Pangembangan senjata domestik adhedhasar prinsip fisik anyar

94

Komplek laser pertempuran "Peresvet". Foto dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia

Negara-negara pimpinan nggoleki teknologi kanggo nggawe jinis senjata anyar. Ing negara kita, sistem sing padha uga dikembangake, ditunjuk minangka "gaman ing prinsip fisik anyar" (ONFP). Salah sawijining conto iki wis dilebokake ing layanan lan tugas tempur. Ing mangsa ngarep, sistem anyar sing padha utawa liyane wis samesthine.

Ing atmosfer rahasia


Amarga wigati khusus kanggo pertahanan, ONFPs digawe ing atmosfer rahasia. Laporan resmi babagan perkembangan kasebut arang banget lan duwe ruang lingkup sing winates. Nanging, meh kabeh kuwi warta sing kapentingan gedhe.



Mbalik ing Maret 2018, pangembangan kompleks laser pertempuran seluler diumumake. Salajengipun, produk iki disebut "Peresvet" lan sijine menyang layanan. Ing pungkasan taun 2019, jinis kompleks anyar njupuk tugas tempur. Informasi rinci babagan operasi kasebut ora dibeberke.

Ing Desember taun kepungkur, Wakil Menteri Pertahanan Alexei Krivoruchko, ing wawancara kanggo Krasnaya Zvezda, ngumumake informasi anyar babagan kemajuan karya sing lagi ditindakake. Miturut dheweke, sistem laser anyar dikembangake dirancang kanggo numpes sistem optoelektronik mungsuh lan kendaraan udara tanpa awak. Laser tempur digabungake karo sistem senjata kendaraan lapis baja.


Peralatan utama "Peresvet". Foto dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia

Pangembangan "kompleks frekuensi radio" sing janjeni uga ditindakake, dirancang kanggo ngalahake drone mungsuh. Sampeyan kudu nyebabake "kalah fungsional", sing ora ateges sistem perang elektronik, nanging "gun elektromagnetik" lengkap.

Departemen militer ndeleng lan mangerteni kemungkinan lan kaluwihan ONFP, lan diusulake kanggo menehi perhatian marang wilayah iki. Ing awal Mei, Wakil Perdana Menteri Yury Borisov, ing wawancara kanggo Interfax, ujar manawa senjata adhedhasar prinsip anyar bakal dadi salah sawijining wilayah prioritas ing mangsa ngarep, bebarengan karo sistem hipersonik, robotika lan senjata presisi. Pangembangan ONFP bakal diwenehake ing Program Persenjataan Negara sing bakal teka, sing bakal diwiwiti ing 2024 lan bakal ditindakake nganti 2033.

arah laser


Laser pertempuran saiki nuduhake sukses paling gedhe ing antarane kabeh jinis ONPP. Sistem kelas iki dikembangake ing jaman Soviet, lan proyek anyar ditindakake ing jaman kepungkur. Salah siji saka wong-wong mau wis dicethakaké lan ditampilake ing umum, dene liyane mung kasebut ing istilah sing paling umum.


Pesawat A-60 eksperimental kanthi laser tempur ing kapal. Foto TANTK im. Beriev

Wiwit taun 2017, kompleks Peresvet wis disedhiyakake menyang bagean tartamtu saka angkatan bersenjata kanggo dites. Mengko, produk kasebut njupuk tugas tempur lengkap. Informasi rinci babagan panyebaran laser tempur, afiliasi lan macem-macem tugas sing kudu ditanggulangi ora diungkapake kanthi resmi. Miturut macem-macem prakiraan, kompleks kasebut bisa digunakake kanggo pertempuran penerbangan, senjata tliti dhuwur utawa karo satelit saka mungsuh potensial. Gumantung ing jinis target, laser bisa ngrusak struktur utawa mateni sarana optik.

Miturut pers asing, "Peresvets" sadurunge mung ana ing tlatah Rusia. Taun kepungkur, media domestik nglaporake manawa peralatan kasebut dipasang ing Suriah ing Mei 2020. Rincian operasi iki ora ditemtokake. Yen informasi kasebut bener, ana argumen sing ndhukung salah sawijining versi babagan tujuan kompleks kasebut.

Kapabilitas anti-pesawat produk Peresvet isih ditakokake, dene tujuan lan tujuan sistem liyane sing dikembangake wis ditemtokake. Sistem pertahanan udara laser anyar wis dirancang, bisa nglawan, paling ora nganggo UAV. Mbokmenawa, yen wis rampung pembangunan, dheweke uga bakal dituduhake menyang publik.


Mesin demining remot "Foliage" - bedhil elektromagnetik nyata saka sawetara winates. Foto dening Wikimedia Commons

Perspektif elektromagnetik


Nganti saiki, industri domestik wis nuduhake kemajuan gedhe ing bidang perang elektronik, nyuda peralatan mungsuh. Kajaba iku, dikenal babagan karya ing arah senjata elektromagnetik - sistem sing mengaruhi elektronik kanthi cara sing paling radikal.

Sawetara taun kepungkur, proyek kanthi cipher Alabuga aktif dibahas. Miturut data sing dikawruhi, iki minangka karya riset sing ngarahake nemokake solusi lan konsep dhasar ing babagan senjata elektromagnetik. Mengko, dilapurake babagan pangembangan generator magnet mbledhos pulsed lengkap sing cocog kanggo digunakake ing macem-macem media.

Miturut versi sing nyebar, peralatan EMP saka sistem Alabuga bakal dipasang ing misil kanthi karakteristik sing cocog. Tugase yaiku ngirim generator menyang wilayah tartamtu, diikuti detonasi lan pembentukan impuls sing mengaruhi peralatan elektronik mungsuh. Nanging, ora ana konfirmasi informasi kasebut. Kajaba iku, dheweke ora resmi ngumumake transisi saka tahap R&D menyang tahap R&D.

Wiwit 2015, "gun" elektromagnetik wis diuji - sarana kanggo numpes elektronik mungsuh. Taun kepungkur dilaporake manawa model eksperimen produk kasebut kanthi yakin mateni target lemah lan udhara ing jarak nganti 10 km. Tingkat dhuwur saka ciri liyane ditampilake.


Komplek laser self-propelled 1K17 "Kompresi". Foto Vitalykuzmin.net

Penting yen saiki proyek bedhil EMP pindhah saka eksperimen menyang nggawe model senjata nyata. Anane proyek kasebut wis diomongake kanthi terbuka, sanajan fitur sing paling dhasar ora ditemtokake. Mbokmenawa, warta tes taun kepungkur ngidini kita mbayangno kaya apa kompleks elektromagnetik tempur anyar lan apa sing bakal ditindakake.

Sampeyan kudu eling yen salah sawijining conto senjata elektromagnetik wis mlebu layanan. Pasukan Rudal Strategis ngoperasikake kendaraan penghancuran jarak jauh Listva. Salah sawijining aset utama ing papan kasebut yaiku sing diarani. gun gelombang mikro tanggung jawab kanggo numpes elektronik piranti mbledhos. Praktek nuduhake manawa Foliage MDR tundhuk karo syarat, nanging jarak peralatan ora ngluwihi sawetara puluhan meter.

Prinsip anyar liyane


Sawetara taun kepungkur, pistol rel eksperimen desain domestik dilaporake. Produk iki wis diuji lan nyedhiyakake data sing dibutuhake. Miturut laporan sing durung dikonfirmasi, karya terus, nanging ora ana sing ngerti babagan asile. Nanging, kekurangan informasi sing suwe bisa nuduhake kelanjutan riset lan pangembangan - asile bisa ditampilake kapan wae.


