Analisis sajarah balada dening A. K. Tolstoy

214
Analisis sajarah balada dening A. K. Tolstoy
M. Ivanov. Ilustrasi kanggo balada dening A. K. Tolstoy "Borivoy"

sajarah Balada A. K. Tolstoy ditulis nganggo basa sing urip lan urip, gampang lan nyenengake kanggo maca. Nanging wong-wong mau disepelekake dening akeh sing maca, sing ora nggatekake informasi sing ana ing geguritan kasebut lan cenderung nganggep mung minangka dongeng sastra sing lucu. Nanging, sanajan ing antarane balada kanthi plot sing apik lan karakter fiksi, ana karya sing ana petunjuk lan referensi kanggo acara nyata. Tuladhanipun, saged dipunpendhet dudutan saking kidung “Ula Tugarin”, “Potok-pahlawan”, “Susahipun tiyang sanes”.

Lan ana balada sing duwe dhasar sejarah sing nyata. Sumber kanggo wong-wong mau yaiku crita-crita kronik Rusia, "The Tale of Igor's Campaign", uga karya-karya para sejarawan Rusia lan manca kontemporer. Kanggo wong-wong mau, perhatian utama bakal dibayar ing artikel kasebut.




L. Falin. Ilustrasi kanggo balada "Roman Galitsky". Balada iki nyritakake babagan kunjungan duta kepausan sing menehi Romawi makutha Rusia.

A. K. Tolstoy mung tresna karo sajarah Rusia pra-Mongol, dheweke nulis ing taun 1869:

"Nalika aku mikir babagan kaendahan sejarah kita sadurunge wong Mongol sing dikutuk, ... aku pengin mbuwang awakku ing lemah lan muter-muter kanthi putus asa babagan apa sing wis kita lakoni karo talenta sing diparingake dening Gusti Allah marang kita!"

Lan, kaya biasane ing kasus kaya mengkono, kadhangkala dheweke rada digawa lan dadi bias.

Abad kaping 1054-XNUMX pancen minangka periode sing menarik banget ing sajarah negara kita. Negara Rusia enom cepet gained kekuatan lan tambah ing ukuran. Pembagian gréja dadi Katulik lan Ortodoks mung dumadi ing taun XNUMX, lan nganti pirang-pirang dekade sawisé iku, wong-wong ing Wétan lan Kulon nganggep dhéwé minangka sedulur. Jeneng sing dikenal kanggo kita ditemokake ing sumber Eropa Kulon lan Bizantium ing wektu kasebut, lan sawetara pangeran Rusia minangka pahlawan saka saga Skandinavia. Miturut A. K. Tolstoy, periode sajarah kita kontras banget malah karo awal pamaréntahan Romanovs. Kabeh wong manca banjur dianggep curiga lan para tsar Rusia wisuh tangan sawise komunikasi karo duta asing.


N. Dmitriev-Orenburgsky. Ritus ngumbah tangan sawise nampa kedutaan manca dening tsars Moscow

Ing balada "Sakit wong liya", A. K. Tolstoy nyebutake telung prastawa sing, miturut pendapate, kanthi cepet ngganti dalan alam sajarah negara kita: Yaroslav the Wise dibagi tanah Rusia antarane putrane, invasi Mongol lan aturan despotik saka Ivan the Terrible.

Dadi, ayo ngomong luwih rinci babagan sawetara balada Alexei Tolstoy.

Balada "Snake Tugarin"


Balada iki nyritakake babagan lagu sunnat saka penyanyi Tatar, sing nyanyi ing riyaya Pangeran Vladimir:

"Kyiv sampeyan bakal dirangkul dening geni lan kumelun,
Lan putumu bakal dadi putuku
Cekel sanggurdi emas!"

Apike, ing balada iki, kaya ing epik Rusia, gambar Vladimir iku sintetik. Ing Pangeran Vladimir the Red Sun, kaya sing sampeyan ngerteni, gambar Vladimir Svyatoslavich lan putune Vladimir Monomakh gabung.

Pethikan ing nginggil punika nyariyosaken anak putunipun sang pangeran, ingkang kedah tundhuk dhateng Tatar. Lan iki minangka referensi sing jelas kanggo Vladimir Monomakh, adipati agung pungkasan saka negara Rusia sing manunggal. Nanging ing pungkasan balada iki, Vladimir ngelingi Varangians - "mbah kakung." Lan iki dudu Monomakh maneh, nanging Vladimir Svyatoslavich, sing diarani "Lawas" ing "Lay of Igor's Campaign" lan ing sagas Skandinavia. Epithet iki, kanthi cara, tansah digunakake ing hubungan karo pangadeg dinasti.

Bubar, Vladimir iki asring diarani Saint maneh. Pembaca sing ati-ati mbokmenawa ngeweruhi kesalahane A. Tolstoy. Kasunyatane yaiku Rurik minangka mbah kakunge Vladimir Svyatoslavich. Lan dudu putu, nanging putu-putu saka Vladimir Monomakh ketemu karo Mongol. Kayane penulis sengaja nggawe kesalahan iki - kanggo ngreksa meter puisi. Setuju, tembung putu lan simbah luwih cocog kanggo puisi tinimbang simbah lan simbah.

Ayo bali menyang balada A. Tolstoy.

Penyanyi terus:
Lan wektune bakal teka
Khan kita bakal nyerah marang wong Kristen,
Lan wong Rusia bakal tangi maneh,
Lan siji saka sampeyan bakal ngumpulake bumi,
Nanging dheweke dhewe bakal dadi khan!

Ing kene kita ndeleng oposisi saka pra-Mongol ("Kyiv") Rus lan Novgorod Rus kanggo "Moscow" (jeneng apes "Kyiv" lan "Moscow" Rus mung muncul ing karya para sejarawan abad kaping XNUMX). Pangeran Vladimir sing ideal dibandingake karo Ivan the Terrible.

Lan ing pungkasan balada, A. Tolstoy ngucapake tembung sing apik banget liwat lambe pahlawane, sing kudu dicithak minangka epigraf ing saben buku teks sejarah.

Nanggapi ramalan Tugarin sing surem, Vladimir ngandika:

"Iku kedadeyan," ujare pangeran cahya srengenge,
Bondage bakal nggawe sampeyan ngliwati lumpur -
Babi mung bisa nglangi!”


Pangeran Vladimir, pigura saka film "Ilya Muromets", 1956

Balada "Potok-bogatyr"


Ing balada iki, A. K. Tolstoy nuduhake Ivan IV liwat mata pahlawan Kyiv sing wis turu setengah ewu taun:

"Raja nunggang jaran nganggo jaket brokat,
Lan para algojo ngubengi nganggo kapak, -
Sih-rahmaté bakal nglipur,
Ana wong kanggo motong utawa nggantung.
Lan ing nepsu, Stream nyekel pedhang:
"Khan apa ing Rusia sing duwe kekarepan dhewe?"
Nanging dumadakan krungu tembung:
"Dewa bumi iki nunggang,
Banjur bapak kita bakal mateni kita!”

Elinga yen sembarang sejarawan menowo karo tumindak saka ratu Eropah - contemporaries saka Ivan IV, mesthi mamang muncul ing pinunjul "medeni" lan luar biasa "ngeri" saka raja iki.

Sawise kabeh, contemporaries padha Henry VIII saka Inggris, ing kang bab 72 ewu wong matèni (lan uga "wedhus mangan wong") lan Inggris gedhe Ratu Elizabeth, sing kaleksanan nganti 89 ewu subjek. Ing wektu sing padha, Raja Charles IX mrentah Prancis. Ing sangisore dheweke, mung sajrone "Wengi St. Bartholomew" (sing sejatine kedadeyan ing saindenging Prancis lan suwene rong minggu), luwih akeh wong sing tiwas tinimbang sing dieksekusi sajrone kabeh pemerintahan Ivan IV. Raja Spanyol Philip II lan Adipati Alba ditandhani 18 ewu sing tiwas ing Walanda mung. Lan ing Swedia ing wektu iku raja edan lan getih Eric XIV ing kuwasa. Nanging A. Tolstoy dipandu dening karya Karamzin, sing banget bias marang Ivan IV lan main peran gedhe ing demonizing gambar kang.


Ivan IV, miniatur saka Kazan Chronicle

"Vasily Shibanov"


Ing balada iki, A. Tolstoy maneh nuduhake gambar Ivan IV.

Ing kene kita ndeleng variasi crita Nekrasov babagan "abdi sing teladan, Yakub sing setya." Pangeran Andrei Kurbsky, pengkhianat sing diangkat dening liberal ing abad ka-1564 dadi pangkat "pejuang nglawan totalitarianisme", cikal bakal Jenderal Vlasov, ing musim semi XNUMX mlayu saka tentara menyang Lithuania ing Wolmar. Loro-lorone lan turunane aktif perang nglawan tanah air, matèni ora Ivan IV utawa sederek cedhak saka tsar, nanging wong Rusia biasa.

Kurbsky diiringi 12 wong ing pesawat, kalebu pahlawan balada:

“Pangeran iku doroden. Jaran kesel tiba.
Kepiye carane dadi pedhut ing tengah wengi?
Nanging tetep kesetiaan Shibanov,
Dheweke menehi jarane marang gubernur:
"Tumpakan, pangeran, aku bakal dadi mungsuh,
Mungkin aku ora bakal lunga kanthi mlaku."

Lan piyé carané pengkhianat kuwi matur nuwun marang wong sing mbokmenawa nylametake nyawané?

Kurbsky ngirim Shivanov menyang Ivan IV kanthi layang sing ngina, ngerti kanthi lengkap yen dheweke dikirim menyang pati. Kesetiaan Shivanov sing ora diragukan, malah kaget karo raja:

"Utusan, sampeyan dudu abdi, nanging kanca lan kanca,
Lan ana akeh, ngerti, abdi setya Kurbsky,
Apa menehi sampeyan kanggo apa-apa!
Lunga karo Malyuta menyang guo!


Ivan Vasilyevich The Terrible ngrungokake layang Kurbsky sing dikirim dening Vasily Shibanov. Ilustrasi majalah "Niva"

Balada rampung karo monolog Shivanov, sing "muji bendarane" lan nyuwun marang Gusti Allah supaya ngapura raja lan Kurbsky:

"Dhuh Allah, mugi karsaa miyarsakaken kawula ing mangsa kawula seda,
Ngapunten gusti kawula!
Ilatku lemes, lan mripatku luntur,
Nanging tembungku kabeh padha:
Dhuh Allah, Sang Prabu, kawula ndedonga,
Kanggo Rusia sing suci lan agung ... "

Nalika padha ngomong, A. Tolstoy wiwit "kanggo kesehatan", lan rampung karo sawetara lenga setya unbearably sugary.

Ing sawetara balada, A. Tolstoy uga ngomong babagan sajarah Slavia Kulon.

Balada "Borivoy" (legenda Pomeranian)


“Seneng banget kanggo pasamuwan,
Bapak ngirim tembung kanggo Roskilda
Lan trip menyang bodichans
Salib martakaké.

Kita ngomong babagan salah sawijining episode sing diarani Perang Salib Vendian taun 1147 (rampung minangka bagéan saka Perang Salib Kapindho). Paus Eugene III lan Bernard saka Clairvaux mberkahi perang nglawan Slavia bebarengan karo ekspedisi menyang Palestina. Tentara Saxon, Ksatria Denmark lan Polandia pindhah menyang tanah Polabian Slavs - diwanti-wanti lan Luticians. Detasemen uskup Jerman lan pangeran Moravia gabung.

Salah sawijining tentara perang salib tumindak nglawan Lutiches lan Pomeranian. Kasunyatan bilih pangeran Luticians Ratibor, rombongan lan sawetara saka wong-wong mau wis diadopsi Kristen ora ngganggu sapa. Pimpinan bagéan saka tentara salib iki yaiku Margrave of Brandenburg Albrecht the Bear lan Uskup Agung Magdeburg Konrad I.

Tentara liyane yaiku ngremuk pasukan aliansi suku obodrite. Pemimpine yaiku Adipati Henry the Lion of Saxony, Adipati Conrad saka Burgundy lan Uskup Agung Adalbert saka Bremen. Denmark cepet-cepet gabung karo tentara iki, dipimpin dening Sven III, panguwasa Zeeland, lan Knut V, sing duwe Jutland - sepupu kapindho lan saingan sing ora bisa didamaikan.

Iku wektu kanggo bali menyang balada A. Tolstoy:

Uskup Eric tangi dhisik,
Kanthi dheweke para bhikkhu, ngangkat waja,
Ngumpul ing pantai.
Dale Sven teka, putrane Niels,
Ing shishak winged kang;
Bareng karo dheweke ngangkat senjata
Viking Knut, mencorong karo emas.
Loro kulawarga kraton
Loro-lorone bersaing kanggo tahta,
Nanging kanggo trip becik
Anger wis rusak antarane wong-wong mau.
Lan, kaya manuk ing pinggir segara,
Akeh wong waja
Lan gumuruh, lan sumunar,
Padha gabung saka ngendi wae."

Uskup Røskild sejatine diarani Asker. Lan panguwasa Jutlandia, Knut, isih angel diarani Viking.


M. Ivanov. Ilustrasi balada "Borvoy"

Perlawanan marang tentara salib dipimpin dening pangeran obodrite Niklot, sing ngluncurake serangan preemptive ing pelabuhan Lübeck, numpes akeh kapal ing kana.


Pangeran Niklot, patung ing Kastil Schwerin

Sawisé iku, Niklot mundur menyang bètèng Dobin, ing ngendi dheweke dikepung dening tentara salib. Ing wektu iki, Denmark uga nyedhaki.

A. K. Tolstoy - bab rawuh saka Sven, Knut lan Asker:

Lan wong telu padha bungah,
Kanthi pasukan sing kuat,
Kabeh sail ing tatanan kuwoso
Menyang menara kutha Volyn.

(menyang kutha Dobin sing dikepung déning tentara salib).

