Sukses komersial sistem aerial tanpa awak Bayraktar TB2

25

Tampilan umum UAV Bayraktar TB2. Graphics Baykar Savunma

Perkembangan paling misuwur ing Turki ing bidang senjata lan peralatan militer saiki yaiku pengintaian Bayraktar TB2 lan nyerang kendaraan udara tanpa awak sing dikembangake dening Baykar Savunma. Produk kasebut mlebu layanan karo tentara Turki, lan uga cukup aktif disedhiyakake kanggo pelanggan manca. Sawetara kontrak wis rampung, lan sing anyar bakal katon.

Kanggo kabutuhan sampeyan


Miturut data sing dingerteni, Bayraktar TB2 wis dikembangake wiwit pungkasan taun 2014-an. Ing XNUMX, pesawat pisanan saka UAV iki njupuk Panggonan, lan sawetara taun sawisé iku diadopsi dening tentara Turki. Kasuksesan aparat kasebut difasilitasi kanthi kesempurnaan sakabèhé proyek kasebut, uga bantuan langsung saka pimpinan puncak negara, sing diwenehake kanggo alasan kulawarga.



Produsèn nawakake pelanggan unmanned lengkap penerbangan Komplek karo kabeh fasilitas perlu. Komposisi khas kompleks kalebu pos kontrol lemah, telu drone lan pesawat saka macem-macem sistem lan produk kanggo pangopènan, etc. Data sing dikenal babagan kontrak ekspor nuduhake manawa kit kasebut regane udakara 35 yuta dolar AS.

Angkatan Bersenjata Turki dadi pelanggan pertama kanggo Bayraktars. Kajaba iku, dheweke wis lan tetep dadi panuku permanen lan paling gedhe saka peralatan kasebut lan operator utama. Miturut pers Turki, tentara ngoperasikake luwih saka satus UAV TB2. Ing wektu sing padha, The Military Balance 2021 guide menehi nomer luwih andhap asor - mung 33 unit. Alesan kanggo prabédan data iki ora jelas.


Salah sawijining drone tempur tentara Turki. Foto dening Wikimedia Commons

Meh bebarengan karo tentara, ing 2015-16, drones Bayraktar TB2 wiwit dituku dening lembaga penegak hukum liyane. Nganti saiki, teknik iki kanggo nyedhiyakake polisi lan gendarmerie, uga Organisasi Intelijen Nasional. Dheweke duwe paling ora 30-35 UAV lan jumlah kendaraan darat sing cocog.

Perlu dicathet yen tentara Turki aktif nggunakake UAV. Iki ngidini kita ngrampungake tugas militer-politik sing penting, nanging nyebabake kerugian. Miturut macem-macem prakiraan, paling ora 30-50 produk TB2 ditembak mudhun ing Suriah lan Libya, lan kerugian kasebut kudu diisi maneh liwat tuku lan pangiriman anyar. Mangkono, armada drone saiki ora nggambarake total volume pesenan Turki kanggo Baykar Savunma.

Pangiriman ing luar negeri


Wis ing 2016-17. "Baikar Savunma" wiwit nggoleki pelanggan manca, lan cepet ditanggulangi masalah kuwi. Iku banget kamungkinan sing ing wilayah iki, uga, iku ora tanpa bantuan "ing ndhuwur", lan kontrak muncul ora mung kanggo ekonomi, nanging uga kanggo alasan politik.

Qatar dianggep minangka pelanggan manca pisanan kanggo TB2. Kontrak karo negara iki ditandatangani ing Maret 2018 lan nyedhiyakake pasokan rong kompleks kanthi 6 UAV. Sawetara sasi sabanjure, panuku nampa produk sing dikarepake lan diadopsi.


Salah sawijining Bayraktar saka Angkatan Udara Ukraina, 2019. Foto dening Wikimedia Commons

Ing Autumn taun kang padha dadi dikenal bab pangiriman mangsa Bayraktars kanggo Ukraina. Banjur babagan pangiriman rong set. Teknik iki dipasrahake ing 2019 lan banjur entuk pujian sing dhuwur. Taun kepungkur, Ukraina lan Turki sarujuk kanggo ngatur produksi gabungan sistem tanpa awak. Amarga iku, Kyiv ngarepake ndarbeni 48 UAV anyar, lan Ankara arep entuk akses menyang mesin buatan Ukrainia.