Salah sawijining lensa "Squeeze". Foto Vitalykuzmin.net

Kategori ONFP uga kalebu sistem adhedhasar getaran swara, geofisika, genetik lan sistem senjata liyane. Kabeh wilayah kasebut durung entuk perhatian sing cukup ing negara kita utawa ing luar negeri. Mbok menawa proyek kaya iki bakal katon ing mangsa ngarep, nanging pangembangane isih adoh.

Senjata kanggo masa depan


Kanggo nggedhekake kabisan lan nambah efektifitas pertempuran saka angkatan bersenjata, iku perlu kanggo berkembang senjata lan peralatan saka kelas ana, uga kanggo berkembang sistem dhasar anyar. Proses kasebut bisa diamati saiki ing kabeh negara utama. Ing bidang senjata, sawetara wilayah digarap bebarengan ing prinsip fisik anyar, dene aksen lan prioritas diselehake miturut kabutuhan lan kemampuan negara.

Ing negara kita, perhatian khusus dibayar kanggo nglawan laser. Senjata kelas iki wis digawa menyang tugas pertempuran, lan model anyar digawe. Kabeh jinis sistem elektronik uga aktif berkembang, kalebu sing kena target kanthi impuls. Dianggo ing arah liya, yen ditindakake, ditindakake kanthi luwih alon.

Ing wektu sing padha, jelas yen tentara lan industri Rusia sacara sakabèhané nuduhake kapentingan gedhe ing subyek ONFP. Proyèk lan usulan sing paling nyata didhukung lan dikembangake. Lan amarga langkah-langkah kasebut, cadangan ilmiah lan teknis sing serius digawe kanggo persenjataan maneh lan nambah kemampuan tempur.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

94 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    6 2021 Juni
    Wiwit taun 2017, kompleks Peresvet wis disedhiyakake menyang bagean tartamtu saka angkatan bersenjata kanggo dites.

    Peresvet minangka laser "abot", nalika laser sing luwih entheng dikembangake lan dilebokake ing Israel lan Amerika Serikat. Contone, Elbit UAV karo sistem laser ing irung. Dituduhake yen UAV Elbit bisa dadi alternatif kanggo Iron Dome.
    https://mignews.com/news/technology/260521_135037_22637.html
    1. + 11
      6 2021 Juni
      Kutipan saka riwas
      Contone, Elbit UAV karo sistem laser ing irung.

      Kapabilitas laser ing Elbit lan Peresvet ora dingerteni. Yen padha ngomong yen "Peresvet" bisa ngasilake saka 3 nganti 10 MW (lan aku pracaya iki), banjur aku kepengin weruh apa daya "Elbit" - ing teori, yen minangka penghancur, siji kudu 10-30 kilowatt ( lan luwih saka sepisan), bisa?
      1. -6
        6 2021 Juni
        Kategori ONFP uga kalebu sistem adhedhasar getaran swara, geofisika, genetik lan sistem senjata liyane. Kabeh wilayah kasebut durung entuk perhatian sing cukup ing negara kita utawa ing luar negeri. Mbok menawa proyek kaya iki bakal katon ing mangsa ngarep, nanging pangembangane isih adoh..



        Penghakiman sing aneh banget, utamane nglawan latar mburi COVID-19, sing dianggep sawetara ilmuwan minangka virus sing diowahi sacara genetis.
        Lan ing ngarsane jaringan amba saka laboratorium biologi militèr Amérika ing saindhenging donya, kalebu - ing sacedhake langsung kita.

        Lan skandal banter kanthi sampling bahan genetik biologi sing ora sah ing negara kita, lan ing saindenging jagad, apa ora menehi kesaksian babagan kerja intensif ing arah iki ing AS?
        1. +1
          6 2021 Juni
          Kutipan saka tandha 1
          Aku kepingin weruh apa kekuwatan "Elbit"

          Turks, ora ketompo carane hard padha nyoba, ora bisa nindakake luwih saka 2,5 kW. Lan ing kana padha duwe dimensi instalasi ukuran awak truk.
          Dadi maksimum 1 kW.
          Yen iki minangka laser gelombang mikro, mula cukup efektif kanggo nglawan elektronik tanpa tameng - rudal homing krasan lan drone.
          Nglawan rudal sing ora dipandu, malah sing artisanal, meh ora ana gunane.
      2. +6
        6 2021 Juni
        Iku kabeh gumantung ing sumber energi, nanging apa bisa ing UAV? Saiki, ora ana sing kuat lan miniatur ing donya. Yen ya, yen ana, mula iki revolusi, ora ana pembangkit listrik tenaga air, pembangkit listrik termal lan pembangkit listrik tenaga nuklir. Lan prospek apa sing mbukak kanggo kendaraan sing dilacak lan roda. Email Aku nginstal mesin, sijine energizer kuwi lan ndamel ing saindhenging donya. Bener, UAV bakal bisa nggantung ing udhara nganti pirang-pirang taun.
        Nanging ..... nganti saiki mung kartun.
    2. +2
      6 2021 Juni
      Kutipan saka riwas
      Peresvet minangka laser "abot", nalika laser sing luwih entheng dikembangake lan dilebokake ing Israel lan Amerika Serikat.

      Napa iki dumunung ing kasunyatan sing malah ing USSR manungsa waé owahan wis mbayar kanggo gas-dinamis lan "disk" jinis laser ...! Adhedhasar wong-wong mau, sampeyan bisa nggawe laser "bedhil" kuat, nanging "hard"! Bubar, laser serat wis dikembangaké ing NATO lan ing negara "cedhak-Nat" ... Ing basis saka iku bisa kanggo nggawe kompak, sanajan ora banget kuat amarga compactness sing, laser pertempuran Ing USSR, mbok menawa. , padha mung ora duwe wektu kanggo njupuk munggah teknologi laser arah iki! Lan ing Federasi Rusia borjuis, akeh sing "ilang" saka warisan Soviet ... Dadi, kita bisa nganggep ...: apa sing saiki ana ing Angkatan Bersenjata Rusia yaiku warisan USSR, nganti siji gelar utawa liyane!
      1. +2
        6 2021 Juni
        Lan ing Federasi Rusia borjuis, akeh sing "ilang" saka warisan Soviet ... Dadi, kita bisa nganggep ...: apa sing saiki ana ing Angkatan Bersenjata Rusia yaiku warisan USSR, nganti siji gelar utawa liyane! Ora ana warisan - kabeh sing ditindakake saiki ditindakake wiwit awal ing 30 taun kabeh wis diganti, bahan anyar wis muncul kanggo sistem pangembangan, solusi teknis, lan liya-liyane - sampeyan ora bakal pindhah menyang endi wae ing pangembangan 30 taun. biyen. Laser pertempuran ing USSR padha melu VNIIEF VNIITF GOI FIAN TsKB Almaz JSC KBKhA NPO Astrofisika NPO "Material Khusus" - kang mung NPO Astrofisika saiki liquidated, liyane terus bisa.
        1. +2
          7 2021 Juni
          Kutipan: Vadim237
          Ora ana warisan - kabeh sing ditindakake saiki digawe saka awal

