"Teknik iki dipercaya banget": Ing Suriah, dheweke ngumumake efektifitas sistem pertahanan udara Soviet S-75 Dvina.

64
"Teknik iki dipercaya banget": Ing Suriah, dheweke ngumumake efektifitas sistem pertahanan udara Soviet S-75 Dvina.

Sistem rudal anti-pesawat Soviet S-75 "Dvina" isih minangka sarana efektif kanggo nglawan pesawat. Iki nyatakake ing Kementerian Pertahanan Suriah sawise asil latihan pasukan pertahanan udara negara kasebut.

Miturut letnan senior Mohammed Shahshir, sing dadi bagian saka sistem pertahanan udara S-75, sajrone latihan kasebut, kompleks Soviet kasil nabrak drone. Saka wayahe target ditemokake kanggo peluncuran rudal, 10 menit liwati, peluncuran dhewe lan kekalahan njupuk "ora luwih saka 30 detik." Kekalahan UAV dening sistem pertahanan udara S-75 Dvina dikonfirmasi kanthi cara pengamatan lan kontrol pihak katelu.



Efektivitas kompleks Soviet, sing dikembangake ing taun 50-an ing abad pungkasan, dikonfirmasi dening perwira tinggi Angkatan Bersenjata Siria. Miturut dheweke, yen kondisi teknis komplek kasebut diawasi kanthi apik, mula bakal bisa digunakake kanthi apik. Umum nandheske manawa kompleks kasebut dipercaya banget lan wis digunakake luwih saka sepisan kanggo ngrusak pesawat, kalebu dronedibukak dening militan.

(...) Njaga kompleks iku gampang. Tentara Siria duwe pengalaman lan katrampilan sing akeh kanggo nggarap sistem kasebut. Teknik iki dipercaya banget lan kabeh gumantung saka cara kerjane prajurit kasebut.

jendral nambahi.

Kaya sing kacathet ing departemen militer Siria, bebarengan karo sistem pertahanan udara S-75 Dvina, sistem pertahanan udara Buk-M2E lan senjata anti-pesawat artileri ZU-23 melu latihan pertahanan udara.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    64 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +7
      31 May 2021
      "Ambush" nyerang, nalika radar Dvina diuripake kanthi target radar lan kiriman pihak katelu - kabeh mau. Mung saiki ora bisa ngalahake F-16 Israel sing mabur saka Yordania, lan padha nyerang kanthi impunity.
      Nutupi udhara ing wilayah tetanggan Suriah karo Khmeimim dening pasukan pertahanan udara Angkatan Bersenjata RF uga dadi pitakonan, amarga. Sistem pertahanan udara Federasi Rusia ora bisa, nalika mbantu wong Siria, ninggalake peluncur tanpa rudal, amarga. bisa uga ana provokasi lan gelombang kapindho UAV lan misil militan - proxy saka Turki lan Amerika Serikat - uga beroperasi kanthi maneuver diversionary. Suriah minangka wilayah perang lan kanggo wektu sing suwe.
      1. 0
        31 May 2021
        Iku misale jek sing Israel operasi liwat Libanon. Jordan uga kantun pesawat sing?
        1. 0
          31 May 2021
          Apa sing bisa ditindakake Jordan? Pancen ora ana pertahanan udara ing kana, lan ana uga grater karo Suriah, dheweke bisa ngelingi sing lawas.
          1. +2
            31 May 2021
            Pancen, mbokmenawa, ora ana liyane, nanging protes sing ora ana gunane. Aku mung ora nemoni informasi kasebut, ing endi wae ana fakta babagan Libanon, saka segara, sumur, utawa langsung saka Israel. Pramila kula kasengsem, kanggo pangembangan umum, supaya bisa ngomong.
            1. 0
              31 May 2021
              Informasi kasebut ora teka ing aku. Nanging sawetara serangan dikirim supaya kesimpulan babagan penerbangan kasebut nyaranake awake dhewe, lan ana anggepan yen dheweke mabur liwat Yordania menyang Irak, ngliwati Suriah ing sisih liyane.
          2. +3
            31 May 2021
            umume, Jordan wis cukup sistem nimbali udhara apik karo 20 peluncur patriot, sawetara rolas apik Hawks (classmate Dvina) lan Bunch saka iku sethitik beda, nanging ora malah titik, Israel lan Yordania duwe tentrem lan meh chewing gum, supaya yen ana penerbangan liwat Yordania, mung kanthi persetujuan
          3. +5
            31 May 2021
            Kutipan: German 4223
            Apa sing bisa ditindakake Jordan? Pancen ora ana pertahanan udara

