Apa sing nunggu peralatan militer Rusia ing mangsa ngarep

46

Peralatan prajurit masa depan wis dikembangake ing pirang-pirang negara ing pirang-pirang dekade kepungkur. Ing USSR, pembangunan kasebut diwiwiti ing pungkasan taun 1980-an, sajrone taun perang ing Afghanistan. Wis ing Rusia, sawetara set peralatan tempur digawa menyang negara serial, sing paling misuwur lan umum yaiku Ratnik. Ing pungkasan taun 2020, udakara 300 ewu set peralatan iki wis dikirim menyang tentara Rusia.

Ing Rusia, karya wiwit ing peralatan pertempuran generasi papat


Peralatan tempur Rusia saka serviceman, uga dikenal minangka "prajurit mangsa kit", diwakili dening rong generasi.



Generasi pisanan yaiku kit Barmitsa. Set peralatan iki dikembangake khusus kanggo pasukan bedhil bermotor, unit udara lan pasukan khusus, nanging ora tau nyebar.

Generasi kaping pindho ing Rusia kalebu kit Ratnik, sing wis disedhiyakake sacara massal kanggo pasukan ing taun-taun pungkasan.

Generasi katelu saka peralatan tempur modern Rusia dikenal minangka Sotnik.

Miturut layanan pers perusahaan negara Rostec, set peralatan tempur Sotnik kudu ngganti Ratnik wiwit taun 2025. Miturut Sergey Chemezov, direktur Rostec, pangembangan teknologi dhuwur paling apik saka perusahaan industri pertahanan domestik, kalebu sing kalebu ing Rostec, bakal digabungake menyang kit peralatan generasi katelu.

Senadyan kasunyatan manawa proses nggawe lan nguji peralatan generasi katelu kanggo prajurit masa depan ing negara kasebut, para ilmuwan, militer lan insinyur wis mikir babagan kit generasi kaping papat.

Kasunyatan yen Rostec wis miwiti riset kanggo nggawe peralatan tempur generasi kaping papat kanggo prajurit masa depan diumumake dening layanan pers perusahaan negara ing pungkasan Januari 2021. Struktur Rostec - TsNIITOCHMSh lan Kalashnikov Concern, uga sawetara perusahaan liyane, wis melu R&D.

Nalika karya ing tahap wiwitan, proses nemtokake syarat taktis lan teknis lagi ditindakake. Pangembang Rusia saiki nganalisa kit tempur canggih kanggo personel militer saka sak ndonya. Ing wektu sing padha, dikenal manawa riset ing program pangembangan peralatan tempur generasi kaping papat dijadwalake nganti 2035. Peralatan saka generasi kaping papat kudu ngganti Centurion.

Saka "Warrior" dadi "Centurion"


Tujuan utama piranti apa wae kanggo prajurit masa depan negara apa wae ing donya yaiku kanggo nambah efektifitas pertempuran ora mung siji prajurit, nanging kabeh regu. Ing Rusia, tugas-tugas kasebut ditindakake kanthi lengkap dening kit peralatan Ratnik generasi kapindho, sing nggabungake kira-kira 60 unsur sing beda: saka senjata cilik. gaman kanggo senter taktis lan saka waja awak kanggo komunikasi lan sebutan target.


Peralatan saka generasi kapindho kalebu helm armored 6B47 lan seragam 6B45 rompi anti peluru. Helm bisa nglindhungi pejuang saka peluru pistol PM sing ditembak saka jarak mung 5 meter, uga pecahan sing mabur kanthi kecepatan ora luwih saka 630 m / s. Rompi antipeluru bisa nahan kartrid bedhil submachine 7,62 mm AK lan senapan serbu M16A2, uga peluru penembak jitu SVD (cartridge 57-N-323S) kanthi jarak 10 meter.

Ing wektu sing padha, versi serangan waja awak kanthi tingkat perlindungan tambahan 6B45-1, apron protèktif khusus lan bantalan pundhak anti-fragmentasi uga kasedhiya kanggo para prajurit. Versi waja awak iki wis ngemot peluru 7,62 mm saka kartrid pembakar waja kanthi jarak 10 meter, uga kartrid penembak jitu sing cukup kuat, contone, Amerika populer .338 Lapua Magnum (8,6x70 mm) saka kadohan. saka 300 meter. Bobot saka peralatan Ratnik disetel karo waja awak serbu tanpa senjata lan amunisi kanggo tekan 22 kg.