          Oh iku? Nanging kenapa angel golek informasi babagan aktif (!) Dianggo ing Rusia ing bidang teknologi laser kayata serat, solid-state, laser cair, yaiku, apa sing populer ("tren") ing pangembangan laser teknologi ing "Kulon"? Yagene asumsi "terus-terusan" diajukake yen "Peresvet" dirancang (padha ngomong, "paling mungkin"!) Ing prinsip teknologi laser kaya sing ana ing USSR sing paling akeh wektu kanggo "ngembangake": saka gas-dinamis, laser kimia kanggo NR laser ?! Dadi apa sing sampeyan dhaptar "institusi laser" ing Federasi Rusia? Lha, dadine 10 ... 20 ... apa bedane? Sing utama yaiku asil! Lan ing ngendi asil "profil dhuwur" ing teknologi laser "tren"? Dadi kita kudu nganggep yen "Peresvet" duwe utang kanggo "refinement" teknologi USSR!
    3. +8
      6 2021 Juni
      Ing tembung (utawa malah pikirane) saka Einstein "ing Perang Donya 4 bakal perang nganggo senjata adhedhasar prinsip fisik OLD" ...
    4. +1
      6 2021 Juni
      Apa komprèsi dudu pangembangan Soviet sing banjur mati?
  2. +3
    6 2021 Juni
    Ana panjalukan kanggo Ryabov Kirill! Aku ngelingi carane, sajrone periode kasenengan, distrik SDI nyuwil ing informasi fragmentary media babagan panggunaan plasma kanggo tujuan militer ... Yen sampeyan nggambar bunder ing topik iki, banjur bakal ana sing isih ana ing bunder kasebut! Napa Kirill ora njupuk topik "plasma" iki? Mungkin aku salah, nanging aku mikir yen topik kasebut bisa dadi menarik banget lan ora "populer"!
    1. +2
      6 2021 Juni
      Napa Kirill ora njupuk topik "plasma" iki?

      Bal kilat minangka senjata militer?
      Inggih, sak ngertiku, mung Shakhparonov I.M. paling cedhak karo dheweke ing eksperimen:
      http://www.sinor.ru/~bukren6/shahparonov.doc
      http://www.sinor.ru/~bukren5/manykin1.doc
      Banjur padha kurang daya - daya saka elektron ing wong cilik. Sanajan sing alami cukup kuat.
      http://www.sinor.ru/~bukren4/nab_shmi.htm
      http://www.sinor.ru/~bukren4/sasovo.htm
      Ing jaman kuna, nalika "iklim plasmoid" beda, vajra populer.
      http://www.sinor.ru/~bukren23/ogn_king.doc
      1. +1
        6 2021 Juni
        Kutipan saka riwas
        Bal kilat minangka senjata militer?

        Ora mung kilat ... lan bal ...!
  3. +4
    6 2021 Juni
    ing umum, padha nuduhake kapentingan gedhe ing topik ONPP. .Apik yen dheweke ora entuk sihir perang! Lan sing bakal dadi: "pateni lampu, jupuk kuah!" .... belay
  4. -8
    6 2021 Juni
    Pangembangan senjata domestik adhedhasar prinsip fisik anyar

    Wangsulan utama sing dibutuhake kanggo nggawe senjata adhedhasar prinsip fisik anyar yaiku para ilmuwan. Tegese, ilmu dhasar lan terapan kudu dikembangake ing tingkat donya. Kompetisi ing universitas kanggo spesialisasi sing cocog kudu dhuwur supaya sing paling apik njupuk papan kasebut. Mulane, para ilmuwan kudu nampa akeh, akeh. Basis materi lan teknis kudu paling apik ing donya, utawa ora luwih elek tinimbang ... Lan mung banjur bakal bisa ngomong yen senjata digawe ing prinsip fisik anyar. Yen ora, saka ngendi dheweke bakal teka? Saka ngendi para ilmuwan bisa teka (dina iki ora ana pamenang Nobel ing Federasi Rusia), saka ngendi laboratorium bisa teka? Ing sawetoro wektu, "rahasia" ndhelikake lack pembangunan utawa wretched. Banjur, sawise mriksa perang ing Suriah, iku perlu kanggo massively mbusak pembangunan gagal saka layanan.
    Paling pungkasan yaiku swasana keterbukaan. Tanpa iku, ora ana ilmu. Ora mungkin entuk terobosan tanpa kontak ing komunitas ilmiah internasional. Spymania minangka dalan sing ora ana.
    1. +5
      6 2021 Juni
      Openness apik, mesthi ... nanging spy mania rodo penyakit saka negara Kulon ngendi padha ndeleng Petrov lan Boshirov saka GRU ing saben sudhut.
      Mulane, spy mania kudu diobati wiwit saka Amerika Serikat lan Brussels.
      1. -6
        6 2021 Juni
        Quote: Lech saka Android.
        Openness apik, mesthi ... nanging spy mania rodo penyakit saka negara Kulon ngendi padha ndeleng Petrov lan Boshirov saka GRU ing saben sudhut.
        Mulane, spy mania kudu diobati wiwit saka Amerika Serikat lan Brussels.

        Sampeyan pancen metu saka topik. Pira kabar saka AS?

        Ilmuwan lan penemu Alexei Temirev dihukum penjara 7,5 taun amarga ngirim informasi rahasia menyang Vietnam. Pertahanan kasebut mbantah informasi amarga kang dituduh khianat ana ing domain umum.

        Rincian liyane ing RBC:
        https://www.rbc.ru/society/13/02/2020/5e44f9ff9a794726a2259f98

        Lan dadi gampang banget kanggo ilmuwan Rusia dadi "pengkhianat": cukup kanggo pindhah menyang luar negeri paling sethithik sapisan, duwe akses menyang rahasia negara utawa nampa hibah manca. Nanging tanpa dana, ilmu Rusia ora bisa berkembang (dhuwit anggaran digunakake kanggo apa wae kajaba riset lan pendidikan dhasar), lan kabeh wong ing donya wis suwe ngerti yen ora mungkin kanggo ningkatake ilmu tanpa kerjasama internasional.
        https://novayagazeta.ru/articles/2020/11/27/88134-berut-lyudey-s-opytom-lomayut-zhizni-otnimayut-rabotu-i-zdorovie

        Ilmuwan AS kudu nulis laporan menyang FBI. Sapa sing ditemoni lan apa sing diomongake?
        1. +4
          6 2021 Juni
          Aku ing topik ... eseman ilmuwan awalan ora ateges dheweke bisa nransfer informasi rahasia menyang negara liya kanggo ngrusak negara.
          Israel kudu mratobat kanggo sarjana Mordekhai Vannunu.
          Ing negara-negara Kulon, yen ilmuwan wiwit ngomong akeh banget lan komunikasi karo wong sing ora kudu diukum amarga teka kanthi cepet ... dipecat.
          1. -5
            6 2021 Juni
            Quote: Lech saka Android.
            Aku ing subyek ... ilmuwan awalan ora ateges dheweke bisa nransfer informasi rahasia menyang negara liya kanggo ngrusak negara.

            iya ta?
            Salah sawijining ilmuwan ibukutha pisanan sing disalahké miturut artikel "pengkhianatan" yaiku orientalis lan mantan karyawan Kementerian Luar Negeri Rusia Valentin Moiseev. Dheweke dituduh spying kanggo Korea Selatan. Alesan kanggo penahanan kasebut yaiku transfer dening dheweke menyang penasihat Kedutaan Besar Republik Korea ing Moskow, Cho Song Wu, saka abstrak saka laporan "Kebijakan Rusia ing Semenanjung Korea" sing diwaca ing simposium resmi Rusia-Korea. dina sadurunge.