Lan Slavs militan saka pulo Ruyan (Rügen) teka kanggo bantuan saka panyengkuyung, sing ngalahake armada Denmark ing perang angkatan laut:

"Saka pukulan baja abot
Wings Emas
Padha wis tiba saka helem Sven;
Impaled ing bantahan sengit
Knuta surat rantai kuwat,
Lan dheweke mbuwang awake menyang segara
Saka bajak terbalik.
Lan Uskup Eric, ing perang
Aku rumangsa mati ing ndhuwurku,
Mlumpat mriyang
Saka praumu menyang kapal liya."



M. Ivanov. Ilustrasi balada "Borvoy"

Uskup Asker, sing mrentah skuadron Sven (A. Tolstoy stubbornly nelpon Eric), ninggalake kapal perang ing awal banget perang lan ngungsi ing kapal dagang. Saxo Grammaticus nyatakake yen uskup

"Tontonan penerbangan sing ngisin-isini nyebabake kebingungan kanggo wong-wong sing kudune seneng karo contone kanggo wani perang."

Kesalahan liyane Tolstoy yaiku partisipasi kapal Knut ing perang iki.

Nyatane, mung Zeelanders perang karo Ruyans: Knut ora ngirim kapal kanggo bantuan saka saingan kang. Salah siji cara, wong Ruyan banjur nyekel kapal akeh. Sawise iku, Denmark ninggalake Dobin.

"Heinrich Singa, mlaku kanthi kendel
Kanggo Volyn kanggo hiburan militer,
Krungu babagan kasus iki
Aku bali menyang Brunzovik.

Nyatane, Henry Singa sing umur 18 taun sing mimpin pengepungan Dobin.

Tentara salib ora bisa ngrebut bètèng iki. Wong-wong mau ninggal dheweke, amarga wis janji karo Niklot kanggo mbaptis wong-wong mau. Tumindak tentara liyane uga ora kasil, sing ora bisa nyekel Demmin lan Stettin.

Ing pungkasan balada Tolstoy, pimpinan Ruyan Borivoi (mbokmenawa Boril-voi) janji bakal mbales dendam marang tentara salib:

“Kanggo kowe ing tengahing segara utawa ing tengahing dharatan
Aku bakal nggawe dalan
Lan ing advance nyawa sampeyan
Aku siksa Chernobog."

Ing taun 1152, pasukan Slavia nyerang Denmark lan ngrusak.

Penulis kronik Helmold saka Bosau menehi kesaksian:

"Kampanye gedhe iki dirampungake kanthi entuk manfaat sing sithik. Kanggo sanalika sawise iku (Slavs) wiwit tumindak ala saka sadurunge: padha ora ngakoni baptis, utawa ngempet saka robbing Denmark.

Ing artikel ing ngisor iki, kita bakal nganakake analisis sajarah teks sawetara balada A. K. Tolstoy, sing nyritakake acara nyata sing kedadeyan ing wilayah pamrentahan Rusia.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

214 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    4 2021 Juni
    Matur nuwun kanggo "cathetan". Bakal perlu kanggo maca karya A.K. Tolstoy ing luang.
    1. + 15
      4 2021 Juni
      Hello, Vlad. hi
      Aku, mesthi, ora maca balada iki, piye wae aku ora kudu. Nyuwun
      Aku maca artikel karo kapentingan, wong urip seneng ing wektu sing: "dibaptis, metu saka nyawa, utawa kita bakal Cut everyone metu!"
      Lan aku pisanan krungu babagan Lyutichs, Pomeranians lan Obodrites thanks kanggo Valery. Sapa sing saiki manggon ing tanahe?
      Umumé, matur nuwun! eseman
      1. + 11
        4 2021 Juni
        Kanggo kula Borivoi beda karo balada liyane dening A. K. Tolstoy.

        Lan, kaya perasaan, minangka lawan iki, "Rugevit" disusun. Aku wonder ing urutan apa.
      2. + 15
        4 2021 Juni
        Thanks kanggo penulis kanggo artikel menarik ing topik unhackneyed.
        Kutipan: Kucing Laut
        Sapa sing saiki manggon ing tanahe?

        Ya, Jerman biasane lan Polandia sethithik.
        1. + 11
          4 2021 Juni
          Matur nuwun, iku sing dakbayangake, nanging luwih becik ngerti luwih tepat. ya
          1. Komentar wis dibusak.
          2. +8
            4 2021 Juni
            Lutici umume ora nampa agama Kristen. Lan padha ora slamet. Padha asimilasi.
          3. + 11
            4 2021 Juni

            ... Dumadakan, munggah ing ndhuwur buritan,
            Sven, anaké Niels, ngandhani wong-wong mau:
            "Aku nyerah: liwat watu kasebut
            Kayane alas obah!”
            Uskup cepet-cepet tangi,
            Kanthi kaget ing mripatmu
            "Apa sing nggumunake kanggo aku:
            Jaran-jaran padha nginguk ing segara biru!
            Nanging uskup bingung
            Biksu pucet mangsuli:
            “Iku dudu tangga teparo, iku gegeran
            Borivoev bagpipes!
            Lan dumadakan ngendi padha muter
            semburan ombak putih,
            Padha mlayu metu saka mburi tanjung
            Breakwaters saka Borivoi!
            Layar sing dicet
            Segara biru ditutupi
            Spanduk wis dikembangake ing angin
            Saka dewi Svyatovit
            Dayung cipratan, waja sumunar,
            Baja ring sumbu,
            Lan kaya jaran edan
            Perangan bagpipe iku ngekek! .... (c)
            ...
            Kaping pisanan aku krungu ayat-ayat "Borivoy" iki kanthi cepet ing langit kidul saka salah sawijining sersan Khorog sing maca soko ing geni ... Iku diobong hard ...
            Banjur, pirang-pirang taun sabanjure, aku maca maneh Tolstoy ing omah lan ora duwe emosi maneh.
  2. + 10
    4 2021 Juni
    Matur nuwun kanggo topik. Kabeh garis iki, lan akeh liyane saka kanak-kanak tabrakan.
    1. + 10
      4 2021 Juni
      Lan nalika Tugarin, ngowahi dadi ula (gambar tenan Kitab Suci saka Penggoda), kesusu menyang banyu lan nglangi, Pangeran Vladimir, nyisihake wangsit kuburan Tugarin, supaya padha ora bakal macet ing atine wong, lan kanggo inspirasi. wong-wong sing ana ing riyaya, dheweke ngucapake roti panggang:

      Menehi mantra gedheku,
      Mantra kasebut, sing ditemokake ing bagean kasebut,
      Diwenehi karo Khan saka Khazar ing perang, -
      Aku ngombe kanggo ampas kanggo adat Rusia,
      Kanggo veche Rusia kuna!

      Kanggo wong sing gratis, kanggo wong Slavia sing jujur,
      Aku ngombe Novagrad kanggo lonceng,
      Lan sanajan dheweke tiba ing bledug,
      Muga-muga muni ing atine turun-temurun urip -
      Oke, oke, oke!

      Aku ngombe kanggo Viking, kanggo mbah kakung,
      Sapa sing ngunggahake kekuwatan Rusia,
      Sing misuwur kanggo Kyiv kita, sing calmed mudhun Yunani,
      Kanggo segara biru, sing dadi duweke,
      Rame, digawa saka surup!
      1. +7
        4 2021 Juni
        Sêrat-sêrat wau dipun lêbêti kèndêl. Sampeyan isih bisa krungu saiki, mung ngrungokake: saka Polotsk kanggo Suzdal, saka Biara Sretensky kanggo Optina Hermitage.
        1. +7
          4 2021 Juni
          Apik tenan, Sergey! Aku kerep krungu swara lonceng gereja cilik kita. “Bamm...Bamm...Bamm...” – kesusu liwat desa. Nanging saiki Paskah wis liwati, nanging aku ora tau krungu cherished "Bamm ...". Padha ora nelpon kanggo matins, utawa kanggo vespers. Utawa Mungkin padha nelpon. Mung swarane dalan gedhe sing rame banget nganti klelep swarane lonceng.
          1. +7
            4 2021 Juni
            Kabeh bakal bali.
            "Sapa sing duwe kuping bakal ngrungokake" (c).
            1. +8
              4 2021 Juni
              Aku ngelingi yen ing Paskah kabeh desa, utawa luwih, bagean wanita lan bocah-bocah, nganggo selendang ing endhas, lunga menyang gereja kanthi kembang lan kranjang kanthi endhog warna lan kue Paskah - kanggo mberkahi. Ing sacedhake pasamuwan ana meja dawa sing ditutupi taplak meja putih, kabeh dibongkar. Wong lanang uga teka - iku adat. A preian, fuss, ngguyu, wong manca ketemu, manunggaling pemukiman digawe, jenis unanimity liwat nambani produk consecrated. Ing taun 2018, amarga nyuda, mlarat, lan kanthi tenang, ing 2019 umume peteng, sepi lengkap ora mung ing preian pasamuwan, nanging uga ing preian sekuler, kesatuan bubar. Perlu nggabungake proses kasebut, ana sing mutusake, lan ana wabah ...
              Ing taun-taun sing tenang, aku krungu bel sing sepi. Lan saiki, ketoke, amarga kahanan epidemiologis, mesthine ora nelpon wedhus kanggo pandonga umum. Singing mesin motor tetep, lan muni ing kuping saka akeh liyane, lan ora kaya lonceng. Mung pujangga sing gumun.
              1. +2
                4 2021 Juni
                Bel isih muni.
                Lan bunderan asring nyusut.
                1. +3
                  4 2021 Juni
                  Apa bunderan kasebut? Sadurunge mata utawa cakrawala? ((( lol )))
                  1. +3
                    4 2021 Juni
                    Lan ana bunderan ing mripat lan ing banyu. Lingkaran kawruh dudu cakrawala manungsa. Kajaba, ing aplikasi saka konsep kanggo manungsa. Lan yen kita mbandhingake awake dhewe karo wong-wong saka legenda Rusia kuna - karo wong-wong sing nulis Alexei Tolstoy, mula ora mungkin cakrawala manungsa modern bakal luwih akeh. Dheweke mung bakal beda. Pancen nggumunake manawa wong saka abad kaping 13 bakal cepet sinau basa kita lan oyod ing antarane kita, lan kita ing abad kasebut ragu-ragu.
                    1. +3
                      4 2021 Juni
                      Lyudmila Yakovlevna, sugeng sonten!
                      *lan kita mamang ing abad kasebut.*
                      Yagene kesimpulan kaya ngono? Aku mung ngelawan, sampeyan ngerti. Nanging ing wektu sing padha, siji kudu nggatekake karakter, kawruh, katrampilan khusus * penjelajah wektu * iki * atap ora bakal lunga *. ngguyu
                      1. +4
                        4 2021 Juni
                        Seryozha, hello!)))
                        Inggih, kula matur, apa gendheng menyang Kirghiz, sing teka saka sawetara desa pegunungan? Apa karo dheweke amarga mentalitas, yen ora pancen ngelawan karo kita, banjur dadi gedhe banget? Apa menyang atap saka perlu kanggo saluran jamban lan ngurus jamban lan kompor ing pawon (pemilik groin!)? Ora babar pisan! Dheweke mung nglirwakake kabutuhan kanggo tumindak kasebut lan, sawise sinau sawetara tembung sing umum digunakake, dheweke entuk oyod ing kasunyatan kita, ngelingi iku asing kanggo awake dhewe, nanging bisa diakses kanggo urip amarga toleransi sing dhuwur banget saka Rusia lokal .. .
                        Saiki mbayangno wong Rusia modern sing rampung ing sawetara pemukiman ing awal Abad Pertengahan Rusia. Ora nggatekake basa lan gaya prilaku sing ditrima umum kanggo macem-macem bagean masyarakat bisa langsung biaya nyawane. Yen bear utawa asu ajag ora duwe wektu kanggo cokotan sadurunge iku wassat ))))
                      2. +3
                        4 2021 Juni
                        Stop stop, stop! Apa kita uga tegese georeferencing? Ya, wong Kyrgyz, dadi wong Kyrgyz. Paling ora, dheweke entuk pendhidhikan lan rumangsa cukup nyaman ing jaman saiki. Nanging ... wong saka 13 utawa mengko?!Ya, dheweke bakal mumbul saka obyek apa wae karo nangis * Jauhi aku, setan wis immured !!!!! *. ngguyu
                      3. +3
                        4 2021 Juni
                        Seryozha, aku nyebutake Kyrgyz sing dhuwur-dhuwur mung minangka conto wong sing duwe mentalitas asing kanggo kita (aja nganti gelo!) Amarga ora ana wong Rusia saka abad kaping 13, karo wong Kyrgyz iki meh padha. Aku ngomong babagan toleransi kita, sing wis ana ing jaman Alexei Tolstoy lan wis tekan apogee, kalebu legislatif, ing jaman saiki.
                        Nanging aku mangu-mangu manawa para leluhur padha sabar lan, sing paling penting, sabar, diubengi dening mungsuh saka kabeh pihak. Dadi luwih becik kita ora kena ing wektu kasebut. Kita wis adoh banget saka iku. Gagasan pujangga Tolstoy babagan wektu sing adoh minangka ayu lan luhur banget romantis.
                      4. +3
                        4 2021 Juni
                        Oke. Menapa malih, mesin wektu iku piye wae ing tangan, murni dening kasempatan, ora diamati. Senajan ... sial! Aku bakal, karo alam petualang, oh, lan nguripake watara! Preduli umur.
                      5. +5
                        4 2021 Juni
                        Apa taun sampeyan! )))
                        Aku percaya manawa komando sing wis dilatih kanthi apik bakal "muter" ing wektu kasebut. Kirimi aku mrana lan aku bakal mati.
                        Bayangna manawa kita beda-beda sanajan ana hubungane karo wong-wong ing abad kaping 18 lan 19. Yagene ana bledosan panemuan ilmiah ing wektu iku, sing nggawe dhasar ilmu pengetahuan lan teknologi modern? Ora mung amarga akumulasi kawruh bisa nggawe lompatan kualitatif. Uga amarga rutinitas saben dinane beda karo kita. Ing jaman pra-industri, sing diarani turu segmented dipraktikake: padha turu awal, tangi jam 12 ing wayah wengi, ngobrol karo siji liyane, turu maneh lan turu sabisa-bisa. Akibaté, wong turu cukup! Dheweke duwe otak sing istirahat, memori ora nandhang sangsara. Antarane bocah-bocah tani ana persentase sing dhuwur banget kanthi memori absolut. Apa sampeyan wis ketemu wong kanthi memori absolut? Aku ora.
                        Lan saiki umur industri lan rutinitas saben dina sing cocog. Kita ora cukup turu, lan mulane kita ora luwih pinter tinimbang wong-wong ing abad kaping 18.
                      6. +3
                        4 2021 Juni
                        *kita ora luwih pinter tinimbang wong abad 18*.
                        Mergo kowe, sayangku, wis ketularan pesimis, muspra, urip iku endah lan endah.

