Media Cina: Rusia bakal duwe "sadulur" sing luwih entheng saka pesawat tempur Su-57 generasi kaping lima

61

Ing media Cina, bahan wiwit katon ing pernyataan perwakilan Rusia babagan wiwitan pembangunan ing Federasi Rusia pesawat generasi anyar sing janjeni. Sawetara dina kepungkur, informasi diterbitake yen karya wis diwiwiti kanggo nggawe pejuang Rusia mesin tunggal cahya kanthi bobot take-off nganti 18 ton lan kacepetan nganti 2 M. Sadurungé, iku babagan rencana kanggo nggawe LMFS kanggo Angkatan Aeroangkasa Rusia - pesawat garis ngarep serbaguna sing entheng.

Edisi Cina Sohu nerbitake artikel sing nyatakake yen nganti saiki Rusia durung ngomong apa-apa babagan karakteristik "siluman" saka pesawat sing janjeni. Ing wektu sing padha, kacathet yen pejuang multi-peran iki "mbokmenawa bakal nampa wong-wong mau, yen ora, iku ora bisa lantaran kanggo pesawat generasi kalima."



Iki statements maneh nuduhake carane akeh manungsa waé ing luar negeri wis mbayar kanggo "siluman" karakteristik pejuang modern. Ing wektu sing padha, sikap "semangat" kasebut marang paramèter siluman katon rada aneh, amarga, contone, J-20 Cina ditemokake dening radar pesawat tempur Su-30MKI Angkatan Udara India - "siluman" ciri ora tenan bantuan wong.

Ing Sohu:

Sampeyan bisa nyatakake yen Rusia bakal duwe pesawat liya saka generasi anyar, yen kabeh paramèter ketemu syarat sing perlu. Bakal dadi "sadulur" sing luwih entheng saka Su-57, bobot lepas landas maksimum sing, adhedhasar sumber terbuka, kira-kira 35 ton. Pejuang Rusia paling anyar bakal kaping pindho luwih entheng, lan, mesthi, bakal ngatasi masalah liyane.

Edisi Cina nuduhake yen minangka asil, pesawat tempur Rusia siji-mesin ora bakal duwe versatility sing "Su-57 bakal menehi." Iki nuduhake, ing antarane, kemampuan Su-57 kanggo tumindak minangka pos komando kanggo sawetara serangan drone "Pamburu". Ing media PRC, dheweke percaya yen pejuang mesin tunggal sing entheng ing Angkatan Udara Rusia ing mangsa ngarep bisa luwih fokus ing pertempuran udara sing bisa dimanfaatake, kalebu intersepsi klasik.
  • perusahaan "garing"
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

61 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -15
    29 May 2021
    Apa aku ngerti bener sing padha arep sijine pilot ing Skat?



    Mesin tunggal, entheng, ora ngganggu.... lol
    1. +5
      29 May 2021
      Pilot ing pesawat iki ora bakal katon.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. AML
      +1
      29 May 2021
      Kutipan saka sadurunge
      Apa aku ngerti bener sing padha arep sijine pilot ing Skat?

      Dheweke pengin nggawe lawang ing slope supaya pilot bisa metu paling ora :)
    4. Err
      +2
      29 May 2021
      Kutipan saka sadurunge
      Mesin tunggal, entheng, ora ngganggu....
      Ide desain wis ndeleng mesin siji, setengah ing saben pangertèn, versi Su-57. nglirik
      1. +4
        29 May 2021
        Desainer sing aneh. Yen dheweke paling sethithik njupuk SU-57 minangka basis, mula paling ora intake udara bakal diselehake ing sangisore swiwi, kaya rekan, swiwine bakal digawe luwih gedhe lan kanthi minimal sudut tengen kanthi analogi. Maneh, loro intake udara ing ndhuwur swiwi, aku ora ngerti kabeh. Ya, lan mesin bisa didhelikake luwih kompak saka ndhuwur tanpa wangun bunder. Aku rumangsa yen desainer mung penggemar F-35, mula dheweke ngukir. Kanggo sawetara alasan, ing saindenging jagad, pesawat generasi kaping 5 lan kaping 6 digawe kanthi analogi karo F-35. Inggih, dheweke durung duwe pesawat, nanging tata letak rampung nyalin-tempel saka F-35
        1. +3
          29 May 2021
          Maneh, loro intake udara ing ndhuwur swiwi, aku ora ngerti kabeh.

