Tragedi ing Kazan: kenapa bisa kedadeyan maneh lan carane nyegah

180

Tragedi ing Kazan lan Yekaterinburg


Tragedi sing kedadeyan tanggal 11 Mei ing gimnasium No. 175 ing Kazan guncang kabeh negara. Imbecile juvenile liyane (kita bakal sengaja ora nyebut jenenge), amarga swara ing sirahe, utawa saka kepinginan kanggo dadi misuwur, ngobong apartemen dhewe, sawise nyebarake saltpeter ing kono kanggo njeblug, lan banjur menyang sekolah karo bedhil mburu ngendi dheweke sadurunge dilatih. Sawise nyebul piranti bledosan improvisasi (IED) ing lobi, dheweke wiwit mlaku-mlaku kanthi metodhe ing lantai, njupuk bocah lan wong diwasa. Korban tragedi kasebut yaiku pitung bocah lan loro wong diwasa, udakara 20 wong liyane nandhang macem-macem ciloko lan tatu.


Pelaku lunga menyang sekolah nganggo bedhil, ora ndhelikake, ora ana sing nyoba nyegah, lan tanpa gaman ora bakal gampang nglakoni

Kaya biasane, senjata sipil langsung ditugasake marang sing tanggung jawab kanggo tragedi kasebut - ujare, kepiye dheweke bisa tuku barang kasebut, kenapa didol, sapa sing ngidini, lan liya-liyane. Sejatine, kudu dilarang.



Sawise tembung saka Presiden Federasi Rusia V.V. Putin babagan perlu kanggo ngencengi aturan kanggo sirkulasi senjata, usulan-usulan tiba kaya cornucopia: kanggo nambah umur ndarbeni senjata kanggo 21 taun, kanggo ngetokake ijin senjata mung kanggo wong-wong sing. njabat ing tentara (kanthi standar, kita nyuda paling wanita saka hak dadi pamburu utawa atlit, lan uga - kanggo poto-nimbali karo senjata), etc.

Begjanipun, alesan wis menang nganti saiki, lan nganti saiki ora ana owah-owahan kanggo "Undang-undang Senjata" Rusia sing cukup apik. Ing wektu sing padha, kabeh bisa diganti, yen ana kedadeyan liyane lan kepinginan para politisi kanggo ngetung poin amarga keputusan populis sing ora ana gunane, nanging populer.

Iku worth kang lagi nyimak pengalaman saka USSR, ngendi iku luwih gampang kanggo ndarbeni senjata saka saiki - nganti wektu tartamtu, mung passport, lan ora ana eksekusi massal ing kabeh.

Mesthi, masyarakat kepengin weruh paukuman sing tanggung jawab kanggo tragedi kasebut. Antarane calon kanggo guilty: Manajemen sekolah, keamanan, tuwane saka nerak, Doctors sing ditanggepi sertifikat, karyawan saka Garda Nasional sing ditanggepi lisensi kanggo senjata, pejabat polisi distrik - dhaftar bisa terus tanpa wates. Iku ora tilar lan kahanan cukup nyata, nalika istilah bakal nampa direktur sekolah, nalika nerak bakal dikenali minangka edan lan sawise perawatan cendhak bakal dirilis ngarep.

Aja dosa ing game komputer. Shooting lan game panganiaya wis watara kanggo dangu, nanging ora ana hubungan antarane angkara nyata lan game komputer durung ditetepake.

Kabeh langkah-langkah sing diusulake iki ora mung ora efektif, nanging pancen ora ana gunane - dheweke nandurake rasa aman palsu ing wong, sing bakal ilang sawise tragedi liyane.

Contone, "manfaat" praktis kanggo nambah umur kanggo entuk ijin senjata, uga menehi lisensi mung kanggo wong-wong sing dadi tentara / polisi, wis dikonfirmasi kanthi jelas dening tragedi liyane - ing dina Minggu, 30 Mei ing Yekaterinburg, sawijining mantan perwira penegak hukum kabuka geni ing passers-by saka loteng omah omah. Akibaté, cah wadon umur sangang taun tatu abot ing weteng, lan anggota saka Garda Nasional tatu. 73 cangkang karabin ditemokake ing apartemen lan ing pekarangan.

Tragedi ing Kazan: kenapa bisa kedadeyan maneh lan carane nyegah
Penjahat ing Yekaterinburg murub saka carbine 7,62x39 mm.
Foto: Artem Ustyuzhanin / E1.RU

Iku bakal katon yen kondisi wis ketemu - nerak wis luwih saka 21 taun, njabat, mantan tentara, mantan polisi, lan carane iki mbantu korban?

Nanging kepiye yen kita nglarang senjata sipil kabeh, kaya sing ditindakake ing pirang-pirang negara ing Asia lan Eropa?

Ing ngisor iki sawetara conto apa sing kedadeyan ing kasus iki.

Pengalaman Eropa lan Asia


Ing 29 April taun iki, loro bocah cilik tiwas lan 14 bocah liyane lan loro guru tatu nalika ana wong sing nganggo lading nyerang taman kanak-kanak ing kutha Beiliu, China, lapor media negara China.


Larangan senjata api ora ana gunane kanggo nglindhungi tragedi

Ing tanggal 28 Mei 2019, ing kutha Kawasaki, Jepang, ana wong sing ora dingerteni nyerang sekelompok bocah sekolah ing halte bis, sing nyebabake 19 wong tatu lan loro tiwas. Antarane korban ana bocah-bocah umur enem taun.

Yen sampeyan nemtokake tujuan lan nganalisa pesen saka agensi berita, sampeyan bisa ndeleng manawa kedadeyan kasebut cukup rutin ing negara-negara Asia. Wigati dicathet yen ing China lan Jepang, sacoro prakteke dilarang kanggo nindakake lading - ana watesan sing ketat babagan dawa, kunci bilah lan liya-liyane, ora ana sing nganggo senjata api.

Lan apa asile?

Ana kasus sing padha ing negara-negara Eropa:

Ing Oktober 2015 ing Swedia, ing kutha Trollhättan, ana wong sing ora dingerteni nyerang sekolah nganggo piso. Guru lan murid siji tiwas, lan sawetara liyane tatu.

Ing asas, minangka conto kapisah, iku luwih gampang kanggo nyebut kabeh negara - Prancis. Akeh kasus pembunuhan nganggo gaman bladed, tetanggan imigran sing malah polisi wedi mlebu, serangan teroris nggunakake truk.

Ing wektu sing padha, mung piso pawon lan piso lempitan sing diidini ing Prancis sing ora duwe kunci bilah ngunci lan bukaan tangan siji, kanthi dawa bilah kurang saka 100 milimeter, lan nggawa gratis banget abot - polisi apa wae bisa. nahan sampeyan kanggo mangerteni alasan kanggo nganggo piso.

Ing sisih liya, undang-undang Prancis cukup liberal babagan senjata api: sampeyan bisa entuk lisensi pistol utawa revolver, gegaman laras dawa utawa rifled - prosedur kanggo entuk ora luwih rumit tinimbang ing Rusia, nanging , Kadurjanan dileksanakake nganggo senjata gegeran (sing sacara teoritis ora bisa digawa), utawa senjata militer sing dituku kanthi ilegal.

Adhedhasar andharan ing ndhuwur, bisa dijupuk dudutan:

1. Yen ora ana kesempatan kanggo nggunakake senjata api, pelaku milih korban sing kemampuan kanggo nolak minimal - geeks menyang taman kanak-kanak lan kelas SD.

A efek sisih negatif punika lack of swara gunshot: pindhah lan ngerti kok padha bengok-bengok ing grup tetanggan, Mungkin sawetara jenis liburan utawa game, nalika swara saka bedhil temtunipun serves minangka sinyal ancaman.

2. Nalika senjata api dilarang, penjahat nggunakake piso, nalika piso dilarang (lan iki pancen mokal ing prinsip), kapak, shovel, obeng utawa barang liyane saka dhaptar barang sing mbebayani bakal digunakake. minangka senjata.

Ing donya modhèrn, sacara fisik ora bisa ngilangi kemungkinan entuk senjata utawa barang sing bisa digunakake kanggo senjata.

3. Tiyang ingkang gadhah gaman siaga nindakaken kadurjanan ingkang kasar namung saged dipunpendhet tiyang sanes ingkang gadhah gaman.

Ana pangecualian kanggo aturan iki - wong ora bersenjata sing ditemtokake bisa mungkasi pidana bersenjata, nanging kemungkinan bakal luwih murah. Ing wektu sing padha, para penjahat sing nyerang sekolah lan taman kanak-kanak umume wong lanang, dene mayoritas karyawan sekolah lan taman kanak-kanak biasane wanita, asring wong tuwa. Senjata api ing kasus iki minangka alat sing paling efektif, nyelarasake kemungkinan mungsuh sing kuwat lan ringkih, nanging cukup angel mbayangake guru, pendidik lan pengasuh nganggo senjata militer ing tahap saiki.

Mungkin safety wong lan, pisanan kabeh, anak, bakal njamin keamanan?

Ayo nimbang pitakonan iki ing conto sekolah lan taman kanak-kanak.

Keamanan


Pengawal sing ana ing sekolah lan taman kanak-kanak ora bisa menehi perlawanan marang kriminal bersenjata.

Ing umume sekolah lan taman kanak-kanak, penjaga keamanan minangka pensiunan sing ndeleng pakaryan minangka kesempatan sing gampang kanggo nambah pensiun. Yen ana tragedi ing Kazan, "penjaga" kaya ngono bakal dadi salah sawijining sing pertama ditembak. Saka pengalaman pribadi, akeh pengawal ing lawang mlebu sekolah ora ngontrol apa-apa - padha katon ing sisih utawa ing telpon, terus-terusan ngalih utawa ngobrol karo wong liya.

Nanging apa yen sampeyan sijine pengawal bersenjata profesional?

Miturut Rosstat, ing 2018 ana udakara 40 sekolah lan udakara 000 taman kanak-kanak ing Rusia. Nanging ana uga klinik anak lan institusi umum bocah liyane. Pranyata, kanggo nyedhiyani kabeh wong karo pangayoman, iku bakal njupuk paling sethithik siji pengawal bersenjata kanggo saben, lan nyatane loro utawa telu (kanggo mesthekake tugas shift), yaiku, atusan ewu nom-noman dipotong saka ekonomi nyata. Ing wektu sing padha, efisiensi kerjane ora mungkin dhuwur, amarga ing kahanan kerja monoton saben dina, wong santai - pengawal bersenjata bisa ditembak kanthi gampang kaya sing ora bersenjata, amarga faktor kejutan ana ing sisih. saka kriminal. Yen kita pirembagan bab ngarsane sawetara pengawal bersenjata ing wektu sing padha, luwih saka siji yuta wong bakal dibutuhake kanggo kabeh negara.

Asring, ora mung pensiunan perwira militer lan polisi / Rosgvardia (sing, kanthi cara, bisa uga duwe masalah mental minangka akibat saka partisipasi ing permusuhan) menyang struktur keamanan, nanging uga wong-wong sing mung ora ketemu piyambak ing wilayah liyane utawa mung ora pengin kerja. Kanthi bersenjata yuta pengawal kasebut lan dikirim menyang sekolah lan taman kanak-kanak, apa kita bakal entuk "pensiun" sing padha, mung enom lan bersenjata, lan ing kasus sing paling elek, sawetara potensial "Evsyukovsky"?

Yen kita pirembagan bab karyawan saka Garda Rusia, nomer sing kira-kira 340 wong, sing, iku mokal kanggo mesthekake ngarsane permanen ing sekolah lan taman kanak-kanak karo pasukan saka Pengawal Rusia. Sampeyan bisa kanggo mesthekake departure menyang kahanan darurat, nanging, minangka laku nuduhake, Welasan korban pidana ing wektu iki bisa dadi.

Kabeh kasebut ing ndhuwur ora ateges keamanan ora dibutuhake - kudu terus-terusan ningkatake kualitase, mesthekake dudu "kehadiran", nanging "keamanan", lengen para pengawal kanthi paling ora kartrid gas (jet utawa gel, bisa digunakake kanthi arah lan ora. ngrusak kamar), uga Nyilikake wektu tekane layanan darurat kanggo nanggepi weker.

Nanging siji pangayoman ing kasus apa wae ora cukup kanggo ngilangi kamungkinan pengulangan tragedi sing padha karo sing kedadeyan ing Kazan. Solusi lengkap kanggo masalah keamanan sekolah lan taman kanak-kanak dibutuhake.

Langkah-langkah sing dibutuhake


1. Ngangkat drajat profesi lan mundhak gaji.

Kaping pisanan, kudu ngunggahake gengsi profesi guru lan pendidik, kanggo nambah gaji. Saliyane ningkatake kualitas pendhidhikan, sing dadi salah sawijining dhasar kanggo anane kekuwatan sing maju kanthi teknologi, mundhake upah bakal narik kawigaten para profesional enom ing babagan pendhidhikan, kalebu wong lanang, sing kemungkinan nandhang pidana akeh banget. luwih dhuwur, utamané ing acara saka serangan karo gegaman gegeran.

Lan mungkasi complicating gesang guru (uga dokter / perwira polisi, etc.) karo macem-macem nitpicks kaya "foto ing swimsuit" lan liya-liyane: iki temenan ora nambah prestise kanggo Profesi, apa wong ing wektu pribadi. - ora ana sing kudu kuwatir, tugase yaiku nindakake pakaryan kanthi kompeten, lan wong-wong sing pengin ngatur hype babagan topik iki kudu tanggung jawab kanggo ngganggu urip pribadi.

2. Arman para guru.

Prakara nggegirisi guru utawa karyawan liyane cukup rumit. Iki, mesthine, ora babagan nyelehake bedhil utawa bedhil ing sekolah, nanging nyengkuyung guru lan pendidik kanthi cara sing padha. kartrid gas jet utawa gel (GB) cukup nyata. Padha ora nuduhke ancaman kanggo urip lan kesehatan, sanajan padha ilang utawa dicolong lan tiba ing tangan anak, nanging ing wektu sing padha duwe sawetara cekap gedhe saka aplikasi lan efficiency impact cekap dhuwur.

Sampeyan kudu nyatet maneh sing cartridges jet lan gas ora "bledug", sing, padha ora ngrusak udhara, kaya komplong aerosol biasa, lan sawetara sing bisa nganti telung meter. Biaya kasebut kira-kira 400-500 rubel, lan institusi pendidikan apa wae bisa tuku saben taun tanpa kompromi anggaran (liyane ing pungkasan taun bisa digunakake kanggo nglatih karyawan).


Kartrid gas jet utawa gel minangka cara perlindungan sing paling gampang, murah, nanging cukup efektif.

Panggunaan kartrij gas bakal paling alon mudhun pidana, lan ing maksimum - disarm lan nahan wong. Kaya ing kasus paragraf pisanan, kartrid gas bakal duwe efektifitas maksimal marang para penjahat sing nganggo lading. Nanging, malah marang pidana bersenjata karo bedhil, padha bisa efektif, contone, sak reloading gegaman dening pidana utawa nalika dumadakan nggunakake GB saka sak sudhut.

Produsen, ing siji, seneng menehi saran kanggo nambah Paint hard-kanggo-kumbah ing komposisi - iku "tandha" pidana lan nggawe angel kanggo ndeleng yen nggunakake kaca tingal.

Potensi pilihan ing ngisor iki bisa dianggep: sawetara karyawan ngalami ujian lan latihan sing dibutuhake, nampa ijin kanggo senjata traumatik (senjata pemusnah winates - PLO) lan didhelikake, kanthi rutin ngalami pemeriksaan psikologis lan latihan ing Pengawal Rusia. , nampa bayaran tambahan kanggo iki. Sampeyan bisa maca liyane babagan senjata traumatik sing kasedhiya kanggo warga Federasi Rusia ing artikel "Senjata laras pendek sipil ing Rusia" bagean 1 и bagean 2.

Kauntungan saka solusi kasebut, dibandhingake karo proteksi, bakal dadi ancaman sing ora bisa diprediksi kanggo kriminal, amarga panyimpenan lan / utawa nggawa senjata kudu ditindakake dening karyawan kanthi rahasia.

Ing wektu sing padha, kabutuhan paling ora njaga paling gampang ing lawang mlebu ora negate iki. Kajaba iku, efek positif tambahan bakal nambah umum ing budaya nangani senjata antarane populasi: meh 100 sekolah lan taman kanak-kanak sawetara atus ewu karyawan sing ajeg ngalami latihan karo senjata.

Senadyan kasunyatan manawa senjata traumatik dianggep (lan) ora efektif banget, bakal duwe efek "mandheg" sing signifikan marang akeh penjahat potensial: pembunuh massal sing paling kerep pengin urip - padha nyerah marang polisi kanthi ancaman sing paling cilik. pura-pura edan, lara...

3. Latihan reguler tumindak ing kahanan krisis.

Conto apik banget ing babagan iki yaiku sekolah lan taman kanak-kanak Israel, ing ngendi ancaman perang, serangan rudal dadakan utawa serangan teroris meksa nindakake langkah-langkah efektif kanggo nglindhungi wong. Kaping pisanan, iki minangka prosedur sing diatur kanggo tumindak ing kahanan tartamtu lan latihan reguler kanggo implementasine "mekanik" ing kahanan panik.

Sampeyan perlu kanggo ngleksanakake rong jinis sinyal swara - geni lan serangan bersenjata. Ing kasus sing sepisanan, sampeyan kudu ninggalake bangunan, ing kasus kapindho, mblokir lawang saka njero.

Saka sudut pandang teknis, perlu kanggo nginstal lawang interior sing dikuatake, kanthi kunci - cukup kuwat kanggo mungkasi siji utawa luwih penjahat, nanging kanthi kemungkinan mbukak dening petugas penegak hukum utawa Kementerian Situasi Darurat (ora baja). lawang aman). Mesthi, kudu ana sistem pengawasan video kanggo netepake ancaman kasebut, lan sistem alamat umum kanggo nemtokake ancaman kasebut.

Sampeyan kudu nglatih anak lan karyawan kanthi periodik ing aturan tumindak yen ana serangan: mblokir lawang, nglindhungi obyek sing bisa diakses kanthi nempatake antarane awake dhewe lan kriminal, gerakan aktif supaya angel ngarahake geni lan tumindak kasar liyane, lan liya-liyane. Peraturan lan cara kanggo latihan kasebut kudu dikembangake dening Kementerian Situasi Darurat lan Pengawal Nasional.

Iki bakal luwih migunani tinimbang watesan liyane babagan hak-hak sing nduweni senjata sipil sing taat hukum.

4. Nyingkiri kamulyan.

Wis suwe ujar manawa informasi babagan eksekusi massal kudu diwatesi. Kasunyatan tragedi kasebut ora bisa didhelikake, wong ora kudu manggon ing jagad "jambon", nanging informasi babagan kriminal kudu minimal lan mung sawise suwe, nalika emosi mudhun.

Kanggo tujuan apa padha miwiti kecondongan urip pembunuh saka sekolah ing Kazan ing kabeh cara? Apa tujuane fabrikasi wong bodho kasebut nyatakake babagan "sadar awake dhewe minangka dewa, monster" lan omong kosong liyane sing digawa? Kanggo menehi panganan kanggo dipikirake wong cacat mental liyane?

Aku mbaleni maneh, ora ana informasi babagan identitas penjahat, babagan maksud, alasan, kepinginan lan fantasi sing kudu disuarakake. Media kasebut kudu dihukum tanpa ampun amarga nyebarake informasi iki, lan kabeh obrolan wong sing kepengin weruh lan simpatik kudu dibusak saka jaringan sosial.

Ora ana sangsi manawa kesempatan kanggo entuk "fame" minangka salah sawijining faktor motivasi pembunuh massal. Informasi babagan identitas kanthi lengkap kudu diterbitake mung nalika digawa menyang scaffold, ing kasus iki bakal njupuk warna sing beda.

5. Paukuman keras lan kejem.

Asring nyatakake yen efektifitas paukuman para penjahat njamin ora bisa dihindari, lan ora kekejeman. Utamane asring padha seneng ngomong babagan paukuman pati - padha ngomong, penjara urip luwih elek kanggo pidana tinimbang pati.

Iki omong kosong mutlak, luwih tepat - setengah omong kosong.

Manungsa kuwi makhluk: wis biasa karo kabeh. Aku basked ing srengenge, mangan, turu, nindakake liyane, lan pangarep-arep tansah katon kanggo kula: Mungkin aku bakal bisa uwal utawa, mbok menawa, mréntahaké bakal bisa.

Paukuman sing ora bisa dihindari pancen penting banget, nanging nyatane yen keruwetan paukuman ora penting ora bisa diucapake, ing kasus apa wae.

Kanggo pembunuh massal, mung paukuman sing bisa lan kudu dadi paukuman pati. Sadurunge, masalah paukuman pati wis dianggep dening penulis ing artikel "Hukuman Mati 2019. Apa wektune?".

Ing kahanan karo pembunuh massal, kemungkinan ngukum wong sing ora salah wis ora dikalahake, lan kasus kasebut bisa uga dianggep ing urutan khusus saiki, yen ana kekarepan politik.

Pranyatan marang paukuman pati asring muni mung absurd, contone, Pengadilan Konstitusi Federasi Rusia wis bola-bali ngandika metu bab impossibility bali paukuman pati. Pengadilan nerangake manawa amarga moratorium dawa babagan panggunaan paukuman pati ing Rusia, "njamin lestari hak asasi manungsa supaya ora kena paukuman kasebut".

Apa jenis jaminan stabil iki?

Populasi, contone, wis kawangun njamin stabil pensiun ing umur tartamtu, kang, Nanging, ora nyegah Tambah ing umur leren.

Lan yen saben taun utawa sasi ana paten pinaten ing sekolah-sekolah, apa populasi bakal dadi "jaminan tetep" yen anake bisa dipateni kapan wae?