                        Sadhela kula badhe nilaraken pakumpulan ingkang kinurmatan. keprungu
                      7. +4
                        4 2021 Juni
                        Apa tegese "memori mutlak"? Kepiye babagan Homer?
                      8. +4
                        4 2021 Juni
                        Apa dheweke duwe memori sing sampurna?
                        Memori kasebut tegese, sawise maca kaca lan maneh ndeleng teks kasebut, sampeyan bakal ngelingi selawase. Aku duwe memori kaya ngono nalika isih enom. Kaca-kaca buku pelajaran matematika isih ana ing ngarep mripatku. Lan banjur ing 90s, gagal wiwit. Saiki aku mung ngelingi makna sing diwaca lan kesimpulan sing digambar.
                      9. +2
                        5 2021 Juni
                        ora ngerti. Nanging, amarga dheweke ora nggunakake pandelengan, dheweke ngomong suwe.
                        Ana karakter ing Vorkosigan Saga karo chip memori eidetic.
                      10. +1
                        5 2021 Juni
                        Kutipan: Phil77
                        .Nanging... wong saka 13 utawa sethitik mengko?!Ya, dheweke bakal mumbul obyek apa wae karo nangis *Chur aku, setan wis tembok munggah!!!!!*.. ngguyu
                        Sampeyan nonton ing paling siji mangsa saka "Battle of Psychics" - carane akeh penyihir, dukun, tukang sulap, tukang sihir lan tukang sihir liyane ing jaman kita.
                        Ora ana kapadhetan "roh jahat" saben meter persegi pemukiman ing abad kaping 13.
                        Miturut cara, "penyihir lan dhemit" cukup kanggo musim 21 "The Battle of Psychics"
                        perang saka extrasensories
                        am
                      11. +1
                        5 2021 Juni
                        perang saka extrasensories
                        Punika dosis sihir liyane wassat
                      12. +2
                        5 2021 Juni
                        Dear kolega Kotik-Rusich, sanajan ing wektu sing adoh, nalika aku isih nonton TV, ngarsane karakter iki, manipulator saka eling, langsung lunga lan ing salawas-lawase. Aku wis cukup iki ing gesang kawula. Siji-sijine kauntungan televisi tinimbang sing nyata yaiku bisa dibusak saka eksistensiku kanthi nutul tombol.
                      13. +1
                        6 2021 Juni
                        Crita sing padha, sampeyan ngerti. Aku wis cukup kanggo sepuluh menit nonton. Nanging .... katon serius lan kostum banget nrenyuhake! lan nonton mung sepuluh menit, ora bisa maneh, kesel!
                        Sugeng enjing Lyudmila Yakovlevna! hi
                      14. +2
                        6 2021 Juni
                        Hello Seryozha! )))
                        Kabeh iki dadi. Nanging sawetara wong isih duwe idea naif sing wiwit Central Television nuduhake iki, iku ndadekake pangertèn kanggo nonton - padha ora nuduhake kabodhoan langsung. Lan supaya wong ora ninggalake negara iman ing Central Television, stream kabodhoan periodik diencerke karo warta rampung adil lan analytics padha bebener. Nanging mung padha, amarga ora katon kanggo pikiran sing ringkih, benang sing dibutuhake wong dirajut, ditarik, kaya reins ing arah sing bener, dheweke narik lan meksa populasi.
                      15. +2
                        6 2021 Juni
                        Pancen! *3%*! *XNUMX%*! Hak mega! Nanging tingkat saluran pisanan ing debilitation populasi mung muter liwat. Gegayutan karo topik tartamtu iki, TV-XNUMX dadi pimpinan ing kene. Aku nonton film / Aku nonton. Nanging !!! Aku nonton.
                      16. +2
                        6 2021 Juni
                        Seryozha, amarga iklan - kalebu - aku ora nonton TV. Aku nonton kabeh film ing telpon.
                      17. +1
                        6 2021 Juni
                        Iklan iku apik. ngguyu Sampeyan bisa ngrokok, sepisan maneh menyang kulkas ngguyu, Feed kucing, banyu kembang, lan mung klik remot kontrol. keprungu

                        Dadi aku kadang nonton TV, aku nganakake pemantauan sosial babagan urip TV.
                      18. +2
                        6 2021 Juni
                        Ya, aku uga duwe gaya urip kaya ngono: pariwara - sampeyan cepet-cepet nyelehake ketel, wisuh, ngusap lantai ing pawon ... Banjur gadget karo layar gedhe tiba ing tanganku, lan kegiatan rumah tanggaku nyebabake. ing bewilderment elek: "Carane? Iki apa aku kudu nindakake kabeh bebarengan? Nanging aku kesel poking driji menyang keyboard lan straining otak maca jumlah ageng saka iku menarik!" Adaptasi kanggo cara urip anyar alon, intermiten wassat )))
                        Nanging aku rumangsa luwih bebas
                      19. +1
                        6 2021 Juni
                        Babagan iklan. Sayange, aku weruh siji sing ora nyenengake kanggo para pangripta, tinimbang maju, iklan mung geser menyang jurang! / ditayangake kaya iki ???? Elingi iklan bank * Imperial *, kenapa adoh?
                        Lan dina iki? Mungkin isih degradasi. Lan minangka Sasha /e100/ bener nulis ing salah sawijining komentar, ora ana kabisat maju.
                      20. +2
                        6 2021 Juni
                        Aku ora bisa menehi komentar babagan iklan anyar, nanging sing dakdeleng sadurunge ora bisa diarani anti-manungsa. Inggih, mbayangno iklan kothak coklat "Korkunov".
                        Diva sing mewah lan apik ing gaun sore sing mewah, kabeh mesthi nganggo perhiasan, kanthi megah mudhun tangga kanthi pager emas menyang bale mewah. Wong lanang sing rambute abu-abu kanthi jas buntut sing apik karo kothak permen ing tangane kanthi megah nyedhaki dheweke, lan banjur diva, niru kesenengan sing ora wajar, kanthi coyly mangan permen ...
                        Rungokake, iki saluran pertama! Aku ngerti ide kasebut: yen sampeyan pengin, coba, iki kapitalisme, kabeh ana ing tangan sampeyan ... Dadi, iki ide sing bodho! Kahanane "kapitalisme semu" iki

                        nyoba ora nyoba
                        mangan karamel,
                        coklat - kabeh liwat tutuk,
                        ora sampeyan sing sedhep!

                        Cekakipun, pengiklan sing wis sinau ing luar negeri ora ngerti kasunyatan negara dhewe. Pedagang lan pabrikan ngerti dheweke. Coklat "Alenka" wis diprodhuksi ing Turki kanggo dangu (merek didol!), Padha ngomong, amarga wit kurma iku mokal, nanging murah: 50 rubles bar.
                      21. +1
                        6 2021 Juni
                        Lan maneh, ora kaya ngono. Ora kaya ngono. Babagan * Alyonka * Aku bakal nulis menyang sampeyan kanthi pribadi saiki! keprungu
                        * Alyonka * digawe ing * Rot-Front * - bar nyata, ora coklat!? nglirik
                      22. +1
                        6 2021 Juni
                        Kayane aku wis dadi sandera jabatan *ora seneng, ora katon *. Lan iki ditrapake kanggo akeh aspek urip, urip saben dina, politik. Iki minangka oyot saka kabeh kegagalan saiki. *peradaban*. Luwih gampang dilewati, sing jebul banget banget kanggo awake dhewe.
                      23. +2
                        6 2021 Juni
                        Ana divisi cepet dadi sing ngatur lan sing diatur. Konsep masyarakat kelas saya suwe saya suwe saya suwe.
                      24. +1
                        6 2021 Juni
                        Ora, aku ora katon. Mungkin aku duwe sawetara jinis penolakan internal saka jinis iki. Penyihir, penyihir, tukang sihir ... Inggih, aku bakal nelpon luwih gampang, charlatans! Lan ya, wong saka jaman biyen ing jaman saiki wektu kudu oh dadi hard. wektu mesthi bakal digunakake kanggo iku. Suwene wektu.
                        Sugeng enjing kanggo sampeyan! hi
                      25. +1
                        6 2021 Juni
                        Sampeyan ngerti, aku wis nemoni fenomena mistis kaping pirang-pirang ing uripku. Nanging dheweke mung prihatin karo aku, ringkes, ora mung duwe akibat sing dawa kanggo aku, nanging ing wektu sing padha ora bisa cocog karo kanvas ramalan sing digawe dening para peramal. Prediksi kaya ngimpi, turu utawa halusinasi. Ana utawa ora ana, iku premonisi rahasia saka wong. Peramal ora bisa prédhiksi prediksi!
                      26. +1
                        6 2021 Juni
                        Kadhang kala uga kedaden ing aku, apa sing bisa dakkandhakake? Ing * rumus katresnan * dhokter / Armor / mratelakake panemune, lan dheweke pancen bener!
                      27. +4
                        4 2021 Juni
                        Lyudmila Yakovlevna, sayangku!
                        Film sing apik banget, lucu, apik banget * Aliens * kanggo mbantu kita ing perkara iki! ngguyu
                      28. +5
                        4 2021 Juni
                        Minangka conto ngelawan, pigura saka film "The New Adventures of Yankee in King Arthur's Court."

                        Duel karo ALL Knights of the Round Table. Nyuwun
                      29. +4
                        4 2021 Juni
                        Seryozha, matur nuwun kanggo pangeling)))
                        Film iki, karo Jean Reno, nonton bola-bali - sampeyan ora bosen!
                      30. +4
                        4 2021 Juni
                        Aku mung pengin!!!

                        Lan banjur wingi padha nuduh Eropah unwillingness kanggo wisuh! ngguyu ngguyu ngguyu
                      31. +4
                        4 2021 Juni
                        Aku elinga yen untu para aktor wis ireng khusus - karies universal! Kita mikir yen ing lukisan Bosch, eh, carane ngubengi robot sensor! --- umume, wong-wong sing ala banget digawe dening imajinasi seniman, lan dheweke minangka warga normal ing wektu kasebut. wassat
                      32. +2
                        4 2021 Juni
                        Bosch iku wong sing surem, lan seniman sing surem, lan lukisane surem.