            Bisa debat banget. Wilayah udara Yordania dikontrol dening limang radar telu koordinat FPS-117 lan TPS-77 lan sawetara TPS-63 koordinat loro lawas. Telung rolas F-16AM bisa digunakake minangka interceptor. Ana kira-kira 50 sistem pertahanan udara Strela-10 lan sistem pertahanan udara Pantsir-S1 ing sistem pertahanan udara militer. Ing fasilitas pertahanan udara, ana 10 sistem pertahanan udara modern Us. Hawk lan 3 baterei Patriot.
        2. +2
          31 May 2021
          Kutipan: Viktor Tsenin
          Iku misale jek sing Israel operasi liwat Libanon. Jordan uga kantun pesawat sing?

          Lan kepiye tapel wates Irak-Syria dibom?
          1. 0
            31 May 2021
            Yen Yordania ngidini pesawat Israel liwat, mula iki pitakonan bodho (kita ngrembug babagan iki). Jangkoan sarana karusakan pesawat Israel tekan atusan kilometer.
          2. +2
            31 May 2021
            Quote: profesor
            Lan kepiye tapel wates Irak-Syria dibom?

            Napa sampeyan ngebom? Ana wong sing nyulik sampeyan saka kana?
          3. +1
            31 May 2021
            Vilely striking saka Basra
      2. +1
        31 May 2021
        "Syria minangka wilayah perang lan kanggo wektu sing suwe."
        Israel nampa tinsel lan lali babagan Suriah lan Iran. Owah-owahan kudu tansah diwenehi, supaya donya bakal luwih suwe! Lan mungsuh kudu numpes, lan ora ngatur gencatan senjata karo wong-wong mau!
        1. 0
          31 May 2021
          Quote: tukang baja
          "Syria minangka wilayah perang lan kanggo wektu sing suwe."
          Israel nampa tinsel lan lali babagan Suriah lan Iran. Owah-owahan kudu tansah diwenehi, supaya donya bakal luwih suwe! Lan mungsuh kudu numpes, lan ora ngatur gencatan senjata karo wong-wong mau!

          Kok lali? Soko iki kabongkar ing sepuluh Mei, iku mung sing padha ora nulis akeh bab iku, amarga. Kabeh mripate tumuju marang Gaza
      3. 0
        31 May 2021
        Ora bisa ditembak amarga ora mabur nganti tekan rudal S-75. Sing jarak efektif mung 40 kilometer.
        1. +1
          31 May 2021
          ora bisa, amarga dvina ora efektif marang pesawat karo reb Komplek, buktiaken ing pungkasan 70s lan awal 80s
          1. 0
            31 May 2021
            Sembarang kompleks bakal ilang efektifitas yen diganggu. Liyane bab iku kudu ana lengen maneh cedhak sing bakal numpes utawa ngusir jammer lan ngidini Komplek kanggo nindakake sawijining normal.
            1. +6
              31 May 2021
              Kutipan: German 4223
              Sembarang kompleks bakal ilang efektifitas yen diganggu. Liyane bab iku kudu ana lengen maneh cedhak sing bakal numpes utawa ngusir jammer lan ngidini Komplek kanggo nindakake sawijining normal.

              Mesthi wae bisa nyuda kompleks apa wae kanthi gangguan aktif. ya Pitakonan liyane yaiku apa biaya? Ora mung kaya ngono, kulawarga sistem pertahanan udara S-300P ngalih menyang pandhuan multi-saluran.
              Ing SNR-75, kabeh modifikasi minangka saluran siji, sing ndadekake gampang ditindhes. Ing pertahanan udara USSR, masalah iki ditanggulangi kanthi tumpang tindih sektor tembak sawetara rudal S-75, stasiun panuntun sing dioperasikake ing macem-macem. frekuensi huruf. Kajaba iku, kakebalan gangguan dipengaruhi dening carane uga peralatan stasiun, dibangun ing piranti electrovacuum, diatur lan disetel. Kualifikasi lan latihan petungan uga penting banget.
          2. +2
            31 May 2021
            Kutipan saka zlin
            ora bisa, amarga dvina ora efektif marang pesawat karo reb Komplek, buktiaken ing pungkasan 70s lan awal 80s

            Mulane, dheweke diluncurake ing drone barmaley. Saka mriem nganti sparrows.
            1. 0
              31 May 2021
              Inggih, FIG ngerti. hulu ledak fragmentasi dhuwur mbledhos. 29 ewu fragmen persegi (piramid terpotong)
        2. +6
          31 May 2021
          Kutipan: German 4223
          Ora bisa ditembak amarga ora mabur nganti tekan rudal S-75. Sing jarak efektif mung 40 kilometer.