Mréntahaké kanggo "prinsip nilai paling dhuwur saka urip manungsa lan tanggung jawab sipil saka pidana sadurunge negara lan masyarakat" muni malah luwih bodho. Nilai kasebut mung ditrapake kanggo wong normal, ora kanggo degenerasi. Lan ing kasus pembunuh massal, kesalahane ora bisa dipungkiri - amarga urip sing dicopot, sampeyan kudu mbayar dhewe. Lan "peradaban" ing kene bakal dicethakaké ana ing kasunyatan sing durjana ora bakal dipasrahake kanggo dicekel wong tuwane, nanging bakal digantung / ditembak / diselehake ing kursi listrik kanthi sopan lan beradab.

Kanggo pemenuhan kewajiban internasional dening Rusia miturut Protokol No. 6 sing ditandatangani menyang Konvensi Eropa kanggo Perlindhungan Hak Asasi Manungsa lan Kebebasan Fundamental, apa kita milih Konstitusi anyar lan kanggo prioritas undang-undang Rusia tinimbang sing internasional?

Utawa ora?

Lan padha ora bakal ngusir kita saka Dewan Eropah - padha pengin dhuwit, lan iku medeni piyambak karo Amerika Serikat lan China. Ing kasus nemen, anggota bakal dilereni soko tugas kanggo wektu cendhak. Lan kicked metu - ngomong "pamit."

Koyone kegedhen, nanging paukuman mati kudu umum, kudu ditayangake ing televisi. Iki bakal duwe pengaruh gedhe kanggo nyuda jumlah kejahatan umume lan pembantaian khususe. Sawijining bab sing bisa dingerteni ing abstrak yen ana wong sing ditembak / digantung ing endi wae, sing liya yaiku ndeleng kepiye wong sing dikutuk dadi tangane penjaga, nalika dituntun, nangis, njaluk welas asih, ndeleng raine sing kusut. karo wedi lan kathok ketat. Malah penjahat sing paling bodho bisa gampang mbayangno awake dhewe ora minangka tahanan heroik, nanging ing panggonan sing dieksekusi.

Titik kontroversial liyane yaiku ora ana paukuman ing kasus kegilaan sing nglanggar.

Apa sing dadi perhatian wong tuwane bocah sing dipateni, apa dheweke mendem, disengiti ing saindenging jagad, utawa wiwit krungu swara ing sirahe?

Paukuman kudu dileksanakake ing kasunyatan saka komisi, lan ora kanggo alasan adoh-fetched. Psikiatri dudu èlmu sing tepat - siji pemeriksaan bisa nuduhaké yèn wong sing nakal iku edan lan lara mental, lan liya - manawa dheweke bisa ngerti tumindake. Ngganti paukuman kanthi perawatan, lan malah kanthi risiko kriminal bakal bebas, minangka faktor negatif banget sing ngidini pidana bisa ngetung asil kasebut lan nyoba nyimulasi penyakit.

Lan faktor iki kudu diilangi - nambani psikosis sadurunge nindakake kejahatan, lan sawise nindakake kejahatan serius, tanpa dipikirake waras / kegilaan, mesthine ora ana konsesi.

Mesthine, langkah-langkah sing diusulake ora bakal menehi jaminan XNUMX% kanggo nyegah kedadeyan tragedi - pembantaian ing sekolah, taman kanak-kanak lan institusi liyane sing padha, nanging bakal nyuda kemungkinan komisi lan akibat saka kejahatan kasebut.

Faktor sing padha penting yaiku rasa keadilan ing antarane populasi minangka akibat saka paukuman sing abot kanggo para penjahat.


PS


Aja menehi kontribusi kanggo ngluhurake para kriminal ing komentar lan aja nyebutake jeneng lan motif kanggo nindakake kejahatan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

180 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -3
    4 2021 Juni
    Moldova. 1951 Aku mikir. Instruktur militer ing sekolah kasebut nggawe bom ing desa Gyska lan nyebul. 24 mayit karo dheweke. 21 anak. ana ontran-ontran. Lan liyane. Ora perlu nganggep Uni kanthi cara iki. Bodho banget. Aku gampang ngelingi 5 kasus kanggo sampeyan. Lan aku meh ora manggon ing Uni. Lan ana cukup nembak. Mung sing paling kerep disambungake karo militer. Sanajan ana uga warga sipil.
    1. -6
      4 2021 Juni
      Kutipan saka carstorm 11
      Instruktur militer ing sekolah kasebut nggawe bom ing desa Gyska lan nyebul. 24 mayit karo dheweke. 21 anak. ana ontran-ontran.
      Aku sangsi sing iki umume cocog kanggo topik, amunisi saka perang anyar kudu bisa, kang mahasiswa uga bisa nyeret!
      1. -1
        4 2021 Juni
        Halo. Ngrusak. Sengaja. Telusuri dhewe ing Internet.
        1. -1
          4 2021 Juni
          Kutipan saka carstorm 11
          Halo. Ngrusak. Sengaja. Telusuri dhewe ing Internet.

          Percoyo, katrangan wis diwenehi ing komentar. Nanging ora ana niyat kanggo mateni kabeh wong ing baris.
          1. 0
            4 2021 Juni
            Saben uwong duwe payon dhewe-dhewe. Apa wae motif dheweke, dheweke pancen bajingan. Kapan wae
            1. +1
              4 2021 Juni
              Kutipan saka carstorm 11
              Apa wae motife, dheweke bajingan, dheweke bajingan. Kapan wae
              Yen 51 taun, ana Perang bisa kena pengaruh psyche, Aku ora mbecikake wawasan prasaja.
              1. +2
                4 2021 Juni
                Akeh kedadeyan ing USSR. Nanging ora ana Internet banjur, kabeh wong rahasia, padha njupuk perjanjian non-disclosure. Contone, ing taun 1958, Departemen Dalam Negeri USSR nglaporake menyang Komite Pusat CPSU babagan organizer Komsomol Comrade Tselousov.
                "Kamentrian Dalam Negeri USSR nglaporake darurat sing kedadeyan ing Wilayah Perm. Ing 11 Februari taun iki, kira-kira jam 7 sore, mahasiswa sekolah konstruksi N6 saka Direktorat Utama Cadangan Tenaga Kerja ing Dewan Menteri. USSR, dumunung ing desa Lyamino, Distrik Chusovsky, Wilayah Perm, Tselousov M. G., lair ing taun 1934, sekretaris organisasi Komsomol sekolah, kang ing negara mabuk, mlebu ing latar sekolah iki, nyuwil lawang. saka kantor direktur lan sekretaris sekolah, uga panggonan perpustakaan, njupuk bedhil kaliber cilik gadhahanipun organisasi lokal sing ana ing perpustakaan DOSAAF, lan metu menyang dalan.
                Ing dalan, Tselousov nembak sawetara saka bedhil, kang matèni buruh saka construction lan instalasi departemen Gubakhtyazhstroy Laletin, lair ing taun 1935, lan Bakhonkin, lair ing taun 1940.
                Sawisé iku, Tselousov tindak menyang asrama bocah-bocah wadon, ing ngendi dheweke mateni para siswa sekolah konstruksi Maltseva, Sukhoroslova, Smelova kanthi sawetara tembakan saka bedhil, tatu Druzhkova, Chupina, Erokhin, Barmatova, Dudina, Mokrushina, Kopytova lan murid saka sekolah padha Lelekin, kabeh lair ing 1940-1941 . Druzhkova lan Chupina tilar donya ing rumah sakit.
                Warga desa kasebut nglaporake kedadeyan ing sekolah kasebut menyang komisaris kabupaten Ponosov, sing, bebarengan karo anggota brigade bantuan polisi, nahan lan melucuti senjata Tselousov.
                Kasus iki diselidiki dening Wakil Kepala Departemen Dalam Negeri Wilayah Perm, wakil saka Kejaksaan Wilayah lan Departemen Tenaga Kerja.
                Kepala departemen investigasi pidana Departemen Kepolisian Kementerian Dalam Negeri RSFSR dikirim menyang lokasi.
                1. + 11
                  4 2021 Juni
                  Quote: Bashkirkhan
                  Akeh kedadeyan ing USSR. Nanging nalika iku ora ana internet.

                  Ora kanthi frekuensi sing medeni.
                  1. + 17
                    4 2021 Juni
                    Kutipan: Vladimir_2U
                    Ora kanthi frekuensi sing medeni.

                    Ya, dheweke tansah nyalahake USSR.
                    1. 0
                      4 2021 Juni
                      Ing apa?) Apa psychos wis lan bakal? Ana cukup saka wong-wong mau ing sembarang wektu.
                      1. + 13
                        4 2021 Juni
                        Ing USSR, psychos asring dianggep beda. Dheweke nindakake supaya sayuran ora pengin apa-apa, apa iki bener utawa ora, pitakonan liyane.
                      2. 0
                        9 2021 Juni
                        Kutipan: 210 okv
                        Apa iki bener utawa ora pitakonan liyane.

                        Dheweke ditangani, lan ora dikirim menyang dalan saka dispensasi sewulan mengko.
                    2. + 19
                      4 2021 Juni
                      Artikel kasebut mung nyathet langkah-langkah larangan sing ora bakal ngganti apa-apa amarga alasan utama yaiku: 1- stratifikasi properti sing nggegirisi, 2- ora ana kesempatan kanggo populasi kanggo pengaruhe kekuwatan legislatif lan eksekutif - tembung "menyang pengadilan" lengkap. profanity lan moyoki, 3- kurang "umpan balik" antarane populasi lan elit sing ngatur - populasi ora dirungokake, kepinginan ora sistematis lan ora digatekake, 4- ora ana tujuan lan ideologi lan negara, tinimbang diganti dening Propaganda "pseudo-patriotik", sing ora bakal bisa digunakake ing kondisi stratifikasi properti saiki, 5- anané lengkap ing negara angkat sosial lan profesional kanggo populasi "saka dalan", 6- sistem klan vertikal saka kekuwatan lan ekonomi, sing ora ngidini wong biasa manggoni posisi kepemimpinan ing politik lan ekonomi. 7- njaga kabijakan kepemimpinan Rusia babagan penghasilan minimal kanggo populasi kanggo nyilikake inflasi lan daya tarik sumber daya tenaga kerja kanggo investasi, 8- mindhah kabeh kewajiban sosial lan jaminan negara menyang pundhak populasi dhewe, ngganti jaminan kasebut kanthi bongkahan. -jumlah handouts lan pembayaran, 9- anané lengkap malah konsep kayata "kaadilan sosial" ing negara, 10 - janji pancet lan goroh saka Kepemimpinan, 11 - support dening Kepemimpinan negara kang prioritas saka pegawe diimpor liwat lokal. sumber daya, lan liya-liyane. Lan apa sing kadhaptar penulis - ngencengi sekrup ing kabeh wilayah, iki sing ditindakake dening pimpinan kita kanthi licik, ing mangsa ngarep mbangun kamp konsentrasi digital miturut model Cina, nanging kanthi "spesifik Rusia" ...
                      1. +6
                        4 2021 Juni
                        Quote: Kucing Kuzya
                        Lan apa sing kadhaptar penulis - ngencengi sekrup ing kabeh wilayah, iki sing ditindakake dening pimpinan kita kanthi licik,
                        Lan penulis bener ing akeh babagan lan sampeyan pancen bener. Aku uga bakal nambahake yen guru bisa bersenjata, lan kepala sekolah bisa diwenehi peluncur granat, siji bisa ngomong akeh babagan peran pendidik lan guru lan peran nuntun kepemimpinan, nanging ayo miwiti kanthi nyata yen peran guru. wong tuwa lagi suda. Yen sampeyan ngukum bocah, dheweke bakal nyabut hak wong tuwa, apa iki ora absurd? Lan sawise kabeh, ana sing butuh, kudu nyingkirake wong tuwa saka pandhidhikan, kanggo ngajari sing mbutuhake, generasi anyar, wis ana asil. Punika sumber saka kang kanggo miwiti, sing, yen ora tuwane, mbentuk anak? Lan ing kene, sakperangan alesan, kabeh dadi ngelawan. :((
                      2. 0
                        4 2021 Juni
                        Aku uga wis menehi saran kanggo menehi senjata guru, mula aku entuk minus 70))) Dadi iki topik sing mbebayani, wong tuwa kita ora percaya karo guru, mula nitpicking pancen bodho babagan foto ing swimsuits lan ngeduk guru ing jeroan))
                      3. Kutipan saka Torins.
                        Aku wis menehi saran kanggo menehi senjata guru, mula aku entuk minus 70)))

                        lan entuk bener. Umumé, apa sampeyan duwe ide sing apik babagan abstrak "MarVanna" kanthi pengalaman telung puluh taun lan, kanthi mangkono, karep kanggo tantrums unmotivated, karo shotgun ing meja guru? Ing Inggris, aku kelingan, ing jaman semana, guru-guru sing wis pengalaman luwih saka 25 taun ora melu dadi saksi ing pengadilan.
                      4. -1
                        5 2021 Juni
                        Dadi, saben guru kudu lulus ijin lan kabeh ujian sing bisa ditindakake lan menehi senjata sing ora bisa nyebabake. Dheweke mesthi ora bakal nggunakake marang siswa, amarga. bakal murub, nanging padha bisa kanggo mungkasi maniac.
                      5. Kutipan saka Torins.
                        nanging padha bisa kanggo mungkasi maniac.

                        no comments
                        Ing kasus iki, taktik, sampeyan siksa MarVanna dadi korban pisanan saka psychopath bersenjata, menehi alesan terakhir kanggo neutralize ancaman potensial ing Panggonan pisanan. Nalika MarVanna, kanthi driji gemeter lan diwarnai kapur, bakal nggoleki "tawon" ing retikule dheweke (utawa apa sampeyan mikir yen guru geometri duwe reaksi kaya pasukan khusus ???), dheweke bakal ngosongake siji tong minyak. bedhil kang menyang. Ngapunten, saran bodho kanggo "nyekel guru" sampeyan mung duwe potensi nambah jumlah wreaths ing ruang guru.
                        Kahanan kasebut, ora ana MarVanna sing bisa nolak psikopat kanthi bedhil, sing wis pirang-pirang dina ngrancang tumindake. Nanging gagasan kanggo seri g ... murah liyane ing NTV ora ala. Adol mau.
                      6. -1
                        5 2021 Juni
                        Lan kepiye carane nylametake nyawa bocah ing kasus iki?
                      7. Kutipan saka Torins.
                        Lan kepiye carane nylametake nyawa bocah ing kasus iki?

                        Nyegah, analitik. Tinimbang mbangun gateway ing jaringan kanthi tag #bloodymode lan #freedominal, dheweke bakal bisa ngerteni para pahlawan lan sosiopat sing enom lan ora patiya. Kanggo sawetara alasan после kabeh ontran-ontran iki, dadi metu sing kéwan iki ninggalake tilase unambiguous karo ancaman ing jaringan. Lan ngarep-arep yen psikopat bakal dipeksa ninggalake rencana kasebut kanthi kasunyatan manawa ahli geografi ngalami trauma ing laci - uga, sampeyan ngerti, iki bodho.
                        Mesthi wae, supaya bisa diatur karo perusahaan keamanan swasta.
                      8. +1
                        4 2021 Juni
                        1- stratifikasi properti monstrous

                        Iki kapitalisme, bayi. Yen durung teka, sedhih.
                        ora ana kesempatan kanggo populasi kanggo pengaruhe kekuwatan legislatif lan eksekutif - tembung "menyang pengadilan" minangka profanity lan moyoki lengkap.

                        Kowe pengen opo? apa pejabat bakal mlumpat menyang saben Wishlist sampeyan? Dheweke ora ana ing kono.
                        kurang "umpan balik" antarane populasi lan elit sing ngatur - populasi ora dirungokake, kepinginan ora sistematis lan ora digatekake,

                        lan populasi ora ana apa-apa konkrit. Tumindak kaya bocah enom sing isih bayi. padha ora pengin nindakake apa-apa dhewe, padha ngenteni wong kanggo nindakake soko kanggo wong-wong mau.
                        4- kurang gol lan ideologi lan negara, tinimbang diganti dening propaganda "pseudo-patriotik", sing ora bakal bisa digunakake ing kondisi stratifikasi properti saiki,

                        Sampeyan duwe ideologi, sampeyan nilar sadurunge 1991. dadi ojo nganti tersinggung
                        anané lengkap ing negara angkat sosial lan profesional kanggo populasi "saka dalan",

                        Apa sampeyan isih ora ngerti yen kekuwatan padha karo feodalisme? Panguwasa butuh punggawa sing setya, sing uwong kudu setya lan nuruti panemune sang nata, banjur ana kalodhangan dadi raja dhewe. saka dalan padha njaluk menyang vassal liwat vassal padha, i.e. dening kenalan. iki uga tansah ana ing sosialisme.
                        sistem klan vertikal kekuwatan lan ekonomi, sing ora ngidini wong biasa manggoni posisi kepemimpinan ing politik lan ekonomi,

                        Ora bener. Populasi ora pengin iki. Amarga angel, amarga sadurunge dadi ilegal, ana kesempatan kanggo njagong kanggo wong kasebut. Mung sawetara sing ngerti kabeh risiko, duwe kuwalitas sing ora ana ing mayoritas.
                        Dhukungan dening pimpinan Rusia mesthi menyang penghasilan minimal kanggo populasi kanggo nyuda inflasi lan daya tarik sumber daya tenaga kerja kanggo investasi.

                        Apa sampeyan duwe rencana liyane kanggo nggawe ekonomi kompetitif ing negara sing dibebani dening iklim sing adhem lan segara manajer kreatif? banjur maju menyang lift.
                        mindhah kabeh kewajiban sosial lan jaminan negara menyang pundhak populasi dhewe, ngganti jaminan kasebut kanthi handout lan pembayaran sekaligus

                        Iki bali menyang masalah infantilisme. kurang kesadaran diri ing antarane populasi nyebabake impudence kepemimpinan.
                        anané lengkap malah bab kayata "kaadilan sosial" ing negara
                        Iki kapitalisme, bayi.
                        janji tetep lan goroh saka manajemen
                        iku demokrasi, bayi.
                        pangopènan déning pimpinan negara ngutamakaké tenaga kerja impor tinimbang sumber daya lokal, lan liya-liyane

                        Ya, iki mung pitakonan babagan mbangun ekonomi sing kompetitif. Tenaga kerja impor luwih murah tinimbang tenaga kerja lokal. kapitalisme maneh. dadi manajer sing mumpuni, entuk profesi sing dudu karyawan. lan supaya sing diimpor bisa digunakake.

                        apa penulis kadhaptar - tightening ngawut-awut ing kabeh wilayah, iki apa Kepemimpinan kita nyoba kanggo entuk ing sly, ing mangsa mbangun kamp konsentrasi digital miturut model Cina, nanging karo "spesifik Rusia".

                        Ya, sampeyan dhewe njaluk supaya ora mateni sampeyan, nanging ing wektu sing padha ora nglanggar kebebasan pribadi sampeyan. Inggih, digitize, njupuk kontrol, negara bakal ngawasi kabeh kita, lan ing slightest nglanggar hukum, kita njaluk atata ing titik kaping lima. Utawa mung sampeyan ora pengin digitalisasi, amarga sampeyan yakin menara kasebut ora bakal diroboh, nanging ana penjahat potensial ing sekitar sampeyan?)
                        EE wis muntah.
                      9. 0
                        9 2021 Juni
                        Kutipan saka tandha 2
                        saka dalan padha njaluk menyang vassal liwat vassal padha, i.e. dening kenalan. iki uga tansah ana ing sosialisme.

                        Dadi ora ngono. Ing USSR, sampeyan bisa munggah ing sadawane garis partai-Komsomol utawa ing sadawane garis serikat pekerja, ora ana akeh wong sing pengin pindhah menyang kono, lan yen sampeyan duwe kecerdasan lan cepet, sukses dijamin. Sampeyan bisa njaluk pendidikan sing luwih dhuwur ing absentia utawa sore, tanpa break adoh saka produksi. Lan menek baris produksi, yen ora, lan tangan saka panggonan tengen tuwuh. Sanajan ing Moskow lan pusat gedhe, hubungan vassal ora ngidini kanggo mindhah kanthi cepet, sampeyan bisa pindhah menyang Far North, menyang BAM utawa situs konstruksi gedhe lan cepet munggah ing kono. Ing profesi tartamtu, siji bisa munggah liwat Asia Tengah lan meh kabeh Tmutarakan. Liwat olahraga, akses menyang wong ora ala. Saiki kabeh kesempatan iki wis dikurangi banget. Ing pirang-pirang alangan ing wangun "kualifikasi properti", ing sadawane garis partai, cukup aneh, kapercayan ideologis bisa ngganggu wutah - uga, pertumbuhan apa ing Partai Komunis?
                      10. -9
                        4 2021 Juni
                        kok padha eksekusi ing USSR? "1 - stratification monstrous saka properti, 2 - anané sembarang kesempatan kanggo populasi kanggo pengaruhe panguwasa legislatif lan eksekutif - tembung "menyang pengadilan" iku profanity lengkap lan moyoki, 3 - anané saka "umpan balik" antarane. populasi lan elit panguwasa - populasi ora dirungokake, kepinginan ora sistematis lan rampung digatèkaké, 4- anané gol lan ideologi lan negara, tinimbang diganti dening propaganda "pseudo-patriotik", kang ora bakal bisa ing kondisi stratifikasi properti saiki, 5- ora ana lengkap lift sosial lan profesional kanggo populasi ing negara "saka dalan", sistem 6-klan vertikal daya lan ekonomi sing ora ngidini wong biasa kanggo ngenggoni posisi kepemimpinan ing politik lan ekonomi.7- mindhah kabeh kewajiban sosial lan jaminan negara menyang pundhak populasi dhewe, ngganti jaminan kasebut kanthi handout lan pembayaran sekaligus, 8- ora ana sing kaya ngono. bab minangka "kaadilan sosial" ing negara, 9- janji pancet lan goroh"?
                  2. +4
                    4 2021 Juni
                    Kutipan: Vladimir_2U
                    Quote: Bashkirkhan
                    Akeh kedadeyan ing USSR. Nanging nalika iku ora ana internet.