                        Pramila para pahlawan lukisanipun ... uga surem. keprungu
                      33. +2
                        4 2021 Juni
                        Ya, sampeyan wis milih gambar "pantes". Aku temenan triptych pasamuwan, ngendi Kristus kaleksanan, ana pasuryan kuwi!
                      34. +1
                        5 2021 Juni
                        Aku setuju. Pancen angel golek wong sing apik karo dheweke. Ora mungkin? Nanging dheweke dadi seniman lan ... luwih akeh frasa sing misuwur babagan * katon *. nglirik Inggih, piyambakipun boten begja lingkungan, sawetara pasuryan terus flashed watara. wassat
                      35. +1
                        5 2021 Juni
                        Seryozha, iki kepiye carane aku ndeleng "wajah" ing lukisan Bosch? Minangka exaggeration seni, nggarap tugas artis. Lan iku salah. Amarga wong-wong kutha digambarake, mangan kanthi kurang utawa umume sampah, utawa malah keluwen. Wong mlarat, kena infeksi kanthi macem-macem sipat, dheweke ngerti apa sing lara, ora duwe akses menyang dokter profesional, nanging mung kanggo dokter charlatan saben wulan. Mulane, gagasan yen wong-wong iki wiwitane ganas ing massa iku salah! Uripe wong-wong iki wis nggawe topeng kebejatan ing raine.
                        Mulane, kanggo nyalibake Kristus, Bosch ora ngusir wakil-wakil dalan kabeh saka kelas sugih, sugih lan munafik. Kanggo nuduhake yen dheweke disalib dening manungsa, iku cukup supaya wong miskin metu menyang alun-alun, kanggo kang eksekusi mung tontonan, hiburan.
                      36. +1
                        5 2021 Juni
                        Aku mung bakal ngrungokake pendapat sampeyan, nanging pasuryan sing ngimpi.
                      37. +3
                        4 2021 Juni
                        Wiwitane apik. Banjur aku dadi sedhih. Nanging Rogue kuwat.
                      38. +3
                        4 2021 Juni
                        Pujangga lirik, kayata sampeyan, Sergey, mesthine bakal sedhih lan disiksa dening sing ora bisa ditindakake)))
                      39. +2
                        4 2021 Juni
                        Dhuh Gusti, kenging punapa tiyang kedah sedhih lan nandhang sangsara, kados pundi gesang punika wonten ing sedhih lan siksa ingkang langgeng? belay
                      40. +1
                        5 2021 Juni
                        Mangkono sing tansah dipikir! wassat )))
                        Liyane dianggep minangka manifestasi saka wong bodho sing nyenengake! )))
                        Paling ora, kabeh wong ngira yen pujangga lirik mesthine nandhang sangsara lan nyeri amarga ora bisa larut saka perasaan lan masalah sing ora bisa dimangerteni dening akeh pembaca, lan pujangga tribun - saka sing bisa dingerteni kabeh wong)))
                      41. +2
                        5 2021 Juni
                        * Adate mikir *? Iki dudu kanggoku, aku seneng mikir sing nalisir.belay
                        Pilihan sing paling apik yaiku menehi lantai kanggo pujangga dhewe. * Tembung sampeyan, Comrade Mauser! *.
                        Gabung karo Sergey, menyang nyilem esuk!
                        Sugeng enjing Lyudmila Yakovlevna!
                      42. +2
                        5 2021 Juni
                        Seryozha, sugeng enjing! )))
                        Kene sampeyan seething karo energi, nanging aku durung nggodhok wiwit esuk - badai Magnetik ing 2 Juni kuat banget. Turu kaya semaput. Aku kira aku bakal waras sethitik mengko. Lan Sergey wis nggodhok politis ing topik Vyacheslav Olegovich babagan watu Mesir lan, ketoke, saiki mikir carane kudu godhok luwih.
                      43. +1
                        5 2021 Juni
                        Ora babar pisan. Swasana rada kontemplatif, tenang, lan malah rada lirik. Cuaca apik banget, aku ngombe kopi, gaweyan omah sethithik, nanging iki rada mengko. Lan sing paling penting! Buku sing menarik! ... siji. nglirik
                      44. +1
                        5 2021 Juni
                        Ing topik "pandemi" aku nonton akeh Hollywood, uga Korea lan uga Prancis. Sawetara film adhedhasar buku. Lan yen ing film sadurungé, utamané ing Amerika, pamirso piye wae mimpin kanggo idea sing ora kabeh iku ala, sing negara ing sisih warga, sing ana kaadilan lan kadhangkala malah triumphs - ing umum, ora kabeh. ilang, banjur ing film taun-taun pungkasan sadurunge covid, penonton langsung lan ora sopan ngandhani yen kabeh wis ilang.
                        Apa tegese iki? Ngelingi kasunyatan manawa kita ora dikendhaleni dening kesadaran, nanging ing alam bawah sadar, ora bisa dihindari pengurangan populasi. Supaya ora dadi kejutan kanggo kita lan kita ora kaget nalika ndeleng manawa dalan-dalan lan apartemen bakal wiwit kosong.
                        Nanging, kutha-kutha kosong, desa-desa kosong, pemukiman rusak wis ana ing endi-endi.
                        Apa iku urbanisasi?
                      45. +1
                        5 2021 Juni
                        digodhog?
                        Iki minangka karya teko. Dina iki musim teh susu.
                      46. +1
                        5 2021 Juni
                        Sampeyan, Sergey, dudu teko ing pangertèn saiki, hee hee ... Sampeyan minangka titan gerbong sing wicaksana. wassat )))
                      47. +2
                        5 2021 Juni
                        Iku apik gerbong. tansah disenengi.
                      48. +2
                        5 2021 Juni
                        Banjur! Titans non-titanium - ana sajarah muddy saka prilaku perkawinan lan owah-owahan urip sing titan kreta mulyo lan clatter gembong minangka prayaan urip murni lan padhang)))
                      49. +2
                        5 2021 Juni
                        ora ngerti. Mbokmenawa ora kenal karo pujangga.
                        Lan dadi upset liwat trifles, ngandika sing ana wektu free.
                        Ing kene penting kanggo ngerti apa sampeyan santai utawa nganggur.
                        Spur dhewe lan njaluk menyang karya.
                        Kita wis ujar manawa ana wong sing ana ing mburi keajaiban.
                      50. +1
                        5 2021 Juni
                        Setuju! Ing mburi keajaiban dina iki dudu sapa wae, nanging soko. Kanggo nindakake resusitasi dhewe, dheweke wisuh sampah lan wiwit nyumerepi ing loggia. Srengenge! Srengenge nabrak mripatku nganti meh tiba saka lantai katelu - apik yen ora kena ginjel. Railing, Nanging.
                      51. +2
                        5 2021 Juni
                        Apa aku bisa eseman luwih apik? Utawa ana sing ilang.
                      52. +1
                        5 2021 Juni
                        Esemmu ora katon, Sergey. Lan iki ora babagan eseman. Kang, contone, aku buyar akeh. Lan yen sampeyan nyopot, mula rasa sedhihku bakal katon. Nanging kenapa masyarakat ngganggu? Dheweke wis ngadhepi sawetara pacoban sing angel, nanging sampeyan ora kudu ndhisiki, ngganggu masarakat sing dihormati kanthi lokalitas kepahitan sampeyan dhewe. Tetes tinta ing jar lan banyu wis warna. Aku ora bakal werna banyu karo getih lan empedu dhewe. Aku luwih apik nindakaken ing kesempatan karo asil saka instruksi saka klompok analitis donya, efektifitas kang Alexander ditulis mamang ing Shpakovsky dina. Lan aku gabung karo Vyacheslav Olegovich lan sampeyan. Nang endi wae ing sawetara forum anyar, aku wis ujar manawa akeh wong sing sepi sing ora melu squabbles politik kanthi objektif nyumbang kanggo kaslametane populasi manungsa.
                      53. +2
                        5 2021 Juni
                        Adhuh lan ah!Banjur iki *massa wong sepi* kaget lan jengkel, kok uripe ala?
                      54. +1
                        5 2021 Juni
                        Aku bakal nambah. Apa sampeyan tresna marang Strugatskys? Lan apa sing diomongake Rumata marang tukang besi? Ora verbatim, mesthine, nanging maknane dilestarekake.
                        * - Apa sampeyan ngarep-arep njagong? Iki wong sing tenang lan lembut, lan mulane dipotong. *.
                      55. +2
                        5 2021 Juni
                        Rumata minangka komunard sing naif, menehi saran manawa wong sing kerja keras ngunggahake pambrontakan yen ora ana sawetara ideologi kanthi sentuhan keadilan kanggo kabeh. Wonten ing salebeting kitab, tuladhanipun sawetawis, kula botên emut ingkang dipun wastani, pangarsaning rakyat, punapa jalaranipun mlumpat ing tataran pembangunan sosial, malah kepara rusak. pemikiran ilmiah...
                        Seryozha, ing jaman saiki, mung perampok sing bisa mateni wong sing sepi lan lembut. Lan mung ing kasus perang. Nalika ing paling sawetara pedunung sugih cepet-cepet gupuh ing tapel wates NATO, lan iku, populasi, Rushes - aja ragu-ragu, lan Apartemen saka wong-wong sing kesusu bakal looted, lan ing sadawane dalan kanggo tapel wates NATO, akeh wong buronan, yen ora kabeh, bakal dirampok, utawa kanthi cara liya - lan nalika rampokan lunga, kanthi cara, cepet banget menyang sing duwe gudang pangan lan ora bakal ana sing bisa dipangan kanggo para bandit, uga kanggo wong sing sepi, tegese wong mlarat, banjur sepi, tegese wong mlarat, bakal wiwit dipangan, nganti ora akeh kurus. wassat ))))))
                        Ya, aku nggawe lelucon peteng. Nanging, anggere ora ana perang, sepi ora duwe kesempatan dadi produk gastronomi.
                      56. +2
                        5 2021 Juni
                        Aku bakal nelpon komentar iki-pesimis ora sehat.Gloomy.Deprived saka vitalitas.Warna-ireng.
                        Akibaté, ora mine.
                      57. +1
                        5 2021 Juni
                        Lan Rumata iku wong sing tumindak, lan dudu Communard sing nakal, kaya Baron Pampa, mula dheweke narik kawigaten.
                      58. +2
                        5 2021 Juni
                        Seryozha, ya, aku ora mangu-mangu jawabanmu! Sampeyan padhang, srengenge anget saka situs VO!
                        apik ombenan wassat ))))
                      59. +2
                        5 2021 Juni
                        Oh, Lyudmila Yakovlevna! Kayane kita ngalih panggonan? Lan sapa sing menehi kritik serius marang aku amarga memuji komentar sampeyan, huh ???
                        nglirik
                      60. +2
                        5 2021 Juni
                        Inversi, kancaku, kuwalik kahanan, elingku seneng nganggep kabeh iki lan iki, malah dibalik. Nanging geger kahanan ora ateges nolak pambiji. Mung yen kanthi akting swara ternyata, kaya ing telponku: sampeyan bisa krungu kanthi tenang, sampeyan mung mindhah tandha ing skala - rame keprungu. Ing panjalukmu, aku nyepetake gemuruh wassat )))
                      61. +2
                        5 2021 Juni
                        Seryozha, yen pemilu minangka sham ing "episentrum demokrasi lan aturan hukum", sing dianggep Amerika Serikat, mula aku kudu mungkasi ilusi sing nyenengake.
                      62. +2
                        5 2021 Juni
                        Sampeyan ora bener.
                      63. +1
                        5 2021 Juni
                        Seryozha... Yen kowe ngerti aku meri kowe! Nanging apa ora kapercayan sampeyan marang kemampuan pemilih biasa bisa dirusak dening pemilihan ing "episentrum demokrasi"? Dene dheweke, iman iki, lara ing "episentrum" banget! Ngendi sampeyan mikir pogrom monumen "bapak" demokrasi banget iki? Saka wawasan dadakan! Nanging, ora dumadakan, mata mbukak mboko sithik. Nah, saiki wis mbukak amba. Dadi apa? Para dalang nyengir: "Smash! Break the values!" Cara kanggo nggawa pemilih menyang dhengkul ing saindenging jagad tanpa anane USSR wis akeh banget. Pikiran kasebut kerja keras kanggo ngapusi sampeyan, Seryozha. Lan ing arah ngelawan, carane mundhakaken roh manungsa, ora bisa ing kabeh. Pemilu? Bakal milih! Sapa wae sing dibutuhake bakal dipilih, sanajan kanthi kedok EP, sanajan dadi Sosialis-Revolusioner sing dianyari.
                        Nanging aku minangka warga sing sregep arep milih. Kanggo komunis. Mung kanggo judhul. Sadhar yen kabeh iku ora ana gunane.
                      64. +1
                        5 2021 Juni
                        Apa sing kudu iri? Kaya sing diucapake Pavel Luspekaev liwat tutuk pahlawane: * Luwih becik nandhang sangsara ... *.
                        Lan conto Amerika ora ngyakinake, dheweke ngalami kesulitan sing luwih elek tinimbang * kerusuhan * iki, lan ora ana sing urip.
                      65. +1
                        5 2021 Juni
                        Aku kepengin weruh apa sing kudu ditindakake supaya bisa katon?
                        Selfie? Ora penggemar.
                      66. +2
                        4 2021 Juni
                        Halo Sergey! Apa sebabe sampeyan sedih? Film kasebut lucu banget, sing pertama lan sing nomer loro.
                      67. +2
                        5 2021 Juni
                        Hey Seryozha! ora ngerti. Iku mung sing piye wae dadi padha carane Celentano nerangake yen sampeyan kudu ngguyu nalika slip ing kulit gedhang.

                        Aku pancene disenengi film pisanan. Malah klebu kanggo mbenakake sawise nalika. Nanging ana sing salah ing tengah.
                      68. +2
                        5 2021 Juni
                        Sugeng enjing! Ya, kedadeyan. Aku duwe sawetara alasan kanggo seneng film iki. Film Prancis. Jean Reno. ngguyu
                      69. +2
                        5 2021 Juni
                        Good morning
                        Aku ngerti sethithik babagan film lan aktor manca. Nanging Jean Reno kelingan.
                        Mbokmenawa ing obrolan, nalika dheweke nyoba ngomong.

                        Lan episode nalika bocah pengin ing ngisor meja cukup cocok kanggo urip kulawarga.
                      70. +4
                        4 2021 Juni
                        Luda tresna Aku njabat karo wong-wong mau ing tentara, lan iku ora prakara kewarganegaraan, ana cukup Neanderthal kandhel antarane Rusia, iki mung salah siji saka wong-wong sing rush karo pitchfork ing lokomotif uap lan jotosan ing bohlam lampu kanggo mateni. . wassat
                        Lan kanggo wong Rusia modern ing Abad Pertengahan, gumantung saka jinis wong apa, tangan "gundhul" wong liya bakal cukup kanggo nguripake gulu sawetara pribumi bebarengan, lan sanajan ana senapan mesin . ..
                        Dadi aku setuju karo Sergey.
                      71. +5
                        4 2021 Juni
                        Lan aku ora ngeyel pendapatku)))
                        Aku mung presents siji saka baris saka sawetara saka sudhut panemu ing aplikasi kanggo aku. Lan babagan pasukan khusus, uga kedadeyan ing aku. Inggih, pahlawan nalika iku ora ngerti dhasar saka pertempuran tangan-tangan-tangan modern. Iki nalika sawetara wong sing katon kurus bisa langsung nyelehake lemari lan jarane menyang tawar wassat )))
                      72. 0
                        5 2021 Juni
                        Quote: depresi
                        Dheweke mung nglirwakake kabutuhan kanggo tumindak kasebut lan, sawise sinau sawetara tembung sing umum digunakake, dheweke entuk oyod ing kasunyatan kita, ngelingi iku asing kanggo awake dhewe, nanging bisa diakses kanggo urip amarga toleransi sing dhuwur banget saka Rusia lokal .. .
                        wassat ))))
                        Lan sampeyan nyoba nyatakake "panemu" ing Internet - beda karo panemu pengunjung situs ...
                        Suwene "avatar" sampeyan bakal urip - mbayangno saben "minus" minangka "watu sing dibuwang" sad

                        Quote: depresi

                        Inggih, kula matur, apa gendheng menyang Kirghiz, sing teka saka sawetara desa pegunungan? Apa menyang atap saka perlu kanggo saluran jamban lan ngurus jamban lan kompor ing pawon (pemilik groin!)? Ora babar pisan! Iku mung nglirwakake perlu kanggo tumindak tartamtu. wassat ))))
                        Lan carane manggon ing "desa gunung" ...
                        carane nangani kabutuhan ...
                        carane nyiyapake panganan ...
                        Mangkene pitakonan babagan carane wong Arab (wong Badui wingi) manggon ing UAE? - ora sing teka kanggo karya mangsan, nanging "pribumi Badui" manggon ing Dubai utawa Abu Dhabi, iku pancene padha ing "desa gurun"?
                        Siji bisa ngelingi Singapura lan aturan prilaku lokal sing dileksanakake ora dening "populasi lokal", nanging dening negara -
                        Puntung rokok utawa denda permen karet = SGD 500
                        Apa sampeyan lan aku (Rusia, Moskow, lan liya-liyane) golek guci kanggo mbuwang rokok ing dalan ...
                        Ana urn ing kamar udud lan kabeh apik, nanging pitakonan babagan dalan.