Kerjasama Turki-Azerbaijan minangka kapentingan paling gedhe. Ing jaman kepungkur, jumlah UAV Bayraktar TB2 sing ora dingerteni mlebu layanan karo tentara Azerbaijan. Ing 2020, teknik iki aktif digunakake nalika perang kanggo Nagorno-Karabakh lan nuduhake sisih paling apik. Pakaryan pertempuran kasebut nggawe drone dadi iklan sing apik lan dadi topik diskusi.

Partai mangsa


Baykar Savunma wis ngrampungake sawetara kontrak ekspor lan karya iki bakal diterusake. Ana sawetara pesenan saka pelanggan lawas lan anyar sing bakal diisi ing mangsa ngarep. Kajaba iku, sawetara negara nuduhake kapentingan ing drone Turki, nanging durung ngasilake persetujuan nyata.

Kaping pisanan, produksi Bayraktar TB2 kanggo tentara Turki bakal terus. Kanthi bantuan, sampeyan bisa nggawe kerugian lan / utawa nambah ukuran klompok sing ana. Kajaba iku, karya ditindakake kanggo miwiti produksi bareng piranti ing Ukraina. Pisanan saka 48 mobil pesenan direncanakake bakal dikirim ing taun iki.


Stasiun kontrol UAV Ukraina. Foto dening Wikimedia Commons

Ing April 2021, dikenal manawa angkatan bersenjata Maroko bakal dadi pelanggan sabanjure kanggo TB2. Pamrentah negara kasebut nyetujoni tuku sawetara sistem tanpa awak kanthi 13 pesawat. Miturut pers Maroko, kira-kira 70 yuta dolar AS wis dialokasikan kanggo tujuan kasebut.

Sawetara dina kepungkur, Bakar Savunma nampa pesen resmi saka tentara Polandia. Miturut persetujuan iki, panuku bakal nampa papat kompleks lan 24 UAV, uga senjata sing kompatibel. Iku penasaran yen kontrak kasebut ditandatangani tanpa tender, minangka bagean saka "kabutuhan sing penting." Pangiriman piranti pisanan samesthine ing 2022.

Sawetara kontrak anyar bisa uga katon ing mangsa ngarep. Dadi, ing Oktober taun kepungkur, pimpinan Serbia ngomong kanthi positif babagan UAV Turki lan ngumumake niat kanggo njelajah kemungkinan entuk. Nanging, nganti saiki kabeh mung diwatesi karo tembung. Ing wulan November, informasi muncul ing media Rusia babagan kemungkinan tuku Bayraktar TB2 dening tentara Kazakh. Dituduhake yen dheweke ora puas karo drone buatan China sing ana, lan bisa diganti karo produk Turki.

Ing Januari 2021, pers Turki nglaporake manawa Bulgaria nuduhake minat marang Bayraktars. Kontrak kanggo nyedhiyakake rong kompleks kanthi enem UAV bisa uga muncul ing taun kepungkur, nanging penandatanganan kasebut ditundha amarga pandemi lan kesulitan ekonomi. Senadyan mangkono, rembugan terus lan bisa nyebabake asil sing dikarepake.

Ing Maret 2021, sumber asing nglaporake manawa militer saka Somalia dilatih kanggo ngoperasikake produk TB2. Iki bisa nuduhake kontrak disiapake utawa wis ditandatangani, nanging ora ana rincian sing bakal teka.


UAV buatan Turki kanthi tandha Polandia. Grafik saka Kementerian Pertahanan Polandia

Sawetara minggu kepungkur, Hongaria nambahake dhaptar pelanggan potensial kanggo UAV Turki. Kamentrian Pertahanan rencana tuku sawetara model senjata lan peralatan anyar, lan bebarengan karo produk liyane, diusulake kanggo tuku pengintaian lan nyerang UAV.