                    Ora kanthi frekuensi sing medeni.

                    Aku bakal kasengsem ngerti pengalaman Israel ing nglindhungi anak sekolah saka kedadean kuwi lan komentar psikolog. Kanggo alasane: kanthi ati-ati ndeleng kothak siaran ing kabeh saluran TV lan kabel uga. Ora ana sing ngganggu sampeyan? Aku medeni sawise maca dhaptar warta ing saluran Internet lokal: 09:54, dina iki
                    Bocah sekolah bunuh diri amarga ora lulus ujian matematika.6:09, 03.06.2021/XNUMX/XNUMX
                    Rektor lan lonceng candhi teka ing pengadilan kanggo nganiaya 53 bocah lanang.11:55, 03.06.2021/XNUMX/XNUMX
                    Pelatih renang dicurigai memperkosa siswa umur 12 taun.17:13, 02.06.2021/XNUMX/XNUMX
                    Kanggo seneng: bocah wadon enom, nyebabake kacilakan, nyemplung ing mobil
                    15: 35, 02.06.2021
                    Bocah sekolah nandur bom goblok ing sekolah kanggo "ngilangake stres sadurunge ujian." 16:03, 01.06.2021/XNUMX/XNUMX
                    Remaja nyuduk adhine ping lima amarga bocahe ora manut.15:56, 01.06.2021/XNUMX/XNUMX
                    Aku nggoleki informasi ing ngendi kanggo mencet: bocah wadon umur 16 taun ngethok adhine sing umur 10 taun.14:26, 03.06.2021/XNUMX/XNUMX
                    Bocah-bocah ing Naberezhnye Chelny ngobong kucing urip ing pekarangan.10:49, 01.06.2021/XNUMX/XNUMX
                    Garwa wali dihukum amarga nabrak bocah nganti mati amarga ora manut.09:00, 01.06.2021/XNUMX/XNUMX
                    Siswa kelas VII ngalahake bocah wadon sing umure padha amarga bocah lanang, paling sethithik 20 pukulan, difilmake lan dikirim ing Web ..... Aku ora pengin nerusake siaran supaya ora nggawe kesan palsu . Nanging apa, sadurunge fenomena Kazan iki ing Federasi Rusia ora ana kasus kaya mengkono saben taun sadurunge lan sawise kedadeyan kasebut? Waca kanthi ati-ati buku-buku pelajaran sing disinaoni bocah-bocah, apa ora ngganggu sampeyan?
                    1. Quote: Baloo
                      Waca kanthi teliti buku-buku pelajaran sing disinaoni bocah-bocah, apa ora ngganggu sampeyan?

                      Apa sampeyan kuwatir babagan buku teks aljabar? Utawa nemokake resep-resep koktail Molotov ing buku kimia?
                      1. 0
                        7 2021 Juni
                        Kutipan: Paragraf Epitafievich Y.
                        Apa sampeyan kuwatir babagan buku teks aljabar? Utawa nemokake resep-resep koktail Molotov ing buku kimia?

                        Wiwit nalika Shukshin dadi klasik sastra Rusia? Lan critane babagan putu lan mbah sing mendem ... materi pendidikan, kanggo mulang apa? Utawa ing kene ana tugas ing ilmu sosial lan sejarah: nulis esai babagan urip ing biara? Ora nggumunake yen bocah-bocah ora ngerti apa negara lan ora ngerti babagan perkembangan masyarakat.
                2. 0
                  4 2021 Juni
                  Bashkirkhan. Dadi darurat kanggo wektu iku. Lan saiki iki film Amerika lan cara urip Amerika wis dileksanakake ing Rusia. Iku kabeh persis kaya katrangan babagan kedadeyan ing Amerika.
            2. 0
              4 2021 Juni
              Kutipan saka carstorm 11
              Saben uwong duwe payon dhewe-dhewe. Apa wae motif dheweke, dheweke pancen bajingan. Kapan wae

              Aku ngerti empedumu. Sampeyan mbokmenawa ngginakaken luwih saka setahun ing trenches, sing ngerti apa lan carane. banjur ngomong, jujur, jujur ​​(ing ngendi wae sampeyan aran luwih nyaman), kok, tanpa perang lan keluwen, "pamarentahan sing ditresnani" kita teka karo genosida pensiun (undhang-undhang sing miturut jutaan wong ora bakal bisa ndeleng pensiun iki. )?
              Ana "dina" kita lan beda karo "wingi" amarga wong-wong wis biasa nuduhake sing terakhir, lan ora nyuwek "telung kulit" saka pepadhamu kanggo keuntungan pribadi. Mulane, nyoba kanggo mangerteni apa geeks kaya penembake Kazan lan Kerch katon, lan ora digali menyang sasi, looking for angkara lan teroris pratandha ing tumindak wong karo psyche Kagodha. Dilanggar minangka akibat saka acara militer.
              Ing kene, panulis nulis yen ora ana jaminan yen kedadeyan kasebut bola-bali. Sistem nilai kudu diganti.
              1. -1
                4 2021 Juni
                Ngginakaken. Lan aku ngerti. Kuwi dudu pokoke. Endi empeduku? Aku mung menehi conto kedadeyan kasebut. Motif wis diganti, nanging wong iku wong. Lan babagan pensiun lan liya-liyane, ora kanggo aku. Aku ora ngrembug tenan.
                1. +5
                  4 2021 Juni
                  Kutipan saka carstorm 11
                  Motif wis diganti, nanging wong iku wong.

                  Mbuwang "propaganda liberal" sampeyan iki. Aja ngomong apa jenis wong ana ing Soviet (periode pas-perang), lan apa jenis scum urip dina - scoundrels, siap kanggo kejahatan apa wae kanggo dosis; ghouls, kanggo kang karya "contraindicated", kaya kusta kanggo wong.
                  Sampeyan duwe conto pendekatan sing beda karo nilai-nilai urip. Ing 50s - awal 60s, ing sektor swasta, lawang ditutup nganggo chip. Ing bangunan apartemen, lawang mlebu digawe saka chipboard, lan akeh sing nggunakake kunci bangunan biasa. Nanging ana uga sing, ing dina gaji, njaga "crucians" utawa ngenteni wanita ing panggonan sing peteng.
                  Dina iki, lawang wesi lan bar ing jendhela wis dadi atribut meh kabeh omah. Lan motivasi wong wis diganti kanggo nampa dhuwit kanthi cara apa wae, ing ngendi perdagangan narkoba, prostitusi, tuku barang sing dicolong (pegadaian ing kios), silihan extortionate ("dhuwit cepet"), perdagangan ajur liwat Internet (kanthi kedok. barang saka gudang cair), penjualan omah sing ora ana, paket wisata , tiket menyang "ora ono" wis dadi pendhudhukan massal saka bagean gedhe saka populasi "oskotinivshiesya".
                  Mulane dheweke ora kasengsem ing masalah akut lan masalah utama urip Rusia (malah dhewe). Dheweke malah ora ngerti yen akibat saka "ketidakpedulian dhasar" lan prinsip: "Gubugku ing pinggir" wis ngrusak kabeh pondasi kenegaraan ing negara kasebut. A push cilik cukup kanggo kabeh crumble, kaya ing taun-taun pungkasan saka USSR. Kanthi prabédan, kita bakal tetep ing kene kanthi kabeh masalah kita, lan dheweke bakal ngungsi ing luar negeri (menyang "dituku kanthi jujur." Banjur mung sing "hardened" lan kebak kekuatan sing bakal urip.
                  1. 0
                    4 2021 Juni
                    Liberal?))))) Sampeyan bingung karo wong liya) kita kayane ngomong babagan psiko lan dudu wong biasa? Lan aku mbaleni, aku ora bakal ngrembug babagan politik. Kanggo tujuan kasebut, golek wong liya. Aku malah ora bakal njupuk iku serius bab jolts lan kabeh bakal ambruk.
                  2. Kutipan saka: ROSS 42
                    Ing 50s - awal 60s, ing sektor swasta, lawang ditutup nganggo chip.

                    apa ayu ...)) Njupuk kanggo iku ora kurang ajar ing lawang iki kanggo sliver a. Lan aja nganti crita bab nyolong. Ora perlu kaping yuta kanggo ngukir gambar ideal Homo Sovieticus. Sampeyan ora mung siji kene sing duwe pengalaman urip ing Soviet. Bener kanca kacathet ing ndhuwur - sifat manungsa ora owah.
                    Kutipan saka: ROSS 42
                    apa jenis scum urip dina - scoundrels, siap kanggo kejahatan apa wae kanggo dosis; ghouls, kanggo kang karya "contraindicated", kaya kusta kanggo wong.

                    Apa, tenan - kabeh scum, scoundrels lan parasit? Kepiye carane sampeyan, wong Soviet sing apik lan bener, bisa urip?
                2. +8
                  4 2021 Juni
                  Kutipan saka carstorm 11
                  Aku mung menehi conto kedadeyan kasebut.

                  Gulung liwat warta. Ya, paling kene, ing VO. Lacak artikel kaya - FSB nahan teroris, anggota organisasi teroris ditangkep, lan liya-liyane. Count mau ing setahun. Ana rasa wedi yen sampeyan bakal ngetung luwih akeh tinimbang ing USSR, padha, kanggo kabeh periode pasca perang.
                  Kutipan saka carstorm 11
                  Motif wis diganti, nanging wong iku wong.

                  Penghancuran perwakilan spesies dhewe sing ora ana gunane, ora dirangsang dening tujuan kaslametan, umume minangka panyimpangan abot saka norma sing nyegah kaslametan spesies kasebut sacara sakabehe, lan alam ora ngeculake. Lan tesis - wong, ana wong, ora bisa digunakake ing kene. Dene manawi panganiaya ingkang kados makatên punika tansaya kathah, utawi malah sanès-sanèsipun, punika pêrlu madosi sabab-sababipun, sarta nyirnasakên, sarta botên sagêd damêl patrap ingkang tanpa daya. Kaya, iku bakal nindakake.
                  1. Quote: Lannan Shi
                    kita kudu nemokake sabab iki, lan mbasmi

                    Saking pangertosan kula, panganggit ngusulaken supados boten madosi sababipun, ananging mbela dhiri saking akibat kanthi cara ingkang utilitarian. Semprotan mrico.
                3. Kutipan saka carstorm 11
                  Endi empeduku?

                  ah, empedu, dear, sampeyan duwe sing ngidini dhewe skeptisism babagan tesis sing homo sovieticus iku wangun évolusi paling dhuwur, lan homo capitalisticus punika rudimentary. Sampeyan ngidini dhewe kanggo nglawan penyanyi nostalgia verbose, sing bakal tansah narik metu saka celonone sudhut eugenika primitif, kebungkus ing bebener Pioneer, lan akeh conto ing gaya "patamushta luwih!" babagan jaman legendaris es krim kanggo 19 kopecks. Sing lucu yaiku kanggo umume wong-wong sing nganggep "Aku manggon ing sangisore Soviet, aku ngerti!", Kabeh pengalaman urip ing USSR adhedhasar, minangka Makar, sing saiki ora salaman, ing rasa obat batuk. lan mambu jas ibuku. Metafora.
              2. -6
                5 2021 Juni
                Sampeyan kudu ngganti julukan saka ROSS dadi SOVOKK.
                1. +3
                  5 2021 Juni
                  Kutipan saka Narak-zempo
                  Sampeyan kudu ngganti julukan saka ROSS dadi SOVOKK.

                  Apa sampeyan bakal menehi saran menyang ... mandheg dompet. Aku paling ora kasengsem ing pendapat saka bot.
        2. +5
          4 2021 Juni
          Kutipan saka carstorm 11
          Halo. Ngrusak. Sengaja. Telusuri dhewe ing Internet.


          http://www.dnestr.tv/6484-terrorist-v-gyske-68-let-nazad-byla-vzorvana-shkola.html
          Aku mung bisa nambah yen psyche wong (mesthi, ora kabeh) sing liwat millstones saka Perang Donya II ora tansah cukup. Iki nerangake kedadeyan kasebut.
          Atribut kanggo serangan teroris utawa mateni bocah sekolah lan guru sing disengaja bisa dadi masalah. Bandhingake katrangan ing ndhuwur karo katrangan acara, sanajan ing Kazan, sanajan ing Kerch.
          1. -4
            4 2021 Juni
            Motif pancen sekunder. Dhewe, golek alesan kanggo tumindak kasebut ora ana gunane. Kirimi liyane. Sing psychos padha, lan bakal.
            1. 0
              4 2021 Juni
              Kutipan saka carstorm 11
              Sing psychos padha, lan bakal.

              Sampeyan ora bisa mbantah ing kene! Nanging pesen utama artikel kasebut beda - carane nglindhungi wong saka tumindak geeks kasebut!
          2. -2
            5 2021 Juni
            12 kg kakehan, mesthi, kanggo wong loro pound karo sirah wis cukup, banjur siswa ora bakal nandhang sangsara.
      2. +2
        5 2021 Juni
        Iku, nanging ora kaya sing dibayangake mungsuh.
        Katresnan ditolak. Ing asas, dheweke ora pengin mateni sapa wae kajaba awake dhewe lan kekasihe. Aku mlebu kelas, taline wis diobong, diprentahake marang bocah-bocah, akeh sing ora nurut. Dheweke mateni 21 bocah lan obyek sing dipuja saka bledosan kasebut.
        Ora bisa mbandhingake kasus pembantaian ing USSR lan apa sing kedadeyan saiki. Ora ana wong edan menyang sekolah kanggo mateni bocah. Kasus sing diterangake mung siji.
    2. + 11
      4 2021 Juni
      Kutipan saka carstorm 11
      Desa Gyska, instruktur militèr ing sekolah, nggawe bom lan njeblug

      Iki dudu teroris, iki psiko sing, amarga katresnan sing ora dibales, nyebul awake dhewe lan sing ditresnani, uga bocah-bocah sing ora duwe wektu kanggo sekolah, dheweke dadi mantan tentara. Dheweke kerja ing DOSAAF lan ing sekolah kasebut minangka kepala pelatihan militer. Dheweke dadi guru basa Rusia, sastra lan Prancis, nalika wong wadon ngerti yen kekasihe wis duwe kulawarga ing Kazan. Ing koridor sekolah, wong ngobong kabel fickford lan, tumuju liwat kelas, tindak menyang kantor ngendi Natalia Dmitrievna memulang. Banjur, bengok-bengok marang wong lanang: "Mlayu!", Instruktur militer ngrangkul guru kasebut, lan bledosan gludhug. Dina sadurunge, instruktur militer nulis cathetan bunuh diri marang bojone ing Kazan: "Pamit, Anya. Aku nglalu. Sampeyan ngerti alesan. Salam marang putrane Tolya. Dheweke ngirim pesen menyang ketua DOSAAF lan ketua panitia eksekutif distrik: "Aja nyalahake sapa wae amarga kedadeyan kasebut. Aku njupuk 12 kilogram tola saka gudang.
    3. + 15
      4 2021 Juni
      ana ontran-ontran. Lan liyane. Ora perlu nganggep Uni kanthi cara iki.
      Aku begja, ing jaman Soviet, aku narik tiket asu sing begja, ora nyuduk aku lan liyane, dheweke ora nembak aku. Sanajan pesta seks kaya ngono ing negara kasebut, saka sampeyan tembung. eseman Ora kaya saiki.
      1. -11
        4 2021 Juni
        Ya, kaya aku ora ngomong ngono) dudu babagan tembungku, nanging babagan kedadeyan. Aku mung nerangake kasunyatan. Sing ing Uni uga ana ontran-ontran. Lan cukup asring. Penulis mbantah kasunyatan kasebut. Aku uga manggon kene saiki. Lan polisi ora bakal ndemek aku. Omon ora kenek. Dheweke ora nembak. Lan maca komentar apa sing kedadeyan saiki dadi paling ora nyumerepi dhewe)
        1. +6
          4 2021 Juni
          Lan ing USSR, paling ora nyumerepi dhewe. Ngomong-ngomong, OMON muncul ing USSR ing pungkasan taun 80-an lan ana polisi sing luwih sithik. Nanging ketoke amarga iki
          ana ontran-ontran lan cukup kerep
          .Ora kaya saiki, amarga akeh polisi lan pengawal Rusia.
          Lan polisi ora bakal ndemek aku. Omon ora kenek. Dheweke ora nembak.
          Lan USSR minangka gangster Chicago sing solid sajrone eksistensine. Saiki kabeh wis mapan, ora kaya jaman biyen. Tenan?
          1. -9
            4 2021 Juni
            Sampeyan ketoke ngerti tembungku piye wae. Ing endi aku malah ngomong sing ala babagan Uni?))) Aku mung nyathet kasunyatan lan iku. Apa sampeyan seneng banget?
            1. +1
              4 2021 Juni
              Ing endi kasunyatan kasebut? Ing Amerika Serikat, tradisi, contone, ora siji dasawarsa.
              Apa sampeyan seneng banget?
              Lan kenapa sampeyan mutusake?
              1. -6
                4 2021 Juni
                Ana, mesthi. Penulis mung menehi conto USSR. Aku mung ngomong yen dheweke salah lan iku.
            2. 0
              4 2021 Juni
              Kutipan saka carstorm 11
              Ngendi aku malah ngomong sing ala babagan Uni?)))

              Kutipan saka carstorm 11
              ana ontran-ontran. Lan liyane. Ora perlu nganggep Uni kanthi cara iki. Bodho banget. Aku gampang ngelingi 5 kasus kanggo sampeyan. Lan aku meh ora tau manggon ing Uni. Lan ana cukup nembak.

              Sawetara pamisah
              1. -5
                4 2021 Juni
                Aku ora ngevaluasi negara. Aku ngomong babagan kasus tartamtu.
          2. + 15
            4 2021 Juni
            Ing USSR, aku lunga menyang TsPKiO piyambak. Kalebu ing wektu peteng dina, ing mangsa ing Leningrad dadi peteng awal, mung pindhah skating. Utawa pindhah mancing ing mangsa panas - sadurunge sunset, paling apik kanggo peck.
            Kepiye ing Rusia saiki ngidini bocah mancing piyambak ing taman sadurunge peteng?
            Aku langsung ngomong - ing Amerika, ninggalake bocah-bocah ing umur 13 taun tanpa pengawasan minangka tindak pidana. mbebayani kesejahteraane bocah.
        2. +1
          4 2021 Juni
          Kutipan saka carstorm 11
          Aku mung nerangake kasunyatan.

          Dadi apa?
          Kutipan saka carstorm 11
          Sing ing Uni uga ana ontran-ontran.

          Apa sampeyan pengin menehi tokoh sing padha? Mangga.
          Kaping pirang-pirang sampeyan ndeleng polisi nganggo bedhil mesin nalika Uni?
          Oh ya!
          Kutipan saka carstorm 11
          Lan aku meh ora manggon ing Uni.

          Nanging elinga ngguyu
          1. -9
            4 2021 Juni
            Aku ora kelingan, nanging aku bisa ngrungokake. Nomer sing sebanding? Ojo ngece sandalku. Kita ora duwe apa-apa kanggo mbandhingake karo tingkat kasepen ing USSR.
    4. +7
      4 2021 Juni
      Lan ing USSR, kasus kasebut diisolasi, lan saiki saya tambah akeh.
    5. 0
      4 2021 Juni
      Kutipan saka carstorm 11
      Lan aku meh ora manggon ing Uni.

      Nanging
      Kutipan saka carstorm 11
      Aku gampang ngelingi 5 kasus kanggo sampeyan.

      Aku ora urip, nanging aku kelingan saka memori ngguyu
      Pikirane aneh banget
      1. -7
        4 2021 Juni
        Maneh, aku bisa ngrungokake. Bapak, mbah. Aku seneng maca. Informasi bisa dijupuk saka macem-macem sumber, sampeyan bisa mbayangno?)))
    6. +1
      5 2021 Juni
      Aku ora manggon ing Uni, nanging elinga jeblugan 1951.
    7. +1
      5 2021 Juni
      Sampeyan kudu dadi scum kanggo nembak bocah umur 12 taun ing weteng nganggo SKS
  2. +8
    4 2021 Juni
    ..Mangga ing komentar ora nyumbang kanggo kamulyan saka durjana. ...
    lan ora ana siji ing kene ing MILITARY REVIEW nyumbang kanggo komentar ing artikel sadurungé ing topik iki.
    1. + 10
      4 2021 Juni
      Iku misale jek sing, matur nuwun Gusti, ora ana bab kuwi, Aku maca kanthi teliti .. Apa liyane nafig glorification bisa kanggo kuwi .. A saham kanggo kuwi Aspen.
      1. +5
        4 2021 Juni
        Quote: SERGE semut
        Iku misale jek sing, matur nuwun Gusti, ora ana bab kuwi, Aku maca kanthi teliti .. Apa liyane nafig glorification bisa kanggo kuwi .. A saham kanggo kuwi Aspen.

        Sayange, ana ...... ing panggonan liya ..... Iki kekirangan sing katon .....
      2. +6
        4 2021 Juni
        Quote: SERGE semut
        Stake kanggo kuwi. Aspen.

        bener. Sijine wong ing saham kanggo urip.
    2. AVM
      +9
      4 2021 Juni
      Kutipan saka Reptilian
      ..Mangga ing komentar ora nyumbang kanggo kamulyan saka durjana. ...
      lan ora ana siji ing kene ing MILITARY REVIEW nyumbang kanggo komentar ing artikel sadurungé ing topik iki.


      Masalahe yaiku "kanggo ningkatake heroisasi" ora ateges ngomong "wong sing apik, dheweke nindakake kabeh kanthi bener." Tumrape para psikiater lan wong-wong sing padha simpati, wis cukup yen dirembug, kok dheweke nindakake kanthi cara iki lan ora kaya ngono. Mulane, tugas umume kanggo mbusak loro-lorone saka donya nyata, kanthi njupuk / gantung / kursi listrik, lan kanggo nyegah panyebaran data pribadhi babagan kasebut ing jaringan. Nganti shooting.
      1. -7
        4 2021 Juni
        Kaping pisanan, penjara seumur hidup minangka paukuman sing luwih abot tinimbang paukuman pati. Kapindho, umume, sampeyan ora preduli manawa ana psikopat sing ditembak utawa ora, nanging sampeyan mung bisa dijamin, amarga kesalahan gedhe saka kaadilan sing paling jujur, sampeyan ora bakal ditembak kanthi pribadi yen dihukum pati. dilarang ing negara.
        1. AVM
          + 12
          4 2021 Juni
          Kutipan saka space kitty
          Kaping pisanan, penjara seumur hidup minangka paukuman sing luwih abot tinimbang paukuman pati.


