.
        Nanging mung seni lan bengkel cilik - aku durung weruh dheweke ngasilake
  9. +2
    5 2021 Juni
    Babagan submachine gun E.M.R. 44 bisa dideleng ing kene:
  10. +1
    5 2021 Juni
    Senapan mesin ringan dadi gegaman massal ing USSR, nanging iki ora kedadeyan saka urip sing apik.
    Kenging punapa? ilang nyamuk?
    Kepiye mungsuh lan sekutu? Yagene padha nggawe bedhil submachine?
    1. 0
      5 2021 Juni
      amarga kurang daya tembak ing regu. easel maxims padha ora mobile lan padha ora cukup. dp27 uga ora cukup lan padha ora bisa menehi Kapadhetan utamané dhuwur saka geni. infantryman dhasar ora duwe apa-apa kajaba nyamuk lan granat. lan ing kene PPD utawa PPSh pancen bener.
      1. 0
        5 2021 Juni
        Lan kenapa Jerman ngasilake bedhil submachine? Dheweke duwe kahanan sing luwih apik karo bedhil mesin. Nanging saiki dheweke wis mudhun menyang pipa ersatz.
        PP tindak menyang pasukan malah sadurunge perang diwiwiti. Lan ing kabeh negara. Kanthi macem-macem derajat sukses, mesthi. Nanging ing kene aku durung krungu sing bakal ditawakake minangka alternatif kanggo bedhil mesin ringan.
        1. 0
          5 2021 Juni
          banjur padha karo kabeh negara liyane. kita needed gegaman otomatis kanggo pertempuran cedhak lan medium, relatif entheng, karo recoil ditrima sak otomatis geni, ngijini sampeyan kanggo mencet Doel, saka dimensi ditrima. banjur dadi apa automaton mengko. Jerman duwe mg34, nanging njupuk saka iku karo tangan ora efektif, yen ora realistis. dimensi lan bobot karo cartridges gedhe. bedhil ora menehi Kapadhetan dibutuhake geni.
          1. 0
            6 2021 Juni
            banjur padha karo kabeh negara liyane

            Inggih, lan kene
            Senapan mesin ringan dadi gegaman massal ing USSR, nanging iki ora kedadeyan saka urip sing apik.
            ?
            Sampeyan wis mutusake. Salah siji rem tangan ora cukup utawa kelas anyar senjata dibutuhake ing kabeh negara.
            1. 0
              6 2021 Juni
              yen ana senapan mesin siji apik utawa rem tangan ing 7.62x39 utawa svt bakal prasaja kanggo saben infantri, banjur PPSh-PPD ora dadi needed.
              1. 0
                6 2021 Juni
                Ojo ngomong sandalku. Apa sih 7.62x39 ing telung puluhan? Sajarah alternatif ing buku (aku seneng maca lan ngrungokake) rocks.
                Penulis artikel ditarik kuping babagan urip ala lan "pengganti" RP karo PP.
                1. -1
                  6 2021 Juni
                  ya ora, dheweke mbaleni perkara dhasar - mundur kabeh. losses ageng senjata. kekurangan maksim, dp27, svt. infantri kita ditinggalake kanthi nyamuk lan granat marang Jerman kanthi mg34 kanthi dhukungan saka mobil lapis baja, tank, artileri lan penerbangan. ora bisa kanthi cepet ningkatake keseimbangan kanthi penerbangan, tank, lan artileri. kita ora duwe easel apik lan teknologi, siji lan uga, lan mbokmenawa bedhil mesin cahya. (sanajan dp27 ana rem tangan normal, sampeyan ora bisa rivet akeh cepet) lan PPSh bisa cepet cap. iki ersatz mesthi, nanging luwih saka siji nyamuk
                  1. 0
                    6 2021 Juni
                    Ya, aja nyoba slogan sampeyan.
                    infantri kita ditinggal piyambak karo nyamuk lan granat
                    Lan PPSh ora tau dadi ersatz.
                    1. 0
                      7 2021 Juni
                      Aku ora ngerti tingkat kecemplung sampeyan ing topik kasebut))) mula aku nyoba ngomong luwih gampang, bisa uga ora kasil. PPSh punika bedhil submachine prayoga, nanging perlu kanggo senjata otomatis mung sebagian wareg. dibandhingake mp40, normal, dibandhingake mg34 utawa mp44 utawa svt40 utawa dp27 padha, iki langkah dipeksa lan ora efektif. figuratively ngandika, ersatz.
  11. 0
    5 2021 Juni
    Kutipan saka Avis
    Kutipan saka Cheerock
    Ya, sijine aku karo piranti kasebut ing pembuat film dokumenter modern))) Ana NSD kanggo PPSh-41 taun 1946, sing ditulis nganggo huruf cilik ing cathetan manawa majalah disk sing pas dipasang ing mesin lan perlu mbandhingaké nomer serial ing mesin lan ing disk. Lan cathetan iki dikembangake dening "sejarawan" modern amarga perlu kanggo ngobong lan hype. Ing laku, toleransi ing desain cukup amba, lan mazins liyane, ora persis dipasang saka mesin liyane lan pabrik liyane, padha cukup cocok kanggo PPSh. Ana sing mlebu kanthi angel, ana sing dangling, nanging ora ana masalah. Lan sawetara pejuang umume bisa njagong mundur ing toko kasebut, nggunakake bedhil mesin minangka kursi. Mitos iki wis umur 100 taun lan wis dibongkar luwih saka kabeh. Nanging generasi Ujian Negara Bersatu ora peduli. Pionir, ya.