            FSB nyebut laporan kasebut minangka dokumen resmi rahasia xsanajan abstrak kang diterbitake ing koleksi ilmiah lan dikirim ing Internet. Komite Perlindhungan Ilmuwan nyatakake yen pelanggaran sajrone investigasi lan sidhang sing ditindakake ing kasus Moiseev dadi bukti sing jelas babagan sifat "adat", lan "janjian" minangka "mata-mata" mesthine nuduhake marang publik. penetrasi manca rampant malah menyang Kamentrian Luar Negeri.


            Quote: Lech saka Android.
            Israel kudu mratobat kanggo sarjana Mordekhai Vannunu.

            Sanalika Vaanunu dadi sarjana, kita bakal mratobat.

            Quote: Lech saka Android.
            Ing negara-negara Kulon, yen ilmuwan wiwit ngomong akeh banget lan komunikasi karo wong sing ora kudu diukum amarga teka kanthi cepet ... dipecat.

            Cukup dongeng. Ilmuwan Israel nindakake postdocs ing universitas terkemuka ing donya tanpa masalah lan ora ana sing dipenjara amarga iki.
            1. + 12
              6 2021 Juni
              Negara sampeyan mateni fisikawan Iran kanthi brazenly lan mbukak ... crita apa ana.
              Lan sawise iku sampeyan ora duwe hak kanggo ngomong babagan ilmuwan kita.
              Yen ilmuwan sampeyan bakal nuduhake informasi rahasia babagan senjata nuklir Israel karo badan intelijen kita, aku yakin Mossad bakal cepet nransfer pelaku menyang pakunjaran sampeyan.
              Bubar, Blinken ngucapake matur nuwun marang pimpinan Mossad kanggo operasi sukses nglawan Iran ing babagan iki ... loro boots uap.
              1. +6
                6 2021 Juni
                Quote: Lech saka Android.
                Negara sampeyan mateni fisikawan Iran kanthi brazenly lan mbukak ... crita apa ana.
                Lan sawise iku sampeyan ora duwe hak kanggo ngomong babagan ilmuwan kita.

                wah!!
                Padha mbukak lan brazenly ngrusak ilmuwan lan obyek ilmiah, lan sawise iku isih cukup impudence kanggo njagong lan pinter babagan openness ilmu)))
              2. -10
                6 2021 Juni
                Quote: Lech saka Android.
                Negara sampeyan mateni fisikawan Iran kanthi brazenly lan mbukak ... crita apa ana.

                Omong kosong opo? Utamane babagan "brazenly lan mbukak"? Aku ngerti manawa kabeh masalah sing kedadeyan karo wong Persia digandhengake karo kita, nanging tuduhan pembunuhan sing ora ana buktine akeh banget.
                Lan apa hubungane karo artikel kasebut?

                Quote: Lech saka Android.
                Lan sawise iku sampeyan ora duwe hak kanggo ngomong babagan ilmuwan kita.

                Ngomong apa? Sing gajine sengsara. bilih organ punika ngipi elek. sing materi lan technical dhasar ngisor kabeh kritik?

                Quote: Lech saka Android.
                Yen ilmuwan sampeyan bakal nuduhake informasi rahasia babagan senjata nuklir Israel karo badan intelijen kita, aku yakin Mossad bakal cepet nransfer pelaku menyang pakunjaran sampeyan.

                Sampeyan ilang titik maneh. Kita ora nglarang kontak ilmuwan kita (malah ilmuwan nuklir) karo kolega manca. Apa maneh, kontak iki, kalebu sponsor, ditampa.

                Quote: Lech saka Android.
                Bubar, Blinken ngucapake matur nuwun marang pimpinan Mossad kanggo operasi sukses nglawan Iran ing babagan iki ... loro boots uap.

                Apa sampeyan rawuh ing rapat kasebut?
    2. +5
      6 2021 Juni
      Quote: profesor
      Banjur, sawise mriksa perang ing Suriah, perlu kanggo massively decommission pembangunan gagal

      Sebutake paling ora siji precedent, utawa sampeyan mung bisa melu obrolan Russophobic?
      1. -12
        6 2021 Juni
        Kutipan saka Narak-zempo
        Quote: profesor
        Banjur, sawise mriksa perang ing Suriah, perlu kanggo massively decommission pembangunan gagal

        Sebutake paling ora siji precedent, utawa sampeyan mung bisa melu obrolan Russophobic?

        Napa sampeyan nuduh Shoigu saka Russophobia?
        1. 0
          6 2021 Juni
          Quote: profesor
          Napa sampeyan nuduh Shoigu saka Russophobia?

          Aku uga ora seneng karo Shoigu.
          Nanging ora perlu kanggo nyalahke ing sirah sehat: jeneng conto tartamtu dibusak saka layanan minangka asil saka operasi ing Suriah.
          1. -5
            6 2021 Juni
            Kutipan saka Narak-zempo
            Aku uga ora seneng karo Shoigu.

            LAN? Sampeyan duwe segara ing federasi "non-Rusia".

            Kutipan saka Narak-zempo
            Nanging ora perlu kanggo nyalahke ing sirah sehat: jeneng conto tartamtu dibusak saka layanan minangka asil saka operasi ing Suriah.

            Pitakonan kanggo Shoigu.
            1. +1
              6 2021 Juni
              Quote: profesor
              Pitakonan kanggo Shoigu.

              Sing, ing kasunyatan, ora ana precedents, lan sampeyan nulis ing kene miturut prinsip "crowed, nanging paling ora subuh ana."
              1. -1
                6 2021 Juni
                Kutipan saka Narak-zempo
                Quote: profesor
                Pitakonan kanggo Shoigu.

                Sing, ing kasunyatan, ora ana precedents, lan sampeyan nulis ing kene miturut prinsip "crowed, nanging paling ora subuh ana."

                Ing kasunyatan, iki wis ngandika dening Menteri Pertahanan Federasi Rusia. Yen miturut panemu sampeyan gagak, banjur ngaku.
      2. 0
        8 2021 Juni
        Kutipan saka Narak-zempo
        Sebutake paling ora siji precedent, utawa sampeyan mung bisa melu obrolan Russophobic?

        opo
        https://tass.ru/armiya-i-opk/11440475 - Tuladhane.
        MOSCOW, 21 Mei. /TAS/. Udakara rolas senjata saka 300 sing diuji ing Suriah dicopot saka layanan karo tentara Rusia. Iki diumumake dening Menteri Pertahanan Federasi Rusia, Jenderal Angkatan Darat Sergei Shoigu, ing kuliah maraton Pengetahuan Anyar.

        tembung Shoigu bakal pass kanggo?


        P-s.S-s.
        Yen ana apa-apa, ...

        Aku Rusia.!.
        1. -1
          8 2021 Juni
          Kutipan: Iv762
          https://tass.ru/armiya-i-opk/11440475 - например.
          MOSCOW, 21 Mei. /TAS/. Udakara rolas senjata saka 300 sing diuji ing Suriah dicopot saka layanan karo tentara Rusia. Iki diumumake dening Menteri Pertahanan Federasi Rusia, Jenderal Angkatan Darat Sergei Shoigu, ing kuliah maraton Pengetahuan Anyar.