          Ing Internet ana foto karo model pesawat ing meja Yu Borisov.
          Foto kasebut mung nuduhake irunge. Intake udara - siji, ing ngisor iki. hi

          1. +1
            29 May 2021
            Yen sampeyan ngetutake foto iki, banjur ing pesawat (sing ana ing sisih tengen), kaya sing dakmangerteni, mung ana siji asupan udara lan ana ing tengah pesawat. Wis ana kinerja sing padha. Lan ing render, ana loro sing kapisah. Inggih, biasane yen padha pengin mancorong katon, banjur padha sumunar khusus, nanging kene iku mung Piece)) Aku ana model sawetara pesawat liyane.
            1. 0
              29 May 2021
              "Render" minangka hiburan saka kursi. Ora ketompo. ngguyu
    5. 0
      29 May 2021
      Kutipan saka sadurunge
      Apa aku ngerti bener sing padha arep sijine pilot ing Skat?

      ========
      Luwih kamungkinan - salah! Sanajan iki ora penting!
      "Apa sing bakal tuwuh - bakal tuwuh"! ombenan
    6. 0
      29 May 2021
      "Omon Ra" (c) V. Pelevin ???)))
  2. +1
    29 May 2021
    Mungkin kabeh padha, siji-mesin, lan ora siji-mesin, pah, sampeyan bakal break ilat nalika sampeyan ngucapake.
    1. +2
      29 May 2021
      Mesin turbojet - muni bener?
  3. +3
    29 May 2021
    Muga-muga pejuang bakal ana ing logam lan ora mung ing kertas; kelas iki luwih dikarepake ing kana. Liyane bakal njupuk maneh pasar dodolan sing padha menehi adoh lan bakal umume apik banget.
    1. -2
      29 May 2021
      Muga-muga pejuang kasebut ana ing logam lan ora mung ing kertas; kelas iki luwih dikarepake ing kana


      Pancen angel nelpon pejuang apa sing dibutuhake saben wong. Pesawat siji-mesin sing relatif murah, sing pisanan bisa digunakake kanthi efektif ing target darat lan ing wektu sing padha bisa nggawa misil udara-ke-udara medium. Alamiah karo EPR cilik. Luwih, kelas lawas saka front-line fighter-bomber. Ing cendhak - sampeyan kudu nyalin glider F-35, nanging ngisi isih bakal diganti kaping telu nalika mabur. Dadi - langsung Count ing "upgrade" kaya "plug and play" ing bis umum Amérika.
      Ing tembung, padha overslept lan tangi.
      1. +1
        29 May 2021
        Ing tembung, padha overslept lan tangi.

        Yen sampeyan nelpon upaya nggawe "produk 30" kaya ngono, mula sampeyan dhewe ngerti ... negatif
        Lan sadurunge prestasi iki (ing saben pangertèn), ora ana gunane kanggo ngomong bab pesawat siji-mesin. hi
        1. +1
          30 May 2021
          Lan sadurunge prestasi iki (ing saben pangertèn),


          Mbuwang tembung-tembung krama. Apa Pratt Whitney uga nindakake prestasi, utawa mung nggawe produk sing apik kanggo didol? Saturn minangka perusahaan saham gabungan. Nawakake barang, anggaran negara mbayar. Yen sampeyan dadi pemegang saham, sampeyan bakal entuk bathi kanthi bentuk dividen utawa rega saham.
  4. Komentar wis dibusak.
  5. 0
    29 May 2021
    Diwiwiti rada telat karo pembangunan. Yen, mesthi, padha miwiti, aku ora weruh warta kuwi.
    1. +3
      29 May 2021
      Sawise Su35S lan Su57, paling ora ana mesin turbojet Al41 modern lan Izdeliye 30 karo UVT (nozzle mbokmenawa kudu dibaleni menyang flat utawa mung munggah lan mudhun, sing) ana avionik modern, ana. punika radar a ....., sawetara Komponen siap-digawe liyane. Iki ndadekake kemungkinan pejuang cahya katon luwih cedhak.
      1. +6
        29 May 2021
        Bobot lepas landas maksimum Su-57 yaiku 35 ton. Kanggo pesawat sing dikembangake, meh setengah lan padha karo 18 ton. Yaiku, tinimbang loro mesin Izdeliye 30, kaya Su-57, dheweke bakal nyelehake siji mesin Izdeliye 30 ing pejuang cahya sing dikembangake lan entuk dorongan sing dibutuhake.