Miturut Chemezov, bobot kit Sotnik bakal kira-kira 20 kg. Ing wektu sing padha, Sergei Chemezov ora nyampekano informasi apa waja awak iki diwenehi bobot, lan uga apa persenjataan fighter kalebu ing Nilai iki. Ing wektu sing padha, miturut kepala Rostec, nggabungake fungsi unsur individu lan panggunaan bahan inovatif bakal nyuda bobot kit kanthi 20 persen.

Waja awak generasi kapindho standar adhedhasar piring waja komposit keramik, sing dibedakake karo tingkat kekuatan sing dhuwur kanthi massa sing relatif cilik. Ing versi dhasar saka rompi peluru "Warrior", bisa tahan nganti 10 hit peluru otomatis, bobote kira-kira 7,8 kg, ing konfigurasi serangan, bobote mundhak dadi 15 kg.


Prajurit ing rasukan "Warrior"

Ing kit peralatan prajurit generasi katelu, waja komposit keramik bisa diganti karo serat poliethelin khusus. Serat polimer entheng lan piring waja bisa nambah pangayoman saka pejuang. Pangembang saka waja anyar, kang dadi dikenal minangka "superthread", nyatakake iku outperforms padha pembangunan Israel lan Amerika ing bobot.

Panggunaan waja anyar, ing tangan siji, bakal bantuan kanggo entheng pesawat saka peralatan, ing tangan liyane, nambah kelas pangayoman. Kacarita waja kuwi bakal bisa kanggo ngrampungake karo pecahan mabur ing kacepetan nganti 670 m / s, lan uga bakal bantuan kanggo nyegah fraktur lan contusions ing fighter. Ing mangsa ngarep bisa katon waja sing bisa tahan peluru 12,7 mm. Kalebu senapan mesin abot M2 Browning sing akeh digunakake ing saindenging jagad.

Secara teoritis, waja kasebut bisa digawe nganggo piring keramik biasa, nanging obah kanthi proteksi kasebut bakal dadi masalah banget. Ing kasus apa wae, wates safety tartamtu wis ditambahake menyang rasukan "Sotnik". Dikenal yen kit iki bakal nampa exoskeleton pasif. Rostec nglaporake manawa wis diuji ing kahanan pertempuran nyata lan bisa ngonfirmasi efektifitase.

Exoskeleton entheng digawe saka serat karbon lan bisa kanthi efektif mbongkar sistem muskuloskeletal pejuang, nggampangake momotan nganti 50 kg (peralatan khusus, tas ransel raider, gaman lan amunisi). Piranti kaya mengkono iku mung indispensable kanggo long marches (utamané liwat terrain kasar) utawa operasi serangan.


Kemungkinan katon saka peralatan pertempuran generasi katelu "Sotnik"

Ing njaba, exoskeleton pasif minangka piranti engsel-engsel mekanik sing niru sendi manungsa. Exoskeleton kasebut diarani pasif, amarga desaine ora duwe drive servo, pasokan listrik lan macem-macem elektronik lan sensor. Iki nggawe desain luwih gampang, luwih dipercaya lan luwih entheng. Exoskeleton pasif gampang digunakake lan otonom kanthi lengkap, dene bobot kit kudu ora ngluwihi 4-8 kg.

Exoskeleton aktif lan drone miniatur


Kanthi kabeh bukti, tanpa ngenteni taun 2030-an, kita bisa ujar manawa kit peralatan Rusia generasi kaping papat sing janji bakal nampa exoskeleton aktif kanthi pilot servo lan baterei. Bobot lan kerumitan piranti bakal nambah, nanging kemampuan pejuang bakal nambah kanthi proporsional. Ing wektu sing padha, kaya exoskeleton, bisa digunakake ora mung ing medan perang, nanging uga ing mburi. Contone, sajrone karya konstruksi, ndandani lan pangopènan peralatan militer, lsp.

Bakal klebu ing rasukan tiyang istri generasi papat lan drone. Ing kasus iki, kita ngomong babagan piranti kelas cilik lan ultra-cilik, sing beda karo ukuran miniatur. Ora mungkin luwih gedhe tinimbang telapak tangan rata-rata, lan bobote, paling mungkin, ora bakal ngluwihi bobot peluncur granat underbarrel konvensional.