          15 saka 300 iku 5% saka kabeh. Yen katon ing carane akeh jinis senjata ing sajarah ora sabdho piyambak ing perang nyata, iku ora akeh. Ing wektu sing padha, ora dingerteni pira saka 5% kasebut minangka sampah Soviet.
          1. 0
            8 2021 Juni
            Kosok baline uga ora dingerteni. nglirik
            Ing sisih liya, M-16 sing padha uga dudu "persentase paling gedhe" saka "Matra-SS-nikami "(tm) ing Vietnam. Lan sepira sedhih sing dicekel karo dheweke banjur ... nangis
            Kosok baline, ing Suriah, Federasi Rusia ora nglawan mungsuh sing paling "kuat".
            Kepiye carane bakal ana konflik sanajan Israel al Turkey bakal digunakake minangka pitakonan gedhe liyane.
            (uga, utawa paling ora kaya USSR (yen tanpa ngguyu ) karo Amerika Serikat ing Korea utawa Vietnam)
    3. +2
      6 2021 Juni
      Quote: profesor
      Wangsulan utama sing perlu kanggo nggawe senjata ing prinsip fisik anyar yaikuНs. Tegese, ilmu dhasar lan terapan kudu dikembangake ing tingkat donya.

      Aku wis ngira iki typo. Sawise kabeh, iki kedadeyan kanggo kabeh wong, lan Profesor, sawise kabeh, nanging ...
      Quote: profesor
      Where kanggo njaluk ilmuwanН(dina iki ora ana pamenang Nobel ing Federasi Rusia), saka ngendi laboratorium kasebut bakal teka?

      Coba mulang literasi babagan prinsip fisik anyar, apa yen mbantu? ngguyu ngguyu ngguyu
      Nalar kanthi tampilan sing pinter babagan perkara kasebut lan kesalahan kasebut mung nyebabake ngguyu, dening Gusti Allah lol
      1. +6
        6 2021 Juni
        Saka ngendi para ilmuwan bisa teka (dina iki ora ana siji-sijine pamenang Nobel ing Federasi Rusia)
        "Profesor" wis kobong soko dina iki :)) Wis suwe dikenal sing kabeh pamenang Nobel iku ngédap (liyane mung ora pantes). Ya, lan ing wilayah sing dianugerahi gelar kasebut, kita pancen ora kuwat, kita ora bisa nyipta "bom gay" kanggo tentara, iman ora ngidini. :))
        Nanging ing akun
        Wangsulan utama sing dibutuhake kanggo nggawe senjata adhedhasar prinsip fisik anyar yaiku para ilmuwan. Tegese, ilmu dhasar lan terapan kudu dikembangake ing tingkat donya.
        nuduhake yen pembangunan dijupuk adoh saka USSR dening wong Yahudi wis entek, supaya njupuk openness kanggo titik ora bisa. :)))
      2. -9
        6 2021 Juni
        Kutipan: El Chuvachino
        Aku wis ngira iki typo. Sawise kabeh, iki kedadeyan kanggo kabeh wong, lan Profesor, sawise kabeh, nanging ...

        Speller ngandika mangkono. Sunting komentar kanggo kula ing kethokan.
        Sampeyan ora kudu maca komentarku. hi
        1. 0
          8 2021 Juni
          Quote: profesor
          Speller ngandika mangkono. Sunting komentar scrap me

          Victor Fedorovich, profesor Sampeyan duweke, mlebu wis nganggo jeneng sampeyan.
    4. +6
      6 2021 Juni
      Quote: profesor
      Mulane, para ilmuwan kudu nampa akeh, akeh.

      Apa ilmuwan sampeyan ing Israel kaya patriot? Nah, ing pangertene nganti saiki akeh, akeh, akeh dhuwit?
      Quote: profesor
      Ing sawetoro wektu, "rahasia" ndhelikake lack pembangunan utawa wretched.

      Ngendi sampeyan entuk informasi kasebut yen pangembangan diklasifikasikake? Apa sampeyan uga duwe gelar telepati? Prof, mbok cekap semanten mri pendatang punika? Sampeyan kaya wis suwe lunga, lan komplek emigran, kaya mung wingi.
      1. -2
        6 2021 Juni
        Kutipan: IS-80_RVGK2
        Apa ilmuwan sampeyan ing Israel kaya patriot? Nah, ing pangertene nganti saiki akeh, akeh, akeh dhuwit?

        Ing endi wae, para ilmuwan minangka "patriot". Sampeyan bisa nindakake apa-apa mung ing mburi kawat barbed. Lan yen sampeyan pengin duwe ilmuwan kelas donya, banjur mbayar wong-wong mau. Yen ora, dheweke bakal pindhah menyang luar negeri. Contone, minangka pamenang Nobel ing fisika Andrey Geim lan Konstantin Novoselov.

        Kutipan: IS-80_RVGK2
        Ngendi sampeyan entuk informasi kasebut yen pangembangan diklasifikasikake?

        Saka ing kono.
        1. 0
          6 2021 Juni
          Quote: profesor
          Ing endi wae, para ilmuwan minangka "patriot".

          Nanging, padha ora mangkat menyang Israel. Sanajan sampeyan duwe kegiatan ilmiah sing serius. Sing, karo dhuwit ing Israel kanggo ilmuwan, iku dicokot nyenyet. Nanging ing wektu sing padha, aku durung krungu babagan budhal massal ilmuwan saka sampeyan. Tegese, ana sing salah karo logika dhuwit "akeh-akeh".
          Quote: profesor
          Saka ing kono.

          argumentasi wesi. Pitakonan ditutup.
          1. -4
            6 2021 Juni
            Kutipan: IS-80_RVGK2
            Nanging, padha ora mangkat menyang Israel. Sanajan sampeyan duwe kegiatan ilmiah sing serius. Sing, karo dhuwit ing Israel kanggo ilmuwan, iku dicokot nyenyet. Nanging ing wektu sing padha, aku durung krungu babagan budhal massal ilmuwan saka sampeyan. Tegese, ana sing salah karo logika dhuwit "akeh-akeh".

            Israel ora nampa sapa wae. Ora conto ora bakal nampa ilmuwan bakat saka Jepang. Kajaba iku, piwulang kita ana ing basa Ibrani, sing medeni akeh ilmuwan.
            Israel ora ngembangake ALL wilayah kegiatan ilmiah amarga sumber daya manungsa sing winates. Para ilmuwan sing pengin nyinaoni efek permafrost ing kesuburan rubah ora bisa nemokake dhukungan finansial saka kita.
            Ing endi sampeyan bisa krungu babagan budhal para ilmuwan saka kita? Akeh ilmuwan Israel kerja ing laboratorium Eropa lan Amerika. Bubar iki ana ing Cina. Wong Tionghoa banget loman karo biaya lan peralatan.
            "Akeh lan akeh dhuwit minangka pembalap utama.

            Kutipan: IS-80_RVGK2
            argumentasi wesi. Pitakonan ditutup.

            ya wis. Ditutup Perkembangan kasebut rahasia, nanging reruntuhan ora.
    5. +5
      6 2021 Juni
      Cetha, amarga Rusia wis maju ing energi nuklir, hypersound, amarga ora duwe "ilmuwan" kaya ngono.
      1. -8
        6 2021 Juni
        Kutipan saka Prjanik
        Cetha, amarga Rusia wis maju ing energi nuklir, hypersound, amarga ora duwe "ilmuwan" kaya ngono.

        Dheweke maju ing buklet pariwara babagan energi nuklir lan hypersound.
        1. +1
          6 2021 Juni
          Dheweke maju ing buklet pariwara babagan energi nuklir lan hypersound. Praktek njeblug - wong kaya sampeyan sing wuta, wong langka, apa ana.
    6. 0
      6 2021 Juni
      Quote: profesor
      Paling pungkasan yaiku swasana keterbukaan. Tanpa iku, ora ana ilmu. Ora mungkin entuk terobosan tanpa kontak ing komunitas ilmiah internasional. Spymania minangka dalan sing ora ana.

