Sumber: Helikopter Mi-28NM diowahi dadi bomber garis ngarep

52

Helikopter tempur Mi-28NM bakal bisa nggawa papat misil jelajah jarak jauh. Kita ngomong bab sing disebut "produk 305", sawetara maksimum kang 100 kilometer.

Babagan agensi iki RIA News ngandika sumber related kanggo industri pesawat.



Dheweke nyathet yen misil kasebut bakal diselehake ing hardpoints eksternal. Nglengkapi kendaraan tempur iki nganggo senjata kasebut, helikopter Mi-28 NM bener-bener dadi bomber garis ngarep.

Rudal jelajah bakal ngaktifake Mi-28NM kanthi efektif lan kanthi akurasi dhuwur nindakake tugas kanggo ngrusak pos komando, akumulasi tenaga kerja, gaman gudang lan fasilitas liyane. Sumber kasebut nyathet yen ora ana helikopter tempur liyane ing donya sing nduweni senjata standar kanthi jangkauan lan kekuwatan sing padha karo "produk 305".

Dheweke uga ujar manawa helikopter kasebut saiki ngalami sawetara tes.

Sadurunge, Vitaly Shcherbina, kepala desainer kanggo helikopter tempur ing Pusat Helikopter Nasional Rusia, ujar manawa Mi-28NM bisa nembak pesawat. Kanggo nindakake iki, dheweke kudu duwe senjata rudal udara-ke-udara ing kapal lan nindakake aerobatik "corong ing buntut."
  • Helikopter Rusia
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

52 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 34
    29 May 2021
    Marang wartawan iki yen helikopter wis digunakake minangka bom wiwit jaman perang Afganistan. Aku seneng banget carane bom "Sapi" Mi-26 5-ton FAB-5000 ditibakake ing desa
    1. 0
      29 May 2021
      . Helikopter tempur Mi-28NM bakal bisa nggawa papat misil jelajah jarak jauh. Kita ngomong bab sing disebut "produk 305", sawetara maksimum kang 100 kilometer.


      Mungkin penulis salah paham.

      . Aku nemokake sebutno roket iki, sing diarani "Produk 305". Uga, sawetara karakteristik roket dicethakaké, sing beda karo data sing wis dakwenehake.

      Miturut laporan media, misil iki nggunakake sistem panuntun dhumateng gabungan, pencari (TV + IR) + kontrol radio utawa autopilot.

      Dilaporake manawa rudal kasebut bisa digunakake kanthi prinsip "geni lan lali", lan sistem navigasi inersia onboard bakal ditindakake. Kepala homing bakal digunakake ing bagean pungkasan.

      Helikopter bakal nampa koordinat target saka gabungan komando lan sistem kontrol senjata utawa nggunakake sarana deteksi dhewe (radar, OLS).

      Jarak maksimum rudal Izdeliye 305 yaiku 25 km.

      (Sadurungé aku disebutake watesan OLS saka helikopter, kanggo nggoleki target, ing jarak nganti 10-12 km. Radar bakal bisa ndeteksi obyek lemah, ing jarak sing padha. Mulane aku ngomong babagan a jarak 12 km, kayadene para perancang ngliwati iki minangka watesan.)

      Rudal kasebut bakal digunakake kanggo ngrusak obyek stasioner, benteng lan kendaraan lapis baja.

      Saliyane target ing ndhuwur, kanthi teoritis, sistem pandhuan ngidini sampeyan nyerang target permukaan lan udara.

      https://zen.yandex.ru/media/armsblog/raskryty-harakteristiki-izdeliia-305-sekretnoi-rakety-dlia-mi28nm-5d20922a07f8ec00ae8a4a85

      Nanging, diputusake kanggo nambah jarak tembak saka helikopter Ka-52M lan Mi-28NM. Lan ing kene teka misteri "produk 305", sing lagi dikembangake, nanging wis diwiwiti kanggo dites. Iki maneh dilaporake dening sumber TASS ing industri pertahanan. Dheweke ngomong babagan uji coba "produk 305" minangka bagean saka helikopter Mi-28NM. Taun kepungkur, jarak rudal iki tekan 25 kilometer.