Ukuran miniatur piranti kasebut bakal ngidini saben pejuang dilengkapi, sing bakal nambah kesadaran situasional kanthi nyata ing kahanan pertempuran. Piranti kasebut bakal nampa motor listrik lan kemampuan kanggo tetep ing udhara nganti 1-2 jam. Kauntungan utamane yaiku mobilitas lan kecepatan panyebaran. Ing wektu sing padha, meh ora bisa ndeteksi drone kasebut, uga bisa nyerang sistem senjata konvensional.


Unsur exoskeleton pasif ing rasukan "Sotnik"

Bisa uga drone wis dadi bagean saka peralatan Sotnik. Paling ora ing pungkasan 2020, informasi katon yen nano-UAV kanggo peralatan generasi katelu digawe ing St. Bobot UAV miniatur mung 180 gram. Ing mangsa ngarep, para pejuang bakal bisa nggunakake malah akeh piranti kasebut.

Masa depan wis nyedhak lan panemuan liyane sing direncanakake bakal ditindakake lan digunakake ing peralatan Sotnik. Utamane, Rostec nglapurake yen Sotnik ngrancang nggunakake bahan bunglon sing dikontrol kanthi listrik sing unik, kanggo nggawe spesialis sing tanggung jawab kanggo nyekel Ruselectronics. Dilaporake manawa materi iki bisa ngganti warna kanthi mandiri gumantung ing lingkungan sekitar prajurit lan permukaan topeng. Kanggo pisanan, helm sing dilengkapi lapisan kasebut ditampilake ing forum Tentara-2018.

Teknologi futuristik kalebu setelan "anti-termal" khusus sing ndhelikake pejuang saka piranti pengawasan inframerah mungsuh, sepatu bot "bukti tambang" khusus lan set sensor - modul kanggo ngevaluasi kondisi fisik pejuang. Sing terakhir kudu ngirimake menyang komandan kabeh informasi babagan negara bawahan: tekanan, denyut jantung, pulsa, napas. Informasi babagan tatu sing ditampa bakal kanthi otomatis dikirim menyang komandan lan dokter militer.

Pangiriman Sotnik menyang pasukan dijadwalake ing 2025. Kita duwe patang taun maneh kanggo netepake endi sing diumumake bakal ditindakake saiki, lan sing bakal ditundha nganti peralatan tempur generasi kaping papat katon. Ing wektu sing padha, ing taun 2035, kita mesthi bakal nyekseni muncule sawetara solusi teknologi sing luwih unik.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

46 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. KCA
    +4
    2 2021 Juni
    "serat poliethelin khusus" yaiku poliethelin kapadhetan dhuwur? Iki piye wae ora entheng, jeneng "kepadhetan dhuwur" ngomong babagan iki, aku ora ngerti poliethelin khusus liyane, aku ora mikir yen luwih entheng tinimbang keramik
    1. +1
      2 2021 Juni
      Polyethylene HDPE kapadhetan dhuwur nduweni aplikasi sing beda-beda, lan serat poliethelin nduweni sifat lan aplikasi sing rada beda.
      1. KCA
        +4
        2 2021 Juni
        Dadi serat saka iku uga ditarik lan dilebokake ing puluhan lapisan, utawa malah atusan, aku ora ngerti apa jenis keramik saiki, aku weruh rompi anti peluru karo piring keramik ing taun 1992, entheng banget, saka gulu kanggo kelamin, lan bobote kilogram 5, dianakaké dijupuk karo SVD, nanging ana drawback amba, piring kanggo siji hit, energi kinetik saka peluru utawa pecahan dipatèni dening kasunyatan sing piring crumbled menyang bledug sawise kenek. , lan hit kaping pindho ing panggonan sing padha mung hit ing gombal
    2. Eug
      +4
      2 2021 Juni
      Ora kaya keramik "murni" (tanpa lapisan tambahan), EMPS nduweni sifat nyerep kejut (kayata strukture), utamane nalika nerangake produk sing digawe saka benang EMPS. Paling kamungkinan, prodhuk rampung karo volume padha bobot kurang, nanging ora akeh - kang isih plus ageng. Utamane yen biaya ora mundhak.
      1. +1
        2 2021 Juni
        Kutipan saka Eug
        Ora kaya keramik "murni" (tanpa lapisan tambahan), EMPS nduweni sifat nyerep kejut (kayata strukture), utamane nalika nerangake produk sing digawe saka benang EMPS. Paling kamungkinan, prodhuk rampung karo volume padha bobot kurang, nanging ora akeh - kang isih plus ageng. Utamane yen biaya ora mundhak.