        .MOSCOW, 26 Mei - RIA Novosti. Perusahaan Sukhoi ngembangake pesawat tempur multirole cahya generasi kaping lima pisanan ing Rusia kanthi mesin siji, sumber ing industri pesawat marang RIA Novosti.
        "Nalika nggawe pesawat, direncanakake nggunakake dhasar sing dikembangake ing kerangka nggawe Su-57, kalebu mesin paling anyar" item 30 ", lapisan nyerep radar, peralatan radio-elektronik ing papan. , lan sistem senjata," ujare.

        Nganti saiki, kabeh pejuang buatan Rusia, kalebu paling modern Su-57, dilengkapi rong mesin.
        Miturut sumber, pesawat anyar kudu bobot lepas landas ora luwih saka 18 ton, kacepetan maksimum bakal ngluwihi Mach XNUMX, lan rasio tikaman-kanggo-bobot (rasio massa lan tikaman mesin) bakal paling sethithik siji. Ing wektu sing padha, bakal dibedakake kanthi visibilitas radar sing suda, super-maneuverability lan lepas landas sing dicekak amarga vektor thrust engine sing deflected.


        "Ing babagan tata letak, pesawat tempur bakal duwe siji intake udara multi-mode ventral, kaya sing dileksanakake ing pirang-pirang pesawat mesin siji modern," tambah interlocutor agensi kasebut.

        https://ria.ru/20210526/istrebitel-1733910712.html
        1. +4
          29 May 2021
          Sampeyan uga kudu nyathet yen wiwit nggawe pesawat udara Su57, wis ana sawetara kemajuan ing komposit lan awak pesawat bakal duwe% akeh, tegese bakal luwih gampang ..... sing pungkasane. , bisa nyebabake rasio thrust-to-weight sing bisa dibandhingake karo Su57.
          1. +2
            29 May 2021
            Kutipan saka Zaurbek
            Sampeyan uga kudu nyathet yen wiwit nggawe pesawat udara Su57, wis ana sawetara kemajuan ing komposit lan awak pesawat bakal duwe% akeh, tegese bakal luwih gampang ..... sing pungkasane. , bisa nyebabake rasio thrust-to-weight sing bisa dibandhingake karo Su57.


            Aku ora mikir sing iki penting banget, diwenehi pengalaman padha F-16s lan F-35s.
            Mbokmenawa, nalika ngevaluasi pangembangan anyar perancang pesawat Rusia, cukup kanggo ngandelake mung sawetara karakteristik F-16. Perbandhingan kasebut, sanajan ora sakabehe bener amarga bedane generasi, bakal ngidini kita ngerti manawa proyek Rusia bakal dadi langkah maju sing signifikan. Lan yen mangkono, kita kudu ngelingi sawetara paramèter saka mobil Amérika. Contone, bobot F-16 kosong, gumantung saka modifikasi, kira-kira 9 ton. Bobot lepas landas normal, tanpa tangki bahan bakar eksternal lan sawetara rudal udara-ke-udara kanggo pertempuran udara, kira-kira 13 ton. Lan bobot lepas landas maksimum wis nyedhaki 22 ton, sing luwih saka kaping pindho bobot kosong. Daya afterburner engine ing kasus iki, ing loro versi (bisa kanggo nginstal General Electric F110 lan Pratt & Whitney F100 engine) kira-kira 13 ton.

            Kanthi beban normal, F-16 nduweni rasio dorong-kanggo-bobot kira-kira siji. Tegese, daya mesin kira-kira padha karo massa pesawat, lan yen luwih gampang, bisa munggah kanthi vertikal kanthi akselerasi lan inersia sing sethithik utawa ora, mung nggunakake dorongan saka pembangkit listrik. Kanthi beban sing luwih gedhe, nomer kasebut dadi ora bisa maneh, lan kanthi mundhut kacepetan sing signifikan nalika mendaki, pejuang bisa uga tiba ing buntut.


            Uga mesin tunggal minangka wakil liyane saka Angkatan Udara AS, pesawat tempur F-35. Nanging ing kene angel banget kanggo nggawe perbandingan sing bener, amarga mesin iki jelas ora dikembangake kanggo ekonomi. Ya, nalika ngembangake F-35, dhuwit kasebut jelas ora bisa disimpen, mesthine dadi "kreta perang" utama angkatan bersenjata Amerika ing separo pisanan abad kaping 24, lan syarat-syarat sing ana ing mobil. wis sak pembangunan konsep padha supaya kita bisa pirembagan bab niche ditetepake cetha saka fighter iki Sejatine mokal. Ayo dadi ngomong yen bobot lepas landas normal 350 kg (versi F-35A), daya afterburner engine sawijining kira-kira 19 kilogram.