    menarik. Aku uga kasengsem ing pitakonan (sanajan rada sluggishly): kok padha ora nulis iki bab DP-27 disk, TT nyimpen, SVT nyimpen, nyimpen "blockade" PPS, PPD disk ... Lan mung PPSh sing ora beruntung amarga kabeh dadi ala. :)

    Amarga ing instruksi ora ana footnote ing huruf cilik lan ora ana alesan kanggo hype)))
  12. 0
    5 2021 Juni
    Quote: Pemimpin Redskins
    Inggih, nerangake iki kanggo wong-wong sing nulis ing ndhuwur yen iki mitos lan ora ana masalah.

    Apa ora masalah? Masalah, apa yen pejuang ilang utawa mbengkongaken nomer toko, banjur bisa uncalan metu PPSh, amarga karo toko liyane ora bisa njupuk ing asas? )))
    1. 0
      5 2021 Juni
      ana masalah kualitas miskin ing taun-taun awal perang. lan ora mung PPSh masalah kuwi, nanging uga T34, lan mbokmenawa meh kabeh sing diprodhuksi banjur. duwe masalah iki ing kabeh negara sing melu. sawetara duwe luwih, sawetara duwe kurang. Amerika Serikat uga ngadhepi iki, amarga industrie wis kebak lan akeh wanita dijupuk menyang produksi.
      1. +1
        5 2021 Juni
        Punika mergo. Dituduhake mung TWO toko disk sing cocog kanggo saben PPSh-41, lan ora ana liyane saka PPSh liyane sing cocog, lan PPSh-41 mung bisa njupuk kanthi eksklusif karo rong toko kasebut sing teka saka pabrik.
        1. 0
          6 2021 Juni
          Wigati kerumitan relatif saka gunung majalah. Aku pakar kursi, nanging misale jek kula sing ana ing paling pitung ukuran sing kudu kontrol. yen break paling siji synchronously karo simpul respon ing PPSh, banjur ana bisa gampang kahanan nalika toko normal ora pas karo PPSh Panjenengan.
          1. Komentar wis dibusak.
          2. 0
            6 2021 Juni
            lan yen ing bagean kabeh ppsh lan disk saka pabrik kuwi? ana sing tenan kudu nglindhungi toko, lan wong liyo mung liwat pas.
          3. 0
            6 2021 Juni
            Kutipan saka: vl903
            Wigati kerumitan relatif saka gunung majalah. Aku pakar kursi, nanging misale jek kula sing ana ing paling pitung ukuran sing kudu kontrol. yen break paling siji synchronously karo simpul respon ing PPSh, banjur ana bisa gampang kahanan nalika toko normal ora pas karo PPSh Panjenengan.