        Nanging kanthi Balistik, poliethelin ora ngemot apa-apa sing luwih gedhe tinimbang peluru pistol (lan ora kabeh sing nyekel) ... nanging ora ana bahan kanggo peluru antipeluru sing bisa nahan serangan bola-bali kanthi kaliber "otomatis" ... ing pasukan khusus kabeh negara ana penolakan massive malah saka unsur waja "alus", ing asas, kabeh ing "piring", lan ora waja standar ...
        1. +2
          2 2021 Juni
          Kutipan saka parma
          Menapa malih, yen katon ing pasukan khusus saka kabeh negara, ana penolakan massive malah saka unsur waja "alus", ing asas, kabeh ana ing "piring", lan ora waja standar ...

          Kita ngomong bab infantri prasaja, contone, iku bakal luwih gampang kanggo ngatur conscripts ing waja kanggo nyerang, minangka nggawe khayalan keamanan kanggo wong-wong mau.
          1. +2
            2 2021 Juni
            Quote: Sipil
            Kutipan saka parma
            Menapa malih, yen katon ing pasukan khusus saka kabeh negara, ana penolakan massive malah saka unsur waja "alus", ing asas, kabeh ana ing "piring", lan ora waja standar ...

            Kita ngomong bab infantri prasaja, contone, iku bakal luwih gampang kanggo ngatur conscripts ing waja kanggo nyerang, minangka nggawe khayalan keamanan kanggo wong-wong mau.

            Piring saka waja awak biasa nyedhiyakake proteksi sing bisa ditampa marang riflemen (uga digunakake ing piring), penolakan pasukan khusus saka komponen "alus" prasaja - paket sisih, pundhak, gulu utawa groin ora menehi perlindungan saka peluru, mung saka shrapnel ... kanthi spesifik pasukan khusus kerja, kesempatan kanggo nyekel fragmen ora dhuwur, nanging kabeh unsur kasebut nambah massa ing rompi lan nyuda mobilitas ...
            1. 0
              3 2021 Juni
              kesimpulan: kanggo pasukan khusus sampeyan butuh peluru antipeluru sing digawe saka nanotube karbon - sing sampeyan entuk kaya Mitril wassat
          2. KCA
            +4
            2 2021 Juni
            Kanggo waja infanteri sing prasaja kanthi piring, bobote 16-24-32kg, aku urip ing 24kg, paramedic cilik entuk 32kg, setengah saka bobote, utawa malah luwih cilik.
            1. 0
              2 2021 Juni
              Kutipan saka KCA
              Kanggo waja infanteri sing prasaja kanthi piring, bobote 16-24-32kg, aku urip ing 24kg, paramedic cilik entuk 32kg, setengah saka bobote, utawa malah luwih cilik.

              Ana program babagan perlindungan prajurit pasukan khusus. Disebutake siji set bobote 90kg. Kanggo nanggepi komentar wartawan sing ora saben wong bisa ngangkat bobot kuwi, apamaneh nindakake misi pertempuran, spesialis njamin yen setelan wis disandangi lan bobote disebarake, pejuang ing pangayoman iki copes karo tugas cukup.
            2. -2
              3 2021 Juni
              Kutipan saka KCA
              Kanggo waja infanteri sing prasaja kanthi piring, bobote 16-24-32kg, aku urip ing 24kg, paramedic cilik entuk 32kg, setengah saka bobote, utawa malah luwih cilik.