Indikator komersial


Nganti saiki, Baykar Savunma wis ngirim paling ora 150-170 drone Bayraktar TB2 menyang tentara Turki, sing ndadekake bisa mbangun "armada udara" sing gedhe lan maju - sanajan kalah ing pertempuran lan operasional. Biaya tentara Turki kanggo tuku kuwi ora dingerteni, nanging siji bisa mbayangno tingkat kira-kira.

Volume total lan nilai kiriman ekspor ora dingerteni. Ana informasi babagan 12 UAV kanggo Qatar lan Ukraina kanthi total biaya kira-kira $ 140 yuta. Ora ana data sing tepat babagan urutan Azerbaijan. Mulane, ora bakal bisa nemtokake biaya pasokan kasebut lan bagean saka total penghasilan perusahaan manufaktur.

Kontrak wis ditandatangani kanggo liyane 37 UAV lan persetujuan wis samesthine kanggo 6 produk. Biaya total bisa nyedhaki $ 500 yuta. Kapentingan saka Hongaria lan Somalia bisa nyebabake kontrak anyar. Uga, dhaptar pelanggan bisa diisi maneh karo negara liya. Cetha yen kabeh proses kasebut bakal nambah jumlah total TB2 sing dipesen lan dibangun, uga duwe pengaruh positif marang penghasilan perusahaan manufaktur.

Faktor sukses


Nganti saiki, Bayraktar TB2 UAV wis dadi salah sawijining ekspor militer utama Turki. Ing wektu sing padha, iku minangka conto produksi Turki sing paling misuwur, sing digandhengake karo panggunaan pertempuran sing efektif lan efektif sajrone konflik bersenjata sing nyata. Ketoke, sukses Baykar Savunma ora mung diwatesi, lan kontrak sing nguntungake anyar bakal katon ing mangsa ngarep.


Sisa saka TB2, ditembak mudhun nalika sortie. Foto Lostarmour.info

Ora angel ngerteni kenapa TB2 populer lan entuk dhuwit sing apik kanggo pangembang. Perusahaan pangembangan, nggunakake dhukungan saka negara, bisa nggawe proyek sukses teknis ing pigura wektu winates. Banjur sampel rampung mlebu layanan tanpa kesulitan, sing nggawe reputasi apik. Ing mangsa ngarep, faktor kasebut nyumbang kanggo adol peralatan menyang negara manca sing ramah.

Sampeyan kudu eling yen pasar internasional kanggo pengintaian lan serangan UAV durung gedhe banget, lan menehi sawetara conto sing winates saka sawetara negara. Sembarang conto anyar bisa narik kawigaten para panuku - lan Bayraktar TB2 ora ana sing istiméwa.

Faktor penting sing mengaruhi pesenan ing taun-taun pungkasan yaiku panggunaan pertempuran sing sukses ing operasi nyata. Ing kahanan konflik lokal, Bayraktars bisa nuduhake kemampuan pengintaian lan serangan. Ing wektu sing padha, dheweke ora nemoni pertahanan udara modern sing canggih, sing bisa nyebabake efisiensi lan reputasi.

Mangkono, sawetara faktor utama ndasari sukses komersial komplek tanpa awak Bayraktar TB2. Nyatane, UAV sing cukup sukses digawe lan mlebu pasar ing wektu sing tepat, lan operasi kasebut ditindakake ing kahanan sing relatif apik, sing ngidini nggawe reputasi sing apik. Suwene kahanan iki bakal terus ora dingerteni. Nanging nganti owah-owahan kahanan, Turki bakal bisa terus adol kendaraan tanpa awak lan nuduhake sukses anyar.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

25 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    2 2021 Juni
    Ya, iki wis kepungkur, kepiye sampeyan bisa ngunyah topik kasebut.)
    Wis luwih kasengsem ing AKSUNGUR, kanthi KGK SİHA 82 anyar (ing babagan kinerja lan kekuwatan, padha karo TEBER 82/MK82, mung ing plastik sing luwih entheng / kasus sing kurang reflektif.)