            Miturut informasi sing disuarakake dening agensi TASS, pesawat tempur cahya Rusia anyar direncanakake bakal digawe adhedhasar teknologi lan pangembangan sing diduweni Biro Desain Sukhoi kanggo proyek Su-57. Lan ora mung bahan komposit, lapisan siluman utawa avionik canggih, nanging uga mesin tahap kapindho kanggo pesawat iki, luwih dikenal minangka "Item 30". Miturut informasi kasedhiya, tikaman afterburner engine iki bakal 18 kg. Lan ora nggumunake manawa sumber kasebut ngumumake bobot maksimal saka pejuang mesin tunggal anyar.

            https://newizv.ru/news/army/28-05-2021/deshevyy-no-sverhmanevrennyy-kb-suhoy-razrabatyvaet-legkoy-istrebitel
            1. +3
              29 May 2021
              Setuju. Nanging yen sampeyan njupuk glider, banjur antarane F15 lan F16 taun 10 lan glider F16 luwih maju lan sampurna. Lan trd manunggal. Kita ndeleng padha karo F22 lan F35. Mesin turbojet wis rampung ana, sanadyan.
      2. 0
        29 May 2021
        Pejuang iki dikembangake dening Sukhoi. Kanggo sawetara alasan, kabar kasebut liwati dening review militer. Nanging karya sing padha ditindakake kanthi cepet. Plus saiki wis ana instan-35. Ya, iku ora supaya modern ing syarat-syarat airframe, nanging digunakake iku cukup cahya apik lan mobil ekonomi. Lan bisa uga cocog kanggo nggarap su-57. Ing cendhak, mangsa bakal nuduhake pilihan sing bakal menang.
        1. +1
          29 May 2021
          Ayo ana MiG-35, lan pungkasane dadi pejuang entheng saka generasi kaping 5.
          1. 0
            29 May 2021
            Ya, aku ora keberatan, ayo wae.
            Masalahe yaiku meh ora ana resimen pejuang kanggo Mig-29. Kanggo tuku Mig-35 kanthi jumlah normal, sampeyan kudu nggawe akeh resimen lan skuadron anyar. Lan nalika pejuang anyar katon, banjur resimen anyar iki bakal kaya pesawat anyar. Iki minangka masalah utama pejuang ringan ing VKS kita.
  6. +1
    29 May 2021
    Aku wonder carane angel kanggo rework Su-57 airframe siji engine karo abang cocog ing ukuran? Cetha yen ora mung nyuda, nanging njupuk komponen lan rakitan sing wis siap.
    1. +1
      29 May 2021
      Sukhovites ing sawijining wektu ngusulake kanggo nggawe kompleks pesawat kabeh - Su-54/55/56 - adhedhasar Su-27 ing versi mesin siji. Pengalaman tegese. Aku kaya pracaya sing tetep.
    2. 0
      29 May 2021
      Nyatane, saka airframe, mung kabin bakal tetep .... nanging akeh unit bakal liwat.
    3. 0
      29 May 2021
      Kutipan saka Wedmak
      Wedmak (Denis) Dina iki, 08:58 anyar
      0

      Aku wonder carane angel kanggo rework Su-57 airframe siji engine karo abang cocog ing ukuran?

      Iki pesawat rampung anyar. Sanajan skema aerodinamis sing padha digunakake, lan mesin, avionik lan avionik dipinjam.
  7. +1
    29 May 2021
    Bakal dadi "sadulur" sing luwih entheng saka Su-57, ...

    opo
    ya...
    Inggih, yen, Nanging, "produk" iku kabeh jinis "pisang", banjur ngomong.
    Nanging yen sampah padha karo F-22 / F-35, banjur jancok... ala. nangis
    "F-35 tetep, ing kabeh pangertèn, ora luwih saka prototipe sing diprodhuksi massal sing larang," ujare Dan Grazer, pejabat proyek pengawasan pemerintah, adhedhasar laporan Departemen Pertahanan AS paling anyar.

    https://rg.ru/2021/03/01/forbes-vvs-ssha-priznali-proval-proekta-f-35.html
    1. 0
      29 May 2021
      Yen dheweke ora miwiti nindakake, kaya Amerika Serikat, telu ing siji botol ... VTOL, dek lan biasa .... banjur aku ora weruh masalah
  8. -2
    29 May 2021
    Angkatan Udhara kita ora mbutuhake pesawat tempur ringan siji-mesin. Iku bakal luwih elek tinimbang Su-57 ing kabeh, utamane ing jangkoan, lan kanggo negara kita sing jembar iki dhasar. Inggih, iku bakal biaya sethitik kurang. Inggih, sampeyan ora bisa pindhah adoh ing ekspor ing wektu kita uga.
    1. 0
      29 May 2021
      Ana rong konsep ing donya:
      1. Siji jinis jinis Mig29, Rafal kanggo kabeh Angkatan Udara.
      2. A Bunch saka F15 lan F16 ... F18 - kelompok.