              Kabeh, kaya biasane, gumantung ing kasus - bagean ing kasus kita .. jelas yen ora ana sing bakal menehi conscript "platelet", kaya rompi anti peluru modern (uga, mungkin kanggo sawetara jenis parade) ... yen sampeyan ndeleng foto perang ing 08.08.08 - ana ing umum, iku ngipi elek ing syarat-syarat peralatan, akeh rompi padha karo sumber panyimpenan kesel (BZ wis urip beting 5-7-10 taun) . .. saiki katon luwih apik, nanging kahanan karo "vinaigrette lapis baja" tetep .. akeh ing Suriah lan peacekeepers ing Karabakh padha nganggo platens sing dituku kanthi biaya dhewe. ., etc., nanging luwih trep, lan mulane padha nutup mata .. pasukan khusus umume tanpa istiméwa ing dhewe, ing foto siji bisa dadi pejuang ing peralatan saka 3-4 ora ana sing duwe manufaktur beda, ora ana. siji malah duwe helm statutory ... umume, "centurion" kaya "prajurit" mesthi luwih apik tinimbang peralatan saka 00s, nanging ana lag kualitas lan ora cilik saka negara NATO, aku bakal meneng babagan jumlah ...
              1. KCA
                +2
                3 2021 Juni
                Setengah taun aku mung mlayu ing waja sing dipikolehi kanthi jinis kaya banteng nesu, kanggo aku, tukang sinyal, bobote 80 + kg 24 kg waja, kanggo paramedik 60 + kg kulit 32 kg, mung ana siji waja keramik kanggo kabeh kesuwur 131 Maykop brigade, miraculously, miraculously ing 1992 taun, padha ora nglilani kula ing kanggo minced meat salah siji, Aku wong duwe kesempatan kanggo 40 menit kanggo kasebut kanthi teliti, sinau ing peta rencana kanggo serangan ing Grozny nggunakake aviation lan perang elektronik ing 1993, kok padha ora knead doras banjur, aku ora ngerti
                1. -2
                  3 2021 Juni
                  Kutipan saka KCA
                  Setengah taun aku mung mlayu ing waja sing dipikolehi kanthi jinis kaya banteng nesu, kanggo aku, tukang sinyal, bobote 80 + kg 24 kg waja, kanggo paramedik 60 + kg kulit 32 kg, mung ana siji waja keramik kanggo kabeh kesuwur 131 Maykop brigade, miraculously, miraculously ing 1992 taun, padha ora nglilani kula ing kanggo minced meat salah siji, Aku wong duwe kesempatan kanggo 40 menit kanggo kasebut kanthi teliti, sinau ing peta rencana kanggo serangan ing Grozny nggunakake aviation lan perang elektronik ing 1993, kok padha ora knead doras banjur, aku ora ngerti

                  Jujur, aku ora ngerti apa jenis waja awak ... 6b3 lan 6b5 (rompi paling gedhe ing Chechnya) bobote maksimal 12 lan 16 kg (yen memori digunakake), 6b4 (sing ana. sawetara, sawise kabeh, BZ USSR sing paling larang) - luwih saka 11 kg ... Departemen Dalam Negeri lan bahan peledak duwe rompi dhewe, nanging tentara 131st ... sanajan prinsip sampeyan diwenehi , banjur sampeyan nganggo, ora ana sing mbatalake ...
                  Nyatane, sampeyan malah sebagian begja, rompi peluru saka seri kasebut duwe kanthong kanggo amunisi, AI lan granat, ora perlu nganggo RPS, sing ora nambah kepenak karo BZ, nanging aku kudu ujar, distribusi beban uga elek ...
                  Umumé, mung sacara lahiriah, favoritku (saka domestik) yaiku 6b13 ... ya, ora trep (aku nyoba piye wae), ora dipikirake, nanging brutal ...
                  1. KCA
                    +1
                    3 2021 Juni
                    Aku ora ngerti tandha-tandha kasebut, dheweke ngetokake kaya ngono, mung dilebokake ing tanganku lan kabeh iku, iki nalika konflik Ossetian-Ingush, ing ngendi aku nginep kabeh mangsa 92-93, tambang ing 24 kg ana. kanthi kerah sing digawe saka kain multilayer lan ing ngisor alat kelamin, uga saka jinis "kerah" , ana kanthong kanggo majalah, 6 potong, ana uga kancing kanggo sabuk, aku, minangka signalman, kanthi cepet nglebokake sabuk saka P. -274 coil menyang wong-wong mau, iku digawe iku gampang banget kanggo nyandhang waja, kaya 32kg paramedic ngagem, Aku ora bisa mbayangno, nanging ing umum iku cukup trep, sampeyan bisa turu ing lantai utawa lemah, lay ing mburi. lan kaya ing amben alus, helem, Nanging, interferes, nanging sampeyan ora bisa njupuk
              2. 0
                Agustus 17 2021
                Kok kaget? A pesawat biasa biaya akèh dhuwit, lan macet ing komandan perusahaan. Dheweke tanggung jawab finansial. Yen mundhut, mundhut lan liya-liyane, dheweke bakal menehi ganti rugi saka kanthonge dhewe. Malah yen gagal kit sajrone perang, perlu kanggo nggawe akeh kertas supaya luwih gampang komandan perusahaan ora ngetokake, supaya padha tuku lan perang dhewe.
        2. Eug
          0
          3 2021 Juni
          Kanggo kula, sampeyan kudu nggabungake lapisan. Inggih, ing urutan apa - iku kanggo para ahli kanggo mutusake. Utawa "kasus" karo kanthong sing "piring" diselehake. Mergo iki...
    3. +2
      2 2021 Juni
      Amarga para pejuang wis duwe drone, mula bakal ana pertahanan udara sing padha.
    4. +4
      2 2021 Juni
      Kutipan saka KCA
      "serat poliethelin khusus" yaiku poliethelin kapadhetan dhuwur