      Punika ingkang dipunmangertosi babagan roket setaun kepungkur. Ing tahap wiwitan, mabur ing kontrol sistem inersia, sing tujuane koordinat target dilebokake ing memori sadurunge diluncurake. Sajrone penerbangan, rudal ngirimake gambar target ing pesawat kanthi bantuan kamera televisi. Ing bagean pungkasan, sirah homing diuripake. Jinis dheweke ora dilaporake.


      . Preduli saka sepira jarak "produk 305" luwih gedhe tinimbang rudal helikopter sing saiki digunakake, bisa dikandhakake kanthi jelas manawa misil sing janjeni iki mbuktekake lompatan kualitatif sing digawe dening perancang senjata anti-tank. Tegese, operator persenjataan helikopter ora perlu ngiringi sinyal radio utawa sinar laser nganti tekan target kasebut. "Produk 305" kalebu misil "geni lan lali". Sawise ninggalake peluncur, roket kasebut mabur kanthi mode otonom.

      https://svpressa.ru/war21/article/257491/
      1. Komentar wis dibusak.
      2. + 15
        29 May 2021
        Mungkin penulis salah paham.

        Punika artikel saking setunggal setengah taun kapengker, ingkang lajeng dipun kutip dening kathah tiyang.
        Sumber: Helikopter Ka-52M bakal nampa rudal jelajah
        kanthi jarak nganti 100 km
        https://tass.ru/armiya-i-opk/7767415

        Mangkene katrangan sing apik babagan apa Mi-28NM:
        https://spec.tass.ru/vertolet-mi28/sistemy-vsepogodnogo-primeneniya/?utm_source=tass&utm_medium=referral&utm_campaign=article_preview

        Sumber artikel kasebut:
        Sumber: Mi-28NM bakal nampa daya serangan sing bisa dibandhingake karo bom.
        https://ria.ru/20210529/vertolet-1734690988.html

        Sa adoh aku ngerti, radar sing ngidini sampeyan ndeteksi target ing jarak 100 km mung ing Ka-52M. Mi-28NM, yen ora salah, adohe 25 km.
        Malah publikasi prayoga duwe kebingungan ing karakteristik.
        http://bastion-karpenko.ru/izdelie-305-aviaraketa/

        Pers bebas minangka sumber sing ringkih.
        Yandex Zen minangka tumpukan pemimpi sing lengkap.
        Kanthi kurmat dhateng tliti panjenengan. hi
        1. +1
          29 May 2021
          Kutipan: Alex777
          Kanthi kurmat dhateng tliti panjenengan.

          https://ria.ru/20210529/vertolet-1734690988.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&nw=1622306370000
          "Saiki, tes penerbangan rudal jelajah helikopter produk 305 kanthi jarak maksimal 100 kilometer lagi ditindakake. Mi-28NM Night Hunter sing ditingkatake bakal bisa nggawa papat rudal kasebut ing titik suspensi eksternal, "ujare interlocutor agensi kasebut.
          1. +1
            29 May 2021
            Apa sampeyan wis ndeleng link RIAku? Iku bab sing padha, nanging luwih cendhek. nglirik
        2. +9
          29 May 2021
          Dump lengkap!!
          Helikopter Mi-28 NM bener-bener diowahi dadi bomber ngarep.

          Bomber garis ngarep ngrusak target ing jarak nganti 1000 km ... Apa jenis panggantos utawa malah pikirane sing bisa diomongake? Utawa apa padha ngira yen garis ngarep iku sing nggandhol ing ngarepe memungsuhan, utawa malah dadi panggonan memungsuhan... KELENGKEL LENGKAP !!!
          1. +9
            29 May 2021
            Wartawan. Minangka kancaku ngandika:
            Wedi bantheng ing ngarep, jaran ing mburi, lan wartawan ing loro-lorone.
        3. +3
          30 May 2021
          Kutipan: Alex777
          Sa adoh aku ngerti, radar sing ngidini sampeyan ndeteksi target ing jarak 100 km mung ing Ka-52M. Mi-28NM, yen ora salah, adohe 25 km.