    Punika TEBER 82 dhewe, uga ing arsenal AKSUNGUR


    Lan mesthi Akynchy, seneng karo MAM-T - 30km, lan rudal SOM B - 250-300km.
    1. +5
      2 2021 Juni
      Kutipan saka Ehmedli
      Ya, iki wis kepungkur, kepiye sampeyan bisa ngunyah topik kasebut.)

      Nganti saiki, kita mung ndeleng salinan produsen drone sing unggul. cara Cina. Lan kaya China uga ana pelanggan tunggal. Utamane, ora ana syarat moral sing dileksanakake marang klien, anggere padha solvent.
    2. +3
      2 2021 Juni
      Iki mesthi sukses komersial sing didhukung dening kampanye militer sing sukses. Kanggo kesempurnaan teknis, sendok kanggo nedha bengi larang.
  2. KCA
    +1
    2 2021 Juni
    Lan apa bab Turki karo substitusi impor? Apa sampeyan wis nguwasani mesin kanthi bantuan Square? Apa dheweke nggawe optik lan elektronik dhewe?
    1. +5
      2 2021 Juni
      Padha ala ing. Sistem kasebut abot lan ora bisa dipercaya. Nanging, wong Turki ora keganggu karo tembung "substitusi impor", sing ora ana analog ing donya. Miturut cara, sing bener. Lan padha tuku apa sing bisa dituku.
      1. KCA
        +1
        2 2021 Juni
        Dadi, misale jek, kanthi saran saka Amerika Serikat, dheweke mblokir impor saka "negara-negara beradab", apa dheweke tuku ing Iran?
        1. +4
          2 2021 Juni
          Lan kapan Iran dadi kekuwatan teknologi sing unggul? Ana jahitan.
          Ora masalah nemokake komponen kanggo drone sing diprodhuksi dening Turki. Deleng karakteristik kinerja drone kasebut. Boten pinunjul. Dheweke mung ana ing papan sing tepat ing wektu sing tepat lan ngetrapake larangan ekspor. apik
          1. KCA
            0
            2 2021 Juni
            Nyatane, Iran nggawe salinan RQ-170 kanthi ajaib ndharat ing wilayahe
            1. +4
              2 2021 Juni
              Kutipan saka KCA
              Nyatane, Iran nggawe salinan RQ-170 kanthi ajaib ndharat ing wilayahe

              Apa sampeyan nggawe salinan saka karton?
              1. KCA
                +2
                2 2021 Juni
                Saka balsa, kaya Zamwalt, miturut tren fashion paling anyar
                1. KCA
                  +1
                  2 2021 Juni
                  Kene, ketoke, comrades Yahudi, utawa admirers, minus, nanging apa, tenan pricks mripat? Utawa Zamvolt dibangun ora saka balsa? Utawa apa RQ-170 ora sengaja ndharat ing Iran, lan Iran, kanggo nanggepi panjaluk sing nyenengake saka Amerika Serikat kanggo ngasilake UAV, ujar telung tembung ing huruf pisanan saka tembung kasebut menyang peternakan? UAV mabur saka Iran, lan Amerika Serikat sakabeheng munggah, ora kanggo pisanan, nanging kene publicly karo peralatan dhuwur-tech, sawise, Nanging, ana Patriot sing nyerang launchers, uga, kedaden, Aku ora bisa . .. uga, ana uga kubah wesi, nanging carane dheweke nggawe kanca karo rudal normal, ora digawe dening Arab ing ruang paling ngisor saka telek lan teken, nanging apa RSD, kang ora mung Iran, nanging uga Turki bakal quietly uncalan. marang kanca-kancane mungsuhe? Iku tansah ngageti ing teknologi USSR lan Federasi Rusia anané aluminium nameplates ing rivets aluminium, malah ing peralatan ekspor, supaya padha ngerti ngendi padha teka saka lan wedi? Lan padha wedi, uga, carane Petrov lan Boshirov saiki
    2. 0
      2 2021 Juni
      Kutipan saka KCA
      Lan apa bab Turki karo substitusi impor? Apa sampeyan wis nguwasani mesin kanthi bantuan Square? Apa dheweke nggawe optik lan elektronik dhewe?