          Ora, ora luwih abot. Iku gampang kanggo nemtokake - kanggo menehi pidana kesempatan kanggo milih - paukuman pati utawa penjara urip, carane akeh paukuman pati bakal milih - Aku sing ora ana siji.

          Kutipan saka space kitty
          Kapindho, sampeyan, umume, ora preduli yen ana psikopat ditembak utawa ora,


          Ora, iku pribadi penting kanggo kula sing padha bakal bang wong loro minangka edification kanggo wong liya, lan kanggo njamin sing ora bakal mlayu lan mbaleni "eksploitasi", lan metu saka raos retribusi adil. Ya, lan kanthi ekonomi, aku ora duwe kepinginan kanggo mbayar pangopènan makhluk kasebut - luwih becik ngirim dhuwit iki menyang pendidikan lan obat sing padha.

          Kutipan saka space kitty
          nanging bisa kanggo njamin sing, minangka asil saka kesalahan monstrous saka kaadilan paling jujur, sampeyan ora bakal dijupuk pribadi, iku mung bisa yen paukuman pati dilarang ing negara.


          Lan carane akeh kesalahane? Ana link ing artikelku menyang artikel sadurunge babagan paukuman pati, delengen. Sampeyan bisa nggawe wektu tundha 5 taun, sampeyan bisa njupuk mung recidivists lan wong-wong sing angkara ora mangu, kaya ing kasus ing Kazan.
          1. +8
            4 2021 Juni
            Kutipan saka AVM
            Iku gampang kanggo nemtokake - kanggo menehi pidana kesempatan kanggo milih - paukuman pati utawa penjara urip, carane akeh paukuman pati bakal milih - Aku sing ora ana siji.

            Gumantung apa kesimpulan lan eksekusi apa. Yen kesimpulan kaya ing Buchenwald, lan eksekusi kanthi njupuk, iki minangka salah sawijining perkara.
            Lan yen kesimpulan kaya Breivik ing sel telung kamar karo gym, lan eksekusi minangka saham, iki beda banget.
            1. AVM
              +5
              4 2021 Juni
              Quote: Nagant
              Kutipan saka AVM
              Iku gampang kanggo nemtokake - kanggo menehi pidana kesempatan kanggo milih - paukuman pati utawa penjara urip, carane akeh paukuman pati bakal milih - Aku sing ora ana siji.

              Gumantung apa kesimpulan lan eksekusi apa. Yen kesimpulan kaya ing Buchenwald, lan eksekusi kanthi njupuk, iki minangka salah sawijining perkara.
              Lan yen kesimpulan kaya Breivik ing sel telung kamar karo gym, lan eksekusi minangka saham, iki beda banget.

              Nanging, sanajan ing Buchenwald, wong-wong tetep urip kanthi kekuwatane.
        2. -4
          4 2021 Juni
          Kutipan saka space kitty
          amarga kesalahan elek
          Ya, anggere padha teka ing Chikatilo padha, padha nuntut wong lugu kanggo wong. Ing kene perlu kanggo nyaring hukum, ora kalebu iki, ing ngarsane keraguan. Liyane bab iku nalika kriminal dijupuk, kaya bajingan iki ing Kazan, karo gegaman, karo getih ing tangane, ngendi kaluputan ora mbutuhake bukti khusus.
          Sawise ing sepur, aku duwe kesempatan kanggo ngobrol karo petani, ing jaman Soviet, yen dheweke wis mbatalake istilah ing tambang uranium ... sikil lara. Apa iki bisa dadi sulih kanggo paukuman pati uga pitakonan, nanging, cetha, iki ora bakal katon kaya Resor kanggo sembarang Breiviks pembantaian.
          1. +1
            5 2021 Juni
            Ora ana wong sing ora salah sing disalahké kanggo Chikatilo. Mung nalika dheweke kejiret, sawetara kejahatan ditanggulangi lan sing bener-bener kaluputan disalahake, nanging uga dituduh tumindake. Ing jaman perestroika, liberalisme lan fartsa wiwit nggunakake "fakta" iki minangka motivasi kanggo ngilangi paukuman pati. Inggih, sawise kudeta, mokal kanggo mbusak nonhumans lan maling, gerbong lan sepur, dadi kasunyatan.
            1. 0
              7 2021 Juni
              Kutipan: Essex62
              Ing jaman perestroika, liberalisme lan fartsa wiwit nggunakake "fakta" iki minangka motivasi kanggo ngilangi paukuman pati.
              Ayo nggawe keputusan, aku dudu "fartsa liberal", lan aku ora nglawan paukuman pati kanggo scumbags. Nalika ana kejahatan monstrous, lan padha demonstrably ketok (kasus padha ing Kazan), kudu ana langkah paling dhuwur.

              Pitakonan liyane iku hukum kudu njupuk menyang akun kedadean kayata venality saka perwira polisi, lan malah hakim. Mokal yen kanthi "gerakan tangan sing entheng", sawetara "penyihir", sajrone pagelaran, ora njupuk saka kanthong sampeyan tas heroin sing sah utawa tong minyak sing dipadhangi, ing ngendi sawetara mayit lan dheweke nunggang. . Yen ana keraguan, yen kesalahane ora jelas, perlu diselidiki luwih lanjut dening wong liya, lan paling ora ukuman mati utawa ganti rugi.
              1. 0
                7 2021 Juni
                Persis. Paukuman sing cocog karo tumindak. Yen kamera video ngrekam carane wong non-manungsa ngethok bocah-bocah, kabeh tumindak investigasi lan forensik ditindakake ing tembok. hi
      2. +2
        4 2021 Juni
        ........ ora ngidini ...
        .... nanging piye carane.? Aku mikir ---- sah. Nang endi wae, kalebu ing jaringan. Lan asu. Ayo kejahatan liyane, nanging wong psiko lan maniac padha iri --- dheweke dadi terkenal lan dhuwit. Apa ora ana sing ngerti cilaka saka transmisi kasebut. Iki minangka debilitation sing disengaja.
        Nanging wong bodho ora mikir sing maniac bisa ngimpi bab dheweke.
  3. +6
    4 2021 Juni
    pokoke. Prestige lan gaji bisa narik kawigaten, lan sampeyan bisa mulang carane nggunakake / nyandhang ciloko. Nanging, profesi guru banget "gugup" (aku ora nemokake tembung liyane sing pantes). Coba bayangake: Vasya ora nindakake d\z (diremehake / diancam, dsb., dsb.), 1 wektu, 2nd, 3rd lan 4th ... carane akeh Vasya kondisional kaya sampeyan kudu narik pemicu cedera, murni kanggo tujuan "Pedagogical". Wong lanang luwih cepet nesu tinimbang wanita lan luwih gampang ngatasi masalah liwat kekuwatan. (hipotesis).
    P.S. Sekolah kudu diowahi banget (sistem pendhidhikan lan pendidikan - kudu nyuwek bocah saka lingkungan mbebayani aue, tik-toki, omah 2, lan liya-liyane. saka profesi.
    1. AVM
      +3
      4 2021 Juni
      Kutipan saka sunstorm
      pokoke. Prestige lan gaji bisa narik kawigaten, lan sampeyan bisa mulang carane nggunakake / nyandhang ciloko. Nanging, profesi guru banget "gugup" (aku ora nemokake tembung liyane sing pantes). Coba bayangake: Vasya ora nindakake d\z (diremehake / diancam, dsb., dsb.), 1 wektu, 2nd, 3rd lan 4th ... carane akeh Vasya kondisional kaya sampeyan kudu narik pemicu cedera, murni kanggo tujuan "Pedagogical". Wong lanang luwih cepet nesu tinimbang wanita lan luwih gampang ngatasi masalah liwat kekuwatan. (hipotesis).
      P.S. Sekolah kudu diowahi banget (sistem pendhidhikan lan pendidikan - kudu nyuwek bocah saka lingkungan mbebayani aue, tik-toki, omah 2, lan liya-liyane. saka profesi.


      Iki umume masalah kapisah saka kasar ing sekolah. Ing tangan siji, ana kasus-kasus kasar sing terus-terusan saka guru, ing hubungane karo siswa - ngenyek amarga penampilane, ngeyek umum ing ngarepe kanca-kanca kelas, sing nyebabake wong liya ngganggu "korban". Kosok baline, ora ana kekuwatan nyata ing antarane para guru nglawan bajingan sing ora sopan lan ngganggu pelajaran - ora ana sing bisa ditindakake, ora ditendang metu saka kelas, ora metu saka sekolah.

      Perlu mekanisme kanggo ngontrol guru ing sekolah lan mekanisme sing ketat kanggo mengaruhi siswa. Saiki, ora angel kanggo nglengkapi kabeh kelas kanthi kamera sing paling gampang, lan menehi hak wong tuwa kanggo ndeleng (kalebu rekaman) kanggo mungkasi kegiatan ilegal guru (bisa dijaluk liwat direktur supaya guru ora krasa yen dheweke kerja ing "omah-2"). Nanging guru uga kudu bisa nggunakake rekaman video kanggo cepet pengaruhe ora nyukupi - uncontrolled kudu diusir saka sekolah mercilessly kanggo institusi khusus.
      1. 0
        5 2021 Juni
        Dadi, saka kabeh "ora dikendhaleni" iki sing "mastering urip" tuwuh. Kapitalisme Rusia liar, sing tuwuh saka perang geng lan redistribusi ing taun 90-an, kudu didhukung dening subyek kasebut sing wis siyap nglebokake sirahe pepadhamu lan nerusake. Tiyang limrah gadhah pantangan ingkang kados makaten, ingkang dominan inggih punika ngelakipun pemangsa.
        Aku setuju banget karo sampeyan hi nanging sepur wis mangkat. Iku perlu kanggo njupuk nalika hukum sosialis digunakake, 150-200 ewu pangkalan, buruh guild, pedagang mata uang, wong anti-Soviet bakal leaned ing tembok, liyane bakal mikir hard, iku worth MediaWiki?
        Nanging ing Uni Brezhnev, kediktatoran proletariat ora makarya maneh lan mentalitas diganti dadi luwih elek saka taun kanggo taun. Inggih, ingkang dipunrembag menika dudu sipat ingkang boten saged dipunpendhet dudutan saking masarakat ingkang predator lan srakah. Lan scumbags ora peduli karo sapa wae kajaba sing nandhang lara.
  4. +6
    4 2021 Juni
    Yen sampeyan ora seneng karo pengalaman USSR, deleng pengalaman negara-negara sing ora ana kasus kaya ngono sajrone 20 taun kepungkur. Sampeyan bakal mbela kabeneran pendidikan saiki nganti serak, lan kabeh ala iki bakal terus.
    1. +2
      4 2021 Juni
      Kutipan saka: nikvic46
      Ya, sampeyan ora seneng karo pengalaman USSR, deleng pengalaman negara-negara sing durung ana kasus kaya ngono sajrone 20 taun kepungkur.

      Lan negara apa? Breivik ing Skandinavia sing sepi, Prancis nganggo lading lan ing mobil, Inggris ing ngendi dheweke nyuduk sawetara prajurit nganggo piso .....
      Endi pengalaman iki?
      1. +2
        4 2021 Juni
        Sergey. Ana akeh wong sing ora duwe pikiran sing ringkih ing negara apa wae. Sing utama yaiku kanggo ngenali dheweke. Kita dipriksa wiwit umur 13 taun, kaya pre-conscripts. Upamane ing Inggris nyuduk sawetara prajurit. Nanging iki durung dadi fenomena permanen. Lan Kuba, Vietnam, Iran?
        1. +3
          4 2021 Juni
          Kutipan saka: nikvic46
          Upamane ing Inggris nyuduk sawetara prajurit. Nanging ora dadi konstan.

          Apa sampeyan nonton kabar dheweke? Ora! Sampeyan mung bisa ngadili karakter massa kanthi ngawasi warta ...
          Kanca wis manggon ing Jerman wiwit taun 1990-an ing desa cilik. Komplek olahraga, kolam renang ... Bocah-bocah, lanang, wadon nglangi, kabeh iku budaya ..
          Banjur para pengungsi wiwit ...
          Salah sijine pigura kasebut ing sisih lan marem dhewe ...
          Kabeh!!! Bocah-bocah lan wanita mandheg menyang kolam renang ...
          Kabeh wong wiwit nginep ing omah ...
          A kanca wis njabat polisi nganti pensiun - ngandika padha ora malah miwiti kasus .. Kaya, dawa tanpa bojo, gemeter, bener politik, etc.
          Lan wong wedi ...
          Z. A kanca kasengsem ing apa iku bisa kanggo tuku omah saka kita - padha ngomong pensiun lan aku bakal ninggalake kanggo Federasi Rusia saka kuwi "rasa seneng"
  5. +2
    4 2021 Juni
    Minangka salah sawijining langkah pencegahan, aku ngusulake nyebrang rute patroli PPS ing sekolah lan D / S, bisa uga owah-owahan ing papan sing padha, nanging aku ora yakin ing kene. Sampeyan uga bisa oblige kendaraan RBI saka agensi keamanan produktif ing tugas ana, digunakake lagi ngadeg ing toko gedhe, eyesores.
    1. +2
      4 2021 Juni
      Kutipan: Vladimir_2U
      Sampeyan uga bisa oblige kendaraan RBI saka agensi keamanan produktif ing tugas ana, digunakake lagi ngadeg ing toko gedhe, eyesores.

      Badan keamanan minangka organisasi komersial. Ing masalah "breeding" - ana persis kaya akeh sing perlu kanggo layanan. Entitas bisnis bakal mandheg nyewa wong-wong mau, lan perusahaan keamanan swasta bakal mulai "mudhun". Ing masalah "kanggo obligasi" - sing bakal mbayar eksekusi? Utawa sampeyan pengin nindakake sawetara fungsi kanthi gratis? Atas dasar apa? Setu maneh? Kabeh ora dadi prasaja ing kene.
      1. 0
        4 2021 Juni
        Kutipan saka Hagen
        Badan keamanan minangka organisasi komersial. Ing masalah "breeding" - ana persis kaya akeh sing perlu kanggo layanan.
        Lan apa? Apa dheweke butuh ijin kanggo operasi?

        Kutipan saka Hagen
        Ing masalah "kanggo obligasi" - sing bakal mbayar eksekusi? Utawa sampeyan pengin nindakake sawetara fungsi kanthi gratis?
        Apa sampeyan bungah banget? Ora tau mobil saka pengawal Biro Keamanan Negara. agensi durung weruh ngendi wong lanang ing overalls lan unloadings lungguh, nendhang buldoser? Dadi apa bedane kanggo wong-wong mau ing ngendi mobil bakal ngadeg, paling ora bakal entuk manfaat kanggo wong.
        1. +3
          4 2021 Juni
          Kutipan: Vladimir_2U
          Lan apa? Apa dheweke butuh ijin kanggo operasi?

          Mbukak 128-FZ, ana dhaptar kegiatan sing mbutuhake ijin ..... Sampeyan bisa uga ora nyelidiki inti, nanging lair saka perusahaan ora diatur dening hukum iki lan ijin ditanggepi, nanging dening dikarepake. ing wilayah tartamtu. Yaiku, bakal ana sing mbayar layanan sing ditawakake apa ora?
          Kutipan: Vladimir_2U
          Apa sampeyan bungah banget? Ora tau mobil saka pengawal Biro Keamanan Negara. agensi durung weruh ngendi wong lanang ing overalls lan unloadings lungguh, nendhang buldoser? Dadi apa bedane kanggo wong-wong mau ing ngendi mobil bakal ngadeg, paling ora bakal entuk manfaat kanggo wong.

          Aku ora mikir iku worth njupuk pribadi ing diskusi. Nyatane: nendhang omong kosong dening karyawan minangka bisnis eksklusif para pimpinan. Sampeyan bisa ndeleng proses iki ing isolasi saka sistem karya perusahaan iki. Ing CHOP normal, ana grafis khusus kanggo tendhangan iki lan panggonan kanggo tumindak iki. Sampeyan, minangka wong njaba, ora ana sing bakal nerangake dokumen kasebut lan uga nuduhake. Amarga padha ora kanggo publikasi. Saben SBI njaga kiriman PSC lan, minangka aturan, kudu duwe akses sementara tartamtu menyang kiriman kasebut. Sekolah, taman kanak-kanak lan institusi liyane bisa uga ora ana ing zona iki. Kabeh iku prasaja.
          1. -3
            4 2021 Juni
            Kutipan saka Hagen
            Yaiku, bakal ana sing mbayar layanan sing ditawakake apa ora?

            Apa lokasi mobil Biro Investigasi negara perusahaan keamanan pribadi ing panggonan tartamtu sarujuk karo kutha lan polisi, iku layanan?
            Kutipan saka Hagen
            Ing CHOP normal, ana grafis khusus kanggo tendhangan iki lan panggonan kanggo tumindak iki.
            Lan jadwal lan panggonan perusahaan keamanan swasta iki, miturut pendapatku, kudu dikoordinasi karo panguwasa lan polisi lan, yen bisa, diikat menyang taman lan sekolah.

            Kutipan saka Hagen
            Sampeyan, minangka wong njaba, ora ana sing bakal nerangake dokumen kasebut lan uga nuduhake.
            Lan ya, rahasia sing dikutuk ora bakal ngidini sampeyan mbantu masyarakat.


            Kutipan saka Hagen
            Saben SBI njaga kiriman PSC lan, minangka aturan, kudu duwe akses sementara tartamtu menyang kiriman kasebut. Sekolah, taman kanak-kanak lan institusi liyane bisa uga ora ana ing zona iki. Kabeh iku prasaja.
            Apa yen padha kenek? Kabeh iku prasaja.
            1. +6
              4 2021 Juni
              Kutipan: Vladimir_2U
              Apa lokasi mobil Biro Investigasi negara perusahaan keamanan pribadi ing panggonan tartamtu sarujuk karo kutha lan polisi, iku layanan?

              Apa sampeyan ora ngerti? Banjur kenapa arep ngrembug entitas sing ora pati ngerti? Minangka gampang digression ... Ing Federasi Rusia, tenaga kerja paksa dilarang dening hukum. Tegese, paksaan kanggo "subbotniks" iku ilegal. Meksa perusahaan komersial dening administrasi kutha kanggo nyedhiyakake layanan gratis uga ilegal. "Kanggo ngadeg ing sekolah" minangka layanan sing kudu duwe tugas teknis sing jelas, wektu pangiriman, jumlah gaweyan lan pembayaran sing disepakati dening kontrak. Patut, iku bisa, lan, contone, wis ditulis ing kontrak karo perusahaan keamanan pribadi, kanggo nemtokke tanggung jawab ing perusahaan keamanan pribadi kanggo Gagal kanggo nindakake utawa miskin-kualitas kinerja tugas diutus. Minangka aturan, ing kontrak, perusahaan keamanan pribadi duwe tanggung jawab. Sing. yen dheweke teka ing operasi tombol weker luwih saka wektu sing ditetepake dening kontrak, dheweke bakal nampa denda, lan yen iki nyebabake karusakan materi, ganti rugi bakal diwenehake menyang perusahaan keamanan pribadi. Mengkono yen nggunakake sumber administratif, polisi narik kawigaten perusahaan keamanan pribadi kanggo acara siji-wektu. Nanging iki ora njaga sistem. Ora bisa digunakake kanggo sekolah utawa taman kanak-kanak. Dheweke butuh kontrak normal kanthi syarat referensi sing wis ditemtokake kanggo ruang lingkup layanan. Aku ora weruh kangelan lan titik ing inventing sawetara jenis lelucon.
              Kutipan: Vladimir_2U
              Lan jadwal lan panggonan perusahaan keamanan swasta iki, miturut pendapatku, kudu dikoordinasi karo panguwasa lan polisi lan, yen bisa, diikat menyang taman lan sekolah.

              Iki ora ditetepake dening hukum.
              Kutipan: Vladimir_2U
              Lan ya, rahasia sing dikutuk ora bakal ngidini sampeyan mbantu masyarakat.

              Perusahaan keamanan pribadi nindakake ora mung "turu ing kiriman", nanging uga ngeterake dhuwit, nglindhungi perusahaan pertahanan sing ora tundhuk pangayoman negara, properti warga negara, lan liya-liyane. Ngerti jadwal lan rute perusahaan keamanan pribadi bisa luwih gampang nyerang regu, contone, nindakake koleksi. Sapa wae sing mbukak informasi kasebut bakal dicekel minangka accomplice. Sampeyan, kaya sing dakmangerteni, ora ana hubungane karo sifat kegiatan sampeyan kanthi keamanan utawa karo organisasi karya perusahaan sing serius. Sampeyan angel mbayangno manawa ana sing nyata bisa dipercaya kanggo petugas GBR sing katon ora peduli. Nanging, dheweke kerja lan, kadhangkala, kanthi kuat lan kanthi resiko nyawane.
              Kutipan: Vladimir_2U
              Apa yen padha kenek? Kabeh iku prasaja.

              Objek perlindungan wis diganti, sawetara kiriman tambahan wis ditambahake, lan zona wis diganti. Ing wektu sing padha, sekolah sing dijaga nduweni jadwal lan mode operasi dhewe. Lan mulane kudu dijaga ora dening wong acak, nanging wong sing wis nindakake tugas kasebut.
              1. -2
                4 2021 Juni
                Kutipan saka Hagen
                Apa lokasi mobil Biro Investigasi negara perusahaan keamanan pribadi ing panggonan tartamtu sarujuk karo kutha lan polisi, iku layanan?