                        Quote: depresi
                        Yen bear utawa asu ajag ora duwe wektu kanggo cokotan sadurunge iku wassat ))))
                        serangan asu keblasuk ing ulan-ud
                        Warta 2021 wassat
                  2. +3
                    4 2021 Juni
                    Lingkaran sing digawe manuk pemangsa.
                    1. +1
                      4 2021 Juni
                      Predator ngubengi omah,
                      Lan aku karo mburi - ing sudhut,
                      Ora ana napas, mung deg-degan
                      Ing kanthong ara - kene sampeyan!
            2. +1
              5 2021 Juni
              Kutipan saka Korsar4
              Kabeh bakal bali.
              "Sapa sing duwe kuping bakal ngrungokake" (c).
              Amerika Rusia menyang Pelabuhan Asli ya
              1. +1
                5 2021 Juni
                Kita bakal weruh.
                Ayo ngrungokake Candide - kita bakal nggali soko.
          2. +5
            4 2021 Juni
            Paskah iku dina preian pasamuwan, ora saben wong ngrayakake, nanging aku nonton kanthi rasa sedih ing tanggal 9 Mei / nalika kembang api diwiwiti / lan ing NG dalan tengah kabupatenku sing kosong, biyen jaman saiki wong-wong tansah kumpul lan ngrayakake kanthi riang, mendem lan alami. Sawetara taun kepungkur - meneng, diencerke karo sawetara mercon. mandheg Kusam lan sedih.
            1. +4
              4 2021 Juni
              Iku padha karo kita)))
              Epidemi wis ngalangi kahanan. Ing njaba jendhela ing wayah sore, mung keprungu ngguyu ngguyu saka bocah-bocah cilik, guyonan. Kira-kira 10 taun kepungkur, mbah-mbah wis mlumpat lan bakal mbengok, ujare, ngganggu turu. Lan saiki kabeh wong kanthi tenang bungah yen kita isih duwe wutah sing enom banget, lan ayo! Apa ana ing abad kaping 13? Kita beda.
              1. +4
                4 2021 Juni
                Lan ing kene. Babagan * epidemi *. Estonia lan Israel mbatalake rezim topeng, wiwit tanggal 1 Juni. Nanging, wingi, sajrone istirahat pertandhingan hoki, program * Wektu * nuduhake kunjungan Mishustin menyang rumah sakit bocah sing dibukak. lan abdine padha ... tanpa topeng! Forum Ekonomi Petrograd. Gambar padha, sing nganggo topeng, sing tanpa, sing ana ing dagu. Lha, sampeyan seneng *pandhemen* iki? keprungu
            2. +4
              4 2021 Juni
              Kusam lan sedih.


              Hello Seryoga! Digatekake persis. ombenan
              1. +4
                4 2021 Juni
                Halo kancaku!
                Dadi angel ora nggatekake lan ora mbandhingake karo jaman kepungkur, mung sawetara taun kepungkur lan kepriye owah-owahane wong lan swasana.
                1. +4
                  4 2021 Juni
                  Saben uwong lungguh ing sel lan ngunci awake nganggo satus baut. Iki politik - luwih gampang kanggo wong sing dipérang dadi luwih gampang.
                  1. +3
                    4 2021 Juni
                    Ya, ya. Persis! Plus kebohongan konstan saka kabeh wesi.
      2. +5
        4 2021 Juni
        Ora ana layar ing fregat saiki,
        Mung gemuruh turbin ing ngisor jaringan radar.
        Lan aku wis suwe ora weruh impen bocah-bocah,
        Lan aku ora mbuwang wektu kanggo ngimpi.

        Nyuwun pangapunten kanggo kalem sing kikuk, aku dudu pujangga, nanging ide sing jelas?
        1. +2
          4 2021 Juni
          Carane dingerteni, Kostya!
          Nanging aku duwe pitakonan: apa bisa nyerang "gerumun turbin ing ngisor jaringan radar" kanthi cara sing padha kaya ing "Pirates of the XNUMXth century"?
          Kene, mbayar manungsa waé kanggo carane, ing ilustrasi M. Ivanov kanggo balada "Borivoy", jawata ora sengaja mbukak munggah, brandishing kapak perang. Kabeh padha mbukak ana!
          Apa latihan tempur para pelaut "turbin gemuruh"? Apa dheweke bakal bisa nahan "macan crouching lan naga lurking"? )))
          1. +3
            4 2021 Juni
            Apa dheweke bakal bisa nahan "macan kluruk ...?)))

            Iku gumantung apa jenis taring macan, apa latihan tim lan kualitas kapal dhewe.
            Elingi Falklands, pirang-pirang kapal kanthi "turbin gemuruh" dikirim menyang ngisor dening "pisang" Argentina? Bener, lan padha ora brandish sumbu. eseman
            Lan ing kene ora bakal bisa digunakake ing "Pirates of the XNUMXth Century", kapal perang - yaiku kapal perang - bakal nembak bajak laut iki kaya hares, lan saiki ora ana wong bodho sing mlumpat "kanthi tumit telanjang ing checker." ngguyu
            1. +1
              4 2021 Juni
              Kostya, nyenengake!)))
              Banjur aku katon ing plows - bebarengan boarding ing kahanan kang ora tetep loro watercraft sethitik medeni. Ing "Vikings" aku ora ngelingi yen prau-prau diuripake nalika Bolo perang - pemandangan sing apik lan kuat, nanging ing gambar Ivanov ana prau cilik, akeh wong ing sisih siji bakal nguripake siji iki. Kanggo nyegah kedadeyan kasebut, ketoke, dheweke ngerti carane ngarahake bajak.
              1. +1
                4 2021 Juni
                Luda, bioskop uga bioskop ing Afrika. Nyuwun
  3. +7
    4 2021 Juni
    Sampeyan kudu eling yen iki isih karya seni lan ditulis, kaya sing diucapake, adhedhasar motif. A.S. Pushkin, umpamane, nggawe pembunuh lan mediocrity saka Salieri, sanajan iki adoh saka kasus kasebut.
    1. +6
      4 2021 Juni
      nanging apa baris
      Sampeyan teka kanggo kula karo iki
      Lan bisa mandheg ing warung
      Lan ngrungokake pemain biola wuta! - Pengeran!
      Sampeyan, Mozart, ora pantes kanggo awake dhewe.
  4. + 11
    4 2021 Juni


    gambar saka kanak-kanak) Koleksi "Kurgan" Tolstoy.
    malah Borivoy Pushkin lan putra-putrane, "Emshan" Maikov gampang diwaca bocah-bocah.
    1. +5
      4 2021 Juni
      nuwun sewu, "Budrys lan anak-anake" dening Pushkin
      1. +4
        4 2021 Juni
        Isih beda. Nanging uga minangka balada. Lan musik ayat kasebut cocog banget.
    2. +4
      4 2021 Juni
      gambar saka kanak-kanak) Koleksi "Kurgan" Tolstoy.

      Kita uga wis siji .. thanks! ombenan
      1. +5
        4 2021 Juni
        Quote: Pane Kohanku
        gambar saka kanak-kanak) Koleksi "Kurgan" Tolstoy.

        Kita uga wis siji .. thanks! ombenan

        Buku sing apik, nanging tutupe cair, aku kelingan. Uga "Perang Trojan lan Pahlawan", lsp. - cepet ambruk lan rusak, nanging gambar tetep ing memori
        1. +5
          4 2021 Juni
          Lan aku duwe biru cahya sing gedhe, kanthi embossing emas "Kalevala". Lan yen aku ngerti garis iki kanthi ati:

          Aku entuk siji kepinginan
          Aku mikir siji
          Siap kanggo chant
          Lan miwiti tembung,
          Kanggo ngidungake kidunge para leluhurku marang aku,
          Jenis lagu kita.
          Ing lambe tembung wis leleh,
          tumpah ing tembung,
          Ing ilat padha nggoleki
          Mbukak untu.
          Golden kanca lan sedulurku,
          Dear kanca kanak-kanak!
          Kita bakal nyanyi bareng karo sampeyan
          Kita bakal ngomong karo sampeyan.
          Akhire kita ketemu
          Loro-lorone saiki wis sejajar!
          Kita jarang bareng
          Kita jarang dolan
          Ing papan miskin iki,
          Ing pojok lor iku cilaka.
          Dadi wenehana tanganmu
          Sijine driji kita bebarengan
          Kita bakal nyanyi lagu-lagu sing mulya
          Miwiti karo sing paling apik;
          Ayo kanca-kanca ngrungokake lagu kasebut
          Ayo padha seneng ngrungokake
          Antarane wong enom sing tuwuh
          Ing wong sing berkembang ...

          Pay manungsa waé menyang ayat pungkasan. Ya, apa ora Schiller "Ode to Joy" nyuarakke dheweke? )))
          Lan epik heroik Rusia Kuna ditliti miturut dongeng A.S. Pushkin.
          Kabeh ana ... Iku, nanging aku lali awal Kalevala. Aku mung kelingan Ilmarinen.
  5. +9
    4 2021 Juni
    Artikel sing ora dikarepke lan menarik banget!
    1. +7
      4 2021 Juni
      Aku setuju karo sampeyan, Ivan, menarik banget, nanging kok ora dikarepke? Valery wis siklus sastra lan sajarah kabèh.
      1. +7
        4 2021 Juni
        Kalih. Siji kanggo hoodlit, sing kapindho kanggo epik.
        Dmitry! hi
      2. +5
        4 2021 Juni
        Wis suwe ora ana sing kaya ngono. Nanging, sampeyan wis dijawab ing ndhuwur. hi
  6. +8
    4 2021 Juni
    Nem sasi wis liwati wiwit publikasi saka materi sadurungé saka siklus sastra-historis.
    Matur nuwun, Valery!
  7. +6
    4 2021 Juni
    Malah ing sekolah, ing siji lungguh, aku ngulu "sampah" buku papat volume (miturut pendapat) A. K. Tolstoy. Akeh banget. "Ing lonceng, kanthi tentrem gantung, saka serangan bom abot ...". Ora googling khusus. Kanggo memori. Aku bisa salah.

    "Nalika padha ngomong, A. Tolstoy wiwit "kanggo kesehatan", lan rampung karo sawetara unbearably cloying lenga manut.

    Penulis, kenapa? Saiki kabeh wis beda. Ora ana minyak sing setya ing pers, saluran TV, utawa ing pidato para politisi lan pimpinan sing ditresnani lan wicaksana.
    1. +6
      4 2021 Juni
      Aku setuju. Puisi transparan ing Tolstoy: malah ing lirik katresnan, malah ing balada sajarah. Amarga padha liwat dhewe.

      Lan minangka relatif anyar O. Mityaev sang:
      "Lan ora ana cara liya."
    2. +6
      4 2021 Juni
      Akeh banget. "Ing lonceng, kanthi tentrem gantung, saka serangan bom abot ...". Ora googling khusus. Kanggo memori. Aku bisa salah.

      Ing lonceng, dozing peacefully, saka gropyokan bom abot
      mlayu metu. Kanthi bunder crackling, pecahan kasebar saka iku,
      Panjenenganipun sighed - lan kanggo wong-wong mau muni tembaga kuwat
      Padha mili menyang kadohan, nesu, buzzing lan nelpon perang.

      Malah ing sekolah, ing siji lungguh, aku ngulu "sampah" buku papat volume (miturut pendapat) dening A. K. Tolstoy.

      Aku tak buku papat jilid saka tuwane, nanging ora "sampah kertas" Ibu, EMNIP, Aku lunga menyang toko buku kanggo mriksa ing saben dina ing baris kanggo iku. Iki minangka norma ing taun 70-an.
      1. +3
        4 2021 Juni
        Kutipan: Richard
        Akeh banget. "Ing lonceng, kanthi tentrem gantung, saka serangan bom abot ...". Ora googling khusus. Kanggo memori. Aku bisa salah.

        Ing lonceng, dozing peacefully, saka gropyokan bom abot
        mlayu metu. Kanthi bunder crackling, pecahan kasebar saka iku,
        Panjenenganipun sighed - lan kanggo wong-wong mau muni tembaga kuwat
        Padha mili menyang kadohan, nesu, buzzing lan nelpon perang.

        Malah ing sekolah, ing siji lungguh, aku ngulu "sampah" buku papat volume (miturut pendapat) dening A. K. Tolstoy.

        Aku tak buku papat jilid saka tuwane, nanging ora "sampah kertas" Ibu, EMNIP, Aku lunga menyang toko buku kanggo mriksa ing saben dina ing baris kanggo iku. Iki minangka norma ing taun 70-an.