      Apa kabeh sing ala?
      1. -3
        6 2021 Juni
        Kutipan saka tandha 1
        Quote: profesor
        Paling pungkasan yaiku swasana keterbukaan. Tanpa iku, ora ana ilmu. Ora mungkin entuk terobosan tanpa kontak ing komunitas ilmiah internasional. Spymania minangka dalan sing ora ana.

        Apa kabeh sing ala?

        ala banget. Yen sadurunge iku bisa kanggo ngatur pembangunan bebarengan karo ilmuwan Rusian, dina iki padha wedi wong manca kaya wong lara kusta. Asil? Malah luwih sithik publikasi dening ilmuwan Rusia, malah kurang akses menyang laboratorium maju lan proyek terobosan. Dina iki ora bisa nglengkapi laboratorium dhewe.

        Deleng Bebungah Nobel paling anyar. Umume proyek ana proyek gabungan. Wong Jepang karo Amerika, Walanda karo Inggris, lan liya-liyane. Ora piyambak.
        1. 0
          6 2021 Juni
          "Malah luwih sithik publikasi dening ilmuwan Rusia, malah kurang akses menyang laboratorium maju lan proyek terobosan." Apa sampeyan bisa menehi jeneng paling ora siji proyek terobosan ing luar negeri?
    7. +2
      6 2021 Juni
      Quote: profesor
      Lan mung banjur bisa ngomong yen senjata digawe ing prinsip fisik anyar. Yen ora, saka ngendi dheweke bakal teka?


      Inggih, mesin paling apik ing donya, waja, laser dijupuk saka ngendi wae ing USSR. Senadyan ilmu saka USSR ora cemlorot karo openness, lan kita tansah duwe sawetara banget "pemenang Nobel".
      Saiki, warhead hipersonik teka saka ngendi wae, sing dikontrol kanthi yakin, tegese nampa lan ngirim sinyal. Saka ngendi wae teka kendaraan ing jero banyu kanthi kecepatan gerakan ing banyu 100 knot. Saka endi wae teka sarana nyegat kendaraan hipersonik. Sapa sing ngerti saka ngendi ... Iki, mesthine, kabeh ora ilmiah - mung kedadeyan kebetulan - sawise kabeh, ora ana "pemenang Nobel" lan ora ana ...
    8. 0
      7 2021 Juni
      Pikiran paling apik ing donya yaiku nggawe senjata kanggo ngrusak manungsa, kaya ing film Hollywood, profesor edan teka kanthi cara mateni luwih akeh wong.
  5. -3
    6 2021 Juni
    Sadurunge hyperboloid insinyur Garin, sing ngobong kabeh kapal lan pabrik, oh adoh banget ... sumber daya sing kuat dibutuhake ... yen energi saka bledosan nuklir bisa diarahake menyang sinar laser, masalah iki mbokmenawa wis ditanggulangi. .
    Dadi laser apik nalika ana ing papan sing ora ana kabut, udan, udan es, salju lan kesenengan liyane saka udan lan iklim alam.
  6. + 11
    6 2021 Juni
    Aku jarred dening tembung "prinsip fisik anyar". Endi sing anyar?
    Anti-gravitasi, nul-nyebrang, kacepetan superluminal lan kabeh sing, ditresnani dening penulis fiksi ilmiah, bakal anyar.
    Malah annihilation dudu prinsip fisik anyar kanggo ilmu modern, dilarang kanggo teori sing ana. Lan laser biasa / maser lan EMP umume. Kajaba kanggo urusan militèr, panganggone mung saiki wiwit nggedhekake.
    Sanalika wong ngucapake tembung "ing prinsip fisik anyar", aku ngerti yen dheweke duwe masalah karo pendidikan sekolah ...
    1. +4
      6 2021 Juni
      Ukara kasebut muni "SENJATA adhedhasar prinsip fisik anyar", lan dudu "prinsip fisik anyar".
      Kanggo fisika, "prinsip" iki ora anyar, mesthi, nanging kanggo senjata iki minangka inovasi. Mulane padha nulis supaya, gegaman adhedhasar anyar (ora sadurunge digunakake ing hubungan kanggo senjata utawa kang gegaman ora bisa) "prinsip fisik"
  7. -9
    6 2021 Juni
    Aku elinga kepiye sawetara taun kepungkur, portal Blog Pertahanan narik kawigaten babagan plot saluran TV Rossiya 24 babagan panggunaan sistem laser ing Rusia. Penulis nyathet yen cuplikan kasebut nuduhake instalasi ing awak sing ana pipa saluran pembuangan lan cerobong asep.

    Ing rekaman, sing isih kasedhiya ing situs web Vesti.ru, uga ing saluran YouTube Rossiya 24, salah sawijining pipa yaiku pipa plastik biasa kanthi diameter 100 utawa 110 milimeter kanthi cincin penyegelan karet. Biaya pipa kasebut kira-kira 200 rubel saben meter linear.
    1. +4
      6 2021 Juni
      Lan apa iki ngomong, saliyane kanggo pipo plastik digunakake? Kanggo persiyapan eksperimen, iku perlu kanggo duwe sawetara jinis tabung ilmiah khusus kanggo akeh, akeh sekel, digunakake ora count? ngguyu
      1. -6
        6 2021 Juni
        Kutipan: IS-80_RVGK2
        Lan apa iki ngomong, saliyane kanggo pipo plastik digunakake? Kanggo persiyapan eksperimen, iku perlu kanggo duwe sawetara jinis tabung ilmiah khusus kanggo akeh, akeh sekel, digunakake ora count? ngguyu

        Paket sayuran ijo dicekel kanthi sampurna nganggo pita karet farmasi biasa. Kowe bener.
        Lan dheweke malah kesed kanggo mbusak segel karet saka pipa saluran pembuangan saka laser "pertempuran".



        Miturut cara, panginstalan laser saka daya pinunjul uga duwe ukuran wujud. Gambar kasebut kanthi jelas nuduhake instalasi daya rendah.
        Gambar kanthi "Peresvet" nuduhake laser kanthi daya ora luwih saka 30-40 kW. Eksperimen sing cukup biasa ing kahanan poligon sing paling gampang nuduhake yen kanggo sawetara asil sing luwih utawa kurang penting, laser paling sethithik 100 kW, lan luwih becik 300, dibutuhake. hi
        1. +5
          6 2021 Juni
          Nanging, saliyane konjektur sampeyan, sampeyan ora duwe apa-apa. Mungkin sampeyan bener, bisa uga ora. Minangka kamungkinan kanggo ndeleng dinosaurus ing lurung-lurung ing Haifa. ngguyu
          1. Komentar wis dibusak.
          2. -8
            6 2021 Juni
            Kutipan: IS-80_RVGK2
            Nanging, saliyane konjektur sampeyan, sampeyan ora duwe apa-apa. Mungkin sampeyan bener, bisa uga ora. Minangka kamungkinan kanggo ndeleng dinosaurus ing lurung-lurung ing Haifa. ngguyu

            Sing bener iku bener. Ing Haifa karo dinosaurus tension.

            Senjata Rusia nduweni makna suci kanggo warga. Ing ngarsane senjata paling modern lan unparalleled ing donya instills ing Rusia rasa bangga nasional lan rasa percaya diri.
            Sampeyan ora bisa mbantah karo sakral. Ora ana sing kudu ditindakake ing kene ...
            Ya ... "brain drain" wis bisnis ...
            1. +3
              6 2021 Juni
              Kutipan: A. Privalov
              Sampeyan ora bisa mbantah karo sakral. Ora ana sing kudu ditindakake ing kene ...
              Ya ... "brain drain" wis bisnis ...