                Apa sampeyan ora ngerti? Banjur kenapa arep ngrembug entitas sing ora pati ngerti? Minangka wisata sing gampang ...
                Sampeyan ora bisa mbedakake antarane sing tugas lan ora bisa, banjur apa sampeyan nyoba kanggo dadi pinter? Kewajiban tegese anane terus-terusan tanpa hak absen, lan tugas dadi tugas, diilangi kanthi weker lan kabeh sing rumit ing kene?

                Kutipan saka Hagen
                Sampeyan, kaya sing dakmangerteni, ora ana hubungane karo sifat kegiatan sampeyan kanthi keamanan utawa karo organisasi karya perusahaan sing serius.
                Apa sampeyan direktur perusahaan keamanan swasta gedhe?

                Kutipan saka Hagen
                Sampeyan angel mbayangno manawa ana barang sing nyata bisa dipasrahake marang anggota GBR sing katon ora peduli.
                Sing dhasar ora bisa dimangerteni, mobil perusahaan keamanan swasta SBI cukup cedhak lawang mlebu sekolah, taman.

                Kutipan saka Hagen
                Ngerti jadwal lan rute perusahaan keamanan pribadi bisa luwih gampang nyerang regu, contone, nindakake koleksi.
                Cetha karo sampeyan, kanggo sampeyan sing SBI lan kolektor kabeh padha.
                1. +3
                  4 2021 Juni
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  Sampeyan ora bisa mbedakake antarane tugas,

                  GBR tansah tugas ing shift. Lan mung kanggo iki pengawal njaluk dhuwit.
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  Cetha karo sampeyan, kanggo sampeyan sing SBI lan kolektor kabeh padha.

                  Sampeyan, ketoke, ora ngerti yen saiki perusahaan keamanan pribadi uga nindakake koleksi. Lan SBI tansah sarana kanggo nanggapi ing kasus nalika soko salah, lan karo akèh dhuwit iki bisa banget. Sampeyan iki sing mbangun smartass kene, nanging sampeyan ora ngerti apa pangayoman saka obyek utawa ketertiban umum. Kanggo njamin keamanan obyek kanthi atusan bocah cilik nggunakake metode "teka ngadeg"? Sadurunge iku, sampeyan kudu mikir .... wassat Ninggalake pitakonan iki kanggo para ahli. Iku dudu duwekmu.
                  1. -3
                    4 2021 Juni
                    Kutipan saka Hagen
                    Kanggo njamin keamanan obyek kanthi atusan bocah cilik nggunakake metode "teka ngadeg"?
                    Iki minangka salah sawijining langkah pencegahan, yen sampeyan ora ngerti prabédan antarane "jamin safety" lan "njupuk salah sawijining langkah pencegahan", mula sampeyan ora kudu pinter, iki jelas ora kanggo sampeyan.
                    Miturut cara, aku ora weruh keluhan babagan salah sawijining langkah pencegahan sing diusulake, yaiku:
                    Kutipan: Vladimir_2U
                    nyebrang wajib saka rute patroli staf pengajar ing sekolah lan D / S, Mungkin owah-owahan shift ing panggonan sing padha, nanging aku ora yakin ing kene.
                    uga ora nyedhiyakake keamanan, sampeyan ngerti, nanging minangka langkah pencegahan cukup efektif.

                    Kutipan saka Hagen
                    Ninggalake pitakonan iki kanggo para ahli. Iku dudu duwekmu.

                    Sampeyan dudu spesialis, sampeyan ora ngerti ngendi sampeyan manggon, mula pendapat sampeyan violet kanggo kula.
                    1. +4
                      4 2021 Juni
                      Kutipan: Vladimir_2U
                      Sampeyan dudu pakar

                      Aku kerja ing "dalan" suwene 6 taun. Lan dokumen kasebut minangka "penyebaran siji" pisanan digawe, banjur disetujoni. Apa sampeyan ngerti apa iku? Panjenengan "nyegah langkah" - kanggo sijine iku mildly, ora. Sampeyan mikir sampeyan bisa ngomong babagan topik iki. Nyatane, sampeyan kudu sinau sethithik babagan iki dhisik. Aku ora pengin nyinggung sampeyan, nanging luwih becik sampeyan ngomong babagan sing sampeyan ngerti kanthi yakin ... Sampeyan ora kudu nggawe wong ngguyu ...
                      1. -3
                        4 2021 Juni
                        Kutipan saka Hagen
                        Lan dokumen kasebut minangka "penyebaran siji" pisanan digawe, banjur disetujoni.
                        Kepiye dokumen iki gegayutan karo psikologi pembunuh lan langkah-langkah pencegahan? Sing lan iku sing kompilasi tanpa njupuk menyang akun, sampeyan ora diwenehi tugas kuwi.
                        Nanging ing kene cocok banget:
                        Ing kahanan iki, disaranake kanggo ngenalake langkah-langkah pencegahan tambahan ing ngisor iki: - survey sistematis ing panggonan-panggonan sing paling kerep ditindakake kejahatan marang wong lan ketertiban umum; - panentu penyebaran layanan polisi, njupuk menyang akun panggonan lan wektu paling saka tumindak ing pitakonan;

                        Mung nyedhiyakake dislokasi wis dadi langkah pencegahan. Lan sawetara wong bersenjata ing mobil, yen padha ana ing sekolah, minangka padha tansah nindakake, mung ing toko, karo kamungkinan dhuwur, salah siji bakal ajrih adoh Kazan bajingan utawa nyegat wong. Kasunyatan sing sampeyan goyangake kanggo dhuwit pengawal iku hak sampeyan, nanging ora ngurmati sampeyan, sampeyan lan pengawal.
                      2. +2
                        4 2021 Juni
                        Kutipan: Vladimir_2U
                        Kepiye dokumen iki gegayutan karo psikologi pembunuh lan langkah-langkah pencegahan?

                        Aku ora mikir sing ana gunane kanggo nerangake apa iku, apa lan carane hubungane.
                        Kutipan: Vladimir_2U
                        Kasunyatan sing sampeyan goyangake kanggo dhuwit pengawal iku hak sampeyan, nanging ora ngurmati sampeyan, sampeyan lan pengawal.

                        Pengawal iku wong kaya sampeyan. Padha mangan kulawargane saka upah. Apa sampeyan kerep metu kerja gratis? Bodho kuwi mesthi ora ndadosake pakurmatan, uga minangka upaya kanggo mbuwang karyane wong liya.
                      3. 0
                        6 2021 Juni
                        Kutipan saka Hagen
                        Bodho kuwi mesthi ora ndadosake pakurmatan, uga minangka upaya kanggo mbuwang karyane wong liya.

                        Aku dadi bungah ing penilaian iki, nyuwun pangapunten.

                        Nanging kasunyatan manawa sampeyan ora nggatekake faktor pencegahan nalika nggawe rencana penyebaran ora mbuktekake ora efektifitas langkah kasebut.
  6. + 10
    4 2021 Juni
    Iku worth kang lagi nyimak pengalaman saka USSR, ngendi iku luwih gampang kanggo ndarbeni senjata saka saiki
    Penulis iku licik, lan jelas sengaja. Aku nampa lisensi mburu ing 1971 kanggo tuku bedhil pisanan. Dadi, kanggo iki, perlu kanggo gabung karo masyarakat mburu karo telung Rekomendasi saka anggota masyarakat iki, lulus ujian ora resmi ing nangani senjata, sawise ndarbeni gegaman, ndhaftar ing Departemen Dalam Negeri lan entuk ijin kanggo panyimpenan. Wong-wong sing menehi rekomendasi kasebut kanthi serius, nyadari yen panjaluk kasebut bakal teka saka dheweke. Bentenipun mung iku ora perlu diwenehi persetujuan sadurunge disualekno, minangka dituku ing tiket mburu karo entri cocok ing. Ing jaman Soviet, ayo dadi jujur, negara moral lan psikologis wong luwih dhuwur lan ora ana kepinginan saka "pemuda ijo" kanggo entuk senjata, ora jelas kanggo tujuan apa.
    Inggih, PS kanggo artikel iki banget disabetake. Apa penulis main kanthi aman supaya ora dituding?
    1. -1
      4 2021 Juni
      Penulis "ngelingi", kanthi kiasan, jaman Stalin. Inggih, utawa supaya. Ana wektu nalika bedhil bisa gampang dituku.
      Bapakku supaya ing Lor dadi pemilik saka "vertikal". Banjur dheweke teka ing daratan lan wiwit, kaya sing sampeyan ucapake: gabung karo komunitas pemburu, panen suket ...
      Dheweke ngidoni lan ngedol senjata.
    2. +2
      4 2021 Juni
      Kutipan: rotmistr60
      Penulis iku licik, lan jelas sengaja. Aku nampa lisensi mburu ing 1971 kanggo tuku bedhil pisanan.

      Sampeyan bingung mburu lan entuk senjata ing USSR !!!!
      Sampeyan gabung karo masyarakat mburu moro - yen ora kowe dadi pemburu!!!!
      Nanging contone, barang-barang cilik ing pungkasan taun 70-an ana ing barang olahraga kita (wilayah Saratov) - tanpa dokumen, teka lan tuku !! Suwe-suwe aku nyuwun marang bapak aran , meh mbujuk - nanging banjur buron wiwit marang wong-wong mau lan padha dilarang kanggo ngedol
      12 kaliber single-barreled rama-in-hukum menyang toko ing 1971 saka payday lan tuku - malah TANPA paspor !!!!!!!! Dheweke njupuk tembungku .... regane 16 rubel, aku tuku mung kanggo njupuk.
      Nalika ngandika, dheweke nuduhake pejabat polisi distrik kaping pirang-pirang, banjur nalika padha wiwit ngencengi aturan ing 80s, kang mutusaké ora kanggo bodho watara. Dheweke mbengkongake bagasi - "Dadi aja nganti sapa wae !!!" lan dipasrahake menyang polisi distrik.
    3. AVM
      -1
      4 2021 Juni
      Kutipan: rotmistr60
      Iku worth kang lagi nyimak pengalaman saka USSR, ngendi iku luwih gampang kanggo ndarbeni senjata saka saiki
      Penulis iku licik, lan jelas sengaja. Aku nampa lisensi mburu ing 1971 kanggo tuku bedhil pisanan. Dadi, kanggo iki, perlu kanggo gabung karo masyarakat mburu karo telung Rekomendasi saka anggota masyarakat iki, lulus ujian ora resmi ing nangani senjata, sawise ndarbeni gegaman, ndhaftar ing Departemen Dalam Negeri lan entuk ijin kanggo panyimpenan. Wong-wong sing menehi rekomendasi kasebut kanthi serius, nyadari yen panjaluk kasebut bakal teka saka dheweke. Bentenipun mung iku ora perlu diwenehi persetujuan sadurunge disualekno, minangka dituku ing tiket mburu karo entri cocok ing.


      Nanging ora ujian saben 5 taun, ora tes, ora sertifikat, ora 100500 syarat liyane. Minangka kanggo telung Rekomendasi, Aku banget mangu sing nang endi wae padha nyedhaki iki tanggung jawab banget. Bapak kepengin tuku bedhil kanggo putrane, dheweke dhewe minangka pamburu, dheweke duwe kanca - kenapa dheweke ora nulungi kanca?

      Kutipan: rotmistr60
      Ing jaman Soviet, ayo dadi jujur, negara moral lan psikologis wong luwih dhuwur lan ora ana kepinginan saka "pemuda ijo" kanggo entuk senjata, ora jelas kanggo tujuan apa.


      Sebagean, nanging ora akeh. Yen ora, pakunjaran ora bakal diisi jutaan pembunuh, sadis, pemerkosa lan liya-liyane. Wong kurang informasi, mesthine. Ing taun 80-an, geng ngubengi wilayah Tula - padha ngethok, dirudopekso, dipateni, dirampok - nanging ora ana sing krungu, "wong urip kanthi lawang mbukak" - apa ora ana sing kudu diwedeni?

      Kutipan: rotmistr60
      Inggih, PS kanggo artikel iki banget disabetake. Apa penulis main kanthi aman supaya ora dituding?


      Ora, persis apa sing ditulis. Aja nyebutake jeneng utawa ngrembug motif serangan sing ana hubungane karo individu kasebut. Aku percaya manawa gangguan informasi pribadi minangka salah sawijining insentif sing paling kuat kanggo wong "ora stabil" liyane kanggo nindakake kejahatan sing padha.
      1. +4
        4 2021 Juni
        Yen ora, pakunjaran ora bakal kebak mayuta-yuta pembunuh, sadis, rogol lan liya-liyane
        Njupuk kapentingan ing statistik saka wong-wong ing pakunjaran ing paling saka 1970 kanggo 1980. Sampeyan bakal kaget banget lan, Wigati sing akeh saka ZK padha domestik, hooligans (utamané sawise dekrit saka 60s), plunderers saka properti sosial. Mayuta-yuta pembunuh, perogol ora katon.
        1. AVM
          0
          4 2021 Juni
          Kutipan: rotmistr60
          Yen ora, pakunjaran ora bakal kebak mayuta-yuta pembunuh, sadis, rogol lan liya-liyane
          Njupuk kapentingan ing statistik saka wong-wong ing pakunjaran ing paling saka 1970 kanggo 1980. Sampeyan bakal kaget banget lan, Wigati sing akeh saka ZK padha domestik, hooligans (utamané sawise dekrit saka 60s), plunderers saka properti sosial. Mayuta-yuta pembunuh, perogol ora katon.


          Aku bakal ngucapke matur nuwun kanggo link menyang sumber informasi.
        2. +2
          4 2021 Juni
          Kutipan: rotmistr60
          Njupuk kapentingan ing statistik wong ing pakunjaran

          Iku malah ora worth takon! Ing Uni, yen tatu tusuk digawa, banjur setengah rumah sakit bakal mlayu kanggo ndeleng. Ing 88-89 taun. ing mung rumah sakit darurat 400 ewu ing kutha, iku 1 wektu ing 2 minggu. Lan saiki ora ana sing bisa ndeleng senjata api - saben dina
          1. +1
            5 2021 Juni
            Kutipan saka Silvestr
            Kutipan: rotmistr60
            Njupuk kapentingan ing statistik wong ing pakunjaran

            Iku malah ora worth takon! Ing Uni, yen tatu tusuk digawa, banjur setengah rumah sakit bakal mlayu kanggo ndeleng. Ing 88-89 taun. ing mung rumah sakit darurat 400 ewu ing kutha, iku 1 wektu ing 2 minggu. Lan saiki ora ana sing bisa ndeleng senjata api - saben dina

            ing wilayah Saratov asli ing wilayahku saka 1973 nganti 1989 (wong sing dilayani, khusus takon dheweke saiki) 4 petugas polisi tiwas. Pati piso padha langka -1-2 ing 1-2-3 sasi, nanging ora tusukan fatal lan / utawa sirah sing rusak - meh ajeg, babagan lengen / sikil sing rusak, malah obrolan ora tansah gampang - mesthi ..
            contone,, ing disko kita ing awal 80s padha perang istimewa karo chain mancal

            Kejahatan ing USSR ing taun 1970
            Jumlah total kejahatan - 1 (ing 046 - 336) - wutah;
            pembunuhan berencana - 15 265 (ing 1969 - 14) - wutah;
            nyoba mateni - 4707 (ing 1969 - 4677) - wutah;
            mateni rampokan - 263 (ing 1969 - 257) - wutah;
            Rajapati karo rudo pekso - 203 (ing 1969 - 196) - Tambah;
            Rajapati karo hooliganism - 3240 (ing 1969 - 3279) - tiba;
            Rajapati amarga meri lan padu - 9633 (ing 1969 - 9348) - wutah;
            Rajapati dening ibu saka bayi - 489 (ing 1969 - 494) - tiba;
            serangan marang petugas polisi 421 (ing 1969 - 368) - wutah;
            rampokan - 32 (ing 871 - 1969) - wutah;
            rampokan - 6898 (ing 1969 - 6698) - wutah;
            cilaka awak grievous disengaja - 21 (ing 803 - 1969) - wutah;
            rudo pekso - 13 (ing 859 - 1969) - wutah;
            hooliganism - 240 (ing 939 - 1969) - wutah;
            Kadurjanan ing tentara - 16 (ing 173 - 1969) - tiba;
            bribery - 2954 (ing 1969 - 2407) - wutah.

            Lan ing kene dudu jumlah pembunuhan sing menarik - nanging apa sing ana ing negara kasebut saben dina (!!!!)mateni polisi...
            Lan sakdurunge dheweke ngandhani yen nalika dheweke mandheg nembak amarga rudo pekso, jumlah bocah-bocah wadon sing dipateni mudhun banget, lan sadurunge, dheweke bakal nembak kaya ngono, sing kaya ngono, lan yen mateni, mesthine ora. ditemokake lan ora bakal ana saksi ...

            "Mung ing taun 1970-an ing USSR ana babagan telung puluh nyoba mbajak pesawat penumpang."
            https://topwar.ru/142085-bomba-v-rukah-neudachnika-samyy-krupnyy-terakt-v-sovetskoy-istorii.html

            Ing USSR, kabeh wong sepi lan tentrem ... ya ... ing Aniskin ing Altai ... mbokmenawa
            1. AVM
              0
              7 2021 Juni
              Kutipan: my 1970
              Kutipan saka Silvestr
              Kutipan: rotmistr60
              Njupuk kapentingan ing statistik wong ing pakunjaran

              Iku malah ora worth takon! Ing Uni, yen tatu tusuk digawa, banjur setengah rumah sakit bakal mlayu kanggo ndeleng. Ing 88-89 taun. ing mung rumah sakit darurat 400 ewu ing kutha, iku 1 wektu ing 2 minggu. Lan saiki ora ana sing bisa ndeleng senjata api - saben dina

              ing wilayah Saratov asli ing wilayahku saka 1973 nganti 1989 (wong sing dilayani, khusus takon dheweke saiki) 4 petugas polisi tiwas. Pati piso padha langka -1-2 ing 1-2-3 sasi, nanging ora tusukan fatal lan / utawa sirah sing rusak - meh ajeg, babagan lengen / sikil sing rusak, malah obrolan ora tansah gampang - mesthi ..
              contone,, ing disko kita ing awal 80s padha perang istimewa karo chain mancal

              Kejahatan ing USSR ing taun 1970
              Jumlah total kejahatan - 1 (ing 046 - 336) - wutah;
              pembunuhan berencana - 15 265 (ing 1969 - 14) - wutah;
              nyoba mateni - 4707 (ing 1969 - 4677) - wutah;
              mateni rampokan - 263 (ing 1969 - 257) - wutah;
              Rajapati karo rudo pekso - 203 (ing 1969 - 196) - Tambah;
              Rajapati karo hooliganism - 3240 (ing 1969 - 3279) - tiba;
              Rajapati amarga meri lan padu - 9633 (ing 1969 - 9348) - wutah;
              Rajapati dening ibu saka bayi - 489 (ing 1969 - 494) - tiba;
              serangan marang petugas polisi 421 (ing 1969 - 368) - wutah;
              rampokan - 32 (ing 871 - 1969) - wutah;
              rampokan - 6898 (ing 1969 - 6698) - wutah;
              cilaka awak grievous disengaja - 21 (ing 803 - 1969) - wutah;
              rudo pekso - 13 (ing 859 - 1969) - wutah;
              hooliganism - 240 (ing 939 - 1969) - wutah;
              Kadurjanan ing tentara - 16 (ing 173 - 1969) - tiba;
              bribery - 2954 (ing 1969 - 2407) - wutah.

              Lan ing kene dudu jumlah pembunuhan sing menarik - nanging apa sing ana ing negara kasebut saben dina (!!!!)mateni polisi...
              Lan sakdurunge dheweke ngandhani yen nalika dheweke mandheg nembak amarga rudo pekso, jumlah bocah-bocah wadon sing dipateni mudhun banget, lan sadurunge, dheweke bakal nembak kaya ngono, sing kaya ngono, lan yen mateni, mesthine ora. ditemokake lan ora bakal ana saksi ...

              "Mung ing taun 1970-an ing USSR ana babagan telung puluh nyoba mbajak pesawat penumpang."
              https://topwar.ru/142085-bomba-v-rukah-neudachnika-samyy-krupnyy-terakt-v-sovetskoy-istorii.html

              Ing USSR, kabeh wong sepi lan tentrem ... ya ... ing Aniskin ing Altai ... mbokmenawa


              Matur nuwun kanggo link. Visual banget. Cukup kanggo ndeleng Konevsky kanggo mangerteni carane kejahatan ing USSR. Koretsky, sanajan dheweke nulis buku fiksi, akeh sing adhedhasar acara nyata - geng, rampokan, pembunuhan, lan liya-liyane. Lan carane akeh maniacs ana?

              Nanging sing paling awon yaiku kabeh ditutupi - informasi babagan kejahatan ora digawa menyang perhatian masarakat.
  7. +6
    4 2021 Juni
    Jawaban sing apik kanggo pitakonan sing angel. Usul sing cukup cukup babagan eksekusi wajib teroris ing sekolah. Lan larangan "heroisasi" ing media pancen perlu.
    Babagan balon - Aku bakal ndhukung. Guru kudu ngancani siswa, ngadhepi ancaman kekerasan ing sekolah. A tabung gas - ora, nanging - pangayoman.
    Latihan staf sekolah, latihan teror, pemeriksaan lan liya-liyane ditindakake kanthi rutin.
    Nanging kudu dipikirake babagan perlindungan sekolah. Akeh institusi pendidikan sing wis dijaga dening "pria ing kamuflase." Siji mung kudu "nganyarke" menyang tingkat pengawal bersenjata. Ing AS, akeh sekolah malah duwe kantor polisi nyata. Persentase pejabat keamanan ing antarane populasi ing Federasi Rusia kanthi teoritis ngidini sampeyan ngontrol sekolah lan wilayah sekitar. Kabeh sekolah kurang lengkap kudu duwe pengawal bersenjata MERDEKA saka ADMINISTRASI. Ing deso, bisa mindhah titik akomodasi "sheriff" distrik saka kantor administrasi menyang sacedhake sekolah.