        Quadruple sing padha. Nanging kita, kaya, entuk kertas sampah. Pungkasan 70-an - awal 80-an. Aku umur rolas taun.
        1. +4
          4 2021 Juni
          Ketoke ing macem-macem panggonan Uni iku beda. Ing pedalaman kita, buku "sampah" mung muncul ing separo kapindho taun 80-an
          1. +3
            4 2021 Juni
            Ing ibukutha republik ing endi wae uga))
  8. +7
    4 2021 Juni
    "Vasily Shivanov"

    Karya kasebut diarani "Vasily Shibanov".
    Analisis sajarah balada dening A. K. Tolstoy

    Ide iki apik, mesthi. Bener, amarga ana ing persimpangan sejarah lan kritik sastra, angel ditindakake, sing dituduhake ing artikel pisanan penulis.
    Nanging, iku ndadekake pangertèn kanggo miwiti analisis sajarah karya sastra saka sembarang penulis karo analisis saka worldview kang, amarga tanpa iki, iku mokal kanggo ngerti salah siji kok penulis nguripake kanggo sajarah ing umum, utawa apa kang diterangake acara sajarah ing bukunipun. dianggo ing cara iki lan ora digunakake. Penulis ora nggatekake babagan iki.
    Awrat anggenipun paring wangsulan dhateng pitakenan ing nginggil awujud andharan, pramila kula namung nyebat buku teks kritik sastra kanthi andharan ngengingi aliran sastra ingkang dipunandharaken dening A.K. Tolstoy

    Lan siji maneh kutipan.
    "Warisan kreatif saka penulis ora bisa dianggep metu saka hubungan karo alam khusus saka worldview kang," ing jaman kelainan lan kerusuhan - pungkasan 40s - 60s - kang stubbornly ora njupuk posisi tartamtu sing. diijini - lan ngidini - kanggo menehi peringkat ing antarane siji utawa liyane… "
    1. +5
      4 2021 Juni
      "Loro kemah dudu pejuang,
      Nanging mung tamu acak ”(c).
      1. +4
        4 2021 Juni
        Sergey, sugeng enjing
        Marina Tsvetaeva, ing mratelakake panemume, mung gorgeously terus geguritan iki dening A. K. Tolstoy
        "Loro kemah dudu pejuang: hakim-penggugat-sandera.
        Loro - antagonis! Roh iku antagonis." (Kanthi).
        1. +5
          4 2021 Juni
          Sugeng enjing, Dmitriy
          Ora ana kebetulan yen aku ngerteni A. K. Tolstoy minangka cikal bakal Zaman Perak.
  9. +4
    4 2021 Juni
    Iku tetep kanggo lumaku bebarengan V. Pikul.
    1. +5
      4 2021 Juni
      ana ngendi kanggo roaming lol
    2. +9
      4 2021 Juni
      Iku tetep kanggo lumaku bebarengan V. Pikul.

      Ya, miturut prosa sajarah Shpakovsky, uga ora bakal ala kanggo "mlaku" karo komentar eseman
      1. +7
        4 2021 Juni
        Apa aku sih, Richard, aku bakal matur nuwun banget. Nanging ing ngendi panggonan paling apik kanggo miwiti? Saka "Wong lan Senjata", utawa "Telung saka Ensk" 1,2 buku ... Mung bali saka arsip, maca "Pravda" kanggo 1950. Ana review (sayange aku ora nulis nomer koran) ing novel Kataev "Kanggo Power of the Soviets", terusan saka "The Sail Is Whitening ...". Ing tingkat iki ...
        1. +4
          4 2021 Juni
          Ana review (sayange aku ora nulis nomer koran) ing novel Kataev "Kanggo Power of the Soviets", terusan saka "The Sail Is Whitening ...".

          Apa sampeyan wis siyap kanggo ember slop liyane ing sirahmu, Vyacheslav Olegovich? nglirik nanging diskusi bakal persis kaya iki ... Sampeyan ora bisa nulis nomer kasebut, "patriot" ora bakal mriksa. hi dadi ... mangan "siji" karo sendok. sedulur Ing asas, aku wis nonton gambar iki kanggo patang setengah taun.ombenan
          1. +8
            4 2021 Juni
            1) Mungsuh komunis, Shpakovsky, sing ndhelikake kertu partai kanggo nyamarake awake, pengecut nyalahake komunis kanggo ambruk USSR, negara paling apik ing Rusia ...
            2) Swara segelas chaifir, aku elinga, karo wong-wong sing lulus saka macem-macem universitas lan wis lelungan bisnis luwih saka sepisan, fitur pengaturan fasilitas sanitasi lan higienis ing institusi penjara Komi ASSR ... Dadi, sawise rembugan dawa lan Welasan ngemas Teh Krasnodar karo Stavropol Halva, topik kanggo Khalitation saka siji calon kanggo karya akademisi "kang prilaku tawanan sing wis miwiti ing dalan koreksi meh podho artikel Shpakovsky."
            3) Lan miturut Uni padha menehi tiket gratis menyang Lazarevskaya - aku ora gelem. Kanggo sanatorium karo kertas jamban Emery, sing staf, kalebu wong Soviet sing jujur, ora tansah duwe wektu kanggo njupuk, ngganti karo koran taun kepungkur Khleborob Kuban! Lan Shpakovsky, sing lelungan kanthi bebas menyang Bulgaria ing Uni, ngluhurake Rusia saiki, ing ngendi sampeyan bisa pindhah gratis menyang hotel setengah bintang Mkrtchyan lan Sivan!
            1. +5
              4 2021 Juni
              Mungsuh saka komunis, Shpakovsky, sing ndhelikake kertu partai kanggo nyamarake awake, pengecut nyalahake komunis kanggo ambruk USSR, negara paling apik ing negara Rusia ...

              Sampeyan mung nulis rencana-ringkesan seminar. belay Prasaja lan cetha, ing saben titik. apik Umumé, ing ngisor iki dhaptar pitakonan sing bisa diwulangake V.O. Shpakovsky. keprungu
              1. +5
                4 2021 Juni
                Iki minangka tesis Juni Krasnodar ya
                1. +5
                  4 2021 Juni
                  Iki minangka tesis Juni Krasnodar

                  Plenum ing topik: "Kepiye bisa nglengkapi Rusia lan V.O. Shpakovsky kanthi pribadi?" ngguyu Apa sampeyan sebutno pitakonan ... nglirik Mung ora menehi jawaban sing bener. mandheg Buku apa sing kudu ditonton? ombenan
                  1. +3
                    4 2021 Juni
                    Mung ana siji jawaban sing bener:
                    Shpakovsky kudu disalahake kanggo kabeh, sing, miturut Uni Soviet, ora nate ngremehake ngombe anggur sing dikuatake Bulgaria ing mburi proletariat! negatif
                    Iki minangka:
                    a) mimpin kanggo ambruk Uni lan Rusia, tinimbang siji Soviet siram dina minggu, dipeksa kanggo wisuh saben dina, amarga standar katon dileksanakake dening Kulon, karo connivance saka mungsuh saka komunis, asing kanggo superethnos saka Hyperborea
                    b) Prilaku Shpakovsky padha karo pola pikir pustakawan penjara saka pusat tahanan pra-sidang ing Fakultas Sastra Jermanik Awal ing Universitas. Goethe (Frankfurt am Main)
                    c) Amarga wong-wong kaya Shpakovsky, sampeyan dhewe kudu nandur modal ing pembangunan dhewe lan nggoleki proyek supaya bisa santai ing Sochi lan ing saubengé.
                    Kesimpulan:
                    Shpakovsky nyuda putu-putuku saka perjalanan sing dijamin liwat garis serikat pekerja menyang sanatorium Arkhipo-Osipovka am
                    1. +5
                      4 2021 Juni
                      Shpakovsky nyuda putu-putuku saka perjalanan sing dijamin liwat garis serikat pekerja menyang sanatorium Arkhipo-Osipovka

                      Adhedhasar totalitas tumindake, dadi aneh yen dheweke durung nyelehake kita ing celonone ... wassat
                      Vyacheslav Olegovich, moderator sing dikasihi - aja gelo karo lelucon sing ramah! Iku mung sing kategori tartamtu saka pengunjung situs wis cenderung, sampeyan-ngerti-apa - ora Feed roti lan daging babi, nanging supaya Shpakovsky mbukak poop! ngguyu marang kabeh, ombenan
                      1. +1
                        4 2021 Juni
                        Ing kene aku babagan bab sing padha - iki ngeculake dongeng sing apik babagan urip sing apik ing sosialisme Soviet ing sawijining negara.
                      2. +2
                        5 2021 Juni
                        unwinds dongeng ayu bab urip ayu ing sosialisme Soviet ing negara siji

                        Lha.. wayahe nyebat tembung “mentalitas”. Apa wae sistem - siji neraka, feodalisme bakal bisa. We kudu abad lan upbringing normal ... Aku ora pengin ngomong bab multinasional ing kabeh. opo
                      3. +1
                        5 2021 Juni
                        Lan apa sing salah karo dheweke - multinasional? ngguyu
                      4. +2
                        6 2021 Juni
                        Lan apa sing salah karo dheweke - multinasional?

                        Nuwun sewu, aku ora ngucapake kaya ngono. Yen sampeyan njupuk aku lan sampeyan pribadi, ora ana sing ala! ombenan Aku bakal ngomong ing ngisor iki ... Ing Rusia ana sawetara wilayah kanthi budaya sing beda-beda. Tambah akeh migran, uga beda budaya.
                        Kaya, ayo padha ngerti ... ana beda tartamtu ing mentalitas. Lan iki ora kontribusi kanggo construction cepet saka bebarengan pangerten antarane budaya sing wis manggon ing tanah sing padha. Iki tegese kita bakal mbangun masyarakat sing tenang sing cocog karo kabeh wong kanggo wektu sing luwih suwe.
                        Mesthine ana sawetara langkah, utamane legislatif lan eksekutif. Kanggo sawetara alasan, dheweke ora nulis babagan Nosovibirsk ing situs kasebut ...
                        Nanging topik kasebut mbebayani. Aku menehi saran supaya ora ngrembug. ombenan
                      5. +1
                        6 2021 Juni
                        Ah, saiki aku ngerti, badai, nuwun ombenan
          2. +5
            4 2021 Juni
            Nicholas, sugeng sonten!
            "Aku wis nonton gambar iki kanggo 4 taun" lan apa ora takon pitakonan "kok?"
            Situs kasebut vilifies Pak Samsonov, nanging ora ana sing mbukak negatif marang dheweke. Lan kabeh penulis situs liyane kabeh "jabat tangan".
            Nalika Shpakovsky nyerat babagan palsu, ora ana pitakonan babagan senjata. Bisa uga luwih apik, nanging apik banget, matur nuwun kanggo nambah topik.
            Nanging nalika nyoba kanggo mulang, kanggo nerangake carane sinau subyek arang banget Komplek sajarah, lan ing umum carane hard iku kanggo wong (komunis, calon èlmu sajarah) kanggo manggon ing bosok sosialisme lan saiki ora ngormati. Sampeyan ora bisa mlebu ing arsip, suap (permen) kudu diwenehi, lsp.
            Lan ing kene bagean komunitas subsite sing apik lan apik tenan iki pancen nesu - kita ora percaya! Ngapusi! Ngganti!
            Aja melas kanggo karakter iki, ora pantes.
            Dheweke pengin skandal, bak saka slops ing sirahe. Kepengin - bakal nampa.
            Sing pisanan ora konflik karo dheweke. Dheweke nulis yen dheweke ora seneng lan mung!
            Iku gaya kanggo preludely ngremehake wong.
            Dheweke kaya vampir - dheweke mangan negatif.
            Dulu aku ora ngerti, nanging saiki dadi empedu karo feces.
            1. +2
              5 2021 Juni
              Situs kasebut vilifies Pak Samsonov, nanging ora ana sing mbukak negatif marang dheweke. Lan kabeh penulis situs liyane kabeh "jabat tangan".

              Amarga Samsonov ora disebutake maneh. Amarga aku kesel. Salah siji nulis sur, utawa nulis ulang bab saka buku teks. Nyuwun
              Sing pisanan ora konflik karo dheweke. Dheweke nulis yen dheweke ora seneng lan mung!

              Dheweke nulis provokasi, lan ora melu diskusi. Akèh sing percaya nèk wong Simson kuwi akèh wong. Nggawe klik! Mula dheweke ora salaman. Lan aku ngelingi artikel kanthi 1000 komentar - sing, padha ngomong, ora ana Mongol! Nanging apa iku dicithak? Print, sayangé! Banjur kita seneng Zadornovism lan haplogroups .... ora
              Nalika Shpakovsky nyerat babagan palsu, ora ana pitakonan babagan senjata. Bisa uga luwih apik, nanging apik banget, matur nuwun kanggo nambah topik.

              Alexander, kene sampeyan kudu katon sethitik "jero". nglirik Aku ora bakal ngomong yen aku setuju karo kabeh teks Vyacheslav Olegovich ... Titik beda. Perusahaan kita wis berkembang wiwit 2016. Lan dheweke ngumpulake sabenere ing artikel Shpakovsky. Amarga menehi materi pendidikan sing gampang. Kita alon-alon tuwuh anggota koresponden. Sing paling pungkasan "gabung" yaiku sampeyan lan Bolt Cutter. Sing, kita Vyacheslav Olegovich kanggo kita ora dadi luwih penulis, nanging nitahake saka "kotak wedhi kanggo komunikasi", ngendi kita kabeh mbukak - kanggo ngobrol antarane awake dhewe. Menapa malih, Shpakovsky piyambak melu diskusi, kang iku plus. hi
              Mulane, sanajan ora setuju, aku bisa kantun cacat ing artikel utawa prilaku.
              Perusahaan penting! ombenan Ngendi ora ana sing padu ... Iki carane kita beda karo umume forum VO. Lan kita nggawe perusahaan iki dhewe! Nanging platform kasebut diwenehake dening Shpakovsky, Ryzhov, kadhangkala - Yuferev. Sherzad digunakake kanggo dicithak.
              Mergo kuwi! ombenan
              1. +1
                5 2021 Juni
                Ay, tulisane apik, jare!Wah!
                Nanging serius, *papan rapat ora bisa diganti*! hi Seneng ngobrol! keprungu
                1. +1
                  5 2021 Juni
                  Nanging serius, *papan rapat ora bisa diganti*!

                  Oh sampeyan anak sing murtad! wangsul! ombenan
                  Seneng ngobrol!

                  - Aku tresna Peje ...
                  - Lan aku bakal tuku malah luwih!
                  ("Kin-Dza-Dza") apik Sergey, apa sing bakal kita lakoni tanpa sampeyan!
                  Ay, tulisane apik, jare!Wah!