      Kanggo apa? Dina iki, UAV iki dituku dening negara NATO lan peserta ing program mitra NATO amarga Turki minangka anggota NATO. Nalika nyimpulake kontrak, para panuku nganggep sikap benevolent marang tuku negara-produsen unsur impor utama, anggota NATO sing luwih berpengaruh. Negara-negara produsen mesin lan komponen elektronik kompleks kompleks kasebut mesthi bakal nuduhake minate. Dadi, ing kahanan iki, malah luwih mbebayani kanggo Turki kanggo ngaso ing substitusi impor saka perlu. Lan larangan resmi sing dileksanakake sauntara dening sawetara supplier kasil dilewati, amarga. ono gunane kanggo loro pihak, nanging alasan kanggo ban ing dodolan langsung wis ora cocog maneh.
    3. +7
      2 2021 Juni
      Impor substitusi ana ing dalan saka pilihan sing paling apik. Contone, padha sijine ing abot, luwih larang lan luwih serius stasiun saka Aselsan (kang ana ing Anka-S). Iku luwih apik tinimbang Canadian, nanging uga luwih larang.

      Dheweke ngaco Satcom - saiki UAV bisa dikontrol saka Ankara nang endi wae ing Karabakh utawa ing Libya.


      Kanggo mesin, padha duwe PD170 dhewe, nanging luwih cocog kanggo versi abot saka TV3, kang malah bakal diinstal ing UDC. Watesan Rotax uga ora mungkin amarga didol menyang Alishka. Iki minangka mesin pesawat cilik sing paling umum ing donya.
  3. -5
    2 2021 Juni
    Nyatane, UAV sing cukup sukses digawe lan mlebu pasar ing wektu sing tepat, lan operasi kasebut ditindakake ing kahanan sing relatif apik, sing ngidini nggawe reputasi sing apik.
    Ora mung Azerbaijan sing nggawe iklan kanggo dheweke, nanging wong Armenia sing mbayangake lan nggabungake organisasi pertahanan udara.
  4. +4
    2 2021 Juni
    Conto apik kanggo promosi desain apik kanthi bantuan kabijakan negara lan marketing. Wong Turki tansah dadi pedagang sing apik. Nanging, nyatane, ora omong kosong yen dheweke ngapusi!
  5. -6
    2 2021 Juni
    Padha ora kanti awon plucked ing Suriah. Ing muspra non-sedulur ndedonga kanggo wong. Nanging wong sugih ora ngerti)))
  6. +2
    2 2021 Juni
    Drone isih bakal nggawe ancaman kanggo jagad iki, kira-kira padha karo senjata nuklir, utamane drone pertempuran. Manufaktur murah. Kerusakan sing bisa ditindakake ora mung kanggo militer, nanging uga kanggo warga sipil. Kajaba iku, senjata jinis iki wis diadopsi dening bandit sing kondhang. Bakal ana obrolan ing PBB. Obrolan serius.
    1. + 19
      4 2021 Juni
      Kutipan saka: nikvic46
      Ing UN bakal ana obrolan sing serius

      Ngomong karo PBB ora bakal menehi apa-apa. Saben uwong duwe kapentingan dhewe ing kono. Ya, lan pelobi saka industri lan tentara bakal menehi tekanan.
      Sampeyan mung kudu nampa kasunyatan karo drones, lan nerusake saka ing mangsa.
  7. -4
    2 2021 Juni
    Iku mung titik, dhasar - sukses iklan - komersial. Ora tumindak nglawan pertahanan udara sing serius, lan kepiye efektifitase isih dadi pitakonan gedhe.
  8. Bai
    +1
    2 2021 Juni
    Dheweke duwe buntut sing menarik.
  9. +3
    2 2021 Juni
    Basis sukses komersial, mesthi, nggunakake sukses ing konflik ing sekitar Karabakh / Artsakh, ing Suriah. Kajaba iku, sanajan UAV sing mudhun ora ngrusak gambar sakabèhé, nanging bisa ditampilake minangka argumen "kanggo" - saben
    UAV sing mudhun dudu pesawat sing diturunake (pesawat serang, pesawat pengintai, spotter) lan, sing paling penting, dudu kru sing ilang (sing penting banget ing konflik saiki "intensitas rendah", nalika pihak kasebut sensitif banget. mundhut).