      Federasi Rusia mlaku kanthi cara dhewe ... kita duwe telung pejuang abot kanthi mesin lan sistem turbojet sing beda: Su30,34,35 lan Su57 kaping papat .....
      1. +2
        29 May 2021
        Kajaba iku, amers F-22 lan F-35, kabeh generasi 4 lan 5 dicampur, sing bisa mbayar.
        Su-30cm2 lan Su-35 kita bakal dadi manunggal sabisa, bakal padha karo F-15ex - pesawat multifungsi sing apik banget, tanpa siluman kontroversial, nanging luwih murah tinimbang generasi anyar. Su-34 kudu ngenggoni ceruk pangebom garis ngarep Su-24 - luwih trep, kaya sing dituduhake Suriah, kanggo ngebom Papuans, Barmalei, Banderlogs kanthi murah lan nesu .. Mesin siji-mesin anyar dikembangake, yen maximally manunggal ing syarat-syarat engine, bahan, avionik lan radar karo abot, banjur, ing teori, iku biasane pas karo pasangan Su-57, plus potensial ekspor ..
        Pesawat serang Su-25 khusus urip. Secara total, rata-rata MiG-35 tetep, sing bisa diadaptasi menyang dek generasi kaping 4, kayata F-18. Lan MiG-31 minangka interceptor pertahanan udara khusus, utamane migunani ing ngendi kita ora duwe pertahanan udara darat, kaya Arktik, sing katon bakal diganti dening PAK DP.
    2. 0
      29 May 2021
      Aku iku bakal biaya kathah kurang. Mbokmenawa 40 persen. Kanggo jumlah mesin, mesthine loro bakal luwih apik. Nanging karo setengah tikaman minangka produk 30, lan luwih murah kanggo Pabrik.
  9. 0
    29 May 2021
    Kabeh iki nggoleki, nanging ana dvigun kanggo, utawa produk 30? Yen mangkono, dheweke mung kudu nggawe pesawat sing apik banget ing paramèter kasebut. hi
    1. +3
      29 May 2021
      Malah karo Al41 wis bisa dipotong ... bakal cukup traksi, sumber daya ing tingkat mesin turbojet kulon.
    2. 0
      29 May 2021
      Ing pikiranku, mesthine, produk iki kudu 30. Nanging saiki pangembangan mesin siji kanggo pesawat Su-27,30,35 isih ditindakake. Mbok padha nggunakake.
  10. +2
    29 May 2021
    Ing teori, adhedhasar Su57, dheweke kudu nindakake luwih cepet. Nanging isih butuh sawetara taun kanggo nyempurnakake lan nguji. Senajan, diwenehi kasunyatan sing malah Amerika padha kuciwa ing "penguin" sing, ana kemungkinan apik kanggo Occupy a niche. Pitakonan ing AFAR mbukak. Bakal padha njupuk saka Mig35?
    1. 0
      29 May 2021
      Dadi kuciwa sing ora bisa mandheg ... padha rivet 15-20 bêsik sasi
      1. +1
        29 May 2021
        Lan padha nerusake pangembangan pesawat 4+ generasi. Lan 15-20 potong saben sasi, dadi iki kanggo serfs! Kholopov ora perlu panggonan normal. Serf mung kudu mbayar!
        1. -1
          29 May 2021
          Iki dudu titikane....akeh negara sing ora narik finansial maneh lan generasi ke-4....akeh negara AS ora gelem ngedol F35....amarga teknologi siluman. Apa ora Pack F35 "Kripik" menyang cilik saka F16 kondisional?
          1. +1
            29 May 2021
            Sampeyan mbantah dhewe. Padha ora narik F35, nanging padha siyap kanggo mbayar Kripik ing kasus F16. Dadi awak ora ana regane. Iku worth isi. Lan sing ora narik F35? Israel, UAE, EU? Dheweke duwe dhuwit, kaya bungkus permen bodho. Ora ana wong bodho sing ngapusi rega emas saben 1 kg massa, pesawat sing paling ora efisien ing jaman saiki. Lan Amerika wis ngrembug babagan kualitas F35.
            1. 0
              29 May 2021
              Sampeyan ora mbuwang jangkoan siluman lan nggunakake amunisi gen 4 normal ... apa ora dadi tabungan?
              1. 0
                29 May 2021
                Coba biaya mesin piyambak ing biaya total pesawat. Banjur biaya AFAR. Banjur biaya avionik liyane. Siluman sampeyan wis dadi pengemis kanggo ngganti. Lan kanggo sapa sampeyan ora mangsuli kanggo nyimpen! Mungkin wong Saudi? Utawa wong Israel?
                1. -2
                  29 May 2021
                  F35 didol marang wong yahudi....saiki diblokir wong arab..... Sing kanggo wong Arab, bisa uga India. Thailand, Taiwan, Indonesia, Filipina .... Lapisan siluman nyumbang akeh biaya. Sampeyan uga perlu kanggo njaga lan nyimpen pesawat kanthi bener.
            2. 0
              29 May 2021
              Uni Eropa ora duwe kompetensi ing bidang kompleks industri militer. Masalah kasebut kabeh ana ing kompetensi saben negara Uni Eropa.
  11. Eug
    +1
    29 May 2021
    Wong Tionghoa ora nindakake kanthi apik karo J-31, lan dheweke ngerti yen yen pejuang ringan sing sukses digawe ing Rusia, kabeh wong Tionghoa nangis babagan keterbelakangan Rusia ing penerbangan tempur ... .
  12. AAK
    0
    29 May 2021
    Ing sawijining wektu, Biro Desain Sukhoi nggawa menyang tataran tata letak lan, sebagean, nggambar seri mesin tunggal Su-54 - Su-56, yaiku. proyek nyata "setengah" Su-57, yen dikarepake dening biro desain, uga karo dhuwit lan karsane customer saka Wilayah Moscow, bisa katon cepet banget ("ragi" lawas bakal ditambah karo pembangunan. ing Su-57 lan "Hunter"). Nanging, yen pesawat kasebut kobong kanggo Su, mula kemungkinan ilang MiG minangka merek dhuwur banget ... e jinis lawas ...
  13. +1
    29 May 2021
    Kutipan: AAK
    Ing sawijining wektu, Biro Desain Sukhoi nggawa menyang tataran tata letak lan, sebagean, nggambar seri mesin tunggal Su-54 - Su-56, yaiku. proyek nyata "setengah" Su-57, yen dikarepake dening biro desain, uga karo dhuwit lan karsane customer saka Wilayah Moscow, bisa katon cepet banget ("ragi" lawas bakal ditambah karo pembangunan. ing Su-57 lan "Hunter"). Nanging, yen pesawat kasebut kobong kanggo Su, mula kemungkinan ilang MiG minangka merek dhuwur banget ... e jinis lawas ...