    Akeh pelanggaran ing sekolah sing ditindakake kanthi rutin nglewati "murid". Miturut layang hukum ing Federasi Rusia, dheweke kudu ditangani dening kantor jaksa lan polisi. Ing Jerman, polisi lan negara gampang ngatasi masalah iki kanthi kontrol lan denda. Polisi kita mung nglirwakake tugase.

    Ing Uni, bocah-bocah uga ora seneng sekolah. Nanging ana alternatif - "pabrik" utawa "pabrik kolektif".
    Saiki, miturut pengamatanku, 70-80% siswa mung nandhang sangsara ing sekolah sawise kelas 7. Ayo padha pindhah menyang karya, lan ora menyang "web". Malah akademisi liberal Yamburg ngakoni yen thanks kanggo "toleransi" ing sekolah, kita wis nampa rong generasi "neurasthenics caressed." Saben dina, bocah-bocah kanthi ora sadar dipalu menyang alam bawah sadar dening hukum, sekolah lan media kanthi gagasan "kesucian" pribadi a priori. Iki minangka ide kanggo main "counter-strike" non-virtual ing sekolah kanthi target sing aman. Kekerasan remaja mujudake saben dina. "Penembak Kazan" mung pucuk "gunung es"! Lan aku ora tau nemoni informasi babagan paukuman sing cukup kanggo mateni, ngantem, mutilasi, sadisme, gelut, bullying, lsp.
    1. +8
      4 2021 Juni
      Penulis kurang cahya alasan kedadeyan tragedi kasebut.
      Nanging padha ora mung ing pikiran saka Kazan, Kerch lan kov liyane.
      Kahanan sosial ing masyarakat wis pindhah menyang tingkat sing beda. Wong dadi ... liyane callous, utawa soko ... Ora ana sing peduli karo bajingan karo senjata ing dalan. Yagene dheweke ora ngandhani polisi? Ya, amarga polisi wis ora percaya maneh!
      1. AVM
        0
        4 2021 Juni
        Quote: Pemimpin Redskins
        Penulis kurang cahya alasan kedadeyan tragedi kasebut.
        Nanging padha ora mung ing pikiran saka Kazan, Kerch lan kov liyane.
        Kahanan sosial ing masyarakat wis pindhah menyang tingkat sing beda. Wong dadi ... liyane callous, utawa soko ... Ora ana sing peduli karo bajingan karo senjata ing dalan. Yagene dheweke ora ngandhani polisi? Ya, amarga polisi wis ora percaya maneh!


        Wong PMSM mesthi kaya ngono. Ing wiwitan taun 90-an, ana wong loro sing nyoba nyopot jam tangan saka penulis (umur sekolah menengah) ing dalan. Padha perang, digulung ing lemah - wong-wong sing mlaku kanthi tenang (jam kasebut rampung karo penulis, utuh. nglirik ).

        Lan carane kanggo mungkasi bajingan karo bedhil, yen dheweke dhewe ora bersenjata? Ing lawang mlebu sekolah, ana sing nyoba - buruh pangopènan bangunan, ditembak, tatu.
        1. 0
          5 2021 Juni
          Ana acara TV - musim semi, lendhut, wong sing nganggo busana resik ana ing antarane rong genangan, ora bum/mabuk, tuwo, karo tas ransel.. Kaya serangan jantung.. Ngapusi meneng...
          Wis kira-kira 90 (!!!!) wong, panggonane ketoke rame...
          Massal- overstepped (!!!!!) liwat (supaya ora udan sikil), 40 persen - mlaku-mlaku ing genangan ...
          Direwangi tangi lan digawa menyang bangku - 1 (siji!!!!!!!!) bocah sekolah.
          Ora ana siji-sijia sing nelpon ambulans, ora ana sing liwat .....
    2. +3
      4 2021 Juni
      Kekerasan remaja mujudake saben dina.

      Sayange sampeyan bener. Ana kedadeyan sing nggegirisi ing dina liyane ing Barnaul: 3 bocah sekolah, sing paling tuwa umure mung 14 taun, ngalahake lan dirudopekso kanca sing umure 11 taun nganggo botol, lan video penyalahgunaan dikirim menyang ibune. . Aku tuwuh ing taun 90-an, sekolah kasebut tiba ing taun XNUMX-an, nanging, jujur, aku ora ngelingi apa-apa, sanajan ana kabeh. Aku dhewe, amarga Aku minangka bocah sing cukup lengkap, kanthi contoku dhewe, aku ngerti kepiye bocah-bocah sing ala lan ora kompromi, nanging kanggo nglelebke primativisme iku omong kosong kanggo aku.
    3. 0
      4 2021 Juni
      Kutipan saka: samarin1969
      Jawaban sing apik kanggo pitakonan sing angel.

      Aku iki bagéan saka masalah. Lan ora paling gedhe. Sawise saben investigasi kasebut, informasi mili ing media manawa umume para penjahat, utamane kedadeyan ing institusi pendidikan, nindakake kejahatan minangka akibat saka konflik sing ora bisa dirampungake karo kanca-kanca utawa guru. Lan ora ana sing ngusulake kanggo nyegah konflik ing urip internal institusi pendidikan. Nanging muspra. Aku mikir salah sawijining cara kanggo nyuda tingkat kacilakan lan kejahatan ing lingkungan iki. Cara kanggo nyegah ora dadi pitakonan sing gampang, nanging saiki wis jelas yen peran guru kelas banget disepelekake, lan karyane katon kaya sekunder (dinilai kanthi mbayar beban kerja lan kekurangan latihan khusus) .
  8. -2
    4 2021 Juni
    Bocah-bocah miskin. Dheweke dipateni dening kanca-kancane, lan wong diwasa terus muter, ora pengin ngakoni yen, pisanan, dheweke kudu dididik. Ora ana larangan sing bakal menehi asil sing dikarepake, uga senjata guru, manawa ana ing bathing utawa ora. Sampeyan kudu bisa karo anak, lan ora nyedhiyani layanan kualitas dubious kanggo tuwane. Guru kita wis meh ilang, wis mutasi menyang peds lan coves. Saka usulan-usulan teknis, aku ora krungu siji sing wicaksana babagan aplikasi tag RFID kanggo senjata. Iki dudu panacea, nanging bakal mbantu ngatasi akeh masalah.
  9. +1
    4 2021 Juni
    Iku ora bakal bisa ing sembarang cara, kajaba, mesthi, negara wis siyap kanggo mbongkar kabeh sekolah lan sijine ing panggonan bangunan wojo karo detektor, pengawal karo bedhil mesin ing lawang mlebu lan sistem pass kaya ing zona.
  10. + 11
    4 2021 Juni
    Nanging kowe ora gelem ngrungokke pendapate satpam kuwi saka sekolahanku sekolah 5 (lima) tahun aku kenal lan kelingan kabeh wisudane aku kenal kabeh wong tuwa paling ora visual, kancaku akeh. Aku bakal nggawe leladen, Aku pensiunan militèr Apa aku ing limang taun ing kula bab satus keluhan wis ditulis kanggo kabeh panguwasa kanggo miturut omongane uwong nit-milih bab kontrol akses, tanpa gumunggung Aku bakal ngomong iku uga diamati Mung passport, mung diiringi guru, etc direktur, dening cara, konco kula, kang tengah penting karo bab 1000 siswa. Mratelakake panemume pisanan, kabeh struktur sing njamin keamanan sekolah kudu kasengsem ing kualitas pangayoman kanggo iki sampeyan kudu mbayar. kunci, latihan bocah sekolah padha muzzled kanggo titik mokal, prestise ing ngisor plinth Sekolah akeh bagean, nanging kabeh kajaba catur dibayar. cake Bojoku, guru matématika, ing pisanan Juni, minangka bagéan saka klompok guru, mriksa ujian pungkasan saka siswa Duyatigrad, sing disebut GIA Apa sampeyan pengin ngumumake asil? Saka 180 diverifikasi karya, meh 160 kanggo deuce ngalangi Tirai Dadi iki ngendi sampeyan kudu nari, saka masyarakat, iku nyengsarakke Aja sponsor kabeh limo regimes dubious, ora bengok-bengok saka saben wesi sing padha ora kaya kita, nanging makarya karo wong lan tansah eling yen kaluhuraning negara ditemtokake dudu wilayah lan anané senjata nuklir, nanging rakyat lan kesejahteraane aku njaluk ngapura kanggo wektu Liburan.
    1. +4
      4 2021 Juni
      Aku pengin nambah:
      Dene para pengawal, masalah gedhe yaiku sanajan nggunakake kekuwatan dening pengawal kasebut mung winates - mung ancaman langsung. Yen nerak ndhelikake gegaman, banjur meh kabeh nggunakake pasukan dening pengawal bakal ilegal.
      Mulane, akeh pengawal sing pasif, amarga banjur sampeyan bakal disiksa kanggo unsubscribe.
      Mula pasif para pengawal.
      Padha ditrapake kanggo wayahe nalika penjahat karo gegaman wis mandegake - warga ora cukup alasan legal kanggo iki. Ana kemungkinan non-nol kanggo entuk deadline.
      Lan oyod saka piala ing kene ora ana ing angger-anggering senjata, nanging ing hukum praktik sing diterapake kanggo nemtokake watesan pertahanan diri sing diidini. Luwih gampang kita entuk istilah kanggo mbela diri tinimbang ora entuk. Ing wektu sing padha, akeh saraf bakal kesel.

      Nanging alasan paling jero dumunung ing taman kanak-kanak / sekolah, uga sikap masyarakat marang bocah-bocah - "ONIZHEDETI".
      Ing pangertèn iki, ing USSR padha nyoba kanggo instill tanggung jawab wiwit saka taman kanak-kanak.
      Kajaba iku, ana peran gedhe saka sekolah. Ing USSR, guru lan sekolah minangka wewenang ora mung kanggo bocah-bocah, nanging uga kanggo wong tuwa. Kajaba iku, sekolah duwe pengaruh marang wong tuwa liwat pakaryane wong tuwa (bisa ngirim keluhan menyang kerja, lan iki bisa nyebabake kekurangan bonus lan keuntungan). Sekolah bisa gampang nguripake polisi lan padha ora bal-balan. Ya, lan polisi distrik uga terus-terusan menyang kulawarga masalah.
      Plus, Octobrist, pionir, Komsomol - iki uga faktor pendidikan.

      Aku ngerti manawa beda ing endi wae, nanging umume - kaya ngono.

      Lan saiki, upaya apa wae sing ditindakake dening guru kanggo ngetrapake langkah-langkah pendhidhikan (sanajan guru kasebut bener) minangka darurat lan guru bakal disalahake. Alah.

      Lan kanthi biaya loading guru. Apa saiki, apa banjur, beban guru gedhe banget. Mung yen ing USSR asring ora specialized (contone, padha bisa ngirim soko kanggo ngalahake metu saka panggedhe), saiki ana akeh dokumen lan laporan.

      Ing ringkesan: masalah darurat kasebut dumunung ing proses pendhidhikan wong, lan ora kanggo mbatesi apa wae. Sanajan ing tahap iki bisa uga bener.
      1. +5
        4 2021 Juni
        Lha praktek penegakan hukum bisa diowahi, ora ana gunane dilebokake preman bersenjata saka Garda Nasional, nanging iki kanggo wong sing pertama, aku mbaleni maneh, sanajan satpam sing CUKUP bisa nindakake akeh. wiwit taun anyar. (akademik) kanggo wong tuwa SMS babagan telat anak, kanthi otomatis aku ngerti yen aku nulis rincian, nanging intine padha, mbayar kanthi sopan, njaluk hard, menehi pitulung lan% 12-30 masalah bakal ditanggulangi Kabeh liyane ana ing kalbu negara Lan ora perlu kanggo idealize USSR, ana akeh kecoak ing kana, lan kabeh sing kita nostalgia disambungake karo pemuda kita. Ing muda, sampeyan ndeleng kabeh kanthi beda. maneh, bisa kanggo nambah tingkat income saka kabeh populasi lan iku nyata. Lan ora saka stands Kita kudu nindakake kabeh kanggo wong Kita ora bakal mbangun kapal selam nuklir siji, kita bisa nggawe kabeh bagean kanggo bocah-bocah sekolah gratis, karo gaji prayoga kanggo pelatih Moderate napsu sawetara raja manca, lan kita bisa mbangun ewu sekolah. , transfer latihan kanggo siji shift Lan bakal luwih gampang kanggo guru lan bakal ana wektu kanggo menehi hasil karo bocah-bocah Ana akeh pilihan Yen sampeyan pengin Nuwun sewu pesen sing dawa Liburan Nanging
        1. +1
          4 2021 Juni
          Kutipan: Sergey Nikiforov
          Ana akeh opsi Ana bakal kepinginan Sorry kanggo pesen dawa
          Kiriman sing apik, ujare! Bakal ana kesejahteraan, lan kapercayan ing urip normal ing mangsa ngarep bakal katon. "Kapercayan ing mangsa ngarep" (c) tegese akeh!
  11. +1
    4 2021 Juni
    Tragedi ing Kazan: kenapa bisa kedadeyan maneh lan carane nyegah

    Carane? Kanggo miwiti mungkasi nuduhake cacat ing kabeh saluran TV.
    Media ora ngirim informasi, padha mbentuk eling kita, eling anak kita.

    TV (media), "ngrasakake" serangan luwih saka sedina, nyatane, accomplices saka teroris. sembarang serangan teroris dirancang kanggo meden-medeni nomer akeh wong, lan liyane sing luwih apik, lan media sing aktif melu iki.

    Aku ora ngomong yen kita kudu meneng babagan iki, nanging uga ora bisa ditrima dadi accomplices saka teroris.
    1. -3
      4 2021 Juni
      Kutipan: Boris55
      Kanggo miwiti, mungkasi nuduhake cacat ing kabeh saluran TV.
      Media ora ngirim informasi, padha mbentuk eling kita, eling anak kita.

      Sadurunge, dheweke nuduhake Kongres CPSU - nyegah teroris njeblug bom ing subway ing taun 70-an ???!!!!!!
      1. 0
        4 2021 Juni
        Kutipan: my 1970
        Sadurunge, padha nuduhake Congress CPSU - iki nyegah teroris saka detonating bom ing subway ing 70s.

        Teroris - ora, nanging ana akeh pandherekipun?

        Pikiran pisanan, banjur tumindak. Minangka kita mikir, supaya kita tumindak. Nalika kita tumindak, kita urip. Pikiran kita dibentuk saka informasi sing kita gunakake, sing diwenehake kanggo kita kanthi Cara Nggawe Pandangan Dunia, amarga sawetara alasan sing diarani media. Media ora ngirim informasi, padha ngatur prilaku kita.
        1. 0
          4 2021 Juni
          Kutipan: Boris55
          Teroris - ora, nanging ana akeh pandherekipun?

          Ayo kula rephrase - ing USSR padha nuduhake mung positif - apa iki mungkasi Ukrainians saka Bandera ing atine saka 1980s ??
          1. -1
            4 2021 Juni
            Kutipan: my 1970
            iku mungkasi bandera ing atine Ukrainians ing 1980s ??
            Mesthi mandheg! Nganti 2014!
            1. +1
              5 2021 Juni
              Kutipan saka bisnisv
              Kutipan: my 1970
              iku mungkasi bandera ing atine Ukrainians ing 1980s ??
              Mesthi mandheg! Nganti 2014!
              -yaiku, wong Ukrainia sing bengok-bengok LUWIH nalika USSR isih urip "Kamulyaning Ukraina!" ing 1987 - iku ora, iku ora?
              sing ngentasake Maidan 2004 (Orange / "Pomaranchevy") - apa ora ana?
              Sing slickers "saka Ternopil" sing aku 1988(setaun!!) ing SA padha ngomong yen "Ridna Nenka feed jebule m....!!!" - padha ora ana uga???!!!
              Wah opo toh.....
              sepira cepet memori sampeyan dibuwang saka sampeyan ....
              1. 0
                10 2021 Juni
                Kutipan: my 1970
                wah....cepetan memorimu ilang....
                Sadurunge, Svidomo wedi nindakake kabeh sing sampeyan tulisake, mula ora perlu nggedhekake lan nambah, iki cukup tanpa sampeyan! Ana cukup freaks ing kabeh wektu lan ing kabeh negara ing donya.
                1. 0
                  11 2021 Juni
                  Kutipan saka bisnisv
                  Sadurunge, Svidomo wedi nindakake kabeh sing sampeyan tulisake
                  sadurunge"Iki kapan?
                  Kutipan: my 1970
                  Sing slickers "saka Ternopil" sing aku 1988 (umur setaun!!)
                  iku sethitik sadurunge 2014, bener? Kanggo 26 taun?
                  Kutipan saka bisnisv
                  Mesthi mandheg! Nganti 2014!
                  1. 0
                    11 2021 Juni
                    Kutipan: my 1970
                    Iku luwih awal tinimbang 2014, ta? Kanggo 26 taun?
                    Sampeyan ngladeni ing ngendi? Jam ora ing sawijining? Aku mikir amarga mung bisa kedadeyan, nanging ing tingkat pawon (kalebu tentara), lan ing sisih kulon. Banjur, sampeyan ora njupuk menyang akun siji faktor penting banget - sak perestroika, akeh "patriots" muncul, vilifying tanah air lan nindakake kabeh supaya bisa mati dhuwit ditampa kanggo "karya" ing ambruk saka negara. Kurator Barat. Cukup aja ngomong iku ora kelakon. Iku utamané rajin wiwit 1985. Lan sing paling penting - wong-wong percaya ing dongeng, sing disusun dening para pelacur saka manajemen, ilmu lan seni!
                    1. 0
                      11 2021 Juni
                      Kutipan saka bisnisv
                      Sampeyan ngladeni ing ngendi? Jam ora ing sawijining?

                      KTurkVO, Kushka lol
                      Kutipan saka bisnisv
                      sing utama yaiku wong-wong percaya ing dongeng sing disusun dening para pelacur kasebut saka manajemen, ilmu lan seni!

                      Mangkono - ideologi USSR ora main peran? Wiwit wong percaya omong kosong?!!!
  12. -7
    4 2021 Juni
    Rampung ora setuju karo penulis. Dibalik kabeh. Senjata kudu dilarang, titik!
    1. +7
      4 2021 Juni
      Kutipan saka usher
      Senjata kudu dilarang, titik!

      Dudu bedhil sing nembak, nanging wong sing nembak.
      1. 0
        4 2021 Juni
        Kutipan: Boris55
        Dudu bedhil sing nembak, nanging wong sing nembak.

        Sugeng rawuh ing NRA!
        1. -1
          4 2021 Juni
          Quote: Nagant
          Sugeng rawuh ing NRA!

          Ora, matur suwun.
      2. 0
        13 2021 Juni
        Kutipan: Boris55
        Kutipan saka usher
        Senjata kudu dilarang, titik!

        Dudu bedhil sing nembak, nanging wong sing nembak.

        yen wong ora duwe gegaman, ora ana sing nembak. Iku logis? Ora perlu timpa ing kene babagan kebebasan, lsp. omong kosong.
    2. +3
      4 2021 Juni
      Senjata kudu dilarang, titik!
      Ing Negara Baltik, pistol tempur bisa digawa karo sampeyan, lan ora ana apa-apa, kabeh sepi. Mungkin dudu larangan kasebut?
      1. +2
        5 2021 Juni
        Quote: pemotong baut
        Senjata kudu dilarang, titik!
        Ing Negara Baltik, pistol tempur bisa digawa karo sampeyan, lan ora ana apa-apa, kabeh sepi. Mungkin dudu larangan kasebut?
        - Bisa dipake...
        Mung ing kene masalahe - miturut aturane:
        - yen sampeyan nemokake tong minyak ing panggonan sing didol alkohol (kafe, restoran, toko), sampeyan bakal diwenehi artikel pidana
        - yen sampeyan nemokake bagasi ing panggonan sing rame - artikel pidana
        - yen sampeyan diserang - sampeyan njupuk tong minyak - mungsuh mbalikke sampeyan, lan sampeyan ditembak - iki bakal dianggep SERANGAN ing bagean sampeyan (artikel, istilah) - lan yen sampeyan uga mateni dheweke - rajapati direncanakake
        Ana "Kuda, kanibal lan wong" saka Baltik ing kene - dheweke njlentrehake undang-undang kasebut kanthi rinci. Secara pribadi, dheweke cenderung percaya yen akeh populasi yaiku wong tuwa, ana sawetara wong enom - kabeh wong ing Eropa Lan wong tuwa lungguh ing omah lan ora golek petualangan ing ngendi - ing endi tanpa batang ....