    Mesthine, penting yen "layanan" diwenehake - loro-lorone sarana teknis dhewe, lan program pangopènan lan modernisasi, pasokan suku cadang; program lan sarana nglatih spesialis operator (teknisi, pilot). Iki mbutuhake nggunakake modularity, "arsitektur mbukak" lan jurusan dhuwure disebut. Prilaku "ditemtokake piranti lunak" (yen bisa nambah kinerja kanthi mung nganyari piranti lunak, kanthi nganyari hardware - iki, pisanan kabeh, algoritma kanggo orientasi ing papan, pilot otomatis lan telusuran alangan, energi- algoritma nyimpen, algoritma pangenalan pola, data protokol pertukaran, lsp).

    Malah luwih sukses yen pabrikan bisa nggawe platform piranti keras lan piranti lunak siji kanggo UAV sipil (ngawasi kebakaran alas, banjir kali; ngawasi lingkungan; ngawasi migrasi kewan lan serangga; ngawasi kesehatan alas lan tetanen; pengawasan polisi lan panelusuran lan operasi nylametake ing segara/alas/gunung; pengamatan kahanan longsor ing gunung), lan kanggo keperluan militer. Iki bakal diversifikasi produksi lan nyuda katergantungan biasanipun perusahaan ing pesenan pertahanan (sing tundhuk fluktuasi kuwat amarga volatility saka kahanan politik). Aku wonder yen ana versi Bayraktar kanggo sipil, nggunakake polisi?

    Umumé, iki minangka pawulangan penting kanggo pangembang kita - carane manggoni ceruk perdagangan anyar lan sukses saingan karo pemain sing wis diwasa (negara Uni Eropa, Israel, China), dadi "kekuwatan wilayah" khas (kaya Rusia saiki) lan ora duwe reputasi dawa-ngadeg minangka "pimpinan teknologi" (kaya Eropah, USA).

    imho, kanggo Rusia cara kanggo ngatur pembangunan ing wilayah temonan kuwi ing wangun kompetisi kanggo perusahaan inovatif cilik kanggo dana saka Kamentrian Perindustrian lan Perdagangan, Moscow Region. Kaping pisanan, kanthi partisipasi start-up adhedhasar universitas teknik terkemuka. Nanging iki mbutuhake simplification pinunjul saka akses pangembang sawijining kanggo negara. pesenan, ngganti pendekatan kanggo nuduhake "pie finansial", ningkatake sistem standar militer (MIL-SPEC) lan nyetel spesifikasi teknis sing kompeten kanthi teknis, nyederhanakake rezim rahasia (malah kanggo mbatalake yen ngganggu karya kolaborasi pangembang sing disebarake. ) lan ningkatake pangayoman paten saka properti intelektual.
  10. +1
    4 2021 Juni
    [i] [/ i] Rusia nampa warisan sing kuwat, maju, kuat saka USSR, lan kabeh jinis Chubais, Serdyukovs, Mendels lan K * ngrusak lan ngrampok pusaka iki. Wong Turki nglawan latar mburi iki apik banget, sanajan kabeh iki isih tipis, nanging sing utama yaiku pesen sing apik lan ketekunan lan bakal ndandani kabeh. Komplek militèr-industri, lan kabeh sing tangan maling liberal tutul lan ngarep-arep kanggo breakouts lan mlumpat iku omong kosong. Nalika brothel ora dibukak, perlu kanggo ngganti bocah-bocah wadon lan administrasi, lan ora kanggo ngacak "furnitur".
  11. -1
    6 2021 Juni
    Kutipan: Vladimir_2U
    Nyatane, UAV sing cukup sukses digawe lan mlebu pasar ing wektu sing tepat, lan operasi kasebut ditindakake ing kahanan sing relatif apik, sing ngidini nggawe reputasi sing apik.
    Ora mung Azerbaijan sing nggawe iklan kanggo dheweke, nanging wong Armenia sing mbayangake lan nggabungake organisasi pertahanan udara.