          Sistem pertahanan udara S-75M3 kanthi sistem pertahanan rudal V-759 kasedhiya karo sistem pertahanan udara SAR nduweni jarak tembak nganti 53 km nglawan target ing dhuwur.
          Sistem pertahanan udara S-75 ing abad XXI
          https://topwar.ru/90322-zrk-s-75-v-xxi-veke.html
          1. -1
            31 May 2021
            Aku nulis babagan sawetara efektif. Zona karusakan dijamin, iku kurang saka sawetara maksimum.
            1. +4
              31 May 2021
              Ing ZRV ora ana sing diarani "rentang efektif" ora Jarak tembak gumantung saka jinis target, dhuwur, kacepetan penerbangan lan parameter kursus.
              1. 0
                31 May 2021
                Apa zona mateni sing dijamin cocok?
                1. +3
                  31 May 2021
                  Kutipan: German 4223
                  Apa zona mateni sing dijamin cocok?

                  Sampeyan wis mbukak kaca anyar babagan pertahanan udara wassat Ora ana rudal anti-pesawat sing njamin kekalahan kanthi kemungkinan 100%. ora
      4. +4
        31 May 2021
        Pitakonan liyane yaiku, nyatane, dheweke nembak manuk dara nganggo tiang lampu ...
        1. +2
          31 May 2021
          Kutipan saka Pacifist
          Pitakonan liyane yaiku, nyatane, dheweke nembak manuk dara nganggo tiang lampu ... nanging, sawise kabeh, kenek

          Sampeyan ora kudu nggebug - cukup kanggo mabur ing cedhak lan dara bakal kabur dening aliran udara
    2. -1
      31 May 2021
      Lha nek tujuane angel banget kanggo wong tuwo, kok ngentekake sing luwih maju, tegese larang. Reliabilitas pancen nyengsemaken, misale jek padha nulis babagan rudal iki - "Kartrij Uniter kanggo sistem pertahanan udara."
      1. +3
        31 May 2021
        Kutipan: Vladimir_2U
        Lha nek tujuane angel banget kanggo wong tuwo, kok ngentekake sing luwih maju, tegese larang. Reliabilitas pancen nyengsemaken, misale jek padha nulis babagan rudal iki - "Kartrij Uniter kanggo sistem pertahanan udara."

        Gol banget angel. Busur lan panah uga bisa dipercaya
        1. 0
          31 May 2021
          Kutipan saka Vol4ara
          Gol banget angel.

          Umum nandheske manawa kompleks kasebut dipercaya banget lan wis digunakake luwih saka sepisan kanggo ngrusak pesawat, kalebu drones dibukak dening militan. Apa sampeyan mikir gol iki ora kudu ditembak?
          Kutipan saka Vol4ara
          Busur lan panah uga bisa dipercaya
          Yen dheweke bisa nggayuh target, kenapa ora?
      2. +4
        31 May 2021
        Kutipan: Vladimir_2U
        Reliabilitas pancen nyengsemaken, misale jek padha nulis babagan rudal iki - "Kartrij Uniter kanggo sistem pertahanan udara."

        Pangopènan lan operasi rudal kanggo kabeh modifikasi sistem pertahanan udara S-75 tansah dadi tugas sing angel lan akeh wektu.
    3. +3
      31 May 2021
      10 menit liwati wiwit target ditemokake nganti peluncuran rudal.

      Apa ora akeh?
    4. -7
      31 May 2021
      otak elektronik anyar plus bahan bakar modern anyar lan S-75 bakal ora Samsaya Awon saka S-300, utawa malah S-400. Sampeyan uga bisa upgrade SCADs.
      1. 0
        31 May 2021
        Kutipan: Soldatov V.
        otak elektronik anyar plus bahan bakar modern anyar lan S-75 bakal ora Samsaya Awon saka S-300, utawa malah S-400. Sampeyan uga bisa upgrade SCADs.