                  Iki mung ringkesan aturan Kumpanisme kita. Aku kabeh bakal setuju. ya
                  Sampeyan bisa tresna, ora tresna Shpakovsky. Sampeyan bisa poke wong lan Ryzhov karo irung menyang inconsistencies. Nanging ayo padha nindakake budaya, kanca-kanca! mandheg
                  Kanggo ... yen ora mangkono.. ing ngendi kita bakal kumpul? Nyuwun Ing samson utawa haraluzhny? Apa sampeyan butuh? ombenan Ana kombinasi unik ing situs kasebut - artikel sing apik lan perusahaan kita. apik Kajaba iku, kita duwe pengalaman sesambungan karo pendhudhuk sing keblasuk saka bagean "pendapat" ... opo Apa ana sing seneng? lol
                  Dadi ayo tetep! Iki luwih larang tinimbang sumpah! Ngomong-ngomong, iki sing nggawe kita beda ... ombenan Lan kanggo iki, akeh wong sing ora seneng karo kita! Kaya, snobs! Susah dadi pinter lan ora konfrontatif... keprungu
                  1. +1
                    5 2021 Juni
                    Ya, aku pancene isih saka * Eropa sing ora dicuci * ing perusahaan Alex / Bolt Cutter / Aku saiki, lan pungkasan wengi karo Sergey / Corsair /, karo Konstantin / Morkot /, karo Lyudmila Yakovlevna amiable, aku deigned kanggo omong-omongan.Dadi ora, aku ana ing ngarsane. Beda Topik, macem-macem diskusi, sing ora ketemu. ngguyu
                    1. +1
                      5 2021 Juni
                      Ya, aku pancene isih karo * Eropa sing ora dicuci * ing perusahaan Alex / Boltorez / aku saiki, lan pungkasan wengi aku mutusake ngobrol karo Sergey / Corsair /, karo Konstantin / Morkot /, karo Lyudmila Yakovlevna sing ramah.

                      Ora guyon - gaya Poroshin, guru Tsarevich Pavel, 1764. Nanging! apik
                      Dadi ora, aku ana ing ngarsane. Beda topik, beda diskusi, dadi ora ketemu.

                      Kene katon. nglirik Kita kabeh beda. Pendidikan, papan panggonan, pakulinan lan kecoak. Malah bangsa lan pengakuane kadhangkala beda. Nyuwun Nanging apa kita bebarengan? bareng. Sing larang! apik Sing ketemu saben liyane ing whim! ombenan
                      1. +1
                        5 2021 Juni

                        Aku mung seneng gaya komunikasi sing lawas. Nduwe pesona dhewe, sanajan ana sawetara unsur slang sing narik kawigaten. Nanging frasa pungkasan pancen padha karo tembung Sergei * Corsair *! keprungu Langsung metu saka sirahku, huh?
                      2. +1
                        6 2021 Juni
                        Nanging tembung pungkasan kaget padha karo tembung Sergei * Corsair *! bully Mung mlumpat metu saka sirah, huh?

                        Sergei iku laconic, nanging .. sampeyan ngerti, perasaan kuwi - "intelektual sejati"! Ing pangertèn sing apik saka tembung!
                        Sampeyan ngerti pirang-pirang taun aku kenal ing perusahaan kita - akeh wong sing tansah nggumunake aku. Sing, konco banyolan saben - kawruh jero lan pengalaman padha didhelikake.
                        Aku mung seneng gaya komunikasi lawas.

                        Aku bisa ngirim buku harian Poroshin sesuk. Kaget banget padha karo rekayasa sampeyan! ombenan
                      3. +1
                        6 2021 Juni
                        Enak.fb2?aku seneng, seneng banget omongane leluhur.
                      4. +2
                        6 2021 Juni
                        Kadhangkala aku nggunakake, lan padha isin cutely. Kelas! Nanging daya tarik, Pak, aku ora bisa nyerna.

                        Ngerti, Kanca! ombenan
                      5. +1
                        6 2021 Juni
                        Apa? ombenan
              2. +2
                5 2021 Juni
                Hello! Aku bakal teka lan ngrembug. Aku arep njupuk test pcr dina Senin lan pindhah dina Selasa.
                1. +1
                  5 2021 Juni
                  Aku bakal teka lan ngrembug. Aku arep njupuk test pcr dina Senin lan pindhah dina Selasa.

                  Mikir cilik, mikir cilik, monsignor. mandheg Ayo ngombe maneh! ya Penza gin... ombenan Utawa sawetara liyane! apik
                  1. +2
                    5 2021 Juni
                    Wigati aku ora nyaranake iki!
        2. +5
          4 2021 Juni
          Apa aku sih, Richard, aku bakal matur nuwun banget. Nanging ing ngendi panggonan paling apik kanggo miwiti? Saka "Wong lan Senjata", utawa "Telung saka Ensk" 1,2 buku ... Mung bali saka arsip, maca "Pravda" kanggo 1950. Ana review (sayange aku ora nulis nomer koran) ing novel Kataev "Kanggo Power of the Soviets", terusan saka "The Sail Is Whitening ...". Ing tataran iki

          Ora bakal bisa digunakake ing level kasebut. Ora ana kawruh dhasar babagan topik iki, mula aku pengin ngerti pendapat para pembaca.
          Aku mung duwe siji buku dening Shpakovsky ing omah. Aku maca maneh kanthi rutin lan kanthi seneng banget. Bab sing kuwat lan spesifik. Sampeyan ora bisa mikir babagan sing kaya ngono - ana, saben, sanajan nuansa saben dina sing paling cilik ora sengaja ngiyanati peserta langsung ing acara kasebut. Buku kasebut migunani banget lan relevan. Aku mesthi wis kenal sadurunge nalika layanan - aku bakal meksa kabeh perwira supaya maca kanthi pesen.
          1. +5
            4 2021 Juni
            Aku mung duwe siji buku dening Shpakovsky ing omah.

            Miturut cara, aku malah nemokake buku kapindho ing Internet, gratis - "Kanggo sing seneng nggawe barang."
            Kolega, apa ana sing ngunjungi situs web para reenactor - http://reenactor.ru/?
            Aku banget nyaranake sawetara bagean, sengaja ketemu. Mlebet, pencet "forum", mudhun nganti sampeyan mencet "arsip". Ana akeh sastra! Kajaba iku, ana artikel saka macem-macem konferensi ilmiah lan liya-liyane. Lan sing persis apa - sumber normal, lan ora "siji mbah putri ngandika." Aku menehi saran! Kawruh iku kekuwatan, kanca-kanca! ombenan
            1. +4
              4 2021 Juni
              Aku mung duwe siji buku dening Shpakovsky ing omah.

              Nanging iki dudu Vyacheslav Olegovich Shpakovsky,
              iki Apollon Ignatovich Shpakovsky "Cathetan saka pramuka lawas. Cossacks ing baris Labinsk."
              Buku kasebut ditulis luwih saka satus taun kepungkur - pisanan diterbitake ing majalah "Russian Invalid", 1874, No. 213. lan "Illustrated Week", 1874, No. 41, nanging nuansa kasebut isih migunani lan relevan kanggo penjaga perbatasan, perwira intelijen, pencari jalan, pemburu (serang ora perlu)

              Penulis minangka perwira sing ora ditugasake, banjur dadi perwira - kanggo 17 taun dheweke njabat ing pasukan Kaukasia lan melu ing kabeh acara paling penting ing perang Kaukasia, nganti tatu abot dipatèni lan dipeksa kanggo ninggalake layanan militèr. Kanggo eksploitasi militèr, A.I. Shpakovsky dianugerahi insignia prajurit saka urutan militèr St. Anna gelar 3 lan 4 lan St. Stanislav 3 lan 4 St. Dheweke tatu kaping pindho dening senjata kadhemen lan sapisan dening peluru bedhil. Apollon Ignatovich Shpakovsky tilar donya tanggal 2,3 Agustus 4 saka akibat saka tatu.
              1. +2
                4 2021 Juni
                Miturut cara, aku malah nemokake buku kapindho ing Internet, gratis - "Kanggo sing seneng nggawe barang."

                Nikolai, aku bakal ngirim rong buku maneh dening Vyacheslav Olegovich ing fb2
                1. +5
                  4 2021 Juni
                  Nikolai, aku bakal ngirim rong buku maneh dening Vyacheslav Olegovich ing fb2

                  Dikirim allaverdy - telung buku ing PDF. Iku kasedhiya gratis ing internet. ombenan
                  1. +3
                    4 2021 Juni
                    Miturut cara, Nikolai, luwih becik Vyacheslav Olegovich ngumumake sadurunge buku-bukune sing bakal kita bahas. Yen ora, ora ana gunane kanggo pindhah menyang forum. Aja adoh karo frasa umum.
                    1. +4
                      5 2021 Juni
                      Miturut cara, Nikolai, luwih becik Vyacheslav Olegovich ngumumake sadurunge buku-bukune sing bakal kita bahas.

                      Sampeyan kudu ngumumake sadurunge apa epithets komunitas "patriot" bakal disiram marang dheweke ... sedulur Kanggo njupuk antiseptic lan umpluk kanggo ngumbah - ngilangke tilas speckled saka poo saka pasuryan. ngguyu tresna
                      1. +2
                        5 2021 Juni
                        Ya, dheweke wis biasa. Utawa aku underestimating subtle, ngrugekke nyawa artis saka tembung sajarah? Lan bantale teles luh wassat )))

                        Nuwun sewu Nicholas amarga ora nggatekake komentar sampeyan sadurunge. Ing lonceng, ketoke, iku slipped hi )))
                      2. +3
                        6 2021 Juni
                        Ya, dheweke wis biasa. Utawa aku underestimating subtle, ngrugekke nyawa artis saka tembung sajarah? Lan bantale teles luh

                        Aku wis kenal karo dheweke limang taun. Aku mikir dheweke dhewe ngerti reaksi apa sing bakal ditindakake saka sawetara peserta ing forum VO. ombenan
                      3. +3
                        6 2021 Juni
                        Sampeyan joker, Nikolai!)))
                        Mesthi, wong bakal digunakake kanggo kabeh, nanging negativity ora masalah pakulinan. Dilebokake ing kuburan alam bawah sadar, ngrusak kesehatan pemilike, alon-alon nanging stubbornly narik dheweke menyang sing nyata. M-iya...
                        Mesthi, ora ana sing bakal urip sajrone Seth isih urip, nanging aku mikir ora pantes yen cepet-cepet turu ing ngisor jugangan. wassat )))
  10. +6
    4 2021 Juni
    Gampang kanggo panulis nulis wangsit ing tutuk Tugarin fiktif, nalika jaman sejarah wis liwati, prastawa sing nggegirisi, sing diramalake dening Tugarin, wis kedadeyan. Yagene Tolstoy nyentuh ramalan-ramalan sadurunge? Mbokmenawa, kaya wong liya, wektu paling apik ing urip yaiku remaja. Negara Rusia enom minangka memori kita, sing paling apik.
    Wit-witan isih padha, lan kita ngumbara ing telung pinus.
    1. +5
      4 2021 Juni
      Wit-witan isih padha, lan kita ngumbara ing telung pinus.
      “Ya, durung kabeh wong bisa ngerteni hakekat kemajuan
      Lan kadhangkala dheweke ora weruh alas ing telung pinus.
      Agresor rattles karo amunisi,
      Nanging TASS duwe wewenang kanggo ngumumake: "(C)
      1. +5
        4 2021 Juni
        Gemuruh TASS meneng,
        Aliran kasebut mudhun amarga kabar,
        Lan torments kasunyatan tanpa embellishment
        Wong kandhel saka kasunyatan.
      2. +2
        4 2021 Juni
        Lan kadhangkala dheweke ora weruh alas ing telung pinus.

        "Penjajah teka, humming.
        Lan nyetel konduktor
        Dheweke kebak urip, kebak, ora tatu
        Dheweke mlaku ing alas lan ora ngerti
        Sing saka urip iki dheweke dibuwang
        Lan sijine ing misbyah
        wong prasaja Ivan Susanin "(c)
        A. Fet
    2. +5
      4 2021 Juni
      Yagene Tolstoy nyentuh ramalan-ramalan jaman biyen? Mbokmenawa, kaya wong liya, wektu paling apik ing urip yaiku remaja. Negara Rusia enom minangka memori kita, sing paling apik.
      Wit-witan isih padha, lan kita ngumbara ing telung pinus.

      Sampeyan bener, Lyudmila Yakovlevna. Tolstoy nggolèki konfirmasi ing sajarah "gagasan Slavisme" lan nggolèki Rusia pra-Mongolia sing ideal lan sujud ing ngarepe, pracaya yen prinsip moralitas ditepungi ing Rusia nalika dibaptis lan mulane, mesthine luwih akeh. bebas dikembangake lan diwujudake kanthi tepat ing abad X-XII.
      Ngandharake awake dhewe ing "kalem sing dhuwur", ing Rusia sadurunge Mongol, dheweke nggoleki karakter nasional Rusia sing becik.
      Nanging jaman "rodo Moscow" evoked raos ngelawan ing Tolstoy.
      Kanggo ngringkes, Tolstoy percaya yen keagungan eksternal negara Muscovite dituku kanthi rega penghinaan internal wong.
      Iki, ayo ngomong, evaluasi konseptual babagan sejarah Rusia. Sesuai karo iku, kang digawe karya, malih, ora mung balada, nanging uga karya serem, lan novel "Pangeran Silver".
      1. +6
        4 2021 Juni
        Keagungan njaba negara Muscovite dituku kanthi rega penghinaan internal wong.