    Aku ora setuju. Wong Israel kanthi ora langsung mbantu wong Turki kanthi ngedol UAV sing luwih maju saka produksi dhewe menyang Azerbaijan lan ngatur produksi sing dilisensi. Iku UAV Israel sing ngresiki dalan kanggo UAV kurang maju saka Turki, saingan ing pasar Azerbaijan.

    Babagan wong Armenia lan tuduhan marang wong-wong mau. Cetha banget yen kita kabeh ora seneng ndeleng carane dheweke digebugi, amarga nyatane dheweke digebugi. Ayo kula ngelingake sampeyan yen pertahanan udara Armenia minangka bagean saka grup pertahanan udara gabungan karo kita. Penembak Armenia sinau lan njupuk karo kita. Dadi ora perlu mbuwang perkara sing ala, amarga akeh sing tiwas dadi sandera sekolah lan sistem kita. Pertahanan udara lan sekolah kita wis menang luwih saka sepisan, nanging wis dikalahake luwih saka sepisan. Perang ing Karabakh minangka kekalahan kanggo kita, lan pancen luar biasa, kaya ing Timur Tengah, ora bisa ditindakake tanpa Israel, pelanggar pertahanan udara kita lan pemeriksa tempur utama. Wiwit perang Arab-Israel, wong-wong Yahudi wis nyerang pertahanan udara kita lan kekalahan pertahanan udara Armenia ing Nagorno-Karabakh minangka sukses sabanjure, dudu Turki. Amarga TB2 sing luwih murah, wong Azerbaijan mung nyimpen dhuwit luwih akeh.
    1. -1
      6 2021 Juni
      Kutipan saka Azimuth
      Babagan wong Armenia lan tuduhan marang wong-wong mau. Cetha banget yen kita kabeh ora seneng ndeleng carane dheweke digebugi, amarga nyatane dheweke digebugi. Ayo kula ngelingake sampeyan yen pertahanan udara Armenia minangka bagean saka grup pertahanan udara gabungan karo kita.

      Sampeyan bakal nyumet omong kosong sing paling ala. Malah kontingen Armenia ora melu ana. Ora kaya kita. Apa sampeyan pengin ngomong yen pertahanan diatur ing Karabakh kanthi cara lan spesialis? Ing Suriah kene, ya, spesialis kita aktif ngajar wong Siria lan nyedhiyakake sawetara peralatan, mula asile beda banget. Mesthi wae, ana kerugian, nanging iki dudu pukulan, kaya ing Karabakh.
      Kutipan saka Azimuth
      Wong Yahudi ngalahake pertahanan udara kita lan kekalahan pertahanan udara Armenia ing Nagorno-Karabakh minangka sukses sabanjure

      Sampeyan ora mbedakake pertahanan udara Armenia saka pasukan pertahanan diri Karabakh? Ora ana pertahanan udara sing serius ing Karabakh. Tawon kuna sing ora diikat menyang jaring ora bisa nglawan apa-apa marang wong Azerbaijan
      1. +1
        6 2021 Juni
        Quote: Alexander Seklitsky
        Kutipan saka Azimuth
        Babagan wong Armenia lan tuduhan marang wong-wong mau. Cetha banget yen kita kabeh ora seneng ndeleng carane dheweke digebugi, amarga nyatane dheweke digebugi. Ayo kula ngelingake sampeyan yen pertahanan udara Armenia minangka bagean saka grup pertahanan udara gabungan karo kita.