          gol? Kang? RDS "Cutter" mesthi bisa ndeteksi target ing 100 kilometer. Ketik "kapal" lan ketik "jembatan". Nanging target siji saka jinis "helikopter" ora luwih saka 25 km, tank, ketoke, malah luwih cedhak.
          Radar H025 dianggo kanthi cara sing padha, 25-30 kilometer sing padha kanggo target tunggal.
          1. 0
            30 May 2021
            gol? Kang? RDS "Cutter" mesthi bisa ndeteksi target ing 100 kilometer. Ketik "kapal" lan ketik "jembatan". Nanging target siji saka jinis "helikopter" ora luwih saka 25 km, tank, ketoke, malah luwih cedhak.

            Nalika aku ngedika bab Ka-52M lan kemampuan kanggo ngarahake "produk 305" ing 100 km, Aku temenan nggunakake radar Zhuk-A, kang ora diinstal ing Mi-28NM, minangka adoh aku ngerti.
            Aku nemokake data tartamtu babagan target (kapal, jembatan, tank) lan sawetara deteksi. Aku ora resiko nggawa wong munggah minangka souvenir, nanging aku njamin sing kabeh apik banget ana. keprungu
            Ka-52K "Katran" duwe persenjataan rudal lan peralatan radar sing luwih kuat - jarak deteksi target radar Zhuk-A nganti 200 km.

            https://www.aviaport.ru/digest/2020/03/05/629397.html
            hi
            1. 0
              2 2021 Juni
              Kutipan: Alex777
              Aku nemokake data tartamtu babagan target (kapal, jembatan, tank) lan sawetara deteksi. Aku ora resiko nggawa wong munggah minangka souvenir, nanging aku njamin sing kabeh apik banget ana. bullying

              "Cutter" persis anyar Radar Ka-52. Beetle-A mung ora cocog karo helikopter iki.
              Pemotong


              Zhuk-A



              Modul antena Ka-52
              1. 0
                2 2021 Juni
                "Rezets" minangka radar Ka-52 anyar. Beetle-A mung ora cocog karo helikopter iki.

                Sampeyan ketoke ora nggatekake apa sing daktulis babagan K-52K Katran. Lan ora babagan K-52 Alligator.
                Zhuk-A ana ing K-52K. hi
                1. 0
                  6 2021 Juni
                  Muga-muga Beetle-A ora cocog. Dheweke gedhe banget. Punika Cutter padha lan ana radar anyar kanggo ngganti Crossbow karo AFAR.
                  Bobot crossbow ~ 125 kg. Lan Zhuk-A - 285. Inggih, ngendi kanggo nyumerepi ing irung saka 52?
                  1. 0
                    6 2021 Juni
                    Mungkin sampeyan bener. Ayo ndeleng carane kabeh bakal. hi
      3. 0
        29 May 2021
        panuntun dhumateng bakal ditangani dening sistem navigasi inersia onboard

        Katon kanthi jelas manawa sumber Yandex Zen ... kepiye basa banjur dadi master frase kasebut
    2. +5
      29 May 2021
      Aneh. Aku mesthi mikir yen BOMBER iku nalika nggawa BOM, lan sing dilengkapi rudal diarani ROCKET CARRIER.
      Nanging, ketoke, ketinggalan wektu. Kabeh saiki cepet banget ...
      1. +1
        29 May 2021
        Lan kenapa mortir duwe tambang, lan dudu cangkang? ngguyu
        1. 0
          29 May 2021
          metu saka pakulinan
          Dina iki jam 20:32
          ANYAR

          0
          Lan kenapa mortir duwe tambang, lan dudu cangkang? ngguyu
          Wangsulan ©©©

          Ngguyu: Apa sampeyan duwe pendidikan militer? Utawa mung kaya ngono - trolled ing VO?))
          1. +2
            30 May 2021
            VO kanggo warga kutha!
    3. +2
      29 May 2021
      Kutipan: Saka Tomsk
      Marang wartawan iki yen helikopter wis digunakake minangka bom wiwit jaman perang Afganistan. Aku seneng banget carane bom "Sapi" Mi-26 5-ton FAB-5000 ditibakake ing desa