    Kajaba iku, versi Pengering mesin siji duwe kauntungan gedhe ing versi laut. Kanthi wings lempitan, siji-engine pangatusan kawangun kothak kompak, sing, pesawat ing kasus iki njupuk munggah akeh kurang papan. Mulane, luwih akeh pesawat bisa diselehake sanajan ing operator pesawat entheng kaya TAKR Kuznetsov.
  14. 0
    30 May 2021
    Quote: Elena Zakharova
    lakban biru
    Nganggep substitusi impor.
  15. 0
    1 2021 Juni
    Mung teka? Napa desainer pesawat kita, kanthi otak sing cerdas banget, 20 taun pungkasan ing teknologi? Mungsuh wis gawé pesawat F-35 kuwi kanggo dangu. Wis nggawe luwih saka 3500 potongan! Lan model F-35B, pesawat tempur kanthi lepas landas cendhak lan landing vertikal, umume kaget karo karakteristik kinerja. Mesin kanggo F-35B ngidini F-35A bersenjata lengkap kanthi tangki bahan bakar lengkap kanggo nindakake maneuver kanthi kakehan 9 g. Apa "pangembang" kita bisa paling ora bisa nggayuh tingkat teknologi mungsuh? Mungsuh wis nambah teknologi kasebut sajrone 20 taun. Lan pirang-pirang taun kita bakal nggawe peralatan kasebut? Apa padha bisa? Apa sing sampeyan pikirake sajrone 20 taun? Ya, apa sampeyan mikir?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"