        Iku luwih gampang kanggo nggawe sistem pertahanan udhara anyar saka radikal malih modernisasi "pitu puluh lima". Wong Tionghoa nyoba, ora bisa ditindakake kanthi becik, lan minangka asil, dheweke nggunakake kompleks anyar.
        1. -2
          31 May 2021
          Pitakonan ora kanggo radikal malih modernisasi, nanging kanggo nambah apa sing kasedhiya kanggo Penny, kira-kira ngandika, Aku nginstal Papan anyar, kualitas pertempuran apik dening 25-50 persen wis sampurna. .
          1. +1
            1 2021 Juni
            Kutipan: Soldatov V.
            Pitakonan ora kanggo radikal malih modernisasi, nanging kanggo nambah apa sing kasedhiya kanggo Penny, kira-kira ngandika, Aku nginstal Papan anyar, kualitas pertempuran apik dening 25-50 persen wis sampurna. .

            Apa sing sampeyan usulake yaiku modernisasi radikal.
            Sampeyan mung ora ngerti apa sing sampeyan omongake. Yen gampang, mesthine wis suwe ditindakake. Puncak pangembangan kulawarga "pitu puluh lima" ing separo kapindho taun 70-an yaiku serial S-75M4 kanthi tampilan optik televisi lan unit elektronik anyar adhedhasar basis unsur solid-state. Perbaikan luwih saka komplek saluran siji sing ora ana harapan karo pluru cair dianggep para ahli ora rasional. ora Varian Volga-2, sing diusulake kanggo pelanggan manca ing taun 90-an, ora dikembangake kanthi alasan objektif.
            1. 0
              1 2021 Juni
              Matur nuwun kanggo komentar. Aku mesthi ora ahli babagan rudal pertahanan udara. Mung wae ing urip ana masalah sing kudu dirampungake ing kene lan saiki lan apa wae. Iki carane koktail Molotov njedhul, contone, marang tank. Gusti Allah ngalang-alangi wong Siria kanggo ngadeg nglawan aggressors. Aku mikir dheweke dhewe bakal mikir soko utawa kita bakal menehi saran.
    5. 0
      31 May 2021
      Jaran lawas saka furrow ora olahraga ... hi
    6. -2
      31 May 2021
      S-75 minangka sistem pertahanan udara paling tempur.
      Pesawat sing pisanan ditembak kanthi bantuan rudal ing kondisi pertempuran yaiku "karya tangan" saka S-75, lan ing akun pertempuran ana luwih saka sewu target, sanajan miturut perkiraan paling konservatif.

      Bakal luwih perang
      1. 0
        31 May 2021
        "Roket sing tiba ngrokok, lan mlayu saka iku"
        1. +1
          1 2021 Juni
          Aku weruh iki, saka hit saka agen oxidizing spilled ing jas kacang, fighter dipindhah metu ... Padha panginten bahan bakar diesel - roket butted tank. Paru-paru nggedhekake ... sad
    7. +3
      31 May 2021
      Apa Dvina utawa Volkhov isih kerja kanggo dheweke saiki?
      1. +4
        31 May 2021
        Kutipan saka Petio.
        Apa Dvina utawa Volkhov isih kerja kanggo dheweke saiki?