      =======
      Bener, malah "Bears" (Mi-8/17) uga dibom! Miwiti saka Afghanistan! Bener yen bom ana luwih entheng - FAB-250 ..... Nanging katon spektakuler! Utamané ngrokok, twisting "corkscrew"!
  2. 0
    29 May 2021
    Diskon kanggo sing tuku akeh....
  3. D16
    0
    29 May 2021
    Kenging punapa irungipun tikus dipun kethok? Padha bakal ninggalake paling ora fairing saka stasiun panuntun dhumateng Attack. Ana gambar rampung tenan. Digawe Mi-28NM. aneh. belay .
    1. +7
      29 May 2021



      Apa sampeyan luwih seneng?
      1. D16
        0
        29 May 2021
        Aku ora seneng. Dheweke luwih ayu karo irunge.
    2. 0
      30 May 2021
      Kutipan: D16
      Kenging punapa irungipun tikus dipun kethok? Padha bakal ninggalake paling ora fairing saka stasiun panuntun dhumateng Attack. Ana gambar rampung tenan. Digawe Mi-28NM. aneh. belay .

      Ing salah sawijining biro desain jejer, dheweke diwenehi julukan "snub-nosed" :) Iku macet.
      Ana akeh banget sing bengkong ing irunge, radar nyederhanakake akeh perkara. lan tata letak internal mesin wis diganti kathah. Ninggalake murni hiasan?
      1. D16
        0
        30 May 2021
        Ninggalake murni hiasan?

        ya wis. Aku nulis babagan fairing RP saka stasiun Ataki.
        1. 0
          2 2021 Juni
          Kutipan: D16
          Ninggalake murni hiasan?

          ya wis. Aku nulis babagan fairing RP saka stasiun Ataki.

          Aku ngerti apa sing sampeyan tulis. Nanging saiki dheweke wis ngrampungake kabeh tata letak helikopter lan bisa uga ora bisa ninggalake "irung". Senajan melas. :)
  4. -2
    29 May 2021
    "Mi24NM - bisa mateni pesawat" - supaya Mi24 nembak pesawat, kalebu pejuang generasi kaping 4 f16. Yen mung dheweke wis nyusul dheweke ing penerbangan. ... lol
    1. +3
      29 May 2021
      Dheweke ditembak mudhun, nanging ora f-16. Iku misale jek iku phantom utawa liyane Iran wis ing 80s.
  5. +1
    29 May 2021
    Aja mbaleni dhewe, iku wis kedadeyan:
    https://topwar.ru/183071-mi-28nm-nochnoj-ohotnik-poluchil-novoe-raketnoe-vooruzhenie.html
    1. +1
      29 May 2021
      Aku ora bakal mbaleni dhewe, Aku maca informasi iki ing situs liyane, lan misale jek kaya padha wrote babagan ing salah siji saka program TV sing! !!
  6. +3
    29 May 2021
    Apa rudal (malah rudal jelajah) duwe RANGE tumindak?
    1. +1
      29 May 2021
      Uh-huh, sampeyan ora manggon ing diameter wassat ombenan Tumindak = kalah, tegesé padha
    2. +1
      29 May 2021
      Lan malah a / d nyisakke ing cilik saka cuaca ala ing titik rawuh! apik
  7. -3
    29 May 2021
    Lan carane dipercaya kabeh iki? Lan saka dhuwur apa senjata ajaib iki kudu diturunake supaya jarake 100 km, bisa uga saka papan?
    1. 0
      29 May 2021
      Ros56-aja ngreset, nanging miwiti. Ing kene, lintasan peluncuran nduweni peran, lan kacepetan roket. Jarak 100 kilometer dudu 1000, gampang banget digayuh karo misil modern. Lan dhuwure bisa limang kilometer, lan 20, faktor utama yaiku kacepetan roket!
  8. +3
    29 May 2021
    Terus terang, aku ora ngerti kenapa kabeh wong fokus ing alat deteksi Mi-28 dhewe. OTRK lemah uga ora duwe alat deteksi dhewe, nanging iki ora nyegah saka tekan target ing jarak kaping telu.