        Lan dadi tradhisi stabil, mung sok-sok diselani dening kapentingan negara wassat ))))
        1. +6
          4 2021 Juni
          Dadi ora kanthi kasempatan yen "Sejarah Negara Rusia saka Gostomysl nganti Timashev" diterbitake wis limalas taun sawise ditulis "kanggo alasan censorship." Apa simbolis, karya iki terus-terusan "dianyari", pisanan dening Adikaevsky "kanggo Alexander II", banjur dening Chernyavsky "kanggo dear Ilyich", uga, dening Nesterenko kanggo ..., nganti saiki.
          1. +3
            4 2021 Juni
            Sensor kasebut kanthi ati-ati maca, mbuwang dana negara pirang-pirang dekade kanthi pamikiran dhewe, lan ngerti apa sing kudu ditarik supaya ing ngisor sensor, kursi ora goyang. Kanggo luwih thoughtfully maca menyang soko. Amarga nalika pondasi gumeter, kursi apa wae ilang stabilitas ing segara urip.
          2. +4
            4 2021 Juni
            Viktor Nikolayevich, nyuwun pangapunten, nanging kita bodho lan ora ngerti ironi sampeyan: kepiye carane bisa nambah puisi sing ditulis ing abad kaping 19?
            1. +2
              4 2021 Juni
              Iki ora ironi. Cukup maca "Sejarah Negara Rusia saka Gostomysl nganti Timashev". Aku nuduhake penulis. Sampeyan bakal ngerti kabeh.
              1. +2
                4 2021 Juni
                Ing kasus iki: Adikaevsky lan Chernyavsky utawa Nesterenko nggunakake jeneng A Tolstoy, lan nggunakake teks dhewe. Apa iki diijini?
                1. +4
                  4 2021 Juni
                  Vera, sampeyan wis maca karya iki?
                  1. +3
                    4 2021 Juni
                    Aku sinau saka sampeyan. Ing Internet, bakal padha utawa mung Lit Res?
    3. +5
      4 2021 Juni
      "Wit-witan isih padha, nanging kita ngumbara ing telung pinus"

      Wit-witan tuwa tansaya dhuwur, luwih dhuwur menyang cahya, Narik pang-pang liwat pager lan larangan, Nodding kepala ing bewilderment: - Lan apa karo sampeyan, wong apik, apa sampeyan? (C) Zoya Yashchenko
      1. +4
        4 2021 Juni
        Pitakon kaya "Oh, wong apik! Ana apa karo sampeyan?" takon akeh kabeh. Lan jawabane angel. Lan nalika ana wong sing dumadakan nguwuh: "Nanging aku ngerti! Lan aku ngerti!", - kabeh wong nguripake dheweke. Lan dheweke: "Ratu, pangeran, raja, pangeran, tukang sepatu, tukang jahit padha lungguh ing teras emas - pilih sapa sing bakal kaya ngono ..." Lan wong-wong padha kuciwa. Amarga iku interpretasi sosial saka dina kepungkur. Tembung-tembung “Aku ngusulake anyar ing ngisor iki....” isih ora muni.
  11. +3
    4 2021 Juni
    Waca "Kadhangkala Merry May", lan sampeyan bakal ngerti.
    lol
    hi
  12. +5
    4 2021 Juni
    Nalika padha ngomong, A. Tolstoy wiwit "kanggo kesehatan", lan rampung karo sawetara lenga setya unbearably sugary.

    Ing wusana penindasan saka uprising Polandia, Nekrasov, "denunciator saka kelainan Russian", wrote geguritan laudatory ditujukan kanggo Muravyov-Vilensky (sing dudu salah siji saka Muravyovs sing digantung, nanging wong-wong sing padha digantung). . Sawisé iku, dheweke rampung nyabrang dening "intelligentsia domestik" (ugh!) Saka pangkate ... negatif
    1. +2
      4 2021 Juni
      Nalika aku sekolah, dheweke ora "ngelingi" puisi iki
      R.
      S
      Iku ora adat kanggo ngelingi, "ora trep wektu sajarah lan biografi
      1. +2
        4 2021 Juni
        Nalika aku sekolah, dheweke ora "ngelingi" puisi iki

        Iku menarik sing wis ora wadi, Vera! Nanging banyu mancur mineral ing Staraya Russa, sing ditemokake ing Muravyov, wis dilestarekake - sing diarani. Paling gedhe ing Eropa!
  13. +3
    4 2021 Juni
    sugeng sonten. Valery, kita ketemu sampeyan sejatine sifate dening kasempatan: kita padha dikarepake liyane babagan kutha-kutha ilang, lan punika siklus anyar.
    "Slavia wiwit tumindak luwih elek tinimbang sadurunge," mesthine, wong Slavia ora ngerti dhawuh Kristen: kenek pipi siji, nguripake liyane.
  14. + 11
    4 2021 Juni
    Dumas nate ujar manawa sejarah mung kuku sing digantung lukisane. Iku misale jek sing Tolstoy bisa ngandika persis padha bab piyambak. Lan piye wae, tanganku ora munggah kanggo nyalahake dheweke amarga ora ana sejarah. Dheweke dadi penulis, pencipta jagade dhewe, seniman, dudu fotografer.
    Lan ya, cukup ketok ing balada sejarah sing bisa ngrasakake daya tarik karo jaman, wong, acara. Dheweke ora nyoba ngerteni kasunyatan sejarah ing wektu kasebut, "nyilem ing ngisor gunung es", dheweke mung ngujo tip kasebut. Wong ayu, gagah prakosa, gagah prakosa, teguh nyawang mripate mungsuh, bisa luput lan kalah, nanging ora bisa pengecut, mundur, licik lan ngindari. Ing kasus apa wae, jagad Tolstoy katon kaya ngono - enom, kejam, kaya kabeh bocah, lan ayu ...
    Ek noleh aku...
    Dadi, kasunyatan sing menarik. Bocah lanang Alyosha saka dongeng "The Black Hen or Underground Inhabitants" yaiku Alexei Konstantinovich Tolstoy. Dongeng kasebut ditulis dening pamane kanggo dheweke lan babagan dheweke. eseman
    1. +8
      4 2021 Juni
      Dadi, kasunyatan sing menarik. Bocah lanang Alyosha saka dongeng "The Black Hen or Underground Inhabitants" yaiku Alexei Konstantinovich Tolstoy. Dongeng kasebut ditulis dening pamane kanggo dheweke lan babagan dheweke.

      Michael, yen sampeyan ora ngomong, aku ora bakal ngerti! Matur nuwun! ombenan
      Jeneng asline pamane yaiku Perovsky. Dheweke dadi sederek saka pembunuh Kaisar ing mangsa ngarep. Saiki aku nglirik sedhela ing biografi - dheweke urip sing menarik!
      1. +3
        5 2021 Juni
        Michael, yen sampeyan ora ngomong, aku ora bakal ngerti! Matur nuwun!

        Kahanan sing padha Matur nuwun Misha apik
    2. +6
      4 2021 Juni
      Donya Tolstoy katon kaya ngono - enom, kejam, kaya kabeh bocah, lan ayu ...
      "Lan Herzen sawayah-wayah, salah siji sing ala bakal kejiret, utawa dheweke nyolong barang" (C)
      1. +5
        4 2021 Juni
        "Lan Herzen sawayah-wayah, salah siji sing ala bakal kejiret, utawa dheweke nyolong barang" (C)

        Bakal ditemokake ... Herzen kanthi terang-terangan njupuk bojone saka kancane Ogarev ... opo Kene dheweke - "kahormatan lan kalbu bangsa", nulis libel saka luar negeri! negatif
        1. +4
          4 2021 Juni
          Herzen kanthi terang-terangan njupuk bojone saka kancane Ogarev ...
          "Wanita seneng sampah" (C)
          1. +4
            5 2021 Juni
            Herzen kanthi terang-terangan njupuk bojone saka kancane Ogarev ...
            "Wanita seneng sampah" (C)

            Sampeyan ndeleng, Ogarev pegatan marga saka wong bejat lan mbayar akèh dhuwit. Lan banjur dadi cuckold. Utawa swinger. Umumé, "konsep kanggo perverts" durung teka karo. hi Nanging ing wektu sing padha - "kaendahan lan bangga revolusi" ... Ugh! Apa sampeyan ngelingi Shpakovsky nulis APA sing ditemokake nalika nggoleki ing Yagoda?
      2. +5
        4 2021 Juni
        Kharms nduweni rasa humor sing spesifik banget ... Aku ora tau ngguyu sepisan ... Aku ngira iki ditulis ora kanggo kita, nanging kanggo wong-wong sing "ing ngerti", jenis "nang".
        Mungkin kita kudu nyoba?
        Sawise Kaliber teka Undecim lan takon:
        - Marang kula, dear, kucing sing luwih ayu - mine utawa Pane Kokhanku?
        Undecim ora gelem padu karo sapa wae lan kandha:
        - Ora ana diskusi babagan rasa lan warna.
        Apa sing dikira ora ana sing ngerti.

        Aku narik ing Kharms? ngguyu
        1. +5
          4 2021 Juni
          Ora, aja narik. Kanggo aku, saga epik "Kapten Mikhailov", diwiwiti sadurunge!
          Inggih, kula katon luwih sukses tinimbang Kharms. Nanging, kaya Kharms, kabeh "kanggo panggunaan internal."
          1. +3
            4 2021 Juni
            Sawise ngira-ngira werna kucing miturut titik "kanggo warna", Kaliber lan Undecim dipeksa menyang titik "kanggo rasa" lan ngundang juru masak Cina.
          2. +2
            5 2021 Juni
            Kanggo aku, saga epik "Kapten Mikhailov", diwiwiti sadurunge!
            Inggih, kula katon luwih sukses tinimbang Kharms. Nanging, kaya Kharms, kabeh "kanggo panggunaan internal."

            Apa sampeyan nulis akeh? Apa sampeyan bakal maca? lol
            1. +2
              5 2021 Juni
              Opo ana sing setuju....
              1. +1
                5 2021 Juni
                Opo ana sing setuju....

                Apa sampeyan bakal nulis latar mburi urip seks kapten sing misuwur? belay Iki sampeyan minangka penghibur, malah VikNik ora ngangkat tangan lan anggota awak liyane! sedulur
                ...Nggih, kula badhe ngaturaken lelakon wingi.... nglirik Ing rapat! ombenan
  15. +2
    4 2021 Juni
    "Uskup Reskeld sejatine diarani Askar" Nalika isih enom, aku duwe kanca apik saka Circassians lan jenenge Askar. Lan luwih anyar aku ketemu wong Dagestan lawas, Magomad Askerovich. Dheweke mesthi kaget yen ing taun 1147 ana uskup jenenge Askar.
    Mbok A. K. Tolstoy uga ngerti sawetara highlander saka Askar lan mulane "mbaptis" uskup kasebut minangka Erik?
    1. +5
      4 2021 Juni
      Lan uskup bakal luwih kaget ngerti yen dheweke diganti jeneng.
      Jeneng asline yaiku Asser Rig Skjalmsen Hvide. Mung wae, penulis kaya biasane, kegawa lan ora mriksa informasi.
      1. +5
        4 2021 Juni
        Vic. Nick, dheweke ngarep-arep sampeyan bakal mbenerake dheweke. Yen ora ana lelucon, nanging serius: penulis sing nyukupi uga bakal menehi reaksi kanthi cukup
        1. +4
          4 2021 Juni
          Penulis pancen apik, nanging ketagihan.
          Lan sapa sing tanpa cacat?
          1. +5
            4 2021 Juni
            Lan sapa sing tanpa cacat?
            Nah, dideleng saka popularitas sampeyan ...
            1. +2
              4 2021 Juni
              Lan pungkasane, aku ngusulake kanggo nyorot bab utama - cara aku ngerti, nanging dudu cara sing bisa dingerteni wong liya.
              Yagene "Borvoy" sing paling penting kanggo kula saka kabeh siklus balada Tolstoy?
              Amarga penulis negesake manawa saben pihak sing perang duwe pelindung kaswargan dhewe-dhewe, lan ing jaman iku padha karo ideologi.
              Ing kene wong-wong sing kalah padha nangis:

              Lan ing Katedral Roskildo
              Para bhikkhu padha kumpul
              Padha nguwuh-uwuh: "Cilaka, cilaka!"
              Lan pandonga ditindakake kanthi wedi.
              Lan uskup kanthi kekuwatan sing jelas,
              Ing dhengkul ing pasamuwan
              Dhèwèké ndedonga: “Dhuh Allah, mugi Paduka welasi dhateng kawula!
              Nglindhungi saka Borivoi!"

              Nanging para pemenang matur nuwun marang sumber kekuatan spiritual:

              Lan saka Bodriches menyang Retra,
              Saka Osna menyang Dubovik,
              Ing endi-endi kabar digawa dening angin
              Babagan kamenangan gedhe kasebut.
              Swara kebak Volyn ceria,
              Sak dewi Perun
              Mlaku-mlaku tari bunder kanthi pasak
              Prawan saka strings Pomeranian.

              Apa sing wis owah wiwit iku?
              Aku ngomong babagan kita.
              1. +2
                4 2021 Juni
                Ing pangertèn iki, iku penting kanggo kula carane aku bakal ketemu "ana" dening esensi saka wong-wong sing duwe utang urip ing planet iki.
                1. +3
                  4 2021 Juni
                  Nanging apa urip diwenehi kaya utangan? Ing wangun silihan? Kaya, sampeyan bakal urip luwih dawa, nglampahi iki, lapor ing ngendi sampeyan nandur modal.
                  Kene aku ironic, nanging nyatane aku mikir padha. Lan, sampeyan ngerti, wektune cepet-cepet. Akeh perkara sing ora ditindakake.
              2. +1
                4 2021 Juni
                Iki "Borivoi" ora maca. Utawa luwih, dheweke b.m. Aku kelingan: "birch tatu karo kapak landhep"
                Aku ora kelingan apa-apa liyane. Aku kudu ndeleng barang-barang iki kadhangkala.
  16. +2
    5 2021 Juni
    Matur nuwun kanggo penulis kanggo nerangake balada. Iku tansah menarik sing Borivoy
    1. 0
      5 2021 Juni

      Lan Slavs militan saka pulo Ruyan (Rügen) teka kanggo bantuan saka panyengkuyung, sing ngalahake armada Denmark ing perang angkatan laut:

      Ngendi aku bisa maca liyane babagan iki? Aku bubar sinau babagan obodrites lan lyutichs. Aku cenderung kanggo versi sing Rurik saka Slavs saka suku iki.
  17. 0
    5 2021 Juni
    Lan aku luwih seneng ayat: Rungokake wong lanang, apa sing bakal dikandhakake mbahmu, negara kita sugih, nanging ora ana tatanan ...
  18. 0
    8 2021 Juni
    Valery, matur nuwun kanggo artikel sing apik banget. Michal Ivanov minangka salah sawijining ilustrator sing paling menarik (kanggo aku pribadi), aku seneng yen sampeyan seneng karo karyane.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"