      UHMWPE minangka poliethelin bobot molekul dhuwur banget. Kekuwatan diraih amarga dawa rantai polimer sing luwih dawa dibandhingake karo poliethelin konvensional. Iki ora mesthi amarga tambah Kapadhetan.
      1. KCA
        0
        3 2021 Juni
        Dawane molekul kasebut ora ana hubungane karo kerapatan materi, contone, karet kanggo kondom, apa kanggo ban mobil, apa kapadhetan padha? Nang endi wae molekul luwih kompak, nang endi wae padha unwound kanggo dawa lengkap, lan molekul karet punika puluhan kaping luwih saka molekul poliethelin, nanging mung lempitan lan mulane elastis.
    5. +6
      2 2021 Juni
      Inggih, isih ditambahake yen ing USSR, banjur ing Federasi Rusia ana rong instalasi eksperimen kanggo entuk UHMWPE - ing Kazan lan Tomsk, ing wayahe loro instalasi kasebut wis mandheg. Ing Tomsk, dheweke pindhah menyang metal ing umum. Lan ing VNIISV ditinggalake karo irung gulkin, supaya "waja" anyar kaya aramid saiki bakal kalebu bahan manca.
      Contone, kanggo produksi aramid, 7 bahan kimia lan polimer dibutuhake, ing Federasi Rusia 2 (TWO) diprodhuksi.
      1. 0
        4 2021 Juni
        Quote: Togilen
        ing wayahe, loro panginstalan iki mandegake.

        Isih ana 6-7 produksi cilik ing macem-macem negara. Macem-macem lembaga riset, pedagang swasta, lsp.
        Ing babagan volume, mesthine kurang saka ing Tomsk, nanging kanthi total - Ordo Pertahanan Negara ditarik.

        Nanging bahan bakune manca kabeh, ya. Tameng kanggo nindakake Nyuwun
        1. 0
          Juli 25 2021
          Sebutna siji ngendi. Iku ndadekake atiku luwih apik.
          Nanging aku bakal langsung ngomong - padha ora ana. Lan kanggo referensi, kanggo waja, UHMWPE diprodhuksi mung ing Tomsk. Kazan nduweni kabutuhan ekonomi nasional.
  2. +9
    2 2021 Juni
    Ing mangsa ngarep bisa katon waja sing bisa tahan peluru 12,7 mm. Kalebu senapan mesin abot M2 Browning sing akeh digunakake ing saindenging jagad.
    Waja bisa lan bakal tahan, nanging pejuang mesthi bakal diunekake! ngguyu
    1. KCA
      +6
      2 2021 Juni
      Mekaten ugi, menawi bantingan fighter ing helm super dupermega kanthi palu godam kanthi dope, helm tetep utuh, sirah ugi, mung ana jeli ing sirah, uga 12.7, waja kasebut. utuh, lan organ internal bakal ganti panggonan
      1. +2
        2 2021 Juni
        Kutipan saka KCA
        tamparan fighter ing helm super duper mega karo sledgehammer kabeh dope, helem bakal tetep utuh, sirah uga, mung ana jeli ing sirah,
        Sampeyan lali babagan tinnitus, iku disorienting! ngguyu
      2. +2
        2 2021 Juni
        Kutipan saka KCA
        waja iku utuh, lan organ internal bakal ngganti panggonan

        Inggih, kajaba sing fighter ora kudu diklumpukake ing saindhenging kabupaten kanggo Pack ing tas. Akeh, Aku iki isih bab 12.7 blumbang ing mburi; cetha yen saka kadohan dheweke bakal nguripake waja nang metu bebarengan karo jawata.
        1. 0
          2 2021 Juni
          Kutipan saka Kalmar
          Akeh, Aku iki isih bab 12.7 blumbang ing mburi; cetha yen saka kadohan dheweke bakal nguripake waja nang metu bebarengan karo jawata.
          tameng pasukan khusus
          tameng polisi
          tameng pasukan khusus
          Ing wangun SHIELD, sampeyan bisa nyoba terus peluru 12,7mm ...
          prajurit
          1. +1
            3 2021 Juni
            Quote: kucing-rusich
            Ing wangun SHIELD, sampeyan bisa nyoba terus peluru 12,7mm ...