        Ing Moldova - senadyan bedhil sing diidinake - biaya paling dhuwur kanggo pangopènan polisi ing EU ing antarane wong enom Eropa. Lan kudu dadi sebaliknya ...
        1. +2
          5 2021 Juni
          Panggonan ngendi alkohol didol (kafe, restoran, toko) bakal nemokake gedhe
          Sing dakeling-eling, nggawa senjata nalika mabuk minangka artikel. Kang cukup dingerteni. Utawa sampeyan pengin penembake bar mabuk?
          sampeyan njupuk tong minyak - mungsuh mbalikke sampeyan
          Yaiku, dheweke mandheg nyerang sampeyan. Kabeh, tujuan kanggo mbela diri wis digayuh. Utawa sampeyan pengin dadi Hakim Dredd lan ngukum dheweke kanthi tembakan ing mburi sirah? Ora, ora kaya ngono.
          (artikel, istilah)
          Dheweke metu saka pakunjaran, nanging ora metu saka kuburan (iki ora akurat wassat ). Padha ora biasane metu saka kursi rodha.
          wong tuwa, relatif sawetara wong enom - ing Eropah everyone
          Inggih, ya, padha kejiret kabeh Hedgehogs lan menyang Romania kanggo ngresiki WC ya Ana apa-apa kanggo komentar ing kene.
          biaya polisi paling dhuwur ing EU antarane enom Eropah.
          Moldova ora ana ing EU. Jendral polisi ora pengin manggon ing Chisinau, nanging ing Miami. Lan padha duwe kulawarga gedhe.
          Umumé - undang-undang sing cukup nyukupi. Ing Latvia, akeh banget, nelusuri kertas saka Amerika (Vira minangka paspor Amerika)
          1. 0
            5 2021 Juni
            Quote: pemotong baut
            hakim mburu Dredd dadi lan ngukum wong karo dijupuk ing mburi sirah? Ora, ora kaya ngono.

            mbukak artikel 2 taun kepungkur dening Misha "2barrels" - 9/10 komentator bisa ditanam OTOMATIS(!!!!!) ... kabeh ana ing tingkat - "padha ngidini bedhil lan aku ambegan ing sirahe, dheweke nggegirisi bojoku"

            Quote: pemotong baut
            wong tuwa, relatif sawetara wong enom - ing Eropah everyone
            Lha ya wis padha kecekel kabeh landak banjur mangkat menyang Rumania kanggo ngresiki WC. Ora ana sing bisa dikomentari.
            - ing umum, obrolan ana bab Baltik.
            "Ing awal taun iki, 122 wong enom umur 18 nganti 24 manggon ing Latvia, sing meh kaping pindho kurang saka sepuluh taun kepungkur," Delfi laporan karo referensi kanggo Central Statistical Bureau (CSO).
            Ing taun 2009, ana 238 wong enom sing manggon ing Latvia.
            "Yen ing taun 2009 bagean saka wong enom ana 11%, saiki mung 6,4% saka populasi Latvia, lan iki minangka angka paling murah nomer loro ing Uni Eropa (EU)," jelas Baiba Zukula, Wakil Direktur Sosial. Badan Pusat Statistik Kab.

            Quote: pemotong baut
            Moldova ora ana ing EU. Jendral polisi ora pengin manggon ing Chisinau, nanging ing Miami. Lan padha duwe kulawarga gedhe.
            -
            "Moldova mimpin kanggo mbuwang polisi. Saka saben 100 lei sing ditampa ing ekonomi, warga mbayar udakara rong lei kanggo layanan polisi, sing meh kaping pindho rata-rata kanggo negara-negara Uni Eropa. Kanggo mbandhingake: ing Romania, warga mbayar 30 persen luwih murah tinimbang Moldova kanggo pangopènan Departemen Dalam Negeri. Data kasebut ana ing panaliten sing diwenehake dening Denis Gorya, ahli kebijakan ekonomi Institut Studi Strategis "Viitorul", laporan IPN.
            Udakara 2016 milyar lei saka anggaran nasional dibuwang kanggo Kementerian Dalam Negeri ing taun 2,55. "Jumlah kasebut nyengsemaken, amarga kita ora mbuwang jumlah sing padha kanggo pendidikan lan perawatan kesehatan," ujare ahli kasebut. - Yen kita nyuda biaya Kementerian Dalam Negeri menyang tingkat negara Uni Eropa, kita bisa ngirit kira-kira siji milyar lei saben taun.
            Cara liya kanggo nemtokake efektifitas Kementrian Dalam Negeri yaiku rasio populasi karo jumlah polisi. TDadi, ana siji karyawan Departemen Dalam Negeri Republik Moldova kanggo saben 223 warga, luwih murah tinimbang rata-rata EU: ana siji polisi kanggo saben 348 warga. Kanggo mbandhingake, pejabat polisi Romania nglindhungi kepentingan 377 warga, 154 luwih akeh tinimbang mitra Moldova. Yen Moldova pengin nyekel negara-negara Uni Eropa babagan efisiensi polisi, mula kudu duwe 10 polisi tinimbang 16 saiki.
            http://www.vedomosti.md/news/policiya-v-moldove-obhoditsya-byudzhetu-pochti-v-dva-raza-do#:~:text=Молдова%20лидирует%20по%20расходам%20на,среднем%20в%20странах%20Европейского%20союза
            1. 0
              5 2021 Juni
              "Moldova mimpin babagan mbuwang polisi.
              Lan apa, apa iki mengaruhi populasi manuk hantu kuping dawa ing wilayah Volga tengah? Aku ora peduli karo lei sing boroske.
              "Ing awal taun iki, 122 wong enom umur 18 nganti 24 manggon ing Latvia.
              Ana sing mangkat sinau ing Jerman, wong ing Norwegia lagi nabung kanggo apartemen. Lan mung nyenengake kanggo manggon ing luar negeri, sinau basa. Lan apa? Ana kelompok umur liyane karo gaman.(Ngomong-ngomong, sawetara wong sing kasengsem ing bedhil ing 18-24) Iki maneh bab apa-apa.
              Komentator 9/10 bisa ditandur OTOMATIS (!!!!!)
              Ya, komentator online anonim umume njupuk kaping telu kanggo ngobrol. Liyane bab iku ing urip nyata padha tumindak luwih cekap, minangka nuduhake pengalaman. Pangecualian yaiku gunung sing dhuwur lan steppes sing amba, nanging meh ora ana ing Baltik.
            2. +2
              5 2021 Juni
              122 ewu wong enom umur 18 kanggo 24 urip
              Manungsa waé, pitakonan! Yen bakal bisa mabur saka Pskov utawa Tver kanggo panggonan permanen kanggo Stockholm utawa Hamburg karo tiket kanggo 2000re lan passport (ora malah manca, nanging prasaja) - carane akeh wong enom bakal tetep ana ing taun?
              ing umum, obrolan bab negara Baltik
              Я Aku ngerti. Mung wae yen dicritakake maneh kanthi gratis babagan nggegirisi urip ing kana (miturut VO) jelas cocog.
  13. +3
    4 2021 Juni
    Bocah-bocah ora duwe masa depan, Ya, ana sing luwih pinter ing kuliah, ana sing luwih ringkih ing kuliah. Lan ing kana, miturut kersane Gusti.
    1. 0
      4 2021 Juni
      opo opo? apa masa depan? omonge opo?, alesane "kok rungokno nang sekolah" utowo cuckoo mili ngono..
  14. 0
    4 2021 Juni
    Bedhil ora mateni wong, wong mateni wong
    Utawa luwih, nonhumans.
    Apa sing kudu ditindakake? medeni. Yen lagi digantung publicly, nanging luwih apik kanggo impale, sabanjuré sing pengin dadi misuwur bakal Getun, ora, ora korban - padha ing asas ora saged iki, nanging bokong dhewe.
  15. -2
    4 2021 Juni
    "Yen kita ngomong babagan karyawan Pengawal Rusia, jumlahe kira-kira 340 wong, yaiku, ora mungkin njamin kehadiran permanen ing sekolah lan taman kanak-kanak kanthi pasukan Pengawal Rusia."
    Lan parasit iki umume bisa nyedhiyani soko?
    1. 0
      5 2021 Juni
      Kutipan: Saka Tomsk
      "Yen kita ngomong babagan karyawan Pengawal Rusia, jumlahe kira-kira 340 wong, yaiku, ora mungkin njamin kehadiran permanen ing sekolah lan taman kanak-kanak kanthi pasukan Pengawal Rusia."
      Lan parasit iki umume bisa nyedhiyani soko?
      - "parasit" iki (kaya !!!) Sauntara iku uga melu nglindhungi barang-barang penting lan kargo sensitif, kalebu kabeh obyek nuklir sing dijaga ...
  16. +4
    4 2021 Juni
    Artikel sing rasional, lan sing paling penting, kanthi cara sing cukup kanggo ngatasi masalah serius.
    Dalan kasebut cetha lan cukup, lan bakal menehi efek positif, nanging ora ana sing bakal cepet-cepet ngetutake ...
    . Ngunggahake pamor profesi lan nambah gaji.
    Nganti saiki, pamor iki klelep, lan watesan (ngisor) ora katon ...
    Guru lengan.

    Solusi sing gampang lan efektif, nanging ... bakal ana akeh wong tuwa sing ora nyukupi sing bakal nglawan - proses kasebut bakal "menyang pasir" ...
    . Latihan reguler kanggo ngatasi krisis.
    Titik penting banget. Bocah-bocah, lan umume wong diwasa, ing negara kita pancen ora kompeten ing babagan safety sajrone kahanan darurat. We kudu subyek kuwi ing sekolah, lan kita wis massively ngenalaken basa manca kapindho, lan iki senadyan kasunyatan sing 95% anak ngerti Russian lan Inggris superficially ...
    Nyingkiri kepahlawanan.
    Aku ndhukung penulis 100%, nanging ... maneh, "nanging", ing masyarakat ganas kita, warta kuwi luwih dhisik. Media mung "nikmati" ...
    Paukuman hard lan kejem.
    Mamang banget yen pimpinan lan "oligarki persaudaraan" bakal setuju kanggo dilanjutake hukuman mati, sanajan masalah iki wis suwe ...

    Thanks kanggo Andrey kanggo artikel.
  17. +1
    4 2021 Juni
    1. Ngangkat drajat profesi lan mundhak gaji.

    Iku meh ora ana hubungane karo keamanan. Kajaba persentase wong ing profesi bakal nambah rada.
    2. Arman para guru.

    Prakara nggegirisi guru utawa karyawan liyane cukup rumit

    Ukuran sing ora ana gunane larang. Saben kelas mbutuhake bedhil aman utawa 100500 guru kudu bisa disimpen ing omah lan digawa menyang kantor. Kajaba iku, anané senjata lan kemampuan kanggo nggunakake ora njamin kesiapan psikologis sing dhuwur kanggo nggunakake. Iku uga worth considering sing dumadakan nuthuk metu wong bersenjata biasane ora masalah - ing kasus iki, penyerang tanpa tong minyak (contone, karo piso) wis tong minyak karo kabeh jalaran.

    nyengkuyung guru lan pendidik nganggo kartrid gas jet utawa gel (GB) sing padha

    Iki ora bisa nglindhungi wong sing nganggo VU utawa koktail Molotov. Dheweke mung bisa mbuwang sawetara botol menyang kelas lan ngenteni. Apa sing bisa ditindakake ing kasus iki.
    Aku uga nyathet yen ana hubungane karo pandemi, tameng rai transparan sing efektif banget saka solusi kasebut, kalebu tameng rai transparan, wis didol.

    Kaya sing wis dakcritakake ing ndhuwur, kasedhiyan alat uga ora njamin panggunaane wong sing ora siap ing kahanan sing stres banget (lan luwih-luwih ora njamin sukses) - nanging iki bisa ngganggu penjahat.

    Kauntungan saka solusi kasebut, dibandhingake karo perlindungan, bakal dadi ancaman sing ora bisa diprediksi kanggo kriminal

    "Ketidakpastian" saka keputusan kasebut bakal dadi "columbiner" pisanan sing nemoni iki. Sawise iku, langkah kasebut bakal ditindakake dening kabeh pamindhahan sabanjure nalika ngrancang. Lan padha ngerti carane ngrancang, sayangé.

    Ing wektu sing padha, kabutuhan keamanan paling gampang ing lawang mlebu ora negate iki

    Satpam ing lawang mlebu minangka calon utama kanggo Valhalla, ngelingi carane stupefying lan sayah kegiatan kuwi. Ing kasus serangan klompok-pasangan, iki ora masalah, sayangé.

    3. Latihan biasa kanggo ngatasi krisis

    Mung cara sing bener ing umum.

    Saka sudut pandang teknis, perlu nginstal lawang interior sing dikuatake

    Pitakonan iku carane kuwat. Loro-lorone penembake Kerch lan "Avatar Gusti ing bumi" iki nggunakake piranti bledosan improvisasi - kanthi ngelingi iki, bisa uga keamanan ora cukup lan akeh dana bakal diobong.

    4. Nyingkiri kamulyan

    Ing wayahe, sayangé, kanggo wektu sing cukup suwe, jalur media resmi lan segmen pangguna Internet wis diverged. Iki difasilitasi dening tekanan aktif lan bodho saka negara ing sumber daya Internet lan masyarakat, ing tangan siji, lan degradasi media non-kompetitif, ing sisih liyane. Dadi ora ana apa-apa ing mburi frasa sing apik iki - substrat informasi dipérang, negara ora duwe kemampuan kanggo pengaruh subtly ing nilai-nilai bagean saka komunitas Internet.

    Kanggo tujuan apa padha miwiti kecondongan urip pembunuh saka sekolah ing Kazan ing kabeh cara? Apa tujuane fabrikasi wong bodho kasebut nyatakake babagan "sadar awake dhewe minangka dewa, monster" lan omong kosong liyane sing digawa?

    Persepsi khas Soviet babagan masalah kasebut - kanggo nuduhake yen dheweke minangka monster sing ora sopan, percaya yen ing jaman saiki, kebak hype sing bodho, kabeh wong bakal ujar "dhuh Gusti, nggegirisi." Agitprop wis suwe melu para petani kolektif wingi kanthi mental sing isih enom kaping pindho ing awal 80-an.

    5. Paukuman keras lan kejem

    Sampeyan ora bakal medeni aku karo paukuman apa wae lara wong sing "wis rampung proyek" piyambak bakal njupuk metu gendheng saka shotgun.

    Aku ngringkes - nggarap krisis lan pencegahan "miturut profil" - iki rong cara sing luwih efektif, miturut pendapatku. Liyane macem-macem derajat omong kosong lan goyang.
  18. 0
    4 2021 Juni
    Kanggo penasaran, sapa wae anggota forum sing saiki wis sekolah? Kita ngomong babagan senjata, maniac lan kekurangan ing kene ... Apa sampeyan ngerti apa IQOS? Pira bocah sekolah saiki sing wis kecanthol? Saka pengalaman pribadi, 80% siswa SMA saka 30 nganti 50% saka 5,6 siswa kelas.
    Ora dingerteni kepiye lan kapan sekolah kasebut bakal direformasi (lan apa bakal reformasi, bisa uga mung ngenteni panguburan). Dikenal yen wong tuwa ora nggatekake, bocah-bocah dadi edan. Elinga yen ana iklan kaya "Telpon wong tuwamu ..." Wektu kanggo miwiti "Ngomong karo bocah-bocah" anyar.
    1. 0
      4 2021 Juni
      Kutipan saka sunstorm
      Apa sampeyan ngerti apa IQOS?

      Aku ora ngerti, lan aku ora pengin ngerti. Lan yen aku pengin, aku ora bisa, situs web dheweke ora bakal ngidini aku. Dilarang ing saindenging negara, kajaba negara bagian GA, NC, SC, VA, sing, kanthi kebetulan "aneh", minangka produsen tembakau tradisional, lan perkebunan tembakau minangka bagean gedhe saka ekonomi.
      Kutipan saka sunstorm
      Pira bocah sekolah saiki sing wis kecanthol? ...80% siswa SMA saka 30 nganti 50% 5,6 siswa kelas
      Inggih, masalah iki gampang ditanggulangi. Kanggo nemtokke tax kuwi sing bocah sekolah normal ora duwe dhuwit kanthong cukup, lan malah beasiswa kanggo mahasiswa. Lan supaya "pemuda emas" diracun. Lan ora kudu ing tingkat federal, bisa uga ing tingkat regional utawa malah kutha.
  19. +2
    4 2021 Juni
    Langkah-langkah sing disaranake ora bakal bisa ditindakake. Ngunggahake gaji guru ora bakal mengaruhi safety ing sembarang cara. Kanggo lengen guru iku omong kosong delusional. Dheweke guru, dudu pejuang. Latihan minangka fiksi. Dheweke metu miturut jadwal ing plataran sekolah lan lali. Bakal ana kamulyan, ora bisa dikalahake, amarga ing negara, lan ing donya, akeh wong sing uripe ora kelakon utawa mudhun, bisa uga mung khayalan, nanging wong-wong iki mikir lan bakal katon. kanggo conto kanggo tindakake. Paukuman abot ora bakal bisa kanggo wong sing tindak ontran-ontran. Wong-wong kuwi wis mati nang njero. Dheweke pengin mateni lan ora mikir babagan awake dhewe.
    Siji-sijine langkah sing bisa mbantu paling ora nyuda jumlah kasus kasebut yaiku menehi kapercayan wong yen dheweke duwe masa depan lan dibutuhake, manawa wong liya ora peduli. Nanging ing kahanan kita, nalika "manungsa minangka serigala kanggo manungsa", atomisasi masyarakat, solusi kasebut ora bakal bisa ditindakake. Dadi ing wektu iki ora ana dalan metu saka kahanan saiki ing masyarakat.
  20. +1
    4 2021 Juni
    Ya, ijin senjata pancen kudu ditanggepi nalika umur 28, utawa sawise dadi tentara
    1. +1
      4 2021 Juni
      Kutipan: Barberry25
      Ya, sampeyan kudu bener-bener ngetokake ijin kanggo senjata nalika umure 28
      Dadi ora babagan umur, nanging ing sirah! Yen wong d @ ngalahake, utawa wis kelainan karo psyche, banjur iki bisa katon sanajan ing umur enom. Penguatan kontrol sing gampang kanggo implementasine UU saiki bakal cukup.
      1. +2
        4 2021 Juni
        nanging carane sampeyan mbedakake? perlu)
      2. +1
        5 2021 Juni
        ana prabédan .. ing 18, hormon raging lan akeh terus terang pengin ngluwihi mungsuh, lan banjur akses kanggo senjata .. nyatane, kabeh kasus sadurunge disambungake sabenere karo ngeyek ing sekolah .. mulane, yen sampeyan pengin tong minyak , ngabdi ing tentara utawa ngenteni 28 taun. . wektu iki psyche wis mapan ..
      3. +1
        5 2021 Juni
        lan apa sampeyan kudu trunk ing 18?
    2. -1
      5 2021 Juni
      Terlalu awal, menurut logikamu...

      Banjur, paling sethithik saka umur 50 lan mung kanthi pangkat marshal.

      "Wong 48 taun sing mbukak geni ing Yekaterinburg kerja ing penegak hukum nganti 2011, dheweke dadi pejabat PPS ing departemen polisi No. 13 lan pensiun sepuluh taun kepungkur."
      1. +1
        5 2021 Juni
        yen wong mabuk lan wis binge, iku bisa ing sembarang umur .. nanging aku mbaleni kanggo sing kangelan karo logika: ing umur 18, psyche ora stabil + mung saka sekolah lan nyatane kabeh kasus "Columbines" digandhengake karo penghinaan ing sekolah lan kepinginan kanggo mbales .. mulane, ijin kudu ditanggepi ing umur 28 taun .. lan saiki mbantah kenapa sampeyan butuh ijin ing umur 18 taun ...
        1. -1
          6 2021 Juni
          "Aku" ora perlu ing 18, banjur mbatalake telpon saka 18, transfer menyang 28, digunakake metu aneh, banjur iku mokal saka 18, sampeyan bisa malah duwe tank, etc.
          1. +1
            6 2021 Juni
            ngguyu uga, i.e. kaya aku nulis, kepinginan histeris kanggo njaluk dolanan ing wangun bedhil ... tuwuh munggah
            1. +1
              6 2021 Juni
              Apa pancene ora ana sing bisa dijawab?

              Apa standar ganda ngganggu sampeyan?
              Apa sampeyan ngusulake rekrut lan nyerahake senjata menyang tentara saka 18, lan yen ya, saka 28?
              Apa wong beda?
              Katon kaya siji negara.
              Utawa sampeyan bisa ngrujuk menyang mriksa kualitas rekrut?
              Dadi aku bisa menehi akeh conto sing ora kaya ngono.
              Dadi apa sing standar pindho sanadyan?

              Aku wis gedhe.
              Aku liwati mine ing Februari, supaya dadi ora kanggo keganggu karo extension, ora ana wektu, lan iku ora perlu, iku mung ngumpulake bledug.
              1. 0
                6 2021 Juni
                ana ateges apa-apa kanggo njawab kanggo sampeyan lan mulane sampeyan nyoba kanggo ngganti konsep .. Ora ana standar pindho - ana masalah ing wangun kahanan emosi ora stabil saka 16-17 taun .. Mulane, ing cilik saka kahanan ing ngendi dheweke dihina lan diremehake ing sekolah, bocah kasebut menyang Internet, ing ngendi wis sinau babagan Columbine lan mutusake kanggo ngatur kahanan sing padha ing sekolahe .. lan nalika ulang tahun kaping 18 dheweke ngrancang bedhil kanggo dhewe lan shoots ing sekolah .. Lan kene kok SAwise tentara, amarga ing tentara prajurit liyane lan sersan karo perwira sing nonton prajurit .. Mulane kemungkinan risak diitung banget, lan yen sersan utawa perwira ora. mental retarded, banjur solves masalah iki ... Nyatane, carane akeh kasus shooting kita duwe ing tentara saben taun? 1-2 kaping setahun, lan ana taun sing ora ana kedadean babar pisan.. Luwih-luwih kahanan ing kana saya angel, lan saben taun 200-300 ewu bocah sekolah lan siswa wingi ngliwati tentara.. Mula tentara nesu. , lan sawise tentara padha aran liyane padha katon luwih manteb ing ati ing pikiraken "apa kanggo pindhah njupuk ing sekolah karo pangerten saka stupidity pikiran iki .. Babagan nyoba kanggo kelet kene crita karo "nanging iku 48 taun lan murub. ” .. dadi akeh wong mati saben taun dening bajing karo lading lan bangkekan .. Dadi wis liwat kene .. lan ya, sampeyan ora gedhe, wiwit sampeyan kuwatir babagan hak “oh, ing 18 sampeyan pengin batang" ... sampeyan ora perlu batang ing umur 18 taun saka tembung babar pisan.
                1. -1
                  6 2021 Juni
                  "Nyatane, saben taun ana pirang-pirang kasus penembakan ing tentara? 1-2 kaping setahun, lan ana taun nalika ora ana kedadeyan.."