        Sampeyan bakal nyumet omong kosong sing paling ala. Malah kontingen Armenia ora melu ana. Ora kaya kita. Apa sampeyan pengin ngomong yen pertahanan diatur ing Karabakh kanthi cara lan spesialis? Ing Suriah kene, ya, spesialis kita aktif ngajar wong Siria lan nyedhiyakake sawetara peralatan, mula asile beda banget. Mesthi wae, ana kerugian, nanging iki dudu pukulan, kaya ing Karabakh.
        Kutipan saka Azimuth
        Wong Yahudi ngalahake pertahanan udara kita lan kekalahan pertahanan udara Armenia ing Nagorno-Karabakh minangka sukses sabanjure

        Sampeyan ora mbedakake pertahanan udara Armenia saka pasukan pertahanan diri Karabakh? Ora ana pertahanan udara sing serius ing Karabakh. Tawon kuna sing ora diikat menyang jaring ora bisa nglawan apa-apa marang wong Azerbaijan
        Um, sing dakkarepake yaiku perkara pribadi lan intim. Apa "pasukan Nagorno-Karabakh" sing sampeyan omongake babagan "ora omong kosong", apa sampeyan percaya dhewe? Kita ora ana ing situs resmi Kementerian Pertahanan utawa Kementerian Luar Negeri, mula kita duwe kaluwihan kanggo nyebut spade.
        Lan masalah iki luwih penting tinimbang sing katon, lan tumindak kita, utawa ora tumindak, duwe akibat sing luwih adoh tinimbang sing katon.

        Dirusak maneh dening UAV Israel, lan ora ditembangake maneh ing kene dening Bayraktar Turki TB-2, sistem pertahanan udara S-300, Tor-2MKM, apa sampeyan mikir iki minangka sistem pertahanan udara saka sawetara "pasukan NKR" ? Minangka adoh aku ngelingi, iki senjata pertahanan udhara saka Angkatan Bersenjata Armenia, contone, Torah, marang kang Sorosenok nuduhke, kita diwenehake Armenia kanggo Armenia, lan ora kanggo sawetara "pasukan NKR".
        Kasunyatan bilih ing Karabakh unit-unit Angkatan Bersenjata Armenia digarap, antara liya, dening wong-wong Armenia lokal, nanging bagean penting saka personel kasebut yaiku wong-wong Armenia lan liya-liyane saka wilayah Armenia dhewe, sing cukup alami kanggo Angkatan Bersenjata. saka negara apa wae. Kasunyatan bilih Angkatan Bersenjata Armenia, kalebu perwira Staf Umum, "nyandhang" ing sawetara jinis "pasukan NKR". Iki kabeh politik lan supaya politisi ngatasi. Nanging iki ora ana hubungane karo masalah khusus sing dibahas ing kene.
        Ana, lan isih ana, komando manunggal lan angkatan bersenjata manunggal. Bagéyan saka Angkatan Bersenjata Armenia ing Karabakh, ora preduli carane sampeyan "sandhangan" de jure lan kanggo umum, de facto tetep dadi bagéan saka Angkatan Bersenjata Armenia. Akeh pengecut kita mung nempel ing wektu iki kanggo mbenerake ora tumindak kita, amarga sing dadi taruhan ora mung reputasi kita minangka sekutu, dudu reputasi Pashinyan, sing ana ing tenggorokan kita, nanging reputasi CSTO, sing penting, yen ora rampung dirusak. Iku isih apik Lukashenka saiki wis squeezed saka Kulon, nanging yen ana wong liya ing panggonan, carane dheweke bakal miwiti kanggo nimbang partisipasi Belarus ing CSTO sawise iki? Kazakhstan relatif setya, ngupayakake "kabijakan appeasement" marang kita lan kepengin tuku sawetara sistem kita kanthi rega sekutu ing CSTO, nanging luwih asring kita maca warta babagan kerjasama militer-teknis antarane wong Kazakh. lan negara NATO, lsp.
        Kabeh "pasukan NKR" iki minangka topik obrolan sing dawa, nanging aku bakal ngucapke matur nuwun yen mbesuk sampeyan bakal ngomong karo mitra tutur kanthi luwih rata lan sopan, ora kanthi kategoris lan tanpa pratelan babagan bebener sing paling dhuwur.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"