            Mbok menawa, sawise bejat liwat tameng kuwi, peluru 12.7 bakal wiwit tumble lan luwih kasil macet ing waja karo efek alangi ditrima. Sanajan antrian wong-wong sing pengin mriksa dhewe ora bakal gedhe banget))

            Salah siji cara utawa liyane, militèr koyone ora nggunakake produk kuwi (sawetara wong pengin nindakake ekstra 25 kg ing dhewe, iku luwih gampang kanggo pas karo mobil wojo, ing mratelakake panemume). Lan wong-wong sing nggunakake uga ora bisa menek karo chests ing bedhil mesin abot - iku bakal luwih wicaksana kanggo nggunakake liya kene.
      3. Komentar wis dibusak.
      4. 0
        Agustus 17 2021
        Gulu ora tahan, lan utomo bakal tiba ing kathok cendhak.
  3. +8
    2 2021 Juni
    Lan aku seneng karo body kit saka sikil (sepatu). Aku duwe pengalaman sedhih nalika watu pemotong crumbling kenek boot karya karo driji sikil wesi, oncat karo bruise, mlaku liyane clamped karo Pack saka profil aluminium nalika unloading saka mobil. Sepotong wesi sing abot uga ambruk ing boot. Ing kene penting kanggo langsung kelangan bruise kanthi banyu taps utawa langsung menyang salju. Ana bruises ing kabeh kasus!
    Sampurna kanggo pengecoran lan tukang besi!
    1. +3
      2 2021 Juni
      Kutipan saka andrewkor
      Sampurna kanggo pengecoran lan tukang besi!

      Jempol baja ing sepatu kerja malah ora diciptakake ing abad pungkasan! ))) Lan punika exoskeleton kanggo nyebarke bobot saka mbukak digawa utawa nyekeli sing "poker" utawa apa wae kang diarani metallurgists, supaya iku bakal kelangan kanggo break liwat kedudukan!
    2. +4
      2 2021 Juni
      Aku mung mbayangno sedhela sampeyan pindhah menyang bengkel, lan ana kolega ing perwira kerja)) Padha bunder karo bedhil mesin lan drone, bantuan.
      (ps. yen aku ngerti yen mung babagan bot)
  4. + 11
    2 2021 Juni
    Quote: Pengarang
    Rompi anti peluru tahan kena kartrid AK 7,62 mm otomatis lan senapan serbu M16A2, uga Peluru penembak jitu SVD (kartrid 57-N-323S) kanthi jarak 10 meter.


    iku apik nalika prajurit kita duwe peralatan modern lan nyaman, nanging ing sambungan karo waja, aku kelingan anekdot Soviet bab galoshes: "... wong iku ing kekacoan, nanging galoshes iku utuh!"
    ana artikel ing VO saka 2011 babagan "waja cair" kanthi partisipasi nanopartikel tartamtu, sing piye wae ngelingake aku babagan pasyuk abang:
    "Ing Rusia, pangembangan "waja cair" wis ditindakake dening Yekaterinburg Venture Fund saka kompleks militer-industri wiwit 2006, lan miturut wong-wong mau, produk iki bakal mlebu pasar ing taun-taun sing bakal teka ...
    https://topwar.ru/3126-texnologii-budushhego-zhidkaya-bronya.html?_e_pi_=7%2CPAGE_ID10%2C2160493984
    1. + 11
      2 2021 Juni
      Kutipan: Gunther
      "... wong iku bingung, nanging galoshes utuh!"

      Sing mesthi. Kaya ngono, digantung kanthi apik miturut SMU:
      1. + 15
        2 2021 Juni
        - Bocah-bocah, nganggo helm kabeh, yen ora ana kasus kaya mangkene: bocah lanang lan wadon teka ing situs konstruksi, bocah wadon nganggo helm, nanging sing lanang ora, bata tiba ing sirahe. Sing lanang mati, sing wadon mung ngguyu lan mlayu.
        Vovochka:
        — Lan aku ngerti cah wadon iki, dheweke isih mlaku-mlaku nganggo helm lan ngguyu.
  5. +7
    2 2021 Juni
    Quote: Pengarang
    Miturut Chemezov, bobot kit Sotnik bakal kira-kira 20 kg.


    biaya, bobot saka peralatan, peralatan teknologi (elektronik, drones) nyaranake wong militèr profesional, 2 taun ora cukup kanggo conscript, ing mratelakake panemume, kanggo pangembangan lengkap skills militèr, kabeh liyane kanggo kru saka peralatan rumit lan larang ("Armata", lsp.)
  6. +3
    2 2021 Juni
    Apa ana sing ngerti apa jenis gegaman fighter ing "Centurion" rasukan tiyang istri?