    Gagasan nggunakake helikopter serang kanggo ngirim menyang wilayah kasebut lan ngluncurake rudal kanthi jarak sekitar 100 km cukup menarik. Helikopter kasebut nduweni kecepatan dhuwur, yaiku, wektu maju lan tetep ing area peluncuran minimal, lan helikopter ngatasi medan apa wae. Kaya komplek lemah, helikopter bisa nampa sebutan target eksternal. Nanging sadurunge iku, helikopter bisa ing kadohan luwih saka OTRK, kang nyuda nomer nomenclatures senjata mungsuh bisa numpes. Biaya helikopter minangka urutan magnitudo luwih murah tinimbang Su-34 lan sistem pesawat sing luwih abot.
    Ide sing menarik, ayo ndeleng apa sing kedadeyan ing pungkasan.
  9. 0
    29 May 2021
    Apa ana kurang pengebom? Turntable wis diadaptasi kanggo tugas sing ora biasa. Punika sadurunge optimized.
    Shoigu: "Ing 2020, pasukan nampa 58 pesawat lan helikopter." Kanggo kabeh langit saka Kaliningrad kanggo Vladivostok 58 Papan anyar. Involuntarily, sampeyan bakal "sculpt" scorer saka turntable a.
    1. +1
      29 May 2021
      Kutipan saka AKS-U
      Shoigu: "Ing 2020, pasukan nampa 58 pesawat lan helikopter."

      sampeyan babagan
      26 Mei 2020, AEX.RU - Wiwit awal taun, Angkatan Bersenjata Rusia wis nampa 58 pesawat lan helikopter paling anyar, kanthi total luwih saka 750 peralatan, ujare Menteri Pertahanan Rusia Jenderal Angkatan Darat Sergei Shoigu. ing telpon konferensi video karo Presiden Rusia Vladimir Putin. Babagan kasebut nyerat RIA Novosti.
      https://www.aex.ru/news/2020/5/26/213019/

      Dadi kurang nem sasi.
      Kutipan saka AKS-U
      Apa ana kurang pengebom? Turntable wis diadaptasi kanggo tugas sing ora biasa.

      Kok mboten umum?
  10. -2
    29 May 2021
    Yen iki bener, banjur mung saka stalemate lan lack of fighter-bomber pesawat / strike drones.
    Supaya padha nyoba kanggo alesan "sapi kanggo masang saddle."
    Dheweke ngrusak proyek Babak ing bentuk pesawat serangan Su-39, sing dikarepake ing Ulan-Ude, lan meh kabeh wis disiapake. Nanging pacobane dihentikan dening keputusan sing kuat saka ndhuwur.
    Pesawat kasebut dadi menarik banget. Kanthi radar nduwur sirah, dheweke nggawa meh kabeh senjata sing digawa Su-34. Iku mesthi duwe kacepetan kurang, mbukak lan radius.
    Nanging regane 5-6 kaping luwih murah tinimbang Su-34 lan luwih murah tinimbang Mi-28NM. Miturut avionik, iku bisa dibandhingake karo paling anyar utawa unggul saka helikopter iki.
    Dadi dheweke bisa digunakake minangka bomber garis ngarep.
    1. 0
      30 May 2021
      Kutipan: Osipov9391
      Padha ngrusak proyek Babak ing wangun pesawat serangan Su-39

      Su-39 dipenjara amarga rudal anti-pesawat Whirlwind ... Dheweke ngarepake akeh, nanging dheweke entuk moncong! Rudal anti-tank sinar laser "Whirlwind" ora cocog karo pangarepan! Efisiensi (efisiensi) kurang! Pilot paling berpengalaman isih, bolak-balik, ngrampungake tugas; lan pilot "biasa" ora bisa ...
  11. 0
    30 May 2021
    lan nindakake aerobatik "corong ing buntut".
    Ingkang paling utama yaiku ora entuk tokoh kasebut, ing pungkasan!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"