              Aku mbokmenawa salah Russian. Lan aku ora weruh apa-apa sing suci ing rudal nuklir. Nanging aku ndeleng jaminan sing minangka asil saka sawetara bantuan kanggo mbangun demokrasi saka partners kita dear saka negara non-loropaken, aku ora bakal manggon ing semblance saka Irak demokratis. Apa sing dikarepake.
              1. -5
                6 2021 Juni
                Kutipan: IS-80_RVGK2
                Kutipan: A. Privalov
                Sampeyan ora bisa mbantah karo sakral. Ora ana sing kudu ditindakake ing kene ...
                Ya ... "brain drain" wis bisnis ...

                Aku mbokmenawa salah Russian. Lan aku ora weruh apa-apa sing suci ing rudal nuklir. Nanging aku ndeleng jaminan sing minangka asil saka sawetara bantuan kanggo mbangun demokrasi saka partners kita dear saka negara non-loropaken, aku ora bakal manggon ing semblance saka Irak demokratis. Apa sing dikarepake.

                Sapa sing bener, lan sapa sing ora bener, atur ing antarane sampeyan lan mangga, tanpa aku.

                Kanggo Irak, ora muspra yen instruktur militer tuwa ing wilayah Chelyabinsk njupuk kanca-kancane kanggo nggali parit anti-tank ing dina Jumuah. hi
                1. -1
                  6 2021 Juni
                  Kutipan: A. Privalov
                  Sapa sing bener, lan sapa sing ora bener, atur ing antarane sampeyan lan mangga, tanpa aku.

                  Ayo jajal. Bakal angel banget tanpa bantuan para imigran, nanging kita bakal nyoba sing paling apik.
                  Kutipan: A. Privalov
                  Kanggo Irak, ora muspra yen instruktur militer tuwa ing wilayah Chelyabinsk njupuk kanca-kancane kanggo nggali parit anti-tank ing dina Jumuah.

                  Mesthi ora muspra. Awit kita mung duwe kapitalisme ing saubengé lan kamenangan komunisme ora katon sanajan ing cakrawala, banjur si vis pacem, para bellum.
                2. 0
                  7 2021 Juni
                  Kayane komentator Israel (Privalov lan Profesor) wis dicolong akun. Padha digunakake kanggo nggawe bantahan pinter. Nelangsa....
        2. +1
          6 2021 Juni
          Kutipan: A. Privalov
          Gambar kanthi "Peresvet" nuduhake laser kanthi daya ora luwih saka 30-40 kW. Eksperimen sing cukup biasa ing kahanan poligon sing paling gampang nuduhake yen kanggo sawetara asil sing luwih utawa kurang penting, laser paling sethithik 100 kW, lan luwih becik 300, dibutuhake.

          Nuduhake, yen ora rahasia (lan kanggo sampeyan, ketoke, ora rahasia) kabeh data. Utamane babagan boros daya ing mode aktif. Informasi sampeyan menarik banget.
        3. +2
          6 2021 Juni
          Lan dheweke malah kesed kanggo mbusak segel karet saka pipa saluran pembuangan saka laser "pertempuran".
          Dheweke bakal njupuk sing paling awon. ngguyu
        4. +1
          6 2021 Juni
          Umumé, bisa ngomong babagan laser tempur normal nalika kekuwatan tekan MEGAWAT, utawa malah atusan MEGAWAT, nanging saiki mung zilch ...
      2. 0
        6 2021 Juni
        Dadi iki sinyal kanggo mungsuh kita! Sing malah bisa nggawe senjata saka pipa saluran pembuangan.
  8. -9
    6 2021 Juni
    Senjata anyar (laser, radiasi EM) "makarya" ing tingkat taktis lan operasional-taktis bisa digunakake minangka bagéan saka operasi militer eksperimen ing sawetara jinis konflik. Ora ana sing bakal nggunakake senjata global ONFP: "paling dhuwur" ora bakal nglelebke yachts, ngrusak "real estate" sanak-sedulure lan "kanca oligarki", uga ngrusak institusi finansial saka "sekutu kemungkinan", ing ngendi kabeh sing ngatur "elit Rusia" nyimpen tabungan.
    1. +2
      6 2021 Juni
      Banjur apa gunane ndhawahake sanksi marang kita yen "kita" (yaiku elit sing ngatur) dadi manut lan lentur lan "ora bakal nglelebke yacht kita"?
      Miturut cara, bubar wingi, diumumake yen FNB wis rampung nilar dolar. Apa saka wilayah sing padha?
      1. -3
        6 2021 Juni
        Perang antarane negara maju wis suwe ditindakake kanthi cara ekonomi. Ora perlu mateni ewonan prajurit mungsuh ngorbanake ewonan rakyatmu, luwih murah yen nyogok siji "umum". Sanksi "sekutu kemungkinan" ditujokake kanggo ngrampungake sektor ekonomi Rusia sing wis dikembangake lan ngganti pimpinan negara saiki kanthi luwih gampang diatur. Minangka kanggo penolakan dolar ing NWF, NWF minangka dana cadangan negara Rusia, minangka bagéan saka mekanisme kanggo nyedhiyakake pensiun kanggo warga Federasi Rusia kanggo jangka panjang, uga, apa dolar ing dana iki? Nalika kabeh "kanca" (Sechin lan Co.) nyerah dolar lan euro kanggo rubel Rusia, banjur iki bakal dadi prestasi. Lan apa sing sampeyan tulis babagan pemilihan "nggodho".
  9. -1
    6 2021 Juni
    EMP-tema karo generator Magnetik mbledhos topik banget larang, amarga piranti larang lan dhuwur-tech, lan kemampuan pertempuran nyata banget relatif. Pranyata metu jenis peluru emas karo radius cukup andhap asor. Dheweke wis suwe ngeduk arah iki, kayane Amerika malah nggunakake piranti sing padha ing Irak, nanging asile kecut..
    Pemancar gelombang mikro bisa uga dadi buntu, amarga efisiensi gumantung banget karo kahanan lingkungan, jarake sithik miturut standar militer, pemancar gedhe banget lan kabeh keagungan iki mangan akeh energi. Kanggo nglawan UAV, LO luwih cocog amarga jarak sing luwih adoh.
    Ing asas, kabeh topik modern-inovatif iki, aku paling kabeh pracaya ing pembangunan ing laser, amarga iki uga bisa dadi exhaust pihak katelu ing Bunch liyane, wilayah non-militer.
    1. 0
      6 2021 Juni
      Senjata balok liyane sing menarik kanggo papan.
      1. 0
        6 2021 Juni
        Aku ora mikir padha bakal jotosan iki. Kita pancene ora seneng militerisasi ruang cedhak Bumi - kanthi ekonomi lan teknologi kanggo kita, wasir iki bakal dadi standar sing paling dhuwur. Paling kamungkinan lagi ngembangaken soko, quietly, malah bisa ngalami.
  10. 0
    6 2021 Juni
    Aku wonder yen ana nyoto kanggo apa prinsip fisik anyar? Mungkin iki isih algoritma anyar kanggo orane tumrap sekolah saka pangolahan diatur beda saka algoritma modern. Sapa wae umume ngerti yen sadurunge ngomong babagan kebaruan, kudu ngomong babagan kemungkinan pembuktian matematika saka proses kasebut. Sampeyan ora bisa langsung njupuk solusi teknik tanpa mangerteni dasar-dasar pembenaran teoritis.
  11. 0
    6 2021 Juni
    Kutipan: Vadim237
    "Malah luwih sithik publikasi dening ilmuwan Rusia, malah kurang akses menyang laboratorium maju lan proyek terobosan." Apa sampeyan bisa menehi jeneng paling ora siji proyek terobosan ing luar negeri?