            Ana tembung kasebut - toleransi, nalika ukuran ditulis ing gambar, contone, 100 mm +2 mm / -3 mm. Iki tegese ukuran saka 97 mm kanggo 102 mm diijini kanggo lumahing kawin. Nanging ing wektu sing padha, 97 mm bakal nyumerepi, nanging ing sawetara normal, lan 102 mm bakal njagong banget tightly, nanging pasangan isih bakal kelakon. Siji ngirim ora mikir sing Georgy Semenovich Shpagin, sing wis telung kelas pendidikan, sculpted senjata dening mripat. Industrialisasi lan pangembangan kuat sistem pendidikan ngasilake woh, lan ing USSR, wis ing awal 30-an, sistem terpadu dokumentasi desain lan standar industri wis ngenalaken lan makarya, miturut kang dokumentasi kanggo PPSh-41 dikembangake kanthi lengkap saka gambar perakitan nganti peta teknologi sing nangani saben rinci.
            1. 0
              6 2021 Juni
              Nah, kabeh wong ngomong babagan ijin. nalika diamati kabeh apik. ing wektu iku ora bisa kanggo netepi lan ana kekacoan karo toko. toko tt dipanggonke dening poros, lan ing ppsh dening unsur tambahan - guide. lan iki liyane plus loro ukuran. Sawise produksi diatur maneh, masalah ilang.
              1. 0
                6 2021 Juni
                Kutipan saka: vl903
                Nah, kabeh wong ngomong babagan ijin. nalika diamati kabeh apik. ing wektu iku ora bisa kanggo netepi lan ana kekacoan karo toko. toko tt dipanggonke dening poros, lan ing ppsh dening unsur tambahan - guide. lan iki liyane plus loro ukuran. Sawise produksi diatur maneh, masalah ilang.

                Mbukak NSD kanggo PPSh-41 1946 edisi lan sampeyan bakal nemokake cathetan sing loro majalah nomer persis dipasang kanggo PPSh-41 tartamtu. Sing ora bakal ditemokake yaiku majalah sing ora cocog saka PPSh liyane ora cocog karo PPSh sampeyan. Padha pas ing toleransi - ngeculke utawa nyenyet nanging pas.
                1. 0
                  6 2021 Juni
                  kita ngomong bab sing padha))) Aku setuju karo sampeyan. nanging ana masalah ing awal perang. Telu tokoku beda pas karo sarang non-pribumi.
        2. 0
          Juli 25 2021
          PPSh rampung rong disk kanthi alami dipasang kanggo mesin tartamtu, lan dicathet ing dokumen infantri. Ora ana sing ora perlu nalika mundur ..
  13. 0
    5 2021 Juni
    Quote: Monar
    Senapan mesin ringan dadi gegaman massal ing USSR, nanging iki ora kedadeyan saka urip sing apik.
    Kenging punapa? ilang nyamuk?
    Kepiye mungsuh lan sekutu? Yagene padha nggawe bedhil submachine?

    Senjata utama Wehrmacht yaiku karabin Mauser. Ing latar mburi umum, Wehrmacht ora duwe akeh PP.
  14. +1
    6 2021 Juni
    Kutipan saka: vl903
    yen ana senapan mesin siji apik utawa rem tangan ing 7.62x39 utawa svt bakal prasaja kanggo saben infantri, banjur PPSh-PPD ora dadi needed.

    Ing wilayah kutha, contone, PP luwih efektif tinimbang karabin. Bener, Stalingrad mbuktekake kanthi jelas. Mula, kanggo Volsksturm, padha nyoba numpuk PP sing murah, amarga kudu mbela awake dhewe ing kutha-kutha.
  15. Komentar wis dibusak.
  16. 0
    10 2021 Juni
    san99san German MP-38(40) wis tau ngluwihi PPSh lan PPS ing akurasi lan linuwih. MP duwe masalah karo spring majalah, kang sagged, kanggo alesan iki majalah lengkap ora dilengkapi kanggo MP, iku uga luwih sensitif polusi saka PPSh lan PPS. Kartrid Parabelum 9 × 19 sing digunakake ing MP duwe balistik sing luwih elek dibandhingake karo kartrid 6.72 × 25 TT, akurasi PP Soviet luwih apik. Apa sing diakoni dening Jerman dhewe. Sawetara jenderal Jerman malah nawakake Hitler kanggo ngatur produksi PPSh ing Jerman kanggo kabutuhan Wehrmacht.
    1. 0
      11 2021 Juni
      Oke, mung 7.62
  17. 0
    11 2021 Juni
    """""""" Ing wektu sing padha, bagean obah saka otomatis gegaman (mundur spring, bolt) padha ing sistem kanggo sing digunakake ing MP-40.
    Mekanisme pemicu E.M.R. 44 disederhanakake lan ora duwe penerjemah mode geni. Senapan mesin ringan dirancang mung kanggo tembak otomatis """""""".
    Shaw, nggih????? Penulis, apa MP-40 duwe penerjemah geni ??? tenan ?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"