                  Inggih, aku mbales sampeyan padha, nanging pirang-pirang kasus, kayata ing artikel "ing urip sipil saben taun, sing luwih kerep?
                  1. +1
                    6 2021 Juni
                    sampeyan ora mbales, sampeyan ngaco .. ing urip sipil sabenere ombak mundhak, amarga sawetara taun kepungkur angel mbayangno kasus kaya ngono, kajaba "murid sing mabuk teka sekolah nggawa piso lan ngethok. guru” .. nanging kasus kaya mengkono ora ngluwihi pusat regional, lan saiki wis wiwit ajeg nyekel wong ing preparation. wis ana lan bakal ana penghinaan ing sekolah, lan topik "Aku arep mbales dendam" mung dadi luwih populer.. Mulane, pilihan sing paling gampang yaiku nyuda kemampuan kanggo entuk akses menyang senjata. bakal ana wong licik sing bakal dicolong saka wong tuwa utawa saka pepadhamu sing mabuk kanggo botol lawas. bocah-bocah sekolah akhire bakal ninggalke rencanane .. iku wae, aku ora weruh alesan kanggo komunikasi luwih lanjut, sampeyan "ora nyambung" ..
                    1. 0
                      6 2021 Juni
                      Aku panginten sing ing intine sampeyan ora duwe apa-apa kanggo njawab pitakonan saka standar pindho.
                      Pamit, kanggo komunikasi karo sampeyan babagan masalah iki, pancen ora ana gunane ...
    3. +1
      5 2021 Juni
      Kutipan: Barberry25
      Ya, ijin senjata pancen kudu ditanggepi nalika umur 28, utawa sawise dadi tentara
      Pira umur Evsyukov?
      1. +1
        6 2021 Juni
        Cukup tengen, lan Yevsyukov mung banter, nanging ora mung conto, supaya miturut logika iki, iku perlu banjur saka umur 50 ora sadurungé, lan ing layanan ora sadurungé saka Kolonel, digunakake utama misale jek ora. bener, iki awal
  21. 0
    4 2021 Juni
    Faktor sing padha penting yaiku rasa keadilan ing antarane populasi minangka akibat saka paukuman sing abot kanggo para penjahat.
    Ing kasus iki, aku malah bakal nambah yen eksekusi ukara, ing kasus sing ditemtokake dening penulis, kudu njupuk ora luwih saka sasi, utawa malah kurang! Thanks kanggo artikel, iku bener!
  22. +2
    4 2021 Juni
    Anane wong bersenjata mung bisa ngasilake asil yen digunakake kanthi bener. Contone, penjaga lenggah ing lawang, lan pengawal bersenjata ana ing kamar liyane lan ngawasi apa sing kedadeyan ing video. Asring sekolah lan sawetara taman kanak-kanak ing jarak mlaku saka saben liyane, supaya 1 klompok pro bersenjata bisa njaga. Kanggo ngetokake dokumen, sampeyan uga bisa njaga bocah-bocah wadon sipil saka VO, lan ora sekelompok perwira Pengawal Rusia, 3 perwira cukup kanggo mriksa senjata para pamburu kanggo mlaku sajrone rong dina. Kabeh gumantung ing efisiensi manajemen sumber daya.
    1. 0
      5 2021 Juni
      Kutipan: Shadow041
      Contone, penjaga lenggah ing lawang, lan pengawal bersenjata ana ing kamar liyane lan ngawasi apa sing kedadeyan ing video.

      -Lho kok....Norm.....wonge mateni wong jaga neng pintu masuk -wis wayahe budal ya?
      1. 0
        7 2021 Juni
        Saran sampeyan?! Nempatake pengawal bersenjata tinimbang penjaga ora ana gunane, serangan kasebut bakal tiba-tiba lan paling ora ana wektu kanggo reaksi, lan sampeyan ora bakal nemokake pasukan khusus bersenjata ing kabeh sekolah lan taman kanak-kanak. Aku disaranake soko sing tenan dianggo.
        1. 0
          7 2021 Juni
          Kutipan: Shadow041
          Aku disaranake soko sing tenan dianggo.

          Lan apa bedane karo sing saiki ana???? Sing mateni mlebu - mateni penjaga - polisi teka ....
          Kutipan: Shadow041
          serangan ing wong bakal dadakan lan paling kamungkinan ora duwe wektu kanggo nanggepi

          Lan dheweke bakal duwe wektu?!!! 1-2-5-10 taun sawise kerja tanpa olahraga ekstrim?!!!!
          1. 0
            7 2021 Juni
            Kasunyatan bilih polisi bakal lelungan luwih suwe tinimbang Biro Keamanan Negara perusahaan keamanan pribadi, utawa Layanan Keamanan Negara Pengawal Rusia, sing bakal tugas ing lingkungan kasebut. Aku lan bojoku duwe loro apartemen, saben tuku dhewe sadurunge nikah. Ing dhaerahku jarak mlaku saka sekolah lan 2 taman kanak-kanak. A watu kang uncalan. Nanging kantor polisi sing paling cedhak, pindhah menyang lan lunga. Ing wilayah bojone ing jarak mlaku 3 sekolah lan 2 taman kanak-kanak. Departemen polisi maneh ora cedhak, nanging luwih cepet wong-wong bersenjata teka sing piye wae netralake teroris, luwih sithik karusakan sing bakal ditindakake. ..We kudu titik ngendi klompok VOKhR bakal ing tugas, ing kadohan saka obyek sing dilindhungi. Banjur para pejuang bersenjata bakal bisa cepet teka ing fasilitas kasebut yen ana darurat. Kanggo latihan tempur biasa, beda ing unit beda lan perusahaan keamanan pribadi, maneh iki minangka masalah sing bisa dipecahake, nanging jelas yen luwih dhuwur kemampuan tempur, luwih larang layanan kasebut. Mulane, saiki lagi nyelehake wanita lan pensiunan ing keamanan, sampeyan bisa mbayar kurang saka wong sehat, nanging iki dhuwit mudhun saluran, amarga ing acara saka serangan, kabeh Ladies lan simbah iki bakal ora ana guna. Nalika aku sekolah, para teknisi nindakake kanthi apik kanthi pesenan ... saka mbah penjaga ora ana rasa maneh ... Kita butuh kamera video sing bakal dijupuk saka sawetara obyek sing dilindhungi menyang titik penyebaran klompok weker. saka pengawal bersenjata lan pengawal kudu kalebu wong nganti umur leren lan karo latihan marksmanship cocok, karo waja awak lan Firearms normal ing paling iso dibandhingke karo senjata saka miturut omongane uwong bandit. Yen iki pistol, banjur dadi PYa, lan ora IZH-71 sengsara. Yen ana sawetara pistol, banjur AK-74U, lan dudu Saiga-410. Apa, nanging senjata normal ing gudang Kementerian Pertahanan Federasi Rusia kanggo pangayoman sekolah lan taman kanak-kanak cukup. Ya, lan ora bakal cilaka kanggo nglindhungi basis sayuran kanthi bener, amarga unit kulkas kasebut ngemot amonia sing akeh lan jeblugan kontainer kasebut dening teroris bisa nyebabake karusakan sing signifikan ing fasilitas ing saubengé lan populasi sing makarya, nganti bisa mateni. .
  23. 0
    4 2021 Juni
    Sampeyan uga bisa ngelingi penembake Kratov, sing duwe granat tempur ing umum ing cache omah. Iki malah sah???
    Sampeyan uga bisa ngelingi "pengasuh Tajik", sing mung dideportasi lan dikirim menyang "rumah sakit jiwa" ing tanah air.
    Sampeyan uga bisa ngelingi sing panyebaran informasi mung dianggo kanggo ngluhurake kriminal, wiwit sampeyan mbangun munggah sampel sudhut pirsawan "ing sih saka pangenalan saka pidana." Ing tembung liya, nyiarake eksekusi minangka ide sing ala banget.
    Lan aku ora ngomong babagan larangan informasi kasebut, nanging babagan kasenengan sing berlebihan babagan topik kasebut.
  24. +2
    5 2021 Juni
    Tragedi ing Kazan: kenapa bisa kedadeyan maneh lan carane nyegah
    Ora ono. Ing negara lan masyarakat sing "lara", panyebab penyakit kasebut kudu diobati .... sad
  25. 0
    5 2021 Juni
    Aku setuju karo penulis, utamane babagan eksekusi umum lan larangan PR ur.odes ing media lan jaringan sosial
  26. 0
    5 2021 Juni
    Dina Minggu, 30 Mei, ing Yekaterinburg, mantan pejabat penegak hukum mbukak geni marang wong-wong sing liwat saka loteng bangunan omah. Akibaté, cah wadon umur sangang taun tatu abot ing weteng, lan anggota saka Garda Nasional tatu. 73 cangkang karabin ditemokake ing apartemen lan ing pekarangan.

    Hmm, iku apik kanggo olahraga perwira penegak hukum karo kita, yen ana mung 73 hits kanggo 2 dijupuk saka carbine.
    1. 0
      5 2021 Juni
      Kutipan saka Narak-zempo
      Dina Minggu, 30 Mei, ing Yekaterinburg, mantan pejabat penegak hukum mbukak geni marang wong-wong sing liwat saka loteng bangunan omah. Akibaté, cah wadon umur sangang taun tatu abot ing weteng, lan anggota saka Garda Nasional tatu. 73 cangkang karabin ditemokake ing apartemen lan ing pekarangan.

      Hmm, iku apik kanggo olahraga perwira penegak hukum karo kita, yen ana mung 73 hits kanggo 2 dijupuk saka carbine.

      ana tembung kaya ngono - "Bajing!!!" ..... apa sampeyan ora krungu? dheweke ngombe seminggu, utawa rong minggu. iku persis sing nylametake akeh wong ....
  27. 0
    5 2021 Juni
    *Paukuman kang abot lan kejem.*
    Punika bab. Kenapa?!..
    Lha yen perlu dijlentrehake ya ora perlu dijlentrehake.
    *2. Lengen guru.*
    Minangka salah siji comrade mulang: apa yen ana serangan tank ing sekolah?!
    Apa yen ana serangan udara? Kanggo nglatih guru kanggo njupuk saka MANPADS?!.
    Kabeh pitakonan iki kanggo pasuryan apik saka polisi. Sapa sing ora kejawab kaya ngono. Amarga padha ora preduli sapa / kepiye lan ing ngendi dheweke manggon.
    Aku malah ora ngerti sapa polisiku sing lucu, ngendi dheweke lan carane nelpon dheweke.
    Nganti Jon saka Feo teka, aku bakal disembelih kaping pitu, lan diasinake ing panggangan ...
    1. 0
      6 2021 Juni
      Kutipan: pemotong bensin
      Aku malah ora ngerti sapa polisiku sing lucu, ngendi dheweke lan carane nelpon dheweke.
      aran Aku bakal nulungi sampeyan golek polisi distrik sing apik, lan menehi nomer telpon lol lol
      "ADJALILOV SELIM KAYSAROVICH
      letnan polisi senior
      Telpon +7 999 461 01 05
      SHEVCHENKO ALEXANDER ANATOLYEVYCH
      letnan polisi senior
      Telpon +7 999 461 03 98
      SHTUKANOVSKY ANDREY NIKOLAEVICH
      kapten polisi
      Telpon +7 978 077 15 67"

      Pancen resmi mbukak informasi
      https://82.мвд.рф/police - isi dalan lan temokake endi saka telu iku duweke dhewe
      Sampeyan lagi kerja ing wayah awan - kepiye dheweke kudu nyekel sampeyan? Ing wayah wengi, pindhah menyang sampeyan kanggo kenalan?

      Z.Y. telpon karo nomer +7 999....... - ing saindhenging negara, karyawan Departemen Dalam Negeri duwe nomer kerja
  28. +2
    5 2021 Juni
    Ing Amerika Serikat, akèh-akèhé saka penembakan ing sekolah-sekolah minangka akibat saka bullying sing disengaja lan jangka panjang dening para korban "ora salah". Iki minangka conto ing Columbine lan akeh panggonan liyane. Bocah-bocah kejem. (ndeleng Lord of the Flies). Dheweke ora duwe rem lan bullying bisa dadi canggih banget. Contone, ing sekolah ing Buffalo Grove, Illinois, supaya bisa metu saka outcasts (lan kabeh wong teka ing kana), sampeyan kudu nglakoni ritual nalika diwutahake ... cipratan "wong lanang lan wadon angel" ing. sirahmu. Mangkono ana "baptis lan consecration." Akeh tembakan ing papan kerja uga minangka akibat saka gangguan utawa pelanggaran ing papan kerja. Contone, ing shooting pungkasan dikenal ing San Jose, wong nembak karyawan sing salah siji ing "klompok ètnis" nyekeli kanggo saben liyane lan nimbulaké masalah kanggo wong liya (utamané wong kulit putih), utawa ngadeg lan tetep meneng. Yen katon ing statistik saka 60s lan 70s, bedhil padha malah luwih terjangkau ing AS. Saben toko Sears adol bedhil, saka bedhil lan pistol nganti bedhil sing bisa diisi dhewe. Menapa malih, jumlah senjata dolanan (cukup, kanthi cara, dipercaya) ilang ukuran. Ana akeh kaping kurang shooting saka saiki. Nanging loro komik kejem (saiki dilarang), lan film perang lan film bab gangsters lan kulon (karo shooting pancet) padha Spinning ing TV endlessly. Nanging ora ana penembakan massal. Masyarakat wis owah. Kaping pisanan, masyarakat wis ora dadi masyarakat nanging dadi honeycomb - isolasi kolosal. Iku paradoks, sampeyan manggon ing kutha lan pinggiran kutha sing katon rame, nanging ora ana sing bisa komunikasi kajaba "halo / pamit". Malah ing kulawarga ora ana wong. "Kabeh wong duwe masalah dhewe-dhewe, ora butuh masalah sampeyan," motto iki wis didorong menyang masyarakat kita sajrone 20-30 taun. Inggih, asil ing. Alasan kapindho yaiku karusakan saka pondasi masyarakat: moralitas, norma, tradhisi, adat istiadat, konsep sosial. Sawise kabeh, masyarakat ndadekake masyarakat ora hukum pidana utawa Konstitusi, nanging seragam moral, norma, tradhisi, adat istiadat, lan liya-liyane. Lan padha wis numpes wiwit 70s. Ing kene padha numpes. Aku sampeyan duwe padha. Lan tanpa dhasar-dhasar masyarakat iki, wong ora nganggep saben liyane padha lan pantes. Multiply dening tekanan sosial kolosal kanggo "tuku, nganggo lan dadi luwih apik (luwih sugih) saka pepadhamu." Kompetisi kasebut saya mundhak. Ing sekolah, dheweke menehi mie babagan "kemungkinan tanpa wates", nanging ing urip nyata, omah sing apik ing pinggiran kutha sing sepi, aman, kerja sing apik, lan bocah-bocah wadon sing ayu, ora cukup kanggo kabeh wong. Ana sing bakal mudhun, nanging ing kapitalisme ora ana jaringan sosial. Sampeyan duwe masalah - sampeyan dhewe sing kudu disalahake (sing diarani moralitas Protestan - yen sampeyan duwe masalah, banjur Gusti Allah ngukum sampeyan kanggo soko lan Izya saka Nasaret ora tresna sampeyan).

    Wektu liyane sing menarik. Ing Amerika Serikat, panah saka peculiarity tartamtu ora aneh - wong karo off-scale Intelligence, karakter kuwat, nanging suda adaptasi sosial. Wong lanang iki, minangka aturan, lulus saka sekolah lan universitas kanthi kecemerlangan, nanging ... ora entuk apa-apa ing urip pribadi utawa karir, amarga wis nyuda adaptasi sosial. Intrik ing papan kerja iku njijiki lan ora nyenengake. Mboko sithik, wong sing kaya mengkono wiwit katon ing wong sing kurang cerdas, nanging sing duwe masalah kurang ing urip minangka "sub-manungsa", "Protoplasma, mangan lan multiplying protoplasm" (Don Rumata). Inggih, nalika kahanan wong wis tekan titik tartamtu - thread wis ambruk mati, utawa ora, lan wong iku SABAR "Ngurangi ternak sapi." Menapa malih, menarik, wong ora lomba liyane, nanging ing umum, kabeh tumindak minangka "untermenches". Wong sing sawetara taun kepungkur, nguwuh "Aku Joker," nggawe shooting ing bioskop - iki jinis.

    Sampeyan bisa nglarang senjata cilik, "miskin tertindas" Uyghur ing China kasil nggunakake parang lan kapak. Uga ora kurang "miskin lan katindhes" Muslim lan Negro ing Inggris, Prancis, Jerman, uga, lan luwih mudhun dhaftar. Mung ana siji alesan kanggo kabeh shooting - karusakan saka dhasar sosial lan tradhisi masyarakat. Percaya utawa ora, nanging ing taun 70-an, AS lan USSR, minangka masyarakat, duwe tradhisi sosial sing padha. Cukup katon ing babad carane wong sugih banjur, loro ing USSR lan kene. Delengen carane akeh wong sing mlaku-mlaku kanthi rambut ijo lan pucks kayu ing kuping. Lan karusakan saka masyarakat wiwit sabenere karo iki. Lan banjur ana karusakan saka institusi kulawarga tradisional. Penggemar skizofrenia LGBT bisa bengok-bengok kaya sing dikarepake, nanging "Kulawarga tradisional minangka pondasi masyarakat sing sehat" - V.I. Lenin. Miturut cara, Marx, minangka ahli teori lan pacangan "jaran bunder ing vakum," ujar manawa kulawarga minangka institusi penindasan kebebasan wanita. Miturut cara, ing slogan-slogan kasebut, para kiwa ing Amerika Serikat nyambut gawe. Dadi rusake konsep, tradhisi, norma, bebarengan karo isolasi sosial. Wong-wong mau wis suwé ngrembug bab kuwi, nanging ORA ènèng sing nglakoni. "Kutukan sosial lan realita sampeyan dhewe" - Slayer ... "We are clone, lan kita kabeh piyambak" - Alice Cooper. "Metu ing kadhemen, aku weruh banyu beku ing mripate- apa ngarsane nuwun. Aku siap pracaya padha bakal mbayar eseman "- Avantasia.

    Amarga kasunyatan manawa sampeyan saiki duwe negara kapitalisme sing menang, sampeyan duwe masalah sing padha karo masalah kita, mung berkembang luwih cepet. Kita wis numpes wong-wong mau kanggo 50 taun. Wiwit 60s (thanks kanggo scum hippies, lan saiki thanks kanggo scum liberals, kabeh jinis ANTIFA, pembela hak-hak "ditindhes" lan liyane kaya wong-wong mau) lan sampeyan wis kabeh proses iki musna luwih cepet (thanks sampeyan bisa ngomong liberal scum).

    Kontrol senjata ora bisa. Larangan ing film babagan perang, polisi utawa kulon ora bakal bisa. Sampeyan ora bisa nyekel kabeh psychos. Psikopat iki minangka sindrom masyarakat SAKIT. Luwih metu saka fase masyarakat, luwih akeh psikososial (sanajan mesthi ana psikos). Lan mesthi, ing obat-obatan lan minuman keras, wong uga nindakake akeh perkara. Nanging maneh kita bali menyang kasunyatan manawa minuman keras lan obat-obatan minangka gejala masyarakat sing ora SEHAT. Inggih, utawa jalaran saka akeh abad saka soldering.

    Kita nemokake sapa sing kudu disalahake, nanging apa sing kudu ditindakake? Ngganti perangkat kukuh masyarakat. Baleni kabeh tradhisi, moral, norma, konsep lan prinsip sosial sing wis dirusak kanthi sistematis. Kanggo obat-obatan lan alkohol, uga, kita duwe conto sing jelas - China. Ing kana, masalah alkoholisme lan kecanduan narkoba ditanggulangi kanthi cepet. Lan kanthi definisi sampeyan ora bisa duwe "kabebasan lengkap saka individu" lan masyarakat sing sehat. Lan kabeh wiwit cilik. Banjur mudhun lan nyepetake. Ngencengi ngawut-awut, sosial. Ora ana cara liya. Kang nemtokake eling, eling nemtokake kang, nanging ngalahake straighten eling, lan eling straightened nggawe straightened.
  29. +1
    6 2021 Juni
    1. Sampah-sampah iki kabeh.. arep ngisi, bakal ngisi penjaga, sanajan dheweke nggolek titik panas ...
    2. Menehi guru 1.5 kilogram potongan wesi, lan lisensi kanggo mateni kanthi kamungkinan nggunakake saben 100 taun sepisan ...
    Masalahe dudu senjata, nanging sing nyekel tangane. sing podo rudo pekso gak butuh ijin organ.. lha kok iso ngono.. yo mergo masyarakate wis rusak...(kalebu tataran bangku sekolah...) nanging ing diwasa urip rampung mati ... Iku asil!
    1. +1
      6 2021 Juni
      PS Saliyane buku cathetan sekolah sing padha seret mulih, dheweke uga nggawa barang pistol iki ing beban.
      Tas tangan.. (Oh, ngenteni ... saiki aku bakal njupuk bedhil saka tas tangan.
      Guru dudu perwira militer sing duwe holster 24/7
  30. 0
    11 2021 Juni
    Kutipan: my 1970
    KTurkVO, Kushka

    Ana telung bolongan ing donya: Kushka, Persahabatan lan Maria! bolongan menowo nglirik , ing kabeh ana. Aku ora weruh akeh Svidomites ana, lan sing aku weruh padha ora beda karo kita, kalebu sing rampung ing Afghanistan. Sepisan maneh aku kandha: aja kleru lan mundhak, iki kanggo bocah enom. Uni kasebut multinasional lan rasional. Ana wong aneh ing endi wae, nanging luwih apik lan luwih aman tinimbang saiki. hi
  31. 0
    11 2021 Juni
    Kutipan saka Baron Pardus
    Ora ana cara liya. Kang nemtokake eling, eling nemtokake kang, nanging ngalahake straighten eling, lan eling straightened nggawe straightened.
    Aku wis suwe ora maca komentar sing menarik, wicaksana, dhasar lan rinci! Matur nuwun! Respek saka ati! hi
  32. 0
    12 2021 Juni
    Kutipan: my 1970
    Aku bakal nulungi sampeyan golek polisi distrik sing apik, lan menehi nomer telpon

    Aja nglanggar Hukum babagan Rahasia Data Pribadi, iku fraught! eseman

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"