    Miturut cara, aku wis suwe ora nonton Bebungah Nobel, wis setaun. Nanging jujur, premis sampeyan salah.
    Ana cukup proyek, lan Rusia dhewe mbatesi akses menyang dheweke.
  12. 0
    6 2021 Juni
    Iki apik...
  13. +3
    6 2021 Juni
    Quote: profesor
    Wangsulan utama sing dibutuhake kanggo nggawe senjata adhedhasar prinsip fisik anyar yaiku para ilmuwan. Tegese, ilmu dhasar lan terapan kudu dikembangake ing tingkat donya. Kompetisi ing universitas kanggo spesialisasi sing cocog kudu dhuwur supaya sing paling apik njupuk papan kasebut. Mulane, para ilmuwan kudu nampa akeh, akeh. Basis materi lan teknis kudu paling apik ing donya, utawa ora luwih elek tinimbang ... Lan mung banjur bakal bisa ngomong yen senjata digawe ing prinsip fisik anyar. Yen ora, saka ngendi dheweke bakal teka? Saka ngendi para ilmuwan bisa teka (dina iki ora ana pamenang Nobel ing Federasi Rusia), saka ngendi laboratorium bisa teka?


    Ora jelas apa sing kudu dibantah ing kene. Apa sing dibutuhake para ilmuwan kanggo ilmu dhasar lan terapan? Bahan dhasar apa sing dibutuhake sing cocog?

    Aku mung bakal mbantah babagan kompetisi kanggo universitas teknis sing unggul; isih dhuwur banget. Lan iki bakal kaget; kenapa? - conto saka urip: Aku njupuk anakku menyang babak sabanjure Olimpiade tingkat pisanan ing matématika, wektu iki ing St. Bangunan iki meh ora ditemokake ing sawetara gurun, wis rusak. Saka tembok plester, lsp. Putra kaget. Nanging padha nggawa ana, nyatane, sawetara wong paling pinter ing negara ing kategori umur. Punika - otak, punika - masa depan negara, punika - senjata mangsa ONFP. Apa sampeyan mikir bakal mikir babagan ngendi dheweke kudu kerja - ing Rusia utawa ing luar negeri? Sikap apa marang awake dhewe saka negara lan masyarakat sing dirasakake? Putra kaget. Aku uga, sanajan diatur kanggo pengalaman urip. Stalin mung bakal nembak rektor universitas kanggo iki, mbokmenawa. Aku dudu Stalinis, nanging aku ora ngerti apa langkah liyane sing bakal mbantu. Sawetara jenis carelessness. Sanajan, mbok menawa, perlu kanggo mbandhingake dinamika: ing ngendi dheweke digawa 10 taun kepungkur lan ing ngendi dheweke bakal digawa ing 10 taun liyane. Mungkin tambah apik...

    Apa Peskov ngandika bab departure saka ilmuwan? Nanging ing China, aku mikir, dheweke sengaja nglawan fenomena iki, lan dheweke wiwit sukses. Sampeyan ora bisa ngatasi masalah sing ora ana. Aku pengin ngarep-arep yen kita uga gelut, nanging dheweke nyoba ora nggawe gupuh. Aku pengin percaya ...

    Penetasan lan ngremehake mungsuh kanthi sistematis nyebabake korban jiwa sing abot, lan Rusia wis sinau akeh pelajaran kasebut ing sejarahe. Apa mbaleni maneh ing laku? Utawa isih kurang sinau, amarga kita duwe memori manuk? "Kita bisa mbaleni" - apa ditulis dening wong sing ngentekake masa kanak-kanak tanpa mbah kakung sing isih ana ing perang? Utawa karo mbah cacad sing bali saka dheweke? Ora, iki ditulis dening wong-wong sing wis ora krungu utawa ndeleng saka saben wesi Soviet "Iki ngirim ora kelakon maneh."

    PS Kita ora seneng yen layanan khusus wong liya bisa digunakake kanthi rahasia, amarga kita wis lali kepiye cara kerja kaya ngono? Utawa amarga kita bocah-bocah ing politik? Endi sing luwih elek, pisanan utawa kaloro? Kapindho iku satus kaping hard kanggo ndandani.
  14. 0
    7 2021 Juni
    Apa ora luwih gampang mung simulasi panyerepan lengkap sinyal saka sumber nyerang dening ngirim respon cocok?
    1. +2
      7 2021 Juni
      sampeyan lali yen sinyal bisa mlaku ing pita frekuensi. nyuda ing siji frekuensi, lan ing tetanggan bakal katon. Minangka informasi, dheweke menehi artikel rahasia babagan kedadeyan ing cedhak Kapuloan Falkland kanggo diwaca. Ing kana, pesawat-pesawat Argentina sing prasaja kanthi rudal sing prasaja nyerang wong Inggris. Mulane, kanthi ora langsung ing topik, sinyal standar bisa diserap, nanging mung ing pita sing sempit. Lan yen sampeyan njupuk pulsa saka generator spark diode-jinis ing amba, obyek bakal ditemokaké ing cedhak band. Ing wektu iku, arah iki dicekel dening kasunyatan sing ing band amba saka daya radiation, gedhe-gedhe dibutuhake, ing cilik iku luwih gampang.
  15. 0
    7 2021 Juni
    jujur, kabeh sing kita ngerti ora banget nyengsemake. Sampeyan bisa ndeleng mung embrio arah ... kayata truk lapis baja ing arah tank. Iku mesthi apik sing karya lagi ditindakake lan kita isih ora ngerti.
    1. 0
      19 September 2023
      Wektu bakal netes lan tuwuh. (W. Shakespeare.)
  16. 0
    7 2021 Juni
    final bakal instalasi saka opsi senjata entheng ing spacecraft. Kita bakal duwe truk, kita duwe roket abot. Paling kamungkinan ora bisa rampung entheng piranti tanpa kelangan paramèter (jarak lan daya), kajaba sing ukuran cilik panginstalan nuklir kuat) ora bakal bisa.
    sapa sing ndhisiki pelana kosmos bakal ngidoni saka ndhuwur.
  17. 0
    7 2021 Juni
    Sing utama yaiku mungkasi pengkhianatan, saluran teknologi menyang Anglo-Saxon. Yen ora, terobosan bakal gagal!
    1. 0
      7 2021 Juni
      Aku ragu-ragu takon, kepiye carane? kanggo berkembang soko ana ing prinsip fisik anyar, nanging ing wektu sing padha tetep ing framework saka hukum fisik lawas. Miturut cara, prinsip lan angger-anggering Toret iku tembung cedhak makna - sinonim.
  18. Komentar wis dibusak.
  19. 0
    7 2021 Juni
    Dadi ... lan sejatine ing ngendi prinsip fisik sing BARU iki, kabeh ing ndhuwur wis bisa tuwuh kanthi lumut. Ya, versi anyar, ing basis sing luwih maju, nanging ora ana sing anyar.
  20. Komentar wis dibusak.
  21. 0
    11 2021 Juni
    Laser, laser, apa iku? Hyperboloid utawa mung senter sing wuta. Ana sing ora jelas
  22. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"