        Saiki ing Suriah, sistem pertahanan udara S-75M3 "Volga", modifikasi ekspor "Volkhov", tetep ing layanan.
        SA-75M "Dvina" kanthi stasiun panuntun sing beroperasi ing rentang frekuensi 10-cm wis suwe ora aktif.
        Umume artikel kasebut buta huruf, akeh blunder. negatif
    8. +1
      31 May 2021
      Miturut cara, ing Perang Doomsday, divisi sing dikuwasani dening spesialis Soviet (lan dudu Mesir) ditembak mati.
      2 F-4. Aku ngerti tangan pisanan. Kulawargaku kabeh dadi militer. sawetara sedulurku nampa Order of the Red Star.
      1. 0
        31 May 2021
        ora iki sethitik sadurungé, ing perang attrition
    9. +5
      31 May 2021
      Komplek S-75, sing aku kelakon dadi dinas militer, wis diakoni minangka lungse (1970-72). Jaman jayané teka ing taun 60-an. Mungsuh nampa pasuryan kurang ajar saka Komplek iki lan urgently ngganti taktik serangan lan Applied liya technical anyar. Banjur kompleks mbutuhake modernisasi sing penting. Aku elinga carane engineers teka divisi kita lan diinstal pamblokiran dipunéwahi. Ing asas, kompleks iki saiki bisa ditingkatake menyang tingkat saiki ... Nanging apa perlu? Ana sawetara alasan sing, miturut pendapatku, nggawe acara kasebut ora ana gunane. 1. Komplek S-75 kurang seluler. Ngganti posisi karo dheweke iku medeni banget! SNR-75 minangka sawetara trailer. Sistem antena kudu dibongkar. Gulung munggah jaringan kabel. Launcher abot. Padha kudu sijine ing "pindhah" ... 2. Komplek tundhuk gangguan saka perang elektronik mungsuh. 3. Rudal dhewe (utawa luwih, kulawarga rudal) kanggo S-75 duwe watesan kanggo maneuver. Ya, dheweke ora bakal bisa nggawe maneuvers sing cetha ing mburi pesawat cilik lan lincah utawa misil mungsuh. Iku dawa banget lan mung break sak manuver kuwi. Iki carane Israel lan Amerika ing Vietnam oncat jotosan. Kesimpulan: Ing jaman sing angel, S-75 bakal bisa nggarap formasi gedhe saka pengebom santai (drone) ing area nganti 40 km saka obyek sing ditutupi. Ya, siyap-siyap kanggo serangan balas dendam mungsuh.
      1. -2
        31 May 2021
        Ya ... Familier. Nyebarake kompleks menyang posisi tempur, jam 5. "Meriam", bobote 50 ton, mung diseret dening KRA. Banjur ... Tryndets! . Sanajan ing Real, tembung kasebut beda). Nggali trenches kanggo kabel. Nutupi lapangan udara, piring logam. Nginstal jembatan ing ngisor TZM.
        1. +2
          1 2021 Juni
          "Meriam", bobote 50 ton, mung digawa KRA.
          Potong sturgeon, kaping sepuluh kaya ngono.
          1. +3
            1 2021 Juni
            14 ton, misale jek tanpa gerakane. Padha uga abot. Crane uga dibutuhake kanggo instalasi CHP. Elek ing siji tembung.
        2. 0
          1 2021 Juni
          S-200 ora adoh miturut standar kanggo "mudhun" ... hi
    10. -1
      31 May 2021
      Miturut letnan senior Mohammed Shahshir, sing dadi bagian saka sistem pertahanan udara S-75, sajrone latihan kasebut, kompleks Soviet kasil nabrak drone.

      Inggih ... kabeh tansah lancar ing latihan. Mung "musuh kondisional" ing kasunyatan ing antarane wong Siria dadi ora duwe jiwa, insidious lan jahat. Nduweni wong Siria ing buntut lan mane.
    11. 0
      31 May 2021
      Good luck kanggo wong Siria ing perang nglawan intervensionis.
      Ing sawijining wektu, kompleks iki ngombe getih saka mungsuh Siria lan Mesir.
    12. +2
      31 May 2021
      Drone iku beda. Lan apa ora larang kanggo njupuk primus kanthi roket kasebut? Kethek durung duwe apa-apa sing pantes.
    13. 0
      31 May 2021
      Aku mung MANPADS sing bisa bersaing karo kompleks kita babagan jumlah target tempur sing ditembak
    14. +4
      31 May 2021
      Iki minangka logam kethokan, dudu sistem pertahanan udara, yen nglawan Israel. Yen S-125 iki piye wae dimodernisasi, ngganti kontrol lan peralatan panuntun dhumateng, dipasang ing sasis poto-propelled, banjur struktur kandhel kanggo nimbali udhara ora nggawe pangertèn. Bisa diowahi kaya wong Iran dadi rudal taktis lan ditembak ing endi wae, lan aku ora yakin.
    15. +1
      31 May 2021
      "Teknik iki dipercaya banget": Ing Suriah, dheweke ngumumake efektifitas sistem pertahanan udara Soviet S-75 Dvina.
      Banjur padha nyenyamah, saiki padha memuji - apa kanca-kanca Arab sinau kerja? lol
    16. 0
      1 2021 Juni
      Quote: Bangga.
      Iki aku, kaya aku elinga Starter.