    Lan ora ana artikel ing 26 Mei taun iki babagan senjata iki ing VO?
    1. +2
      2 2021 Juni
      Ide apik, kanthi cara! Hmm, menarik kanggo ndeleng. Lan omong-omong, aja ngelingake aku nalika arep nganakake presentasi?
      1. +3
        2 2021 Juni
        Sayange, aku ora duwe informasi babagan iki. Nyuwun
    2. +2
      4 2021 Juni
      Kutipan: Kucing Laut
      Apa ana sing ngerti senjata apa

      Kayane wong saka Kalashnikov ujar manawa iki mung mock-up.
      Dicetak kanthi resik supaya pameran katon apik banget.
      1. +1
        4 2021 Juni
        Nanging... Nyuwun

        Nah, apa sing bisa dakkandhakake ...
  7. +2
    2 2021 Juni
    Kanthi kabeh bukti, tanpa ngenteni taun 2030-an, kita bisa ujar manawa kit peralatan generasi kaping papat Rusia sing janji bakal nampa exoskeleton aktif kanthi pilot servo lan baterei.

    Mamang, mangu-mangu. Eksoskeleton jinis aktif standar bakal luwih gedhe tinimbang eksoskeleton pasif saiki. Yen bobote nganti 6 kilogram, mula sing aktif bakal bobote 15 kilogram, amarga bakal mbutuhake kekuatan sendi sing luwih gedhe ing lokasi servos, massa servos dhewe, sensor, proteksi unsur tartamtu saka exoskeleton kasebut. pecahan, lan sapiturute. Lan iki ora ngetung massa baterei - ing prinsip saiki, kita ora bisa nggawe baterei sing bisa dipercaya, jembar lan tahan geni kanggo unit kasebut dhewe lan ing seri, Lithium-Ion lan Lithium-polymer ora bisa marem. babagan dimensi lan linuwih militer, saliyane, industri kita durung nguwasani desain modern kanthi basis iki lan ora bisa dikuasai. Jinis baterei liyane, sanajan sing dirancang, ora menehi kapercayan sing jelas kanggo negesake manawa bakal bisa ngrampungake tugas iki ing versi militer lan sajrone sepuluh taun desaine bakal dikuasai lan digarap dening industri manca (lan luwih akeh). dadi kita).
    Baterei bakal gedhe, kurang dilindhungi, abot - bakal dadi tas ransel, beban sing kudu dipindhah maneh (sing bakal nambah pusat pejuang), utawa disebarake ing pejuang - sing bakal nambah bulkiness sawijining (kaya exoskeleton dhewe karo drive) lan dimensi sakabèhé.

    Ing cendhak, aku nimbang exoskeleton aktif ing syarat-syarat kahanan saiki lan cedhak-perspektif saka servos lan baterei dadi Fantastic, ing 2030s, paling kamungkinan, iku ora bakal ngluwihi wates saka conto eksperimen.
    1. +4
      2 2021 Juni
      Fallout janji bakal diciptakake ing taun 2066.
  8. +3
    2 2021 Juni
    "Pangiriman Sotnik menyang pasukan dijadwalake kanggo 2025 ..."
    Lan ing Mosfilm wis diwiwiti kanthi kekuwatan lan utama)))))
  9. +1
    4 2021 Juni
    Teknologi futuristik kalebu setelan "anti-termal" khusus sing ndhelikake pejuang saka piranti pengawasan inframerah mungsuh.

    futuristik??? belay
    Setelan "futuristik" iki wis ana ing pasar sipil.


  10. Komentar wis dibusak.
  11. 0
    Agustus 25 2021
    Nanging nyatane, prajurit biasa lan prajurit kontrak isih bakal nganggo tunik sing prasaja. Paling ora nganti 2036. Lan Warriors-Atus ... Omong kosong propaganda biasa. Kaya Armata lan Su-57.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"