      Aku dadi kepala pitungan SRTs P-12. Nalika kita lempitan sistem antena stasiun, iku njupuk cukup dangu. Peluncur biasane duwe wektu kanggo nyelehake bedhil lan biasane mbantu nggulung garis kabel utawa mbongkar lan mbukak sistem antena CHP.
    17. +1
      1 2021 Juni
      Miturut cara, aku pracaya S-75 lan S-125 tetep sistem paling produktif ing sajarah. Miturut nomer pesawat mungsuh ditembak mudhun.
    18. 0
      1 2021 Juni
      Kutipan saka zlin
      ora bisa, amarga dvina ora efektif marang pesawat karo reb Komplek, buktiaken ing pungkasan 70s lan awal 80s

      iki yen dvina ora dimodernisasi kanthi cara apa wae.
      Apa sampeyan mikir ana isi setengah abad kepungkur?
      ing negara kita, kompleks kasebut uga ana ing fasilitas pertahanan udara.
      Aku weruh kanthi mripatku dhewe lan kanca sing ngladeni ing kana.
      1. +2
        1 2021 Juni
        Kutipan saka yehat2
        iki yen dvina ora dimodernisasi kanthi cara apa wae.
        Apa sampeyan mikir ana isi setengah abad kepungkur?
        ing negara kita, kompleks kasebut uga ana ing fasilitas pertahanan udara.
        Aku weruh kanthi mripatku dhewe lan kanca sing ngladeni ing kana.

        Nuwun sewu, panjenengan wonten pundi? opo
        SAM SA-75M "Dvina" decommissioned ing USSR ing pertengahan 1970-an. Ora ana gunane kanggo nganyarke, amarga ing seri modifikasi iki diganti dening sistem pertahanan udara S-75 "Volkhov" karo CHP-75 operasi ing kisaran 6 cm. Ing Rusia, sistem pertahanan udara paling anyar S-75M3/M4 "Volkhov" dicopot saka tugas tempur ing taun 1995.
        1. 0
          1 2021 Juni
          kita duwe dvina ing museum lan persis instalasi padha kanggo missilemen ing tugas pertempuran
          Bener, 10 taun kepungkur aku ora mriksa
          1. +1
            2 2021 Juni
            Kutipan saka yehat2
            kita duwe dvina ing museum lan persis instalasi padha kanggo missilemen ing tugas pertempuran
            Bener, 10 taun kepungkur aku ora mriksa

            Apa sampeyan manggon ing Korea Lor utawa Romania?
            Lan aku uga iri banget karo sampeyan, sampeyan bisa kanthi gampang mbedakake peluncur SM-63 lan peluncur rudal V-750 saka kompleks "Dvina" SA-75M, mandheg ing pertengahan 60-an saka peluncur SM-90 lan V- Sistem pertahanan rudal 759 dirilis ing awal 80-X. Aku ora langsung entuk, lan mung saka jarak sing cedhak.
            1. -2
              2 2021 Juni
              saka pager bagean kanggo nguripake paling cedhak bab 40 meter, sampeyan bisa nimbang.
              Kajaba iku, iki ateges modernisasi s-75, 2. utawa 3. pengulangan.
              lan aku yakin yen wong Siria s-75 nelpon kabeh kompleks saka baris iki, ora preduli karo Zur 755 utawa 759 utawa
              1. +1
                2 2021 Juni
                Lan aku uga kepengin weruh, ing ngendi S-75 bisa urip? Sampeyan durung mangsuli pitakon langsung.
    19. 0
      2 2021 Juni
      Kutipan saka Tucan
      Ora ana rudal anti-pesawat sing njamin kekalahan kanthi kemungkinan 100%

      Kutipan saka Tucan
      Kutipan: German 4223
      Apa zona mateni sing dijamin cocok?

      Sampeyan wis mbukak kaca anyar babagan pertahanan udara wassat Ora ana rudal anti-pesawat sing njamin kekalahan kanthi kemungkinan 100%. ora


      Dijamin zona mateni ing balistik - maneuver target ora nylametake saka kena. Iki minangka tugas balistik, kanthi nganggep watesan target lan kakehan rudal. Faktor liyane. mengaruhi akurasi ora dianggep ing konteks iki.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"